BEDRIJFSCHAP HORECA EN CATERING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEDRIJFSCHAP HORECA EN CATERING"

Transcriptie

1 Overeenkomst van Overdracht inzake [naam over te dragen taak] BEDRIJFSCHAP HORECA EN CATERING EN [OVERNEMENDE PARTIJ]

2 2/12 A. PARTIJEN BIJ DEZE OVEREENKOMST ZIJN: 1. Het Bedrijfschap Horeca en Catering, waarvan de zetel is gevestigd te Zoetermeer (hierna: BHC), ten deze vertegenwoordigd door; 2. [overnemende partij], statutair gevestigd te [statutaire vestigingsplaats], (hierna: Overnemende partij ), te dezen vertegenwoordigd door [naam en functie vertegenwoordiger] de ondergetekenden hierna gezamenlijk en ieder afzonderlijk ook wel te noemen: Partijen respectievelijk Partij. B. PARTIJEN NEMEN HET VOLGENDE IN OVERWEGING: Het kabinet Rutte-II heeft in het op 29 oktober 2012 gepresenteerde regeerakkoord besloten dat de productschappen en de bedrijfschappen, waaronder BHC, in de loop van 2014 en 2015 zullen worden opgeheven. Als gevolg van de opheffing heeft het bestuur van BHC op 20 november 2013 een afbouwplan vastgesteld dat voorziet in een einddatum van de activiteiten van BHC per ultimo (a) BHC heeft besloten te onderzoeken of private partijen in staat en bereid zouden zijn de vervulling van activiteiten over te nemen. Daartoe heeft het BHC gedurende de periode 29 januari 2014 tot eind februari 2014 een openbare selectieprocedure (hierna: de Belangstellingsregistratie ) geopend. BHC neemt daarbij de Leidraad afbouw of opheffing product- en bedrijfschappen van de SER van 6 juli 2012 onverkort in acht, waaronder het uitgangspunt dat de door de bedrijfsgenoten bijeen gebrachte middelen ook na de overdracht zoveel mogelijk ten gunste komen van het doel of de doelgroep waarvoor deze zijn opgebracht. (b) BHC heeft onder meer op via het mededelingenblad van de PBO belangstellende partijen uitgenodigd deel te nemen aan de Belangstellingsregistratie. (c) Overnemende partij heeft tijdig het als bijlage 2 aan deze overeenkomst gehechte Overnameplan ingediend, welk plan ziet op de Activiteit. (d) Met toepassing van de voor de Belangstellingsregistratie vastgestelde procedure en criteria is het BHC tot de slotsom gekomen, dat dit Overnameplan het beste

3 3/12 voorstel behelsde voor de Activiteit. Het BHC heeft daarom besloten met Overnemende partij afspraken te maken over het voortzetten van de Activiteit. (e) Bij het bekendmaken van de Belangstellingsregistratie heeft het BHC aangegeven, dat tegen beslissingen in het kader van de Belangstellingsregistratie bezwaar en beroep openstond, volgens de bij het BHC gebruikelijke procedures. Tegen de door het BHC gemaakte keuzes waaronder die inzake het Overnameplan van Overnemende partij zijn geen rechtsmiddelen aangewend. (f) Deze overeenkomst (hierna: Overeenkomst ) is erop gericht de verplichting van Overnemende partij tot voortzetting van de Activiteit vast te leggen, en vast te leggen welke rechten Overnemende partij in verband daarmee jegens BHC krijgt, waaronder eventueel over te dragen activa. (g) Voor sommige Overige Autonome Taken heeft het BHC besloten aan Overnemende partij subsidie toe te kennen. In die gevallen is de subsidiebeschikking als bijlage 3 aan deze Overeenkomst gehecht, en voor die gevallen wil de Overeenkomst tevens een uitvoeringsovereenkomst zijn als bedoeld in artikel 4:36 Awb. C. PARTIJEN ZIJN DAARTOE HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN: 1 Doel van de Overeenkomst 1.1 Deze Overeenkomst heeft tot doel het bewerkstelligen dat de Activiteit ook na de opheffing van het BHC wordt voortgezet. 1.2 Daartoe komen Partijen overeen dat Overnemende partij vanaf <datum> 2014de Activiteit op eigen naam en voor eigen rekening en risico zal voortzetten. 2 Uitvoering van de Taken 2.1 Overnemende partij is verplicht om de Activiteit in ieder geval gedurende [aantal jaren] na <datum> 2014voort te zetten. 2.2 Overnemende partij zal de Activiteit gedurende de in lid 1 bedoelde periode ten minste op het door BHC gehanteerde kwaliteitsniveau voortzetten.

4 4/ Overnemende partij zal voorts de verplichtingen die hij in het Overnameplan op zich heeft genomen, uitvoeren. 3 Intern toezicht en handhaving 3.1 Overnemende partij heeft [intern orgaan invullen, zoals de ledenvergadering, een raad van toezicht, een raad van commissarissen] als toezichthoudend orgaan belast met het toezicht op de nakoming van de verplichtingen uit deze Overeenkomst. 3.2 In verband daarmee neemt Overnemende partij de verplichting op zich het in lid 1 bedoelde toezichthoudende orgaan tenminste jaarlijks adequaat te informeren over de wijze waarop Overnemende partij uitvoering geeft aan deze Overeenkomst. NB: Aangezien het BHC wordt opgeheven zal er iemand moeten toezien op de nakoming van de verplichtingen van Overnemende partij. Als dat een solide partij is met bijvoorbeeld een ledenvergadering of een RvC zou dit orgaan de toezichthoudende taak op zich kunnen nemen. Ook als de overgenomen Activiteit beperkt van omvang is en er bijvoorbeeld geen geld of mensen meegaan, lijkt het voor de hand te liggen te volstaan met intern toezicht of zelfs van toezicht af te zien. 4 Kosten van de Activiteit 4.1 De kosten van de Activiteit komen volledig voor rekening van Overnemende partij. De eventueel aan Overnemende partij verstrekte subsidie strekt ertoe een deel van de kosten verband houdend met de Activiteit te dekken. 4.2 Partijen onderkennen, dat de waarde van de over te dragen Activa en de eventuele subsidie naar alle waarschijnlijkheid geen volledige kostendekking zal opleveren. Partijen komen overeen, dat het op de weg van Overnemende partij ligt om zelf in de resterende kostendekking te voorzien. 4.3 In verband daarmee komen Partijen overeen, dat Overnemende partij de vrijheid heeft om met behulp van de Activiteit diensten aan te bieden aan afnemers uit de doelgroep waarvoor de Activiteit oorspronkelijk was bestemd en tegen een kostengeoriënteerde vergoeding, rekening houdende met de waarde van de over te dragen Activa en de eventuele subsidie, en vermeerderd met een redelijk rendement.

5 5/ Partijen komen voorts overeen, dat Overnemende partij tegenover BHC of Toezichthouder geen aanspraak tot het ontvangen van enige andere financiële tegemoetkoming voor de kosten verband houdend met de Activiteit heeft dan de in dit artikel bedoelde subsidie, alleen voor zover die aan de betreffende Activiteit is toegekend. 5 Levering, staat, risico s en gebruik Activa Levering 5.1 BHC neemt met deze Overeenkomst de verplichting op zich om per <datum> 2014de activa als vermeld in bijlage 4 (hierna: de Activa ) aan Overnemende partij te leveren. Alle aan levering verbonden kosten belastingen, overdrachtskosten, e.d. zijn voor rekening van Overnemende partij.

6 6/ Deze Overeenkomst vormt daartoe de titel voor de overdracht van de Activa zoals bedoeld in artikel 3:84 lid 1 BW. 5.3 BHC zal waar mogelijk de Activa aan Overnemende partij ter hand stellen. 5.4 Voor zover zich onder de Activa zaken bevinden waarvan Overnemende partij reeds houder is voor BHC, verklaren Partijen hierbij eensluidend en ieder voor zich dat het bezit van de in Bijlage 2 genoemde zaken door BHC aan Overnemende partij worden overgedragen en dat deze Overeenkomst de strekking heeft Overnemende partij de (beschikkings)macht over deze Activa te verstrekken. 5.5 Voor zover zich onder de Activa zaken bevinden waarvan een derde houdervoor BHC was, verklaren Partijen hierbij dat deze Overeenkomst de strekking heeft Overnemende partij de (beschikkings)macht over deze Activa te verstrekken en verklaren zij voorts eensluidend en ieder voor zich dat het bezit van deze Activa door BHC aan Overnemende partij wordt overgedragen en dat de derde de zaken na overdracht voor Overnemende houdt. Overnemende partij doet aan de derde mededeling van de bezits- en eigendomsoverdracht aan Overnemende partij. 5.6 Voor zover zich onder de Activa intellectuele eigendomsrechten bevinden, heeft deze Overeenkomst de strekking van de akten als bedoeld in onder meer de artikelen 2, lid 2 Auteurswet en 2, lid 4 Databankenwet, waarmee deze intellectuele eigendomsrechten worden overgedragen. 5.7 Voor zover enige onroerende zaak deel uitmaakt van de Activa, vindt levering daarvan plaats zo spoedig mogelijk na 1 januari PM: hierbij wordt er van uitgegaan, dat beschikbaarstelling om niet plaatsvindt, en er geen koopprijs wordt verlangd. Is dat niet het geval, dan zal er nog een betalingsparagraaf aan de tekst toegevoegd moeten worden. Het is overigens sowieso het overwegen waard om overdracht van vastgoed niet in een standaardovereenkomst te regelen. 5.8 BHC zal op verzoek van Overnemende partij alle aanvullende documenten ondertekenen en/of overhandigen die nodig zijn ter bevordering van de tenuitvoerlegging van de Overeenkomst en de levering en BHC zal voorts verrichten al hetgeen overigens in verband daarmee redelijkerwijs van hem verlangd kan worden.

7 7/12 Staat van de Activa 5.9 BHC levert de Activa onder last van eventuele beperkte rechten, waaronder begrepen doch niet uitsluitend, rechten van pand en hypotheek, alsmede contractuele bedingen, waaronder begrepen doch niet uitsluitend kettingbedingen, derdenbedingen en kwalitatieve bedingen BHC zal de Activa leveren in de staat waarin zij zich bevinden, en zij worden voetstoots aan Overnemende partij geleverd en door Overnemende partij aanvaard. BHC staat in geen enkel opzicht in voor de bruikbaarheid van de Activa Overnemende partij heeft dientengevolge geen enkele aanspraak op BHC in het geval Activa tekortkomingen of gebreken hebben of krijgen of anderszins niet beantwoorden aan de verwachtingen die Overnemende partij mocht koesteren Indien mocht blijken dat derden rechten hebben op de Activa, draagt Overnemende partij hiervan het volledige financiële en juridische risico. Overnemende partij kan zich daardoor ondermeer niet beroepen op het bepaalde in de artikelen 3:86, 3:88 BW of enig andere derdenbeschermende bepaling De leveringsverplichtingen zijn aangegaan onder de ontbindende voorwaarde dat BHC niet gerechtigd zal zijn over een of meer van de Activa te beschikken, met dien verstande dat, indien mocht blijken dat derden betere rechten hebben op een of meer van de overgedragen Activa, uitsluitend met betrekking tot die Activa de leveringsplicht niet tot stand zal zijn gekomen. Risico-omslag 5.14 Overnemende partij draagt het juridische, financiële en enig ander risico met betrekking tot de Activa op het moment van levering Overnemende partij zal het BHC vrijwaren indien na levering aanspraken van derden ontstaan met betrekking tot de Activa. Gebruik 5.16 Overnemende partij zal de Activa zo veel mogelijk overeenkomstig het doel van deze Overeenkomst gebruiken.

8 8/ Waar mogelijk zal Overnemende partij de Activa op zodanige wijze inzetten, dat zij op non-discriminatoire wijze aan de sector ten goede komen Het bepaalde in het vorige lid laat onverlet de bevoegdheid van Overnemende partij om de Activa te gebruiken voor het verkrijgen van kostendekking voor de Activiteit, een en ander in overeenstemming met het bepaalde in artikel 4 lid 3. 6 Wettelijke en gerechtelijke procedures 6.1 Partijen zijn ermee bekend, dat BHC verwikkeld is in de in bijlage 5 beschreven gerechtelijke procedures. Deze hebben betrekking op de Activiteit en/of de Activa. 6.2 Overnemende partij zal zo mogelijk de plaats van BHC in de in bijlage 5 beschreven procedures innemen. BHC zal daartoe mededeling doen aan de andere partijen in deze gerechtelijke procedures. 6.3 Overnemende partij is zelf verantwoordelijk voor het op juiste wijze overnemen van de gerechtelijke procedure waarbij BHC als partij betrokken is. 7 Einde van de Overeenkomst 7.1 De Overeenkomst eindigt van rechtswege voor zover onderdelen van deze Overeenkomst, en/of de procedure van belangstellingsregistratie en daaruit voortvloeiende besluiten en andere rechtsgevolgen bij onherroepelijke rechterlijke uitspraak in strijd met de toepasselijke wet- of regelgeving worden bevonden. 7.2 In het geval ter zake van de subsidie een voorlopige voorziening als bedoeld in artikel 8:81 Awb wordt getroffen wordt tijdens de duur van die voorlopige voorziening op een bij die voorziening passende wijze uitvoering gegeven aan de Overeenkomst.

9 9/12 8 Geen vergoeding bij eindigen Overeenkomst 8.1 Overnemende partij kan noch jegens BHC noch jegens Toezichthouder noch jegens een eventuele opvolgende uitvoerder van de Activiteit aanspraak maken op enige vergoeding wegens de overgang van de Activiteit en/of het eindigen van de Overeenkomst. 9 Wijziging van de Overeenkomst 9.1 Toezichthouder en Overnemende partij kunnen elkaar een voorstel doen tot wijziging van de Overeenkomst. Dit voorstel moet schriftelijk worden gedaan en bevat - naar beste kunnen - in ieder geval een transparante, gedetailleerde, beschrijving van de voorgestelde wijziging en de inmpact van de voorgestelde wijziging. 9.2 Binnen dertig (30) kalenderdagen na ontvangst van een voorstel tot wijziging dient de ontvangende partij mede te delen: (i) dat hij het voorstel aanvaardt; of (ii) dat hij aanvullende informatie wenst; of (iii) dat hij een gemotiveerd tegenvoorstel doet; of (iv) dat hij het voorstel afwijst; (v) met dien verstande dat het uitblijven van een reactie als een afwijzing geldt. 9.3 Deze Overeenkomst kan uitsluitend worden aangevuld of gewijzigd door middel van een schriftelijk stuk dat daartoe ook door Partijen en na opheffing van BHC door de Toezichthouder en Overnemende partij ondertekend is. 10 Wijziging wet- of regelgeving en overig 10.1 Gevolgen van wijzigingen in wet- en regelgeving en/of de ontwikkeling en uitvoering van overheidsbeleid (op nationaal, supranationaal en internationaal niveau) zijn enkel voor rekening en risico van Overnemende partij, en geven Overnemende partij geen enkele aanspraak op compensatie of anderszins Overnemende partij is kostenverantwoordelijk. Wijzigingen in kosten brengen dan ook geen enkele vergoedingsaanspraak mee, noch een rechtsplicht om in te stemmen met voorstellen tot wijziging van deze Overeenkomst. 11 Aansprakelijkheid en vrijwaring

10 10/ Overnemende partij is na <datum> 2014jegens derden volledig en exclusief verantwoordelijk voor de eigen activiteiten Overnemende partij vrijwaart BHC en Toezichthouder voor aanspraken van derden in verband of als gevolg van de uitvoering van de Activiteit door Overnemende partij, tenzij de schade zou zijn ontstaan door opzet of grove schuld van BHC. 13 Bijlagen 13.1 De volgende bij deze Overeenkomst behorende bijlagen maken integraal onderdeel uit van de Overeenkomst: - Bijlage 1 - PM 13.2 In geval van tegenstrijdigheid tussen deze Overeenkomst enerzijds en het Overnameplan anderzijds, prevaleren de bepalingen van deze Overeenkomst. Dit is anders voor zover uit het Overnameplan verplichtingen voortvloeien die verder strekken dan de in deze Overeenkomst beschreven verplichtingen. Overnemende partij is in dat geval onverkort gehouden die verplichtingen voortvloeiend uit zijn Overnameplan na te komen Verder is de nakoming van de op Overnemende partij rustende verplichtingen voortvloeiende uit deze Overeenkomst niet afhankelijk zijn van voorwaarden gesteld in het Overnameplan, voor zover die voorwaarden niet in deze Overeenkomst zijn beschreven Op BHC en/of Toezichthouder rusten geen verplichtingen die mogelijk zijn beschreven in het Overnameplan, doch niet in deze Overeenkomst. 14 De hiërarchie van de documenten 14.1 De Overeenkomst regelt exclusief de rechtsverhouding tussen Partijen en is in de plaats gekomen van eventuele documenten van een eerdere datum Bij tegenstrijdigheid is de onderlinge geldingskracht van die documenten aldus dat het eerdergenoemde document prevaleert boven de daarna genoemde documenten: (i) De Overeenkomst (ii) Bijlage 1

11 11/12 (iii) et cetera 14.3 Uitsluitend indien een regeling van rechten of verplichtingen ten onrechte niet is opgenomen, dan wel sprake is van een kennelijke fout of verschrijving in de Overeenkomst kunnen documenten van lagere orde verplichtingen of rechten voor een Partij inhouden. 15 Communicatie 15.1 Partijen zullen in overleg een communicatieplan opstellen inzake de overdracht van de Activiteit aan Overnemende partij Publieke mededelingen en andere verklaringen in verband met de Activiteit mogen alleen worden gedaan als de andere Partij daarvan tijdig in kennis wordt gesteld en wanneer adequaat rekening wordt gehouden met de belangen van de andere Partij Mededelingen met betrekking tot deze Overeenkomst die volgens de afzender juridische betekenis dienen te hebben moeten in de Nederlandse taal zijn gesteld en per telefax of per aangetekende post met bericht van ontvangst aan de geadresseerde worden verstuurd, met toepassing van de onderstaande gegevens. Mededelingen en/of verklaringen die niet aan deze vereisten voldoen, hebben geen werking. BHC: [overnemende partij]: [naam Toezichthouder]:

12 12/ Een Partij kan andere dan de bovenstaande gegevens kiezen door met toepassing van dit artikel 15 aan de andere Partij de gewijzigde gegevens mee te delen. 16 Overdracht en bezwaring 16.1 De Overeenkomst en de daaruit voortvloeiende rechten en verplichtingen zijn niet overdraagbaar zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de andere Partij Overnemende partij is niet bevoegd de Overeenkomst en haar daaruit voortvloeiende rechten te bezwaren, te verpanden, te belasten met een beperkt recht of anderszins voorwerp te maken van zekerheid jegens een derde. 17 Geschillen en rechtsbescherming 17.1 De in de Overeenkomst neergelegde rechten en verplichtingen zijn privaatrechtelijk van karakter Partijen hebben een geschil wanneer één der Partijen schriftelijk laat weten dat Partijen een geschil hebben Geschillen voortvloeiend uit deze Overeenkomst zullen Partijen in eerste instantie trachten op te lossen met behulp van mediation conform het NMI - Mediation-reglement van de Stichting Nederlands Mediation Instituut te Rotterdam, zoals dat luidt op de aanvangsdatum van de mediation Indien het geschil niet met behulp van mediation kan worden beslecht, is de bevoegde rechter van de Rechtbank te s-gravenhage bij uitsluiting bevoegd dat geschil te beslechten. Deze Overeenkomst is in tweevoud ondertekend op **** te **** Voor BHC: Voor [overnemende partij] Naam: Naam: Functie: Functie:

OVEREENKOMST. 1. de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie Bedrijfschap Horeca en Catering, waarvan de zetel is

OVEREENKOMST. 1. de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie Bedrijfschap Horeca en Catering, waarvan de zetel is OVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. de publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie Bedrijfschap Horeca en Catering, waarvan de zetel is gevestigd te Zoetermeer (hierna: BHC ), ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 Beslisdocument Investeringdsdossier 2018 BIJLAGE 3 BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 Concept van 12 april 2012 Partijen: 1. de provincie Noord-Brabant, zetelend te s-hertogenbosch, te dezen

Nadere informatie

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS

KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS KAS BANK N.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen...3 Artikel 2 Bewaring...4 Artikel 3 Belangenbehartiging houders van deelnemersrechten...4

Nadere informatie

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001

NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Nederlands Mediation Instituut NMI MEDIATION REGLEMENT 2001 Artikel 1 - Definities In dit reglement wordt verstaan onder: NMI: de Stichting Nederlands Mediation Instituut, gevestigd te Rotterdam. Reglement:

Nadere informatie

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid

Artikel 1; Algemeen. Artikel 2; Prijzen en betalingen. Artikel 3; Aansprakelijkheid Artikel 1; Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Mediation Nederland en op alle rechtsverhoudingen die daaruit voortvloeien. 1.2 Afwijkingen

Nadere informatie

KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V.

KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V. KAS BEWAARDER KLANTENVERMOGEN BND B.V. OVEREENKOMST VAN BEHEER EN BEWARING INZAKE BELEGGINGSFONDS INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Bewaring... 3 Artikel 3 Belangenbehartiging

Nadere informatie

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018

BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 BESTUURSOVEREENKOMST Culturele Hoofdstad 2018 Concept van 1 februari 2012 Partijen: 1. de provincie Noord-Brabant, zetelend te s-hertogenbosch, te dezen vertegenwoordigd door prof. dr. W.B.H.J. van de

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN JOINT VENTURE OVEREENKOMST tussen [ ] en [ ] CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 Doel... 4 2 Oprichting en inbreng...

Nadere informatie

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap]

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap] Overeenkomst van (ver)koop van aandelen in [naam vennootschap] Tussen: 1. [Statutaire naam], statutair gevestigd en kantoorhoudende te [plaatsnaam] aan de [adres], hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN

LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN LICENTIEOVEREENKOMST/VOORWAARDEN De ondergetekenden: 1. Licentiegever; en 2. de besloten vennootschap ilearn Company B.V, gevestigd en kantoorhoudende te Ede, aan de Wiek 121, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen

Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen Currence Incassomachtigen B.V. i.o. 1008100. Accreditatie Overeenkomst Incassomachtigen Versie: 1.1 Datum: juni 2015 De ondergetekenden: 1. Naam bedrijf...., met KvK-nummer. en met statutaire zetel te....,

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN O P T I E O V E R E E N K O M S T De ondergetekenden: 1. [ ] B.V., gevestigd te en kantoorhoudende te [ ], aan [ ], hierna te noemen: Optieverlener, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012)

ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) ALGEMENE VOORWAARDEN PROPTIMIZE NEDERLAND B.V. (versie oktober 2012) 1. Definities 1.1 In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdracht : a) De overeenkomst waarbij Opdrachtnemer hetzij alleen

Nadere informatie

ClockWise.B.V Ridderspoorweg LL Amsterdam The Netherlands E T +31 (0)

ClockWise.B.V Ridderspoorweg LL Amsterdam The Netherlands E T +31 (0) ClockWise.B.V Ridderspoorweg 77 1032 LL Amsterdam The Netherlands E info@clockwise.info T +31 (0)20 820 09 39 Verwerkersovereenkomst Partijen: 1., statutair gevestigd aan de nr. te, kantoorhoudende te,

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Definities

Algemene Voorwaarden. Artikel 1: Definities Algemene Voorwaarden Artikel 1: Definities 1. De NFG : De Stichting Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (kort: NFG), gevestigd te Assen, bij de kamer van Koophandel ingeschreven onder nummer 54322553.

Nadere informatie

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst

Contractsduur, uitvoering en wijziging overeen-komst artikel 1. Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op iedere aanbieding, offerte en overeenkomst tussen Juncto juridisch advies en training, hierna te noemen: Juncto, en een Opdrachtgever waarop

Nadere informatie

OVEREENKOMST. tot KOOP EN VERKOOP VAN AANDELEN. in het kapitaal van GRONINGEN AIRPORT EELDE N.V.

OVEREENKOMST. tot KOOP EN VERKOOP VAN AANDELEN. in het kapitaal van GRONINGEN AIRPORT EELDE N.V. OVEREENKOMST tot KOOP EN VERKOOP VAN AANDELEN in het kapitaal van GRONINGEN AIRPORT EELDE N.V. Concept d.d. 30 november 2003 DE ONDERGETEKENDEN: 1. De STAAT DER NEDERLANDEN (Ministerie van Verkeer en Waterstaat),

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE BEHEER EN BEWARING

OVEREENKOMST INZAKE BEHEER EN BEWARING OVEREENKOMST INZAKE BEHEER EN BEWARING ONDERGETEKENDEN: 1. Robeco Institutional Asset Management B.V., gevestigd te Rotterdam en aldaar kantoorhoudende aan de Coolsingel 120; en 2. Stichting Bewaarder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden van de vereniging Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP) Geldend vanaf 1 januari 2014

Algemene Voorwaarden van de vereniging Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP) Geldend vanaf 1 januari 2014 Algemene Voorwaarden van de vereniging Nederlands Instituut van Psychologen (het NIP) Geldend vanaf 1 januari 2014 Definities Het NIP: de vereniging met volledige rechtsbevoegdheid Nederlands Instituut

Nadere informatie

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN

KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN KOOPOVEREENKOMST INZAKE OVERNAME VAN ACTIVITEITEN VAN BV KOOPOVEREENKOMST OP HOOFDLIJNEN Ondergetekenden: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid..bv. te. ( KvK nummer ) vertegenwoordigd

Nadere informatie

Licentieovereenkomst betreffende auteursrecht

Licentieovereenkomst betreffende auteursrecht Licentieovereenkomst betreffende auteursrecht Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten

Nadere informatie

d. Met Mediation wordt bedoeld: de opdracht tot bemiddeling tussen Deelnemers die wordt verleend door Afnemer.

d. Met Mediation wordt bedoeld: de opdracht tot bemiddeling tussen Deelnemers die wordt verleend door Afnemer. Algemene voorwaarden Sapphire-mediation 1. Algemeen: a. Deze algemene voorwaarden maken deel uit van alle offertes en overeenkomsten van opdracht die ten doel hebben het verlenen van diensten door Sapphire

Nadere informatie

STEMOVEREENKOMST. inzake ROM ZUIDVLEUGEL B.V. tussen ROM ZUIDVLEUGEL B.V. AANDEELHOUDERS

STEMOVEREENKOMST. inzake ROM ZUIDVLEUGEL B.V. tussen ROM ZUIDVLEUGEL B.V. AANDEELHOUDERS L O Y E N S / L O E F F STEMOVEREENKOMST 2013 inzake ROM ZUIDVLEUGEL B.V. tussen ROM ZUIDVLEUGEL B.V. ei- AANDEELHOUDERS Artikel INHOUDSOPGAVE Pagina 1 DEFINITIES EN INTERPRETATIE 2 2 BESLUITVORMING ALGEMENE

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

De vereniging met volledige rechtsbevoegdheid ZuivelNL, statutair gevestigd te Zoetermeer (hierna: ZuivelNL), vertegenwoordigd door haar..

De vereniging met volledige rechtsbevoegdheid ZuivelNL, statutair gevestigd te Zoetermeer (hierna: ZuivelNL), vertegenwoordigd door haar.. Concept-Overeenkomst van overdracht Ondergetekenden: De publiekrechtelijke rechtspersoon Productschap Zuivel, gevestigd te Zoetermeer (hierna: productschap), vertegenwoordigd door zijn voorzitter, C.H.

Nadere informatie

De Rappórt bewindvoerder: Zelfstandig werkende bewindvoerder/ inkomensbeheerder binnen Rappórt.

De Rappórt bewindvoerder: Zelfstandig werkende bewindvoerder/ inkomensbeheerder binnen Rappórt. Algemene Voorwaarden Rappórt Definities: De Rappórt bewindvoerder: Zelfstandig werkende bewindvoerder/ inkomensbeheerder binnen Rappórt. Rappórt: De organisatie waar de Rappórt bewindvoerder deel van uitmaakt.

Nadere informatie

Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN

Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN Bijlage: ALGEMENE VOORWAARDEN Behorende bij de licentieovereenkomst Artikel 1 Dochtermaatschappijen Licentienemer heeft het recht de licentie mede te gebruiken voor haar dochtermaatschappijen indien en

Nadere informatie

Overeenkomst Collectieve Waardeoverdracht

Overeenkomst Collectieve Waardeoverdracht Overeenkomst Collectieve Waardeoverdracht Mei 2019 OVEREENKOMST COLLECTIEVE WAARDEOVERDRACHT Ondergetekenden: 1. , statutair gevestigd te ,

Nadere informatie

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss

Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen. Gemeente Oss Verzelfstandigingsovereenkomst Museum Jan Cunen Gemeente Oss Versie 26 mei 2015 Inhoudsopgave Artikel 1. Definities Artikel 2. Overgang van Activiteiten Artikel 3. Onroerende zaken Artikel 4. Overdracht

Nadere informatie

I. Algemeen 1. DijkmansBergJeths Advocaten (hierna: DBJ ) is de handelsnaam van DijkmansBergJeths Advocaten B.V. gevestigd te Eindhoven.

I. Algemeen 1. DijkmansBergJeths Advocaten (hierna: DBJ ) is de handelsnaam van DijkmansBergJeths Advocaten B.V. gevestigd te Eindhoven. Algemene Voorwaarden van DijkmansBergJeths Advocaten I. Algemeen 1. DijkmansBergJeths Advocaten (hierna: DBJ ) is de handelsnaam van DijkmansBergJeths Advocaten B.V. gevestigd te Eindhoven. 2. Deze Algemene

Nadere informatie

De Veluwe Bewind bewindvoerder: Zelfstandig werkende bewindvoerder/ inkomensbeheerder binnen Veluwe Bewind.

De Veluwe Bewind bewindvoerder: Zelfstandig werkende bewindvoerder/ inkomensbeheerder binnen Veluwe Bewind. Algemene Voorwaarden Veluwe Bewind Definities: De Veluwe Bewind bewindvoerder: Zelfstandig werkende bewindvoerder/ inkomensbeheerder binnen Veluwe Bewind. Veluwe Bewind: De organisatie waar de Veluwe Bewind

Nadere informatie

Registratieovereenkomst

Registratieovereenkomst Secretariaat Klokkegat 26 6741 EL Lunteren info@nffinl wwwnffinl Registratieovereenkomst PARTIJEN: 1 De stichting Register Forensisch Accountants & Legal Experts (NFFI) te Leiden, hierna: de Stichting

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN HENDRIKS ASBESTSANERING B.V.

ALGEMENE VOORWAARDEN HENDRIKS ASBESTSANERING B.V. ALGEMENE VOORWAARDEN HENDRIKS ASBESTSANERING B.V. Hendriks Asbestsanering B.V., hierna te noemen Hendriks, is een onderneming, die zich bezig houdt met het in opdracht van natuurlijke en rechtspersonen

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen

LEDEN INBRENG OVEREENKOMST. Datum: (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen Concept d.d. 27-01-2014 VERSIE 1.0 Datum: 2014 (1) Stimuleringsfonds Duurzame Energie Regio Alkmaar U.A. (2) GEMEENTE Bergen LEDEN INBRENG OVEREENKOMST Paraaf gemeente: INHOUDSOPGAVE Artikel Pagina 1 DEFINITIES...

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.

Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Algemene Voorwaarden Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V. Artikel 1 Algemene bepalingen a. Visserij-innovatiecentrum Zuidwest-Nederland B.V.: Het Innovatiecentrum b. Gebruiker: Degene met

Nadere informatie

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK

ARTIKEL 6. WIJZIGINGEN, MEER- EN MINDER WERK ALGEMENE VOORWAARDEN De hierna volgende Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten van Surlinio B.V, ingeschreven bij de KvK Haaglanden onder nummer 60691611. ARTIKEL

Nadere informatie

De partijen onder I en II worden hierna gezamenlijk tevens aangeduid als Partijen en elk individueel als Partij.

De partijen onder I en II worden hierna gezamenlijk tevens aangeduid als Partijen en elk individueel als Partij. DE ONDERGETEKENDEN: I. Bedrijf A B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd te gemeente (Plaats) en kantoorhoudende aan de (adres), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V.,

ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY. 1. Definities/begripsbepalingen. Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., ALGEMENE VOORWAARDEN AGILE MARKETING AGENCY 1. Definities/begripsbepalingen Agile Marketing Agency: Agile Marketing Agency B.V., Klant: Elk natuurlijk of rechtspersoon aan wie Agile Marketing Agency een

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Autoriteit Financiële Markten. Captin B.V., statutair gevestigd te Amsterdam. handelsfaciliteit

Autoriteit Financiële Markten. Captin B.V., statutair gevestigd te Amsterdam. handelsfaciliteit REGLEMENT STICHTING BEWAARINSTELLING CAPTIN 1. DEFINITIES 1.1 In dit Reglement wordt verstaan onder: "Account" "AFM" "Bestedingsruimte" (i) een Ledenaccount als bedoeld in het Handelsreglement, (ii) een

Nadere informatie

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V.

ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. ALGEMENE BEDRIJFSVOORWAARDEN WERVING & SELECTIE FLEXURANCE B.V. Voor het uitvoeren van Werving & Selectie opdrachten door Flexurance B.V., verder te noemen Flexurance in het kader van een overeenkomst

Nadere informatie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie

Algemene voorwaarden SpaaQ versie Algemene voorwaarden SpaaQ versie 1.0 2016 Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtgever: degene die, alleen of gezamenlijk en niet in de uitoefening van een beroep

Nadere informatie

LICENTIEOVEREENKOMST

LICENTIEOVEREENKOMST LICENTIEOVEREENKOMST Ondergetekenden: 1. [NAAM ARCHITECT(ENBUREAU)], geboren op [ ] te [ ], wonende te [ ] aan de [ ]/ gevestigd en kantoorhoudende aan de [ ] te [ ], (ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Reteracontrols Schout Wernertslaan 11 5673RL Nuenen Versie geldig vanaf: 15 april 2010. Artikel 1 Definities en toepasselijkheid

Algemene voorwaarden Reteracontrols Schout Wernertslaan 11 5673RL Nuenen Versie geldig vanaf: 15 april 2010. Artikel 1 Definities en toepasselijkheid Schout Wernertslaan 11 5673RL Nuenen Versie geldig vanaf: 15 april 2010 Artikel 1 Definities en toepasselijkheid 1.1 Reteracontrols: de eenmanszaak Reteracontrols. Statutair gevestigd te Nuenen en ingeschreven

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Personeelsadvies Werving & Selectie

Algemene Voorwaarden Personeelsadvies Werving & Selectie Algemene Voorwaarden Personeelsadvies Werving & Selectie www.abvakwerk.nl < 1 > 1. Toepasselijkheid 1. Deze Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle werkzaamheden verricht of te verrichten door

Nadere informatie

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer:

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer: Licentievoorwaarden Werkingssfeer: Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle - al dan niet in deze licentievoorwaarden omschreven - aanbiedingen, werkzaamheden en alle andere transacties door natuurlijke

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Water Concepts Versie geldig vanaf: 3 februari Artikel 1 Definities en algemene bepalingen

Algemene voorwaarden Water Concepts Versie geldig vanaf: 3 februari Artikel 1 Definities en algemene bepalingen Algemene voorwaarden Water Concepts Versie geldig vanaf: 3 februari 2011 Artikel 1 Definities en algemene bepalingen 1.1 Water Concepts: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, Water Concepts

Nadere informatie

Mantelovereenkomst voor de levering van Elektrische Energie

Mantelovereenkomst voor de levering van Elektrische Energie Mantelovereenkomst voor de levering van Elektrische Energie De ondergetekenden: Stichting Bedrijventerreinen Ede, gevestigd te Ede, verder te noemen: SBE, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door R.

Nadere informatie

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij De ondergetekenden: 1. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mw. mr. C.A.J.F. Verheij, Secretaris Directeur, hierna te noemen 'Opdrachtgever',

Nadere informatie

Raamovereenkomst. Zorgaanbieder naam statutair gevestigd te plaatsnaam hierna te noemen: Opdrachtnemer ;

Raamovereenkomst. Zorgaanbieder naam statutair gevestigd te plaatsnaam hierna te noemen: Opdrachtnemer ; Raamovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN I II Gemeente Wageningen, hierna te noemen: Opdrachtgever ; Zorgaanbieder @@ naam @@ statutair gevestigd te @@ plaatsnaam @@, hierna te noemen: Opdrachtnemer ; de ondergetekenden

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,-

De GGD Rotterdam Rijnmond zal in 2017 het volgende plusproduct leveren: Plusprod. WMO toezicht C 6.611,- GGD Rotterdam-Rijnmond Staf directie Publieke Gezondheid en Zorí; 33D den IJsSel Cluster Maatschappelijke Ontwikkeling 2 5 NOV 2016 Bezoekadres: Halvemaanpassage 90 3011 DL Rotterdam Postadres: Postbus

Nadere informatie

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt.

De Opdrachtgever: de (rechts)persoon die de opdracht aan RandstadMakelaars verstrekt. Artikel 1 - Toepasselijkheid Deze algemene bepalingen zijn van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tot dienstverlening en/of bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

Bemiddelingsovereenkomst van intermediaire dienstverlening

Bemiddelingsovereenkomst van intermediaire dienstverlening Bemiddelingsovereenkomst van intermediaire dienstverlening De ondergetekenden: 1. Naam Bedrijf, gedreven voor rekening van «(FW:informele_tenaamstelling)», gevestigd te «(FW:woonadres_plaats),als-leeg,(FW:domic»,

Nadere informatie

2.2 Een overeenkomst komt overeenkomstig een gedane offerte tot stand in de volgende gevallen:

2.2 Een overeenkomst komt overeenkomstig een gedane offerte tot stand in de volgende gevallen: ALGEMENE VOORWAARDEN SOdental KvK 52814541 1 Toepasselijkheid 1.1 Deze voorwaarden maken deel uit van alle overeenkomsten. Zij zijn van toepassing op alle (overige) (rechts)handelingen tussen SOdental

Nadere informatie

(MODEL)OVEREENKOMST VAN OPDRACHT

(MODEL)OVEREENKOMST VAN OPDRACHT (MODEL)OVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: 1. , gevestigd te aan de , rechtsgeldig vertegenwoordigd door , hierna te noemen: Opdrachtgever ; en, 2.

Nadere informatie

FACILITATIEOVEREENKOMST

FACILITATIEOVEREENKOMST FACILITATIEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. Raedthuys Energie B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht, statutair gevestigd te Enschede, kantoorhoudende aan

Nadere informatie

Den Haag, 1 januari 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN

Den Haag, 1 januari 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN Den Haag, 1 januari 2012 ALGEMENE VOORWAARDEN 1. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Schinkelshoek & Verhoog: Opdrachtbrief: een document van Schinkelshoek & Verhoog, waarin de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Avango

Algemene voorwaarden Avango Algemene voorwaarden Avango Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, producten, handelingen en diensten van Avango. 1.2 De onderhavige voorwaarden zijn

Nadere informatie

Alle aanbiedingen van Hilversmediation zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald.

Alle aanbiedingen van Hilversmediation zijn vrijblijvend, tenzij uitdrukkelijk anders bepaald. Algemene Voorwaarden Hilversmediation A. ALGEMEEN Artikel 1 Toepasselijkheid; totstandkoming Deze Algemene Voorwaarden, die bestaan uit een algemeen deel en een bijzonder deel (mediation), zijn van toepassing

Nadere informatie

Inbrengovereenkomst. tussen. de gemeente Den Helder. Port of Den Helder NV

Inbrengovereenkomst. tussen. de gemeente Den Helder. Port of Den Helder NV Versie: 9 oktober 2012 Inbrengovereenkomst tussen de gemeente Den Helder en Port of Den Helder NV INHOUDSOPGAVE 1. Definities en begrippen - 2 2. Wijziging statuten,... 3 3. Waarde van de Onderneming 3

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Stichting Perspekt

Algemene Voorwaarden Stichting Perspekt Algemene Voorwaarden Stichting Perspekt Artikel 1 Definities Aanbod/ Aanbiedingen: een uitnodiging tot aanvaarding van een aanbod of aanbiedingen van Perspekt; Algemene Voorwaarden: deze algemene voorwaarden;

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

- OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning

- OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning - OVEREENKOMST - inzake een geldlening eigen woning DE ONDERGETEKENDEN De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid B.V., statutair gevestigd te en kantoorhoudende aan de, te (.), te dezer zake

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone Centrum Woudenberg Ondergetekenden, de gemeente Woudenberg, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.A. de Kruif, wethouder en verantwoordelijk

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016

Uitvoeringsovereenkomst tot levering. Hulp bij het huishouden 2016 Pagina 1 van 5 Uitvoeringsovereenkomst tot levering Hulp bij het huishouden 2016 Partijen: Gemeente Mook en Middelaar, gevestigd aan Raadhuisplein 6 te Mook te deze ingevolge het bepaalde in artikel 171

Nadere informatie

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten.

3.Offerte: de door LABEL ME gedane offerte voor het leveren van Diensten. Algemene Voorwaarden LABEL ME Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. 1.LABEL

Nadere informatie

Het! verzoek! van! de! Opdrachtgever! aan! VAN! DIJK! MULTIMEDIA! om! werkzaamheden! te! verrichten! in! ruil! betaling!verschuldigd!zal!zijn.!

Het! verzoek! van! de! Opdrachtgever! aan! VAN! DIJK! MULTIMEDIA! om! werkzaamheden! te! verrichten! in! ruil! betaling!verschuldigd!zal!zijn.! 1 VAN$DIJK$MULTIMEDIA$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$KvK/nummer:$56868154$ ALGEMENEVOORWAARDEN Artikel$1: Filmwerk: Opdracht: Opdrachtgever: Definities HetFilmwerkishetresultaatvandeOpdrachtdiedoorde

Nadere informatie

Licentieovereenkomst betreffende een model

Licentieovereenkomst betreffende een model Licentieovereenkomst betreffende een model Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens

Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens Bewerkersovereenkomst Wet bescherming persoonsgegevens behorende bij de overeenkomst Medische advisering Participatie met kenmerk 1100070198 Partijen: 1. De gemeente Utrecht, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Validata Group BV

Algemene Voorwaarden Validata Group BV Artikel 1 Definities: Betrokkene: Bewerker: persoon in de zin van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp) op wie de verwerking van persoonsgegevens door Validata Group BV betrekking heeft; degene die

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. van CARE FOR MEDIA. gevestigd te Gouda

ALGEMENE VOORWAARDEN. van CARE FOR MEDIA. gevestigd te Gouda ALGEMENE VOORWAARDEN van CARE FOR MEDIA gevestigd te Gouda Toepasselijkheid Artikel 1 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle rechtsverhoudingen tussen CARE FOR MEDIA (KVK-nummer 67683487).,

Nadere informatie

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten.

De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. ALGEMENE VOORWAARDEN De onderstaande Algemene Voorwaarden zijn van toepassing op alle door Fruit in Bedrijf afgesloten verkoop- en leverovereenkomsten. De complete algemene voorwaarden: Artikel 1 - Algemeen

Nadere informatie

aan het Moleneind CJ Teteringen. Eigenaar van Tippens Coaching&Training is

aan het Moleneind CJ Teteringen. Eigenaar van Tippens Coaching&Training is Algemene Voorwaarden Tippens Coaching&Training zowel voor particuliere als zakelijke dienstverlening Artikel 1: Algemeen 1. Tippens Coaching&Training is een eenmanszaak die kantoor houdt aan het Moleneind

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d. 1 september 2011 Definities. Artikel 1. In deze administratievoorwaarden

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST SAMENWERKINGSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. de STICHTING ZERO EMISSIE MOBILITEIT, (hierna te noemen: ZEM ), gevestigd te Haarlem en aldaar kantoorhoudende aan het Frederikspark 1 (2012 DA), te dezen

Nadere informatie

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven.

In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Algemene Voorwaarden 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven. Opdrachtgever: de natuurlijke

Nadere informatie

OVERWEGENDE DAT: DEFINITIES:

OVERWEGENDE DAT: DEFINITIES: AANHANGSEL VOD EXPLOITATIE Bepalingen ten behoeve van de opdrachtovereenkomst tussen de hoofdregisseur/ scenarioschrijver/ hoofdrolspeler en producent/omroep. OVERWEGENDE DAT: A. RODAP en de collectieve

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT (DRIESSEN ZZP er)

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT (DRIESSEN ZZP er) OVEREENKOMST VAN OPDRACHT (DRIESSEN ZZP er) Partijen: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid DRIESSEN HRM B.V., statutair gevestigd te Helmond en kantoorhoudende te (5708 HZ) Helmond

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor dienstverlening Advocatenkantoor Tamer, gevestigd te Den Haag.

Algemene voorwaarden voor dienstverlening Advocatenkantoor Tamer, gevestigd te Den Haag. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden voor dienstverlening Advocatenkantoor Tamer, gevestigd te Den Haag. 1. Definitie In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: i. Advocaten: is een samenwerkingsverband

Nadere informatie

AKTE VERPANDING VORDERINGEN

AKTE VERPANDING VORDERINGEN AKTE VERPANDING VORDERINGEN de ondergetekenden: (bedrijfs)naam: naam vertegenwoordiger bedrijf: straatnaam en huisnummer:. nummer:. postcode: plaats: KvK-nummer: hierna te noemen: pandgever en (bedrijfs)naam:

Nadere informatie

Artikel 2 De uitbetaling van het geleende bedrag zal geschieden door overschrijving op rekeningnummer... bij de... ten gunste van geldnemer.

Artikel 2 De uitbetaling van het geleende bedrag zal geschieden door overschrijving op rekeningnummer... bij de... ten gunste van geldnemer. Basis = modelovereenkomst WSW 250A VOORBEELD OVEREENKOMST VAN GELDLENING WONINGCORPORATIE MET STANDAARD BORGOVEREENKOMST versiedatum: 3 oktober 2014 De ondergetekenden: 1...., gevestigd te..., hierna te

Nadere informatie

Mauritslaan 42/ 44 6161 HW Geleen

Mauritslaan 42/ 44 6161 HW Geleen Algemene Voorwaarden Payroll Totaal BV I. Algemeen In de algemene voorwaarden wordt verstaan onder: a. Opdrachtgever: de partij die de opdracht geeft. b. Opdrachtnemer: de partij die de opdracht aanvaardt,

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Licentieovereenkomst betreffende knowhow

Licentieovereenkomst betreffende knowhow Licentieovereenkomst betreffende knowhow Snijders Advocaten Vughterweg 74 5211 CM s-hertogenbosch Contactpersoon: Bart Huijs M: 06 51 62 35 02 E: bhuijs@snijders-advocaten.nl Disclaimer - Deze modelcontracten

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever,

VERWERKERSOVEREENKOMST. 1...hierna opdrachtgever, VERWERKERSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1...hierna opdrachtgever, 1. Romein Broeksteeg, kantoorhoudende te Houten aan De Molen 83, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Algemene voorwaarden TU Delft

Algemene voorwaarden TU Delft Algemene voorwaarden TU Delft ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR HET UITVOEREN VAN OPDRACHTEN DOOR DE TECHNISCHE UNIVERSITEIT DELFT Artikel 1: Begripsomschrijving In deze algemene voorwaarden voor opdrachten, verstrekt

Nadere informatie

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en

Overeenkomst. Gemeente Eindhoven en Overeenkomst Gemeente Eindhoven en. Aanbesteding Deelproject 1a Tweedelijns specialistische zorg 2015 Overeenkomst aanbesteding Jeugdzorg Tweedelijns specialistische zorg 2015 pag 2 van 6 De ondergetekenden:

Nadere informatie

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen

WesternToday Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 2 Algemeen WesternToday Beginweg 35 8222 AJ Lelystad Tel: 06-16950551 Bank: 1042.41.152 KvK nr: 32147542 BTW:NL1391.96.511B01 Email:info@westerntoday.nl www.westerntoday.nl Voor het plaatsen van banners gelden de

Nadere informatie

De opdrachtgever: Iedere natuurlijke of rechtspersoon die de opdracht aan Homelyrentals verstrekt.

De opdrachtgever: Iedere natuurlijke of rechtspersoon die de opdracht aan Homelyrentals verstrekt. Artikel 1: Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op iedere overeenkomst van opdracht tot dienstverlening en/of bemiddeling, alsmede de daaruit voortvloeiende aanvullende en/of

Nadere informatie

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt.

Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities Onder opdrachtgever wordt verstaan de partij die de opdracht voor de werkzaamheden heeft verstrekt. Onder opdrachtnemer wordt, tenzij anders vermeld, verstaan:.

Nadere informatie