Aanbestedingsdocument Europese Aanbesteding Uitrukkleding Brandweer Twente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbestedingsdocument Europese Aanbesteding Uitrukkleding Brandweer Twente"

Transcriptie

1 Aanbestedingsdocument Europese Aanbesteding Uitrukkleding Brandweer Twente (TenderNed-nummer: 37766) Versie 1.1 DEFINITIEF

2 Autorisatie OPSTELLERS: M.Steman M.H.Smelt M.Kroeze Inkoopadviseur Veiligheidsregio Utrecht (opsteller brondocument) Strategisch inkoper Coördinator Steunpunt PBM Versiegegevens VERSIE: DATUM: OMSCHRIJVING: mei 2014 Concept juni 2014 Concept opmerkingen leertafel verwerkt juni 2014 Concept aanpassing beoordelingssystematiek / grafieken juli 2014 Concept aanpassing grafieken / invulling beoordeling praktijktest juli 2014 Concept kleine tekstuele wijzigingen juli 2014 Definitief publicatieversie aanbesteding juli 2014 Definitief publicatieversie aanbesteding / gewijzigde 2014, Veiligheidsregio Twente, Enschede, Auteursrechten voorbehouden. Overname van dit rapport (of gedeelten daarvan) is toegestaan, mits de bron wordt vermeld.

3 Aanbestedingsdocument Europese Aanbesteding Uitrukkleding Brandweer Twente (TenderNed-nummer: 37766) CONCEPT Versie 1.1, 10 juli 2014 Veiligheidsregio Twente M.H.Smelt BBA

4 Begrippen Onderstaand zijn de begrippen uit dit Beschrijvend Document opgenomen. Begrippen worden met een hoofdletter geschreven. Als het begrip in enkelvoud is gegeven, wordt ook het meervoud daaronder begrepen. Als het begrip in meervoud is gegeven wordt ook het enkelvoud daaronder begrepen. Aanbesteding Aanbestedingsstukken Aankondiging Appendix Aanbestedingswet Alternatief Begrippenlijst (gedurende de Aanbesteding) Begrippenlijst (na gunning) Beoordelingsteam Bijlage De openbare aanbestedingsprocedure overeenkomstig Aanbestedingswet 2012, welke strekt tot verstrekking van de Opdracht en waarvan het verloop en het voorwerp nader is omschreven in de Aanbestedingsstukken. Het Beschrijvend Document, Aanbestedingsdocument, de Overeenkomst, het Programma van Eisen, de Nota( s) van Inlichtingen en alle andere documenten (in schriftelijke of elektronische vorm) welke Opdrachtgever in verband met de Aanbesteding aan de Deelnemers heeft doen toekomen. De advertentie waarmee het begin van de Aanbesteding werd aangekondigd in op TenderNed op 10 juli Aanhangsel bij de Overeenkomst die, na door beide Partijen te zijn getekend, deel uitmaakt van de Overeenkomst. Wet van 1 november 2012, houdende nieuwe regels omtrent aanbestedingen (Aanbestedingswet 2012), Stb. 2012, 542, inclusief wijzigingen daarvan. Een op initiatief van de Deelnemer aangeboden afwijkende oplossing voor het door de Opdrachtgever gevraagde in het Programma van Eisen. Deze lijst met gedefinieerde begrippen die met een beginhoofdletter worden gebruikt in de Aanbestedingsstukken. Deze lijst met gedefinieerde begrippen die met een beginhoofdletter worden gebruikt in de Overeenkomst en Appendices. Een multidisciplinair team samengesteld uit materiedeskundigen, procesdeskundigen en juridisch deskundigen, dat de Inschrijving beoordeelt. Een bijlage bij een van de Aanbestedingsstukken. Een Bijlage maakt integraal deel uit van de Aanbestedingsstukken.

5 Beschrijvend Document / Aanbestedingsdocument Brandweer Twente Combinatie Deelnemer Dienst(en) / Dienstverlening Eisen aan Deelnemer Geschiktheidseisen Gids Proportionaliteit Gunningscriterium Herziene Documentatie Inschrijving De offerteaanvraag inclusief Bijlagen, zoals bedoeld in de Aanbestedingswet 2012, die door Opdrachtgever aan de Deelnemers is verstrekt en welke een (nadere) omschrijving inhoudt van het object van Aanbesteding. Integraal onderdeel VRT; als onderdeel VRT de uitvoerende opdrachtgever in deze. Een verzameling van (rechts-)personen die gezamenlijk als één Deelnemer aan de Aanbesteding deelneemt. Voor inschrijving, een ieder die een kopie van het Beschrijvend Document heeft opgevraagd en na inschrijving, een ieder die een Inschrijving heeft gedaan. De door Opdrachtnemer op basis van de Overeenkomst en Nadere Overeenkomst(en) ten behoeve van Opdrachtgever te verlenen diensten, te verrichten werkzaamheden en in het kader daarvan te leveren prestaties, een en ander zoals beschreven in de Aanbestedingsstukken. Het gebruik van de termen Diensten en Dienstverlening heeft mede betrekking op eventuele leveringen die in het kader van die Diensten (dienen te) worden gedaan. Criteria ten aanzien de Deelnemer, zoals beschreven in hoofdstuk 3 van het Beschrijvend Document. Eisen aan Deelnemer vallen uiteen in (i) Geschiktheidseisen en (ii) Uitsluitingsgronden. Criteria ten aanzien van draagkracht en bekwaamheden waaraan de Deelnemer moet voldoen, zoals beschreven in paragraaf 3.3 van het Beschrijvend Document. Gids van 15 januari 2013 opgesteld door de Schrijfgroep Gids Proportionaliteit. Criterium op basis waarvan de Opdrachtgever de Inschrijvingen beoordeelt om te bepalen welke Inschrijving voor gunning in aanmerking komt. Het Gunningscriterium in deze aanbesteding is de economisch meest voordelige inschrijving (EMVI). De documenten die door Opdrachtgever zijn voorzien van het opschrift: Herziene Documentatie. Herziene Documentatie betreft aanvullingen en wijzigingen ten aanzien van het Beschrijvend Document, het Programma van Eisen, het concept van de Overeenkomst en de Bijlagen. Het aanbod dat Deelnemer volgens de Aanbestedingsstukken doet aan Aanbesteder en dat strekt tot het uitvoeren van de Opdracht.

6 Jaar Aaneengesloten periode van twaalf (12) maanden. Minimumeisen Criteria ten aanzien van de te leveren Dienstverlening, zoals beschreven in paragraaf 4.3 van het Beschrijvend Document en het Programma van Eisen. Nota van Inlichtingen Document dat de antwoorden op vragen van Deelnemers bevat, evenals eventuele wijzigingen van het Beschrijvend Document en/of andere Aanbestedingsstukken. De Nota( s) van Inlichtingen maakt (maken) onderdeel uit van het Beschrijvend Document en prevaleert (prevaleren) boven het overige deel van het Beschrijvend Document en de daarbij behorende Bijlagen. Opdracht De opdracht van Opdrachtgever aan Opdrachtnemer tot het leveren van de Diensten die zijn beschreven in de Overeenkomst. Opdrachtgever Degene die de Opdracht verstrekt (Opdrachtgever), zijnde Veiligheidsregio Twente. Opdrachtnemer De leverancier met wie Opdrachtgever de Overeenkomst afsluit in het kader van de Aanbesteding. Overeenkomst De Overeenkomst inclusief Appendices tussen Opdrachtgever en Opdrachtnemer betreffende de voorwaarden die gelden voor het uitvoeren van de Opdracht. Perceel Een afgebakend onderdeel van de Opdracht waarop kan worden ingeschreven. In de onderhavige Opdracht worden twee Percelen gehanteerd. Partijen Opdrachtgever en Opdrachtnemer. Programma van Eisen / PvE Het Programma van Eisen dat is opgenomen in Bijlage B van het Beschrijvend Document, waarin de specificaties ten aanzien van het uitvoeren van de Overeenkomst zijn opgenomen. Raamovereenkomst Een overeenkomst tussen Opdrachtgever en één of meer Inschrijvers met het doel gedurende een bepaalde periode de voorwaarden inzake de te gunnen opdrachten vast te leggen en op grond waarvan Besteller aan Raamcontractant een opdracht kan verlenen tot het verrichten van diensten. Standaardformulier Een verplicht door een Deelnemer te gebruiken formulier bij het opstellen c.q. indienen van de Inschrijving, zoals opgenomen bij het Beschrijvend Document.

7 Subgunningscriteria Criteria op basis waarvan de Inschrijvingen worden beoordeeld om te komen tot de Deelnemer met de economisch meest voordelige Inschrijving. Uitsluitingsgronden Omstandigheden die, indien Deelnemer daarin verkeert, leiden tot uitsluiting van verdere deelname aan de Aanbesteding. VRT Veiligheidsregio Twente; Openbaar Lichaam en als zodanig de aanbestedende dienst / formele opdrachtgever in deze. Werkdagen Een kalenderdag, niet zijnde (i) een zaterdag of zondag, (ii) een algemeen erkende feestdag in Nederland of (iii) het equivalent van een algemeen erkende feestdag ingevolge artikel 3 lid 3 van de Algemene Termijnenwet. Interpretatie Tenzij uitdrukkelijk anders is bepaald, zal in de Aanbestedingsstukken: het aanhalen van het mannelijke genus, onzijdige genus of vrouwelijke genus tevens het aanhalen van ieder van die woordgeslachten omvatten; het aanhalen van een tijdsperiode doelen op een aaneengesloten periode; het gebruik van woorden zoals "inclusief", "mede begrepen", "waaronder", "omvattende" en "met inbegrip van" betekenen "met inbegrip van, maar niet beperkt tot"; het aanhalen van enige (bepaling uit) wet- of regelgeving geacht worden om ook het aanhalen van enige rechtsgeldige modificatie en hernieuwde vaststelling daarvan te omvatten alsmede enige bepaling van wet- of regelgeving die in werking is getreden met het doel de aangehaalde bepaling te vervangen of daarvan een nadere uitwerking te zijn, zulks zonder afbreuk te doen aan het eventueel toepasselijke overgangsrecht.

8 Voorwoord Voor u ligt het Beschrijvend Document behorende bij de Europese openbare Aanbesteding Uitrukkleding ten behoeve van Brandweer Twente (als integraal onderdeel van Veiligheidsregio Twente). Indien u het Beschrijvend Document niet volledig of niet in goede orde heeft ontvangen, dan verzoeken wij u dit zo spoedig mogelijk, maar vóór 19 augustus :00 uur via het adres: inkoop@brandweertwente.nl te melden, met vermelding van welke documenten ontbreken, onvolledig of beschadigd zijn. Om de beoordeling zo soepel mogelijk te laten verlopen, wordt u gevraagd zich te houden aan de in dit Beschrijvend Document beschreven instructies. In hoofdstuk 2 van dit Beschrijvend Document is beschreven hoe u eventuele vragen kunt stellen. Als basis voor dit beschrijvend document heeft het aanbestedingsdocument van de Veiligheidsregio Utrecht (samen met VR Gooi- en Vechtstreek en VR Flevoland) betreffende de verwerving van Uitrukkleding gediend. Hierbij dank aan de desbetreffende collega s voor het delen van de kennis en opgedane ervaringen. Opdrachtgever dankt u hartelijk voor uw interesse in deze Aanbesteding. Leeswijzer Dit Beschrijvend Document start met een overzicht van gehanteerde begrippen, waarna het voorliggende voorwoord en de leeswijzer volgt. Hoofdstuk 1 geeft een toelichting op het voorwerp van de Aanbesteding, Veiligheidsregio Twente en verstrekt nadere informatie over de aanbestedingsprocedure en contractvorm. Hoofdstuk 2 gaat in op het verloop van de aanbestedingsprocedure. Opdrachtgever heeft in dit hoofdstuk de planning opgenomen en verder uitgewerkt. Hoofdstuk 3 beschrijft de Uitsluitingsgronden en Geschiktheidseisen waaraan een Deelnemer moet voldoen om voor gunning van de Opdracht in aanmerking te komen. Hoofdstuk 4 gaat in op het Gunningscriterium dat Opdrachtgever hanteert. De Bijlagen geven nadere relevante informatie over de uitgangspunten en voorwaarden van de aanbestedingsprocedure en het uitvoeren van de Opdracht.

9 Inhoudsopgave Begrippen... 4 Voorwoord... 8 Inhoudsopgave Europese Aanbesteding Uitrukkleding Inleiding aanbesteding Opdrachtgever Veiligheidsregio Twente Brandweer Twente Inhoud van de Opdracht Prognose af te nemen aantallen Afwijkende uitrukkleding Vorm van de Overeenkomst Verloop van de aanbestedingsprocedure Procedure en aankondiging Planning Communicatie gedurende aanbestedingsproces Contactgegevens Opdrachtgever Indienen van vragen en opmerkingen Nota( s) van Inlichtingen Klachtafhandeling Indienen van een Inschrijving Ontvangst en beoordeling Inschrijvingen Gunning Eisen aan de Deelnemer Algemene informatie A1: Aanbiedingsbrief Uitsluitingsgronden U1: Eigen Verklaring U2: Inschrijving in Nationale beroeps-/handelsregister Geschiktheidseisen E1: Afdekking Beroepsrisico s E2: Kwaliteitszorgsysteem E3: Ervaring Deelnemer Minimumeisen en Gunningscriterium Toetsing minimumeisen en beoordeling Gunningscriterium Gunningsmodel Minimumeisen M1: Programma van Eisen M2: Concept van de Overeenkomst M3: Opzet van de praktijktest Subgunningscriteria Sg1: Kwaliteit Sg2: Prijs Sg3: Praktijktest Inhoud van de praktijktest... 29

10 Standaardformulier A : Checklist Standaardformulier B : Indienen vragen en opmerkingen Standaardformulier C : Eigen Verklaring Standaardformulier D : Verklaring kwaliteitszorgsysteem Standaardformulier E : Ervaring Deelnemer Standaardformulier F : Akkoordverklaring Programma van Eisen Standaardformulier G : Akkoordverklaring concept van de Overeenkomst Standaardformulier H : Akkoordverklaring opzet praktijktest Standaardformulier I : Invulblad Sg1 en Sg Standaardformulier J : Optielijst prijzen schouderstukken Bijlage A : Uitgangspunten en voorwaarden bij Aanbesteding Bijlage B : Programma van Eisen Bijlage C : Concept van de Overeenkomst Bijlage D : Opzet van de praktijktest Bijlage E : Algemene inkoopvoorwaarden Veiligheidsregio Twente Bijlage F : Twents reglement klachtafhandeling bij aanbesteden

11 1. Europese Aanbesteding Uitrukkleding 1.1 Inleiding aanbesteding Met deze Aanbesteding beoogt de Opdrachtgever een Overeenkomst af te sluiten voor de levering van uitrukkleding. De Opdrachtgever volgt, gelet op de aard en de geraamde omvang van de Opdracht, een openbare aanbestedingsprocedure conform de Europese Richtlijn van 31 maart 2004, 2004/ 18/ EG, voor Nederland omgezet bij Besluit van 11 februari 2013, Staatsblad , houdende regels betreffende de procedures voor het gunnen van overheidsopdrachten voor werken, leveringen en diensten (Aanbestedingswet 2012), op basis van de economisch meest voordelige inschrijving. Dit Beschrijvend Document verschaft nadere informatie over de Opdracht en Aanbesteding. Opdrachtgever gunt de Opdracht(en) op basis van het Gunningscriterium economisch meest voordelige inschrijving (EMVI) behoudens beëindiging van deze Aanbesteding vóór gunning. De Opdrachtgever acht de gekozen openbare procedure gepast, in het licht van het aantal verwachte Deelnemers en de relatief beperkte inspanning die een Inschrijving van Deelnemers vraagt. Om deze inspanning beperkt te houden wordt slechts met een aantal Deelnemers een praktijktest uitgevoerd. In paragraaf 4.2 wordt dit verder toegelicht. De Opdrachtgever heeft besloten de Opdracht niet in Percelen op te delen. Reden hiervoor is dat de homogeniteit van het gevraagde product zo evident is, dat opdelen in meerdere percelen niet voor de hand ligt. Een uitrukpak is een product op dat zich logischerwijs niet laat splitsen in verschillende onderdelen die voor verschillende Percelen geschikt zijn. 1.2 Opdrachtgever De opdrachtgever in deze aanbesteding is de Veiligheidsregio Twente (VRT). De aan te besteden uitrukkleding binnen deze aanbesteding is ten behoeve van Brandweer Twente Veiligheidsregio Twente Veiligheidsregio Twente is een samenwerkingsverband van 14 gemeenten, gebaseerd op de Wet Gemeenschappelijke Regelingen en geeft uitvoering aan de taken en bevoegdheden van de Wet Veiligheidsregio s. De samenwerking betreft de gemeenten Almelo, Borne, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Hof van Twente, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Tubbergen, Twenterand en Wierden. De regio heeft per 1 januari 2012 circa inwoners. De bestuurlijke organisatie van Veiligheidsregio Twente bestaat uit het algemeen bestuur en het dagelijks bestuur en de voorzitter. In het algemeen bestuur zijn de burgemeesters van alle 14 deelnemende gemeenten vertegenwoordigd; het dagelijks bestuur wordt gevormd door vijf burgemeesters, inclusief de voorzitter. Veiligheidsregio Twente wordt ambtelijk aangestuurd door de Veiligheidsdirectie, bestaande uit de secretaris (voorzitter), de commandant van de brandweer, de directeur Publieke Gezondheid, de korpschef politie en de coördinerend gemeentesecretaris. De Veiligheidsregio Twente heeft primair tot doel de Wet veiligheidsregio s uit te voeren, meer in het bijzonder de taken zoals genoemd in artikel 10 van de Wet Veiligheidsregio s. Voor meer informatie over VRT wordt verwezen naar de website Brandweer Twente Brandweer Twente is een integraal onderdeel van de VRT. Alle 14 Twentse gemeenten maken deel uit van Brandweer Twente. In Twente zijn in totaal 31 kazernes. Bij Brandweer Twente werken ongeveer 800 vrijwilligers en 250 beroeps. De vrijwilligers zijn de ruggengraat van de dagelijkse brandweerzorg, het grootschalig optreden en de rampenbestrijdingsorganisatie. Voor meer informatie over Brandweer Twente wordt verwezen naar de website 11 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

12 1.3 Inhoud van de Opdracht De Opdrachtgever wil een Overeenkomst afsluiten voor de levering van uitrukkleding. De intentie bestaat om een significant deel van de huidige uitrukkleding te vervangen binnen de looptijd van de Overeenkomst. Onderstaand is een prognose gegeven van het aantal kledingstukken dat per Jaar afgenomen zal worden. Inschrijvers kunnen geen rechten ontlenen aan de genoemde aantallen, deze zijn een zo goed mogelijke inschatting van de werkelijk af te nemen aantallen. De huidige in gebruik zijnde uitrukpakken bestaan uit: overalls, salopette-broeken met korte jassen of salopette-broeken met ¾ jassen. De nieuw aan te schaffen uitrukkleding bestaat uit een uitrukjas en een broek (navelhoogte). Deze combinatie draagt zo goed mogelijk bij aan: 1. Bescherming tegen de invloeden van buiten (hoge stralingstemperatuur, vocht, mechanisch geweld, e.d.); 2. Welzijn van de drager tijdens zijn werkzaamheden (draagcomfort, bewegingsvrijheid, warmtestuwing in het lichaam, vochtregulatie, e.d.); 3. Zichtbaarheid, in het bijzonder bij duisternis of slecht zicht Prognose af te nemen aantallen In de organisatie Brandweer Twente zijn momenteel ongeveer stuks uitrukpakken in gebruik. Brandweer Twente heeft jaarlijks een budget om periodiek een gedeelte van de uitrukkleding te vervangen. Dit betekent een globale jaarlijkse vervanging / nieuwe aanschaf van circa 200 stuks uitrukbroeken en uitrukjassen. De genoemde hoeveelheden worden niet per jaar in eens afgenomen, maar gedurende het jaar in kleinere hoeveelheden. Nieuwe inzichten (bijv. behoefte aan uniformiteit) of veranderingen binnen de organisatie kunnen er toe leiden dat gedurende de looptijd van de overeenkomst wordt overgestapt van periodieke gedeeltelijke vervanging naar complete vervanging van alle in gebruik zijnde uitrukkleding in eens Afwijkende uitrukkleding Buiten de hierboven beschreven reguliere uitrukkleding, heeft opdrachtgever gedurende de looptijd behoefte aan een geringe hoeveelheid afwijkende uitrukkleding. Hierbij valt te denken aan specifieke uitrukkleding ten behoeve van instructeurs-brandgedrag / stokers en de specialistische hand-crew -natuurbrandbestrijding. De invulling van deze specifieke behoefte wordt mogelijk buiten de overeenkomst om nader ingevuld in afstemming met de opdrachtnemer. Opdrachtgever behoudt zich in deze het recht voor om in deze separate behoefte te voorzien middels een nader op te starten enkelvoudige- of meervoudige- onderhandse procedure. 1.4 Vorm van de Overeenkomst De Overeenkomst betreft een raamovereenkomst in de zin van de Aanbestedingswet De Overeenkomst heeft een looptijd van vier (4) jaar en gaat in per 1 januari 2015, met een mogelijke verlenging (eenzijdig door Opdrachtgever) van tweemaal één (1) Jaar. Hiermee maakt de Opdrachtgever gebruik van de mogelijkheid om een raamovereenkomst af te sluiten met een looptijd die mogelijk langer is dan vier Jaar (artikel Aanbestedingswet 2012) 1. Opdrachtgever zal een Overeenkomst afsluiten met één Opdrachtnemer. Daar waar in de Aanbestedingsstukken het begrip Overeenkomst wordt gebruikt worden alle bedoelde Overeenkomsten zoals hiervoor beschreven bedoeld. 1 De motivatie hiervoor is dat de economische levensduur van de uitrukpakken 6 tot 10 Jaar is; dit afhankelijk van diverse factoren, waaronder beroeps- of vrijwillig- gebruik. Het aangaan van een nieuwe overeenkomst over 4 jaar is om die reden niet doelmatig. 12 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

13 2. Verloop van de aanbestedingsprocedure 2.1 Procedure en aankondiging Dit hoofdstuk licht de openbare aanbestedingsprocedure toe die Opdrachtgever volgt. Bij deze procedure kunnen alle Deelnemers naar aanleiding van de publicatie van de Aankondiging het Beschrijvend Document opvragen en een Inschrijving doen, mits zij voldoen aan gestelde eisen. Opdrachtgever heeft de Aankondiging van de Aanbesteding op 10 juli 2014 gepubliceerd op TenderNed. 2.2 Planning Met het verzenden van de aankondiging start de aanbestedingsprocedure. Onderstaande tabel geeft de planning weer. Opdrachtgever behoudt zich het recht voor om de planning aan te passen. Mijlpaal Datum Verzending aankondiging 10 juli 2014 Sluiting indienen vragen en opmerkingen naar aanleiding van Beschrijvend Document 19 augustus :00 uur Publicatie Nota van Inlichtingen 1 26 augustus 2014 Optioneel sluiting indienen vragen en opmerkingen naar Uiterlijk 1 september 2014 aanleiding van Nota van Inlichtingen 1 Optioneel Publicatie Nota van Inlichtingen 2 Uiterlijk 8 september 2014 Sluitingsdatum indienen Inschrijvingen 15 september :00 uur Bekendmaking 1e beoordeling 22 september 2014 Indienen testpakken 27 oktober :00 uur Testdagen 30 oktober 2014 t/m 15 november 2014 Bekendmaking voornemen tot gunning 18 november 2014 Gunning van de Opdracht (indien van toepassing) 9 december 2014 Ingangsdatum Overeenkomst 1 januari 2015 Het niet in acht nemen door Deelnemer van de bovenstaande termijnen of de door Opdrachtgever gewijzigde termijnen leidt in beginsel tot uitsluiting. 2.3 Communicatie gedurende aanbestedingsproces Contactgegevens Opdrachtgever De communicatie met betrekking tot deze Aanbesteding verloopt via onder vermelding van Uitrukkleding, gericht aan de heer M. Smelt, via het adres inkoop@brandweertwente.nl. Gedurende de looptijd van deze Aanbesteding is het niet toegestaan contact te hebben met medewerkers van Opdrachtgever of bij deze Aanbesteding betrokken organisaties teneinde informatie te vergaren met betrekking tot deze Aanbesteding. Handelen in strijd met deze bepaling is niet toegestaan en kan leiden tot uitsluiting van verdere deelname Indienen van vragen en opmerkingen Deelnemers kunnen over elk document - behorende bij deze Aanbesteding - vragen stellen en opmerkingen indienen met behulp van het Standaardformulier Indienen vragen en opmerkingen. Deze dient Deelnemer als bijlage per naar de contactpersoon te sturen. Vragen die Deelnemer op een andere wijze indient, neemt Opdrachtgever niet in behandeling. Opdrachtgever kan een extra mogelijkheid tot het stellen van vragen of het maken van opmerkingen instellen. 13 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

14 Naast het indienen van vragen biedt Opdrachtgever Deelnemers ook de mogelijkheid om eventuele tegenstrijdigheden en/of onjuistheden in - en/of commentaar op - de Aanbestedingsstukken vóór 19 augustus :00 uur aan Opdrachtgever bekend te maken. Deze opmerkingen neemt Opdrachtgever in overweging en kunnen leiden tot aanpassingen. Deelnemer dient hiervoor ook het Standaardformulier Indienen vragen en opmerkingen te gebruiken. Aan de inhoud van dit Beschrijvend Document heeft Opdrachtgever de grootst mogelijke zorg besteed. Mocht een Deelnemer desondanks menen dat er sprake is van tegenstrijdigheden, enige onduidelijkheid en/of onvolkomenheden, dan dient Deelnemer, hier zo spoedig mogelijk, maar uiterlijk voor 19 augustus :00 uur per op het adres inkoop@brandweertwente.nl melding van te maken. Indien Deelnemer hier niet dan wel niet tijdig toe overgaat, kan een Deelnemer zich later in een eventuele gerechtelijke procedure niet op een vermeende tegenstrijdigheid, onduidelijkheid of onvolkomenheid in het Beschrijvend Document beroepen. Indien Deelnemer vragen heeft aan Opdrachtgever die het karakter hebben van commercieel vertrouwelijk, en het derhalve niet wenselijk is dat deze vragen in de Nota van Inlichtingen worden beantwoord, biedt Opdrachtgever de mogelijkheid om dergelijke vragen buiten de Nota van Inlichtingen om te beantwoorden. Deelnemer dient dergelijke vragen via de reguliere procedure, zoals hierboven beschreven, in te dienen onder vermelding van Commercieel vertrouwelijk Niet beantwoorden in de Nota van Inlichtingen. Opdrachtgever zal dergelijke vragen met het karakter commercieel vertrouwelijk altijd eerst beoordelen op haar merites. Mocht Opdrachtgever van mening zijn dat dergelijke vragen niet als commercieel vertrouwelijk aangemerkt kunnen worden, zal zij dit in beginsel terugkoppelen aan Deelnemer die deze vragen heeft gesteld. Bij de behandeling van vragen met het karakter commercieel vertrouwelijk zal Opdrachtgever zich te alle tijde inspannen voor het waarborgen van een level playing field. Opdrachtgever behoudt zich het recht voor vragen en/of opmerkingen ter zijde te leggen of slechts gedeeltelijk te verwerken zolang daarmee de aanbestedingsrichtlijnen niet worden geschonden. Indien Deelnemer na kennismaking na de Nota van Inlichtingen nog steeds meent dat er tegenstrijdigheden en/of onvolkomenheden zijn, dan dient Deelnemer op straffe van verval van recht minimaal vijf (5) kalenderdagen vóór de sluitingsdatum voor het indienen van de Inschrijving een kort gedingprocedure aanhangig te maken door middel van het betekenen van een dagvaarding bij de Opdrachtgever Nota( s) van Inlichtingen Opdrachtgever sluit een vragenronde met het verzenden van een Nota van Inlichtingen met daarin de (geanonimiseerde) vragen van Deelnemers en de antwoorden van Opdrachtgever. Ook eventuele wijzigingen in de Aanbestedingsstukken vermeldt Opdrachtgever hierin. Wijzigingen naar aanleiding van de verschenen Nota( s) van Inlichtingen worden verwerkt in Herziene Documentatie. Naar eigen inzicht en behoefte kan de Opdrachtgever over gaan tot een extra vragenronde. Dit zal worden aangekondigd in de meest recente Nota van Inlichtingen. Opdrachtgever stelt de Nota( s) van Inlichtingen via aan alle Deelnemers beschikbaar. Deelnemers krijgen hier vanuit de VRT geen notificatie van, Deelnemer dient er zelf voor zorg te dragen dat de informatie tot zich komt. De TenderNed-website biedt hiertoe de mogelijkheid middels een Houd mij op de hoogte van deze aanbesteding - knop op de pagina van de aankondiging Klachtafhandeling Een klacht is een uiting van ongenoegen van een partij over het handelen of het nalaten van een andere partij voor zover dat handelen of nalaten binnen de werkingssfeer van de Aanbestedingswet 2012 valt. Deelnemer behoort een vraag of opmerking in eerste instantie te stellen via de procedure van de Nota van Inlichtingen. Indien een Deelnemer van mening is dat Opdrachtgever een vraag ten behoeve van de Nota van Inlichtingen niet naar behoren afhandelt kan zij hierover een klacht indienen. Opdrachtgever heeft een procedure voor de onafhankelijke afhandeling van klachten. De VRT maakt (in samenwerking met de 14 Twentse gemeenten en de Regio Twente) gebruik van een 14 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

15 klachtenprocedure. Zie hiervoor verder de bijlage F: Twents reglement klachtafhandeling bij aanbesteden Indienen van een Inschrijving De Inschrijving dient te worden ingediend vóór 15 september :00 uur op het adres De Inschrijving dient ingediend te worden in pdf format in één bestand, waarbij het geheel niet groter is dan 7,5 Mb. Mocht het geheel aan bestanden groter zijn dan 7,5 Mb, dan kunnen deze over meerdere s worden verdeeld. De ontvangende inbox kan berichten ontvangen van maximaal 7,5 Mb. In de onderwerp regel van de geeft Inschrijver aan Inschrijving Aanbesteding Uitrukkleding. Inschrijvingen die niet tijdig of anders zijn ingediend dan in Bijlage A staat omschreven, beschouwt Opdrachtgever als niet te zijn gedaan. Deelnemer draagt het risico van tijdige en volledige indiening van zijn Inschrijving. Opdrachtgever is niet verantwoordelijk voor fouten die worden gemaakt door Deelnemers bij het tijdig en volledig aanleveren van informatie. Met het indienen van een Inschrijving stemt Deelnemer in met alle uitgangspunten en voorwaarden, onder meer, zoals opgenomen in Bijlage A. Naast de digitale inschrijving zoals hiervoor omschreven, levert de Deelnemer één originele (fysieke) inschrijving aan. Deze originele (fysieke) inschrijving dient identiek te zijn aan de digitale inschrijving. Deze inschrijving dient samen met een demo-model van de aangeboden uitrukkleding te worden ingediend. Dit demo-model dient minimaal eenmaal machinaal gereinigd te zijn om zo de stugheid vanuit productie te verminderen. U kunt uw originele (fysieke) inschrijving indienen in een gesloten doos / enveloppe en opsturen of afgeven bij: Veiligheidsregio Twente Brandweer Twente - Kazerne Almelo Centrum T.a.v. de heer M. Smelt en/of de heer M. Kroeze Brugstraat XG Almelo Op de doos / enveloppe dient het volgende vermeld te worden: Inschrijving uitrukkleding. NIET OPENEN vóór 15 september :00 uur. Indien de Opdrachtgever afwijkingen constateert tussen de digitale inschrijving per en de in te dienen originele (fysieke) inschrijving, zal laatstgenoemde worden aangehouden als de gedane inschrijving. Deelnemer wordt gevraagd vóór 15 september :00 de aangeboden uitrukkleding in te dienen. Deze uitrukkleding dient conform het Programma van Eisen zoals opgesteld in Bijlage B te zijn. U kunt uw uitrukkleding indienen in een gesloten doos en opsturen of afgeven bij: Veiligheidsregio Twente Brandweer Twente - Kazerne Almelo Centrum T.a.v. de heer M. Smelt en/of de heer M. Kroeze Brugstraat XG Almelo Op de doos dient het volgende vermeld te worden: Inschrijving uitrukkleding. NIET OPENEN vóór 15 september :00 uur. 15 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

16 Genoemde originele (fysieke) inschrijving en de aan te bieden uitrukkleding mogen gecombineerd worden verpakt en aangeboden of verzonden. 2.5 Ontvangst en beoordeling Inschrijvingen Na ontvangst van de Inschrijving op uiterlijk 15 september :00 uur, opent Opdrachtgever de Inschrijvingen op 15 september 2014 kort na 12:00 uur. Deelnemers kunnen bij de opening van de Inschrijvingen niet aanwezig zijn. Er zal een proces-verbaal van opening worden verzonden na de opening. In dit document staan uitsluitend de namen van de Deelnemers die tijdig een Inschrijving hebben ingediend. Opdrachtgever controleert de tijdig ingediende Inschrijvingen allereerst op volledigheid en de vormvereisten, zoals beschreven in Bijlage A (paragraaf A.1.1). Indien een Inschrijving niet volledig is of niet aan de vormvereisten voldoet, kan Opdrachtgever de Inschrijving ter zijde leggen. Daarna toetst Opdrachtgever of de Inschrijvingen, voldoen aan de Minimumeisen en voorwaarden. De Minimumeisen staan beschreven in hoofdstuk 3 van het Beschrijvend Document, de voorwaarden staan voornamelijk beschreven in Bijlage A. Deelnemers die voldoen aan de Minimumeisen, beoordeelt Opdrachtgever vervolgens op basis van het Gunningscriterium EMVI. Dit Gunningscriterium en de wijze waarop Opdrachtgever vaststelt welke Deelnemer de economisch meest voordelige inschrijving heeft gedaan staat beschreven in hoofdstuk Gunning Na beoordeling maakt Opdrachtgever het voornemen tot gunning schriftelijk bekend aan alle Deelnemers. Aan dit gunningsvoornemen kunnen geen rechten worden ontleend. De Opdrachtgever informeert Deelnemers over de afwijzing en de daarbij behorende voorgenomen gunning aan de Deelnemer die de economisch meest voordelige inschrijving heeft gedaan schriftelijk. De afgevallen Deelnemers krijgen vervolgens een termijn van 20 dagen na datum verzending van de brief om tegen de afwijzing op te komen. Indien de Deelnemer binnen deze 20 dagen (tevens) geen kort geding aanhangig heeft gemaakt bij de voorzieningenrechter van de rechtbank te Almelo door middel van het betekenen van een kort gedingdagvaarding dan wel de Opdrachtgever niet reeds schriftelijk tussentijds is teruggekomen op haar beslissing, verwerkt een Deelnemer zijn recht om tegen het verdere verloop van de procedure op te komen. Niet in achtneming van deze bezwaartermijn als hiervoor bedoeld, betekent bovendien dat de Deelnemer zijn eventuele rechten verwerkt om ter zake in een bodemprocedure van de Opdrachtgever bepaalde (rechts)handelingen en/of een schadevergoeding (met succes) te vorderen. Ook indien een Deelnemer bezwaar heeft tegen de (onvolledige) motivering van het voornemen tot gunnen en/of het begin en/of einde van voornoemde termijn van 20 dagen, verwerkt hij dus alle rechten indien hij de Opdrachtgever niet (tevens) binnen 20 dagen na het voornemen tot gunning respectievelijk afwijzing in kort geding heeft gedagvaard. De Opdrachtgever zal de Opdracht gunnen aan de Deelnemer met de economisch meest voordelige inschrijving, indien voornoemde termijn van 20 dagen is verstreken zonder dat een kort geding aanhangig is gemaakt en/of er anderszins geen (nieuwe) bezwaren zijn gebleken. Definitieve gunning kan alleen plaatsvinden als de Deelnemer op het moment van definitieve gunning nog steeds voldoet aan de Uitsluitingsgronden, Geschiktheidseisen en overige Minimumeisen. Indien tijdig een kort geding tegen het voornemen tot gunnen respectievelijk afwijzing aanhangig is gemaakt, zal de Opdrachtgever niet eerder tot definitieve gunning overgaan totdat de voorzieningenrechter in eerste aanleg uitspraak heeft gedaan. Ingeval er niet (tijdig) een kort geding aanhangig wordt gemaakt en/of de uitspraak in eerste aanleg van een tijdig aanhangig gemaakt kort geding zich niet tegen de definitieve gunning 16 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

17 respectievelijk de gesloten overeenkomst verzet, zal een eventueel hoger beroep en/of een bodemprocedure nimmer kunnen leiden tot enige aansprakelijkheid (bijvoorbeeld inzake gemaakte kosten of gederfde winst) van de Opdrachtgever jegens een (begunstigde en/of verliezende) Deelnemer. 17 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

18 3. Eisen aan de Deelnemer In de volgende paragrafen wordt aangegeven welke informatie een Deelnemer dient in te leveren ten behoeve van de beoordeling op grond van de Eisen aan de Deelnemer. Deelnemers dienen de in dit hoofdstuk genoemde informatie in te leveren, waarbij zij de structuur en volgorde van de in Standaardformulier A: Checklist opgenomen lijst moeten aanhouden. Per Eis aan de Deelnemer beschrijft dit hoofdstuk welke eisen er gelden in het geval van inschrijving in combinatie of met onderaannemers. Opdrachtgever vraagt onderstaande informatie ten behoeve van de door haar gestelde Uitsluitingsgronden (U) en Geschiktheidseisen (E): Nr. Omschrijving A1 Aanbiedingsbrief U1 Eigen Verklaring U2 Inschrijving in het nationale beroeps-/handelsregister E1 Afdekking beroepsrisico s E2 Kwaliteitszorgsysteem E3 Ervaring van de Deelnemer Om de administratieve belasting van inschrijvers te beperken maakt Opdrachtgever gebruik van de Eigen Verklaring en een beperkt aantal bewijsstukken. Na voorlopige gunning dient de winnende Inschrijver de bewijsstukken binnen vijf werkdagen na het eerste verzoek aan Opdrachtgever te overleggen. 3.1 Algemene informatie A1: Aanbiedingsbrief Deelnemer dient een aanbiedingsbrief bij de Inschrijving te voegen, conform de indeling zoals opgenomen in Standaardformulier A: Checklist. In de aanbiedingsbrief dienen tenminste de volgende zaken zijn opgenomen: referentie aan het publicatienummer van de Aanbesteding op TenderNed: 37766; de naam van de Deelnemer en indien van toepassing de namen van de combinanten en onderaannemers; welk deel van de Opdracht in onderaanneming wordt gegeven. De aanbiedingsbrief dient rechtsgeldig te zijn ondertekend door de persoon die bevoegd is Deelnemer in dezen te vertegenwoordigen en die, in geval van gunning, de Overeenkomst zal ondertekenen. 3.2 Uitsluitingsgronden U1: Eigen Verklaring De Deelnemer vult met betrekking tot de eigen organisatie de gegevens in, in het rechtsgeldig ondertekend Standaardformulier C: Eigen Verklaring. Indien Deelnemer zich aanmeldt als combinatie, vullen alle combinanten het Standaardformulier C: Eigen Verklaring in en ondertekenen dit formulier. Indien Deelnemer zich als hoofdaannemer aanmeldt met onderaannemer(s), vullen hij en de onderaannemer(s) het Standaardformulier C: Eigen Verklaring gezamenlijk in en ondertekenen dit formulier. Deelnemer voegt het formulier toe achter tabblad 2 van de Inschrijving. 18 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

19 3.2.2 U2: Inschrijving in Nationale beroeps-/handelsregister De Deelnemer voegt conform artikel 2.89 van de Aanbestedingswet 2012 een recente verklaring (niet ouder dan zes maanden) toe achter tabblad 3 van de Inschrijving. Hieruit blijkt dat de Deelnemer, volgens de eisen die gelden in het land waarin de Deelnemer is gevestigd, is ingeschreven in het nationale beroeps-/handelsregister, dan wel, indien een dergelijke verklaring in het land van vestiging niet wordt afgegeven, een verklaring of attest onder ede te verstrekken. Binnen Nederland vervult een uittreksel van inschrijving in het handelsregister van de Kamer van Koophandel deze functie. Uit de verklaring dient onder meer te blijken dat degene die de Inschrijving heeft ondertekend, een rechtsgeldig bevoegd vertegenwoordiger van de Deelnemer is. Inschrijving in combinatie of met onderaannemers Alle combinanten en de hoofdaannemer dienen een bewijs van inschrijving in het nationale beroeps-/handelsregister te overleggen. Onderaannemers hoeven geen bewijs van inschrijving te overleggen. Deelnemer voegt de verklaring toe achter tabblad 3 van de Inschrijving. 3.3 Geschiktheidseisen Op basis van de hieronder beschreven Geschiktheidseisen bepaalt Opdrachtgever of een Deelnemer geschikt is voor het uitvoeren van de Opdracht. Opdrachtgever legt de Inschrijving terzijde indien de Deelnemer niet voldoet aan de gestelde eis E1: Afdekking Beroepsrisico s Deelnemer dient via paragraaf 5.1 van het Standaardformulier C: Eigen Verklaring te verklaren een adequate afdekking tegen bedrijfsrisico s te hebben, dit in de vorm van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB). De afdekking dient een minimale waarde van ,- per gebeurtenis en ,- per Jaar te hebben. Indien de Deelnemer op dit moment niet de beschikking heeft over een dergelijke verzekering, verklaart Deelnemer, door ondertekening van Standaardformulier C: Eigen Verklaring dat er tijdig, voorafgaande aan de gunning van de Opdracht, een verzekering als voornoemd zal worden afgesloten. Inschrijving in combinatie of met onderaannemers Indien de Deelnemer inschrijft als hoofdaannemer met onderaannemers, hoeft alleen de hoofdaannemer voornoemde verklaring te geven. Indien de Deelnemer inschrijft als combinatie, dient minimaal een van de combinanten voornoemde verklaring te geven E2: Kwaliteitszorgsysteem De Opdrachtgever stelt eisen aan het kwaliteitszorgsysteem van de Deelnemer. Deelnemer dient te beschikken over een uitgewerkt en aantoonbaar kwaliteitssysteem (bijv. ISO9001 gecertificeerd kwaliteitszorgsysteem of gelijkwaardig). Indien er geen certificering aanwezig is dient Deelnemer in maximaal 2000 woorden aan te geven op welke wijze hij een kwaliteitszorgsysteem heeft ingericht. Deelnemer dient, binnen vijf werkdagen na het eerste verzoek van Opdrachtgever, het ISO9001 certificaat of een gelijkwaardig kwaliteitshandboek te overleggen waaruit blijkt dat de beschrijving het kwaliteitszorgsysteem overeenkomt met de inhoud van het kwaliteitshandboek. Inschrijving in combinatie of met onderaannemers Alle Combinanten, hoofd- en onderaannemers dienen eveneens te beschikken over een uitgewerkt en aantoonbaar kwaliteitssysteem (bijv. ISO9001 gecertificeerd kwaliteitszorgsysteem of gelijkwaardig). Deelnemer voegt Standaardformulier D: Kwaliteitszorgsysteem toe achter tabblad 4 van de Inschrijving. 19 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

20 3.3.3 E3: Ervaring Deelnemer Een Deelnemer dient met behulp van het Standaardformulier E: Ervaring Deelnemer één referentie te overleggen waarmee hij aantoont ervaring te hebben met het uitvoeren van opdrachten van vergelijkbare inhoud en omvang. Deelnemer voegt hiertoe Standaardformulier E: Ervaring Deelnemer toe achter tabblad 5 van de Inschrijving. Gevraagde competentie Deelnemer dient ervaring te hebben met de levering van uitrukkleding. Deelnemer dient dit aan te tonen door het overleggen van een referentie aangaande een vergelijkbare opdracht. Deze referentieopdracht betreft een levering van uitrukkleding en met een omvang van minimaal 500 sets uitrukkleding over een periode van maximaal 3 Jaar. Indien er meer dan één referentie wordt ingediend dan worden deze niet in beschouwing genomen. De VRT acht het niet van belang of de ingediende referentieopdrachten beginnen dan wel zijn afgerond in de afgelopen drie Jaar. Wel is vereist dat de relevante werkzaamheden telkens binnen de periode van de afgelopen drie Jaar zijn verricht (ook al lopen ze daarvoor of daarna eventueel nog door). Met in de afgelopen drie Jaar wordt bedoeld de periode van drie Jaar voorafgaande aan de uiterste datum waarop de Inschrijving volgens dit Beschrijvend document mag worden ingediend. Deelnemer dient, binnen vijf werkdagen na het eerste verzoek van Opdrachtgever, een verklaring van de referentieopdrachtgever te overleggen waaruit blijkt dat de beschrijving van de referentieopdracht overeenkomt met de daadwerkelijk uitgevoerde werkzaamheden. Deze verklaring hoeft dus niet bij de Inschrijving te worden toegevoegd. Indien Deelnemer gebruikmaakt van een nog niet (geheel) afgeronde opdracht mag hij alleen de werkelijk behaalde resultaten van het lopende contract opgeven en kan hij niet volstaan met een prognose van de resultaten. Inschrijving in combinatie of met onderaannemers Ingeval van Inschrijving als Combinatie of met onderaannemers, dienen Combinanten of hoofd- en onderaannemers gezamenlijk aan te tonen dat zij aan bovenstaande eisen voldoen. In het geval dat de Deelnemer zich wenst te beroepen op de technische bekwaamheid van (een) derde(n) (tevens onderaannemer), dient hij de na(a)m(en) te vermelden en aan te tonen dat hij gedurende de duur van de Opdracht daadwerkelijk kan beschikken over de voor de uitvoering van de Opdracht noodzakelijke middelen (in de ruimste zin van het woord). Zie ook Bijlage A, onderdeel A // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

21 4. Minimumeisen en Gunningscriterium Dit hoofdstuk beschrijft het Gunningscriterium en geeft aan welke informatie een Deelnemer moet opleveren en de wijze waarop Opdrachtgever deze informatie beoordeelt. 4.1 Toetsing minimumeisen en beoordeling Gunningscriterium Opdrachtgever toetst op basis van de Minimumeisen en beoordeelt de Inschrijvingen op grond van het Gunningscriterium. Om tot een eindscore te komen en derhalve de Deelnemer met de economisch meest voordelige inschrijving te kunnen bepalen, hanteert Opdrachtgever Minimumeisen en Subgunningscriteria. De beoordeling is opgesplitst in twee fasen die verder worden toegelicht in paragraaf 4.2. Bij de Subgunningscriteria hanteert Opdrachtgever een weging. De gehanteerde Minimumeisen en Subgunningscriteria (Sg) en bijbehorende weging staan in onderstaande tabellen. Alle Percelen Minimumeis Omschrijving M1 Akkoordverklaring Programma van Eisen M2 Akkoordverklaring Concept van de Overeenkomst M3 Akkoordverklaring opzet van de praktijktest Subgunningscriterium Omschrijving Max. score Fase 1 Sg1 Kwaliteit Sg2 Prijs Fase 2 Fase 1 Score uit fase Sg3 Praktijktest In de eerste fase kunnen in totaal 1000 punten worden behaald. 800 punten voor kwaliteit en 200 voor de prijs. De drie leveranciers met de hoogste score in fase 1 gaan vervolgens door naar fase 2. In fase 2 tellen naast de punten van Sg3, de praktijktest, ook de punten uit fase 1 mee. Voor de praktijktest kunnen maximaal 480 punten worden gehaald. Dit zijn 60% van alle punten uit fase 2. De overige punten in fase 2 (zijnde 40%) worden meegenomen uit fase 1. Om een gewenste verhouding te krijgen tussen het aantal punten in fase 2, wordt de score uit fase 1 omgerekend naar een totaal van maximaal 320 punten. Dit zijn 40% van alle punten in fase 2. Het maximaal te behalen aantal punten in fase 1 is gedeeld door 3,125 is 320. Op deze manier wordt de maximale score uit fase 1 omgerekend naar een maximale score in fase 2. De totaalscore behaald in fase 1 wordt daarom gedeeld door 3,125 in fase 2. Zo zal een Deelnemer die 1000 punten in fase 1 heeft, omgerekend 320 punten hebben op dat onderdeel in fase 2. Bij 500 punten in fase 1, zijn dat 160 punten in fase 2. Om tot een eindscore te komen hoeven daarom enkel de scores van fase 1 en Sg3 te worden opgeteld. Een voorbeeld ter verduidelijking van deze scoremethodiek staat in de volgende paragraaf. 4.2 Gunningsmodel Fasering in beoordeling Opdrachtgever heeft er voor gekozen om een fasering aan te brengen in de beoordeling. Reden voor deze fasering is dat Opdrachtgever een praktijktest gaat uitvoeren. Deze praktijktest is belangrijk omdat Opdrachtgever veel waarde hecht aan de operationele kwaliteit van de aangeboden uitrukkleding. 21 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

22 Opdrachtgever vindt het niet proportioneel om alle Deelnemers te verplichten om zes (6) uitrukpakken ter beschikking te stellen voor een praktijktest en deze praktijktest uit te voeren met uitrukpakken van meer dan drie Deelnemers. Daarom is er voor gekozen om met de drie Deelnemers die na de eerste fase van de beoordeling het hoogst scoren een praktijktest uit te voeren. De Deelnemers die niet worden uitgenodigd voor de praktijktest worden hiervan via op de hoogte gesteld. Opdrachtgever benadrukt dat dit geen formeel gunningsbesluit is. Na voorlopige gunning volgt een gemotiveerde afwijzingsbrief. Na de praktijktest worden de behaalde scores uit de praktijktest verwerkt in de totaalbeoordeling en communiceert Opdrachtgever aan alle Deelnemers het besluit tot voorlopige gunning. De scores die in de eerste fase zijn behaald, worden meegenomen naar de tweede fase zoals in paragraaf 4.1 beschreven. Voor de manier van berekenen verwijst Opdrachtgever naar onderstaande voorbeeld in deze paragraaf. De drie (3) Deelnemers die na de eerste fase van de beoordeling het hoogst scoren worden uitgenodigd om per Deelnemer zes (6) uitrukpakken ter beschikking te stellen voor het uitvoeren van een praktijktest. Deze drie (3) Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld om de zes (6) aan te leveren uitrukpakken op de man aan te meten bij de personen die de praktijktesten gaan uitvoeren. De praktijktesten worden op deze wijze uitgevoerd met op maat gemaakte uitrukpakken om zo een objectief uitgangspunt te creëren voor de uitvoer van de praktijktesten. Voor dit persoonlijke aanmeten heeft Deelnemer op 23 en 24 september 2014 de gelegenheid. Deelnemer wordt gevraagd vóór 27 oktober :00 uur de zes (6) stuks uitrukkleding in te dienen. Deze uitrukkleding dient conform het Programma van Eisen zoals opgesteld in Bijlage B te zijn. Tevens dient deze aan te bieden uitrukkleding minimaal eenmaal machinaal gereinigd te zijn conform eigen voorschriften, om zo de eerste stugheid vanuit de productie weg te nemen. Beoordeling Beoordeling van de Minimumeisen en de Subgunningscriteria vindt objectief plaats door een meerkoppige Beoordelingscommissie. Bij de Subgunningscriteria wordt beoordeeld aan de hand van de in het beoordelingskader dat is weergegeven in de hierna volgende paragraven. Scores worden niet afgerond, maar kunnen om praktische redenen wel afgerond worden weergegeven met twee decimalen achter de komma. Minimale scores De Opdrachtgever hanteert binnen de Subgunningscriteria Sg1.1 Sg 1.7 van minimale scores die gebaseerd zijn op NEN norm 469. Indien een Deelnemer deze score niet haalt, dan verklaart Opdrachtgever de Inschrijving ongeldig, legt deze terzijde en komt de Deelnemer niet voor gunning van de Opdracht in aanmerking. De minimale scores zijn per onderdeel weergegeven in paragraaf Berekening score per Deelnemer De Opdrachtgever stelt de definitieve scores per Deelnemer per Subgunningscriterium vast. Opdrachtgever bepaalt daarna per Deelnemer de eindscore door de scores van de Subgunningscriteria te sommeren. Dit resulteert in een eindscore, de Deelnemer met de hoogste eindscore eindigt als hoogste in de ranking en komt in aanmerking voor de voorlopige gunning. Voorbeeld: Inschrijving Score Sg1 Score Sg2 Score Fase 1 Sg1+Sg2 Score Fase 1 / 3,125 Score Sg3 Eindscore Fase 2 Fase 1 + Sg3 Inschrijving , ,60 Inschrijving , ,00 Inschrijving , ,40 22 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

23 Toelichting: Inschrijving 3 heeft de hoogste eindscore (647,40) en komt in aanmerking voor de voorlopige gunning. Er is bij dit voorbeeld aangenomen dat alle Inschrijvingen voldeden aan de minimumnormen van Sg Minimumeisen Deelnemer dient te verklaren dat hij voldoet aan het Programma van Eisen en dat hij akkoord gaat met het concept van de Overeenkomst. Er geldt dat Deelnemers tot 19 augustus :00 uur de mogelijkheid hebben om vragen te stellen en op- en aanmerkingen te plaatsen bij het Programma van Eisen en het concept van de Overeenkomst. Opdrachtgever neemt deze punten in overweging en behoudt zich het recht voor het Programma van Eisen en/of het concept van de Overeenkomst aan te passen. Deelnemers kunnen geen rechten ontlenen aan de mogelijkheid tot het doen van tekstvoorstellen. Ingeval Opdrachtgever niet akkoord gaat met het voorstel tot wijziging, geldt onverkort de oorspronkelijke tekst. Een eventueel aangepast Programma van Eisen of concept van de Overeenkomst stelt Opdrachtgever met de Nota van Inlichtingen beschikbaar aan alle Deelnemers. Tevens worden wijzingen naar aanleiding van de Nota s van Inlichtingen verwerkt in Herziene Documentatie. Daarna geldt dat indien Deelnemers niet verklaren te kunnen voldoen aan het Programma van Eisen en/of zich niet akkoord verklaren met het concept van de Overeenkomst, Opdrachtgever de Inschrijving terzijde zal leggen M1: Programma van Eisen Het Programma van Eisen is opgenomen in Bijlage B en eventueel gewijzigd door middel van een Nota van Inlichtingen. De Deelnemer dient te verklaren hieraan te voldoen. De Deelnemer vult hiertoe Standaardformulier F: Akkoordverklaring Programma van Eisen in en voegt deze toe achter tabblad 6 van de Inschrijving M2: Concept van de Overeenkomst Het concept van de Overeenkomst is opgenomen in de Bijlage C en eventueel gewijzigd door middel van een Nota van Inlichtingen. De Deelnemer dient akkoord te gaan met de inhoud hiervan en dient hiertoe Standaardformulier G: Akkoordverklaring concept van de Overeenkomst in te vullen en toe te voegen achter tabblad 6 van de Inschrijving M3: Opzet van de praktijktest Het concept van de praktijktest is opgenomen in de Bijlage D en eventueel gewijzigd door middel van een Nota van Inlichtingen. De Deelnemer dient akkoord te gaan met de inhoud hiervan en dient hiertoe Standaardformulier H: Akkoordverklaring opzet van de praktijktest in te vullen en toe te voegen achter tabblad 6 van de Inschrijving. Alle Inschrijvingen die voldoen aan de Minimumeisen, beoordeelt Opdrachtgever op basis van het Gunningscriterium. 4.4 Subgunningscriteria Ingeval een (strategische dan wel manipulatieve) Inschrijving op basis van de in dit document neergelegde Gunningcriterium als eerste voor gunning in aanmerking komt, maar deze Inschrijving evident niet de economisch meest voordelige inschrijving is, behoudt de Opdrachtgever zich het recht voor (voorlopig) te gunnen aan de Inschrijver met de evident (wel) economisch meest voordelige inschrijving. 23 // AANBESTEDINGSDOCUMENT EUROPESE AANBESTEDING UITRUKKLEDING BRANDWEER TWENTE

Raamovereenkomst Kazernekleding/Sportkleding. Veiligheidsregio Kenmerk: DIV

Raamovereenkomst Kazernekleding/Sportkleding. Veiligheidsregio  Kenmerk: DIV Raamovereenkomst Kazernekleding/Sportkleding tussen Veiligheidsregio @@@@ en @@@@@ Kenmerk: DIV @@@@@ De ondergetekenden: 1. Veiligheidsregio @@@@,, gevestigd en kantoorhoudende te @@@@, @@@@, te dezer

Nadere informatie

Beschrijvend Document. Openbare Europese Aanbesteding. Helmen en Ademlucht

Beschrijvend Document. Openbare Europese Aanbesteding. Helmen en Ademlucht Beschrijvend Document Openbare Europese Aanbesteding Helmen en Ademlucht Versie: 1.0 definitief Datum: 15 oktober 2013 Kenmerk: DIV 13.504525 Kenmerk TenderNed: 24937 Inhoud Begrippen... 5 Interpretatie...

Nadere informatie

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal.

12. Alle communicatie met de Aanbestedende dienst geschiedt in de Nederlandse taal. B I J L A G E 4 V O O R W A A R D E N A A N O N D E R N E M E R E N I N S C H R I J V I N G E N A L G E M E N E V O O R W A A R D E N B I J H E T I N V U L L E N V A N H E T U E A ( U N I F O R M E U R

Nadere informatie

Beschrijvend Document. Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure. Aanschaf laptops. GGD regio Utrecht (GGDrU)

Beschrijvend Document. Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure. Aanschaf laptops. GGD regio Utrecht (GGDrU) Beschrijvend Document Nationale aanbesteding volgens de openbare procedure Aanschaf laptops GGD regio Utrecht (GGDrU) Opgesteld door: GGDrU Versie: 1.0 Publicatiedatum: 10 maart 2016 Kenmerk: 94741 Beschrijvend

Nadere informatie

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer

1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer Bijlage 1. Algemeen 1.1 Amstelveenhuurtin.nl 1.2 Amstelveenhuurtin.nl is het inhuurplatform van de gemeenten Amstelveen en Aalsmeer 1.3 Dynamisch Aankoopsysteem Met ingang van 18 april 2016 is door de

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: BIJ12 Nationale identificatie: 191745967 Postadres: Leidseveer 2 Plaats: Utrecht Postcode: 3511 SB Land: Contactpunt(en):

Nadere informatie

BESCHRIJVEND DOCUMENT

BESCHRIJVEND DOCUMENT Deel B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. Waar in

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Voorlichtingscampagne Duurzame Vis AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Productschap Vis, Postbus 72, 2280 AB Rijswijk (NL). Contactpunt(en): Productschap Vis,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Woudrichem, 6, 4285 ZGWoudrichem(NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau West-Brabant,

Nadere informatie

Beschrijvend Document. Openbare Europese aanbesteding. Leermiddelen PO. Stichting Lucas Onderwijs

Beschrijvend Document. Openbare Europese aanbesteding. Leermiddelen PO. Stichting Lucas Onderwijs Beschrijvend Document Openbare Europese aanbesteding Leermiddelen PO Stichting Lucas Onderwijs Stichting Lucas Onderwijs Opgesteld door: Versie: Definitief Datum: 11 december 2014 Kenmerk: Referentienummer

Nadere informatie

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A)

Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding. Renovatie Aladnahal Aalten. Bouwkundig perceel (A) Selectieleidraad Niet Openbare aanbesteding Renovatie Aladnahal Aalten Bouwkundig perceel (A) Opdrachtgever : Gemeente Aalten Opgesteld door : MPC bv, Mark Penninkhof Datum : 8 november 2012 Publicatienummer

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 10/09/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Breda Claudius Prinsenlaan 10, 4811DJ Breda

Nadere informatie

Beschrijvend Document. HERZIENE DOCUMENTATIE n.a.v. NvI 3. Openbare Europese aanbesteding. Dienstverlening Distributie OV-chipkaart Regio Haaglanden

Beschrijvend Document. HERZIENE DOCUMENTATIE n.a.v. NvI 3. Openbare Europese aanbesteding. Dienstverlening Distributie OV-chipkaart Regio Haaglanden Beschrijvend Document HERZIENE DOCUMENTATIE n.a.v. NvI 3 Openbare Europese aanbesteding Dienstverlening Distributie OV-chipkaart Regio Haaglanden Vervoersautoriteit MRDH Opgesteld door: Vervoersautoriteit

Nadere informatie

Beschrijvend Document. Openbare Europese aanbesteding. Mobiele en vaste telefonie

Beschrijvend Document. Openbare Europese aanbesteding. Mobiele en vaste telefonie Beschrijvend Document Openbare Europese aanbesteding Mobiele en vaste telefonie Opgesteld door: IBN Versie: 12.0 Datum: vrijdag 7 november 2014woensdag 26 november 2014 Inhoud Begrippen... 3 Voorwoord...

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015

Selectiefase nieuwbouw Saxion Apeldoorn d.d. 5 maart 2015 Bijlage 2: Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn, behoudens afwijking hiervan in deel A (selectiedocument of beschrijvend document) of de (raam)overeenkomst, van toepassing op deze aanbesteding. 1. Selectiedocument

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amstelveen, Postbus 4, 1180 BA Amstelveen (NL). Contactpunt(en): Bedrijfsbureau,

Nadere informatie

Beschrijvend Document. Inkoop Begeleiding Voorne. Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne

Beschrijvend Document. Inkoop Begeleiding Voorne. Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne Beschrijvend Document Inkoop Begeleiding Voorne Individuele begeleiding, groepsgewijze begeleiding en dagbesteding Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne Opgesteld door: Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne

Nadere informatie

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 :

1.5 (Indien van toepassing) Overige deelnemer(s) in het samenwerkingsverband 2 : Eigen verklaring onder de Europese aanbestedingsdrempels behorende bij aanbesteding: naam aanbestedende dienst: naam aanbesteding: met referentienummer: 1. Algemene gegevens 1.1 Naam onderneming: 1.2 Gegevens

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Wetterskip Fryslân, Postbus 36, 8900 AA Leeuwarden (NL). t.a.v.: R. U. Postma. Tel.: +31

Nadere informatie

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting

Aanbestedingsleidraad bij de aankondiging, RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Aanbestedingsleidraad RAW bestek Groenzoom 0.1 Beplanting Versie D1 Datum 9 oktober 2014 Status Definitief Colofon Projectnaam De Groenzoom Projectnummer 2014-6788-01 Projectleiders Contactpersoon Auteurs

Nadere informatie

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee

Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Verduidelijking antwoord op vraag 4.8 uit de Nota van Inlichtingen ter zake het project Herhuisvesting brigades Koninklijke Marechaussee Naar aanleiding van de op 30 juli jl. gepubliceerde Nota van Inlichtingen

Nadere informatie

Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college

Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college Regeling behandeling aanbestedingsklachten Alfa-college Artikel 1 Een klacht is een schriftelijke melding van een onderneming die belang heeft bij de aanbesteding waarin de ondernemer gemotiveerd aangeeft

Nadere informatie

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat

Succesvol inschrijven op aanbestedingen. Bram Braat Succesvol inschrijven op aanbestedingen Bram Braat Inleiding 1. Beginselen in het aanbestedingsrecht a) Gelijkheids- en transparantiebeginsel; b) Proportionaliteitsbeginsel (Gids Proportionaliteit). 2.

Nadere informatie

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad

Opsporen Conventionele Explosieven Cavelot te Cadzand-Bad Ruimte voor naam en logo aanbesteder Model Eigen Verklaring behorende bij de openbare procedure (gele velden invullen door de aanbesteder, blauwe velden invullen door de inschrijver of gegadigde) Eigen

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL).

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) gemeente Voerendaal, Postbus 23000, 6367 ZGVoerendaal(NL). Internetadres(sen): Adres van

Nadere informatie

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald:

1.2. In de Inschrijvingsleidraad is in paragraaf 3 ( Vormvereisten ) vanaf blz. 21 onder andere het volgende bepaald: 1. Feiten Advies 219-II 1.1. Beklaagde heeft een Europese openbare procedure gehouden voor een raamovereenkomst voor diensten. De opdracht bestaat uit perceel 1 (advies- en ingenieursdiensten voor projecten

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Bijlage 3 Overeenkomst Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Naam Opdrachtnemer Logo Opdrachtnemer DE ONDERGETEKENDEN: Veiligheidsregio Drenthe, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Marktconsultatie aanbesteding openbaar vervoer Haarlem-IJmond

Marktconsultatie aanbesteding openbaar vervoer Haarlem-IJmond Marktconsultatie aanbesteding openbaar vervoer Haarlem-IJmond 2016-2025 Opgesteld door: A.M.M. Weijers Vastgesteld door: R. Postma, Directie Beleid, sector Verkeer en Vervoer Referentie: PNH 264871 Datum:

Nadere informatie

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak.

5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5. GUNNINGSCRITERIA SCHOONMAAK Dit hoofdstuk bevat het gunningproces schoonmaak. 5.1 GUNNINGSCRITERIA EN WEGING Gunning vindt plaats op basis van de Economisch Meest Voordelige Inschrijving (EMVI). Inschrijvingen

Nadere informatie

Transport van compost

Transport van compost Overeenkomst inzake Transport van compost tussen WATERSCHAP RIJN EN IJSSEL en OPDRACHTNEMER LOGO OPDRACHTNEMER De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, Liemersweg 2, te dezen

Nadere informatie

Beschrijvend Document

Beschrijvend Document Beschrijvend Document HERZIENE DOCUMENTATIE Levensreddend Handelen TenderNed 71781 d.d. 24 augustus 2015 1 Inhoudsopgave Begrippen 4 Voorwoord 9 Leeswijzer 10 1. Aanbesteding Levensreddend handelen 11

Nadere informatie

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten)

II.1.6 CPV-classificatie (Gemeenschappelijke woordenlijst overheidsopdrachten) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Schiedam Stadserf 1, 3112 DZ Schiedam ( Nederland ) Ter attentie van: A.M. Koop Telefoon: +31 102484015, Email: inkoop@vlaardingen.nl,

Nadere informatie

Aanbestedingswet. Jeroen Zegveld Desirée van Laerhoven Eric Zwitserloot

Aanbestedingswet. Jeroen Zegveld Desirée van Laerhoven Eric Zwitserloot Aanbestedingswet Jeroen Zegveld Desirée van Laerhoven Eric Zwitserloot Agenda Aanleiding Aanbestedingswet 2012 Gids Proportionaliteit ARW 2012 Richtsnoeren Leveringen en Diensten Klachtenregeling Vervolgacties

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren

Nota van Inlichtingen. Nr. 4. ten behoeve van het project. Levering gevechtslaarzen en toebehoren Nota van Inlichtingen Nr. 4 ten behoeve van het project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Project Levering gevechtslaarzen en toebehoren Referentienummer 872.15.1060.H Aankondiging op www.tenderned.nl

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) HTM Personenvervoer N.V. p/a Het NIC BV, Postbus 670, 8000 AR Zwolle (NL). t.a.v.: Andre

Nadere informatie

Schoonmaak rollend materiaal bus ten behoeve van GVB op basis van Best Value Procurement

Schoonmaak rollend materiaal bus ten behoeve van GVB op basis van Best Value Procurement AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) GVB Exploitatie BV Arlandaweg 100, 1043 HP AMSTERDAM ( Nederland ) Ter attentie van: Rob Rijnders Telefoon: +31 572362240, Email:

Nadere informatie

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang

Algemeen Opdrachtomschrijving Totale hoeveelheid of omvang Algemeen Gemeenten zijn op basis van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning verantwoordelijk voor de maatschappelijke ondersteuning van zelfstandig thuiswonende mensen die beperkt kunnen participeren. Hieronder

Nadere informatie

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving

Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving Bijlage Q1 Format brief Uitnodiging tot inschrijving (t.b.v. meervoudig onderhandse procedure) Datum Onderwerp Uitnodiging tot inschrijving Nadere Overeenkomst ten behoeve van

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Aanbesteding leerlingenvervoer gemeente Cranendonck AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) College van B&W van de gemeente Cranendonck, Postbus 2090, 6020 AB Budel (NL). t.a.v.:

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Utrecht 71663234 Stadsplateau 1 UTRECHT 3521 AZ Anne Wietske de Louw +31 302860569 Email: a.de.louw@utrecht.nl Internetadres(sen):

Nadere informatie

Aankondiging van een opdracht. Diensten

Aankondiging van een opdracht. Diensten Aankondiging van een opdracht Diensten Richtlijn 2004/18/EG Afdeling I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Bergen op Zoom Jacob Obrechtlaan 4 Contactpunt(en): Gemeente

Nadere informatie

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014

Pre Bid meeting Dienstvoertuigen. 23 juni 2014 Pre Bid meeting Dienstvoertuigen 23 juni 2014 Status presentatie Deze presentatie geeft een toelichting op de werkwijze bij de aanbesteding van dienstvoertuigen. Status hiervan is : ter info. Alle op TenderNed

Nadere informatie

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek

Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek Bijlage 4: Eigen Verklaring Bestek 2010-22 Gemeente Overbetuwe Centrale inkoop De heer E. Volgers Email: inkoop@overbetuwe.nl Postbus 11 6660 AA Elst Telefoon: 0481-362300 Fax : 0481-372482 (Lege velden

Nadere informatie

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: -

Betreft de verlangde borgsommen en waarborgen conform het gestelde in de UAV Te lezen: - AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier Bevelandseweg 1, 1703 AZ Heerhugowaard ( Nederland ) Ter attentie van: Project Assistentes

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN)

AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST AFDELING II: VOORWERP VAN DE OPDRACHT II.1 BESCHRIJVING I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Marum Hoofdstraat 97, 9861 AC Marum ( Nederland ) Ter attentie van: H.P. BoonstraDrost Telefoon: +31 594551543, Fax: +31

Nadere informatie

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1

Handleiding. Marktplaats inhuur gemeente Utrecht. Oktober 2013 v1.1 Handleiding Marktplaats inhuur gemeente Utrecht Oktober 2013 v1.1 1 Inleiding...3 1.1 Doel van de Marktplaats inhuur gemeente Utrecht...3 1.2 Vakgebieden en profielen...3 2 Aanmeldingsprocedure...4 2.1

Nadere informatie

De inhuur van tentaccommodaties en toebehoren voor tentenkamp Heumensoord t.b.v. de Nijmeegse Vierdaagse.

De inhuur van tentaccommodaties en toebehoren voor tentenkamp Heumensoord t.b.v. de Nijmeegse Vierdaagse. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Ministerie van Defensie, Commando Landstrijdkrachten (DBGS) Herculeslaan 1, Kromhoutkazerne, 3584 AB Utrecht ( Nederland ) Ter attentie

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT. Werken AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Werken AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Amsterdam, Dienst Metro, Stationsplein 7, 1012 AB Amsterdam (NL). Contactpunt(en):

Nadere informatie

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo

Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo Kindcentrum Baflo Selectiedocumentatie t.b.v. aanbesteding bouw kindcentrum Baflo STATUS concept GEMEENTE WINSUM FEBRUARI 2017 Inhoudsopgave 1 Inleiding: aanbesteding kindcentrum Baflo 3 1.1 De vraag en

Nadere informatie

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK

Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Algemene voorwaarden digitale marktplaats VRK Versie: 0.4 Datum vaststelling: 6 december 2013 Datum herziening: juli 2016 Documenteigenaar: P&O Omvang document: 5 pagina s incl. voorblad 2 De digitale

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN

OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN OBJECTEN DE MEENT, DE HOUT EN HOORNSE VAART TUSSEN ALKMAAR SPORT N.V. EN [NAAM LEVERANCIER] OVEREENKOMSTNUMMER

Nadere informatie

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria:

Advies 308. De te verstrekken gegevens worden getoetst aan de volgende criteria: Advies 308 1. Feiten 1.1. Beklaagde heeft op 8 oktober 2015 een aankondiging geplaatst voor een nationale openbare aanbesteding voor de infrastructurele reconstructie van een weg. 1.2. In onderdeel 0 (

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Richtlijn 2014/24/EU AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) NAAM EN ADRESSEN Officiële benaming: Gemeente Almere Nationale identificatie: 162046567 Postadres: Stadhuisplein

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Aanbesteding accountantsdiensten W.A. Mateman Vergadering 24-11-2010 Agendapunt 6 Financiën Het advies van de rekeningcommissie

Nadere informatie

VPRO. Selectieleidraad Niet-openbare Europese aanbesteding Europese aanbesteding Online Mediadiensten en Media Inkoop

VPRO. Selectieleidraad Niet-openbare Europese aanbesteding Europese aanbesteding Online Mediadiensten en Media Inkoop Selectieleidraad Niet-openbare Europese aanbesteding Europese aanbesteding Online Mediadiensten en Media Inkoop VPRO Opgesteld door: Projectgroep Versie: Definitief Datum: 25 oktober 2016 Kenmerk: 118607

Nadere informatie

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200 Nota van Inlichtingen Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbesteding Preferred suppliers - Elektrische installaties Aanbestedende Dienst: Vrije Universiteit Amsterdam Referentie: 6600/2015/200

Nadere informatie

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)?

14-1.pdf pdf. 2.8 Hoe vindt de beoordeling plaats (aantal beoordeelaars/proces)? Datum publicatie Nota v Inl: 14-12-2012 Nota van Inlichtingen programmamanager "Castricum volop in beweging" 1.3 Inschrijver vermoedt dat er sprake is van een verschrijving. Is de aanname correct dat gedoeld

Nadere informatie

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018

Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten. 26 januari 2018 Groslijst en Prestatiemeting Gemeente Dronten Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Welk type bedrijven genieten de voorkeur binnen gemeente Dronten?... 4 2.1 Gemeente Dronten... 4 2.2 Kwaliteit en klanttevredenheid

Nadere informatie

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit

Aanbestedingswet en Gids Proportionaliteit Aanbestedingswet en Gids Prof. Mr J.M. Hebly Waardenburg, 12 april 2013 1 VOORGESCHIEDENIS Eigen nationaal wettelijk kader ontbreekt Europees kader (2004) Nationaal kader (2005) Rapport Parlementaire Enquête

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM

Annex A) Administratieve Bijlage. Moderniseren van de koelinstallatie in de stockage ruimte van het JRC-IRMM EUROPESE COMMISSIE DIRECTORAAT GENERAAL GEMEENSCHAPPELIJK CENTRUM VOOR ONDERZOEK Instituut voor Referentie Materialen en -Metingen (Geel) Annex A) Administratieve Bijlage Moderniseren van de koelinstallatie

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

(Klachtenmeldpunt en -procedure) van de 14 Twentse gemeenten, Noaberkracht Dinkelland Tubbergen, Regio Twente en Veiligheidsregio Twente

(Klachtenmeldpunt en -procedure) van de 14 Twentse gemeenten, Noaberkracht Dinkelland Tubbergen, Regio Twente en Veiligheidsregio Twente TWENTSE KLACHTENREGELING BIJ AANBESTEDEN 2013 (geactualiseerd in 2018) (Klachtenmeldpunt en -procedure) van de 14 Twentse gemeenten, Noaberkracht Dinkelland Tubbergen, Regio Twente en Veiligheidsregio

Nadere informatie

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004

MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT. REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 1 MINISTERIE VAN VERKEER EN WATERSTAAT RIJKSWATERSTAAT REGLEMENT voor de OPENBARE AANBESTEDING van DIENSTVERLENING 2004 ROAD-2004 2 Artikel 1 Aanduidingen. Begripsbepalingen Dit reglement verstaat

Nadere informatie

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013

behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Naam van de aanbestedende dienst: Productschap Vis Eigen verklaring 1 inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek Aankoop pootaal 2013 Aankoop pootaal 2013 Plaats van uitvoering:

Nadere informatie

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Leerlingenvervoer gemeente geertruidenberg

Door de aanbestedende dienst aan de opdracht gegeven benaming: Leerlingenvervoer gemeente geertruidenberg AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Geertruidenberg, 10001, 4940 GA Raamsdonksveer (NL). Contactpunt(en): Inkoopbureau

Nadere informatie

Nederland-Diemen: Software en informatiesystemen 2014/S 174-307788. Aankondiging van een opdracht. Diensten

Nederland-Diemen: Software en informatiesystemen 2014/S 174-307788. Aankondiging van een opdracht. Diensten 1/5 Deze aankondiging op de TED-website: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:307788-2014:text:nl:html Nederland-Diemen: Software en informatiesystemen 2014/S 174-307788 Aankondiging van een opdracht

Nadere informatie

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden

1. OFFERTEAANVRAAG 2. CONTACT EN STELLEN VAN VRAGEN BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B. Aanbestedingsvoorwaarden BIJLAGE 6A ALGEMENE AANBESTEDINGSVOORWAARDEN DEEL B EN C DEEL B Aanbestedingsvoorwaarden Deze aanbestedingsvoorwaarden zijn van toepassing op deze aanbesteding. 1. Offerteaanvraag 2. Contact en stellen

Nadere informatie

behorend bij bestek Roadshow over duurzame vis

behorend bij bestek Roadshow over duurzame vis Naam van de aanbestedende dienst: Productschap Vis Eigen verklaring 1 inzake uitsluitingsgronden en geschiktheidseisen behorend bij bestek Roadshow over duurzame vis Roadshow over duurzame vis Plaats van

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 Partijen: Perceel 1 / 2 / 3 / 4 / 5 Productgroep: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon Academisch Ziekenhuis Leiden (Leids Universitair Medisch Centrum), gevestigd

Nadere informatie

Defensie Innovatie Competitie 2017

Defensie Innovatie Competitie 2017 Defensie Innovatie Competitie 2017 Samen sterker in het Cyberdomein S. Thomassen Projectinkoper 14-07-2017 Inhoud 1. Procedure 2. Tenderned 3. Planning 4. Wat houdt inschrijving in? 5. Beoordeling projectvoorstel

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 11/12/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Leveringen AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) waterschap Noorderzijlvest 202044728 Stedumermaar

Nadere informatie

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR

BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR BIJLAGENBOEK BIJ: OPENBARE AANBESTEDING MEUBILAIR EUROPESE OPENBARE AANBESTEDING MEUBILIAR Datum 26 september 2014 Kenmerk Bijlagenboek Betreft Versie Deltion-meubilair-2014 Definitief Pagina 1 van 11

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Offerteaanvraag Wmo 2015

Offerteaanvraag Wmo 2015 GEMEENTEN ACHTERHOEK Offerteaanvraag Wmo 2015 Aanbesteding Ondersteuning en Kortdurend verblijf voor de Gemeenten in de Achterhoek Versie DEF 8 september 2015 Inhoud Begrippenlijst... 4 Voorwoord... 7

Nadere informatie

- PERCEEL NR. 002: Perceel 2 1 KORTE BESCHRIJVING. Regio 5, 6, 7 en 8 2 CPV-CLASSIFICATIE (GEMEENSCHAPPELIJKE WOORDENLIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN)

- PERCEEL NR. 002: Perceel 2 1 KORTE BESCHRIJVING. Regio 5, 6, 7 en 8 2 CPV-CLASSIFICATIE (GEMEENSCHAPPELIJKE WOORDENLIJST OVERHEIDSOPDRACHTEN) AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Stichting SVBBGT versie 0.9 Stadhuisplein 7, 3811LM AMERSFOORT ( Nederland ) Ter attentie van: Adrie Noorlander Email: adrienoorlander@svbbgt.nl,

Nadere informatie

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met

(Europese) aanbestedingsquiz. in samenwerking met (Europese) aanbestedingsquiz in samenwerking met NEVI PIANOo congres Apeldoorn, 5 juni 2014 Vraag 1 Tot welk bedrag mag je in 2014 en 2015 een aanbesteding (meervoudig onderhands of nationaal) onder de

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten.

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten. AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1) I.2) NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Reusel-De Mierden), p/a Postbus 11, 5688 ZG Oirschot (NL). t.a.v.: B. Verbeek (Concern

Nadere informatie

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende

Advies 157. 1.2 In de Selectieleidraad is in Hoofdstuk 5, in de paragrafen 5.2 t/m 5.4, het volgende Advies 157 1. Feiten 1.1 Beklaagde heeft een Europese niet-openbare aanbestedingsprocedure gehouden voor een opdracht met betrekking tot het verrichten van engineeringswerkzaamheden ten behoeve van een

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Officiële benaming: Stichting Regionaal Inkoopbureau IJmond & Kennemerland Nationale identificatie: 262273306 Postadres: Raadhuisplein 1 Plaats:

Nadere informatie

ICT Werkomgeving Rijk IWR2016 LAM (Laptops, Accessoires, Mobiele ICT-Werkplekken)

ICT Werkomgeving Rijk IWR2016 LAM (Laptops, Accessoires, Mobiele ICT-Werkplekken) Wijzigingsprocedure UBR HIS Categorie ICT Werkomgeving Rijk (IWR) Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage 05 Wijzigingsprocedure

Nadere informatie

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen

Categorie: Bijlage 4 Datum: Nota van Nota van Inlichtingen Datum publicatie Nota v Inl: 18-04-2013 Nota van Inlichtingen Schoolzwemvervoer en Schooltuinenvervoer 1. Bijlage 4. Kunt u bevestigen dat deze bijlage pas hoeft te worden aangeleverd na een verzoek daartoe

Nadere informatie

(Klachtenmeldpunt, - commissie en procedure ) van de 14 Twentse gemeenten - Regio Twente - Veiligheidsregio Twente

(Klachtenmeldpunt, - commissie en procedure ) van de 14 Twentse gemeenten - Regio Twente - Veiligheidsregio Twente TWENTS REGLEMENT KLACHTAFHANDELING BIJ AANBESTEDEN 2013 (Klachtenmeldpunt, - commissie en procedure ) van de 14 Twentse gemeenten - Regio Twente - Veiligheidsregio Twente Reglement Klachtenmeldpunt en

Nadere informatie

Vaststelling aangepast aanbestedingsbeleid inclusief klachtenregeling aanbesteden voor de gemeenten en Servicepunt71.

Vaststelling aangepast aanbestedingsbeleid inclusief klachtenregeling aanbesteden voor de gemeenten en Servicepunt71. MEMO Aan: Van: CC: Dagelijks Bestuur SP71 SE JZ Priscilla Langerak, senior Juridisch Adviseur Marjolein Scheuer Datum: 17 mei 2013 Doorkiesnummer: 7914 Betreft: Vaststelling aangepast aanbestedingsbeleid

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers 1 Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht

Nota van Inlichtingen 1. Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Nota van Inlichtingen 1 Europese aanbesteding Schoonmaakdienstverlening. Stichting Hogeschool voor de Kunsten Utrecht Opgesteld door: Projectgroep Versie: 1.0 Datum: 31-08-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML)

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) 1. Algemeen. Het doel van aanbesteden kan als volgt gedefinieerd worden: het op controleerbare wijze met in acht neming van wettelijke

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 06/11/2014 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Belastingdienst, IUC Belastingdienst 12629279 John

Nadere informatie

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT

AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT 22/07/2013 S076. I. II. III. IV. VI. B. AANKONDIGING VAN EEN OPDRACHT Diensten AFDELING I: AANBESTEDENDE DIENST I.1 NAAM, ADRESSEN EN CONTACTPUNT(EN) Gemeente Hoorn Nieuwe Steen 1, 1620 AR Hoorn Ter attentie

Nadere informatie

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op

Bestek en aanvullende documenten (zoals documenten voor een concurrentiegerichte dialoog en een dynamisch aankoopsysteem) zijn verkrijgbaar op I: Aanbestedende dienst I.1) Naam, adressen en contactpunt(en) Gemeente Assen 341893957 Noordersingel 33 Assen 9401 JW Ralph Gesink +31 592366911 Email: inkoop@assen.nl Internetadres(sen): Adres van de

Nadere informatie