MVO Jaarpresentatie september 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MVO Jaarpresentatie september 2017"

Transcriptie

1 MVO Jaarpresentatie 2017 september 2017

2 Inleiding Binnenkort gaat de hercertificering voor de MVO Prestatieladder niveau 3 plaatsvinden. Voor Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing een moment waarop we stilstaan bij het MVO karakter van het bedrijf en de activiteiten die we hebben opgezet om dat uit te dragen. Binnen de directie, het Management Team en de MVO Stuurgroep is besproken dat we ons als organisatie het meest verbonden voelen met niveau 3 van de Prestatieladder en derhalve niet zullen opschalen naar niveau 4 tijdens de aankomende hercertificatie. Anders dan voorgaande jaren zullen we geen uitgebreid geschreven verslag presenteren. Veel voorbeelden van de manier waarop we ons MVO beleid uitdragen zijn te vinden op ons blog, op social media en in de nieuwsbrieven. In deze presentatie zetten we enkele kernpunten op een rij, die we graag nader toelichten.

3 MVO Mission Statement Het MVO Mission Statement luidt: Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing streeft naar continue innovatie op het gebied van logistieke processen en neemt haar verantwoordelijkheid ten aanzien van mens, milieu en maatschappij. Kortom Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) behoort tot de kerntaak van Van den Broek Logistics BV en van den Broek Warehousing BV.

4 MVO Stuurgroep De MVO Stuurgroep is opgericht in 2013 en kent leden uit alle geledingen van de organisatie.vergaderingen vinden bij voorkeur drie à vier keer per jaar plaats. Het afgelopen jaar is het echter bijzonder moeilijk gebleken om een moment te vinden waarop iedereen aanwezig kon zijn. Wel is de stuurgroep regelmatig bijgepraat, persoonlijk of via mail. Deelnemers aan de MVO Stuurgroep: Antal Toll (chauffeur) Tim van Kleef (chauffeur) Frank van Rooij (logistics manager) Jan Kievit (hoofd boekhouding) Cristel van der Loo (urenadministratie) Hennie Donkers (hoofdmonteur) Karel van Rooij (directeur mede-eigenaar) Willie van den Broek (directeur-eigenaar) Audrey van den Broek (kwaliteitscoördinator)

5 Terugblik actiepunten 2016 In 2016 hebben we diverse doelen en aandachtspunten geformuleerd. Een terugblik en update: Het afronden van het digitale handboek dit proces is in 2016 afgerond en in de afgelopen maanden gemonitord. Het digitale handboek is een belangrijk verbeterpunt en maakt vooral het zoeken veel eenvoudiger. Installatie door de chauffeur zelf blijkt lastig; hiervoor zijn intern twee collega s opgeleid. Het handboek is afgeschermd en enkel met een persoonlijke inlog te downloaden. KPI s: het terugdringen van schades en boetes in samenwerking met Van den Broek Academy Van den Broek Academy heeft in het afgelopen jaar een nieuwe invulling gekregen in samenwerking met Advance groep. Er wordt nu hard gewerkt aan de opleidingstrajecten; vooralsnog loopt dit zeer goed. Het terugdringen van schades en boetes blijkt nog niet te zijn gelukt getuige het KPI overzicht. Verkeersveiligheid: deelname aan de pilotprojecten van de Automotive Campus hoewel het Cycle Safety Shield vertraging op heeft gelopen, heeft veiligheid nog steeds de hoogste prioriteit. Zo heeft Van den Broek Logistics de SafeDrivePod geïmplementeerd en is er een convenant getekend tegen het gebruik van smartphones in het verkeer. Noodzaak tot opleiden blijft prangend. Het personeelstekort is in het afgelopen jaar niet minder geworden. We blijven werven en bieden potentiële collega s een plek om het vak te leren als zij nog weinig tot geen ervaring hebben. Interne doorstroom is mogelijk. Daar het zij-instroomtraject niet in de huidige vorm zal doorgaan, zoeken we zelf naar nieuwe mogelijkheden. Dit gebeurt op ons initiatief in nauw overleg met Senzer Helmond; de plek waar werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zich melden. Ook voor deze mensen heeft Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing alijd aandacht.

6 Stakeholders en Indicatoren (1) Toen Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing in 2013 startte met de implementatie van de Prestatieladder, is er een uitvoerig plan voor stakeholdermanagement gemaakt. Dit bestaat uit de volgende communicatiemethoden: - Persoonlijk gesprek (jaarlijks) - Klant- en Medewerkertevredenheidsonderzoek (tweejaarlijks) - Klantuitvraagdocument (driejaarlijks) - Social media en nieuwsbrief (doorlopend)

7 Stakeholders en indicatoren (2) Het KTO en MTO zal in oktober/november van 2017 weer worden uitgeschreven. In de aanloop naar de MVO audit 2017 zijn klantuitvraagdocumenten verzonden aan de stakeholders met grote invloed op de bedrijfsprocessen. Het blijkt niet eenvoudig om van iedereen een reactie krijgen. Uit de geretourneerde documenten blijkt dat MVO nog niet bij alle stakeholders op de agenda staat. Dit is opvallend; daar we enkele jaren geleden juist voorspelden dat de populariteit en noodzaak van MVO alleen maar zou toenemen. Een enkele stakeholder noemt de toegevoegde waarde van MVO minimaal en niet doorslaggevend in de keuze voor leverancier of relatie. Op onze social media kanalen en de nieuwsbrief krijgen we structureel veel bekijks en positieve reacties. De MVO onderwerpen die hier aan bod komen worden luchtig gebracht en spreken een breed publiek aan; vaak zonder dat ze expliciet als MVO benoemd worden. De jaarlijkse eindejaarsgesprekken die door de directie worden gevoerd blijven de belangrijkste bron voor de inventarisatie van het verwachtingsmanagement richting Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing en richting de stakeholder. Deze gesprekken zullen ook komend najaar weer worden ingepland. Tientallen stakeholders worden persoonlijk bezocht en resultaten worden gedeeld met het Management Team.

8 Branchecijfers en KPI s De documenten Branchecijfers 2017 en Overzicht KPI 2017 zijn ook dit jaar weer opgesteld. Uit deze documenten, waarin gegevens staan over verbruik, schades, boetes, elektriciteit-, stroom-, waterverbruik en materieel, blijkt onder andere dat Van den Broek Logistics tegenover het landelijk gemiddelde voorop loopt qua moderniteit van het wagenpark, gebruik van softwaresystemen en dat we onder het landelijk branchegemiddelde van ziekteverzuim blijven. Dit is al enkele jaren het geval en kan dus als trend worden aangemerkt. Eveneens een trend is (helaas) het substantieel hoge schadebedrag. Dit is ook bekend gemaakt bij Advance. Training binnen Van den Broek Academy moet dit bedrag substantieel reduceren. Opgemerkt moet worden dat de Branchecijfers voor 2017 een enigszins vertekend beeld geven, daar branchevereniging TLN geen editie van Transport in Cijfers (het document dat we als basisbron gebruiken) in 2017 heeft uitgegeven. Hierover hebben we contact opgenomen met TLN. Zij hebben aangegeven pas in 2018 weer met een nieuwe editie te komen. Momenteel bevindt Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing zich middenin het proces om Qliksense te implementeren. Dit programma maakt het mogelijk om de cijfers uit diverse softwareprogramma s te koppelen en te analyseren. Hierdoor wordt het eenvoudiger om procesprestatie-indicactoren te identificeren. Deze kunnen vervolgens worden besproken in het maandelijkse overleg van het Management Team.

9 Sprekend MVO Op het MVO blog en de social media kanalen van Van den Broek Logistics plaatsen we heel regelmatig sprekende MVO voorbeelden die binnen de organisatie worden opgepakt. Een korte samenvatting: - Het overleg met Helmondse MVO-gecertificeerde bedrijven én geïnteresseerden is eind 2016 opgezet op initiatief van Van den Broek Logistics. - Op de bureaukalender 2017 staan de kids van onze medewerkers centraal! - In januari 2017 implementeerden we als één van de eersten de SafeDrivePod: een kleine pod die ervoor zorgt dat er tijdens het rijden gen mobiel telefoongebruik (anders dan handsfree) mogelijk is in de cabine. Begin september tekenden we bovendien het convenant tegen smartphonegebruik in het verkeer, samen met o.a. de ANWB en branchevereniging TLN. - Er werden weer diverse instructiedagen georganiseerd, waaronder de dode hoek instructie op Basisschool LeerRijk. - Natuurlijk verleende we weer onze medewerking aan diverse Truckruns, om mensen met een beperking een geweldige dag als bijrijder te bezorgen. - Diverse initiatieven en clubs mochten op sponsoring rekenen, waaronder de lokale voetbalclubs, het Kasteel van Sinterklaas, het concours hippique Mierlo, de Helmondse Musical en Theater in Leven. - Eind september zullen veertien nieuwe DAF trucks worden geleverd, waarmee we het wagenpark opnieuw moderniseren volgens de nieuwste technieken.

10 Truckrun 2017

11 Kalendershoot 2017

12 SafeDrivePod

13 Vanaf nu en volgend jaar Vanuit de directiebeoordeling zijn diverse doelen voor het aankomende jaar bepaald. Deze hebben, direct of indirect, allemaal betrekking op MVO binnen de organisatie. Enkele concrete MVO-gerelateerde doelstellingen: - De implementatie van de SafeDrivePod verder uitrollen (veiligheid!) en zorgen dat er bij de medewerkers een vrijwillige medewerking ontstaat. - Blijven werven en opleiden van (potentiële) nieuwe medewerkers. Het tekort aan krachten op de arbeidsmarkt is een grote bedreiging en het ziet er niet naar uit dat dit zich spoedig zal oplossen. - De bereidwilligheid van stakeholders om te sparren over MVO en over het wederzijds verwachtingspatroon is de afgelopen niet groter geworden. Dit maakt het niet altijd eenvoudig om concrete verwachtingen te managen in de stakeholderanalyse. Tijdens de eindejaarsgesprekken wordt hier uiteraard wel aandacht aan besteed. - In het komende jaar zullen we overschakelen op de ISO 9001:2015 norm. Deze raakt sterk aan de MVO Prestatieladder. We willen het managementsysteem nog sterker concentreren op kansen, bedreigingen, sterktes, zwaktes en procesprestatie-indicatoren.

MVO Jaarpresentatie september 2018

MVO Jaarpresentatie september 2018 MVO Jaarpresentatie 2018 september 2018 Inleiding In september 2018 zullen we opnieuw extern laten toetsen of het MVO beleid van Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing nog voldoet aan de

Nadere informatie

MVO Jaarverslag Van den Broek Logistics & Van den Broek Warehousing 2014

MVO Jaarverslag Van den Broek Logistics & Van den Broek Warehousing 2014 MVO Jaarverslag Van den Broek Logistics & Van den Broek Warehousing 2014 Versie september 2014 Inleiding In 2013 is bij Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing het idee ontstaan om zich te

Nadere informatie

1.0 Inleiding 2.0 Verantwoordelijk 3.0 Communicatie 3.1 Website

1.0 Inleiding 2.0 Verantwoordelijk 3.0 Communicatie 3.1 Website Communicatie plan Inhoud 1.0 Inleiding... 3 2.0 Verantwoordelijk... 3 3.0 Communicatie... 3 3.1... 3 4.0 Duurzaamheid Beleid... 4 5.0 Stuurcyclus... 5 6.0 Betrokken doelgroepen... 8 6.1 Ketenanalyse...

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Zwatra B.V. Auteur(s): R. Egas, directie & CO 2-functionaris,

Nadere informatie

Communicatieplan CO2-reductie

Communicatieplan CO2-reductie Communicatieplan CO2-reductie Erp, aug 2017, versie 2 Opgesteld door: R. Kanner (intern) A. van Oorschot (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: B. Kerkhof Namens de directie INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING

Nadere informatie

Scope 1: tot aan 2020: 2% reductie per jaar ten opzichte van het basisjaar 2015.

Scope 1: tot aan 2020: 2% reductie per jaar ten opzichte van het basisjaar 2015. 1.A.1 / 1.A.2 / 1.A.3 / 2.A.1 / 2.A.2 / 2.A.3 / 3.A.1 / 3.A.2 ICS Groep BV heeft als Co 2 reductiedoelstellingen: Scope 1: tot aan 2020: 2% reductie per jaar ten opzichte van het basisjaar 2015. Scope

Nadere informatie

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder

Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan WTH Vloerverwarming in het kader van de CO2-Prestatieladder Communicatieplan, 22 Augustus 2014 1 Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken

Nadere informatie

Bureau Waardenburg B.V. Communicatieplan Bijlage C Bij Energiemanagement actieplan

Bureau Waardenburg B.V. Communicatieplan Bijlage C Bij Energiemanagement actieplan Bureau Communicatieplan Bijlage C Bij Energiemanagement actieplan CULEMBORG, DECEMBER 2014, VERSIE 1 BUREAU WAARDENBURG B.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Belanghebbenden (stakeholders) 3 2.1 Interne doelgroepen

Nadere informatie

MVO Jaarverslag Van den Broek Logistics & Van den Broek Warehousing 2015

MVO Jaarverslag Van den Broek Logistics & Van den Broek Warehousing 2015 MVO Jaarverslag Van den Broek Logistics & Van den Broek Warehousing 2015 Versie augustus 2015 Inleiding In oktober 2014 is Van den Broek Logistics en Van den Broek Warehousing gecertificeerd volgens de

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2019

Communicatieplan CO 2 Prestatieladder 2019 CO 2 Prestatieladder 2019 Opgesteld door: M. Kemper Huygbv Damsluisweg 44a 1332 ED Almere Email: info@huygbv.nl verkoop@huygbv.nl (verkoop) td@huygbv.nl (technische dienst) Telefoon: 036 549 66 20 Datum:

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie Nistelrode, maart 2016 Opgesteld door: M Schakenraad (intern) A. Heerkens (extern) Geaccordeerd door: Dhr. A Strijbosch Pagina 1 van 7 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

Communicatieplan 2014-2015. CO2-prestatieladder Certificering. Inzake 20 Tinten Groen. Continuering 2013-2014. Datum : September 2015

Communicatieplan 2014-2015. CO2-prestatieladder Certificering. Inzake 20 Tinten Groen. Continuering 2013-2014. Datum : September 2015 plan 2014-2015 Inzake 20 Tinten Groen CO2-prestatieladder Certificering Continuering 2013-2014 Datum : September 2015 plan Cor Millenaar B.V. / G-center B.V. 2014 2015 September 2015 pag. 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2013

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2013 plan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering 20 Tinten Groen Datum : Augustus 2013 plan Cor Millenaar B.V. / G-center B.V. 2013 2014 Augustus 2013 pag. 1 INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Inleiding 2. doelstellingen

Nadere informatie

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary)

Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015. Versie 3.0 (Summary) Energiezorgplan Van Dorp installaties bv 2011 2015 Versie 3.0 (Summary) Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: Augustus 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO2-prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO2-prestatieladder Bijlage Communicatieplan Certificering op CO2-prestatieladder CO 2 -prestatieladder Firma W. Zwaan en Zonen Niveau 3 Auteur(s): De heer G. Zwaan De heer M. de Lange Datum: 16 januari 2014 Communicatieplan

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope

Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3. 2. Reductiedoelstellingen 4 2.1 Algemeen 2.2 Per scope Energie management actieplan Conform 3.B.2 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): F. Reijm () A.T. Zweers (A.T.

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek D; Participatie Projectburo B.V.

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek D; Participatie Projectburo B.V. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek D; Participatie 05-2019 Projectburo B.V. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Sector- en keteninitiatieven... 3 Deelname aan initiatieven... 4 Branchevereniging

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Zwatra B.V. Auteur(s): Dhr. Ruud Egas, Directeur & CO

Nadere informatie

Communicatieplan Breur IJzerhandel

Communicatieplan Breur IJzerhandel Communicatieplan Breur IJzerhandel 4 Oktober 2014 4 OKT 2014 Communicatieplan Breur IJzerhandel 1. Voorwoord Duurzaamheid is geen trend, het is de toekomst. Het is niet meer weg te denken uit onze dagelijkse

Nadere informatie

CO₂ en energie reductie plan

CO₂ en energie reductie plan Tijssens Elektrotechniek B.V. De Boelakkers 25 5591 RA Heeze CO₂ en energie reductie plan 2017 Pagina 1 Inhoud 1. Introductie 3 2. Organisatiegrens 3 3. Reductiedoelstellingen 3 4. Energie en CO₂-reductie

Nadere informatie

CO 2 Energie reductie plan

CO 2 Energie reductie plan Tijssens Electrotechniek B.V. De Boelakkers 25 5591 RA Heeze CO 2 Energie reductie plan 2015 Pagina 1 Inhoud 1. Introductie 3 2. Organisatiegrens 3 3. Reductiedoelstellingen 3 4. Energie en CO 2 -reductie

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer van Kleef De heer R. Verhoeven (extern adviseur) Datum 26-03-2014 Definitief rapport Inhoud 1.

Nadere informatie

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2017

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2017 Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering 20 Tinten Groen Datum : Augustus 2017 pag. 1. INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Inleiding 3 2. Communicatie doelstellingen 3 3. Doelgroepen 4 4. Communicatiemiddelen

Nadere informatie

Communicatieplan CO2 reductiesysteem

Communicatieplan CO2 reductiesysteem Communicatieplan reductiesysteem Conform niveau 3 op de prestatieladder 2.2 Auteur(s) Marco Vermeulen, Jan den Boer Kenmerk 3.C.2_1 Communicatieplan reductiesysteem Datum 13 maart 2015 Versie 1.0 Status

Nadere informatie

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1)

Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3.B.1) Reductiebeleid en (kwantitatieve) doelstellingen (3..1) Directie: K.J. de Jong Handtekening: KAM-Coördinator: D.T. de Jong Handtekening: Versienummer: 1 Autorisatiedatum: 01-04-2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van PUK Benelux B.V. Auteur(s): Mevr. Marjan Giezen, CO 2-functionaris,

Nadere informatie

FUGRO NL LAND B.V. CO2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan. Bijlage D - Participatie. Datum: 3 mei Versie 1.0. Versie 1.

FUGRO NL LAND B.V. CO2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan. Bijlage D - Participatie. Datum: 3 mei Versie 1.0. Versie 1. FUGRO NL LAND B.V. CO2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan Bijlage D - Participatie Datum: 3 mei 2019 Versie 1.0 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. BEHEERSMAATREGELEN... 4 2.1. Samenwerking

Nadere informatie

CO 2 -Prestatieladder

CO 2 -Prestatieladder CO 2 -Prestatieladder Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2015 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): R. de Boer (Schilderwerken

Nadere informatie

2.A.2_1 Review CO 2 reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0

2.A.2_1 Review CO 2 reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 2.A.2_1 Review CO 2 reductiesysteem Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Invalshoek A: Inzicht 4 2.1. Footprint berekening 4 2.2. Kwaliteitsmanagement (ISO 14064-1

Nadere informatie

Jade Beheer B.V. 3.C.1 & 3.C.2 Communicatieplan

Jade Beheer B.V. 3.C.1 & 3.C.2 Communicatieplan Jade Beheer B.V. 3.C.1 & 3.C.2 Communicatieplan Inhoud INLEIDING... 3 ANALYSE... 4 DOELSTELLINGEN EN DOELGROEPEN... 4 COMMUNICATIEDOELSTELLING... 5 DOELGROEPEN... 5 INTERNE DOELGROEPEN... 6 EXTERNE DOELGROEPEN...

Nadere informatie

Doel van deze presentatie is : Akkoord op het energiemanagement actieplan voor 2017

Doel van deze presentatie is : Akkoord op het energiemanagement actieplan voor 2017 1 Doel van deze presentatie is : Akkoord op het energiemanagement actieplan voor 2017 Inhoud Samenvatting 1. Inleiding 2. Footprint 2016 3. Gerealiseerde reductie 4. Trends en ontwikkelingen 5. KPI 2017

Nadere informatie

Handboek CO2 reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2

Handboek CO2 reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2 Handboek CO2 reductiesysteem Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 2.2 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 A: Inzicht (wegingsfactor 40%) 4 2.1. Eisen voor niveau 1 4 2.2. Eisen voor niveau 2 4 2.3. Eisen

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1

Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van PUK Benelux B.V. Auteur(s): Mevr. Marjan Giezen, CO₂-functionaris,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Veko Lightsystems International B.V. Auteur(s): T. van

Nadere informatie

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015

Communicatieplan. Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen. Conform 3.C.2. 05 Mei 2015 Conform 3.C.2 05 Mei 2015 Gebr. Janssen Beheer BV Hagelkruisstraat 6 5835 BD Beugen INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie... 4 2 DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Rob Boers CSU John Bos CSU

Rob Boers CSU John Bos CSU Rob Boers CSU John Bos CSU ... 3... 4... 4... 4... 5... 5... 5... 5... 6... 6... 7 2 CSU staat met zijn activiteiten midden in de maatschappij. Onze diensten bevorderen de gezondheid, het welzijn en daarmee

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie Projectburo B.V.

CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie Projectburo B.V. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Invalshoek C; Communicatie 05-2019 Projectburo B.V. Inhoudsopgave Inleiding... 3 Belanghebbenden... 4 Interne belanghebbende(n)en... 4 Externe belanghebbende(n)en...

Nadere informatie

Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder. Datum: 18-08-2011 Versie: 02

Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder. Datum: 18-08-2011 Versie: 02 Stappenplan certificering van de MVO Prestatieladder en de CO 2 -Prestatieladder Datum: 18-08-2011 Versie: 02 Opgesteld door: ing. N.G. van Moerkerk Inhoudsopgave Opbouw niveaus van de MVO Prestatieladder

Nadere informatie

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2016

20 Tinten Groen. Communicatieplan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering. Datum : Augustus 2016 plan t.b.v. CO2-prestatieladder Certificering 20 Tinten Groen Datum : Augustus 2016 plan Cor Millenaar B.V. / G-center B.V. 2015 2016 Versie 2 2016 pag. 1. INHOUDSOPGAVE Pag. 1. Inleiding 3 2. doelstellingen

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland

Communicatieplan. Conform 3.C.2. 23 juni 2015. Voorbij Prefab. Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland Conform 3.C.2 23 juni 2015 Voorbij Prefab Voorbij Prefab Siciliëweg 61 1045 AX Amsterdam Nederland INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Keiser Verkeerstechniek B.V. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Keiser Verkeerstechniek B.V. Auteur(s): Marko Keiser (Directeur Keiser Verkeerstechniek B.V.)

Nadere informatie

[Sector-en keteninitiatieven ]

[Sector-en keteninitiatieven ] 2016 [Sector-en keteninitiatieven 2016-2017] Transportbedrijf R.Vels & Zn. B.V. C0 2 -prestatieladder 3.0 Conform nivea 3 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Inventarisatie sector- en/of keteninitiatieven... 3

Nadere informatie

kwh 28,2 ton CO2 15,0 personenwagen in km km 0,22 kg CO2 / km 28,3 ton CO2 15,1 Subtotaal 56,5 ton CO2 30,1

kwh 28,2 ton CO2 15,0 personenwagen in km km 0,22 kg CO2 / km 28,3 ton CO2 15,1 Subtotaal 56,5 ton CO2 30,1 CO₂-Prestatieladder Hoogstraten Wegenbouw is sinds 2014 gecertificeerd op niveau 3 voor de CO₂ - Prestatieladder. Er is een plan van aanpak geschreven conform de norm ISO 14064-1. Hieruit is over 2013

Nadere informatie

ISO9001:2015, in vogelvlucht. Door Tjarko Vrugt

ISO9001:2015, in vogelvlucht. Door Tjarko Vrugt ISO9001:2015, in vogelvlucht Door Tjarko Vrugt 18-11-2015 - Qemc - Tjarko Vrugt Bron: NEN - Delft 2 DE NIEUWE NEN EN ISO 9001 : 2015 Deze presentatie beperkt zich tot de essentie Sktb besteed in 2016

Nadere informatie

Directiebeoordeling. Bedrijf: Max Bögl. Directie: Hans de Koning

Directiebeoordeling. Bedrijf: Max Bögl. Directie: Hans de Koning Directiebeoordeling Vaststelling van het CO 2 managementplan, de voortgang op de implementatie van de CO 2- Prestatieladder en activiteiten voor het komende jaar. Bedrijf: Max Bögl Directie: Hans de Koning

Nadere informatie

Communicatieplan Conform 3.C juli BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan Conform 3.C juli BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; - 2019 Conform 3.C.2 05 juli 2019 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 14 3899 XS ZEEWOLDE

Nadere informatie

Review CO2-reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0

Review CO2-reductiesysteem. Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 Review CO2-reductiesysteem Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Invalshoek A: Inzicht 4 2.1. Footprintberekening 4 2.2. Kwaliteitsmanagement (ISO 14064-1 hoofdstuk

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van PUK Benelux B.V. Auteur(s): Mevr. Marjan Giezen, CO 2

Nadere informatie

CO2 Prestatieladder Stuurcyclus en beleidsverklaring

CO2 Prestatieladder Stuurcyclus en beleidsverklaring CO2 Prestatieladder Opgesteld door: R. Louis (Kader) Kader, bureau voor kwaliteitszorg b.v. Bedrijvenpark Twente 301 7602 KL Almelo Tel: 0546 536 800 Datum: 21-1-2019 Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave

Nadere informatie

CO2 Reductiedoelstellingen (3.B.1) & Kwaliteitsmanagementplan (4.A.2)

CO2 Reductiedoelstellingen (3.B.1) & Kwaliteitsmanagementplan (4.A.2) CO2 Reductiedoelstellingen (3.B.1) & Kwaliteitsmanagementplan (4.A.2) Inhoud 1.0 Inleiding... 3 1.2 Uitgangspunten... 3 1.3 Opbouw van het rapport... 3 2.0 Scope 1... 4 2.1 Doelstellingen... 4 2.2 Maatregelen...

Nadere informatie

Review CO2 reductiesysteem. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1

Review CO2 reductiesysteem. Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Review CO2 reductiesysteem Conform niveau 5 op de CO2-prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Invalshoek A: Inzicht 4 2.1. Footprintberekening 4 2.2. Kwaliteitsmanagement (ISO 14064-1 hoofdstuk

Nadere informatie

2B4 Managementverklaring. Datum : 3 okt Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie :

2B4 Managementverklaring. Datum : 3 okt Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2B4 Managementverklaring Datum : 3 okt. 2017 Door : Sandra Kleef Functie : KAM-manager Versie : 2017.1 MANAGEMENTVERKLARING CO2 Een van de doelstellingen van het Fens Beheer B.V. is het zo goed mogelijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Review CO2 reductiesysteem 2/12 V4.0/160317

Inhoudsopgave. Review CO2 reductiesysteem 2/12 V4.0/160317 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Invalshoek A: Inzicht 4 2.1. Footprintberekening 4 2.2. Kwaliteitsmanagement (ISO 14064-1 hoofdstuk 6) 5 2.3. Overige bevindingen 6 2.4. Corrigerende maatregelen 6 3 Invalshoek

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO , 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, en 4.6.

Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO , 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, en 4.6. CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Klaver Giant Groep B.V. Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): A.C.A. Ham (Klaver Giant Groep

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Pagina 1 van 8 Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Auteur(s): Dhr. G. Verwoerd De heer D. Slothouber 17 december 2013 Definitief rapport Pagina 2 van 8 Inhoud

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven 2016 CO2-prestatieladder Aldus opgemaakt te Middelaar d.d KAM Coördinator: dhr. G.S. Franssen Revisie 1.

Sector- en keteninitiatieven 2016 CO2-prestatieladder Aldus opgemaakt te Middelaar d.d KAM Coördinator: dhr. G.S. Franssen Revisie 1. Sector- en keteninitiatieven 2016 CO2-prestatieladder Aldus opgemaakt te Middelaar d.d. 05-07-2016 KAM Coördinator: dhr. G.S. Franssen Revisie 1. 6587 AE Middelaar 1 INHOUDSOPGAVE INHOUDSOPGAVE... 2 1.

Nadere informatie

Groen-Punt Groep B.V.

Groen-Punt Groep B.V. Conform 3.C.2 Oktober 2014 Groen-Punt Groep B.V. Groen-aannemingsbedrijf Punt B.V. Groen Punt Uitzendorganisatie B.V. Chroomstraat 1d 3067 GN Rotterdam INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne

Nadere informatie

Energie Management Actieplan

Energie Management Actieplan Energie Management Actieplan Rijssen, Juli 2013 Auteur: L.J. Hoff Geaccodeerd door: M. Nijkamp Directeur Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Beleid CO₂ reductie Pagina 4 3. Borging CO₂ prestatieladder

Nadere informatie

Directiebeoordeling CO 2 -reductiesysteem. Ruigrok Nederland. Autorisatiedatum: Versie: 1.0

Directiebeoordeling CO 2 -reductiesysteem. Ruigrok Nederland. Autorisatiedatum: Versie: 1.0 Directiebeoordeling CO 2 -reductiesysteem Ruigrok Nederland Auteur: J.P.Hesp Autorisatiedatum: 03-06-2018 Versie: 1.0 Handtekening autoriserend verantwoordelijke manager: Inhoud INHOUD... 2 VERSLAG DIRECTIEBEOORDELING...

Nadere informatie

Jaarplan 2019 Peek Bouw & Infra B.V. Versie: 27 februari Jaarplan CO februari 2019

Jaarplan 2019 Peek Bouw & Infra B.V. Versie: 27 februari Jaarplan CO februari 2019 Jaarplan CO2 2019 27 februari 2019 Inhoud 1. Reductiedoelstellingen... 3 Bedrijfsdoelstelling... 3 Scope 1... 3 Scope 2... 3 Scope 3... 3 2. Maatregelen en initiatieven... 4 2.1 Maatregelen... 4 2.2. Afwijkingen,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 (4.C en 4.D n.v.t. - alleen voor grote-categorie bedrijven) Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief

Nadere informatie

1.0 Inleiding. 2.0 Situatieanalyse. 3.0 Communicatiestrategie

1.0 Inleiding. 2.0 Situatieanalyse. 3.0 Communicatiestrategie Communicatie plan Inhoud 1.0 Inleiding... 3 2.0 Situatieanalyse... 3 3.0 Communicatiestrategie... 3 4.0 Communicatie middelen... 4 5.0 Belanghebbende... 5 5.1 Intern... 5 5.2 Extern... 5 6.0 De boodschap...

Nadere informatie

FUGRO GEOSERVICES B.V.

FUGRO GEOSERVICES B.V. FUGRO GEOSERVICES B.V. CO 2 Prestatieladder - Energiemanagement Aktieplan Bijlage C - Transparantie Datum: 21 april 2017 Versie 1.0 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 2. BEHEERSMAATREGELEN... 4

Nadere informatie

MVO Prestatieladder MVO t.b.v. het managementsysteem versie 02, november 2016 Kiwa R2B te Zaltbommel

MVO Prestatieladder MVO t.b.v. het managementsysteem versie 02, november 2016 Kiwa R2B te Zaltbommel MVO Prestatieladder MVO t.b.v. het managementsysteem versie 02, november 2016 Kiwa R2B te Zaltbommel MVO Prestatieladder MVO t.b.v. het managementsysteem Adres: Contactpersoon: Kiwa R2B Postbus 340 5300

Nadere informatie

Communicatieplan. CO 2 -prestatieladder Reijm Groep I B.V. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Niveau 3

Communicatieplan. CO 2 -prestatieladder Reijm Groep I B.V. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Niveau 3 Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van CO 2 -prestatieladder Reijm Groep I B.V. Niveau 3 Auteur(s): F. Reijm (Reijm Groep I B.V.) A.T.

Nadere informatie

Beschrijving Energie Management Systeem

Beschrijving Energie Management Systeem Beschrijving Energie Management Systeem 11 maart 2014 Dit document beschrijft het Energie Management Systeem en het reductieplan voor realisatie van de energiereductie doelstellingen van Bepacom B.V. StenVi

Nadere informatie

VOF Van der Heijden & Zn

VOF Van der Heijden & Zn Conform 3.C.2 April 2014 VOF Van der Heijden & Zn VOF Van der Heijden & Zn. Roodakker 4 4016 DB Kapel-Avezaath INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING COMMUNICATIE... 3 1.1 Interne communicatie... 3 1.2 Externe communicatie...

Nadere informatie

Inzicht - Footprint. Jaaroverzicht 2018

Inzicht - Footprint. Jaaroverzicht 2018 Inzicht - Footprint Jaaroverzicht 2018 Inhoudsopgave Inzicht - Footprint... 1 1. Inleiding... 3 2. Afbakening... 4 2.1 Uitbreiding organisatie... 4 3. Directe en indirecte emissies (scope 1 en 2)... 4

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014

Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 Communicatieplan CO 2 -reductie 2014 BVR Groep B.V. Roosendaal, 20-06-2014. Auteur(s): H. Schrauwen, Energie & Technisch adviseur. Geaccordeerd door: M. Soenessardien, INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 1 1.1

Nadere informatie

Communicatieplan Centercon B.V.

Communicatieplan Centercon B.V. Communicatieplan Centercon B.V. Inhoudsopgave INLEIDING 3 1. DOELGROEPEN, BOODSCHAP EN COMMUNICATIEMIDDELEN 4 1.1 INTERNE BELANGHEBBENDEN 4 1.2 EXTERNE BELANGHEBBENDEN 4 2. COMMUNICATIESCHEMA 6 Communicatieplan

Nadere informatie

Stubbe Logistiek MVO met handen en voeten

Stubbe Logistiek MVO met handen en voeten Stubbe Logistiek MVO met handen en voeten Even voorstellen Xander van der Veeke, 40 jaar Sportief; o.a. voetbal, hardlopen Genieten (werk, vakanties, lekker eten) Getrouwd met Patricia Zoons Tim & Brent

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V.

Communicatieplan CO 2 -reductie. Van Schoonhoven Infra B.V. Communicatieplan CO 2 -reductie B.V. Leusden, november 2013 Auteurs: G.J. van Schoonhoven D.J. van Boven Geaccordeerd door: D.J. van Boven Directeur eigenaar INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Communicatieplan Croon CO2 Footprint

Communicatieplan Croon CO2 Footprint Croon Elektrotechniek B.V. Marketing & Business Development Hoofdkantoor Rotterdam Schiemond 20-22 3024 EE Rotterdam Postbus 6073 3002 AB Rotterdam Telefoon 088-923 33 44 www.croon.nl Communicatieplan

Nadere informatie

Energie management actieplan 2014

Energie management actieplan 2014 Energie management actieplan 2014 Status: Definitief 3.B.1 en 3.B.2 Versie 2014/1 Uitgegeven door: Van Wijk Nieuwegein Copyright 2014 Van Wijk Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2017

Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2017 CO2-Prestatieladder Energiemanagement actieplan Schilderwerken De Boer Obdam B.V. 2017 Op basis van de internationale norm ISO 50001 4.4.3, 4.4.4, 4.4.5, 4.4.6, 4.6.1 en 4.6.4 Auteur(s): R. de Boer (Schilderwerken

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen;

Communicatieplan. Conform 3.C.2. Juli 2013. BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; Conform 3.C.2 2012 Juli 2013 BW Groep b.v. Waaronder de werkmaatschappijen; de Waard Grondverzet b.v. de Waard Transport & Overslag b.v. Baardmeesweg 20 Professor Zernikestraat 18 3899 XS ZEEWOLDE 8606

Nadere informatie

Communicatieplan

Communicatieplan Communicatieplan 2017-2020 Timmer Grond- Weg- en Waterbouw B.V. Barneveldseweg 105 3826 PB Nijkerk Periode van uitvoering: Mei 2018 Rapportrevisie: 1 Datum: 28 mei 2018 Status: Definitief INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Communicatieplan Milieu Inclusief CO 2 -footprint en reductie. Koninklijke Bammens

Communicatieplan Milieu Inclusief CO 2 -footprint en reductie. Koninklijke Bammens Inclusief CO 2 -footprint en reductie Maarssen, 25 maart 2014 Auteur(s): Niels Helmond Geaccordeerd door: Simon Kragtwijk Directievertegenwoordiger Milieu / Manager Productontwikkeling COLOFON Het format

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering CO 2-Prestatieladder - Invalshoek C: Transparantie

Communicatieplan Certificering CO 2-Prestatieladder - Invalshoek C: Transparantie Communicatieplan Certificering CO 2-Prestatieladder - Invalshoek C: Transparantie FPH Ploegmakers BV - Communicatieplan 1 Verantwoording Titel Communicatieplan Invalshoek C: Transparantie Revisie 1.0 (definitief)

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1

Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van ZVS Eemnes B.V. Auteur(s): W. Vorenhout, CO 2 -functionaris,

Nadere informatie

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN 2014

ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN 2014 ENERGIE MANAGEMENT ACTIEPLAN DRAAGT EEN STEENTJE BIJ CO 2 -PRESTATIELADDER Index Datum Redactie Goedgekeurd door 28-01- B. de Klerk A.W. Bontrup 28-01- Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beleid... 3 3. Borging...

Nadere informatie

3.B.2 Energie management actieplan Ter Riele B.V.

3.B.2 Energie management actieplan Ter Riele B.V. 3.B.2 Energie management actieplan Ter Riele B.V. Datum: 10-12-2014 Versie: 1 Inleiding Ter Riele B.V. (Ter Riele) heeft besloten om door middel van de CO 2 Prestatieladder structureel haar CO 2-uitstoot

Nadere informatie

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN

MVO- MVO-communicatieplan internet 2015. Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 1 van 6 MVO COMMUNICATIEPLAN Pagina 2 van 6 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. INTERNE COMMUNICATIE... 3 2.1. Doelstellingen en doelgroepen... 3 Doel:... 3 Doelstelling:... 3 Interne doelgroepen:...

Nadere informatie

Energiezorgplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder. Versie 4.0

Energiezorgplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder. Versie 4.0 Energiezorgplan 2011-2015 Van Dorp CO 2 Prestatieladder Versie 4.0 Auteurs: Van Dorp Dienstencentrum Datum: Update: oktober 2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Energiebeleid... 3 2.1 Continue verbetering...

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO2-prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer W. de Vries De heer H. Kosse (extern adviseur Nedcon Organisatieadvies B.V.) 26 mei 2014 Definitief

Nadere informatie

CO 2 managementplan. Jan Knijnenburg B.V. Auteur: Adviseur MVO Consultants. Versie: 1.0. Handtekening autoriserend verantwoordelijk manager

CO 2 managementplan. Jan Knijnenburg B.V. Auteur: Adviseur MVO Consultants. Versie: 1.0. Handtekening autoriserend verantwoordelijk manager CO 2 managementplan Jan Knijnenburg B.V. Auteur: Adviseur MVO Consultants Versie: 1.0 Datum: xx-xx-2015 Handtekening autoriserend verantwoordelijk manager Authorisatiedatum: Naam:.. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

CO2 communicatieplan

CO2 communicatieplan CO2 communicatieplan Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 2 Doelstelling... 3 3 Doelgroepen... 3 4 Communicatiemiddelen... 6 01.10.D - CO2 Communicatieplan / versie 2 / 01.09.2016 / Pagina 1 van 6 1 Inleiding

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie

Communicatieplan CO 2 -prestatie Communicatieplan 2015-2016 CO 2 -prestatie Cable Partners B.V. Venneveld 34 4705 RR ROOSENDAAL tel. 0031 165 523 000 fax 0031 165 520 033 www.cablepartners.nl Opgesteld d.d.: September 2016 Revisie: 004

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Beukema Grondwerken B.V. Auteur(s): Mevr. J. Beukema-Meijer,

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van J. van der Stoel Machineverhuur B.V. Auteur(s): Dhr.

Nadere informatie

[3.C.2 - Communicatieplan CO2 reductiesysteem]

[3.C.2 - Communicatieplan CO2 reductiesysteem] 2017 [3.C.2 - Communicatieplan CO2 reductiesysteem] Transportbedrijf R.Vels & Zn. B.V. Conform niveau 3 Co2 prestatieladder 3.0 Inhoud 1 Inleiding... 2 2 Interne communicatie... 3 3 Externe communicatie...

Nadere informatie

COMMUNICATIEPLAN CO2 PROGRAMMA 2016

COMMUNICATIEPLAN CO2 PROGRAMMA 2016 COMMUNICATIEPLAN CO2 PROGRAMMA 2016 Documentcode [Doc ID] Status Definitief Datum 2-5-2016 Versie 1.0 Object NVT Activiteittype NVT Werkpakket NVT Opgesteld A. Carlucci Functie: KAM-coordinator Paraaf

Nadere informatie

Sector- en keteninitiatieven

Sector- en keteninitiatieven Sector- en keteninitiatieven Conform 1.D.1, 1.D.2 en 3.D.1 Onderzoek naar initiatieven en toelichting op de actieve deelname aan het initiatief van Aannemingsbedrijf H. de Boer Muiderberg B.V. Auteur(s):

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V.

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van. Henzen Wegenbouw B.V. Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Henzen Wegenbouw B.V. Auteur(s): Dhr. P. Henzen, (Directie) Mevr. H. Nawijn (CO 2-functionaris)

Nadere informatie

Audit CO2 reductiesysteem. VanderHelm Bedrijven B.V. 2.A.2_1 Versie:

Audit CO2 reductiesysteem. VanderHelm Bedrijven B.V. 2.A.2_1 Versie: Audit CO2 reductiesysteem VanderHelm Bedrijven B.V. 2.A.2_1 Versie: 1 26-9-2018 Status Versie/datum Opgesteld Geautoriseerd Definitief Versie 1 T. Morien A. Dijkshoorn d.d. 26-9-2018 Intern auditor Directeur

Nadere informatie

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Firma W. Zwaan en Zonen. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van

Communicatieplan. Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2. Firma W. Zwaan en Zonen. Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Communicatieplan Conform 2.C.1, 2.C.2, 2.C.3 en 3.C.2 Gedocumenteerd intern en extern communicatieplan van Firma W. Zwaan en Zonen Auteur(s): G. Zwaan, directie & CO 2-functionaris M. de Lange, extern

Nadere informatie

CO 2 Communicatieplan

CO 2 Communicatieplan CO 2 Communicatieplan CO2 communicatieplan Opgesteld d.d.: 07-05-2019 Akkoord bevonden door Rein Tempel (directeur) Versie: 3 Opgesteld door: Marijke Schat () Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Communicatiedoelstellingen

Nadere informatie