ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST"

Transcriptie

1 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 OKTOBER e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. M., appellante, vertegenwoordigd door mr. CARLIER Piet, advocaat te 3500 HASSELT, Gouverneur Roppesingel 131. Tegen: DHL EXPRESS BELGIUM NV, met maatschappelijke zetel te 1740 TERNAT, Essenstraat, 26, geïntimeerde, vertegenwoordigd door mr. DERDE Inge, advocaat te 1831 DIEGEM, Berkenlaan 8a. Na beraad, spreekt het Arbeidshof te Brussel het hiernavolgend arrest uit: Gelet op de stukken van rechtspleging, inzonderheid: *** * - het voor eensluidend verklaard afschrift van het bestreden vonnis, uitgesproken op tegenspraak op 6 februari 2009 door de arbeidsrechtbank te Brussel, 23e kamer (A.R. 7083/07). - het verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van dit hof op 4 juni 2009; - de conclusie voor de appellante, neergelegd ter griffie op 30 november 2009 en de syntheseconclusie, neergelegd ter griffie op 29 maart 2010, - de conclusie voor de geïntimeerde, neergelegd ter griffie op 21 september 2009 en 27 januari 2010;

2 2 e blad - de voorgelegde stukken; De partijen hebben hun middelen en conclusies uiteengezet tijdens de openbare terechtzitting van 3 september 2010, waarna de debatten werden gesloten, de zaak in beraad werd genomen en voor uitspraak werd gesteld op heden. I. FEITEN EN RECHTSPLEGING *** * 1. Mevrouw L. M. kwam op 3 september 2001 in dienst van de N.V. Van Gend & Loos (thans DHL Express Belgium) als commercieel directeur. Ze ondertekende haar arbeidsovereenkomst op 10 oktober 2001; in artikel 11 werd vermeld: Daar de onderneming van de werkgever bestaat uit meerdere uitbatingszetels, zal de werknemer aanvaarden in een andere uitbatingszetel tewerkgesteld te worden voor zover deze binnen een redelijke afstand (+/-35 km vogelvlucht) van de huidige ligt. Vanaf 1 april 2003 wordt mevrouw L. bevorderd tot Manager Key Account Management Benelux. Bij brieven van 23 december 2003 en 24 februari 2004 worden de salarisvoorwaarden aan deze nieuwe functie aangepast. Op 28 oktober 2004 en 2 mei 2006 volgde nogmaals een aanpassing van deze voorwaarden, waaronder het bonussysteem. Later klom ze op tot de functie van Director Marketing & Communications Benelux. Ingevolge deze functies werd zij achtereenvolgens tewerkgesteld te Moerdijk bij Rotterdam, Driebergen, Hoofddorp bij Schiphol en Amersfoort. Mevrouw L. bevestigt dat in het licht van artikel 11 van haar arbeidsovereenkomst door de werkgever compensatieregelingen werden uitgewerkt op het vlak van de tewerkstelling in het buitenland. 2. Dit laatste kwam ook aan de orde bij haar laatste mutatie naar Amersfoort. Omdat partijen hierover uiteindelijk geen bevredigende oplossing vonden, startte de werkgever onderhandelingen over een passende ontslagregeling. In het kader daarvan werd op 27 november 2006 door de HR Director voorgesteld dat het dienstverband zou eindigen op 31 december 2006, dat er een bedrag van bruto all inn zou worden voorzien dat zo fiscaal vriendelijk mogelijk zou worden uitbetaald (verder uit te werken) en dat de communicatie inzake de overdracht en beëindiging zou worden afgesproken. Op 7 december 2006 stelde mevrouw L. over de uitwerking van dit voorstel verdere vragen en uit haar blijkt dat er geen eenduidige overeenstemming was over het bedrag van , meer bepaald over de vraag of hierin ook de eindejaarspremie en het vakantiegeld einde dienst begrepen waren.

3 3 e blad Uit de verdere -correspondentie blijkt dat partijen hierover discussie zijn blijven voeren. Deze discussie geraakte niet opgelost en bij aangetekend schrijven van 31 december 2006 heeft de NV DHL Express Belgium (hierna afgekort tot DHL) de arbeidsovereenkomst van mevrouw L. onmiddellijk beëindigd met de aankondiging dat een volledige eindafrekening zou worden overgemaakt en dat zij op grond van de CAO 82 NAR en de sector-cao van 18 februari 2003 recht had op een outplacementbegeleiding, die ze binnen de twee maanden schriftelijk diende aan te vragen. Na deze beëindiging werden de volgende bedragen betaald: - een opzeggingsvergoeding van 8 maanden of de bonus 2006 of eindejaarspremie 2006 of vertrekvakantiegeld of Er volgde nog verdere onderhandeling over de ontslagregeling, maar bij brief van 8 mei 2007 van de raadsman van mevrouw L. liet deze aan DHL weten dat er tot dagvaarding zou worden overgegaan. 3. Aldus werd op 11 mei 2007 dagvaarding uitgebracht voor de arbeidsrechtbank te Brussel en vorderde mevrouw L.: - een aanvullende ontslagvergoeding van provisioneel, ondergeschikt ,88 (13 maanden) - een bonus 2006 van provisioneel - een eindejaarspremie 2006 van 113,20 provisioneel - vakantiegeld op de bonussen vanaf 2003 van provisioneel - een vergoeding voor thuiswerk/telewerk van het 9.909,84 provisioneel - een vergoeding wegens rechtsmisbruik van ,20 provisioneel - feestdagenloon van 393,25 provisioneel - vergoeding inzake outplacement van 1 provisioneel - een vergoeding voor bijkomende vorderingen van 1 provisioneel te vermeerderen met de wettelijke, minstens de vergoedende intresten op bruto en met gerechtelijke intresten, tevens vroeg ze afgifte van de sociale documenten met voorbehoud voor een dwangsom, alsook betaling van de gerechtskosten. 4. Bij vonnis van de arbeidsrechtbank te Brussel van 6 februari 2009 werd deze vordering als volgt ontvankelijk en gegrond verklaard; DHL werd veroordeeld tot betaling van: - een aanvullende opzeggingsvergoeding van ,72 - het saldo eindejaarspremie 2006 van 113,20 provisioneel te vermeerderen met wettelijke en gerechtelijke intresten op bruto De werkgever werd tevens veroordeeld tot afgifte van een aangepaste loonfiche en fiscale fiche. Het kantonnement werd toegestaan en DHL werd veroordeeld tot de gerechtskosten. 5. Bij verzoekschrift tot hoger beroep, ontvangen ter griffie van het arbeidshof te Brussel op 4 juni 2009, tekende mevrouw L. hoger beroep aan en hernam zij haar oorspronkelijke vordering in de mate dat deze niet werd toegekend.

4 4 e blad DHL tekende incidenteel beroep aan in de mate dat de vordering wel werd toegekend. II. BEOORDELING. Nu geen betekeningakte van het bestreden vonnis wordt voorgelegd, kan worden aangenomen dat het hoger beroep tijdig werd ingesteld. Het is regelmatig naar vorm en ook aan de andere ontvankelijkheidvereisten is voldaan. Het is derhalve ontvankelijk. Hetzelfde geldt voor het incidenteel beroep. De opzeggingsvergoeding 1. Mevrouw L. houdt voor dat zij na haar ontslag een overeenkomst had met DHL over de opzeggingsvergoeding en zij verwijst hiervoor naar de van HR Director W. van 27 november 2006 inhoudende het aanbod van bruto all in. Uit de weergave in I. (Feiten en rechtspleging) 2 volgt echter dat dit enkel een onderhandelingsvoorstel was en dat het aanbod niet gevolgd werd door een aanvaarding, daar mevrouw L. over de inhoud van dit voorstel verdere discussie is blijven voeren en er dus geen definitieve wilsovereenstemming/akkoord tot stand is gekomen. Immers, uit de van mevrouw L. van 14 december 2006 blijkt dat er nog besprekingen waren en dat de HR Director er nog steeds van uitging dat we dit in onderling overleg kunnen klaren. Hij zou op maandag een definitief voorstel doen dat in de lijn zou liggen van haar verwachtingspatroon. Gelet op het verlof van appellante, kwam de raadsman van mevrouw L. per 21 december 2006 tussen om de onderhandelingen over te nemen, en uit zijn schrijven van 28 december 2006 blijkt evenzeer dat er nog geen wilsovereenstemming was, omdat hij het aanbod van DHL beschreef als het door u geformuleerde voorstel; en zijn brief volgens hem juist tot doel had om over de onduidelijkheden klaarheid te scheppen omdat in functie daarvan ook de overeenkomst moet worden opgesteld. Er was dus nog geen duidelijke overeenkomst. 2. Bij gebrek aan overeenkomst, moet de opzeggingstermijn bij toepassing van artikel 82 3 van de arbeidsovereenkomstenwet door de rechter worden bepaald met inachtneming van de op het tijdstip van de kennisgeving van beëindiging van een overeenkomst bestaande kans om een gelijkwaardige betrekking te vinden en dit rekening houdend met de anciënniteit, de leeftijd van de werknemer, de uitgeoefende functie en het loon volgens de gegevens eigen aan de zaak (Cass., 8 september 1980, Arr. Cass., , 17; Cass., 17 september 1975, T.S.R. 1976, 14; Cass., 3 februari 1986, JTT 1987, 58; Cass., 4 februari 1991, R.W , 1407) en met inachtneming van de wederzijdse belangen van partijen ( Cass., 19 januari 1977, Arr. Cass. 1977,5 161; Cass., 9 mei 1994, Soc. Kron. 1994,2 153). Partijen hebben discussie over het basisloon, meer bepaald over het precieze bedrag van de bonus, de onkostenvergoeding, de waardering van het privégebruik van de firmawagen, de GSM en de laptop.

5 5 e blad - De eerste rechter heeft de bonus begroot op en mevrouw L. gedraagt zich thans wat betreft deze becijfering naar de wijsheid van het hof. De begroting door de eerste rechter kan inderdaad worden aanvaard op basis van de voorliggende gegevens. Partijen hebben in verband met de functie en prestaties van mevrouw L. één arbeidsovereenkomst afgesloten, die in artikel 4 een loonregeling uitwerkt, in het kader waarvan de bonusregeling werd ingepast. Dit brengt met zich mee dat de weerslag van de bonus op de opzeggingsvergoeding dan ook moet beoordeeld worden vanuit één arbeidsovereenkomst, zodat de oplossing van het geschil niet moet bezien worden vanuit het bestaan van meerdere arbeidsovereenkomsten. (Zie hierover C. Engels, Enkele arbeidsrechtelijke aspecten aangaande de salary split, JTT 2000, 288). Wanneer de salary split niet wordt geformaliseerd via verschillende arbeidsovereenkomsten en er dus één globale overeenkomst werd behouden, moet voor de berekening van de opzeggingsvergoeding rekening worden gehouden met het totale overeengekomen bezoldigingspakket en dient men zich niet te beperken tot enkel die bezoldiging die zou gerelateerd zijn aan de Belgische prestaties. (A. Ceuterick en T. Baart, Toepasselijk recht in geval van salary split, Or. 2005, 128). Ter zitting kon bovendien weinig relevante opheldering worden gegeven of mevrouw L., die een gedeelte van haar loon via Luxemburg ontving, aldaar wel werkte. Het is niet omdat ze omwille van de Benelux-activiteiten van DHL prestaties leverde, die op Luxemburg betrekking konden hebben, dat ze aldaar tewerkgesteld was. Terecht heeft de eerste rechter deze bonus dan ook opgenomen in het basisloon voor de opzeggingsvergoeding. - Er wordt niet betwist dat mevrouw L. kon beschikken over een bedrijfswagen type BMW 525 D; ongeacht de in aanmerking genomen fiscale waardering en afrekening kan de reële waarde van het voordeel van het privaat gebruik van een dergelijke wagen worden aanvaard op 500/maand. - Het privaat gebruik van GSM, telefoon en laptop werd door de eerste rechter billijk geraamd op 50/maand. - Gelet op de kaderfunctie van mevrouw L. en haar wisselende arbeidsplaatsen kan aangenomen worden dat ze regelmatig onkosten had ten behoeve van haar werkgever, die op forfaitaire wijze werden afgerekend, omdat niet steeds bewijsmiddelen konden worden bijgehouden. In artikel 4 van de arbeidsovereenkomst worden deze onkosten gepreciseerd als parkingkosten, telefoon, dranken edm verbonden aan de verplaatsingen voor beroepsdoeleinden. Een bedrag van 327/maand is gelet op haar functie aanneembaar en maakt geen verdoken loon uit. Het hof sluit zich aan bij de beoordeling van de eerste rechter, die hier als herhaald kan worden beschouwd. Het in aanmerking te nemen basisloon kan dan ook worden bepaald op: Loon 8.258,20 x 13, ,14

6 6 e blad Bonus ,00 Hospitalisatieverzekering 500,00 Groepsverzekering 8.458,68 Bedrijfswagen 500 x ,00 GSM, laptop, telefoon 50 x ,00 Totaal ,82 Mevrouw L. had derhalve op het ogenblik van het ontslag de leeftijd van 45 jaar; haar anciënniteit bedroeg 5 jaar en 4 maanden; ze had de functie van Director Marketing & Communications Benelux en zij had een jaarloon van ,82. Rekening houdend met de gegevens eigen aan de zaak kan haar kans om spoedig een gelijkwaardige betrekking te vinden worden geraamd op 11 maanden. Zij had derhalve recht op een opzeggingsvergoeding van 11 x ,82 / 12 = ,58 onder aftrok van het reeds betaalde bedrag van = ,58 In die mate is het hoger beroep wat dit onderdeel betreft gegrond. De bonus Onder randnummer 3 werd reeds vastgesteld dat de bonus 2006 correct vastgesteld werd op ,00 en dat er geen gegevens worden aangebracht voor een andere becijfering. Mevrouw L. gedraagt zich op dit punt overigens naar de wijsheid van het hof. Het hoger beroep is wat dit punt betreft ongegrond. De vakantiegelden op de bonussen vanaf Mevrouw L. houdt terecht voor dat de bonus variabel loon is, zodat hij in aanmerking komt voor de berekening van het vakantiegeld. Op grond van artikel 4 van de arbeidsovereenkomst van 3-9/9/2001 werd in verband met de uitbetaling van het loon en de incentive een zgn. split-payroll opgezet, zodat 80% via België en 20% via Luxemburg werd betaald. De samenstelling en het bedrag van loon en bonus evolueerde met de bevorderingen van mevrouw L. en met de implementatie van het Deutsche Postbonussysteem, maar geen van de partijen geeft aan hoe dan verder concreet de uitbetaling in overeenstemming met bovenvermeld artikel 4 gesplitst werd. Het hof heeft als enige aanknopingspunt dat op de individuele rekeningen onder code 1034 een bedrag vermeld wordt als bruto via Luxemburg. In welke mate het vakantiegeld foutief zou zijn afgerekend, kan uit dit schaars gegeven niet worden afgeleid en het wordt door mevrouw L. ook niet verduidelijkt. Als eisende partij heeft ze de bewijslast van haar vordering en moet ze aantonen op welke achterstal ze nog aanspraak maakt en recht heeft. Ze brengt geen controleerbare gegevens en/of berekeningen aan, zodat haar vordering terecht ongegrond werd verklaard.

7 7 e blad Eindejaarspremie DHL erkent ook in haar beroepsbesluiten dat er nog een saldo verschuldigd is van 113,20, zodat het hoger beroep op dit punt ongegrond is. Feestdagenloon 1 januari Ingevolge artikel 14 van het K.B. van 18 april 1974 tot de uitvoering van de feestdagenwet blijft de werkgever gehouden tot het loon voor de feestdagen die vallen in de periode van 30 dagen die volgt op het einde van de arbeidsovereenkomst of van de verrichting van de arbeid. Deze verplichting houdt op zodra de werknemer begint te arbeiden voor een nieuwe werkgever. Gelet op de beëindiging van de arbeidsovereenkomst op 31 december 2006, kan aanvaard worden dat mevrouw L. op 1 januari 2007 niet is kunnen beginnen arbeiden voor een nieuwe werkgever. Ze maakt dan ook terecht aanspraak op het niet betwiste bedrag van 393,25. Het hoger beroep is op dit punt gegrond. Vergoeding thuiswerk/telewerk 8. Mevrouw L. houdt voor dat ze de mogelijkheid had om thuis te werken en ze vordert op grond van artikel van de arbeidsovereenkomstenwet betaling van de vergoeding voor kosten. Artikel van de arbeidsovereenkomstenwet omschrijft huisarbeid als de tewerkstelling van huisarbeiders die tegen loon arbeid verrichten onder het gezag van een werkgever, in hun woonplaats of op elke andere door hen gekozen plaats, zonder dat zij onder het toezicht of de rechtstreekse controle van deze werkgever staan. Deze bepaling sluit aan bij de omschrijving van artikel 1 van het Verdrag nr. 177 van de Internationale Arbeidsorganisatie en houdt in dat de huisarbeid een structurele arbeidsvoorwaarde moet zijn ( L. Smets en N. Thoelen, Thuiswerk en telewerk: nog ver van huis, Or. 2006, 85). Aan deze voorwaarde is hier niet voldaan. Mevrouw L. werd op 3 september 2001 aangeworven als Commercieel Directeur en klom op in de hiërarchie van het bedrijf. Op grond van artikel 11 van haar arbeidsovereenkomst was haar toegezegd dat haar tewerkstellingsplaats veranderbaar was binnen een redelijke afstand (ongeveer 35 km. vogelvlucht). Gelet op haar bevorderingen was een grotere mobiliteit nodig en uit de stukken volgt dat er tussen partijen een aangepaste salaris en bonusregeling werd uitgewerkt, maar dat ook rond de arbeidsplaats naar oplossingen werd gezocht. In de van 24 november 2003 wordt er in afwachting van definitieve afspraken rond de locatie hotelaccommodatie aangeboden.

8 8 e blad In de brief van 4 december 2003 van DHL aan mevrouw L. werd gesproken over tijdelijke maatregelen in het kader van de mobiliteitsproblematiek, evenwel met de precisering Aan deze eventuele maatregelen kunnen geen rechten worden ontleend. Ook uit de van mevrouw L. van 6 september 2006 volgt dat er een discussie bestond over het sociale aspect van haar functie. Uiteindelijk is hiervoor geen structurele oplossing gevonden en hebben beide partijen gekozen voor een oplossing in de richting van een ontslagregeling. Wanneer mevrouw L. in het kader van de mobiliteitsproblematiek de faciliteit had gekregen om bepaalde taken thuis te verrichten, dan was dit geen definitieve en structurele oplossing; integendeel uit de brief van 4 december 2003 blijkt duidelijk dat DHL aan dergelijke maatregelen geen rechten wou verbinden. In het kader van haar belangrijke kaderfunctie bleef mevrouw L. op een zelfde wijze onder het toezicht en de rechtstreekse controle van haar werkgever staan, of ze nu deze functie vanuit het kantoor dan wel van bij haar thuis uitoefende. De faciliteit om bepaalde arbeidstaken thuis te verrichten was in de gegeven omstandigheden geen structurele arbeidsvoorwaarde, zodat Titel VI van de arbeidsovereenkomstenwet niet van toepassing is, daar het toezicht en de rechtstreekse controle van de werkgever identiek was met de functie-uitoefening vanuit het kantoor. De omstandigheid of er nu ja dan neen een zekere periodiciteit in het werkschema van mevrouw L. zat, doet daaraan geen afbreuk en het getuigenaanbod over dit punt is dan ook niet ter zake dienend. De vorderingen op grond van artikel van de arbeidsovereenkomstenwet is ongegrond en hetzelfde geldt voor het hoger beroep betreffende dit onderdeel. Vergoeding outplacement 9. In de ontslagbrief van 31 december 2006 werd outplacement aan mevrouw L. aangeboden en indien zij daarvan gebruik wenste te maken diende zij DHL hiervan binnen de twee maanden schriftelijk op de hoogte te brengen. Een dergelijk verzoek ligt niet voor, zodat de eerste rechter terecht dit onderdeel ongegrond heeft verklaard. Vergoeding wegens andere vorderingen 10. Mevrouw L. gedraagt zich op dit punt naar de wijsheid. Haar vordering is niet gepreciseerd en te vaag, zodat ze door de eerste rechter terecht werd afgewezen. Rechtsmisbruik 11. Zoals van elk recht kan ook van het ontslagrecht misbruik worden gemaakt. Anders dan voor werklieden, voor wie artikel 63 van de arbeidsovereenkomstwet geldt, bestaat voor bedienden geen vergelijkbare uitdrukkelijke wetsbepaling, maar dit verhindert niet dat het misbruik van ontslagrecht kan worden ingeroepen, wanneer er een kennelijk misbruik is waarbij de regel van artikel 1134,3de lid van het Burgerlijk Wetboek ernstig wordt geschonden; op basis van deze bepaling moeten overeenkomsten te goeder trouw worden uitgevoerd (cfr. Cassatie, 19 september 1983, R.W , 1480).

9 9 e blad Rechtsmisbruik in verband met het ontslag vloeit dan ook voort uit de uitoefening van dit recht op een wijze die kennelijk de grenzen te buiten gaat van de normale uitoefening van het ontslagrecht door een voorzichtig en bedachtzaam werkgever (Cassatie, 12 december 2005, JTT 2006, 155). De opzeggingsvergoeding heeft bovendien een forfaitair karakter en dekt de volledige schade die door het ontslag werd veroorzaakt, zowel de materiële als de morele schade (Cass., 7 mei 2001, JTT 2001, 410). Gelet op het forfaitair karakter van de opzeggingsvergoeding kan een vergoeding wegens misbruik van ontslagrecht slechts worden toegekend voor andere schade dan deze die voortvloeit uit het verlies van de dienstbetrekking, m.a.w. voor schade die niet veroorzaakt is door het ontslag zelf, maar door met het ontslag gepaard gaande omstandigheden (Cass., 26 september 2005, Soc. Kron. 2006, 69). 12. Mevrouw L. heeft voorafgaandelijk aan het ontslag van 31 december 2006 uitvoerige onderhandelingen gevoerd rond de mogelijke ontslagregeling. Uiteindelijk werd voor deze laatste optie gekozen omdat partijen niet tot een bevredigende overeenstemming konden komen over de arbeidsvoorwaarden. Ook over het aanbod van de werkgever over de ontslagregeling bereikte men geen bevredigende overeenstemming. Aldus heeft DHL geen misbruik van ontslagrecht gemaakt door op 31 december 2006 een formele ontslagbeslissing te nemen. Deze ontslagbeslissing was geen sanctie, maar het gevolg van het niet bereiken van overeenstemming tussen partijen. De aan mevrouw L. toegekende opzeggingsvergoeding dekt de volledige schade die uit het ontslag voortspruit, zowel de materiële als de morele. Sociale documenten 13. Mevrouw L. heeft recht op de afgifte van de aangepaste wettelijke en sociale documenten in verband met de bedragen die haar zijn toegekend. Er is geen reden om de veroordeling te laten plaatsvinden onder verbeurte van een dwangsom, daar nergens uit blijkt dat DHL op dit punt vroeger ooit nalatig zou zijn geweest. Intresten 14. Artikel 82 van de wet van 26 juni 2002 betreffende de sluiting van ondernemingen bepaalt dat de rente ingevolge de loonbeschermingswet berekend wordt op het loon vooraleer de in artikel 23 van deze wet bedoelde inhoudingen in mindering zijn gebracht, maar deze bepaling kon volgens artikel 90 1 van de wet van 26 juni 2002 slechts in werking treden op een door de Koning te bepalen datum, wat gebeurde door de artikelen 1 en 2 van het K.B. van 3 juli 2005 (inwerkingtreding op 1 juli 2005 op de lonen waarvan de betaling inging vanaf die datum). Door de wet van 8 juni 2008 houdende diverse bepalingen (B.S. 16 juni 2008) werd het Koninklijk Besluit van 3 juli 2005 bekrachtigd. Hieruit volgt dat de intresten op de toegekende bedragen dienen berekend te worden op de brutobedragen, daar het ontslag dateert van 31 december 2006, zijnde na 1 juli OM DEZE REDENEN,

10 10 e blad HET ARBEIDSHOF, Gelet op de wet van 15 juni 1935 op het gebruik der talen in gerechtszaken, zoals tot op heden gewijzigd, inzonderheid op artikel 24, Rechtsprekend op tegenspraak, Verklaart het hoger beroep ontvankelijk en gedeeltelijk gegrond, Verklaart het incidenteel beroep ontvankelijk doch ongegrond, Vernietigt het bestreden vonnis en opnieuw rechtdoende, Veroordeelt DHL Express Belgium tot betaling aan mevrouw L. van - een aanvullende opzeggingsvergoeding van ,58 - een saldo eindejaarspremie 2006 van 113,20 - feestdagenloon van 393,25 te vermeerderen met wettelijke intrest vanaf 31 december 2006 en de gerechtelijke intresten veroordeelt DHL Express Belgium tot afgifte van de aangepaste loonfiche, individuele rekening en fiscale fiche voor de hierboven vermelde bedragen. Wijst al het meergevorderde af. Compenseert de gerechtskosten van beide aanleggen en legt hiervan 1/3 ten laste van DHL Express Belgium en 2/3 te laste van mevrouw L., deze aan de zijde van DHL Express Belgium begroot op: - rechtsplegingsvergoeding eerste aanleg rechtsplegingsvergoeding hoger beroep totaal en aan de zijde van mevrouw L. op: - dagvaarding 139,56 - rechtsplegingsvergoeding eerste aanleg 5.000,00 - rechtsplegingsvergoeding hoger beroep 5.000,00 totaal ,56

11 11 e blad Aldus gewezen en ondertekend door de derde kamer van het Arbeidshof te Brussel, Lieven LENAERTS, raadsheer, Georges JACOBS, raadsheer in sociale zaken, werkgever, Andre LEURS, raadsheer in sociale zaken, werknemer-bediende, bijgestaan door : Kelly CUVELIER, griffier. Lieven LENAERTS, Kelly CUVELIER, Georges JACOBS, Andre LEURS. en uitgesproken op de openbare terechtzitting van vrijdag 1 oktober 2010 door: Lieven LENAERTS, raadsheer, bijgestaan door Kelly CUVELIER, griffier. Lieven LENAERTS, Kelly CUVELIER.

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 APRIL 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. L., Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx],

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI In de zaak: Mevrouw D.M. Ann, wonende te [xxx], A.R. Nr. 49.985 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 FEBRUARI 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Heropening der debatten In de zaak: Mevrouw D.M. Ann,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 06 maart 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/305 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/305 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2016/ Datum van uitspraak 1 maart 2016 Rolnummer op JGR 2015/AB/523 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/523 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1037 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: C. P., Tegen: Appellant, vertegenwoordigd door

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2012/AB/186 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen: E. M., Appellant op hoofdberoep en geïntimeerde

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk gedeeltelijk definitief + bijzondere rol In

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 APRIL 2014 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: L. D.K., appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 6 MEI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende Op tegenspraak als gevolg van art. 775 Ger. W. definitief In de

Nadere informatie

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B.,

TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract. tegenspraak. definitief. In de zaak : BVBA B., 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 FEBRUARI TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : BVBA B., Appellante, die op de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: A. R., wonende te [xxx],

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 18 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 12 NOVEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: V.L., appellante

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 11 MAART 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: P. V.B., wonende

Nadere informatie

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST DERDE KAMER BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 30 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw N. E., handel

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Ontslag. Afstand concurrentiebeding door werkgever. Vormvoorwaarden Datum 11 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 6 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/1148 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/1148 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. 1e blad. A.R.Nr. 2012/AB/492 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 MEI 2013. 3DE KAMER Bediendecontract Op tegenspraak Definitief In de zaak: VZW PAG-ASA, met maatschappelijke zetel gevestigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 JUNI 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 APRIL 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: KONINKLIJKE LONDERZEELSE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST .' rep,nr, )o1.l/ 3~8 AR. nr. 2011/AB/229 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 FEBRUARI 2012 3eKAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 16 DECEMBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: B. M., appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 12 september 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/282 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/282 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 19 december 2014 Rolnummer op JGR 2014/AB/890 Arbeidshof te Brussel vijfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/890 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 JUNI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: L.A., wonende te

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 18 april 2017 Rolnummer op JGR 2014/AB/340 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/340 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op :

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: Mevrouw H. B., De Heer F. J., Gelet op de stukken van de rechtspleging, meer bepaald op : 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Mevrouw H. B., Tegen : Appellante, vertegenwoordigd

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 7 november 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/545 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/545 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Algemene regelingen. Foute aanvangsdatum opzeggingstermijn. Geen relatieve nietigheid, wel recht op aanvullende opzeggingsvergoeding Datum

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 20 juni 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/779 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/779 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 MAART 2011 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief kennisgeving art. 580, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 APRIL 2011 7e KAMER SOCIALEZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - beroep Bureau Juridische Bijstand tegensprekelijk (art. 747, 2, Ger.

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST * * A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. ]'0.11 } 2..83~ OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. A.R.Nr. 2010/AB/187 le blad. Rep.Nr. ]'0.11 } 2..83~ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 OKTOBER 2011. 50E KAMER Arbeidsongeva1 Op tegenspraak Oefinitief In de zaak: s D Appellant,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 20 oktober 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/709 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/709 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/128 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/128 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 2 JUNI 2008. 5DE KAMER Arbeidsongeval Tegensprekelijk Definitief In de zaak : De Gemeenschappelijke Kas MENSURA, met maatschappelijke

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 DECEMBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: EUROPAGES BENELUX

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/15 OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/15 Eindarrest op tegenspraak (verzending naar hof van beroep te Antwerpen in toepassing van artikel 643 van het Gerechtelijk Wetboek) tweede

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST A.R. 2009/AA/408. Rep. Nr. Vierde kamer OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN Afdeling Antwerpen ARREST Rep. Nr. A.R. 2009/AA/408 Vierde kamer Eindarrest op tegenspraak Gezinsbijslag OPENBARE TERECHTZITTING VAN ZEVEN JUNI TWEEDUIZEND EN TIEN In de zaak van:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 17 december 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/111 Arbeidshof te Brussel zevende kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/111 p. 2 SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 24 oktober 2017 Rolnummer op JGR 2016/AB/664 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/664 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012

A.R. nr. 2011/AB/663. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 1e blad. rep.nr. 2012/1332 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 10 MEl 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief in de zaak:

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 19 mei 2015 Rolnummer op JGR 2013/AB/606 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/606 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 03 juni 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/25 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/25 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 OKTOBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk gedeeltelijk definitief + bijzondere rol In

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 OKTOBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: CONNECTIONS

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/618 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/618 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 42.787 le blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. A.R.Nr. 42.787 le blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN EENENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN ZES. DERDE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In.de zaak: v Kathy, Appellante,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Dreigen met een klacht bij een sociale zekerheidsinstelling. Al of niet geweld Datum 18 februari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 02 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/BB/35 Arbeidshof te Brussel elfde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/BB/35 p. 2 COLLECTIEVE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/165 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/165 p. 2 LAWFORT CVBA

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Bedienden. Deeltijdse werknemers. Berekening opzeggingstermijn. Berekening aanvullende opzeggingsvergoeding Datum 9 januari 2009 Copyright

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 17 DECEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: F.L., wonende

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 14 april 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/192 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/192 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 OKTOBER 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: D.L., appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST BUITENGEWONE OPENBARE TERECHTZITTING VAN 13 JULI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: XEROX

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidswet. Wet 16 maart 1971, art. 40. Moederschapsbescherming en proef Datum 1 april 2012 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - overeenkomst individuele beroepsopleiding bediende tegensprekelijk definitief In de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 FEBRUARI 2011 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: A.-M. A., wonende

Nadere informatie

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. chgf /[ ~30 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 7 MEl 2012 ge KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT ZELFSTANDIGEN - bijdragen zelfstandigen tegensprekelijk heropening van

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. 2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 21 JUNI 2012 7e KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - bijdragen werkgevers tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P.,

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI In de zaak: De Heer D. P., 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 MEI 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer D. P., Tegen : Appellant, vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARREST. 2.0 '1' / Lb L5. A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief A.R.Nr. 2011/AB/I014 le blad. Rep.Nr. 2.0 '1' / Lb L5 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3DE KAMER OPENBARE TERECH'fZITTING VAN 19 OKTOBER 2012. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: CENTHO

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art G.W. Definitief. G., wonende te xxx. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 JUNI 2013. 5DE KAMER Arbeidscontract Op tegenspraak conform art. 747 1 G.W. Definitief In de zaak: Tegen: N.V. KINNARPS, met

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 15 JUNI 2012 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: ROBERT BOSCH NV,

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2018/ Datum van uitspraak 10 april 2018 Rolnummer op JGR 2016/AB/846 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2016/AB/846 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 06 mei 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/330 arrest bij verstek t.a.v. weghalen indien n.v.t. Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ij..oa2..l:le, If\( ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 22 oktober 2012 5 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst arbeider tegensprekelijk Heropening der debauen

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 1 OKTOBER 2013 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: BT LIMITED BELGIAN

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2017/ Datum van uitspraak 4 april 2017 Rolnummer op JGR 2015/AB/1180 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/1180 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER In de zaak:

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER In de zaak: 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 OKTOBER 2009. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : De Heer M. P., Appellant, geïntimeerde

Nadere informatie

A.R. Nr. 2009/AB/ e blad. Mevrouw W., wonende te [xxx],

A.R. Nr. 2009/AB/ e blad. Mevrouw W., wonende te [xxx], A.R. Nr. 2009/AB/51.851 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 19 MAART 2010. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: Tegen : Mevrouw W., wonende

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling Arbeidshof te Brussel Onderwerp Sociale zekerheid der werknemers. Jaarlijkse vakantie. Vakantiegeld bij uitdiensttreding. Gewaarborgd loon ziekte Datum 14 November 2008 Copyright and disclaimer

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF

ARBEIDSHOF TE ANTWERPEN ARREST. Afdeling Antwerpen A.R. 2010/AA/232 OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF ARBEIDSHOF TE Afdeling Antwerpen Rep.nr... ARREST A.R. 2010/AA/232 Eindarrest op tegenspraak tweede kamer Arbeidsovereenkomst voor bedienden OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER APRIL TWEEDUIZEND EN ELF NV,

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Handelsvertegenwoordigers. Definitie Datum 3 september 2010 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten

Nadere informatie

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010.

A.R. Nr.2009/AB/ e blad. OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. A.R. Nr.2009/AB/51.925 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 26 MAART 2010. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief Tegen : DE B.V.B.A. INTEGRATED CONSTANTIN

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2019 / Datum van uitspraak 2 juli 2019 op JGR Rolnummer 2018/AB/278 Beslissing waartegen beroep 16/1011/A Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te

Nadere informatie

Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer

Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer Arbeidshof te Gent Afdeling: Gent --- achtste kamer 12 oktober 2012 ARBEIDSRECHTarbeidsovereenkomst bediende A.R. nr.: 2011/AG/231 Rep. nr. V. A., wonende te, APPELLANT, ter openbare terechtzitting vertegenwoordigd

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1060 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/1060 OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 14 DECEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: V. P., Tegen: Appellant op hoofdberoep en geïntimeerde

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 2 juni 2015 Rolnummer op JGR 2014/AB/468 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2014/AB/468 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 6 januari 2015 Rolnummer op JGR 2011/AB/766 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2011/AB/766 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2015 / Datum van uitspraak 13 november 2015 Rolnummer op JGR 2015/AB/27 Arbeidshof te Brussel eerste kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2015/AB/27 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST " A.R. nr. 2012/AB/765 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 4 JUNI2013 3 e KAMER.ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief ln de zaak:

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: A. K., appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. 3e KAMER. bediendecontract. tegenspraak. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER SEPTEMBER TWEEDUIZEND EN TWAALF. bediendecontract tegenspraak definitief In de zaak : 1. M. M., 2. L. C., 3. M. D.,

Nadere informatie

Cour du travail de Bruxelles (3e ch.) - Arrêt du 8 octobre 2013 - Rôle n 2012-AB-740

Cour du travail de Bruxelles (3e ch.) - Arrêt du 8 octobre 2013 - Rôle n 2012-AB-740 Cour du travail de Bruxelles (3e ch.) - Arrêt du 8 octobre 2013 - Rôle n 2012-AB-740 Arrêt A.R. nr. 2012/AB/740 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 OKTOBER 2013 3e KAMER ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST AR. nr. 2011/AB1792 1e blad. rep.nr.2012/ ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 28 JUNI2012 7e KAMER OCMW - maatschappelijke dienstverlening tegensprekelijk definitief kennisgeving per

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 8 JUNI 2012 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: C. T., appellante,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. socialezekerheidsbijdragen.

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. rep.nr OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. 7e KAMER. socialezekerheidsbijdragen. 1e blad. rep.nr ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 7e KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN VIER JUNI TWEEDUIZEND EN NEGEN. socialezekerheidsbijdragen tegenspraak definitief In de zaak : RIJKSDIENST VOOR SOCIALE

Nadere informatie

Arbeidshof te Brussel

Arbeidshof te Brussel Repertoriumnummer Uitgifte Uitgereikt aan 2014 / Datum van uitspraak 18 november 2014 Rolnummer op JGR 2013/AB/1226 Arbeidshof te Brussel derde kamer Arrest Arbeidshof te Brussel 2013/AB/1226 p. 2 ARBEIDSRECHT

Nadere informatie

Statuut van handelsvertegenwoordiger - uitwinningsvergoeding. Arbeidshof te Brussel (3de k.) - Arrest van 17 december 2013 - Rol nr 2012-AB- 926

Statuut van handelsvertegenwoordiger - uitwinningsvergoeding. Arbeidshof te Brussel (3de k.) - Arrest van 17 december 2013 - Rol nr 2012-AB- 926 Statuut van handelsvertegenwoordiger - uitwinningsvergoeding Arbeidshof te Brussel (3de k.) - Arrest van 17 december 2013 - Rol nr 2012-AB- 926 Arrest A.R. nr. 2012/AB/926 ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

Nadere informatie

De Heer W., wonende te [xxx],

De Heer W., wonende te [xxx], A.R. Nr.50.954 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 27 MAART 2009. 3de KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer W., wonende te [xxx], Appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 29 OKTOBER 2010 3 e KAMER ARBEIDSRECHT - arbeidsovereenkomst bediende tegensprekelijk definitief In de zaak: Tegen: D.P.M., appellant,

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1e blad. rep.nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 NOVEMBER 2011 7e KAMER OCMW - gewaarborgde gezinsbijslag tegensprekelijk definitief kennisgeving (art. 580, 2, Ger. W.) in de

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 OKTOBER 2008.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 OKTOBER 2008. A.R. Nr. 50.010 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 3de KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 24 OKTOBER 2008. Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief In de zaak: De Heer V.C. A., wonende te

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Dienstuitvinding. Eigendom werkgever. Buiten loon geen bijkomende vergoeding voor werknemer Datum 14 januari 2011 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document

Nadere informatie

Instelling. Onderwerp. Datum

Instelling. Onderwerp. Datum Instelling arbeidshof Brussel Onderwerp Arbeidsovereenkomsten. Commissieloon bij einde arbeidsovereenkomst waarvoor handelsvertegenwoordiger rechtsreeks contact had met klant dat tot aanvaarding van het

Nadere informatie

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012.

OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 1e blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 9 NOVEMBER 2012. 3DE KAMER Bediendecontract Tegensprekelijk Definitief + Verzending naar de rechtbank van koophandel te Turnhout

Nadere informatie

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten

* * ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST. A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten ". A.R.Nr. 2011/AB/139 le blad. Rep.Nr. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 5DE KAMER OPENBARE TERECHTZITTING VAN 3 SEPTEMBER 2012. Arbeidsongeval Op tegenspraak Heropening der debatten In de zaak: DE LANDSBOND

Nadere informatie

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST

ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST 1 7e ----,1 /J.. A.R. nr. 2010/AB/132 1e blad. ARBEIDSHOF TE BRUSSEL ARREST OPENBARE TERECHTZITTING VAN 31 MAART 2011 KAMER SOCIALE ZEKERHEIDSRECHT WERKNEMERS - werkloosheid tegensprekelijk definitief

Nadere informatie