FAQ Snippergroen Grave. Waarom word ik nu pas aangesproken/ aangeschreven op ingebruikname van gemeentegrond? A

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "FAQ Snippergroen Grave. Waarom word ik nu pas aangesproken/ aangeschreven op ingebruikname van gemeentegrond? A"

Transcriptie

1 FQ Snippergroen Grave ragen over: Eerste aanschrijving Waarom word ik nu pas aangesproken/ aangeschreven op ingebruikname van gemeentegrond? Op 21 mei 2013 heeft de gemeente Grave besloten het gebruik van stroken gemeentelijk groen te gaan reguleren. In de dorpen elp en Escharen heeft de gemeente dit grotendeels gedaan.. Het College heeft besloten een vervolg te geven aan het project en daarom zal nu verder gegaan worden in de wijken Grave-West en De Zittert in Grave en het dorp Gassel. Eigenaren van woningen worden actief benaderd en in de gelegenheid gesteld bepaalde stroken gemeentegrond te kopen. Hierbij proberen we de kadastrale grenzen in de wijken weer in overeenstemming te krijgen met de werkelijke situatie buiten. Het constateren van eenhet huidige gebruikvan gemeentegrond is een onderdeel van dit project. Ik heb gehoord dat de gemeenteraad het project had stopgezet, klopt dat? Het project is inderdaad enige tijd opgeschort geweest. De gemeenteraad heeft over een aantal punten een toelichting gevraagd aan de verantwoordelijke wethouder. In de raadsvergadering van 25 februari 2014 is besloten om het project op te schorten. Mede door de verkiezingen in maart heeft het enige tijd geduurd voordat de nieuwe raad heeft kunnen beslissen over de voortgang van het project. Op 8 juli 2014 heeft de raad vervolgens besloten om het project voort te zetten.u kunt deze vergadering terugluisteren via de website: De strook gemeentegrond waar u mij over aanschrijft is slecht onderhouden, waarom wil de gemeente deze groenstrook überhaupt terugvorderen of hier nu nog geld voor vragen? De gemeentegrond is en blijft gemeentelijk eigendom. Het eventuele slechte onderhoud staat los van hetgeen we willen regelen met de bewoners die een strook gemeentegrond gebruiken. ls u klachten heeft of een melding wil maken over het onderhoud van gemeentelijke groenstroken, kunt u daarvoor contact opnemen met de gemeente via uw wijkbeheerder of via de website of per telefoon via De manier waarop een strook gemeentegrond wordt onderhouden is geen reden om gemeentegrond zonder onze toestemming in uw bezit te nemen. Ik heb de strook grond altijd zelf onderhouden en heb de onderhoudskosten gedragen. Ik zou dus niet weten waarom ik nu ineens voor de grond zou moeten betalen? U heeft er destijds zelf voor gekozen om de strook grond in onderhoud te nemen, dat is u niet opgelegd. oor klachten over onderhoud had u contact op dienen te nemen met de afdeling Onderhoud. De strook grond is en blijft gemeentelijk eigendom, dit staat los van het feit of u de strook grond onderhouden heeft. Daarnaast dient u niet uit het oog te verliezen dat hoewel de strook gemeentegrond is- u deze grond al die jaren voor niets heeft kunnen gebruiken. De gemeente heeft hier recent onderhoud gepleegd en mij niks verteld over de ingebruikname van gemeentegrond, hoe kan dit?

2 De ingebruikname van gemeentegrond is vaak moeilijk te constateren. Hier is een kadastrale kaart en luchtfoto voor nodig, dit hebben de medewerkers van de afdeling Onderhoud niet bij de hand als ze buiten werkzaam zijn. Ik heb dit huis een jaar geleden gekocht en de verkoper heeft mij niets over gebruik van gemeentegrond gemeld? Dit is een zaak tussen u en de verkopende partij. De gemeente houdt zich hier buiten. Wij concentreren ons op hoe de situatie op dit moment is. Ik ben het niet eens met uw constatering dat ik gemeentegrond in gebruik heb. Hoe komt u tot deze conclusie? Wij hebben een systeem met luchtfoto s met daaroverheen een kadastrale kaart geprojecteerd. Dit is gebaseerd op gegevens van het Kadaster. Hierop is zichtbaar dat u gemeentegrond in gebruik heeft, omdat de tuin bijvoorbeeld een stukje verder doorloopt dan volgens de kadastrale grens de bedoeling zou zijn. Ook zijn we ter plaatse geweest om de situatie te bekijken. ls u sterke aanwijzingen heeft om aan onze constatering te twijfelen, dan kunnen wij ook een landmeetkundige de situatie ter plekke in komen laten meten en piketpalen laten slaan. Dan is het voor u ook visueel duidelijk waar de kadastrale grens ligt. Hoe lang duurt het gehele uitgifteproces? Wanneer u het aanvraag- of antwoordformulier voor aankoop van gemeentegrond heeft teruggestuurd, zetten wij de verdere procedure in gang. Dit proces neemt enkele weken in beslag. Hierna ontvangt u van ons een verkoopvoorstel, waarbij we u twee weken de gelegenheid geven om deze ondertekend retour te sturen. Wanneer wij het ondertekende verkoopvoorstel van u hebben ontvangen, zorgen wij voor verzending naar de notaris. De notaris zal met u een afspraak maken om de akte zo spoedig mogelijk te laten passeren. ragen over: erkoop van gemeentegrond Hoe dien ik een aanvraag in voor de aankoop van een strook gemeentegrond? ia een aanvraagformulier op de website of telefonisch via telefoonnummer De gemeente heeft het over een verkoopprijs van 70,- per m². Kan ik de grond ook goedkoper aankopen? Nee, dat is niet mogelijk. De grondprijs voor verkoop van snippergroen is een door het College van Burgemeester en Wethouders vastgestelde prijs. Dit is vastgesteld per collegebesluit van 21 mei Hier kan ambtelijk niet van afgeweken worden. Daarnaast is het zo dat de grondprijs voorheen hoger lag. Gedurende dit project is de grondprijs voor snippergroen tijdelijk verlaagd naar 70,- per m². De gemeente heeft het over verkoop van de gemeentegrond, maar kan ik de grond ook huren?

3 Het uitgangspunt is: een eigenaar koopt. Het uitgangspunt bij uitgifte van snippergroen is altijd verkoop.hierbij bieden we, waar dat nodig is, maatwerk, bijvoorbeeld door een betalingsregeling te treffen. Bent u echter huurder van een woningcorporatie, dan is verhuur eventueel mogelijk. Bestaan er ook nog andere opties voor uitgifte, naast koop of huur? Nee, er zijn geen andere opties voor uitgifte. Wel is het voor bedrijven, verenigingen en stichtingen mogelijk om voor een strook openbaar groen die niet uitgeefbaar blijkt te zijn met de gemeente een onderhoudsovereenkomst af te sluiten. In deze constructie blijft het openbaar groen in eigendom van de gemeente en mag het groen, naast het reguliere onderhoud, extra worden onderhouden. Het is uitgesloten dat een onderhoudsovereenkomst het mogelijk maakt het openbare groen als tuin te gebruiken. Hoe lang duurt het gehele verkoopproces? Wanneer het door u ingevulde aanvraagformulier of antwoordformulier voor aankoop van gemeentegrond is ingediend, zetten wij de verdere procedure in gang. Er zal bekeken worden of de gemeentegrond in uw geval voor verkoop in aanmerking komt ( gemeentelijke goedkeuring ). Dit proces neemt enkele weken in beslag. Onder andere wordt dan bekeken of zich kabels of leidingen in de grond bevinden. Is verkoop mogelijk, dan ontvangt u van ons een verkoopvoorstel, waarbij we u drie weken de gelegenheid geven om deze ondertekend retour te sturen. Wanneer wij het ondertekende verkoopvoorstel van u hebben ontvangen, dan zorgen wij voor verzending naar de notaris van uw keuze. De notaris zal met u een afspraak maken om de akte zo spoedig mogelijk, uiterlijk binnen twee maanden, te laten passeren. ls ik de grond aankoop, wanneer moet ik dan de koopsom voldoen? U betaalt de koopsom bij de notaris, op de dag van de aktepassering. Mag ik bouwen op de strook gemeentegrond die ik aankoop? lleen bouwwerken die volgens de Wabo niet vergunningsplichtig zijn (bijvoorbeeld bouwwerken kleiner dan 30 m²), mag u op de aan te kopen grond plaatsen. Indien u omgevingsvergunningsplichtige bouwwerken op de gemeentegrond plaatst, dient u een suppletie (toeslag) te betalen op de aankoopprijs van snippergroen. Immers, u gebruikt het nu niet meer als snippergroen maar als bouwgrond. Daarom betaalt u dan het verschil tussen de bouwgrondprijs (varieert per buurt) en de snippergroenprijs ( 70 p.m²) per vierkante meter extra. oor meer informatie over omgevingsvergunningplichtige bouwwerken verwijzen wij u naar het frontoffice van de gemeente Grave, bereikbaar op het algemene nummer Wat betekent kosten koper? Dit betekent dat bij het aankoopbedrag (aantal m² x 70,-) de overdrachtsbelasting van 2% en de kadaster- en notariskosten komen.de notaris- en kadasterkosten bedragen circa 550,-.

4 Kan ik de koopprijs in termijnen betalen? Ja dat is mogelijk.. Wanneer u in termijnen betaalt, wordt u eigenaar van de grond nadat de laatste termijn door u betaald is. ls u in termijnen wilt betalen kunt u contact opnemen met een van onze medewerkers. Zij zullen dan met u kijken wat in uw specifieke situatie een passende oplossing is. ragen over: Notaris Waar zijn de notariskosten op gebaseerd? Deze kosten betreffen zowel het honorarium van de notaris als de inschrijving en de kadastrale check bij het Kadaster. De kosten voor het inschrijven in het Kadaster en bijbehorende kadastrale check kosten zo n 300,-. Het honorarium van de notaris bedraagt gemiddeld zo n 250,- In totaal moet u dus rekening houden met ongeveer 550,- aan bijkomende kosten. oor de exacte bedragen adviseren wij u contact op te nemen met uw notaris. ragen over: erjaring Ik heb de grond al meer dan twintig jaar in gebruik dus ik ben eigenaar van de grond geworden. Waarom schrijft u mij dan nu aan? Het eigendom in Nederland is goed beschermd. Dit betekent dat het eigendom van de gemeentegrond niet zomaar overgaat van de gemeente naar de bewoner. Om een geslaagd beroep te doen op verjaring dient ubewijsmateriaal aan te leveren waaruit blijkt dat u deze gemeentegrond minimaal twintig jaar voortdurend,onafgebroken, ongestoord, openbaar en ondubbelzinnig in bezit heeft. Hier geldt het juridische uitgangspunt: Wie stelt, bewijst. In dit geval stelt u dat de grond verjaard is, dus dient u dit ook tebewijzen. De bewijslast ligt bij u. De gemeente beoordeelt vervolgens het aangeleverde bewijsmateriaal en bekijkt of het beroep op verjaring slaagt. Mijn buren kunnen verklaren dat deze strook grond inderdaad al meer dan twintig jaar in gebruik is. Is dit genoeg bewijs voor verjaring? Nee, getuigenverklaringen worden in de jurisprudentie (eerdere uitspraken door rechters) slechts gezien als steunbewijs, ondersteunend aan ander bewijsmateriaal. Met andere woorden: U dient met meer bewijs dan alleen een getuigenverklaring te komen, om de verjaring aan te kunnen tonen. De getuigenverklaringen dienen dan als steunbewijs bij het overige bewijsmateriaal (bijvoorbeeld gedateerde foto s). Ik heb dit huis een jaar geleden gekocht en de verkoper heeft mij niets over gebruik van gemeentegrond gemeld? Dit is een zaak tussen u en de verkopende partij. De gemeente houdt zich hier afzijdig van. De gemeenteconcentreert zich op hoe de situatie op dit moment is en constateert dat u als huidige bewoner van dezewoning op dit moment gemeentegrond in gebruik heeft. ragen over: Overige zaken Heeft u mijn buren ook aangeschreven en wat heeft u met hen besproken?

5 In het kader van privacybescherming, kunnen wij geen mededelingen doen over hetgeen wij wel of niet met uw buren besproken hebben. Dit doen wij ook niet in uw dossier. U heeft het gehele blok woningen aangeschreven, als ik de grond niet aankoop kan de rest van het blok dan ook de grond niet aankopen? Het feit dat niet alle bewoners in het blok gemeentegrond willen aankopen betekent niet per definitie dat het gehele blok woningen de grond niet aan kan kopen. Het streven is een rechte, logische kadastrale grens, maar het moet ook niet zo zijn dat één bewoner in een bepaalde machtspositie komt als hij wel of niet meedoet. Deze situatie zal individueel bekeken worden. Wat gaat de gemeente doen met de bewoners die de in gebruik genomen grond niet willen kopen? Deze bewoners zullen de situatie terug moeten brengen naar de oorspronkelijke kadastrale grens en de in gebruik genomen gemeentegrond niet meer gebruikenlle struiken, gras en bouwwerken etc. Dienenweggehaald te worden waardoor een leeg stuk grond aan de gemeente opgeleverd wordt. De gemeente zal de grond dan opnieuw inrichten, zodat de grond weer een groenstrook wordt. Ik heb een aantal jaar geleden een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor deze strook grond en daar is mij nooit gewezen op het feit dat dit gemeentegrond is. Hoe kan dit? Dit heeft te maken met het feit dat de eigendomssituatie van de strook grond waar een bouwvergunningsplichtig bouwwerk op wordt geplaatst geen toetsingsgrond is bij het verlenen van de bouwvergunning. oor het verlenen van een bouwvergunning geldt het limitatief, imperatieve stelsel. Dit betekent dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan alle voorwaarden (toetsingsgronden) is voldaan. Het feit dat de strook grond niet in eigendom aan de aanvrager toebehoort vormt door dit principe geen weigeringsgrond voor het verlenen van de vergunning. Op de strook gemeentegrond die ik wil aankopen staat een boom met een diameter van meer dan 20 cm. Ik wil deze boom weg hebben vóór dat ik de strook grond aankoop. Kan dit? Nee. Het betreft een kapvergunningplichtige boom. De gemeente is momenteel eigenaar van de grond waar de boom op staat. Dit betekent dat u niet zonder meer een kapvergunning kunt aanvragen voor de boom, omdat u geen eigenaar bent van de boom en de grond waar de boom op gesitueerd is. De gemeente zal dan zelf een kapvergunning moeten aanvragen bij de afdeling die hier over gaat. Dit doet de gemeente alleen indien de boom in slechte staat verkeert. Nadat u de grond heeft aangekocht verandert uw juridische positie. U bent dan namelijk eigenaar van de grond en de boom die daar op staat gesitueerd. Hierdoor kunt u zonder meer een kapvergunning aanvragen en wordt deze in behandeling genomen. Door de aankoop van de grond kunt u dus een kapvergunning aanvragen en maakt u een grotere kans dat de boom verwijderd mag worden dan nu het geval is als u de grond nog niet in uw eigendom heeft. De volgorde is: eerst grond aankopen en dan kapvergunning aanvragen.

Vragen over het project

Vragen over het project Vragen over het project Wat is de aanleiding? Het project Verkoop en verhuur reststroken openbaar groen is nieuw leven ingeblazen. Het is de wens van het huidige college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

Aanvraagformulier aankoop restgroen

Aanvraagformulier aankoop restgroen Aanvraagformulier aankoop restgroen Datum aanvraag: Burgerservicenummer: KvK-nummer: Vestigingsnummer: Achternaam of Naam Bedrijf: Voorletter(s): Tussenvoegsel(s): Straatnaam: Huisnummer: Postcode: Huisletter

Nadere informatie

Sloten, oevers en dijken op orde Regelen grondgebruik - informatie over verjaring

Sloten, oevers en dijken op orde Regelen grondgebruik - informatie over verjaring Sloten, oevers en dijken op orde Regelen grondgebruik - informatie over verjaring Regelen grondgebruik Waterschap Brabantse Delta maakt de komende jaren met gebruikers van waterschapsgrond afspraken over

Nadere informatie

Eindrapportage project Snippergroen

Eindrapportage project Snippergroen Eindrapportage project Snippergroen Opdrachtgever: Georg Dümmer Projectleider: Matthijs Beute/Marloes Otto Registratienummer: 2017-32238 Datum: 17 april 2018 1. Inleiding Het project Snippergroen is met

Nadere informatie

*Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134

*Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134 Grave *Z007AEC22F9* documentnr.: INT/G/14/08831 zaaknr.: Z/G/13/05134 Raadsvoorstel Onderwerp Datum college : 16 juni 2014 : Doorstart project snippergroen Portefeuillehouder Afdeling Commissie : H.A.W.M.

Nadere informatie

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Beleidsnota snippergroen Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Inhoudsopgave 2 Openbaar groen... 4 2.1 Wat is snippergroen?... 4 2.2 Doel van het nieuwe beleid... 4 2.3 Redenen om snippergroen te verkopen...

Nadere informatie

Inhoud H1 Algemeen... 3

Inhoud H1 Algemeen... 3 Notitie februari 2017 Inhoud H1 Algemeen... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Groenbeleidsplan, thema snippergroen... 3 1.3 Inventarisatieronde... 3 1.4 Niets doen is geen optie... 3 1.5 Doel notitie... 4 H2 Verjaring...

Nadere informatie

Informatieavond. Pilot Heikampen

Informatieavond. Pilot Heikampen Informatieavond Pilot Heikampen 23 februari 2016 Wie zijn wij? Hans van Reijmersdal Jos Spooren Agenda Doel van het project Heikampen Aanpak en uitvoering project Vragen? Doel van het project Wijkgerichte

Nadere informatie

REVINDICATIEBELEID Inleiding Revindicatie Verjaring Revindicatieprocedure

REVINDICATIEBELEID Inleiding Revindicatie Verjaring Revindicatieprocedure REVINDICATIEBELEID Inleiding Het komt regelmatig voor dat onrechtmatig gebruik wordt gemaakt van gemeentegrond. Onrechtmatig gebruik houdt in dat particulieren of bedrijven zonder toestemming van de gemeente

Nadere informatie

Desgevraagd heeft Metafoor een tussenrapportage (tot ) uitgebracht.

Desgevraagd heeft Metafoor een tussenrapportage (tot ) uitgebracht. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Project (On)eigenlijk gebruik van gemeentegrond Te besluiten om 1. Het project voort te zetten en in 2018 af te ronden; 2. Schadevergoeding te eisen in geval van verjaring; 3.

Nadere informatie

Revindicatiebeleid. Er zijn een tweetal vormen van verjaring:

Revindicatiebeleid. Er zijn een tweetal vormen van verjaring: Revindicatiebeleid Inleiding Het is bekend dat er gemeentegrond, doorgaans groenstroken, in bezit/gebruik genomen zijn. Na een globale inventarisatie blijkt dat het gaat om een gemeentebrede problematiek.

Nadere informatie

Verkoop Openbaar Groen

Verkoop Openbaar Groen Beleidsnotitie Verkoop Openbaar Groen [Concept - Versie] Datum: Januari 2014 Naam: Beleidsnotitie Verkoop Openbaar Groen, afdeling Omgeving Sectie: Openbaar Groen 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 3 1.1

Nadere informatie

RESTSTROKENBELEID Gemeente Culemborg. December 2012

RESTSTROKENBELEID Gemeente Culemborg. December 2012 RESTSTROKENBELEID Gemeente Culemborg December 2012 Vastgesteld door de gemeenteraad op 28 februari 2013 1 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Verzoek tot aankoop reststrook 2a. Wijze van beleid 2b. Wijze van

Nadere informatie

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN GEBRUIK GEMEENTEGROND ZONDER TOESTEMMING

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN GEBRUIK GEMEENTEGROND ZONDER TOESTEMMING STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN GEBRUIK GEMEENTEGROND ZONDER TOESTEMMING Situatie waarbij in rood de erfgrens is aangegeven. 1. Inleiding Dit stappenplan maakt

Nadere informatie

Wat nu? Wat u moet weten over het huren en kopen van gemeentegrond.

Wat nu? Wat u moet weten over het huren en kopen van gemeentegrond. Wat nu? Wat u moet weten over het huren en kopen van gemeentegrond. Gemeente Buren 2. Wat gaat er nu gebeuren? 1. Wat is restgroen 2A. Wat zijn de voorwaarden voor verkoop? Welke bijkomende kosten zijn

Nadere informatie

Evaluatie pilot snippergroen Augustus 2016, Stadsdeelbeheer.

Evaluatie pilot snippergroen Augustus 2016, Stadsdeelbeheer. Evaluatie pilot snippergroen Augustus 2016, Stadsdeelbeheer. Doel van de evaluatie Deze evaluatie geeft weer welke inzichten en concrete resultaten de pilot snippergroen heeft opgeleverd ten aanzien van:

Nadere informatie

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling

BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling BEHOREND BIJ COLLEGENOTA VAN DATUM CORRESPONDENTIENUMMER Beleid en Ontwikkeling 17-10-14 A. Deze nota is in overleg met de volgende disciplines geconcipieerd: Ruimte/Ontwerp; OBM/Vastgoed B. Er is wel

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen (en ambtshalve wijzigingen) Ontwerp Wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard

Reactienota Zienswijzen (en ambtshalve wijzigingen) Ontwerp Wijzigingsplan Reststroken Kernen Lingewaard Behoort bij besluit van het college van Burgemeester en wethouders d.d. 5 juni 2018, Mij bekend de secretaris,.. J. Wijnia Reactienota Zienswijzen (en ambtshalve wijzigingen) Ontwerp Wijzigingsplan Reststroken

Nadere informatie

Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden Project Reconstructie Attelakenseweg Etten-Leur Vragen en antwoorden Vragen? Opmerkingen? Mail naar: etten-leur@vanleijenoverheidsrecht.nl of bel met 073 747 04 03 blz 2 Verantwoording Dit is een uitgave

Nadere informatie

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening

Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening Aanvraagformulier tegemoetkoming planschade Artikel 6.1 Wet ruimtelijke ordening De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft in artikel 6.1 aan dat een belanghebbende die schade heeft geleden onder bepaalde

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR DE VERKOOP VAN ONROERENDE ZAKEN DOOR DE GEMEENTE BEDUM Bedingen die van toepassing zijn op de verkoop van alle onroerende zaken. HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.1 :

Nadere informatie

Notitie verkoop snippergroen voor de gemeente Leidschendam-Voorburg 2011

Notitie verkoop snippergroen voor de gemeente Leidschendam-Voorburg 2011 Notitie verkoop snippergroen voor de gemeente Leidschendam-Voorburg 2011 Gemeente Leidschendam-Voorburg 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Uitgangspunten 3. Criteria toetsing uitgifte/verkoopvoorwaarden

Nadere informatie

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN ONRECHTMATIG GEBRUIK GEMEENTEGROND

STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN ONRECHTMATIG GEBRUIK GEMEENTEGROND STAPPENPLAN BEHORENDE BIJ DE BELEIDSREGEL BEHOUD EIGENDOMSRECHT EN AANPAK VAN ONRECHTMATIG GEBRUIK GEMEENTEGROND Situatie waarbij in rood de erfgrens is aangegeven. 1. Inleiding Dit stappenplan maakt onderdeel

Nadere informatie

Beleidsregels Snippergroen (Vastgesteld bij besluit van 15 juli 2014 en gewijzigd bij besluit van 3 februari 2015)

Beleidsregels Snippergroen (Vastgesteld bij besluit van 15 juli 2014 en gewijzigd bij besluit van 3 februari 2015) Beleidsregels Snippergroen (Vastgesteld bij besluit van 15 juli 2014 en gewijzigd bij besluit van 3 februari 2015) 2 1. Inleiding 1.1 Aanleiding beleidsregels snippergroen Deze beleidsregels zijn opgesteld

Nadere informatie

Het instrument van verkoop geeft voor de gemeente de meest positieve resultaten, zowel ten aanzien van de eigendomsverhoudingen als de opbrengsten.

Het instrument van verkoop geeft voor de gemeente de meest positieve resultaten, zowel ten aanzien van de eigendomsverhoudingen als de opbrengsten. Nota restgroen 2016 Algemeen kader De huidige situatie In 2011 is de nota restgroen door het college van B&W vastgesteld. In 2016 wordt er gestart met het project gebruik gemeentegronden Stichtse Vecht

Nadere informatie

Van erfpacht naar eigen grond

Van erfpacht naar eigen grond Van erfpacht naar eigen grond Hoe wordt u eigenaar van de grond? Van erfpacht naar eigen grond U bezit een woning, maar de grond onder uw huis is eigendom van de gemeente. Misschien zou u liever de grond

Nadere informatie

Beleidsnotitie Verkoop groen- en reststroken

Beleidsnotitie Verkoop groen- en reststroken Beleidsnotitie Verkoop groen- en reststroken Inleiding In aansluiting op de nota grondbeleid 2011 is door het college de wens geuit om het beleid ten aanzien van de uitgifte van een strook openbaar groen

Nadere informatie

VAN ERFPACHT. over twee regels PARTICULIERE WONINGBEZITTERS

VAN ERFPACHT. over twee regels PARTICULIERE WONINGBEZITTERS VAN ERFPACHT NAAR hier staat EIGENDOM de kop over twee regels PARTICULIERE WONINGBEZITTERS VAN ERFPACHT NAAR EIGENDOM PARTICULIERE WONINGBEZITTERS 1. Aanleiding 4 2. Wat is erfpacht? 5 3. Wat is blote

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling duurzame investeringen in de nieuwbouw West Aletalaan fase 4

Uitvoeringsregeling duurzame investeringen in de nieuwbouw West Aletalaan fase 4 Uitvoeringsregeling duurzame investeringen in de nieuwbouw West Aletalaan fase 4 Burgemeester en wethouders van de gemeente Terschelling; - Overwegende dat het gewenst is activiteiten te stimuleren die

Nadere informatie

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties Molenstraat 0-ong. Reek Alle informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden. 1 Locatie Vraagprijs : Molenstraat ong. 5375 te Reek : 250.000,--

Nadere informatie

Erfpacht óf eigen grond. Gemeente Den Haag

Erfpacht óf eigen grond. Gemeente Den Haag Erfpacht óf eigen grond Gemeente Den Haag 2 Inhoud Wat is eigendom en wat is erfpacht 3 Waarom de keuzemogelijkheid 4 Wat betekent dit voor u? 4 Van erfpacht naar eigen grond 5 Wat kost de bloot eigendom?

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde. Datum: 1 juli 2013. Rapportnummer: 2013/077

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde. Datum: 1 juli 2013. Rapportnummer: 2013/077 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde Datum: 1 juli 2013 Rapportnummer: 2013/077 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het bestuur van de Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling. ERFPACHT óf EIGEN GROND

Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling. ERFPACHT óf EIGEN GROND Gemeente Den Haag Dienst Stedelijke Ontwikkeling ERFPACHT óf EIGEN GROND ERFPACHT óf EIGEN GROND Inhoud Deze brochure 5 Wat is eigendom en wat is erfpacht 5 Van erfpacht naar eigen grond 6 Wat kost het

Nadere informatie

Gemeente Hardenberg SNIPPERGROENBELEID

Gemeente Hardenberg SNIPPERGROENBELEID Gemeente Hardenberg SNIPPERGROENBELEID Gemeente Hardenberg Beleidsnota, vastgesteld door burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg op 21 september 2010 Cluster Gebouwen en Gronden/Adviseur

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Noordwijk. Nr. 179285 20 december 2016 Uitgiftebeleid openbaar groen Noordwijk 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noordwijk; Besluit:

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND

OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND OMGEVINGSVERGUNNING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN ZEELAND Aan: Kenmerk: Afdeling: Herculesweg 35 4338 PL MIDDELBURG Vergunningverlening Datum: 28 november 2017 Onderwerp: Omgevingsvergunning op grond van

Nadere informatie

Kaders verkoop plantsoengrond gemeente Roosendaal (binnen de bebouwde kom)

Kaders verkoop plantsoengrond gemeente Roosendaal (binnen de bebouwde kom) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Roosendaal. Nr. 33610 20 april 2015 Kaders verkoop plantsoengrond gemeente Roosendaal (binnen de bebouwde kom) Burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal;

Nadere informatie

Het onderzoek van het onroerend goed: Goed om weten

Het onderzoek van het onroerend goed: Goed om weten Goed om weten Het is raadzaam een advocaat in Spanje in de hand te nemen die u vanaf het begin van het aankoopproces kan adviseren en begeleiden tijdens de aankopen. Hij/zij zal de nodige wettelijke garanties

Nadere informatie

Informatie aan niet-opdrachtgever. Mededelings- en onderzoeksplicht. Overdrachtsbelasting. Art. 13 wet op belastingen van rechtsverkeer.

Informatie aan niet-opdrachtgever. Mededelings- en onderzoeksplicht. Overdrachtsbelasting. Art. 13 wet op belastingen van rechtsverkeer. Informatie aan niet-opdrachtgever. Mededelings- en onderzoeksplicht. Overdrachtsbelasting. Art. 13 wet op belastingen van rechtsverkeer. Klager heeft een woning gekocht die de verkoper kort daarvoor zelf

Nadere informatie

Aangepaste Bestuursopdracht project 'Gebruik gemeentegrond'

Aangepaste Bestuursopdracht project 'Gebruik gemeentegrond' Aangepaste Bestuursopdracht project 'Gebruik gemeentegrond' Sector Team Onderwerp : Grondgebied : Wegen & Riolering : oneigenlijk gebruik van gemeentegrond Status : > besluit van de gemeenteraad (juni

Nadere informatie

Beleidsregels handhaving onrechtmatig gebruik gemeentegrond 2013

Beleidsregels handhaving onrechtmatig gebruik gemeentegrond 2013 Beleidsregels handhaving onrechtmatig gebruik gemeentegrond 2013 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Consequenties handhavingsbeleid 3 3 Inventarisatie 3 4 Privaatrechtelijk of publiekrechtelijk? 4 5 Opheffen

Nadere informatie

Project gebruik gemeentegrond Oude Dorp. Vragen en antwoorden

Project gebruik gemeentegrond Oude Dorp. Vragen en antwoorden Project gebruik gemeentegrond Oude Dorp Vragen en antwoorden Verantwoording Dit is een uitgave van de gemeente Urk en Van Leijen Overheidsrecht. Dit boekje is bedoeld om meer informatie te verschaffen

Nadere informatie

Tuinaanbod. Overzicht te huur / te koop staande percelen bij Onze Tuin in Kampen

Tuinaanbod. Overzicht te huur / te koop staande percelen bij Onze Tuin in Kampen Overzicht te huur / te koop staande percelen bij Onze Tuin in Kampen 21-04-2019 Tuinaanbod Tuin huren... 2 Opstal kopen... 3 Stoppen met een tuin... 4 Opstal verkopen... 4 Tuin 14... 5 Tuin 20... 6 Tuin

Nadere informatie

De korting is juridisch vastgelegd in de Akte vaststelling bepalingen verkoop onder voorwaarden VoV appartementen.

De korting is juridisch vastgelegd in de Akte vaststelling bepalingen verkoop onder voorwaarden VoV appartementen. Aankoop woning onder VOV: Stel u wilt een woning kopen met een marktwaarde van 120.000. Dit bedrag is financieel niet haalbaar voor een starter. Door een korting van 25% in de vorm van een stille reserve

Nadere informatie

Beleidsregel reststroken en adoptiegroen gemeente Weert

Beleidsregel reststroken en adoptiegroen gemeente Weert GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Weert Nr. 25163 7 februari 2018 Beleidsregel reststroken en adoptiegroen gemeente Weert HOOFDSTUK 1 ALGEMEEN Inleiding De gemeente ontvangt regelmatig vragen

Nadere informatie

Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/ Datum college 11 juni 2019

Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/ Datum college 11 juni 2019 Raadsinformatiebrief Onderwerp Voortuinen Professor Kouwerstraat en Professor Eijkmanlaan Nummer 2019/457140 Datum college 11 juni 2019 Portefeuillehouder Programma/beleidsveld Afdeling Auteur Jos Wienen

Nadere informatie

Betaalbaar kopen. Kopen met korting

Betaalbaar kopen. Kopen met korting Betaalbaar kopen Kopen met korting Betaalbaar kopen Kopen met korting Inleiding Het kopen van een woning is voor veel mensen een wens. Een aantal woningcorporaties heeft inmiddels diverse koopvormen ontwikkeld.

Nadere informatie

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE VERGUNNINGAANVRAAG VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE De Leegstandwet biedt de mogelijkheid om koopwoningen in afwachting van verkoop tijdelijk te verhuren. Print dit formulier uit, vul

Nadere informatie

De spelregels voor verkoop en verhuur van gemeentegrond

De spelregels voor verkoop en verhuur van gemeentegrond De spelregels voor verkoop en verhuur van gemeentegrond Oktober 2018 Inlichtingen bij Team Vastgoed Afdeling Ruimte Doorkiesnummer (0224) 210 400 Gemeente Schagen Pagina 1 van 5 1 Afbakening Snippergroen

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen.

Hierbij ontvangt u ons antwoord met een kopie van de schriftelijke vragen van de heer Bezuijen. / I gemeente Gemeenteraad Postbus 41 3417 ZG MONTFOORT Uw kenmerk: Zaaknummer: 298457 Onderwerp: Schriftelijke vragen 2016-15 Uw BSN: : Datum verzending: 2 3 AUG. 2016 Geachte raadsleden, Op 20 mei 2016

Nadere informatie

Tuinaanbod. Overzicht te huur / te koop staande percelen bij Onze Tuin in Kampen

Tuinaanbod. Overzicht te huur / te koop staande percelen bij Onze Tuin in Kampen Overzicht te huur / te koop staande percelen bij Onze Tuin in Kampen 13-05-2019 Tuinaanbod Tuin huren... 2 Opstal kopen... 3 Stoppen met een tuin... 4 Opstal verkopen... 4 Tuin 14... 5 Tuin 20... 6 Tuin

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Verhuur openbare ruimte. Definitief

Algemene voorwaarden. Verhuur openbare ruimte. Definitief Algemene voorwaarden Verhuur openbare ruimte Definitief 12-11-12 Algemene voorwaarden voor de verhuur van openbare ruimte in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk 2013 Artikel 1 Begripsbepalingen In deze voorwaarden

Nadere informatie

Weth. C.J. den Blanken (bestemmingsplan) datum raadsvoorstel :

Weth. C.J. den Blanken (bestemmingsplan) datum raadsvoorstel : RAADSVOORSTEL/-BESLUIT Nummer 2010/25 datum raadsvergadering : 20 mei 2010 onderwerp : Voortgang woninggroen portefeuillehouder : Weth. B.M. Veltkamp (woninggroen) Weth. C.J. den Blanken (bestemmingsplan)

Nadere informatie

WETERINGSTRAAT 2-R - AALSMEER

WETERINGSTRAAT 2-R - AALSMEER WETERINGSTRAAT 2-R - AALSMEER Vraagprijs 745.000,- k.k. Eveleens Makelaars o.z. Punterstraat 2 1431 CT AALSMEER Tel: 0297-344 444 E-mail: info@eveleens.nl Website:www.eveleens.nl KENMERKEN Object gegevens

Nadere informatie

Beschikking Omgevingsvergunning

Beschikking Omgevingsvergunning Beschikking Omgevingsvergunning Zaaknummer: 2016.0046 Documentnummer: 201600583 Locatie: Zevenhuizen 9 Besluitdatum: 6-12-2016 OLO-nummer: 2670753 Wij hebben op 6-12-2016 besloten om de aangevraagde omgevingsvergunning

Nadere informatie

Verslag informatie avond Groen, Kerkelijk Centrum Vredehorst 7 februari, uur

Verslag informatie avond Groen, Kerkelijk Centrum Vredehorst 7 februari, uur Verslag informatie avond Groen, Kerkelijk Centrum Vredehorst 7 februari, 19.30-21.00 uur Onderstaand vindt u een verslag van de vragen die gesteld zijn door een aantal aanwezigen. Vragen naar aanleiding

Nadere informatie

Bindend Advies. D.H.D.C. van Koningsbruggen en M.C.P. Blom (hierna Van Koningsbruggen c.s.) Seringenhof 99;

Bindend Advies. D.H.D.C. van Koningsbruggen en M.C.P. Blom (hierna Van Koningsbruggen c.s.) Seringenhof 99; Zaaknummer : S21-59 Datum uitspraak : 5 juli 2016 Plaats uitspraak : Zeist Bindend Advies in het geschil tussen: Eisers J.N. Schouten en A. Schouten (hierna Schouten c.s.) Seringenhof 89; I.S. Hoed en

Nadere informatie

Beleidsnotitie Actualisatie grondgebruik gemeente Heerhugowaard

Beleidsnotitie Actualisatie grondgebruik gemeente Heerhugowaard Beleidsnotitie Actualisatie grondgebruik gemeente Heerhugowaard 1. Inleiding Op diverse locaties in de gemeente Heerhugowaard maken bewoners (of ondernemers) gebruik van gemeentegrond, zonder dat aan dat

Nadere informatie

Beleidsnotitie Snippergroen.

Beleidsnotitie Snippergroen. Beleidsnotitie Snippergroen. 1.1 Inleiding. Regelmatig ontvangt het college van burgemeester en wethouders verzoeken van burgers inzake het aankopen, huren of gebruiken (lees hierna voor deze termen gezamenlijk:

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 maart 1999 Rapportnummer: 1999/114

Rapport. Datum: 18 maart 1999 Rapportnummer: 1999/114 Rapport Datum: 18 maart 1999 Rapportnummer: 1999/114 2 Klacht Op 21 september 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer B. te Hoofddorp, met een klacht over een gedraging van de

Nadere informatie

Notitie Snippergroen

Notitie Snippergroen Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Uitgifte van gemeentegrond... 5 2.1. Bestaande huur- en bruikleensituaties... 5 2.2 Bestaande onrechtmatige en nieuwe situaties... 5 2.3 Toetsingscriteria...

Nadere informatie

Beleidsnotitie Uitgangspunten voor uitgifte reststroken

Beleidsnotitie Uitgangspunten voor uitgifte reststroken Beleidsnotitie Uitgangspunten voor uitgifte reststroken 1. Algemeen Voor de uitoefening van de gemeentelijke taak bezit de gemeente gronden die openbaar toegankelijk zijn en waar iedereen gebruik van mag

Nadere informatie

Rapportage Gebruik gemeentegrond

Rapportage Gebruik gemeentegrond Rapportage Gebruik gemeentegrond Gemeente Ridderkerk December 2017 Inhoud 1. Inleiding pagina 1 2. Inventarisatie pagina 5 2.1 Ongeregistreerd grondgebruik 2.2 Verkopen 2.3 Overig groen 3. Mogelijke financiële

Nadere informatie

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties Makelaardij en alle taxaties Wijststraat ong. Heesch Alle informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden. Bouwkavel van ca. 1.350m² voor

Nadere informatie

Verkoop/verhuur van groenstroken en aanpak illegaal grondgebruik

Verkoop/verhuur van groenstroken en aanpak illegaal grondgebruik Collegevoorstel Inleiding Elk jaar worden de grondprijzen in de gemeente Heusden vastgesteld in de nota grondprijzen. De verhuurprijzen voor groenstroken zijn daarin niet meegenomen en bovendien wordt

Nadere informatie

Koopgarant. Informatieset

Koopgarant. Informatieset Koopgarant Informatieset 26 augustus 2013 Koopgarant maakt een koopwoning betaalbaar en bereikbaar. U krijgt een korting bij de aankoop van een woning en heeft daardoor dus lagere woonlasten. De terugkoopgarantie

Nadere informatie

Boete op grond van anti-speculatiebeding onredelijk Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Boete op grond van anti-speculatiebeding onredelijk Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling Rapport Gemeentelijke Ombudsman Boete op grond van anti-speculatiebeding onredelijk Gemeente Almere Dienst Stedelijke Ontwikkeling 8 juli 2010 RA1053269 Samenvatting Een echtpaar koopt een huis in de gemeente

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJK VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE

AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJK VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE GEMEENTE AANVRAAGFORMULIER VERGUNNING TIJDELIJK VERHUUR VAN LEEGSTAANDE WOONRUIMTE 1. Betreft woning gebouw Adres(straat + huisnummer) 2. Naam en voorletters aanvrager: _ Straat en huisnummer: _ Postcode

Nadere informatie

OVEREENKOMST tot RUILING van GRONDEN

OVEREENKOMST tot RUILING van GRONDEN Stuknummer: 403195 Registratiedatum: 11/01/2011 OVEREENKOMST tot RUILING van GRONDEN Ondergetekenden, De heer L.C. Heemskerk, geb. 29-9-1952 en mevrouw L. Vrijs, geb. 7-1-1958 wonende aan de Brugginksweg

Nadere informatie

Beleidsnota Snippergroen

Beleidsnota Snippergroen G E M E E N T E B O R N E Beleidsnota Snippergroen Opgesteld in opdracht van de gemeente Borne Metafoor Vastgoed en Software - Lelystad Marian Mulder, 28-10-2013 Inhoudsopgave 1. Algemeen Pagina 3 a. Voorwoord

Nadere informatie

Onderwerp: Beleidsregel beëindiging onrechtmatig gebruik gemeentegrond gemeente Overbetuwe 2009

Onderwerp: Beleidsregel beëindiging onrechtmatig gebruik gemeentegrond gemeente Overbetuwe 2009 Onderwerp: Beleidsregel beëindiging onrechtmatig gebruik gemeentegrond gemeente Overbetuwe 2009 Ons kenmerk: 09bwb00381 Burgemeester en wethouders van de gemeente Overbetuwe; gelet op artikel 4:81 e.v.

Nadere informatie

Gemeentelijk groen en snippergroen / restgrond: verkopen, verhuren of ontruimen?

Gemeentelijk groen en snippergroen / restgrond: verkopen, verhuren of ontruimen? Gemeentelijk groen en snippergroen / restgrond: verkopen, verhuren of ontruimen? Concept 24-11-2010 Inleiding Ingebruikname zonder toestemming Binnen de gemeente Uitgeest is geconstateerd dat gemeentelijk

Nadere informatie

Voorstel aan college b&w van Landsmeer

Voorstel aan college b&w van Landsmeer STATUS: Voorstel aan college b&w van Landsmeer B&W vergadering: 3 december 2013 Nr. Agendapunt: Portefeuillehouder: mr. F. Doting Onderwerp: gemeente eigendommen Hazenweg achter nummers 1 t/m 12 Afdeling

Nadere informatie

Handhaving van onrechtmatig in gebruik genomen gemeentegrond

Handhaving van onrechtmatig in gebruik genomen gemeentegrond GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Etten-Leur. Nr. 15541 23 februari 2015 Notitie Snippergroen Inhoudsopgave Samenvatting 1 Inleiding 2 Uitgifte van gemeentegrond 2.1. Bestaande huur- en bruikleensituaties

Nadere informatie

U wilt een woning kopen

U wilt een woning kopen U wilt een woning kopen Beter Wonen verkoopt regelmatig verschillende type woningen in meerdere wijken van Almelo. De ruime koopwoningen zijn goed onderhouden, betaalbaar en naar eigen wensen in te richten.

Nadere informatie

8. Vormerkung definitie

8. Vormerkung definitie 8. Vormerkung 8.1. definitie Vormerkung houdt in dat de koper van een woning (althans zijn notaris) zijn uit de koopovereenkomst voortvloeiende recht om de woning te kopen, kan laten inschrijven in de

Nadere informatie

EVALUATIE BELEIDSNOTITIE SNIPPERGROEN

EVALUATIE BELEIDSNOTITIE SNIPPERGROEN EVALUATIE BELEIDSNOTITIE SNIPPERGROEN Augustus 2012 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Werkwijze en resultaten 2012 4 3. Conclusies en aanbevelingen 6 Evaluatie beleidsnotitie Snippergroen 2 1. INLEIDING In september

Nadere informatie

Bosstraat 25 ong 2 Didam

Bosstraat 25 ong 2 Didam Bosstraat 25 ong 2 Didam Vraagprijs 125.000,- v.o.n. Buitenwonen Oerdijk 2 7433 AA Schalkhaar Tel: 088-3230123 E-mail: info@buitenwonen.nl Website: www.buitenwonen.nl Omschrijving In de landschappelijke

Nadere informatie

Splitsen van percelen

Splitsen van percelen 0.1 Handleiding Splitsen van percelen Datum 13 februari 2014 Versie 1.0 ConceptMateriebeleid PPBGeo- en Vastgoedinformatie en Advies Inleiding Het splitsen van een kadastraal perceel lijkt vanaf de buitenkant

Nadere informatie

MODEL AKTE VAN WIJZIGING SPLITSING

MODEL AKTE VAN WIJZIGING SPLITSING MODEL AKTE VAN WIJZIGING SPLITSING (MET TOELICHTING) Heden, *, verscheen voor mij, *, notaris te *: Hier worden de comparanten vermeld, zijnde de eigenaars van alle appartementsrechten het gebouw. Gegevens

Nadere informatie

Project gebruik gemeentegrond Oude Dorp. Vragen en antwoorden

Project gebruik gemeentegrond Oude Dorp. Vragen en antwoorden Project gebruik gemeentegrond Oude Dorp Vragen en antwoorden Verantwoording Dit is een uitgave van de gemeente Urk en Van Leijen Overheidsrecht. Dit boekje is bedoeld om meer informatie te verschaffen

Nadere informatie

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Sportlaan 145. Geachte heer [Geanonimiseerd],

Het verlenen van de gevraagde omgevingsvergunning Sportlaan 145. Geachte heer [Geanonimiseerd], Retouradres Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Uw brief van Datum zie documentenlijst Contactpersoon Telefoonnummer E-mailadres Aantal bijlagen Zie documentenlijst Onderwerp Het verlenen van de gevraagde

Nadere informatie

3.1 Uitgiftecriteria Om te kunnen beoordelen of een perceel restgroen voor verkoop in aanmerking komt, wordt er getoetst aan onderstaande criteria.

3.1 Uitgiftecriteria Om te kunnen beoordelen of een perceel restgroen voor verkoop in aanmerking komt, wordt er getoetst aan onderstaande criteria. Nota restgroen 2011 1. Algemeen kader In de drie voormalige gemeenten Maarssen, Loenen en Breukelen was er een verschillend verkoopbeleid ten aanzien van restgroen. Deze nota restgroen harmoniseert het

Nadere informatie

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n.

Bouwkavels 530 m2. voor 148.500 v.o.n. Bouwkavels 530 m2 voor 148.500 v.o.n. Beste heer / mevrouw, Is een woning bouwen ook uw droom? In de prachtige nieuwe wijk Stadszicht II Tholen worden ruime kavels aangeboden. Op deze kavels kunt u uw

Nadere informatie

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar

koopwoning uw eerste een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar uw eerste koopwoning een handig stappenplan voor de aanstaande huiseigenaar 2 uw eerste koopwoning uw eerste koopwoning Thuis; een eigen huis geeft een goed gevoel. Toch is een huis kopen nog een hele

Nadere informatie

24MEI Besluit: Voorstelnummer: (Z.Qs'Xt') U OZ2- Heerhugowaard Stad van kansen t.

24MEI Besluit: Voorstelnummer: (Z.Qs'Xt') U OZ2- Heerhugowaard Stad van kansen t. Raadsvergadering > 24MEI Besluit: Voorstelnummer: (Z.Qs'Xt') U OZ2- Heerhugowaard Stad van kansen t. Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp Aan de Raad, RB2011022 Beleid uitgifte openbaar groen

Nadere informatie

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar

Van erfpachter tot eigenaar. Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar Van erfpachter tot eigenaar Mogelijkheid tot koop van erfpachtgrond in Alkmaar Koop van erfpachtgrond in Alkmaar Vanaf 22 april 2009 is het mogelijk voor specifieke groepen erfpachters het erfpachtrecht

Nadere informatie

14 AUG 2012. Aan burgemeester en wethouders. ingekomen: reg.nr, ( Q j ^ ^ j. 7 augustus 2012 Sector/stafafdeling: datum: BZM Portefeuillehouder:

14 AUG 2012. Aan burgemeester en wethouders. ingekomen: reg.nr, ( Q j ^ ^ j. 7 augustus 2012 Sector/stafafdeling: datum: BZM Portefeuillehouder: G E M E E N T K Aan burgemeester en wethouders atum: 7 augustus 2012 Sector/stafafdeling: BZM Portefeuillehouder: College Ontworpen door: J.M. Kraak-Brouwer par. ingekomen: reg.nr, ( Q j ^ ^ j par.: par.

Nadere informatie

Beleidsnota snippergroen. Gemeente Langedijk

Beleidsnota snippergroen. Gemeente Langedijk Beleidsnota snippergroen Gemeente Langedijk Vastgesteld op: 23 januari 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Definitie snippergroen... 4 3. Criteria uitgifte snippergroen... 4 4. Aanvraag verhuur/verkoop

Nadere informatie

OPTIEREGELING BOUWGROND BEDRIJVEN- EN INDUSTRIETERREINEN 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland

OPTIEREGELING BOUWGROND BEDRIJVEN- EN INDUSTRIETERREINEN 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland OPTIEREGELING BOUWGROND BEDRIJVEN- EN INDUSTRIETERREINEN 2018 Gemeente Schouwen-Duiveland 1 Inhoud Artikel 1 Algemeen... 3 Artikel 2 Optieprocedure bedrijfsgebouw of bedrijfsbebouwing... 3 Artikel 3 Bewijs

Nadere informatie

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid

Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid woonwijzer Een huis kopen Van droom naar werkelijkheid Een eigen huis van droom naar werkelijkheid Droomt u wel eens van een eigen huis? Maar denkt u dat de

Nadere informatie

Aanvraag rioolaansluiting

Aanvraag rioolaansluiting Aanvraag rioolaansluiting 1. Gegevens van de aanvrager Naam en voorletters: Adres: Postcode: Telefoonnummer: Woonplaats: Faxnummer: E-mailadres: 2. Plaats van aansluiting Adres: Kadastraal bekend gemeente:

Nadere informatie

Notitie Snippergroen

Notitie Snippergroen Inhoudsopgave Samenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Uitgifte van gemeentegrond... 5 2.1. Bestaande huur- en bruikleensituaties... 5 2.2 Bestaande onrechtmatige en nieuwe situaties... 5 2.3 Toetsingscriteria...

Nadere informatie

Verordening Subsidie sociale woningbouw gemeente Putten vastgesteld bij besluit van de raad van 8 maart 2018 nr

Verordening Subsidie sociale woningbouw gemeente Putten vastgesteld bij besluit van de raad van 8 maart 2018 nr CVDR Officiële uitgave van Putten. Nr. CVDR485733_1 22 mei 2018 Verordening Subsidie sociale woningbouw gemeente Putten vastgesteld bij besluit van de raad van 8 maart 2018 nr. 666754. De raad der gemeente

Nadere informatie

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties

Akker Makelaardij Makelaardij en alle taxaties Lithoijen Bouwkavel Stuwstraat ong Alle informatie kan worden beschouwd als een uitnodiging tot het doen van een aanbod of om in onderhandeling te treden. 1 Locatie Koopsom : Stuwstraat ong. te Lithoijen

Nadere informatie

Holl. Verkoopbrochure woon-werk kavel Hollandhaven 18 te Bergen op Zoom 1

Holl. Verkoopbrochure woon-werk kavel Hollandhaven 18 te Bergen op Zoom 1 Holl Verkoopbrochure woon-werk kavel Hollandhaven 18 te Bergen op Zoom 1 Inhoudsopgave 1. Omschrijving registergoed... 3 2. Verkoopprocedure... 4 3. Foto s... 7 BIJLAGEN... 8 KAART BERGEN OP ZOOM... 10

Nadere informatie

Mr. Marcel Rompes notaris en estate planner

Mr. Marcel Rompes notaris en estate planner OFFERTE OVERDRACHT BEDRIJFSPAND De offerte betreft het verzorgen door ons kantoor van een gewone akte van levering met een koopprijs tot 1.000.000,00 inzake de aankoop van een bedrijfspand. Bij een koopprijs

Nadere informatie

Artikel 1. In deze verordening en de daarop gebaseerde regels wordt verstaan onder:

Artikel 1. In deze verordening en de daarop gebaseerde regels wordt verstaan onder: Gemeenteraad Onderwerp: Verordening Stimuleringsfonds Startersregeling 2014 Volgnummer Dienst/afdeling SLWE De raad van de gemeente Oss; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 1 oktober

Nadere informatie

Beweerdelijk onjuiste voorlichting aan koper. Persoonlijk gebruiksrecht. De Raad van Toezicht Zwolle geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

Beweerdelijk onjuiste voorlichting aan koper. Persoonlijk gebruiksrecht. De Raad van Toezicht Zwolle geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Beweerdelijk onjuiste voorlichting aan koper. Persoonlijk gebruiksrecht. Klager is de buurman van het object dat beklaagde verkoopt. Tussen klager en diens buurman zijn destijds afspraken gemaakt over

Nadere informatie