Reactienota Stroomlijn, deelgebied 4, cluster 4. Betreft:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reactienota Stroomlijn, deelgebied 4, cluster 4. Betreft:"

Transcriptie

1 Reactienota Stroomlijn, deelgebied 4, cluster 4 Betreft: Ingediende zienswijzen met betrekking tot de ontwerpbesluiten inzake Programma Stroomlijn, deelgebied 4 (uiterwaarden langs de Nederrijn en Lek), cluster 4 (de uiterwaarden Redichemsewaard (gemeente Culemborg), Schalkwijker Buitenwaard (gemeente Houten), Rijswijkse Buitenpolder en Ingensewaarden (gemeente Buren), Elster Buitenwaarden (gemeente Rhenen), Wolfswaard (gemeenten Neder-Betuwe, Overbetuwe en Wageningen), Wageningse Benedenwaarden (ook wel Bovenste Polder onder Wageningen, gemeente Wageningen), Randwijkse Uiterwaarden (gemeente Overbetuwe), Jufferswaard (gemeente Renkum) en Uiterwaarden Molenwaard (gemeente Molenwaard)). Datum: D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

2 Hoofdstuk 1. Algemene toelichting Met het Programma Stroomlijn heeft Rijkswaterstaat tot doel om de doorstroming van het water door de uiterwaarden bij zeer hoge waterstanden te verbeteren. Bij hoogwater zorgt beplanting in de uiterwaarden voor opstuwing van het water. Ook blijft er vuil in de beplanting hangen, waardoor het opstuwende effect nog groter wordt. Hierdoor ontstaat het risico op overstromingen. Om de hoogwaterveiligheid te kunnen garanderen, is het verwijderen van de opstuwende beplantingen in de uiterwaarden noodzakelijk. Rijkswaterstaat heeft onderzoek gedaan naar de verschillende alternatieven om overstromingen te voorkomen, waarbij is gekeken naar uiterwaardverlagingen, het aanleggen van nevengeulen, dijkverbeteringen, kribverlagingen en zomerbedverdiepingen. De genoemde alternatieve oplossingen voldoen niet als reëel alternatief voor het programma Stroomlijn. Het programma Stroomlijn moet gezien worden als aanvullende maatregel op de in uitvoering zijnde en nog uit te voeren ingrepen uit de overige genoemde programma s. Gezamenlijk kunnen deze maatregelen leiden tot voldoende hoogwaterveiligheid in het rivierengebied. Voor het Programma Stroomlijn heeft Rijkswaterstaat op basis van onderzoek bepaald waar het water het hardst door de uiterwaarden stroomt de zogenaamde stroombaan. Rijkswaterstaat hanteert een vegetatielegger (vastgesteld op ) waarop is opgenomen welke beplanting in de stroombaan en welke beplanting buiten de stroombaan staat. In de stroombaan moet de beplanting (bos, struweel, hagen, opslag van bomen in rietland) verwijderd moeten worden voor een betere afvoer van het water. Hiervoor vindt een belangenafweging plaats om te bepalen welke beplanting verwijderd kan worden, waarvoor onder andere ecologische en cultuurhistorische waarden en de wensen van de eigenaren en beheerders in kaart gebracht en in overweging meegenomen worden. Omdat de huidige vegetatie niet overal voldoet aan de vegetatielegger, wordt met het Programma Stroomlijn een eenmalige inhaalslag voor het verwijderen van ruwe vegetatie uitgevoerd. Bij het uitvoeren van deze werkzaamheden in de uiterwaarden is de Waterwet van toepassing en dient een projectplan opgesteld te worden waarin de werkzaamheden getoetst worden aan de Waterwet. Het projectplan vormt de basis voor de ingreep vanuit het Programma Stroomlijn. In het projectplan zijn ontwerpkaarten opgenomen zoals deze na afweging van alle belangen zijn opgesteld en is een beschrijving opgenomen per deelgebied. Datum: D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

3 Hoofdstuk 2. Zienswijzen en besluiten 2.1 Zienswijzen Er zijn 3 zienswijzen binnengekomen, ingediend door 3 particulieren/organisaties. Dit betreft: Volgnr. Indiener 1 Indiener is particulier met eigendommen in de gemeente Buren 2 Indiener is particulier met eigendommen in de gemeente Wageningen 3 Indiener is een organisatie 2.2 Besluiten De mogelijkheid tot het indienen van zienswijzen inzake Stroomlijn, deelgebied 4 (uiterwaarden langs de Nederrijn en Lek), cluster 4 betreft de volgende ontwerpbesluiten: Besluit Bevoegd gezag Ten behoeve van Minister van Infrastructuur en Milieu 1. Ontwerp-projectplan op grond van de Waterwet 2. Ontwerp-vergunning op grond van de Natuurbeschermingswet Ontwerp-ontheffing op grond van de Flora- en faunawet 4. Ontwerpwatervergunning op grond van de eur van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden 5. Ontwerpwatervergunning op grond van de eur van Waterschap Vallei en Veluwe Staatssecretaris van Economische Zaken Staatssecretaris van Economische Zaken Dijkgraaf en heemraden van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Dijkgraaf en heemraden van Waterschap Vallei en Veluwe D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1. de uiterwaarden Redichemsewaard (gemeente Culemborg), Schalkwijker Buitenwaard (gemeente Houten), Rijswijkse Buitenpolder en Ingensewaarden (gemeente Buren), Elster Buitenwaarden (gemeente Rhenen), Wolfswaard (gemeenten Neder-Betuwe, Overbetuwe en Wageningen), Wageningse Benedenwaarden (ook wel Bovenste Polder onder Wageningen, gemeente Wageningen), Randwijkse Uiterwaarden (gemeente Overbetuwe), Jufferswaard (gemeente Renkum) en Uiterwaarden Molenwaard (gemeente Molenwaard). de uiterwaarden Rijswijkse Buitenpolder en Ingensewaarden (gemeente Buren), Elster Buitenwaarden (gemeente Rhenen), Wolfswaard (gemeenten Neder-Betuwe, Overbetuwe en Wageningen), Wageningse Benedenwaarden (ook wel Bovenste Polder onder Wageningen, gemeente Wageningen), Randwijkse Uiterwaarden (gemeente Overbetuwe) en Jufferswaard (gemeente Renkum). de uiterwaarden Redichemsewaard (gemeente Culemborg), Schalkwijker Buitenwaard (gemeente Houten), Rijswijkse Buitenpolder en Ingensewaarden (gemeente Buren), Elster Buitenwaarden (gemeente Rhenen), Wolfswaard (gemeenten Neder-Betuwe, Overbetuwe en Wageningen), Wageningse Benedenwaarden (ook wel Bovenste Polder onder Wageningen, gemeente Wageningen), Randwijkse Uiterwaarden (gemeente Overbetuwe) en Jufferswaard (gemeente Renkum). de uiterwaarden Schalkwijker Buitenwaard (gemeente Houten) en Elster Buitenwaarden (gemeente Rhenen). de uiterwaard Wageningse Benedenwaarden (ook wel Bovenste Polder onder Wageningen, gemeente Wageningen). Datum:

4 6. Ontwerpomgevingsvergunning op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) 7. Ontwerpomgevingsvergunning 8. Ontwerpomgevingsvergunning 9. Ontwerpomgevingsvergunning 1. Ontwerpomgevingsvergunning 11. Ontwerpomgevingsvergunning 12. Ontwerpomgevingsvergunning 13. Ontwerpomgevingsvergunning de gemeente Culemborg de gemeente Buren de gemeente Rhenen de gemeente Neder- Betuwe de gemeente Overbetuwe de gemeente Wageningen de gemeente Renkum de gemeente Molenwaard de activiteiten werken of werkzaamheden en vellen van houtopstand t.b.v. de uiterwaard Redichemsewaard. de activiteit werken of werkzaamheden t.b.v. de uiterwaarden Rijswijkse Buitenpolder en Ingensewaarden. de activiteit werken of werkzaamheden t.b.v. de uiterwaard Elster Buitenwaarden. de activiteiten werken of werkzaamheden en vellen van houtopstand t.b.v. de uiterwaard Wolfswaard. de activiteit werken of werkzaamheden t.b.v. de uiterwaarden Wolfswaard en Randwijkse Uiterwaarden. de activiteiten werken of werkzaamheden en vellen van houtopstand t.b.v. de uiterwaarden Wolfswaard en Wageningse Benedenwaarden (ook wel Bovenste Polder onder Wageningen). de activiteiten werken of werkzaamheden en vellen van houtopstand t.b.v. de uiterwaard Jufferswaard. de activiteit werken of werkzaamheden t.b.v. de uiterwaard Uiterwaarden Molenwaard. 2.3 Ontvankelijkheid zienswijzen Alle zienswijzen die schriftelijk en mondeling en binnen de termijn (van vrijdag 8 april 216 tot en met donderdag 19 mei 216) zijn ingediend, zijn ontvankelijk te achten. De zienswijzen zijn in hoofdstuk 3 samengevat en voorzien van een reactie door het bevoegd gezag. Er zijn geen zienswijzen buiten de termijn ingediend. Datum: D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

5 Hoofstuk 3. Reactie op zienswijzen 3.1 Toelichting tabellen Bij de beantwoording van de zienswijzen is de volgende werkwijze gehanteerd. Per tabel worden de zienswijzen van één indiener behandeld. In de eerste regel is de het kenmerk/ nummer van de indiener vermeld. In de tweede kolom is aangegeven op welk(e) ontwerpbesluit(en) de reactie betrekking heeft, verwijzend naar de besluiten uit paragraaf 2.1. In de derde kolom is de beantwoording van het bevoegd gezag gegeven. In de laatste kolom wordt aangegeven welke gevolgen er zijn voor de besluiten. 3.2 Samenvatting zienswijzen en reactie bevoegd gezag Met indiener 1 is 21 april 216 gesproken door een ecoloog van BTL (de opdrachtnemer) op de betreffende locatie / het perceel van deze indiener. Daarnaast is naar aanleiding van de ingediende zienswijze tweemaal telefonisch gesproken met indiener 1. Met indiener 2 is op 9 juni 216 gesproken over de opgave van Stroomlijn in relatie tot de ingediende zienswijze en het betreffende ontwerp. Met indiener 3 is op 28 mei 216 door Rijkswaterstaat (de opdrachtgever) gesproken. Zienswijze 1. Samenvatting zienswijze 1. De indiener wil object 159 op perceel 36 in DO15.1 geheel verwijderd hebben. In het betreffende bos zat een haviksnest welke vanuit de flora- en faunawet beschermd is. Daarvoor zou in een straal van 25 m rond het nest het bos behouden blijven. Indiener heeft aangegeven dat het nest door een storm uit de bomen gewaaid is en dat er daarmee geen ecologische belemmeringen meer zijn om het bos te behouden. Ontwerpbesluit Reactie bevoegd gezag 1, 3 en 7 Op basis van het door BTL (de opdrachtnemer) uitgevoerde ecologische veldonderzoek (d.d. voorjaar 215 en op 21 april 216) is geconcludeerd dat er vier paren roofvogels (buizerd en havik) gebruik maken van de gehele uiterwaard van deelgebied 15 (zie tevens het activiteitenplan Stroomlijn spoor 4). Het bosobject 159 vervult een functie als leefgebied voor havik en buizerd. Een deel van object 159 wordt al verwijderd vanuit Stroomlijn Nederrijn en Lek. Het overblijvende deel van het bos moet behouden blijven, om verschillende redenen: - Bij het verdwijnen van een deel van het bos moet de havik functioneel broedgebied vinden. Het nest is weliswaar uitgewaaid, maar dit betekent niet dat het bos geen functie meer heeft als verblijfslocatie voor de havik. Het bos voldoet pas aantoonbaar niet meer als verblijflocatie als het gedurende meerdere jaren niet meer in gebruik is door de havik als broedgebied. - De ca. 1 m oostelijker in deelgebied 15 gelegen bosbeplanting is het broedterritorium van een ander havikspaar. Indien object 159 geheel verdwijnt is het paar genoodzaakt in de directe omgeving een alternatieve broedlocatie te vinden, binnen het territorium van de andere havik. Er is daarmee geen uitwijkmogelijkheid voor de havik die nu zijn broedgebied heeft in object Tijdens het veldbezoek van 21 april 216 is een roofvogelnest waargenomen in het te behouden deel van het bos. - Bij verwijdering van het bosgebied de draagkracht van het totale gebied als jachtgebied aanzienlijk lager voor de 4 aanwezige roofvogelparen. De functionele leefomgeving die alle vier de broedparen nodig hebben Datum: om hun nest in stand te kunnen houden wordt dan aangetast. Er is dan sprake van aantasting van de gunstige staat van instandhouding op individueel niveau, maar ook op regionaal niveau. Aanpassing besluit(en) D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

6 Zienswijze 2. Samenvatting zienswijze 1. Het doel van het Programma Stroomlijn is dat de vegetatie in overeenstemming moet worden gebracht met de situatie van BTL heeft in 215 vegetatie aangewezen welke geheel of gedeeltelijk moet worden verwijderd/gedund. Er had moeten worden onderzocht in hoeverre de vegetatie na 1996 is toegenomen. In het ontwerp-projectplan is ook vegetatie opgenomen die in 1996 al aanwezig was. Daarmee gaat het verder dan de doelstelling van Programma Stroomlijn. 2. Voor perceel 2254 is aangegeven dat objecten 1632, 1696, 1697 en 275 gedund of verwijderd moeten worden. De betreffende wilgen waren in 2/21 echter al volwassen, wat betekent dat de situatie van 1996 niet wezenlijk anders is geweest. De rij is sinds 21 flink uitgedund. Daarmee is opstuwende vegetatie hier afgenomen ten opzichte van de situatie in (Betreft perceel 2254) Indien de rij wilgen verwijderd moet worden als compensatie voor locaties waar het verwijderen van vegetatie onwenselijk is, dan verzoeken indieners om dat niet te doen op hun terrein. Ontwerpbesluit Reactie bevoegd gezag 1 en 11 De zienswijze gaat er ten onrechte vanuit dat de situatie van de vegetatie op het betreffende perceel in 1996 bepalend is. Aan het programma Stroomlijn ligt het besluit zoals opgenomen in de Beleidsbrief Vegetatiebeheer rivierbed van de grote rivieren d.d. 23 oktober 212 en het Normatief ader Vegetatiebeheer Grote Rivieren ten grondslag. Hierin zijn de uitgangspunten van het programma opgenomen. De omvang/scope van het Programma Stroomlijn, deelgebied Nederrijn en Lek is door Rijkswaterstaat bepaald op basis van een stroommodel van de rivier. De vegetatie in de stroombaan dient verwijderd te worden vanuit het principe stroombaan glad, tenzij. Binnen de stroombaan heeft Rijkswaterstaat op basis van luchtfoto s en de beleidsuitgangspunten, zoals opgenomen in de beleidsbrief en het Normatief ader, bepaald welke vegetatie in de stroombaan verwijderd moet worden binnen het Programma Stroomlijn. Op basis van de door Rijkswaterstaat aangeleverde scope heeft BTL analyses uitgevoerd naar de aanwezige cultuurhistorische, archeologische, ecologische en landschappelijke waarden en zijn de rechthebbenden gesproken over hun wensen ten aanzien van de vegetatie. De vraag welke objecten/ vegetatie in 1996 aanwezig waren doet dus niet terzake en daar is ook geen onderzoek naar verricht (daargelaten dat dit voor veel objecten niet te achterhalen is). 1 en 11 (Het betreft hier perceel WGN F 147 (2254) op kaart 21.3). Zie reactie onder punt 1 van deze tabel. De zienswijze gaat er ten onrechte vanuit dat de situatie van de vegetatie op het betreffende perceel in 1996 bepalend is. 1 en 11 Er kan niet aan verzoek van indiener worden tegemoet gekomen, omdat de rij wilgen niet als compensatie aangewezen is. Deze rij is gelegen in de stroombaan en moet dus worden verwijderd (zie ook reactie onder punt 1 van deze tabel). In het Normatief ader is beschreven wanneer op dit uitgangspunt een uitzondering kan worden gemaakt. In voorafgaande gesprekken met indiener is in het veld maatwerk besproken en vastgesteld. Met als resultaat dat enkele wilgen behouden blijven en er maatwerkmaatregelen opgenomen zijn zoals onder andere het opkronen van bomen. Deze maatregelen zijn opgenomen op de betreffende detail-ontwerpkaarten voor de betreffende uiterwaard. Aanpassing besluit(en) Datum: D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

7 4. De wilgen geven schaduw en beschutting die ze willen behouden. 5. (Betreft perceel 2254) Het effect van het verwijderen van deze vegetatie is gezien de aanwezige begroeiing in de Blauwe amer en de flessenhals bij de Grebbeberg direct stroomafwaarts te verwaarlozen. 1 en 11 Op het perceel blijven enkele wilgen en knotbomen behouden, waarmee schaduw en beschutting aanwezig blijven. De afweging of de eigenaar deze schaduw en beschutting kan behouden of dat de hoogwaterbescherming voorrang heeft is een belangenafweging. Deze belangenafweging is in het Normatief ader uitgewerkt tot een systematiek. Binnen de stroombaan wordt in verband met de hoogwaterveiligheid uitgegaan van het uitgangspunt glad tenzij. Uitzonderingen worden hierbij met name gemaakt voor de situatie dat over de vegetatie afspraken zijn vastgelegd in vergunningen of privaatrechtelijke overeenkomsten en de situatie dat er geen sprake is van het niet verkrijgen van wettelijke toestemmingen. In het betreffende geval heeft de bovenstaande systematiek geresulteerd in de keuze om enkele wilgen en knotbomen te verwijderen. 1 en 11 Het Programma Stroomlijn betreft een groot aantal kleine objecten beplantingen die verwijderd moeten worden ten behoeve van een betere doorstroming van de uiterwaarden. Deze objecten staan allen in de stroombaan van rivier bij hoogwater. De stroombaan is bepaald op basis van het rivierprofiel, waaronder dus ook de versmalling ter hoogte van de Grebbeberg. Het verwijderen van de vele kleine objecten samen maken Programma Stroomlijn, deelgebied Nederrijn en Lek effectief. Het verwijderen van objecten in de uiterwaarden dient dus niet op individueel niveau bekeken te worden, maar op rivier(systeem)niveau. 6. De vegetatie van object 234 betreft wilgen die deels in 1997 al aanwezig waren en enkele wilgen die herplant zijn als vervanging van oude afgebroken wilgen. De wilgen bieden schaduw en beschutting voor vee en zijn daarom waardevol. 7. (Betreft perceel 229) Er is geen sprake van een toename van beplanting ten opzichte van de situatie van Terzijde: De vegetatie in de Blauwe amer is waterwetvergund. De waterstandsverhogende effecten van deze vegetatie zijn elders in het rivierengebied gecompenseerd. 1 en 11 (Het betreft hier perceel WGN F 14 (229)). De vegetatie betreft hier enkele wilgenbomen met ondergroei en struweel langs de ter plaatse aanwezige greppel. De afweging of de eigenaar deze schaduw en beschutting kan behouden of dat de hoogwaterbescherming voorrang heeft is een belangenafweging. Deze belangenafweging is in het Normatief ader uitgewerkt tot een systematiek. Binnen de stroombaan wordt in verband met de hoogwaterveiligheid uitgegaan van het uitgangspunt glad tenzij. Uitzonderingen worden hierbij met name gemaakt voor de situatie dat over de vegetatie afspraken zijn vastgelegd in vergunningen of privaatrechtelijke overeenkomsten en de situatie dat er geen sprake is van het niet verkrijgen van wettelijke toestemmingen. In het betreffende geval heeft de bovenstaande systematiek geresulteerd in de keuze om enkele wilgen en knotbomen te verwijderen. 1 en 11 Het betreft struweel op perceel WGNF 14G, die deel uitmaakt van de scope van project Stroomlijn Nederrijn en Lek. Deze is door Rijkswaterstaat bepaald op basis van een stroommodel van de rivier. Verwijdering van de Datum: vegetatie is noodzakelijk om de in het programma beoogde waterstandsdaling te bereiken D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

8 Zienswijze 3. Samenvatting zienswijze 1. Op een aantal locaties waar vegetatie verwijderd of gedund wordt, ligt een aardgastransportleiding. Het rooien van diepwortelende beplanting kan schade toebrengen aan de gastransportleiding. 2. Indiener loopt het risico dat zij geen veilig en bedrijfszeker gastransport kunnen waarborgen en gevaar voor personen en goederen in de directe omgeving te beperken. 3. Indiener verzoekt om rekening te houden met de ligging van de gastransportleidingen en verzoekt om contact. Ontwerpbesluit Reactie bevoegd gezag Aanpassing besluit(en) 1 De kaarten waarop de ligging van de gastransportleiding is gemarkeerd zijn overzichtskaarten, waarop enkel is te zien of er werkzaamheden zullen plaatsvinden en die ter oriëntatie bedoeld zijn. Op de gemarkeerde locaties op detailkaarten 15.2 en 15.4 is zichtbaar dat de beplanting niet geheel wordt verwijderd, maar slechts opgekroond, waarbij ook ondergroei wordt verwijderd. Enkel object 792 op kaart 15.4 nabij de gastransportleiding wordt geheel verwijderd. Het betreft hier struweel. De ondergroei onder de bomenrijen en het struweel betreffen geen diepwortelende beplanting. Tevens wordt er niet gerooid, maar worden stobben gefreesd tot maximaal 3 cm diepte. Met deze maatregelen wordt schade aan de gastransportleiding niet verwacht. Ter informatie zijn detailkaart 15.2 en 15.4 toegevoegd aan deze reactienota. 1 Zie reactie onder punt 1 van deze tabel. 1 Voor de uitvoering van de graafwerken is een WION melding verplicht, er worden immers mechanische werkzaamheden in de ondergrond verricht (diepfrezen). De indiener kan op die melding reageren. Met indiener is op 28 mei 216 gesproken door Rijkswaterstaat (de opdrachtnemer). 3.3 Overzicht van de wijzigingen Naar aanleiding van de zienswijzen zijn geen wijzigingen in de besluiten aangebracht. Tevens hebben geen ambtshalve wijzigingen plaatsgevonden. Bijlagen 1. aart DO 15.2 (uiterwaard Rijswijkse Buitenpolder, gemeente Buren), d.d. 2 februari 216 (kaartnaam: DEF-aart_ontwerp_pp_DO ); 2. aart DO 15.4 (uiterwaard Rijswijkse Buitenpolder, gemeente Buren), d.d. 2 februari 216 (kaartnaam: DEF-aart_ontwerp_pp_DO ). Datum: D-WV-Reactienota_Stroomlijn_spoor4-1.

9 DO n G re s G Legenda 87 Struweel, bos en riet/ruigte Behouden bos Behouden riet & ruigte Behouden struweel Behouden, cultuurhistorisch Behouden, vergund 1H Hout opslag verwijderen 755 Verwijderen bos Verwijderen struweel Deels Verwijderen bos Deels Verwijderen struweel Dunnen bos Opkronen + dunnen bos Opkronen Niet aangetroffen 752 Heggen Overig! DO grens rivierkilometrering 88 Stroomluw Percelen adastraal nummer Objectnummer G 1H 647G 1H 646G Niet aangetroffen G H 1H 651G Deels Verwijderen! 1H Verwijderen 1H 617G Behouden, vergund 582 G 81 Behouden, cultuurhistorisch H 866 Behouden H 649G 817 Dunnen struweel H G 864 1H 645G G 77 G Datum: H 454G 78 G 169 opdrachtgever project onderwerp 169 1H 552 G 52 G 169 1H 35G 1H 2144 H 1 H 6 12 G 1H H projectnummer kaartnaam 169 bladnummer schaal datum formaat H BTL Advies B.V. Postbus AG Venray T: E: snl@btl.nl G 1H 75G 1H 72G 1H 69G1H 569G 1H 441G Esri Nederland & Community Maps Contributors Rijkswaterstaat Stroomlijn Nederrijn - Lek (perceel 4) DO 15, Rijswijckse Buitenpolder DEF-aart_ontwerp_pp_DO DO :2.5 2 februari 216 A2

10 WIJ1A 753G Legenda 925 Struweel, bos en riet/ruigte Behouden bos Behouden riet & ruigte Behouden struweel Behouden, cultuurhistorisch Behouden, vergund Hout opslag verwijderen Verwijderen bos Verwijderen struweel Deels Verwijderen bos Deels Verwijderen struweel Dunnen bos Dunnen struweel Opkronen 1 Opkronen + dunnen bos G H Niet aangetroffen G 83 Heggen 1 H 753 Behouden 1A 71 G Behouden, cultuurhistorisch Behouden, vergund Verwijderen Deels Verwijderen Niet aangetroffen Overig ! DO grens rivierkilometrering Stroomluw Percelen Objectnummer adastraal nummer G re 749 ns DO 812 1A 9G 7! 86 1 H 5 G G H 56G opdrachtgever H 6 Datum: project onderwerp 1H 792 projectnummer bladnummer schaal datum formaat H 1 33 G 6 kaartnaam 63 5G BTL Advies B.V. Postbus AG Venray T: E: snl@btl.nl Esri Nederland & Community Maps Contributors Rijkswaterstaat Stroomlijn Nederrijn - Lek (perceel 4) DO 15, Rijswijckse Buitenpolder DEF-aart_ontwerp_pp_DO DO :2.5 2 februari 216 A2

Bijlage 1. Toelichting Aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 1 Molenwaard

Bijlage 1. Toelichting Aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 1 Molenwaard Bijlage 1. Toelichting Aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 1 Molenwaard Onderwerp Dit document betreft de aanvraag voor het werkzaamheden in de uiterwaarden van de gemeente Molenwaard.

Nadere informatie

ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP - OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERPBESLUIT STROOMLIJN Op 19 december 2014 hebben wij een aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het vellen/rooien van houtgewas activiteit aanleggen werken/werkzaamheden

Nadere informatie

* * Omgevingsvergunning * * Aanvraagnummer (OLO) :

* * Omgevingsvergunning * * Aanvraagnummer (OLO) : *16-0435795* *16-0435795* Omgevingsvergunning Kenmerk : WABO-2015-0609 Aanvraagnummer (OLO) : 2068731 Aanvrager : ARCADIS Nederland Onderwerp : het vellen/rooien van houtgewas en het kappen van bomen Locatie

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu M.E.RBEOORDELINGSNOTITIE STROOMLIJN MAAS, DEELGEBIED 3, TRANCHE 1 Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Datum RWS-2016/4724 Onderwerp

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van tnftastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van tnftastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van tnftastructuur en Milieu M.E.R.-BEOORDELINGSNOTITIE STROOMLI]N MAAS, FASE 3, TRANCHE $ Deelgebied Lithse Ham Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Datum

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN D151873397 AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw gemeente is dhr. W. van de Lest. Onderwerp

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 883310 behandeld door de heer P. Jacobs doorkiesnummer 077-3596791 besluitdatum 18 januari 2016 onderwerp ontwerpbesluit Ontwerp omgevingsvergunning Op 4 december

Nadere informatie

Ons kenmerk OMGM-BRIF BEA-Vergunningaanvraag Tranche 3 Stroomlijn Voorst Datum 29 februari 2016

Ons kenmerk OMGM-BRIF BEA-Vergunningaanvraag Tranche 3 Stroomlijn Voorst Datum 29 februari 2016 Behoort bij ontwerpbesluit van Burgemeester en Wethouders van de gemeente VOORST COURANT Nr. Z-HZ_WABO-2016-0210 Handelskade 37 Postbus 133 Mij bekend, 7400 De AC Secretaris Deventer Postbus 133, 7400

Nadere informatie

Bijlage 1. Toelichting Aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 1 Molenwaard

Bijlage 1. Toelichting Aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 1 Molenwaard Bijlage 1. Toelichting Aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 1 Molenwaard Onderwerp Dit document betreft de aanvraag voor het werkzaamheden in de uiterwaarden van de gemeente Molenwaard.

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning

Ontwerp omgevingsvergunning OPENBARE EN GEBOUWDE OMGEVING ons kenmerk 911615 behandeld door de heer PMA Jacobs doorkiesnummer +31 77 3596791 besluitdatum XX-XX-XXXX onderwerp ontwerp omgevingsvergunning Ontwerp omgevingsvergunning

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu M.E.RBEOORDELINGSNOTITIE STROOMLI]N MAAS, DEELGEBIED 3, TRANCHE 3 Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu RWS-2017/8211 Onderwerp

Nadere informatie

Ontwerp-Omgevingsvergunning

Ontwerp-Omgevingsvergunning Ontwerp-Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 19 mei 2015 van BTL Advies B.V. een voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het vellen/rooien van houtgewas

Nadere informatie

Toelichting bij aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 3

Toelichting bij aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 3 Toelichting bij aanvraag Omgevingsvergunning Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 3 Onderwerp Dit document betreft de aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werkzaamheden en het kappen van bomen

Nadere informatie

Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus BH MAASTRICHT

Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus BH MAASTRICHT Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus 1323 6201 BH MAASTRICHT Onderwerp Ontwerpbesluit - Verlening

Nadere informatie

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MOOK EN MIDDELAAR

HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MOOK EN MIDDELAAR OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERPBESLUIT PROGRAMMA STROOMLIJN Registratienummer M-HZ-WABO 2016-0012 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN MOOK EN MIDDELAAR ALGEMEEN Vergunningaanvraag Op 4 februari

Nadere informatie

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu M.E.R.-BEOORDELINGSNOTITIE STROOMLI]N MAAS, DEELGEBIED 3, TRANCHE 2 Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Datum RWS-2016/21317

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Nederrijn Lek sp4 Overbetuwe1. Uw referentiecode

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Nederrijn Lek sp4 Overbetuwe1. Uw referentiecode Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst GEMEENTE OVERBETUWE INGEKOMEN Datum Zaaknummer OLO-nummer 05-02-2016 HOV-16-0164 2180075 Documentnummer 16ink02381 Formulierversie Aanvraaggegevens

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw gemeente is dhr. H. Kersten van de Omgevingsdienst Rivierenland.

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Nederrijn en Lek sp4 Buren2. Uw referentiecode

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Nederrijn en Lek sp4 Buren2. Uw referentiecode Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 2182059 Aanvraagnaam Stroomlijn Nederrijn en Lek sp4 Buren2 Uw referentiecode

Nadere informatie

Ontwerp Omgevingsvergunning. Geachte heer Korfage, Omgevingsvergunning

Ontwerp Omgevingsvergunning. Geachte heer Korfage, Omgevingsvergunning Tauw B.V. datum : t.a.v. de heer R. Korfage uw kenmerk : aanvraag Postbus 133 ons nummer : 0244201700059 7400 AC DEVENTER Inlichtingen bij : dhr. W. van der Beek telefoon nr. : 038-4431616

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD

OMGEVINGSVERGUNNING VOORBLAD VOORBLAD Besluit Op 21 juli 2015 hebben wij een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het verwijderen van bomen en struiken uit de stroombaan (activiteit aanleggen werken/werkzaamheden)

Nadere informatie

De coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de procedure artikel 3.35 vierde lid Wro van toepassing is.

De coördinatie heeft tot gevolg dat op deze besluiten de procedure artikel 3.35 vierde lid Wro van toepassing is. > Retouradres Postbus 40225 8004 DE Zwolle BTL Realisatie B.V. R. van Swieten Postbus 253 5800 AG VENRAY Postbus 40225 8004 DE Zwolle mijn.rvo.nl T 088 042 42 42 ffwet@rvo.nl Betreft Toekenning ontheffing

Nadere informatie

Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus BH MAASTRICHT

Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus BH MAASTRICHT Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus 1323 6201 BH MAASTRICHT Onderwerp Definitief besluit - Verlening

Nadere informatie

Datum pagina 2 van 10. Ons kenmerk

Datum pagina 2 van 10. Ons kenmerk Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Combinatie Krinkels-Cso Adviesbureau Voor Milieuonderzoeken t.a.v. mw. D. van Zandvoort Postbus 1323 6201 BH MAASTRICHT Onderwerp Besluit verlening omgevingsvergunning

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden in de Uiterwaard Greffeling in de gemeente West Maas en Waal.

Nadere informatie

LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw waterschap is mevrouw V. De Jager.

LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw waterschap is mevrouw V. De Jager. AANVRAAG WATERVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw waterschap is mevrouw V. De Jager. Onderwerp Aanvraag watervergunning

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw gemeente is de heer L. Van Beusekom. Onderwerp Aanvraag

Nadere informatie

RWSZ Beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie Programma Stroomlijn in de uiterwaarden van de IJssel (deelgebied 5) tranche 4.

RWSZ Beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie Programma Stroomlijn in de uiterwaarden van de IJssel (deelgebied 5) tranche 4. Contactpersoon C. Veldman medewerker advisering christel.veldman@rws.nl Ons kenmerk RWSZ2017-00003697 Beslissing m.e.r.-beoordelingsnotitie Programma Stroomlijn in de uiterwaarden van de IJssel (deelgebied

Nadere informatie

Definitief ontwerp (Eis OW110-1, OW110-2, OW320)

Definitief ontwerp (Eis OW110-1, OW110-2, OW320) ONDERWERP DO Zurepasweiden, uiterwaard nummer: 44 DATUM 29-12-2015 PROJECTNUMMER C01041.000136 VAN Ontwerpteam ARCADIS Stroomlijn AAN Projectteam RWS Stroomlijn ONS KENMERK Definitief ontwerp (Eis OW0-1,

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden in de Uiterwaard Oijensche Middenwaard in de gemeente West Maas

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 22 juni 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 22 juni 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 557-2016, 22 juni 2016 Op 15 januari 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het verwijderen van vegetatie uit de stroombaan van de IJssel ten behoeve

Nadere informatie

Gezien voor akkoord: Datum: 30 augustus 2017

Gezien voor akkoord: Datum: 30 augustus 2017 > Retouradres Postbus 40225, 8004 DE Zwolle Rijkswaterstaat K. van Andel Postbus 24103 3502LA UTRECHT ONTWERP-BESLUIT Gezien voor akkoord: : 30 augustus 2017 Betreft Beslissing op uw aanvraag afwijzing

Nadere informatie

Let op: wij maken u er op attent dat u geen gebruik mag maken van de verleende vergunning voordat deze onherroepelijk is.

Let op: wij maken u er op attent dat u geen gebruik mag maken van de verleende vergunning voordat deze onherroepelijk is. Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Krinkels-Cso t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus 1323 6201 BH MAASTRICHT Onderwerp Definitief besluit - Verlening Geachte mevrouw Van Zandvoort, Op 4 december

Nadere informatie

Definitief ontwerp (Eis OW110-1, OW110-2, OW320)

Definitief ontwerp (Eis OW110-1, OW110-2, OW320) ONDERWERP Ontwerp Hasselt, uiterwaard nummer: 28 DATUM 15-12-2015 PROJECTNUMMER C01041.000136.0100 VAN Ontwerpteam ARCADIS Stroomlijn AAN Projectteam RWS Stroomlijn ONS KENMERK Definitief ontwerp (Eis

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 3 augustus 2016

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 3 augustus 2016 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 2160-2016, 3 augustus 2016 Op 29 februari 2016 is een aanvraag omgevingsvergunning ontvangen voor het verwijderen van vegetatie uit de stroombaan van de IJssel ten

Nadere informatie

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING

ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING ontwerp OMGEVINGSVERGUNNING Beschikking van burgemeester en wethouders van Leudal op de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor werk of werkzaamheden uitvoeren (onderhoud uiterwaarden Maas). Naam aanvrager:

Nadere informatie

M.e.r.-beoordelingsnotitie Project Stroomlijn Nederrijn en Lek Spoor Versie 3.0

M.e.r.-beoordelingsnotitie Project Stroomlijn Nederrijn en Lek Spoor Versie 3.0 M.e.r.-beoordelingsnotitie Project Stroomlijn Nederrijn en Lek Spoor 2 18-11-2015 Versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1. Inleiding. 3 1.1 Aanleiding van project Stroomlijn Nederrijn en Lek spoor 2

Nadere informatie

Toetsingskader aanvraag

Toetsingskader aanvraag Tauw B.V. De heer R. Korfage Postbus 133 7400AC DEVENTER Inlichtingen bij: Lisette Senger Telefoon: 14 0575 Bijlage(n): div. Ons nummer: 76862 Uw brief dd.: 15 januari 2016 Team: Veiligheid Datum: 1 maart

Nadere informatie

Omgevingsvergunning voor het verwijderen van vegetatie. omgevingsvergunning

Omgevingsvergunning voor het verwijderen van vegetatie. omgevingsvergunning g me eent e B E RCYEN ARCADIS Nederland B.V. T.a.v. S.M. Stellinga Mercatorplein 1 5223 LL 'S-HERTOGENBOSCH Postbus 140, 5854 ZJ Bergen Telefoon (0485) 34 83 83 Telefax (0485) 34 28 44 E-mail info@bergen.n1

Nadere informatie

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN

AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw gemeente is de heer S. van den Beuken. Onderwerp Aanvraag

Nadere informatie

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 16 oktober 2015

O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G , 16 oktober 2015 O N T W E R P O M G E V I N G S V E R G U N N I N G 7856-2015, 16 oktober 2015 Op 28 juli 2015 hebben wij van u een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het kappen van ca. 1000 bomen waarvan

Nadere informatie

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID)

OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) Project: nr. W 11688 Olo nr: 1564659 OMGEVINGSVERGUNNING (UITGEBREID) BESLUIT Burgemeester en wethouders van de gemeente Oss hebben op 19 december 2014 van Combinatie Krinkels-CSO Adviesbureau voor Milieuonderzoek

Nadere informatie

**BD BD

**BD BD gemeente Tiel ontvangen op: 19-12-2014 **BD00012397 BD00012397 AANVRAAG OMGEVINGSVERGUNNING VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning voor het uitvoeren van werken en werkzaamheden

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Nederrijn Lek sp3 Arnhem1. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Nederrijn Lek sp3 Arnhem1. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2111531 Aanvraagnaam Uw referentiecode Stroomlijn Nederrijn Lek sp3

Nadere informatie

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A

Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A Reactienota zienswijzen Eemstraat 10A gemeente Baarn Programma Fysiek Domein juni 2015 1 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding...5 1.1 Ter plaatse geldende bestemmingsplan...5 1.2 Procedure...5 2 De ingekomen zienswijzen...6

Nadere informatie

Emissiereductieplan Stroomlijn. Eelerwoude

Emissiereductieplan Stroomlijn. Eelerwoude Emissiereductieplan Stroomlijn Eelerwoude Emissiereductieplan Stroomlijn Eelerwoude Versie 1 Opdrachtgever Eelerwoude Mossendamsdwarsweg 3 7472 DB Goor T 0547 26 35 15 F 0547 26 33 15 E info@eelerwoude.nl

Nadere informatie

Verbreding Gooyerwetering, deelgebied 2

Verbreding Gooyerwetering, deelgebied 2 DM 1040089 Verbreding Gooyerwetering, deelgebied 2 inspraakrapport Colofon Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Postbus 550 3990 GJ Houten Telefoon: 030 634 57 00 website: www.destichtserijnlanden.nl

Nadere informatie

gemeente %a" Zoetermeer : gemeente Zoetermeer de heer A. M. Kroon : Stadhuisplein 1, 2711EC Zoetermeer; : het kappen van 3 bomen;

gemeente %a Zoetermeer : gemeente Zoetermeer de heer A. M. Kroon : Stadhuisplein 1, 2711EC Zoetermeer; : het kappen van 3 bomen; - gemeente %a" Zoetermeer 4 JAN. 2O1 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 7 januari 2016; dossiernummer : WB20160007; van : gemeente Zoetermeer

Nadere informatie

Resultaten online consultatieronde Op weg naar een betere Vegetatielegger met dank aan de omgeving

Resultaten online consultatieronde Op weg naar een betere Vegetatielegger met dank aan de omgeving Resultaten online consultatieronde Op weg naar een betere Vegetatielegger met dank aan de omgeving Op 2 december 2013 verstuurde Rijkswaterstaat bijna 13.000 brieven naar terreineigenaren en pachters in

Nadere informatie

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING

1M1.1 Zoetermeer OMGEVINGSVERGUNNING 41>, gemeente 1M1.1 Zoetermeer 3 _ 2-0 I? 1 6 DEC. 2016 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 15 november 2016; dossiernummer : WB20160693;

Nadere informatie

Vergunning Nb-wet 1998; Project Stroomlijn; Cortenoever

Vergunning Nb-wet 1998; Project Stroomlijn; Cortenoever Inhoudelijke overwegingen Vergunning Nb-wet 1998; Project Stroomlijn; Cortenoever Directoraat-generaal Natuur Behandeld door A. de Noord T 050 750 8333 F 050 750 8399 a.denoord@mineleni.nl Bijlage nummer

Nadere informatie

Krinkels-Cso t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus BH MAASTRICHT. Geachte mevrouw Van Zantvoort,

Krinkels-Cso t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus BH MAASTRICHT. Geachte mevrouw Van Zantvoort, Retouradres: Postbus 6267, 4000 HG Tiel Krinkels-Cso t.a.v. mevrouw D. van Zandvoort Postbus 1323 6201 BH MAASTRICHT Onderwerp Besluit verlening omgevingsvergunning Geachte mevrouw Van Zantvoort, Op 4

Nadere informatie

Gemeente Brummen. t.a.v. Afdeling vergunningverlening Geachte heer Bosman,

Gemeente Brummen. t.a.v. Afdeling vergunningverlening Geachte heer Bosman, COURANT Handelskade 37 Postbus 133 hoort bij besluit van college van Brummen 7400 AC Deventer BESLUIT 2015-301 Courant beg schrijven.pdf Postbus 133, 7400 AC Deventer Contactpersoon Alette Beerling Gemeente

Nadere informatie

Nr. Element Werkzaamheden Bestemmingsplan Bestemming Beoordeling

Nr. Element Werkzaamheden Bestemmingsplan Bestemming Beoordeling ONDERWERP Bestemmingsplan check DO 22 Venlo ONZE REFERENTIE 078791243 0.7 DATUM 07-04-2016 VAN Wouter Nijhof In uiterwaarde 22 Venlo is het volgende bestemminsplan vigerend: Bestemmingsplan In de tabel

Nadere informatie

a. Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde (artikel 2.1 lid 1b Wabo); b Kappen (artikel 2.2, lid 1g Wabo).

a. Het uitvoeren van een werk, geen bouwwerk zijnde (artikel 2.1 lid 1b Wabo); b Kappen (artikel 2.2, lid 1g Wabo). Tauw B.V. De heer R. Korfage Postbus 133 7400 AC Deventer Brummen : 27 mei 2015 Verzonden Ons kenmerk : Z-HZ_WABO-2015-301 Uw kenmerk : Onderwerp : omgevingsvergunning Geachte heer Korfage, Op 14 april

Nadere informatie

bes U t Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu

bes U t Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu Rijkswaterstaat Ministerie van Infrastructuur en Milieu bes U t RWS Oost-Nederland Eusebiusbuitensïngel 66 6828 HZ Arnhem Postbus 25 6200 MA Maastricht T 088-7974900 www.rijkswaterstaat. fl1 18 mei 2017

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente H ad M. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente H ad M. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 2068731 Aanvraagnaam Uw referentiecode Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente

Nadere informatie

Definitief ontwerp. Rapportage. Stroomlijn perceel 5 - IJssel Zaaknummer:

Definitief ontwerp. Rapportage. Stroomlijn perceel 5 - IJssel Zaaknummer: Rapportage Definitief ontwerp Stroomlijn perceel 5 - IJssel Kenmerk 31091368-TECM-TEKE-00151-20150408-KT-ontwerp 13110_De Staat_GemKampen V2 Datum 26 maart 2015 Revisienummer 1 Revisiedatum 26 maart 2015

Nadere informatie

Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn

Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn Nieuwsbrief Jaargang 1 Nummer 1 Maart 2010 Rivierverruiming Uiterwaarden Neder-Rijn Beste bewoner, Alstublieft. We bieden u de eerste nieuwsbrief aan over rivierverruiming in de uiterwaarden van de Neder-Rijn.

Nadere informatie

Memo. Figuur 1 Ligging Planlocatie (rode ster) (Bron: Google Maps)

Memo. Figuur 1 Ligging Planlocatie (rode ster) (Bron: Google Maps) Memo nummer 1 datum 10 februari 2014 aan Ron Vleugels Gemeente Maastricht van Luc Koks Antea Group Ton Steegh kopie project Sporthal Geusselt-stadion projectnummer 265234 betreft Toetsing natuurwetgeving

Nadere informatie

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING

ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING ONTWERP OMGEVINGSVERGUNNING Aanhef Op 17 januari 2018 heeft het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rhenen een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen van Provincie Utrecht mevrouw

Nadere informatie

Definitief ontwerp. Rapportage. Stroomlijn perceel 5 - IJssel Zaaknummer:

Definitief ontwerp. Rapportage. Stroomlijn perceel 5 - IJssel Zaaknummer: Rapportage Definitief ontwerp Stroomlijn perceel 5 - IJssel Kenmerk 31091368-TECM-TEKE-00119-20150408-KT-ontwerp 21000 Breukink_Hartman_Hoppenreijs_Huetink V2 Datum 10 april 2015 Revisienummer 1 Revisiedatum

Nadere informatie

Bestemmingsplan Enkelbestemming Beoordeling

Bestemmingsplan Enkelbestemming Beoordeling ONDERWERP Bestemmingsplan check DO 42 Zoetepasweiden ONZE REFERENTIE 078791258 0.2 DATUM 19-1-2016 VAN Wouter Nijhof In uiterwaarde 42 Zoetepasweiden is het volgende bestemminsplannen vigerend: Bestemmingsplan

Nadere informatie

Betreft: Effectbeoordeling vogels, herbestemming Groen Ruige Ruimte te Dussen (P10-0181)

Betreft: Effectbeoordeling vogels, herbestemming Groen Ruige Ruimte te Dussen (P10-0181) Gemeente Werkendam t.a.v. C.A.A.M. de Jong Postbus 16 4250 DA Werkendam Betreft: Effectbeoordeling vogels, herbestemming Groen Ruige Ruimte te Dussen (P10-0181) Gemert, 5 augustus 2010 Geachte heer/mevrouw

Nadere informatie

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK

NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK NOTITIE BOMENKAP GASLEIDINGTRACE ODILIAPEEL - MELICK Opgesteld door: Ing. D. Heijkers In opdracht van: N.V. Nederlandse Gasunie Datum: 14 november 2011 Inleiding De Gasunie is voornemens een aardgastransportleiding

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente Bergen. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Ingediende aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente Bergen. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Ingediende aanvraag/melding Aanvraagnummer 2068249 Aanvraagnaam Uw referentiecode Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente

Nadere informatie

Projectplan (ontwerpbesluit) Aanpassen Heelsumse beek

Projectplan (ontwerpbesluit) Aanpassen Heelsumse beek Projectplan (ontwerpbesluit) Aanpassen Heelsumse beek 1 Projectbeschrijving 1.1 Wat wordt aangelegd of gewijzigd? Dit Projectplan gaat over het aanpassen van de Heelsumse beek vanaf de N225 tot aan de

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer:

Omgevingsvergunning. Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg. Consortium Grensmaas B.V. te Born. Zaaknummer: Besluit van Gedeputeerde Staten van Limburg Omgevingsvergunning voor de activiteit vellen en/of doen vellen van een houtopstand Consortium Grensmaas B.V. te Born Zaaknummer: 2016-602653 Kenmerk: 2017/3657

Nadere informatie

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente Venlo. Ingediend op

Aanvraaggegevens. Publiceerbare aanvraag/melding. Aanvraagnummer Stroomlijn Maas 1e cluster gemeente Venlo. Ingediend op Gegevens bevoegd gezag Referentienummer Datum ontvangst Formulierversie Aanvraaggegevens Publiceerbare aanvraag/melding Aanvraagnummer 2065943 Aanvraagnaam Uw referentiecode Stroomlijn Maas 1e cluster

Nadere informatie

LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw waterschap is de heer G. van den Brand.

LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw waterschap is de heer G. van den Brand. AANVRAAG WATERVERGUNNIN VOOR PROGRAMMA STROOMLIJN LET OP: Op deze aanvraag is de rijkscoördinatieregeling van toepassing, contactpersoon in uw waterschap is de heer G. van den Brand. Onderwerp Aanvraag

Nadere informatie

Overwegingen bij definitief besluit vergunning Wet natuurbescherming project Stroomlijn fase 3, tranche 7, perceel 1 en 2

Overwegingen bij definitief besluit vergunning Wet natuurbescherming project Stroomlijn fase 3, tranche 7, perceel 1 en 2 Overwegingen bij definitief besluit vergunning Wet natuurbescherming project Stroomlijn fase 3, tranche 7, perceel 1 en 2 Directie en Biodiversiteit Behandeld door T 070 379 7976 F 088 223 3334 Datum 20

Nadere informatie

Titel: Aanvraag omgevingsvergunnin g tijdelijk afwijken laad- en loslocatie t Zwaantje Nummer: P VER- OMG Versie: 1.

Titel: Aanvraag omgevingsvergunnin g tijdelijk afwijken laad- en loslocatie t Zwaantje Nummer: P VER- OMG Versie: 1. Inhoudsopgave 1 Algemeen... 2 1.1 Gegevens aanvrager... 2 1.2 Gewenste toestemming... 2 1.3 Aard van de werkzaamheden... 2 1.4 Ligging van de loslocaties met zandaanvulling... 2 1.5 Relatie met andere

Nadere informatie

Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten

Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten DM 1086194 versie 6 Ontwerp Projectplan Waterwet Nieuwbouw gemaal Noord-Linschoten Colofon Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Postbus 550 3990 GJ Houten Telefoon: 030 634 57 00 website: www.destichtserijnlanden.nl

Nadere informatie

41> it gemeente opp, OMGEVINGSVERGUNNING. : gemeente Zoetermeer t.a.v. De heer A.M. Kroon Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer;

41> it gemeente opp, OMGEVINGSVERGUNNING. : gemeente Zoetermeer t.a.v. De heer A.M. Kroon Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer; 41> it gemeente opp, II Zoetermeer 2 7 JULI 2016 OMGEVINGSVERGUNNING Burgemeester en wethouders van Zoetermeer; gezien de aanvraag ingekomen d.d. : 14 juli 2016; dossiernummer : WB20160397; van : gemeente

Nadere informatie

Nota van beantwoording zienswijzen

Nota van beantwoording zienswijzen Nota van beantwoording zienswijzen naar aanleiding van de tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan De Sluipers, Oud Reeuwijkseweg 3, Reeuwijk gemeente Bodegraven-Reeuwijk Gemeente Bodegraven-Reeuwijk

Nadere informatie

Ruimte voor de Rivier

Ruimte voor de Rivier Ruimte voor de Rivier Huub Hector Projectmanager Juni 2014 Ruimte voor de rivier Doelstelling Ruimte voor de Rivier: Doelstelling & ontwerp Met wie doen we dat? Uitvoering 2 Programma Ruimte voor de Rivier

Nadere informatie

Ruimte voor de Rivier en Stroomlijn,

Ruimte voor de Rivier en Stroomlijn, Ruimte voor de Rivier en Stroomlijn, visie op onderhoud, betekenis voor KRW? Rick Kuggeleijn Ruimte voor de rivier Landbouw en natuur maatregelen (en enkele andere) Dilemma s: Vaak beheerplannen gemaakt

Nadere informatie

Vergunning Nb-wet 1998; project Stroomlijn; IJssel Hagen en singels

Vergunning Nb-wet 1998; project Stroomlijn; IJssel Hagen en singels Inhoudelijke overwegingen Vergunning Nb-wet 1998; project Stroomlijn; IJssel Hagen en singels Directoraat-generaal Natuur Behandeld door A. de Noord T 050 750 8333 F 050 750 8399 a.denoord@mineleni.nl

Nadere informatie

Tabel 1. Overzicht bestemmingen en daaruit voortkomende aanvullende vergunningsaanvragen per element. Omg. werk- Buitengebied 2008 Rivierbed

Tabel 1. Overzicht bestemmingen en daaruit voortkomende aanvullende vergunningsaanvragen per element. Omg. werk- Buitengebied 2008 Rivierbed ONDERWERP Bestemmingsplan check DO 48 de Maasheggen ONZE REFERENTIE 078791251 0.2 DATUM 15-1-2016 VAN Maaike Groendijk In ontwerpgebied 48 de Maasheggen is één vigerend bestemmingsplan: Buitengebied 2008

Nadere informatie

Inspraaknotitie. Ontwerp-projectplan Bijleveldkade oost

Inspraaknotitie. Ontwerp-projectplan Bijleveldkade oost Inspraaknotitie Ontwerp-projectplan Bijleveldkade oost Vastgesteld in de vergadering van het college van dijkgraaf en hoogheemraden op 30 augustus 2016 Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden Postbus

Nadere informatie

Voor zover de zienswijzen (vrijwel) gelijkluidend zijn worden deze geclusterd behandeld.

Voor zover de zienswijzen (vrijwel) gelijkluidend zijn worden deze geclusterd behandeld. Nota van Beantwoording zienswijzen ontwerp-omgevingsvergunning burgemeester en wethouders van de gemeente Ouder-Amstel omgevingsvergunning voor het vellen van 276 bomen te behoeve va het vrijmaken van

Nadere informatie

* *

* * ontwerp omgevingsvergunning brandveilig gebruiken van een school brandveilig gebruiken van een school Beschikking 265718 *16.151899* 16.151899 ONTWERP-OMGEVINGSVERGUNNING nr. 265718 Uitgebreide procedure

Nadere informatie

Procedureel De aanvraag voor de onderhavige vergunning werd gedaan bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (hierna: EL&I).

Procedureel De aanvraag voor de onderhavige vergunning werd gedaan bij het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw & Innovatie (hierna: EL&I). > Retouradres Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG Rijkswaterstaat De heer D-J. Zwemmer, Projectmanager Boskalis Postbus 164 6700 AD WAGENINGEN Postbus 20401 2500 EK DEN HAAG www.rijksoverheid.nl/eleni T 070

Nadere informatie

Namens de vereniging Vogelwerkgroep Amsterdam, gevestigd te Amsterdam, dien ik hierbij een zienswijze in.

Namens de vereniging Vogelwerkgroep Amsterdam, gevestigd te Amsterdam, dien ik hierbij een zienswijze in. College van burgemeester en wethouders van Amsterdam p/a de directeur van de Dienst Ruimtelijke Ordening Postbus 2758 1000 CT AMSTERDAM Amsterdam, 3 december 2014 ZIENSWIJZE Ontwerp uitwerkingsplan Kenniskwartier

Nadere informatie

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012

O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012 O M G E V I N G S V E R G U N N I N G (ONTWERP) 506-2012 Burgemeester en Wethouders hebben op 26 oktober 2012 van Geologistiek BV, Idzardaweg 90, 8476 EP TER IDZARD, een aanvraag voor een omgevingsvergunning

Nadere informatie

Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen

Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen Quickscan natuuronderzoek bouwblok Kolenbranderweg Haaksbergen Een inventarisatie van beschermde flora en fauna Haaksbergen 21 Mei 2014 Rapportnummer 031 Projectnummer 012 opdrachtgever Fam. Ten Dam Kolenbranderweg

Nadere informatie

memo INLEIDING GEBIEDSBESCHERMING ZAND/ZON/ c.c.: datum: 22 augustus 2013 Achterweg 48, Lisse

memo INLEIDING GEBIEDSBESCHERMING ZAND/ZON/ c.c.: datum: 22 augustus 2013 Achterweg 48, Lisse memo aan: van: OG ZAND/ZON/130372 c.c.: datum: 22 augustus 2013 betreft: Achterweg 48, Lisse INLEIDING Bij alle ruimtelijke ingrepen moet rekening gehouden worden met de aanwezige natuurwaarden in en om

Nadere informatie

Notitie Quickscan flora en fauna

Notitie Quickscan flora en fauna Notitie Quickscan flora en fauna De Uithof/ Kromhout te Utrecht Projectnummer: 5755.9 Datum: 5-5-2017 Projectleider: Opgesteld: Opdrachtgever: Universiteit Utrecht Universiteit Utrecht laat jaarlijks bomen

Nadere informatie

Overwegingen definitief besluit Wet natuurbescherming project Stroomlijn Nederrijn en Lek, spoor 6

Overwegingen definitief besluit Wet natuurbescherming project Stroomlijn Nederrijn en Lek, spoor 6 Overwegingen definitief besluit Wet natuurbescherming project Stroomlijn Nederrijn en Lek, spoor 6 Behandeld door T 070 379 7976 F 088 223 3334 Datum 20 juli 2017 Bijlage nummer 1 Horend bij kenmerk 17118551

Nadere informatie

Aanvraag omgevingsvergunning

Aanvraag omgevingsvergunning Aanvraag omgevingsvergunning Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Rij- en werkstroken bij dijken en kunstwerken Ruimte voor de Rivier project, Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld 23 januari 2012 Aanvraaggegevens:

Nadere informatie

Grote Kerkhof 1 Postbus 5000 7400 GC Deventer. 14 0570 telefoon. Tauw B.V. T.a.v. de heer Korfage Postbus 133 7400 ac DEVENTER

Grote Kerkhof 1 Postbus 5000 7400 GC Deventer. 14 0570 telefoon. Tauw B.V. T.a.v. de heer Korfage Postbus 133 7400 ac DEVENTER Grote Kerkhof 1 Postbus 5000 7400 GC Deventer Tauw B.V. T.a.v. de heer Korfage Postbus 133 7400 ac DEVENTER 14 0570 telefoon direct telefoonnummer gemeente@deventer.nl e-mail O&V/ 1742623 BSN/KvK:38014985

Nadere informatie

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit.

Omgevingsvergunning. De overwegingen om te komen tot dit besluit staan in de bijlage welke een onderdeel is van dit besluit. Omgevingsvergunning Burgemeester en wethouders van de gemeente Molenwaard hebben op 18 februari 2014 van Mourik Groot-Ammers BV een aanvraag voor een omgevingsvergunning ontvangen voor het aanleggen van

Nadere informatie

Ontwerp omgevingsvergunning nr

Ontwerp omgevingsvergunning nr Ontwerp omgevingsvergunning nr. 18132 Projectbeschrijving op 29 juni 2018 is een aanvraag voor een omgevingsvergunning binnengekomen voor het verbeteren van de vaarroute tussen Holwerd en Ameland. Het

Nadere informatie

Vergunning Nb-wet 1998; project Stroomlijn; Beuningse Waarden in het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Waal

Vergunning Nb-wet 1998; project Stroomlijn; Beuningse Waarden in het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Waal Inhoudelijke overwegingen Vergunning Nb-wet 1998; project Stroomlijn; Beuningse Waarden in het Natura 2000-gebied Uiterwaarden Waal Directoraat-generaal Natuur Behandeld door A. de Noord T 050 750 8333

Nadere informatie

Ontwerp-projectplan Waterwet Voorboezem Duifhuisvliet oost

Ontwerp-projectplan Waterwet Voorboezem Duifhuisvliet oost Ontwerp-projectplan Waterwet Voorboezem Duifhuisvliet oost Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden Ter inzage van 3 november tot en met 14 december 2015 Verantwoording Titel: Ontwerp-projectplan Waterwet

Nadere informatie

Resultaten onderzoek steenuil en kerkuil Hoge Wei te Oosterhout. Kader

Resultaten onderzoek steenuil en kerkuil Hoge Wei te Oosterhout. Kader Resultaten onderzoek steenuil en kerkuil Hoge Wei te Oosterhout Datum : 5 september 2016 Projectnummer : 16-0080 Opdrachtgever : KlokBouwOntwikkeling bv Postbus 40018 6504 AA Nijmegen Opgesteld door :

Nadere informatie

Conform artikel 41, lid 1, van de Nb-wet 1998 heeft u uw belang bij het verlenen van de vergunning gemotiveerd.

Conform artikel 41, lid 1, van de Nb-wet 1998 heeft u uw belang bij het verlenen van de vergunning gemotiveerd. > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag Bedrijfscombinatie Krinkels-CSO t.a.v. Mevrouw mr. D.M.T.J. van Zandvoort Postbus 2 3980 CA Bunnik Directoraat-generaal Agro en Directie en Biodiversiteit Bezoekadres

Nadere informatie

Zienswijzennota. Westerstraat 92. (Doc.nr. # )

Zienswijzennota. Westerstraat 92. (Doc.nr. # ) Zienswijzennota Westerstraat 92 (Doc.nr. #4354795) 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1. Status zienswijzennota 1.2. Procedure 1.3. Ingekomen zienswijzen 2. Zienswijzen: ontvankelijkheid, samenvatting, beoordeling

Nadere informatie

Projectplan Verlegging Waterkering Weesperweg Muiden

Projectplan Verlegging Waterkering Weesperweg Muiden Projectplan Verlegging Waterkering Weesperweg Muiden 1 AANLEIDING EN DOEL De waterkering in de vigerende legger van AGV uit 2007 ligt tussen de Weesperweg en de Vecht door tuinen van woonbooteigenaren

Nadere informatie

Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Bouwwegen en laad- en loswal Breeweg

Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Bouwwegen en laad- en loswal Breeweg Aanvraag omgevingsvergunning Strijdigheid met Ruimtelijke Ordening Kappen Bouwwegen en laad- en loswal Breeweg Ruimte voor de Rivier project, Hoogwatergeul Veessen-Wapenveld 23 januari 2012 Aanvraaggegevens:

Nadere informatie