Bijlagen bij toelichting Rijnhaven Oost. BIJLAGEN 5. Milieugebruiksruimte bestaande bedrijven

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bijlagen bij toelichting Rijnhaven Oost. BIJLAGEN 5. Milieugebruiksruimte bestaande bedrijven"

Transcriptie

1 Bijlagen bij toelichting Rijnhaven Oost BIJLAGEN 5. Milieugebruiksruimte bestaande bedrijven

2 Gebruiksruimte bestaande bedrijven Rijnhaven Oost

3 Inhoud

4 Hoofdstuk 1 Inleiding Het omgevingsplan Rijnhaven Oost ontwikkelt zich tot een gemengd woonwerkmileu. Het van oorsprong 70 hectaren grote bedrijventerrein met haven is in de loop der tijd deels in onbruik geraakt. Daardoor is het bedrijventerrein verrommeld en bestaat de behoefte aan revitalisering. Deze revitalisering mag niet ten koste gaan van de bestaande, op het bedrijventerrein gevestigde bedrijven. Deze bedrijven hebben elk een aan hen toekomende milieugebruiksruimte, waar bij de transformatie van het gebied en projectie van gevoelige functies daarbinnen rekening gehouden moet worden. Daarom is onderzoek gedaan naar de milieugebruiksruimte van de bestaande bedrijven binnen het plangebied van het omgevingsplan Rijnhaven-Oost. De resultaten van dit onderzoek zijn neergelegd in het voorliggende rapport.

5 Hoofdstuk 2 Onderzoeksopzet en resultaat Bij het uitvoeren van het onderzoek naar de milieugebruiksruimte van de bestaande bedrijven op het bedrijventerrein Rijnhaven-Oost, is gebruik gemaakt van het bedrijvenregister, zoals dit wordt beheerd door de Omgevingsdienst Midden Holland. Dit bedrijvenregister is de neerslag van alle in het verleden voor de inrichtingen op het bedrijventerrein verleende omgevingsvergunningen, alle meldingen van bedrijfsbeëindigingen en meldingen voor het vestigen van inrichtingen op grond van het Activiteitenbesluit. Daarnaast zijn hierin de resultaten van de ter plaatse uitgevoerde handhavingsbezoeken verwerkt. In de bijlage bij dit onderzoeksrapport is een overzicht opgenomen van de in dit bestand opgenomen bedrijven op binnen het plangebied. Geluidgebruiksruimte Naast dit bedrijvenregister, beheert de Omgevingsdienst Midden Holland een geluidbeheersmodel, waarin van de akoestisch relevante inrichtingen die op het bedrijventerrein gevestigd zijn, op basis van een representatieve bedrijfssituatie, de geluidbelasting in de omgeving van deze inrichtingen is gemodelleerd. Bij het vaststellen van de milieugebruiksruimte van de bedrijven binnen het plangebied, is voor wat betreft de geluidbelasting gebruik gemaakt van dit geluidbeheersmodel. Op het in werking zijn van het merendeel van de bedrijven binnen het plangebied, geldt dat hierop de geluidgrenswaarden op grond van het Activiteitenbesluit van toepassing zijn. Voor een aantal inrichtingen binnen het plangebied geldt dat hiervoor nadere eisen zijn, op grond waarvan voor deze bedrijven afwijkende geluidgrenswaarden gelden. Voor die gevallen waarbij sprake is van een nadere eis, is de berekende geluidbelasting gecorrigeerd door toepassen van een groepsreductie. Deze afwijkende geluidgrenswaarden zijn in het geluidbeheersmodel verwerkt door middel van zogenoemde groepreducties. Hierdoor komt van de individuele inrichtingen binnen het plangebied de geluidgebruiksruimte tot uitdrukking in de 55 db(a)- contour die op basis van de representatieve bedrijfssituatie rond de afzonderlijke inrichtingen is berekend. Deze 55 db(a) als etmaalwaarde is afgestemd op de planvoorschriften. In het omgevingsplan Rijnhaven Oost wordt uitgegaan van een toelaatbare waarde van het langtijdgemiddelde beoordelingsniveau vanwege het in werking zijn van die inrichting van 55 db(a) ter hoogte van de daarbinnen geprojecteerde woningen. Deze grenswaarde is afgestemd op het gemengde karakter dat het plangebied zal kennen zowel tijdens als na haar transformatie. Het plangebied zal gekenmerkt worden door het samengaan van bedrijvigheid en wonen. Bij dit dynamische karakter past een grenswaarde die binnen het kader van de Wet geluidhinder passend wordt gevonden voor woongebieden in de omgeving van gezoneerde industrieterreinen.

6 Geurgebruiksruimte Uit de inventarisatie van bedrijven binnen het plangebied kan worden opgemaakt dat buiten de mengvoederproducerende inrichting van Van der Bijl, geen relevante geuremitterende inrichting binnen het plangebied zijn gevestigd. Bij de inventarisatie van de geurgebruiksruimte van de binnen het plangebied gevestigde bedrijven, is daarom uitgegaan van de geurlast die met het in werking zijn van de mengvoederfabriek samenhangt. Daarbij is uitgegaan van het onderzoek naar de geurbelasting vanwege deze inrichting, zoals gerapporteerd in het rapport van 30 mei 2011, van adviesbureau Blauw met kenmerk BL v02. Op basis van de in deze rapportage gehanteerde uitgangspunten is de geurbelasting binnen het plangebied berekend. Daarbij is uitgegaan van het, voor de specifieke geur die met de mengvoederfabriek samenhangt e, acceptabele hinderniveau. Deze is als volgt gedefinieerd: Voor het bestaande bedrijf Van der Bijl gelden op basis van de bijzondere regeling uit de voormalige NeR: Voor nieuw te realiseren type 1 bestemmingen (geurgevoelig) 1,4 oue/m 3 als 98- percentiel. Voor nieuw te realiseren type 2 bestemmingen (minder geurgevoelig) 1,4 oue/m 3 als 95-percentiel als acceptabel hinderniveau. In het bij deze rapportage behorende contourenboek, is de 0,7 oue/m 3 als 98 onderschrijdingspercentiel geprojecteerd op het plangebied opgenomen. De 1,4 oue/m 3 als 98 onderschrijdingspercentiel treedt niet binnen het deelplangebied op, evenmin als de 0,7 en 1,4 oue/m 3 als 95 onderschrijdingspercentiel. Veiligheidsgebruiksruimte Uit de inventarisatie van bedrijven binnen het plangebied kan worden opgemaakt dat, zoals ook in de toelichting op het plan is aangegeven, binnen het plangebied noch buiten het plangebied inrichtingen gevestigd zijn die binnen het plangebeid een relevant risico voor de externe veiligheid met zich meebrengen. Doel contourenboek In het navolgende contourenboek is per milieuthema geluid en geur, de milieugebruiksruimte van alle relevante, binnen het plangebied gelegen inrichtingen opgenomen. Bij de projectie van gevoelige objecten binnen deze milieugebruiksruimte, zullen zodanige aanpassingen aan het initiatief moeten worden doorgevoerd, dat desondanks de bedrijfsvoering van de betreffende inrichting niet wordt belemmerd.

7 Contourenboek

8 Geluidcontouren

9 Zandhandel Alphen aan den Rijn (Van der Waal B.V.), Energieweg 19

10

11 Mengvoederfabriek G. Van Der Bijl, Energieweg 27

12

13 Papier Recycling Alphen, Energieweg 15

14

15 Aksoy Verwarmingsbedrijf, Energieweg 2 N

16

17 Auto Electric, Energieweg 11

18

19 Voorheen Autoservice Landheer, Energieweg 2 M

20

21 Boels verhuur B.V.; Stiho Bouwmaat, Van Foreestlaan 1

22

23 Kubus Self-storage, Prinses Margrietlaan 15

24

25 Gebroeders Van Dam Sportprijzen, Energieweg 9

26

27 D.C. van Rijn en Zonen B.V., Energieweg 16

28

29 De Partijenloods, Prinses Margrietlaan 8

30

31 Euromaster Bandenservice B.V., Prinses Margrietlaan 12

32

33 Finish Schilder- en Decoratietechnieken, Energieweg 2 G

34

35 FTD metaaltechniek, Energieweg 2 F

36

37 Gromax B.V., Van Foreestlaan 7

38

39 Impact Verpakken, Energieweg 47

40

41 Jelfra B.V., Van Foreestlaan 5

42

43 Karwei Bouwmarkt Alphen aan den Rijn (Rova Beheer BV), Van Foreestlaan 2

44

45 Kleuro Groep, Energieweg 41

46

47 De Knikker Keukens, Van Foreestlaan 11

48

49 Peter Kommer Auto's B.V., Hoorn 174

50

51 TPG Post Prinses, Margrietlaan 5

52

53 Stichting Kringloop Alphen Aan Den Rijn, Energieweg 13

54

55 Laman Alphen B.V., Energieweg 65

56

57 Leen Bakker, Rijnhavenkade 2

58

59 Leeuwen Bouwbedrijf, Nijverheidsweg 3

60

61 Multi Service Garage, Energieweg 2 H

62

63 WeHa Alphen B.V. (h.o.d.n. Praxis Alphen a/d Rijn), Foreestlaan 15 Van

64

65 Rietveld Serigrafie, Prinses Margrietlaan 10

66

67 Rijnlanden Distributie B.V., Energieweg 43

68

69 Self Storage / Cofiton B.V., Prinses Margrietlaan 25

70

71 Tankstation Van der Molen B.V., Van Foreestlaan 17

72

73 Transportbedrijf Gebr Hoogendoorn, Energieweg 67

74

75 Van Der Valk Tours B.V., Hoorn 168

76

77 A.G.M. Verbij, Rijnhavenkade 4

78

79 Leegstand (voorheen VOF verdeelcentrum Veltman-Van Rijn B.V.), Energieweg 63

80

81 Wortman meubelen, Energieweg 1

82

83 P.A.M. Van Zaal, Energieweg 14

84

85 Geurcontour Van der Bijl

86

87 Inventarisatie bedrijven

88 Bedrijfsnaam Adres postcodmilieustatu milieuwettehoofd CBI 1 Subway Alphen aan den Rijn-Baronie Baronie XG actief Type B 2 Salon de Baronie Baronie XG actief 3 Stichting wonencentraal Baronie XG actief Type A 4 Lidl Alphen aan den Rijn De Baronie Baronie XH actief Type B Hoogvliet BV Baronie XH actief Type B Wortman meubelen Energieweg HE actief Type B 310,1 7 Medivent Energieweg 2 D 2404HE actief niet Wm 852, FTD metaaltechniek Energieweg 2 F 2404HE actief Type B 2562, Finish Schilder- en Decoratietechnieken Energieweg 2 G 2404HE actief Type A 941, Multi Service Garage Energieweg 2 H 2404HE actief Type B 451, 452, Voorheen Autoservice Landheer Energieweg 2 M 2404HE niet actief Type B 12 Aksoy Verwarmingsbedrijf Energieweg 2 N 2404HE niet actief Type A 13 Alticom Straalverbindingstoren Energieweg HE actief Type C 61.A 14 Classic Car Expert Energieweg HE actief Type B 451, 452, Gebroeders Van Dam Sportprijzen Energieweg HE actief Type B 251, 331.1a 16 Auto Electric Energieweg HE actief Type B 453b 17 Stichting Kringloop Alphen Aan Den Rijn Energieweg HE actief Type A 47.A 18 Effect Vastgoedonderhoud Energieweg HE actief niet Wm 19 G&S Floordesign Energieweg HE actief niet Wm 20 P.A.M. Van Zaal Energieweg HE actief niet Wm 21 Van Zaal Verhuur Energieweg HE actief Type A 41, 42, Papier Recycling Alphen Energieweg HE actief Type B D.C. van Rijn en Zonen B.V. Energieweg HE actief Type B b 24 Zandhandel Alphen aan den Rijn (Van der Waal B.V.) Energieweg HE actief Type B Pand leeg Energieweg HE niet actief niet Wm 26 Mengvoederfabriek G. Van Der Bijl Energieweg HE actief Type C Leegstand (Voorheen Oliecentrale Nederland b.v.) Energieweg HE niet actief Type B 28 Kenniscentrum SH&M Energieweg HE actief Type B 29 Kleuro Groep Energieweg HE actief Type A Rijnlanden Distributie B.V. Energieweg HE actief Type B 31 Impact Verpakken Energieweg HE actief Type B 52102, A 32 Leeg pand Energieweg HE niet actief niet Wm 33 Pand Leeg Energieweg HE niet actief niet Wm 35,C1 34 Verdeelstation Nuon Energieweg HE actief niet Wm 35 Leegstand voorheen "werkplaats Alphense Bouwgroep BVEnergieweg HE niet actief 36 Pand Leeg Energieweg HE niet actief niet Wm 37 Leegstand (voorheen VOF verdeelcentrum Veltman-Van REnergieweg HE niet actief nog onbekend 38 Laman Alphen B.V. Energieweg HE actief Type B Transportbedrijf Gebr Hoogendoorn Energieweg HE actief Type A 52102, A 40 Munters Vochtbeheersing Energieweg HE actief Type B Van Der Valk Tours B.V. Hoorn HK actief Type B 493c 42 Peter Kommer Auto's B.V. Hoorn HK actief Type A 453b 43 Garage Mirek Hoorn HK actief Type B 451, 452, Rijnhavenbrug Hoorn HK actief Type A 45 Leeuwen Bouwbedrijf Nijverheidsweg HD actief Type B 45.A 46 Infra Regio West Prinses Margrietlaan HA actief Type A 63,69-71,73,74,77,78 47 Vakmedianet Prinses Margrietlaan HA actief Type A TPG Post Prinses Margrietlaan HA actief Type A 531, De Partijenloods Prinses Margrietlaan HA niet actief Type B 50 Rietveld Serigrafie Prinses Margrietlaan HA actief Type B Euromaster Bandenservice B.V. Prinses Margrietlaan HA actief Type B 451, 452, Kubus Self-storage Prinses Margrietlaan HA actief niet Wm 52102, A 53 Self Storage / Cofiton B.V. Prinses Margrietlaan HA actief Type A 52102, A 54 Elektriciteitsgebouw (hoogspanning) Rijnhavenkade HB actief niet Wm 35.C1 55 Leegstand (voorheen Praxis Doe Het Zelf) Rijnhavenkade HB niet actief Type A 56 Leen Bakker Rijnhavenkade HB actief Type B 47.A 57 Keukenkampioen Rijnhavenkade 2 A 2404HB actief Type A 47.A 58 A.G.M. Verbij Rijnhavenkade HB actief Type B 451, 452, Fast Furious Scooters Speciaal shop Rijnhavenkade HB actief Type B Snackbar De Haven Rijnhavenkade 10 A 2404HB actief Type B Alfa Base Stuyvesantlaan XN actief niet Wm 1814.A 62 Boels verhuur B.V. Van Foreestlaan HC actief Type B 7712, Stiho Bouwmaat Van Foreestlaan HC actief Type B De Knikker Keukens Van Foreestlaan HC actief Type B 47.A 65 WeHa Alphen B.V. (h.o.d.n. Praxis Alphen a/d Rijn) Van Foreestlaan HC actief Type B Tankstation Van der Molen B.V. Van Foreestlaan HC actief Type B Vakgarage Middelwout Van Foreestlaan HC actief Type B 451, 452, Karwei Bouwmarkt Alphen aan den Rijn (Rova Beheer BV Van Foreestlaan HC actief Type B Qizini Van Foreestlaan HC actief Type B 4638, Jelfra B.V. Van Foreestlaan HC actief Type A Gromax B.V. Van Foreestlaan HC actief Type B 773

Concept Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Heimanswetering. Gemeente Alphen aan de Rijn

Concept Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Heimanswetering. Gemeente Alphen aan de Rijn Concept Akoestisch onderzoek Bestemmingsplan Geluidszone industrieterrein Heimanswetering te Alphen aan den Rijn Behandeld door: Opdrachtgever: M. Magnin Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800

Nadere informatie

1.250 EXCL BTW P/M NIJVERHEIDSWEG 3 A 2404 HD ALPHEN AAN DEN RIJN

1.250 EXCL BTW P/M NIJVERHEIDSWEG 3 A 2404 HD ALPHEN AAN DEN RIJN NIJVERHEIDSWEG 3 A 2404 HD ALPHEN AAN DEN RIJN 1.250 EXCL BTW P/M Bedrijfspand van circa 225 m2 met 8 eigen parkeerplaatsen, gesitueerd op industrieterrein Rijnhaven-Oost. INLEIDING NIJVERHEIDSWEG 3 A,

Nadere informatie

EXCL BTW P/J NIJVERHEIDSWEG HD ALPHEN AAN DEN RIJN

EXCL BTW P/J NIJVERHEIDSWEG HD ALPHEN AAN DEN RIJN NIJVERHEIDSWEG 7. 2404 HD ALPHEN AAN DEN RIJN 90.000 EXCL BTW P/J Multifunctioneel bedrijfscomplex van circa 1.850 m2 gesitueerd op bedrijventerrein "Rijnhaven" te Alphen aan den Rijn. In de directe nabijheid

Nadere informatie

Bestemmingsplan Maximabrug te Alphen aan den Rijn Geluidbeperkende maatregelen aan de nieuwe wegen

Bestemmingsplan Maximabrug te Alphen aan den Rijn Geluidbeperkende maatregelen aan de nieuwe wegen Bestemmingsplan Maximabrug te Alphen aan den Rijn Geluidbeperkende maatregelen aan de nieuwe wegen Inhoud Inhoud...3 1 Inleiding...4 2 Selectie uit wettelijk kader...5 2.1 Wegverkeerslawaai wet geluidhinder...5

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop

Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop Akoestisch onderzoek Industrielawaai Bestemmingsplan Voorofsche Zoom te Boskoop Behandeld door: R. Bloemberg Omgevingsdienst Midden-Holland Postbus 45 2800 AA Gouda Opdrachtgever: Gemeente Alphen aan den

Nadere informatie

Geluidszone. Harselaar Oost, Driehoek en Zuid. te Barneveld

Geluidszone. Harselaar Oost, Driehoek en Zuid. te Barneveld Geluidszone Harselaar Oost, Driehoek en Zuid te Barneveld afdeling Milieu 20 november 2009 1. Inleiding Ten noorden van de kern Barneveld en ten zuiden van de kern Voorthuizen ligt het bedrijventerrein

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik. Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp

Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik. Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp Datum 18 dember 2014 Kenmerk 2014031928 Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik Uitwerkingsplan de Plantage te Leiderdorp Akoestisch onderzoek tennisvereniging de Munnik Uitwerkingsplan de Plantage

Nadere informatie

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaandijkerkerk en omgeving

Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaandijkerkerk en omgeving Ontwerpbesluit vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder Bestemmingsplan Zaandijkerkerk en omgeving Besluit van het college van burgemeester en wethouders van Zaanstad, gelet op artikel 110a van de

Nadere informatie

bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder 2005 geluidzone industrie Toelichting

bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder 2005 geluidzone industrie Toelichting bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder 2005 geluidzone industrie Toelichting -2-1. Inleiding 1.1 Aanleiding Aanleiding voor het bestemmingsplan partiële herziening Vereenigde Binnenpolder

Nadere informatie

Akoestisch Onderzoek Industrielawaai. Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB

Akoestisch Onderzoek Industrielawaai. Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB Akoestisch Onderzoek Industrielawaai Partiële herziening geluidszone Bedrijventerrein BZOB AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI BP PARTIËLE HERZIENING GELUIDSZONE BEDRIJVENTERREIN BZOB (AANVULLING) Onderwerp

Nadere informatie

Omgevingsplan Rijnhaven Oost Regels

Omgevingsplan Rijnhaven Oost Regels Omgevingsplan Rijnhaven Oost Regels Plan: Status: Plantype: IMRO-idn: Omgevingsplan NL.IMRO.0484.OPrijnhavenoost-VA01 2 Inhoud Hoofdstuk 1 Inleidende regels... 5 Artikel 1 begripsbepalingen... 5 Artikel

Nadere informatie

Geluidbelasting ten gevolge van omliggende bedrijven. Project ''Churchilllaan te Rijswijk''. Datum 6 oktober 2011 Referentie

Geluidbelasting ten gevolge van omliggende bedrijven. Project ''Churchilllaan te Rijswijk''. Datum 6 oktober 2011 Referentie Geluidbelasting ten gevolge van omliggende bedrijven. Project ''Churchilllaan te Rijswijk''. Datum 6 oktober 2011 Referentie 20111307-17 Referentie 20111307-17 Rapporttitel Geluidbelasting ten gevolge

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074 BESCHIKKING Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit datum: 11 augustus 2017 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2017W0074 Inleiding Op 12 juni 2017 is een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

Bouwplan Baronie, te Alphen aan den Rijn. Akoestisch onderzoek industrielawaai t.g.v. industrieterrein Rijnhaven

Bouwplan Baronie, te Alphen aan den Rijn. Akoestisch onderzoek industrielawaai t.g.v. industrieterrein Rijnhaven Bouwplan Baronie, te Alphen aan den Rijn Akoestisch onderzoek industrielawaai t.g.v. industrieterrein Rijnhaven Opdrachtgever: Contactpersoon: Opsteller: Gemeente Alphen aan den Rijn. Afd. Ruimtelijke

Nadere informatie

Te huur. Nijverheidsweg 7

Te huur. Nijverheidsweg 7 Te huur Nijverheidsweg 7 2404 HD Alphen aan den Rijn Basis Bedrijfshuisvesting Prins Bernhardlaan 4 2405 VZ, Alphen aan den Rijn Telefoon: (0172) 47 02 47 E-mail: alphen@basis.nl Omschrijving Algemeen

Nadere informatie

Waternet Groengas-installatie p/a Rho adviseurs voor leefruimte t.a.v de heer S. van Vessem Delftseplein 27b 3013AA Rotterdam

Waternet Groengas-installatie p/a Rho adviseurs voor leefruimte t.a.v de heer S. van Vessem Delftseplein 27b 3013AA Rotterdam Bezoekadres Ebbehout 31 1507 EA Zaandam Waternet Groengas-installatie p/a Rho adviseurs voor leefruimte t.a.v de heer S. van Vessem Delftseplein 27b 3013AA Rotterdam Postbus 209 1500 EE Zaandam www.odnzkg.nl

Nadere informatie

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

(ontwerp) MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) (ontwerp) MAATWERKBESLUIT Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Virol Metaal B.V. (Locatie: Kartonbaan 29 te Winschoten) Groningen, 28 mei 2013 Nr. 2013-20.456 Zaaknr.

Nadere informatie

Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit

Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit Bijlage 2: Maatwerkbeleid in het kader van het Activiteitenbesluit Deze bijlage maakt deel uit van de Beleidsregel VTH 2016 provincie Groningen Algemeen Artikel 1 Begripsbepalingen In deze beleidsregel

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 6 mei 2015 Gemeente Oost Gelre zaaknummer: 12499

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 6 mei 2015 Gemeente Oost Gelre zaaknummer: 12499 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 6 mei 2015 Gemeente Oost Gelre zaaknummer: 12499 Inleiding Op 25 augustus 2014 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

Omgevingsdienst West-Holland

Omgevingsdienst West-Holland Omgevingsdienst West-Holland Datum: Contactpersoon: D.W. Hake D.Hake@odwh.nl Gemeente Teylingen De heer P. van Goch Postbus 149 2215ZJ VOORHOUT Zaaknummer: 2014003860 VERZONDEN 0 5 T 2014 Betreft: RO milieuadvies

Nadere informatie

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE

NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE NOTITIE BEDRIJVEN EN MILIEUZONERING BOSSCHEBAAN 37 TE HEESCH GEMEENTE BERNHEZE Notitie bedrijven en milieuzonering Bosschebaan 37 te Heesch in de gemeente Bernheze Opdrachtgever RO Connect Graafsebaan

Nadere informatie

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN MAASVLAKTE 81. partiële herziening

VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN MAASVLAKTE 81. partiële herziening VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN MAASVLAKTE 81 partiële herziening februari 2007 VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN MAASVLAKTE 81 partiële herziening Opgesteld door: ds+v Ruimtelijke Ordening, team Bestemmingsplannen

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Autobedrijf Westerhof VOF Activiteiten van de inrichting : Autodemontagebedrijf Locatie : Zwaferinksweg 5 te Losser Datum beschikking

Nadere informatie

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER

MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER Gemeente Emmen, dienst Publiek, afdeling Vergunningen. MAATMERKVOORSCHRIFT WET MILIEUBEHEER betreffende Europaweg 17a te Nieuw Schoonebeek I. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer Melding

Nadere informatie

WIJZIGING GELUIDZONE BESTEMMINGSPLAN ZONERING BEDRIJVENTERREIN EKKERSRIJT-OOST TE SON

WIJZIGING GELUIDZONE BESTEMMINGSPLAN ZONERING BEDRIJVENTERREIN EKKERSRIJT-OOST TE SON WIJZIGING GELUIDZONE BESTEMMINGSPLAN ZONERING BEDRIJVENTERREIN EKKERSRIJT-OOST TE SON Onderwerp : Wijziging van de geluidzone om Bedrijventerrein Ekkersrijt Oost te Son ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan

Nadere informatie

Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam

Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam Toelichting op het bestemmingsplan Geluidzone industrieterrein Werkendam HOOFDSTUK 1 Inleiding De gemeente Werkendam heeft in december 2009 het ontwerpbestemmingsplan Zonering industrieterreinen in procedure

Nadere informatie

Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 10 oktober 2017

Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO. Projectnr : M Kenmerk : M Datum : 10 oktober 2017 Project : Basisschool De Twister te Horst (211x09475) Opdrachtgever : BRO Projectnr : M17 420 Kenmerk : M17 420.801 Datum : 10 oktober 2017 Onderwerp : Quick scan bedrijven en milieuzonering 1. Inleiding

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf

Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Akoestisch onderzoek Roosendaalsebaan naast nr. 5 Te Schijf Projectnummer : BP.1803.R01 Revisie : 0 Rapportdatum : 23 februari 2018 Auteur :

Nadere informatie

Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014

Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014 Betreft: Notitie bedrijven en milieuzonering Oranjebastion Locatie: Oranjebastion, Koninginnedijk te Grave Datum: 7 oktober 2014 Auteur: C. Rodoe Projectnummer: 14021229 Projectcode: GRA.CGM.MIL Inleiding

Nadere informatie

Quick-scan milieu Regentesse-Zuid

Quick-scan milieu Regentesse-Zuid Quick-scan milieu Regentesse-Zuid Quick-scan milieu Regentesse-Zuid Verkennend onderzoek naar de invloed van milieufactoren op de gebiedsontwikkeling Regentesse-Zuid Status vrijgave naam paraaf versie

Nadere informatie

Staalkaart bedrijfsmatige activiteiten in het omgevingsplan

Staalkaart bedrijfsmatige activiteiten in het omgevingsplan Staalkaart bedrijfsmatige activiteiten in het omgevingsplan VMR Rein Bruinsma 12 april 2018 Staalkaart bedrijfsmatige activiteiten Dit is een breed onderwerp, en we hebben beperkt tijd! Deze presentatie

Nadere informatie

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012

Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013. Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss - 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den Berghstraat november 2012 Bestemmingsplan Centrum-Oss 2013 Bijlage 6: Akoestisch onderzoek woningen Bram van den

Nadere informatie

Industrielawaai Knelpunten en oplossingen

Industrielawaai Knelpunten en oplossingen 17-9-2009 Industrielawaai Knelpunten en oplossingen Aneta Krikke 1 Waarom problemen? 2 1 En in de toekomst wonen op een industrieterrein in een moderne uitvoering? 3 Individuele gevoeligheid Gek van de

Nadere informatie

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten

Milieudienst West-Holland. Bestemmingsplan Limes. Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten Milieudienst West-Holland Bestemmingsplan Limes Resultaten onderzoek bedrijfsactiviteiten 10 mei 2011 Resultaten inventarisatie aanwezige bedrijfsactiviteiten Met behulp van het inrichtingenbestand en

Nadere informatie

Memo. In afbeelding 1 is de herontwikkelingslocatie globaal aangegeven. EGD-190613-RM000888

Memo. In afbeelding 1 is de herontwikkelingslocatie globaal aangegeven. EGD-190613-RM000888 Aan E. Douma Van P. van der Sande & T. Breugel Projectnummer RM000888 Kenmerk EGD-190613 Onderwerp impact inpassing herontw. prov. weg 24 vwbt lucht en geluid Datum 1 oktober 2013 Inleiding In onderhavige

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Actualisatie zonebeheer 2014 Dintelmond te Fijnaart Gemeente Moerdijk en Cebeco te Dinteloord Gemeente Steenbergen

Akoestisch onderzoek Actualisatie zonebeheer 2014 Dintelmond te Fijnaart Gemeente Moerdijk en Cebeco te Dinteloord Gemeente Steenbergen Akoestisch onderzoek Actualisatie zonebeheer 2014 Dintelmond te Fijnaart Gemeente Moerdijk en Cebeco te Dinteloord Gemeente Steenbergen Akoestisch onderzoek Actualisatie zonebeheer 2014 Dintelmond te Fijnaart

Nadere informatie

Minteq B.V. De heer H.W.A. Veldhuis Kruisbergseweg AG HENGELO. Geachte heer Veldhuis,

Minteq B.V. De heer H.W.A. Veldhuis Kruisbergseweg AG HENGELO. Geachte heer Veldhuis, Minteq B.V. De heer H.W.A. Veldhuis Kruisbergseweg 1 7255 AG HENGELO Onderwerp: Melding Activiteitenbesluit en Besluit tot opleggen maatwerkvoorschriften Geachte heer Veldhuis, Op 4 februari 2015 hebt

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Kastanjelaan 4a te Staphorst

Akoestisch onderzoek Kastanjelaan 4a te Staphorst Akoestisch onderzoek Kastanjelaan 4a te Staphorst Opdrachtgever B+O Landschap en Stedenbouw B.V. De heer M. Klarus Postbus 264 7940 AG Meppel Opgesteld door Remco Bloemberg 13 oktober 2014 Projectnummer:

Nadere informatie

Zaaknummer: Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool. Overwegingen ruimtelijke ordening

Zaaknummer: Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool. Overwegingen ruimtelijke ordening Zaaknummer: 701520 Vergunninghouder: S. van Dusschoten Projectomschrijving het oprichten van een hondenschool Overwegingen ruimtelijke ordening Activiteit strijd gebruik gronden of bouwwerken (art. 2.1

Nadere informatie

ZONEBEWAKING INDUSTRIETERREIN SLUIS XI/HALF ELFJE TE ASTEN

ZONEBEWAKING INDUSTRIETERREIN SLUIS XI/HALF ELFJE TE ASTEN ZONEBEWAKING INDUSTRIETERREIN SLUIS XI/HALF ELFJE TE ASTEN Inrichting : NIMBY-project, Kanaalweg 4 en 6 (voorheen Brandenburgh, Spelt Onroerend Goed, Raymakers Transport en Raymakers Puinbreker) Status

Nadere informatie

AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI GROENKWARTIER NOORD

AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI GROENKWARTIER NOORD AKOESTISCH ONDERZOEK INDUSTRIELAWAAI GROENKWARTIER NOORD Onderwerp : Akoestisch onderzoek bestemmingsplan Suytkade Groenkwartier Noord Behandeld door : G. Groot Dengerink Datum : 4 december 2009 Opdrachtgever

Nadere informatie

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 15 oktober 2012 20121724-06 J. van Rooij

Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 15 oktober 2012 20121724-06 J. van Rooij Notitie 20121724-06 Nieuwbouw Sligro Willem Alexanderweg Maastricht Inventarisatie geur omliggende bedrijven Datum Referentie Uw referentie Behandeld door 15 oktober 2012 20121724-06 J. van Rooij 1 Inleiding

Nadere informatie

Wijziging bestemming woning Aviolandalaan 27 te Hoogerheide, gemeente Woensdrecht

Wijziging bestemming woning Aviolandalaan 27 te Hoogerheide, gemeente Woensdrecht NOTITIE datum 8 maart 2012 aan betreft Ad Bogers, gemeente Woensdrecht Wijziging bestemming woning Aviolandalaan 27 te Hoogerheide, gemeente Woensdrecht Bezoekadres: Bovendonk 27 Roosendaal tel. (0165)

Nadere informatie

Advies bedrijven en milieuzonering

Advies bedrijven en milieuzonering Y Advies bedrijven en milieuzonering Projectgegevens Naam project Plaats Gemeente Projectnummer De Hoef 2 e fase Hoogerheide Woensdrecht 60912551 Opdrachtgever Adviseurs Datum opdracht Datum gereed Gemeente

Nadere informatie

Beschikking maatwerkvoorschriften

Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Kuehne + Nagel Logistics B.V. Activiteiten van de inrichting : 2e fase maatwerk Locatie : Lippestraat 15 te Zwolle Datum beschikking

Nadere informatie

Toedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentz

Toedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentz Toedeling geluidruimte bedrijventerrein Lorentz april 2011 NL.IMRO.0243.BP00032-0003 Inhoudsopgave Regels 3 Hoofdstuk 1 Inleidende regels 4 Artikel 1 Begrippen 4 Artikel 2 Wijze van meten 6 Hoofdstuk 2

Nadere informatie

Toelichting. Bestemmingsplan. "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven"

Toelichting. Bestemmingsplan. Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven Toelichting Bestemmingsplan "Uitbreiding geluidzone Derde Merwedehaven" Gemeente Sliedrecht Fase: vaststelling Mei 2015 Inhoudsopgave HOOFDSTUK 1 Inleiding 5 1.1 Aanleiding en doel 5 1.2 Ligging en begrenzing

Nadere informatie

150/20 kv-transformatorstation De Weel. Akoestisch onderzoek

150/20 kv-transformatorstation De Weel. Akoestisch onderzoek 150/20 kv-transformatorstation De Weel Akoestisch onderzoek Rapportnummer F 20469-2-RA-002 d.d. 20 december 2013 150/20 kv-transformatorstation De Weel Akoestisch onderzoek o p d r a c h t g e v e r Reddyn

Nadere informatie

LBP SIGHT. Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai

LBP SIGHT. Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai 45 LBP SIGHT Notitie Datum 3 maart 2014 Uw kenmerk: - Ons kenmerk: V074131aa.00005.md Versie: Ol_OOl Project Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Locatie Nieuwegein Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN REIMERSWAAL

BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN REIMERSWAAL BESCHIKKING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN REIMERSWAAL Aan: Lenger Seafoods Industrieweg 35 4401 LA Yerseke Kenmerk: Afdeling: W-MWP150041/00113735 Vergunningverlening Datum: 24 december 2015 Onderwerp:

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 28 september 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2331-2015

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit. datum: 28 september 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2331-2015 BESCHIKKING Maatwerkvoorschrift Activiteitenbesluit datum: 28 september 2015 Gemeente Oost Gelre nr. 2331-2015 Inleiding Op 22 juni 2015 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit milieubeheer

Nadere informatie

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 13 september 2016 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2016MA066

BESCHIKKING. Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit. datum: 13 september 2016 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2016MA066 BESCHIKKING Maatwerkvoorschriften Activiteitenbesluit datum: 13 september 2016 Gemeente Bronckhorst kenmerk: 2016MA066 Inleiding Op 29 januari 2016 hebben wij een melding op grond van het Activiteitenbesluit

Nadere informatie

Akoestisch Rapport Wijziging van het bestemmingsplan Oosthoek te Zoeterwoude. Rapportnummer PdW

Akoestisch Rapport Wijziging van het bestemmingsplan Oosthoek te Zoeterwoude. Rapportnummer PdW Akoestisch Rapport Wijziging van het bestemmingsplan Oosthoek te Zoeterwoude Rapportnummer PdW20110429 Opdrachtgever: Gemeente Zoeterwoude Adviseur: P.L.A.M. de Wijs Datum: 29 april 2011 Inhoudsopgave

Nadere informatie

beschikking hogere waarde Wet geluidhinder Burgemeester en wethouders van de gemeente Bergen op Zoom hebben een verzoek ontvangen om vaststelling van hogere waarde krachtens de artikelen 45 en 83 van de

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Beschikking maatwerkvoorschriften

Wet milieubeheer. Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Naam van de inrichting : De Valk Witgoedinzamelaar & Recycling Inrichtingdrijver : De heer U. Sahin Activiteiten van de inrichting : Inzameling, reparatie

Nadere informatie

Onderzoek Ruimtelijke Onderbouwing

Onderzoek Ruimtelijke Onderbouwing Onderzoek Ruimtelijke Onderbouwing bedrijven Pierikstraat 11 te en Gaanderen milieuzonering en geur Snodenhoeksestraat 14 en 16 te Elst en Achterstraat 13a-15 te Randwijk Gemeente Doetinchem Gemeente Overbetuwe

Nadere informatie

Men is voornemens een aantal bedrijfswoningen en bedrijfshallen te projecten net ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Overrijke.

Men is voornemens een aantal bedrijfswoningen en bedrijfshallen te projecten net ten zuiden van het bestaande bedrijventerrein Overrijke. Notitie Project : Bedrijfswoningen van Noord Werknr./Ordernr : 11692-1 Orderomschrijving : Akoestisch onderzoek industrielawaai Datum : 25-04-2013 Onze referentie Opgemaakt door : 11692-Memo-02 : Dhr.

Nadere informatie

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU

JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU JANSEN RAADGEVEND INGENIEURSBUREAU INDUSTRIËLE LAWAAIBEHEERSING / PLANOLOGISCHE AKOESTIEK / BOUW- EN ZAALAKOESTIEK / BOUWFYSICA / VERGUNNINGEN Postbus 5047 Stationsweg 2 Tel: 073-6133141 www.jri.nl 5201

Nadere informatie

Bijlage IV. Notitie milieuzonering

Bijlage IV. Notitie milieuzonering Bijlage IV Notitie milieuzonering R053250ac.18CU9EQ.jwi versie 02_001 25 januari 2019 Notitie Datum: 9 augustus 2018 Project: ABZ Diervoeding Leusden Uw kenmerk: - Locatie: Leusden Ons kenmerk: V053250ac.1828RC6.ak

Nadere informatie

Advies geurhinder in relatie tot bestemmingsplan Watertoren 14 december 2011, Ewald Korevaar Kenmerk:

Advies geurhinder in relatie tot bestemmingsplan Watertoren 14 december 2011, Ewald Korevaar Kenmerk: Milieudienst Midden-Holland Advies geurhinder in relatie tot bestemmingsplan Watertoren 14 december 2011, Ewald Korevaar Kenmerk: 201127434 Aanleiding De gemeente Gouda is bezig met het opstellen van een

Nadere informatie

Ruimtelijke onderbouwing Scooter- en (brom)fietswinkel Folgerster Loane 56 Drachtstercompagnie

Ruimtelijke onderbouwing Scooter- en (brom)fietswinkel Folgerster Loane 56 Drachtstercompagnie Ruimtelijke onderbouwing Scooter- en (brom)fietswinkel Folgerster Loane 56 Drachtstercompagnie 1 2 RUIMTELIJKE ONDERBOUWING SCOOTER- EN (BROM)FIETSWINKEL FOLGERSTER LOANE 56 DRACHTSTERCOMPAGNIE INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

, ~" Oranjewoud. Oranjewoud 29/5/2013 " quickscan geluid woningbouwlocatie Buitenweg 27, Haaften rev

, ~ Oranjewoud. Oranjewoud 29/5/2013  quickscan geluid woningbouwlocatie Buitenweg 27, Haaften rev ~ oranjewoud Memo datum aan van goedkeuring project projectnummer Member of Antea Group 29 mei 2013-2 definitieve versie T. Seebregts Croonen, ~" Oranjewoud r, M. Brinkhuis, V. Huizer V. Huizer Oranjewoud

Nadere informatie

Parkeren Energieweg 2 E

Parkeren Energieweg 2 E Parkeren Energieweg 2 E Norm: In 2006 is bouwvergunning verleend voor een bedrijfsverzamelgebouw bestaande uit 12 units. Deze units, elk ca. 2x90m2, bevatten magazijnruimte op de begane grond en opslag

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen

Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen Akoestisch onderzoek bedrijventerrein Schoterhoek II, Nieuwveen In opdracht van: Gemeente Nieuwkoop Opgesteld door: Bart Hertsig, afdeling

Nadere informatie

Nr Casenr Harderwijkerweg 138. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Harderwijkerweg 138

Nr Casenr Harderwijkerweg 138. Ruimtelijke onderbouwing. gemeente Ermelo Harderwijkerweg 138 Nr. 14032525 Casenr. 2014-07033 Harderwijkerweg 138 Ruimtelijke onderbouwing pagina 2 van 6 Inleiding Achter op het perceel aan de Harderwijkerweg 138 is een verzoek ingediend om een bedrijfshal en een

Nadere informatie

Zoneringsonderzoek. Industrieterrein Ekkersrijt Noordwest Nieuwe zone Son Gemeente Son en Breugel

Zoneringsonderzoek. Industrieterrein Ekkersrijt Noordwest Nieuwe zone Son Gemeente Son en Breugel Zoneringsonderzoek Industrieterrein Ekkersrijt Noordwest Nieuwe zone Son Gemeente Son en Breugel ZONERINGSONDERZOEK INDUSTRIETERREIN EKKERSRIJT NOORDWEST NIEUWE ZONE SON GEMEENTE SON EN BREUGEL Projectnummer

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek evenementen Landgoed kasteel de Berckt te Baarlo ten behoeve van een ruimtelijke onderbouwing

Akoestisch onderzoek evenementen Landgoed kasteel de Berckt te Baarlo ten behoeve van een ruimtelijke onderbouwing Akoestisch onderzoek evenementen Landgoed kasteel de Berckt te Baarlo ten behoeve van een ruimtelijke onderbouwing Datum 14 mei 2012 Referentie 20120487-04 Referentie 20120487-04 Rapporttitel Akoestisch

Nadere informatie

Geluid in de omgeving ten gevolge van IHC Smit B.V. na wijziging van bebouwing

Geluid in de omgeving ten gevolge van IHC Smit B.V. na wijziging van bebouwing 3 Rapport Lid NLingenieurs ISO 9001 gecertificeerd Betreft: Rapportnummer: Geluid in de omgeving ten gevolge van IHC Smit B.V. na wijziging van bebouwing FN 17692-1-RA Datum: 9 maart 2012 Ref.: AKo/AKo/CJ/FN

Nadere informatie

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ex artikel 110a van de Wet geluidhinder

Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ex artikel 110a van de Wet geluidhinder Ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere grenswaarden in Frankrijk en omgeving Glindweg ex artikel 110a van de Wet geluidhinder 1 AANLEIDING De gemeente Harderwijk heeft een bestemmingsplanprocedure

Nadere informatie

Gebiedsinventarisatie Noordeindseweg/ Noordersingel. Berkel en Rodenrijs (Lansingerland)

Gebiedsinventarisatie Noordeindseweg/ Noordersingel. Berkel en Rodenrijs (Lansingerland) Gebiedsinventarisatie Noordeindseweg/ Noordersingel Berkel en Rodenrijs (Lansingerland) Gebiedsinventarisatie Noordeindseweg/ Noordersingel Berkel en Rodenrijs (Lansingerland) Kwaliteitstoets Paraaf Autorisatie

Nadere informatie

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V.

(ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING. Schipper Recycling B.V. (ONTWERP)BESCHIKKING AMBTSHALVE INTREKKING VOORSCHRIFTEN VAN DE OMGEVINGSVERGUNNING verleend aan Schipper Recycling B.V. Locatie: Schaappad 3 te Weiwerd Groningen, maart 2012 Nr. 2012-11624 Zaaknummer:

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek bestemmingsplan. (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer en industrie

Akoestisch onderzoek bestemmingsplan. (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer en industrie Akoestisch onderzoek bestemmingsplan De Haven (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer en industrie Akoestisch onderzoek bestemmingsplan De Haven (v5) Geluidbelasting ten gevolge van wegverkeer

Nadere informatie

ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER

ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend: ONTWERPBESCHIKKING MAATWERKVOORSCHRIFTEN ACTIVITEITENBESLUIT MILIEUBEHEER Aanvraag en ontwerpbesluit Met ingang van 19 april 2018 ligt met

Nadere informatie

Memo Koningsveld/Deka Tuin Akoestiek

Memo Koningsveld/Deka Tuin Akoestiek vastgesteld bestemmingsplan Koningsveld Gemeente Heiloo Projectnummer 238823 Bijlage 4 Memo Koningsveld/Deka Tuin Akoestiek blad 77 van 91 Ruimtelijke Ordening - Oranjewoud Memo nummer 01 datum 22 februari

Nadere informatie

Afbeelding 1.1. Overzicht onderzoeksgebied

Afbeelding 1.1. Overzicht onderzoeksgebied Afbeelding 1.1. Overzicht onderzoeksgebied 2. WETTELIJKE KADER Voor de wijziging van een bestemmingsplan, waarbij de mogelijkheid tot het ontwikkelen van geluidgevoelige bestemmingen mogelijk wordt gemaakt

Nadere informatie

Rapport. Opdrachtgever: Gemeente Venray Rapportnummer: F RA Datum: 23 september 2011 LL/LL/LvI/F RA

Rapport. Opdrachtgever: Gemeente Venray Rapportnummer: F RA Datum: 23 september 2011 LL/LL/LvI/F RA Rapport Lid NLingenieurs ISO-9001 gecertificeerd Akoestisch onderzoek in het kader van een mogelijke wijziging van de geluidzone ex art. 52 e.v. Wet geluidhinder van het industrieterrein "Witte Vennen"

Nadere informatie

Samenvatting: Bouwinitiatieven Drunen Noord

Samenvatting: Bouwinitiatieven Drunen Noord College Onderwerp: Bouwinitiatieven Drunen Noord V200900442 Samenvatting: Inleiding: Tegelijkertijd met de actualisatie van bestemmingsplan Drunen Noord lopen er enkele bouwinitiatieven die vallen in het

Nadere informatie

Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P

Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P Facetbestemmingsplan geluidzone industrie Bedrijventerrein Duurkenakker V O O R O N T W E R P Inhoud Toelichting

Nadere informatie

MEMO. Van Werven, Dhr. Sybald Noordam. Milieuneutrale melding Tweede Sorteerunit, locatie Biddinghuizen. Datum:

MEMO. Van Werven, Dhr. Sybald Noordam. Milieuneutrale melding Tweede Sorteerunit, locatie Biddinghuizen. Datum: MEMO Aan: Van Werven, Dhr. Sybald Noordam Kenmerk: Titel: Milieuneutrale melding Tweede Sorteerunit, locatie Biddinghuizen Opgesteld: Sietze Boonstra Datum: 17-09-2015 In opdracht van Van Werven Infra

Nadere informatie

Akoestisch woon- en leefklimaat locatie Nijverheidsweg 6 te Soest

Akoestisch woon- en leefklimaat locatie Nijverheidsweg 6 te Soest Gemeente Soest Afdeling Afdeling Ruimte T.a.v. mevrouw S.G.T. Koekoek Postbus 2000 3760 CA SOEST Amerikalaan 14 6199 AE MAASTRICHT - AIRPORT Postbus 480 6200 AL MAASTRICHT T +31 (0)43-3467878 F +31 (0)43-3476347

Nadere informatie

: Bestemmingsplan bedrijventerrein Wapenveld te Heerde : Akoestisch onderzoek

: Bestemmingsplan bedrijventerrein Wapenveld te Heerde : Akoestisch onderzoek MEMO Aan Van Kopie Dossier Project Betreft : Gemeente Heerde : Ramon Nieborg : Rein Bruinsma, Rob Boshouwers : BA0-0-00 : Bestemmingsplan bedrijventerrein Wapenveld te Heerde : Akoestisch onderzoek Datum

Nadere informatie

GEMEENTE SLIEDRECHT. Bestemmingsplan Westwijk II Vastgesteld door de raad van de gemeente Sliedrecht op 29 september 2008

GEMEENTE SLIEDRECHT. Bestemmingsplan Westwijk II Vastgesteld door de raad van de gemeente Sliedrecht op 29 september 2008 GEMEENTE SLIEDRECHT Bestemmingsplan Westwijk II 1969 2 e Partiele herziening Vastgesteld door de raad van de gemeente Sliedrecht op 29 september 2008 Vollmer & Partners Bureau voor stedebouw en landschapsplanning

Nadere informatie

Versie : 1.0 Datum : 6 oktober Onderzoek milieuaspecten milieuzonering en geur voor woningsplitsing Harreveldseweg 3 in Harreveld

Versie : 1.0 Datum : 6 oktober Onderzoek milieuaspecten milieuzonering en geur voor woningsplitsing Harreveldseweg 3 in Harreveld Versie : 1.0 Datum : 6 oktober 2016 Onderzoek milieuaspecten milieuzonering en geur voor woningsplitsing Harreveldseweg 3 in Harreveld Colofon Opdrachtgever Contactpersoon Gemeente Oost Gelre Nardo Rondeel

Nadere informatie

Notitie Situatie Geluidnorm

Notitie Situatie Geluidnorm Notitie Datum: 31 januari 2014 Project: Herontwikkeling Kruyderlaan 27 en 29 Uw kenmerk: - Locatie: Nieuwegein Ons kenmerk: V074131aa.00005.md Betreft: Beoordeling bedrijfslawaai Versie: 01_001 In opdracht

Nadere informatie

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten'

Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Oplegnotitie Toelichting op de aanpak van milieuzonering met behulp van de 'standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten' Op de volgende pagina s is een toelichting gegeven op de standaard Staat van Bedrijfsactiviteiten.

Nadere informatie

Buro Waalbrug T.a.v. de heer Langbroek Schoenaker SZ BEUNINGEN. Boxmeer, 25 april 2014

Buro Waalbrug T.a.v. de heer Langbroek Schoenaker SZ BEUNINGEN. Boxmeer, 25 april 2014 Buro Waalbrug T.a.v. de heer Langbroek Schoenaker 10 6641 SZ BEUNINGEN Boxmeer, 25 april 2014 Betreft: Notitie bedrijven en milieuzonering Locatie: Jonkerstraat 30 Weurt Project: BEU.BWB.MZN 14033195 Geachte

Nadere informatie

GELUID IN HET OMGEVINGSPLAN

GELUID IN HET OMGEVINGSPLAN GELUID IN HET OMGEVINGSPLAN NSG Geluidhinderdag 2016 Rein Bruinsma Even voorstellen! Adviseur milieu en RO! Geluid, geur, externe veiligheid! Bedrijven en milieuzonering! U zou mij kunnen kennen van: 2

Nadere informatie

MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit)

MAATWERKBESLUIT. Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) MAATWERKBESLUIT Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit) Gebr. Hummel Recycling B.V. Locatie: Mulderspark 17 te Leek Groningen, 26 november 2013 Nr. 2013-49.359/48,

Nadere informatie

In figuur 1 is een overzichtplattegrond van het bezoekerscentrum weergegeven.

In figuur 1 is een overzichtplattegrond van het bezoekerscentrum weergegeven. Notitie Datum: 17 oktober 2014 Project: Akoestisch onderzoek Bezoekerscentrum Fort aan de Buurststeeg Uw kenmerk: - Locatie: Renswoude Ons kenmerk: V030581aa.00002.eg Betreft: resultaten berekening naar

Nadere informatie

Vragen of feedback? Ga naar en log in met code

Vragen of feedback? Ga naar   en log in met code Thema s Omgevingsplan Veiligheid Flexibiliteit Tijdelijkheid Vogels-ecologie (randen/water) Water Klimaatverandering Operatie Steenbreek Wat laten we toe Milieuvervuiling Bereikbaarheid (inclusief vluchtwegen)

Nadere informatie

Melding van het voornemen tot het nemen van een Stap 3-besluit tot afwijken van milieukwaliteitsnormen voor het Hembrugterrein in Zaandam

Melding van het voornemen tot het nemen van een Stap 3-besluit tot afwijken van milieukwaliteitsnormen voor het Hembrugterrein in Zaandam Burgemeester & Wethouders Provincie Noord-Holland Postbus 3007 2001 DA HAARLEM Stadhuisplein 100 1506 MZ Zaandam Postbus 2000 1500 GA Zaandam Telefoon 14 075 www.zaanstad.nl DATUM 31 januari 2017 ONS KENMERK

Nadere informatie

ADVIESMEMO. Plangebied Nuland Oost/Pelgrimsche Hoeve

ADVIESMEMO. Plangebied Nuland Oost/Pelgrimsche Hoeve ADVIESMEMO Nuland Oost/Pelgrimsche Hoeve Bestemd voor : Gemeente s-hertogenbosch, de heer B. Coppens Afkomstig van : mevrouw L. van Beek Datum : 31 mei 2016 Inleiding U heeft ons verzocht voor het plangebied

Nadere informatie

Wet milieubeheer. Beschikking maatwerkvoorschriften

Wet milieubeheer. Beschikking maatwerkvoorschriften Wet milieubeheer Beschikking maatwerkvoorschriften Inrichtingdrijver : Bouwbedrijf Wijlens BV Activiteiten van de inrichting : Opslag bouwafval, puinbreken, vervaardigen betonmortel en vormgeven betonproducten,

Nadere informatie

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Collegevoorstel

het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond; Collegevoorstel CVDR Officiële uitgave van Helmond. Nr. CVDR608718_1 19 april 2018 Beleidsregel van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond houdende regels omtrent geurhinder industriële bedrijven

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande

Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande Akoestisch onderzoek Brede School Westkapelseweg te Zoutelande Projectnummer : BP.1204.R01 Revisie : 0 Rapportdatum : 30 maart 2012 Auteur

Nadere informatie

Rapport. Akoestisch onderzoek Zoneaanpassing IT Langs de Linge Gorinchem. Stadshuisplein 1, 4205 AZ GORINCHEM Postbus 108, 4200 AC GORINCHEM

Rapport. Akoestisch onderzoek Zoneaanpassing IT Langs de Linge Gorinchem. Stadshuisplein 1, 4205 AZ GORINCHEM Postbus 108, 4200 AC GORINCHEM Rapport Dossier022961 Zaaknummer102390 Kenmerk OpstellerDhr. J. Rockx / dhr. M. Moerman Datum 4 februari 2013 OnderwerpAkoestisch onderzoek zoneaanpassingen IT Langs de Linge Akoestisch onderzoek Zoneaanpassing

Nadere informatie

Bijlage 1 MILIEUASPECTEN BUITENGEBIED WOUW

Bijlage 1 MILIEUASPECTEN BUITENGEBIED WOUW Bijlage 1 MILIEUASPECTEN BUITENGEBIED WOUW Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Geluid... 5 3 Luchtkwaliteit... 7 4 Bedrijven en milieuzonering... 9 BIJLAGE 1... 11 BIJLAGE 2... 12 3 1 Inleiding De gemeente

Nadere informatie

Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai

Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai Akoestisch onderzoek Heilleweg 23 wegverkeerslawaai Beoogde ontwikkeling Binnen het plangebied worden een nieuwe woning mogelijk gemaakt. Volgens de Wet geluidhinder (Wgh) is een woning een geluidsgevoelige

Nadere informatie

Onderzoek Milieuruimte

Onderzoek Milieuruimte vastgesteld bestemmingsplan Koningsveld Gemeente Heiloo Projectnummer 238823 Bijlage 2 Onderzoek Milieuruimte blad 21 van 91 Ruimtelijke Ordening - Oranjewoud Onderzoek milieuruimte Koningsveld te Heiloo

Nadere informatie

Factsheet Omgevingslawaai

Factsheet Omgevingslawaai 1. Inleiding Factsheet Omgevingslawaai Bij omgevingslawaai gaat het om het om beschermen van geluidgevoelige objecten tegen ongewenst of schadelijk geluid van wegverkeer, railverkeer en industrie. Op dit

Nadere informatie