Concept(raam)overeenkomst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept(raam)overeenkomst"

Transcriptie

1 Concept(raam)overeenkomst Schadetaxaties Faunafonds Het Bestuur van het Faunafonds, ten deze ingevolge artikel 4 van het Bestuursreglement vertegenwoordigd door de Voorzitter en de Secretaris, Leidseveer 2, 3511 SB Utrecht, hierna te noemen het Faunafonds, en., statutair gevestigd te,, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door, directeur, hierna te noemen Opdrachtnemer nemen het volgende in overweging: I. Het Faunafonds wenst de taxaties van schade in grasland, akkerbouwgewassen, vollegrondsgroenten, bloementeelt, bloembollen, boomkwekerijproducten, fruitteelt en overige gewassen, aangericht door beschermde inheemse diersoorten, uit te besteden aan een Opdrachtnemer, die op basis van kennis en ervaring in staat is deze op correcte wijze uit te voeren; II. Het Faunafonds heeft op basis van de openbare aanbesteding EG-aanbesteding nr. de opdracht inzake taxaties van faunaschade aanbesteed; III. Opdrachtnemer heeft op grond van het Aanbestedingsdocument voor de Europese aanbesteding Schadetaxaties Faunafonds (referentienummer: ) een Offerte uitgebracht d.d. ; IV. Het Faunafonds heeft op basis van deze inschrijving van Opdrachtnemer besloten de opdracht ter zake de perceelnummer(s), zoals genoemd in het Aanbestedingsdocument van EG-aanbesteding, aan Opdrachtnemer te gunnen. V. Partijen wensen een raamcontract aan te gaan voor de percelen, waarin zij de essentie van hun samenwerking hebben vastgelegd; en verklaren te zijn overeengekomen als volgt: Artikel 1: Begrippen Aanbestedingsdocument: Een beschrijving van de op te dragen werkzaamheden, de daarbij behorende gegevens, technische specificaties en de door de aanbestedende dienst te hanteren voorwaarden waar de inschrijver gedurende de uitvoering van de opdracht aan moet voldoen. Faunaschade: Schade door vraat, betreden, verontreinigen, graven, wroeten en vegen aangericht door beschermde inheemse diersoorten aan bedrijfsmatige landbouw, bosbouw of visserij. Offerte: Een door inschrijver (Opdrachtnemer) ingediende aanbieding op het door de aanbestedende dienst gepubliceerde aanbestedingsdocument. Perceel: Een deel van de opdracht Raamcontract: dit raamcontract Taxateur: een voor een door het bestuur van het Faunafonds aangewezen taxatiebureau

2 werkzame taxateur. Taxatieopdracht: door het Faunafonds aan Opdrachtnemer verstrekte opdracht tot vaststelling van de schade. Artikel 2: Onderdelen van het raamcontract De volgende bescheiden maken onvervreemdbaar en onlosmakelijk deel uit van dit raamcontract. De inhoud van deze bescheiden wordt hier als herhaald en ingelast beschouwd. Voor zover de inhoud van deze bescheiden met elkaar in tegenspraak is, geldt de volgende rangorde: (1) Raamcontract (2) Aanbestedingsdocument (3) Offerte van de Opdrachtnemer Het wijzigen van de bescheiden of het toevoegen van nieuwe bescheiden geschiedt uitsluitend met schriftelijke instemming van de Opdrachtnemer en het Faunafonds. Artikel 3: Onderwerp van het raamcontract De volgende werkzaamheden en de daarbij behorende kosten vallen onder dit raamcontract: gangbaar regulier contact met grondgebruiker, jachthouder en Faunafonds (onder meer porti, telefoon-, kopieer- en faxkosten, kosten van gebruik elektronische apparatuur, pc s, printer en overige kantoorkosten, alsmede reis- en verblijfkosten en kosten in verband met bezwaar- en beroepsprocedures); uitvoering van de taxatie en de verslaglegging ten behoeve van het Faunafonds met aanvullend verweer naar aanleiding eventuele reclame van de grondgebruiker binnen de daarvoor gestelde termijn van acht dagen of aanvullende toelichting over de taxatie indien noodzakelijk in bezwaarof beroepsprocedures. Artikel 4: Vergoeding en facturering 1. Opdrachtnemer declareert na indiening van het taxatierapport, onder vermelding van het dossiernummer van het verzoekschrift, de volgende taxatiekosten: a. voor taxaties van grasland in de provincie(s) : per taxatie; b. voor taxaties van akkerbouwgewassen en vollegrondsgroenten in de provincie(s) : per taxatie; c. Voor taxaties in fruitteelt, bloembollen en bloem- en boomkwekerij- en overige gewassen in geheel Nederland én voor de inzet van een tweede taxateur: een uurtarief van per uur en een kilometervergoeding van. 2. De in het eerste en tweede lid genoemde vergoedingen gelden voor het jaar De vergoedingen worden voor elk hierop volgend jaar, per 1 april, verhoogd met het door het CBS vastgestelde consumentenprijsindexcijfer (CPI). De nieuwe vergoedingen zijn van toepassing op de taxatieopdrachten die na deze datum door het Faunafonds aan de Opdrachtnemer worden verstrekt. 3. Facturering kan plaatsvinden gelijktijdig met het moment van het uitbrengen van het taxatierapport aan het Faunafonds.

3 Artikel 5: Duur van het raamcontract Het raamcontract gaat in op 1 april 2015 en kent een looptijd van twee jaar met mogelijkheid tot verlenging van één maal twee jaar, tenzij de Opdrachtnemer in gebreke gesteld wordt door het Faunafonds en is van toepassing op alle opdrachten tot taxatie die het Faunafonds in deze periode aan de Opdrachtnemer verstrekt. Artikel 6: Taxatieopdrachten 1. De Opdrachtnemer verplicht zich tot het uitvoeren van alle door het Faunafonds verstrekte taxatieopdrachten, voor zover deze zich bevinden binnen de percelen waarvoor het Raamcontract is aangegaan in de periode van de duur van het raamcontract. 2. Eén opdracht tot taxatie komt overeen met het in behandeling nemen van één verzoekschrift (één dossiernummer) voor een tegemoetkoming faunaschade door het Faunafonds, waarbij het een taxatie betreft van schade in één soort gewas bij één bedrijf. 3. Bij een taxatieopdracht wordt geen rekening gehouden met de omvang van de te taxeren oppervlakte. 4. Indien een taxatieopdracht is verstrekt waarbij (later) blijkt dat de te taxeren schadepercelen meer dan 5 kilometer (kortste reisafstand over de weg) van elkaar liggen kan toestemming gevraagd worden de percelen als afzonderlijke opdrachten te beschouwen. 5. Een aanvulling op een taxatieopdracht (met hetzelfde dossiernummer) kan door het Faunafonds worden verstrekt indien het een (aanvullende) schade betreft bij één bedrijf. Voorwaarden hiervoor zijn dat de schadepercelen binnen 5 kilometer van elkaar zijn gelegen, de schademelding hetzelfde gewas betreft en bij de eerder verstrekte opdracht nog geen eindtaxatie heeft plaatsgevonden. Artikel 7: Inzet tweede taxateur Voor schadebedragen tot ,- kan een gemotiveerd verzoek aan het Faunafonds worden gedaan voor de inzet van een tweede taxateur. Schadebedragen vanaf ,- dienen in beginsel altijd door twee taxateurs te worden vastgesteld. De inzet van de tweede taxateur kan worden gefactureerd tegen het uurtarief en kilometervergoeding als beschreven in artikel 4, lid 1c. Artikel 8: Spoedtaxatieopdrachten In bijzondere situaties kan het Faunafonds besluiten tot het geven van een opdracht voor een spoedtaxatie. In geval van een spoedtaxatieopdracht dient de Opdrachtnemer binnen 48 uur na ontvangst van de opdracht de schadeperce(e)l(en) te bezoeken en een taxatie uit te voeren. Voor de uitvoering van de spoedtaxatieopdracht kunnen, buiten de reguliere tarieven als genoemd in artikel 4, geen extra kosten in rekening worden gebracht.

4 Artikel 9: Taxatierichtlijnen De Opdrachtnemer en de voor zijn onderneming werkzame taxateurs zullen bij de taxatiewerkzaamheden de taxatierichtlijnen van het Faunafonds, welke worden geacht van dit raamcontract deel uit te maken, in acht te nemen. In gevallen waarbij daarvan wordt afgeweken, wordt dit verantwoord in het taxatieverslag. Artikel 10: Taxatieformulieren 1. De Opdrachtnemer verplicht zich in beginsel om bij de taxatiewerkzaamheden de formulieren/-rapporten te gebruiken zoals deze door het bestuur van het Faunafonds zijn verstrekt. 2. De Opdrachtnemer stuurt in beginsel binnen drie weken na aftaxatie een afgewerkt taxatierapport met bijbehorende factuur naar het secretariaat van het Faunafonds. Artikel 11: Instructie- en evaluatiedagen De Opdrachtnemer, alsmede de voor zijn onderneming werkzame taxateurs gaan akkoord met verplichte deelname aan de door het Faunafonds te organiseren instructie en/of evaluatiedagen zonder daarvoor een vergoeding te ontvangen. Per kalenderjaar zullen maximaal vier van deze dagen worden georganiseerd. Artikel 12: Interne kwaliteitszorg De Opdrachtnemer organiseert de taxatiewerkzaamheden naar eigen inzicht en draagt zelf de zorg voor de instandhouding van de kennis en ervaring op het vakgebied. Artikel 13: Belangenverstrengeling Het is niet toegestaan dat de Opdrachtnemer, alsmede de voor zijn onderneming werkzame taxateurs: taxaties verrichten bij collega taxateurs die werkzaam zijn bij dezelfde Opdrachtnemer. Het Faunafonds behoudt zich het recht voor deze taxatieopdrachten aan derden te verstrekken; taxaties verrichten op bedrijven waar deze familiaire, commerciële, jachthouder-grondgebruiker en/of belangenbehartigingsrelaties mee heeft of hebben; optreden als getuige, deskundige, belangenbehartiger of woordvoerder in door verzoekers tegen het Faunafonds ingestelde bezwaar- en beroepsprocedures. Artikel 14: Ingebrekestelling 1. Indien Opdrachtnemer niet, niet tijdig of onvoldoende voldoet aan zijn verplichtingen dan zal het Faunafonds hem schriftelijk in gebreke stellen. Indien Opdrachtnemer na éénmaal in gebreke te zijn gesteld het feit, waarvoor de ingebrekestelling plaatsvond niet binnen één week heeft aangepast of binnen deze termijn geen maatregelen heeft getroffen waarvoor dat feit niet meer kan optreden, dan heeft het bestuur van het Faunafonds het recht het raamcontract met Opdrachtnemer éénzijdig te beëindigen.

5 2. Het Faunafonds behoudt zich het recht voor om een door een voor de Opdrachtnemer werkzame taxateur uitgevoerde taxatie te laten hertaxeren door een onafhankelijke deskundige. Indien het verschil tussen de taxatie van de voor de Opdrachtnemer werkzame taxateur en de taxatie van de onafhankelijke deskundige groter is dan 25% en dit verschil onverklaarbaar is, dan verwacht het Faunafonds dat deze taxateur van de Opdrachtnemer geen taxatieopdrachten meer zal krijgen. Mocht blijken dat de Opdrachtnemer desondanks toch taxatieopdrachten voor het Faunafonds aan deze taxateur verstrekt, dan wordt de Opdrachtnemer door het Faunafonds in gebreke gesteld en heeft het Faunafonds het recht het raamcontract met de Opdrachtnemer éénzijdig te beëindigen. Artikel 15: Taxateurs 1. De Opdrachtnemer maakt gebruik van de volgende voor zijn onderneming werkzame taxateurs: etc. 2. Inzet van taxateurs vindt niet plaats dan na verkregen instemming van het Faunafonds. Aldus overeengekomen en ondertekend op 2015 te : I. Het bestuur van het Faunafonds: de voorzitter, de secretaris, R. de Jong II. De opdrachtnemer: de directeur,

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen

Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen Raamovereenkomst Kantoorartikelen Tussen en Stichting Christelijke Hogeschool Windesheim Publicatienummer [nummer] Dossier D1424 Ingangsdatum [ingangsdatum] Partijen: 1. Stichting Christelijke

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Nota van Inlichtingen. Schadetaxaties Faunafonds

Nota van Inlichtingen. Schadetaxaties Faunafonds Nota van Inlichtingen Behorend bij de Europese aanbesteding Schade Faunafonds (Referentie: BIJ12.2015.0006.FF) Datum en versie: 17 februari 2015, definitief Inleiding In deze Nota van Inlichtingen worden

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 november 2004 Rapportnummer: 2004/459

Rapport. Datum: 26 november 2004 Rapportnummer: 2004/459 Rapport Datum: 26 november 2004 Rapportnummer: 2004/459 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het bestuur van het Faunafonds, tot op het moment dat hij zich tot de Nationale ombudsman wendde (1 oktober

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers

Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers 1 Raamovereenkomst ARVODI-2011 inzake Transport en opslag van Media Dragers De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij

Hierna beiden gezamenlijk aan te duiden als Partijen en afzonderlijk als Partij De ondergetekenden: 1. De Onderzoeksraad voor Veiligheid, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door mw. mr. C.A.J.F. Verheij, Secretaris Directeur, hierna te noemen 'Opdrachtgever',

Nadere informatie

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx>

Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:<xxx> Conceptovereenkomst Arbeidsmatige Activering kenmerk 1100152515 Gemeente Utrecht en Contractnummer: Gemeente Utrecht Interne Bedrijven Inkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân

(Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân (Concept) Raamovereenkomst betreffende Europese openbare aanbesteding ademluchttoestellen Veiligheidsregio Fryslân Perceel 2 ademluchtcilinders en dienstverlening Veiligheidsregio Fryslân EN Versie 0.2

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen.

Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G voor de gemeente Groningen. Bijlage C Concept-(raam)overeenkomst Bulkscanners Nummer 2009/G-03-01 voor de gemeente Groningen. Concept Raamovereenkomst voor de levering van Bulkscanners 1 Concept-RaamOvereenkomst voor de levering

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017

Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 Raamovereenkomst ARBIT inzake IV Expertisediensten 2017 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de Minister van het ministerie van Infrastructuur

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER>

Concept Raamovereenkomst. inzake. Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost. tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST <NAAM LEVERANCIER> Concept Raamovereenkomst inzake Arbodienstverlening t.b.v. de GGD Brabant-Zuidoost tussen GGD BRABANT-ZUIDOOST en Kenmerk: EG.I2014_20 : Inhoudsopgave ARTIKEL 1: AARD VAN DE RAAMOVEREENKOMST...

Nadere informatie

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2011 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2011 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer 1 Instructie: teksten die cursief zijn gedrukt zijn optioneel (Datum: 28 oktober 2011) Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2011 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer

Nadere informatie

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst 'Betonnen rioolbuizen en -putten', kenmerk 14.SW.139 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau

Nadere informatie

Algemene inkoopvoorwaarden

Algemene inkoopvoorwaarden Bijlage A-1 Algemene inkoopvoorwaarden De inkoopvoorwaarden zijn als apart document bijgevoegd. 1 Bijlage A-2 Conceptovereenkomst De ondergetekenden: Stichting BOOR, hierna te noemen Opdrachtgever, gevestigd

Nadere informatie

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08

Gemeente Utrecht. Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Overeenkomst Beloningsmaatregel A2 Utrecht Bereikbaar kenmerk 17 SO 08 Gemeente Utrecht, StadsOntwikkeling en ARS Traffic & Transport Technology B.V. Gemeente Utrecht Partijen: 1. De gemeente Utrecht,

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening

Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Overeenkomst (CONCEPT) Europese Aanbesteding Beveiliging en aanverwante dienstverlening Stenden Hogeschool - Vertrouwelijk Contractnummer/kenmerk: De ondergetekenden: Stichting Stenden Hogeschool,

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx>

Concept Overeenkomst FMIS kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Concept Overeenkomst FMIS kenmerk 1100027898 Gemeente Utrecht en Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ Utrecht Email concerninkoop@utrecht.nl

Nadere informatie

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx

Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/ Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst Juridische dienstverlening kenmerk INK/POJ/042013 Gemeente De Bilt en xxx Overeenkomst voor de Juridische dienstverlening Perceel 1: Perceel 2: Perceel 3: Perceel 4: arbeids- en ambtenarenrecht

Nadere informatie

Modelovereenkomst PARTIJEN:

Modelovereenkomst PARTIJEN: 1 Modelovereenkomst Bijlage nummer 9 PARTIJEN: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het, namens deze Directeur DVOM, naam ondertekenaar,

Nadere informatie

1. Connekt namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het Meerjarenprogramma Topsector Logistiek uitvoert;

1. Connekt namens het Ministerie van Infrastructuur en Milieu het Meerjarenprogramma Topsector Logistiek uitvoert; Model Raamovereenkomst Projectnummer: PTL01.[nummer] Projectnaam: Programma-manager NLIP Datum: [datum] De ondergetekenden: enerzijds 1. de Stichting Connekt, gevestigd en kantoorhoudende te Delft, aan

Nadere informatie

Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117. Gemeente Utrecht en xxx

Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117. Gemeente Utrecht en xxx Overeenkomst Tentenbouw Hospitality Grand Départ Utrecht 2015 kenmerk 14.LTU.117 Gemeente Utrecht en xxx Bronversie Overeenkomst diensten leveringen 3v1, 20140804 Overeenkomst voor de verhuur, de plaatsing,

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10

Raadsvoorstel. Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Af r MAASDRIEL Raadsvoorstel Gemeenteraad 30 mei 2013 10 Kerkdriel, 11 april 2013 Onderwerp Benoeming accountant Beslispunten 1. Instemmen met de uitkomst van de regionale Europese aanbesteding accountantscontrole;

Nadere informatie

Overeenkomst voor accountancydiensten

Overeenkomst voor accountancydiensten Overeenkomst voor accountancydiensten DE ONDERGETEKENDEN: 1. [ Naam Opdrachtnemer], gevestigd te [ adres ] en geregistreerd in het handelsregister onder nummer [ KvKnr ] (hierna te noemen: Opdrachtnemer

Nadere informatie

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2014 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer

Raamovereenkomst koop en levering ARIV-2014 contractnummer en verplichtingennummer / inkoopordernummer / middelenbestedingnummer Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De overige

Nadere informatie

Bijlage 5, Concept Overeenkomst Taxatie dieren.

Bijlage 5, Concept Overeenkomst Taxatie dieren. Bijlage 5, Concept Overeenkomst Taxatie dieren. Dienstverleningsovereenkomst ARVODI-2016 Contractnummer:. De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Concept Overeenkomst inzake W-installaties Versie: 1.0 Opgesteld door: Lisanne Hendriks Datum: 16 september 2016 1 van 7 De ondergetekenden:

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening

Bijlage 3 Overeenkomst. Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Bijlage 3 Overeenkomst Overeenkomst levering mobilofoons bijbehorende dienstverlening Naam Opdrachtnemer Logo Opdrachtnemer DE ONDERGETEKENDEN: Veiligheidsregio Drenthe, in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

CONCEPT OVEREENKOMST MULTI FUNCTION PRINTERS EN REPROSHOPS INCL. BIJBEHORENDE DIENSTVERLEING (CONTRACTNUMMER XX)

CONCEPT OVEREENKOMST MULTI FUNCTION PRINTERS EN REPROSHOPS INCL. BIJBEHORENDE DIENSTVERLEING (CONTRACTNUMMER XX) CONCEPT OVEREENKOMST MULTI FUNCTION PRINTERS EN REPROSHOPS INCL. BIJBEHORENDE DIENSTVERLEING (CONTRACTNUMMER XX) Instituut/Dienst Opleiding/Afdeling Auteur(s) Functie auteur(s) Verantwoordelijk directeur

Nadere informatie

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer

B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer B4a Concept overeenkomst leerlingenvervoer Ondergetekenden: 1. de publiekrechtelijke rechtspersoon gemeente . Ten deze ingevolge artikel 171 Gemeentewet rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Schuldhulpverlening zelfstandig ondernemers kenmerk 13.WI.043 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht

Nadere informatie

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [inhuur personeel] op het gebied van [.]

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [inhuur personeel] op het gebied van [.] Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De overige

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Concept raamovereenkomst Verzekeringsmakelaar kenmerk 13.IB.091 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Vliegend

Nadere informatie

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx Raamovereenkomst Blusmiddelen Kenmerk 14.GU.098 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres Stadsplateau 1, 3521 AZ

Nadere informatie

Concept Raamovereenkomst Contractnummer:

Concept Raamovereenkomst Contractnummer: Concept Raamovereenkomst Contractnummer: 201600265.015.001 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door het ministerie van

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst ARBIT inzake

Model Raamovereenkomst ARBIT inzake Model Raamovereenkomst ARBIT inzake Model Raamovereenkomst ARBIT 2011 De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag,

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ME-EU-15-14 Partijen: Perceel 1 / 2 / 3 / 4 / 5 Productgroep: I. de publiekrechtelijke rechtspersoon Academisch Ziekenhuis Leiden (Leids Universitair Medisch Centrum), gevestigd

Nadere informatie

Concept overeenkomst ARBIT inzake VMS en AVT beheer

Concept overeenkomst ARBIT inzake VMS en AVT beheer Concept overeenkomst ARBIT inzake VMS en AVT beheer De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de de F. van Dijk secretaris van de Raad voor

Nadere informatie

Bijlage 9. Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en...

Bijlage 9. Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en... Bijlage 9 Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en... Ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke rechtspersonen gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg.

Nadere informatie

Bijlage Concept Raamovereenkomst

Bijlage Concept Raamovereenkomst Bijlage Concept Raamovereenkomst behorende bij het Beschrijvend document: Rijksbrede aanbesteding Inhuur Juridische Capaciteit met TenderNed-kenmerk: 134733 de datum: april 2017 versie: 1.1 Pagina 1 van

Nadere informatie

3 Taxatie van de schade

3 Taxatie van de schade FAUNAFONDS Regeling vaststelling beleidsregels schadevergoeding Faunafonds (van 14 maart 2002) Laatstelijk gewijzigd op 7 februari 2008. No. FF/2008/015 HET BESTUUR VAN HET FAUNAFONDS, Besluit: 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Inkoop Concept Overeenkomst

Inkoop Concept Overeenkomst Inkoop Concept Overeenkomst UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage A Kenmerk 201500123.029.016 Betreft Europese

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie

Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST. inzake. Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa. ten behoeve van het ministerie van Defensie Bijlage 5B RAAMOVEREENKOMST inzake Begeleiding Militair Uitzonderlijk Transport in Europa ten behoeve van het ministerie van Defensie Referentienummer 089.25.42.8042 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Artikel 2

Nadere informatie

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx

CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106. Gemeente Utrecht en xxx. Contractnummer: xxx CONCEPT Raamovereenkomst Bewegwijzering Stadskantoor kenmerk 13.POS.106 Gemeente Utrecht en xxx Contractnummer: xxx Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Algemene voorwaarden ILEXYS BV

Algemene voorwaarden ILEXYS BV Algemene voorwaarden 1-1-2015 Artikel 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, werkzaamheden en opdrachten in de ruimste zin van het woord, evenals op de aldus tot stand gekomen

Nadere informatie

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011

Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 1 Raamovereenkomst inzake revisie van Caterpillar motoren en de componenten. Onder voorwaarden ARVODI 2011 tussen 1.De Staat der Nederlanden, Ministerie van Defensie gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARVODI-2016 inzake inhuur

Raamovereenkomst ARVODI-2016 inzake inhuur Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De overige

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN

OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN OBJECTEN DE MEENT, DE HOUT EN HOORNSE VAART TUSSEN ALKMAAR SPORT N.V. EN [NAAM LEVERANCIER] OVEREENKOMSTNUMMER

Nadere informatie

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer

Overeenkomst. inzake. receptiedienstverlening. tussen. Stichting Nuffic. Opdrachtnemer Overeenkomst inzake receptiedienstverlening tussen Stichting Nuffic en Opdrachtnemer Contractnummer Datum : contractnummer : datum Pagina 1 van 5 OVEREENKOMST Ondergetekenden: Stichting Nuffic, gevestigd

Nadere informatie

Concept Overeenkomst Turnkey PV-installaties Perceel 1. kenmerk Gemeente Utrecht en xxx

Concept Overeenkomst Turnkey PV-installaties Perceel 1. kenmerk Gemeente Utrecht en xxx Concept Overeenkomst Turnkey PV-installaties Perceel 1 kenmerk 110.0013131 Gemeente Utrecht en xxx Bronversie Overeenkomst diensten leveringen 3v1, 20140804 Overeenkomst voor de turnkey realisatie van

Nadere informatie

Overeenkomst voor Inspectie, onderhoud en revisie van roostergoedreinigers.

Overeenkomst voor Inspectie, onderhoud en revisie van roostergoedreinigers. Overeenkomst voor Inspectie, onderhoud en revisie van roostergoedreinigers. Tussen: En: Waterschap Hunze & Aa s Overeenkomst nummer: 2011/WHA 2011-10 Datum: 8-12-2011 Versie 0.1 concept

Nadere informatie

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst inzake accountantscontrole boekjaar 2017 en verder De ondergetekenden:

Nadere informatie

<Concept> Rijksbrede Raamovereenkomst Auditdiensten Perceel <perceelomschrijving>

<Concept> Rijksbrede Raamovereenkomst Auditdiensten Perceel <perceelomschrijving> Rijksbrede Raamovereenkomst Auditdiensten Perceel Zaaknummer: De ondergetekenden: 1. De Staat der Nederlanden, zijn zetel hebbende te Den Haag, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Inkoop Concept Nadere overeenkomst

Inkoop Concept Nadere overeenkomst Inkoop Concept Nadere overeenkomst UBR HIS Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage B Kenmerk 201500114.137.013 Betreft

Nadere informatie

Concept Overeenkomst. Tussen. <Naam Opdrachtgever> <Naam Opdrachtnemer> project DIG-1924

Concept Overeenkomst. Tussen. <Naam Opdrachtgever> <Naam Opdrachtnemer> project DIG-1924 Concept Overeenkomst Voor de levering, implementatie en het onderhoud van een systeem voor aansluiten op het stelsel van Basisregistraties en een gegevensmagazijn voor interne opslag en distributie Tussen

Nadere informatie

SCHOONMAAKOVEREENKOMST

SCHOONMAAKOVEREENKOMST SCHOONMAAKOVEREENKOMST met toepassing van de AVSN 2008 deel A en B en C Partijen: A. GGD Hart voor Brabant (Openbaar lichaam op grond van de gemeenschappelijke regeling), gevestigd en kantoor houdende

Nadere informatie

PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN. De ondergetekenden:

PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN. De ondergetekenden: PIV-OVEREENKOMST BUITENGERECHTELIJKE KOSTEN De ondergetekenden: (Naam belangenbehartiger), gevestigd en kantoorhoudende te (plaats); hierna te noemen belangenbehartiger; en (Naam verzekeraar), gevestigd

Nadere informatie

Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever',

Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever', Bijlage 3, RAAMOVEREENKOMST HULP BIJ HET HUISHOUDEN Partijen: 1. De gemeente als vermeld op het tekenblad gemeente hiervoor, hierna te noemen: Opdrachtgever', en 2. Het bedrijf als vermeld op het tekenblad

Nadere informatie

Raamovereenkomst ARVODI-2016 inzake Uitzendkrachten en tijdelijke inhuur via payroll constructie

Raamovereenkomst ARVODI-2016 inzake Uitzendkrachten en tijdelijke inhuur via payroll constructie Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De overige

Nadere informatie

Bijlage 15. Model Nadere overeenkomst. ICT Werkomgeving Rijk IWR2016 LAM (Laptops, Accessoires, Mobiele ICT Werkplekken)

Bijlage 15. Model Nadere overeenkomst. ICT Werkomgeving Rijk IWR2016 LAM (Laptops, Accessoires, Mobiele ICT Werkplekken) Model Nadere overeenkomst Programma Aanbesteding IWR Bezoekadres Rijkskantoor Beatrixpark Wilhelmina van Pruisenweg 52 2595 AN Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Bijlage 15 Model Nadere overeenkomst

Nadere informatie

CONCEPT-OVEREENKOMST. < Perceel 1: Client hardware / Perceel 2: Servers >

CONCEPT-OVEREENKOMST. < Perceel 1: Client hardware / Perceel 2: Servers > CONCEPT-OVEREENKOMST < Perceel 1: Client hardware / Perceel 2: Servers > Tussen En : Waterschap Vallei en Veluwe : Overeenkomstnummer Datum Versie: : : : CONCEPT pagina

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE LEVERING EN AANVERWANTE DIENSTVERLENING BEDRIJFS-EN VEILIGHEIDSKLEDING PERCEEL (nr. en naam) TEN BEHOEVE VAN DE GEMEENTE VENLO

OVEREENKOMST INZAKE DE LEVERING EN AANVERWANTE DIENSTVERLENING BEDRIJFS-EN VEILIGHEIDSKLEDING PERCEEL (nr. en naam) TEN BEHOEVE VAN DE GEMEENTE VENLO OVEREENKOMST INZAKE DE LEVERING EN AANVERWANTE DIENSTVERLENING BEDRIJFS-EN VEILIGHEIDSKLEDING PERCEEL (nr. en naam) TEN BEHOEVE VAN DE GEMEENTE VENLO Partijen: 1. De gemeente Venlo, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

SCHOONMAAKOVEREENKOMST

SCHOONMAAKOVEREENKOMST SCHOONMAAKOVEREENKOMST met toepassing van de AVSN 2008 deel A en B Partijen: A. Omroep Brabant Mediafaciliteiten CV gevestigd en kantoor houdende te Son, aan Science Park Eindhoven 5550 (5692 EL) rechtsgeldig

Nadere informatie

Dienstverleningsovereenkomst ARVODI tussen

Dienstverleningsovereenkomst ARVODI tussen Dienstverleningsovereenkomst ARVODI-2014 tussen Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties/Directie Stelselontwikkeling en Bestuursondersteuning Bureau ABD en inzake ABD magazine

Nadere informatie

Raamovereenkomst DRUKWERK. Centrum Indicatiestelling Zorg. xxxxxxxxxxxxxx

Raamovereenkomst DRUKWERK. Centrum Indicatiestelling Zorg. xxxxxxxxxxxxxx Raamovereenkomst DRUKWERK Centrum Indicatiestelling Zorg en xxxxxxxxxxxxxx Kenmerk: DRKW 2015 CIZ - GK Raamovereenkomst drukwerk 1 Raamovereenkomst Drukwerk De ondergetekenden: A. Centrum indicatiestelling

Nadere informatie

Tuchtrechtspraak NVM. Stichting RvT Zuid 203 ERECODE 202 TAXATIE. Taxatie uitgevoerd door medewerker die geen lid NVM was.

Tuchtrechtspraak NVM. Stichting RvT Zuid 203 ERECODE 202 TAXATIE. Taxatie uitgevoerd door medewerker die geen lid NVM was. 19-04 RvT Zuid 203 ERECODE 202 TAXATIE Taxatie uitgevoerd door medewerker die geen lid NVM was. De NVM verwijt makelaarskantoor X (beklaagde en lid NVM) dat door haar medewerker/vennoot Z een taxatierapport

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Energiediensten. Ennatuurlijk B.V V2 pagina 1/6

Algemene voorwaarden Energiediensten. Ennatuurlijk B.V V2 pagina 1/6 Algemene voorwaarden Energiediensten Ennatuurlijk B.V. 2018-02-V2 pagina 1/6 Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsomschrijvingen Pag. 3 Artikel 2 Algemeen Pag. 3 Artikel 3 Aanbieding en Overeenkomst Pag. 3 Artikel

Nadere informatie

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen:

Raamovereenkomst Chemicaliën en laboratoriumbenodigdheden. Partijen: Partijen: De Rijksuniversiteit Groningen, gevestigd aan de Broerstraat 5, 9712 CP te Groningen, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter van het College van Bestuur, prof. dr. S. Poppema,

Nadere informatie

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT In opdracht van RCN-Studiefinanciering (hierna te noemen Opdrachtgever), de Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is geves

OVEREENKOMST VAN OPDRACHT In opdracht van RCN-Studiefinanciering (hierna te noemen Opdrachtgever), de Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is geves OVEREENKOMST VAN OPDRACHT In opdracht van RCN-Studiefinanciering (hierna te noemen Opdrachtgever), de Staat der Nederlanden, waarvan de zetel is gevestigd te Den Haag, te dezen vertegenwoordigd door de

Nadere informatie

FLASH! Faunaschade in de landbouw. Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs Amersfoort, 17 april 2018 C.F. van Helvoirt J.J.H.

FLASH! Faunaschade in de landbouw. Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs Amersfoort, 17 april 2018 C.F. van Helvoirt J.J.H. FLASH! Faunaschade in de landbouw Vereniging Agrarische Bedrijfsadviseurs Amersfoort, 17 april 2018 C.F. van Helvoirt J.J.H. Hulshof 1 Faunaschade in de Wnb Artikel 6.1 Wnb(oud art. 84 Ffw) Verantwoordelijkheid:

Nadere informatie

Raamovereenkomst Toegangsverlening accommodaties UVO kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer:

Raamovereenkomst Toegangsverlening accommodaties UVO kenmerk Gemeente Utrecht en <xxx> Contractnummer: Raamovereenkomst Toegangsverlening accommodaties UVO kenmerk 1100014441 Gemeente Utrecht en Contractnummer: 1100014441 Interne Bedrijven Concerninkoop Postadres Postbus 10080, 3505 AB Utrecht Bezoekadres

Nadere informatie

Besluit Gelet op bovenstaande overwegingen hebben wij overeenkomstig het advies van de hoor en adviescommissie besloten:

Besluit Gelet op bovenstaande overwegingen hebben wij overeenkomstig het advies van de hoor en adviescommissie besloten: Besluit Gelet op bovenstaande overwegingen hebben wij overeenkomstig het advies van de hoor en adviescommissie besloten: I. de bezwaren deels gegrond en deels ongegrond te verklaren; II. aan de Faunabeheereenheid

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS. Artikel 1 Algemene bepalingen

ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS. Artikel 1 Algemene bepalingen ALGEMENE VOORWAARDEN ZUIDPROFS Artikel 1 Algemene bepalingen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, leveranties en overeenkomsten en overige verbintenissen, waaronder

Nadere informatie

FAUNAFONDS. Regeling vaststelling beleidsregels schadevergoeding Faunafonds (van 14 maart 2002) Laatstelijk gewijzigd op 5 september 2012.

FAUNAFONDS. Regeling vaststelling beleidsregels schadevergoeding Faunafonds (van 14 maart 2002) Laatstelijk gewijzigd op 5 september 2012. FAUNAFONDS Regeling vaststelling beleidsregels schadevergoeding Faunafonds (van 14 maart 2002) Laatstelijk gewijzigd op 5 september 2012. No. FF/2012.203 HET BESTUUR VAN HET FAUNAFONDS, Besluit: 1. Begripsbepalingen

Nadere informatie

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden

Willy's Wereld. Algemene voorwaarden Willy's Wereld Algemene voorwaarden Artikel 1 Algemeen 1. Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elke opdracht, vervolgopdracht, offerte en overeenkomst, alsmede op elke rechtsbetrekking als

Nadere informatie

Nadere Overeenkomst Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Telecommunicatie

Nadere Overeenkomst Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Telecommunicatie Nadere Overeenkomst Gemeentelijke Telecommunicatie Mobiele Telecommunicatie 1 Inhoudsopgave Artikel 1. Opzet van de Nadere Overeenkomst... 4 Artikel 2. Begrippen... 4 Artikel 3. Voorwerp van de Nadere

Nadere informatie

Overeenkomst voor accountancydiensten

Overeenkomst voor accountancydiensten Overeenkomst voor accountancydiensten Tussen: Waterschap Hunze & Aa s En: Overeenkomst nummer: CTM169773 Datum: Versie Concept 12-12-2017 Inhoud Algemeen... 3 Artikel 1. Definities... 4 Artikel 2. Onderwerp

Nadere informatie

Houtduiven Bijgedragen door Faunabeheereenheid

Houtduiven Bijgedragen door Faunabeheereenheid Houtduiven Bijgedragen door Faunabeheereenheid FAUNABEHEERPLAN WILDSOORTEN NOORDHOLLAND HOUTDUIVEN Faunabeheereenheid NoordHolland September 2004 Auteur, Secretariaat van de Faunabeheereenheid Houtduiven

Nadere informatie

overeenkomst voor levering schelpen

overeenkomst voor levering schelpen overeenkomst voor levering schelpen Tussen: En: Waterschap Hunze en Aa s Overeenkomst nummer: WHA 2015-01 Datum: CFBD8A3F-0950-45E4-B0E5-8E0DFA704796,24,30CFBD8A3F-0950-45E4-B0E5-8E0DFA704796,24,30

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Scrum Company

Algemene voorwaarden Scrum Company Algemene voorwaarden Scrum Company Artikel 1 Toepassingsgebied 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing bij opdrachten aan en op alle aanbiedingen en overeenkomsten waarbij Scrum Company of voor

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST ZONNEPANEELSYSTEMEN OP HUURWONINGEN IN HAARLEMMERMEER

RAAMOVEREENKOMST ZONNEPANEELSYSTEMEN OP HUURWONINGEN IN HAARLEMMERMEER Bijlage IX Concept Raamovereenkomst Aan onderstaande concept Raamovereenkomst kunnen geen rechten worden ontleend. RAAMOVEREENKOMST ZONNEPANEELSYSTEMEN OP HUURWONINGEN IN HAARLEMMERMEER TUSSEN ZONNEPANELEN

Nadere informatie

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [perceel]

NADERE OVEREENKOMST met kenmerk. inzake [perceel] 1 Instructie: - Teksten/bepalingen waar voor staat, zijn optioneel. - Bij teksten waar OF tussen de bepalingen in staat, dient een keuze tussen de verschillende opties gemaakt te worden. De

Nadere informatie

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen

OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP. tussen OVEREENKOMST BETREFFENDE LEVERING VAN VERPLEEG- EN VERZORGINGSARTIKELEN VOOR KORAAL GROEP tussen Koraal Groep Valkstraat 14 Postbus 5109, 6130 PC SITTARD vertegenwoordigd door de heer mr. drs. R.W.M. Quik

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

NED~ Groenendaal _. Bureau voor verkiezingen. Ministerie van BZK Kiesraad. t.a.v. mw E. van Eerden Postbus 20011 2500 EA Den Haag

NED~ Groenendaal _. Bureau voor verkiezingen. Ministerie van BZK Kiesraad. t.a.v. mw E. van Eerden Postbus 20011 2500 EA Den Haag NED~ Groenendaal _ Bureau voor verkiezingen Betreft: Getekende contracten Beste Erna, Bijgaand de getekende contracten retour. Ministerie van BZK Kiesraad. t.a.v. mw E. van Eerden Postbus 20011 2500 EA

Nadere informatie

Dit document is op 18 mei 2016 ook separaat gepubliceerd op:

Dit document is op 18 mei 2016 ook separaat gepubliceerd op: Bijlage 6: Concept Raamovereenkomst Dit document is op 18 mei 2016 ook separaat gepubliceerd op: www.tenderned.nl. LET OP: Dit document dient u uit te printen, per pagina te paraferen, de laatste pagina

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE

ALGEMENE VOORWAARDEN ALLROUND BACKOFFICE Artikel 1 Definities 1. In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Allround Backoffice: de gebruiker van deze algemene voorwaarden, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder

Nadere informatie

Webshops4AllW. Algemene Voorwaarden Webshops4All B.V.

Webshops4AllW. Algemene Voorwaarden Webshops4All B.V. Algemene Voorwaarden Webshops4All B.V. Artikel 1 Algemeen 1.1. In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: - Webshops4All B.V., als opdrachtnemer; - opdrachtgever: de partij die de opdracht aan

Nadere informatie