Tevens moet rekening worden gehouden met artikel 3.7 en Bijlage B van de Belgische Corporate Governance Code.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tevens moet rekening worden gehouden met artikel 3.7 en Bijlage B van de Belgische Corporate Governance Code."

Transcriptie

1 1 Inhoudstafel HOME INVEST BELGIUM : GEDRAGSCODE I. INLEIDING Voorwerp van onderhavige Code Waarschuwing... 2 II. DEFINITIES EN VOORBEELDEN Definities Voorbeelden van bevoorrechte informatie... 5 III. VERPLICHTINGEN VAN INSIDERS Verbod op misbruik van voorkennis Verplichting tot kennisgeving Compliance Officer Gesloten perioden Lijst Sancties... 9 IV. DIVERSEN Informatie Wijziging I. INLEIDING 1. Voorwerp van onderhavige Code In het kader van de normale uitoefening van hun activiteiten kan het gebeuren dat de bestuurders en personeelsleden van Home Invest Belgium toegang hebben tot of gebruik maken van Bevoorrechte Informatie. Deze personen zijn deontologisch en wettelijk verplicht zich te onthouden van handelingen die onwettig zijn ten aanzien van de regelgeving betreffende marktmisbruik, en voornamelijk: de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten, het Koninklijk Besluit van 5 maart 2006 betreffende marktmisbruik. Tevens moet rekening worden gehouden met artikel 3.7 en Bijlage B van de Belgische Corporate Governance Code. Het doel van onderhavige Code bestaat erin: (a) de betrokken personen de mogelijkheid te bieden om geen zogeheten «misbruik van voorkennis» (ook wel «insider trading» genoemd) en «beursdelicten» te plegen; (b) Home Invest Belgium te beschermen tegen potentieel gevaarlijke veronderstellingen die gedaan zouden worden ten aanzien van haar bestuurders en haar personeel, waarbij deze ervan verdacht zouden worden onwettelijke activiteiten te hebben gepleegd of in hun eigen voordeel te hebben gehandeld door gebruik te maken van informatie die niet beschikbaar is voor het publiek en (c) Home Invest Belgium de mogelijkheid te bieden haar verplichtingen volgens de Belgische Corporate Governance Code na te leven.

2 2 2. Waarschuwing Onderhavige Code werd opgesteld met als enig doel iedere schending van de regelgeving betreffende marktmisbruik door voornoemde personen te voorkomen en zelfs maar het vermoeden van ongepast gedrag door hen te vermijden. Het houdt geen juridisch advies in en kan niet als dusdanig gebruikt worden. Al deze personen zijn er persoonlijk toe gehouden om op elk moment de regels betreffende marktmisbruik na te leven en gepersonaliseerd juridisch advies in te winnen wanneer dit nodig blijkt. II. DEFINITIES EN VOORBEELDEN 3. Definities «Besluit»: het koninklijk besluit van 5 maart 2006 betreffende marktmisbruik. «Compliance Officer»: de persoon die in die hoedanigheid is aangeduid door de raad van bestuur van de Vennootschap met de voorafgaande goedkeuring van de FSMA. «Misbruik van voorkennis»: het niet-naleven door een Insider van de verplichtingen die hem/haar in die hoedanigheid zijn opgelegd. «Bestuurder»: de persoon die leidinggevende verantwoordelijkheden in de Vennootschap heeft in de zin van artikel 2, 22, van de wet, meer bepaald: - elk lid van de bestuurs-, beheers- en toezichtsorganen van de uitgevende instelling; - iedere verantwoordelijke op hoog niveau die, zonder lid te zijn van deze organen, regelmatige toegang heeft tot Bevoorrechte Informatie die direct of indirect betrekking heeft op de uitgevende instelling en bevoegdheid heeft om managementbeslissingen te nemen betreffende de toekomstige evolutie en de bedrijfsstrategie van deze uitgevende instelling. Het kan ook gaan om leden van comités die zijn ingesteld door de Vennootschap of om personen die een arbeids- of consultancycontract hebben met de Vennootschap en die, wegens hun functie, over Bevoorrechte Informatie zouden kunnen beschikken en de bevoegdheid zouden kunnen hebben om managementbeslissingen te nemen betreffende de toekomstige evolutie en de bedrijfsstrategie van de Vennootschap.

3 3 «Dochtermaatschappij»: iedere dochtermaatschappij van de Vennootschap in de zin van artikel 6 van het Wetboek van Vennootschappen. «FSMA»: de Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten. «Bevoorrechte Informatie»: alle informatie die cumulatief de volgende vier kenmerken vertoont: (a) (b) (c) ze werd nog niet openbaar gemaakt, d.w.z. ze werd nog niet via de traditionele media (geschreven pers met grote verspreiding, radio, televisie) of elektronische media meegedeeld; ze is voldoende precies, d.w.z. ze maakt melding van een reeks feiten die al bestaan of waarvan men redelijkerwijze kan verwachten dat ze zullen bestaan of van een gebeurtenis die zich heeft voorgedaan of waarvan men redelijkerwijze kan verwachten dat ze zich zal voordoen; ze is voldoende precies zodat men er een conclusie uit kan trekken voor wat betreft het mogelijke gevolg van deze reeks feiten of deze gebeurtenis op het verloop van de betrokken Financiële Instrumenten; ze heeft direct of indirect betrekking op de Vennootschap of op een of meerdere Financiële Instrumenten. Informatie heeft indirect betrekking op de Vennootschap wanneer ze betrekking heeft op een andere instelling die financiële instrumenten uitgeeft of op andere financiële instrumenten maar zich op het werkterrein van de Vennootschap situeert en een aanzienlijke invloed zou kunnen hebben op de beoordeling van de vooruitzichten van de Vennootschap; (d) ze zou, indien ze openbaar werd gemaakt, een gevoelige invloed kunnen hebben op de koers van de Financiële Instrumenten of de koers van de Aanverwante Financiële Instrumenten waarop ze betrekking heeft. Dat is informatie die een redelijke belegger zou kunnen gebruiken als een van de grondslagen voor zijn beleggingsbeslissingen. Van weinig belang is de ondersteuning (schriftelijk, mondeling, elektronisch, beeld enz.), de aard ervan (commercieel, financieel enz.), de vorm ervan (studie, vergadering, aantekening, correspondentie, registratie enz.) of de plaats waar ze werd verworven. «Insider»: elke persoon die over Bevoorrechte Informatie beschikt en die op de hoogte is van het bevoorrechte karakter van deze informatie of dit redelijkerwijs niet kan ontkennen.

4 4 «Financieel Instrument»: elk financieel instrument in de zin van artikel 2, 1 van de Wet en meer bepaald: (a) aandelen en andere met aandelen gelijk te stellen waarden; (b) obligaties en andere op de kapitaalmarkt verhandelbare schuldvorderingen; (c) inschrijvings- en ruilrechten; (d) financiële termijncontracten («futures»); (e) ruilcontracten op met aandelen verwante stromen («equity swaps»); (f) aandelenopties. «Aanverwant Financieel Instrument»: elk financieel instrument dat op een van de volgende manieren verbonden is met een Financieel Instrument van Home Invest Belgium: (a) is converteerbaar in het betrokken Financieel Instrument of kan er tegen omgeruild worden; (b) geeft aan zijn titularis het recht het betrokken Financieel Instrument te verwerven of erop in te schrijven wanneer er een significante correlatie bestaat tussen de koersen van beide instrumenten; (c) is uitgegeven of gewaarborgd door de uitgevende instelling of als borg van het betrokken Financieel Instrument wanneer er een aanzienlijke correlatie bestaat tussen de koersen van beide instrumenten; (d) is een certificaat dat het betrokken Financieel Instrument vertegenwoordigt of er de tegenwaarde van vormt; (e) brengt een rendement op dat op grond van de uitgiftevoorwaarden specifiek gekoppeld is aan het verloop van de koers van het Financieel Instrument. «Lijst»: de lijst die door de Vennootschap is opgemaakt conform artikel 25bis, 1 er, alinea 1, van de Wet. «Wet»: de wet van 2 augustus 2002 betreffende het toezicht op de financiële sector en de financiële diensten. «Nauw Verwante Persoon» met een ander persoon: elke persoon die nauw verwant is met een andere persoon, namelijk: (a) de echtgenoot(e) of iedere andere partner van die andere persoon; (b) de kinderen die wettelijk ten laste zijn van die andere persoon; (c) elke andere ouder die op de datum van de betreffende transactie minstens één jaar dezelfde woonplaats deelt; (d) elke rechtspersoon of entiteit waarvan de leidinggevende verantwoordelijkheden worden uitgeoefend door de andere persoon in kwestie of een persoon die er nauw mee verbonden is of die direct of indirect gecontroleerd wordt door die andere persoon, of die is opgericht ten voordele van die andere persoon of waarvan de economische belangen grotendeels overeenkomen met die van die andere persoon. «Vennootschap»: de naamloze vennootschap Home Invest Belgium, met maatschappelijke zetel te 1200 Sint-Lambrechts-Woluwe, Woluwedal 60, bus 4, ingeschreven in het register van rechtspersonen (RRP Brussel) van de Kruispuntbank van Ondernemingen onder nummer

5 5 «Transactie(s)»: elke verkoop, aankoop of akkoord tot verkoop of aankoop betreffende eender welk Financieel Instrument van de Vennootschap of een Aanverwant Financieel Instrument; het feit dat een contract wordt afgesloten met als doel het maken van winst of het vermijden van verlies met betrekking tot de koersschommelingen van een effect van Home Invest Belgium; de uitgifte, overdracht, aanvaarding, verwerving, beschikking, uitoefening of vereffening van (over) een optie (koop-, verkoop- of dubbele optie) of van alle andere huidige of toekomstige, voorwaardelijke of onvoorwaardelijke rechten of verplichtingen tot het verwerven of overdragen van Financiële Instrumenten, Aanverwante Financiële Instrumenten, of elk belang in de Financiële Instrumenten van de Vennootschap. 4. Voorbeelden van bevoorrechte informatie Ter illustratie van de hierboven beschreven verbodsbepalingen volgen hieronder enkele mogelijke voorbeelden van informatie die, indien ze openbaar werd gemaakt, als bevoorrecht zou beschouwd kunnen worden: (a) een aanzienlijke aankoop of een aanzienlijke desinvestering; (b) de belangrijke ontwikkeling van nieuwe activiteiten door de Vennootschap; (c) de reële of verwachte wijziging in de financiële situatie van de Vennootschap; (d) de herstructurering van de Vennootschap in de zin van titel XI van het Wetboek van Vennootschappen; een belangrijke aankoop of belangrijke overdracht van aandelen die de Vennootschap voor ogen heeft; (e) een dreigend belangrijk rechtsgeding tegen de Vennootschap of een Dochtermaatschappij; (f) een belangrijke wijziging onder de bestuurders; (g) de wijziging in het beleid betreffende de uitkering van dividenden door de Vennootschap; (h) een openbaar overnamebod (OOB) dat op de Vennootschap wordt gedaan. Geruchten zullen nooit beschouwd worden als Bevoorrechte Informatie. In geval van twijfel over het bevoorrechte karakter van informatie waarvan iemand weet heeft, dient deze persoon onmiddellijk de Compliance Officer raadplegen. De Compliance Officer zal beoordelen of de informatie als Bevoorrechte Informatie beschouwd moet worden; indien dit het geval is, zal dit deze persoon toelaten te weten dat hij/zij de hoedanigheid van Insider heeft verworven en zich dienovereenkomstig dient te gedragen. Het is niet echt van belang te weten hoe en waar de persoon de informatie vandaan haalt en het is niet nodig dat ze door tussenkomst van Home Invest Belgium werd verworven om het ongepaste gebruik ervan als Misbruik van Voorkennis te bestempelen.

6 6 III. VERPLICHTINGEN VAN INSIDERS 5. Verbod op misbruik van voorkennis Personen die Bevoorrechte Informatie bezitten, moeten zich ervan onthouden: (a) (b) (c) deze Bevoorrechte Informatie voor eigen rekening of voor rekening van een andere persoon te gebruiken om de Financiële Instrumenten waarop deze informatie betrekking heeft of de Aanverwante Financiële Instrumenten direct of indirect te verwerven, over te dragen of proberen te verwerven of over te dragen; deze Bevoorrechte Informatie mee te delen aan enige andere persoon, wie het ook zij, behoudens in het kader van de normale uitoefening van hun functie. In dit verband mogen de Insiders de Bevoorrechte Informatie niet bespreken op plaatsen waar ze verrast zouden kunnen worden door andere personen, zoals in restaurants, liften, gangen, toiletten, op het openbaar vervoer, in stations, op luchthavens en andere openbare plaatsen. Bijzondere voorzichtigheid is geboden wat het gebruik van mobiele telefoons betreft; op grond van deze Bevoorrechte Informatie enige andere persoon te adviseren om de Financiële Instrumenten waarop deze Bevoorrechte Informatie betrekking heeft of de Aanverwante Financiële Instrumenten te verwerven of over te dragen of deze verwerving of overdracht door andere personen te laten uitvoeren. De Vennootschap moedigt de Insiders ten sterkste aan om geen enkele aanbeveling te doen, zelfs wanneer ze niet of op dat moment niet meer beschikken over Bevoorrechte Informatie met betrekking tot de Vennootschap of een Dochtermaatschappij. Het wordt personen die op de Lijst zijn ingeschreven en meer bepaald Bestuurders afgeraden om transacties op korte termijn te verrichten op de (Aanverwante) Financiële Instrumenten van de Vennootschap. 6. Verplichting tot kennisgeving 6.1. Verplichting tot kennisgeving aan de Vennootschap Bestuurders die een transactie op Financiële Instrumenten of Aanverwante Financiële Instrumenten van de Vennootschap verricht hebben, dienen de Compliance Officer hier binnen de vijf (5) werkdagen na de transactie schriftelijk (fax of ) van op de hoogte brengen. De Compliance Officer die (een) transactie(s) verricht heeft die betrekking heeft(hebben) op Financiële Instrumenten of Aanverwante Financiële Instrumenten van de Vennootschap dient de Voorzitter van de raad van bestuur hier binnen de vijf (5) werkdagen na de transactie schriftelijk (fax of ) van op de hoogte brengen. Deze informatie moet de aard van het betrokken Financieel Instrument en van de transactie vermelden, alsook het aantal Financiële Instrumenten waarop de transactie betrekking had, de transactiedatum en de prijs of de tegenwaarde waarvoor de transactie heeft plaatsgevonden.

7 7 De Bestuurders maken ook aan de Compliance Officer een kopie over van de kennisgeving van de transactie die ze naar de FSMA sturen op grond van artikel 25bis 2 van de wet van 2 augustus 2002, waarvan sprake hierna. De Compliance Officer houdt een schriftelijk dossier bij met alle communicaties die verband houden met uitgevoerde transacties. Elk kwartaal maakt de Compliance Officer een kopie van dit dossier over aan de Voorzitter van de raad van bestuur Verplichting tot kennisgeving aan de FSMA De Bestuurders alsook de met een Bestuurder Nauw Verwante Personen dienen de FSMA in kennis te stellen van de transacties die ze voor eigen rekening uitgevoerd hebben en die betrekking hebben op de Financiële Instrumenten, en dit uiterlijk binnen de vijf (5) werkdagen na de uitvoering van de betrokken transactie (Wet, art. 25bis, 2, al. 1, en Besluit, art. 13, al. 1). De kennisgeving aan de FSMA moet de volgende gegevens bevatten: - naam van de Bestuurder of de met een Bestuurder Nauw Verwante Persoon; - reden van de verplichting tot kennisgeving; - naam van de betrokken uitgevende instelling; - beschrijving van het Financieel Instrument; - aard van de transactie (bijvoorbeeld verwerving of overdracht); - datum en plaats van de transactie; - prijs en bedrag van de transactie (Besluit, art. 14). Een model van kennisgeving kan gevonden worden op de website van de FSMA. De kennisgeving aan de FSMA dient vergezeld te zijn van bewijsstukken Afwijking van de verplichting tot kennisgeving aan de FSMA De kennisgeving aan de FSMA mag echter uitgesteld worden zolang het totaalbedrag van de transacties die tijdens het lopende kalenderjaar zijn uitgevoerd de drempel van euro niet overschrijdt. Bij overschrijding van deze drempel moeten alle transacties die tot dan zijn uitgevoerd binnen de vijf (5) werkdagen volgend op de uitvoering van de laatste transactie gemeld worden. Indien het totaalbedrag van de transacties gedurende een gans kalenderjaar onder de drempel van euro is gebleven, moeten de transacties in kwestie vóór 31 januari van het volgende jaar gemeld worden. Het totaalbedrag van de transacties wordt verkregen door het totaal aan transacties voor eigen rekening van de persoon die leidinggevende verantwoordelijkheden uitoefent binnen de uitgevende instelling op te tellen bij het totaal aan transacties voor eigen rekening van de met deze persoon Nauw Verwante Personen (Besluit, art. 13, al. 2 tot 4).

8 8 7. Compliance Officer Bij toepassing van het Corporate Governance Charter van de Vennootschap is de Compliance Officer met name belast met het verzekeren van de opvolging en de naleving van de regels die uiteengezet worden in dit deel en, meer bepaald, met de volgende taken: - Erover waken dat de procedures die door de Vennootschap zijn ingevoerd op het vlak van preventie van marktmisbruik, nageleefd worden; - De lijst opmaken van de personen die voor de Vennootschap werken, ongeacht of dit al dan niet in het kader van een arbeidscontract is, en die op regelmatige basis of occasioneel toegang zouden kunnen hebben tot bevoorrechte informatie die direct of indirect betrekking heeft op de Vennootschap; - Erover waken dat de raad van bestuur van de Vennootschap en de FSMA snel op de hoogte wordt gebracht zodra hij een overtreding van de in dit deel uiteengezette regels vaststelt. 8. Gesloten perioden Personen die op de Lijst zijn ingeschreven en meer bepaald Bestuurders kunnen tijdens de volgende perioden ( closed periods ) geen Transacties uitvoeren die betrekking hebben op (Aanverwante) Financiële Instrumenten van Home Invest Belgium: (a) de maand die voorafgaat aan de dag (inbegrepen) van de publicatie van de kwartaalresultaten, halfjaarlijkse resultaten en jaarresultaten; (b) de periode tijdens dewelke zij kennis hebben van Bevoorrechte Informatie. Voorgaande verbodsbepalingen zijn niet van toepassing wanneer de verwerving of de overdracht van Financiële Instrumenten is uitgevoerd door een beleggingsbeheerder of door enige andere persoon die handelt op grond van een volledig discretionair beheermandaat en enkel indien deze personen zelf geen toegang hebben tot Bevoorrechte Informatie die betrekking heeft op genoemde Financiële Instrumenten. 9. Lijst Conform artikel 25bis, 1, alinea 1, van de Wet moet de Vennootschap, in haar hoedanigheid van uitgevende instelling van wie de effecten zijn toegelaten tot de handel op een Belgische gereglementeerde markt, op verzoek van de FSMA een lijst opmaken en bezorgen van alle personen die voor haar werken, ongeacht of dit in het kader van een arbeidscontract is, en die op regelmatige basis of occasioneel toegang hebben tot bevoorrechte informatie die direct of indirect betrekking heeft op de Vennootschap. Op deze lijst staan meer bepaald alle Bestuurders van de Vennootschap. De verantwoordelijkheid voor het opmaken van de Lijst ligt bij het beheerorgaan van de uitgevende instelling, in dit geval de raad van bestuur van Home Invest Belgium NV. De modaliteiten van deze verplichting worden geregeld door de artikelen 9 tot 12 van het Besluit, die bepalingen bevatten betreffende de gegevens die op deze lijsten moeten staan, het up-to-date houden ervan en het bewaren ervan. Bijgevolg zal de Vennootschap zulke lijsten opmaken en up-to-date houden.

9 9 10. Sancties Het niet-naleven van de regels betreffende preventie van marktmisbruik kan tot diverse sancties aanleiding geven: disciplinaire sancties: elke Insider of Bestuurder die een verplichting op het vlak van marktmisbruik schendt, kan het voorwerp uitmaken van een disciplinaire vordering door de Vennootschap. In dit geval kan de Vennootschap de Insider ontslaan voor een zware fout wanneer deze laatste een werknemer van de Vennootschap is of de Insider onverkiesbaar maken voor de toekomst wanneer deze laatste een lid is van een orgaan of comité van de Vennootschap; burgerrechtelijke sancties: elke schending van deze regels kan schade toebrengen aan de Vennootschap waarvoor zij zich het recht voorbehoudt schadevergoeding te eisen voor de bevoegde rechtbanken; administratieve boetes: de FSMA kan aan de overtreder een administratieve boete opleggen tussen euro en euro. Indien de inbreuk de overtreder een vermogensvoordeel heeft opgeleverd, wordt dit maximum gebracht op het dubbele van het bedrag van dit voordeel en, in geval van recidivisme, op het driedubbele van dit bedrag (Wet, art. 36, 2); overige administratieve sancties: de FSMA heeft de bevoegdheid om iedereen te gelasten zich binnen de door haar vastgestelde termijn te schikken naar vastgelegde bepalingen en ze heeft de bevoegdheid, indien dit niet gebeurt, haar standpunt openbaar te maken, betaling te eisen van een dwangsom tussen 250 euro en euro per kalenderdag (zonder dat dit het totaal van euro kan overschrijden). In dringende gevallen kan de FSMA deze maatregelen nemen zonder voorafgaand bevel (Wet, art. 36, 1); strafrechtelijke sancties: worden gestraft met een gevangenisstraf van één maand tot één jaar en/of een boete van 50 euro tot euro: diegenen die onderzoeken van de FSMA belemmeren of deze bewust onjuiste of onvolledige gegevens bezorgen (Wet, art. 41, 3 ). IV. DIVERSEN 11. Informatie De Vennootschap zal erover waken dat alle personen die voor haar werken, ongeacht of dit in het kader van een arbeidscontract is, en die op regelmatige basis of occasioneel toegang hebben tot bevoorrechte informatie die direct of indirect op haar betrekking heeft, geïnformeerd zijn over het bestaan en de inhoud van onderhavige Gedragscode, alsook over het feit dat de bepalingen ervan op hen van toepassing zijn. Ze zal hen er twee (2) exemplaren van toesturen of overmaken, waarvan er één (1) behoorlijk ondertekend teruggestuurd dient te worden naar de Vennootschap ter attentie van de Compliance Officer.

10 Wijziging De Vennootschap behoudt zich het recht voor onderhavige Code te wijzigen wanneer ze dit nodig acht. De Compliance Officer zal de personen die op de Lijst staan op de hoogte brengen van iedere wijziging aan onderhavig document en hen er twee (2) exemplaren van toesturen of overmaken, waarvan er één (1) behoorlijk ondertekend dient teruggestuurd te worden ter attentie van de Compliance Officer. ********

DEALING CODE. (Laatste update : 21 maart 2013)

DEALING CODE. (Laatste update : 21 maart 2013) DEALING CODE 1. INLEIDING... 2 2. DEFINITIES... 2 3. VERBOD OP MISBRUIK VAN VOORKENNIS... 4 4. TRANSACTIES DIE WERDEN GEREALISEERD DOOR BESTUURDERS EN AANGEDUIDE PERSONEN... 5 5. SLOTBEPALINGEN... 8 (Laatste

Nadere informatie

REGELS TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS EN MARKTMANIPULATIE

REGELS TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS EN MARKTMANIPULATIE BIJLAGE 3 BIJ HET CORPORATE GOVERNANCE CHARTER REGELS TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS EN MARKTMANIPULATIE Oorspronkelijke versie goedgekeurd door de Raad van Bestuur op 4 oktober 2007. Bijwerking

Nadere informatie

Verhandelingsreglement Regels ter voorkoming van marktmisbruik

Verhandelingsreglement Regels ter voorkoming van marktmisbruik Verhandelingsreglement 2015 Verhandelingsreglement Regels ter voorkoming van marktmisbruik update 12 januari 2015 Inhoud I. Beleidsverklaring... 3 II. Gedragscode... 3 1. Naleving van de Wet... 4 2. Compliance

Nadere informatie

Dealing Code. 5 juni 2007. A07899865/0.1/08 Jun 2007 1

Dealing Code. 5 juni 2007. A07899865/0.1/08 Jun 2007 1 Dealing Code 5 juni 2007 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Samenvatting... 3 1 Inleiding... 4 2 Definities...5 3 Algemeen verbod op de verrichtingen met voorwetenschap... 7 4 Transacties door Werknemers

Nadere informatie

Corporate Governance Charter

Corporate Governance Charter Corporate Governance Charter Dealing Code Hoofdstuk Twee Euronav Corporate Governance Charter December 2005 13 1. Inleiding Op 9 december 2004 werd de Belgische Corporate Governance Code door de Belgische

Nadere informatie

BEFIMMO NV DEALING CODE 3 JULI 2016

BEFIMMO NV DEALING CODE 3 JULI 2016 BEFIMMO NV DEALING CODE BELEID INZAKE PREVENTIE VAN MARKTMISBRUIK 3 JULI 2016 1. DOEL VAN DIT DOCUMENT Overeenkomstig de Europese Verordening inzake marktmisbruik 1 (hierna de Verordening ), gedelegeerde

Nadere informatie

MIKO NV PROTOCOL TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS

MIKO NV PROTOCOL TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS MIKO NV PROTOCOL TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS De Raad van Bestuur van Miko NV(de Vennootschap ) heeft op haar vergadering van 24 augustus 1998 het hiernavolgend protocol (het Protocol ) goedgekeurd,

Nadere informatie

REGELS TER VOORKOMING VAN MARKTMISBRUIK. Bone Therapeutics SA

REGELS TER VOORKOMING VAN MARKTMISBRUIK. Bone Therapeutics SA REGELS TER VOORKOMING VAN MARKTMISBRUIK Bone Therapeutics SA INHOUD 1. BELEIDSVERKLARING.. 2 2. BASISBEGINSELEN INZAKE DE MISDRIJVEN VAN MISBRUIK VAN VOORKENNIS.....2 3. DEFINITIES....2 4. GEDRAGSCODE.......3

Nadere informatie

BIJLAGE 1 BIOCARTIS DEALING CODE. 1 september 2016

BIJLAGE 1 BIOCARTIS DEALING CODE. 1 september 2016 BIJLAGE 1 BICARTIS DEALING CDE 1 september 2016 1. Inleiding Biocartis Group NV is een genoteerde naamloze vennootschap opgericht onder Belgisch recht, met zetel te Generaal De Wittelaan 11/B, 2800 Mechelen,

Nadere informatie

Gedragscode Medewerkers Eumedion

Gedragscode Medewerkers Eumedion Gedragscode Medewerkers Eumedion Herzien op 19 december 2011 1. Definities Artikel 1 In deze Gedragscode wordt verstaan onder: Medewerkers: alle medewerkers van Eumedion, onafhankelijk van de duur waarvoor

Nadere informatie

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN Ctac N.V.

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN Ctac N.V. REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN Ctac N.V. De Raad van Commissarissen heeft in overleg met de Raad van Bestuur het volgende Reglement vastgesteld I INLEIDING 1.1 Dit reglement

Nadere informatie

In huidig Protocol wordt het interne beleid van de Vennootschap inzake de voorkoming van misbruik van voorkennis vastgelegd.

In huidig Protocol wordt het interne beleid van de Vennootschap inzake de voorkoming van misbruik van voorkennis vastgelegd. I. INLEIDING In huidig Protocol wordt het interne beleid van de Vennootschap inzake de voorkoming van misbruik van voorkennis vastgelegd. De Raad van Bestuur van de Vennootschap heeft het hiernavolgend

Nadere informatie

Dealing Code (de Code )

Dealing Code (de Code ) Dealing Code (de Code ) Controleer steeds de versie waarover je beschikt. De enige geldige versie bevindt zich op de Policies-site op het intranet. Internal use only 1/17 INHOUDSTAFEL INLEIDING... 3 DEFINITIES...

Nadere informatie

Gedragscode inzake preventie van misbruik van voorwetenschap

Gedragscode inzake preventie van misbruik van voorwetenschap SIOEN INDUSTRIES NV (hierna: de Vennootschap ) Gedragscode inzake preventie van misbruik van voorwetenschap (de Code ) INLEIDING In de normale bedrijfsuitoefening kan eenieder die wordt tewerkgesteld door

Nadere informatie

VERHANDELINGS- EN COMMUNICATIEREGLEMENT

VERHANDELINGS- EN COMMUNICATIEREGLEMENT VERHANDELINGS- EN COMMUNICATIEREGLEMENT Inleiding De volgende regels (hierna het Verhandelings- en Communicatiereglement ) werd aangenomen door de Raad van Bestuur van 28 september 2016 en kan van tijd

Nadere informatie

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek 10 2860 Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE 0402.777.157 VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 15 SEPTEMBER 2017 1 Ondergetekende

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer)

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer) BIV AANVRAAG RECHTSPERSOON / 2018 pagina 1/5 (Wet van 11 februari 2013 B.S. 22 augustus 2013) 1 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING

Nadere informatie

reglement voorwetenschap inzake bezit van en transacties in aandelen en bepaalde overige financiele instrumenten inzake novisource n.v.

reglement voorwetenschap inzake bezit van en transacties in aandelen en bepaalde overige financiele instrumenten inzake novisource n.v. reglement voorwetenschap inzake bezit van en transacties in aandelen en bepaalde overige financiele instrumenten inzake novisource n.v. 1. DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Gelieerde

Nadere informatie

INSIDERREGLEMENT ZIGGO N.V. Ingangsdatum 18 juli 2013

INSIDERREGLEMENT ZIGGO N.V. Ingangsdatum 18 juli 2013 INSIDERREGLEMENT ZIGGO N.V. Ingangsdatum 18 juli 2013 INHOUD (1) Definities (2) Algemene regels van toepassing op alle Werknemers (3) Aanvullende regels voor Insiders (4) Interne Toezichthouder APPENDICES

Nadere informatie

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN CORIO N.V.

REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN CORIO N.V. REGLEMENT BELEGGINGEN VAN BESTUURDERS EN COMMISSARISSEN VAN CORIO N.V. De Raad van Commissarissen heeft in overleg met de Raad van Bestuur het volgende Reglement vastgesteld 1 I. Inleiding 1.1 Dit reglement

Nadere informatie

DAGORDE. Deze Vergadering heeft hoofdzakelijk tot doel de hernieuwing van de toestemming om eigen aandelen in te kopen. Titel A.

DAGORDE. Deze Vergadering heeft hoofdzakelijk tot doel de hernieuwing van de toestemming om eigen aandelen in te kopen. Titel A. Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Adres van de maatschappelijke zetel: Woluwedal 60 bus 4 te 1200 Brussel Tel : 02.740.14.50 - Fax : 02.740.14.59

Nadere informatie

Insiderreglement inzake SnowWorld N.V.

Insiderreglement inzake SnowWorld N.V. Insiderreglement inzake SnowWorld N.V. 1. DEFINITIES In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Gelieerde vennootschap: iedere naamloze vennootschap naar Nederlands recht (N.V.) waarvan verhandelbare (certificaten

Nadere informatie

REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP Niet-royeerbare certificaten op naam van aandelen B in het kapitaal van Funda N.V.

REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP Niet-royeerbare certificaten op naam van aandelen B in het kapitaal van Funda N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP Niet-royeerbare certificaten op naam van aandelen B in het kapitaal van Funda N.V. Stichting Administratiekantoor Funda heeft op 10 maart 2011 dit Reglement ter voorkoming

Nadere informatie

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Ondergetekende: naam en voornaam / (vennootschaps)naam: adres / zetel: eigenaar van: aandelen van de vennootschap; en/of eigenaar van: warrants

Nadere informatie

DAGORDE. Titel A. 1. Voorstel, om de Raad van Bestuur te machtigen om:

DAGORDE. Titel A. 1. Voorstel, om de Raad van Bestuur te machtigen om: Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Adres van de maatschappelijke zetel: Woluwedal 60 bus 4 te 1200 Brussel Tel : 02.740.14.50 - Fax : 02.740.14.59

Nadere informatie

INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012

INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012 Delhaize Groep NV Osseghemstraat 53 1080 Brussel, België Rechtspersonenregister 0402.206.045 (Brussel) www.delhaizegroep.com INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012 Deze nota tracht de belangrijkste

Nadere informatie

OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018

OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING VOOR DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 De raad van bestuur van Fluxys Belgium

Nadere informatie

FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE OPROEPING

FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE OPROEPING FOUNTAIN NV Avenue de l Artisanat 17 te 1420 Eigenbrakel RPR Nijvel BTW : BE 0412.124.393 OPROEPING De aandeelhouders worden verzocht om de gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders

Nadere informatie

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013

Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013 Naamloze vennootschap Recherchedreef 60, 1070 Brussel Ondernemingsnr. 0403.053.608 (RPR Brussel) ( UCB NV ) Volmacht voor de Buitengewone Algemene Vergadering van 25 maart 2013 BELANGRIJK: Om geldig te

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 4 APRIL 2017

VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 4 APRIL 2017 Naamloze vennootschap, openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 (de Vennootschap ) VOLMACHT VOOR

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

Regeling Privé Beleggingstransacties

Regeling Privé Beleggingstransacties Regeling Privé Beleggingstransacties Vastgesteld door de directie op 26 oktober 2015 en goedgekeurd door de raad van commissarissen op 2 november 2015. In werking getreden op 1 januari 2016. Inleiding

Nadere informatie

GEDRAGSCODE TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VOORWETENSCHAP VAN. Inverko N.V. ( Insider Regeling )

GEDRAGSCODE TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VOORWETENSCHAP VAN. Inverko N.V. ( Insider Regeling ) GEDRAGSCODE TER VOORKOMING VAN MISBRUIK VOORWETENSCHAP VAN Inverko N.V. ( Insider Regeling ) November 2013 Inverko Insider Regeling November Page 1 1. Toepassingsbereik Deze Gedragscode is van toepassing

Nadere informatie

INHOUD. Overwegingen 4

INHOUD. Overwegingen 4 Maart 2010 TKH-Reglement 2010 inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten Voor TKH-Bestuurders, TKH-Commissarissen en TKH-Leidinggevenden De Brauw Blackstone

Nadere informatie

REGLEMENT VOORKOMING MARKTMISBRUIK Obligaties Koninklijke FrieslandCampina N.V.

REGLEMENT VOORKOMING MARKTMISBRUIK Obligaties Koninklijke FrieslandCampina N.V. REGLEMENT VOORKOMING MARKTMISBRUIK Obligaties Koninklijke FrieslandCampina N.V. In dit Reglement worden een aantal termen regelmatig gebruikt in een bepaalde betekenis. Deze termen, waarvan de beginletter

Nadere informatie

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening

COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN. CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening COMMISSIE VOOR BOEKHOUDKUNDIGE NORMEN CBN-advies 2013/5 - De aandeelhoudersstructuur van ondernemingen: opname in de toelichting van de jaarrekening I. Inleiding Advies van 4 maart 2013 1. Zowel het volledig

Nadere informatie

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1

VOLMACHT. Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 VOLMACHT Ondergetekende,.. wonende te... houder van... aandelen van NV Ter Beke, met maatschappelijke zetel te 9950 Waarschoot, Beke 1 geeft volmacht aan met recht van indeplaatsstelling, om hem/haar te

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP DOCDATA N.V.

REGLEMENT VOORWETENSCHAP DOCDATA N.V. REGLEMENT VOORWETENSCHAP DOCDATA N.V. DOCDATA N.V.'s interne reglement in de zin van artikel 5:65 Wet op het financieel toezicht en artikel 11 van de Richtlijn Marktmisbruik ("Reglement Voorwetenschap").

Nadere informatie

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012

GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012 GIDS M.B.T. DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN SOLVAY NV OP 8 MEI 2012 Deze Gids is opgesteld met als doel om bepaalde nieuwe bepalingen toe te lichten die van toepassing zijn op de volgende gewone algemene

Nadere informatie

BIJLAGE IV: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET STOCKBONUS PLAN

BIJLAGE IV: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET STOCKBONUS PLAN BIJLAGE IV: ALGEMENE VOORWAARDEN VAN HET STOCKBONUS PLAN INHOUD 1. Doel... 1 2. Definities... 1 3. Toekenning van het aantal Eenheden... 3 4. Vernietiging... 4 5. Bijzondere gevallen... 4 5.1. Definitieve

Nadere informatie

APF Gedragscode & Compliance Officer

APF Gedragscode & Compliance Officer APF Gedragscode & Compliance Officer Joop Brakenhoff 9 december 2009 Onderwerpen APF gedragscode Algemeen / Doel / Wijzigingen Verbonden personen Insiders Sancties Overige Compliance Officer Functie en

Nadere informatie

Insider Trading Reglement

Insider Trading Reglement Insider Trading Reglement Insider trading reglement Dit reglement is door het bestuur van VolkerWessels vastgesteld op 24 april 2017 en geldt met ingang van 12 mei 2017. 1. Reikwijdte en toepassing 1.1.

Nadere informatie

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap)

OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap) 1 OVEREENKOMST TOT OVERDRACHT VAN AANDELEN (Kort naamloze vennootschap) TUSSEN : De naamloze vennootschap naar Belgisch recht,, met maatschappelijke zetel te, en ingeschreven bij de Kruispuntbank der Ondernemingen

Nadere informatie

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: eigenaar van.. aandeel/aandelen op naam en/of.. gedematerialiseerde aandeel/aandelen

Naam, voornaam/benaming: Adres/Maatschappelijke zetel: eigenaar van.. aandeel/aandelen op naam en/of.. gedematerialiseerde aandeel/aandelen Volmacht Gewone Algemene Vergadering van de vennootschap SOFINA Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Nijverheidsstraat 31, 1040 Brussel Ondernemingsnummer: 0403 219 397 (RPR Brussel) ( Sofina

Nadere informatie

Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht

Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht De wetgeving over de onafhankelijk financieel planners 1 bepaalt dat de personen

Nadere informatie

VOLMACHT. Document over te maken aan Home Invest Belgium NV ten laatste op 29 april 2015. Naam en voornaam: Woonplaats:

VOLMACHT. Document over te maken aan Home Invest Belgium NV ten laatste op 29 april 2015. Naam en voornaam: Woonplaats: VOLMACHT Document over te maken aan Home Invest Belgium NV ten laatste op 29 april 2015. De ondergetekende : Natuurlijke persoon Naam en voornaam: Woonplaats: Rechtspersoon Maatschappelijke benaming en

Nadere informatie

AGENDA. 1. Wijziging van artikel 20 van de statuten m.b.t. de vertegenwoordiging van de vennootschap

AGENDA. 1. Wijziging van artikel 20 van de statuten m.b.t. de vertegenwoordiging van de vennootschap Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen te 8830 Hooglede-Gits, Bruggesteenweg 360 BTW BE 0405.548.486 - RPR Gent, afdeling Kortrijk: 0405.548.486 www.deceuninck.com

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

ANHEUSER-BUSCH INBEV LONG TERM INCENTIVE PLAN

ANHEUSER-BUSCH INBEV LONG TERM INCENTIVE PLAN Pagina 1 ANHEUSER-BUSCH INBEV LONG TERM INCENTIVE PLAN UITGIFTEVOORWAARDEN VAN DE WARRANTS VAN 28 APRIL 2009 A. Warrants 1. Warrants Elke kent het recht toe om in te schrijven op één nieuw gewoon aandeel

Nadere informatie

REGLEMENT VOORKOMEN MISBRUIK VOORWETENSCHAP. Lavide Holding N.V.

REGLEMENT VOORKOMEN MISBRUIK VOORWETENSCHAP. Lavide Holding N.V. REGLEMENT inzake VOORKOMEN MISBRUIK VOORWETENSCHAP van Lavide Holding N.V. OVERWEGINGEN Lavide Holding N.V. is een beursgenoteerde onderneming. Voor een beursgenoteerde onderneming is een goede reputatie

Nadere informatie

STEMMING PER BRIEFWISSELING

STEMMING PER BRIEFWISSELING AANNEMINGSMAATSCHAPPIJ CFE NV hierna «CFE» Herrmann-Debrouxlaan 40-42 - B-1160 BRUSSEL RPR Brussel : 0400.464.795 STEMMING PER BRIEFWISSELING Gelieve het formulier ingevuld, op elke pagina geparafeerd

Nadere informatie

bepaalde overige Financiële Instrumenten

bepaalde overige Financiële Instrumenten en bepaalde overige Financiële Instrumenten 1 / 27 INHOUD Pagina Overwegingen 5 Afdeling I Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Inleidende bepalingen Definities Reikwijdte Wettelijke verbodsbepalingen en meldingsplichten

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP INVERKO N.V. December 2014 (vervangt de Insider Regeling van november 2013)

REGLEMENT VOORWETENSCHAP INVERKO N.V. December 2014 (vervangt de Insider Regeling van november 2013) REGLEMENT VOORWETENSCHAP INVERKO N.V. December 2014 (vervangt de Insider Regeling van november 2013) Reglement Voorwetenschap Inverko N.V. Inhoudsopgave 1 Inleiding 1.1 Definities 1.2 Reikwijdte 1.3 Wettelijke

Nadere informatie

Belangenconflictenbeleid

Belangenconflictenbeleid NOV. 21, 2014 PUBLIC BELEID Belangenconflictenbeleid From Entity Alain Michel (Compliance Officer) Inter Partner Assistance NV 1. Inleiding Bij de uitwerking van dit beleid handelt Inter Partner Assistance

Nadere informatie

I. Statuut van de bestuurder

I. Statuut van de bestuurder I. Statuut van de bestuurder 1. Benoeming van de bestuurders (of zaakvoerders)........................ 3 A. Wetboek van vennootschappen........................................... 3 BVBA.....................................................................

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR DE BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22 MEI 2017

VOLMACHT VOOR DE BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22 MEI 2017 Naamloze vennootschap, openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 (de Vennootschap ) VOLMACHT VOOR

Nadere informatie

REGLEMENT VOORWETENSCHAP ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5:65 WFT

REGLEMENT VOORWETENSCHAP ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5:65 WFT REGLEMENT VOORWETENSCHAP ALS BEDOELD IN ARTIKEL 5:65 WFT Dit reglement ("Reglement") is laatstelijk herzien en opnieuw vastgesteld door de Raad van Commissarissen ("Raad van Commissarissen") van VastNed

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014

OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 22 APRIL 2014 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

(ii) Opties Barco 04 Personeel Buitenland 2011 ; en

(ii) Opties Barco 04 Personeel Buitenland 2011 ; en 1 Barco Naamloze vennootschap te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 35 RPR Kortrijk ondernemingsnummer 0473.191.041 BTW-plichtige -------- De raad van bestuur heeft de eer de houders van aandelen, obligaties

Nadere informatie

* * * *** Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid:

* * * *** Overwegende dat het onderzoek tot de volgende vaststellingen heeft geleid: MINNELIJKE SCHIKKING AANVAARD DOOR HET DIRECTIECOMITÉ VAN DE FSMA EN WAARMEE PLASTICHE NV EN DE HEER THEO ROUSSIS HEBBEN INGESTEMD Deze minnelijke schikking, waarmee Plastiche NV en de heer Theo Roussis

Nadere informatie

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer)

VOLMACHT. De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) VOLMACHT De ondergetekende, (volledige naam en adres van de aandeelhouder; voor een rechtspersoon, volledige benaming, zetel en ondernemingsnummer) houder van (aantal) aande(e)l(en) van de naamloze vennootschap

Nadere informatie

Maatschappelijke benaming :

Maatschappelijke benaming : VOLMACHT De ondergetekende Natuurlijke personen : Naam : Voornamen : Woonplaats : Rechtspersonen : Maatschappelijke benaming : Vorm en Nationaliteit : Maatschappelijke benaming : Ondernemingsnummer : Alhier

Nadere informatie

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE GEREGLEMENTEERDE INFORMATIE OPROEPING GEWONE EN BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING 18 MEI 2018 RESILUX Naamloze vennootschap Damstraat 4, 9230 Wetteren - Overschelde RPR Gent, afdeling Dendermonde - BTW BE

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO 10 MEI 2017

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO 10 MEI 2017 Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT1 TER ATTENTIE VAN DE

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE

Nadere informatie

VOLMACHT. Verklaart dat de volgende aandelen geregistreerd zijn op de Registratiedatum:

VOLMACHT. Verklaart dat de volgende aandelen geregistreerd zijn op de Registratiedatum: VOLMACHT Dit behoorlijk ingevulde, gedateerde en ondertekende papieren formulier moet door de Vennootschap worden ontvangen ten laatste op donderdag 23 april 2015 op volgend adres: VASTNED RETAIL BELGIUM,

Nadere informatie

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2007

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2007 Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2007 1 / 30 INHOUD Pagina Overwegingen 5 Afdeling I Inleidende bepalingen 5 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Reikwijdte 5 Artikel 3 Wettelijke verbodsbepalingen

Nadere informatie

DEALING CODE Laatste update: 24/01/2017 1

DEALING CODE Laatste update: 24/01/2017 1 DEALING CODE Laatste update: 24/01/2017 1 1. Inhoudstafel 1. Inhoudstafel 2 2. Inleiding 3 3. Juridisch statuut van deze Dealing Code 3 4. Definities 4 5. Verbod op handel met Voorwetenschap en wederrechtelijke

Nadere informatie

VOLMACHT. Verklaart dat de volgende aandelen geregistreerd zijn op de Registratiedatum:

VOLMACHT. Verklaart dat de volgende aandelen geregistreerd zijn op de Registratiedatum: VOLMACHT Dit behoorlijk ingevulde, gedateerde en ondertekende papieren formulier moet door de Vennootschap worden ontvangen ten laatste op donderdag 19 april 2018 op volgend adres: VASTNED RETAIL BELGIUM,

Nadere informatie

PostNL Group Policy. inzake het voorkomen van handel met voorwetenschap. 17 mei 2017 PostNL N.V. General Counsel/directeur Group Legal

PostNL Group Policy. inzake het voorkomen van handel met voorwetenschap. 17 mei 2017 PostNL N.V. General Counsel/directeur Group Legal 17 mei 2017 PostNL N.V. PostNL Group Policy inzake het voorkomen van handel met voorwetenschap Raad van Bestuur Auteur General Counsel/directeur Group Legal Titel Versie 3.1 PostNL Group Policy inzake

Nadere informatie

Instructie met betrekking tot de handel in en bezit van effecten uitgegeven door Van Lanschot

Instructie met betrekking tot de handel in en bezit van effecten uitgegeven door Van Lanschot Instructie met betrekking tot de handel in en bezit van effecten uitgegeven door Van Lanschot Onderstaande instructie geldt ten aanzien van de handel in en het bezit van Financiële Instrumenten uitgegeven

Nadere informatie

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976

IBAN: BE08 3631 0166 3013 - BIC: BBRU BE BB - BTW: BE 844.231.976 1 Disclaimer en algemene voorwaarden SAMMAN Fonds vzw, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0841.212.605 SAMMAN VSO, Excelsiorlaan, 4B, 1930 Zaventem met ondernemingsnummer 0844.231.976

Nadere informatie

Insidersregeling: Verklaring en Reglement inzake voorkomen misbruik voorwetenschap van SOURCE GROUP N.V.

Insidersregeling: Verklaring en Reglement inzake voorkomen misbruik voorwetenschap van SOURCE GROUP N.V. Insidersregeling: Verklaring en Reglement inzake voorkomen misbruik voorwetenschap van SOURCE GROUP N.V. 1 OVERWEGINGEN Source Group N.V. is een beursgenoteerde onderneming. Voor een beursgenoteerde onderneming

Nadere informatie

VOLMACHT. Document over te maken aan Home Invest Belgium NV ten laatste op 30 april Naam en voornaam: Woonplaats:

VOLMACHT. Document over te maken aan Home Invest Belgium NV ten laatste op 30 april Naam en voornaam: Woonplaats: VOLMACHT Document over te maken aan Home Invest Belgium NV ten laatste op 30 april 2014. De ondergetekende : Natuurlijke persoon Naam en voornaam: Woonplaats: Rechtspersoon Maatschappelijke benaming en

Nadere informatie

Volmacht 1. (indien u geen eigenaar bent van de aandelen, graag hieronder aangeven welke hoedanigheid u wel heeft 2 ):

Volmacht 1. (indien u geen eigenaar bent van de aandelen, graag hieronder aangeven welke hoedanigheid u wel heeft 2 ): QUEST FOR GROWTH NV Privak, openbare beleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch Recht Lei 19, bus 3 B 3000 Leuven RPR (Leuven): 0463.541.422 Tel: +32 (0)16 28 41 28 Fax: +32 (0)16 28 41 29

Nadere informatie

OPROEPING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS TE HOUDEN OP 18 DECEMBER 2013 VANAF 17 UUR

OPROEPING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS TE HOUDEN OP 18 DECEMBER 2013 VANAF 17 UUR RealDolmen Naamloze vennootschap A. Vaucampslaan 42, 1654 Huizingen BTW BE / RPR 0429.037.235 Brussel (België) OPROEPING VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS TE HOUDEN OP 18 DECEMBER

Nadere informatie

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Willem-Alexander, bij de gratie Gods, Koning der Nederlanden, Prins van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de Wet op het financieel toezicht, de Wet handhaving consumentenbescherming, de Wet op de economische delicten en het Wetboek van strafvordering in verband met de implementatie van Verordening

Nadere informatie

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel)

naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) naamloze vennootschap Paepsem Business Park, Boulevard Paepsem 20 B-1070 Brussel, België BTW BE 0876.488.436 (Brussel) VOLMACHT gewone en buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders die zal worden

Nadere informatie

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering

Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Mededeling FSMA_2013_06 dd. 27 februari 2013 Aanbevelingen in verband met de oproepingen tot de algemene vergadering Toepassingsveld: De Belgische emittenten waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de

Nadere informatie

TESSENDERLO CHEMIE Naamloze vennootschap Troonstraat 130, 1050 Brussel 0412.101.728 RPR Brussel (de Vennootschap)

TESSENDERLO CHEMIE Naamloze vennootschap Troonstraat 130, 1050 Brussel 0412.101.728 RPR Brussel (de Vennootschap) TESSENDERLO CHEMIE Naamloze vennootschap Troonstraat 130, 1050 Brussel 0412.101.728 RPR Brussel (de Vennootschap) OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 29 JANUARI

Nadere informatie

VOLMACHT BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHT BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHT BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Dit behoorlijk ingevulde, gedateerde en ondertekende papieren formulier moet door de Intervest Offices & Warehouses ( de Vennootschap ) worden ontvangen ten laatste

Nadere informatie

REGLEMENT TER VOORKOMING GEBRUIK VOORWETENSCHAP van AMSTERDAM COMMODITIES N.V. (zoals geldend per 31 januari 2010)

REGLEMENT TER VOORKOMING GEBRUIK VOORWETENSCHAP van AMSTERDAM COMMODITIES N.V. (zoals geldend per 31 januari 2010) REGLEMENT TER VOORKOMING GEBRUIK VOORWETENSCHAP van AMSTERDAM COMMODITIES N.V. (zoals geldend per 31 januari 2010) HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Definities In dit reglement hebben de volgende

Nadere informatie

Wolters Kluwer-Reglement 2013 inzake Voorwetenschap

Wolters Kluwer-Reglement 2013 inzake Voorwetenschap Wolters Kluwer-Reglement 2013 inzake Voorwetenschap 1 / 24 Inhoudsopgave AFDELING I Artikel 1 Artikel 2 Inleidende bepalingen Definities en Reikwijdte Wettelijke verbodsbepalingen, meldingsplichten en

Nadere informatie

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN

OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN F L U X Y S B E L G I U M Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel OPROEPING OM DE GEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2017 BIJ TE WONEN De raad van bestuur van

Nadere informatie

Verslag van de raad van bestuur in het kader van de bepalingen van de artikelen 583, 596 juncto 603 en 598 van het wetboek vennootschappen

Verslag van de raad van bestuur in het kader van de bepalingen van de artikelen 583, 596 juncto 603 en 598 van het wetboek vennootschappen Verslag van de raad van bestuur in het kader van de bepalingen van de artikelen 583, 596 juncto 603 en 598 van het wetboek vennootschappen Gebruik makend van haar prerogatieven in het kader van het toegestane

Nadere informatie

Overwegingen 5. Afdeling V Specifieke bepalingen ten aanzien van Brunel-Bestuurders 12

Overwegingen 5. Afdeling V Specifieke bepalingen ten aanzien van Brunel-Bestuurders 12 BRUNEL REGLEMENT VOORWETENSCHAP 2007 INHOUD Overwegingen 5 Pagina Afdeling I Inleidende bepalingen 5 Artikel 1 Definities 5 Artikel 2 Reikwijdte 5 Artikel 3 Wettelijke verbodsbepalingen en meldingsplichten

Nadere informatie

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen.

I. Kapitaalverhoging met publieke uitgifte voorbehouden aan het personeel, uit kracht van artikel 609 van het Wetboek van Vennootschappen. Etn. Fr. Colruyt NV Naamloze Vennootschap Maatschappelijke zetel: Edingensesteenweg, 196 1500 Halle BTW-BE-0400.378.485 RPR Brussel De aandeelhouders worden uitgenodigd tot een Buitengewone Algemene Vergadering

Nadere informatie

GEHEIMHOUDINGSOVEREENKOMST OVERNAME

GEHEIMHOUDINGSOVEREENKOMST OVERNAME 1 Een geheimhoudingsovereenkomst wordt ook wel geheimhoudingsverklaring of Non Disclosure Agreement (NDA) genoemd). Dit kan u best afsluiten als u verkoper bent bij een bedrijfsovername en u de identiteit

Nadere informatie

FromFarmers Reglement Voorwetenschap

FromFarmers Reglement Voorwetenschap 1 FromFarmers Reglement Voorwetenschap Eerste versie vastgesteld op: 17 maart 2016 Gewijzigd, geherformuleerd en vastgesteld op: 10 juli 2017 2 VOORWOORD Handel met voorwetenschap gaat in tegen het basisprincipe

Nadere informatie

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 12 AUGUSTUS 2014

OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DIE ZAL WORDEN GEHOUDEN OP 12 AUGUSTUS 2014 TiGenix Naamloze vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Romeinse straat 12 bus 2 3001 Leuven BTW BE 0471.340.123 RPR Leuven OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

Groothandelsgebouwen N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN

Groothandelsgebouwen N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN Groothandelsgebouwen N.V. REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN 10 januari 2018 REGLEMENT INZAKE VOORWETENSCHAP EN MELDINGSVERPLICHTINGEN, getekend op 10 januari 2018 (het "Reglement")

Nadere informatie

Reglement voorwetenschap Heijmans N.V.

Reglement voorwetenschap Heijmans N.V. Reglement voorwetenschap Heijmans N.V. Vastgesteld door de Raad van Bestuur van Heijmans N.V. Op 27 februari 2007 Pagina 1 van 22 Inhoudsopgave Overwegingen 4 Afdeling I Inleidende bepalingen Artikel 1

Nadere informatie

Beleid inzake het beheer van belangenconflicten in de VMOB «Ziekenfonds voor Hospitalisatiekosten»

Beleid inzake het beheer van belangenconflicten in de VMOB «Ziekenfonds voor Hospitalisatiekosten» Department Legal Affairs Beleid inzake het beheer van belangenconflicten in de VMOB «Ziekenfonds voor Hospitalisatiekosten» 1. Inleiding Overeenkomstig de bepalingen van de wet van 30 juli 2013 tot versterking

Nadere informatie

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VOLMACHTFORMULIER VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Ondergetekende: naam en voornaam / (vennootschaps)naam: adres / zetel: eigenaar van: aandelen van de vennootschap; en/of eigenaar van: warrants

Nadere informatie

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) OPROEPING TOT DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22

Nadere informatie

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO

KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE VAN DE AANDEELHOUDERS VAN COFINIMMO Woluwedal 58 1200 Brussel BE 0 426 184 049 RPR Brussel Naamloze vennootschap en Openbare Vastgoedbeleggingsvennootschap met vast kapitaal naar Belgisch Recht KEUZEDIVIDEND INFORMATIEDOCUMENT TER ATTENTIE

Nadere informatie

BETER BED HOLDING N.V.

BETER BED HOLDING N.V. BETER BED HOLDING N.V. Reglement inzake voorwetenschap en meldingsverplichtingen 2008 3 november 2008 Beter Bed Holding N.V. 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. BEGRIPPEN...3 2. TOEPASSELIJKE BEPALINGEN EN MELDINGSVERPLICHTINGEN...3

Nadere informatie

Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement voorwetenschap )

Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement voorwetenschap ) Reglement inzake bezit van en transacties in Aandelen en bepaalde overige Financiële Instrumenten ( Reglement voorwetenschap ) Inhoud Afdeling I Inleidende bepalingen... 2 Artikel 1 Definities... 2 Artikel

Nadere informatie

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2010

Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2010 Ballast Nedam Reglement Inzake Voorwetenschap 2010 INHOUD Overwegingen... 4 Afdeling I Inleidende bepalingen... 4 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Reikwijdte... 4 Artikel 3 Wettelijke verbodsbepalingen

Nadere informatie