MAAK JE EIGEN WENSENLIJSTJE

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "MAAK JE EIGEN WENSENLIJSTJE"

Transcriptie

1 MAAK JE EIGEN WENSENLIJSTJE Rosanne Raubun (24), onderneemster Stijlvol Creatie

2 durf jij te wensen?

3 Waarom een wensenlijstje? Om te beginnen; wat super dat je mijn eboek Mijn Wens hebt gedownload! En; geweldig dat jij ook de stap hebt genomen om ook een wensenlijstje maken. Of misschien denk je nog: Waarom een wensenlijstje?. Toen ik het voor de eerste keer voorbij zag komen vond ik het slim, maar ook wel raar! Dat durf ik echt niet, een wensenlijstje publiceren op mijn website. Ik zal mij even voorstellen. Mijn naam is Rosanne Raubun (24 jaar) en ik help vrouwelijke ondernemers om zich meer zichtbaar te maken op het internet met een website en passende huisstijl. Ik ben vanaf mijn 21ste onderneemster en nu al bijna drie jaar bezig. Ik heb een hele mooie lijst van klanten en heb meer dan 25 workshops gegeven in MailChimp en WordPress. Ik leef als een droom, ik heb al veel meegemaakt tijdens mijn ondernemerschap. Wow! Wat ben ik dankbaar voor alles wat ik heb mogen leren en ervaren! Ook ben ik dankbaar dat het internet bestaat Dat we ons niet meer alleen hoeven te richten op de mensen in onze eigen directe omgeving, maar door het internet iedereen waar ook ter wereld kunnen bereiken! Wat gaaf dat ik onderneemsters kan helpen om een website te maken die helemaal bij ze past, zodat ze kunnen stralen voor de hele wereld! Ja, zo vlak voor de kerstdagen van 2014 ben ik echt heel dankbaar voor alles. Voor al mijn wensen die in vervulling zijn gegaan. Denk je nogsteeds: waarom een wensenlijstje?. Ik wil graag mijn succesverhaal met je delen. In 2012 maakte ik mijn eerste wensenlijstje en publiceerde hem op mijn blog.

4 Mijn verhaal Op een zomerse dinsdagmiddag (zomer 2013) reisde ik met de trein naar onze hoofdstad. Een paar keer overstappen en ik was eindelijk op plaats van bestemming: hartje Amsterdam! Een beetje zenuwachtig liep ik door het zonnetje naar het appartement van mijn droomklant! Ik belde aan, ik was ruim op tijd, en werd heel gastvrij ontvangen. Het gesprek verliep geweldig en aan het eind had ik echt een super klus binnen! Ik kon het zelf nauwelijks geloven Heb ik haar net nou in levende lijve ontmoet en ik ga gewoon niet één maar twee websites voor haar maken? van oktober 2013 t/m januari 2014 op theatertour door heel Nederland en had daarvoor een nieuwe website nodig. Ik kreeg een enorm podium om voor Smart&Sexy een website te maken. Dit was echt een wauw ervaring. Ik krijg nog steeds hele positieve reacties over de websites en dat maakt me trots. Yeah, ik ben een Smart&Sexy webdesigner ;-)! Ik zat op een bankje bij het tramstation te wachten en ik dacht weer even terug aan mijn wensenlijstje die ik in december 2012 publiceerde op mijn website. Ja, mijn eigen wensenlijstje. Openbaar; hoe eng is dat? Al je wensen en dus eigenlijk je dromen liggen ineens op straat. Haha! Ergens in mijn rijtje stond dat ik graag een rondleiding zou willen krijgen bij LINDA Magazine, Vrouw&Passie en Smart&Sexy. Ik vond het platform Smart&Sexy helemaal geweldig en vooral initiator Lisa Portengen. Heel knap om een succesvol platform voor vrouwen op te zetten. Ik dacht; waarom ook niet, en ik zet het op mijn wensenlijstje. Deze wensen zullen wel nooit werkelijkheid worden en de andere ook niet, dacht ik Maar ik geloof in dromen en publiceerde het wensenlijstje online en ik kreeg gelijk positieve reacties! Nu zijn jullie natuurlijk allemaal nieuwsgierig wie mijn droomklant was... Nou dat was dus Lisa van Smart&Sexy! Lisa Portengen ging Naast mijn droomklant durfde ik op het wensenlijstje heel klein neer te zetten dat ik graag workshops wilde geven. Ik kreeg gelijk reacties van o.a. Lucinda Douglas en Tamara Heskes. Of ik niet via Lucinda bij Sales is Sexy mijn eerste workshop wilde organiseren en bij Tamara van empowerme wilde spreken op een event voor vrouwen. Mijn wensenlijstje is ontzettend belangrijk voor mij. Het is zo belangrijk om je wensen te delen met andere mensen, wil je dat ze in vervulling gaan. Nu gaan we praktisch aan de slag! We gaan onze wensen voor 2015 bedenken. Let s do it!

5 Wat is mijn wens?

6 Mijn wensenlijstje voor 2015 Een reis naar Indonesië Mijn opa en oma van mijn vaderskant zijn geboren in Indonesië. Ik ben er nog nooit geweest. In april 2015 ben ik als het goed is klaar met studeren, dus daarna wil ik een reis naar Indonesië gaan maken. Ik ben dus al flink aan het sparen. Ik wil graag naar het eiland Java en dan vooral naar geboorteplaats van mijn oma; Madiun. En naar Surabaya, Jakarta en natuurlijk Bali. Heb jij nog vakantietips voor mij? Of ken je bijvoorbeeld een weeshuis of soortgelijke organisatie in deze omgeving die ik kan helpen met een website (o.i.d.)? Laat het me dan weten. Ik wil graag iets bijdragen! Afstuderen Ja, ik noemde het al! Eindelijk klaar met mijn studie Communication & Multimedia Design in Arnhem. Ik kan dan officieel verder met mijn bedrijf!! Heb jij nog tips voor mij over hoe nu verder? Ben je bijvoorbeeld ook full-time verder gegaan met je bedrijf na je studie en wil je deze ervaring delen? Ik hoor het heel graag. Elke week vloggen! Oef, dat is nog eens een uitspraak. Ik wil meer zichtbaarheid creëren, maar teksten schrijven is toch niet helemaal mijn ding. Tijdens mijn opleiding heb ik wat ervaring opgedaan met video en monteren, dus in 2015 pak ik mijn mooie spiegelreflexcamera uit de kast en ga ik iedere week een vlog maken. Ik wil in 2015 zeker wat meer doen met YouTube, dus dat lijkt me een goede plek om ze te delen. Heb je nog tips over vloggen, videomarketing of YouTube? Let me know! B-school van Marie Forleo Ik kreeg hele enthousiaste reacties van Maaike van Dijk en Simone Levie over de cursus B-school van Marie Forleo. Als je een keer een cursus wilt volgen, dan moet je deze kiezen. Bij deze, het is nu een wens :-D. Bijzondere (jonge) vrouw Ik wil graag één website maken in 2015 (helemaal gratis) voor een bijzondere (jonge) vrouw. Bijvoorbeeld voor een actrice, bloggerster, zangeres of een ander vrouwelijk talent in Nederland. Ik wil haar dan een handje helpen om zich zichtbaar te maken in haar stijl met een website. Misschien ken jij wel zo n opbloeiend talent? Nieuwe website maken voor VIVA werk VIVA werk heeft nu een aparte Facebook pagina, maar nog geen specifieke website. Ik wil graag meedenken in de realisatie van een website. Rondleiding bij een vrouwenmagazine Spreek voor zich! Bijvoorbeeld bij LINDA, VIVA, FLOW, Libelle, Flair of HappineZ. Lezing/workshop organiseren voor studenten & jonge ondernemers Een gastcollege geven op mijn school HAN of bij mijn oude school CIBAP over jong ondernemen en gewoon doen!

7 Mijn wensenlijstje voor 2015 Freelance voor aantal uur per week Ik wil graag na mijn afstuderen een aantal uren in de week vast freelance werk gaan doen op het gebied van ontwerpen, website en online marketing. Mooie canvasdoek met persoonlijke foto s Wanneer ik mijn eigen kantoor heb wil ik een mooi canvasdoek met de foto s die ik ook op mijn website heb gebruikt van fotografe Marleen Sahetapy! Eigen webshop Dit is nog echt een droom: een webshop in combinatie met Stijlvol Creatie bedenken. Hoe of wat, nog geen idee. Het is een droom! Ikea cadeaubon Altijd handig! Ontwikkeling nieuwe workshop Naast mijn bestaande workshops MailChimp en WordPress ga ik bezig met een hele nieuwe workshop. Ik ga hem zeker begin 2015 lanceren. Stijlvol Creatie (online)magazine Ik wil graag al mijn klanten een podium geven, daarom wil ik in 2015 een magazine vormgeven met allemaal mooie interviews van mijn klanten. Stijlvol Creatie cadeaubon Jaja, je kan een website of logo cadeau doen!! Is dat niet leuk? Nieuwe visitekaartjes voor Stijlvol Creatie Dit staat heel hoog op mijn wensenlijstje. Een eigen WordPress theme Ik wil graag een eigen WordPress theme ontwikkelen, met hele handiger theme options. Dus nu op zoek naar en hele leuke, handige programmeur. Ben jij dit? Online training maken (eboek) voor studenten & jonge ondernemers Samenwerkingen aangaan met vrouwelijke fotografen in Nederland Ken jij een super goede fotografe, geef even haar naam door! :-) Samenwerking aangaan met succesvolle blogger Bijvoorbeeld met bloggsters Cynthia van MissLipgloss of Mascha van BeautyGloss. Het lijkt mij gaaf om (nieuwe) bloggers te ondersteunen bij een blogwebsite. En ik krijg dan weer graag advies van een succesvolle blogger. Artikel over mij in een magazine Boekenlijstje Ik wil graag de boeken; Masterclass Ondernemen en Verwacht Wonderen lezen(deze twee staan natuurlijk allang op mijn kerst-verlanglijstje, haha)! Workshop volgen Aan de slag met videomarketing, bloggen en succesvol ondernemen.

8 JOUW wensenlijstje Vul op de volgende pagina jouw wensenlijstje in. Print de bladzijde uit (pagina 8) en hang het op boven je bureau. Ik deel je wensenlijstje, wat moet je doen? 1. Stuur je wensenlijstje (link van je website) op naar 2. Ik deel je lijstje op mijn Facebook & Twitter en op mijn website. Aantal inspirerende voorbeelden:

9 JOUW wensenlijstje Wat zijn jouw droom ontmoetingen (klanten), boeken, workshops, doelen? Wat wil jij heel graag bereiken? Zet erop wat je wenst. Alles mag, niets is gek. Zoek het in de uitdagende dromen, maar ook in de kleine dingen. Het is jouw wensenlijst, het zijn jouw dromen!

10 En mijn liefste wens Bekijk het hier!

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven.

Beginnen met leidinggeven en. Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. Beginnen met leidinggeven en dan Dé zeven dingen die je moet weten over leidinggeven. S o n j a v a n B e v e r e n, M e l k w e g 2 3, K l i j n d i j k R e g i e & R e s u l t a a t r e g i e @ s o n

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen

Van ontslagen student tot full time internet ondernemer. Hoe ik ben begonnen Hoe ik ben begonnen Het verhaal van een ontslagen student die fulltime internet ondernemer is geworden. Kees van Dijk Laatste update: Oktober 2012 Kees van Dijk www.webwinkelsucces.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2!

Nadere informatie

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat!

Martijn Joosten. Het geheim van een succesvolle makelaar. Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Het geheim van een succesvolle makelaar Tip: Print dit e-book uit voor een optimaal resultaat! Marketing voor Makelaars 2 / 41 Over de auteur Ik heet en ik ben off- en online ondernemer, spreker en trainer.

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu

Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu Ebook Wat wil ik nu echt? - Neem de eerste stap naar Superheld - www.superheld.nu HOOFDSTUK 1 Superheld? Herken jij jezelf in de volgende uitspraken? Ik ben afgestudeerd, klaar voor een uitdaging en opzoek

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven.

INHOUDSOPGAVE. Inleiding Hoe werkt dit boek? Stap 1. Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven. INHOUDSOPGAVE Inleiding Hoe werkt dit boek? 5 7 Stap 1 Waar droom je over? Oefeningen Wat is jouw droom? Alles kan! Jouw droomleven 9 11 12 13 Stap 2 Energie Oefeningen Waar krijg jij energie van? Dit

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS

Een Publicatie van Zaken in Balans. Social Media. Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Een Publicatie van Zaken in Balans Social Media Zakelijk gezien een must! SOCIAL MEDIA VOOR BEDRIJVEN: ACHTERGRONDEN, TIPS EN TRICS Auteur: Waldo Bominaar Meer weten? Kijk op mijn LinkedIn: INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015

Inhoud. Ontvouw jezelf als een (online) ondernemer 2015 Inhoud Gebruiksaanwijzing... 3 De Juiste Business... 4 Vragen, Juiste Business!?... 5 Een paar wijsheden om je te stimuleren... 5 Hoe ziet je begroting eruit?... 6 To Do: maak een begroting!... 6 Wat zijn

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 29. Bent u goed verzekerd? Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over verzekeringen. Van één woord twee woorden maken. Verleden

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie

Beginnerslessen. Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Beginnerslessen Lesbrief 39. Vrije tijd en vakantie Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren over vakantie. Een gesprek voeren over vrije tijd. Een vakantiehuisje huren Informatie vinden op het vliegveld.

Nadere informatie

Kies en ze kiezen jou

Kies en ze kiezen jou Kies en ze kiezen jou JUDITH WEBBER Kies en ze kiezen jou Een praktische gids om pure keuzes te maken SCRIPTUM Inleiding N a het uitkomen van mijn eerste boek Laat jezelf zien heb ik ontzettend veel respons

Nadere informatie

Hugo Bakker Trainer & Coach

Hugo Bakker Trainer & Coach Hugo Bakker Trainer & Coach Introductie Website maken en Passief Inkomen Creëren Toen Ik deze e-mail cursus schreef in 2011 was mijn avontuur op het internet nog maar net begonnen. Het liep niet direct

Nadere informatie

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance

Lekker in je vel in 7 stappen. Life Balance Lekker in je vel in 7 stappen Welkom bij deze E-cursus Dank je wel voor het aanschaffen van deze E-cursus. Ik ga jou helpen zodat jij weer lekker in je vel komt te zitten. Wat ik zelf heb ervaren en waar

Nadere informatie

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag

LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE. Ik wilde zo graag LIENEKE STOND VOOR EEN LASTIGE KEUZE Ik wilde zo graag mama worden Als blijkt dat Lieneke s man geen kinderen kan verwekken, stort hun wereld in. Gerrit komt al snel met de optie kid, dus zaad van een

Nadere informatie

Netwerken via sociale media

Netwerken via sociale media Netwerken via sociale media Inhoudsopgave Even voorstellen 3 Wat is netwerken precies? 4 Twitter 4 Facebook 6 Twitter en Facebook 7 Netwerken via je e-mail 7 Je eigen website 8 Netwerken, is dat veel werk?

Nadere informatie

Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning

Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning Verder studeren, het kan! Ook met extra ondersteuning Colofon Eindredactie: Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs Ontwerp: www.dotplus.be De gids is een uitgave van het Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs

Nadere informatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie

'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie 6 'Ik kan me nergens toe zetten' Werk aan je motivatie Jennifer zat alleen thuis en kon zichzelf niet motiveren om ook maar iets te doen. Sinds ze depressief was geworden, bracht ze steeds meer tijd thuis

Nadere informatie

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend.

Ondernemend 11.1. 1. Ondernemend. 1. Ondernemend. Niet de man die geen cent bezit is arm, maar de man die geen dromen heeft. Harry Kemp Introductie Dit boekwerk bevat handige tips voor zowel startende als gevestigde ondernemers. Het helpt

Nadere informatie

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04

VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 VOORTGEZET ONDERWIJS LEERLINGEN PROGRAMMAPLANNER JUNIOR COMPANY ARTIKEL NR 04 Stichting Jong Ondernemen: Postbus 93002 2509 AA Den Haag Bezuidenhoutseweg 12 2594 AV Den Haag www.jongondernemen.nl http://mijn.jongondernemen.nl

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures.

Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over vacatures. 1 Op zoek naar werk KleurRijker Deze module gaat over Op zoek naar werk. Je kunt zoeken naar werk dat bij je past. Je kunt praten met een medewerker van een uitzendbureau. Je kunt informatie vragen over

Nadere informatie

Het Diploma Veilig Internet en het intellectueel eigendom

Het Diploma Veilig Internet en het intellectueel eigendom Lesboek Groep 5 & 6 Het Diploma Veilig Internet en het intellectueel eigendom Het lesmateriaal van het Diploma Veilig Internet kan gratis worden gedownload vanaf de website: www.diplomaveiliginternet.nl.

Nadere informatie

Wie zit er nou op mij te wachten?

Wie zit er nou op mij te wachten? Dit is e-book is een geschenk van Happiness School aan Busy Mama Bees die willen leren hoe ze door Ondernemen & Marketing de wereld kunnen veranderen Dit boekje is opgedragen aan jou: slimme, bijzondere

Nadere informatie

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 Fondsenwervingsgids Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 www.projects-abroad.nl info@projects-abroad.nl 0031 (0) 78 613 13 56 Inleiding Heel erg leuk

Nadere informatie