Inspraakreacties. 1 Van Mierlo Schoenen (winkelier)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inspraakreacties. 1 Van Mierlo Schoenen (winkelier)"

Transcriptie

1 Inspraakreacties Hieronder staan de diverse inspraakreacties op het gepresenteerde definitieve ontwerp op de inloopmiddag/avond donderdag 25 april Daarachter staat per inspraakreactie een antwoord vermeld waaruit blijkt of de inspraakreactie gehonoreerd is (groen), niet gehonoreerd is (rood) of wanneer er een middenweg is gekozen vanwege tegenstrijdige belangen (oranje). Zwarte tekst betreft veelal antwoorden op aandachtspunten en vragen, zonder specifiek positief of negatief karakter.. Bevindingen zijn weergegeven op basis van de ingevulde presentatieformulieren. Over het algemeen hebben alle bezoekers die iets wilde melden dat zowel mondeling als schriftelijk gedaan. De overige bezoekers waren geïnteresseerd en hebben de plannen aanschouwd. Er zijn in totaal 18 formulieren ontvangen. Daarnaast zijn er na afloop van de inloopmiddag/avond nog enkele aanvullende schriftelijke en mondeling reacties (veelal dubbele) binnengekomen, deze zijn ook in onderstaand schema verwerkt. Wie Wat Antwoord a) I.v.m. bereikbaarheid garage en winkel geen boom Akkoord. b) Geen uitbreiding terras Markt 8 aan de zijkant. Liever extra terras Markt 8 aan de voorzijde zodat het aan de zijkant kan verdwijnen. 1 Van Mierlo Schoenen (winkelier) 2 Markt 8 (horeca) c) Positionering weekmarkt aanpassen t.b.v. bereikbaarheid winkel. In dit plan is geen uitbreiding van het terras aan de zijkant voorzien. Het terras aan de zijkant is reeds vergund, in dit plan blijft deze situatie gehandhaafd. In overleg met de 2-wekelijkse markt wordt gekeken naar een nieuwe positionering van de markt op het nieuwe plein. Daarin kan dit verzoek worden meegenomen. d) Verzoek snelle uitvoering. Dit is uiteraard het streven. e) Duidelijkheid wanneer zomerterrassen zijn toegestaan. De voorwaarden voor de zomerterrassen worden in een later stadium bepaald. f) Zorg om vrachtverkeer in Julianastraat, Marktstraat en Markt, verkeersveiligheid in geding, met name voor bejaarden. a) Auto s liever niet langs terrassen, rijbaan verplaatsen naar hart Markt. b) Ontwerp is verder ok, hoeft verder niets aan veranderd te worden. Het is niet te voorkomen dat vrachtverkeer door het centrum van Asten rijdt, dit is noodzakelijk voor laden en lossen. Het belang van verkeersveiligheid blijft de aandacht houden. In het Technisch Ontwerp wordt het rijgedeelte wat verbreed door het pleingedeelte wat te verkorten en versmallen. Het is niet wenselijk om het rijgedeelte volledig te verplaatsen naar het hart. Dit zou het basisontwerp ondermijnen. Bedankt.

2 Mooi ontwerp, helaas met te veel parkeerplaatsen. Gevaar is dat auto s rondjes blijven rijden als deze bezet zijn. 3 Mariëtte Bakker (gebruiker centrum) 4 M. v.d. Boomen (bewoner) 5 J.L. Geurts van Kessel (bewoner) 6 De Wit & De Peer (horeca) Geen parkeerplaatsen gewenst in Marktstraat, Emmastraat en Prins Bernhardstraat, auto is passant. Graag overkapping over doorsteek Midas-Kompas Uitgangspunt is dat parkeren na de herinrichting bijna niet meer plaatsvindt in het directe centrumgebied (Markt- Emmastraat), maar alleen aan de randen. Dat wil zeggen op parkeerterreinen en parkeergelegenheden die bereikbaar zijn vanaf de doorgaande weg om het centrum. Daarnaast zijn in het herinrichtingsplan op strategische locaties parkeervoorzieningen gerealiseerd in de Prins Bernhardstraat, Marktstraat en Emmastraat. Om de bruikbaarheid van deze parkeerplaatsen zo groot mogelijk te laten zijn, wordt de gemeenteraad in overweging gegeven om op deze parkeerplaatsen een korter parkeerregime te laten gelden, bijv. 30 min. Doel van deze parkeerplaatsen is immers om mensen die even een snel bezoekje willen brengen aan het centrum, van een parkeerplaats te voorzien. Hiermee willen wij tegemoet komen aan de wens om dicht bij voorzieningen te parkeren, zonder daarbij de parkeerplaatsen onnodig lang bezet te houden, hetgeen de bereikbaarheid ten goede komt. Zie 3. Een overkapping past niet binnen het huidige plan voor de herinrichting van het centrum. a) Geweldige stap voorwaarts voor Asten en haar centrum! Bedankt. b) Liever geen fietsenstallingen bij terras, anders alleen Er komen op deze locaties uitneembare nietjes of worden door de week. Fietsenstallingen aan overzijde rijbaan heeft voorlopig niet geplaatst. voorkeur. c) Oplossing voor de te handhaven boom aan overzijde Prins Bernhardstraat, deze produceert plakkerige afscheiding. d) Verzoek om mantelpijp mee te nemen voor ondergrondse leiding. Deze boom is beschermwaardig en wordt daarom niet gekapt. Gekeken wordt of het mogelijk is om de boom te behandelen. In het Technisch Ontwerp wordt nader onderzocht of dit verzoek meegenomen kan worden. e) Geen grondspots onder de bomen. De grondspots komen in het Technisch Ontwerp niet terug. f) Geen fysieke afsluiting bij parkeerterrein Koningsplein. De recente aanpassingen op het Koningsplein passen binnen het eerder genoemde uitgangspunt van parkeren aan de randen van het centrumgebied. Deze aanpassingen

3 zijn vooruitlopend op de herinrichting van de rest van het centrum alvast gerealiseerd. In overleg met Centrum Management Asten (CMA) heeft de gemeente ervoor gekozen om voorlopig de fysieke afsluiting van het Koningsplein aan de zijde van de Marktstraat en de Julianastraat niet te realiseren en als resterend discussiepunt mee te nemen in de definitieve 7 Kleine Marktstraat 13 (bewoner) 8 Wim van Boxtel (OVA en CMA) 9 Emmastraat 18 (bewoner) 10 T. van der Heijden, Markt 6 (horeca) 11 EP: Jeuken (winkelier) besluitvorming door de gemeenteraad. a) Let op paaltjes i.v.m. hoek huis, lage goot. De Kleine Marktstraat valt in principe buiten de plangrenzen. Wanneer er in het kader van deze herinrichting toch werkzaamheden plaatsvinden in de Kleine Marktstraat wordt dit verzoek nader bekeken. b) Kan er iets met paardensteun? Zie 7a. c) Verzoek om voeg tussen stenen en gevel i.v.m. geluid. Zie 7a. a) Meer parkeerplaatsen bij vers-winkels en Chinees in Zie 3. Marktstraat en Emmastraat. b) Openstellen geplande fysieke afsluiting Koningsplein- Zie 6f. Julianastraat-Marktstraat t.b.v. bereikbaarheid centrum. c) Geen paaltjes, maar bloembakken. Volgens het huidige beleid verdwijnen op termijn grotendeels alle bloembakken i.v.m. bezuinigingen. d) Voldoende prullenbakken realiseren. Uiteraard. e) Rekening houden met aansluitpunten feestverlichting. In overleg met CMA wordt gekeken naar het feestverlichtingsplan. f) Snelle uitvoering gewenst. Dit is uiteraard het streven. Geen boom voor huisnummer 18. In het TO wordt overwogen of het mogelijk is om de boom te verschuiven. a) Meer afstand van rijbaan tot terras, verzoek terras 4 Op dit moment is rekening gehouden met een terras van 3 meter. meter en een rijgedeelte van 3,5 meter. In het Technisch Ontwerp wordt gekeken of een breder terras mogelijk is zonder het basisontwerp te ondermijnen. b) Meer parkeerplaatsen. Zie 3. Geen lantaarnpaal voor winkelpand, mag wel aan gevel hangen. De betreffende lantaarnpaal is gepland voor een pilaar. Echter, voor het Technisch Ontwerp wordt een verlichtingsplan opgesteld. Daarin wordt gekeken hoe met deze wens omgegaan kan worden.

4 12 Bakkerij Koolen a) Geen fysieke afsluiting bij parkeerterrein Koningsplein. Zie 6f. (winkelier) b) Er komen minder parkeerplaatsen terug, wat als er een Tijdens een begrafenis is er altijd tijdelijk een hogere begrafenis is? parkeerdruk, dit is altijd al zo geweest. c) Er wordt niet geluisterd naar de ondernemers in het centrum. Er is soms sprake van tegenstrijdige belangen, het is helaas niet mogelijk om aan elk individueel belang tegemoet te komen. Op diverse punten is tijdens het inspraaktraject wel tegemoet gekomen aan de wensen voor parkeren en bereikbaarheid. 13 Moois (winkelier) a) Rijrichting Emmastraat omdraaien. Het omdraaien van de rijrichting is niet wenselijk en past niet binnen de uitgangspunten voor de verkeerscirculatie. b) Parkeervakken aan andere zijde rijbaan. Op veler verzoek zijn de parkeerplaatsen nu aan de andere kant van de rijbaan gesitueerd. c) Meer parkeerplaatsen in centrum gewenst. Zie Slagerij van Kememande d) Geen fysieke afsluiting bij parkeerterrein Koningsplein. Zie 6f. a) Parkeervakken aan andere zijde rijbaan. Zie 13b. b) Meer parkeerplaatsen in centrum gewenst. Zie 3. (winkelier) c) Betere doorstroming verkeer gewenst. Er is gekozen voor een autoluw centrum, bereikbaarheid heeft in deze meer prioriteit dan een vlotte doorstroming. 15 Schriks a) Boom 2 meter uit grens Hier wordt rekening mee gehouden. Assurantiekantoor b) Entree prima met bordes Er wordt in het Technisch Ontwerp gekeken hoe de entree van het pand verbeterd kan worden t.o.v. de huidige situatie. E.e.a. wordt afgestemd met eigenaar en getoetst op toegankelijkheid. 16 G. v.d. Spek (bewoner) a) Positief over nieuwe uitstraling van het centrum Bedankt. b) Bevreesd voor rondrijdende auto die pp voor de deur wil Het belang van bereikbaarheid vs leefbaarheid was/is een zoeken belangrijke discussie. Er is gekozen om tegemoet te komen aan de wensen van de ondernemers door toch enkele parkeerplaatsen te realiseren in de Prins Bernhardstraat, Marktstraat en Emmastraat. Om de bruikbaarheid van deze (laad en los) parkeerparkeerplaats te vergroten wordt voorgesteld om een extra kort parkeerregime (bijv. 30 min) te hanteren voor deze wegen. c) Hoe sluipverkeer voorkomen dat van Pr. Bernhardstraat naar parkeerplaatsen in Emmastraat gaat rijden? De inrichting van het nieuwe plein op de Markt nodigt niet uit om als doorsteek gebruik te worden. Daarbij worden ook enkele grote lichtmasten geplaatst om dit gevoel te versterken.

5 a) Ontwerp afstemmen dat parkeren en doorstroom gemotoriseerd verkeer mogelijk blijft, voorkom een doods plein in de winter. 17 Driessen Advies en Beheer 18 Beheermaatschappij Van der Loo 19 Stichting VAC Asten Someren Parkeren en bereikbaarheid in het directe centrumgebied blijft mogelijk. Doordat de Markt in de toekomstige situatie minder obstakels heeft, is het wellicht mogelijk om enkele evenementen van het Koningsplein te verplaatsen naar de Markt. b) In hoofdlijnen prima ontwerp Bedankt. c) Nieuwe bomen uitvoeren in bladhoudend, geen linden Er is nog geen keuze gemaakt in boomsoort, dit wordt in i.v.m. vervuiling. het TO bepaald. Lindebomen worden niet op voorhand afgeschreven. Er zijn soorten linden die niet vervuilend zijn. a) Talud bij hoek Shake-it/Randstad glooiend in het straatwerk oplossen. b) Rekening houden met laden en lossen voor entree Midas bij Pril geluk en de juwelier, geen bomen/parkeren op deze locatie. a) Waar komen de invalidenpp? Voorkeur voor gemeentehuis op Koningsplein. b) Extra kort parkeren in stellen voor de parkeerplaatsen in het centrumgebied Het is niet mogelijk om deze verhoging volledig glooiend in het straatwerk op te lossen, daarvoor is het hoogteverschil te groot. Wel wordt in het Technisch Ontwerp een sterke verbetering t.o.v. de huidige situatie meegenomen. E.e.a. wordt afgestemd met de eigenaar. Hier wordt in het Technisch Ontwerp rekening mee gehouden. Er komen extra GPP s op het Koningsplein. Waarschijnlijk worden de GPP s aan de rijbaan Koningsplein verplaatst. Dit voorstel wordt meegenomen in de verdere besluitvorming. c) Conflict bomen en geldauto parkeren bij Rabobank In het Technisch Ontwerp wordt dit meegenomen, een conflict is niet wenselijk d) Nietjes gebruiken als fietsenstalling, fietsenstandaard Er zijn (uitneembare) nietjes voorzien in het centrum. zoals bij AH werkt niet. e) Waar komt afsluitbare fietsenstalling voor ambtenaren? De exacte locatie van de fietsenstalling wordt nader bepaald in het Technisch Ontwerp f) Hoe past de kermis in dit plan? De indeling van het kermisterrein wordt aangepast, er komt een nieuw voorstel, dit wordt besproken met de kermisexploitant. g) Doorgang voetgangers bij terrassen graag waarborgen. Uiteraard. h) Bij voorkeur geen verhoogde trottoirbanden. Het centrumgebied wordt gelijkvloers.

6 i) Waar komende blindengeleidestroken en markeringspunten? Er zijn geen specifieke blindengeleidestroken en markeringspunten voorzien. Echter, ervaring bij andere gemeente leert dat het geplande verschil in bestratingsmateriaal (natuursteen vs. Klinkers) voldoende geleiding geeft voor blinden en slechtzienden. 20 Pizzeria Aton, Markt 6 (horeca) De bestaande parkeerplaatsen voor de deur mogen niet verdwijnen i.v.m. afhalen pizza s. Zie 3.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten.

Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Visie herinrichting centrum Asten van de Werkgroep Verkeer Centrummanagement Asten. Inleiding. Het creëren van een huiskamer is een belangrijke referentiegedachte: aldus is opgetekend in de Centrumvisie

Nadere informatie

COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160

COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160 COMMISSIEVOORSTEL Informerend BIJ ZAAKNUMMER: AST/2016/026160 Voorstel voor de vergadering van de Commissie Ruimte op 21 februari 2017 Agendanummer : 4 Onderwerp: Opsteller: Portefeuillehouder: RO2016B

Nadere informatie

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren

Verkeerscirculatie centrum Asten. Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Verkeerscirculatie centrum Asten Nastreven van een goede bereikbaarheid en een goed verblijfsklimaat in het centrum om locale economie te stimuleren Flexibel - Verkeerscirculatie ongewijzigd bij evenementen

Nadere informatie

Inspraakresultaten inrichtingsplan buitenruimte nieuw raadhuis/rabobank

Inspraakresultaten inrichtingsplan buitenruimte nieuw raadhuis/rabobank Inspraakresultaten inrichtingsplan buitenruimte nieuw raadhuis/rabobank 13 januari 2015 I N H O U D S O P G A V E 1. Inleiding pag. 3 2. Van schetsplan tot concreet ontwerp pag. 3 3. Inspraakprocedure

Nadere informatie

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek

Overzichtstekening. ontwerp route STA-P. verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Overzichtstekening 9 8 7 6 5 4 3 2 1 verbinding park Stapelen en Sint Petrusbasiliek Wat vooraf ging... Waarom herinrichting Centrum? In juni 2012 heeft de gemeenteraad de notitie 'Op weg naar een leefbaar

Nadere informatie

Concept. Advies OVA aan CMA Wensen/suggesties en Jaarplanning detail CMA activiteiten 2018.

Concept. Advies OVA aan CMA Wensen/suggesties en Jaarplanning detail CMA activiteiten 2018. 1 1. Algemeen. Concept Advies OVA aan CMA Wensen/suggesties en Jaarplanning detail CMA activiteiten 2018. De OVA ( werkgroep detail en leden detail ) heeft zich beraden over de onderwerpen die binnen het

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan

INSPRAAKRAPPORTAGE. Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan INSPRAAKRAPPORTAGE Inspraakrapportage herinrichting Kennemerlaan Gemeente Velsen Juli 2019 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1.0 INLEIDING... 2 1.1 Inspraakprocedure... 2 1.2 Leeswijzer... 2 1.3 Klankbordgroep...

Nadere informatie

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o.

Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Toelichting op concept Voorlopig Ontwerp Rozenprieelstraat e.o. Betreffende straten: Linschotenstraat tot Rozenprieelstraat, Rozenprieelstraat tussen Linschotenstraat en Van Marumstraat, het toegangspad

Nadere informatie

Ontwerpsessie Wittevrouwenstraat 19 juni 2017

Ontwerpsessie Wittevrouwenstraat 19 juni 2017 Tafel 1, WITTEVROUWENSTRAAT Gespreksleiders Ton Beuving en Maaike van Teeseling Ontwerpsessie Wittevrouwenstraat 19 juni 2017 Conclusies - Keuze: functieprofiel RECHTS zie foto met indeling functiestrook

Nadere informatie

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018

HERINRICHTING MARKTSTRAAT. 28 juni 2018 HERINRICHTING MARKTSTRAAT Mw. I. Verkuijlen Harry Bouquet Mariko van Ojen Hilde Vandekeybus projectwethouder projectleider communicatie ontwerper openbare ruimte 28 juni 2018 PROGRAMMA OPENING TOELICHTING

Nadere informatie

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1

THEMA 3 RUIMTE VERDELEN. Tafel 10, ronde 1 Tafel 10, ronde 1 Overgang naar Neude / Haas Opium Plompetorenbruggebied Jansveld Meer ruimte Noordzijde Terrassen meer ruimte Als groenstructuur Zoek fietsparkeerruimte in aanloopstraten Bij Opium voor

Nadere informatie

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015

Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk. Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 STOMPWIJKSE- WEG Naar een bereikbaar en leefbaar Stompwijk Weergave inloopbijeenkomst 18 mei 2015 Inleiding In deze weergave

Nadere informatie

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE

HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE HERINRICHTING N257 STEENBERGEN EVALUATIE 1 AGENDA 2 Opening wethouder Zijlmans Terugblik op doelstellingen Objectieve bevindingen Subjectieve bevindingen Vervolgstappen Vragen Sluiting TERUGBLIK OP DOELSTELLINGEN

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Herinrichting Stationsstraat en omgeving

Herinrichting Stationsstraat en omgeving Herinrichting Stationsstraat en omgeving 29 november 2017 Programma 19.30u - Inleiding 19.35u - Doelstellingen, ambities en stand van zaken 19.45u - Proces, uitgangspunten en ontwerp 20.15u - Pauze en

Nadere informatie

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018

Impressie entree Koperwiek - RET. Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 Impressie entree Koperwiek - RET Kerklaan-Noord, deel Fluiterlaan & Duikerlaan Ondernemersbijeenkomst 25 juni 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle

Nadere informatie

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven

Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Revitalisering centrum Bodegraven. Ideeën-presentatie Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Frank Busker, Leendert Spijker. oktober 2018 Doelstelling. Het realiseren

Nadere informatie

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan Bijlage 3 Toelichting per onderzochte locatie Basisscenario [zie bijlage 2 voor een overzichtstekening] Locaties: J. Louwerensplein, Dorpsdijk 129, Strawinskiplein, Strawinskiplein/Viaductweg en Bachlaan

Nadere informatie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie

Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren. Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie Definitief ontwerp Vrachtwagenparkeren Nota van beantwoording (geanonimiseerd) Datum: 20-10-2015 Naam + adres Opmerking (samengevat) Reactie 1 1.1 Maakt bezwaar tegen het definitief maken van 1.1 Er is

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015

centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 centrumplan vlijmen verslag bewonersavond 22 september 2015 INHOUD randvoorwaarden bestaande situatie structuurontwerp opmerkingen bewoners op structuurontwerp materiaalkeuze bewoners Randvoorwaarden Ontwikkeling

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Herinrichting Velserduinplein

Herinrichting Velserduinplein INSPRAAKDOCUMENT Herinrichting Velserduinplein gemeente Velsen juni 2017 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 2. Inspraakreacties en standpunten college 3. Conclusie 1. INLEIDING Begin 2016 heeft het college besloten

Nadere informatie

E I N D A D V I E S. Bestuur Wijkvereniging Vogelzang

E I N D A D V I E S. Bestuur Wijkvereniging Vogelzang Betreft: eindadvies wijkrenovatie 2008 Bilthoven, maart 2008 Utrecht, december 2008 E I N D A D V I E S Bestuur Wijkvereniging Vogelzang De uitgangspunten die zijn gehanteerd voor het VO zijn rood en onderstreept

Nadere informatie

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar

Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar Evaluatie wekelijkse markt aan het Dirk IV plein te Hoornaar februari 2009. Evaluatie weekmarkt aan Het Dirk IV-plein te Hoornaar Aan de Gemeenteraad van Giessenlanden is toegezegd dat een evaluatie zou

Nadere informatie

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT

https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT https://www.facebook.com/wateroverlastweverstraat/ AANPAK WATEROVERLAST PRESENTATIE VOORONTWERP WATEROVERLAST EN HERINRICHTING WEVERSTRAAT PROGRAMMA INTRO PRESENTATIE VOORONTWERP (ROB VAN DER ZON) (BAS

Nadere informatie

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 juni 2012 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 juni 2012 om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. COMMISSIE RUIMTE VERSLAG van de openbare vergadering van de commissie RUIMTE, gehouden op dinsdag 12 juni 2012 om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. - - - - - Aanwezig zijn: De plv. voorzitter

Nadere informatie

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar

24 platanen, 24 uren in een dag 4 seizoenen in een jaar N W 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 dag dag da nacht Z iedere plataan staat voor een uur van de dag 13 14 12 15 11 16 10 17 9 18 8 19 7 20 6 5 21 22 4 23 3 2 24 1 door uurverdeling

Nadere informatie

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand

Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Klankbordgroep Zandeweg/Kuivezand Advies aan de gemeente 12 januari 2015 12 januari 2015 1 Doelen in volgorde van prioriteit 1 Veiligheid 2 Toegankelijkheid 3 Leefbaarheid 12 januari 2015 2 Doel 1: Veiligheid

Nadere informatie

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig

Aansluiting Dorpsstraat: Voetgangersoversteekplaats: Voetgangers op parkeerterrein: Parkeerplaatsen: Oversteekplaats fietsers: Verkeerskundig De herinrichting heeft betrekking op de openbare inrichting van de locatie ter plaatse van de toekomstige supermarkt. De herinrichting houdt voornamelijk het realiseren van een toegang van de supermarkt

Nadere informatie

Verslag 2 e informatieavond

Verslag 2 e informatieavond Verslag 2 e informatieavond Projectnaam RP1217 Herinrichting Lekkerbeetjenlaan Opdrachtgever gemeente Vught Projectnummer T1133HA1 Contactpersoon de heer G. Franssen Documentnummer T1133HA1_140403 BV04

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel

Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 gemeente Scherpenzeel Beleidsregels voor het plaatsen van oplaadpunten voor elektrische voertuigen 2015 1. Doel De beleidsregel is bedoeld als afwegingskader ter beoordeling van aanvragen van oplaadpunten voor elektrisch vervoer

Nadere informatie

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44

Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Nieuwsbrief Karveel 37, 43 en 44 Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor Karveel 37, 43 en 44. Op de informatiebijeenkomst van 29 november

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012)

Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk (september 2012) gemeente werkendam Memo Datum 19 september 2012 Aan Gemeenteraad Werkendam C.c. Van Arne Schouten Onderwerp Afweging varianten fietsvoorziening Bijlage bij de raadsbrief Fietsveiligheid Sleeuwijksedijk

Nadere informatie

Nota van beantwoording

Nota van beantwoording Nota van beantwoording Betreft ontwerp verkeers Lammermarkt (herinrichting openbare ruimte). Er is 1 brief met zienswijzen ontvangen. De zienswijze heeft betrekking op de herinrichting van de Lammermarkt

Nadere informatie

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties.

NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. NOTA ONDERGRONDSE CONTAINERS VALKENSWAARD 2016-2017 Plan van aanpak Uitgangspunten Onderbouwing en visualisatie van de gekozen locaties. 1 PLAN VAN AANPAK Inleiding. De gemeente heeft een wettelijke taak

Nadere informatie

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie?

Dorpsstraat vragen en antwoorden Wat is het doel van de reconstructie? Wat is het doel van de reconstructie? - verbeteren leefomgeving bewoners - kwaliteit van het wegdek verbeteren - optimaliseren inrichting van de weg Zijn er nog andere zaken die nu tegelijkertijd aangepakt

Nadere informatie

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein

Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Marktplein Neerpelt Publieksonderzoek naar de herinrichting van het Marktplein Juli 2016 Jo Steyaert Partner jo@indiville.be +32(0)472 530941 Jurgen Minnebo Partner jurgen@indiville.be +32(0)478 380369

Nadere informatie

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw,

Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17. Geachte heer, mevrouw, Aan de bewoner(s) van Gondel 10 t/m 15 en 17 Geachte heer, mevrouw, Met deze brief informeren wij u over het definitieve ontwerp van het groot onderhoud in uw wijk. Daarnaast treft u informatie aan over

Nadere informatie

Locatieprofiel De Loper

Locatieprofiel De Loper Locatieprofiel De Loper Als u een evenement in Vlaardingen wilt organiseren kan dat op meerdere locaties. Voor deze locaties zijn locatieprofielen opgesteld, zodat u makkelijk kunt zien welke locatie geschikt

Nadere informatie

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten

Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument. Ringstraten Binnenstad ruimte voor voetgangers, fiets en consument Ringstraten Agenda 1. Welkom 2. Inleiding wethouder Ben van Hees 3. Aanleiding 4. Raadsbesluit 8 maart 2017 5. Ringstraten worden fietsstraat 6. Hoe

Nadere informatie

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag

Presentatie resultaten. Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 1 Presentatie resultaten Klaas Hilverda Landschapsarchitect Ingenieursbureau Den Haag 2 Presentatie resultaten Waarom een nieuw Marktplein? Hoe zijn de resultaten ontstaan? Hoe zien de resultaten er uit?

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Dorpsplein Noordwijkerhout. presentatie varianten voorlopig ontwerp

Dorpsplein Noordwijkerhout. presentatie varianten voorlopig ontwerp Dorpsplein Noordwijkerhout presentatie varianten voorlopig ontwerp Totstandkoming ontwerpen Beleidsmatige uitgangspunten Wensen en ideeën over de inrichting Ontwerpvarianten Resultaten co-creatie sessies

Nadere informatie

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove

Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove Besprekingsverslag Herinrichting Prinsenhove datum bespreking datum verslag 11 april 2019 5 juli 2019 aanwezigen Gemeente Middelburg: Pascal Geldof, projectleider Michel Joosse, coördinator Civiele Techniek

Nadere informatie

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG

STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Grootste wens Minder bussen in de Bloemerstraat Meest gewaardeerd Veelzijdigheid zoals

Nadere informatie

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting

Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting Bijlage 2 straten Uitwerking van oplossingen m.b.t. herinrichting In deze bijlage zijn principe-oplossingen uitgewerkt, waarin door herinrichting van straten ruimte wordt gecreëerd voor extra parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Van: comité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Aan: College B&W Gemeente Terneuzen i.a.a. Gemeenteraad Terneuzen CC: Wijkraad Binnenstad Terneuzen Terneuzen, maandag 6 juni 2016 Betreft: enquête ondernemers,

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN DEDEMSVAART CENTRUM, MARKT NOORDZIJDE AFDELING RD 1 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE II. III. IV. ZIENSWIJZEN EN COMMENTAAR OP ZIENSWIJZEN

Nadere informatie

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten

Opmerking algemeen. te vinden onder wwww.breda.nl/bredaberichten Opmerking algemeen Vraag / opmerking Gegevens op de website niet vindbaar. Bomen deel 1; Allerheiligenweg tot 141. Vindt parkeerhavens lelijk, kan dit niet anders? De hele laan graag op dezelfde manier

Nadere informatie

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b

Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Raadsvergadering d.d. : 2 juni 2016 Agendanr.: 6b Afdeling : Beleid en Ontwikkeling Portefeuillehouder : Wethouder M.M. Kuijken Onderwerp : Resultaten evaluatie centrumplan 't Hof / herinrichting fase

Nadere informatie

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017)

Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Verslag bijeenkomst buitenruimte nieuwbouw hostel + appartementen Zuiderparkweg (d.d. 20 juni 2017) Aanvang : 19.00 uur Locatie : Lunchcafé In de Roos, Zuiderparkweg 282, s-hertogenbosch Aanwezig : Vertegenwoordigers

Nadere informatie

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten

Raadsstuk. Relevante eerdere besluiten Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen krediet voor realisatie van het Definitief Ontwerp (DO) voor uitbreiding van de Autoluwe Binnenstad. Nummer 2018/389960 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld

Nadere informatie

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon

Informatie over het project Buiten Gewoon kunt u volgen via  / Wonen, veiligheid & verkeer / Buiten Gewoon Hieronder leest u een korte samenvatting van de tweede bijeenkomst Buiten Gewoon in Molenbuurt I op donderdag 3 oktober 2013. Aanwezig: 60 belanghebbenden, gespreksleider, wethouder, ambtenaren en 4 raadsleden,

Nadere informatie

Verslag. Interactieve avond 1

Verslag. Interactieve avond 1 Verslag Betreft Interactieve avond 1 Opdrachtgever Gemeente Steenbergen Ons kenmerk STB001 Plaats Den Bosch Datum 12 September 2013 Aanwezig Tim Meeuwsen (Kragten) Gertjan Hanckmann (Kragten) Afwezig Dhr.

Nadere informatie

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting

Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Bijlage 2 - Notitie verkeer quickscan locatieonderzoek onderwijshuisvesting Mark van der Leest 15 oktober 2015 De gemeenteraad heeft op 2 juli 2015 het college opgedragen om een vergelijkend onderzoek

Nadere informatie

De verbinding tussen station en binnenstad

De verbinding tussen station en binnenstad De verbinding tussen station en binnenstad De gemeente Arnhem heeft eind september 2014 een eerste schets gepresenteerd voor de nieuwe inrichting van de verbinding station - binnenstad. Ongeveer 200 bewoners,

Nadere informatie

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan

CONCEPT FOLDER. Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan CONCEPT FOLDER Herinrichting Brugstraat & Munnekeholm definitief inrichtingsplan Westerhavenstr. Munnekeholm Aanpak Brugstraat en Munnekeholm Dit plan gaat over de herinrichting van de Brugstraat en Munnekeholm.

Nadere informatie

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis

Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg. Documentnummer: INT Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Raadzaal, gemeentehuis Reactienota Herinrichting Alkmaarseweg Documentnummer: INT-18-42280 Informatiebijeenkomst: 21 februari 2018 Locatie: Raadzaal, gemeentehuis Reactietermijn: 12 februari 2018 tot en met 23 maart 2018 In

Nadere informatie

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Parkeerbalans centrumgebied Epe 2 juli 2013 - nadere onderbouwing - Gemeente Epe 1. Inleiding In het centrum van Epe worden mede

Nadere informatie

Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting

Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting Piet Soerplein Havelte - plan herinrichting kam len Mo Kapper eg pw Snackbar Modewinkel Bakkerij r Eu ra st ps or D at Makelaardij at tra ss rp Do Supermarkt n aa l nk i g Eg t Hovevelt Zitrand Groenvak,

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan

Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Herinrichting Astraat definitief inrichtingsplan Aanpak Astraat Dit plan gaat over de herinrichting van de Astraat, die deel uitmaakt van de westelijke binnenstad. De ov-bussen rijden vanaf 3 september

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017

BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 BIJEENKOMST ONTWERP KERKLAAN - 19 JUNI 2017 Focus voor 2016 VIJVERHOF, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GREX PRESENTATIE 2 1. Inleiding Yücel Özmen, programmamanager bij de gemeente Capelle aan den IJssel, heet

Nadere informatie

Module 7. Parkeren. Inleiding. Situatiebeschrijving

Module 7. Parkeren. Inleiding. Situatiebeschrijving Module 7. Parkeren Inleiding Modulaire opbouw GVVP Het GVVP van Reusel-De Mierden kent een flexibele, modulaire opbouw. Er is een inventarisatie en evaluatiedocument opgesteld. Vervolgens is een verkeersvisie

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Advies t.a.v. wijziging verkeerscirculatie en andere verkeersmaatregelen in Vollenhove t.b.v. verkeersbesluit Aanleiding De plannen op hoofdlijnen

Advies t.a.v. wijziging verkeerscirculatie en andere verkeersmaatregelen in Vollenhove t.b.v. verkeersbesluit Aanleiding De plannen op hoofdlijnen Advies t.a.v. wijziging verkeerscirculatie en andere verkeersmaatregelen in Vollenhove t.b.v. verkeersbesluit Datum: 30 september 2014 Aan: Esther Leenstra Van: Kor Venhuizen Aanleiding Er spelen twee

Nadere informatie

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10

Stakeholdersbijeenkomst 18 april te Lindenberg STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG. Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 18-4-2016 GEMEENTE NIJMEGEN STAKEHOLDERSBIJEENKOMST TE LINDENBERG Binnenstad Ruimte voor iedereen Hein, Kelly RO10 Meest gewaardeerd Veel evenementen die zeer divers zijn (SP Stijn Vat) Grootste wens Meer

Nadere informatie

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes

Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Verslag inloopavond herinrichting openbaar gebied rond Park Bolnes Op woensdag 23 september 2015 heeft de gemeente een inloopavond georganiseerd over de herinrichting van het openbaar gebied van de Van

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018

Impressie Rivierweg-Midden. Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 Impressie Rivierweg-Midden Rivierweg-Midden en Lepelaarsingel Bijeenkomst 23 april 2018 1 Algemeen Inleiding Yücel Özmen, projectleider van het project Centrumring, heet alle aanwezigen van harte welkom

Nadere informatie

Advies aan B & W Portefeuillehouder, afdeling, steller, datum advies en onderwerp WETHOUDER F.H.C. MULKENS

Advies aan B & W Portefeuillehouder, afdeling, steller, datum advies en onderwerp WETHOUDER F.H.C. MULKENS Afdelingshoofd Advies aan B & W Nr. Portefeuillehouder, afdeling, steller, datum advies en onderwerp WETHOUDER F.H.C. MULKENS GEMEENTEWERKEN E.J.M. Koldeweij 10 september 2012 Conceptbesluit - kennis nemen

Nadere informatie

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*)

Criteria voor locatiekeuze ondergrondse containers Mei 2013 Project Omgekeerd Inzamelen, gemeente Arnhem. Nr. Criteria Hard (*) Zacht (*) Voorkomen hinder 1 De afstand van het hart van de locatie (de OC) tot de gevel van een woning is minimaal 2 meter, maar zo mogelijk groter. 2 Er mag bij aanleg en gebruik van de OC geen schade aan de woning

Nadere informatie

Informatieavond 28 augustus Centrumplan Schaijk. Openbare informatieavond. Openbare ruimte, bouw & fasering

Informatieavond 28 augustus Centrumplan Schaijk. Openbare informatieavond. Openbare ruimte, bouw & fasering 1 Centrumplan Schaijk Openbare informatieavond Openbare ruimte, bouw & fasering 2 We zijn gestart! Ontwerpen gereed. Vanavond: informeren over wat er gaat gebeuren. Het nieuwe dorpshart van Schaijk komt

Nadere informatie

Evaluatie Markt Plan van aanpak

Evaluatie Markt Plan van aanpak Evaluatie Markt Plan van aanpak 1 Inleiding 1.1 De vraag van de gemeente Asten De gemeente Asten heeft in 2013 en 2014 het centrum rondom de Markt opnieuw ingericht. Doel was een plein midden op de Markt

Nadere informatie

Nieuwsbrief Lelystad Haven

Nieuwsbrief Lelystad Haven Nieuwsbrief Lelystad Haven Informatie over het definitief ontwerp Met deze nieuwsbrief informeren wij u over het definitief ontwerp voor het groot onderhoud van Lelystad Haven. Op de informatiebijeenkomsten

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d.

Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. Verslag inloopbijeenkomst project Reconstructie Zundertseweg noordelijk deel, inclusief gedeelte Kortendijksestraat d.d. 5 april 2017 Aanwezig: Namens de gemeente Roosendaal: De heer A. Buijsen (team Ingenieursbureau,

Nadere informatie

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam

Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Registratienummer : 17int02878 Auteur : J. Rouw Datum : 29 juni 2017 Onderwerp : Opmerkingen inloopbijeenkomst 14 september 2016 over plannen instellen algeheel parkeerverbod bedrijventerrein De Aam Op

Nadere informatie

Havenplein en Wilhelminaplein. Stand van Zaken 12 oktober 2016

Havenplein en Wilhelminaplein. Stand van Zaken 12 oktober 2016 Havenplein en Wilhelminaplein Stand van Zaken 12 oktober 2016 2 Welkom informatieavond Gespreksleider: Astrid Feiter Inhoud: Plenair deel ; Infotafels; HP = Havenplein WHP = Wilhelminaplein 3 Agenda plenair

Nadere informatie

Rapportage Twijnstraat

Rapportage Twijnstraat Rapportage Twijnstraat 1 Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Fietsparkeren p. 4 2. Autoparkeren p. 5 3. Toegankelijkheid voor voetgangers p. 8 4. Gebruik van laad- en losvakken p. 9 5. Algemeen beeld van de

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis

Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Vernieuwing Vomar en omgeving Sluis Verslag Informatieavond Woensdagavond 25 april, Goede Rede Almere Aanleiding Woensdagavond 25 April vond de eerste informatieavond plaats in de Goede Rede, rondom de

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019

HERINRICHTING CENTRUM MADE. Inloopavond 30 januari 2019 HERINRICHTING CENTRUM MADE Inloopavond 30 januari 2019 SPOORBOEKJE AVOND Algemene uitleg programma ( Wim Kapitein, gemeente) Opening door wethouder Jan-Willem Stoop Terugblik Centrumplan Made (Corina Segeren,

Nadere informatie

Verslag Informatieavond

Verslag Informatieavond Verslag Informatieavond Voorlopig Ontwerp inrichting openbare ruimte, locatie Paardenplein Plaats Raadhuis te Hilversum Datum 25 november 2013 Tijd van 20.00 u tot ca. 21.15 u Agenda 1. Welkom 2. Stand

Nadere informatie

MASTERPLAN HERINRICHTING CENTRUM LEERDAM Definitief B

MASTERPLAN HERINRICHTING CENTRUM LEERDAM Definitief B MASTERPLAN HERINRICHTING CENTRUM LEERDAM Definitief B Opdrachtgever : Gemeente Leerdam Projectnummer : 2008081 Status : definitief Rapport : DAB Akkoord : DWD Datum : ADCIM b.v. Rivierdijk 561 3371 EC

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo:

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Geldrop-Mierlo: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1152 13 januari 2016 Verkeersmaatregelen inrichting openbare ruimte centrum Mierlo Het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91

aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins - (070) 326 15 91 MEMO aan van ter kennisname aan Omgevingsteam Haagweg M. van de Velde J. Prins datum doorkiesnummer bijlage(n) 01-10-2013 (070) 326 15 87 - (070) 326 15 91 betreft Voorlopig Faseringsdraaiboek Haagweg

Nadere informatie

Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven

Ideeën-presentatie. Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Ideeën-presentatie Initiatiefgroep Hart in Bodegraven Han Koevoets, Gerdien Verheul, Juan da Silva, Frank Busker, Leendert Spijker. 16 mei 2019 Doelstelling initiatiefgroep Het realiseren van een mooier,

Nadere informatie

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014

Ontwikkelkader woonboulevard. Februari 2014 Ontwikkelkader woonboulevard Februari 2014 1 Aanleiding, doel en aanpak Historie Onderzoek BRO, 2009 In dit rapport is de (stedelijke) marktruimte voor woondetailhandel onderzocht. Conclusie is dat woondetailhandel

Nadere informatie

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016

Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Tweede bijeenkomst verbinding met de Hollandsche IJssel 31 oktober 2016 Focus voor 2016 VAN CAPELLENHUIS, CAPELLE AAN DEN IJSSEL GRE 1 Inleiding Yucel Ozmen, projectleider van de werkzaamheden aan de centrumring,

Nadere informatie

Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016

Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016 Overzicht van de wensen en ideeën van de 4 gevormde werkgroepen tijdens de informatie avond Herinrichting Kaai en omgeving op 24 2 2016 Werkgroep: De Kaai gebruik Beleving - Sfeerverlichting Parkeren -

Nadere informatie

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011

Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Herinrichting Tweebaksmarkt Informatieavond 16 maart 2011 Voorstellen Wieger Postma, stedenbouwkundig ontwerper Hayo vd Meer, verkeerskundige Jan Buwalda, civiele techniek Hielke Wiersma, wijkzaken Raymond

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie