Begripsbepalingen: wettelijke vertegenwoordiger van het kind directeur van de Haanstra Basisschool

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Begripsbepalingen: wettelijke vertegenwoordiger van het kind directeur van de Haanstra Basisschool"

Transcriptie

1 Aannamebeleid Haanstra Basisschool Procedure betreffende het aannemen van nieuwe leerlingen. Begripsbepalingen: Ouder/verzorger: Directie: Haanstra: wettelijke vertegenwoordiger van het kind directeur van de Haanstra Basisschool Haanstra Basisschool Op de website van de school staat een aanmeldingsformulier dat online ingevuld kan worden. Het formulier kan vervolgens elektronisch verzonden worden vanaf de website. De tijdsaanduiding bij binnenkomst geldt als ontvangstmoment van het formulier. Dit formulier kan ook gedownload worden van de website Het ingevulde formulier kan als bijlage g d worden naar of per post verzonden worden naar bovenstaand adres. In dit laatste geval dient men zich te realiseren dat het moment waarop het formulier door de Haanstraschool is ontvangen (het moment van ontvangst) bepalend is voor de plaatsing op de lijst. Instroom onderbouwleerlingen van 4 jaar of groep 1: 1. Belangstellende ouders/verzorgers krijgen een uitnodiging, of kunnen zich opgeven voor de open ochtenden, die twee keer per jaar georganiseerd worden. Ouders van kinderen die geplaatst zijn krijgen een bevestiging van plaatsing in februari en een uitnodiging voor de informatieavond die jaarlijks omstreeks mei gehouden wordt. Ouders van kinderen die niet geplaatst kunnen worden krijgen bericht dat hun kind op de reservelijst wordt geplaatst. Ouders van kinderen die op de eerste tien plaatsen van de reservelijst staan, worden ook uitgenodigd voor de informatieavond. Op de informatieavond in mei worden de ouders/verzorgers (van de kinderen de plaatsingslijst) geïnformeerd over de school, het onderwijs en over de gang van zaken in groep 1/2 van de Haanstraschool. De ouders/verzorgers krijgen informatie overhandigd en de ontvangen ook bestaande reglementen van de vereniging. 2. Indien door ouders/verzorgers gewenst, kan een nadere afspraak met de directie gemaakt worden om aanvullende informatie over de Haanstra te verkrijgen. 3. Ouders/verzorgers kunnen het aanmeldingsformulier inzenden vanaf de tweede verjaardag van hun kind. In dit verband wordt met de tweede verjaardag bedoeld het tijdstip 00:00 Nederlandse lokale tijd op de dag dat het kind twee wordt.

2 4. Toe-/inzending van het volledig ingevulde aanmeldingsformulier leidt er toe dat het kind geplaatst wordt op de aanmeldingslijst. De volgorde op deze aanmeldingslijst wordt bepaald door de snelheid van het moment waarop het aanmeldingsformulier na de tweede verjaardag van het kind door de Haanstraschool is ontvangen, met in achtneming van het gestelde onder punt 7. Ter toelichting: een kind dat een dag nadat het twee jaar geworden is wordt aangemeld, zal hoger op de lijst komen dan een kind dat op dezelfde dag twee jaar geworden is en een week na zijn verjaardag wordt aangemeld. De tijd tussen het moment dat een kind twee wordt (zie punt 3) en het moment van aanmelden, is bepalend voor de plaats op de plaatsingslijst. 5. Voor kinderen die aangemeld worden en een achtergrond hebben als adoptiekind geldt dat zij voorrang hebben bij plaatsing op de aanmeldingslijst. Indien het adoptiekind aangemeld wordt voor het opknipmoment in oktober zijn adoptiekinderen in principe geplaatst. Er geldt een maximum van 2 plekken voor adoptiekinderen per schooljaar. 6. Aanmeldingsformulieren die vóór de verjaardag van het kind zoals bedoeld in punt 3 worden ontvangen dan wel onvolledig zijn ingevuld, worden geretourneerd en geacht niet te zijn ingezonden. 7. Er wordt rekening gehouden bij de plaatsing op de aanmeldingslijst met een evenredig aantal jongens/meisjes. 8. Eenmaal per jaar en wel in de laatste week van september na de zomervakantie- worden er op volgorde van de aanmeldingslijst zoveel kinderen geplaatst op de inschrijflijst als dat er kindplaatsen beschikbaar zijn. De dan resterende kinderen worden op volgorde van de aanmeldingslijst- op de reservelijst geplaatst. De ouders/verzorgers ontvangen hebben hier al bericht van ontvangen (onder punt 1) 9. In afwijking van het gestelde in punt 4 kunnen broertjes en zusjes van leerlingen die reeds op de Haanstra zitten vanaf de geboorte tot aan de 2 e verjaardag worden aangemeld. Als broertjes en zusjes na de 2 e verjaardag worden aangemeld vervallen zij in dezelfde rechten als de kinderen dien regulier worden aangemeld. 10. Bij plaatsing worden ouders/verzorgers 6 weken voorafgaand aan de vierde verjaardag uitgenodigd voor een kennismaking. Op de eerste wendag krijgen een ouders een welkomsmapje met de volgende documentatie: een intakelijst, een noodadressenlijst en een formulier voor het geven van toestemming voor plaatsing van foto s op de website. 11. Leerlingen starten in principe op hun vierde verjaardag op de Haanstra. In overleg met de ouders kan daarvan worden afgeweken. 12. In overleg met de groepsleerkracht wordt in de aanloop naar de vierde verjaardag een viertal wenochtenden afgesproken waarop het kind komt

3 wennen. Voor de verdere procedure rond het wennen verwijzen wij u naar de schoolgids. Instroom leerlingen die reeds een basisschool bezoeken: 13. Als het kind al eerder een basisschool heeft bezocht, is er uitsluitend mogelijkheid tot plaatsing indien de betreffende groep op 1 oktober van het betreffende schooljaar uit minder dan 22 (OB) c.q. 32 (BB) leerlingen bestaat. Van dit aantal kan worden afgeweken als er naar de mening van directie en bestuur een tijdelijke leerlingenstop noodzakelijk is vanwege een teveel aan leerlingen in bepaalde groepen. Oudere broertjes en/of zusjes van leerlingen die reeds op de Haanstraschool staan ingeschreven zullen voorrang hebben op kinderen die een andere basisschool bezoeken. Indien er plaats is, worden de volgende stappen ondernomen: a. De Haanstra neemt, in de volgorde van aanmelding, contact op met de ouders/verzorgers die hebben aangegeven op de wachtlijst geplaatst te willen worden. b. De ouders/verzorgers krijgen één week bedenktijd om van de plaats gebruik te maken. c. Daarna zoekt de directie contact met de laatst bezochte school om de school op de hoogte te stellen van de procedure rond het kind. d. De directie vraagt eventuele rapporten en verslagen, schriften of tekeningen ter inzage van de andere school met toestemming van de ouders. e. Aan de hand van uitkomsten van de eerder genoemde punten wordt door de directie en intern begeleider bepaald of het kind in aanmerking komt voor de betreffende groep. Blijkt het niet mogelijk tot plaatsing over te gaan in de betreffende groep, dan vervalt het recht op plaatsing. f. De directie vraagt bij aanname de afleverende school het wettelijk verplichte onderwijskundig rapport en uitschrijfformulier op. De inschrijvingsverklaring wordt naar de school van herkomst gestuurd. Overige bepalingen: 14. Kinderen van personeelsleden van de Haanstra, kunnen zonder meer instromen in groep 1. Wanneer er een aanvraag voor een hogere groep is, zal alleen tot toelating worden overgegaan indien er plaats is en is voldaan aan het gestelde onder punt In gevallen waarin dit protocol niet voorziet, beslist de directie namens het bestuur.

4 Aanmeldoverzicht Haanstra school Geboren tussen: 1 augustus juli augustus juli augustus juli augustus juli augustus juli 2014 Aanmelden Opknipmoment: vanaf: 1 augustus September augustus September augustus September Oktober September Oktober 2015 September 2016 Voor schooljaar: Fictief voorbeeld overzicht van de aanmeldprocedure Kind Kees viert zijn Aanmelden bij de Haanstraschool tweede verjaardag op 3 - elektronisch september per post De aanmelding is op 4 september 2012 elektronisch binnen gekomen bij de Haanstraschool. De ouders van Kees krijgen een bevestiging van de goede ontvangst van de aanmelding Kees wordt op de aanmeldingslijst voor het schooljaar geplaatst op plek 1. De tijd tussen de tweede verjaardag en het moment van aanmelden betreft 1 dag. Er zijn geen andere aanmeldingen op dat moment met In september 2013 is het opknipmoment een korter aanmeldmarge. Alle kinderen van de aanmeldingslijst voor het schooljaar worden op volgorde gezet van snelheid van aanmelden vanaf de tweede verjaardag. Kees is op plek 9 van de lijst terecht gekomen. De ouders van de kinderen die op de 8 plaatsen daarvoor staan waren sneller met aanmelden na de tweede verjaardag dan de ouders van Kees. Er is een berekende capaciteit van 30 kinderen die in het schooljaar in groep 1 kunnen instromen. Zij stromen door naar de inschrijflijst. De andere kinderen komen op de reservelijst terecht. Er zijn 7 broertjes en zusjes van al geplaatste Haanstra kinderen die op de aanmeldingslijst staan en voorrang hebben. Daaronder zijn 4 jongens en 3 meisjes. Er is 1 adoptiekind (een jongen) die is aangemeld en voorrang krijgt.

5 De totstandkoming van de plaatsingslijst voor groep 1 van het schooljaar is nu als volgt: Beschikbare plekken: 30 Broertjes en zusjes van -7 (4 jongens / 3 meisjes) Haanstraleerlingen adoptiekinderen -1 (1 jongen) Blijft over 22 Evenredige verdeling jongens / meisjes 15 jongens 5 jongens = meisjes 3 meisjes = 12 September 2013 Augustus 2014 Er is plek voor de eerste 12 meisjes en eerste 10 jongens van de aanmeldingslijst. Kees is op plek 9 de 4 e jongen in volgorde van snelheid van aanmelden. De ouders van Kees krijgen bericht dat Kees op de plaatsingslijst van de Haanstra is gezet. Tevens krijgen zij een uitnodiging voor de informatieavond voor nieuwe kleuters in mei. De ouders van Kees krijgen een uitnodiging voor de eerste wendag en de naam van de groep en de leerkrachten.op de eerste wendag krijgen de ouders een welkomsmapje met daarin een intakelijst, een noodadressenformulier en een formulier voor toestemming van plaatsing voor foto s op de schoolwebsite toegestuurd.

6

PROCEDURE VAN : AANMELDEN, TOELATEN, INSCHRIJVEN EN INSTROOM NIEUWE LEERLINGEN

PROCEDURE VAN : AANMELDEN, TOELATEN, INSCHRIJVEN EN INSTROOM NIEUWE LEERLINGEN PROCEDURE VAN : AANMELDEN, TOELATEN, INSCHRIJVEN EN INSTROOM NIEUWE LEERLINGEN Procedure van toelating nieuwe leerlingen Basisschool De Kinderbrug Pagina 1 Inhoud Inleiding... 2 1. Informatie over de school...

Nadere informatie

AANNAME EN PLAATSINGSBELEID

AANNAME EN PLAATSINGSBELEID AANNAME EN PLAATSINGSBELEID Basisschool Al Qalam Basisschool De Bolster PCBO Amersfoort Inleiding Vanuit onze missie en visie is ons uitgangspunt, dat elk kind in principe recht heeft op een plek bij ons

Nadere informatie

Beleidsplan Aanname en plaatsing leerlingen

Beleidsplan Aanname en plaatsing leerlingen Beleidsplan Aanname en plaatsing leerlingen Basisschool De Bolster PCBO Amersfoort Inleiding Vanuit onze missie en visie is ons uitgangspunt, dat elk kind in principe recht heeft op een plek bij ons op

Nadere informatie

Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen

Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen Procedure aanmelding en toelating nieuwe leerlingen 2017 2020 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Zorgplicht... 3 1.1. De procedure... 3 2. Aanmelding... 3 2.1. Toelating en beleid... 3 3. Uitnodiging en

Nadere informatie

Aannamebeleid. Geachte ouders of verzorgers, Daltonschool Corlaer heet nieuwe leerlingen graag van harte welkom!

Aannamebeleid. Geachte ouders of verzorgers, Daltonschool Corlaer heet nieuwe leerlingen graag van harte welkom! Aannamebeleid Geachte ouders of verzorgers, Daltonschool Corlaer heet nieuwe leerlingen graag van harte welkom! Wij zijn een openbare basisschool met een Dalton onderwijsconcept. Op onze school zijn alle

Nadere informatie

VERNIEUWDE PROCEDURE AANNAME BELEID JENAPLANSCHOOL WITTEVROUWEN APRIL 2014 INLEIDING

VERNIEUWDE PROCEDURE AANNAME BELEID JENAPLANSCHOOL WITTEVROUWEN APRIL 2014 INLEIDING VERNIEUWDE PROCEDURE AANNAME BELEID JENAPLANSCHOOL WITTEVROUWEN APRIL 2014 INLEIDING De Jenaplanschool Wittevrouwen is de enige basisschool in de wijk Wittevrouwen/Zeeheldenbuurt. In de afgelopen 20 jaren

Nadere informatie

Aannamebeleid. 1. Aannamebeleid is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

Aannamebeleid. 1. Aannamebeleid is gebaseerd op de volgende uitgangspunten: Aannamebeleid (inclusief weging) April 2016 1 Aannamebeleid 1. Aannamebeleid is gebaseerd op de volgende uitgangspunten: 1. Handhaving van 17 groepen. 2. Een maximale instroom per schooljaar van getalsmatig

Nadere informatie

2 Factoren die een rol spelen bij het aannemen van leerlingen:

2 Factoren die een rol spelen bij het aannemen van leerlingen: Aannamebeleid Kbs Petrus en Paulus De plaatsing van nieuwe leerlingen-verandering van school 1 Inleiding / verantwoording INOS heeft de kaders aangegeven voor het formuleren van aannamebeleid door de onder

Nadere informatie

Aanmelding tot instroom 2014-2015

Aanmelding tot instroom 2014-2015 Aanmelding tot instroom 2014-2015 Inleiding Deze notitie is bedoeld om duidelijkheid te geven over de aanname en instroom van nieuwe leerlingen op basisschool Kadoes. Door het vastleggen van afspraken

Nadere informatie

Protocol aanname beleid Brede school Noorderbreedte

Protocol aanname beleid Brede school Noorderbreedte Protocol aanname beleid Brede school Noorderbreedte Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Tijdpad... 3 3. Voorrangscriteria... 4 4. Aanmelden op Noorderbreedte... 4 5. Plaatsen op Noorderbreedte... 5 6. Inschrijven

Nadere informatie

Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR:

Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR: Toelatingsreglement Voorgenomen besluit College van Bestuur: 2 april 2015 Advies Directieberaad: Instemming GMR: Definitief besluit College van Bestuur: 1 TOELATINGSREGLEMENT Het College van Bestuur van

Nadere informatie

Gelet de Wet op het Primair Onderwijs; Wet op de Expertisecentra en Wet Passend Onderwijs;

Gelet de Wet op het Primair Onderwijs; Wet op de Expertisecentra en Wet Passend Onderwijs; Toelatingsbeleid Voorgenomen besluit college van bestuur: 6 september 2018 Advies managementberaad: 20 november 2018 Advies GMR: 19 november 2018 Definitief besluit college van bestuur: 6 december 2018

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Invullen STGS Volgnr: Llnr: Cambridge Advies TL Code OKR Aanmeldingsformulier 2018-2019 Leerlinggegevens Voornamen (voluit) Roepnaam Geslacht M / V Burgerservicenummer (BSN) Geboorteplaats en land Datum

Nadere informatie

Aannamebeleid van de Agatha Snellenschool

Aannamebeleid van de Agatha Snellenschool Aannamebeleid van de Agatha Snellenschool De Agatha Snellenschool is een school voor algemeen bijzonder onderwijs. Algemeen betekent dat er op de school niet vanuit een geloofsovertuiging onderwijs wordt

Nadere informatie

Aannamebeleid De Kinderhof

Aannamebeleid De Kinderhof Aannamebeleid De Kinderhof 2016-2019 In het aannamebeleid zijn de procedures en criteria vastgelegd betreffende de inschrijving van leerlingen op De Kinderhof. Hierin zijn de verplichtingen meegenomen

Nadere informatie

Aannamebeleid Basisschool Het Dok (Stichting r.-k., Algemeen Bijzonder en Openbaar Primair Onderwijs PANTA RHEI)

Aannamebeleid Basisschool Het Dok (Stichting r.-k., Algemeen Bijzonder en Openbaar Primair Onderwijs PANTA RHEI) Aannamebeleid Basisschool Het Dok (Stichting r.-k., Algemeen Bijzonder en Openbaar Primair Onderwijs PANTA RHEI) In dit stuk beschrijven wij het aannamebeleid dat gehanteerd wordt op Basisschool Het Dok.

Nadere informatie

Stappenplan (zij-)instroom kleuters

Stappenplan (zij-)instroom kleuters Stappenplan (zij-)instroom kleuters Betrokken partijen (intern) - directeur Sylvio Noël - leerlingadministratie Martha Mataheru - (onder)bouwcoördinator (Tamara Verschoor) - nieuwsbriefopsteller Karla

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Invullen STGS Volgnr: Llnr: Cambridge Advies TL Code OKR Aanmeldingsformulier 2017-2018 Leerlinggegevens Voornamen (voluit) Roepnaam Geslacht M / V Burgerservicenummer (BSN) Geboorteplaats en land Geloofsovertuiging

Nadere informatie

Concept Aanname beleid. De Apollo 11. Nieuwe leerlingen Zij-instromers 2016

Concept Aanname beleid. De Apollo 11. Nieuwe leerlingen Zij-instromers 2016 Concept Aanname beleid De Apollo 11 Nieuwe leerlingen Zij-instromers 2016 Aanmelden, toelaten en inschrijven op de Apollo 11 Voedingsgebied De Apollo 11 is geen specifieke buurtschool. Dat wil zeggen dat

Nadere informatie

Aannamebeleid kbs De Marke. van t/m

Aannamebeleid kbs De Marke. van t/m Aannamebeleid kbs De Marke van 01-08-2016 t/m 31-07-2018 Voorwoord Kbs De Marke is een van de 17 scholen van de Stichting voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort e.o. en heeft de mogelijkheid binnen

Nadere informatie

Bijlage 2a: Procedure bij Toelating (Zorgplicht voor leerling die nog niet staat ingeschreven op een reguliere basisschool)

Bijlage 2a: Procedure bij Toelating (Zorgplicht voor leerling die nog niet staat ingeschreven op een reguliere basisschool) Bijlage 2a: Procedure bij Toelating (Zorgplicht voor leerling die nog niet staat ingeschreven op een reguliere basisschool) U kunt een aanmelding voor uw kind doen naar aanleiding van een individueel bezoek

Nadere informatie

-1- Stichting Onderwijs CombinA. Algemene voorwaarden

-1- Stichting Onderwijs CombinA. Algemene voorwaarden Stichting Onderwijs CombinA Algemene voorwaarden 1. Inschrijving van kinderen/leerlingen vindt ten minste 4 maanden voor de gewenste instroomdatum plaats. Na ontvangst van het inschrijfformulier en de

Nadere informatie

Zorgplicht voor de scholen

Zorgplicht voor de scholen Zorgplicht voor de scholen In het kader van de wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. Een inschrijving is iets andere dan een aanmelding.

Nadere informatie

Notitie zorgplicht voor de scholen

Notitie zorgplicht voor de scholen Notitie zorgplicht voor de scholen pagina 1 van 7 Zorgplicht voor de scholen In het kader van de Wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven.

Nadere informatie

Toelatingsbeleid. Toelatingsbeleid voor vierjarigen.

Toelatingsbeleid. Toelatingsbeleid voor vierjarigen. Toelatingsbeleid Toelatingsbeleid voor vierjarigen. Om voor toelating op onze school in aanmerking te komen dient u als, ouder(s)/verzorger(s), minimaal tien weken voor de aanvang van het schooljaar waarin

Nadere informatie

(Voorlopige) plaatsing De plaatsing van de nieuw aangemelde leerlingen leerjaar 1 verloopt als volgt.

(Voorlopige) plaatsing De plaatsing van de nieuw aangemelde leerlingen leerjaar 1 verloopt als volgt. Naam notitie Toelatingsbeleid 2019-2020 Portefeuillehouder W. Middendorp Datum/versienummer 12-11-2018 Status document Besluit directie Instemming MR Opmerking(en) HET TOELATINGSBELEID VAN HET CITADEL

Nadere informatie

Protocol aanname- en inschrijving RK BS de Veldhof

Protocol aanname- en inschrijving RK BS de Veldhof Protocol aanname- en inschrijving RK BS de Veldhof BS de Veldhof 1 Inhoudsopgave 1. Algemeen 2. Inschrijving 2.1 0 4 jaar 2.2 Kinderen van 4 jaar en ouder 2.3 Inschrijving van kinderen met speciale onderwijsbehoeften.

Nadere informatie

Aannamebeleid Nieuwe leerlingen Zij-instromers November 2017 Marja Hamers

Aannamebeleid Nieuwe leerlingen Zij-instromers November 2017 Marja Hamers Aannamebeleid Nieuwe leerlingen Zij-instromers November 2017 Marja Hamers Aanmelden, toelaten en inschrijven op de Apollo 11 Voedingsgebied De Apollo 11 is geen specifieke buurtschool. Dat wil zeggen dat

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Gegevens leerling Achternaam Voornamen (voluit) Roepnaam Adres (waar leerling is ingeschreven) Postcode en woonplaats Telefoonnummer van het gezin Geslacht M / V* Geboortedatum

Nadere informatie

Aannamebeleid Lyceum Elst

Aannamebeleid Lyceum Elst Lyceum Elst leren voor het leven Auditorium 3 Postbus 187 6660 AD ELST (gld) Telefoon: (0481) 36 29 20 website: www.lyceumelst.nl E-mail: info@lyceumelst.nl Aannamebeleid Lyceum Elst 2016-2017 Document

Nadere informatie

TOELATINGS-/AANNAMEBELEID

TOELATINGS-/AANNAMEBELEID TOELATINGS-/AANNAMEBELEID 1. BEGRIPSOMSCHRIJVING Met toelating wordt bedoeld: het besluit om een aangemeld kind daadwerkelijk als leerling van de school toe te laten. Toelatingsbeleid wordt ook wel aannamebeleid

Nadere informatie

Procedure instroom vanaf klas 4. voor schooljaar 2014-2015

Procedure instroom vanaf klas 4. voor schooljaar 2014-2015 Procedure instroom vanaf klas 4 (van andere afdelingen dan VMBO-t) voor schooljaar 2014-2015 Tijdpad 24 en 25 januari Open avond/open dag Uiterlijk 1 april Aanmelden door het inleveren van een o motivatiebrief,

Nadere informatie

Zorgplicht voor de scholen

Zorgplicht voor de scholen Zorgplicht voor de scholen In het kader van de wet passend onderwijs hebben de scholen zorgplicht. Dit geldt voor leerlingen die extra ondersteuning behoeven. 1. procedure aanmelding bij reguliere school

Nadere informatie

Aannameprocedure Vrijeschool Zutphen schooljaar 2015/2016 (voorgenomen besluit )

Aannameprocedure Vrijeschool Zutphen schooljaar 2015/2016 (voorgenomen besluit ) Aannameprocedure Vrijeschool Zutphen schooljaar 2015/2016 (voorgenomen besluit 11-11-2014 ) Inhoud Inleiding 2 Aanmelding van een nieuwe leerling 2 Benodigde gegevens voor de aanname 2 Aannamecommissie

Nadere informatie

Aannamebeleid Basisschool De Zonnewijzer

Aannamebeleid Basisschool De Zonnewijzer Aannamebeleid Basisschool De Zonnewijzer Basisschool de Zonnewijzer heeft een open aannamebeleid. Dat wil zeggen dat iedereen welkom is. Tot inschrijving op de Zonnewijzer wordt overgegaan wanneer aan

Nadere informatie

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers

Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Tijmstraat 1 5571 HS Bergeijk, Tel 0497-574914 e-mail: info@bsderegenboogbergeijk.nl Formulier voor ouders/verzorgers Verzoek tot inschrijving op BS De Regenboog door ouders/verzorgers Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool

Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool Beleid Aanmelding van leerlingen op de Van Hoogstratenschool Per november 2018 Inhoud Pagina Inleiding 3 Deel I Reguliere instroom 4 Kennismaken en oriënteren 4 Aanmelden 4 Aanmeldperioden 4 Voorrangsregels

Nadere informatie

Aanmeldings- en. Toelatingsbeleid. Schooljaar

Aanmeldings- en. Toelatingsbeleid. Schooljaar Aanmeldings- en Toelatingsbeleid Leerjaar 1 Schooljaar 2015-2016 Helicon VMBO Nijmegen 1. Algemene toelatingsvoorwaarden In de regio Nijmegen is Helicon VMBO Nijmegen de enige categorale school voor VMBO

Nadere informatie

Aanmelding en toelating Fioretti College Hillegom m.i.v. schooljaar

Aanmelding en toelating Fioretti College Hillegom m.i.v. schooljaar Aanmelding en toelating Fioretti College Hillegom m.i.v. schooljaar 2019-2020 Inhoud 1. Aanmelding en toelatingsprocedure Fioretti College Hillegom... 3 2. Aanmelding- en toelatingsprocedure eerste leerjaar...

Nadere informatie

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog

Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog Algemene lesvoorwaarden van Muziekschool De Regenboog 1. Aanmelding Aanmelding kan uitsluitend plaatsvinden door middel van een volledig ingevuld inschrijfformulier. De cursus kan beginnen als een ondertekend

Nadere informatie

Aannamebeleid 2018/2019

Aannamebeleid 2018/2019 Aannamebeleid 2018/2019 Document Eigenaar Beheerder Vervaldatum locatie Status Aannamebeleid Lyceum Elst schoolleiding secretariaat Aanpassing bij veranderende wet-en regelgeving of organisatiebelang L:MT/300

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2016 PROCEDURE SCHOOLADVIES GROEP 8 INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen we graag

Nadere informatie

PROTOCOL instroom, doorstroom en uitstroom van leerlingen

PROTOCOL instroom, doorstroom en uitstroom van leerlingen PROTOCOL instroom, doorstroom en uitstroom van leerlingen Protocol instroom, doorstroom en uitstroom Jenaplanschool de Wiekslag okt 15 1 Inhoud Instroom leerlingen... 3 Aanmelding vierjarige;... 3 Aanmelding

Nadere informatie

Inschrijving vindt plaats nadat de ouders in een kennismakingsgesprek met de locatiecoördinator geïnformeerd zijn over het karakter van de school.

Inschrijving vindt plaats nadat de ouders in een kennismakingsgesprek met de locatiecoördinator geïnformeerd zijn over het karakter van de school. Aannamebeleid WAS en Fluenta Schoolprocedure aanname leerlingen Deze notitie is opgesteld om tot een zorgvuldig beleid te komen voor het aanmelden en inschrijven van leerlingen op basisschool Willem Alexander

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip

Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip Aanmeldingsformulier Openbare basisschool De Watersnip César Franckrode70 2717BG Zoetermeer Tel. 079-3515734 Geachte ouders of wettige vertegenwoordigers Wilt u dit aanmeldingsformulier zo volledig mogelijk

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling.

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling. Aanmeldingsformulier nieuwe leerling. Bs Cleijn Hasselt Hasseltstraat 198 5046 LP Tilburg 013-5422281 bs.cleijnhasselt@xpectprimair.nl Gegevens leerling Achternaam Voornamen (voluit) Roepnaam Geslacht

Nadere informatie

Beste ouder(s)/verzorger(s)

Beste ouder(s)/verzorger(s) Beste ouder(s)/verzorger(s) Bijgaand ontvangt u het inschrijfformulier van Daltonschool Het Lover. De gegevens die u invult op het inschrijfformulier, worden opgeslagen in de leerlingenadministratie van

Nadere informatie

Kbs De Horizon een dorpsschool met eigentijds onderwijs. aannamebeleid. Definitieve versie januari 2017

Kbs De Horizon een dorpsschool met eigentijds onderwijs. aannamebeleid. Definitieve versie januari 2017 Kbs De Horizon een dorpsschool met eigentijds onderwijs aannamebeleid Definitieve versie januari 2017 0 Inhoudsopgave: Onderwerp pagina: A Algemene informatie vanuit de Rijksoverheid 1 B De plaatsing van

Nadere informatie

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen Protocol schorsing en verwijdering van leerlingen GMR: 2 juli 2009 Bestuur: vastgesteld d.d. 13 juli 2009 1 Dit protocol treedt in werking als er volgens de directie sprake is van ernstig ongewenst gedrag

Nadere informatie

Zoals u ook in de algemene voorwaarden kunt lezen tekent u voor een heel seizoen les. Het is dus niet mogelijk om halverwege het jaar op te zeggen.

Zoals u ook in de algemene voorwaarden kunt lezen tekent u voor een heel seizoen les. Het is dus niet mogelijk om halverwege het jaar op te zeggen. Hardenberg, 2012 Geachte belangstellende, U hebt informatie gevraagd over eventuele lessen op drums of melodisch slagwerk. In de bijlagen vind u de algemene voorwaarden, een aanmeldingsformulier en een

Nadere informatie

TOELATING NSG EERSTE BRUGJAAR VOOR HET SCHOOLJAAR 2013 2014

TOELATING NSG EERSTE BRUGJAAR VOOR HET SCHOOLJAAR 2013 2014 TOELATING NSG EERSTE BRUGJAAR VOOR HET SCHOOLJAAR 2013 2014 Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud VMBO-T HAVO VWO GYMNASIUM Hoofdgebouw NSG Van Cranenborchstraat 7, 6525 BM Nijmegen Brugklasgebouw NSG

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier Het Zwanenbos

Aanmeldingsformulier Het Zwanenbos Aanmeldingsformulier Het Zwanenbos Kerkenbos 24-26 2716 PH Zoetermeer Tel. 079-3517688 Geachte ouders of wettige vertegenwoordigers Wilt u dit aanmeldingsboekje zo volledig mogelijk invullen en ondertekenen.

Nadere informatie

Stichting Haagsche Schoolvereeniging

Stichting Haagsche Schoolvereeniging Stichting Haagsche Schoolvereeniging Toelatingsrichtlijnen Preambule: 1. De Stichting Haagsche Schoolvereeniging kent diverse scholen en afdelingen. De leerling wordt ingeschreven als leerling van één

Nadere informatie

Naar de middelbare school in de regio BOVO Haaglanden

Naar de middelbare school in de regio BOVO Haaglanden Naar de middelbare school in de regio BOVO Haaglanden Voor ouders van kinderen die de overstap van basisschool naar de middelbare school gaan maken. 2018-2019 Een grote stap Uw kind gaat volgend jaar naar

Nadere informatie

Informatie nieuwe ouders: veelgestelde vragen

Informatie nieuwe ouders: veelgestelde vragen Informatie nieuwe ouders: veelgestelde vragen 1. Wat is de typering van de Ds. J. Fraanjeschool? De Ds. J. Fraanjeschool houdt maximaal rekening met de verschillen tussen kinderen. Het onderwijsaanbod

Nadere informatie

Protocol schooladvies groep 8

Protocol schooladvies groep 8 Protocol schooladvies groep 8 Augustus 2017 PROCEDURE SCHOOLADVIES OBS HOUTRUST INLEIDING De overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs (VO) is een belangrijke stap. Tenslotte willen

Nadere informatie

Beleid aanname & plaatsing 4-jarigen. KBS Franciscus

Beleid aanname & plaatsing 4-jarigen. KBS Franciscus Beleid aanname & plaatsing 4-jarigen KBS Franciscus Oktober 2016 Beste ouder(s)/verzorger(s) van (toekomstige) leerlingen van KBS Franciscus, Voor u ligt ons plaatsingsbeleid 4-jarigen. De plaatsing van

Nadere informatie

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang

kindercentra Opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar van 6.30 uur tot 7.30 uur én van dagopvang kindercentra Dit plaatsingsbeleid is bedoeld om je te informeren over de werkwijze van Dak kindercentra bij aanmelding en plaatsing van kinderen, bij wijzigingen in de opvang en bij beëindiging ervan.

Nadere informatie

Toelatings- en plaatsingsbeleid leerlingen SPO Utrecht

Toelatings- en plaatsingsbeleid leerlingen SPO Utrecht Toelatings- en plaatsingsbeleid leerlingen SPO Utrecht 1. Wettelijk kader De SPO Utrecht staat voor openbaar onderwijs. Dat betekent dat in principe iedere leerling die basisonderwijs kan volgen welkom

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING

AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING GEGEVENS LEERLING: Achternaam kind: Voornamen kind: Roepnaam kind: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer thuis: Geheim; ja/nee* Geslacht: jongen/meisje * Nationaliteit:

Nadere informatie

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar als u nog vragen of opmerkingen heeft laat het ons dan vooral even weten.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, maar als u nog vragen of opmerkingen heeft laat het ons dan vooral even weten. www.lauwerseneemspo.nl OBS Klinkenborg Pastorieweg 6 9995 PN Kantens Tel. 0595-551788 Website: www.obsklinkenborg.nl e-mail: obsklinkenborg@lauwerseneems.nl Beste ouder, verzorger, Hartelijk dank voor

Nadere informatie

Protocol toelating leerling

Protocol toelating leerling Protocol toelating leerling Basisschool De Vink Juni 2015 Protocol toelating leerling juni 2015 1 Inhoudsopgave Blz. Inleiding 3 1. Aanmelding en toelating op school 4 2. Wettelijk kader toelating 4 3.

Nadere informatie

AANNAMEBELEID INLEIDING

AANNAMEBELEID INLEIDING INLEIDING Op onze school worden wij soms geconfronteerd met het feit dat we voor sommige klassen meer aanmeldingen krijgen dan dat wij kinderen kunnen plaatsen. Daarom is dit document opgesteld zodat voor

Nadere informatie

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school?

Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Hoe aanmelden en inschrijven in een Wijnegemse school? Aanmelden en inschrijven: STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor jezelf een keuze: welke school kies je? Kleuteronderwijs Het Notendopje (GO!

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER LEERLING BASISONDERWIJS KINDCENTRUM DE BRANDING PCO GELDERSEVALLEI

AANMELDINGSFORMULIER LEERLING BASISONDERWIJS KINDCENTRUM DE BRANDING PCO GELDERSEVALLEI AANMELDINGSFORMULIER LEERLING BASISONDERWIJS KINDCENTRUM DE BRANDING PCO GELDERSEVALLEI PC basisschool De Branding, Lange Voren 90, 3773AT Barneveld tel. 0342-424742 emailadres: directie.br@pcogv.nl website:

Nadere informatie

Protocol: Time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen

Protocol: Time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen Protocol: Time-out, schorsing en verwijdering van leerlingen Besluitvorming en communicatie Bespreken MO 29 januari 2015 Instemming GMR 4 februari 2015 Vaststellen definitieve versie bestuur 4 februari

Nadere informatie

(Voorlopige) plaatsing De plaatsing van de nieuw aangemelde leerlingen leerjaar 1 verloopt als volgt.

(Voorlopige) plaatsing De plaatsing van de nieuw aangemelde leerlingen leerjaar 1 verloopt als volgt. HET TOELATINGSBELEID VAN HET CITADEL COLLEGE VOOR SCHOOLJAAR 2016 2017 1. Algemene toelatingsvoorwaarden Het Citadel College is een samenwerkingsschool voor voortgezet onderwijs voor vmbo (met lwoo), havo

Nadere informatie

Protocol instroom en zij-instroom. 1. Instroom:

Protocol instroom en zij-instroom. 1. Instroom: Protocol instroom en zij-instroom 1. Instroom: 1. Ouders die interesse hebben om hun kind aan te melden bij ons op school, maken een individuele afspraak met de directeur of zij kunnen de open ochtenden

Nadere informatie

Toelatingsbeleid CSG

Toelatingsbeleid CSG kaders vo or de procedure aanmelding, onderzoek en plaatsing/toelating vanuit basisonderwijs of andere voortgezet - onderwijs - school Toelatingsbeleid CSG Algemeen Met deze kaders wil de CSG voor haar

Nadere informatie

TOELATINGSBELEID. : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland. : M. Leus, Organisatiebesturing : Toelatingsbeleid ROCvA-ROCvF DEF

TOELATINGSBELEID. : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland. : M. Leus, Organisatiebesturing : Toelatingsbeleid ROCvA-ROCvF DEF TOELATINGSBELEID ROC van Amsterdam ROC van Flevoland Uitgave Auteur Beschikbaar voor Platform OR ROCvA en OR ROCvF: ter informatie d.d. 29-09-2017 : ROC van Amsterdam / ROC van Flevoland : M. Leus, Organisatiebesturing

Nadere informatie

HUISVESTING & PLAATSING VAN LEERLINGEN

HUISVESTING & PLAATSING VAN LEERLINGEN HUISVESTING & PLAATSING VAN LEERLINGEN 1. Inleiding OBS Brandevoort is een grote school die in de afgelopen jaren zeer sterk is gegroeid en te maken heeft gehad met meerdere (tijdelijke) onderwijslocaties.

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015 Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem: 2014-2015 1. INLEIDING Drie Wijnegemse kleuter- en lagere scholen werken met een aanmeldingsen inschrijvingsprocedure:

Nadere informatie

Aannamebeleid en-procedure De School (15 september 2010)

Aannamebeleid en-procedure De School (15 september 2010) Aannamebeleid en-procedure De School (15 september 2010) Aannamebeleid en procedure 15-09-2010 1 1 Aannamebeleid en aannameprocedure Bij het aannemen van leerlingen houden wij ons aan de wet- en regelgeving.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL

NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL NIEUWSBRIEF REHOBOTHSCHOOL Ook voor uw kind iets extra s gedurende het schooljaar! De scholen zijn weer begonnen en we hopen en rekenen op een goed nieuw schooljaar in goede harmonie en samenwerking. We

Nadere informatie

Stichting Onderwijs CombinA Algemene Voorwaarden

Stichting Onderwijs CombinA Algemene Voorwaarden Stichting Onderwijs CombinA Algemene Voorwaarden Deze Algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de griffie van het Gerecht in Eerste Aanleg te Aruba op 8 april 2019 en zullen op verzoek worden toegezonden.

Nadere informatie

Aannameprocedure Vrijeschool De Berkel en vrijeschool De IJssel Schooljaar 2009/2010

Aannameprocedure Vrijeschool De Berkel en vrijeschool De IJssel Schooljaar 2009/2010 Aannameprocedure Vrijeschool De Berkel en vrijeschool De IJssel Schooljaar 2009/2010 Inhoud Inleiding... 2 Aanmelding van een nieuwe leerling... 2 Benodigde gegevens voor de aanname... 2 Aannamecommissie...

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER. Datum aanmelding : Datum inschrijving : Gegevens nieuwe leerling. Roepnaam: Achternaam: Voornamen ( voluit):

AANMELDFORMULIER. Datum aanmelding : Datum inschrijving : Gegevens nieuwe leerling. Roepnaam: Achternaam: Voornamen ( voluit): AANMELDFORMULIER Datum aanmelding : Datum inschrijving : Gegevens nieuwe leerling Roepnaam: Achternaam: Voornamen ( voluit): Geboortedatum: Geboorteplaats: Adres: PC en woonplaats: Telefoonnr. Emailadres:

Nadere informatie

Protocol aanmelding en toelating leerlingen

Protocol aanmelding en toelating leerlingen Protocol aanmelding en toelating leerlingen Aanmelding groep 1 Vooraanmelding Ouders kunnen hun kind aanmelden vóór zijn of haar derde verjaardag. Wettelijk geldt dan dat dit wordt aangemerkt als een vooraanmelding.

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier

Aanmeldingsformulier Invullen STGS Llnr: Advies/code TL Volgnr: Cam.nr: COB Aanmeldingsformulier 2019-2020 Leerlinggegevens Achternaam Voornamen (voluit) Roepnaam Geslacht M / V Burgerservicenummer (BSN) Geboortedatum Geboorteplaats

Nadere informatie

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem

Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem Richtlijnen om uw kind aan te melden en in te schrijven in een school in Wijnegem Aanmelden en inschrijven: STAP VOOR STAP 1. Kies een school Maak voor uzelf een keuze: welke school kiest u? KleuterOnderwijs

Nadere informatie

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk.

Hoofdstuk 2: Vergaderingen en agenda s 2.1. De medezeggenschapsraad komt tenminste zes keer per schooljaar bijeen of zo veel vaker als noodzakelijk. Huishoudelijk reglement van de medezeggenschapsraad van De Regenboog, school voor katholiek basisonderwijs en peuterspeelzaal, te Rotterdam en vastgesteld door de medezeggenschapsraad op 10 november 2014.

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling

Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Aanmeldingsformulier nieuwe leerling Gegevens leerling Achternaam Burgerservicenummer 1) (BSN) Voornamen (voluit) Geloofsovertuiging Roepnaam Adres (huisadres waar het kind is ingeschreven) Postcode en

Nadere informatie

Stap 5 De leerling komt 5 ochtenden wennen. Ouders zijn hierbij niet aanwezig.

Stap 5 De leerling komt 5 ochtenden wennen. Ouders zijn hierbij niet aanwezig. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hierbij heeft u het aanmeldingsformulier van onze school in handen. Wij zijn blij dat u voor Het Fundament gekozen heeft. Voor alle duidelijkheid volgt hier de procedure

Nadere informatie

Procedure aanvragen Toelaatbaarheidsverklaring

Procedure aanvragen Toelaatbaarheidsverklaring Procedure aanvragen Toelaatbaarheidsverklaring Bij dit document hoort de Handleiding aanvraag TLV, te vinden op www.zeeluwe.nl Deze handreiking is opgesteld voor besturen en scholen van het samenwerkingsverband

Nadere informatie

Geachte ouder, verzorger, voogd,

Geachte ouder, verzorger, voogd, Geachte ouder, verzorger, voogd, Hartelijk dank voor uw belangstelling voor deze school van de VCPO Noord-Groningen. Hopelijk heeft u een goede indruk gekregen. Als u uw kind voor deze school wilt aanmelden,

Nadere informatie

Van Aanmelding naar Inschrijving in het Voortgezet Onderwijs Zaanstad Informatie voor ouders.

Van Aanmelding naar Inschrijving in het Voortgezet Onderwijs Zaanstad Informatie voor ouders. Van Aanmelding naar Inschrijving in het Voortgezet Onderwijs Zaanstad 2009 Informatie voor ouders. Inhoud Pagina 1. Inleiding 2 2. Het gezamenlijke beleid Aanmelding en Inschrijving 3 3. Centrale Aanmelding

Nadere informatie

Aanmelding zij-instroom

Aanmelding zij-instroom Uw kind aanmelden op de Parkschool Allereerst willen wij u bedanken voor uw interesse in onze school. Dit formulier is bedoeld voor leerlingen, die hiervoor al op een andere school hebben gezeten. Het

Nadere informatie

Toelatingsvoorwaarden, aanmeld-, intake- en inschrijfprocedure DaVinci Zevenaar en DaVinci-afdeling, Montessori Kindcentrum Westervoort

Toelatingsvoorwaarden, aanmeld-, intake- en inschrijfprocedure DaVinci Zevenaar en DaVinci-afdeling, Montessori Kindcentrum Westervoort Toelatingsvoorwaarden, aanmeld-, intake- en inschrijfprocedure DaVinci Zevenaar en DaVinci-afdeling, Montessori Kindcentrum Westervoort Januari 2019 Algemene informatie Wanneer ouders belangstelling hebben

Nadere informatie

Aannamebeleid SALTO basisschool De Vuurvlinder

Aannamebeleid SALTO basisschool De Vuurvlinder Aannamebeleid SALTO basisschool De Vuurvlinder Het aannamebeleid van De Vuurvlinder is een afgeleide van het aannamebeleid van SALTO. Gezien de toename van leerlingen in relatie tot onze visie op onderwijs

Nadere informatie

Toelatingsprocedure Aanmelden voor het eerste leerjaar voor het schooljaar Wat heeft u nodig bij een aanmeldingsgesprek:

Toelatingsprocedure Aanmelden voor het eerste leerjaar voor het schooljaar Wat heeft u nodig bij een aanmeldingsgesprek: Een goede overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is erg belangrijk. Als dat goed gaat, dan is de kans groter dat de verdere schoolcarrière van uw kind ook succesvol verloopt. Om deze

Nadere informatie

foto AANMELDINGSFORMULIER Beste ouder(s)/verzorger(s),

foto AANMELDINGSFORMULIER Beste ouder(s)/verzorger(s), foto AANMELDINGSFORMULIER Beste ouder(s)/verzorger(s), Door dit formulier in te vullen, doet u een verzoek tot plaatsing van uw kind op onze school. Alle onderstaande gevraagde informatie is nodig om de

Nadere informatie

Basisschool Franciscus Schoollaan 2 6241 BM Bunde T: 043-3641508 E: Info@bsfranciscusbunde.nl. Betreft: aanmelding nieuwe leerling

Basisschool Franciscus Schoollaan 2 6241 BM Bunde T: 043-3641508 E: Info@bsfranciscusbunde.nl. Betreft: aanmelding nieuwe leerling Basisschool Franciscus Schoollaan 2 6241 BM Bunde T: 043-3641508 E: Info@bsfranciscusbunde.nl Betreft: aanmelding nieuwe leerling Geachte ouders/verzorgers, Hierbij ontvangt u ons aanmeldingsformulier

Nadere informatie

INSCHRIJFFORMULIER LEERLING(E) Personalia van het kind: Roepnaam: Voornamen: Achternaam: Geslacht: M/V Inschrijfdatum:

INSCHRIJFFORMULIER LEERLING(E) Personalia van het kind: Roepnaam: Voornamen: Achternaam: Geslacht: M/V Inschrijfdatum: INSCHRIJFFORMULIER LEERLING(E) Personalia van het kind: Roepnaam: Voornamen: Achternaam: Geslacht: M/V Inschrijfdatum: Geboorteplaats: Uitschrijfdatum: Kerkgenootschap: Burgerservicenummer: a.u.b. kopie

Nadere informatie

Beleidsplan voor. toelating. schorsing. verwijdering

Beleidsplan voor. toelating. schorsing. verwijdering Beleidsplan voor toelating schorsing verwijdering 1 Doel: Alle scholen die vallen onder stichting CBO Meilân volgen een eenduidig toelatings- en verwijderingsbeleid. Toelating Wet Primair Onderwijs artikel

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING

AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING AANMELDINGSFORMULIER NIEUWE LEERLING GEGEVENS LEERLING: Achternaam kind: Voornamen kind: Roepnaam kind: Adres: Postcode: Woonplaats: Telefoonnummer thuis: Geheim; ja/nee* Geslacht: jongen/meisje * Nationaliteit:

Nadere informatie

Aanmelding, zorgplicht en plaatsingsproblemen

Aanmelding, zorgplicht en plaatsingsproblemen Pagina 1 van 5 De nieuwe regels voor aanmelding en plaatsing van leerlingen in het voortgezet onderwijs, die in beginsel duidelijk zijn, roepen vragen op. Deze vragen komen voort uit de specifieke situaties,

Nadere informatie

DRIE MAANDEN RISICOREGELING/SOLIDARITEITSMELDING

DRIE MAANDEN RISICOREGELING/SOLIDARITEITSMELDING DRIE MAANDEN RISICOREGELING/SOLIDARITEITSMELDING Versie 04 september 2015 Registratie drie maanden risicoleerlingen In ons samenwerkingsverband (SWV) kunnen scholen onder bepaalde voorwaarden leerlingen

Nadere informatie

Aannamebeleid en-procedure. (15 september 2010, geactualiseerd juni 2012 en maart 2014, alleen tekstueel)

Aannamebeleid en-procedure. (15 september 2010, geactualiseerd juni 2012 en maart 2014, alleen tekstueel) Aannamebeleid en-procedure (15 september 2010, geactualiseerd juni 2012 en maart 2014, alleen tekstueel) 1 Inhoudsopgave 1. AANNAMEBELEID EN AANNAMEPROCEDURE 3 1.1 ALGEMEEN 3 1.2 VERANTWOORDELIJKHEID 3

Nadere informatie

Reglement Toelating en Plaatsing Stedelijk Dalton College Alkmaar

Reglement Toelating en Plaatsing Stedelijk Dalton College Alkmaar Reglement Toelating en Plaatsing Stedelijk Dalton College Alkmaar 1 Onze school Het Stedelijk Dalton College Alkmaar is een openbare brede scholengemeenschap die de volgende schoolsoorten aanbiedt: - vwo

Nadere informatie