Spelregels voor de Kat met negen levens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Spelregels voor de Kat met negen levens"

Transcriptie

1 Spelregels voor de Kat met negen levens De ontwerper van dit bordspel gebruikt de naam bolbuyk and woont in Utrecht, Nederland. Instructies om dit bordspel te maken zijn beschikbaar (met commentaar in Engels). Doel van het spel Overleef als enige gezonde kat. Kenmerken Aantal spelers: 2-10, geoptimaliseerd voor 4 spelers Speelduur: ca 1,5 uur bij 4 spelers Geluk / Tactiek: 95% geluk, 5% tactiek Leeftijd: vanaf 4 jaar Benodigdheden (4 spelers) 1 speelbord 1 dobbelsteen 1 ziekenmutsje 4 speelstukken (of zoveel als er spelers zijn) 4 levensplankjes (of zoveel als er spelers zijn) 36 levensstrikjes (of 9x zoveel als er spelers zijn) Opstelling Plaats het speelbord in het midden. Alle spelers (van nu af katten genoemd) worden aanvankelijk opgesteld in het bruine startvak. Iedere kat begint als gezonde kat met 9 levens: iedere kat heeft één levensstrikje op het speelstuk en 8 levensstrikjes op het plankje.

2 Speelbeurten De katten gooien om de beurt met de dobbelsteen. De eerste beurt is voor de jongste kat en vervolgens wordt de beurt doorgegeven met de klok mee. Afhankelijk van de worp wordt als volgt gespeeld: 2, 3, 4 of 5: loop dit aantal stappen vooruit Schedel of X2: gooi nog een keer Bij twee keer gooien wordt als volgt gespeeld: Schedel en 2, 3, 4 of 5: loop dit aantal stappen achteruit X2 en 2, 3, 4 of 5: loop het dubbele aantal stappen vooruit (dus X2 met 3 geeft 2x3=6 stappen vooruit) X2 en Schedel of Schedel en X2: neem een leventje van een andere kat met de meeste levens en voeg dit toe aan je eigen kat. Heb je al 9 levens, dan gebeurt er niets. Zijn er meer katten met de meeste levens, neem dan een leven van een gezonde kat en niet van een zieke kat. Als er meer gezonde katten zijn met de meeste levens mag je kiezen van welke kat je een leventje pakt. Schedel en Schedel: haal een leventje weg. Heb je daardoor geen leventje meer, dan verander je in een zombiekat X2 en X2: kies zelf hoeveel vakken je vooruit loopt; je moet 1 tot 9 vakken vooruit. Je mag niet blijven staan en je mag ook niet achteruit lopen Als je kat in het bruine startvak staat werkt de dobbelsteen een beetje anders. De Schedel telt nu als 1. Dus: Schedel, 2, 3, 4 of 5: loop dit aantal stappen vooruit (Schedel = 1) X2: gooi nog een keer Bij twee keer gooien wordt als volgt gespeeld: X2 en Schedel, 2, 3, 4 of 5: loop het dubbele aantal stappen vooruit (X2 met Schedel geeft 2x1=2 stappen vooruit) X2 en X2: kies zelf hoeveel vakken je vooruit loopt; je moet 1 tot 9 vakken vooruit. Loopregels Je loopt het aantal stappen in de richting van de pijlen. Als je achteruit loopt, loop je tegen de pijlen in. Kom je daardoor in het startvak terecht, dan begin je de volgende beurt in het startvak, ook al is het aantal stappen dat je achteruit zou moeten lopen groter dan het aantal stappen dat nodig is om in het startvak te komen.

3 Kom je op een vakje met een kleur, dan gebeurt er waarschijnlijk iets speciaals. Dit wordt verderop uitgelegd. Kom je op een vak waar al een andere kat staat, dan gaat die kat naar de plek waar je vandaan kwam (de katten wisselen dus van plek). Als die andere kat daardoor op een gekleurd vak terecht komt wordt daar niets mee gedaan. Leventjes Iedere kat begint met 9 levens als gezonde kat. Dit is te zien aan de strikjes: één op de kop van de kat en 8 op het plankje. Gedurende het spel zal een kat levens verliezen. Iedere keer als een kat een leven verliest wordt een strik van het plankje gehaald. Als een kat nog maar één leven heeft en een leven verliest wordt het strikje van zijn kop gehaald: vanaf dat moment is het een zombiekat. Een kat kan er ook levens bij krijgen. Een zombiekat verandert daardoor weer in een gezonde kat. In totaal kan een kat maximaal 9 levens hebben. Als een kat een leventje erbij zou krijgen, maar de kat heeft al 9 levens gebeurt er niets. Een kat kan ook ziek worden als die op een rood vak komt (zie uitleg verderop). Dan wordt het strikje op de kop verruild voor het ziekenmutsje. Als de kat weer gezond wordt, wordt het ziekenmutsje weer terugverruild voor een strikje. Als een zieke kat zijn laatste leven verliest wordt het mutsje afgenomen en wordt het een zombiekat. Zodra er één gezonde kat over is, heeft deze kat het spel gewonnen! Dit zijn de manieren waarop een kat een leven kan verliezen: - Twee Schedels gooien - Op een zwart vak terecht komen (de kat eet een egel) - Een zieke kat verliest bij iedere beurt een leven - Een andere kat goot X2 en een Schedel en neemt een leventje van je af - Een andere kat doet een kattengevecht (paarse vak) en neemt een leventje van je af - Je springt uit een boom en begint bij start Dit zijn manieren waarop een kat één of meer levens kan krijgen: - De kat passeert de eindpoort (3 levens erbij) - Op een paars vak terechtkomen: de kat gaat een kattengevecht aan en kan daardoor één of meer levens krijgen - X2 en Schedel gooien en een leven van een andere kat nemen

4 Gekleurde vakken Hieronder is een afbeelding van het speelbord. De meeste vakken zijn wit, maar een aantal vakken hebben een kleur. Als een kat op een gekleurd vak terechtkomt gebeurt er meestal iets speciaals.

5 Groen: kattensnoepje Vak 3, 12, 20, 29, 39, 48, 62, 79, 88 Je hebt geluk: je bent meteen nog een keer aan de beurt. Dit geldt ook als je op het vak komt door achteruit te lopen of als je al een extra beurt hebt gehad doordat je eerder al op een groen vak kwam. Paars: kattengevecht Vak 17 Je gaat het gevecht aan met alle andere katten! Van iedere andere kat krijg je een leventje. Als je al 9 levens hebt, gebeurt er niets. Als je zoveel levens hebt dat je boven 9 levens uit zou komen als je van iedere andere kat een leventje zou krijgen, krijg je alleen een leventje van de katten met de meeste levens totdat je 9 levens hebt. Zijn er meer katten met evenveel levens, dan neem je eerst een leven van een gezonde kat voordat je een leven neemt van een zieke kat. Bij meerdere gezonde katten met evenveel levens kies je zelf van welke kat je als eerste een leven neemt. Van een zieke kat met één leven (dus alleen een mutsje op) neem je geen leven. Van een zombiekat neem je natuurlijk ook geen leven. Geel: eindpoort Vak 99 Je hebt een complete levensreis afgelegd! Je gaat nu door de eindpoort en gaat weer verder vanaf vakje 8. Zodra je door de poort gaat ontvang je er 3 levens bij. Heb je 6 of meer levens, dan wordt je totale aantal levens 9. Je hoeft niet precies op een geel vak uit te komen, het passeren van de poort is wat telt. Je vervolgt je weg weer in de richting van de pijl. De stap door de poort telt als één stap (dus van vak 99 naar vak 8 is één stap). Kom je op een vak uit waar een andere kat staat, dan gaat deze naar de plek waar jij vandaan bent gekomen. Dat zal vaak betekenen dat die andere kat heel veel geluk heeft, want die staat nu vlak voor de eindpoort!

6 Azuur: kattenpension Vak 30, 61 Er is een vergissing gemaakt in het pension en je wordt aan het verkeerde baasje teruggegeven. Daardoor kom je op een heel andere plek uit. Dat kan in je voordeel zijn, maar ook in je nadeel. Zodra je op een azuur vakje komt draai je het pension een halve slag: daardoor kom je op het andere vak uit. Van daar loop je de volgende beurt weer verder in de richting van de pijl. Als er op het vak aan de andere kant van het pension ook een kat staat draait die weer terug. Als op het vak waar je op aan komt een andere kat staat wordt deze verplaatst naar het veld waar je vandaan gekomen bent. Grijs: muurtje springen Vak 91, 93, 95 Je moet springen van muur naar muur, maar je valt er af. Je moet een deel van je weg opnieuw afleggen. Als je op een grijs vak terecht komt op een muurtje is er niets aan de hand: je hebt een goede sprong gemaakt. Maar als je op een grijs vak tussen de muren uitkomt ben je gevallen en moet je de weg beneden vervolgen. Voorbeeld 1: je staat op vak 89 en je gooit 3. Na 3 stappen kom je op vak 92, bovenop een muur. De volgende beurt ga je verder in de richting van vak 94 en verder. Voorbeeld 2: je staat op vak 89 en je gooit 4. Na 4 stappen kom je op vak 93 en ben je van de muur gevallen. Je bent nu weer beneden en eigenlijk sta je nu op vak 43. De volgende beurt ga je verder in de richting van vak 45 en verder. De grijze vakken hebben geen betekenis als je van beneden aan bent komen lopen. De vakken hebben dan de nummers 50, 43 en 14. Als er op het vak een andere kat staat gaat die terug naar de plek waar je vandaan gekomen bent. Dat kan betekenen dat die andere kat heel veel geluk heeft, omdat die nu plotseling een stuk verder in de reis is terecht gekomen! Als je achteruit loopt en op één van deze vakken terecht komt, moet je ook de volgende beurt beneden verder lopen.

7 Blauw: bedtijd Vak 25, 38, 77 Je komt bij een bed en kunt best een beetje rust gebruiken. Sla een beurt over om een slaapje te doen. Als je op het blauwe vak uitkomt zet je de kat op het bed dat er naast staat. De volgende beurt mag je niet gooien en zet je de kat op het blauwe vak. De beurt daarna doe je gewoon weer mee. Staat er al een andere kat op het vak of ligt er een andere kat in bed, dan wordt die teruggezet op de plek waar je vandaan gekomen bent. Nougat: kat in de boom Vak 65, 82, 97 Je bent in een boom geklommen en je durft er niet meer uit. Als je op het nougat vlak komt zet je de kat in de boom. Je mag voorlopig niet meer meedoen. Ben je een gezonde of zieke kat, dan moet je als je aan de beurt bent kiezen: Keuze 1: je springt uit de boom, maar dat kost je wel een leventje. Verlies je je laatste leventje, dan verander je in een zombiekat. Je kat gaat naar het startvak en de volgende beurt begin je weer vanaf daar. Keuze 2: je slaat een beurt over en je hoopt dat een andere kat in de boom terecht komt, waardoor jij weer verder kan Ben je een zombiekat, dan val je de volgende beurt uit de boom en ga je naar het startvak. De beurt daarna begin je weer vanaf daar. Kom je op het vak en zit er al een kat in de boom, dan ga jij in de boom en de andere kat komt op het nougat vak. Kom je op het vak en staat daar al een kat, dan blijft die kat daar staan en ga jij de boom in. Kom je op het vak en zit er een kat in de boom en staat er ook al een kat op het vak, dan ga jij de boom in, de kat die in de boom zat gaat naar het vak en de kat die op het vak stond gaat naar de plek waar jij vandaan gekomen bent.

8 Rood: giftige plant Vak 11, 40, 52, 71, 78 Je hebt van een giftige plant gegeten en nu ben je ziek. Het levensstrikje op je kop gaat er af en je krijgt het ziekenmutsje op. Je speelt verder alsof je gezond was, maar bij het begin van iedere beurt moet je een leventje afstaan. Je ziekenmutsje telt ook als een leventje: als je alleen nog een mutsje hebt en je moet die afstaan verander je in een zombiekat. Je wordt weer gezond als: - Iemand (jijzelf of een andere kat) X2 gooit - Een andere kat van een giftige plant eet en ziek wordt: dan gaat je mutsje naar die andere kat en jij krijgt weer een levensstrikje op je kop Als een zieke kat of een zombiekat op een rood vak terecht komt verandert er niets. Als een zieke kat overgaat in een zombiekat en vervolgens een leventje krijgt verandert deze weer in een gezonde kat. Zwart: egel Vak 6, 27, 46, 56, 72 Je hebt een egel gegeten, maar dat bekomt je zeer slecht. Je raakt een leven kwijt. Ben je een zombiekat, dan gebeurt er niets. Dit document is gemaakt door Bolbuyk uit Utrecht, Nederland op 21 mei 2017.

Eskapo hét strategisch dobbelspel

Eskapo hét strategisch dobbelspel Eskapo hét strategisch dobbelspel voorbeeld van een willekeurige opstelling Bij Eskapo verplaats je de speelschijven Vis, Boot, Golf en Storm één veld verder in alle richtingen (zie de Vis in voorbeeld

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games

Jijbent.nl: spelregels Egelrace. Frank Nestel Copyright 2017 University Games Jijbent.nl: spelregels Egelrace Frank Nestel Copyright 2017 University Games Inhoud Spelregels Egelrace...1 Inleiding en doel van het spel...1 Het spelverloop...2 Geblokkeerde Egels...2 Stap 1: Dobbelen...2

Nadere informatie

So ein Mist!... eerst het werk, daarna de ontspanning Ravensburger, 1992 KRAMER Wolfgang 2-6 spelers vanaf 7 jaar ± 60 minuten

So ein Mist!... eerst het werk, daarna de ontspanning Ravensburger, 1992 KRAMER Wolfgang 2-6 spelers vanaf 7 jaar ± 60 minuten So ein Mist!... eerst het werk, daarna de ontspanning Ravensburger, 1992 KRAMER Wolfgang 2-6 spelers vanaf 7 jaar ± 60 minuten Inleiding De titel kunnen we vrij vertalen als "Wat een mesthoop!... eerst

Nadere informatie

VOLGENDE PATIËNT. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelregels

VOLGENDE PATIËNT. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Spelregels VOLGENDE PATIËNT Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar Spelregels 00226 Inleiding: De arme Lucas is in het ziekenhuis beland en wacht op de spelers die hem beter moeten maken. Dit kan als zij de strijd aanbinden

Nadere informatie

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen)

Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) IK BOX spelregels Spelregels IK BOX spel (3 of 4 personen) Spelmateriaal 1 spelbord (binnenkant van de IK BOX) met aan de zijkanten de grote ZaaiGoedkaarten. 4 pionnen (Tess, Mo, Max en Kate). 4 bakjes.

Nadere informatie

Mijn rechten in de jeugdhulp

Mijn rechten in de jeugdhulp Mijn rechten in de jeugdhulp Dit is een gezelschapspel dat gemaakt is op basis van het bekende Trivial Persuit spel. De bedoeling van dit spel is om de kinderen wegwijs te maken in hun rechten in de integrale

Nadere informatie

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten

TUK TUK TAXI. 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten NL 2-4 spelers 7+ jaar 40+ minuten TUK TUK TAXI Inhoud: Speelbord, 1 speciale dobbelsteen, 4 plastic taxi s, 8 klantenkaartjes, 80 kaartjes met verkeersborden en gebeurtenissen en verklarende uitleg daarover.

Nadere informatie

Kopen van kussens Einde van het spel

Kopen van kussens Einde van het spel Beschrijf in één zin: Beschrijf het begrip op dit kaartje in één zin. Je mag het woord zelf of een deel ervan niet gebruiken in je beschrijving. Nu krijgt eerst de speler links van je een kans kans om

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Hap, ik heb je! Groep 7-8

Voorbereiding post 2. Hap, ik heb je! Groep 7-8 Voorbereiding post 2 Hap, ik heb je! Groep 7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Hap, ik heb je! voor groep 7 en 8. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel Opruimen

Nadere informatie

Hekla. Auteur: Martin Schlegel Uitgegeven door Holzinsel Spiele, 2002 Een tactisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar.

Hekla. Auteur: Martin Schlegel Uitgegeven door Holzinsel Spiele, 2002 Een tactisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Hekla Auteur: Martin Schlegel Uitgegeven door Holzinsel Spiele, 2002 Een tactisch bordspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar. Voorgeschiedenis Eeuwenlang slaagt de IJslandse vulkaan Hekla erin, om zo

Nadere informatie

Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D Edling Telefon: +49 (0) Telefax: +49 (0)

Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D Edling Telefon: +49 (0) Telefax: +49 (0) Selecta Selecta Spielzeug AG Postfach 47 D-83531 Edling Telefon: +49 (0) 80 71-10 06-0 Telefax: +49 (0) 80 71-10 06-40 www.selecta-spielzeug.de 2004/2003 Selecta Spielzeug AG Monte Rolla Wie is het eerst

Nadere informatie

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen

Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Reglement Diksmuidse zevenkamp caféspelen Start om 14 u., einde verwacht rond 18 u. Maximum 8 teams (beperkte plaatsen). Teams van 3 spelers, de spelers wisselen elkaar af per discipline. Elk team beslist

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Met de wind mee Groep 4-5

Voorbereiding post 4. Met de wind mee Groep 4-5 Voorbereiding post 4 Met de wind mee Groep 4-5 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 4: Met de wind mee, voor groep 4 en 5. Inhoud: Algemeen Bord Spel Werkbladen Opruimen

Nadere informatie

Stefanie Rohner + Christian Wolf. Spelregels

Stefanie Rohner + Christian Wolf. Spelregels Stefanie Rohner + Christian Wolf Spelregels 00174 hld nl 00174.indd 6 28-11-2006 11::25 ZAKGELDSPEL Een spel van Stefanie Rohner en Christian Wolf. Inhoud: speelbord in de doos, winkelcentrum, 4 pionnen,

Nadere informatie

Kraters slaan. Rekenoefening groep 5&6. Doel. Materiaal. Voorbereiding. Beschrijving. groep 5&6 - Kraters slaan

Kraters slaan. Rekenoefening groep 5&6. Doel. Materiaal. Voorbereiding. Beschrijving. groep 5&6 - Kraters slaan Kraters slaan Rekenoefening groep & Doel Bepalen van veelvouden van,,,, en Bepalen van deelbaarheid door,,,, en. Begrijpen dat veelvoud van... hetzelfde betekent als deelbaar door... Materiaal Rekenbal

Nadere informatie

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven)

Mauritius Mokka Bombay Ceylon Batavia. Kaap de Goede Hoop (de veilige haven) Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

SPELREGELS. Benodigdheden: Het speelbord, de dobbelsteen, de zandloper, pionnen, vragenkaarten, kwartetkaarten en Match-it! kaarten.

SPELREGELS. Benodigdheden: Het speelbord, de dobbelsteen, de zandloper, pionnen, vragenkaarten, kwartetkaarten en Match-it! kaarten. SPELREGELS SPELREGELS Dirty Seconds is de leukste manier van seksuele voorlichting voor jongeren (en hun ouders) vanaf 13 jaar. Het spel is eenvoudig te spelen en de verschillende kleuren op het speelbord

Nadere informatie

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg.

Zwijsen. jaargroep 4. naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs. rekentrainer. jij. Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs! jij rekentrainer Bezoek alle leuke dingen. Teken de weg. Groep blad 1 Hoe komt de hond bij het bot? Teken. Kleur de tegels. Kleur

Nadere informatie

Mago Magino. Het verhaal. Voorbereiding

Mago Magino. Het verhaal. Voorbereiding Selecta Mago Magino Wat een schrik, het toverkristal is weg! Fantastisch magisch dobbelspel met één spelvariant voor 2-5 kleine tovenaars van 5 tot en met 99 jaar. Soort spel: Gezinsspel Spelers: 2 tot

Nadere informatie

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen:

Het spelbord Het spelbord bestaat uit een kaart van een deel van de wereld met daarop de handelshavens van Oost-Indiё en hun lokale goederen: Bij de start van het spel is iedere speler schipper van een VOC-schip. Het uiteindelijk doel is om dit VOC-schip in te ruilen voor een Batavia-schip en daarmee als eerste de haven van de stad Batavia te

Nadere informatie

Sinterklaas Dobbelspel

Sinterklaas Dobbelspel Sinterklaas Dobbelspel Spelregels: Iedereen koopt van te voren 3 of 4 cadeautjes voor een vooraf bepaald bedrag. Tijdens het spel houdt iedereen altijd minimaal 1 cadeautje voor zich. Dus een opdracht

Nadere informatie

Doel van het spel Verdien zoveel mogelijk punten met het goed beantwoorden van de vragen. Inhoud. Voorbereiding

Doel van het spel Verdien zoveel mogelijk punten met het goed beantwoorden van de vragen. Inhoud. Voorbereiding Spelregels Speeltijd: 30 minuten antal spelers: -4 Groep 4 t/m 8 en ouder(s) Inhoud. Speelbord. dobbelstenen 3. 4 Squla pionnen 4. 5 vragenkaarten per groep: 4, 5, 6, 7, 8 en ouder(s) 5. Nakijkkaart 6.

Nadere informatie

Je begint het spel badminton met de tos. De scheidsrechter gooit de shuttle in het midden van het veld de lucht in.

Je begint het spel badminton met de tos. De scheidsrechter gooit de shuttle in het midden van het veld de lucht in. Algemene Spelregels. Je hebt bij Badminton 5 onderdelen: - Singels o Heren singel (HE) o Dames singel (DE) - Dubbels o Gemengd dubbel (GD) o Heren dubbel (HD) o Dames dubbel (DD De tos. Je begint het spel

Nadere informatie

Wind & Wetter Niets blijft er droog! Winning Moves, 2007 Harald LIESKE 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Wind & Wetter Niets blijft er droog! Winning Moves, 2007 Harald LIESKE 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Wind & Wetter Niets blijft er droog! Winning Moves, 2007 Harald LIESKE 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelidee Bij weer en wind gaan de spelers op weg met nog maar één gedachte voor ogen: zo snel

Nadere informatie

Balance Me. Arschoot Elien. Herhaling boekhouden. 3 de jaar ASO. D hauwers Fien. Leerlingenhandleiding. (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd)

Balance Me. Arschoot Elien. Herhaling boekhouden. 3 de jaar ASO. D hauwers Fien. Leerlingenhandleiding. (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd) Balance Me Arschoot Elien Herhaling boekhouden 3 de jaar ASO D hauwers Fien Leerlingenhandleiding (Afbeelding: persoon met vergrootglas, sd) Lootens Jolien 1 Inhoud BENODIGDHEDEN 3 HET SPEL UITLEG 3 DE

Nadere informatie

Aan de slag! en krijgt een hersenpion en een scorekaart met afbeelding aangeeft. Iedere speler kiest een kleur

Aan de slag! en krijgt een hersenpion en een scorekaart met afbeelding aangeeft. Iedere speler kiest een kleur SPELREGELS 2 4$0 4$03&,""35 35 &, " " 4$03 4 $ 0 3&, "" 3 5 3&, ""3 35 4$ 0 3 &, " " Aan de slag! Leg het bord met de onderdelen neer zoals de en krijgt een hersenpion en een scorekaart met afbeelding

Nadere informatie

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler.

PRIME CLIMB. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. PRIME CLIMB Het mooie, kleurrijke wiskundige spel Prime Climb is een strategisch bordspel voor 2-4 spelers van leeftijd 10. Speeltijd Ongeveer 10 minuten per speler. Inhoud Prime Climb spelbord Vermenigvuldigingstafel

Nadere informatie

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen,

Aankleding: ballonnen, slingers, rode neuzen, jongleerspullen, Event Circus Het event vindt plaats tijdens het lesuur. Ouders zijn uitgenodigd om te komen kijken en mogen ook assisteren op de baan. Van te voren wordt kort aan de kids uitgelegd dat er deze les 5 oefeningen

Nadere informatie

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

SPELREGELS. spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 5! inhoud: - 24 grote letterkwartet-kaarten - alfabetpuzzel met 24 stukken - verjaardagsspel-speelbord - 4 Bobo-poppen - grote

Nadere informatie

Gestrikt voor Vaderdag

Gestrikt voor Vaderdag Gestrikt voor Vaderdag Rekenspel groep 4 Zondag 18 juni is het Vaderdag. Maak met de leerlingen een Vaderdagbingo. Hiermee strikken ze hun vader vast en zeker voor het samen spelen van een leerzaam rekenspel!

Nadere informatie

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten

6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 6 Kleine Spiele Ravensburger, 1996 MEISTER Heinz 2-4 spelers vanaf 5 jaar ± 15 minuten 32 beeldkaartjes; 3x 3x 3x 3x 12x 12 speelstenen (telkens 3 in elke kleur); 1 dobbelsteen; 1 handleiding. Inleiding

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 5-6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding voor post 4: Nachtbrakers, voor groep 5,6,7 en 8. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 4-5

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 4-5 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 4-5 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 4 en 5. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

Habermaaß-spel Nr. 4219. Slot Sidderstein. Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Kai Haferkamp & Markus Nikisch

Habermaaß-spel Nr. 4219. Slot Sidderstein. Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Kai Haferkamp & Markus Nikisch Habermaaß-spel Nr. 4219 Slot Sidderstein Een griezelige spellenverzameling voor 1-6 kleine spookjes van 5-999 jaar. Spelidee: Illustraties: Speelduur: Kai Haferkamp & Markus Nikisch Sabine Krausshaar ca.

Nadere informatie

INHOUD INSTRUCTIES OPBOUW VERLOOP VAN HET SPEL TL A /17 EINDE VAN HET SPEL FAQ OVERZICHT REGELS

INHOUD INSTRUCTIES OPBOUW VERLOOP VAN HET SPEL TL A /17 EINDE VAN HET SPEL FAQ OVERZICHT REGELS OVERZICHT REGELS FAQ EINDE VAN HET SPEL VERLOOP VAN HET SPEL TL A115186 1/17 OPBOUW INSTRUCTIES 1 INHOUD INHOUD Jarenlang leefde het Inox-volk vredig in het land der watervallen. Maar plotseling dreigt

Nadere informatie

Gestrikt voor Vaderdag

Gestrikt voor Vaderdag Gestrikt voor Vaderdag Rekenspel groep 6 Zondag 18 juni is het Vaderdag. Maak met de leerlingen een Vaderdagbingo. Hiermee strikken ze hun vader vast en zeker voor het samen spelen van een leerzaam rekenspel!

Nadere informatie

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor.

Spelidee en doel van het spel. Spelmateriaal. Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. Een spel van Rüdiger Dorn voor 2 4 spelers vanaf 8 jaar Spelidee en doel van het spel Op jacht naar waardevolle schatten, doorzoeken groepen avonturiers de legendarische Tempel van Luxor. De avonturiers

Nadere informatie

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa

TAFELTASJE. Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa TAFELTASJE Tafeltasje is een rugzak met daarin allemaal leuke spelletjes om de maal- en deeltafels in te oefenen. juf Tessa 0 INHOUD MAALTAFELBOEKJE... 2 SNELLE JELLE... 12 VIER OP EEN RIJ... 14 KRUISWOORDPUZZEL...

Nadere informatie

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl -

- Printversie van het Grote Sinterkerst Dobbelspel - - Veel plezier! www.sinterkerstspel.nl - - Het Grote SinterKerst Dobbelspel Het Grote SinterKerst Dobbelspel bestaat uit verschillende ronden waarin steeds met een dobbelsteen wordt gegooid. Iedereen gooit om de beurt met de dobbelsteen en de

Nadere informatie

Rob Bervoets - 3 Balo a 0. Het verhaal achter het spel

Rob Bervoets - 3 Balo a 0. Het verhaal achter het spel 0. Het verhaal achter het spel Ik heb de inspiratie voor dit spel gevonden bij een bestaand "vloerspel" waarbij de kinderen in de huid van Aladin kruipen en samen met Yasmine op zoek gaan naar de grot

Nadere informatie

Gestrikt voor Vaderdag

Gestrikt voor Vaderdag 3 Gestrikt voor Vaderdag Rekenspel groep 8 Zondag 8 juni is het Vaderdag. Maak met de leerlingen een Vaderdagbingo. Hiermee strikken ze hun vader vast en zeker voor het samen spelen van een leerzaam rekenspel!

Nadere informatie

gereedschap verzameld, en ben je op weg naar de plaats van de brand. Doel van het spel Jullie winnen het spel als er 7 slachtoffers gered zijn Jullie verliezen het spel als: Het huis instort = als alle

Nadere informatie

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8

Voorbereiding post 1. De kringloop van het water Groep 6-7-8 Voorbereiding post 1 De kringloop van het water Groep 6-7-8 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 1: De kringloop van het water, voor groep 6, 7 en 8. Inhoud: Algemeen

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 5 Timo loopt steeds verder weg. Teken Timo bij de kruisjes op de weg en maak de tekening af. Zwijsen naam:

rekentrainer jaargroep 5 Timo loopt steeds verder weg. Teken Timo bij de kruisjes op de weg en maak de tekening af. Zwijsen naam: Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs rekentrainer Timo loopt steeds verder weg. Teken Timo bij de kruisjes op de weg en maak de tekening af. Vul in. Groep blad 1 0 + 10

Nadere informatie

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers

SPELREGELS SPELMATERIAAL BIG BROTHER VOORBEREIDING roddeltabel confrontatiekaarten camerakaarten de 20 stemkaartjes SPELVERLOOP 4 spelers SPELREGELS Voor je ligt misschien wel het meest confronterende spel dat je ooit gespeeld hebt. Maar let wel: het is en blijft een spelletje. Dus neem de confrontaties met een flinke korrel zout! SPELMATERIAAL

Nadere informatie

twe e z e s d e 12+ wat zit er in de doos spelregels 6 decks vragenkaarten* 1 uitdruk bord met A/B fiches en 30/40/50 seconden fiches

twe e z e s d e 12+ wat zit er in de doos spelregels 6 decks vragenkaarten* 1 uitdruk bord met A/B fiches en 30/40/50 seconden fiches twe e z e s d e Macht spelregels LEEFTIJD + SPELERS + SPEELDUUR 0- wat zit er in de doos decks vragenkaarten* kaarthouder zandlopers zandloperdoosje uitdruk bord met A/B fiches en 0/0/0 seconden fiches

Nadere informatie

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord

Spelregels. Het spelen van levend ganzenbord Het spelen van levend ganzenbord Voor het spelen van het levend ganzenbord verdeel je de deelnemers in minimaal twee groepen. Deze groepen spelen het levend ganzenbord tegen elkaar. Het doel van het levend

Nadere informatie

Spelregels. Het Bordspel

Spelregels. Het Bordspel Spelregels Het Bordspel Inhoud - Speelbord met spinner - Speelfiguren: Dolfje Weerwolfje, Noura, Timmie en Pa Startpositie per speler: - 4 Weerwolven-frames met 6 W.Z.W.L. delen - 32 Loopkaarten: 8 per

Nadere informatie

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud

Drachen - Land. Drachen - Land. Inhoud Drachen - Land Auteur: Reiner Knizia Uitgegeven door Ravensburger, 2002 Een familiespel voor 2 tot 4 spelers vanaf 9 jaar waarbij men probeert zoveel mogelijk schatten te verzamelen. Inhoud Drachen - Land

Nadere informatie

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.

Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda. Breukenpizza! Ga je mee om de wonderlijke wereld van de breuken te ontdekken? Bedacht en ontwikkeld door Linda van de Weerd. www.klasvanjuflinda.nl Breukenpizza! 1. Knijpkaart 2. Decimalen 3. Domino 4.

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels backgammon. Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels backgammon Egbert Brinks (Espeedy) Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels backgammon...1 Het bord...1 Doel van het spel...1 Bewegen van de stenen...1 Regels van het bewegen

Nadere informatie

THE PACRU SERIES 302 GAME SET

THE PACRU SERIES 302 GAME SET Talen & extra informatie Indien deze informatie niet in de taal van jouw keuze is surf dan naar www.pacru.com, kies de gewenste taal en print de regels uit. In dit boekje vind je alle nodige informatie

Nadere informatie

Voor het eerste spel moet je de hoekkaarten met een scherpe schaar voorzichtig langs de gestreepte lijn afknippen.

Voor het eerste spel moet je de hoekkaarten met een scherpe schaar voorzichtig langs de gestreepte lijn afknippen. SPELREGELS KUPFERKESSEL CO Voor 2 spelers, vanaf 6 jaar. Hartelijk welkom bij de "Koperketel Compagnie", de winkel voor kwaliteitsbewuste heksen en tovenaars. Bij ons vindt u alles wat u nodig hebt om

Nadere informatie

BORDSPEL: PERSOONLIJK TRIVIANT

BORDSPEL: PERSOONLIJK TRIVIANT BORDSPEL: PERSOONLIJK TRIVIANT MvE Stappenplan ter voorbereiding van het Stap 1. Verzorg hetzelfde aantal (a5) enveloppen als dat er spelers zijn. Stap 2. Print het stickervel met naam en plak ze op de

Nadere informatie

spelrichting verandert

spelrichting verandert Een cadeautje uitpakken Gooi nog een keer geef gastheer een cadeautje Linkerbuur kiest cadeautje van jou Rechterbuur kiest cadeautje van jou geef gastvrouw een cadeautje Een cadeautje uitpakken Een cadeautje

Nadere informatie

Voorbereiding post 3. Er was eens Groep 4-5-6

Voorbereiding post 3. Er was eens Groep 4-5-6 Voorbereiding post 3 Er was eens Groep 4-5-6 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 3: Er was eens..., voor groep 4, 5 en 6. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel

Nadere informatie

Onder de beide vliegbanen bevinden zich de landingsplaatsen voor de springers (C). Onder de landingsplaatsen zijn er twee puntenlijsten (D):

Onder de beide vliegbanen bevinden zich de landingsplaatsen voor de springers (C). Onder de landingsplaatsen zijn er twee puntenlijsten (D): Jump! Auteur: Wolfgang Kramer & Kiesling Uitgegeven door E/G Spiele, Brainstorm Een spannend, grappig en truc-rijk spel voor 2-5 spelers, vanaf 10 jaar. Vrij vertaald in het Nederlands door Rob & Det (Meppel,

Nadere informatie

2 schatkamerdobbelstenen Met deze dobbelstenen kun je de schatkamer verkennen. Hiermee kun je kostbare goudklompjes vinden.

2 schatkamerdobbelstenen Met deze dobbelstenen kun je de schatkamer verkennen. Hiermee kun je kostbare goudklompjes vinden. In een land hier ver vandaan regeert koning Diamor, die dol is op schatten. Volgens de vertellingen uit dit land is er een ruimte vol goudklompjes die bewaakt wordt door een draak. Maar om deze schatkamer

Nadere informatie

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten

Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Einfach Genial Reise Edition für Zwei Kosmos, 2006 Reiner KNIZIA 2 spelers vanaf 10 jaar ± 30 minuten Spelmateriaal 1 speelbord met 2 aflegbanken en 2 scoretabellen 1 stoffen buidel 57 speelstenen 12 scorestaafjes

Nadere informatie

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken.

Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. spelregels Druk alle kartonnen delen uit de raampjes. Stel de pionnen samen door het kartonnen deel in het voetje te steken. Sorteer de kaarten in drie stapeltjes: Drakenkaarten Wapenkaarten Avonturenkaarten

Nadere informatie

Forum Romanum Franckh-Kosmos, 1994 KRAMER Wolfgang 2-6 personen vanaf 10 jaar ± 60 minuten

Forum Romanum Franckh-Kosmos, 1994 KRAMER Wolfgang 2-6 personen vanaf 10 jaar ± 60 minuten Forum Romanum Franckh-Kosmos, 1994 KRAMER Wolfgang 2-6 personen vanaf 10 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 1 speelbord ; 1 handleiding ; 6 senatoren (kandidaten) ; 48 Romeinen ; 23 Romeinse munten. Inleiding

Nadere informatie

Voorbereiding post 2. Hap, ik heb je! Groep 4-5-6

Voorbereiding post 2. Hap, ik heb je! Groep 4-5-6 Voorbereiding post 2 Hap, ik heb je! Groep 4-5-6 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding op post 2: Hap, ik heb je! voor groep 4, 5 en 6. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Isidore School der Magie

Isidore School der Magie Isidore School der Magie Inhoud 1 Speelbord 4 Dubbelzijdige verzamelkaarten 8 Speelfiguren (4 tovenaars en 4 heksen; karton in een voetje) 18 Spreukkaarten (6 Steen-, 6 Water- en 6 Vuurkaarten) 3 Duelkaarten

Nadere informatie

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten.

Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. Een diepgravend legspel van Ron van Dalen. Voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Speelduur: 30 tot 45 minuten. INLEIDING De spelers zijn directeuren van natuurmusea en concurreren door de meest aantrekkelijke

Nadere informatie

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen.

Je kunt de kansen met wiskunde technieken berekenen (bijvoorbeeld boomdiagramman), maar je kunt ook deze door simulaties achterhalen. Spelen met Kansen Bij wiskunde A, havo en vwo In een heleboel gezelschapsspellen speelt het toeval een grote rol, bijvoorbeeld Patience, Ganzenbord, Thodi, Black Jack, Risk, Poker, Bridge. Deze spellen

Nadere informatie

Gestrikt voor Vaderdag

Gestrikt voor Vaderdag Gestrikt voor Vaderdag Rekenspel groep 5 Zondag 18 juni is het Vaderdag. Maak met de leerlingen een Vaderdagbingo. Hiermee strikken ze hun vader vast en zeker voor het samen spelen van een leerzaam rekenspel!

Nadere informatie

SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+

SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+ SPELREGELS VOOR 2-5 SPELERS LEEFTIJD 10+ W e r e l d v e r o v e r e n d 2010 Hasbro. Alle rechten voorbehouden. Vervaardigd door: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel

Petri ACHTERGROND. van Jürgen Heel Spelers: 2-5 Leeftijd: vanaf 6 jaar Duur: ong. 20 minuten Inhoud: 25 kaartjes 1 vissensteen 1 kleurensteen 1 spelregelfolder NL Petri van Jürgen Heel ACHTERGROND Frits Visser organiseert met zijn vrienden

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Welkom bij IVN Valkenswaard-Waalre Dit is de digitale voorbereiding voor post 4: Nachtbrakers, voor groep 1, 2, 3 en 4. Inhoud: Algemeen Verhaal Spel Werkvel

Nadere informatie

Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten

Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Can't stop Met touw en dobbelsteen! Franjos, 2005 SACKSON Sid 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 45 minuten Inleiding In 1977 bracht de spelauteur Sid Sackson het spel 'Can't stop' uit in de USA. In het jaar 1981

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels strategie. Vincent de Boer (Vinnie) Copyright 2019 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels strategie. Vincent de Boer (Vinnie) Copyright 2019 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels strategie Vincent de Boer (Vinnie) Copyright 2019 Jijbent.nl Inhoud Spelregels Strategie...1 Doel van het spel...1 Het plaatsen van de stukken...1 De stukken...2 Het bord...3 Uitleg

Nadere informatie

Spelregels Elke speler kiest een pion en zet deze op Start. De jongste speler mag beginnen met gooien en zet de pion het gegooide aantal ogen vooruit.

Spelregels Elke speler kiest een pion en zet deze op Start. De jongste speler mag beginnen met gooien en zet de pion het gegooide aantal ogen vooruit. KEN ELKAAR spel Benodigdheden 2 dobbelstenen Pionnen, je kunt ook legoblokjes gebruiken Spelregels Elke speler kiest een pion en zet deze op Start. De jongste speler mag beginnen met gooien en zet de pion

Nadere informatie

rekentrainer jaargroep 5 Timo loopt steeds verder weg. Teken Timo bij de kruisjes op de weg en maak de tekening af. Zwijsen naam:

rekentrainer jaargroep 5 Timo loopt steeds verder weg. Teken Timo bij de kruisjes op de weg en maak de tekening af. Zwijsen naam: Zwijsen jaargroep naam: reken-wiskundemethode voor het basisonderwijs rekentrainer Timo loopt steeds verder weg. Teken Timo bij de kruisjes op de weg en maak de tekening af. Groep blad Vul in. 0 0 7 70

Nadere informatie

KLOK MONOPOLY. Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig. Je neemt dus maar de helft van de paarse kaartjes uit de doos!

KLOK MONOPOLY. Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig. Je neemt dus maar de helft van de paarse kaartjes uit de doos! KLOK MONOPOLY Materiaal: Het speelbord van Monopoly Iedere speler heeft 1 pion en de 32 huisjes in dezelfde kleur nodig 1 dobbelsteen De klok kaartjes in de verschillende kleuren op het speelbord) (deze

Nadere informatie

Voorbeeld van een inhoudelijke brug 3ko-1lo : Taal Organisatie

Voorbeeld van een inhoudelijke brug 3ko-1lo : Taal Organisatie Voorbeeld van een inhoudelijke brug 3ko-1lo : Taal Organisatie - totaal aantal kinderen : 30 leerlingen eerste leerjaar 30 derde kleuter - wordt 3x georganiseerd (telkens 1 namiddag) - juf Sonia neemt10

Nadere informatie

Portobello Market Schmidt, 2007 Thomas ODENHOVEN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten

Portobello Market Schmidt, 2007 Thomas ODENHOVEN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Portobello Market Schmidt, 2007 Thomas ODENHOVEN 2-4 spelers vanaf 8 jaar ± 60 minuten Spelmateriaal 96 marktkraampjes (in de spelerskleuren rood, geel, groen en blauw) 30x 30x 20x 16x 20 actiefiches 12

Nadere informatie

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten

Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Die sieben Siegel Amigo, 2003 DORRA Stefan 3-5 spelers vanaf 10 jaar ± 45 minuten Spelmateriaal 75 speelkaarten met de waardes 1 tot en met 15 in de kleuren rood, geel, groen, blauw en paars ; 27 zegels

Nadere informatie

SWKGroep schaaktoernooi 2019

SWKGroep schaaktoernooi 2019 SWKGroep schaaktoernooi 2019 Toernooi van Meesterzetten in het Jaar van Body & Brains Doe je mee? Schaken doe je zo! Het Jaar van Body & Brains maakt de meesterlijke stap naar het schaken. Of eigenlijk

Nadere informatie

Levend ganzenbord voor misdienaars

Levend ganzenbord voor misdienaars Levend ganzenbord voor misdienaars Vorm: Thema's: Aantal: Duur: Levend Ganzenbord Houdingen en handelingen tijdens de Mis. 2-12 spelers 30-45 min. Benodigdheden: bijlage: 68 pagina's met nummers en plaatjes.

Nadere informatie

-

- Een strategisch spel voor 2 spelers - vanaf 8 jaar. Duurtijd: ca. 30 minuten. 1 houten spelbord (dit spel maakt geen gebruik van de rode stippen op het spelbord) 14 lichte pionnen 14 donkere pionnen De

Nadere informatie

Prospero Hall A /17. Een abstract kaartenlegspel voor 2 tot 4 creatieve denkers van 8 tot 99 jaar

Prospero Hall A /17. Een abstract kaartenlegspel voor 2 tot 4 creatieve denkers van 8 tot 99 jaar Prospero Hall A105216 1/17 Een abstract kaartenlegspel voor 2 tot 4 creatieve denkers van 8 tot 99 jaar W at is CONEX? CONEX is geen gewoon kaartspel! CONEX is anders! Tijdens het spel probeer je de kaarten

Nadere informatie

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4

Voorbereiding post 4. Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Voorbereiding post 4 Nachtbrakers Groep 1-2-3-4 Welkom bij IVN Valkenswaard Dit is de Powerpointserie als voorbereiding op post 4: Nachtbrakers, voor groep 1, 2, 3 en 4. Inhoud: Algemeen Verhaal over de

Nadere informatie

Het Grote Armoede en Ongelijkheid Spel

Het Grote Armoede en Ongelijkheid Spel Britt Slock (e-mail: Britt.slock@gmail.com) Stacey Huyghebaert (e-mail: Staceyhuyghebaert@live.be) Jade Lenaers (e-mail: Jadelenaers8@hotmail.com) Klas: 4 TSO Het Grote Armoede en Ongelijkheid Spel Hallo,

Nadere informatie

blok 11 groep 4 Malmberg s-hertogenbosch

blok 11 groep 4 Malmberg s-hertogenbosch blok 11 groep 4 naam:... Malmberg s-hertogenbosch blok 11 les 6 0 Kleur de antwoorden van de tafel van 2 geel en de tafel van 5 rood. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

1 speelbord voorstellende de wereldkaart verdeeld in 42 gebieden, welke weer ondergebracht zijn in 6 continenten:

1 speelbord voorstellende de wereldkaart verdeeld in 42 gebieden, welke weer ondergebracht zijn in 6 continenten: RISK Consumentenservice Wij besteden de grootste zorg aan de fabricage van onze spellen en speelgoed. Mocht er ondanks dat iets niet in orde zijn op het moment dat u het ontvangt, Iaat het ons dan weten.

Nadere informatie

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan!

spelregels SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! spelregels z SPELREGELS spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! Spelen en leren, kijk eens wat ik al kan! HOERA, IK BEN 4! inhoud: - 30 getallen memokaarten - grote zachte dobbelsteen - 4 Bobolino-puzzels

Nadere informatie

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar

Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Meer speelbord! Meer spanning! Meer Phase 10! voor 2-6 spelers vanaf 10 jaar Alle fases, dat zijn combinaties van bepaalde kaarten, zijn verschillend. Ronde na ronde wordt het alsmaar moeilijker. Alleen

Nadere informatie

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB

SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB SPELREGELS KLAVERJASSEN CVVB Klaverjassen wordt gespeeld door 4 personen, de personen die tegenover elkaar zitten aan een tafel vormen een team en zijn maten van elkaar. Men speelt met 32 kaarten (7 t/m

Nadere informatie

centauren (geel) feeën (groen) De telkens sterkste kaart van een kleur is de '15', de zwakste kaart is de '1'.

centauren (geel) feeën (groen) De telkens sterkste kaart van een kleur is de '15', de zwakste kaart is de '1'. De Engelse archeoloog Dr. Hensch Stone trok op een nieuwe wetenschappelijke expeditie na zijn opzienbarende vondst vele jaren geleden. Hij wou nu zijn leerlingen uitdagen om hun voorspellingskunst aan

Nadere informatie

Spelregelkennislijn F-jeugd (onder de 9 jaar)

Spelregelkennislijn F-jeugd (onder de 9 jaar) Spelregelkennislijn F-jeugd (onder de 9 jaar) November 2009 2 Wat staat erin? Vooraf...5 Het speelveld...5 De spelleider...7 Caps...8 Veiligheid...9 Het begin van het spel...9 Bal onder water...10 Twee

Nadere informatie

Jijbent.nl: spelregels de beer is los. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl

Jijbent.nl: spelregels de beer is los. Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Jijbent.nl: spelregels de beer is los Bram Schoonhoven Copyright 2017 Jijbent.nl Inhoud Spelregels de beer is los...1 Doel van het spel...1 Start van het spel en speelbeurten...2 Een tegel omdraaien...2

Nadere informatie

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen

Uitspanning Het Klaverblad Holstweg 44a Olst. Binnenspelen Binnenspelen MANNETJES SPEL Materiaal: stok met daaraan een bal aan touw, deze moet aan het spel bevestigd worden. De speler moet de kegels omgooien met de bal aan het koord. De kegel die omvalt, en blijft

Nadere informatie

Onderdelen Spelonderdelen:

Onderdelen Spelonderdelen: Een spel van Rüdiger Dorn voor 2-4 spelers vanaf 12 jaar en ouder. 1 Speelbord Onderdelen Spelonderdelen: 68 Wezenkaarten 60 in blauw, geel, groen of rood (met nummers van 11 tot 70) 28 Artefacten 7 elk

Nadere informatie

TACTIC THE GREAT TOUR. Categorie F/G

TACTIC THE GREAT TOUR. Categorie F/G TACTIC THE GREAT TOUR Categorie F/G Welkom bij de Great Tour! Europa heeft vele hotspots en jij gaat ze bezoeken met een groep toeristen in een minibus. Je rijdt van La Scala in Milaan naar de Arc de Triomphe

Nadere informatie

Het Kaartspel. Samenvatting spel. Spelinhoud. De heksen zoeven weer langs op hun bezemstelen om gekleurde toverdranken af te leveren met

Het Kaartspel. Samenvatting spel. Spelinhoud. De heksen zoeven weer langs op hun bezemstelen om gekleurde toverdranken af te leveren met Het Kaartspel Samenvatting spel De heksen zoeven weer langs op hun bezemstelen om gekleurde toverdranken af te leveren met de Broom service. De magische vraag is: ben je moedig of laf vandaag? Riskeer

Nadere informatie