BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BEGROETING STILTE BEMOEDIGING"

Transcriptie

1 ZONDAG 15 FEBRUARI Quinquagesima- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Maria Haslinger-Maalman Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Wisse Rijpma ORGELSPEL: Adagio C.F. Becker ( ) BEGROETING S(P)reken over filosofen In deze dienst wordt Veronica de Lange bevestigd als diaken. STILTE BEMOEDIGING - de kaarsen worden aangestoken - Filosofie is in. Er is een maand van de filosofie, er wordt een filosofisch boek van het jaar aangewezen en naast de Dichter des Vaderlands kennen we ook een Denker des Vaderlands. In de Kloosterkerk wordt hierbij aangesloten door af en toe een serie diensten te houden waarin kerngedachten van bekende filosofen in gesprek gebracht worden met de bijbel. Dit jaar is er stil gestaan bij het gedachtegoed van achtereenvolgens Levinas, Plato, Schopenhauer, Erasmus, Kierkegaard. We sluiten de serie vandaag af met Karl Marx. In zijn boek Zur Kritik der Hegelschen Rechtsphilosophie (1844) schrijft hij: "Het fundament van de irreligieuze kritiek is: de mens maakt de religie, de religie maakt niet de mens. En wel is de religie het zelfbewustzijn en het zelfgevoel van de mens, die zichzelf óf nog niet gevonden heeft óf alweer verloren. Maar de mens is geen abstract wezen, dat buiten de wereld zit. De mens dat is de wereld van de mens, staat, maatschappij. Deze staat, deze maatschappij produceren de religie, een verkeerd bewustzijn van de wereld, omdat ze een verkeerde wereld zijn. De religie is de algemene theorie van deze wereld, haar encyclopedische samenvatting, haar logica in populaire gedaante, haar spiritualistische point d 'honneur, haar enthousiasme, haar morele sanctie, haar plechtig sluitstuk, haar algemene grond van troost en rechtvaardiging. Zij is de fantastische verwerkelijking van het menselijk wezen, omdat het menselijk wezen geen ware werkelijkheid bezit. De strijd tegen de religie is dus indirect de strijd tegen die wereld, waarvan het geestelijk aroma de religie is. De religieuze ellende is tegelijk de uitdrukking van de werkelijke ellende en het protest tegen die werkelijke ellende. De religie is de zucht van de benarde creatuur, het gemoed van een harteloze wereld, zoals zij de geest is van geestloze toestanden. Zij is het opium van het volk." V: Onze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge - maakt heeft, V: die trouw houdt tot in eeu wig - heid, G: en niet laat va - ren de wer-ken van zijn han - den. - gemeente gaat staan - INTROÏTUS : Psalm 145: 1 en 5 Bij de kinderdiensten: Filosoferen met bijbelverhalen "Waar ben jij in het verhaal?" In de bijbel staan heel veel verhalen en sommige zijn best wel moeilijk. Onbegrijpelijk zelfs misschien... En toch gaan ze ook over jou! En hoe dat zit, gaan we met elkaar in deze weken bekijken. Met ogen van een filosoof: "wat gebeurt er met een verhaal als ik er in voor zou komen? En wie of wat in het verhaal zou ik dan kunnen zijn?" U wordt verzocht het geluid van uw mobiele telefoon uit te zetten.

2 GEBED OM ONTFERMING Na het ".zo bidden wij U" van de voorganger antwoordt de gemeente met: Heer - ont -ferm - U, Chris - tus ont - ferm U, Heer - - ont - ferm U. V.: God schenke ons vergeving, bevrijding, vertrouwen en hernieuwde toewijding, door Jezus Christus, onze Heer. G: A men. LOFLIED: LB 870: 1, 4, 5 en 8 Tekst : John Henry Newman Praise to the Holiest in the height Melodie: Thomas Haweis/Samuel Webbe the younger Vertaling: Willem Barnard - gemeente gaat staan - -gemeente gaat zitten- 4 Uw liefde, God, zo wijs en goed: wat eens in Adam viel, ons menselijke vlees en bloed, wordt leven weer en ziel. 5 Ja, meer dan ziel en leven zijn gegund aan bloed en vlees, Godzelf zal in ons wezen zijn, de ademende Geest!

3 8 Geprezen, God, uw wijs beleid, de omweg van uw woord, ver boven alle hoogten uit en alle diepten door GEBED V.. door Jezus Christus onze Heer gemeente gaat zitten- G: A - men. BEVESTIGING AMBSTDRAGER LIED: (staande gezongen) Tussentijds 111 :1, 2 en 3 tekst : André Troost muziek : vroeg middeleeuws / Geistliche lieder auffs new gebessert, Wittenberg 1533 SCHRIFTLEZINGEN : Jesaja 58, 6-10 en Johannes 6, LIED: LB 221 Tekst: Huub Oosterhuis Melodie: Bernard Huijbers Een smekeling, zo kom ik tot uw troon 1 Kom uit de he - mel tot ons neer, ver - vul ons met uw Geest, o Heer, Gij, die uw kin - de - ren be - vrijdt om U te die - nen, we reld wijd. 2 Bewaar haar die hier voor U staat dat zij haar weg met vreugde gaat geef aan uw engelen bevel haar trouw te zijn als metgezel. 3 Dat zij uw volk, de honger moe, op handen draagt, ja naar U toe, om na verzoeking en woestijn met overvloed gevoed te zijn. -gemeente gaat zitten de kinderen verlaten de dienst en gaan naar hun eigen ruimten GEBEDSGROET V.: De Heer zij met u. G.: Ook met u zij de Heer. 2 Want waar ben ik, als Gij niet wijd en zijd waakt over mij en over al mijn gangen. Wie zou ik worden, waart Gij niet bereid om, als ik val, mij telkens op te vangen. Ik leef niet echt, als Gij niet met mij zijt. Ik moet in lief en leed naar U verlangen.

4 - 8-3 Spreek Gij het woord dat mij vertroosting geeft, dat mij bevrijdt en opneemt in uw vrede. Ontsteek die vreugde die geen einde heeft, wil alle liefde aan uw mens besteden. Wees Gij vandaag mijn brood, zowaar Gij leeft Gij zijt toch zelf de ziel van mijn gebeden. PREEK LIED: LB 990 Tekst : Willem Barnard, bij Lucas 14,1-11 Melodie: Frits Mehrtens GEBEDSINTENTIES GEBEDEN - STIL GEBED - GEBED DES HEREN: Onze Vader die in de hemel zijt, Uw naam worde geheiligd, Uw koninkrijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel. Geef ons heden ons dagelijks brood en vergeef ons onze schulden, zoals ook wij onze schuldenaars vergeven. En leid ons niet in verzoeking maar verlos ons van de boze. Want van U is het koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid in eeuwigheid. Amen. - gemeente knielt of blijft zitten- INZAMELING VAN DE GAVEN ONDER ORGELSPEL 2 O Heer, o eerstgeboren van allen uit de dood, Gij zoekt wat is verloren, Gij maakt het leven groot. 4 Wie zelf zich hoog verheffen, die slaat zijn oordeel neer, de bergen worden vereffend, de zee zwijgt voor de Heer. 3 Gij die als allerlaatste ter wereld wederkomt, Gij wijst ons onze plaatsen wanneer de strijd verstomt. 5 Maar wie zich heeft gebogen voor wat Hij geboden heeft, die zal Hij ook verhogen zo waar Hij eeuwig leeft. 6 De laatsten worden de eersten, wie knielde krijgt een troon, wie slaaf was mag nu heersen, de vreemdeling wordt zoon. De eerste collecte (rode zak) dient ter bestrijding van de kosten van pastoraat en eredienst. (Rekening Huishouding Kloosterkerk IBAN: NL29INGB ) De diaconale collecte (groene zak) is voor de Voedselbank Haaglanden. De Voedselbank verstrekt wekelijks ruim voedselpakketten aan huishoudens die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. De inhoud van deze pakketten wordt voor het belangrijkste deel geleverd door leveranciers en producenten in de voedingsmiddelenindustrie. De Voedselbank werkt uitsluitend met vrijwilligers en kent geen betaalde medewerkers. (Rekening Diaconie Kloosterkerk: IBAN: NL89INGB ) De deurcollecte (paarse zak) dient ter bestrijding van de kosten van onderhoud aan het gebouw. (Rekening Huishouding Kloosterkerk IBAN: NL29INGB ) Wanneer uw telefoon op stil staat, is het geen bezwaar als u hem tijdens de collecte gebruikt om geld over te maken op het desbetreffende bankrekeningnummer. OPDRACHT VAN DE GAVEN -de kinderen komen terug in de kerk, de gemeente blijft zitten tot zij bij hun ouders zijn-

5 SLOTLIED (staande gezongen) : LB 825: 1, 3 en 5 Tekst : Ad den Besten Melodie: Peter Sohr/Halle 1704 Du Lebensbrot, Herr Jesu Christ ORGELSPEL: Fuga alla decima J.G. Albrechtsberger ( ) Wilt u a.u.b. deze liturgie mee (naar huis) nemen. Indien u de tekst van de preek wilt ontvangen kunt u deze over enkele dagen downloaden van de website: Overigens kunt u de complete dienst de komende zes weken (nog eens) beluisteren en desgewenst downloaden via Wilt u een gesprek met de voorganger van vandaag naar aanleiding van de dienst, dan kunt u hem bellen of een sturen. Zie daarvoor de contactgegevens op de achterzijde van de liturgie. AGENDA: u u u u Pauzeconcert door Karin Vogelaar (sopraan) en Geerten van de Wetering (orgel) Vastengroep Vesper Ds.Margreet Klokke, dienst met cantate ZEGEN 3 Hij blies ons van zijn adem in. Hij, hemelhoog verheven, heeft ons in Adam één begin, één levensdoel gegeven: te wonen op zijn aarde, waar het goed is, goed om met elkaar in zijn verbond te leven. 5 Ja, Hij is elk van ons nabij, hoe hemelhoog verheven; in Hem bestaan, bewegen wij, in Hem is heel ons leven. Dat heeft Hij aan het licht gebracht: de mensen zijn van zijn geslacht, voorgoed met Hem verweven. Preek van de Leek en Kloosterkerkacademie In maart vinden zowel de Kloosterkerkacademie als de diensten in het kader van de Preek van de Leek plaats. Op 8, 15 en 22 maart, steeds om 17u00 in de Kloosterkerk, bestijgen resp. Aus Greidanus, Geert Corstens en Sander Dekker de kansel ( Op 5 maart 20u15 zal prof. dr. Hijme Stoffels de Kloosterkerkacademie openen met een college getiteld: Goden in de stad: Op zoek naar religie in de urbane context. Daarna volgen in maart nog drie andere colleges. Zie de website van de Kloosterkerk. G: A men.

ZONDAG 6 januari 2019

ZONDAG 6 januari 2019 Bij de dienst Het boek Openbaring schildert een visioen, geeft een alomvattende visie: de toekomst van Godswege in de gestalte van een zwangere vrouw. Daartegenover staat het kwaad van een razende en tierende

Nadere informatie

ZONDAG 3 JUNI e zondag na Pinksteren Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. Ad van Nieuwpoort is predikant te Bloemendaal en Overveen.

ZONDAG 3 JUNI e zondag na Pinksteren Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. Ad van Nieuwpoort is predikant te Bloemendaal en Overveen. ZONDAG 3 JUNI 2018 2 e zondag na Pinksteren Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: ds. Ad van Nieuwpoort Marchien Holtrop Geerten van de Wetering Bij de dienst: We gaan deze zondag van bitter naar

Nadere informatie

Wilt u zo vriendelijk zijn het geluid van uw mobiele telefoon uit te zetten. Het is niet toegestaan tijdens de dienst te fotograferen.

Wilt u zo vriendelijk zijn het geluid van uw mobiele telefoon uit te zetten. Het is niet toegestaan tijdens de dienst te fotograferen. ZONDAG 19 AUGUSTUS 2018-13 e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Jean-Jacques Suurmond Ouderling: Sanne ten Bokkel Huinink Organist: Geerten van de Wetering Bij de kinderdiensten: De crèchedienst heeft

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 5 MEI 2019 Misericordia Domini (2e Zondag van Pasen) Voorganger: ds. Jan Tom Schneider (krijgsmachtpredikant) Ouderling: Astrid Poot Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Rogier Bij de

Nadere informatie

Bij de kinderdiensten: Gedurende de zomervakantie is er wel een kinderdienst, maar dan in zomeruitvoering.

Bij de kinderdiensten: Gedurende de zomervakantie is er wel een kinderdienst, maar dan in zomeruitvoering. ZONDAG 11 AUGUSTUS 2019 9e zondag na Pinksteren Voorganger: ds. Netty de Jong - Dorland Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van dienst: Sanne Ten Bokkel Huinink Bij de dienst 'Zie mij' heet de

Nadere informatie

ZONDAG 12 AUGUSTUS e zondag na Pinksteren Voorganger: Ouderling van dienst: Organist:

ZONDAG 12 AUGUSTUS e zondag na Pinksteren Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: ZONDAG 12 AUGUSTUS 2018 12 e zondag na Pinksteren Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: ds. Rienk Lanooy Maria Haslinger-Maalman Geerten van de Wetering Bij de dienst In de zomermaanden klinken er

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 17 JUNI 2018-4e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Lowik Schoch Ouderling: Gilbert Laurens Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Timo Bij de kinderdiensten Inmiddels zijn we er al achter

Nadere informatie

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge- maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu -wig- heid,

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge- maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu -wig- heid, ZONDAG 3 JANUARI 2016 -Epifanie- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Roland van Haersma Buma Organist: Geerten van de Wetering Volgens de bijbel kan vrijheid eigenlijk alleen gevonden worden

Nadere informatie

Ds. Joost Röselaers is remonstrants predikant te Amsterdam (Vrijburg). Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse kerk in Londen.

Ds. Joost Röselaers is remonstrants predikant te Amsterdam (Vrijburg). Tot 2017 was hij predikant van de Nederlandse kerk in Londen. ZONDAG 3 MAART 2019 - Quiquagesima - Voorganger: ds. Joost Röselaers, Amsterdam Ouderling van dienst: Maria Haslinger-Maalman Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Julia Bij de dienst: Vandaag

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 21 OKTOBER 2018-22e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Laura van Asselt, Leiden Ouderling: Gilbert Laurens Organist: Kees van Eersel Zondagskind: Timo Bij de dienst: We verlaten deze zondag de

Nadere informatie

ORGELSPEL BEGROETING STILTE

ORGELSPEL BEGROETING STILTE ZONDAG 11 JANUARI 2015-1 e zondag na Epifanie- Voorganger: ds Joline van Poppel, studentenpredikant in den Haag Ouderling van dienst: Henriëtte van Aerssen Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind:

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING ZONDAG 2 APRIL 2017 Judica -5 e zondag van de 40-dagentijd- Voorganger: ds. Margreet Klokke Ouderling: Sanne ten Bokkel Huinink Organist: Kees van Eersel Zondagskind: Timo In deze dienst zal tot diaken

Nadere informatie

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen

Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Liturgie van zondag 28 juni 2015 Viering van Woord en Gebed 4 e zondag na Trinitatis Liturgische kleur - groen Voorganger Ouderling Diaken Lector Organist Kind en Kerk KeK Ds. Peter Verhoeff uit Alkmaar

Nadere informatie

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse

Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Hervormde gemeente te Haaksbergen-Buurse Kananese vrouw, Adriaen Collaert Antwerpen, ±1560-1618 Rijksmuseum Amsterdam 9 e zondag van de zomer 17 augustus 2014 voorganger: ds. N.J. Pronk organiste: Līga

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL - verstilling- Lento Grave en Allegro in C - C.F. Ruppe (1753-1839)

- 3 - ORGELSPEL - verstilling- Lento Grave en Allegro in C - C.F. Ruppe (1753-1839) ZONDAG 1 MEI 2016-6 e zondag van Pasen Rogate Bidt - Voorganger: ds. Jacob Korf Ouderling van dienst: Astrid Poot Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Levi van Nijnatten - 3 - ORGELSPEL - verstilling-

Nadere informatie

Bij de kinderdiensten: In de eerste vier weken na Pasen volgen de kinderen Jozef, een kleurrijke figuur uit de Bijbel.

Bij de kinderdiensten: In de eerste vier weken na Pasen volgen de kinderen Jozef, een kleurrijke figuur uit de Bijbel. ZONDAG 19 MEI 2019-5 e zondag van Pasen- Cantate Voorganger: ds. Alex van Ligten, Sneek Ouderling : Gerda Hoekstra Organist: Lieuwe de Jong Zondagskind: Fenna Bij de dienst: Drie gebiedende wijzen horen

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 24 MAART 2019-3 e zondag van de Veertigdagentijd- Oculi- Mijn ogen zijn steeds gericht op de Heer (Ps 25,15) Voorganger: ds. Rienk Lanooy Organist: Geerten van de Wetering Ouderling : André Suurmond

Nadere informatie

Ds. Jan Tom Schneider is oud-vicaris van de Kloosterkerk en krijgsmachtpredikant onder veteranen.

Ds. Jan Tom Schneider is oud-vicaris van de Kloosterkerk en krijgsmachtpredikant onder veteranen. ZONDAG 18 MAART 2018 5 e zondag in de veertigdagentijd Judica Verschaf mij recht, o God, vecht voor mijn zaak (Ps. 43, 1-5) Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Zondagskind: ds. Jan Tom Schneider

Nadere informatie

ZONDAG 21 juli e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: André Meijster Organist: Geerten van de Wetering

ZONDAG 21 juli e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: André Meijster Organist: Geerten van de Wetering ZONDAG 21 juli 2019-6e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: André Meijster Organist: Geerten van de Wetering Bij de dienst: 'Zie mij' heet de fototentoonstelling die deze zomer

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 10 MAART 2019-1 e Zondag in de Veertigdagen tijd- Invocabit-'Roept hij Mij aan, Ik zal hem antwoorden' (Ps 91, 15) Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: André Meijster

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL-verstilling- Intermezzo IXX Hendrik Andriessen Uit: Intermezzi per organo, seconda raccolta (1942) ( ) BEGROETING

- 3 - ORGELSPEL-verstilling- Intermezzo IXX Hendrik Andriessen Uit: Intermezzi per organo, seconda raccolta (1942) ( ) BEGROETING ZONDAG 6 AUGUSTUS 2017-9 e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Carel ter Linden Ouderling: Arjan van Nijnatten Organist:Geerten van de Wetering ORGELSPEL-verstilling- - 3 - Intermezzo IXX Hendrik Andriessen

Nadere informatie

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge- maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu -wig- heid,

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge- maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu -wig- heid, ZONDAG 17 APRIL 2016-4 e zondag van Pasen Jubilate - Voorganger: ds. Joost Röselaers Ouderling van dienst: Gilbert Laurens Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Niels Bangerter ORGELSPEL -verstilling-

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING. naam ter eer.

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING. naam ter eer. ZONDAG 7 MEI 2017 4e zondag van Pasen - Jubilate - Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: Astrid Poot Organist: Kees van Eersel Zondagskind: Sieb ORGELSPEL -verstilling- BEGROETING STILTE - 3 - -de kaarsen

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL- verstilling - BEGROETING STILTE. -de kaarsen worden aangestoken-

- 3 - ORGELSPEL- verstilling - BEGROETING STILTE. -de kaarsen worden aangestoken- ZONDAG 19 JUNI 2016-5 e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Alex van Ligten, Sneek Ouderling : Gilbert Laurens Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Sieb Rijpma Voor deze vijfde Zondag na Pinksteren

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST

PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST PROTESTANTSE GEMEENTE te ELST 28 mei 2017 zevende zondag van Pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Dirk Luijmes In deze dienst worden gedoopt: Loïs-Mae Buurman en Aron Lucas van Deelen VOORBEREIDING

Nadere informatie

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar

Manteldienst. op 11 oktober Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar Manteldienst op 11 oktober 2015 Voorganger : ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Wim Keijzer Diaken: Janna Plugge Organiste: Netty Blansjaar 1 WELKOMSTWOORD door ouderling van dienst / AANKONDIGING AANVANGSLIED

Nadere informatie

KAIROS ZONDAG 19 JULI Voorganger: ds.marthe de Vries Organist: Kees van Eersel Ouderling van dienst: Wim Deetman. ORGELSPEL-verstilling

KAIROS ZONDAG 19 JULI Voorganger: ds.marthe de Vries Organist: Kees van Eersel Ouderling van dienst: Wim Deetman. ORGELSPEL-verstilling ZONDAG 19 JULI 2015 - - Voorganger: ds.marthe de Vries Organist: Kees van Eersel Ouderling van dienst: Wim Deetman ORGELSPEL-verstilling BEGROETING STILTE - 3 - -de kaarsen worden aangestoken-4 KAIROS

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 8 APRIL 2018 -Quasimodo geniti - 2 e zondag van Pasen- Voorganger: ds. Alex van Ligten, Sneek Ouderling: Roland van Haersma Buma Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Timo Bij de kinderdiensten

Nadere informatie

ZONDAG 4 AUGUSTUS e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Lowik Schoch Ouderling: Yna Visser Organist: Geerten van de Wetering

ZONDAG 4 AUGUSTUS e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Lowik Schoch Ouderling: Yna Visser Organist: Geerten van de Wetering ZONDAG 4 AUGUSTUS 2019-8 e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Lowik Schoch Ouderling: Yna Visser Organist: Geerten van de Wetering Bij de kinderdienst Gedurende de zomervakantie is er wel een kinderdienst,

Nadere informatie

ZONDAG 14 APRIL Palmzondag- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Organist: Geerten van de Wetering Ouderling: Maria Haslinger-Maalman Zondagskind: Julia

ZONDAG 14 APRIL Palmzondag- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Organist: Geerten van de Wetering Ouderling: Maria Haslinger-Maalman Zondagskind: Julia ZONDAG 14 APRIL 2019 -Palmzondag- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Organist: Geerten van de Wetering Ouderling: Maria Haslinger-Maalman Zondagskind: Julia Bij de dienst: Met de dienst van Palmzondag begint

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 22 maart 2015 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 22 maart 2015 voorganger: organist: ds Jessa van der Vaart Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Johann Sebastian Bach, Fantasie en fuga in C. luiden

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING ZONDAG 1 JANUARI 2017 -Nieuwjaarsdag: Octaaf van Kerstmis- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: Gilbert Laurens Organist: Geerten van de Wetering Bij de diensten: In de tijd na Kerstmis (Epifanie) gaat

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL -verstilling- Erbarme dich mein, O Herre Gott (BWV 721) J.S. Bach ( ) BEGROETING

- 3 - ORGELSPEL -verstilling- Erbarme dich mein, O Herre Gott (BWV 721) J.S. Bach ( ) BEGROETING ZONDAG 21 FEBRUARI 2016 - Reminiscere Gedenk Heer, uw barmhartigheid (Ps 25,6) - Voorganger: ds.rienk Lanooy Organist: Geerten van de Wetering Alt:Stephanie Gericke Ouderling van dienst: Astrid Poot Zondagskind:

Nadere informatie

Hein Antonie Wolters

Hein Antonie Wolters Orde van dienst bij het afscheid van Hein Antonie Wolters Geboren: 12 mei 1949 Overleden: 7 februari 2015 Op vrijdag 13 februari om 13.00 uur in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Mw. Ina Hansum

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 6 september 2015 Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. Kees Benard = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Nadere informatie

Bij de kinderdiensten: In de weken na Driekoningen tot aan de veertigdagentijd staat het thema 'Je moet er nog van groeien...' centraal.

Bij de kinderdiensten: In de weken na Driekoningen tot aan de veertigdagentijd staat het thema 'Je moet er nog van groeien...' centraal. ZONDAG 3 FEBRUARI 2019-4e zondag na Epifanie - Voorganger: ds. Jessa van der Vaart Ouderling: Sanne ten Bokkel Huinink Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Fenna Bij de kinderdiensten: In de

Nadere informatie

In de Apostelkapel staat een kaarsentafel. U kunt daar een kaars aansteken voor iets dat u bezig houdt, of voor iemand die in uw gedachten leeft.

In de Apostelkapel staat een kaarsentafel. U kunt daar een kaars aansteken voor iets dat u bezig houdt, of voor iemand die in uw gedachten leeft. ZONDAG 25 MAART 2018 -Palmzondag- Voorganger - ds. Rienk Lanooy Organist - Geerten van de Wetering Ouderling - Astrid Poot Zondagskind - Niels m.m.v. Residentie Kamerkoor Residentie Bachorkest Dirigent

Nadere informatie

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge- maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu -wig- heid,

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge- maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu -wig- heid, ZONDAG 7 FEBRUARI 2016 -Quinquagesima- Voorganger: ds. Margreet Klokke Ouderling van dienst: Maria Haslinger-Maalman Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Niels Laurens In de tijd na kerstmis

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP

PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP PROTESTANTSE GEMEENTE DAMSTERBOORD WALFRIEDGEMEENSCHAP orde voor de dienst op zondag JUDICA ME, zondag 7 april 2019 in de Emmaüskerk te Groningen (Lewenborg) voorbereidingsgroep: Mieke de Vries, Christina

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING:

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: ZONDAG 17 MEI 2015 Exaudi ('Hoor mijn stem, Heer' naar Psalm 27) Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Bouke Posthuma Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Rosa Huikeshoven Op 7 juni

Nadere informatie

- 1 - ZONDAG 15 APRIL e zondag van Pasen Misericordia Domini (Ps 33, 5b) Organist: Geerten van de Wetering

- 1 - ZONDAG 15 APRIL e zondag van Pasen Misericordia Domini (Ps 33, 5b) Organist: Geerten van de Wetering - 1 - ZONDAG 15 APRIL 2018 3 e zondag van Pasen Misericordia Domini (Ps 33, 5b) Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Maria Haslinger-Maalman Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind:

Nadere informatie

Bij de kinderdiensten: Het is vandaag de laatste zondag voor de zomervakantie.

Bij de kinderdiensten: Het is vandaag de laatste zondag voor de zomervakantie. ZONDAG 14 JULI 2019-5 e zondag na Pinksteren- Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Klaas Wigboldus Ouderling: Astrid Poot Diaken:Veronica de Lange Organist: Geerten van de Wetering Bij de dienst:

Nadere informatie

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons

Welkom in de Hoeksteen. Voorganger: Broeder Riemer Alons Welkom in de Hoeksteen Voorganger: Broeder Riemer Alons Lezen : Romeinen 8: 12-30 HC Zondag 20 Psalm 84 : 1 en 3 Gezang 103 : 3, 4, 5 en 8 Gezang 174 : 1, 2 en 3 Gezang 106 : 4 Psalm 36 : 2 Welkom in de

Nadere informatie

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest

Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden. Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Oecumenische Vesper in de 40-dagentijd Zondag 9 april 2017 RK St. Vituskerk Naarden Vader, in uw handen beveel ik Mijn geest Voorganger: ds. Véronique Lindenburg Organist: Karin Bouwmeester Blokfluit:

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING ZONDAG 8 NOVEMBER 2015-1 e zondag van de voleinding- Voorganger: ds. Carel ter Linden, Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van dienst: Arjan van Nijnatten Zondagskind: Thijmen Tempelaars - 3 -

Nadere informatie

Thema: Meisje sta op ORGELSPEL- verstilling Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 663) J.S. Bach Uit: Leipziger Orgelchoräle ( )

Thema: Meisje sta op ORGELSPEL- verstilling Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 663) J.S. Bach Uit: Leipziger Orgelchoräle ( ) ZONDAG 21 AUGUSTUS 2016-14 e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Marthe de Vries Ouderling : Wim Deetman Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Marilena Thema: Meisje sta op De foto op de omslag

Nadere informatie

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning 4 augustus 2019; Immanuëlkerk; ds. Pim Brouwer; Piet George Klootwijk liederen uit Nieuwe Liedboek, tenzij anders aangegeven De kaarsen worden aangestoken moment van stilte voor persoonlijke bezinning

Nadere informatie

Orde van dienst voor zondag 1 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek. Israëlzondag

Orde van dienst voor zondag 1 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek. Israëlzondag Orde van dienst voor zondag 1 oktober 2017 in de Mentekerk te Schoonebeek Israëlzondag Voorganger: ds. Jan Hermes Ouderling: Wim Beukema Diaken: Dick Engberts Organist: Anja Wolbers-Kuilder Lector: Mini

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving

PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving PKN Soest - Wilhelinakerk 10 mei 2015 Ziekenzalving Voorganger: ds. Wim Kievit Ambtsdrager: Leen Lievaart Lector: Gerda Masselink Organist: Jan Meurs OM TE BEGINNEN Welkom en mededelingen Muziek: Allen

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 14 juli 2019 Voorganger: ds. Annelene Metz - Brink orgel: dhr. Leo Lommers mmv. de cantorij o.l.v. Leo Lommers -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 1 december 2013 eerste advent. voorganger: ds. Y.Poppinga organist: Erik Visser Orde van de dienst. orgelspel Girolamo Frescobaldi, Toccata in d. luiden

Nadere informatie

BEGROETING STILTE. 1 Gods goed - heid houdt ons staan - de

BEGROETING STILTE. 1 Gods goed - heid houdt ons staan - de ZONDAG 20 AUGUSTUS 2017-11 e zondag na Pinksteren- Voorganger: Prof. Martien E. Brinkman,em. hoogleraar VU, Amsterdam Ouderling: Gilbert Laurens Organist: Geerten van de Wetering -------------------------------

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 februari Zondag van het Werelddiaconaat. Bevestiging van Frits Verhagen als ouderling

ORDE VAN DIENST. Zondag 3 februari Zondag van het Werelddiaconaat. Bevestiging van Frits Verhagen als ouderling ORDE VAN DIENST Zondag 3 februari 2019 Zondag van het Werelddiaconaat Bevestiging van Frits Verhagen als ouderling Voorgangers ds. Sabine du Croo de Jongh, ds. Sietse van Kammen en ds. Willemijn van Dijk

Nadere informatie

PKN Soest - Wilhelminakerk 12 oktober 2014 THEMA: Gast aan tafel

PKN Soest - Wilhelminakerk 12 oktober 2014 THEMA: Gast aan tafel PKN Soest - Wilhelminakerk 12 oktober 2014 THEMA: Gast aan tafel Voorganger: ds. Peter van den Berg Ambtsdrager: Leen Lievaart, Dênise Smit Lector: Marieke Gersdorff Organist: Theo van der Woude Gast aan

Nadere informatie

KLOOSTERKERK Avondgebed op 31 december uur Voorganger: ds Rienk Lanooy Organist: Hans Jansen Ouderling van dienst: Wim Deetman

KLOOSTERKERK Avondgebed op 31 december uur Voorganger: ds Rienk Lanooy Organist: Hans Jansen Ouderling van dienst: Wim Deetman 1 2 KLOOSTERKERK Avondgebed op 31 december 2015-19.30 uur Voorganger: ds Rienk Lanooy Organist: Hans Jansen Ouderling van dienst: Wim Deetman 3 Orgelspel Welkom Lofprijzing v. Gezegend zijt gij, koning

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 28 augustus 2016, 11e zondag van de zomer Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 9.30 uur Organist: Anky Pekkeriet Zondagskind: Lianne Hoogenboom Voorganger: ds.

Nadere informatie

De jongste kinderen blijven in de Godly Play-ruimte tot het einde van de dienst. Na afloop van de dienst kunt u uw kind daar ophalen.

De jongste kinderen blijven in de Godly Play-ruimte tot het einde van de dienst. Na afloop van de dienst kunt u uw kind daar ophalen. ZONDAG 22 APRIL 2018-4 e zondag van Pasen - Jubilate - Voorganger: ds. Rian Veldman Ouderling: Gilbert Laurens Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Marilena Bij de kinderdiensten: Met Pasen hoorden

Nadere informatie

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK?

WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? WIE IS JEZUS? EN WIE BEN IK? Zondag 5 maart 2017 in het Kruispunt in Voorschoten Orgelspel Welkom en mededelingen VOORBEREIDING Zingen: Lied (Psalm) 91a. Bemoediging: voorganger : Onze hulp is in de naam

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 10 FEBRUARI 2019-5 e zondag na Epifanie - Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Aafke Zaal uit Hemmen Ouderling: Gerda Hoekstra Diaken: Veronica de Lange Organist: Geerten van de Wetering

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg

ORDE VAN DIENST. voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem. Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg ORDE VAN DIENST voor dienst voor jong en oud op 5 maart 2017 in de Nieuwe Kerk te Haarlem Wandtegel Huis Bergh, s Heerenberg Bij de symbolische bloemschikking: De beproeving van Jezus in de woestijn is

Nadere informatie

Alle kinderen, beide groepen, blijven in de Godly Play-ruimte tot het einde van de dienst. Na afloop van de dienst kunt u uw kind daar ophalen.

Alle kinderen, beide groepen, blijven in de Godly Play-ruimte tot het einde van de dienst. Na afloop van de dienst kunt u uw kind daar ophalen. ZONDAG 7 APRIL 2019-5e zondag van de Veertigdagentijd- Judica Verschaf mij recht, o God (Psalm 43:1) Voorganger: ds. Gerard van Es Organist: Geerten van de Wetering Ouderling: André Suurmond Zondagskind:

Nadere informatie

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent

Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Bemoediging en drempelgebed Orgelspel Aansteken van de kaarsen Lichtlied Het engelenlied-3 Zondag 15 december 2013 derde zondag in Advent Moment van stilte Bemoediging en drempelgebed V onze hulp is in

Nadere informatie

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu - wig - heid,

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu - wig - heid, ZONDAG 8 MEI 2016-7 e van Pasen Exaudi - Hoor mijn stem Heer - Dienst van Schrift en Tafel Voorganger : ds. Margreet Klokke Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van dienst:arjan van Nijnatten Diaken:

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING ZONDAG 18 JANUARI 2015-2 e zondag van Epifanie- Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Roland van Haersma Buma Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Joris

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING:

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: ZONDAG 22 NOVEMBER 2015 -Dienst van vergeving 3e zondag van de voleinding- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Maria Haslinger-Maalman Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Wisse

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING:

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: ZONDAG 20 SEPTEMBER 2015-17e zondag na Pinksteren- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling van dienst: Arjan van Nijnatten Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Henk Tijmen Feijen - 3 - ORGELSPEL

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING Bij de dienst: ZONDAG 11 FEBRUARI 2018 -Septuagesima- Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: André Meijster Diaken: Herman Fledderus Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind:

Nadere informatie

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST

Gedachteniszondag ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 ORDE VAN DIENST ORDE VAN DIENST ZONDAG 20 NOVEMBER 2016 Gedachteniszondag Voorganger: ds. Gerrit Heuver m.m.v. de cantorij onder leiding van Han Siertsema Han Siertsema: orgel en piano Shannon Scheltema: viola da gamba

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu - wig - heid,

V On - ze hulp is in de naam van de Heer, G: die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. V : die trouw houdt tot in eeu - wig - heid, ZONDAG 7 JUNI 2015-1 e zondag na Pinksteren - Voorganger: ds Lowik Schoch Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van dienst: Henriëtte van Aerssen Zondagskind: Sieb Rijpma - 3 - ORGELSPEL - verstilling

Nadere informatie

Protestantse gemeente het Trefpunt

Protestantse gemeente het Trefpunt Protestantse gemeente het Trefpunt Orde van dienst voor de viering op zondag 5 maart Voorganger: ds. Aart Mak Organist: Addy Alberts Welkom Aansteken van de kaars Zingen: lied 281: 1 Inleiding Stilte INKEER

Nadere informatie

In deze dienst zal klinken Cantate BWV 191 Gloria in excelsis Deo van J.S.Bach

In deze dienst zal klinken Cantate BWV 191 Gloria in excelsis Deo van J.S.Bach ZONDAG 27 DECEMBER 2015 Voorganger: ds. Margreet Klokke Ouderling van dienst: André Meijster Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Rosa Huikeshoven m.m.v. Residentie Bachkoor Residentie Bachorkest

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING ZONDAG 20 NOVEMBER 2016-3 e zondag van de Voleinding- Voorganger: ds. Jan Tom Schneider, oud-vicaris Kloosterkerk, -Krijgsmachtpredikant voor veteranen- Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 1 SEPTEMBER 2019-12e zondag na Pinksteren - Voorganger: ds. Frans Bouwen, Nederlandse Protestants-oecumenische Gemeente rond het Meer van Genève Ouderling: André Suurmond Organist: Geerten van de

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING:

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: ZONDAG 23 APRIL 2017-2e zondag van Pasen- Voorganger: ds. Pieter Lootsma Ouderling: Roland van Haersma Buma Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind:Rogier ORGELSPEL - verstilling - BEGROETING STILTE

Nadere informatie

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 9 november 2014

Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten. zondag 9 november 2014 Remonstranten en Vrijzinnige Protestanten zondag 9 november 2014 voorganger: ds Jessa van der Vaart Meester van Alkmaar organist: Erik Visser De 7 werken van barmhartigheid Fluit: Jeanette van Wingerden

Nadere informatie

Preek van de leek Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk

Preek van de leek Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk Preek van de leek Prof. dr. Ruerd Ruben (hoogleraar Impactanalyse, Wageningen Universiteit) Liturgie door ds. Ineke Bakker Zijn goede bedoelingen goed genoeg? Zondag 19 juni 2016 10.00 uur Duinzichtkerk

Nadere informatie

ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST HOOP EN GELOOF

ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST HOOP EN GELOOF ZOMERVIERINGEN OVER DE ZEVEN DEUGDEN ALS LEVENSKUNST HOOP EN GELOOF DE NIEUWE KERK ZONDAG 19 AUGUSTUS 2018 2 OM TE BEGINNEN Orgelspel Woord van welkom Moment van stilte De kaarsen worden aangestoken Openingslied

Nadere informatie

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit)

Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) O N T M O E T E N D Welkom door ouderling van dienst (gemeente zit) Intochtslied NLB 150: 1, 2 staande 1 Looft God, looft Hem overal. Looft de Koning van 't heelal om zijn wonderbare macht, om de heerlijkheid

Nadere informatie

26 mei zesde zondag van pasen

26 mei zesde zondag van pasen 26 mei 2019 zesde zondag van pasen voorganger: ds. Dick Snijders organist: Jaap Jansma Viering Heilig Avondmaal VOORBEREIDING Orgelspel Welkom en mededelingen Moment van stilte Groet en bemoediging v:

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: naam ter eer.

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: naam ter eer. ZONDAG 22 JANUARI 2017-3e zondag van Epifanie- Voorganger: ds. Jean-Jacques Suurmond Ouderling: Arjan van Nijnatten Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Levi ORGELSPEL - verstilling BEGROETING

Nadere informatie

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT

PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Orde van Dienst - PKN Woensdrecht, 14 april 2019. Voorganger: ds. Wagenvoorde, Breda Organist: dhr. Karel Smagge PROTESTANTSE GEMEENTE TE WOENSDRECHT Dienst van Schrift en Tafel VOOR DE DIENST we bereiden

Nadere informatie

Na de dienst is er gelegenheid in de Wandelruimte een kopje koffie te drinken en/ of een krentenbol te nuttigen. Voor de kinderen is er limonade.

Na de dienst is er gelegenheid in de Wandelruimte een kopje koffie te drinken en/ of een krentenbol te nuttigen. Voor de kinderen is er limonade. ZONDAG 29 MAART 2015 -Palmzondag- Voorganger: ds. Rienk Lanooy Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van dienst: Harry Kragt Zondagskind: Levi van Nijnatten m.m.v. Residentie Kamerkoor Residentie

Nadere informatie

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte.

Voor en na de dienst is er gelegenheid om boeken te lenen bij de boekentafel in de Wandelruimte. ZONDAG 20 JANUARI 2019-2e zondag na Epifanie - Voorganger: ds. Lowik Schoch Ouderling: Astrid Poot Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind: Niels Bij de kinderdiensten In de weken na Driekoningen

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL - verstilling

- 3 - ORGELSPEL - verstilling ZONDAG 1 MAART 2015 -Reminiscere- Voorganger: dr. Ad van Nieuwpoort, Bloemendaal Organist: Geerten van de Wetering Ouderling van dienst: Arjan van Nijnatten Zondagskind: Rosa Huikeshoven - 3 - ORGELSPEL

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL -verstilling- BEGROETING STILTE. -de kaarsen worden aangestoken- BEMOEDIGING

- 3 - ORGELSPEL -verstilling- BEGROETING STILTE. -de kaarsen worden aangestoken- BEMOEDIGING ZONDAG 15 NOVEMBER 2015-2 e zondag van de Voleinding- -Oogstdienst- Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: ds Margreet klokke Ouderling van dienst: Henriëtte van Aerssen Organist: Geerten van de Wetering

Nadere informatie

Orde voor de eredienst op Donderdag 30 mei 2019

Orde voor de eredienst op Donderdag 30 mei 2019 Orde voor de eredienst op Donderdag 30 mei 2019 Hemelvaart Thema: Eén is genoeg! Vierplek Voorganger Ambtsdragers Organist Beamer PGS - Wilhelminakerk Ds. Peter van den Berg Piet de Gier, Corine van den

Nadere informatie

Ere wie ere toekomt! Ahasveros en Haman aan de maaltijd van Esther, Rembrandt van Rhijn

Ere wie ere toekomt! Ahasveros en Haman aan de maaltijd van Esther, Rembrandt van Rhijn Ere wie ere toekomt! hasveros en Haman aan de maaltijd van Esther, Rembrandt van Rhijn De klok luidt Orgelspel en verstilling OORBEREIDEN op ontmoeting NDEREN tot de Eeuwige anvang: NLB 207: 1, 2, 3, 4

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING:

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING: ZONDAG 11 DECEMBER 2016 3 e zondag van Advent- Gaudete (Verheugt u) Dienst van Schrift en Tafel Voorganger : ds. Margreet Klokke Organist : Geerten van de Wetering Ouderling: Gilbert Laurens Diaken: Derk

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 29 april 2012 vierde zondag van Pasen Wijkgemeente Ambacht-Oost In de Bethelkerk Jezus als de goede herder. Fresco begin derde eeuw, catacombe van Callixtus.

Nadere informatie

ZONDAG 14 OKTOBER ste zondag na Pinksteren Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist: Zondagskind:

ZONDAG 14 OKTOBER ste zondag na Pinksteren Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist: Zondagskind: ZONDAG 14 OKTOBER 2018-21 ste zondag na Pinksteren Dienst van Schrift en Tafel Voorganger: Ouderling: Diaken: Organist: Zondagskind: ds. Rienk Lanooy Marchien Holtrop Herman Fledderus Geerten van de Wetering

Nadere informatie

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING

BEGROETING STILTE BEMOEDIGING Bij de dienst: ZONDAG 4 DECEMBER 2016-2 e Advent: Populus Sion Volk van God (naar Jes. 30:19) Voorganger: ds. Rienk Lanooy Ouderling: Roland van Haersma Buma Organist: Geerten van de Wetering Zondagskind:

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Edam

Protestantse Gemeente Edam Protestantse Gemeente Edam Protestantse Kerk de Swaen Zondag 24 april 2016 Zoals God is er maar één! In deze dienst vieren wij de maaltijd van de Heer voorganger ds. Juup van Werkhoven- Romeijn ouderling

Nadere informatie

RK St Vituskerk Naarden Oecumenische vesper op zondag 12 maart e zondag van de veertigdagentijd

RK St Vituskerk Naarden Oecumenische vesper op zondag 12 maart e zondag van de veertigdagentijd RK St Vituskerk Naarden Oecumenische vesper op zondag 12 maart 2017 2e zondag van de veertigdagentijd Voorganger: ds. L.J.Th. Heuvelman Organist: Wybe Kooijmans Met medewerking van de Naarder Cantorij

Nadere informatie

Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk

Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk Orde van dienst voor de viering van zondag 30 december 2018 in de Bethelkerk voorganger : Ds. Guus A.V. Fröberg organist : Hans Treurniet Iedereen kan elke zondag voorafgaande aan of na de dienst een lichtje

Nadere informatie

Zoeken & Gevonden worden. de mens zoekt God God zoekt de mens

Zoeken & Gevonden worden. de mens zoekt God God zoekt de mens Zoeken & Gevonden worden de mens zoekt God God zoekt de mens De klok luidt Orgelspel en verstilling VOORBEREIDEN op ontmoeting NADEREN tot de Eeuwige Intrede met Vol van verwachting tekst: Marijke de Bruijne

Nadere informatie

- 3 - ORGELSPEL- verstilling - BEGROETING STILTE. -de kaarsen worden aangestoken-

- 3 - ORGELSPEL- verstilling - BEGROETING STILTE. -de kaarsen worden aangestoken- ZONDAG 10 JULI 2016-8 e zondag na Pinksteren- Voorganger: Mw. Barbara de Beaufort Ouderling: Astrid Poot Organist: Kees van Eersel Zondagskind: Levi van Nijnatten Bij de kinderdiensten: "Zomervakantie!

Nadere informatie

Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 31 januari 2016 Bethel bijzonder dienst. Vertrouwen. Als je alles loslaat. heb je twee handen vrij

Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 31 januari 2016 Bethel bijzonder dienst. Vertrouwen. Als je alles loslaat. heb je twee handen vrij Bethelkerk Wijkgemeente Ambacht-Oost Zondag 31 januari 2016 Bethel bijzonder dienst Vertrouwen Als je alles loslaat heb je twee handen vrij om de toekomst te grijpen Bethje De kaarsen worden aangestoken

Nadere informatie