Nieuwsbrief. Van het bestuur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief. Van het bestuur"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Van het bestuur Zoals u allen weet krijgen wij als wijkteam een budget ter ondersteuning van u en onze acitiviteiten. Maar dat wordt minder, ook wij doen mee met de bezuinigingen. Momenteel zijn de wijkteam met de gemeente in gesprek hoe die bezuiniging en ook herverdeling eruit moet gaanzien. Extra leuk is het dan als je wordt gebeld door het Oranjefonds. In een samenwerking met de postcodeloterij, mag het Oranjefonds in diewijken waar een straatprijs valt ook een buurtcadeau uitdelen. En omdat in Bloemendaal 2 straatprijzen zijn gevallen krijgen wij tweemaal het buurtcadeau ter waarde van 6000,-!! Voorwaarde is dat het voor de hele wijk moet zijn. Daarnaast mag niet het hele bedrag aan een buurtfeestje worden uitgegeven. Dus roepen wij u op om mee te denken. Graag uw suggesties per ommegaande naar: info@wijkteambloemendaal.nl Sleutelbeheerders gezocht voor natuurspeelplaats In het Groenhovenpark wordt dit voorjaar een nieuwe natuurspeelplaats geopend. Veel kinderen staan al te popelen om hier te spelen. Voor deze speelplaats zijn echter sleutelbeheerders nodig. Deze beheerders openen het hek rond 9.00 uur en sluiten het weer om uur. Woont u in de buurt en gunt u de kinderen deze zomer een fantastische speelplek, meld u dan aan bij natuurspeelplaats@gouda.nl. Bij meerdere aanmeldingen kan eventueel een rooster worden gemaakt. De natuurspeelplaats wordt s winters gebruikt als oefenterrein voor de langlaufvereniging. Na een herstelperiode voor het gras en nog wat laatste aanpassingen mogen de kinderen hier naar hartenlust gaan klimmen en spelen.

2 Inbraak preventie avond Op dinsdag 28 februari jl. heeft het wijkteam samen met de gemeente Gouda en de Politie Hollands-Midden een inbraak preventie avond georganiseerd in het Verpleeghuis Bloemendaal voor de bewoners van de ontdekkingsreizigersbuurt. Helaas wordt in deze buurt momenteel veel ingebroken. De opkomst was dan ook zeer groot. Aanwezig waren John van Dijk van de gemeente Gouda, Marcel Bos, wijkagent in Bloemendaal / Plaswijck en de heer Piet Keijzer van AaBeeKaa, Adviesbureau beveiliging. Wij hopen dat we door middel van deze avond enigszins hebben bijgedragen aan het terugdringen van de woninginbraken. Stratenboek Gouda De Historische Vereniging "die Goude" werkt aan de uitgave van een vier delen tellend straatnamenboek van Gouda. Het eerste deel zal in oktober 2012 verschijnen ter gelegenheid van het 80-jarig bestaan van de vereniging. De volgende drie delen verschijnen met een frequentie van een half jaar. Uitgangspunt van het straatnamenboek vormen de wijkbeschrijvingen. Hierin wordt het verleden en heden van de wijken in een lopend verhaal geschetst. Na de wijkbeschrijvingen wordt van elke straat in de desbetreffende wijk een korte verklaring van de naam gegeven. Van veel straten wordt een foto in het boek opgenomen. De wijkbeschrijvingen zijn als volgt over de delen verdeeld: Deel 1 beslaat Binnenstad en Stolwijkersluis; Deel 2 Korte Akkeren, Nieuwe Park, Kadenbuurt en Kort Haarlem; Deel 3 Ouwe Gouwe, Oosterwei, Achterwillens/Goudse Hout en Gouwestroom/Oostpolder in Schieland/Westergouwe; Deel 4 Bloemendaal/Plaswijck en Goverwelle. De schrijvers van het boek zijn nog op zoek naar zogenaamde kaderteksten (quotes) over de wijk Bloemendaal. Bij kaderteksten gaat het om wapenfeiten, sfeerbeschrijvingen, achtergrondinformatie, specifieke gebeurtenissen, overgeleverde verhalen.

3 Dat alles kort weergegeven. Kaderteksten zijn te beschouwen als illustraties in woorden, die letterlijk in een kader worden gevat. Indien u een dergelijke bijdrage wilt leveren, stuur deze dan per mail naar: nicoboerboom@goudanet.nl zie voor meer informatie over deze boeken: 3 Eurobudget De eerste 3 euro aanvragen van 2012 zijn alweer binnen. Er liggen weer genoeg buurtfeesten in het vooruitzicht. Ook u kunt een subsidie aanvragen uit het 3 Euro budget. Niet alleen voor een buurtfeest, maar ook voor andere activiteiten in uw buurt. Uw aanvraag moet aan een aantal voorwaarden voldoen: Het idee gaat over de wijk Bloemendaal. De activiteit of voorziening verbetert de leefbaarheid in de buurt. d.w.z. (wijk)veiligheid, Sociale en culturele ontwikkeling in de wijk, kinderspeelplaatsen/jongeren voorzieningen en ouderenvoorzieningen. Bevorderen van de saamhorigheid in de wijk. Het onderwerp moet passen binnen het gemeentelijk beleid. Het budget is niet bedoeld voor achterstallig onderhoud. Voorgestelde projecten dienen zoveel mogelijk financieel onderbouwd te zijn. Andere bewoners ondersteunen uw idee. Hieronder vind u een aantal initiatieven die vanuit het 3 eurobudget bekostigd zijn. Nestkastjes van 3 eurobudget Er zijn 6 nestkastjes vervangen in het Atlantispark. Na overleg met André Kleinwee is dat gedaan door een medewerker/collega van André samen met een leerling van Segment. Nu maar wachten op de bewoners. In onze tuin zijn de koolmezen al druk in de weer.

4 Niet snoeien, niet bloeien Niet snoeien, niet bloeien, zou TV-tuinman Rob zeggen. Dankzij wijkvereniging Bloemendaal kan de Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg aan de slag met de fruitbomen langs de Bloemendaalseweg. Woensdag 29 februari kreeg de vereniging nieuw gereedschap gekregen om de hoogstamfruitbomen te kunnen snoeien. Monique Muijselaar van de wijkvereniging Bloemendaal overhandigdehet nieuwe gereedschap aan Willem Hesseling. De voorzitter van de Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg is blij verrast dat de wijkvereniging een deel van het drie-euro-budget beschikbaar wilde stellen voor snoeischaren, lange boomzagen en een paar ladders. Met dit nieuwe gereedschap kunnen de vrijwilligers het beheer van de fruitbomen veel beter uitvoeren, aldus Willem Hesseling. En met de nieuwe veiligheidshelmen kunnende vrijwilligers hier veilig werken. De Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg verzorgt sinds twee jaar meer dan 150 hoogstam fruitbomen langs de Bloemendaalseweg. In het algemeen zijn het oude appel- en perenrassen zoals de Notarisappel en de Zwijndrechtse Wijnpeer, aangevuld met nieuwe aanplant.door vakkundige snoei blijven de bomen beter in conditie. De20 vrijwilligershebbenhiervoor een speciale cursus gevolgd. Monique heeft veel waardering voor de activiteiten van de buurtbewoners: Zo helpen de bewoners zelf mee onze wijk een mooi aanzien te geven, en zo te zien doen ze het met plezier. De Vereniging Bescherming Bloemendaalseweg en het Wijkteam Bloemendaal vinden het voortbestaan van de boomgaarden erg belangrijk voor de authentieke uitstraling van de Bloemendaalseweg. Nu het niet meer vriest kunnen de vrijwilligers het snoeien van de fruitbomen nu afronden. Eind april zullen de bomen weer volop in bloei staan.

5 Buurtsport De sporters van Buurtsport staan iedere week op de volgende locaties voor jullie klaar: Donderdag uur Mercatorsingel (bij schoolplein Schateiland De Schakel) Vrijdag uur Landluststraat Hondenpoep Het thema hondenpoep blijft actueel. Bijna wekelijks staat er wel iets over in de kranten. Ook in uw wijk zijn er nog wel opmerkingen en is het voor veel mensen onduidelijk wat er gebeurd aan handhaving, toezicht en de opruimplicht. Het opruimen moet natuurlijk door de hondeneigenaars gebeuren. Dit hoort eigenlijk ook op de locaties waar hondenuitlaatplaatsen aangewezen zijn. Deze locaties worden in het maaiseizoen zo veel mogelijk schoongehouden doordat bij het maaien de poep verspreid wordt. Buiten het maaiseizoen wordt incidenteel door Cyclus extra aandacht geschonken aan enkele uitlaatlocaties waar de situatie ernstig is en er veel overlast ontstaat. Maar dit zijn maar een paar locaties verspreid in de stad. De handhavingstaak ligt voor een groot deel bij Stadstoezicht. De medewerkers van Stadstoezicht zijn alert op het uitlaatgedrag van hondeneigenaars. De toezichthouders speken overtreders aan en wijzen hen op de regels die vastgesteld zijn. Alleen in uiterste gevallen worden boetes uitgedeeld. Alle gevallen worden geregistreerd en zo kan Stadstoezicht laten zien hoeveel mensen zijn aangesproken op het uitlaatgedrag. In de wijken Plaswijk en Bloemendaal gaat het om 16 keer in de periode tussen begin april en eind november Daarvan hebben er 14 personen een officiële waarschuwing gekregen. In heel Gouda zijner 83 personen aangesproken en gewaarschuwd. Er gebeurd dus best wel wat in de handhaving en door het aanspreken of waarschuwen leren de mensen hoe het wel hoort. Dit moet zijn vruchten gaan afwerpen en de irritaties verminderen. Piet Streng

6 Groenmarkt Na de enorm geslaagde Groenmarkt van afgelopen jaar, willen wij dit evenement graag een vervolg geven. Het lijkt ons leuk om de Groenmarkt te koppelen aan de Goudse Hofstedendagen (12-13 mei 2012), daar dit evenement altijd veel bezoekers trekt. Wij zoeken nog groene initiatieven die zichzelf graag op deze groenmarkt willen presenteren. Wellicht bent u zelf geïnteresseerd, of weet u potentiële deelnemers. Aanmelden kan via groen@wijkteambloemendaal.nl.

7 persbericht dreumes en peuterochtend Op vrijdag 6 april van uur wordt de dreumes- en peuterochtend georganiseerd op kinderboerderij De Goudse Hofsteden. De allerkleinste kinderen (< 4 jaar) gaan samen met papa, mama, opa of oma kleine dieren knuffelen in de knuffelhoek en dieren voeren onder begeleiding van een dierverzorger. Daarnaast maken ze een klein knutseltje. De bijdrage voor deze activiteit bedraagt 2,25. Kinderen kunnen tot een dag van te voren opgeven worden, dit kan via hans@kinderboerderijgouda.nl of telefonisch: Voor meer informatie: Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Bloemendaalseweg 34a 2804 AB Gouda

Nieuwsbrief. De officiële opening werd om 13.00 uur verricht worden door Monique Muijselaar voorzitter wijkteam Bloemendaal.

Nieuwsbrief. De officiële opening werd om 13.00 uur verricht worden door Monique Muijselaar voorzitter wijkteam Bloemendaal. Nieuwsbrief Van het bestuur Met de zomervakantie voor de deur, hebben wij toch nog een aantal zaken die wij met u willen delen. Veel zonnige berichten over de kinderboerderij. De nieuwe schommels, een

Nadere informatie

Nieuwsbrief Wijkteam Bloemendaal

Nieuwsbrief Wijkteam Bloemendaal Van: Wijkteam Bloemendaal [info=wijkteambloemendaal.nl@mail123.us2.mcsv.net] namens Wijkteam Bloemendaal [info@wijkteambloemendaal.nl] Verzonden: vrijdag 22 maart 2013 9:06 Aan: Secretariaat Griffie Onderwerp:

Nadere informatie

Excursies 2015 in de Goudse groengebieden

Excursies 2015 in de Goudse groengebieden Excursies 2015 in de Goudse groengebieden Uit de serie Groenwandelingen in Gouda 4 Heempad in het voorjaar Broedende eend 2 Bloesem peer Grasland Kievitsbloemen Excursies 2015 in de Goudse groengebieden

Nadere informatie

Excursies 2017 in de Goudse groengebieden

Excursies 2017 in de Goudse groengebieden Excursies 2017 in de Goudse groengebieden Uit de serie Groenwandelingen in Gouda 4 kreeft zwanebloem 2 oeverzwaluwhotel grasland kievitsbloemen Excursies 2017 in de Goudse groengebieden Excursies onder

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Ontmoeting Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.

Nieuwsbrief. Ontmoeting Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Nieuwsbrief Van het bestuur Helaas is het einde van de zomervakantie alweer in zicht. Ondanks dat het mooie weer nu pas begint, moeten velen van ons alweer aan het werk en gaan de kinderen bijna weer naar

Nadere informatie

Excursies 2012 in de Goudse groengebieden

Excursies 2012 in de Goudse groengebieden Excursies 2012 in de Goudse groengebieden Uit de serie Groenwandelingen in Gouda 4 Heempad in het voorjaar Bloesem peer Herfst in het moeras 2 Grasland Kievitsbloemen Excursies 2012 in de Goudse groengebieden

Nadere informatie

Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2013

Gemeente Gouda Postbus 1086 2800 BB Gouda. Gouda, 23 oktober 2013 Stichting Wijkteam Plaswijck p/a De Buurtstee, Gildenburg 1, 2804 VJ Gouda info@wijkteamplaswijck.nl www.wijkteamplaswijck.nl Telefoon 06-239.56.999 Twitter: @wtplaswijck Facebook: wijkteamplaswijckgouda

Nadere informatie

4.3 Veiligheidsbeleving

4.3 Veiligheidsbeleving 4.3 Veiligheidsbeleving Samenvatting: Het gevoel van veiligheid in het algemeen is sinds 2002 vrij constant. Iets meer dan één op de drie bewoners voelt zich vaak of soms onveilig. Het gevoel van onveiligheid

Nadere informatie

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE

WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE WELKOM! WONEN IN WESTERGOUWE U bent 1 van de eerste bewoners van de nieuwe wijk westergouwe. Aan u als pionier daarom een hartelijk welkom! Verschillende partijen werken aan de bouw, onderhoud en beheer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij

Nieuwsbrief. Oktober 2015. Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp. Toezicht op het schoolplein Trakteren. groep 8 is vrij In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Oktober 2015 Voor op de kalender Oud papier Babynieuws Fietscontrole Wijziging datum schoolreis Kinderboekenweek Kosten schoolreis/kamp Toezicht op het schoolplein Trakteren

Nadere informatie

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012

Evaluatie buurttoezicht. november 2011 april 2012 Evaluatie buurttoezicht november 2011 april 2012 1 Inleiding In de zomer van 2011 werd ineens een grote toename van het aantal diefstallen uit auto s waargenomen. Met de donkere dagen in het vooruitzicht,

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06/2014 MBP

Nieuwsbrief 06/2014 MBP Nieuwsbrief 06/2014 MBP Beste lezers, Voor u ligt het 6 e exemplaar Van de nieuwsbrief van buurtpreventie Maasdijk weliswaar! Ook dit keer hebben we weer heel wat te vertellen, Zodat we het niet rond hoeven

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 296299 Datum : 27 juni 2016 Programma : Wonen en Ruimte Blad : 1 van 7 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van

Nadere informatie

extra >> maandkalender

extra >> maandkalender NIEUWSBRIEF 02 11 2016 extra Beste ouders Heeft iedereen een fijne herfstvakantie gehad? Wij kijken terug op een mooie periode voor de herfstvakantie; de kinderboekenweek met de afsluiting waarbij vele

Nadere informatie

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad

Raadsplein besluitvormend. Voorgesteld besluit raad Raadsplein besluitvormend Datum 21 maart 2016 onderwerp Voorbereidingskrediet Koningsdag 2016 portefeuillehouder Henk Jan Meijer informant Nijmeijer, HAF (Hester) 5109 eenheid/afdeling Ontwikkeling OWP

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 schooljaar september 2018 vrijdag

Nieuwsbrief 2 schooljaar september 2018 vrijdag Nieuwsbrief 2 schooljaar 2018-2019 7 september 2018 vrijdag Beste leerlingen, ouders/verzorgers, De eerste weken zitten er weer op! Hopelijk heeft iedereen weer een goede start gemaakt! Het was erg prettig

Nadere informatie

Vrolijk voorjaar! Agenda. Nieuwsbrief ouders BW april 2018

Vrolijk voorjaar! Agenda. Nieuwsbrief ouders BW april 2018 Nieuwsbrief ouders BW april 2018 Vrolijk voorjaar! Agenda Wat gaat het hard, zo n schooljaar! Voor je het weet ben je ruim over de helft en zijn we zelfs al weer bezig met de voorbereidingen voor het volgende

Nadere informatie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen samen met Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Word nu bedrijfsvriend van de Kinderboerderij! Stichting Vrienden van de Kinderboerderij De Goudse Hofsteden Bloemendaalseweg

Nadere informatie

WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016

WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016 WEEKNIEUWS maandag 21 november 2016 Uit de jaarkalender: Ma. 21 t/m do. 24 november Voortgangsgesprekken gr. 1 t/m 7 Ma. 5 december Do. avond 22 december Vrij. 23 december Vrij. mi 23 december (vanaf 12.00

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 5 12 oktober Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 5 12 oktober 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

Bewoners aan zet. Gouda-Oost. Wijkanalyse en visie Colofon: Auteur: Hester van Dijk (gemeente Gouda) Colofon:

Bewoners aan zet. Gouda-Oost. Wijkanalyse en visie Colofon: Auteur: Hester van Dijk (gemeente Gouda) Colofon: Colofon: Auteur: Hester van Dijk (gemeente Gouda) Bewoners aan zet. Wijkanalyse en visie 2013-2015 Gouda-Oost Colofon: Auteur: Johan den Ambtman (gemeente Gouda) Inhoud Waar mogelijk is de wijkindeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2018

Nieuwsbrief april 2018 Nieuwsbrief april 2018 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 14 mei De jaarlijkse ledenvergadering hebben we genoteerd op 14 mei. En iedereen is uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. Je kunt op

Nadere informatie

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen.

Hoeveel vluchtelingen worden er in Sporthal De Waterkanten opgevangen? Het gaat om 150 vluchtelingen. Veel gestelde vragen en antwoorden over crisisopvang Versie 20 oktober 2015, 10.30 uur Opvang in Lisse Waarom deze opvang voor vluchtelingen? Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de Veiligheidsregio

Nadere informatie

De basisregels van Zwijndrecht

De basisregels van Zwijndrecht Deze folder vertelt u alles wat u moet weten over het hondenbeleid van Zwijndrecht. Want hondenpoep op straat; daar trappen wij liever niet in, u ook niet en zelfs uw hond niet. Daarom wordt Zwijndrecht

Nadere informatie

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND

Nieuwsbrief DANKWOORD GWK IEDEREEN FANTASTISCH GEDAAN EN GEFELICITEERD! NIEUWE KLEDING BRAINSTORMAVOND ds Januari 2014 30 Nieuwsbrief www.aquapoldro.nl Bij de afdeling wedstrijdzwemmen van Aquapoldro kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen aan wedstrijden. Of je nu ambities hebt om deel te nemen aan Gelderse

Nadere informatie

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4

Avondwandeling Weizigtpark. Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 Avondwandeling Weizigtpark Inhoud Algemeen 2 Overlastgevers 2 Verloedering, afval en zwerfvuil 3 Aanpassingen in de openbare ruimte 3 Groen 4 Verkeer 4 De stadsboerderij is een leuke aanvulling op het

Nadere informatie

Veiligheid en burgerparticipatie

Veiligheid en burgerparticipatie Veiligheid en burgerparticipatie Afdeling Onderzoek & Statistiek, december 2018 Iedereen vindt prettig wonen belangrijk. Dat begint bij een veilig huis, een veilige straat en een veilige buurt. Daar dragen

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

rapportage op wijkniveau

rapportage op wijkniveau appendix bij Veiligheidsmonitor 2009 Veiligheidsmonitor 2009 rapportage op wijkniveau Het veiligheidsbeeld in en eerder van tien Goudse wijken: Binnenstad Nieuwe Park Korte Akkeren Bloemendaal Plaswijck

Nadere informatie

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief:

Allereerst wensen wij iedereen een heel gelukkig, mooi, leuk, inspirerend, fijn, gezellig, fantastisch en plezierig 2016!!!!! In deze nieuwsbrief: In deze nieuwsbrief: Agenda: - Donderdag 7 januari studiedag, alle leerlingen vrij. - Nationale Voorleesdagen - Vanuit de kerstcommissie - Vanuit Little Jungle - Boekenselfie juf Nicolette -Schoolzwemkampioenschappen

Nadere informatie

Wijkschouw Helmerhoek-Noord

Wijkschouw Helmerhoek-Noord Wijkschouw Helmerhoek-Noord Aanleiding De gemeente Enschede wil bewoners meer zeggenschap geven over het onderhoud en de veiligheid in de eigen buurt. Daarom is besloten om voor alle buurten in Enschede

Nadere informatie

Gemeente Loon op Zand. Vastgesteld februari 2016. Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1

Gemeente Loon op Zand. Vastgesteld februari 2016. Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1 Hondenbeleid Loon op Zand Gemeente Loon op Zand Vastgesteld februari 2016 Hondenbeleid Loon op Zand Pagina 1 Inhoud Hondenbeleid Loon op Zand... 1 Gemeente Loon op Zand... 1 september 2015... 1 Inleiding...

Nadere informatie

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen

11 oktober Jaylee, groep 2 14 oktober Mark, groep 5. Van harte gefeliciteerd! Groep 1/2 gesplitst. Gevonden voorwerpen Obs De Plaats Schoolwerf 1 1657 LD Abbekerk T: 0229-581278 E: info@obsdeplaats.nl Vrijdag 7 oktober 2016 Maandag 10 oktober Schoolfotograaf Woensdag 12 oktober Weekbreak groep 1/2 en 8 Donderdag 13 oktober

Nadere informatie

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje

Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje oktober 2015 Kalender: Nieuwsbrief T.V. Het Bossche Lijntje Beste tennisvrienden, De zomer loopt op zijn einde en ook de najaarscompetitie nadert zijn ontknoping. Vandaag is de eerste sneeuw gevallen in

Nadere informatie

De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda

De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda De ringslang een bijzondere bewoner van Gouda Uit de serie Natuur in Gouda 10 2 colofon tekst: Cyclus, gemeente Gouda en RAVON lay-out: Steenbergen Ontwerp Studio foto s: André van Kleinwee en Richard

Nadere informatie

Factor G/ jongerenwerker. Factor G/Osman/ Lafdil. Sportpunt Gouda

Factor G/ jongerenwerker. Factor G/Osman/ Lafdil. Sportpunt Gouda WIJKJAARPROGRAMMA ACHTERWILLENS 2012 Thema 1 Jeugd Doel Investeren in een gezonde ontwikkeling van kinderen en de jeugd om problemen en overlast te voorkomen Streefbeeld 1. meer ontmoetingsruimten voor

Nadere informatie

MAANDMEMO december 2016

MAANDMEMO december 2016 MAANDMEMO december 2016 Beste Ouders, Hoewel Sint nog niet zijn hielen heeft gelicht, Komt 2017 al snel in zicht. De eerste helft van het schooljaar is al bijna omgevlogen, Maar de rest van het jaar laat

Nadere informatie

Bewonersonderzoek Mozaïek Wonen

Bewonersonderzoek Mozaïek Wonen Bewonersonderzoek Mozaïek Wonen 1 mei 2017 Inhoud Inleiding pag. 3 Hoofdstuk 1: Onderzoeksverantwoording pag. 4 Hoofdstuk 2: Overzicht wijken pag. 5 Hoofdstuk 3: Woning pag. 10 Hoofdstuk 4: Woonomgeving

Nadere informatie

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam.

Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Welkom op de pagina van de Ouderraad van Het Telraam. Wij hopen u op deze pagina s, alle duidelijkheid te geven over de ouderraad. Mocht u toch nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan zien wij graag uw

Nadere informatie

Overlast park Lepelenburg

Overlast park Lepelenburg Overlast park Lepelenburg 1-meting oktober 2014 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon Uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht

Nadere informatie

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016

BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 BONGERDNIEUWS NR 6, oktober 2016 Beste ouders en verzorgers, Wij hebben kunnen genieten van een fijne herfstvakantie. Na acht weken was het goed om even een weekje afstand te kunnen nemen. In de herfstvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 Nieuwsbrief IKC De Doornick nummer 3,schooljaar 2018-2019 agenda nov 23 Nieuwsbrief 3 dec 4 Juf Femma jarig 4 Sinterklaasfeest op school 6 Studiedag gr 1 t/m 8 vrij 6 Mad Science start de cursus voor ingeschreven

Nadere informatie

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier

Bulletin. Kath Basisschool De Triangel. Datum: 21 november Bijlages: Kies ouderbrief Kies leerlingbrief Kies toestemmingsformulier Bulletin Kath Basisschool De Triangel Gerard Terborghstraat 1 \ 7545 BV Enschede \ telefoon 053 483 70 60 E-mail info-triangel@skoe.nl \ Internet www.skoe.nl/detriangel \ Directeur: Mevr. A.A.M. Frieser-Scholten

Nadere informatie

Persnota Stad Kortrijk

Persnota Stad Kortrijk Persnota Stad Kortrijk Persnota maandag 31 oktober 2016 Hondenbaasjes vormen Kortrijks veiligheidsteam Meer dan 100 deelnemers Horen, zien en melden, wordt een Kortrijks devies. ( ) We ondernemen actie

Nadere informatie

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame

Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Herfstnieuws van de Haagse Hofdame Kloostertuin Kwekerij Hof te Dieren Herfst in de Kloostertuin Het is herfst maar door het droge voorjaar zijn er nog maar weinig herfstkleuren te zien. Wel bloeien de

Nadere informatie

Hondenbeleid in de Gemeente Soest

Hondenbeleid in de Gemeente Soest Hondenbeleid in de Gemeente Soest ONDERZOEK INWONERPANEL SOEST GFK, MEI 2016 1 Inhoudsopgave 1 Samenvatting 2 Onderzoeksresultaten Hondenbeleid 3 Onderzoeksverantwoording 4 5 Steekproefspecificatie Contact

Nadere informatie

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven

Stichting Buurtschap Stolwijkersluis Reglement bewonersinitiatieven DOELSTELLING REGLEMENT...2 Artikel 1...2 VERANTWOORDELIJKHEDEN...2 Artikel 2...2 MIDDELEN...2 Artikel 3...2 Artikel 4...2 AANVRAAG...3 Artikel 5...3 Artikel 6...3 BEOORDELING EN GOEDKEURING...3 Artikel

Nadere informatie

Arbo-plan Hoogstambrigade 2012

Arbo-plan Hoogstambrigade 2012 Arbo-plan Hoogstambrigade 2012 Inhoud bladzijde Arbo-plan, aanleiding en doel 3 Organisatie en werkzaamheden 3 Risico-inventarisatie (en -evaluatie) 3 Begeleiding en toezicht 4 Instructie, voorlichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017

NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 NIEUWSBRIEF WIJKVERENIGING inschuytgraaf Maart 2017 Sinterklaasintocht 2016 Op zondag 20 november hebben we Sinterklaas en zijn pieten verwelkomd. Ondanks de harde wind waaide de mijter niet af en hebben

Nadere informatie

29 mei Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

29 mei Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Nieuwsbrief De Zon Schooljaar 2018-2019, nummer 13 Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Nieuws uit het team

Nadere informatie

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief.

Werkzaamheden in afrondende fase De werkzaamheden op Sporenburg lopen ten einde. Volgende week verschijnt de laatste nieuwsbrief. Aan de bewoners van Sporenburg Waarom deze nieuwsbrief? Op 16 april is Heijmans gestart met werkzaamheden op Sporenburg en met name in het Keesje Brijdeplantsoen. Dit heeft veel impact op de direct omwonenden,

Nadere informatie

Vossenjacht KinderBoekenWeek

Vossenjacht KinderBoekenWeek Vossenjacht Kinderboekenweek Vandaag hadden we de afsluitende vossenjacht voor de KBW Kinder Boeken- Week. Gelukkig hebben we de afgelopen week nog een groot aantal aanmeldingen van ouders gehad die deze

Nadere informatie

Op dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober viert de peutergroep het Michaëls feest, het feest van de herfst.

Op dinsdag 4 oktober en woensdag 5 oktober viert de peutergroep het Michaëls feest, het feest van de herfst. Aan alle ouders van kinderen van De Morgenster, 30-9-2016 Langzaam wordt het herfst. De zon verliest haar kracht, de dagen worden korter. Overal zien we de spinnetjes en in de tuin verdorren de bladeren.

Nadere informatie

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014

Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Jaargang 13, nummer 38 Vrijdag 13-06-2014 Ouderbedankochtend Vele ouders helpen op school mee met bijv. excursies, oudervereniging, medezeggenschapsraad, oud papier ophalen etc. Dinsdag 17 juni van 11

Nadere informatie

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad

dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad dwijzer week 50 Zwolle Deel mooie foto`s! #Zwolle #MijnStad Geslaagde stadsdialoog Zwolle Armoedevrij! Zwolle is een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het

Nadere informatie

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel

NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS. JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat KH Roosendaal tel NIEUWSFLITS JUNI, JULI & AUGUSTUS JUZT Don Boscohuis Kloosterstraat 1 4701 KH Roosendaal tel. 0165 535326 06 13550381 donboscoroosendaal@juzt.nl BELANGRIJKE DATA. Datum wat Belangrijk 19 juni Thema ochtend

Nadere informatie

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

22 juni Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2017-2018, nummer 14 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: Nieuws uit het team

Nadere informatie

Overzicht cursusaanbod Groen en Doen

Overzicht cursusaanbod Groen en Doen Overzicht cursusaanbod Groen en Doen Veilig werken als basis voor vrijwilligerswerk (1 module) 1 Maaien met de zeis (3 modules) 1 Leren zeisen 2 Leren haren 3 Zeistechnieken voor gevorderden Snoeien fruitbomen

Nadere informatie

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017

Maandkalender & bulletin Jaargang: datum: 27 nov. 2017 Maandkalender & bulletin Jaargang: 21-07 datum: 27 nov. 2017 november 27 nieuwsbrief 7 28 29 30 1 4 5 Sinterklaas op school 6 9.30 uur start school 7 8 11 20.00 uur MR Padland 12 Aanschuiftafel locatie

Nadere informatie

Cursus Achterstallig Onderhoud Hoogstamfruit

Cursus Achterstallig Onderhoud Hoogstamfruit Hoogstamfruit 1 Indeling theorie Beoordeling hoogstamboomgaard Uitgangspunten bij Achterstallig onderhoud Fasering achterstallig onderhoud Snoeiafhankelijke factoren Techniek en veiligheid 2 Beoordeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 11-04-2019 Kalender 12/04: Koningsspelen 16/04: Cito eindtoets basisonderwijs 17/04: Cito eindtoets basisonderwijs 18/04: Cito eindtoets basisonderwijs en Paasviering Beste ouder(s)/ verzorger(s),

Nadere informatie

Bewonersavond Sintenbuurt Noord. Dinsdag 9 april 2013 in de Klimboom 18.30 20.30 uur

Bewonersavond Sintenbuurt Noord. Dinsdag 9 april 2013 in de Klimboom 18.30 20.30 uur Bewonersavond Sintenbuurt Noord Dinsdag 9 april 2013 in de Klimboom 18.30 20.30 uur Programma Kort voorstellen; Energiebesparing in onze huizen; Witschilder project; Buurtbeveiliging (hekken en lampen);

Nadere informatie

Vragen SGP-fractie m.b.t. hondenuitlaatbeleid 6 maart 2018

Vragen SGP-fractie m.b.t. hondenuitlaatbeleid 6 maart 2018 Vragen SGP-fractie m.b.t. hondenuitlaatbeleid 6 maart 2018 Zeker de afgelopen week met het ijs op de sloten was het in de groenstroken langs het water een grote ergernis van veel schaatsers: de hoeveelheid

Nadere informatie

LOKALE POLITIE & STAD LIER

LOKALE POLITIE & STAD LIER LOKALE POLITIE & STAD LIER 20 september 2010 PERSTEKST Resultaten van de tussentijdse leefbaarheids- en veiligheidsenquête juni 2010 Perstekst Resultaten van de tussentijdse veiligheids- en leefbaarheidsenquête

Nadere informatie

Nieuwtjes van de Stampertjes

Nieuwtjes van de Stampertjes april 2017 Agenda 27-3 t/m 21-4 thema lente 13-4 Paasbrunch 14-4 t/m 17-4 april Goede vrijdag, Pasen gesloten 20-4 Kinderboerderij 24-4 t/m 7-5 Meivakantie en Koningsdag Nieuwtjes van de Stampertjes Jantje

Nadere informatie

Inhoudsopgave Pagina. Stichting Conclusies bewonersenquête wijkanalyse 2009 Versie: 1.1 Wijkteam Datum: 12 nov 2009 Achterwillens Pagina: 1 van 10

Inhoudsopgave Pagina. Stichting Conclusies bewonersenquête wijkanalyse 2009 Versie: 1.1 Wijkteam Datum: 12 nov 2009 Achterwillens Pagina: 1 van 10 Achterwillens Pagina: 1 van 10 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 2 2. Leeftijdsopbouw respondenten 2 3. Hoe worden zaken in de wijk gewaardeerd 3 3.1. Conclusies 4 4. Welke onderwerpen verdienen meer aandacht

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Disselboom

Nieuwsbrief de Disselboom VERJAARDAGEN De komende periode zijn jarig: Fenne (groep 1), Indy (groep 8), Kate (groep 8), Lisa (groep 8), Sven (groep 1), Leo Alexander (groep 7), Fem (groep 1), Luuk (groep 3), Kars (groep 7), Anneke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-04 17-10-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 4 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Kanjertraining Zoals u ongetwijfeld weet werken we op school van groep 1 t/m 8 met

Nadere informatie

schooljaar nieuwsbrief nr

schooljaar nieuwsbrief nr schooljaar 16-17 nieuwsbrief nr. 13 17-03-2017 Verdrietig nieuws Afgelopen week bereikte ons het verdrietige bericht dat de vader van Guusje en Dirkje, Reinier Dorrepaal, is overleden. In alle klassen

Nadere informatie

De nieuwsbrief. nummer 7 16 november Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs.

De nieuwsbrief. nummer 7 16 november Oudelandselaan ER Berkel en Rodenrijs. De nieuwsbrief nummer 7 16 november 2018 Locatie Oudelandselaan 141 2652 ER Berkel en Rodenrijs 010-511 3280 directie@daltondeklipper.nl Locatie Gouden Uillaan 28 2652 KJ Berkel en Rodenrijs 010 820 8660

Nadere informatie

telefoon Hoe actief actualiseert het college het overzicht hotspots hondenpoepoverlast en op welke wijze vindt daar handhaving plaats?

telefoon Hoe actief actualiseert het college het overzicht hotspots hondenpoepoverlast en op welke wijze vindt daar handhaving plaats? Christiaan Quik ChristenUnie Gouda directie/afdeling ro/beheer openbare ruimte contactpersoon Hans Rijzenga onderwerp Art. 38 vragen hondenpoep telefoon 0182 588327 uw kenmerk gouda 12 april 2016 ons kenmerk

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar

Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar Nieuwsbrief december 2017 Schooljaar 2017-2018 Vrij 1 Ma 4 15.30 uur versieren gymzaal voor sint Di 5 Sinterklaasfeest- 12 uur vrij Woe 6 8.30 uur versieren school voor kerst. Team bezoekt showroom ivm

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14

Nieuwsbrief Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Nieuwsbrief 22-03-2019 Schooljaar 2018/2019 nr. 14 Belangrijke data 22 maart: Schoolvoetbaltoernooi groep 6-7-8 25 maart: Keuring fietsen groep 7-8 door VVN voor praktisch verkeersexamen 29 maart: Studiedag

Nadere informatie

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017

Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017 Evaluatie hondenbeleid Zwijndrecht 2017 Inhoud 1. Conclusies en verbetersuggesties 2. Schoonhouden 3. Veiligheid en handhaving 4. Communicatie 5. Tevredenheid honden uitlaatvoorzieningen 6. Voorlichtingscampagne

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14 juli 2017

Nieuwsbrief 14 juli 2017 Nieuwsbrief 14 juli 2017 Klaar-overs Judo Belangrijke data Eindfeest 2017 Studiedag maandag 17 juli Aanbod Aslan 2017 2018 & zomerschool Klaar-overs Ouders en kinderen verrasten dinsdag 11 juli hun vaste

Nadere informatie

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte

G EMEENTE. Samenleven. in de buitenruimte G EMEENTE Samenleven in de buitenruimte Wethouder Jan Overweg De openbare ruimte is van ons allemaal. Dus hoe mooi zou het zijn als iedereen in Leusden zich verantwoordelijk voelt voor zijn of haar woonomgeving.

Nadere informatie

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau

Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Kwaliteit openbare ruimte Nijmegen Het Marikenniveau Wat kunnen bewoners en ondernemers verwachten van het basisniveau van onderhoud? Voor participatie Een veilige, toegankelijke openbare ruimte waar mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014

Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Nieuwsbrief 2014-2015-03 26-09-2014 Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de 3 e nieuwsbrief van dit schooljaar. Hij volgt erg snel op de tweede nieuwsbrief. Dat doe ik om even digiduif te testen

Nadere informatie

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Jaargang 2015 Nummer 10 december. Beste medetennissers,

In dit nummer: Nieuwsbrief TC Groot Driene. Van de voorzitter. Jaargang 2015 Nummer 10 december. Beste medetennissers, Nieuwsbrief TC Groot Driene Jaargang 2015 Nummer 10 december Van de voorzitter Beste medetennissers, Uit het TV programma Nederland kwamen toch een paar zaken voorbij die wellicht ook interessant zijn

Nadere informatie

Nieuwsbrief februari 2014

Nieuwsbrief februari 2014 Nieuwsbrief februari 2014 OPENING ONDERSTEUNINGSHUIS Op 13 september jl. is het Ondersteuningshuis, Stationsplein 6, geopend door wethouder Suijker. In dit pand is de Non-foodbank en een deel van de Voedselbank,

Nadere informatie

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool

Alle ouders zijn van harte welkom op: 3 juli om uur op de Prins Mauritsschool 16 juni 2014 nr. 19 Belangrijke data school Juni - juli 2014 Di. 24 juni Rapportavond Ma. 30 juni Memo mee Di. 8 juli Afscheidsavond groep 8 Vr. 11 juli Laatste schooldag Zomervakantie! Ouders bedankt!

Nadere informatie

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen!

Wonen & leefbaarheid. Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! Wonen & leefbaarheid Deel met ons je ideeën, vragen of zorgen! 1 Buurtbemiddeling: als je er samen met je buren niet uitkomt Blaffende honden, rommel, onenigheid over parkeerplekken, overhangende takken

Nadere informatie

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête?

000495201509/001 ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT. Waarom deze enquête? ENQUETE LEEFBAARHEID BINNENSTAD WEERT 000495201509/001 Waarom deze enquête? Dank u dat u wilt meewerken aan de Enquête Leefbaarheid Binnenstad Weert. De Bewonersorganisatie Binnenstad (BOB) onderzoekt

Nadere informatie

Dijknieuws. Nieuws vanuit de directie. Rapporten en oudergesprekken. Koffie- en bedankochtend en opening schoolplein. Dijknieuws 6, jaargang

Dijknieuws. Nieuws vanuit de directie. Rapporten en oudergesprekken. Koffie- en bedankochtend en opening schoolplein. Dijknieuws 6, jaargang Dijknieuws Dijknieuws 6, jaargang 2017-2018 26 juni Nieuws vanuit de directie Beste ouder(s), verzorger(s), Zoals u hebt vernomen van onze bestuurder Lia van Meegen, neemt onze directeur Erik Peperkamp

Nadere informatie

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Zevensprong, Weezenhof 30

Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Zevensprong, Weezenhof 30 Ons pedagogisch handelen buitenschoolse opvang De Zevensprong, Weezenhof 30 Op de website van KION zie je onder Zo werken wij hoe we in ons beleid vorm hebben gegeven aan de pedagogische doelen en onze

Nadere informatie

31 mei Nieuwsbrief 404. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen

31 mei Nieuwsbrief 404. Activiteiten en data. o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen Nieuwsbrief 404 RKBS St. Catharina Haastrecht 31 mei 2018 o.a. in deze nieuwsbrief: nieuws uit de bouwen Activiteiten en data Dinsdag 12 juni: Schoolreis groep 1 t/m 7 Groep 1,2,3 gaan naar Ballorig in

Nadere informatie

De Globe Te laat komen

De Globe Te laat komen Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

Resultaten Plaswijck bewonersenquête 2012

Resultaten Plaswijck bewonersenquête 2012 Resultaten Plaswijck bewonersenquête 2012 Een samenvatting van de uitkomsten van de tweejaarlijkse bewoners-enquête door Wijkteam Plaswijck, gehouden onder ons netwerk en bewoners van de wijk. Gouda, maart

Nadere informatie

Van harte gefeliciteerd!!

Van harte gefeliciteerd!! Oktober 2016 - nummer 3 Belangrijke data Vrijdag 14 oktober Afsluiting KinderBoekenWeek- Open Podium 1 Dinsdag 18 oktober Licht aan actie (meer info verderop in de nieuwsbrief) Kinderen uit groep 4 t/m

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NAJAAR 2016

NIEUWSBRIEF NAJAAR 2016 NIEUWSBRIEF NAJAAR 2016 Inhoudsopgave Algemene Ledenvergadering 8 februari 2017 Bestuurswijzigingen / voorzitter gezocht Contributie 2017 Aangepaste begroting 2016 Burendag 2016/2017 Vlaggen ophangen Koningsdag,

Nadere informatie

Programma boekje. 5 jaar De Hanepraij 40 jaar Vrienden van. 10 t/m 14 september Inhoud

Programma boekje. 5 jaar De Hanepraij 40 jaar Vrienden van. 10 t/m 14 september Inhoud Programma boekje 5 jaar De Hanepraij 40 jaar Vrienden van 10 t/m 14 september 2018 Inhoud pag. 2 pag. 3 pag. 8 Voorwoord Programma Met dank aan Voorwoord Voor u ligt het programmaboekje voor viering van

Nadere informatie

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie.

4. Daarnaast is er een themabijeenkomst Met de inbreker geweest. Daarover meer onder het kopje Themabijeenkomst Inbraakpreventie. Beste bewoner, Zoals u van ons gewend bent, houden we u regelmatig op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in uw buurt. Ook in deze nieuwsbrief leest u alles over het laatste nieuws. Verbeteringen in

Nadere informatie

NATUURBEHEER EN RECREATIE: HOE GAAT DAT SAMEN?

NATUURBEHEER EN RECREATIE: HOE GAAT DAT SAMEN? NATUURBEHEER EN RECREATIE: HOE GAAT DAT SAMEN? Resultaten van studiedag 30 oktober 2015 Provinciehuis Utrecht Aanleiding De aanleiding voor deze studiemiddag vormde de toenemende druk die de Stichting

Nadere informatie

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede

Wijkplan Veenendaal-West. Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Wijkplan Veenendaal-West Arnout Bakker Willemieke Koudijs Simone de Vreede Februari 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Analyse wijksterren 3 SPEERPUNTEN 4 Jeugd 4 Wijkteam 5 Vrijwilligers 5 AANDACHTSPUNTEN

Nadere informatie

Nieuwsbrief Club van 100

Nieuwsbrief Club van 100 Nieuwsbrief Club van 100 Nr.8 /april 2015 Initiatiefnemers Club van 100 Kees Ruyter Adrie Droste Peter Vissie Paul Schroder Henk van Briemen ================================================================

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 september 2015

Nieuwsbrief 18 september 2015 150918 Nieuwsbrief 18 september 2015 Beste lezers, Afscheid Ropey Afgelopen woensdag kwam ROPEY bij ons op school om afscheid te nemen. We hebben een mooi cadeau van hem (en de organisatie) gekregen: een

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1 HERONTWIKKELINGSTRAJECT TIJL UILENSPIEGELPLEIN DECEMBER

NIEUWSBRIEF 1 HERONTWIKKELINGSTRAJECT TIJL UILENSPIEGELPLEIN DECEMBER NIEUWSBRIEF nr. 1 HERONTWIKKELINGSTRAJECT TIJL UILENSPIEGELPLEIN DECEMBER 2015 Beste omwonenden, ouders van de leerlingen van de Tijl Uilenspiegelschool en geïnteresseerden, December 2015 AANLEIDING De

Nadere informatie

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008

Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Draagvlak nieuwe sluitingstijden Horeca Uitkomsten van een peiling onder het Westfriese burgerpanel 8 september 2008 Samenvatting De Westfriese gemeenten hebben in samenwerking met onder meer de politie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Mathenesserweg mei 2017

Nieuwsbrief Mathenesserweg mei 2017 Nieuwsbrief Mathenesserweg mei 2017 Pop-up geraniumstore Iedere bewoner van de Mathenesserweg met een balkon aan de voorkant kan op zaterdag 13 mei de bakken weer vullen met verse Oostenrijkse hanggeraniums.

Nadere informatie