1. Verslag vorige vergadering dd. 02/05/2017 Het verslag van de vergadering van 2/05/2017 wordt goedgekeurd zonder vragen of opmerkingen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Verslag vorige vergadering dd. 02/05/2017 Het verslag van de vergadering van 2/05/2017 wordt goedgekeurd zonder vragen of opmerkingen."

Transcriptie

1 Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse Beelen (schepen van de bibliotheek) Lutgarde Denivel Fien De Plancke Henk Foriers José Helaers Michel Herremans Jan Laporte Gaston Pulinckx (voorzitter) Hilda Vandevelde Elke Lambilotte (secretaris) Etienne Heeren Renée Huybrechts Nicole Krahy Vanessa Peerenbooms 1. Verslag vorige vergadering dd. 02/05/2017 Het verslag van de vergadering van 2/05/2017 wordt goedgekeurd zonder vragen of opmerkingen. 2. Stand van zaken project RFID zelfuitleen - Wijziging planning: de beslissing om te bestellen via raamcontract VERA moet ook op GR komen (gepland op GR 4/7). Hierna kan de gepersonaliseerde offerte aangevraagd worden en de bestelling geplaatst worden. Deadline voor publiek komt niet in het gedrang omdat periode voor tagging heel ruim genomen was. - Voorbereiding: afvoer waar nodig om geen tags en tijd te verspillen aan verouderde materialen. Gaston Pulinckx merkt op dat we moeten opletten dat er niet te veel afgevoerd wordt. De bibliothecaris legt uit dat de afvoer gebeurt aan de hand van nullijsten. Materialen die gedurende een groot aantal jaren niet meer werden uitgeleend én die geen klassiekers zijn of niet voorkomen op leeslijsten van scholen of waarvan de informatie verouderd is, kunnen gerust worden afgevoerd.

2 3. Stand van zaken project herinrichting Inkom: De prijs van een gewone deur versus een elektronische schuifdeur: wordt vergeleken. Opgelet: bij een elektronische schuifdeur komen er nog kosten bij voor het voorzien van stroom aan de inkom. vast raam 465,27 schuifdeuren incl. plaatsing 6 641,25 deur naar buiten draaiend 2 005,66 sleutelschakelaar (optie) 133 vast raam 465,70 drukknop (optie) 40 Plaatsen 290 paniekbeslag (optie) antipaniek klink (optie) 475 Uitbreken en meenemen oude ramen 195 uitbreken en meenemen oude ramen 195 Siliconen 45,35 Siliconen 45,35 Pleisterwerk 170 Pleisterwerk 170 Totaal 4 111,98 Totaal 8 664,60 BTW 21% 863,52 BTW 21% 1 819,57 TOTAAL INCL BTW 4 975,50 TOTAAL INCL BTW ,17 De verschillende voor- en nadelen van beide mogelijkheden worden uitgebreid besproken. Voordelen gewone deur: gaat niet te pas en te onpas open. Minder lawaai en minder kou die binnen komt. Minder problemen bij elektrische storing, brand, technische defecten, Prijs is meer dan de helft goedkoper. Voordelen elektronische schuifdeur: rolstoelgebruikers en mensen met kinderwagens kunnen makkelijker binnen komen. Visueel aantrekkelijk. De meeste aanwezigen vinden dat een gewone deur zeker volstaat. Jan Laporte voegt toe dat bij de installatie moet gelet worden op de pompdruk zodat het voor rolstoelgebruikers en mensen met koetsen makkelijk is om de deur te openen. De huidige deuren zijn namelijk te zwaar afgesteld. Het is ook aangewezen om een draadloze bel te installeren zodat mensen met een beperking kunnen bellen om geholpen te worden. Advies: het beheersorgaan adviseert unaniem om een gewone deur te laten installeren in plaats van een elektronische schuifdeur.

3 Masterplan: de aangepaste plannen van de firma Schulz worden getoond op het scherm en in detail besproken. Algemeen: Er zijn duidelijk zichtbare wijzigingen, leuke en frisse ideeën, komt overeen met de huidige situatie van het gebouw en grotendeels met de situatie van de collectie. Het concept wordt leuk bevonden. - Balie & dvd s: o Infobalie centraal in de Bib gelegen, maar iets verder van de RFID zelfscans. Het meubel is nieuw. Netwerkaanpassing nodig. Het beheersorgaan ziet geen problemen in de ligging van de infobalie. o Meubel dwarsliggers is nieuw. o Misschien nog extra presentiemeubel? o Dvd s: huidige meubels blijven behouden. Wandrekje in de kijker: gekleurde boxen. o Strips langs de muur en raam opgesteld: bestaande bakken. - Inkomzone: o RFID zelfuitleen toestellen, inleverrekjes en inleverbus voor dvd s en reservaties (subsidie) o losse tafels en stoelen om kranten en tijdschriften te lezen (nieuw): Misschien nog iets meer tafeltjes en stoelen nodig o tijdschriftentorens (nieuw) o koffiewand en krantenhanger (nieuw). Kranten op stokken is niet handig. o Ontbreekt: presentatie veelgevraagde materialen bij inkom. - Jeugdzone: op het plan zijn evenveel legborden voorzien als nu in de jeugdafdeling voorhanden zijn. Bestaande rekken worden hergebruikt in een andere opstelling. Adolescenten romans verhuizen naar volwassenen. o Is er wel voldoende ruimte tussen de rekken? Rekken staan dicht bij elkaar. Eventueel op te vangen door een rek naar de wand tussen patio en toilet te verhuizen en de bakken samen te zetten. o Voorleesruimte creëren door rekken en bakken weg te rollen. De voorleeszetel is een leuke eyecatcher. o Inleverbus aan zicht onttrokken door luik (laten maken)

4 o Technische zuil (brandalarm, lichten, tikklok, sleutelkastje, ) wordt aan het zicht onttrokken. (laten afkasten) o Ruimte onder trap is leuk ingevuld. o Leuke zitplekjes en accentmeubels voor presentatie blikvangers. - Volwassenen: o Adolescenten (Young Adults) in ruimte bij romans volwassenen. Fien De Plancke merkt op dat de stap van jeugd- naar adolescentencollectie nu wel heel groot is. Een locatie dichter bij de jeugdafdeling is niet direct mogelijk, maar de wand achter het rek schilderen in een opvallende kleur zoals bij de jeugdcollecties is wel een mogelijke oplossing. Valt meer op, trekt aan en zorgt voor een visuele link tussen jeugd en adolescenten. Ze vraagt zich af of het ook niet nodig is om voor deze collectie meer ruimte te voorzien gezien het groeiend aanbod op de markt. Wordt besproken tijdens de terugkoppeling naar Schulz. o Strakke opstelling rekken: non fictie bij ramen links, fictie rechts. De plaatsing op die manier heeft te maken met de grootte van de collecties. o Tegen de wanden: Makkelijk lezen en Daisy samen, poëzie, Waargebeurd, Grote letter, Franstalige boeken, Leeuws Hoekje (beter: 2 laatste omwisselen) o Strips: volwassenen en adolescenten samen in rekken (met bestaande bakken) o Presentatiemeubel nieuwe materalen: is dit meubel wel groot genoeg om alle nieuwe materialen te plaatsen. o Zitruimte bij de ramen zoals gevraagd. o Computers voor bezoekers (netwerkaanpassing nodig) o Aantal leggers: blijft gelijk behalve: Strips volwassenen: strips adolescenten komen erbij, beetje plaatsmaken door afvoer op basis van nullijsten (materialen die niet werden uitgeleend de voorbije 9 jaar).

5 Volwassenen informatie: van 169 naar 160. Nu al 7 lege leggers en verschillende leggers amper gevuld. Deze aanpassing kan in principe makkelijk gebeuren zonder veel afvoer. Volwassenen romans: van 240 legborden naar 220. Opmerking: 220 was het oorspronkelijke aantal dat voorzien was in 2006 na de uitbreiding van de Bib. De voorbije 10 jaar werden twee dubbelzijde rekken met 20 leggers bijgezet. Er wordt wel constant afgevoerd, maar voor de uitvoering van het concept van dit voorgestelde masterplan is het noodzakelijk om dit grondiger te doen. Het beheersorgaan overweegt de pro s en contra s van het inkrimpen van bepaalde collecties, meer bepaald de volwassen romans. Bij sommigen leeft de ongerustheid dat er te veel gewied zal worden en dat het aanbod hierdoor te beperkt wordt. De meerderheid is echter akkoord om bewust af te voeren o.b.v. nullijsten om op die manier plaats te maken voor de uitvoering van het concept van het masterplan. Een collectie die te weinig verandert, nodigt na een tijd niet meer uit om in te grasduinen. Om het aantal afgevoerde boeken te beperken, maar toch meer dynamiek in de collectie te brengen stelt Henk Forriers voor om een rek te voorzien voor presentatie van een dynamische collectie: wisselen van boeken van open rek naar magazijn en omgekeerd. Dit is wel arbeidsintensief maar zorgt voor een constante wijziging van de collectie. Kostprijs masterplan: Helaas heeft de firma Schulz de prijs voor uitvoering van het masterplan niet tijdig doorgegeven. De uitvoering van een gelijkaardig masterplan van een andere leverancier gaat echter ongeveer een gelijkaardige kost zijn. Het beheersorgaan moet vandaag een keuze maken tussen twee opties: - Optie1: Het voorgestelde masterplan wordt verder uitgewerkt samen met de firma Schulz. Schulz maakt dit masterplan gratis omdat we al klant zijn. - Optie 2: Er wordt gevraagd aan de firma Biblidesign om een masterplan op te stellen. De kostprijs hiervan bedraagt 1.815,00 incl. 21% BTW voor een

6 2D plan en incl. 21% BTW voor een 3D plan. De kost valt weg als het plan wordt uitgevoerd. Advies: Het beheersorgaan adviseert om het huidige masterplan verder uit te werken bij de firma Schulz en geen masterplan te bestellen bij een andere leverancier zijnde Biblidesign. Er moet wel gestreefd worden om het aanbod zo weinig mogelijk te verminderen door creatieve oplossingen toe te passen zoals bijvoorbeeld het dynamisch maken van een stuk van de collectie. 4. E-readers: reglement Het reglement wordt overlopen op het scherm. Samenvatting: het uitlenen van e-boeken komt grotendeels overeen met het uitlenen van boeken. Enkel reserveren en verlengen is om praktische redenen niet toegestaan. Er zijn een aantal wijzigingen ten opzichte van het voorstel eerder ontvangen via mail: - schrappen bepalingen reserveringen en verlengingen - Schrappen van bedrag boete en verwijzen naar retributiereglement. Op die manier moet het reglement niet worden aangepast bij een tariefwijziging. Timing: SC 15/6 en GR 4/7 Beslissing: het beheersorgaan gaat akkoord met reglement zoals voorgesteld. 5. Varia - Bib-ster: online spel dat kan gebruikt worden bij klasintroducties, de Jeugdboekenmaand, de Leeszomer enz. Overeenkomst met vzw Cultuurconnect: 270/jaar. De Bib wil dit spel graag inzetten vanaf volgend schooljaar. - Maandelijks voorlezen op woensdag wordt opgeschort. Na de herinrichting proberen we het opnieuw te lanceren in een vernieuwde voorleeshoek. Momenteel zijn er te weinig deelnemers.

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 02.05.2017 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 09.03.2016 Aanwezig Ilse Beelen (schepen van de

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 24.06.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 8.10.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 30.09.13 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN

VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 18.02.2014 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 13.09.2016 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Ilse

Nadere informatie

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be

Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be Bibliotheek Zoutleeuw V. Betsstraat 16, 3440 Zoutleeuw T 011 78 45 48 bibliotheek@zoutleeuw.be zoutleeuw.bibliotheek.be VERSLAG VERGADERING BEHEERSORGAAN 11.02.2015 Aanwezig Verontschuldigd Afwezig Gaston

Nadere informatie

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE

KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK SCHARPOORD FILIAAL HEIST FILIAAL WESTKAPELLE BIBLIOTHEEK KNOKKE-HEIST BIBLIOTHEEK SCHARPOORD BIBLIOTHEEK FILIAAL SCHARPOORD HEIST FILIAAL WESTKAPELLE Welkom! De bibliotheek is een open huis. Iedereen is welkom en kan ter plaatse gratis gebruik maken

Nadere informatie

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen

Wegwijs in de bib. Bibliotheek Maldegem. Bibliotheek Maldegem. Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen Wegwijs in de bib Bibliotheek Maldegem Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11

Werkingsverslag Bibliotheek Bocholt. POB Bocholt Dorpsstraat Bocholt Pagina 1 van 11 Bibliotheek Bocholt POB Bocholt Dorpsstraat 2 395 Bocholt 89 2 19 75 bib@bocholt.be Pagina 1 van 11 De Cijfers Voor een openbare bibliotheek is het belangrijk te weten of er doelgericht wordt gewerkt.

Nadere informatie

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem

Wegwijs. in Bibliotheek Maldegem Wegwijs in Bibliotheek Maldegem Welkom! Welkom in de Maldegemse bibliotheek, een plaats waar mensen centraal staan. Je kan er niet alleen terecht voor een goed boek of een leuke film, je kan ook aanschuiven

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Besluit: WELKOM Art. 1. Iedereen kan de diensten van de bibliotheek van Schoten gebruiken. De bib is de perfecte plek om elkaar te ontmoeten. Je kan in de bibliotheek terecht voor boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bib & b bus. Dienstreglement. m.i.v. 1 september 2014 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bib & b bus Dienstreglement m.i.v. 1 september 2014 Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Zwevegem - Dienstreglement miv 1 september 2014 p 1/8 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE

Nadere informatie

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011

Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden. Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be. mei 2011 Welkom! Wegwijs voor nieuwe leden mei 2011 Weverijstraat 9 8900 Ieper tel. 057 239 420 bibliotheek@ieper.be Fijn om je als lid welkom te heten! Onze bibliotheek telt zo n 14.000 actieve leden. Evenveel

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 2011 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 1/2 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 25/05/2016 DIENSTREGLEMENT GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK AANPASSING OPENINGSUREN UITLEENPOST Toelichting De huidige openingsuren van de

Nadere informatie

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7

B i b l i o t h e e k. Z w e v e g e m. bibreglement. m.i.v. 27 oktober 2015. Pagina 1 van 7 B i b l i o t h e e k Z w e v e g e m bibreglement m.i.v. 27 oktober 2015 Pagina 1 van 7 GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK bibreglement GOEDGEKEURD DOOR DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 26 oktober 2015.

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

Welkom in de bib van Brecht

Welkom in de bib van Brecht Welkom in de bib van Brecht Inhoud 04 Drie locaties 05 Lid worden 06 Hoe werkt onze bib 08 Reglement & tarieven 09 Collectie 11 Meer dan boeken 13 Online catalogus & Mijn Bibliotheek 14 Een jaar lang activiteiten

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende :

DIENSTREGLEMENT. Art. 2 - OPENINGSUREN De openingsuren worden bij de inschrijving meegedeeld. De dagen en uren van de opening zijn de volgende : P.O.B. BRECHT DIENSTREGLEMENT Art. 1 - ALGEMEEN De plaatselijke openbare bibliotheek van de gemeente Brecht is een democratische instelling, vrij toegankelijk voor iedereen. Haar gedrukte, audiovisuele

Nadere informatie

Welkom in de Bib!

Welkom in de Bib! Welkom in de Bib! www.houthalen-helchteren.be/bibliotheek O v openingsuren september t.e.m. juni juli - augustus 9-12 en 14-19 uur 9-12 en 14-19 uur 9-12 uur 9-13 uur 9-12 en 14-19 uur 9-13 uur 9-12 en

Nadere informatie

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek

Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek & Gebruikersreglement Retributiereglement Bibliotheek Spelotheek GEBRUIKERSREGLEMENT De gemeentelijke openbare bibliotheek en spelotheek zijn vrij toegankelijk voor iedereen. De collectie boeken, tijdschriften,

Nadere informatie

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle

Dienstreglement Openbare bibliotheek Langemark-Poelkapelle Dienstreglement Openbare bibliotheek LangemarkPoelkapelle 1. Welkom In de bibliotheek van LangemarkPoelkapelle kan iedereen terecht. Je vindt er o.a. boeken, strips, digitale bronnen en films voor alle

Nadere informatie

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek

Kerncijfers 2012 van de bibliotheek Kerncijfers 2012 van de bibliotheek 1. Publiekswerking 5 afdelingen 75 uren/week open voor het publiek 14 uren/week extra open voor klasuitleningen in de filialen tijdens schooljaar 8244 actieve leners

Nadere informatie

INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes.

INTERACTIE. In de Appendix vindt u de wireframes. Het concept Het grootste en belangrijkste museum van Nederland, het Rijksmuseum, heeft de plaatsing van vijf grote mediazuilen in de foyer op de planning staan. Om deze reden hebben zij ons ingeschakeld

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht

Voorwoord. Inhoud. Het bib-team. Beste leerkracht Voorwoord Beste leerkracht Je ziet het goed: dit schooljaar presenteert de bibliotheek een brochure voor het secundair onderwijs! Dit schooljaar wil de bib er namelijk meer dan ooit werk van maken om een

Nadere informatie

Gebruikersreglement Bib Londerzeel

Gebruikersreglement Bib Londerzeel Gebruikersreglement Bib Londerzeel Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vindt u terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus (contactgevens,

Nadere informatie

de Bibliotheek aan den IJssel

de Bibliotheek aan den IJssel Onderzoek 2-2014 Vindbaarheid en presentatie de Bibliotheek aan den IJssel Een onderzoek onder klanten over de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Samenvatting - onepager Binnenkomst

Nadere informatie

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement.

Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Plaatselijke openbare bibliotheek. Dienstreglement. Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 29 september 2008 en aangepast in zitting van 21 oktober 2013 met ingang van 1 januari 2014. Artikel

Nadere informatie

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN

BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN BIJLAGE 6: BEZIT EN UITLENINGEN 1. Afdelingen en openingstijden De bibliotheek was ook in 21 werkzaam in vijf vaste uitleenpunten: hoofdbibliotheek, het filiaal Gullegem, het filiaal Moorsele, het filiaal

Nadere informatie

Dienstreglement van de Bibliotheek van Herent

Dienstreglement van de Bibliotheek van Herent Dit reglement werd goedgekeurd door de gemeenteraad van Herent op.. Artikel 1: De bibliotheek is tijdens de openingsuren vrij toegankelijk voor leden en niet-leden. Bezoekers kunnen voor informatie, begeleiding

Nadere informatie

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement

Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Bibliotheek Omer Wattez Dienstreglement Openbare bibliotheek Omer Wattez Nederholbeekstraat 1 9680 Maarkedal T 055 33 46 47 F 055 33 46 58 M bibliotheek@maarkedal.be W www.maarkedal.be Artikel 1 De openbare

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 06.07.2017 m.i.v. 07.07.2017 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

DWARSLIGGERS GELDIG VANAF 1 JULI 2013 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2013 zullen tijdig aangekondigd worden

DWARSLIGGERS GELDIG VANAF 1 JULI 2013 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2013 zullen tijdig aangekondigd worden DWARSLIGGERS GELDIG VANAF 1 JULI 2013 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2013 zullen tijdig aangekondigd worden Dwarsliggers presentatiestandaard voor balie, tafel Ref. BD-DW001 - presentatiestandaard

Nadere informatie

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM

ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM ONTDEK BIBLIOTHEEK ZWEVEGEM Ontdek onze bibliotheek! Als alles tegenslaat, En niets nog baat, Ga dan naar de bib. Vrij naar Stephen King Word lid van de bib en lees elke dag gratis de krant, drink een

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl

De Bib nieuwe stijl De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: -

Verontschuldigd: Dominique De Moor, Nancy Van Nespen, Roeland Salaets, Nico De Wert Afwezig: - VERSLAG Verslag Beheersorgaan Openbare Bibliotheek Datum: dinsdag 24 januari 2017 20u-22u Plaats: leeszaal bibliotheek Aanwezig: Wilbert Dhondt (voorzitter), Romain Meersschaert, Benny Westerlinck, Gino

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE

GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE GEMEENTELIJKE OPENBARE BIBLIOTHEEK DE PINTE Baron de Gieylaan 27, 9840 De Pinte - tel : 09/282.25.32 e-mail : bibliotheek@depinte.be website : www.depinte.be DIENSTREGLEMENT Artikel 1 : De Gemeentelijke

Nadere informatie

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT

OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK TIELT DIENSTREGLEMENT DIENSTREGLEMENT Goedgekeurd in de gemeenteraad op 03.07.2014 m.i.v. 01.09.2014 Artikel 1 De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Tielt is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

COLLECTIEBELEID 2015-2019. Volwassenen: romans en informatief. Versie januari 2015 Pagina 1

COLLECTIEBELEID 2015-2019. Volwassenen: romans en informatief. Versie januari 2015 Pagina 1 COLLECTIEBELEID 2015-2019 Volwassenen: romans en informatief Versie januari 2015 Pagina 1 Inleiding Dit document actualiseert de uitgangspunten voor de opbouw van de collectie van Bibliotheek Pittem. Dit

Nadere informatie

Voor iedereen die lezen lastig vindt, is er het Makkelijk Lezen Plein.

Voor iedereen die lezen lastig vindt, is er het Makkelijk Lezen Plein. Aan de Bibliotheek T.a.v. de Bibliothecaris Tiel, 14 juni 2013 Betreft: Introductie Makkelijk Lezen Plein Beste, Hierbij willen wij u gaarne informeren betreffende het Makkelijk Lezen Plein. Het Makkelijk

Nadere informatie

De Bib nieuwe stijl 10 10 10

De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 De Bib nieuwe stijl 10 10 10 Vanaf eind 2012 wordt de bibliotheek aan het Heymanplein grondig verbouwd. Toch wachten het stadsbestuur en het bibteam niet om de bibliotheek

Nadere informatie

Reglement voor de gebruiker

Reglement voor de gebruiker Reglement voor de gebruiker Wie heeft toegang tot de bib? Artikel 1 De Gemeentelijke Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Oosterzele is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collectie, haar dienstverlening

Nadere informatie

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op:

REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide. De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: REGLEMENT BIBLIOTHEEK Diksmuide De bibliotheek is voor iedereen toegankelijk op: De hoofdbibliotheek, Koning Albertstraat 24 voormiddag namiddag maandag 10.30 12 uur 16 19 uur dinsdag 10.30 12 uur 16 19

Nadere informatie

Sabine Berghmans. Initiatie BDI Oriëntatie in het beroepsveld - nov 2016

Sabine Berghmans. Initiatie BDI Oriëntatie in het beroepsveld - nov 2016 Sabine Berghmans Initiatie BDI Oriëntatie in het beroepsveld - nov 2016 1 Parochiale Boekerij Sint Jan Berchmans reeds vóór WOII in parochiaal centrum (Lindenhof) gefinancierd door Hoeilaartse notabelen

Nadere informatie

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere

Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Welkom in de bibliotheek van Erpe-Mere Aanbod voor leerkrachten Maandag: 16u-19u Dinsdag: 17u-20u Woensdag: 10-12u 13-17u Donderdag: 17u-20u Vrijdag: 10-12u Zaterdag: 09-12u Uitlenen, verlengen Op vertoon

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Ann Willems, Voorzitter Roger Gabriëls, Burgemeester Josée Poelmans, OCMW-voorzitter Patrick Heremans, Herman Dom, Maurice Helsen, Tine Witvrouwen,

Nadere informatie

GELDIG VANAF 1 JANUARI 2014 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2014 zullen tijdig aangekondigd worden

GELDIG VANAF 1 JANUARI 2014 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2014 zullen tijdig aangekondigd worden DWARSLIGGERS GELDIG VANAF 1 JANUARI 2014 Eventuele prijsstijgingen in de loop van 2014 zullen tijdig aangekondigd worden Kubussen voor presentatie op tafel of balie De media-kubussen zijn een standaard

Nadere informatie

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be

Gebruikersreglement. Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be Gebruikersreglement Bibliotheek Wemmel - J. De Ridderlaan 49 1780 Wemmel tel. 02 4620623 bib@wemmel.be www.wemmel.be INSTELLING De gemeentelijke openbare bibliotheek van Wemmel is vrij toegankelijk voor

Nadere informatie

Ramen vervangen met de glimlach

Ramen vervangen met de glimlach Ramen vervangen met de glimlach Alles voor jouw glimlach Ramen gaan 25 tot 30 jaar mee. Je buitenschrijnwerk laten vervangen, is dus niet iets dat je elke dag doet. Je ziet er misschien zelfs een beetje

Nadere informatie

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j.

Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. Vergadering: 27 januari 2015 Agendanummer: 5 Status: Opiniërend Portefeuillehouder: M.A.P. Michels Behandelend ambtenaar J. de Boer-Pontier, 0595-447767 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v.j. de Boer-Pontier)

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst bibliotheek Volgnummer dossier 11 Onderwerp Bibliotheek. Opheffen en opnieuw vaststellen van het Zitting

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik. van de zelfscanbalies

Handleiding voor het gebruik. van de zelfscanbalies Handleiding voor het gebruik van de zelfscanbalies Inhoud 1. Inleveren van materialen... 2 a. Inleveren van boeken in de intelligente kast... 2 b. Inleveren van Audio Visuele Materialen (AVM), zijnde DVD

Nadere informatie

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten.

Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. Dienstreglement Er is ook een elektronische versie van dit reglement beschikbaar, rechts op het scherm, onder Documenten. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van Zaventem. DIENSTREGLEMENT Artikel 1. Onderhavige

Nadere informatie

Backup 2000. Dit wil zeggen dat u flexigar afsluit met de database van firma 1, en daarvoor de backup start.

Backup 2000. Dit wil zeggen dat u flexigar afsluit met de database van firma 1, en daarvoor de backup start. Backup 2000 Het doel van een backup Het nemen van een backup, of kopie, van uw database van flexigar is zeer belangrijk. Wij raden aan dit op zeer regelmatige basis te doen, zowel op harde schijf, maar

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK LINTER

DIENSTREGLEMENT OPENBARE BIBLIOTHEEK LINTER GEMEENTE LINTER Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad van 29 oktober 2018 Aanwezig: Marc Wijnants, Burgemeester-Voorzitter Andy Vandevelde, Linda Verdeyen, Ilse Bollen, Schepenen Eddy Ladang, Patrick

Nadere informatie

Rapportage onderzoek Tevredenheid over de bibliotheek

Rapportage onderzoek Tevredenheid over de bibliotheek Rapportage onderzoek Tevredenheid over de bibliotheek Een onderzoek naar de tevredenheid over de bibliotheek Het derde BiebPanel was een onderzoek onder klanten naar de tevredenheid over verschillende

Nadere informatie

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.

1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede. Dienstreglement van de Gemeentelijke Openbare Bibliotheek Lede 1. Welkom Dit reglement geldt voor de hoofdbibliotheek, de uitleenpost en de digitale diensten op de website www.bibliotheek.lede.be 1.1.

Nadere informatie

Handleiding BIBLIOTHEEK. Handig online materialen verlengen, reserveren en nog veel meer!

Handleiding BIBLIOTHEEK. Handig online materialen verlengen, reserveren en nog veel meer! Handleiding MIJN BIBLIOTHEEK Handig online materialen verlengen, reserveren en nog veel meer! Enkele tips Standaard kan je 15 materialen (boeken, DVD's, tijdschriften, spelletjes...) uitlenen per kaart.

Nadere informatie

De Bib. Brengt bijeen.

De Bib. Brengt bijeen. brugge.be/bibliotheek OPENBARE BIBLIOTHEEK De Bib. Brengt bijeen. Beter Nederlands leren of andere talen en culturen ontdekken, het kan allemaal. De Openbare Bibliotheek Brugge heeft veel in huis. Ook

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 28 februari 2019 AFDELING BURGERGERICHTE ZAKEN - Bibliotheek 3 2019_GR_00031 Aanpassing - Beslissing Samenstelling: Aanwezig: de heer Siebe Ruykens; de heer

Nadere informatie

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders

Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Aanbod voor zorginstellingen en activiteitenbegeleiders Inhoudsopgave Voorwoord 1 Voorleeskring 2 Themacollectie 2 Wisselcollectie 3 Instellingsabonnement 3 Daisyspeler 4 Informatiebijeenkomst Anders lezen

Nadere informatie

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013

Hieronder vallen alle leners die actief lid zijn van de bibliotheek van 1 januari 2013 tot en met 31 december 2013 OPENBARE BIBLIOTHEEK LENDELEDE A. Dassonvillelaan 5 8860 Lendelede tel 051/30.06.15 fax 051/32.28.62 bibliotheek@lendelede.be www.lendelede.be/bibliotheek JAARVERSLAG 2013 Lendelede 24 februari 2014 1)

Nadere informatie

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids

Openbare Bibliotheek. Overijse. Gebruikersgids Openbare Bibliotheek Overijse Gebruikersgids WELKOM! Welkom in de gemeentelijke openbare bibliotheek van Overijse! Prentenboeken voor peuters, keimooie kinderboeken, toffe boeken voor tieners, spannend

Nadere informatie

Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg

Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg Gebruikersreglement bibliotheek Kortenberg Info Het meest actuele overzicht van de andere deelnemende bibliotheken van het bibliotheeknet Vlaams-Brabant vind je terug op: www.vlaamsbrabant.be/catalogus

Nadere informatie

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode

Dienstreglement. De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode het leven van A tot Z Dienstreglement Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee De Openbare Bibliotheek Oud-Heverlee heeft twee vestigingen: Bibliotheek Haasrode Armand Verheydenstraat 10 3053 Haasrode en Bibliotheek

Nadere informatie

MAKKELIJK LEZEN PLEIN TAALPUNT

MAKKELIJK LEZEN PLEIN TAALPUNT MAKKELIJK LEZEN PLEIN De in dit document gebruikte foto s zijn eigendom van BibliDesign en mogen niet door derden aangewend of gepubliceerd worden zonder voorafgaande toestemming van BibliDesign bvba Makkelijk

Nadere informatie

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren:

De bibliotheek is vrij toegankelijk voor iedereen op volgende dagen en uren: GEBRUIKERSREGLEMENT Art. 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kun je terecht met je vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De BIB bemiddelt actief bij het beantwoorden van jouw vragen.

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012. Openbare zitting VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 16 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Gunther Cooreman, Voorzitter Marleen Lateir, Martha Tackaert, Bart Van

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 19/06/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/184

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 19/06/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/184 1/6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 19/06/2019 Referentienummer agendapunt: GR/2019/184 INTERGEMEENTELIJKE SAMENWERKING - DE LEESDIJK - GEZAMENLIJK BIBLIOTHEEKREGLEMENT - GOEDKEURING

Nadere informatie

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK

GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK 1 GEBRUIKERSREGLEMENT BIBLIOTHEEK Artikel 1 In de openbare bibliotheek van Affligem kun je terecht met je vragen over kennis, cultuur, informatie en ontspanning. De BIB bemiddelt actief bij het beantwoorden

Nadere informatie

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.:

Informatie. Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat EE Ommen Tel.: Informatie Bibliotheek Ommen Chevalleraustraat 6 7731 EE Ommen Tel.: 0529-452158 E-mail: bib.ommen@bibov.nl www.bibliotheekommen.nl Bibliotheek Lemele Kerkweg 1a 8148 PX Lemele Tel.: 0572-331479 Fax: 0572-330981

Nadere informatie

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet

DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS. Verlengen, reserveren.via internet DE BIBLIOTHEEK BIJ JE THUIS Verlengen, reserveren.via internet Ga naar www.geraardsbergen.be Vrije tijd, Bibliotheek 1. CATALOGUS RAADPLEGEN Selecteer Catalogus om te weten te komen of we een werk hebben.

Nadere informatie

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips

Tienen. Bibliotheek WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Bibliotheek Tienen WELKOM IN DE BIB VAN TIENEN! Info en tips Collectie Informatie en media (op het gelijkvloers) Informatieve boeken (reisgidsen, kookboeken, tuinboeken ) Films, tv-reeksen, documentaires

Nadere informatie

Servicepunten Nieuwbouw van vestigingen en inrichting van servicepunten heeft gevolgen voor collectievorming

Servicepunten Nieuwbouw van vestigingen en inrichting van servicepunten heeft gevolgen voor collectievorming Servicepunten 2013-2015 Nieuwbouw van vestigingen en inrichting van servicepunten heeft gevolgen voor collectievorming Uitgangspunten servicepunten De collectie is actueel, vraaggericht, voldoende beschikbaar

Nadere informatie

Glossarium e-boeken in de bib

Glossarium e-boeken in de bib e-boeken in de bib Glossarium In dit document is de terminologie vastgelegd voor het e-boeken in de bib-project. Het doel van deze lijst is: consistente woordenschat bij sectorcommunicatie over het project

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 16 NOVEMBER 2017

Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 16 NOVEMBER 2017 Provincie Arrondissement Gemeente OOST-VLAANDEREN EEKLO 9980 SINT-LAUREINS NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE VERGADERING VAN 16 NOVEMBER 2017 Aanwezig: de heer C. Bonamie, voorzitter-gemeenteraadslid,

Nadere informatie

School en Bibliotheek

School en Bibliotheek BIBLIOTHEEK TORHOUT School en Bibliotheek Welkom Welkom in de bib van Torhout. In deze folder geven we je graag een overzicht van ons aanbod en onze dienstverlening. Wil je als leerkracht of als school

Nadere informatie

Bibliotheek Laakdal Gids voor de bibliotheekgebruiker

Bibliotheek Laakdal Gids voor de bibliotheekgebruiker Bibliotheek Laakdal Gids voor de bibliotheekgebruiker 01.10.2010 Hallo bibliotheekgebruikers Uitleentermijn verlengen Een bibliotheek zonder bezoekers is even triest als een boek zonder lezer. Onze bibliotheek

Nadere informatie

Rapportage onderzoek vindbaarheid een onderzoek naar de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek

Rapportage onderzoek vindbaarheid een onderzoek naar de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Rapportage onderzoek vindbaarheid een onderzoek naar de vindbaarheid en presentatie van materialen in de bibliotheek Bibliotheek Den Haag Inhoud Samenvatting onderzoeksresultaten 3 Verantwoording 4 1.

Nadere informatie

Bibliotheek. reglement, tarieven en adressen. editie september 2015

Bibliotheek. reglement, tarieven en adressen. editie september 2015 Bibliotheek reglement, tarieven en adressen editie september 2015 1 2 Reglement voor de lener 1. Dit reglement is van toepassing in de stedelijke bibliotheek van Aalst. De bibliotheek is vrij toegankelijk

Nadere informatie

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek!

Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! 1 Ook mijn bibliotheek is een Ovinob-bibliotheek! Hoe surf ik in een wip naar mijn bib? Op http://oost-vlaanderen.bibliotheek.be kan je zien wat er aanwezig is in je bibliotheek of in andere Oost-Vlaamse

Nadere informatie

Dienstreglement bibliotheek

Dienstreglement bibliotheek Dienstreglement bibliotheek I. ALGEMEEN 1. De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van de gemeente Brakel is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling en ontspanning

Nadere informatie

De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren.

De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij toegankelijk voor iedereen tijdens de openingsuren. Bibliotheek Retributie BIBLIOTHEEK GR 12/12/2005 03/06/2008 07/07/2009 1/2/2011 7/7/2015 Gebruikersreglement voor de openbare bibliotheek Toegang De gemeentelijke openbare bibliotheek van Anzegem is vrij

Nadere informatie

SCHOOLJAAR 2012-2013

SCHOOLJAAR 2012-2013 SCHOOLJAAR 2012-2013 Bibliotheek Pittem, Broeders Maristenstraat 2, 8740 Pittem t 051 46 03 76 bibliotheek@pittem.be Boeken spelen in het leven van kinderen een belangrijke rol: om iets bij te leren, voor

Nadere informatie

Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017.

Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017. Bibliotheekreglement Stedelijke Openbare Bibliotheek Poperinge Goedgekeurd door de gemeenteraad op maandag 3 juli 2017. Artikel 1 - Toegankelijkheid De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge en

Nadere informatie

Telefonisch verlengen kan eveneens. Via de online-catalogus www.bib.brakel.be kunnen leners ook zelf werken verlengen. - Boeken, tijdschriften, cd s

Telefonisch verlengen kan eveneens. Via de online-catalogus www.bib.brakel.be kunnen leners ook zelf werken verlengen. - Boeken, tijdschriften, cd s POB DIENSTREGLEMENT Art.1: De Plaatselijke Openbare Bibliotheek van de gemeente Brakel is vrij toegankelijk voor iedereen. Ze heeft als opdracht de informatie, ontwikkeling en ontspanning van de gehele

Nadere informatie

Bibliotheek Nazareth. Dienstreglement

Bibliotheek Nazareth. Dienstreglement Bibliotheek Nazareth. Dienstreglement - Goedgekeurd door de gemeenteraad op 26 augustus 2019 met ingang van - 1 oktober 2019. Gepubliceerd op 27 augustus 2019 op www.nazareth.be. Artikel 1: Openingsuren

Nadere informatie

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2

1 Goedkeuring verslag vorige vergadering... 2 2 Algemene afspraken... 2 3 Volgende vergadering... 2 4 Actielijst... 2 Google Vergadering van 15 februari 2011 Aanwezig: Pieter-Jan Van Aeken Eric Stevens Steyn Slagmolen Cindy Jansen Mathi De Pauw Verontschuldigd: / Afwezig: / Voorzitter: Cindy Jansen Verslaggever: Pieter-Jan

Nadere informatie

Introductie V-Insight (september 2011) INTRODUCTIE. PBS-Dienst (HV) 1

Introductie V-Insight (september 2011) INTRODUCTIE. PBS-Dienst (HV) 1 INTRODUCTIE PBS-Dienst (HV) 1 Inhoud 1. Maken van overzichten p.3 1.1. Startscherm. p.3 1.2. Overzichtsscherm.. p.3 1.3. Dashboards en hot lists. p.3 1.3.1. Mijn dashboards.. p.4 1.3.2. Dashboards PBS..

Nadere informatie

KIJK OP JE GEMEENTE ACTIEMODELLEN

KIJK OP JE GEMEENTE ACTIEMODELLEN KIJK OP JE GEMEENTE ACTIEMODELLEN Kader Met de gemeenteraadsverkiezingen in het vizier werkt uw bewegingspunt dit jaar hard aan het tot stand komen van een prioriteitennota, een memorandum, een urgenda.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 30 september 2013. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

RETRIBUTIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJKE BIBLIOTHEEK

RETRIBUTIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJKE BIBLIOTHEEK pagina 1 van 11 RETRIBUTIE- EN GEBRUIKERSREGLEMENT GEMEENTELIJKE BIBLIOTHEEK Met ingang van 1 maart 2018 en voor een termijn eindigend op 31 december 2019 wordt onderstaande gebruikersreglement goedgekeurd.

Nadere informatie

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK

DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK DIENSTREGLEMENT BIBLIOTHEEK Dienstreglement van de openbare bibliotheek Beveren Artikel 1 : ALGEMEEN De verschillende vestigingen van de openbare bibliotheek Beveren zijn vrij toegankelijk voor iedereen.

Nadere informatie

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge

Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge Dienstreglement van de Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge I. TOEGANKELIJKHEID Art. 1 De Stedelijke Openbare Bibliotheek van Poperinge is vrij toegankelijk voor iedereen. Haar collecties, dienstverlening

Nadere informatie

Hoe werkt bibpunt Het Anker?

Hoe werkt bibpunt Het Anker? Hoe werkt bibpunt Het Anker? INFOFICHE VOOR DE LEERKRACHT Schooljaar 2013-2014 Wat is bibpunt Het Anker? In bibpunt Het Anker kunnen kleuter- en lagere scholen uit de buurt zelfstandig boeken lenen. Klassen

Nadere informatie

Onderwerp: Verstrekken krediet voor het aanschaffen van zonnepanelen

Onderwerp: Verstrekken krediet voor het aanschaffen van zonnepanelen Raadsvergadering, 10 december 2013 Voorstel aan de Raad Nr.: 20131210 8 RV Agendapunt: 8 Datum: 19 november 2013 Onderwerp: Verstrekken krediet voor het aanschaffen van zonnepanelen Onderdeel raadsprogramma:

Nadere informatie