Samen zorgen we ervoor dat je slaagt!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen zorgen we ervoor dat je slaagt!"

Transcriptie

1 Eindhoven Maastricht Samen zorgen we ervoor dat je slaagt! Particuliere middelbare school voor mavo, havo en vwo. Regulier traject van brugklas tot eindexamen Versneld traject laatste twee schooljaren in één Deelcertificaten eindexamenvakken naar keuze

2 Onderwijs zoals onderwijs bedoeld is Welkom bij het Erasmus, een particuliere middelbare school voor vmbo, havo en vwo. In kleine klassen, met toegewijde docenten en uitstekende lesmethodes begeleiden wij onze leerlingen naar het eindexamen. Samen, als één team, werken we hard aan één doel: jouw diploma! Elke leerling is een individu, met een eigen karakter en een eigen manier van leren. Met unieke talenten en misschien ook uitdagingen. Ook jij hebt vast je sterke en minder sterke kanten. Daarom passen wij ons onderwijsprogramma op jou aan. Want waar je op een reguliere school misschien een uitzondering bent met dyslexie of faalangst, of juist als extra snelle leerling, vinden wij het heel normaal om jou extra aandacht te geven. Of je leertraject aan te passen als dat nodig is. Onderwijs op maat noemen we dat. Onderwijs zoals wij vinden dat het bedoeld is. Erasmus Lyceum en Erasmus College Het Erasmus biedt opleidingen via twee onderwijsstromen: het Erasmus Lyceum en het Erasmus College. Op het Lyceum volg je het reguliere traject, van brugklas tot eindexamenklas. Je kunt in elk leerjaar instromen op het Lyceum; dat hoeft niet per se vanaf de brugklas te zijn. Ben je een snelle en ambitieuze leerling, of ben je juist blijven zitten en wil je geen vertraging oplopen? Dan kun je op het College het versneld traject volgen: je volgt de laatste twee schooljaren in één jaar. Je behaalt hierdoor dus sneller je diploma. Deelcertificaten halen, herprofileren of een topsport beoefenen naast school Ook in andere situaties kan het Erasmus uitkomst bieden. Bijvoorbeeld als je je wilt herprofileren, of je gemiddelde op wilt halen vanwege je vervolgopleiding. Of wanneer je deelcertificaten wilt halen, terwijl je al aan je vervolgopleiding bent begonnen. Maar ook als je een topsport of muziekinstrument beoefent en het lastig vindt om dit met school te combineren. Wat jouw persoonlijke situatie ook is, het Erasmus stelt graag samen met jou een passend lesprogramma samen. Profielen en sectoren Het vakkenpakket dat je op de middelbare school kiest, kan bepalend zijn voor je vervolgopleiding. Daarom heb je bij ons de mogelijkheid om extra vakken toe te voegen aan de standaard sectoren en profielen. Ook kun je tussentijds je profiel nog wijzigen, of enkele vakken op een hoger niveau volgen. Meer informatie over de sectoren (MAVO) en de profielen (HAVO en VWO) op

3 Persoonlijke begeleiding Iedereen leert op zijn manier en heeft daarbij zo zijn uitdagingen. En als het leren even niet vanzelf gaat, zoeken we samen naar passende begeleiding. Dat kan bijvoorbeeld bijles zijn, voor een bepaald vak waar je moeite mee hebt, of juist algemene huiswerkbegeleiding om je te ondersteunen bij het plannen en op tijd afhebben van je huiswerk. Wat je hulpvraag ook is, er staat altijd een professional voor je klaar. Docent Elke docent houdt elke les bij hoe het met jou en je studievoortgang gaat. Is er een onderdeel bij dat je niet meteen begrijpt? Dan kijken jullie hier samen naar, of de docent geeft een seintje aan de studiezaalbegeleider om je hierbij te helpen. Studiezaal Naast je lessen breng je veel tijd door in de studiezaal. De studiezaalbegeleider is op de hoogte van jouw studievoortgang en hoort van de docenten wat de probleemgebieden zijn. Zo kunnen jullie daar in de studiezaal extra aandacht aan schenken. Examentrainingen Het hele jaar door krijg je examentrainingen. Vanaf vier weken voor de examenperiode worden deze trainingen intensiever. We coachen je bij het leren plannen, studeren, opzoeken en mindmappen. En we leren je hoe je om kunt gaan met examens, examenstress en werken onder tijdsdruk. Mentor Jouw mentor is altijd op de hoogte van jouw persoonlijke situatie en studievoortgang. Samen zoeken jullie naar oplossingen voor eventuele problemen. Mocht het nodig zijn, dan kun je samen met je mentor je studieplan bijstellen. Decaan De decaan helpt je bij het kiezen van je vervolgopleiding. Met beroepskeuzetests en andere tools zoeken jullie samen naar antwoorden op vragen als: Welke vervolgopleiding past het beste bij mij? Rector Ook de rector is betrokken bij jouw voortgang en is de schakel tussen jou, de docenten, de studiezaalbegeleider, de decaan, jouw mentor en je ouder(s)/ verzorger(s).

4 Waarom kiezen ouders voor Het Erasmus? Heeft uw zoon of dochter het moeilijk op een reguliere school? Kan hij of zij niet goed mee met de klas, is het elke dag een strijd om het huiswerk af te krijgen of verveelt uw kind zich juist op school? Het Erasmus neemt deze problemen graag bij u weg. Elke toekomstige leerling begint met een gratis en vrijblijvend intakegesprek. Samen met u en uw kind bespreken we wat de huidige situatie is en welke uitdagingen in de weg staan van een positief schoolresultaat. Er wordt besproken hoe het Erasmus uitkomst kan bieden en hoe er gewerkt gaat worden om het beoogde resultaat te behalen. Heeft uw kind dyslexie, last van faalangst, examenstress of een fysieke beperking, dan zorgen wij ervoor dat dit geen belemmering wordt voor het behalen van het diploma. Bij een volledig vakkenpakket zit uw kind van 9.00 tot uur op school. Er wordt hard gewerkt, in een gestructureerde, maar warme en informele omgeving. Is er geen les, dan wordt de tijd zinvol doorgebracht in de studiezaal. Onder begeleiding van de studiezaalbegeleider wordt er lesstof doorgenomen en huiswerk gemaakt. Indien er tegenvallende resultaten worden gesignaleerd, springen wij hier direct proactief op in. Zo kunnen we de oorzaak vaak snel achterhalen. En kunnen we ingrijpen voordat de situatie verergert. Naast dat we zien dat er goede resultaten worden geboekt, zien we onze leerlingen gedurende het jaar opbloeien. Leerlingen met vervelende ervaringen op hun vorige school krijgen hun zelfvertrouwen terug en hebben weer plezier in het naar school gaan en leren. Ze voelen zich gehoord en gerespecteerd, ze worden zelfstandig en halen hun diploma. Ze hebben het bovendien naar hun zin. Dat is waar wij het voor doen. Van leerling tot student Door de structuur die wij bieden en de mate van planning en controle, leren onze leerlingen hoe ze het beste te werk kunnen gaan. Ze leren dat hard en gestructureerd werken tot goede resultaten leidt. Ze leren wat hun eigen kracht is en wat hun uitdagingen zijn. Er wordt bovendien een solide basis gelegd waarop verder kan worden gebouwd. Leerlingen groeien uit tot studenten met ambitie en een toekomstdroom. Meer weten? Wij geven graag vrijblijvend advies Heeft u of heeft uw kind specifieke vragen over het Erasmus? Zoekt u naar een oplossing voor uw zoon of dochter en bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Dan is het goed om eens kennis te maken met elkaar. Wij nodigen u van harte uit om contact op te nemen met een van onze vestigingen voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.

5 Indeling schooljaar Het Erasmus is... Persoonlijk. Les in kleine klassen en oog voor ieder individu. Begeleiding. Elke leerling is uniek en verdient een individueel lesprogramma, aangepast aan zijn kunnen en wensen. Professioneel. Zeer bekwame en enthousiaste docenten, mentoren, decanen en rectoren zetten zich dagelijks in om het beste resultaat voor hun leerlingen te realiseren. Resultaat. Wat jouw persoonlijke situatie ook is, samen werken we hard aan één doel: jouw diploma. Introductie Het schooljaar begint altijd met de introductiedagen, waarbij je je medeleerlingen leert kennen door het doen van leuke activiteiten met elkaar. Periodes Het schooljaar bestaat uit drie lesperiodes. Vakanties Je hebt een week herfstvakantie, twee weken kerstvakantie, een week voorjaarsvakantie en zomervakantie. Studiebelasting Volg je een volledig vakkenpakket, dan zit je elke dag van tot uur op school. Tijdens de momenten waarop je geen les hebt, maak je je huiswerk in de studiezaal. Natuurlijk is er ook tijd voor ontspanning......want je middelbare schooltijd bestaat uit meer dan alleen leren! Daarom organiseren we gedurende het hele jaar door leuke activiteiten. Dat begint al met de introductiedagen aan het begin van het schooljaar. Maar ook de kerstbijeenkomst, vlak voordat de kerstvakantie begint. En een favoriet van vele leerlingen: de Bergsportweek! Een week waarin jullie vertrekken richting een wintersportgebied, om daar te genieten van sneeuw, skiën, boarden, hiken en gezellige avonden met je medeleerlingen. Onderwijs zoals onderwijs bedoeld is!

6 Meer informatie online Wil je meer weten over ons opleidingenaanbod, over onze studiebegeleiding of wanneer er Open Dagen gepland staan? Al deze informatie en meer vind je op www. erasmuscollege.com. Wij hebben twee vestigingen Eindhoven Beukenlaan VD Eindhoven Tel Maastricht Markt CJ Maastricht Tel Kom kennismaken! Nieuwsgierig geworden naar het Erasmus? Kom dan eens langs op een van onze Open Dagen! Tijdens een Open Dag kun je de sfeer proeven op onze school en kom je erachter wie de docenten en leerlingen zijn. Bovendien beantwoorden wij natuurlijk al jouw vragen. Wil je weten hoe het nu écht is om hier op school te zitten? Kom dan een dagje proefstuderen. Je schuift aan in onze schoolbanken en krijgt een buddy met wie je de hele dag meeloopt. Zo ervaar je voor een dag hoe het is om een Erasmus-leerling te zijn. Een betere manier om kennis te maken is er niet! Neem contact op met een van onze vestigingen, dan plannen we samen een datum. Weet je nog niet precies wat je wilt doen, vraag dan een persoonlijk vrijblijvend adviesgesprek aan. In het adviesgesprek bespreken we jouw situatie en de mogelijkheden die het Erasmus College aan jou kan bieden. Tot snel!

7 Persoonlijke begeleiding naar je eindexamen: dit is jouw Erasmus reis Adviesgesprek om vooraf al een handelingsplan te maken toegespitst op jouw individuele situatie Persoonlijke mentor wordt aan je gekoppeld Jouw pakket op maat wordt samengesteld, precies naar jouw behoefte Introductieactiviteit om elkaar te leren kennen DNA-lab Biologie HAVO / VWO Leuke kerstactiviteit Preexamentraining 2 Omgaan met examenstress 4 weken intensieve examentraining Centrale eindexamens Voortgangsgesprek met leerling / ouder / school De uitslag! Schoolexamen periode 3 Kleinschalige klassen (gemiddeld 11 leerlingen) Heb je geen les dan studeer je in de studiezaal 4 dagen per week begeleiding m.b.t. planning en studeren 1 dag per week begeleiding bij de beta vakken Intensief les met een duidelijk gestructureerd programma Voortgangsgesprek met leerling / ouder / school Schoolexamen periode 1 Preexamentraining 1 Voorbereiding op examens Bergsportweek Decaangesprek (vervolg oriëntatie) Preexamentraining 3 Algemene examenvaardigheden Pre-examentraining 5 Specifieke examenvaardigheden betavakken Schoolexamen periode 2 Pre-examen-training 4 Specifieke examenvaardigheden taalvakken Pre-examentraining 6 Specifieke examenvaardigheden zaakvakken Voortgangsgesprek met leerling / ouder / school

8 Onderwijs zoals onderwijs bedoeld is: dit is jouw Erasmus reis Welkom bij het Erasmus College, een particuliere middelbare school voor vmbo, havo en vwo. In kleine klassen, met toegewijde docenten en uitstekende lesmethodes begeleiden wij onze leerlingen naar het eindexamen. Samen, als één team, werken we hard aan één doel: jouw diploma! Adviesgesprek Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bespreken we samen jouw persoonlijke situatie, zodat we het ideale lespakket voor je samen kunnen stellen. Hierbij wordt ook gelet op eventuele invloeden zoals dyslexie of dyscalculie. Pakket op maat Altijd wordt voor jou een vakkenpakket op maat samengesteld om precies te studeren waar jij behoefte aan hebt. Introductie Tijdens de introductie leer je je medeleerlingen kennen door middel van leuke activiteiten en teambuilding. Mentor Iedere leerling krijgt een mentor toegewezen, die je wekelijks ziet. Jouw mentor volgt je studievoortgang en maakt een plan van aanpak om je naar het gewenste studieresultaat te begeleiden. De mentor en de rector zijn de eerste personen bij wie jouw ouders kunnen aankloppen met hun vragen. Kleine klassen Dankzij ons kleinschalige onderwijs hebben onze docenten ook echt tijd voor je tijdens de les. Je bent bij het Erasmus College geen nummer en je raakt niet verloren in de massa: het aantal leerlingen per klas is gemiddeld 11. Docenten Onze bekwame docenten brengen de lesstof op verschillende leerzame manieren over. Ze signaleren ook wanneer er hiaten zijn of het even iets minder gaat en bieden je dan passende ondersteuning. Studiezaal Heb je even geen les? Dan werk je in de studiezaal. Vijf dagen per week is daar een studiezaalbegeleider aanwezig die je helpt en ondersteunt met je planning, huiswerk en het leren voor toetsen. Eén dag in de week is er ook een bèta docent aanwezig die je net dat beetje extra uitleg kan geven over de bètavakken. Bergsportweek Er is uiteraard ook tijd voor ontspanning. We organiseren elk jaar een bergsportweek waarin je uitdagende activiteiten onderneemt met je medeleerlingen. Schoolexamens Er zijn drie schoolexamenperiodes in het jaar. Daarnaast doe je buiten de examenperiodes soms praktische projecten of moet er een werkstuk worden gemaakt. Voortgangsgesprekken Na iedere schoolexamenperiode bespreken we, samen met jou en je ouders, je voortgang. Waar nodig sturen we bij, door middel van een persoonlijk handelingsplan. Handelingsplannen Iedere leerling heeft een individueel handelingsplan. Zo kun je het maximale uit jouw schooltijd halen. Jouw handelingsplan wordt continu bewaakt, zodat we steeds een stap verder komen naar het einddoel. Secretariaat Het secretariaat is er om al jouw vragen te beantwoorden. Kun je hier geen antwoord op je vraag krijgen? Dan word je snel doorverwezen naar de juiste persoon. Rector De rector voert alle intakegesprekken en voortgangsgesprekken en is ook verantwoordelijk voor de gehele organisatie van het Erasmus College. Mochten er naast de voortgangsgesprekken nog vragen zijn, dan kan er uiteraard altijd een extra gesprek ingepland worden. Je kunt altijd bij jouw rector terecht door ons open deur beleid. Decaan De decaan is de aangewezen persoon om je te helpen oriënteren op een vervolgopleiding. Door middel van een leuk en interactief spel leer je meer over jezelf en welke studierichtingen bij je passen. Bij de decaan kun je altijd terecht met jouw vragen over vervolgopleidingen. DNA-lab biologie In ons DNA-lab wordt theorie op een speelse manier vertaald naar de praktijk. Hierdoor kun je je tijdens toetsen een betere voorstelling maken van wat er wordt gevraagd. BSM Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) is een praktisch en actief vak. Je leert op een praktische manier over alle aspecten van bewegen: niet alleen over lichamelijke kwaliteiten, maar ook over tactisch inzicht en de sociale aspecten van sport. BSM wordt afgesloten met een schoolexamen. Pre-examentrainingen Wij vinden dat examentrainingen niet alleen aan het eind van het schooljaar gegeven moeten worden. Het Erasmus College organiseert daarom door het jaar heen al zes pre-examentrainingen, met de volgende onderwerpen: Voorbereiding op de examens Omgaan met examenstress Algemene examenvaardigheden Specifieke examenvaardigheden taal-vakken Specifieke examenvaardigheden bèta-vakken Specifieke examenvaardigheden zaak-vakken Intensieve examentraining De lesweken tussen schoolexamenperiode 3 en de centrale eindexamens Eindhoven Beukenlaan VD Eindhoven Tel info@erasmuscollege.com staan volledig in het teken van intensieve examentraining. Vier weken lang word je begeleid zodat je je optimaal kunt voorbereiden voor de centrale eindexamens. Dyslexie, dyscalculie, faalangst Binnen het Erasmus College beschouwen we jou als een individu, met sterke en minder sterke kanten. We vinden het dan ook heel normaal om leerlingen met dyslexie, dyscalculie of andere uitdagingen extra aandacht te geven. Dat kan heel simpel zijn, bijvoorbeeld het geven van extra tijd bij een examen, tot het bieden van specifieke oplossingen om ervoor te zorgen dat jij gewoon verder kan studeren. Ook is er voor leerlingen een orthopedagoog aanwezig. Gestructureerd programma Alle vakken en trainingen worden gestructureerd aangeboden, zodat jij als leerling vooraf al weet waar je aan toe bent. Je hoeft je dus niet met randzaken bezig te houden, maar kunt je volledig concentreren op het studeren. Maastricht Markt CJ Maastricht Tel maastricht@erasmuscollege.com

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat.

SLIM LEREN. Plus school met intensieve begeleiding op maat. SLIM LEREN Plus school met intensieve begeleiding op maat. Over Roekhorst Wij zijn een particuliere middelbare school. We bieden kwaliteitsonderwijs op alle niveaus met een duidelijke identiteit. Modern

Nadere informatie

Over het Vecht-College

Over het Vecht-College Over het Vecht-College Het Vecht-College is een particuliere middelbare school voor mavo, havo en vwo. Wij bieden kwalitatief hoogstaand onderwijs, gericht op de individuele behoeften en talenten van kinderen.

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid

Groot in kleinschaligheid Groot in kleinschaligheid Over het Vecht-College Veel succes en plezier dit schooljaar! Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding op maat, haalt het Vecht-College het beste in elke leerling naar

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar Groot in kleinschaligheid vecht-college.nl Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad Alexandra Bots, 17 jaar Veel succes en plezier dit schooljaar! Kies voor het Vecht-College Met persoonlijke

Nadere informatie

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar

Groot in kleinschaligheid. Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad. vecht-college.nl. Alexandra Bots, 17 jaar Groot in kleinschaligheid vecht-college.nl Op het Vecht-College heb ik mijn beste schooljaar ooit gehad Alexandra Bots, 17 jaar Kies voor het Vecht-College Met persoonlijke aandacht en intensieve begeleiding

Nadere informatie

Leren met zelfvertrouwen PIOS Studiebegeleiding. leren kun je leren

Leren met zelfvertrouwen PIOS Studiebegeleiding. leren kun je leren Leren met zelfvertrouwen PIOS Studiebegeleiding 1 leren kun je leren Zelfvertrouwen brengt elk kind verder... Bij PIOS geloven we in de leerkracht van kinderen. Om optimaal te kunnen leren, heeft een kind

Nadere informatie

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P)

Mavo Met! Aandacht. Anglia. Meer mogelijkheden op het Hondsrug College. Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren. Praktijkvakken (T&T en D&P) Mavo Meer mogelijkheden op het Hondsrug College Mavo + (7e vak) Ondernemend Leren Aandacht Anglia Praktijkvakken (T&T en D&P) Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Mavo Ga je straks

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2015-2016 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn! Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Informatie voor alle leerlingen in groep 8

Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag. Onder schooltijd kun

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo

Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Welkom op Thorbecke Merkelbachstraat! mavo Leuk dat je meer wilt weten over onze school. Thorbecke Merkelbachstraat is een gezellige, overzichtelijke mavo waar iedereen elkaar kent. Bijzonder is dat je

Nadere informatie

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16

Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Aanbod Huiswerkbegeleiding Educatief Centrum de IJssel Apeldoorn 2015-16 Huiswerkbegeleiding voor leerlingen van het Voortgezet onderwijs Wat bieden wij aan? - Geschikte ruimte waar kinderen in alle rust

Nadere informatie

Elde College Sint-Michielsgestel

Elde College Sint-Michielsgestel Elde College Sint-Michielsgestel Elke Leerling Doet Ertoe Spreekt een kleine school je aan? Een school waar je iedereen snel leert kennen? Vind je het fijn om intensief contact te hebben met je mentor?

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft

VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3. Bruggerinfo. Arnhem. gelooft VMBO KL 1-2 VMBO TL HAVO VWO 1-3 GYMNASIUM 1-3 Bruggerinfo Arnhem gelooft Aangenaam: Guido Bij Guido ben jij het middelpunt. We vinden jou belangrijk. Wees dus vooral wie je bent. Samen verleggen we je

Nadere informatie

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vmbo. Elke Leerling Doet Ertoe Vmbo Elke Leerling Doet Ertoe Vind je het leuk om met je handen te werken? Op het vmbo is daar naast theorie- veel ruimte voor. De naam zegt het al: vmbo betekent voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs.

Nadere informatie

Je voelt je snel thuis op het Sondervick

Je voelt je snel thuis op het Sondervick Je voelt je snel thuis op het Sondervick ik op het Sondervick jij op het Sondervick wij op het Sondervick Voor de toekomstige brugklasser Het Sondervick College Welkom bij het Sondervick College! Misschien

Nadere informatie

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan

OPEN DAG 2015. www.staring.nl. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. 24 januari 10 tot 13 uur. Borculo Beukenlaan OPEN DAG 2015 Borculo Beukenlaan 24 januari 10 tot 13 uur Borculo Herenlaan bovenbouw vmbo 24 januari 10 tot 13 uur Lochem Zutphenseweg 24 januari 10 tot 13 uur www.staring.nl Het Staring College daagt

Nadere informatie

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Techniek havo

Hoofdstuk. Jij maakt het verschil! Informatiebrochure vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Techniek havo Hoofdstuk Jij maakt het verschil! Informatiebrochure 2016-2017 vmbo gl/ tl onderbouw havo/ atheneum Techniek havo 1 Welkom op Calvijn! Calvijn is een school waar je jezelf kunt zijn. 2 Welkom op Calvijn!

Nadere informatie

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school

Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Jouw keuzes l Jouw talenten I Jouw toekomst I Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we oog voor

Nadere informatie

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school

HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school HET DRAAIT M JOU Jouw keuzes Jouw talenten Jouw toekomst Jouw school Het Walburg College is een middelgrote school voor gymnasium, atheneum, havo en mavo in Zwijndrecht. Op het Walburg College hebben we

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Ondernemend leren Anglia Bewegen, Sport en Maatschappij (BSM) met havo op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige basis

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! Onderwijs op maat voor jou! Je krijgt van je basisschool een gemiddeld advies. Een havo-advies betekent bijvoorbeeld dat je over gemiddeld over alle schoolvakken het best past op havo. Maar jij bent natuurlijk

Nadere informatie

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe

Vwo/Havo. Elke Leerling Doet Ertoe Vwo/Havo Elke Leerling Doet Ertoe Haal je hoge cijfers en vind je leren leuk? En zet jij je graag een beetje extra in en wil je later gaan studeren? Met een vwo-diploma op zak heb je alle mogelijkheden!

Nadere informatie

Onderwijs op maat voor jou!

Onderwijs op maat voor jou! Onderwijs op maat voor jou! Je krijgt van je basisschool een gemiddeld advies. Een havo-advies betekent bijvoorbeeld dat je over gemiddeld over alle schoolvakken het best past op havo. Maar jij bent natuurlijk

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q De leraren kunnen goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging

Elke dag vertrouwd. Sint-Michielsgestel. elke dag een uitdaging Elke dag vertrouwd Sint-Michielsgestel elke dag een uitdaging Van de basisschool naar het voortgezet onderwijs is een hele verandering. Als het aan het Elde College in Sint-Michelsgestel ligt, een prettige

Nadere informatie

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8

veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 veelzijdig als jij Informatie voor alle leerlingen in groep 8 Werken aan jouw ontwikkeling! Het Huygens Lyceum wil jou verder helpen. Je krijgt veel verschillende vakken en je ziet je mentor elke dag.

Nadere informatie

Meer dan alleen een goede school

Meer dan alleen een goede school Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Meer dan alleen een goede school i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Elke leraar kan goed met kinderen omgaan. Ze geven je een veilig

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen.

EEN WERELD SCHOOL. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. lyceum (h)tl vakcolleges (b/k) lwoo EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL, iets voor jou! De HTL- route Je hebt advies

Nadere informatie

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen.

Dit boekje is bedoeld voor de nieuwe brugklasser van het Nieuwe IJsselcollege! Het is belangrijk dat je ouder(s)/verzorger(s) meelezen. Inhoud Jouw school!... 2 Voorwoord... 3 Je mentor/mentorlessen... 4 De brugklas... 5 Het rooster... 5 De pauzes... 5 Afwezigheid van een docent... 6 Leerlingen aan het woord... 6 De vakken... 7 Extra begeleiding...

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Alles uit de kast voor een diploma!

Alles uit de kast voor een diploma! 2018-2019 ALTRA COLLEGE HAARLEMMERMEER Alles uit de kast voor een diploma! WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij Altra College! Mentor Goedemorgen, goed dat je er bent! Bij Altra College Haarlemmermeer

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Beste bijna Brugklasser... Informatieavond dinsdag 5 februari 2019 Start om 19.30 uur (voor ouders van leerlingen uit groep 8) Open Huis zaterdag 9 februari 2019 Tussen 10.00 en 13.00 uur Beste bijna brugklasser,

Nadere informatie

Aventus Lyceum: mavo, havo, vwo. De volwassen weg naar je diploma

Aventus Lyceum: mavo, havo, vwo. De volwassen weg naar je diploma Aventus Lyceum: mavo, havo, vwo De volwassen weg naar je diploma Inhoudsopgave Welkom bij Aventus 3 Aventus Lyceum: mavo, havo, vwo 4 Mavo (vmbo-tl) examenklas 6 Havo examenklas 8 Havo voorexamenklas 10

Nadere informatie

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden

Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte. Leerwegen: BBL, KBL, TL. samen een eigen wijze weg vinden Specifiek vmbo, vmbo voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte Leerwegen: BBL, KBL, TL Bij De Rotonde werkt een jong team in de onderbouw. Onze docenten staan daarom dicht bij de leerlingen. De

Nadere informatie

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum

Welkom op DAlToN HeT GRoeNe lyceum Welkom op DALTON HET GROENE LYCEUM Wie zijn WIJ? Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past Dalton Het Groene Lyceum

Nadere informatie

Samen bouwen aan jouw toekomst

Samen bouwen aan jouw toekomst Visser t Hooft Lyceum Rijnsburg KANSRIJK EN UITDAGEND Samen bouwen aan jouw toekomst i atheneum havo vhl.nl mavo (vmbo-t) Noordeinde 24 q Dit is mijn school. Ik heb moeite met schoolwerk maken. Maar op

Nadere informatie

Welkom op DAlToN mavo

Welkom op DAlToN mavo Welkom op DALTON MAVO Wie zijn wij? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 640 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

VMBO HAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF OP HET PASCAL COLLEGE R E N DE H SC O A VO 2 % B ES T WIST JE DAT HET PASCAL COLLEGE

VMBO HAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF OP HET PASCAL COLLEGE R E N DE H SC O A VO 2 % B ES T WIST JE DAT HET PASCAL COLLEGE VMBO HAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF OP HET PASCAL COLLEGE SC HOL è veel ervaring heeft met instromers; R E N DE H è klein, betrokken en gezellig is; SC O A VO 7 2018 2 % B ES T WIST JE DAT HET PASCAL COLLEGE

Nadere informatie

Luzac College Slagen doe je bij Luzac!

Luzac College Slagen doe je bij Luzac! Slagen doe je bij Luzac! VMBO-T, HAVO EN VWO luzac.nl Waarom? Leerlingen die voor kiezen, hebben één doel: het behalen van hun diploma. Wij doen er alles aan om dit mogelijk te maken. Wij zien onze leerlingen

Nadere informatie

Profielkeuze 4 MAVO

Profielkeuze 4 MAVO Profielkeuze 4 MAVO 2019-2020 2 Inleiding Kiezen in de derde klas. Vorig schooljaar heb je in de tweede klas de eerste keuze gemaakt in de richting van een profiel. Doordat de meeste vakken in de derde

Nadere informatie

persoonlijk

persoonlijk persoonlijk www.kshhoofddorp.nl Onze persoonlijke benadering Persoonlijke ontwikkeling en persoonlijke begeleiding staan centraal in onze school. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ervoor zorgt dat je bij

Nadere informatie

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren

Informatie voor ouders. schooljaar 2015-2016. Topmavo volgens. Mick. Hart voor jouw talent! Meer dan leren Informatie voor ouders schooljaar 2015-2016 Topmavo volgens Mick Hart voor jouw talent! Meer dan leren Meer dan leren Op de Groene Hart Topmavo komen leerlingen met een mavo (vmbo-tl) of mavo/havo-advies.

Nadere informatie

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel

Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Accent op jouw talent! Welkom op het Rythovius College Eersel Een kleinschalige school met grote mogelijkheden 2015 Accent op jouw talent Elke leerling heeft talent. De meesten hebben zelfs meer dan één

Nadere informatie

Luzac Amersfoort Schooljaar in feiten en cijfers

Luzac Amersfoort Schooljaar in feiten en cijfers Schooljaar 2016-2017 in feiten en cijfers Amersfoort Groningen Luzac/Luzac College Luzac Lyceum Gemiddeld aantal leerlingen over de afgelopen vijf schooljaren: Tot 70 leerlingen 70-100 leerlingen 100-250

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke VMBO leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo

Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Nieuwerkerk Welkom op Thorbecke Nieuwerkerk! vwo, havo en mavo Een overzichtelijke, gezellige en ondernemende school waar iedereen elkaar kent, zo beschrijven leerlingen ons. Wij willen graag dat jij je

Nadere informatie

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer!

ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! ONDERNEMER VAN JE EIGEN TALENT...want jij kunt meer! Welkom Met ons onderwijs willen we voor elke vmbo-leerling relevant zijn. Door ons onderwijs ontdekken leerlingen wat hen boeit, wat ze kunnen en waar

Nadere informatie

Alles uit de kast voor een diploma!

Alles uit de kast voor een diploma! 2017-2018 ALTRA COLLEGE HAARLEMMERMEER Alles uit de kast voor een diploma! WWW.ALTRA.NL Beste leerling, welkom bij Altra College! Mentor Goedemorgen, goed dat je er bent! Bij Altra College Haarlemmermeer

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Bevorderingsreglement Onderbouw

Bevorderingsreglement Onderbouw Bevorderingsreglement Onderbouw Schooljaar 2014-2015 Aan de leerlingen in de leerjaren 1 t/m 3, Om je succesvol naar je diploma te begeleiden, krijg je niet alleen uitleg en begeleiding, maar wordt er

Nadere informatie

ALTRA COLLEGE HAARLEMMERMEER. Alles uit de kast voor een diploma! minigids_altra Haarlemmermeer_2016.indd 1

ALTRA COLLEGE HAARLEMMERMEER. Alles uit de kast voor een diploma! minigids_altra Haarlemmermeer_2016.indd 1 ALTRA COLLEGE HAARLEMMERMEER Alles uit de kast voor een diploma! W W W. A LT R A. N L minigids_altra Haarlemmermeer_2016.indd 1 19-08-16 13:41 Beste leerling, welkom bij Altra College! Bij Altra College

Nadere informatie

Beste bijna Brugklasser...

Beste bijna Brugklasser... Oecumenische school voor mavo, havo, atheneum, gymnasium en technasium Eigentijds betekent werken en leren met behulp van ICT. Beste bijna Brugklasser... Dinsdag 7 februari 2017 informatieavond Start om

Nadere informatie

Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE

Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE Graaf Huyn College FOCUST op jouw PASSIE Het Graaf Huyn College biedt de leerlingen bij aanmelding voor de brugklas ruime keuzemogelijkheden uit diverse onderwijssoorten. Vanaf het schooljaar 2019-2020

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Dienstverlening en producten ipad Jij de baas Bèta Challenge met mavo, mavo + of mavo Bèta Challenge op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Zo ziet mijn schooldag eruit Hoi, ik ben Jordan. Ik zit in de tweede klas van Stanislascollege Rijswijk.. Op de foto s kun je zien hoe mijn schooldag

Nadere informatie

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8

Nieuw vmbo op. het Haarlem College. op het Haarlem College kan het. Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Informatie voor de leerlingen van groep 8 Nieuw vmbo op het Haarlem College op het Haarlem College kan het Media & Vormgeving Zorg & Welzijn Techniek & Energie Ondernemen & Commercie Podium & Presentatie Mavo en Mavo + Sport & Veiligheid Gemengde

Nadere informatie

vmbo tl en gl een Calvijn school

vmbo tl en gl een Calvijn school vmbo tl en gl Zuidermavo mavo e v e i t r o p s e d et m d i u Z p o o ute r o v a H een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind stapt binnenkort over naar het voortgezet onderwijs. Een mooi, maar

Nadere informatie

Mochten er problemen zijn, neem dan altijd contact op met de docent die jou begeleidt bij het maken van je profielwerkstuk.

Mochten er problemen zijn, neem dan altijd contact op met de docent die jou begeleidt bij het maken van je profielwerkstuk. VOORWOORD Voor je ligt de handleiding voor het maken van jouw profielwerkstuk. Zoals je weet is het maken van een profielwerkstuk één van de onderdelen van het schoolexamen in de vierde klas vmbo-tgl.

Nadere informatie

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ

MELANCHTHON KRALINGEN. christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ MELANCHTHON KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo JE BENT IEMAND, JE KUNT IETS EN JE HOORT ERBIJ Je bent iemand, je kunt iets en je hoort erbij het is hier klein, veilig en gezellig onze mavo/tl-afdeling

Nadere informatie

CSW Toorop Talent College

CSW Toorop Talent College Informatiegids 2019 CSW Van de Perre mavo, havo, vwo: atheneum, gymnasium en TTO CSW Toorop Talent College vmbo-bk CSW Bestevaêr mavo, vmbo-bk, havo en vrijeschool 2 Eén scholengemeenschap, drie scholen

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB)

Decanaat Lekkerkerk. Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2. Loopbaan Oriëntie en Beroep (LOB) Decanaat Loopbaanoriëntatie en begeleiding in VMBO-BK2 Loopbaan: Als je bezig bent met je schoolloopbaan dan ben je bezig met vragen over jouw toekomst. Wat voor beroepen vind je interessant? Wat voor

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

MAAK WERK VAN JOUW TALENT

MAAK WERK VAN JOUW TALENT MAAK WERK VAN JOUW TALENT Schatgraven heeft altijd iets spannends. Zeker als je weet dat je iets gaat vinden. Wat komt er tevoorschijn? De komende jaren ga jij schatgraven. Als het kan op onze school.

Nadere informatie

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden.

Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders Waar je groeit door gezien te worden. Mavo: de theoretische leerweg Informatie voor leerlingen en ouders 2017 2018 Waar je groeit door gezien te worden. Welkom op de Openbare MAVO Zeist De school ligt in een oud en beschermd natuurgebied.

Nadere informatie

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN

AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN AANDACHT VOOR JOUW TALENT! INFO VOOR HET VWO EN HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN ATHENEUM EN GYMNASIUM OP HET RIJSWIJKS LYCEUM MET AANDACHT VOOR HOOGBEGAAFDE LEERLINGEN Onze school is een afspiegeling van de bevolking

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel goede

Nadere informatie

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL

EEN WERELD SCHOOL. vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen. Gemini (H)TL EEN WERELD SCHOOL vmbo theoretische leerweg HTL-route voor leerlingen die naar de havo willen Gemini (H)TL Gemini (H)TL is iets voor jou! Je hebt advies vmbo theoretische leerweg Vmbo theoretische leerweg

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel mogelijkheden om certificaten

Nadere informatie

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze!

Presentatie tijdens lesjes middag. De Vos: jouw slimste keuze! Presentatie tijdens lesjes middag De Vos: jouw slimste keuze! Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen op basis van individuele kwaliteiten.

Nadere informatie

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM

TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM TALENT IN PRAKTIJK HPC CENTRUM 2017-2018 WELKOM Aan de rand van Rotterdam Centrum, tussen allerlei hoge huizen, staat Het Praktijkcollege Centrum. Onze school is op veel gebieden uniek. Je hebt heel veel

Nadere informatie

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal

Examentrainingen 2013. Alle informatie op een rij. Bijles Maas en Waal Examentrainingen 2013 Alle informatie op een rij Bijles Maas en Waal Inhoudsopgave Wat is een examentraining?... 3 Informatieavond voor examenkandidaten... 4 Studiebegeleiding voor examenkandidaten...

Nadere informatie

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo)

leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) leren met uitzicht vmbo-basis/kader/tl, vmbo-tl/havo/(vwo) informatie schooljaar 2018/2019 Over Groene Hart Rijnwoude Onze school is kleinschalig met een breed onderwijs- aanbod. Wij bieden de niveaus

Nadere informatie

Luzac Lyceum Kleinschalig onderwijs, voor grote ambities

Luzac Lyceum Kleinschalig onderwijs, voor grote ambities Kleinschalig onderwijs, voor grote ambities van brugklas tot diploma luzac.nl Waarom? heeft een innovatieve en effectieve kijk op voortgezet onderwijs. Wij bieden leerlingen kleinschalig, persoonlijk en

Nadere informatie

Informatieavond 4 havo

Informatieavond 4 havo Informatieavond 4 havo Algemene inleiding Inleiding LOB Korte pauze Mentoren, informatie over de klassen De havo afdeling Afdelingsleider 3,4,5 havo Jaarcoördinator 3&4 havo Afdelingsassistent 10 mentoren

Nadere informatie

Stevige basis voor je toekomst

Stevige basis voor je toekomst Stevige basis voor je toekomst Ondernemend leren ipad Jij de baas met havo op het Hondsrug College Het Hondsrug College, een slimme start voor je toekomst! Een stevige basis voor je toekomst met havo op

Nadere informatie

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM!

WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! De andere route naar het hbo! WELKOM OP HET GROENE LYCEUM! Binnenkort ga jij naar het voortgezet onderwijs. Een grote stap! Kun je goed leren, maar ben je ook praktisch ingesteld? Dan past het Groene Lyceum

Nadere informatie

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze!

Informatieavond 2016. De Vos: jouw slimste keuze! Informatieavond 2016 De Vos: jouw slimste keuze! Welkom Namens het gehele team: Onderwerp presentatie.. Visie Strategisch Beleidsplan Onze primaire functie en ons hoofddoel is het ontplooien van leerlingen

Nadere informatie

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3

KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 KEUZEBEGELEIDING & PROFIELKEUZE KLAS 3 2014-2015 Belangrijke data i.v.m. profielkeuze schooljaar 2014 2015 9 dec. Ouderavond 10 dec. Mentoravond 26-30 jan. Elke derde klas gaat één dag op keuzedag 2 feb

Nadere informatie

mavo-xl locaties Vorden en Zutphen

mavo-xl locaties Vorden en Zutphen mavo-xl locaties Vorden en Zutphen Welkom! Wat leuk dat jij op één van de locaties van het Kompaan College een kijkje komt nemen! Een vertrouwde school voor vmbo in de regio, die door samenwerking in

Nadere informatie

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk

College voor. beroepsonderwijs. vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen. algemeen toegankelijk College voor vmbo basis- en kaderberoepsgerichte leerwegen algemeen toegankelijk beroepsonderwijs College voor Beroepsonderwijs Wie zijn we? Alle leerlingen die de basisberoepsgerichte of de kaderberoepsgerichte

Nadere informatie

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school!

Informatiefolder voor ouders. Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken. Kempenhorst, een fijne school! Informatiefolder voor ouders Kempenhorst College: Hart voor de leerling Klein en Betrokken Kempenhorst, een fijne school! Structuur van de school Leerjaar 4 Leerjaar 3 Theoretische leerweg Keuze uit 2

Nadere informatie

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld

Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Nieuwe wegen! Noord Oost Zuid West... Samen openen we jouw weg in de wereld Havo+ met vwo-route Positief en persoonlijk Intensieve begeleiding Techniek Kunst & Media, Sport & Bewegen, Business Werelds

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO

OP WEG NAAR KLAS 4HAVO januari 2018 INFORMATIEBOEKJE KLAS 4 OP WEG NAAR KLAS 4HAVO VMBO 4 TL 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.blz. 3 2. Route tl-mbo-hbo vergeleken met tl-havo-hbo blz. 4 3. De tweede fase (HAVO/VWO) blz. 5 4. Welk

Nadere informatie

De school die jou maatwerk biedt!

De school die jou maatwerk biedt! De school die jou maatwerk biedt! t Ravelijn is een school binnen de Voorwoord Beste bijna-ravelijner, Altijd al op een excellente school les willen krijgen? Dan is het nu je kans om leerling van t Ravelijn

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

HET ERASMUS TECHNASIUM VOOR NIEUWSGIERIGE TYPES

HET ERASMUS TECHNASIUM VOOR NIEUWSGIERIGE TYPES NIEUWSGIERIGE TYPES VIND JE OP HET ERASMUS TECHNASIUM HET ERASMUS TECHNASIUM VOOR NIEUWSGIERIGE TYPES DOOR TE KIEZEN VOOR HET TECHNASIUM MAAK JE KENNIS MET HET BEDRIJFSLEVEN Door te kiezen voor het Technasium

Nadere informatie

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG

GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG GYMNASIUM VWO HAVO MAVO HAAL HET BESTE UIT JEZELF BEGELEIDING EN ZORG Begeleiding en Zorg op Het Nieuwe Eemland Begeleiding en Zorg op school kan van alles inhouden: iemand met wie je praat als je gepest

Nadere informatie

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later

christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later christelijke school voor mavo-havo-vwo met elkaar voor elkaar voor nu en later Onderwijs met aandacht voor iedereen! Op mavo, havo of drie jaar vwo onderbouw: Engels PLUS Sport PLUS Science PLUS Business

Nadere informatie

Kies voor meer! kies voor meer

Kies voor meer! kies voor meer kies voor meer Kies voor meer! Je staat op het punt om een heel belangrijke beslissing te nemen: je kiest de school waar je de komende jaren naartoe gaat. Spannend! Want je wilt natuurlijk naar een plek

Nadere informatie

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school

vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school vmbo tl en gl uidermavo de sportieve mavo op Zuid met Havo route een Calvijn school Beste ouder/verzorger, Uw kind gaat binnenkort naar de middelbare school. Een spannende tijd. Samen met uw kind bezoekt

Nadere informatie

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna

Hoe Anna ben jij? Lyceum. @anna Hoe Anna ben jij? Lyceum @anna Wij zijn Anna Welkom @anna Lyceum Op de basisschool vind je leren leuk. Ja toch? Je haalt goede cijfers en bent nieuwsgierig. Je wilt vast doorleren, in het Hoger Beroepsonderwijs

Nadere informatie

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging

Rijswijk. vmbo bb vmbo kb mavo lwoo. Brengt leren in beweging Rijswijk vmbo bb vmbo kb mavo lwoo Brengt leren in beweging Elke dag beginnen met bewegen Het nieuwe vmbo in Rijswijk Het Stanislascollege is een vernieuwende VMBO-school die draait om jou. Om wat je goed

Nadere informatie

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN!

T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! T ATRIUM VERLEG JE GRENZEN! WAT MAAKT T ATRIUM ZO BIJZONDER? Het einde van de basisschooltijd komt in zicht. Tijd om te kiezen voor een middelbare school! Maak in deze folder kennis met t Atrium en ontdek

Nadere informatie

WELKOM OP DALTON MAVO

WELKOM OP DALTON MAVO WELKOM OP DALTON MAVO WIE ZIJN WIJ? Lentiz Dalton MAVO is een mavo-school in Naaldwijk met 620 leerlingen en 80 personeelsleden. Onze school is bruisend en tegelijkertijd kleinschalig. Met elkaar zorgen

Nadere informatie

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven

doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Leerlingfolder Groen moet je doen! Alles wat jij wilt weten over Helicon VMBO Eindhoven Eindhoven 10x vraag en antwoord: dat is makkelijk kiezen! 1 2 Een dag op school Hoe ziet mijn schooldag eruit? De

Nadere informatie