T O E P A S S I N G Sammy Moonen Amsterdam Fashion Institute Fashion & Branding Afstudeerproject Juni 2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "T O E P A S S I N G Sammy Moonen Amsterdam Fashion Institute Fashion & Branding Afstudeerproject Juni 2016"

Transcriptie

1 TOEPASSING Sammy Moonen Amsterdam Fashion Institute Fashion & Branding Afstudeerproject Juni 2016

2

3

4 04-05 INHOUD INLEIDING HET MERK AMFI DE MAKER GEURBRIEFING INGREDIËNTEN INNOVATIE CREATIVITEIT VAKMANSCHAP GEURCOMPOSITIE TOEPASSING BRONNEN 32-33

5

6 06-07

7 INLEIDING In dit boek maak je kennis met een nieuw concept voor het Amsterdam Fashion Institute. AMFI is gebruikt als een middel om te laten zien hoe de methode toegepast kan worden. Dit concept is een advies naar AMFI toe, een optie om geur als branding tool te gebruiken en om als instituut zich te onderscheiden van andere creatieve opleidingen. Dit advies bevat de eisen waaraan het concept moet voldoen maar tevens ook de uitwerking ervan. De beelden die door het gehele boek te zien zijn vertellen de ingredienten, eigenschappen en texturen van de geur.

8 08-09 INLEIDING Geur heeft direct invloed op hoe een consument zich met een merk verbind en kan een emotionele band bieden. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat geur consumenten kan aan te trekken, meer omzet kan genereren, de klanttevredenheid en de perceptie van de kwaliteit van een merk kan verbeteren. In combinatie met andere marketing signalen, kan geur de merkervaring verhogen door een onvergetelijke indruk achter te laten. Het kan uitdagend zijn voor een merk om te werken met een alternatieve benadering van branding. In een concurrerend klimaat, waar merken een moeilijke tijd hebben om zich te onderscheiden kan geur de ultieme branding tool zijn. Al jaren hebben geur en mode een sterke band door de parfumindustrie maar de laatste tijd zijn er steeds meer ontwikkelingen te zien rondom een andere toepassing, namelijk geurbranding. Geur wordt vaker ingezet als onderdeel van een merk, om het merkverhaal op een andere manier te communiceren. Deze nieuwe manier van marketing wordt steeds meer toegepast. Zelfs merken die normaal gesproken geen directe link met geur hebben gaan geur gebruiken, zoals de ING bank maar ook de stad Amsterdam heeft tegenwoordig haar eigen geur. Momenteel hoef je niet zozeer meer een traditioneel modemerk te zijn om geur te kunnen inzetten. Mijn persoonlijke fascinatie voor het fenomeen geur maar ook mijn affiniteit voor AMFI heb ik gecombineerd in dit afstudeerproject. Een weergave van het karakter van het instituut in geur zorgt voor een nieuwe en prikkelende vertaling maar ook voor herkenning.

9

10 MERKANALYSE

11 HET MERK AMFI Door middel van de methode is er een analyse gemaakt van het mode instituut als merk. AMFI is een school die nieuwe dingen uitprobeert en constant innoveert samen met haar studenten. Het instituut onderscheid zich op verschillende vlakken van andere creatieve opleidingen. Momenteel is het namelijk het grootste mode instituut in Nederland. Meer dan 100 docenten onderwijzen meer dan 1100 studenten over alle aspecten van de modewereld. AMFI is het enige mode instituut in Nederland dat opleidingen aanbiedt die samen de gehele modeindustrie dekken namelijk de richtingen Fashion & Branding, Fashion & Design en Fashion & Management. Dit zorgt ervoor dat haar studenten een breed perspectief op de mode industrie hebben. De drie opleidingen dekken samen alle facetten van de mode-industrie. Studenten worden geleerd om de gehele mode-industrie te begrijpen en hun eigen discipline in een breed perspectief te zien. Dit perspectief omarmt het gehele creatieve proces van design, productie, distributie en communicatie. Dit alles binnen een commerciele en internationale context. Er wordt geleerd om een ruw idee te ontwikkelen tot product en beeld. Door het reality school concept worden creativiteit, vakmanschap en innovatie gecombineerd om de studenten klaar te stomen voor de toekomst. Ze bieden verschillende programma s aan waar studenten producten kunnen ontwikkelen en die vervolgens gepresenteerd en verkocht worden in de markt. Voorbeelden van dit concept zijn individuals, Independent Fashion Magazine of het Fashion & Visual Culture programma. Ook kun je deel uitmaken van het creatieve team van de ByAMFI Statement Store.

12 MERKANALYSE HET MERK AMFI AMFI maakt deel uit van de Hogeschool van Amsterdam, Amsterdam University of Applied Sciences. Door als school in de stad Amsterdam te zitten biedt vele voordelen. Het centrum van de stad is de beste plek voor een mode instituut zoals AMFI zich te bevinden doordat het op deze manier dichtbij het centrum van de mode-industrie zit. Sinds 1992 zit het instituut in het gebouw op de Mauritskade in Amsterdam. Het Koetsier- Montaignehuis was ooit het hoofdkantoor van de Amstel brouwerij. AMFI heeft het gebouw omgetoverd tot een moderne plek waar veel van de historische elementen van het gebouw bewaard zijn gebleven. Er zijn plekken gecreeerd zoals een multimedia bibliotheek, zeefdruk lokaal, moulage lokaal, computer lokalen, laboratorium en een naaizaal met moderne industriele machines. Het werk van de studenten is het belangrijkst en moet dan ook altijd op de voorgrond spelen. De school biedt onderwijs maar tevens ook een platform. De ByAMFI Statement Store is de winkel van AMFI die dit platform tastbaar maakt door de producten die de studenten op school ontwikkelen te verkopen. Ook zijn er producten van alumni en docenten in deze conceptstore verkrijgbaar.

13

14 MERKANALYSE

15 HET MERK AMFI De visuele stijl van de school is minimalistisch, modern en duidelijk. Niet te veel poespas, gewoon zoals het is. Het logo met de zwarte letters en de witte achtergrond wordt voor het drukwerk gebruikt van flyers tot aan product verpakkingen en is het printlogo. Het logo met de witte letters en de zwarte achtergrond wordt voor alle online uitingen, banners en powerpoint presentaties gebruikt. Dit logo is in samenwerking met de HvA tot stand gekomen. De typografie die wordt gebruikt in het logo, op de site en in de school is FF Scala Sans. Deze wordt gebruikt in regular en bold. Maar het zijn de kleuren die de visuele stijl een persoonlijkheid geven. Ze zijn simpel en duidelijk, het werk van de studenten speelt altijd op de voorgrond, de kleuren staan op de achtergrond. Zwart, wit met een accent van oranje. Er wordt vooral beeld gebruikt van het schoolgebouw en het werk van studenten. De school richt zich op professionals uit de modeindustrie, creatieve bedrijven, alumni, studenten en aanstormend talent dat een opleiding zou willen volgen aan het mode-instituut. De talen waarin wordt gecommuniceerd zijn Nederlands en Engels omdat het een internationaal instituut is. De externe communicatie wordt gedaan via de website, Facebook, Instagram en video s op Youtube.

16 GEUR ARCHETYPES DE MAKER Het merk AMFI sluit het beste aan bij het archetype 3, de maker, dit omdat het instituut een creatieve visionair is als persoonlijkheid en haar studenten ook op deze manier wil opleiden. Ze wil dat haar studenten een nieuwe kijk op de mode-industrie ontwikkelen en producten creeren die blijvend, commercieel en vernieuwend zijn. De expressieve persoonlijkheid van AMFI belooft authenticiteit en eigenheid. Ze heeft een hekel aan middelmatigheid en spoort haar studenten aan om het beste uit zichzelf te halen. De algemene geurkenmerken die passen bij dit geur archetype zijn ongewoon, textuur, prikkelend, bruisend en warm. Innovatie, ambacht en creativiteit staan centraal bij dit geur archetype.

17

18 GEURBRIEFING

19 GEURBRIEFING MERKANALYSE Vakkundig op het gebied van mode en al haar facetten en een creatieve, innoverende kijk. Het zijn de drie aspecten die het instituut stimuleert gedurende de opleiding bij haar studenten. Maar ook de eigenschappen die het instituut wil communiceren naar de buitenwereld. Creativiteit, vakmanschap en innovatie moeten goed naar voren komen in de geur en zorgen voor gelaagdheid. De visuele uitstraling van AMFI is eenvoudig, modern en duidelijk. Deze kenmerken moeten worden meegenomen in de visuele stijl en de toepassing van de geur. De mensen die AMFI wil bereiken zijn professionals en bedrijven uit de modeindustrie, aanstormend talent, de huidige studenten en alumni. GEUR ARCHETYPES AMFI past bij archetype 3, de maker, dit omdat AMFI een creatieve visionair is als persoonlijkheid en haar studenten ook op deze manier wil opleiden. De algemene geurkenmerken die passen bij dit archetype zijn ongewoon, textuur, prikkelend, bruisend en warm. ALGEMEEN Een aangename maar aparte geur, een met karakter en eigenheid. Intens en ongewoon. Anders dan een standaard lekkere geur, een mix van vertrouwd en vernieuwend. De geur roept beelden op van de school en is associatief. Het gevoel is intens, warm, zwaar en fris. De texturen zijn prikkelend, bewegend en scherp. De geur toepassing zal in de presentatie te zien zijn als een geurend kaartje dat mee kan worden gegeven tijdens evenementen, bij aankopen in de ByAMFI store en aan externe relaties.

20 20-21 INGREDIËNTEN De geur van AMFI is opgebouwd uit de 3 meest belangrijke kenmerken van de modeschool en het geur archetype de maker en de modeschool samen. Innovatie, creativiteit en vakmanschap vormen de essentie van het merk. Deze kenmerken in de context van mode spelen een grote rol bij het opleiden van haar studenten. Dit wil het instituut dan ook naar de buitenwereld communiceren. Deze geurcomponenten worden zowel apart als samen gepresenteerd zodat de geur in stappen geroken kan worden en op deze manier de samenstelling van de uiteindelijke geur begrepen wordt. De 3 ingredienten zijn gecombineerd in verschillende hoeveelheden om een aangenaam eindresultaat te bereiken. Dit eindresultaat is de geur die bij AMFI past, aangenaam maar apart.

21

22 22-23

23 30% INNOVATIE AMFI straalt innovatie uit en leidt haar studenten op om een nieuwe en eigen kijk te ontwikkelen op mode. De mode innoveert en vernieuwd zichzelf namelijk ook keer op keer. Een blik op de toekomst wordt hierbij steeds belangrijker. Door middel van nieuwe technieken en technologische ontwikkelingen ondersteunt het instituut haar studenten. De geur ruikt fris, schoon maar heeft een scherp en onverwachts randje. Het doet denken aan nieuwigheid. De adrenaline van een onbekend project waar een student aan begint, een opengedraaide tube lijm maar ook het pitjeskatoen waar de eerste ontwerpen in gemaakt worden waren de inspiratie voor dit geurcomponent. Ingredienten: - Calone (Water) - Jeneverbes - Spar (Lijm)

24 % CREATIVITEIT De school staat bekend om creativiteit. Haar slogan is niet voor niets Creativity first. Ze biedt haar studenten de tools om unieke concepten en vernieuwende collecties neer te zetten. Als je door de school heen loopt ruik je de creativiteit om je heen. Overal zijn studenten en docenten bezig met creeren. AMFI biedt creatieplekken aan zoals de naaizaal, het zeefdruk lokaal en de computerlokalen. Er wordt volop onderzoek gedaan en geexperimenteerd. De school begeleidt haar studenten in het zoeken naar creatieve oplossingen voor problemen. Deze creativiteit wil de school dan ook samen met haar studenten uitstralen. De geur refereert naar het gevoel van midden in een creatief maakproces zitten, de student gaat er helemaal in op. Het is bewerkelijk en bruisend waarin veel beweging plaatsvindt. Dit is terug te vinden in de textuur van de geur. De geur roept beelden van zweet en warmte op. Het is een prikkelende, volle geur en ruikt bijna persoonlijk. Het lijkt wel alsof je midden in de naaizaal staat en studenten druk aan het werk zijn. Ingredienten: - Kaneel - Popcorn - Indol (Zweet)

25

26 26-27

27 15% VAKMANSCHAP AMFI leidt haar studenten op tot professionals op het gebied van een eigen vak zoals Fashion & Branding, Fashion & Design en Fashion & Management. Deze drie richtingen dekken samen alle facetten van de mode industrie. De studenten worden geleerd om de gehele mode industrie te begrijpen en hun eigen discipline in een breed perspectief te zien. Iedere student zal zich gaande weg specialiseren en uiteindelijk producten van hoge kwaliteit afleveren. De school leert haar studenten om op een ambachtelijke manier te werk gaan en wil haar vakkundigheid en dat van haar studenten communiceren naar de buitenwereld. De geur ruikt intens, zwaar, donker en bijna dierlijk. Het is een rijke en rokerige geur die refereert naar kwaliteit en ambachtelijkheid maar ook aangeeft dat het proces om die vakkundigheid te behalen niet altijd even gemakkelijk is en een scherp randje heeft. Ingredienten: - Leer - Oudh - Rook

28 K E U Z E GEURCOMPOSITIE De geur bevat de essentie van het geur archetype de maker en de modeschool AMFI; innovatie, creativiteit en vakmanschap. Er is gekozen om de geur van creativiteit te laten overheersen omdat dit het belangrijkste kenmerk van het instituut is en de slogan van AMFI is niet voor niets Creativity first. De geur van creativiteit moet volop aanwezig zijn. De geur begint fris met een vleugje innovatie. De complexiteit onthult zich na een verloop van tijd als er vlagen van prikkelende warmte en rook door de frisse geur heen komen. Het is een geur van tegenstellingen en absoluut niet parfumistisch, het is geen standaard lekkere geur. Het geurkarakter is gelaagd en opgebouwd uit tegenstrijdige elementen: vertrouwde akkoorden zoals water en zacht leer gecombineerd met scherpe randjes als prikkelende jeneverbes, kaneel en rook. Een verrassend warm ingredient is popcorn dat het geheel wat zachter maakt en meer textuur geeft. Het is een aparte geur, zowel warm als fris, een mix van bekend en brutaal. De geur is geen parfum en niet bedoeld om te dragen maar om te ruiken. De geurcompositie is als volgt: 30% Innovatie 55% Creativiteit 15% Vakmanschap Samen vormen deze geurcomponenten de perfecte geur voor AMFI.

29

30 T O E P A S S I N G

31 TOEPASSING De toepassingsmogelijkheden van de geur zijn omvangrijk. Het kan worden ingezet om een lokaal of een ingang van de school een geur te geven. De geur kan worden verspreid tijdens evenementen als IFFTI, Transit en open dagen maar ook in de ByAMFI store. De geur kan op langere termijn worden verkocht als huisgeur en worden aangeboden als een relatiegeschenk aan externe relaties zoals zakenpartners en alumni. De eerste keer dat de geur voor AMFI gepresenteerd wordt is het belangrijk dat een groot publiek hier subtiel kennis van kan nemen en het veel mensen bereikt. De geur zal daarom worden verwerkt als iets dat kan worden meegegeven. Het zal de handzame vorm van een geurend (visite) kaartje aannemen. Deze zal geimpregneerd worden waardoor het kaartje langdurig een geur zal hebben. AMFI bereikt hiermee nieuw talent, haar huidige studenten, professionals en bedrijven uit de mode-industrie. De school zorgt ervoor dat haar doelgroep het merk mee naar huis neemt, de geur zal hierdoor langzamerhand een associatie van AMFI worden.

32 32-33 BRONNEN HET MERK AMFI About AMFI. Geraadpleegd op 2 april via GEUREN De geuren zijn gemaakt in samenwerking met Jorg Hempius van het bedrijf Iscent. BEELD Al het beeld is eigen en in samenwerking gemaakt. Fotograaf Thomas van Oorschot Model Amarins Elite Model Management MUAH Isabeau Colourfool Agency

33

G E U R A R C H E T Y P E S Sammy Moonen Amsterdam Fashion Institute Fashion & Branding Afstudeerproject Juni 2016

G E U R A R C H E T Y P E S Sammy Moonen Amsterdam Fashion Institute Fashion & Branding Afstudeerproject Juni 2016 GEUR ARCHETYPES Sammy Moonen Amsterdam Fashion Institute Fashion & Branding Afstudeerproject Juni 2016 02 INHOUD INLEIDING 04-05 CARL JUNG 06-07 GEUR ARCHETYPES 08-09 12 ARCHETYPES 10-11 GEUR ARCHETYPE

Nadere informatie

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014

CMD brand guide. Versie 1.0 oktober 2014 CMD brand guide Versie 1.0 oktober 2014 Inhoud 5 Uitgangpunten 7 Iconen 10 Totems 13 Typografie 16 Kleurgebruik 20 Fotografie 23 Uitingen 27 Powerpoint 29 Online 33 Beeldbank 35 Combinatie met HvA huisstijl

Nadere informatie

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert.

Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Mode Maastricht verbindt, ontwikkelt en etaleert. Onze missie Waar wij voor staan Door het versterken van de signatuur van de Maastrichtse mode- en designsector in combinatie met de sterke reputatie

Nadere informatie

: Camiel De Roover Student nummer : 177553 : Fashion Management : INDIVIDUALS. Begeleiders : Mikki Engelsbel en Miriam Goedkoop

: Camiel De Roover Student nummer : 177553 : Fashion Management : INDIVIDUALS. Begeleiders : Mikki Engelsbel en Miriam Goedkoop INDIVIDUALS Door : Camiel De Roover Student nummer : 177553 Afdeling : Fashion Management Bedrijf : INDIVIDUALS Begeleiders : Mikki Engelsbel en Miriam Goedkoop VOORWOORD Dit afstudeeronderzoek is gemaakt

Nadere informatie

Wat is een Beeldtaal?

Wat is een Beeldtaal? Wat is een Beeldtaal? Beeldtaal is de taal die gebruikt kan worden om beelden te interpreteren en te produceren om zo communicatie mogelijk te maken. Kenmerken waarvan gebruik gemaakt kan worden om een

Nadere informatie

Wat is een Beeldtaal?

Wat is een Beeldtaal? Wat is een Beeldtaal? Beeldtaal is de taal die gebruikt kan worden om beelden te interpreteren en te produceren om zo communicatie mogelijk te maken. Kenmerken waarvan gebruik gemaakt kan worden om een

Nadere informatie

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180

ESSAY. Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay. Lexington Baly 1592180 ESSAY Hoe kan Oxford House efficiënter online communiceren naar zijn potentiele opdrachtgevers? Essay Lexington Baly 1592180 Seminar: Dream Discover Do Essay Docent: Rob van den Idsert Effectief gebruik

Nadere informatie

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016

ASSET MARKETING COMMERCIAL NIGHT 19 APRIL 2016 ASSET MARKETING Asset Marketing is een studievereniging van de Universiteit van Tilburg die zich richt op studenten en alumni met een interesse in marketing, marktonderzoek of communicatie. Met een ledenbestand

Nadere informatie

Huisstijl gids. Alles wat je wil weten over de stijl van Twente.

Huisstijl gids. Alles wat je wil weten over de stijl van Twente. Huisstijl gids Alles wat je wil weten over de stijl van Twente. WAAR BEN JE NAAR OP ZOEK? STRATEGIE LOGO EN AFZENDER KLEURGEBRUIK LETTERTYPISCH TWENTE! MAGAZINES & BROCHURES FOTOGRAFIE COLLAGESTIJL Strategie

Nadere informatie

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent!

New Penguins Talent. De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! New Penguins Talent De brug tussen de dynamische arbeidsmarkt en talent! Over New Penguins New Penguins realiseert en detacheert op het gebied van marketing, design en development. Dit betekent zowel het

Nadere informatie

FRANCE ACTION B.V. Informatiedocument. Handelsagent voor het Franse bedrijf Les Chamanes op de Nederlandse markt

FRANCE ACTION B.V. Informatiedocument. Handelsagent voor het Franse bedrijf Les Chamanes op de Nederlandse markt FRANCE ACTION B.V. Informatiedocument Handelsagent voor het Franse bedrijf Les Chamanes op de Nederlandse markt Introductie In 1982 besloot Jean Daniel Christin, naturalist en ornitholoog, zijn kennis

Nadere informatie

COLLECTIEBOEK - INLEIDNG - INTRODUCTIE YOUJEANS - MERK IDENTITEIT - BESCHRIJVING KLANT - MOODBOARDS - COLLECTIE - TRIMS, STOFFEN & KLEURKAART

COLLECTIEBOEK - INLEIDNG - INTRODUCTIE YOUJEANS - MERK IDENTITEIT - BESCHRIJVING KLANT - MOODBOARDS - COLLECTIE - TRIMS, STOFFEN & KLEURKAART COLLECTIEBOEK - INLEIDNG - INTRODUCTIE YOUJEANS - MERK IDENTITEIT - BESCHRIJVING KLANT - MOODBOARDS - COLLECTIE - TRIMS, STOFFEN & KLEURKAART - INLEIDING - Onze innovatieve jeans zal ontworpen worden door

Nadere informatie

Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren.

Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren. Visuele marketing is beelden gebruiken om je marketing boodschap te communiceren. Het is dus meer dan een logo en een banner. Het is het creëren van afbeeldingen met een verhaal, met een boodschap. Een

Nadere informatie

Visie. It s the little spontanious things in life that matter

Visie. It s the little spontanious things in life that matter De Man Visie It s the little spontanious things in life that matter Door te genieten van originaliteit en oog te hebben voor de kleine spontane gebeurtenissen om je heen, wordt de sleur van het dagelijks

Nadere informatie

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com

PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com coen ukema PORTFOLIO Coen Aukema Visual Designer coenaukema.com OPLEIDING 2009-2013 Communication & Multimedia Design Hogeschool Utrecht 2011-2012 Minor Editorial Media Design Hogeschool Utrecht 2001-2008

Nadere informatie

WHO IS THAT AWESOME BRAND WITH THAT CRAZY NAME SPACECAKE

WHO IS THAT AWESOME BRAND WITH THAT CRAZY NAME SPACECAKE ABOUT SPACECAKE DESIGN WHO IS THAT AWESOME BRAND WITH THAT CRAZY NAME SPACECAKE Spacecake is een jong en veelzijdig design merk wat zich richt op het bedenken en creëren van de meest originele en uiteenlopende

Nadere informatie

Commercial Nintendo WII

Commercial Nintendo WII Commercial Nintendo WII NINTENDO WAT ZEGGEN ZE Lea Lea toegepast op Nintendo Naam Leeftijd Doelgroep Trefwoorden Roel 25-30 Ja Energiek, Innovatief, Kids Paul 16-20 Ja Familiegericht, Uniek, Design Jeffrey

Nadere informatie

1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen?

1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen? Toelichtingen bij de jurering en het inschrijvingsformulier van de Cuckoo Awards 2012 1. Wat is voor de jury van uitzonderlijk belang om een Award toe te kennen? 1. Direct marketing is een respons-driven

Nadere informatie

SEM (Search Engine Marketing) TV & Radio Promotie Artikelen. Marketing Video & Voiceover Relatie geschenken

SEM (Search Engine Marketing) TV & Radio Promotie Artikelen.  Marketing Video & Voiceover Relatie geschenken Inhoudsopgave 1. inleiding 2 2. De organisatie 3 2.1 Organisatie gegevens 4 2.2 Motieven 4 2.3 Kwaliteiten 4 2.4 Ambities 4 3. Diensten 5 3.1 Diensten overzicht 5 3.2 Online Marketing 6 3.3 Offline Marketing

Nadere informatie

In dit merkhandbook wordt het HEMA merk en mode concept weergegeven door middel van de missie, visie, kernwaarden en beeld.

In dit merkhandbook wordt het HEMA merk en mode concept weergegeven door middel van de missie, visie, kernwaarden en beeld. inleiding 4 In dit merkhandbook wordt het HEMA merk en mode concept weergegeven door middel van de missie, visie, kernwaarden en beeld. Ook de doelgroep van HEMA damesmode online wordt beschreven door

Nadere informatie

STIJLHANDBOEK. een stijl met smaak. nederlands wijngilde

STIJLHANDBOEK. een stijl met smaak. nederlands wijngilde STIJLHANDBOEK een stijl met smaak nederlands wijngilde een vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn Een vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn. Zij heeft zich ten doel gesteld om de

Nadere informatie

Vier innovatieve ideeën die de retailtoekomst vormgeven :49

Vier innovatieve ideeën die de retailtoekomst vormgeven :49 Vier innovatieve ideeën die de retailtoekomst vormgeven 28-11-2016 12:49 Door Esther van Geffen Head of visual bij de Bijenkorf Door de enorme groei van online winkelen de afgelopen jaren, hebben de fysieke

Nadere informatie

Vakexpert bloem, groen en styling

Vakexpert bloem, groen en styling Integrale opdracht Zitobject in de natuur, Stilteruimte Opleiding Vakexpert bloem, groen en styling Crebo 25445 Cohort 2016-2017 Periode 1 Kerntaken & werkprocessen B1-K1: Maken en verkopen van groene

Nadere informatie

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI

HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI AMBACHT VAKMANSCHAP TECHNOLOGIE s-hertogenbosch HERWAARDEER AMBACHT, KOM TOT GROEI We staan aan het begin van een nieuw maaktijdperk. Wereldwijd wordt het belang van het maken en creatieve ambachten voor

Nadere informatie

Clienten Project Rol Website. Logo

Clienten Project Rol Website. Logo Clienten Project Rol Website Medialab Interactieve website jongeren Graphic Design / Logo ontwerp digiprofs Scriptfactory Logo design / Brand Identity / Spinoza Lyceum Huisstijl Ontwerp Logo Digiprofs

Nadere informatie

Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication

Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication PERSBERICHT MEI 2013 Belgische marketeers geloven massaal in groei van live communication Live Communication bureau The Oval Office peilt naar het belang van merkbelevingen bij Belgische marketing- en

Nadere informatie

Culturele opleidingen in Brabant. Online bijlage

Culturele opleidingen in Brabant. Online bijlage Culturele opleidingen in Brabant Online bijlage DUO Cultuuropleidingen WO opleidingen (Op basis van lijst Boekmanstichting 2016 1 ) Tilburg University B Algemene Cultuurwetenschappen B Online Culture:

Nadere informatie

Voorbereiding hbo kunstonderwijs

Voorbereiding hbo kunstonderwijs Keuzedeel mbo Voorbereiding hbo kunstonderwijs gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties mbo Code K0184 Penvoerder: Sectorkamer ICT en creatieve industrie Gevalideerd door: Sectorkamer ICT en creatieve

Nadere informatie

FRC Team 5412 Challenging the impossible

FRC Team 5412 Challenging the impossible FRC Team 5412 Challenging the impossible FIRST Impossible Robotics is opgericht in augustus 2014 en is een non-profit organisatie. Het team bestaat uit vijftien leden die hoofdzakelijk uit het noorden

Nadere informatie

Focus op andere mediatechnieken

Focus op andere mediatechnieken Focus op andere mediatechnieken De wereld om ons heen verandert snel, zowel commercieel als maatschappelijk. Om aansluiting bij onze klanten te houden, vraagt dat binnen Achmea (Versnellen & Vernieuwen),

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch?tip: Waarom wij? Innovatie in Design Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

S T R A T E G I E & C O N C E P T

S T R A T E G I E & C O N C E P T STRATEGIE & CONCEPT DOELSTELLING Aansporen om tot actie over te gaan en zich in te schrijven voor de woningen. Enthousiasmeren van de doelgroep voor de locatie Benadrukken unieke locatie van het project

Nadere informatie

Het etiket van de toekomst

Het etiket van de toekomst Vragen over de opdracht Stel ze dan eerst aan je docent. Als hij/zij jullie Vragen over de Eureka!Day Mail deze naar: info@eurekacup.nl START OPDRACHTGEVER OPDRACHT AANPAK BEOORDELING MEER... OPDRACHTGEVER

Nadere informatie

In hoeverre is jouw bedrijf zo ingericht dat mensen thuis aan de keukentafel een verhaal vertellen over jouw bedrijf?

In hoeverre is jouw bedrijf zo ingericht dat mensen thuis aan de keukentafel een verhaal vertellen over jouw bedrijf? Hoe word je als makelaar herinnerd? Hoe val je de dag van vandaag op? Hoe kan je uitspringen in deze schreeuwende multimedia maatschappij? Hoe zorg je ervoor dat je vertrouwen opbouwt en een goede indruk

Nadere informatie

strategie concept creatie

strategie concept creatie strategie concept creatie Wij houden van competities, daag ons uit voor uw pitch!?tip: Waarom wij? INNOVATIE IN DESIGN Een merk is de spiegel van uw creatie. Het vertegenwoordigt uw product en uw bedrijf.

Nadere informatie

De Nieuwe Buren. Creatieve vrijheid

De Nieuwe Buren. Creatieve vrijheid De Nieuwe Buren Zoals al eerder gezegd, wij zijn De Nieuwe Buren B.V. Wij doen het graag een beetje anders. Iedereen die bij ons werkt zit nog op school. In 2007 zijn wij opgericht door het Mediacollege

Nadere informatie

Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS!

Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS! Pas op voor de besmettelijke PORTFOLIOSIS! Nadenken Voorbereiding Maken Presenteren NADENKEN Nadenken Voorbereiding Maken Presenteren Soul-searching Persoonlijkheid Ervaring Doelen Waarden Sterktes en

Nadere informatie

TIPS & TRICKS: HOE MAAK IK MIJN EIGEN LOKALE HELDEN-BANNER?

TIPS & TRICKS: HOE MAAK IK MIJN EIGEN LOKALE HELDEN-BANNER? TIPS & TRICKS: HOE MAAK IK MIJN EIGEN LOKALE HELDEN-BANNER? Als organisator heb je regelmatig een passende afbeelding, banner of flyer nodig. Met deze tips & tricks hoef je geen krak te zijn met Photoshop

Nadere informatie

WIJ CREËREN HET WO(W) EFFECT.

WIJ CREËREN HET WO(W) EFFECT. WIJ CREËREN HET WO(W) EFFECT. WO Lease is een creatief internet bureau gespecialiseerd in website ontwikkeling, grafisch vormgeving & online marketing. Zo zijn wij er voor de startende ondernemers tot

Nadere informatie

Seminar. Essay conceptstores

Seminar. Essay conceptstores Seminar Essay conceptstores Marlies van den Bos 1622703 Concept Design Eng JDE-SCONE.3V-13 Marvin Fernandes 19-12-2014 1 CONTENT IntroductiE Conceptstores Communicatie Conclusie uitwerking infographic

Nadere informatie

Wat we doen. Interactief & online identiteit. Merk & identiteit. Marketing & communicatie. Branding en merkstrategie. Marketingstrategie

Wat we doen. Interactief & online identiteit. Merk & identiteit. Marketing & communicatie. Branding en merkstrategie. Marketingstrategie Wat we doen Merk & identiteit Marketing & communicatie Interactief & online identiteit Branding en merkstrategie Merkarchitectuur Positionering Visuele identiteiten... Marketingstrategie Campagnes Communicatie

Nadere informatie

Business Innovation Center TOTAL IDENTITY. key participant:

Business Innovation Center TOTAL IDENTITY. key participant: Business Innovation Center TOTAL IDENTITY key participant: 02 03 Values Meaning Connection Added value pagina 4 pagina 6 pagina 8 Lifestyle Passion Interaction Inspiration Themes Business pagina 10 pagina

Nadere informatie

CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen

CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen CREATIVITEIT KUN JE LEREN! ICC netwerkdag, 31 mei 2018 Ellie van den Bomen Programma Wat is creativiteit? Creatieve mensen en hun kenmerken Het creatief proces Hoe herken je creativiteit bij kinderen?

Nadere informatie

Training en workshops

Training en workshops Mirabeau Academy DIGITAL CONCEPT DEVELOPMENT Training en workshops MIRABEAU ACADEMY AHEAD IN A DIGITAL WORLD Digitaal denken zit in onze code. We weten exact wat er online speelt. Sinds 2001 ontwikkelen

Nadere informatie

Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world

Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world Reshaping the way you think and act to deal with the complex issues of today s world HOE GAAT HET NU? We zetten allemaal verschillende methoden in om vraagstukken op te lossen, oplossingen te ontwerpen

Nadere informatie

Sterk in presentatie

Sterk in presentatie Sterk in presentatie CUSTOM MADE valt in de prijzen Designing Haaker ontwerpt en maakt etalagepoppen op maat, o.a voor: V & D, Hunkemöller, De Bijenkorf, Claudia Strater, The Society Shop en nog vele andere

Nadere informatie

HEMA maakt trouwen toegankelijk

HEMA maakt trouwen toegankelijk conceptboek HEMA maakt trouwen toegankelijk intro jouw onvergetelijke dag wordt een belevenis met de bestaande producten van HEMA. intro Vandaag de dag behoord trouwen tot een trend. We willen steeds

Nadere informatie

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept.

Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Clicks en Bricks versterkt het Retail concept. Een advies gericht aan het warenhuis V&D in het segment damesmode. Adviesrapport Maxime Bos 2 Voorwoord Voor u ligt het adviesrapport dat is gemaakt naar

Nadere informatie

9 FEB Locatie: Campus Uithof, Utrecht TALENT DAT DE TOEKOMST DURFT VORM TE GEVEN. 6 e EDITIE

9 FEB Locatie: Campus Uithof, Utrecht TALENT DAT DE TOEKOMST DURFT VORM TE GEVEN. 6 e EDITIE 9 FEB 2017 Locatie: Campus Uithof, Utrecht TALENT DAT DE TOEKOMST DURFT VORM TE GEVEN 6 e EDITIE Nieuwe uitdagingen vragen om nieuw talent Het Sustainability Career Event (SCE2017) is het enige nationale

Nadere informatie

Positionering, identiteit en imago

Positionering, identiteit en imago WHITE PAPER Positionering, identiteit en imago Ontwerppartners bv Mauritsstraat 12 4811 EP Breda 076 522 80 66 www.ontwerppartners.nl Inleiding Dagelijks zijn wij met onze klanten in gesprek over branding

Nadere informatie

saleskit digitale mogelijkheden LINDA.

saleskit digitale mogelijkheden LINDA. saleskit digitale mogelijkheden LINDA. ALTIJD EN OVERAL AANWEZIG met content & interactie die voldoen aan de merkwaarden van LINDA. ALTIJD MET EEN KNIPOOG PROFIEL LINDA. biedt vrouwen met LINDAmagazine.nl,

Nadere informatie

mijn huis, mijn sfeer, mijn deur

mijn huis, mijn sfeer, mijn deur mijn huis, mijn sfeer, mijn deur Kijk voor meer op: MODERN LANDELIJK JAREN 30 MODERN moderne minimalistische woonstijl Strak en ruimtelijk, dat is jouw stijl. Grote gebaren, eigenzinnig. Comfort zonder

Nadere informatie

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016

RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT. September 2016 RICHTLIJNEN FOTOGRAFIE UGENT September 2016 INHOUD Introductie 3 Gebruik en plaatsing Losse / enkele foto 4 Foto wolk 4 fotografiestijlen 5 Fotografiestijl 1: conceptueel en verhalend Uitleg en voorbeelden

Nadere informatie

HAN. Community in progress

HAN. Community in progress HAN Community in progress Dit is HAN Hetgeen wat nu voor je ligt is het HAN-merkboek. HAN is de afkorting die wij gebruiken voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Dit boek geeft voor eenieder die met

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Think Different. Artikel

Think Different. Artikel Think Different. Artikel Student: Sara Bouazra Studentnummer: 1640943 Opleiding: Communicatie & Multi Media Design Specialisatie: Visual Design Vak: Seminar (herkansing) Cursusnaam: DREAM DISCOVER DO (SEMINAR)

Nadere informatie

Japanese Design Collection

Japanese Design Collection Japanese Design Collection Creëer uw eigen minimalistische sfeer 1069 Japanese Design Collection Met de Japanese Design Collection krijgt uw huis een oosters tintje. De collectie biedt mooie eigentijdse

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

DE PERSOONLIJKE BENADERING VAN MISS ETAM

DE PERSOONLIJKE BENADERING VAN MISS ETAM KLANTCASE KLANTCASE DE PERSOONLIJKE BENADERING VAN MISS ETAM 'Mooi jezelf zijn' is het motto van Miss Etam en dat straalt de modeketen ook uit op de social media kanalen. "Als merk met een online shop

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen

User Centered Design. Ontwerpbeslissingen User Centered Design Ontwerpbeslissingen Ontwerpbeslissingen: Wat wij willen doen voor jou is Met betrekking tot lessen voorbereiden: Overzichten, schema s en lesplannen moeten ook door leerlingen begrepen

Nadere informatie

De persoonlijke benadering van Miss Etam. Klantcase

De persoonlijke benadering van Miss Etam. Klantcase De persoonlijke benadering van Miss Etam Klantcase KLANTCASE De persoonlijke benadering van Miss Etam 'Mooi jezelf zijn' is het motto van Miss Etam en dat straalt de modeketen ook uit op de social media

Nadere informatie

Milo. Stijlgids 2016

Milo. Stijlgids 2016 Milo Stijlgids 2016 Inhoudsopgave Inleiding 3 Artiest en essentie branding 4 Logo 5 Stijl 6 Kleurgebruik 7 Typografie 9 Grid en layout 11 Visuals 12 2 Inleiding In deze visuele stijlgids worden de gemaakte

Nadere informatie

Uw fashion-dna over de grens

Uw fashion-dna over de grens Uw fashion-dna over de grens Als internationaal fashionmerk bent u zich er als geen ander van bewust: uw merk heeft zijn eigen identiteit, zijn eigen DNA. Dat DNA straalt u overal en op ieder moment uit.

Nadere informatie

Zin in de zomer 20% WOONTREND ZEELAND. Nieuw. korting op alle PVC vloeren uit de Vivante collectie** Zie pag. 6. transparante gordijnstoffen

Zin in de zomer 20% WOONTREND ZEELAND. Nieuw. korting op alle PVC vloeren uit de Vivante collectie** Zie pag. 6. transparante gordijnstoffen WOONTREND ZEELAND Nieuw transparante gordijnstoffen Zin in de zomer Zie pag. 6 20% korting op alle PVC vloeren uit de Vivante collectie** zie pag. 7 Mini Metamorfose Weinig moeite, veel effect met een

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Projectplan Anna Saaltink 0831864 Autonomous Mode Digital craft -

Projectplan Anna Saaltink 0831864 Autonomous Mode Digital craft - Projectplan Anna Saaltink 0831864 Autonomous Mode Digital craft - Briefing Ik vind het verontrustend dat tegenwoordig de meeste kinderen verslaafd zijn aan beeldschermen. Naast dat dit veel negatieve effecten

Nadere informatie

V2H door Jelmer Achenbach & Berthjan Achterop v 1.0

V2H door Jelmer Achenbach & Berthjan Achterop v 1.0 V2H door Jelmer Achenbach & Berthjan Achterop v 1.0 HOE GEBRUIK JE DEZE HUISSTIJLGIDS? Deze huisstijlgids omvat afspraken over vorm, lettertypes, kleurgebruik en beeldgebruik van Value2health en Prismant.

Nadere informatie

PLANKSTAAL

PLANKSTAAL PLANKSTAAL www.plankstaal.com Plankstaal vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. Daarom maakt Plankstaal samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meubels die

Nadere informatie

Visuele geletterdheid

Visuele geletterdheid Visuele geletterdheid Ola Lanko Kijken, daar draait het om in het boek Required Reading van Ola Lanko. Op een laagdrempelige manier onderzoekt de 27-jarige Oekraïense fotografe de manier waarop wij naar

Nadere informatie

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT

Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Is dit iets voor jou? Traineeship Hemmink GROEIT Traineeship Hemmink B.V. Pagina 2 Is dit iets voor jou? Dit traineeship biedt je een unieke kans om het werkveld, jezelf en Hemmink te ontdekken. Je doet

Nadere informatie

Factsheet DYNAMIC IDENTITIES Mirabeau

Factsheet DYNAMIC IDENTITIES Mirabeau Factsheet DYNAMIC IDENTITIES Mirabeau DYNAMIC IDENTITIES We ontwerpen brand identities die zich aan de actualiteit en gebruikerscontext weten aan te passen. Branding is digital branding geworden. Nog niet

Nadere informatie

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs

Wat is marketing. Hoe wordt marketing gebruikt in de praktijk. Product. Prijs Wat is marketing Marketing is het proces die je moet doorgaan om de behoeften van uw klanten te bevredigen. Eerst werd marketing gezien als het geheel van activiteiten die de ruil van producten of diensten

Nadere informatie

Social media checklist

Social media checklist Social media checklist In 15 minuten klaar om klanten te benaderen Sociale media audit? Elk bedrijf weet wel dat ze iets met sociale media moeten doen en hebben daarom ook (toen ze wat tijd over hadden)

Nadere informatie

Twist Rolgordijnen. Verrassend veel variatie in privacy en sfeer

Twist Rolgordijnen. Verrassend veel variatie in privacy en sfeer Twist Rolgordijnen Verrassend veel variatie in privacy en sfeer 5833 5833 Verrassende variant op bestaande raambekleding Twee langs elkaar te bewegen lagen stof, waarin horizontale transparante banen zijn

Nadere informatie

creatief.uniek.veelzijdig

creatief.uniek.veelzijdig info@r10grafischontwerp.nl www.r10grafischontwerp.nl creatief.uniek.veelzijdig Jezelf duidelijk en onderscheidend positioneren in de markt begint met naar buiten toe treden. Hierbij is het van belang dat

Nadere informatie

Laten we het anders doen

Laten we het anders doen NET EFFE ANDERS Laten we het anders doen Gaaf dat je deze checklist hebt gedownload! Klopt het als ik zeg dat je ook bezig bent met de vraag: Hoe kan mijn bedrijf anders zijn? In deze checklist bespreken

Nadere informatie

Transformatie naar een wendbare organisatie

Transformatie naar een wendbare organisatie Transformatie naar een wendbare organisatie Ervaringen bij ING Paul Spronk Wat speelt er in de banksector? Zijn er overeenkomsten met de zorgsector? - Productie gedreven - Gefragmenteerd - Veel procedures

Nadere informatie

Let s introduce you to...

Let s introduce you to... Let s introduce you to... The Millennials The Outspoken Millennials zijn mannen en vrouwen van 20 t/m 28 jaar en een subgroep van de Millennials. Afriek richt haar communicatie momenteel op de Conscious

Nadere informatie

PLANKSTAAL

PLANKSTAAL PLANKSTAAL www.plankstaal.com Plankstaal vindt dat iedereen recht heeft op een eigen plek in onze maatschappij. Daarom maakt Plankstaal samen met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meubels die

Nadere informatie

PLANKSTAAL. Namen initiatiefnemer: Functie: Telefoon: Website: Naam project: Thema Wereldprijs: Naam organisatie: KvK: Organisatievorm:

PLANKSTAAL. Namen initiatiefnemer: Functie:   Telefoon: Website: Naam project: Thema Wereldprijs: Naam organisatie: KvK: Organisatievorm: Namen initiatiefnemer: Functie: Email: Telefoon: Website: Naam project: Thema Wereldprijs: Naam organisatie: KvK: Organisatievorm: Mira Nasruddin Ontwerpster leermethode & oprichter info@plankstaal.com

Nadere informatie

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving

Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving DEKKERS-FRANSEN Uw keuken en interieur Alles naar wens, een ultieme beleving Het juiste gevoel De keuken is vaak het hart van een woonhuis. Een belangrijke plek in uw leefomgeving. Daar wilt u zich thuis

Nadere informatie

Hoe kun je kinderen bewust maken van duurzame kleding?

Hoe kun je kinderen bewust maken van duurzame kleding? CONCEPT Hoe kun je kinderen bewust maken van duurzame kleding? Onderzoeksvraag 1 Duurzaamheid wordt steeds belangrijker. We willen graag bewuster leven, maar worden verleidt door grote, goedkope ketens

Nadere informatie

Presentatiedocument. Persoonlijk logo

Presentatiedocument. Persoonlijk logo Presentatiedocument Persoonlijk logo Timo de Winter IAD 16-10-2010 Inhoudsopgave Logo onderzoek 3 Analyse 3 Uitgangspunten 4 Eigen voorwaarden 4 Concept 4 Schetsen 5 Eerste schetsen 5 Uitgewerkte schetsen

Nadere informatie

HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY

HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY HUISSTIJL MANUAL DELTA ACADEMY HZ UNIVERSITY OF APPLIED SCIENCES Augustus 2012 INHOUD C G DELTA ACADEMY 1 LOGO 1.1 VERSCHIJNINGSVORMEN & KLEURGEBRUIK DELTA ACADEMY LOGO 1.2 DELTA ACADEMY ENDORSED LOGO

Nadere informatie

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green

Battle of Concepts. Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green Battle of Concepts Mark Schilder Elize Elias Ersen Durnea Dave Koekebacker Rowan Green 1 Index: Voorwoord: Brainstorm Keuzes Business Model Media Markt Pas Conceptbeschrijving blz.3 blz.4 blz.5 blz.6 blz.7

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

MARITIEME HACKATHON 9&10 NOV 18 DÉ HACKATHON VOOR VERNIEUWERS IN DE ZEESCHEEPVAART EN SCHEEPSBOUW

MARITIEME HACKATHON 9&10 NOV 18 DÉ HACKATHON VOOR VERNIEUWERS IN DE ZEESCHEEPVAART EN SCHEEPSBOUW MARITIEME HACKATHON 9&10 NOV 18 DÉ HACKATHON VOOR VERNIEUWERS IN DE ZEESCHEEPVAART EN SCHEEPSBOUW INITIATIEF VAN: Expert team: ACHTERGROND Bedrijven die doelbewust bezig zijn met het onderzoeken en implementeren

Nadere informatie

re cla me de; v(m) -s het geheel van middelen dat men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz.

re cla me de; v(m) -s het geheel van middelen dat men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz. ZICHTBAAR ANDERS re cla me de; v(m) -s het geheel van middelen dat men inzet om de verkoop te bevorderen, aanhangers te werven enz. 49 x 4 METER FULL-COLOUR BANNER bevisible zichtbaar anders Als fullservice

Nadere informatie

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+

LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ LIVE LEEFT! VAN EEN 7 NAAR EEN 9+ VERBINDEN & COMMUNICEREN Het wordt voor verenigingen steeds belangrijker om een inhoudelijke connectie met leden te maken. Wat vinden leden echt belangrijk? En hoe vind

Nadere informatie

Kunst en cultuur in keuzedelen

Kunst en cultuur in keuzedelen ONTWIKKELINGEN CULTUUREDUCATIE IN HET MBO KEUZEDELEN Kunst en cultuur in keuzedelen Sinds de herziening in de kwalificatiestructuur van het mbo in augustus 2016 staan naast beroepsgerichte vakken ook keuzedelen

Nadere informatie

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF

CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF CREATIEF MERKDESIGNDOCUMENT VAN MOOF Student: Bart Soeters Student#: 2033839 Docent: Monique Burggraaf School: Avans Hogeschool Opleiding: Advanced Business Creation Plaats: s-hertogenbosch INLEIDING In

Nadere informatie

HAPARKO COSMETICS Ons concept voor uw succes!

HAPARKO COSMETICS Ons concept voor uw succes! HAPARKO COSMETICS Ons concept voor uw succes! Haparko Cosmetics HAPARKO COSMETICS is opgericht door Hester en Pieter van Hattem. Inmiddels zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbare leverancier van cosmetica,

Nadere informatie

yuki huisstijlmanual

yuki huisstijlmanual Inhoud 3 Huisstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid wordt alleen bereikt, wanneer iedereen zich houdt aan

Nadere informatie

Opdracht Maatschappijleer Perceptie

Opdracht Maatschappijleer Perceptie Opdracht Maatschappijleer Perceptie Opdracht door Dagmar 2015 woorden 5 april 2018 8,5 1 keer beoordeeld Vak Maatschappijleer Perceptie Opdracht A Bob deed mee aan de marathon. Hij was zich al weken aan

Nadere informatie

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE

RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE RobbieNetworks YOUR ONLINE AVATAR FASHION STORE WAT IS ROBBIENETWORKS? RobbieNetworks is een innovatief bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het leveren van avatars (alter ego). Onze missie is: het

Nadere informatie

Kasumi van Eijk Robin de Jong Plan van aanpak Carla kastelein MM2C

Kasumi van Eijk Robin de Jong Plan van aanpak Carla kastelein MM2C Kasumi van Eijk Robin de Jong Plan van aanpak Carla kastelein MM2C Inhoud 1. introductie 2. debriefing 3. doelgroep 4. doelstelling 5. werkwijze 6. planning 7. prijslijst 8. Concurrentie analyse 9 Concept

Nadere informatie

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS

NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS Persbericht, juni 2015 NIEUWE SECTORINDELING VOOR MAISON&OBJET PARIS De aankomende editie van de Parijse Maison&Objet vindt plaats van 4 t/m 8 september 2015. Nauwgezet volgt de organisatie van de Maison&Objet

Nadere informatie

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN

HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN HET SLIMME VIDEO PLATFORM VOOR DE LEUKSTE VROUWEN VAN NEDERLAND DIE NIETS WILLEN MISSEN SALESKIT MOODFORMAGAZINES HET GAAT EROM DAT JE EEN DIEPERE, MEER WEZENLIJKE ROL SPEELT IN HET LEVEN VAN CONSUMENTEN.

Nadere informatie