Samen bouwen aan een financieel gezonde toekomst. AABELL Budgetbegeleiding & Bewindvoering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Samen bouwen aan een financieel gezonde toekomst. AABELL Budgetbegeleiding & Bewindvoering"

Transcriptie

1 Samen bouwen aan een financieel gezonde toekomst AABELL Budgetbegeleiding & Bewindvoering

2

3 Deze brochure is geschreven om u te informeren over beschermingsbewind, de werkwijze van Aabell en wat wij voor u kunnen betekenen.

4 INHOUDSOPGAVE Beschermingsbewind 3 Wie is Aabell 4 Budgetbegeleiding of beschermingsbewind 6 Taken van de bewindvoerder 8 De procedure 11 Stap 1. Het intakegesprek 12 Stap 2. De rechtbank 14 Stap 3. De financiële administratie 16 Stap 4. Het aflossen van de schulden 19 Verwachtingen 21 Aanvullende informatie 23 Contact 27

5 3 BESCHERMINGS BEWIND Wanneer een persoon achttien jaar of ouder is, kan en mag deze persoon zelfstandig beslissingen nemen over zijn of haar eigen geld. Volgens de Nederlandse wet bent u dan handelingsbekwaam. Maar het kan voorkomen dat u niet in staat bent zelf beslissingen te nemen over het eigen geld of dat het beheren van het geld niet goed verloopt. Dit kan verschillende redenen hebben, zoals psychische problemen, inkomstenterugval, lichamelijke of verstandelijke beperkingen of een verslaving. Maar een andere belangrijke reden kan zijn dat u de ontstane schulden niet meer overziet. U bent het overzicht over uw financiën kwijt. Voor mensen die niet in staat zijn hun inkomen en uitgaven te beheren, heeft de Nederlandse regering in 1982 onder bewindstelling ingevoerd. Dit wordt ook wel beschermingsbewind genoemd. Tegenwoordig zijn schulden de belangrijkste reden voor beschermingsbewind.

6 4 WIE IS AABELL Aabell is haar werkzaamheden gestart, omdat vanuit de maatschappij een grote vraag is naar erkende beschermingsbewindvoerders. Onze medewerkers zijn erkende en ervaren bewindvoerders die u helpen en ondersteunen met het op orde brengen en houden van uw algehele financiële administratie. Dit doen zij door uw inkomen en vermogen tijdelijk of definitief te beheren. Wanneer u onder bewind staat of budgetbegeleiding heeft, neemt u geen zelfstandige beslissingen meer over uw eigen financiën. Onze bewindvoerders nemen deze taak over om u zo goed mogelijk te helpen de financiën weer op orde te brengen of te houden. Door kennis en ervaring die onze bewindvoerders hebben rondom het beheer van financiën en wettelijke en sociale regelingen, kunnen zij u uitstekend helpen. Daarnaast staan onze bewindvoerders open voor uw persoonlijke situatie, willen zij samenwerken met u en zorgen zij voor rust in de algehele situatie. Aabell knoopt alle losse einden aan elkaar. Tijdens het beschermingsbewind onderhouden wij het contact met alle organisaties die betrokken zijn bij uw financiën en eventuele schulden, en zoeken we voor u een goede oplossing.

7 Aabell is lid van de Branchevereniging Professionele Bewindvoerders en Inkomens beheerders (BPBI). Zij houden de kwaliteit en professionaliteit van Aabell in de gaten en controleren of alle handelingen goed worden uitgevoerd. Daarnaast staat Aabell ingeschreven bij de Stichting Financieel Toezicht Inkomensbeheer (FTI). Deze stichting houdt toezicht op onze financiën. Samen stellen zij hoge eisen aan onze dienstverlening. Wij worden jaarlijks gecontroleerd en getoetst. Hierdoor kunt u erop vertrouwen dat Aabell verantwoord omgaat met uw zaken.

8 6 BUDGETBEGELEIDING OF BESCHERMINGSBEWIND Niet iedereen kan onder bewind worden gesteld, hier is een grondige reden voor nodig. De kantonrechter beoordeelt of de reden voor beschermingsbewind grondig is en spreekt deze uiteindelijk wel of niet uit. Wanneer de gegronde reden voor beschermingsbewind niet meer van toepassing is, kan het beschermings bewind worden opgeheven. Dit gaat in overleg met uw bewindvoerder en hiervoor dient een verzoek te worden ingediend bij de kantonrechter. Wanneer de kantonrechter vindt dat de gegronde reden daadwerkelijk niet meer van toepassing is, heft hij of zij het beschermingsbewind op. Hierna wordt door de bewindvoerder een eindafrekening opgemaakt. Dit is een overzicht van uw inkomen, uitgaven, bezittingen, vorderingen en eventuele schulden. Deze eindafrekening wordt met u besproken en u dient deze samen met de bewindvoerder te ondertekenen. Daarna wordt de eindafrekening naar de kantonrechter gestuurd. Beschermingsbewind loopt vaak over in budgetbegeleiding, om u zo te laten wennen aan het zelfstandig behartigen van uw financiën.

9 Bij budgetbegeleiding is geen uitspraak nodig van de kantonrechter. Samen met uw bewindvoerder wordt een overeenkomst gesloten, waarin alle afspraken staan beschreven die met elkaar zijn gemaakt. Bij budgetbegeleiding houdt u meer het beheer in eigen handen, blijft u zelf de vaste lasten betalen en moet u zelf contact zoeken en onderhouden met betrokken organisaties. Dit gebeurt vaak na een periode van intensieve begeleiding, die vrijwel overeenkomt met beschermingsbewind. Deze periode is nodig om u van goed advies te kunnen voorzien, wanneer u zelf het beheer geleidelijk aan weer overneemt. Samen met de bewindvoerder wordt bepaald wanneer budgetbegeleiding niet meer nodig is. Voor het beëindigingen van budgetbegeleiding is geen uitspraak van de kantonrechter nodig.

10 8 TAKEN VAN DE BEWINDVOERDER Onze bewindvoerders zorgen ervoor dat uw vaste lasten worden betaald, u uw leefgeld ontvangt en voldoet aan alle verplichtingen. Uw leefgeld wordt bepaald naar aanleiding van uw budgetplan. Door deze begroting wordt duidelijk hoeveel leefgeld u kunt ontvangen. Daarnaast wordt maandelijks ook een deel van uw inkomen gereserveerd voor onvoorziene uitgaven. U kunt dan denken aan een wasmachine die kapot gaat, feestdagen of verjaardagen. Verplichtingen zijn het doen van uw belastingaangifte, aanvragen van toeslagen en bijzondere bijstand. Uw bewindvoerder beoordeelt waar u recht op heeft en regelt dit voor u. Naast dat wij helpen met de financiën, inventariseren wij ook eventuele schulden. Uw bewindvoerder brengt deze in kaart met informatie die door u wordt aangeleverd. Daarbij worden alle schuldeisers en overheidsinstanties aangeschreven en wordt hen gevraagd alle correspondentie met betrekking tot uw schulden naar de bewindvoerder te sturen. Op deze manier kan uw bewindvoerder een goede schuldeninventarisatie maken en beoordelen welk schuldhulpverlenings traject voor u moet worden opgestart. U ervaart hierdoor meer rust, doordat u niet meer lastig wordt gevallen met post van schuldeisers en deurwaarders. Wanneer u zorgt dat de bewindvoerder goed is geïnformeerd over uw situatie en eventuele schulden, kan hij of zij een plan maken om u zo goed mogelijk te helpen. Verder vertellen wij u ook hoe het maken van nieuwe schulden kan worden voorkomen.

11 Begeleiding Ondersteuning Advies Het aanvragen van beschermingsbewind Het inkomen beheren Het vermogen beheren Vaste lasten en openstaande rekeningen betalen van beschikbaar inkomen Loon of uitkering innen Leefgeld uitbetalen Aanvraag huur- en zorgtoeslag Aanvraag individuele inkomenstoeslag ( indien van toepassing) Aanvragen en controleren van bijzondere toeslag/bijstand Aanvraag kwijtschelding gemeentelijke belastingen Aanvraag kwijtschelding waterschaplasten Verzekeringen controleren/afsluiten Aangifte doen voor belasting (BOX 1/3) In kaart brengen van de schulden en zoeken naar een passende oplossing Afhankelijk van uw inkomen, uitgaven en eventuele schulden kan voor u worden gespaard Jaarlijks verantwoording afleggen aan de kantonrechter

12 DE PROCEDURE

13 11 DE PROCEDURE Op de volgende pagina s is de werkwijze van Aabell uitgebreid beschreven. De procedure is opgedeeld in verschillende tijdsmomenten, zoals het intakegesprek, de rechtbank, de financiële administratie en het aflossen van schulden. Elk tijdsmoment bevat een omschrijving van de procedure, een checklist en een tijdsbalk die het verloop van elk tijdsmoment weergeeft. De tijdsbalk is een thermometer, want net als vele omstandigheden die invloed hebben op het weer en uiteindelijk op een thermometer, hebben ook vele omstandigheden invloed op het verloop van het beschermingsbewind. Beschermingsbewind en budgetbegeleiding bij Aabell zijn maatwerk, uw belangen staan bij ons voorop. Daarom kunnen sommige procedures en tijdsmomenten in de brochure afwijken van de werkelijke situatie.

14 12 Stap 1: Het intakegesprek Samen met u wordt besloten of bewindvoering de beste oplossing is voor uw situatie. U krijgt alle gelegenheid om vragen te stellen wanneer iets onduidelijk Zodra u zich heeft aangemeld of heeft laten is. aanmelden via uw begeleider, een wijkagent of een hulpverlengingsinstantie Tot slot wordt de aanmeldprocedure bij Aabell, wordt binnen één week contact doorgenomen. Mocht u na het met u opgenomen om een intakegesprek in intakegesprek besluiten over te gaan tot te plannen. Dit intakegesprek vindt bij u bewindvoering door Aabell, dan wordt de thuis plaatst, als dit mogelijk is, om zo een aanvraag door ons verzorgd bij het goed beeld te krijgen van uw persoonlijke kantongerecht. situatie. Tijdens het intakegesprek wordt uw situatie besproken, wordt verteld wat Bij budgetbegeleiding hoeft uw Aabell voor u kan betekenen, hoe wij te aanmeldprocedure niet te worden werk gaan en wat u van ons mag opgestuurd naar het kantonrecht. Uw verwachten. aanmeldprocedure gaat dan samen in overleg met de bewindvoerder. Wat moet u klaarleggen voor het intakegesprek: Kopie van beiden zijden van identiteitskaart, rijbewijs of paspoort Een verklaring waarin u uitlegt wat de situatie is en waarom u beschermingsbewind nodig heeft Een verklaring vanuit de begeleidende instantie Een recent schuldenoverzicht, mochten er schulden zijn en een verklaring voor het ontstaan van deze schulden Een recente inkomensspecificatie

15 Stap 3. Het intakegesprek vindt bij u thuis plaats 3-6 weken Stap 2. Aabell ontvangt de aanmelding en neemt contact met u op 1 week Stap 1. Het versturen van de aanmelding naar Aabell

16 14 Stap 2: De rechtbank Wanneer de rechtbank het verzoekschrift heeft ontvangen, stuurt deze een uitnodiging naar u en Aabell voor een zitting. De zitting is niet openbaar en duurt vaak 5 à 10 minuten. U en de bewindvoerder dienen aanwezig te zijn, eventuele familieleden en/of begeleiders zijn ook welkom. Tijdens de zitting legt de kantonrechter nogmaals uit wat beschermingsbewind inhoudt. Daarnaast stelt de kantonrechter enkele vragen aan u en de bewindvoerder. De kantonrechter kan bijvoorbeeld vragen waarom u denkt dat beschermingsbewind nodig is in uw situatie. Maar ook of het duidelijk is voor u wat beschermingsbewind inhoudt. Daarna wordt de bewindvoerder gevraagd waarom hij of zij denkt dat beschermingsbewind nodig is. Uiteindelijk spreekt de kantonrechter wel of geen beschermingsbewind uit. Ongeveer twee weken na de zitting ontvangen u en Aabell een beschikking. Hierin staat beschreven of de kantonrechter u wel of niet onder bewind stelt bij Aabell en de redenen hiervoor. Wanneer u budgetbegeleiding heeft, hoeft u niet naar de rechtbank. Wat moet u meenemen naar de rechtbank: Geldig identiteitskaart, rijbewijs of paspoort

17 Stap 7. Rechtbank stuurt een beschikking met daarin de beslissing 2 weken Stap 6. De zitting in de rechtbank met bewindvoerder 2-3 weken Stap 5. Rechtbank ontvangt het verzoekschrift en stuurt een uitnodiging 1 week Stap 4. Het versturen van het verzoekschrift naar de rechtbank

18 16 Stap 3: De financiële administratie Nadat de beschikking is binnengekomen en de kantonrechter toestemming heeft gegeven voor beschermingsbewind via Aabell, worden twee nieuwe rekeningen voor u geopend door de bewindvoerder. De eerste rekening is de beheerrekening, hier komt al uw inkomen en toeslagen op binnen. Van deze rekening worden alle vaste lasten betaald. De tweede rekening is de leefgeldrekening. Op deze rekening wordt periodiek geld gestort waarvan u kunt leven. De hoogte van het leefgeld wordt samen met uw bewindvoerder bepaald. Alle lopende rekeningen worden opgeheven. Het geld op de twee nieuwe rekeningen blijft wettelijk gezien van u en staan ook op uw naam. Alle inkomsten en uitgaven worden volgens afspraak aan u bekend gemaakt en dit kunt u ook zelf inzien. Aabell stelt namelijk voor u een digitaal kasboek op, zodat u online alle rekeningen en betalingen kunt bekijken. Mocht u geen computer of internet hebben, dan wordt het overzicht maandelijks naar u toegestuurd per post. Tijdens het intakegesprek wordt met u afgestemd hoe de overdracht van uw financiële administratie precies verloopt. Wanneer dit met u is afgestemd, is het van groot belang dat u al het papierwerk gaande over uw financiën compleet heeft voor uw bewindvoerder.

19 Nadat de financiële administratie bij Aabell aanwezig is, worden alle betrokken organisaties en instanties op de hoogte gebracht van de onderbewindstelling bij Aabell. Hen wordt gevraagd voortaan alle post naar Aabell te sturen. Hierdoor heeft de bewindvoerder een beter inzicht in de financiële situatie en krijgt u meer rust. Het kan voorkomen dat u toch post blijft ontvangen van instanties, omdat zij niet verplicht zijn het postadres te wijzigen. Het is belangrijk dat u deze post dan doorstuurt naar uw bewindvoerder. Uw privépost blijft u echter zelf ontvangen. Er is geen sprake van een postblokkade. Wat moet u klaarleggen voor de bewindvoerder: Inkomen (salarisspecificaties, uitkeringsspecificaties van de laatste 4 maanden) Huur/hypotheek (huurcontract, hypotheekakte, koopcontract, specificaties betaling huur/hypotheek) Water/elektriciteit/gas (energiecontracten, voorschot specificaties) Verzekeringen (verzekeringspolissen, zorgpolissen) Abonnementen televisie/vaste telefoon/internet (contracten van leveranciers, maandelijkse kostenspecificaties) Abonnementen van mobiele telefonie (contract leverancier, maandelijkse kostenspecificaties) Abonnementen op tijdschriften/kranten/(sport)verenigingen Belastingen Brieven/overzichten van alle schulden Bankafschriften van alle bankrekeningen van de afgelopen vier maanden

20 Stap 12. Het toesturen van de inloggegevens van het kasboek 2 maanden Stap 11. Alle betrokken organisaties en instanties op de hoogte brengen 1-2 weken Stap 10. De financiële administratie ophalen bij u thuis 1-2 weken Stap 9. Eventueel een nieuwe afspraak maken om de financiële administratie op te halen 1 week Stap 8. Beschikking is binnengekomen bij Aabell, twee weken na de uitspraak van de rechter worden twee nieuwe rekeningen geopend

21 19 Stap 4: Het aflossen van de schulden Wanneer uw schulden door uw bewindvoerder zijn geïnventariseerd en bevestigd zijn door de betrokken schuldeisers, wordt een schuldhulpverleningstraject gestart. Het schuldhulpverleningstraject kan worden uitgevoerd door Aabell zelf of kan worden uitbesteed aan de betreffende gemeente. De keuze hierin wordt gebaseerd op basis van uw totale schulden en/of de aard van uw schulden. Het schuldhulpverleningstraject wordt gestart met een minnelijk traject, MSNP. Hierin krijgen alle schuldeisers een voorstel om mee te werken aan het aflossen van uw schulden tegen finale kwijting. Dit houdt in dat na het uitvoeren van het voorstel, schuldeisers geen schulden meer kunnen vorderen tijdens het minnelijke traject. Als alle schuldeisers akkoord gaan met het voorstel dan heeft u een minnelijke schuldhulpverleningstraject. Dit traject duurt 3 jaar, maar kan door omstandigheden uitlopen tot maximaal 5 jaar. Indien een schuldeiser niet wil meewerken aan het minnelijke traject, kan de rechter worden gevraagd een dwangakkoord af te geven om de schuldeisers toch over de streep te trekken mee te werken in het minnelijke traject. Mocht dit dwangakkoord ook niet helpen, dan wordt bij de rechtbank een verzoek ingediend u toe te laten tot het wettelijke traject, WSNP. Voor dit traject dient u samen met uw bewindvoerder bij de rechtbank te onderbouwen hoe de schulden zijn ontstaan en wat u al heeft gedaan om de schulden op te lossen. Daarnaast is het van belang dat recent geen nieuwe schulden zijn ontstaan en de vaste lasten zijn betaald. Ook het wettelijke traject duurt 3 jaar, maar kan door omstandigheden uitlopen tot maximaal 5 jaar. Voor dit traject krijgt u naast uw huidige bewindvoerder, een WSNP bewindvoerder toegewezen. Deze is er voor de schuldeisers.

22 Stap 16. Schuldenvrij 3-5 jaar Stap 15. Starten van het minnelijke traject 120 dagen Stap 14. Het inzichtelijk maken van alle schulden en betalingsvoorstellen doen aan alle schuldeisers 4-12 maanden Stap 13. Het vaste lasten beheer uitvoeren

23 21 VERWACHTINGEN Wat mag u van ons verwachten? Professionaliteit; wanneer Aabell beheer heeft over uw financiën, kunt u van ons een professionele houding verwachten. Rust en vertrouwen; tijdens onze samenwerking probeert Aabell rust voor u te creëren en vertrouwen op te bouwen. Verantwoording; de bewindvoerder legt verantwoording af naar u over wat hij of zij uitvoert. Inzicht in uw financiën; tijdens het bewind krijgt u volledig inzicht in uw algehele financiële administratie door middel van een kasboek. Deze kunt u online bekijken. Wanneer u niet beschikt over een computer of internet, dan ontvangt u maandelijks afschriften van uw bankrekeningen. Geen zakelijke post meer; Aabell schrijft alle organisaties aan met de mededeling dat uw zakelijke post naar ons kantoor gezonden moet worden en u hier niet meer mee mag belasten. Vast contactpersoon; u krijgt een vaste bewindvoerder toegewezen die uw dossier behandelt. Met deze bewindvoerder heeft u contact en maakt u afspraken. Bij afwezigheid van uw bewindvoerder, heeft u een vaste vervangende bewindvoerder.

24 Wat verwachten wij van u? Inkomen; u zorgt dat u uw inkomen behoudt of krijgt. Eerlijkheid; u bent eerlijk over uw situatie naar uw bewindvoerder toe en deelt alle informatie die van toepassing is. Samenwerking; u gaat met ons de samenwerking aan. Openheid; wanneer iets verandert in uw situatie geeft u dit door aan uw bewindvoerder. Medewerking; u gaat geen nieuwe leningen of andere financiële verplichtingen aan. U maakt geen nieuwe schulden. Wat kunnen wij niet voor u regelen? Het inschrijven in de basisadministratie van de gemeente. Het aanvragen van een DigiD. Het aanleveren van medische gegevens. Het uitschrijven bij het zorgkantoor. Het aanschrijven van fondsen. Het zoeken van woonruimte of betaalde baan. Voorkomen dat beslag wordt gelegd op goederen of inkomen. Wij kunnen enkel controleren of beslagleggers zich aan de regels houden en hier actie op ondernemen. Het aanmelden bij het UWV werkbedrijf. Samen komen we verder!

25 23 AANVULLENDE INFORMATIE Leefgeld De hoeveelheid leefgeld dat u ontvangt wordt aan de hand van het budgetplan bepaald. Samen met uw bewindvoerder spreekt u af wanneer dit leefgeld naar u wordt overgemaakt. Uitzondering: Wanneer de dag van uw leefgeld valt op een feestdag, dan wordt uw leefgeld vooraf aan deze feestdag overgemaakt. De afwijkende dagen worden tijdig aan u doorgegeven via . Daarnaast kunt u onze website in de gaten houden. Extra leefgeld Wanneer u extra leefgeld nodig heeft, willen wij u vriendelijk vragen dit minimaal twee dagen van tevoren aan te vragen. Een verzoek voor extra leefgeld heeft in ons systeem namelijk verwerkingstijd nodig. Post Nadat de financiële administratie bij Aabell aanwezig is, worden alle betrokken organisaties en instanties op de hoogte gebracht van de onderbewindstelling bij Aabell. Hen wordt gevraagd voortaan alle post naar Aabell te sturen. Het kan voorkomen dat u toch post blijft ontvangen van instanties, omdat zij niet verplicht zijn het postadres te wijzigen. Het is belangrijk dat u deze post dan doorstuurt naar uw bewindvoerder. U kunt deze post naar ons en of per gewone post toezenden. Aabell kan daardoor deze instanties nogmaals verzoeken het correspondentieadres te wijzigen.

26 Samenwonen of trouwen Andere personen die bij u wonen Als u de wens heeft om te gaan Wanneer volwassen kinderen of andere samenwonen of trouwen, is het belangrijk personen bij u inwonen, die een zelfstandig dat u dit eerst overlegt met uw inkomen ontvangen, dient u dit bij uw bewindvoerder om zo de financiële bewindvoerder aan te geven. De inkomsten gevolgen te bespreken. Samenwonen of van volwassen kinderen en anderen trouwen kunnen van invloed zijn op personen kunnen namelijk gevolgen verschillende uitkeringen. Mochten deze hebben voor uw financiële situatie. Uw worden beëindigt dan heeft dit grote uitkering kan worden verlaagd of u kunt uw gevolgen voor uw inkomen. Wanneer geen huurtoeslag verliezen. Door uw inkomsten worden ontvangen kan uw bewindvoerder op de hoogte te stellen, bewindvoerder de vaste lasten niet kunnen afspraken worden gemaakt voor de betalen. Hierdoor kunnen achterstanden betalingen van uw vaste lasten. Daarnaast ontstaan. Het kan ook voorkomen dat uw dient u uw uitkeringsinstantie op de hoogte partner schulden heeft. Wanneer u dan te stellen van de inkomsten van de trouwt in gemeenschap van goederen, bent volwassen kinderen en anderen personen. u hier ook verantwoordelijk voor. Ook wanneer de kinderen of andere personen het huis uitgaan, dient u dit te melden bij uw bewindvoerder.

27 Indien u ontslagen wordt of uw uitkering wordt beëindigt Wanneer wijzigingen plaatsvinden in uw omgeving, zoals ontslag of de beëindiging van uw uitkering, dient u dit door te geven aan uw bewindvoerder. Zo weet hij of zij dat er (tijdelijk) geen inkomen binnenkomt. Als er geen inkomen binnenkomt en u geen reserves heeft, kunnen de vaste lasten niet worden betaald en kunnen achterstanden ontstaan. Wanneer u deze wijziging direct meldt bij uw bewindvoerder kan worden bekeken welke betalingen wel of niet moeten worden uitgevoerd. Overstappen van energieleverancier Wanneer u wilt overstappen van energieleverancier dient u vooraf te overleggen met uw bewindvoerder, hij of zij dient een akkoord te geven voordat u kunt overstappen. Aan het overstappen naar een andere energieleverancier zijn vaak extra kosten verbonden. Uw bewindvoerder controleert of u de kosten kunt betalen zonder dat er (nieuwe) schulden ontstaan. Afsluiten abonnementen Wanneer u graag van abonnement wilt veranderen of wilt afsluiten, dient u dit eerst te bespreken met uw bewindvoerder, hij of zij dient hier toestemming voor te geven. Wanneer u bijvoorbeeld een telefoonabonnement afsluit en daarbij over uw bundel gaat, kan dit extra kosten met zich meebrengen. Uw bewindvoerder beoordeelt of u de kosten kunt betalen zonder dat er (nieuwe) schulden ontstaan. Behandeling bij de tandarts De kosten voor de tandarts kunnen snel oplopen wanneer u bijvoorbeeld geen aanvullende verzekering heeft. Daarom is het van belang dat u, voordat u tandartskosten gaat maken, vooraf overlegt met uw bewindvoerder. Zo kan de bewindvoerder nagaan of het mogelijk is om de kosten via de bijzondere bijstand van uw gemeente terug te krijgen.

28 Dierenarts Een behandeling van uw huisdier bij de dierenarts kan prijzig zijn. Daarom dient u allereerst bij de dierenarts na te vragen wat de vermoedelijke kosten zijn van de behandeling. Daarna dient u de kosten te overleggen met uw bewindvoerder. Kosten bewindvoering Aan het bewind zijn kosten verbonden die jaarlijks worden vastgesteld door het Landelijk Overleg Vakinhoud Civiel en Kanton (LOVCK)1. Tijdens het intakegesprek wordt u hier verder over geïnformeerd. Verhuizen Indien u gaat verhuizen, dient u dit eerst met de bewindvoerder te bespreken. Uw bewindvoerder kijkt namelijk samen met u of de nieuwe woning betaald kan worden. U dient een akkoord te hebben van uw bewindvoerder voor u kunt verhuizen. Leningen Zonder schriftelijke toestemming van uw bewindvoerder mag u geen nieuwe leningen aangaan. Dit geldt ook voor leningen bij bekenden.

29 27 CONTACT Bezoekadres (op afspraak) Bijdorp-Oost LA Barendrecht Correspondentieadres Postbus AL Barendrecht Telefoon Indien u vragen heeft, kunt u telefonisch of via contact opnemen. Aabell is voor telefonisch contact tussen uur bereikbaar op de volgende dagen: Maandag Dinsdag Donderdag Vrijdag Wij vragen uw begrip en geduld mocht het iets langer duren met het beantwoorden van uw vragen. Wij doen ons uiterste best, maar soms moeten vragen worden nagekeken en worden uitgezocht om u te kunnen voorzien van een volledig en juist antwoord.

30

31

32 Tot de laatste steen.

Samen bouwen aan een financieel gezonde toekomst. AABELL Budgetbegeleiding & Bewindvoering

Samen bouwen aan een financieel gezonde toekomst. AABELL Budgetbegeleiding & Bewindvoering Samen bouwen aan een financieel gezonde toekomst AABELL Budgetbegeleiding & Bewindvoering Deze brochure is geschreven om u te informeren over de werkwijze van Aabell en wat wij voor u kunnen betekenen.

Nadere informatie

Meer over bewindvoering

Meer over bewindvoering Meer over bewindvoering Wat is bewindvoering? Wanneer u niet meer in staat bent uw financiële zaken te regelen, dan kan een bewindvoerder u daarbij helpen. Een bewindvoerder beheert uw inkomsten en uitgaven

Nadere informatie

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Helder bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Zodra het bewind is uitgesproken, wordt u door de rechtbank ingeschreven in het bewindsregister. Als de beschikking vanuit de

Nadere informatie

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding.

Tijdens het gesprek komen de inkomsten, uitgaven, achterstanden en/of schulden aan bod en ook de reden voor aanmelding. Budget Support 1. Aanmelding Uiteraard begint het bij de aanmelding van de klant bij Budget Support. Dit kan de klant doen door langs te komen op kantoor, telefonisch, per e-mail of via het contactformulier

Nadere informatie

Kennismaking. Bewindvoering

Kennismaking. Bewindvoering Kennismaking Bewindvoering Zes Rivieren Bewindvoeringskantoor Zes Rivieren is een eenmanszaak van Henk-Jan Tromp. De missie van mijn kantoor is het ondersteunen van mensen die niet in staat zijn om hun

Nadere informatie

Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten?

Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten? Wat kunt u van Kwakkenbos Bewindvoeringen verwachten? Het beheer van uw budget Als de beschikking vanuit de rechtbank binnen is, worden er twee rekeningen op uw naam geopend, een rekening waarvan Kwakkenbos

Nadere informatie

Afspraken DHC Bewind

Afspraken DHC Bewind Afspraken DHC Bewind Indien een medewerker van DHC Bewind uw bewindvoerder wordt, willen wij dat dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Om geen misverstanden te laten bestaan leggen wij het hier

Nadere informatie

Afspraken Bewind Nederland

Afspraken Bewind Nederland Afspraken Bewind Nederland Indien een medewerker van Bewind Nederland bewindvoering uw bewindvoerder wordt, willen wij dat dit gebeurt op basis van wederzijds vertrouwen. Om geen misverstanden te laten

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket

Beschermingsbewind. Informatie- en aanmeldingspakket Beschermingsbewind Inhoudsopgave Wat is beschermingsbewind?... 3 Wat kost een beschermingsbewind?... 3 Beschermingsbewind in de praktijk, hoe werkt het?... 4 Overige informatie... 7 Aanmeldingsformulier...

Nadere informatie

Procedure Moors Bewind Datum 10-07-2014 MB13

Procedure Moors Bewind Datum 10-07-2014 MB13 Artikel 1 U meldt zich zelf, dan wel via een verwijzende instantie, telefonisch of via email bij bewindvoeringskantoor Moors Bewind. Artikel 2 Uw bewindvoerder is telefonisch bereikbaar op maandag t/m

Nadere informatie

Wat is beschermingsbewind?

Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind Wat is beschermingsbewind? Beschermingsbewind (ook wel bewindvoering of bewind) wordt aangevraagd bij de rechtbank. Je vraagt dan aan de rechter of iemand anders je inkomen en je uitgaven

Nadere informatie

INFORMATIEBRIEF T.B.V. CLIËNTEN INZAKE BESCHERMINGSBEWIND

INFORMATIEBRIEF T.B.V. CLIËNTEN INZAKE BESCHERMINGSBEWIND INFORMATIEBRIEF T.B.V. CLIËNTEN INZAKE BESCHERMINGSBEWIND Wat kunt u van de bewindvoerder verwachten? De hoofdtaak van de bewindvoerder is het beheren en beschermen van het vermogen van de cliënt. De bewindvoerder

Nadere informatie

Zacht op de relatie en (als het moet) hard op de feiten

Zacht op de relatie en (als het moet) hard op de feiten Waar staat Vitae Bewindvoeringen voor: Vitae Bewindvoeringen staat voor mensenwerk bij leven! Wij vinden het belangrijk dat u het gevoel heeft, dat de bewindvoerder tijd en aandacht heeft voor u en uw

Nadere informatie

KBB Knoll BeschermingsBewind

KBB Knoll BeschermingsBewind KBB Knoll BeschermingsBewind Soms is iemand niet in staat (meer) zelf zijn of haar financiën te beheren. Bijvoorbeeld als gevolg van een geestelijke of verstandelijke handicap zoals, dementie, verslaving,

Nadere informatie

WERKPROCES BESCHERMINGSBEWIND

WERKPROCES BESCHERMINGSBEWIND WERKPROCES BESCHERMINGSBEWIND Bij Budgetcoach Limburg werken wij met een vastgelegd werkproces, hiermee is de uitvoering van het werk meetbaar en controleerbaar. In het proces zijn activiteiten, procedures

Nadere informatie

Leefgeldrekening: Een rekening die de cliënt al heeft dan wel door GNG Bewindvoering wordt geopend om het leefgeld voor de cliënt over te maken.

Leefgeldrekening: Een rekening die de cliënt al heeft dan wel door GNG Bewindvoering wordt geopend om het leefgeld voor de cliënt over te maken. Algemene voorwaarden Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Cliënt: De natuurlijke persoon die door de rechter onder beschermingsbewind wordt gesteld dan wel vrijwillig een overeenkomst

Nadere informatie

AFSPRAKEN ONDERBEWINDSTELLING BEAUFIN

AFSPRAKEN ONDERBEWINDSTELLING BEAUFIN 1 AFSPRAKEN ONDERBEWINDSTELLING BEAUFIN In dit document wordt uitgelegd: Hoe de procedure onderbewindstelling, instelling mentorschap of curatele, vanaf aanmelding, werkt Welke dienstverlening u van ons

Nadere informatie

Open tranparant, eerlijk maar vooral ook menselijk

Open tranparant, eerlijk maar vooral ook menselijk Waar staat Vitae Bewindvoeringen voor: Vitae Bewindvoeringen staat voor mensenwerk bij leven! Wij vinden het belangrijk dat u het gevoel heeft, dat de bewindvoerder tijd en aandacht heeft voor u en uw

Nadere informatie

Voor en door bewindvoerders

Voor en door bewindvoerders Voor en door bewindvoerders Is beschermingsbewind iets voor u? Vindt u het moeilijk met geld om te gaan? Vindt u het lastig uw belangrijke post of uw administratie bij te houden? Heeft u betalingsachterstanden

Nadere informatie

1. Aanmelding & intake 1. U geeft volledig openheid van zaken aangaande uw inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen die voor de uitvoering van

1. Aanmelding & intake 1. U geeft volledig openheid van zaken aangaande uw inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen die voor de uitvoering van Procedure en Voorwaarden Bewind Budget Beheer Nederland ( BBBN) 1. Aanmelding & intake 1. U geeft volledig openheid van zaken aangaande uw inkomsten, uitgaven, schulden en vermogen die voor de uitvoering

Nadere informatie

Over ABR Maatschappelijk Werk, Bewindvoering & Inkomensbeheer

Over ABR Maatschappelijk Werk, Bewindvoering & Inkomensbeheer INFORMATIEFOLDER Over ABR Maatschappelijk Werk, Bewindvoering & Inkomensbeheer In ieder huishouden kan het voorkomen: problemen die ontstaan bij het beheren van de financiën. De post stapelt zich op,

Nadere informatie

Algemene voorwaarden RegioBewind B.V.

Algemene voorwaarden RegioBewind B.V. Algemene voorwaarden RegioBewind B.V. Artikel 1. Begripsbepaling. 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: RegioBewind B.V., Voorstraat 14, 9291 CK te Kollum. Kamer van Koophandel nummer 64305961; BTW-nummer

Nadere informatie

Cliënten worden naar ons doorverwezen door een hulpverlenende instantie, maar uiteraard kan een cliënt zich ook op eigen initiatief tot ons wenden.

Cliënten worden naar ons doorverwezen door een hulpverlenende instantie, maar uiteraard kan een cliënt zich ook op eigen initiatief tot ons wenden. ADC Bewindvoering B.V. werkt via een vastgelegd werkproces. Hiermee is de uitvoering van het werk meetbaar en controleerbaar. In het proces zijn activiteiten, procedures en normtijden vastgelegd. Op deze

Nadere informatie

Beschermings- bewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp?

Beschermings- bewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Beschermings- bewindvoering Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering. Wat staat er in dit boekje? >> Senturra Bewindvoering is een organisatie die

Nadere informatie

Pi Bewindvoering Postbus 267, 5240 AG Rosmalen T: 073-6907609

Pi Bewindvoering Postbus 267, 5240 AG Rosmalen T: 073-6907609 Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden geven in een aantal artikelen een beschrijving hoe bewindvoering wordt uitgevoerd door Pi Bewindvoering. Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel

Nadere informatie

ALS HET (TIJDELIJK) MOEILIJK IS OM GOED MET GELD OM TE GAAN

ALS HET (TIJDELIJK) MOEILIJK IS OM GOED MET GELD OM TE GAAN ALS HET (TIJDELIJK) MOEILIJK IS OM GOED MET GELD OM TE GAAN 2 Geld is een privé aangelegenheid waarmee anderen geen bemoeienis hebben. Toch komt het voor dat het goed omgaan met geld problemen oplevert.

Nadere informatie

Wat doen we voor je? Wat doen we niet?

Wat doen we voor je? Wat doen we niet? Budgetbeheer Wat is budgetbeheer? Bij budgetbeheer wordt, zoals het woord al zegt, je budget beheerd door een budgetbeheerder. De budgetbeheerder zorgt er voor dat je vaste lasten op tijd worden betaald

Nadere informatie

Workshop Hoe kom ik uit de schulden?

Workshop Hoe kom ik uit de schulden? Workshop Hoe kom ik uit de schulden? Hoe kan een beschermingsbewindvoerder daarbij helpen Wim Peeters beschermingsbewindvoerder Even voorstellen Wim Peeters oprichter Bolwerk bewindvoering > 30 jaar (commercieel)management

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Lucassen Bewindvoering Algemene voorwaarden Versie: 1 augustus 2014 Pagina 1 van 5 Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Lucassen Bewindvoering, Postbus 2211, 6020 AE Budel.

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING september 2013 1

SCHULDHULPVERLENING september 2013 1 SCHULDHULPVERLENING september 2013 1 2 Inhoudsopgave Als schulden een probleem worden... 4 Hoe vraag ik schuldhulpverlening aan? 5 Wanneer kom ik in aanmerking voor schuldhulpverlening? 5 Waaruit bestaat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden Gegevens Stichting Mijn Geld en Zo Naam: Stichting Mijn Geld en Zo (hierna: Mijn Geld en Zo) Kamer van Koophandel nummer: 41035682 Postbus: Postbus 1265 Postcode: 3800 BG Gevestigd

Nadere informatie

Informatiebrochure. voor zakelijke en particuliere relaties. Postbus 1054 1810 KB Alkmaar. Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11.

Informatiebrochure. voor zakelijke en particuliere relaties. Postbus 1054 1810 KB Alkmaar. Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11. Informatiebrochure voor zakelijke en particuliere relaties Postbus 1054 1810 KB Alkmaar Tel. 072-5123480 (ma. t/m do. van 9.30-11.00) e-mail: info@schuld-vrij.nl Internet site: www.schuld-vrij.nl Inhoud

Nadere informatie

JW Bewindvoering & Inkomensbeheer Juridisch Advies en Administratie kantoor Werner

JW Bewindvoering & Inkomensbeheer Juridisch Advies en Administratie kantoor Werner Algemene voorwaarden Artikel 1 Opdrachtnemer Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Juridisch Advies en Administratiekantoor Werner JW Bewindvoering en inkomensbeheer; Kamer van Koophandel: 55662978 Artikel

Nadere informatie

Procedure Onderbewindstelling

Procedure Onderbewindstelling Het contract bewindvoering geeft een stap-voor-stap beschrijving van de procedure onderbewindstelling. Het geeft u een idee van het traject en wat u te wachten staat wanneer u besluit cliënt te worden

Nadere informatie

Het voorgesprek. Welkom

Het voorgesprek. Welkom Het voorgesprek Welkom U heeft zicht aangemeld bij de gemeente voor Schuldhulpverlening, omdat u vindt dat u geen controle hebt over uw geld en uw uitgaven. Of u hebt van iemand gehoord dat u hulp kunt

Nadere informatie

BSN. Telefoonnummer(s) E-mailadres. Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Ongehuwd Weduw(e)-naar Anders, nl:

BSN. Telefoonnummer(s) E-mailadres. Gehuwd Geregistreerd Partnerschap Ongehuwd Weduw(e)-naar Anders, nl: Aanmeldingsformulier Aanmelding voor Inkomensbeheer Schuldenbewind Curatele maatregel: Beschermingsbewind Mentorschap Budgetcoaching Algemene en persoonlijke gegevens Gegevens rechthebbende (Meisjes-)

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Ficordento bewindvoering

Algemene voorwaarden Ficordento bewindvoering Algemene voorwaarden Ficordento bewindvoering Artikel 1. Begripsbepaling In deze voorwaarden wordt verstaan onder: Bewindvoerder: Ficordento bewindvoering gevestigd te Hoogezand, postbus 115, 9600 AC Hoogezand.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Coöperatie Cobibewind UA.

Algemene Voorwaarden Coöperatie Cobibewind UA. Algemene Voorwaarden Coöperatie Cobibewind UA. In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Cliënt: een natuurlijke persoon die door de rechter onder bewind wordt/is gesteld en waarvan de Cobibewind

Nadere informatie

Congres Low Budget High Service, IMW Breda zaterdag 4 oktober 2014. Workshop Beschermingsbewind

Congres Low Budget High Service, IMW Breda zaterdag 4 oktober 2014. Workshop Beschermingsbewind Congres Low Budget High Service, IMW Breda zaterdag 4 oktober 2014 Workshop Beschermingsbewind Wat is beschermingsbewind? Art 1.431 lid 1 Burgerlijk Wetboek Indien een meerderjarige tijdelijk of duurzaam

Nadere informatie

SCHULDHULPVERLENING april

SCHULDHULPVERLENING april SCHULDHULPVERLENING april 2016 1 2 INHOUDSOPGAVE ALS SCHULDEN EEN PROBLEEM WORDEN... 4 HOE VRAAG IK SCHULDHULPVERLENING AAN? 5 WANNEER KOM IK IN AANMERKING VOOR SCHULDHULPVERLENING? 5 WAARUIT BESTAAT SCHULDHULPVERLENING?

Nadere informatie

Brijker YW Bewindvoerder/Curator

Brijker YW Bewindvoerder/Curator Dit reglement geeft in een aantal artikelen een beschrijving van hoe bewindvoering/curatele wordt uitgevoerd door. Artikel 1: Algemene bepaling De bewindvoering/curatele wordt uitgevoerd volgens wettelijke

Nadere informatie

Aan de slag met je schulden

Aan de slag met je schulden Aan de slag met je schulden De stappen van een schuldregeling voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - SCHULDEN OPLOSSEN De stappen van een schuldregeling 1 Opstartfase 2 Start schuldregeling Je

Nadere informatie

Beschermingsbewind, curatorschap en financieel beheer

Beschermingsbewind, curatorschap en financieel beheer Beschermingsbewind, curatorschap en financieel beheer 2013.1 Over Sofiad Brede en veelzijdige dienstverlening Sofiad Bewind B.V. is een voorzetting van de bewindvoerderspraktijk van Sofiad. Momenteel bestaat

Nadere informatie

Beschermingsbewind. Wij verzorgen je geldzaken van A tot Z STADSBANK OOST NEDERLAND - BESCHERMINGSBEWIND

Beschermingsbewind. Wij verzorgen je geldzaken van A tot Z STADSBANK OOST NEDERLAND - BESCHERMINGSBEWIND Beschermingsbewind Wij verzorgen je geldzaken van A tot Z STADSBANK OOST NEDERLAND - BESCHERMINGSBEWIND Welkom bij Stadsbank Oost Nederland Bescherm jezelf en geef je financiën uit handen Aangenaam. Wij

Nadere informatie

Senturra. Beschermingsbewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp?

Senturra. Beschermingsbewindvoering. Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Senturra Beschermingsbewindvoering Wat is het, hoe werkt het en hoe krijg ik hulp? Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering. Wat staat er in dit boekje? >> Senturra Bewindvoering is een organisatie

Nadere informatie

Bewindvoeringen, Budgetbeheer & Budgetbegeleiding 043

Bewindvoeringen, Budgetbeheer & Budgetbegeleiding 043 Spelregels beschermingsbewind 1. Definities: Onder deze Spelregels wordt verstaan: B.B. & B. : De organisatie die het beschermingsbewind uitoefent. Beschermingsbewind: Het financieel beheer voor de cliënt.

Nadere informatie

REGLEMENT BEWINDVOERING MDL-BESCHERMINGSBEWIND

REGLEMENT BEWINDVOERING MDL-BESCHERMINGSBEWIND REGLEMENT BEWINDVOERING MDL-BESCHERMINGSBEWIND ARTIKEL 1 ALGEMEEN De bewindvoering bij MDL-Beschermingsbewind geschiedt volgens de regelingen zoals in dit reglement omschreven. ARTIKEL 2 BEREIKBAARHEID

Nadere informatie

Informatie over Bewindvoering

Informatie over Bewindvoering Informatie over Bewindvoering Aanmelding Bij de aanmelding wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek bij u thuis of indien gewenst bij een instelling. In dit gesprek maken we kennis met elkaar

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Markar B.V., handelend onder de naam De Bewindvoerster

Algemene voorwaarden Markar B.V., handelend onder de naam De Bewindvoerster Algemene voorwaarden Markar B.V., handelend onder de naam De Bewindvoerster Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Markar B.V., handelend onder de naam De Bewindvoerster, kantoorhoudende

Nadere informatie

Algemene voorwaarden beschermingsbewind

Algemene voorwaarden beschermingsbewind Bureau Financieel Beheer Groningen (BFB Groningen), hierna te noemen opdrachtnemer en Naam : Naam :... Geboren : Geboren :.. Wonende te: BSN :.. BSN : hierna (indien van toepassing: gezamenlijk) te noemen

Nadere informatie

AANMELDFORMULIER SPAARNEVISIE FINANCIELE ZORG & BEWIND

AANMELDFORMULIER SPAARNEVISIE FINANCIELE ZORG & BEWIND AANMELDFORMULIER SPAARNEVISIE FINANCIELE ZORG & BEWIND Dit formulier is bedoeld om de financiële situatie van de cliënt in kaart te brengen. Met de gegevens maken wij een budgetplan, hierop baseren wij

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Smidt & Kuin bewindvoering augustus 2008.

Algemene Voorwaarden Smidt & Kuin bewindvoering augustus 2008. Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Cliënt : De natuurlijke persoon die door de rechter onder bewind wordt gesteld en/of op basis van een vrijwillig gesloten overeenkomst een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden beschermingsbewind

Algemene voorwaarden beschermingsbewind Bureau Financieel Beheer Groningen (BFB Groningen), hierna te noemen opdrachtnemer en Naam : Naam :... Geboren : Geboren :.. Wonende te: BSN :.. BSN : hierna (indien van toepassing: gezamenlijk) te noemen

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind

Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Aanmeldingsformulier beschermingsbewind Om uw aanmelding goed en spoedig in behandeling te kunnen nemen, verzoeken we u vriendelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en vervolgens te ondertekenen.

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Beschermingsbewind Beschermingsbewind Als u niet in staat bent om zelf uw financiën te regelen, kan dit snel tot problemen leiden. Bijvoorbeeld doordat vaste lasten

Nadere informatie

Overeenkomst Stichting HCT-Advies

Overeenkomst Stichting HCT-Advies Overeenkomst Stichting HCT-Advies De Stichting HCT-Advies en ondergetekende(n) verklaren navolgende genoemde voorwaarden overeen te zijn gekomen inzake inkomensbeheer: Regeling Inkomensbeheer en begeleiding

Nadere informatie

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind

Volkskredietbank Noord-Oost Groningen. Beschermingsbewind Volkskredietbank Noord-Oost Groningen Beschermingsbewind Bent u langdurig niet in staat om zelf uw financiën goed te regelen? Leidt dit tot problemen? De Volkskredietbank kan optreden als uw bewindvoerder.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden NCM Bewindvoering en Budgetbeheer

Algemene Voorwaarden NCM Bewindvoering en Budgetbeheer Algemene Voorwaarden NCM Bewindvoering en Budgetbeheer Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: NCM Bewindvoering en Budgetbeheer gevestigd te Amsterdam. Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Naam cliënt (en) : Reactietijden regelmatig binnen een werkdag (24 uur), maar uiterlijk binnen 2 werkdagen (48 uur).

Naam cliënt (en) : Reactietijden   regelmatig binnen een werkdag (24 uur), maar uiterlijk binnen 2 werkdagen (48 uur). Naam cliënt (en) : Je komt nu onder bewind of budgetbeheer bij IJsselland Bewind & Budget. Daarvoor hebben wij een aantal afspraken opgesteld. Deze zijn nodig om zo goed mogelijk samen te werken, en zo

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Postbus 293 8100 AG Raalte Tel. 0572-700 248 mail@hnhbewind.nl

Algemene Voorwaarden. Postbus 293 8100 AG Raalte Tel. 0572-700 248 mail@hnhbewind.nl Algemene Voorwaarden Artikel 1. Begripsbepaling. 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Hoofd & Hart Bewindvoering te Raalte. Kamer van Koophandel nummer 855509478. 1.2 Onder cliënt wordt verstaan: Iedere

Nadere informatie

Beschrijving werkproces Rabarber Bewind

Beschrijving werkproces Rabarber Bewind Beschrijving werkproces Rabarber Bewind Artikel 1. Definities In deze beschrijving van het werkproces van Rabarber Bewind wordt verstaan onder: Bewindvoerder: degene die het bewind daadwerkelijk uitvoert

Nadere informatie

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind De bewindvoerder Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind Bewindvoering algemeen In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? En soms wordt

Nadere informatie

Juni Reglementen uro-wijzer

Juni Reglementen uro-wijzer Juni 2017 Reglementen uro-wijzer Regels, informatie en afspraken tussen u en uro-wijzer B.V. 1. Algemeen 1.1 Wij zijn ons bewust van de situatie waarin u zich bevindt en met name het feit, dat het zeer

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier. Beschermingsbewind Mentorschap. Algemene en persoonlijke gegevens. Gegevens rechthebbende

Aanmeldingsformulier. Beschermingsbewind Mentorschap. Algemene en persoonlijke gegevens. Gegevens rechthebbende Aanmeldingsformulier Aanmelding voor: Inkomensbeheer Schuldenbewind Curatele Beschermingsbewind Mentorschap Algemene en persoonlijke gegevens Gegevens rechthebbende (Meisjes-) Man Vrouw BSN Burgelijke

Nadere informatie

Aanmeldformulier Van den Bosse Bewindvoeringen

Aanmeldformulier Van den Bosse Bewindvoeringen Aanmeldformulier Van den Bosse Bewindvoeringen Financiële begeleiding nodig? Het komt voor dat mensen niet langer in staat zijn om hun geld en/of goederen zelf te beheren. Daar kunnen verschillende oorzaken

Nadere informatie

Intakeformulier. De reden van aanmelding is:

Intakeformulier. De reden van aanmelding is: Intakeformulier Dit formulier is bedoeld om de financiële situatie van de cliënt in kaart te brengen. Met de gegevens maken wij een budgetplan, hierop baseren wij het bewind of inkomensbeheer. Graag ontvangen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden KaraBewind

Algemene voorwaarden KaraBewind Algemene voorwaarden KaraBewind Artikel 1. Begripsbepaling 1.1 Onder bewindvoerder wordt verstaan: KaraBewind, gevestigd te Udenhout. Kamer van Koophandel nummer 59178868. 1.2 Onder klant wordt verstaan:

Nadere informatie

Procedure Moors Bewind Datum 19-02-2016 MB13

Procedure Moors Bewind Datum 19-02-2016 MB13 Artikel 1 - Aanmelding U meldt zich zelf, dan wel via een verwijzende instantie, telefonisch of via email bij bewindvoeringskantoor Moors Bewind. Artikel 2 - Bereikbaarheid Uw bewindvoerder is telefonisch

Nadere informatie

Bankpas en Bankrekeningen en Financiële zaken: Zonder aangifte van diefstal of verlies is er ook vraagt ons kantoor geen nieuwe pas aan.

Bankpas en Bankrekeningen en Financiële zaken: Zonder aangifte van diefstal of verlies is er ook vraagt ons kantoor geen nieuwe pas aan. Voor een goede samenwerking is het goed om spelregels met elkaar af te spreken. Hierbij de belangrijkste spelregels voor de diensten van BChetruggesteuntje. Deze spelregels zullen op uw naam worden uitgereikt

Nadere informatie

Aanmeldformulier beschermingsbewind

Aanmeldformulier beschermingsbewind Aanmeldformulier beschermingsbewind Om uw aanmelding op de juiste wijze in behandeling te kunnen nemen, verzoeken we u vriendelijk het formulier zo volledig mogelijk in te vullen en vervolgens te ondertekenen.

Nadere informatie

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan?

BUDGETBEHEER & -COAC HING. Budgetbeheer & Budgetcoaching. Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? BUDGETBEHEER & -COAC HING Budgetbeheer & Budgetcoaching Wat is het? Hoe werkt het? Hoe vraag ik het aan? Wat staat er in dit informatieboekje? >> Dit boekje is gemaakt door Senturra Bewindvoering B.V.

Nadere informatie

Regels en afspraken rondom bewindvoering

Regels en afspraken rondom bewindvoering . Hannelore F. Attevelt Argonweg 51 1362 AC Almere 036 536 35 52 (9 00 12 00 ) 06 170 581 83 (9 00 12 00 ) www.papillion-bewindvoering.nl info@papillion-bewindvoering.nl Regels en afspraken rondom bewindvoering

Nadere informatie

Vaneker Finance Bewindvoering Leidsevaart AH Vogelenzang

Vaneker Finance Bewindvoering Leidsevaart AH Vogelenzang Vaneker Finance Bewindvoering Leidsevaart150 2114 AH Vogelenzang 023-7436802 bewindvoering@vanekerfinance.nl Algemene voorwaarden Deze algemene voorwaarden geven in een aantal artikelen een beschrijving

Nadere informatie

1.4 Onder leefgeld wordt verstaan: een vergoeding die de cliënt ontvangt op basis van de overeenkomst.

1.4 Onder leefgeld wordt verstaan: een vergoeding die de cliënt ontvangt op basis van de overeenkomst. Algemene voorwaarden Activa Helpt inzake bewindvoering Artikel 1: Begripsbepaling 1.1 Onder opdrachtnemer wordt verstaan: Activa Helpt, gevestigd te Lelystad. Kamer van Koophandel nummer: 56302428 BTW

Nadere informatie

In deze Regels en afspraken wordt verstaan onder:

In deze Regels en afspraken wordt verstaan onder: In deze Regels en afspraken wordt verstaan onder: Cliënt: Bewindvoerder: Beheerrekening: Leefgeld: Leefgeldrekening: Budgetplan: Inkomsten: Plan van Aanpak: Natuurlijk persoon die een overeenkomst met

Nadere informatie

Spelregels beschermingsbewind

Spelregels beschermingsbewind Spelregels beschermingsbewind 1. Definities In deze Algemene voorwaarden wordt verstaan onder: Bewind 4 You: de organisatie die Bewindvoering en budgetbeheer uitoefent. Bewindvoering: het financieel beheer

Nadere informatie

Aan de slag met BudgetZorg

Aan de slag met BudgetZorg Aan de slag met BudgetZorg De stappen van BudgetZorg voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - BUDGETZORG De stappen van BudgetZorg Welkom bij Stadsbank Oost Nederland 1 Opstartfase Overzicht: wat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Assist Bescherming & Beheer

Algemene voorwaarden Assist Bescherming & Beheer Algemene voorwaarden Assist Bescherming & Beheer In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Cliënt : Natuurlijk persoon die een overeenkomst met de organisatie heeft afgesloten, hetzij door een

Nadere informatie

VEELZIJDIGE FINANCIËLE ZORGVERLENING

VEELZIJDIGE FINANCIËLE ZORGVERLENING VEELZIJDIGE FINANCIËLE ZORGVERLENING Wanneer mensen door ziekte, handicap, leeftijd of andere bijzondere omstandigheden hun financiële zaken niet meer zelf kunnen of willen regelen, kunnen ze rekenen op

Nadere informatie

FORMULIER AANVRAAG BESCHERMINGSBEWIND / BUDGETBEHEER

FORMULIER AANVRAAG BESCHERMINGSBEWIND / BUDGETBEHEER FORMULIER AANVRAAG BESCHERMINGSBEWIND / BUDGETBEHEER LET OP! Er is ook een digitaal aanvraagformulier beschikbaar via www.demaasdienstverlening.nl Hoe vraagt u aan? U vraagt beschermingsbewind en/of budgetbeheer

Nadere informatie

Uw financiën in de hand door het (even) uit handen te geven! Budgetbeheer en Beschermingsbewind

Uw financiën in de hand door het (even) uit handen te geven! Budgetbeheer en Beschermingsbewind Uw financiën in de hand door het (even) uit handen te geven! Budgetbeheer en Beschermingsbewind Samen zorgen we voor grip op uw financiën Bent u achttien jaar of ouder? Dan bent u volgens de Nederlandse

Nadere informatie

1.1 R&S Bewind is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 61716022.

1.1 R&S Bewind is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 61716022. Artikel 1 R&S Bewind 1.1 R&S Bewind is gevestigd in Den Haag en ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel onder nummer 61716022. Artikel 2. Algemene bepalingen 2.1 De onderbewindstelling

Nadere informatie

Dit formulier volledig invullen s.v.p. U meldt zich in eerste instantie aan voor: Beschermingsbewind Inkomensbeheer

Dit formulier volledig invullen s.v.p. U meldt zich in eerste instantie aan voor: Beschermingsbewind Inkomensbeheer Waldeck Pyrmontstraat 36 6224 LP Maastricht 06-51285008 12.00-13.00 uur Donderdag van 9.00-13.00 uur Dit formulier volledig invullen s.v.p. U meldt zich in eerste instantie aan voor: Beschermingsbewind

Nadere informatie

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind

De bewindvoerder. Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind De bewindvoerder Het verschil tussen bewindvoering Wsnp en beschermingsbewind Bewindvoering algemeen In de schuldhulpverlening wordt vaak gesproken over bewindvoering. Maar wat houdt dit in? En soms wordt

Nadere informatie

OVEREENKOMST BEWINDVOERING en / of MENTORSCHAP

OVEREENKOMST BEWINDVOERING en / of MENTORSCHAP OVEREENKOMST BEWINDVOERING en / of MENTORSCHAP Franssen bewindvoeringen B.V., gevestigd te Gulpen, Kamer van Koophandel nummer: 53842235 te Sittard. BTW nummer: NL 159553349B03. ABN AMRO nummer: 46.81.42.339,

Nadere informatie

Presentatie: mr. B. Kwakkenbos Datum: 6 april 2016 Duur Presentatie: uur

Presentatie: mr. B. Kwakkenbos Datum: 6 april 2016 Duur Presentatie: uur Presentatie: mr. B. Kwakkenbos Datum: 6 april 2016 Duur Presentatie: 09.30 10.30 uur Definitie bewind Indien een meerderjarige tijdelijk of duurzaam niet in staat is ten volle zijn vermogensrechtelijke

Nadere informatie

INTAKE FORMULIER AMSTELVISIE FINANCIELE ZORG & BEWIND

INTAKE FORMULIER AMSTELVISIE FINANCIELE ZORG & BEWIND INTAKE FORMULIER AMSTELVISIE FINANCIELE ZORG & BEWIND Dit formulier is bedoeld om de financiële situatie van de cliënt in kaart te brengen. Met de gegevens maken wij een budgetplan, hierop baseren wij

Nadere informatie

Zodra het aanvraagformulier èn het BKR-overzicht van u ontvangen zijn zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek.

Zodra het aanvraagformulier èn het BKR-overzicht van u ontvangen zijn zal ik u uitnodigen voor een intakegesprek. Adres Klant Onderwerp: Toezending aanvraagformulier schuldhulpverlening Geachte mevrouw, meneer, Hierbij ontvangt u op uw verzoek : 1. Aanvraagformulier voor schuldhulpverlening 2. Voorwaarden voor schuldhulpverlening

Nadere informatie

Aan de slag met BudgetZeker

Aan de slag met BudgetZeker Aan de slag met BudgetZeker De stappen van BudgetZeker voor jou op een rij STADSBANK OOST NEDERLAND - BUDGETZEKER De stappen van BudgetZeker Welkom bij Stadsbank Oost Nederland 1 Opstartfase Overzicht:

Nadere informatie

Schulden? Pak ze snel aan

Schulden? Pak ze snel aan Schulden? Pak ze snel aan 1 2 Schulden? Pak ze snel aan Als u rekeningen niet of niet op tijd betaalt of een lening niet aflost, dan krijgt u schulden. Kunt u langere tijd geen rekeningen betalen of geen

Nadere informatie

INTAKEFORMULIER. Naam + voorvoegsel. Voornamen voluit. BSN telefoon. Gehuwd / Samenwonen / Alleenstaand / Weduwe/-naar / Anders (*)

INTAKEFORMULIER. Naam + voorvoegsel. Voornamen voluit. BSN telefoon. Gehuwd / Samenwonen / Alleenstaand / Weduwe/-naar / Anders (*) INTAKEFORMULIER Persoonlijke gegevens Naam + voorvoegsel Voornamen voluit M / V Roepnaam Straat Huisnummer Postcode........ Plaats geboortedatum. /. /.. Geboorteplaats BSN telefoon Email Burgelijke staat

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Schuldvangnet B.V.

Algemene Voorwaarden Schuldvangnet B.V. Algemene Voorwaarden Schuldvangnet B.V. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Schuldvangnet B.V., gevestigd te Capelle aan den IJssel, hierna te noemen: de opdrachtnemer ; En Een natuurlijk

Nadere informatie

BeBuB - Mark de Beer - Samen op zoek naar een oplossing

BeBuB - Mark de Beer - Samen op zoek naar een oplossing FORMULIER AANVRAAG BUDGETBEHEER BeBuB - Mark de Beer - Hoe vraagt u aan? U vraagt beschermingsbewind en/of budgetbeheer aan door: dit formulier volledig en naar waarheid in te vullen. het formulier op

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VH Budget Advies Beschermingsbewind

ALGEMENE VOORWAARDEN VH Budget Advies Beschermingsbewind VH Budget Advies De Wetering 1 3451 BN Vleuten www.vhbudgetadvies.nl info@vhbudgetadvies.nl 06 307 380 76 ALGEMENE VOORWAARDEN VH Budget Advies Beschermingsbewind Artikel 1 Begripsbepaling 1.1. Bewindvoerder:

Nadere informatie

Het college van de gemeente Geldermalsen;

Het college van de gemeente Geldermalsen; Het college van de gemeente Geldermalsen; gelet op de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening, het raadsbesluit van 27 juni 2017 waarbij het Beleidsplan Schuldhulpverlening is vastgesteld en artikel 4:81

Nadere informatie

Als u als (ex-)ondernemer. problematische schulden heeft. Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers

Als u als (ex-)ondernemer. problematische schulden heeft. Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers Als u als (ex-)ondernemer problematische schulden heeft Informatie over de Wsnp voor (ex-)ondernemers Inhoudsopgave Problematische schulden herkenbaar? 3 Wat is de Wsnp? 4 Hoe komt u in de Wsnp? 6 Wat

Nadere informatie

1/9 INTAKE FORMULIER. 1.Persoonsgegevens Aanvrager Partner. Achternaam. Voorvoegsels. Voornamen. Geslacht. Geboortedatum. Adres. Postcode.

1/9 INTAKE FORMULIER. 1.Persoonsgegevens Aanvrager Partner. Achternaam. Voorvoegsels. Voornamen. Geslacht. Geboortedatum. Adres. Postcode. 1.Persoonsgegevens Aanvrager Partner Achternaam Voorvoegsels Voornamen Geslacht Geboortedatum Adres Postcode Woonplaats Burgerservicenummer Telefoonnummer E-mail adres Geboorteplaats Nationaliteit Identiteitsbewijs

Nadere informatie

Vaneveld. Bewindvoering

Vaneveld. Bewindvoering Vaneveld Bewindvoering Geachte lezer, Ik wil u hartelijk danken, dat u de tijd neemt om onze brochure door te lezen. Wij hebben geprobeerd deze brochure zo overzichtelijk mogelijk te maken, zodat u als

Nadere informatie