De beroepsklassen in het

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De beroepsklassen in het"

Transcriptie

1 De beroepsklassen in het verzekeringswezen CIJFERS 2005 Beroepsvereniging der Verzekeringsondernemingen

2 Version Française disponible Uitgegeven door Assuralia

3 voorwoord Sinds vele jaren legt Assuralia bestanden aan met gegevens over de human resources in de sector: een database over de werkgelegenheid waarvan de gegevens sinds het begin van de jaren 1990 voortkomen uit een jaarlijkse enquête die het mogelijk maakt geïndividualiseerde en anonieme informatie in te winnen over alle werknemers in de sector, en over het personeelsverloop van de sector; enquêtes over het loonpeil in de verzekeringssector, in samenwerking met externe partners, stellen elke onderneming in staat om de kritische functies van haar loonbeleid te toetsen aan marktgegevens; het onderzoek naar de beroepsklassen om de functies en beroepen van onze sector in kaart te brengen en een hulpmiddel te creëren voor het voeren van een vooruitziend beheer op het gebied van betrekkingen en competenties. Deze publicatie is het resultaat van de koppeling tussen de gegevensbank van de beroepsklassen en die van de werkgelegenheidsstatistieken en brengt de beroepen in de verzekeringsondernemingen in kaart. Assuralia hoopt met dit dossier een omstandig inzicht te kunnen geven in de verschillende profielen van deze beroepen. De studie heeft als doel een hulpmiddel te ontwerpen voor een vooruitziend beheer inzake betrekkingen en competenties in dienst van de sector en zijn ondernemingen. Door de verzekeringsberoepen beter te identificeren zou die informatie ten slotte de sector aantrekkelijker moeten maken, meer bepaald bij studenten. Serge Demarrée, adjunct-directeur. 1.

4 l nhoudsopgave Methodologie en definities... 4 Beschrijving van de totale steekproefpopulatie... 9 Totale steekproef Deeltijdse werknemers Werknemers aangeworven in de loop van Lijst van de ondernemingen die aan de studie hebben deelgenomen De Beroepsfiches... Verzekeringstechnische beroepen Commerciële beroepen Informatica en telecommunicatie Financiën en boekhouding Staff en support Audit - Studies - Reporting

5 L ijst van de beroepen Verzekeringstechnische beroepen blz Beheerder Leven - particulieren 18 Beheerder Leven - ondernemingen 19 Beheerder Niet-Leven - particulieren 20 Onderschrijver Niet-Leven - ondernemingen 21 Beheerder Niet-Leven - ondernemingen 22 Schadebeheer Niet-Leven particulieren en ondernemingen 23 Schade-inspecteur - particulieren 24 Schade-inspecteur - ondernemingen 25 Preventieadviseur & preventie-ingenieur 26 Operator van Call center 27 Polifunctioneel medewerker 28 Coach, mentor, technisch verantwoordelijke (beheer/onderschrijving/call center) 29 Coach, mentor, technisch verantwoordelijke (schade-expertise/preventieadvies) 30 Bijstandsverlener 31 Herverzekering 32 Commerciële beroepen blz Account manager retail Leven 34 Account manager retail Niet-Leven 35 Account manager BtoB Leven 36 Account manager BtoB Niet-Leven 37 Loonagent 38 Product Management retail 39 Product Management BtoB 40 Sales & marketing assistant 41 Informatica en telecommunicatie blz Project manager 44 Functioneel analist 45 Technisch analist 46 Analist(-programmeur ) 47 Programmeur 48 Systeembeheerder 49 Systeemanalist 50 Systeemadministrator 51 Systeemingenieur 52 Helpdesk & support 53 Database administraor 54 Operator PC 55 Datawarehousing 56 Verantwoordelijke veiligheid 57 Financiën en boekhouding blz Audit (financieel) 60 Thesaurie 61 Roerende waarden 62 Onroerende waarden 63 Hypotheekleningen 64 Incasso 65 Contentieux 66 Boekhoudkundige centralisatie 67 Analytische en algemene boekhouding 68 Staff en support blz Sociale relaties 70 Lonen 71 Aanwerving & carrièrebegeleiding 72 Trainer & interne consultant Assistent voor opleiding, sociale zaken en HR 75 Projectleider 76 Beleidsanalist 77 Organisatie & methode - beheer van kwaliteit 78 Kennisbeheerder (knowledge manager) 79 Vertaler 80 Bureautica 81 Klassement, archief, expeditie 82 Assistentie & secretariaat van directie 83 Onthaal, telefonie 84 Beheerder van inkopen en contracten 85 Gebouw / Algemene Diensten (beheer) 86 Gebouw / Algemene Diensten (onderhoud) 87 Aankoop (beheerder - magazijnier) 88 Afdelingsbediende 89 Audit-Studies-Reporting blz Fiscaal medewerker fiscaal adviseur 92 Financieel analist 93 Auditor (operationeel) 94 Juridisch medewerker 95 Actuaris 96 Businessanalist - Procesadviseur 97 Statistische verwerking (technisch beheer) 98 3.

6 M ethodologie en definities Assuralia wil met deze studie de profielen van de meest voorkomende beroepen in de verzekeringssector in kaart brengen op basis van een representatieve steekproef. In totaal hebben 30 verzekeringsondernemingen deelgenomen aan deze studie. Samen vertegenwoordigen zij méér dan 70 % van de totale werkgelegenheid in de verzekeringssector. HET ONDERZOEKSDOMEIN Het onderzoek wordt verricht voor de werknemers die deel uitmaken van het uitvoerend personeel en van het kaderpersoneel. Directieleden, werknemers die voltijds of in essentie een managementfunctie uitoefenen, maken geen deel uit van het onderzoeksdomein. De statistiek heeft betrekking op de situatie van de werkgelegenheid op 31 december DE BEROEPEN Assuralia heeft de aard en de structuur van de gegevens die aan de basis van deze studie liggen, gedefinieerd en gevalideerd in overleg met een 15-tal ondernemingen. Het resultaat van deze voorbereidende werkzaamheden heeft geleid tot de identificatie van de meest voorkomende beroepen, 73 in totaal. Opdat deze referentieberoepen zouden overeenstemmen met de bestaande beroepen en functies, die in elk van de ondernemingen bestaan, werd op een éénduidige manier de juiste inhoud van al deze beroepen bepaald en werden voor elk van deze beroepen de taakomschrijvingen opgesomd. De uitgebreide omschrijving van de bestudeerde beroepen staat vermeld op elke beroepsfiche (zie verder). Om te kunnen bepalen tot welke beroepsklasse een werknemer behoort, werden de beroepen in 6 hoofdcategorieën onderverdeeld: Verzekeringstechnische beroepen Commerciële beroepen Informatica en telecommunicatie Financiën en boekhouding Staff en support Audit - Studies - Reporting Deze publicatie hanteert dezelfde indeling van de beroepen. 3 NIVEAU S OM DE VERANTWOORDELIJKHEID TE METEN De uitoefening van eenzelfde beroep kan voor de ene werknemer bestaan uit louter uitvoerende taken terwijl een andere werknemer een grotere zelfstandigheid en een grotere verantwoordelijkheid heeft. Om daarvan een nauwkeurig beeld te geven, werden voor elke beroep maximaal 3 niveau s (A, B en C) bepaald om de verantwoordelijkheid bij de uitoefening van het beroep te meten. De letters A, B en C slaan in dalende volgorde op deze 4.

7 verantwoordelijkheidsgraad (A=hogere verantwoordelijkheid, C=lagere verantwoordelijkheid). Het is goed mogelijk dat voor een bepaalde functie slechts één of twee niveaus van toepassing zijn. Voor een goed begrip : de toegekende graden zijn deze die gelden op het niveau van de ganse onderneming, niet op het niveau van de functie of de beroepsklasse zelf. De 3 niveau s werden als volgt bepaald : C: bedienden gelast met uitvoerende taken die geen specifieke technische kennis vergen en waarvoor minimale of geen verantwoordelijkheden vereist zijn. [Voorbeelden: beheerder van schadeverzekeringen (particulieren), operator - helpdesk (informatica), receptioniste-telefoniste, boekhouder (centralisatie)] B: werknemers die door hun opleiding of vakkennis over de nodige technieken en vaardigheden beschikken, in welk domein ook, of die de nodige ervaring hebben opgedaan tijdens de loopbaan en dus aan de nodige vereisten voldoen om zelfstandig hun taken uit te voeren en zekere verantwoordelijkheden te dragen. [Voorbeelden: programmeur, analist, boekhouder (analytisch), junior actuaris - junior statisticus, sales en marketing assistant, vertaler] A: werknemers die door de opgedane ervaring de deskundige in hun vak zijn en aan de nodige vereisten voldoen om conceptueel werk te verrichten, advies te verlenen en hogere verantwoordelijkheden te dragen of werknemers die leiding geven aan een ploeg of een zekere vorm van management uitoefenen en die taken uitvoeren waarvoor organisatie en initiatief vereist zijn (staff). [Voorbeelden : projectleider (informatica), senior actuaris, senior statisticus, fiscalist (deskundige), hoofd boekhouding] HET PROFIEL EN DE KENMERKEN VAN ELK BEROEP OP ÉÉN FICHE De koppeling tussen deze gegevensbank en die van de werkgelegenheidsstatistieken heeft het mogelijk gemaakt om voor elk beroep een uitgebreid profiel op te stellen (gemiddelde leeftijd, anciënniteit in de onderneming, verdeling mannen/vrouwen,...). In dit verslag wordt het profiel van elk beroep weergegeven onder de vorm van een fiche. Elke fiche is onderverdeeld in 4 rubrieken: Categorie en gewichtsklasse In de rubriek wordt het aantal mannelijke en vrouwelijke werknemers van het beroep in kwestie opgegeven. Daarnaast worden, behalve de gemiddelde leeftijd en de gemiddelde anciënniteit in de onderneming, andere nuttige statistieken vermeld, bijvoorbeeld het aantal werknemers jonger dan 30 jaar of het aantal nieuwe aanwervingen. Voor elk beroep wordt ook een leeftijdspiramide getoond. De rubriek Categorie en gewichtsklasse toont twee grafieken die respectievelijk de verdeling volgens de loonschaalcategorie en die volgens het 5.

8 verantwoordelijkheidsniveau afbeelden. De eerste grafiek vermeldt enkel die loonschaalcategorieën die het meest voorkomen in het beroep in kwestie. Er bestaan vier grote afdelingen binnen het geheel van de loonschaalcategorieën. Volgens de aard van de functie worden de werknemers verder ingedeeld in deelcategorieën: het uitvoerend personeel (deelcategorieën : U1,U2,, en ) de inspecteurs (deelcategorieën : I1, I2, I3 en I4) de agenten (A) en de algemene agenten (AA) de kaderleden (deelcategorieën :, en ) De statistieken in de rubriek geven weer hoeveel werknemers hun beroep in een deeltijds verband uitoefenen en welke regimes dan worden benut: gaat het om driekwart regimes (en méér), of gaat het om halftijdse betrekkingen (tot ¾). De verschillende vormen van arbeidsovereenkomsten worden ook toegelicht: contracten van onbepaalde duur contracten van bepaalde duur (vb. de startbaanovereenkomsten en het jongerenbanenplan) andere contracten Ten slotte illustreert de grafiek, afgebeeld in de laatste rubriek, de verdeling volgens de behaalde opleidingsniveau s of diploma s. De niveau s worden als volgt ingedeeld : universitair onderwijs of hoger onderwijs van het lange type (= universitair ); hoger onderwijs van het korte type, bijvoorbeeld. graduaat, regentaat, kandidatuur (= hoger ); secundair onderwijs (= middelbaar ); lagere studies (= lager ). Het opleidingsniveau is een facultatief gegeven, afgeleid van de werkgelegenheidsstatistiek, en is om die reden alleen gekend voor een gedeelte van de steekproef. Het totaal aantal werknemers komt telkens bovenaan elke beroepsfiche voor en is uitgedrukt in absolute cijfers. Alle andere aantallen vermeld op de fiche, zijn uitgedrukt in procent van dit totaal. BESCHRIJVING VAN DE TOTALE STEEKPROEFPOPULATIE Een afzonderlijk hoofdstuk is gewijd aan de beschrijving van de totale steekproefpopulatie. Dit hoofdstuk geeft dezelfde statistieken en afbeeldingen weer als op een beroepsfiche, maar dan voor de ganse steekproef. Bovendien wordt in dit hoofdstuk ook het typeprofiel opgemaakt van de deeltijdse werknemers en de werknemers aangeworven in de loop van Het voorbeeld hierna illustreert op welke manier de statistieken en grafieken, die op de beroepsfiches vermeld staan, moeten gelezen worden. 6.

9 De steekproef bevat 309 bijstandsverleners. Bijstandsverlener 309 personen - beantwoordt de oproepen van de klant - analyseert het probleem (identificatie van het contract, controle van de waarborgen, verzameling van de informatie) - kiest de oplossing(en) om de klant tegemoet te komen - zet volgens de gevestigde procedure de middelen in om de nodige bijstand te verlenen - onderhoudt contacten met de dienstverleners - verzekert de opvolging van de dossiers en meet de kwaliteit van de geleverde diensten Een korte taakomschrijving van de bijstandsverleners. De bijstandsverleners bestaan voor 71,6 % uit vrouwelijke werknemers en voor 28,4 % uit mannelijke werknemers. mannen : 28,4% vrouwen : 71,6% gemiddelde : 39 jaar < 30 jaar : 19,7% > 50 jaar : 13,3% gemiddelde : 15 jaar en 3 maanden < 1 jaar : 2,6% De gemiddelde anciënniteit van de bijstand-verleners is 15 jaar en 3 maanden. 2,6 % is aangeworven in het jaar spiramide De gemiddelde leeftijd van de bijstandverleners is ,7 % is jonger dan 30 jaar, terwijl 13,3 % ouder is dan 50 jaar. 79 % van de bijstandverleners "dragen weinig of geen verantwoordelijkheid". volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau ,7 % van de bijstandverleners behoren tot de loonschaalcategorie. 7

10 De bijstandverleners bestaan voor 30,1 % uit deeltijdse werknemers. 37,9 % van deze deeltijdse bijstandsverleners werken in een 3/4 regime of meer, terwijl 55,8 % een halftijdse betrekking heeft of meer (tot 3/4). Deeltijdse arbeid : 30,1% in regime > 75 pct : 37,9% in regime van pct : 55,8% 13% 8% 15% Onbepaalde duur : 96,7% Bepaalde duur : 3,3% Ander contract : 0, 64% 15 % van de bijstandsverleners beschikt over een diploma van hoger, niet-universitair, onderwijs. 96,7 % van de bijstandverleners zijn aangeworven met een contract van onbepaalde duur. 8

11 Beschrijving van de totale steekproefpopulatie

12 Totale steekproef personen mannen : 47,2% vrouwen : 52,8% gemiddelde : 42 jaar en 7 maanden < 30 jaar : 16,1% > 50 jaar : 24,3% verdeling volgens leeftijdscatogorie spiramide gemiddelde : 16 jaar en 7 maanden < 1 jaar : 4,3% verdeling volgens anciënniteitscatogorie > 40 > anciënniteitsspiramide < 5 <

13 Totale steekproef personen volgens beroepsklasse 51,8% Verzekeringstechnisch 9,2% Commercieel verdeling volgens loonschaalcatogorie 10,1% Informatica en telecommunicatie 7, Financiën en boekhouding 18,3% Staff en support 3,6% Andere I1 verdeling volgens verantwoordelijkheidsniveau I2 I3 I4 5% 1 15% 25% Deeltijdse arbeid : 19,6% in een regime > 75 pct : 26,5% Onbepaalde duur : 96,5% in een regime van 50 tot 75 pct : 67,6% Bepaalde duur : 3,2% Ander contract : 0,3% 12% Universitair 31% 37% 11

14 Totale steekproef : deeltijdse werknemers 2890 personen mannen : 12,2% vrouwen : 87,8% gemiddelde : 44 jaar en 0 maanden < 30 jaar : 5,6% > 50 jaar : 29,9% verdeling volgens leeftijdscatogorie spiramide gemiddelde : 19 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 1,4% verdeling volgens anciënniteitscatogorie > 40 > anciënniteitsspiramide < 5 <

15 Totale steekproef : deeltijdse werknemers 2890 personen volgens beroepsklasse 58,5% Verzekeringstechnisch 3,9% Commercieel verdeling volgens loonschaalcatogorie 5, Informatica en telecommunicatie 7,2% Financiën en boekhouding 23, Staff en support 2,5% Andere I1 verdeling volgens verantwoordelijkheidsniveau I2 I3 I Onbepaalde duur : 97, Bepaalde duur : 3, Ander contract : 0, 16% 13% Universitair 31% 4 13

16 Totale steekproef : werknemers aangeworven in personen mannen : 47,4% vrouwen : 52,6% gemiddelde : 29 jaar en 1 maanden < 30 jaar : 66,7% > 50 jaar : 1,7% verdeling volgens leeftijdscatogorie spiramide

17 Totale steekproef : werknemers aangeworven in personen volgens beroepsklasse 54,4% Verzekeringstechnisch 9,8% Commercieel verdeling volgens loonschaalcatogorie 10,9% Informatica en telecommunicatie 4,3% Financiën en boekhouding 13,1% Staff en support 7,4% Andere I1 verdeling volgens verantwoordelijkheidsniveau I2 I3 I4 5% 1 15% 25% 3 35% Deeltijdse arbeid : 6,2% in een regime > 75 pct : 60, Onbepaalde duur : 55,1% in een regime van 50 tot 75 pct : 40, Bepaalde duur : 44,5% Ander contract : 0,3% Universitair 19% 3% 29% 49% 15

18 B eschrijving van de totale steekproefpopulatie LIJST VAN DE ONDERNEMINGEN DIE AAN DE STUDIE HEBBEN DEELGENOMEN ACTEL DIRECT AGF BELGIUM INSURANCE ARAG ATRADIUS AVÉRO AXA BELGIUM CDA DAS DEXIA INSURANCE BELGIUM DKV BELGIUM EUROP ASSISTANCE EUROPESE GOEDEREN EN REISBAGAGE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ FORTIS AG HAMBURG MANNHEIMER ING INSURANCE INTER PARTNER ASSISTANCE KBC VERZEKERINGEN L'ARDENNE PRÉVOYANTE MENSURA MERCATOR VERZEKERINGEN MONDIAL ASSISTANCE NATIONALE SUISSE VERZEKERINGEN P&V VERZEKERINGEN PIETTE & PARTNERS SIRIUS SWISS LIFE BELGIUM VIVIUM VIVIUM LIFE WINTERTHUR EUROPE VERZEKERINGEN ZELIA 16.

19 Verzekeringstechnische beroepen

20 Beheerder Leven particulieren 812 personen identificeert de behoeften van de klant en bepaalt de best aangepaste oplossing bepaalt de voorwaarden voor aanvaarding (uitsluiting, bijpremie) en bepaalt de premie maakt de administratieve en technische voorbereiding van de polis beheert de polissen, verwerkt opzeggingen, schorsingen en vernietigingen, verricht uitbetalingen en controleert de premies/bijdragen beoordeelt de risico s en aanvaardt de risico's, indien nodig met de hulp van een productie-expert maakt offertes op vraag van tussenpersonen/cliënten stelt de polis en de bijvoegsels op houdt toezicht op de polissen mannen : 36,5% vrouwen : 63,5% gemiddelde : 38 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 29,3% > 50 jaar : 18,8% gemiddelde : 13 jaar en 11 maanden < 1 jaar : 7,1% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 24,6% in regime > 75 pct : 27,2% in regime van pct : 71,9% 12% 1 Onbepaalde duur : 91,4% Bepaalde duur : 7,3% Ander contract : 1,2% 32% 46% 18

21 Beheerder Leven - ondernemingen 756 personen identificeert de behoeften van de klant en bepaalt de best aangepaste oplossing bepaalt de voorwaarden voor aanvaarding (uitsluiting, bijpremie) en bepaalt de premie maakt de administratieve en technische voorbereiding van de polis en stelt de polis en de bijvoegsels op beheert de polissen, verwerkt opzeggingen, schorsingen en vernietigingen, verricht uitbetalingen, controleert de premies/bijdragen beoordeelt de risico s, aanvaardt de risico's, indien nodig met de hulp van een productie-expert maakt offertes op vraag van tussenpersonen/cliënten beheert de reglementen houdt toezicht op de polissen mannen : 36,1% vrouwen : 63,9% gemiddelde : 35 jaar en 8 maanden < 30 jaar : 37,6% > 50 jaar : 11,9% gemiddelde : 11 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 11,1% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 18, in regime > 75 pct : 27,8% in regime van pct : 71, 22% 7% 15% Onbepaalde duur : 89,9% Bepaalde duur : 10,1% Ander contract : 0, 56% 19

22 Beheerder Niet-Leven - particulieren 1659 personen identificeert de behoeften van de klant en bepaalt de best aangepaste oplossing bepaalt de voorwaarden voor aanvaarding (uitsluiting, bijpremie) en bepaalt de premie maakt de administratieve en technische voorbereiding van de polis beheert de polissen, verwerkt van opzeggingen, schorsingen en vernietigingen, controleert de premies/bijdragen beoordeelt de risico s, aanvaardt de risico's, indien nodig met de hulp van een productie-expert maakt offertes op vraag van tussenpersonen/cliënten stelt de polis en de bijvoegsels op houdt toezicht op de polissen mannen : 34,9% vrouwen : 65,1% gemiddelde : 42 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 15,7% > 50 jaar : 27,1% gemiddelde : 18 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 2,7% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 25,6% in regime > 75 pct : 29,6% in regime van pct : 70,2% Onbepaalde duur : 96,5% Bepaalde duur : 3,2% Ander contract : 0,3% 18% 38% 9% 35% 20

23 Onderschrijver Niet-Leven - ondernemingen 334 personen identificeert de behoeften van de klant en bepaalt de best aangepaste oplossing bepaalt de voorwaarden voor aanvaarding (uitsluiting, bijpremie) maakt offertes op vraag van tussenpersonen/cliënten (stelt de polis en de bijvoegsels op) beoordeelt de risico s, aanvaardt de risico's, indien nodig met de hulp van een productie-expert bepaalt de premie maakt de (administratieve en) technische voorbereiding van de polis verleent medewerking bij de productontwikkeling mannen : 44,3% vrouwen : 55,7% gemiddelde : 41 jaar en 11 maanden < 30 jaar : 14,1% > 50 jaar : 23,7% gemiddelde : 17 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 1,2% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau % 1 15% 25% 3 Deeltijdse arbeid : 9,9% in regime > 75 pct : 16,4% in regime van pct : 83,6% 11% 15% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 37% 37% 21

24 Beheerder Niet-Leven - ondernemingen 378 personen onderhandelt met klanten en makelaars/agenten over de voorwaarden en tarieven behandelt voorstellen voor nieuwe zaken of vervangingen en levert bijaktes af maakt de administratieve en technische voorbereiding van de polis en stelt de polis en de bijvoegsels op houdt toezicht op de polissen levert voorlopige dekkingen af maakt offertes op vraag van tussenpersonen/cliënten beheert de polissen, verwerkt van opzeggingen, schorsingen en vernietigingen, controleert de premies/bijdragen stelt teruggavenkwitanties op en betaalt de verschuldigde bedragen uit mannen : 45,1% vrouwen : 54,9% gemiddelde : 41 jaar < 30 jaar : 17,5% > 50 jaar : 25,4% gemiddelde : 15 jaar en 1 maand < 1 jaar : 4,8% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 23,5% in regime > 75 pct : 23,9% in regime van pct : 76,1% 16% 14% Onbepaalde duur : 95,7% Bepaalde duur : 4,3% Ander contract : 0, 31% 39% 22

25 Schadebeheer Niet-Leven 1812 personen registreert de schadegevallen, meldt de ontvangst van schadeaangifte aan tussenpersoon en/of cliënt stelt een schade-expert, dokter of advocaat aan wikkelt schadevergoeding af, stelt fiscale documenten en vergoedingskwitanties op legt een reserve aan wint inlichtingen in betreffende het schadegeval mannen : 39,5% vrouwen : 60,5% gemiddelde : 40 jaar en 2 maanden < 30 jaar : 20,8% > 50 jaar : 19,5% gemiddelde : 14 jaar en 8 maanden < 1 jaar : 4,2% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 24,9% in regime > 75 pct : 23,2% in regime van pct : 75,9% Onbepaalde duur : 96,2% Bepaalde duur : 3,5% Ander contract : 0,3% 29% 11% 15% 45% 23

26 Schade-inspecteur - particulieren 336 personen verzorgt de organisatie en de administratie van de distributiekanalen verzorgt de eerste begeleiding van nieuwe accounts/agenten bepaalt de doelstellingen en de rendementseisen maakt wekelijks een activiteitenrapport op bedient de aan hem toevertrouwde (zelfstandige) tussenpersonen in overleg en onder toezicht van zijn regiomanager maakt een routing op met het oog op het informeren van de zelfstandige tussenpersonen over nieuwe producten, commerciële acties, trends en technieken evalueert de resultaten, en volgt de productie op mannen : 92,6% vrouwen : 7,4% gemiddelde : 48 jaar en 6 maanden < 30 jaar : 1,8% > 50 jaar : 47,9% gemiddelde : 18 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 0,3% Categorie en gewichtsklasse I1 I2 I3 I4 volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% 25% 3 spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 2,1% in regime > 75 pct : 18,2% in regime van pct : 81,8% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 3 8% 42% 24

27 Schade-inspecteur - ondernemingen 73 personen verzorgt de organisatie en de administratie van de distributiekanalen verzorgt eerste begeleiding van nieuwe accounts/agenten bepaalt de doelstellingen en de rendementseisen maakt wekelijks een activiteitenrapport op bedient de aan hem toevertrouwde (zelfstandige) tussenpersonen in overleg en onder toezicht van zijn regiomanager maakt een routing op met het oog op het informeren van de zelfstandige tussenpersonen over nieuwe producten, commerciële acties, trends en technieken evalueert de resultaten, en volgt de productie op mannen : 55,6% vrouwen : 44,4% gemiddelde : 45 jaar en 1 maand < 30 jaar : 4,1% > 50 jaar : 30,1% gemiddelde : 21 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 0, Categorie en gewichtsklasse I1 I2 I3 I4 volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 11, in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 41% 4% 24% 31% 25

28 Preventieadviseur & preventie-ingenieur 62 personen maakt wetenschappelijk onderbouwde risicoanalyse geeft raad in preventie en advies in de toepassing en de controle stelt technische en contractuele aanpassingen voor in het kader van preventie na schade onderhoudt contact met veiligheidscomité en externe contacten met voornaam cliënteel analyseert en controleert het risico alvorens acceptatie organiseert preventiebeleid in de organisatie volgt ongevallen op mannen : 90,2% vrouwen : 9,8% gemiddelde : 47 jaar en 8 maanden < 30 jaar : 3,2% > 50 jaar : 45,2% gemiddelde : 12 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 11,3% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 1,6% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 75, Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 33% 14% 2% 51% 26

29 Operator van Call center 123 personen behandelt binnenkomende calls van klanten (verwerking van de informatie en/of opvolging van de klachten) (inbound) ondersteunt telemarketingcoöperaties, telefonische prospecties en levert directe informatie/verkoop (outbound) mannen : 40,3% vrouwen : 59,7% gemiddelde : 36 jaar en 10 maanden < 30 jaar : 30,9% > 50 jaar : 16,3% gemiddelde : 8 jaar en 5 maanden < 1 jaar : 9,8% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 28,5% in regime > 75 pct : 14,3% in regime van pct : 77,1% 15% 6% Onbepaalde duur : 88,2% Bepaalde duur : 10,9% Ander contract : 0,8% 35% 44% 27

30 Polifunctioneel medewerker 131 personen is gelast met taken die de onderschrijving, productie- en schadebeheer combineert mannen : 42, vrouwen : 58, gemiddelde : 43 jaar en 2 maanden < 30 jaar : 5,3% > 50 jaar : 19,8% gemiddelde : 16 jaar en 1 maand < 1 jaar : 1,5% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 14,5% in regime > 75 pct : 21,1% in regime van pct : 78,9% 21% 8% Onbepaalde duur : 99,2% Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0,8% 32% 39% 28

31 Coach, mentor, technisch verantwoordelijke : beheer/onderschrijving/call center 178 personen de mentor of coach die een groep medewerkers stuurt en hen op het technisch vlak begeleidt. heeft geen hiërarchische verantwoordelijkheid en evalueert niet de medewerkers. mannen : 55,4% vrouwen : 44,6% gemiddelde : 42 jaar en 5 maanden < 30 jaar : 2,2% > 50 jaar : 15,7% gemiddelde : 15 jaar en 5 maanden < 1 jaar : 1,1% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 13,5% in regime > 75 pct : 25,9% in regime van pct : 70,4% 29% 5% 27% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 39% 29

32 Coach, mentor, technisch verantwoordelijke : schade-expertise/preventieadvies 77 personen de mentor of coach die een groep medewerkers stuurt en hen op het technisch vlak begeleidt. heeft geen hiërarchische verantwoordelijkheid en evalueert niet de medewerkers. mannen : 53,9% vrouwen : 46,1% gemiddelde : 43 jaar en 1 maand < 30 jaar : 6,5% > 50 jaar : 19,5% gemiddelde : 15 jaar en 8 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 9,1% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 26% 12% 19% 43% 30

33 Bijstandsverlener 309 personen beantwoordt de oproepen van de klant kiest de oplossing(en) om de klant tegemoet te komen onderhoudt contacten met de dienstverleners analyseert het probleem (identificatie van het contract, controle van de waarborgen, verzameling van de informatie) zet volgens de gevestigde procedure de middelen in om de nodige bijstand te verlenen verzekert de opvolging van de dossiers en meet de kwaliteit van de geleverde diensten mannen : 28,4% vrouwen : 71,6% gemiddelde : 39 jaar < 30 jaar : 19,7% > 50 jaar : 13,3% gemiddelde : 15 jaar en 3 maanden < 1 jaar : 2,6% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 30,1% in regime > 75 pct : 37,9% in regime van pct : 55,8% 13% 8% 15% Onbepaalde duur : 96,7% Bepaalde duur : 3,3% Ander contract : 0, 64% 31

34 Herverzekering 53 personen analyseert de verbintenissen en de cumuls van de onderneming stelt de technische voorwaarden voor de onderschrijving op stelt de contractuele teksten met de herverzekeraars op voert rentabiliteitsstudies en andere technische studies uit voert onderzoek naar de optimale dekkingen controleert de juistheid van de statistieken en vergelijkt ze met de inhoud van de contracten mannen : 39,6% vrouwen : 60,4% gemiddelde : 46 jaar en 5 maanden < 30 jaar : 5,7% > 50 jaar : 32,1% gemiddelde : 21 jaar en 4 maanden < 1 jaar : 1,9% spiramide volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% 25% 3 volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 32,1% in regime > 75 pct : 17,6% in regime van pct : 76,5% Onbepaalde duur : 98,1% Bepaalde duur : 1,9% Ander contract : 0, 26% 12% 14% 48% 32

35 Commerciële beroepen

36 Account manager retail - Leven 154 personen bedient de aan hem toevertrouwde klanten in overleg en onder toezicht van zijn regiomanager bepaalt de doelstellingen en de rendementseisen maakt wekelijks een activiteitenrapport op maakt een routing op met het oog op het informeren van de klanten over nieuwe producten, commerciële acties, trends en technieken evalueert de resultaten, en volgt de productie op wisselt nuttige informatie uit en geeft advies in overleg met zijn collega account managers en de regiomanager mannen : 86,7% vrouwen : 13,3% gemiddelde : 42 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 7,8% > 50 jaar : 18,2% gemiddelde : 12 jaar en 10 maanden < 1 jaar : 1,9% Categorie en gewichtsklasse I1 I2 I3 I4 volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% 25% 3 spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 66,7% in regime van pct : 33,3% 19% 4% 43% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 34% 34

37 Account manager retail Niet-Leven 349 personen bedient de aan hem toevertrouwde klanten in overleg en onder toezicht van zijn regiomanager bepaalt de doelstellingen en de rendementseisen maakt wekelijks een activiteitenrapport op maakt een routing op met het oog op het informeren van de klanten over nieuwe producten, commerciële acties, trends en technieken evalueert de resultaten, en volgt de productie op wisselt nuttige informatie uit en geeft advies in overleg met zijn collega account managers en de regiomanager mannen : 87,7% vrouwen : 12,3% gemiddelde : 42 jaar en 9 maanden < 30 jaar : 9,7% > 50 jaar : 23,5% gemiddelde : 12 jaar en 8 maanden < 1 jaar : 5,7% Categorie en gewichtsklasse I1 I2 I3 I4 volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% 25% 3 spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0,3% in regime > 75 pct : 40, in regime van pct : 60, 25% 4% 35% Onbepaalde duur : 99,7% Bepaalde duur : 0,3% Ander contract : 0, 36% 35

38 Account manager BtoB - Leven 61 personen bedient de aan hem toevertrouwde klanten in overleg en onder toezicht van zijn regiomanager bepaalt de doelstellingen en de rendementseisen maakt wekelijks een activiteitenrapport op maakt een routing op met het oog op het informeren van de klanten over nieuwe producten, commerciële acties, trends en technieken evalueert de resultaten, en volgt de productie op wisselt nuttige informatie uit en geeft advies in overleg met zijn collega account managers en de regiomanager mannen : 73,8% vrouwen : 26,2% gemiddelde : 39 jaar en 7 maanden < 30 jaar : 3,3% > 50 jaar : 11,5% gemiddelde : 10 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 4,9% Categorie en gewichtsklasse I1 I2 I3 I4 volgens loonschaalcategorie spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 1,6% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 33% 16% 51% 36

39 Account manager BtoB- Niet-Leven 58 personen bedient de aan hem toevertrouwde klanten in overleg en onder toezicht van zijn regiomanager bepaalt de doelstellingen en de rendementseisen maakt wekelijks een activiteitenrapport op maakt een routing op met het oog op het informeren van de klanten over nieuwe producten, commerciële acties, trends en technieken evalueert de resultaten, en volgt de productie op wisselt nuttige informatie uit en geeft advies in overleg met zijn collega account managers en de regiomanager mannen : 81, vrouwen : 19, gemiddelde : 42 jaar en 3 maanden < 30 jaar : 5,2% > 50 jaar : 22,4% gemiddelde : 12 jaar en 8 maanden < 1 jaar : 6,9% Categorie en gewichtsklasse I1 I2 I3 I4 volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% 25% 3 spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 3,4% in regime > 75 pct : 50, in regime van pct : 50, Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 29% 1 33% 28% 37

40 Loonagent 17 personen is gelast met de productie en/of met het beheren van verzekeringscontracten, activiteiten welke door zichzelf worden uitgeoefend, eventueel onder toezicht van een inspecteur trekt nieuwe klanten aan, analyseert de behoeften van de klant onderhandelt en sluit contracten af staat in voor de opvolging en actualisatie van de portefeuille mannen : 94,1% vrouwen : 5,9% gemiddelde : 50 jaar en 11 maanden < 30 jaar : 0, > 50 jaar : 52,9% gemiddelde : 20 jaar en 10 maanden < 1 jaar : 0, Categorie en gewichtsklasse A AA volgens loonschaalcategorie spiramide volgens verantwoordelijkheidsniveau % 1 15% 25% 3 Deeltijdse arbeid : 5,9% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, 14% 29% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 43% 14% 38

41 Product Management - retail 143 personen ontwikkelt, vernieuwt, lanceert en volgt de producten op in alle stadia van de product-life cyclus (technisch, fiscaal, sociaal, juridisch, ): concept, rentabiliteitsvoorwaarden, tarificatieregels, technische handleidingen, acceptatieregels staat in voor het opstellen en opvolgen van het marketingplan in samenspraak met de Marketing Manager en de beheersverantwoordelijken voert (vergelijkende) marktstudies en analyses uit en verwerkt ze mannen : 54,6% vrouwen : 45,4% gemiddelde : 39 jaar en 3 maanden < 30 jaar : 18,9% > 50 jaar : 10,5% gemiddelde : 12 jaar en 3 maanden < 1 jaar : 9,1% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 13,3% in regime > 75 pct : 28,6% in regime van pct : 71,4% 15% 1 1% Onbepaalde duur : 97,9% Bepaalde duur : 2,1% Ander contract : 0, 74% 39

42 Product Management BtoB 38 personen ontwikkelt, vernieuwt, lanceert en volgt de producten op in alle stadia van de product-life cyclus (technisch, fiscaal, sociaal, juridisch, ): concept, rentabiliteitsvoorwaarden, tarificatieregels, technische handleidingen, acceptatieregels staat in voor het opstellen en opvolgen van het marketingplan in samenspraak met de Marketing Manager en de beheersverantwoordelijken voert (vergelijkende) marktstudies en analyses uit en verwerkt ze mannen : 48,6% vrouwen : 51,4% gemiddelde : 36 jaar en 11 maanden < 30 jaar : 23,7% > 50 jaar : 7,9% gemiddelde : 10 jaar en 5 maanden < 1 jaar : 5,3% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 7,9% in regime > 75 pct : 25, in regime van pct : 75, 13% 16% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 1 61% 40

43 Sales & Marketing Assistant 260 personen maakt een eerste doorlichting van de producten onderhoudt de contacten met de interne en externe partners en helpt hierdoor bij het respecteren van de vooropgestelde timing, het budget en de kwaliteitsnormen staat in voor een veelheid van administratieve taken die inherent zijn aan het sales & marketinggebeuren zoals het voorbereiden en opvolgen van de budgetten, het opvolgen van de verkoopsstatistieken, staat in voor de voorbereiding, planning en accurate uitvoering van publicitaire, promotionele en commerciële activiteiten assisteert bij het uitvoeren van marktonderzoeken die de klantenbehoeften in kaart brengen volgt adressenbestand op mannen : 39,4% vrouwen : 60,6% gemiddelde : 41 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 16,5% > 50 jaar : 21,2% gemiddelde : 15 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 3,5% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau % 1 15% 25% 3 Deeltijdse arbeid : 15, in regime > 75 pct : 30,6% in regime van pct : 69,4% Onbepaalde duur : 98,1% Bepaalde duur : 1,9% Ander contract : 0, 3 9% 37% 24% 41

44

45 Informatica en telecommunicatie

46 Projectleiding 87 personen superviseert en geeft leiding aan het team analisten/programmeurs die onder de directe leiding van de projectleiders werken bedeelt de taken betreffende de analyse en de programmatie reëvalueert het project en stuurt ze bij indien nodig verleent bijstand aan en van de programmeurs in zijn projectgroep en superviseert hen onderzoekt de toepasbaarheid en start van de projectgroep op volgt en controleert de vooruitgang van het project verzorgt de oplevering en de implementatie van het project bij de gebruiker mannen : 69,9% vrouwen : 30,1% gemiddelde : 42 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 1,1% > 50 jaar : 16,1% gemiddelde : 13 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 6,9% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 5,7% in regime > 75 pct : 37,5% in regime van pct : 62,5% 9% 1% 41% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 49% 44

47 Functioneel analist 254 personen vormt de link tussen de informaticagebruiker en de programmeur begeleidt de programmering en implementeert de toepassing reëvalueert het project en stuurt ze bij indien nodig verleent bijstand aan en van de programmeurs in zijn projectgroep en superviseert hen analyseert en definieert problemen van de gebruiker, maakt haalbaarheidsstudies en zet probleemdefinities om naar functionele specificaties, die de basis vormen van de technische analyse en het werkprogramma van de (analist- )programmeurs verleent functioneel advies verzorgt de oplevering en de implementatie van het project bij de gebruiker mannen : 66,3% vrouwen : 33,7% gemiddelde : 40 jaar en 1 maand < 30 jaar : 8,3% > 50 jaar : 8,3% gemiddelde : 11 jaar en 11 maanden < 1 jaar : 0,8% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 9,4% in regime > 75 pct : 15,4% in regime van pct : 84,6% 3%1% 43% Onbepaalde duur : 99,6% Bepaalde duur : 0,4% Ander contract : 0, 53% 45

48 Technisch analist 70 personen geeft technische adviezen betreffende alle aspecten voor het vervaardigen van software deelt kennis van veelal specialistische analytische technieken maakt analyses en vindt probleemoplossingen, maar werkt zelf geen applicaties uit mannen : 73,9% vrouwen : 26,1% gemiddelde : 40 jaar en 5 maanden < 30 jaar : 11,4% > 50 jaar : 11,4% gemiddelde : 13 jaar en 11 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 8,6% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, 15% 3% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 62% 46

49 Analist(-programmeur ) 417 personen stelt een analysedossier samen stelt het algemene organogram op moduleert applicaties neemt het programmadossier met de programmeur door mannen : 65, vrouwen : 35, gemiddelde : 38 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 14,9% > 50 jaar : 10,3% gemiddelde : 8 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 9,6% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 12,9% in regime > 75 pct : 15,1% in regime van pct : 84,9% 4% 4 Onbepaalde duur : 99, Bepaalde duur : 0,7% Ander contract : 0,2% 56% 47

50 Programmeur 163 personen bekijkt de analysedossiers maakt nieuwe (niet bestaande) programma s gebruik makend van bestaande of analoge programma s assembleert, compileert en test het programma stelt organogrammen en stroomschema s op neemt het programmadossier door met de Analyst- Programmeur levert periodiek een activiteitsrapport op mannen : 68,1% vrouwen : 31,9% gemiddelde : 37 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 24,5% > 50 jaar : 13,5% gemiddelde : 9 jaar en 5 maanden < 1 jaar : 6,7% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 15,3% in regime > 75 pct : 30,8% in regime van pct : 65,4% 12% 1% 26% Onbepaalde duur : 98,8% Bepaalde duur : 1,2% Ander contract : 0, 61% 48

51 Systeembeheerder 40 personen is verantwoordelijk voor de continuïteit van het informaticanetwerk : de werking en het onderhoud van het systeem staat tevens in voor de integratie van gegevensverwerking en de planning dienaangaande staat in voor het beheer van alle netwerken, het onderhoud en de technische en beveiligingsaspecten mannen : 76,9% vrouwen : 23,1% gemiddelde : 46 jaar < 30 jaar : 0, > 50 jaar : 27,5% gemiddelde : 18 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 7,5% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 60, 17% 6% 22% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 55% 49

52 Systeemanalist 121 personen is verantwoordelijk voor de analyse en oplossingen van problemen die rechtstreeks met de gehele computerinfrastructuur te maken hebben vaak betreft het expertises op één of meerdere domeinen, o.m. netwerken, datawarehousing, communicatietoepassingen,. mannen : 62, vrouwen : 38, gemiddelde : 40 jaar < 30 jaar : 6,6% > 50 jaar : 8,3% gemiddelde : 12 jaar en 9 maanden < 1 jaar : 2,5% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 7,4% in regime > 75 pct : 11,1% in regime van pct : 88,9% 18% 6% 4 Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 36% 50

53 Systeemadministrator 35 personen is verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het IT netwerk binnen de organisatie controleert de toegang tot deelgebieden van het netwerk ondersteunt netwerkgebruikers en staat in voor het oplossen van operationele problemen is verantwoordelijk voor een aantal dagelijks routinetaken met betrekking tot het systeembeheer (back-up procedures en dagelijkse verificaties). mannen : 100, vrouwen : 0, gemiddelde : 43 jaar en 5 maanden < 30 jaar : 8,6% > 50 jaar : 31,4% gemiddelde : 14 jaar en 2 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 0, 31% 3% 21% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 45% 51

54 Systeemingenieur 42 personen is verantwoordelijk voor de planning en het onderhoud van het IT-netwerk en de implementatie van nieuwe applicaties in een LAN/WAN-omgeving werkt zowel op mainframe, server of pc niveau heeft hoofdzakelijk een hardwarematige invalshoek. mannen : 95,2% vrouwen : 4,8% gemiddelde : 42 jaar < 30 jaar : 7,1% > 50 jaar : 26,2% gemiddelde : 13 jaar en 7 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, 7% 2% 33% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 58% 52

55 Helpdesk & support 112 personen is verantwoordelijk voor de technische ondersteuning inzake software bij de gebruiker kan kleine defecten zelfstandig herstellen en kleine programma-aanpassingen uitvoeren geeft opleiding/instructie aan de gebruiker en helpdesk op het gebied van PC, netwerken mannen : 69,5% vrouwen : 30,5% gemiddelde : 39 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 23,2% > 50 jaar : 18,8% gemiddelde : 13 jaar en 1 maand < 1 jaar : 3,6% spiramide volgens loonschaalcategorie 5% 1 15% 25% 3 volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 6,3% in regime > 75 pct : 22,2% in regime van pct : 55,6% 12% 12% Onbepaalde duur : 98,1% Bepaalde duur : 1,9% Ander contract : 0, 43% 33% 53

56 Data administrator 24 personen ontwerpt de database design en administration maakt de algemene process-flow op t.o.v. de gegevens zorgt voor codificaties van de gegevens stelt standaarden op voor ontwikkeling mannen : 83,3% vrouwen : 16,7% gemiddelde : 41 jaar en 7 maanden < 30 jaar : 20,8% > 50 jaar : 20,8% gemiddelde : 13 jaar en 9 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 12,5% in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 100, 33% 21% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 46% 54

57 Computer Operator 26 personen houdt het informaticasysteem operationeel draaiende houdt toezicht op de belasting van het systeem is laagste in rang binnen het ICT departement mannen : 88, vrouwen : 12, gemiddelde : 45 jaar en 1 maand < 30 jaar : 3,8% > 50 jaar : 42,3% gemiddelde : 19 jaar en 1 maand < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 0, 15% 35% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 5 55

58 Datawarehousing 9 personen ontwikkelt oplossingen (architectuur, methodologie en technologie) om de gegevens aan te leveren te beheren en om te vormen tot bruikbare informatie voor beslissingsondersteuning van diverse groepen eindgebruikers mannen : 50, vrouwen : 50, gemiddelde : 41 jaar en 11 maanden < 30 jaar : 0, > 50 jaar : 0, gemiddelde : 13 jaar en 3 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 0, Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 13% 87% 56

59 Verantwoordelijke veiligheid 11 personen verzekert de veiligheid van het systeem (fysisch) volgt de antivirus-software op mannen : 100, vrouwen : 0, gemiddelde : 43 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 0, > 50 jaar : 9,1% gemiddelde : 14 jaar en 10 maanden < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 0, in regime van pct : 0, 22% 11% Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 67% 57

60

61 Financiën en boekhouding

62 Audit (financieel) 13 personen voert de boekhoudkundige en financiële audit uit is verantwoordelijk voor de continue opvolging en rapportering van de financiële ontwikkelingen in het bedrijf voert controles uit in de belangrijkste cyclussen van het formuleert aanbevelingen en volgt ze op bedrijf (aankoop, verkoop immobiliën, ) verleent assistentie bij andere controleactiviteiten mannen : 80, vrouwen : 20, gemiddelde : 37 jaar en 8 maanden < 30 jaar : 30,8% > 50 jaar : 0, gemiddelde : 8 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 15,4% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 0, in regime > 75 pct : 33,3% in regime van pct : 0, 4 Onbepaalde duur : 100, Bepaalde duur : 0, Ander contract : 0, 4 60

63 Thesaurie 47 personen behandelt dagelijkse problemen binnen de afdeling : beheer van klachten inzake betalingen, onderzoek van verloren bedragen staat bij de afsluiting in voor de intrestberekening en controles, up-to-date houden afrekening huurders, RC van de dochtermaatschappijen beheert de administratieve flow van elke dag opent nieuwe rekeningnummers en beheert bankvolmachten mannen : 43,9% vrouwen : 56,1% gemiddelde : 43 jaar en 4 maanden < 30 jaar : 12,8% > 50 jaar : 34, gemiddelde : 19 jaar < 1 jaar : 0, spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 31,9% in regime > 75 pct : 21,7% in regime van pct : 43,5% 18% 21% Onbepaalde duur : 97,5% Bepaalde duur : 0, Ander contract : 2,5% 31% 3 61

64 Roerende waarden 62 personen coördineert de administratieve taken binnen de dienst thesaurie zorgt voor het administratieve beheer van de beleggingsportefeuille beheert de korte termijn producten en zorgt voor een evenwicht tussen een optimaal rendement en beschikbaarheid van de gelden voert analyses uit mbt het beheer van de effectenportefeuille onderzoekt de kasstromen binnen de maatschappij optimiseert de financiële waarden in functie van de globale begroting informeert zijn hiërarchische chef over belangrijke afwijkingen in het dagdagelijks beheer van de thesaurie en de effectenportefeuille mannen : 63,9% vrouwen : 36,1% gemiddelde : 38 jaar en 3 maanden < 30 jaar : 21, > 50 jaar : 14,5% gemiddelde : 9 jaar en 6 maanden < 1 jaar : 1,6% spiramide volgens loonschaalcategorie volgens verantwoordelijkheidsniveau Deeltijdse arbeid : 11,3% in regime > 75 pct : 25, in regime van pct : 62,5% 15% 2% Onbepaalde duur : 95,1% Bepaalde duur : 4,9% Ander contract : 0, 25% 58% 62

Version Française disponible. Uitgegeven door Assuralia

Version Française disponible. Uitgegeven door Assuralia Version Française disponible Uitgegeven door Assuralia voorwoord Al sinds vele jaren legt Assuralia sociale databases aan en verwerkt ze de gegevens over de situatie van de human resources in de sector.

Nadere informatie

Version française disponible

Version française disponible Version française disponible cia@upea.be Uitgegeven door de BVVO voorwoord Al sinds vele jaren legt de BVVO sociale databases aan en verwerkt ze de gegevens daaruit over de situatie van de human resources

Nadere informatie

Tewerkstelling in de verzekeringsondernemingen in 2003

Tewerkstelling in de verzekeringsondernemingen in 2003 Assur I Tewerkstelling in de verzekeringsondernemingen in 2003 1. Inleiding II 2. De sector in de ruime zin: 49.000 werknemers III 3. De werkgelegenheid in de verzekeringsondernemingen IV 3.1. Analysegebied

Nadere informatie

SOCIALE AANGELEGENHEDEN/COMMISSIE 2008-69 WERKTITEL FUNCTIECLASSIFIATIE PC306 Werktitel & codes ICT

SOCIALE AANGELEGENHEDEN/COMMISSIE 2008-69 WERKTITEL FUNCTIECLASSIFIATIE PC306 Werktitel & codes ICT SS 1 SS 2 SS 3 SS 4 SS 5 SS 6 SS 7 SS 8 SS 9 SS 10 SS 11 SS 12 SS 13 SS 14 SS 15 SS 16 SS 17 SS 18 IT 19 IT 20 IT 21 IT 22 IT 23 IT 24 IT 25 IT 26 FT/VT 27 FT/VT 28 FT/VT 29 FT/VT 30 FT/VT 31 FT/VT 32

Nadere informatie

De SD WORX - enquête. 1. De best betaalde functies

De SD WORX - enquête. 1. De best betaalde functies De SD WORX - enquête Jaarlijks voert SD WORX een onderzoek naar de beloning van arbeiders, bedienden, kader- en directieleden in België. Daarbij staat kwaliteit van de gegevens centraal. De data worden

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3

Functiebeschrijving. Applicatiebeheerder. Graad B1-B3 Functiebeschrijving Applicatiebeheerder Graad B1-B3 1 1 Applicatiebeheerder 1.1 Rol Als applicatiebeheerder ben je het aanspreekpunt voor het ontwerp, beheer en de instandhouding van de toegewezen applicaties.

Nadere informatie

Deskundige ICT - systeembeheerder

Deskundige ICT - systeembeheerder 1. FUNCTIEDOEL De deskundige ICT levert samen met zijn/haar collega s expertise informatie, diensten en producten af aan de interne klanten, met de nodige kwaliteitsvereisten, volgens de juiste procedures

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken.

FUNCTIEBESCHRIJVING. Het afdelingshoofd Technische Zaken staat in voor de algemene leiding van de afdeling technische zaken. FUNCTIEBESCHRIJVING Functie Graadnaam: AFDELINGSHOOFD Afdeling TECHNISCHE ZAKEN Functienaam: AFDELINGSHOOFD Dienst TECHNISCHE ZAKEN Functionele loopbaan: A4a A4b Omschrijving van de afdeling en dienst

Nadere informatie

Functiekaart. Subsector:

Functiekaart. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: financiën Sector: aankoop en contractbeheer Subsector: Code: Doel van de sector

Nadere informatie

Bijlage bij de VACANTVERKLARING

Bijlage bij de VACANTVERKLARING Bijlage bij de VACANTVERKLARING gaat over tot de aanwerving en aanleg wervingsreserve van een deskundige Financiën en overheidsopdrachten (m/v) : functiebeschrijving en competenties 1. Algemene informatie

Nadere informatie

Kerntaak 1: Plant wegtransporten

Kerntaak 1: Plant wegtransporten Kerntaak 1: Plant wegtransporten Werkproces 1.1: Beoordeelt transportopdrachten en aanvragen De planner wegtransport ontvangt een transportopdracht/transportaanvraag en beoordeelt of deze kan worden uitgevoerd

Nadere informatie

Statistische reeks. Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2008

Statistische reeks. Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2008 Nr. 28 Weekblad van 17 september 2009 Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2008 Inleiding 2 1. De Belgische verzekeringsmarkt 3 2. De werkgelegenheid in de verzekeringsondernemingen

Nadere informatie

RTL/SCO/001 - SALES SPORTS BETTING ADVISER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL

RTL/SCO/001 - SALES SPORTS BETTING ADVISER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL Functiedetail FUNCTIE : RTL/SCO/001 - Sales Sports Betting Adviser FUNCTIEFAMILIE : Retail AFDELING : Retail DATUM LAATSTE AANPASSING: April 2013 FUNCTIETITEL DIRECTE LEIDINGGEVENDE: Senior POS Manager

Nadere informatie

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofddeskundige(ondersteuning, financiën)

Functiekaart. Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofddeskundige(ondersteuning, financiën) Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief medewerkers Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: ondersteuning Dienst: financiën Subdienst:

Nadere informatie

Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2009. 1. Inleiding 2. 2. De Belgische verzekeringsmarkt 3

Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2009. 1. Inleiding 2. 2. De Belgische verzekeringsmarkt 3 Nr. 28 Weekblad van 23 september 2010 Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2009 1. Inleiding 2 2. De Belgische verzekeringsmarkt 3 3. De werkgelegenheid in de verzekeringsondernemingen 4 3.1 Tendensen

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Subsector:

Functiebeschrijving. Subsector: Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: deskundige Functiefamilie: deskundig-expert Functionele loopbaan: B1-B3 Cluster: ondersteuning & burger Sector: communicatie & ICT Subsector: Code: Doel van de

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Systeembeheerder. Graad B1-B3

Functiebeschrijving. Systeembeheerder. Graad B1-B3 Functiebeschrijving Systeembeheerder Graad B1-B3 1 1 Systeembeheerder 1.1 Rol De systeembeheerder is verantwoordelijk voor het operationeel houden van de ICT-infrastructuur en voor de installatie, configuratie

Nadere informatie

Functiekaart. Dienst: Financiën

Functiekaart. Dienst: Financiën Functie Graadnaam: hoofddeskundige Functienaam: hoofddeskundige financiën Functiegroep: deskundigen Functionele loopbaan: B4-B5 Afdeling: FINANCIEN Dienst: Financiën Subdienst: Financiën Code: Doel van

Nadere informatie

VERZEKERINGEN VERGOEDINGEN van de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke en rechtspersonen van toepassing op 30/04/2014

VERZEKERINGEN VERGOEDINGEN van de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke en rechtspersonen van toepassing op 30/04/2014 VERZEKERINGEN VERGOEDINGEN van de meest voorkomende verzekeringsproducten voor natuurlijke en rechtspersonen van toepassing op 30/04/2014 Ons kantoor leeft bij het verstrekken van haar diensten van verzekeringsbemiddeling

Nadere informatie

OPI-PMO - PROJECT MANAGER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL

OPI-PMO - PROJECT MANAGER VERANTWOORDELIJKHEDEN I.V.M. INFORMATIEBEVEILIGING EN VERANTWOORD SPEL Functiedetail FUNCTIE : OPI-PMO - Project Manager FUNCTIEFAMILIE : Technology AFDELING : Technology DATUM LAATSTE AANPASSING: mei 2010 FUNCTIETITEL DIRECTE LEIDINGGEVENDE: Senior Program Manager OUDE CODE:

Nadere informatie

De vzw Accesso werd opgericht op initiatief van Assuralia, Febelfin, de Beroepsvereniging van het Krediet, AG Insurance en Belfius Insurance.

De vzw Accesso werd opgericht op initiatief van Assuralia, Febelfin, de Beroepsvereniging van het Krediet, AG Insurance en Belfius Insurance. de Meeûssquare 29, 1000 Brussel SBO16035 16.06.2016 Activiteitenverslag 2015 Artikel 22, 2 van het Koninklijk Besluit 1 van 10 april 2014 bepaalt dat de Compensatiekas uiterlijk op 30 juni van elk jaar

Nadere informatie

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen

Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Kerntaak 1: Ontwerpt producten of systemen Werkproces 1.1: Verzamelen en verwerken van ontwerpgegevens De commercieel technicus controleert of de aangeleverde ontwerpgegevens (zoals bijvoorbeeld een programma

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Diensthoofd personeel A1a-A3a U bent verantwoordelijk voor en efficiënte organisatie en werking van de personeelsdienst. U geeft leiding aan team

Nadere informatie

Niveau onderwijskwalificatie : 5

Niveau onderwijskwalificatie : 5 Studiegebied handelswetenschappen en bedrijfskunde Graduaat in het winkelmanagement Opleidingsprofiel hoger beroepsonderwijs Referentiekader : erkende onderwijskwalificatie graduaat in het winkelmanagement

Nadere informatie

Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2017

Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2017 Nr. 24 Weekblad van 12 juli 2018 Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2017 1 INLEIDING 2 2 DE BELGISCHE VERZEKERINGSMARKT 3 3 DE WERKGELEGENHEID IN DE VERZEKERINGSONDERNEMINGEN

Nadere informatie

Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2016

Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2016 Nr. 25 Weekblad van 13 juli 2017 Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2016 1 INLEIDING 2 2 DE BELGISCHE VERZEKERINGSMARKT 3 3 DE WERKGELEGENHEID IN DE VERZEKERINGSONDERNEMINGEN

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING 1

FUNCTIEBESCHRIJVING 1 FUNCTIEBESCHRIJVING 1 Functie Hoofddoel van de functie Plaats in het organogram U staat in voor de administratieve ondersteuning van de dienst personeel. Hierdoor draagt u bij tot het leveren van een kwaliteitsvolle

Nadere informatie

SCREENING, ASSESSMENT, DEVELOPMENT

SCREENING, ASSESSMENT, DEVELOPMENT SCREENING, ASSESSMENT, DEVELOPMENT DIRECTIE Algemeen directeur Commercieel directeur Directeur basisschool Directeur CLB Directeur facilitaire diensten Directeur middelbare school Financieel directeur

Nadere informatie

Functiebeschrijving: controleur leidinggevend (m/v)

Functiebeschrijving: controleur leidinggevend (m/v) Functiebeschrijving: controleur leidinggevend (m/v) Graad Controleur (m/v) Functie Controleur leidinggevend (m/v) Doelstelling van de functie Leiden van een team medewerkers en aansturen van de werkzaamheden

Nadere informatie

Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van verzekeringsconsulent (0400) als vermeld in artikel 1.

Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van verzekeringsconsulent (0400) als vermeld in artikel 1. Bijlage. Beschrijving van de beroepskwalificatie van verzekeringsconsulent (0400) als vermeld in artikel 1. 1. GLOBAAL a. Titel Verzekeringsconsulent b. Definitie De verzekeringsconsulent beheert verzekeringspolissen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS

FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS FUNCTIEBESCHRIJVING STAFMEDEWERKER GIS 1. ALGEMEEN Departement: Gedeelde diensten Dienst: Stafdienst GIS Naam van de functie: Stafmedewerker GIS Weddeschaal: B1B2B3 Datum: maart 2019 2. DOEL VAN DE FUNCTIE

Nadere informatie

Functietitel: Junior Accountant die zal worden opgeleid tot Assistant Head of Finance. Uiterste sollicitatiedatum: zo snel mogelijk

Functietitel: Junior Accountant die zal worden opgeleid tot Assistant Head of Finance. Uiterste sollicitatiedatum: zo snel mogelijk SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Junior Accountant

Nadere informatie

VACATURE. Innoviris is op zoek naar. een Adviseur Innovatief Ecosysteem (Strategisch) Referentie: AFN201603

VACATURE. Innoviris is op zoek naar. een Adviseur Innovatief Ecosysteem (Strategisch) Referentie: AFN201603 VACATURE Innoviris is op zoek naar een Adviseur Innovatief Ecosysteem (Strategisch) Referentie: AFN201603 Wetenschappelijke Directie Cel Innovatief Ecosysteem Innoviris Instelling van openbaar nut Charleroisteenweg

Nadere informatie

AXI zoekt voor zijn afdeling Ontwikkeling : 4 JUNIOR ORACLE ANALYST/PROGRAMMEUR

AXI zoekt voor zijn afdeling Ontwikkeling : 4 JUNIOR ORACLE ANALYST/PROGRAMMEUR ICT dienstverlener AXI telt 230 enthousiaste medewerkers in België (Willebroek) en Nederland (Breda). AXI schrijft applicaties voor databanken en tot zijn kernactiviteiten behoren: middelgrote organisaties

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Dienst : personeel. Subdienst: /

Functiebeschrijving. Dienst : personeel. Subdienst: / Functie Graadnaam: bestuurssecretaris Functienaam: bestuurssecretaris personeel Functiefamilie: leidinggevenden Afdeling : Interne zaken Dienst : personeel Subdienst: / Functionele loopbaan: A1a-A3a Code:

Nadere informatie

Deze informatiebrochure is bedoeld om meer inzicht te geven in de functie van BOEKHOUDER

Deze informatiebrochure is bedoeld om meer inzicht te geven in de functie van BOEKHOUDER Deze informatiebrochure is bedoeld om meer inzicht te geven in de functie van BOEKHOUDER Je vindt achtereenvolgens volgende rubrieken: Ons aanbod Aanwervingsvoorwaarden en selectieprocedure Functiebeschrijving

Nadere informatie

SOLVAY NV HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITE. De leden van het Auditcomité worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar.

SOLVAY NV HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITE. De leden van het Auditcomité worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van twee jaar. SOLVAY NV HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET AUDITCOMITE I. SAMENSTELLING VAN HET AUDITCOMITÉ 1. Aantal leden - Duur van de mandaten Het Auditcomité telt minstens vier leden. De leden van het Auditcomité

Nadere informatie

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature.

Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Boekhouder Bedrijfsnaam:

Nadere informatie

STATISTISCHE REEKS WERKGELEGENHEID IN HET VERZEKERINGSWEZEN IN 2011

STATISTISCHE REEKS WERKGELEGENHEID IN HET VERZEKERINGSWEZEN IN 2011 Nr. 37 Weekblad van 6 december 2012 STATISTISCHE REEKS WERKGELEGENHEID IN HET VERZEKERINGSWEZEN IN 2011 Inhoud INLEIDING... 2 1. DE BELGISCHE VERZEKERINGSMARKT... 3 2. DE WERKGELEGENHEID IN DE VERZEKERINGSONDERNEMINGEN...

Nadere informatie

Sint-Lievenscollege Business. De school voor jouw toekomst

Sint-Lievenscollege Business. De school voor jouw toekomst Op stap naar de derde graad Kiezen is moeilijk (keuzestress!!) Hoe moet ik kiezen? Wat zal ik kiezen? Hoe moet ik kiezen? Vanuit een positieve ingesteldheid! Rekening houdend met talent interesse/motivatie

Nadere informatie

Fopas Privacy Statement

Fopas Privacy Statement Fopas Privacy Statement Bescherming van uw in professionele context. Laatst bijgewerkt: september 2016 Fopas past zijn beleid inzake bescherming en privacy aan de nieuwe Europese verordening aan die in

Nadere informatie

VACATURE VAN BIJZONDER REKENPLICHTIGE

VACATURE VAN BIJZONDER REKENPLICHTIGE Hulpverleningszone 3 Rand Gemeentepark 1 2990 Wuustwezel VACATURE VAN BIJZONDER REKENPLICHTIGE De hulpverleningszone Rand gaat over tot de vacant verklaring van de functie van bijzonder rekenplichtige

Nadere informatie

Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement

Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement Hotelmanagement, Toerisme en recreatiemanagement Hotelreceptionist M/V * bachelor opleiding toerisme of hotelmanagement * goede talenkennis is noodzakelijk * bereid om in verschillende shiften te werken

Nadere informatie

profiel bezoekers database gegevens ,12% januari 2016 januari Belgische sessies/dag Jobat Express Subscribers

profiel bezoekers database gegevens ,12% januari 2016 januari Belgische sessies/dag Jobat Express Subscribers bezoekers januari profiel 89.507 281.011 +1,12% Belgische sessies/dag Jobat Express Subscribers Nieuwe Jobat Express Subscribers januari CV database gegevens 307.611 169.663 5.450 aantal cv s aantal publieke

Nadere informatie

Paritair Comité voor de makelarij en verzekeringsagentschappen. HOOFDSTUK I. Toepassingsgebied

Paritair Comité voor de makelarij en verzekeringsagentschappen. HOOFDSTUK I. Toepassingsgebied 3070000 Paritair Comité voor de makelarij en verzekeringsagentschappen Collectieve arbeidsovereenkomst van 27 april 2001 (60643) Loon- en arbeidsvoorwaarden HOOFDSTUK I. Toepassingsgebied Artikel 1. Deze

Nadere informatie

De afmetingen en waarde van onroerende goederen vaststellen (terreinen, gebouwen, werktuigen, ) om ze zo precies mogelijk financieel te kwalificeren

De afmetingen en waarde van onroerende goederen vaststellen (terreinen, gebouwen, werktuigen, ) om ze zo precies mogelijk financieel te kwalificeren Functiefamilie: Niveau LANDMETER B Doel van de functiefamilie De afmetingen en waarde van onroerende goederen vaststellen (terreinen, gebouwen, werktuigen, ) om ze zo precies mogelijk financieel te kwalificeren

Nadere informatie

Profittest voor Autoportefeuilles. Voogd & Voogd

Profittest voor Autoportefeuilles. Voogd & Voogd Profittest voor Autoportefeuilles Voogd & Voogd Stageverslag Rik van Diepen Gegevens Gegevens student Studentnummer: 1614436 Naam: Rik van Diepen Adres: Westdijk 29 Postcode en plaats: 1847 LH Zuidschermer

Nadere informatie

Contactcenter teamleider

Contactcenter teamleider Contactcenter teamleider Leeswijzer voor bedrijven Kenniscentrum beroepsonderwijs bedrijfsleven ECABO houdt ontwikkelingen in de economisch-administratieve, ICT- en veiligheidsberoepen bij. Deze ontwikkelingen

Nadere informatie

Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2015

Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2015 Nr. 22 Weekblad van 30 juni 2016 Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2015 1 INLEIDING 2 2 DE BELGISCHE VERZEKERINGSMARKT 3 3 DE WERKGELEGENHEID IN DE VERZEKERINGSONDERNEMINGEN

Nadere informatie

WERKGELEGENHEID IN HET VERZEKERINGSWEZEN IN 2010

WERKGELEGENHEID IN HET VERZEKERINGSWEZEN IN 2010 Nr. 33 Weekblad van 17 november 2011 WERKGELEGENHEID IN HET VERZEKERINGSWEZEN IN 2010 Inleiding 2 1. De Belgische verzekeringsmarkt 3 2. De werkgelegenheid in de verzekeringsondernemingen 4 2.1 Tendensen

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V)

FUNCTIEBESCHRIJVING DIVISIEMANAGER (M/V) 1. SITUERING VAN DE FUNCTIE Standplaats Gent Weddeschaal A8a A8b (Loopbaanpad Organisatie) 1 2. DOEL De strategie van de organisatie uitdragen en realiseren door het leiden, organiseren en beheren van

Nadere informatie

Statistische reeks. Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2013

Statistische reeks. Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2013 Nr. 25 Weekblad van 10 juli 2014 Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2013 Inleiding... 2 1. De Belgische verzekeringsmarkt... 3 2. De werkgelegenheid in de verzekeringsondernemingen...

Nadere informatie

Functiekaart. Subdienst: Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofddeskundige(dienst patrimonium)

Functiekaart. Subdienst: Werkt onder leiding van en rapporteert aan: hoofddeskundige(dienst patrimonium) Functie Graadnaam: adjunct van de directeur Functienaam: projectcoördinator patrimonium Functiefamilie: operationeel administratief medewerkers Functionele loopbaan: A111-A114 Afdeling: dienst patrimonium

Nadere informatie

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname

Functiekaart. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname Functie Functienaam: projectleider wegeninfrastructuur Functionele loopbaan: A1a-A3a Afdeling: gedeelde diensten Dienst: expertises Doel van de entiteit De afdeling gedeelde diensten omvat diverse expertisedomeinen

Nadere informatie

GEGEVENSBESCHERMINGSAUTORITEIT

GEGEVENSBESCHERMINGSAUTORITEIT GEGEVENSBESCHERMINGSAUTORITEIT A. IDENTIFICATIE VAN DE FUNCTIE 1. Organisatie : Gegevensbeschermingsautoriteit 2. Functienaam : adviseur gegevensbeschermingscontroles 3. Graad : adjunct-adviseur 4. Afdeling

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Financiële zaken

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Financiële zaken Functie Graadnaam: administratief hoofdmedewerker Functienaam: administratief hoofdmedewerker Functiefamilie: deskundige Functionele loopbaan: C4-C5 Dienst: Financiële zaken Subdienst: Subdienst: Code:

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Persoonsgegevens

Privacyverklaring. 1. Persoonsgegevens Privacyverklaring 1. Persoonsgegevens Valuas verwerkt verschillende soorten persoonsgegevens, voor verschillende doeleinden. Hierna wordt toegelicht welke persoonsgegevens en doeleinden dat zijn. 2. Ontvangers

Nadere informatie

Functiebeschrijving: administratief medewerker gemengde functie (m/v)

Functiebeschrijving: administratief medewerker gemengde functie (m/v) functie (m/v) Graad Administratief medewerker (m/v) Functietitel Administratief medewerker gemengde functie (m/v) Doelstelling van de functie Verlenen van informatie en verwerken van vragen van interne

Nadere informatie

OVERZICHT. Allianz All-In-One Pro Algemene voorwaarden AD1082NL-09/13 1

OVERZICHT. Allianz All-In-One Pro Algemene voorwaarden AD1082NL-09/13 1 OVERZICHT Artikel 1 Vooraf. blz. 2 Artikel 2 Basisvoorwaarden... blz. 2 Artikel 3 Overzicht van de verzekeringscontracten waaruit het package kan bestaan.. blz. 2 Artikel 4 Bijzonderheden van een package....

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER POLITIEZONE/AGB

FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER POLITIEZONE/AGB FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER POLITIEZONE/AGB 1. ALGEMEEN 1.1. Dienst: Politiezone Schoten (PZ) en Autonoom Gemeentebedrijf Schoten (AGBS) 1.2. Naam van de functie: BOEKHOUDER POLITIEZONE/AGB 1.3. Datum:

Nadere informatie

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner

Enterprise Resource Planning. Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing. Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Enterprise Resource Planning Hoofdstuk 4 ERP-systemen: verkoop en marketing Pearson Education, 2007; Enterprise Resource Planning door Mary Sumner Leerdoelstellingen Inzicht krijgen in de werking van de

Nadere informatie

Standaard Competentieprofielen / rollen P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E

Standaard Competentieprofielen / rollen P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Standaard Competentieprofielen / rollen P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Standaard rollen/ competentieprofielen PiCompany Om u te helpen bij de keuze voor de te meten competenties heeft

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam:

Functiebeschrijving. Functie. Doel van de entiteit. Plaats in de organisatie. Voor kennisname. Dienst: Functienaam: Functiebeschrijving Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Financiële Zaken Dienst: Subdienst: Code: Doel

Nadere informatie

Privacyverklaring. 1. Inleiding

Privacyverklaring. 1. Inleiding Privacyverklaring 1. Inleiding Pasklaar Wonen Méér dan een makelaar! (hierna: Pasklaar Wonen ) verwerkt dagelijks informatie over personen. Pasklaar Wonen houdt zich daarbij aan de wet. Pasklaar Wonen

Nadere informatie

F U N C T I E P R O F I E L

F U N C T I E P R O F I E L F U N C T I E P R O F I E L I. I D E N T I F I C A T I E G E G E V E N S Functiebenaming Weddeschaal Graad Directie - dep - dienst Functiefamilie dossierbeheerder B1-B2-B3 administratief expert departement

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist

FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist FUNCTIEFAMILIE 1.3 Technisch specialist Doel van de functiefamilie Vanuit de eigen technische specialisatie voorbereiden en opmaken van plannen, ontwerpen of studies en de uitvoering ervan opvolgen specialistische

Nadere informatie

Privacy Verklaring. Definities

Privacy Verklaring. Definities 1 Privacy Verklaring Definities 1. Persoonsgegevens : alle immateriële informatie over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; gegevens die op directe (door de betrokkene rechtstreeks

Nadere informatie

Forensic auditor (m/v) voor de federale Ombudsman

Forensic auditor (m/v) voor de federale Ombudsman Leuvenseweg 48 bus 6 1000 Brussel Forensic auditor (m/v) voor de federale Ombudsman Er zijn 2 betrekkingen (1 Nederlandstalig en 1 Franstalig, m/v) met een contract van onbepaalde duur vacant bij de federale

Nadere informatie

Functiekaart. Subdienst:

Functiekaart. Subdienst: Functie Graadnaam: diensthoofd Functienaam: diensthoofd Opvoeden Functiegroep: Leidinggevenden Functionele loopbaan: A1a A3a Code: Afdeling: Opvoeden Dienst: Opvoeden Subdienst: Doel van de entiteit Met

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan diensthoofd (Facility Management / ICT)

Functiebeschrijving. Werkt onder de leiding van en rapporteert aan diensthoofd (Facility Management / ICT) Functie Graadnaam: deskundige Functienaam: Informaticus Functionele loopbaan: B1-B3 Code: FM3ICT03 Sector: Facility Management Dienst: ICT Subdienst: Doel van de entiteit De sector Facility Management

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BASISEDUCATIE

FUNCTIEPROFIEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BASISEDUCATIE FUNCTIEPROFIEL ADMINISTRATIEF MEDEWERKER BASISEDUCATIE Federatie Centra voor Basiseducatie vzw Met ondersteuning van PraxisNetwerk Functieprofiel administratief medewerker CBE juni 2015 2 Een functieprofiel

Nadere informatie

INFOBUNDEL voor vacature

INFOBUNDEL voor vacature Interne zaken Personeel Heuvelstraat 91 2530 Boechout Telefoon 03 460 06 11 ax 03 460 06 97 info@boechout.be INOBUNDEL voor vacature 2018-10 unctie Niveau en graad fdeling ICT-medewerker (m/v) C1 C3 Contract

Nadere informatie

MBO-beroep in beeld. Contactcenter teamleider mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair?

MBO-beroep in beeld. Contactcenter teamleider mbo-beroep, niveau 4. Bent u HR-adviseur? Bent u praktijkopleider, begeleidt u een stagiair? MBO-beroep in beeld Contactcenter teamleider mbo-beroep, niveau 4 In deze uitgave beschrijven we de inhoud van een mbo-beroep. Zo weet u wat u van iemand mag verwachten die gediplomeerd is in dit vakgebied.

Nadere informatie

Administration Communale de MOLENBEEK-SAINT-JEAN. Gemeentebestuur van SINT- JANS-MOLENBEEK. Service RH FUNCTIEOMSCHRIJVING

Administration Communale de MOLENBEEK-SAINT-JEAN. Gemeentebestuur van SINT- JANS-MOLENBEEK. Service RH FUNCTIEOMSCHRIJVING Administration Communale de MOLENBEEK-SAINT-JEAN Gemeentebestuur van SINT- JANS-MOLENBEEK Service RH FUNCTIEOMSCHRIJVING 1. Identificatie van de functie Naam van de functie : Administratief en financieel

Nadere informatie

Teamleader van de financiële diensten

Teamleader van de financiële diensten Vacature Teamleader van de financiële diensten Instelling van Openbaar Nut Charleroisesteenweg, 110 1060 Brussel INNOVIRIS en RIB Heb jij de ambitie om een carrière uit te bouwen bij een innovatieve en

Nadere informatie

Vraag 1. Wanneer zijn outsourcingprojecten van belang voor medewerkers?

Vraag 1. Wanneer zijn outsourcingprojecten van belang voor medewerkers? Vragen en antwoorden over outsourcing-projecten Vraag 1. Wanneer zijn outsourcingprojecten van belang voor medewerkers? Outsourcingprojecten zijn relevant voor medewerkers als een bedrijf niet alleen ICT-diensten

Nadere informatie

Leerbedrijf ID KvK-vestigingsnummer

Leerbedrijf ID KvK-vestigingsnummer Toelichting Hieronder treft u het totaaloverzicht van uw erkenningen aan. (betekent dat het werkproces niet uitvoerbaar is.) Uw erkenningsoverzicht Erkend tot en met 09-02-2020 Informatie opgehaald op:

Nadere informatie

De type-functies en de bijbehorende competenties

De type-functies en de bijbehorende competenties IRISteam De type-functies en de bijbehorende competenties Le Service Ressources Humaines De type-functies 1. De competenties voor de functies van klasse 0... 3 Logistiek Assistent_Toc374542571 2. De competenties

Nadere informatie

info@zeker-online.nl www.zeker-online.nl Drs L. (Bert) F.G. Tuinsma RA, voorzitter 10 december 2013

info@zeker-online.nl www.zeker-online.nl Drs L. (Bert) F.G. Tuinsma RA, voorzitter 10 december 2013 info@zeker-online.nl www.zeker-online.nl Drs L. (Bert) F.G. Tuinsma RA, voorzitter 10 december 2013 2 Boekhouden in de cloud!! 3 Aanbod te over: 4 5 Hoe betrouwbaar en veilig is online administratieve

Nadere informatie

ICT-ONDERSTEUNING. Functiefamilie: Niveau. Doel van de functiefamilie

ICT-ONDERSTEUNING. Functiefamilie: Niveau. Doel van de functiefamilie Functiefamilie: Niveau ICT-ONDERSTEUNING D Doel van de functiefamilie Op basis van de kennis van het informaticamateriaal (applicaties of machines) instaan voor de bediening of de technische ondersteuning

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING. Graad: Deskundige Functietitel: Coördinator uitvoering

FUNCTIEBESCHRIJVING. Graad: Deskundige Functietitel: Coördinator uitvoering FUNCTIEBESCHRIJVING 1 CONTEXTINFORMATIE Graad: Deskundige Functietitel: Coördinator uitvoering Niveau: B Rang: Bv Salarisschaal: B1 - B2 - B3 Departement: Ruimte Afdeling: Uitvoering Organogrammen: Departement

Nadere informatie

OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN

OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN OVEREENKOMST VOOR DE STAGE MASTER KUNSTWETENSCHAPPEN - Gegevens organisatie/ bedrijf Naam:..... Adres maatschappelijke zetel: Ondernemingsnummer: Hierbij vertegenwoordigd door:... Functie vertegenwoordiger:.....

Nadere informatie

Functietitel: Verantwoordelijke in de boekhouding. Uiterste sollicitatiedatum: zo snel mogelijk

Functietitel: Verantwoordelijke in de boekhouding. Uiterste sollicitatiedatum: zo snel mogelijk SJABLOON Werken via KdG Gelieve dit ingevulde sjabloon te mailen naar: werken-via-kdg@kdg.be Sollicitaties dienen verstuurd te worden naar de contactgegevens uit de vacature. Functietitel: Verantwoordelijke

Nadere informatie

Geïntegreerd statistisch programma 2017 van het Interfederaal Instituut voor de Statistiek

Geïntegreerd statistisch programma 2017 van het Interfederaal Instituut voor de Statistiek Geïntegreerd statistisch programma 2017 van het Interfederaal Instituut voor de Statistiek 1. Inleiding Het samenwerkingsakkoord van 15 juli 2014 tussen de Federale Staat, het Vlaamse Gewest, het Waalse

Nadere informatie

Projectleider IT-infrastructuur

Projectleider IT-infrastructuur Functiebeschrijving Projectleider IT-infrastructuur Functiegegevens Functiebenaming : Directie : Team: Loonschaal: Rapporteert aan: Projectleider IT-infrastructuur Bedrijfsvoering IT A1a-A3a IT-coördinator

Nadere informatie

Functienaam: TWEETALIGE ADMINISTRATIEF BEDIENDE (N/F) Functieomschrijving: Expertisebureau Vonck wenst zijn team te versterken met een tweetalige

Functienaam: TWEETALIGE ADMINISTRATIEF BEDIENDE (N/F) Functieomschrijving: Expertisebureau Vonck wenst zijn team te versterken met een tweetalige Functienaam: TWEETALIGE ADMINISTRATIEF BEDIENDE (N/F) Functieomschrijving: Expertisebureau Vonck wenst zijn team te versterken met een tweetalige administratieve collega (N/F), voor algemene administratieve

Nadere informatie

1 Adviseert de directie en leidinggevenden bij het ontwikkelen en uitvoeren van een medewerkersbeleid

1 Adviseert de directie en leidinggevenden bij het ontwikkelen en uitvoeren van een medewerkersbeleid HR medewerker (m/v) De Vijver vzw biedt aangepaste ondersteuning aan personen met een handicap. Meer in het bijzonder organiseert De Vijver vzw met een 300 tal medewerkers een waaier aan ambulante en residentiële

Nadere informatie

Statistische reeks. Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2012

Statistische reeks. Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2012 Nr. 31 Weekblad van 10 oktober 2013 Statistische reeks Werkgelegenheid in het verzekeringswezen in 2012 Inleiding... 2 1.De Belgische verzekeringsmarkt... 3 2.De werkgelegenheid in de verzekeringsondernemingen...

Nadere informatie

Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening

Schrijf voor kennisname, vul datum en naam in en plaats uw handtekening Functiebeschrijving Functie Graadnaam: administratief medewerker Functienaam: administratief medewerker Functiefamilie: administratief uitvoerend Functionele loopbaan: C1-C3 Afdeling: Dienst: algemeen

Nadere informatie

PLAN FOR LIFE + Offerte

PLAN FOR LIFE + Offerte PLAN FOR LIFE + Offerte Verzekeringnemer / aangeslotene / verzekerde: 2014 Student Tussenpersoon: Ardeos BVBA Azalealaan 3 2275 Lille Tel.: 014/729468 E-mail: jv@ardeos.be FSMA-nr.: 108247A Tussenpersoonsnr.:

Nadere informatie

BELGISCH BUREAU VAN DE AUTOVERZEKERAARS VZW

BELGISCH BUREAU VAN DE AUTOVERZEKERAARS VZW BIJLAGE 1 BELGISCH BUREAU VAN DE AUTOVERZEKERAARS VZW Erkend door K.B. van 12 april 2004 Liefdadigheidstraat 33 Bus 2 1210 Brussel Jaarlijks verslag voorgesteld aan de Gewone Algemene Vergadering van 21

Nadere informatie

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Administratief medewerker

FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Administratief medewerker FUNCTIE- EN COMPETENTIEPROFIEL Administratief medewerker Algemene info Graad (functietitel): Functionele loopbaan: Administratief medewerker C1 C2 C3 Visie De gemeente Lovendegem streeft naar een optimale

Nadere informatie

Diensthoofd Brandpreventie (m/v)

Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Graad Diensthoofd (m/v) (A1 A3) Functie Diensthoofd Brandpreventie (m/v) Plaats in het organogram Je wordt tewerkgesteld als leidinggevende van de Dienst Brandpreventie.

Nadere informatie

FUNCTIEFAMILIE 3.2 Gespecialiseerd uitvoerend

FUNCTIEFAMILIE 3.2 Gespecialiseerd uitvoerend Doel van de functiefamilie Diverse vakinhoudelijke taken inherent aan de eigen specialisatie voorbereiden en uitvoeren aan de bevoegde instanties of personen gespecialiseerde informatie, diensten en/of

Nadere informatie

Functiebeschrijving. Subdienst:

Functiebeschrijving. Subdienst: Functie Graadnaam: Deskundige Functienaam: Deskundige Functiefamilie: Leidinggevenden Functionele loopbaan: B1-B3 Afdeling: Dienst: Burgerzaken Subdienst: Code: Doel van de entiteit De dienst burgerzaken

Nadere informatie

Verdeling van films. Arbeids- en loonvoorwaarden van de werknemers die zijn tewerkgesteld in de ondernemingen voor de verdeling van films

Verdeling van films. Arbeids- en loonvoorwaarden van de werknemers die zijn tewerkgesteld in de ondernemingen voor de verdeling van films Paritair Comité voor het filmbedrijf 3030200 Verdeling van films De paritair subcomités 303.02 en 303.04 zijn opgeheven door het Koninklijk Besluit van 18 september 2008 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad

Nadere informatie

Vacature Hoofd Financiën

Vacature Hoofd Financiën Vacature Hoofd Financiën Gezocht: Krachtig Hoofd Financiële en Salarisadministratie Voelt u zich aangetrokken tot de dynamische ontwikkelingen binnen Voortgezet Onderwijs? Bent u de krachtige, financiële

Nadere informatie

Functiebeschrijving Financieel adviseur

Functiebeschrijving Financieel adviseur Functiebeschrijving Financieel adviseur Organisatie: Locatie: Afdeling: Functie: Stichting Zorg Adullam Centraal bureau Servicecentrum, taakveld Financieel adviseur Organisatievisie: De Financieel adviseur

Nadere informatie

FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER

FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER FUNCTIEBESCHRIJVING BOEKHOUDER 1. ALGEMEEN 1.1 Departement: Financiën Dienst: Financiële dienst 1.2 Naam van de functie: BOEKHOUDER 1.3 Datum: juli 2018 2. DOEL VAN DE FUNCTIE Je bent verantwoordelijk

Nadere informatie