NAJAAR 2012 CREATIVE SCAN TARWEWIJK AFRIKAANDERWIJK BLOEMHOF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NAJAAR 2012 CREATIVE SCAN TARWEWIJK AFRIKAANDERWIJK BLOEMHOF"

Transcriptie

1 NAJAAR 2012 CREATIVE SCAN TARWEWIJK AFRIKAANDERWIJK BLOEMHOF

2 CREATIVE SCAN TARWEWIJK AFRIKAANDERWIJK BLOEMHOF INHOUDS OPGAVE DE CREATIVE FACTORY IN RELATIE MET DE OMLIGGENDE WIJKEN NAJAAR 2012 EEN INITIATIEF VAN: POWERED BY: Vormgeving + illustratie INTRODUCTIE DE DEELNEMERS SPEEDDATES REN JE ROT: STELLINGEN KANSEN VERKENNEN SLOTWOORD CONTACTGEGEVENS

3 INTRO DUCTIE Als ondernemers in de Creative Factory zijn Sylvia Delissen (merkstrateeg), Jacky Hekkelaan (grafisch vormgever) en Stefan van der Worm (stadspedagoog) in gesprek geraakt met Dave de Held van de Rabobank Rotterdam. We delen de opvatting dat de Creative Factory en Maassilo, de bedrijvenstrook langs de Maashaven en de omliggende wijken; Afrikaanderwijk, Bloemhof en de Tarwewijk, beter met elkaar verbonden kunnen zijn. We zien hierin de Maassilo als scharnierpunt. We hebben de opdracht vorm gegeven rondom de naam Maashaven District. We geloven dat de zone rondom de Maashaven potentie heeft! Potentie voor bedrijven, organisaties en inwoners van Zuid. We willen het gebied breed (over wijken en deelgemeentegrenzen heen) positief en kansrijk belichten. We richten ons vooral op het in beeld brengen van kansen, waarbij talentontwikkeling wordt gezien als verbindende factor tussen het bedrijfsleven en jongeren. De bevolking van Rotterdam Zuid vergrijst niet, maar vergroent. Veel jongeren hebben talenten, die niet altijd benut worden! De urgentie om er gezamenlijk voor te zorgen dat jongeren naar school gaan, een diploma halen en een baan vinden, wordt zowel door de stad als het Rijk onderschreven. De centrale vraag voor de workshop was: Hoe kunnen we rondom de Maashaven van onderaf tot samenwerking komen? In een creatieve sessie gaan we gezamenlijk ideeën en kansen uitwerken die concreet uitvoerbaar zijn.

4

5 DEEL NEMERS Rebecca Richardson - Creative Factory Willem Sulsters - Ik Zit Op Zuid Frans Gordijn - Basischool De Globe Ashley Nijland - RAAF Leon de Vos - RAAF Daphne van Mourik - Vormgever Joren Vis - FOAM architecten Gert-Jan Verboom - Rainbow City Dave de Held - Rabobank Dwight Krolis - Stichting Young up Arno Brouwer - Cultuurscout Charlois Jeffrey Timmer - Hogeschool Rotterdam Jamal Oulel - Awardys Jermaine Statia - Awardys Big Jay - H.E.L.D.E.R.H.E.I.D.

6 Wij (de CF), zijn blij op Zuid Organiseer een businessclub met een accountmanager en gebruik het merk CF! REBECCA RICHARDSON - Creative Factory... werkt sinds mei 2012 als general manager in de Creative Factory. WILLEM SULSTERS - Ik Zit Op Zuid... Stichting Ik zit op Zuid laat ondernemers samenwerken om ze verder te brengen. Bedrijven zouden veel vaker hun deuren open moeten zetten, zoals bijvoorbeeld met de Dag van de Architectuur. De Maassilo en de Meelfabriek waren die dag erg populair bij het grote publiek. Het is voor ieder willekeurig bedrijf belangrijk om voeling te hebben met de plek waar je zit! (Zonder meteen aan sponsoring te moeten doen ) Wij proberen met Ik zit op Zuid relaties te leggen met dat wat binnen het bedrijf gebeurt en met wat er buiten gebeurt. Het is voor bedrijven interessant om contact te hebben met hun directe omgeving. Sommige bedrijven hebben zelfs ook potentiele klanten in hun directe omgeving.

7 De overheid zou méér met bewoners moeten spreken Als je van Zuid komt heb je een stempel FRANS GORDIJN - Basisschool de Globe...is vanzelf in dit werk gerold. Voordat hij adjunct directeur was gaf hij zelf les. De Globe heeft 2 vestigingen: Zwartewaalstraat en Den Hertigstraat, beide in de Tarwewijk. Tarwewijk wordt een kidszone; Een onderdeel hierbij is beroepsorientatie. Waarom kunnen kinderen de bedrijven in de CF niet bezoeken?! GERMAINE STATIA - Awardys...is samen met Jamal oprichter van Awardys, een online platform waarop studenten zich kunnen profileren en gematched worden aan werkgevers. Het is al lang zo dat Zuid als achterstandswijk gezien wordt. Zelfs mensen in Den Haag en Amsterdam weten, dat als je uit Rotterdam, van Zuid komt heb je een stempel

8 De overheid moet zich niet alleen bezig houden met wat er moet gebeuren, maar ook hoe! Er zijn meer plekken nodig voor talentontwikkeling GERT-JAN VERBOOM - Rainbow City Rotterdam...is initiatiefnemer Rainbow City. We werken o.a. met Hogeschool Rotterdam, alle MBO s en HBO s en met veel vrijwilligers. Wij doen projecten met jongeren die te maken hebben met seksuele diversiteit. We zijn eigenlijk een jongeren participatie organisatie. Voor en door jongeren. Om duidelijk te maken dat jongeren die homoseksueel of lesbisch zijn niet anders zijn dan de rest. JAMAL OULEL - Awardys...is samen met Germaine oprichter van Awardys; een online platform waarop studenten zich kunnen profileren en gematched worden aan werkgevers. Ik ben er van overtuigd dat talent alleen tot uiting kan komen als er voldoende mogelijkheden zijn om je talent te gebruiken. Ik pleit daarom voor een versterking van de wijk en het aantrekken van bedrijven om talent een plek en toekomst te bieden. Anders raken wij het talent dat hier zit kwijt aan andere steden.

9 Hogeschool Rotterdam, dus ook Rotterdam Zuid! Iedere plek heeft z n eigen kansen JEFFREY TIMMER - Hogeschool Rotterdam...zit in het 4de jaar van de opleiding Facility Management aan de Hogeschool Rotterdam; Daarnaast is hij studentassistent binnen Creative Factory én betrokken bij Innovation Lab. Hogeschool Rotterdam heeft als een van de partners een eigen unit in de Creative Factory. Hogeschool Rotterdam vindt het belangrijk een bijdrage te leveren aan de stad Rotterdam en wil zichtbaar aanwezig zijn. Naast partner van de Creative Factory is de HR reeds lang verbonden aan het Pact op Zuid (Inmiddels Nationaal Programma Zuid) en hoopt hieraan een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Rotterdam Zuid. JOREN VIS - FOAM Architecten...is architect bij Foam. Voor veel ondernemers hier (grafisch ontwerpers, webdevelopers) is het moeilijk om te bepalen wat hun relatie met deze wijk is. Misschien moet ze/we uitgedaagd worden... Het is een in zichzelf gekeerde wereld.

10 Waarom individueel? Samenwerking is key. Er kan meer uit de Creative Factory gehaald worden LEON DE VOS - RAAF..is stagiair mediamanagement van Ashley Nijland bij RAAF, hij houdt zich bezig met Communicatie, promotie en projectorganisatie. ARNO BROUWER - Cultuurscout Charlois...verbindt initiatieven in de wijk met elkaar, met kunstenaars met particulieren en organisaties zodat ze iets moois voor de wijk kunnen betekenen. Hij werkte ook voor het Rotterdams Wijktheater en Theater Zuidplein. Visie over Rotterdam Zuid: Grotere projecten opzetten en uitwerken, zorg dat er een gebied ontstaat waar iedereen vindt wat hij nodig heeft of nodig vindt in Rotterdam Zuid. Creëer een eigen centrum voor Zuid.

11 Een achterstand kan ook een drive zijn om verder te komen We moeten terug naar werkgelegenheid op Zuid voor mensen van Zuid DWIGHT KROLLIS - Stichting Young Up Stichting Young UP is een organisatie voor en door jongeren die zich richt op (talent)ontwikkeling. Het motto van Young UP, ontwikkeling door doen, staat symbool voor het gedachtegoed van de organisatie, namelijk jongeren die op basis van hun passie in de praktijk aan de slag gaan met het ontdekken, ontwikkelen en benutten van hun talenten en vaardigheden. Het verbaast me nog steeds dat er mensen zijn die niet weten waar de CF is. Nog te weinig mensen weten wat hier speelt. Wij organiseren evenementen voor jongeren meestal in het centrum. Als we het hier doen komt maar de helft van het aantal dat wel in/naar het centrum komt! Er blijven te veel mensen weg. DAVE DE HELD - Rabobank Rotterdam...is kantoordirecteur voor Rabobank Rotterdam van het rayon Zuid. Daarnaast is hij voorzitter van Rotterdam Basketbal College, mentor bij Benefits for kids, Adviseur bij de ondernemerscoöperatie Made in Feijenoord, en zit hij in de Raad van Toezicht van welzijnsorganisatie Blik Kernwaarden Rabobank: Dichtbij en betrokken, zoals bijvoorbeeld met het partnership van de Creative Factory, bij het Ondernemershuis, Ik zit op Zuid, SS Rotterdam, Helderheidgroep, de dag van de dialoog, Move your skills met Albeda. Wij leveren kennis, toegang tot netwerken en kapitaal door middel van financiering en winst bestemmingsfondsen. Wij zetten dit in ter stimulering van voor ons belangrijke thema s als wonen, talentontwikkeling, ondernemen, scholing en werk.

12 De Maassilo is een gaaf en mooi oud pand Maar niet uitnodigend. De overheid moet meer de wijk in om mensen te leren kennen DAPHNE VAN MOURIK - Ontwerper...is afgestudeerd met het project Postparels en ze is bedenker van het NETWERKKLEED: een netwerkspel in de vorm van een tafelkleed. Alles wat je gewoonlijk gebruikt om mee te eten, gebruik je nu om te netwerken. Bijvoorbeeld: je snijdt geen vlees aan, maar een onderwerp. En als je mag opscheppen, geen groenten, maar over jezelf. Verder doet ze legio van andere creatieve dingen en werkt ze als freelance ontwerper bij Wandschappen. BIG JAY - H.E.L.D.E.R.H.E.I.D....verbindt initiatieven in de wijk met elkaar, met kunstenaars met particulieren en organisaties zodat ze iets moois voor de wijk kunnen betekenen. Hij werkte ook voor het Rotterdams Wijktheater en Theater Zuidplein. De Creative Factory moet meer verbinding maken met de wijk. Ik vind dat de Creative Factory op een mooie locatie zit! Juist omdat het centrum al veel voorzieningen heeft.

13 RAAF draait om de buurt. ASHLEY NIJLAND - RAAF...is eigenaresse van RAAF: Rotterdam Art Adventure & Food. Je kunt hier terecht voor lunch, info over Rotterdam Zuid, Kunst en méér. RAAF draait om de buurt. Verbinding is aanwezig in alles wat we doen. En hoe meer verbinding, hoe beter. Adventure, art, food. Een broedplaats voor talent, een huiselijke lunchroom en de culturele schakel van Zuid, dat is RAAF. Centraal gelegen op de Hillelaan brengt RAAF het beste van Rotterdam Zuid naar boven. Met een samenwerking van lokaal en regionaal talent staat RAAF voor experimentele kunst met een mix van exposities, workshops, performance, muziek en meer. STELLINGEN EENS OF ONEENS? - Ren Je RoT Bij dit onderdeel was sloffen (i.p.v. rennen) ook toegestaan! De stoelen werden aan de kant geschoven en de deelnemers gingen staan. Op pilaren hingen blaadjes met daarop eens, oneens of ik kan niet kiezen. Op een luchtige manier werd iedereen gevraagd om een keuze te maken en zo letterlijk stelling te nemen. Op deze manier werden de verschillen in meningen en motivaties levendig verbeeld en ontstond er stof tot discussie. De uitslagen zijn door Syl bijgehouden op een scoreboard. Op de volgende pagina vindt u de stellingen. Zien wie welke keuze maakte? Lees dan snel verder.

14 EENS ONEENS IK KAN NIET KIEZEN Joren Willem Dave Jeffrey Gert-Jan Dwight Rebecca Arno Germaine Jamal Frans Daphne Leon Ashley Big Jay STELLING 1: WAT ER OOK GEBEURT, DE AFRIKAANDERWIJK, BLOEMHOF EN DE TARWEWIJK ZULLEN ALTIJD OP ACHTERSTAND BLIJVEN (T.O.V. DE REST VAN DE STAD) STELLING 2: DE OVERHEID MOET ZICH (NOG) MEER BEMOEIEN MET ZUID STELLING 3: DE WIJKEN OP ZUID BIEDEN VOLDOENDE KANSEN OM JE ER JE HELE LEVEN TE LEVEN STELLING 4: GROTE BEDRIJVEN RONDOM DE MAASHAVEN ZOUDEN MEER BETROKKEN MOETEN ZIJN BIJ DE WIJKEN STELLING 5: IK HEB BEHOEFTE AAN MEER VERBINDING MET MIJN OMGEVING (CF/WIJK) STELLING 6: IK WEET WAT ER IN DE CF (OF ANDERSOM IN DE WIJKEN) GEBEURT EN ZOU ER GEBRUIK VAN MAKEN ALS IK EEN DIENST NODIG ZOU HEBBEN STELLING 7: DE CF HEEFT GEEN MEERWAARDE VOOR DE OMLIGGENDE WIJKEN EN HAD NET ZO GOED IN HET CENTRUM VAN ROTTERDAM KUNNEN STAAN STELLING 8: EEN AANTREKKELIJKE BUITENRUIMTE ZORGT VOOR MEER AANLOOP BIJ DE CF!

15 Big Jay: EENS de overheid moet meer de wijk in; de mensen leren kennen. Ik denk aan alle lagen van overheid! STELLINGEN EENS OF ONEENS? Dwight: ONEENS STELLING 2 DE OVERHEID MOET ZICH (NOG) MEER BEMOEIEN MET ZUID. Geef mensen meer inspraak. Meer faciliteren, mensen zelf laten bepalen van onderaf. Doelstellingen moeten wel bepaald worden door de overheid.

16 DAVE: EENS We moeten terug naar werkgelegenheid op Zuid voor de mensen van Zuid! STELLINGEN EENS OF ONEENS? STELLING 4 GROTE BEDRIJVEN RONDOM DE MAASHAVEN ZOUDEN MEER BETROKKEN MOETEN ZIJN BIJ DE WIJKEN Willem: VOLSTREKT MEE EENS Omdat ik denk dat het voor ieder willekeurig bedrijf belangrijk is om voeling te hebben met de plek waar je zit! Wij proberen met Ik zit op Zuid juist relaties te leggen met dát wat binnen het bedrijf gebeurt en met wat er buiten gebeurt.

17 LEON FRANS SPEED ASHLEY ARNO DATES REBECCA GERMAINE Speeddaten, maar dan anders Op deze dag zijn er partijen uitgenodigd die ieder op hun eigen manier een link met de omliggende wijken hebben. Door dit gezamenlijke belang gingen de gesprekken al snel de diepte in. In 3 verschillende rondes is de deelnemers gevraagd de volgende vraag met elkaar te bespreken: Hoe zouden wij bij kunnen dragen aan creatieve talentonwikkeling in de wijken door onze krachten kunnen bundelen? Welke mensen elkaar allemaal gesproken hebben vind je terug in de afbeelding op de volgende pagina. Wij hopen natuurlijk dat hier duurzame contacten uit voortgekomen zijn. Waren er gasten die u graag had willen spreken, wat er uiteindelijk niet van gekomen is? Achterin vindt u een overzicht van de contactgegevens van de deelnemers BIG JAY DWIGHT JEFFREY WILLEM JOREN DAVE DAPHNE JAMAL GERT- JAN

18 SPEED DATES KANSEN VERKENNEN... TIJD VOOR KOFFIE EN TAART!!... Verspreid over de ruimte stonden 3 tafels met grote vellen met daarop de aandachtgebieden onderwijs, buitenruimte en lokale bedrijvigheid, waaruit de gasten konden kiezen. Per tafel werd er een overzicht gemaakt van factoren, bestaande initiatieven, valkuilen en kansen. Vervolgens kon iedereen kiezen welk idee dat hij of zij uit zou willen werken. Opvallend genoeg bleven de meeste mensen zitten bij de groep waar ze al zaten. De middag is afgesloten door de uitwerkte resultaten met elkaar te delen. Zo heeft Ashley suggesties gedaan hoe andere partijen verbindingen kunnen maken met RAAF en heeft Gert-Jan de term Creative Hyve geïntroduceerd.verder pleit Willem voor een accountmanager voor de Creative Factory, om vervolgens met de Creative Factory als één collectief naar buiten te treden en werkt Frans aan de Kidszone

19 CREATIVE FACTORY KANS: ALS CREATIVE HYVE de factory als collectief CF meer branden naar buiten toe. Van binnenuit een positief imago ontwikkelen met elkaar Relatie opbouwen met de wijk CF Businessclub Eén ingangsprincipe, accountmanager Extern als collectief uitdragen. Wat is uniek aan CF, wat zijn sellingpoints? Rebecca lead kans: de Factory als CF magazine Opendag organiseren. Stands met Bedrijven die zich presenteren Creative Hyve Boodschap op leuke manier verpakken en verspreiden, bijv. d.m.v. events, tour in de wijk Out of the box-> Out of de betonnendoosdenken Laten we binnen de CF clusters maken (muziek, design, fashion, e.d.). Per cluster een voorzitter. Regelmatig bij elkaar komen. 2 keer per jaar komen alle leden weer bij elkaar om uit te wisselen. Hier hebben aan meegedacht: Gert-jan / Dave / Daphne Leon / Big Jay

20 KANS: WERKGELEGENHEID VOOR MENSEN VAN ZUID KANS: RAAF & CREATIVE FACTORY Besproken door o.a.: - Willem - Dave Bedrijven op Zuid: deuren open (voor bewoners)! TERUG NAAR WERKGELEGEN- HEID OP ZUID VOOR DE MENSEN VAN ZUID! Tegenwoordig lijkt ver van je werk wonen wel de norm. Dichtbij je werk wonen scheelt reistijd, reiskosten, files, uitstoot Het is voor bedrijven interessant om met hun klant contact te hebben. Waarom niet de mensen betrekken, bevragen die bij de voordeur, of achtertuin van je bedrijf wonen Bedrijven kunnen en willen maatschappelijk betrokken zijn, anders dan sponsoring. (scholing, stage, werkgelegenheid, enz) Maak ondernemers ter plekke zichtbaar (lijst, foto s tentoonstellingen) Relatie opbouwen met de wijk Vaak mensen ter plekke die mensen/bedrijven zoeken! Info punt meer gebruiken kans: RAAF-CF Mix met de (creatieve) mensen die bij RAAF komen Borrel bij RAAF, kom het gebouw uit! Bij opendagen blijkt er bij (voormalige) bewoners veel interesse om de industriële gebouwen (vaak monumenten) te bezoeken. Gebruik RAAF ook voor bijeenkomsten e.d.

21 KANS: KIDSZONE kans: Kidszone In veel wijken op Zuid wordt gewerkt aan zgn. Kidszones, ook in de Tarwewijk Gericht op o.a. talenten, onderwijs, gezondheid, voorzieningen Onderdeel van de Kidszone is beroepsoriëntatie. Waarom kunnen kinderen (uit bijvoorbeeld groep 8) van basisscholen uit Rotterdam Zuid de bedrijven in de CF niet bezoeken en zo kennis maken met beroepen in de creatieve industrie? Besproken door o.a.: - Frans - Joren SLOT- WOORD Nu de bijeenkomst achter ons ligt en het magazine is afgerond, hebben we ons zelf de vraag gesteld: Wat is nu de conclusie van het project Maashaven District? Wat heeft de input van alle mensen en onze verkenning ons laten zien? Het is hierbij te makkelijk om te zeggen dat de kansen op Zuid voor het oprapen liggen. Alle betrokken zien zeker veel kansen, maar om die kansen om te zetten in concreet uitvoerbare samenwerkingsprojecten blijkt nog een hele uitdaging. Het is duidelijk geworden dat iedereen behoefte heeft aan verbindingen. Verbindingen met elkaar, burgers (jong en oud), bedrijven, instellingen en de overheid. Door elkaar vaker te ontmoeten, zowel in de digitale- als de echte wereld, kunnen deze verbindingen worden verbeterd en geborgd. Het vraagt regie om overzicht te houden op alle verschillende organisaties, initiatieven, projecten en bijeenkomsten. Wie deze regie op zich kan nemen, staat niet vast. Wellicht is er per branche een regisseur te vinden. Wie wil de handen uit de mouwen steken en regie nemen op en in zijn of haar domein? Als deze brancheregisseurs een paar keer per jaar de koppen bij elkaar steken, is een groot deel van de gewenste verbinding al geborgd. De Creative Factory is hiervoor een mooie en geschikte plek! Samenkomen, verbinden en samenwerken met letterlijk een positief uitzicht op de toekomst van Rotterdam Zuid. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt in de handen ons allemaal!

22 CONTACT GEGEVENS COLOFON Rebecca Richardson - Creative Factory...rebecca@creativefactory.nl Willem Sulsters - Ik Zit Op Zuid...sulsters@wsa.nl Frans Gordijn - Basischool De Globe...f.gordijn@obsdeglobe.nl Ashley Nijland - RAAF......Ashley@RAAFRotterdam.nl Leon de Vos - RAAF -...LeondeVos11@hotmail.com Daphne van Mourik - Vormgever...info@daphnevanmourik.nl Joren Vis - FOAM architecten...joren@designbyfoam.nl Gert-Jan Verboom - Rainbow City...gertjan@rainbowcityrotterdam.nl Dave de Held - Rabobank...d.held@rotterdam.rabobank.nl Dwight Krolis - Stichting Young up...dwight@young-up.nl Arno Brouwer - Cultuurscout Charlois...cultuurscoutcharlois@sbaw.nl Jeffrey Timmer - Hogeschool Rotterdam... a.j.j.timmer@hr.nl Jamal Oulel - Awardys... info@awardys.nl Jermaine Statia - Awardys... info@awardys.nl Big Jay - H.E.L.D.E.R.H.E.I.D... bigjay@prostylerecords.com Workshop & Teksten: Sylvia Delissen ( Stefan van de Worm (wenken.nl) & Jacky Hekkelaan ( Vormgeving, Illustraties en Foto s: Jacky Hekkelaan ( Met dank aan: Alle deelnemers Workshop, Rabobank Rotterdam & Creative Factory

23 CREATIVE SCAN TARWEWIJK AFRIKAANDERWIJK BLOEMHOF DE CREATIVE FACTORY IN RELATIE MET DE OMLIGGENDE WIJKEN EEN INITIATIEF VAN: Vormgeving + illustratie POWERED BY:

hart zuid De 750 van zuid

hart zuid De 750 van zuid hart van zuid De 750 van zuid We bouwen aan een toekomst voor Rotterdammers op Zuid. We betreden hierbij onbegane paden en kiezen niet altijd de makkelijkste weg. Hart van Zuid Rotterdam 2019 Diederik

Nadere informatie

DE VINDPLEK IEDEREEN HEEFT TALENT DIE VAN WAARDE IS VOOR DE MAATSCHAPPIJ. Powered by Bianca Bernecker

DE VINDPLEK IEDEREEN HEEFT TALENT DIE VAN WAARDE IS VOOR DE MAATSCHAPPIJ. Powered by Bianca Bernecker DE VINDPLEK IEDEREEN HEEFT TALENT DIE VAN WAARDE IS VOOR DE MAATSCHAPPIJ SOCIAAL DOMEIN EEN AANTAL MAATSCHAPPELIJKE AMBITIES: MEER MENSEN AAN DE SLAG KRIJGEN BEVORDEREN PARTICIPATIE EN ZELFREDZAAMHEID

Nadere informatie

Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan

Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan Tien meter hoge smurf aangekocht voor Ravellaan Heeft u het al gehoord? Kijk op de website www.ravellaan-the-future.nl voorstel voor ONDERNEMERSFONDS RAVELLAAN - THE FUTURE november 2015 Jong & Klasse

Nadere informatie

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd

Frans de Hoyer GW Management. E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive. De wereld is veranderd Frans de Hoyer GW Management E-Mail Marketing (mysterye-mail) E-Mailnieuwsbrief Social media voor de Automotive De wereld is veranderd 1 We kopen online We plaatsen alles online 2 Dit onderdeel valt ineens

Nadere informatie

BoZ! Bewoners op Zuid

BoZ! Bewoners op Zuid BoZ! Bewoners op Zuid Wie zijn wij? Noem ons de ambassadeurs of verbinders op Zuid. We zijn actieve bewoners en ondernemers die zich met plezier en naar eigen vermogen inzetten voor de gebieden IJsselmonde,

Nadere informatie

Jongeren met professionals aan de slag op Helderheidplein

Jongeren met professionals aan de slag op Helderheidplein Jongeren met professionals aan de slag op Helderheidplein (26 mei 2012) Jongeren bouwen samen met professionals een podium, tribune en monument op het Helderheidplein aan de Spiekmanstraat in de wijk Feijenoord.

Nadere informatie

Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago...

Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago... Bijeenkomst 4 november... 2 Conclusie:... 2 Kern:... 2 Quotes Politiek... 3 Verslag per thema... 4 Werken en Ondernemen... 4 Wonen... 4 Imago... 4 Recreëren... 5 1 Bijeenkomst 4 november Sinds een aantal

Nadere informatie

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor

Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor Jan des Bouvrie Academie, interior design & styling - hbo bachelor De opleiding interior design & Styling - hbo bachelor Mensen zien hun omgeving steeds meer als een verlengstuk van hun persoonlijkheid.

Nadere informatie

Stelling II. Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie.

Stelling II. Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Toon Jansen * New Urban Creatives Almere * 12 maart 2014 Stelling I Creativiteit is de belangrijkste eigenschap voor innovatie. Stelling II Door het beschikbaar stellen van goedkope/betaalbare woon- en

Nadere informatie

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL

Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Samen innoveren met onze Creatieve professionals BLOOM CO-CREATIVES IDEATION TOOL Wat is Bloom Co-Creatives? Co-Creatives is de nieuwe Ideation tool van Bloom. Met Co-Creatives brengen wij jonge, creatieve

Nadere informatie

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.

Ook Coevorden. Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren. Project Datum Versie Status. Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0. Ook Coevorden Een overkoepelend platform voor alle @Coevordenaren Project Datum Versie Status Opzet platform Ook Coevorden 2 april 2015 0.4 Concept 1. Visie Achtergrond: van twitter via verbinding naar

Nadere informatie

Eigen en WIJze buurten

Eigen en WIJze buurten Eigen en WIJze buurten Swingen met de kracht en kennis van de wijk. Van en Voor wijkbewoners. Marjanne van Ginneken Community en netwerk leider van Makers en Doeners Grote Beer 980, 3067 MB Rotterdam,

Nadere informatie

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018

Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Oogst van de connected thinking sessie van prof. dr. Jeff Gaspersz tijdens de A+O Metalektrodag op 22 maart 2018 Hier vindt u de oogst van de ideeën op de vraag: Hoe kunnen we vanuit HR bijdragen aan het

Nadere informatie

HELDEN. 4. We halen zeker 20 verhalen op van allerlei soorten helden. Jong & oud. Van mensen die:

HELDEN. 4. We halen zeker 20 verhalen op van allerlei soorten helden. Jong & oud. Van mensen die: HELDEN 1. Met dit prototype gaan we een nieuw verhaal creëren waarin inwoners van Roosendaal de hoofdrol in spelen. We halen het op, maken het verhaal samen, delen het met anderen en geven iedereen een

Nadere informatie

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren

omgeving wereld regie vanuit de jongere Jongeren leren organiseren Jongeren leren organiseren Hoe kunnen jongeren regie hebben over eigen handelen en toch in verbinding zijn met alles om hen heen? Hoe verstaan jongeren de kunst om te bouwen aan netwerken, om een positie

Nadere informatie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie

oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie oprichting oprichting C.o.i.2014 3.4 kaart #1/7 Breda, city of imagineers de tijd is rijp. een initiatief van de vereniging voor de beeldindustrie belofte belofte C.o.i.2014 3.4 kaart #2/7 zonder verbeelders

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie

TheMagica The Creations Experience

TheMagica The Creations Experience Graphica s Grafisch Ontwerp Powered by: TheMagica The Creations Experience Ik was op zoek naar een uniek uiterlijk voor mijn product. Dankzij Themagica s grafische diensten heeft Hanisha Design een gezicht

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker?

Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij ze wakker? Pagina 5 Op deze manieren kun je deelnemers een actieve rol geven in je programma... Pagina 2 Laat me je vertellen over een bijeenkomst die ik nooit zal vergeten... Superbrainstorm DvdTW 2010 Hoe hou jij

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

Wordt vervolgd. Een reis van verwondering, humor en transformatie

Wordt vervolgd. Een reis van verwondering, humor en transformatie Belcrum Liniekwartier Faam Braakliggend terrein Station Breda Wanneer reizigers met de trein door Breda trekken, worden verschillende indrukken van de stad opgedaan. Eén van die indrukken zijn de braakliggende

Nadere informatie

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag.

Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. Wat is? Alles zelf doen is uit, ga samen aan de slag. CrossOver brengt young en experienced professionals van verschillende organisaties bij elkaar om van elkaar te leren en samen te innoveren. Doe ook

Nadere informatie

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Deelnemersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Zorgpact. Leiden, 9 september 2015

Zorgpact. Leiden, 9 september 2015 Zorgpact Leiden, 9 september 2015 Programma 15.15 u. Welkom door Lucienne van Laar (dagvoorzitter) 15.30 u. Libertas Leiden Sjors Gerritsen 15.45 u. ID-College Ria Rozendaal 16.00 u. Doekle Terpstra 16.30

Nadere informatie

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening

Realisatie. Indienersbrochure DE PILOTSTARTER. Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening Realisatie Indienersbrochure DE PILOTSTARTER Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening DE PILOTSTARTER Werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening

Nadere informatie

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving

Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving Werkconferentie woensdagmiddag 24 april Erfgoednota Leiden Startdocument voor hoofdthema Stad als beleving Erfgoed is in de nieuwe erfgoednota een breed begrip; de cultuurhistorie van Leiden uit zich op

Nadere informatie

Samenwerken èn netwerken

Samenwerken èn netwerken Samenwerken èn netwerken Stappenplan voor versterken van zelforganisaties Auteurs Saskia van Grinsven en Jamila Achahchah Fotografie: Guillermo Dazelle MOVISIE Juni 2012 Inleiding Voor je ligt een stappenplan

Nadere informatie

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden

kaap workout Lorenzo laat zien hoe bestaande objecten gebruikt zouden kunnen worden kaap WORKOUT Het Kaap Workout plan is een initiatief van Lorenzo Elstak en Lisa van de Merwe in samenwerking met ontwerpbureau de Staalslagerij. Het betreft een ontwikkelingsplan voor de aanleg van een

Nadere informatie

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES

DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES DE MELKFABRIEK ONZE MISSIE IN 10 PRINCIPES Arnhem heeft een krachtig en duurzaam imago; een groene stad met een sterk ontwikkeld creatief en cultureel klimaat. Met de Melkfabriek voegen wij een uitgesproken

Nadere informatie

Personal Branding voor Ingenieurs

Personal Branding voor Ingenieurs Personal Branding voor Ingenieurs 8 juni 2012 Lustrumsymposium Jullie doelen - succesvolle loopbaan - een baan vinden - de allerbeste zijn? - Saskia Slotboom 2012 2 Personal Branding Tools en praktische

Nadere informatie

MEER UIT JE COMMUNITY. Versterk De Verbinding, Vergroot Je Impact

MEER UIT JE COMMUNITY. Versterk De Verbinding, Vergroot Je Impact MEER UIT JE COMMUNITY Versterk De Verbinding, Vergroot Je Impact INHOUD Toepassing Yes! We Connect voor Communities 3 Visie 4 Aanpak 6 Programma bijeenkomst 1 Programma bijeenkomst 2 Programma bijeenkomst

Nadere informatie

Katalysator voor netwerkend ICT

Katalysator voor netwerkend ICT Katalysator voor netwerkend ICT Nieuwsbrief uitgave juni 2014 ONDERWERPEN 1. 2. 3. 4. 5. Nieuwe website Regitel Nieuw bestuurslid Ledenvergadering juli 2014 komt eraan Stagiair gestart voor Regitel Stand

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Accountmanagement zijn de ogen en oren van het veld: zichtbaarder zijn. EZ: stop met maken van beleid. Geen woorden maar daden.

Accountmanagement zijn de ogen en oren van het veld: zichtbaarder zijn. EZ: stop met maken van beleid. Geen woorden maar daden. Resultaten Pionierlab 16 maart 2015 14 ondernemers uit de wereld van vastgoed, bedrijventerreinen, mobiliteit, zakelijke en financiële dienstverlening. Thema accountmanagement en dienstverlening Ontzorg

Nadere informatie

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0

Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 Onderzoeksresultaten Marktplaats Duttendel & Wittebrug September 2015 Versie 1.0 2 Index 1. Introductie 2. Profiel respondent & wijk 3. Shopgedrag 4. Productbehoefte (wat en waar) 5. Biologische markten

Nadere informatie

Workshop Solliciteren

Workshop Solliciteren Workshop Solliciteren Haagse Hogeschool Maandag 4 maart Saskia Slotboom Poll - Ik heb al een stageplek - Ik heb ideeën over waar ik stage wil lopen - Ik heb nog geen idee Workshop Solliciteren Tips om

Nadere informatie

Uitnodiging. Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern

Uitnodiging. Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern . Uitnodiging Ontmoeten en ontwerpen in de tuinen van Appeltern Uitnodiging @PIT (voorlopige werktitel) Datum: 12 april 2013 ( http://www.appeltern.nl ) (zie routebeschrijving op hun site) Plaats: De Tuinen

Nadere informatie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie

Culture market. 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie Culture market 29 > 30.08.2014 Nederlandse versie INHOUD 19.02.2014 presentatie inhoud deelneming organisatie BRUSSELS CREATIVE FORUM : een project voor Brussel presentatie CULTUREEL BORRELEN IN BRUSSEL

Nadere informatie

Curriculum vitae. Tim Velraeds

Curriculum vitae. Tim Velraeds Curriculum vitae Tim Velraeds Persoonlijke gegevens Dit gedeelte is niet zichtbaar in de online versie van mijn CV. Mocht je interesse hebben, neem dan contact met mij op via info@timvelraeds.nl of via

Nadere informatie

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren.

Het gaf mij veel energie om een eigen evenement te organiseren. Het Cruyff Foundation Community Program De Johan Cruyff Foundation wil jongeren langdurig binden aan het Cruyff Court en de wijk. Wij willen jongeren meer zelfvertrouwen geven, kansen bieden om hun talent

Nadere informatie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie

Visiedocument. Educohof Podium voor duurzame leefomgeving. Presentatie versie Visiedocument Educohof Podium voor duurzame leefomgeving Presentatie versie Courante communicatie, sponsoring, fondswerving Teylingerweg 35 2114 EG Vogelenzang T 020 716 5274 E nicole@courante.nl 13 augustus

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure

de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter Platform voor pilots over de vernieuwing van gemeentelijke informatievoorziening deelnemersbrochure de pilotstarter werk je ook aan innovaties om gemeentelijke dienstverlening te optimaliseren?

Nadere informatie

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent

Menukaart Loopbaanevents. Investeer in jouw talent Menukaart Loopbaanevents Investeer in jouw talent Inhoud 1. LOOPBAANEVENTS OP LOCATIE... 3 Inleiding... 3 Praktisch... 3 2. TALENT ONTWIKKELEN ( TALENTMANAGEMENT)... 4 (her)ken je Talent/ Kernkwaliteiten...

Nadere informatie

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord

Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Verkiezingsprogramma PvdA Feijenoord Vrijheid, democratie, rechtvaardigheid, duurzaamheid en solidariteit. Dat zijn de idealen van de Partij van de Arbeid. Wij staan voor een spreiding van kennis, macht

Nadere informatie

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS

STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS STARTVERSLAG STUDENT - LOTTE VAN DER SCHOOT 1623303 // COÖRDINATOR - INGE SCHAREMAN // STAGEBEGELEIDING - CYNTHIA BOOM & KEVIN KARS INHOUD // INLEIDING 4 ORIENTATIEDOCUMENT 5 FACTSHEET 6 LEERDOELEN 7 STARTVERSLAG

Nadere informatie

WERKVORMEN MAGAZIJN. Wat is netwerken? Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo

WERKVORMEN MAGAZIJN. Wat is netwerken? Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo WERKVORMEN MAGAZIJN Wat is netwerken? Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo Voorwoord Voor u heeft u Thema boekje 1 Wat is netwerken? Dit themaboekje is een onderdeel van de lessenserie Netwerken.

Nadere informatie

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008

Inhoud. Subject: Taak 1.2.16 Wat is een portfolio? Paul van der Linden MT1a Periode 2 School Docoments, user 9994 Year 2007-2008 Inhoud Taak 1.2.16 Inhoud... 1 Voorwoord... 2... 3 Wat is de inhoud van een portfolio?... 3 Persoonlijk CV... 3 Persoonlijke Competenties... 4 Dossier... 4 Persoonlijk Ontwikkelingsplan... 4 Hoe kan ik

Nadere informatie

E V E R B I N D I N G, N I E

E V E R B I N D I N G, N I E innovatie Syntens N I E U W E V E R B I N D I N G, N I E U W E B U S I N E S S Het veld waarin bedrijven opereren is voortdurend in beweging. Om een bedrijf gezond en succesvol te houden, is het belangrijk

Nadere informatie

EN WIE NODIGT NU DE GASTEN UIT?

EN WIE NODIGT NU DE GASTEN UIT? EN WIE NODIGT NU DE GASTEN UIT? Onderzoek naar Toerisme & Recreatie in Bedum AANLEIDING VAN HET ONDERZOEK Onderwerp dat door burgers is aangedragen Veel beleidsvrijheid van de gemeente, passend in regionale

Nadere informatie

Rapportage brainstorm

Rapportage brainstorm Rapportage brainstorm ALGEMENE INFORMATIE Datum: 16 oktober 2013 Locatie: AOC Oost, Almelo Deelnemers: Jongeren tussen 13-20 jaar van (V)MBO, HAVO, VWO en HBO en ondernemers in de Agri&Food sector Centrale

Nadere informatie

De wereld van. IT & Online. Interesse Ontdek de wereld van IT & Online POWERED BY: Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie?

De wereld van. IT & Online. Interesse Ontdek de wereld van IT & Online POWERED BY: Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? De wereld van IT & Online Interesse Ontdek de wereld van IT & Online Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je vragen?

Nadere informatie

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder

Theo Koot Ivo de Nooijer Raffi Balder HUBspot is een plek waar innoverende studenten, ondernemers, investeerders, docenten en bedrijven elkaar ontmoeten en inspireren, kennis opdoen en samen ondernemen. Met als doel om Leiden innovatiever

Nadere informatie

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten...

Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Zoveel verschillende. mensen,. zoveel verschillende. uitvaarten... Training Authentiek in de uitvaart door Het Tiende Huis Jan Dop Uitvaartverzorging Het was niet voor het eerst dat ik mij meer dan ooit

Nadere informatie

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in

opleiding Leergang Train de Trainer Trainers in Trainers in opleiding Leergang Train de Trainer Het is niet de sterkste die overleeft, ook niet de slimste, maar degene die het meest openstaat voor verandering. Unieke insteek! De wereld om ons heen verandert

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. ProjectPak je Kans... 6 2.1 Doelgroep... 6 2.2 Doel... 6 2.3 Inhoud project... 6 Projectplan Pak je Kans 2014-2015 2

Nadere informatie

Happy Amersfoort Academy. Di 20 sept 16 de Observant

Happy Amersfoort Academy. Di 20 sept 16 de Observant Happy Amersfoort Academy Di 20 sept 16 de Observant Notitie resultaten bijeenkomsten Happy Amersfoort Academy Op de volgende pagina s zijn de uitkomsten van de G1000 en de eerste twee bijeenkomsten die

Nadere informatie

Winnen en behouden van nieuwe cliënten

Winnen en behouden van nieuwe cliënten Winnen en behouden van nieuwe cliënten Dat is de kracht van het zelfstandig ondernemerschap in tegenstelling tot de grote bedrijven. Alles draait om het vertrouwen van jouw cliënt in jouw professionaliteit.

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

De wereld van de. Maakindustrie. Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van de Maakindustrie Interesse Ontdek de wereld van Maakindustrie Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN

DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN STUDIELOOPBAANBEGELEIDING DOELGERICHT LEZEN EN SAMENVATTEN KWALITATIEF ONDERZOEK ENGELS GRAMMAR CREATIEF DENKEN BUSINESS BENCHMARK COMMUNICATIEMIDDELEN INLEIDING COMMUNICATIE PROJECTMATIG WERKEN PRESENTEREN

Nadere informatie

A.P.A. Martens 2011513 Waalwijk 2011

A.P.A. Martens 2011513 Waalwijk 2011 [AFSTUDEREN BIJ BEDRIJF] Afstudeerrapportage Avans Communicatie Multimedia Design A.P.A. Martens Waalwijk 2011 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Inleiding 4 Beschrijving organisatie Gevolgde werkwijze Samenvatting

Nadere informatie

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien...

BIJ. Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... 4 PIJLERS PRAKTIJK ACHTERGROND WIE ZIJN WIJ Waar het economische en het sociale met elkaar wordt verenigd en waar vanuit kennis delen initiatieven duurzaam kunnen groeien en bloeien... TOON geeft leegstaande

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Maintenance. De wereld van Proces & Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

Maintenance. De wereld van Proces & Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van Proces & Maintenance Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure

Nadere informatie

PeerEducatie Handboek voor Peers

PeerEducatie Handboek voor Peers PeerEducatie Handboek voor Peers Handboek voor Peers 1 Colofon PeerEducatie Handboek voor Peers december 2007 Work-Wise Dit is een uitgave van: Work-Wise info@work-wise.nl www.work-wise.nl Contactpersoon:

Nadere informatie

Jonge Geesten in de Bouw 1 oktober 2010

Jonge Geesten in de Bouw 1 oktober 2010 Jonge Geesten in de Bouw 1 oktober 2010 Jonge Geesten in de Bouw, 1 oktober 2010, Nieuwegein Verslag Jouw talent is de toekomst van de bouw Bijeenkomst wordt geopend door dagvoorzitters Marjet Rutten en

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk

Netwerktips lid bereid te geven een tip Bereid je voor Onderhoud je contacten Schrijf Mis geen kansen positief niet al te moeilijk Netwerktips Hieronder een aantal tips op een rijtje: niet uitputtend, maar gewoon een selectie van mogelijkheden om in contact te komen met potentiele nieuwe klanten. 1. Word lid van een club, een mailinglist,

Nadere informatie

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving.

Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Je talenten komen tot bloei bij Bloesem Theehuis Sterker in de samenleving. Powered by Pluryn Rita deed werkervaring op bij Bloesem Theehuis in Herpen. Gasten genieten er van de lekkerste thee, taart en

Nadere informatie

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag!

Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen is een vak... bij Hogeschool INHOLLAND Den Haag! Ondernemen zie jij het al helemaal voor je? Droom jij van je eigen bedrijf? Of heeft je moeder een bedrijf en wil je dat graag overnemen? Misschien

Nadere informatie

Projectplan Pak je Kans Flevoland

Projectplan Pak je Kans Flevoland Projectplan Pak je Kans Flevoland Inhoudsopgave 1. Inleiding en achtergrond... 4 2. Project Pak je Kans... 5 2.1 Doelgroep... 5 2.2 Doel... 5 2.3 Inhoud project... 5 2.4 Planning van het project Pak je

Nadere informatie

COMMERCIEEL MANAGER #VACANCY #VACATURE

COMMERCIEEL MANAGER #VACANCY #VACATURE #VACATURE #VACANCY COMMERCIEEL MANAGER Koninklijke Vezet is Europees marktleider in gemaksgroente, gesneden fruit, maaltijdsalades en koelverse pizza s. Zeker nu de aandacht voor gezondheid en duurzaamheid

Nadere informatie

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland

Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland Oogst Netwerkborrel Samenwerkingspartners Nieuwland 4 februari 2016 Thema: Hoe kunnen wij een stevigere sociale samenwerking en effectieve zorg in de wijk bevorderen? Op 4 februari 2016 werd een netwerkborrel

Nadere informatie

Tijd voor verandering

Tijd voor verandering Tijd voor verandering Programma Ondernemersenquête Visie & kernwaarden Organisatie Contributie Website Een nieuwe naam / logo Discussie in groepen Vervolg. 1 Deelnemers 26 60 30 42 Detailhandel Zakelijke

Nadere informatie

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak

Een vertrouwd thuis, een huiskamer zaterdag, 13 oktober 2012 00:00. Willem Braak Willem Braak Maandag 15 oktober start Opleidingscentrum Granbeeuw met een fundraiser voor een nieuw initiatief: Vrienden van Opleidingscentrum Granbeeuw. Het bedrijfsleven zal benaderd en aangemoedigd

Nadere informatie

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap

Het Ambachtshuis Brabant. Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap Het Ambachtshuis Brabant Voordeur naar ambachtelijk vakmanschap u Vakmanschap benutten Ambachten maken wezenlijk deel uit van de Nederlandse economie. Ze worden beoefend door bijna 1 miljoen Nederlanders,

Nadere informatie

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM

AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM AANPAK BINNENSTAD SCHIEDAM OPGAVE Tijdens het werken aan binnenstedelijke opgaven merken wij een grote betrokkenheid van inwoners en ondernemers. Zij spreken vaak vol passie over hun stad en komen met

Nadere informatie

Uitslag enquête zzp ers

Uitslag enquête zzp ers Uitslag enquête zzp ers 2015 Inleiding bladzijde: 2 In Voorschoten is de trend waarneembaar van een toenemend aantal inwoners dat een eigen bedrijf vanuit de eigen woning is gestart. Dé zzp er (zelfstandige

Nadere informatie

Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan

Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan Handleiding bij het schrijven van jouw Sensationele Businessplan MODULE 10 WEEK 12 + 13 Gebruik deze handleiding om jouw eigen businessplan (ondernemersportfolio) te schrijven. Algemene Opmerkingen: Zinnen

Nadere informatie

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger)

Er gebeurt hartstikke veel. En de ontmoetingen tijdens deze bijeenkomst vind ik heel waardevol! Lisette (bewoner / vrijwilliger) Op 23 juni organiseerde Vooruit een bijeenkomst in Fort Luna, waarbij bewoners, vrijwilligers en professionals uit de wijk elkaar konden ontmoeten. Het doel van deze ochtend was het bedenken van activiteiten

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID

Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ontdek jezelf. En je vak. Ik ben het ID Ik geef betekenis aan onze missie Ik begeleid studenten naar de arbeidsmarkt, een vervolgopleiding en/of een actieve rol in de samenleving. En: ik zorg dat een student

Nadere informatie

Kunst en cultuur in keuzedelen

Kunst en cultuur in keuzedelen ONTWIKKELINGEN CULTUUREDUCATIE IN HET MBO KEUZEDELEN Kunst en cultuur in keuzedelen Sinds de herziening in de kwalificatiestructuur van het mbo in augustus 2016 staan naast beroepsgerichte vakken ook keuzedelen

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

Jongerenparticipatie bij natuur- en recreatiegebieden. 14 februari 2012 Vlaamse NME-dag, Brussel

Jongerenparticipatie bij natuur- en recreatiegebieden. 14 februari 2012 Vlaamse NME-dag, Brussel Jongerenparticipatie bij natuur- en recreatiegebieden rond de stad 14 februari 2012 Vlaamse NME-dag, Brussel Opbouw Wie ben ik? Uit je stad gaan in het Zuidelijk Randpark (concreet, praktisch voorbeeld)

Nadere informatie

Kunst in de Tarwewijk Een onderzoek naar de mogelijkheden voor een creatieve Oost-West-As in de Tarwewijk

Kunst in de Tarwewijk Een onderzoek naar de mogelijkheden voor een creatieve Oost-West-As in de Tarwewijk Kunst in de Tarwewijk Een onderzoek naar de mogelijkheden voor een creatieve Oost-West-As in de Tarwewijk M.M. Schelvis Advies & Onderzoek mei 2008 Voorwoord De afgelopen maanden heb ik voor dit onderzoek

Nadere informatie

Initiatieven, Participatie en Communicatie Plan van Aanpak (20141107)

Initiatieven, Participatie en Communicatie Plan van Aanpak (20141107) Initiatieven, Participatie en Communicatie Plan van Aanpak (20141107) 1. Achtergrond De ontwikkelstrategie ASW is een strategie van aanpakken en verbinden. Bewoners, ondernemers, eigenaren van panden én

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Mijn stage bij de HuMoristen HuMobisten

Mijn stage bij de HuMoristen HuMobisten Mijn stage bij de HuMoristen HuMobisten HuMobisten Straat XX Postcode Telefoon www.humobisten.nl Tymen Cieraad Rozenlaan 113b 3051 LP Rotterdam 06-18518204 tmn@chello.nl Gyz La Riviera gyz@humobisten Rufus.K

Nadere informatie

Onderwerp Teleseminar

Onderwerp Teleseminar Gratis Teleseminar Human Engineering 24 oktober 2012 Onderwerp Teleseminar 3 'Human Engineering'-valkuilen voor ontwerpers en ingenieurs: Hoe je ze vermijdt en ombuigt in kansen om meer te bereiken! Saskia

Nadere informatie

Onze passie branding en design

Onze passie branding en design Amber & Marloes November 2015 Introductie Welkom bij de guidelines van Amber & Marloes. Dit document is opgesteld zodat je een beter beeld krijgt van wie Amber & Marloes zijn en wat hun passie is. Tevens

Nadere informatie

NET WERK ABONNE MENT

NET WERK ABONNE MENT NET WERK ABONNE MENT NETWERK- ABONNEMENT Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, dan wordt er regelmatig tegen u gezegd dat u moet netwerken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 50 Company is een

Nadere informatie

Voor een actueel overzicht van de evenementen en partners kijkt u op MaritimeDelta.nl

Voor een actueel overzicht van de evenementen en partners kijkt u op MaritimeDelta.nl Hierbij ontvangt u de Update Maritime Delta Geachte heer, mevrouw, Via deze Update Maritime Delta ontvangt u een overzicht van een aantal succesvolle resultaten die samen met de partners van Maritime Delta

Nadere informatie

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad.

Van glasfusion tot streetdance in Deventer. Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Van glasfusion tot streetdance in Deventer Wiebren Buma over de Leeuwenkuil, Lowlands, sexy blokfluitles en Deventer als culturele stad. Wie in Deventer iets wil leren op het gebied van kunst, kan niet

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Ik innovatief, mijn organisatie innovatief

Ik innovatief, mijn organisatie innovatief Ik innovatief, mijn organisatie innovatief Workshop - 28 februari 2011 Koningssteen People practices in innovation Energize your professional growth programma Ik innovatief, mijn organisatie innovatief

Nadere informatie

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011

Workshop Profileren. laat zien wie je bent. 25 mei 2011 Workshop Profileren laat zien wie je bent 25 mei 2011 Inhoud Speeddate: de eerste indruk Branding en Personal Branding Laat zien wie JIJ bent - Jij zelf: TAP - Logische niveas van verandering LAAT ZIEN

Nadere informatie

1. De Vereniging - in - Context- Scan... 2. 2. Wijk-enquête... 3. 3. De Issue-scan en Stakeholder-Krachtenanalyse... 4. 4. Talentontwikkeling...

1. De Vereniging - in - Context- Scan... 2. 2. Wijk-enquête... 3. 3. De Issue-scan en Stakeholder-Krachtenanalyse... 4. 4. Talentontwikkeling... Meetinstrumenten De meetinstrumenten zijn ondersteunend aan de projecten van De Sportbank en ontwikkeld met de Erasmus Universiteit. Deze instrumenten helpen om op een gefundeerde manier te kijken naar

Nadere informatie