Technische zaken Bert van Sermond Penningmeester Peter Kouffeld

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Technische zaken Bert van Sermond technischezaken@geinburgia.nl. Penningmeester Peter Kouffeld penningmeester@geinburgia.nl"

Transcriptie

1 Jeugdeditie

2 Colofon Bestuur Voorzitter Pim Boin Technische zaken Bert van Sermond Secretaris Jolanda van Klaveren Jeugd Jaap de Groot Penningmeester Peter Kouffeld Website Raymond Griffioen Wedstrijdsecretaris Erik Hol Ledenadministratie Jardo Nan A-B-C Coördinator Jaap de Groot D-E-F Coördinator Tiemo Nan Tournooicommissie Vacant Vacant Sponsorcommissie Cor van Leijen Caby Pits Pim Boin Kantinebeheer en verhuur sporthal Contact via Website : matchzo@live.nl

3 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 2. Lidmaatschap en contributie 3. Organisatie Jeugdafdeling 4. Vrijwilliger worden 5. Scheidsrechters 6. Reglement voor Jeugdspelers 7. Website 8. Kleding 9. Jeugdactiviteiten. 10. De KNVB spelerspas 11. Trainingsschema 2015/ Toernooien en belangrijke data 13. Waar ligt Geinburgia? 1. Voorwoord Hier ziet u de tweede versie van de jeugdeditie. In de jeugdeditie staat algemene informatie over de club. U zult misschien denken waarom een boekje als veel informatie ook op de website aanwezig is. Veel informatie zult u terug vinden op onze site, maar deze jeugdeditie is een handig BEKNOPT naslagwerk waarin alle informatie gebundeld is en dat een duidelijk beeld geeft van onze voetbalclub Geinburgia. Mocht u zien dat er een onjuistheid in het boekje staat, meld dat dan s.v.p. even via jeugdzaken@geinburgia.nl. De opzet is dat regelmatig alle wijzigingen in deze editie aangepast worden. Wij willen bij deze ook alle vrijwilligers, denkend aan trainers, leiders, kantinemedewerkers, bestuursleden, enzovoort, bedanken voor hun goede inzet! Zonder vrijwilligers = Geen voetbal! Houdt u aan de regels die in deze editie staan. Normen en waarden zijn zéér belangrijk binnen onze vereniging. Geinburgia is een fatsoenlijke vereniging en wij zullen onze uiterste best doen om dat te blijven.

4 2. Lidmaatschap en contributie Lidmaatschap Iedereen kan lid worden van Geinburgia, u hoeft alleen het inschrijfformulier in te vullen en op te sturen naar : ledenadministratie Geinburgia, p/a Zonnehof 22, 1109 BG Amsterdam. De ledenadministratie zorgt dat u dan wordt aangemeld bij de KNVB. Na de inschrijving zal er contact met u worden opgenomen voor een intakegesprek. Dit is een informatief gesprek om u van harte welkom te heten en u informatie te geven die u nodig heeft om uw kind te laten voetballen bij Geinburgia. Contributie Het begin van het seizoen ontvangt u een factuur. Deze factuur dient vóór 31 augustus (aan het begin van het seizoen) te zijn voldaan. Indien u niet tijdig de contributie overmaakt, zijn wij helaas genoodzaakt het betreffende lid uit te sluiten voor trainingen en competitiewedstrijden. De spelerspas wordt dan niet uitgereikt. De teams worden per 1 september van een jaar samengesteld met alléén spelers die contributie betaald hebben. Het niet betalen van de contributie ontslaat u niet van de verplichting. De penningmeester zal door middel van aanmaningen u op de hoogte stellen van deze verplichting. Als u niet betaalt op deze aanmaningen, zal onze vordering uiteindelijk aan een incassobureau uit handen worden gegeven. Het Jeugdsportfonds Amsterdam ( creëert sportkansen voor kinderen tot en met 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Boetes KNVB Door de KNVB opgelegde boetes dienen door de betreffende speler te worden betaald via de penningmeester. Bij in gebreke blijven volgt uitsluiting van trainen en wedstrijden. Opzeggen Als u uw lidmaatschap wilt opzeggen, kunt u dit UITSLUITEND doen door het versturen van een naar de ledenadministratie, leden@geinburgia.nl. Deze opzegging dient uiterlijk vóór 31 mei van het seizoen binnen te zijn. Wij adviseren u deze mail te bewaren als bewijs van uitschrijving, zodat u later altijd kunt aantonen dat u zich tijdig heeft uitgeschreven. Leden die zich niet uitschrijven zijn verplicht de contributie van het komende seizoen te betalen!!

5 3. Organisatie Jeugdafdeling Jeugdbestuur. Het jeugdbestuur is verantwoordelijk voor alle taken omtrent de jeugd. Zij dient ervoor te zorgen dat met behulp van vrijwilligers, die overzichtelijke taken hebben, het werk wordt verzet en dat de jeugdafdeling structureel goed georganiseerd wordt. Het jeugdbestuur bespreekt de zaken in hoofdlijnen en neemt beleidsbeslissingen. Technische zaken De technische commissie is verantwoordelijk voor het uitschrijven en uitvoeren van het technische beleidsplan. De taak van technische zaken is de continuïteit en kwaliteit van alle selectie en recreatieve teams te garanderen. Ze zorgen voor kwaliteitsbewaking van trainingen. De commissie is verantwoordelijk voor doorstroming van talenten. Team per afdeling Per leeftijdscategorie is er een team, bestaande uit een hoofdtrainer en leider. De trainers en leiders hebben regelmatig overleg met de betreffende coördinator. Wedstrijdsecretariaat De wedstrijdsecretariaat is verantwoordelijk voor het plannen van alle wedstrijden, competitie en vriendschappelijk. Ze is aan het aanspreekpunt voor KNVB en andere verenigingen omtrent wedstrijdzaken, denkend aan wedstrijdprogramma, wedstrijdwijzigingen, scheidsrechters, veldindeling, kleedkamerindeling, etc. Alle zaken omtrent wedstrijden wordt gecommuniceerd naar de leden van de club via de website. Toernooicommissie De toernooicommissie organiseert alle zaken omtrent interne en externe toernooien voor de club. Jeugd- coördinatoren Zij geven leiding aan de teams van de junioren en pupillen. Ze zorgen voor het uitvoeren van het jeugdbeleidsplan. De coördinatoren zorgen voor voldoende trainers en leiders en stellen deze aan. De trainers worden door de coördinatoren begeleidt bij trainingen en speelwijze. Ze zorgen voor een doorstroming van talenten. Ze zijn een aanspreekpunt voor problemen binnen het team, die niet met de begeleider/trainer van het team kunnen worden opgelost.

6 Jeugdtrainer Taken Verzorgt training op daarvoor vastgestelde tijd of tijden in de week. Contact onderhouden met de jeugdcoördinator. Contact onderhouden met jeugdbegeleider(s). Betrokken zijn bij overgang van spelers naar andere teams. Brengt het voetbalplan ten uitvoer. Tijdindicatie per week : 6 uur. Jeugdbegeleider Taken Verzorgen van vervoer bij uitwedstrijden. Opstelling verzorgen in overleg met trainer Wedstrijdformulier invullen. Zorgen voor de aanwezigheid van materiaal zoals ballen en shirts. Meldt problemen (wangedrag) bij de jeugdcoördinator. Het verzorgen van spelers bij blessures bij kleine blessuregevallen. Onderhoudt contact met de jeugdcoördinator. Onderhoudt contact met trainer van het jeugdelftal. Tijdindicatie per week: 4 uur voornamelijk op wedstrijddagen Lid commissie van PR en sponsoring Taken Ziet toe op uitvoeren van het sponsorbeleid. Onderhoudt contacten met derden. Vertegenwoordigt Geinburgia in overleg met de voorzitter. Tijdindicatie per week: 3 uur Kantine-medewerkers Ouders die een bijdrage willen leveren om ervoor te zorgen dat iedereen vóór, tijdens en ná de wedstrijd kunnen eten en drinken, zijn altijd welkom en kunnen zich opgeven via ga naar contact, ga naar opgeven bardienst.

7 Accommodatie-medewerker De medewerker zorgt voor : Onderhoud materialen en faciliteiten Keuringen velden Verantwoordelijke voor de schoonmaak kleedgelegenheid Wassen Schoonmaak en onderhoud buitenterrein Krijtlijnen velden Tijdindicatie per week: 3 uur 4. Vrijwilliger worden Geen club kan zonder haar vrijwilligers, ook Geinburgia niet. Daarom zijn we altijd op zoek naar enthousiaste personen die zich met hart en ziel willen inzetten om het verenigingsleven van onze club te laten bloeien. Geinburgia stelt alles in het werk om uw kind met plezier en zo zorgeloos mogelijk te laten voetballen. Helaas realiseert niet iedereen dat er veel werk moet worden verricht vóórdat uw kind kan deelnemen aan trainingen en wedstrijden. Al deze werkzaamheden worden door vrijwilligers gedaan. De contributie die u betaalt, wordt voornamelijk besteed aan externe kosten, zoals KNVB, veldhuur, materialen!! Een vereniging is niet alleen een ontmoetingsplaats voor sporters,, maar ook een omgeving waarin ouders en spelers op een ontspannen manier elkaar kunnen treffen. De maatschappij is aan het veranderen en juist een vereniging kan een belangrijke rol spelen in de maatschappij waarbij met name het sociale aspect veel aandacht verdient. Voorheen dienden vrijwilligers zichzelf aan. De situatie is veranderd en dat houdt in dat wij de leden steeds meer zullen vragen een bijdrage te leveren binnen de vereniging. Wij zullen trachten om zoveel mogelijk de ouders/spelers een keuze te laten maken die aansluit op hun wens of behoefte. Als ieder een bijdrage levert, worden de lasten verdeeld en kunnen de kinderen op een zo prettig mogelijke manier blijven voetballen bij Geinburgia. Bent u geïnteresseerd om zich ook in te zetten voor onze voetbalclub, laat het dan weten bij één van de bestuurders of via de site onder het kopje Geinburgia en vrijwilliger worden. Op onze website zal tevens een lijst met vacatures geplaatst worden.

8 ZONDER VRIJWILLIGERS, GEEN VOETBAL! Meldt u nu aan! 5. Scheidsrechters Geinburgia beschikt over enkele vrijwilligers die scheidsrechter zijn, maar WIJ ZOEKEN ER MÉÉR!!! Ben je sportief, rechtvaardig en houd je van voetbal? Meld je aan bij één van de jeugdcoördinatoren (zie bldz. 2). Fluiten is leuk, op welk niveau dan ook! Als scheidsrechter leid je het duel in goede banen. Daardoor kunnen de spelers zich concentreren op waar het allemaal om draait: lekker voetballen. Geen scheidsrechter betekent geen voetbalwedstrijd. 6. Reglement voor Jeugdspelers De vereniging wil zorgen voor een goede opleiding en begeleiding van spelers, waarbij elke speler belangrijk is, waar elke speler met plezier kan voetballen op de club. Voor wie zijn de gedragsregels? Voor iedereen die (in)direct bij de wedstrijden betrokken is. Natuurlijk voor de spelers, maar ook voor de leiders en de ouders van de kinderen. Een onderscheid tussen prestatie- en vrienden teams bestaat, als het over normen gaat! Voor niemand is er een uitzondering als het gaat om de gedragsregels. Wat hopen we ermee te bereiken? Dat iedereen zich verantwoordelijk voelt voor het nastreven van de regels en anderen hierop aanspreekt bij het niet naleven van de gedragsregels. Op gedragsregels scoren, is ons doel!

9 Wat kunnen we doen als er een conflict ontstaat? Regels zijn geen garantie. Er kunnen situaties voorkomen dat er een conflict ontstaat. Tracht eerst om de situatie zelf op een respectvolle manier op te lossen. Lukt dat niet, probeer dat eerst netjes op te lossen met de trainer of leider. Lukt dat niet, dan kunt u altijd de betreffende coördinator aanspreken. Lukt dat niet, dan kunt u het bestuur aanspreken. Overtreden van gedragsregels kan betekenen dat er maatregelen genomen moeten worden. Om wat voor conflicten kan het gaan? Pesten: nare en kwetsende opmerkingen maken wordt niet getolereerd op en om het veld Vloeken en schelden: is niet acceptabel! Sportiviteit naar je teamspelers, scheidsrechters, tegenpartij en andere vrijwilligers verwachten wij van elke speler Ouders Supporters langs de lijn is voor de kinderen belangrijk. Ze vinden het heel fijn als hun ouders of grootouders belangstelling hebben voor hun prestaties. Iedereen is dan ook van harte welkom op Geinburgia. Van ouders verwachten wij een sportieve houding langs het veld. Tips voor de ouders/verzorgers: Moedig uw kinderen aan en geef voorrang aan hun sport. Benadruk het plezier en vermijd de prestatiedruk. Laat uw kinderen weten dat sport meer is dan 'winnen of verliezen'. Voetbal draait ook om vriendschap, durf, samenwerking, enz. Trek de beslissing van een scheidsrechter in het openbaar nooit in twijfel. Laat uw waardering voor de trainer en leider blijken. Zorg voor positieve ervaringen. Ondersteun ze met aanmoedigingen. Leer de kinderen dat groepsinzet en inspanning even belangrijk zijn als een overwinning. Applaudisseer voor goed spel zowel van uw kinderen als die van de tegenstander. Wees vriendelijk tegenover alle andere ouders/verzorgers. Blijf positief, ook na verlies. Ouders en supporters mogen natuurlijk aanmoedigen, maar bemoeien zich niet met het spel.

10 Waarom is het belangrijk dat kinderen lid zijn van een (voetbal)club? Om te sporten. Kinderen vinden voetballen leuk. Plezier hebben en hun zelfvertrouwen vergoten. Het is goed dat ze naast andere activiteiten zoals school, muziek enz., lichamelijk bezig zijn. Voor de sociale ontwikkeling van kinderen is het goed om een teamsport te doen. Ze leren binnen een groep met elkaar om te gaan en samen met de leiders doelen na te streven, zoals winnen en goed voetbal spelen. Ook verliezen hoort bij het voetballen. Leren omgaan met teleurstellingen is ook voor de thuis- en schoolsituatie belangrijk. Ze leren zich aan (spel)regels en afspraken te houden. De club doet een verzoek aan de ouders voor het vervoer bij uitwedstrijden. Als het echter niet altijd mogelijk om elke wedstrijd te rijden, maak dan in het team duidelijke afspraken over een rijschema. Het schema zorgt ervoor dat de spelers niet de dupe worden en daardoor een wedstrijd niet kunnen spelen. Bij niet op komen dagen legt de KNVB strafsancties op variërend van geldboetes tot het in mindering brengen van wedstrijdpunten. Dit kan dus gebeuren als er geen vervoer is, maar ook als spelers zich niet tijdig hebben afgemeld en hun team in de steek laten!!! Geinburgia houdt zich het recht voor om geldboetes te verhalen op de betreffende spelers. Wat zijn de regels voor de spelers? Sportiviteit naar je teamspelers, scheidsrechters, tegenpartij en andere vrijwilligers verwachten wij van elke speler. Sportief zijn: je aan de regels houden, óók wanneer de scheidsrechter, de leider, of de trainer het niet ziet. tegen je verlies kunnen, accepteren dat een ander beter is, maar ook accepteren dat de tegenstander met geluk heeft gewonnen. jezelf volledig inzetten om tot de beste prestaties te komen. ook met elkaar in teamverband het beste proberen te bereiken. na afloop van de wedstrijd scheidsrechter en tegenstanders een hand geven. winnen is belangrijk, maar dat moet wel bereikt worden op een eerlijke, sportieve manier.

11 elkaar helpen, de fout van een ander proberen goed te maken. accepteren dat de scheidsrechter of grensrechter een beslissing neemt waar je het (absoluut) niet mee eens bent. Accepteren dat je niet altijd een vaste plek hebt in het elftal. Respect hebben voor leiders (ook van tegenpartij), scheidsrechters en alle andere mensen die bij de organisatie zijn betrokken; deze mensen offeren hun vrije weekend ook voor jullie op! Discipline kom afspraken na. alleen afmelden als het echt niet anders kan, laat je medespelers niet in de steek; meld je op tijd af, zoals je met de leider afgesproken hebt. zorg dat je op tijd bent op de afgesproken tijden bij trainingen en wedstrijden. gedraag je in de kleedkamer, zowel voor als na de training of wedstrijd, ook als de leider of de trainer er even niet bij is. Maak na afloop met wat andere spelers even de kleedkamer schoon. Draag altijd een compleet Geinburgia-tenue, inclusief scheenbeschermers. Studie Studie en voetbal als ontspanning kunnen goed samengaan, mits een speler zijn tijd goed indeelt. Geinburgia begrijpt dat studie belangrijker kan zijn dan voetbal. Mocht een speler een training verstek moeten laten gaan vanwege drukke studie verplichtingen, dan dient hij dit te melden bij de betreffende trainer, die daar alle begrip voor zal tonen. TENSLOTTE :Neem geen waardevolle spullen mee naar de trainingen en wedstrijden. Geinburgia is niet verantwoordelijk voor de eigendommen van de spelers.

12 7. Website De website van Geinburgia geeft alle leden toegang over informatie van de club. Wekelijks worden de wedstrijdschema s op de site geplaatst. Voor algemene informatie, informatie over de teams, sponsoring, contact en regels kunt u vinden op Op de site heeft elk team zijn eigen pagina met informatie over de poule en de teamleden. De pagina kan persoonlijk worden gemaakt door digitale foto s en wedstrijdverslagen erop te plaatsen. 8. Kleding Elke speler heeft een tenue van de club. Bij het dragen van dit tenue vertegenwoordigt de speler de club. Wij gaan ervan uit dat het tenue met trots en respect gedragen zal worden. Het tenue bestaat uit: Shirt: Blauw Broek: Wit Kousen: Blauw Op het shirt staat het logo van Geinburgia. Bij aanmelding zal de kleding voor u verzorgd worden. Extra bestellingen kunnen worden gedaan via tiemon@chello.nl. 9. Jeugdactiviteiten. Op de site onder het kopje nieuws kunt u alle activiteiten vinden die op de club naast het wekelijkse training en wedstrijd worden georganiseerd voor de leden. 10. De KNVB spelerspas Elke speler vanaf de D moet in het bezit zijn van een spelerspas. De leider of trainer zal in het bezit zijn van de spelerspassen van zijn team.

13 Op de spelerspas staat de naam, geboortedatum en een pasfoto. De aangeleverde pasfoto moet een officiële pasfoto zijn, zoals ook gebruikt wordt voor een paspoort. De afmetingen moeten 3 bij 4 cm zijn. Het mag een zwart-wit- of kleurenfoto zijn. Pasfoto s die niet aan de officiële eisen voldoen, worden geweigerd. De spelerspas kan enkel worden aangevraagd na het betalen van de contributie. Pas aangevraagd? Spelers voor wie op een correcte wijze een spelerspas is aangevraagd, ontvangen een tijdelijke spelerspas. Deze pas is vijf weken geldig. De datum waarop de tijdelijke spelerspas verloopt en dus niet meer geldig is staat op de pas vermeld. De tijdelijke spelerspas is een officieel KNVB-document. Zonder deze pas mag een speler niet in actie komen. Wedstrijdformulier/pascontrole De regels voor het schriftelijke dan wel digitale wedstrijdformulier en spelerspassen zijn als volgt: * De namen van de spelers (en wisselspelers) en betrokkenen worden op het digitale wedstrijdformulier ingevuld, alsmede hun relatienummers! * De scheidsrechter controleert in het bijzijn van beide aanvoerders of de gegevens op de spelerspassen overeenkomen met de gegevens op het wedstrijdformulier. * De beide aanvoerders en de scheidsrechter accorderen het ingevulde formulier en bevestigen daarmee de juistheid van de gegevens. * De scheidsrechter ontvangt van de wedstrijdcoördinator uiterlijk 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd een afdruk van het wedstrijdformulier. * De scheidsrechter neemt de spelerspassen mee naar het speelveld voor de visuele controle. * De spelers (inclusief de reserves) vormen voor het begin van de wedstrijd op het speelveld gezamenlijk een rij. De aanvoerder van de uitspelende partij gaat als eerste bij de scheidsrechter langs om te laten zien welke speler bij welke spelerspas hoort. Daarna volgt de thuisspelende partij. * Als er speler zich pas later bij een elftal voegt, kan de scheidsrechter ook na afloop alsnog visuele controle eisen. * Bij bijzondere weersomstandigheden kan de visuele controle ook in de kleedkamers worden gedaan. * De scheidsrechter rondt het wedstrijdformulier af. * Door akkoord te geven, verklaren de beide aanvoerders en scheidsrechter alle

14 gegevens te hebben gecontroleerd aan de hand van de spelerspassen en de visuele controle te hebben uitgevoerd. Bij jeugdvoetbal is de leider verantwoordelijk. Relatienummer Geinburgia en grensrechter op wedstrijdformulier Ook dient de naam van de grensrechter en relatienummer op het wedstrijdformulier genoteerd te worden, evenals het relatienummer van Geinburgia, dat is BBCY-45I (letter I) Deelname aan tweede wedstrijd Spelers die tijdens een wedstrijd naar een andere wedstrijd moeten, dienen hun spelerspas mee te nemen. Voorafgaand aan de wedstrijd moet de aanvoerder/begeleider dit kenbaar maken aan de scheidsrechter, zodat afspraken gemaakt kunnen worden om de pas ook bij de tweede wedstrijd te kunnen tonen Onvoldoende spelers = niet opkomen Een wedstrijd kan niet aanvangen als blijkt dat minder dan zeven spelers hun spelerspas kunnen tonen. De spelers zijn dan immers niet-speelgerechtigd. De tuchtcommissie zal dit behandelen als niet spelen door schuld, met alle eventuele tuchtrechtelijke gevolgen van dien. Geinburgia heeft het recht om boetes te verhalen op bijvoorbeeld spelers die zich niet tijdig hebben afgemeld. Spelregels jeugd Hoe lang duurt een wedstrijd? Een wedstrijd duurt 90 minuten en bestaat uit twee gelijke helften van 45 minuten. Dit geldt voor wedstrijden van de A-junioren. Voor andere junioren en pupillenwedstrijden gelden de volgende speeltijden: B-junioren (11:11) 2 x 40 minuten C-junioren (11:11) 2 x 35 minuten D-pupillen (11:11) 2 x 30 minuten E-pupillen (7:7) 2 x 25 minuten F-pupillen (7:7) 2 x 20 minuten Na de eerste speelhelft hebben de spelers en (assistent-)scheidsrechters recht op een rustperiode. Deze rust mag niet langer duren dan 15 minuten.

15 Bijtellen van verloren tijd In een voetbalwedstrijd kan speeltijd verloren gaan. Bijvoorbeeld door: het wisselen van spelers; het verzorgen van blessures bij spelers; tijdrekken; andere redenen. De scheidsrechter kan in elke helft tijd bijtellen voor de tijd die verloren is gegaan. De scheidsrechter bepaalt of en hoeveel tijd wordt bijgeteld. Als een speler een gele kaart van de scheidsrechter krijgt, dan heeft hij meteen een tijdstraf van tien minuten. Bij een tweede gele kaart door dezelfde speler, krijgt deze een rode kaart, hetgeen directe verwijdering van het speelveld betekent. Afhankelijk van de overtreding kan een speler direct een rode kaart (en verwijdering) krijgen Invallersbepaling Bij de wedstrijden van A-, B-, en C-junioren in de categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan. Dat betekent dat hier een eenmaal gewisselde speler weer terug mag in het veld. Bij wedstrijden in het gehele pupillenvoetbal (categorie A en B) is doorlopend wisselen toegestaan. Bijzondere regels voor de pupillen (F-E) Spelbegin Het spel begint of wordt hervat in het midden van het veld. De tegenpartij moet een afstand van 5 meter in acht nemen. Buitenspel De buitenspelregel is niet van toepassing. Maar: staat een speler voortdurend voor het doel van de tegenstander terwijl het spel zich daar niet afspeelt en ontvangt hij de bal en wil gaan scoren, dan dient er toch voor buitenspel te worden gefloten, omdat er sprake is van buitensporig voordeel. De scheidsrechter dient kenbaar te maken dat deze manier van spelen niet is toegestaan. Strafschop Slechts bij hoge uitzondering: de afstand is acht meter. (F-pupillen gebruiken hun handen ter bescherming: niet bestraffen). Indien een werkelijke doelkans door overtreding (opzet) wordt ontnomen, dan kan een strafschop worden gegeven.

16 Terugspeelbal In het pupillenvoetbal is het voor 7-tallen toegestaan dat de keeper een terugspeelbal in zijn/haar handen mag nemen. Achterballen Achterballen mogen door de doelman in het spel worden gebracht door middel van werpen of uit de handen schieten. Het hinderen van de doelman is niet toegestaan. Hoekschoppen Hoekschoppen worden als halve corners genomen. Dat wil zeggen: vanaf een door de scheidsrechter te bepalen punt halverwege de hoekvlag en de dichtstbijzijnde doelpaal. 11. Trainingsschema 2015/2016 Op de website vindt u onder het kopje Teams en Jeugd bij het betreffende elftal alle informatie over trainingen, wedstrijden en trainer(s). 12. Toernooien en belangrijke data De speeldata van toernooien zal vóóraf door de toernooicommissie en de elftalleider in goed overleg besproken worden. Via de website en de leiders zullen daarna de toernooidata kenbaar worden gemaakt aan de spelers en ouders. Zorg dat u ook aanwezig bent bij toernooien: de toernooicommissies steken veel tijd en energie in de organisatie en het is uitermate frustrerend en lastig als op het laatste moment een team zich terugtrekt, dan wel niet verschijnt! 13. Waar ligt Geinburgia? Voor recente informatie over ligging, adressen, telefoonnummers van tegenstanders adviseren wij u via Google te zoeken naar de betreffende vereniging Adres: MATCHZO op Sportpark Bob de Vries Stammerlandweg BR Driemond Amsterdam ZO Tel:

17 Het eerste veld van Geinburgia ligt, kijkend vanuit de kantine van Matchzo aan de linkerkant en is het grasveld. Het tweede veld van Geinburgia ligt, kijkend vanuit de kantine van Matchzo aan de rechterkant en is een kunstgrasveld. Over het algemeen wordt het kunstgrasveld tevens als trainingsveld gebruikt. Correspondentieadres: Stammerdijk AB Diemen K.V.K te Amsterdam Bankrekening Regiobank NL

www.geel-wit.nl Taken van de Leider

www.geel-wit.nl Taken van de Leider Taken van de Leider De Zaterdag: Zorgt er samen met de ouders van de spelers voor dat er voldoende vervoer naar uitwedstrijden is. Maakt de opstelling en houdt de wisselbeurten bij Plaatsen en/of verwijderen

Nadere informatie

Gedragsregels v.v.wapserveen

Gedragsregels v.v.wapserveen Voor de leden,begeleiders,trainers,publiek en bestuur van de v.v.wapserveen staat het plezier in de sport voorop. Om dit te bereiken zijn er een aantal gedragsregels en richtlijnen opgesteld. De hieronder

Nadere informatie

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS

Informatieboekje. voor. nieuwe leden. Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS Informatieboekje voor nieuwe leden Jeugdcombinatie s.c. Lutten en v.v. EMMS (versie 1.2) Informatieboekje voor nieuwe leden JCLE JCLE stelt dit boekje met de uiterste zorg samen. Het kan echter voorkomen

Nadere informatie

Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen

Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen Clubavond 5 september 2013 Spelregelwijzigingen Activiteiten comm. Opleidingen Activiteiten comm. Opleidingen Do 5 sept: spelregelwijzigingen 2013/ 14 Do 3 okt: spelregels: handsballen Do 7 nov: spelregels:

Nadere informatie

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA

WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA WELKOM BIJ RKVV WILHELMINA In dit boekje vind je alle informatie over RKVV wilhelmina WELKOM BIJ de kanaries Fijn dat je gekozen hebt voor RKVV Wilhelmina. Onze voetbalvereniging bestaat al sinds 1897

Nadere informatie

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens

Welkom bij AFC 34! Clubgegevens Welkom bij AFC 34! Voetbal is een mooie sport en we hopen dat uw kind de komende jaren met veel plezier bij onze club zal spelen. Bij AFC 34 kan zowel voor ontspanning en recreatie worden gevoetbald als

Nadere informatie

BVV Barendrecht. Scheidsrechter. F en E pupillen

BVV Barendrecht. Scheidsrechter. F en E pupillen BVV Barendrecht Scheidsrechter F en E pupillen Dit document is puur informatief en zorgvuldig samengesteld. De BVV Barendrecht is echter niet aansprakelijk voor de juistheid en volledigheid van de informatie

Nadere informatie

1.29 Richtlijnen 7 tegen 7. 1.29.1 Pupillen

1.29 Richtlijnen 7 tegen 7. 1.29.1 Pupillen 1.29 Richtlijnen 7 tegen 7 1.29.1 Pupillen Afmetingen Het speelveld moet rechthoekig zijn. De lengte mag variëren tussen 60 en 70 meter. De breedte tussen 42,5 en 55 meter. Aanbevolen wordt een lengte-/breedtefactor

Nadere informatie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie

Voetbalvereniging Sporting Krommenie Informatieboekje Voetbalvereniging Sporting Krommenie Sporting Krommenie, een Zaanse voetbalvereniging, opgericht op 28 mei 1999 (fusie GVO/KVV) Sportcomplex Provily Sportpark Tel. clubgebouw: 075 628

Nadere informatie

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC.

Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. Voorwoord. Beste kinderen,ouders en begeleiders van de sjo NEC. In dit boek komen verschillende gedragsregels aan bod. Het gaat over de normen en waarden die bij onze voetbalvereniging gelden. Er komen

Nadere informatie

Spelregels. Voor scheidsrechters Van. Pupillen

Spelregels. Voor scheidsrechters Van. Pupillen Spelregels Voor scheidsrechters Van Pupillen Augustus 2013 VCR-JEUGDBESTUUR DE VOORBEREIDING Vooraf Kom minimaal een kwartier voor aanvang van de wedstrijd bij het terrein en meld je bij de leider van

Nadere informatie

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen:

Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Huisregels vv Bruchterveld Algemeen: Je gedraagt je sportief en met respect voor de club, voor je medespeler, je leider, je tegenstander, de scheidsrechter, de andere leden en supporters. De winnaar is

Nadere informatie

WERKWIJZE MINIPUPILLEN

WERKWIJZE MINIPUPILLEN Achilles 1894 WERKWIJZE MINIPUPILLEN 1 Werkwijze mini-pupillen 1. Inleiding en aanleiding 2. Intake van een nieuwe mini-pupil 3. Het kader van Achilles 1894 m.b.t. de mini-pupillen 4. Hoe zijn de trainingen

Nadere informatie

De gedragsregels voor de speler

De gedragsregels voor de speler De gedragsregels voor de speler 1. Is sportief, vertoont teamgeest als onderdeel van een team en helpt en steunt zijn medespelers in het veld. 2. Neemt deel aan alle trainingen en wedstrijden en meldt

Nadere informatie

Voetbalvereniging De Merino s

Voetbalvereniging De Merino s Voetbalvereniging De Merino s Introbouw 35+ toernooi 8 juli 2017 Beste deelnemers, Namens het bestuur van de v.v. De Merino s heten wij alle deelnemende teams van harte welkom op ons Sportpark De Groene

Nadere informatie

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders

Gedragsregels. Beste Doskoanen, Wij onderscheiden specifieke gedragsregels voor: Accommodatie Sporters Ouders / verzorgers Trainers / leiders Normen en waarden Beste Doskoanen, Het doet mij een genoegen om als voorzitter van s.v. DOSKO het woord tot u te richten in dit boekje over de NORMEN & WAARDEN bij en in onze club. Als bestuur hechten

Nadere informatie

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers

Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers Bewaarexemplaar Informatiebrochure voor nieuwe leden en ouders / verzorgers www.vvworkum.nl Inleiding Welkom nieuwe leden en ouders / verzorgers Je bent nu in het bezit van de informatiebrochure van voetbalvereniging

Nadere informatie

RKSV SARTO Seizoen 2013/2014

RKSV SARTO Seizoen 2013/2014 RKSV SARTO Seizoen 2013/2014 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie 6. Wat verwachten

Nadere informatie

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014

HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 HANDLEIDING JEUGDLEIDERS v.v. GEEL-WIT SEIZOEN 2013-2014 Beste Jeugdleiders, Binnen elke vereniging heb je vrijwilligers nodig die de vereniging draaiende houden. Zonder vrijwilligers heeft een vereniging

Nadere informatie

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015

Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Introductiegids voor nieuwe jeugdleden en hun ouders Seizoen 2014/2015 Door: Jeugdbestuur Voor: alle (nieuwe) jeugdleden 1 Uitgave: september 2014 Voorwoord Deze introductiegids is bedoeld om alle jeugdleden

Nadere informatie

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1

VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 VV Moordrecht Informatieboekje jeugdscheidsrechter 1 Doel 2 Taak 2 Afspraken en tips bij wedstrijden van O-11 pupillen 3 Voorbereiding 3 Voor het begin van de wedstrijd 3 Tijdens de wedstrijd 4 Na afloop

Nadere informatie

"Samen voetballen in Heerhugowaard"

Samen voetballen in Heerhugowaard Convenant "Samen voetballen in Heerhugowaard" Ondersteund door: WMC SVW '27 Hugo Boys KSV Reiger Boys Stichting Recreatiezaalvoetbal Heerhugowaard De logo s van de deelnemende verenigingen: Voorwoord Zoals

Nadere informatie

Charter Ouders. Het charter

Charter Ouders. Het charter Charter Ouders Vooreerst willen wij alle ouders, begeleiders en spelers danken voor het vertrouwen dat jullie stellen in SK Reningelst. Goede afspraken maken goede vrienden, daarom hebben wij dit charter

Nadere informatie

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m

INSTRUCTIEBOEKJE. voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m. 65m 9.15m 9.15m. 100m INSTRUCTIEBOEKJE voor D-pupillen en D-leiders (vooral bedoeld voor de overstap van E- naar D-pupil) 16m 65m 9.15m 9.15m 100m 1 REGELS VOOR D-PUPILLEN D-pupillen spelen op een heel speelveld. De afmetingen

Nadere informatie

SARTO Seizoen 2012/2013

SARTO Seizoen 2012/2013 SARTO Seizoen 2012/2013 Informatieavond voor ouders/verzorgers van nieuwe jeugdleden 21 augustus 2012 Programma 1. Opening 2. Organisatie 3. Normen en Waarden 4. Jeugdopleiding 5. Praktische informatie

Nadere informatie

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken

Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68. Zij die niets doen kunnen geen fouten maken Gedragsregels Sportiviteit en Respect van VV Valken 68 Het reglement is ontworpen door het bestuur in 2012 en is goedgekeurd door de leden op de Algemene Ledenvergadering van 23 november 2012. Het reglement

Nadere informatie

De gedragsregels voor iedereen

De gedragsregels voor iedereen De gedragsregels voor iedereen Iedereen maken we rommel, dan ruimen we dat zelf op. er wordt geen glas en aardewerk mee naar buiten genomen. ga je op het terras zitten, dan is dat geen probleem, maar breng

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding

Huishoudelijk reglement sportclub EDS. Inleiding Huishoudelijk reglement sportclub EDS Inleiding Sportclub EDS wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van

Nadere informatie

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk

Informatieboekje. Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Informatieboekje v.v. Altena opgericht 17 juli 1945 Sportcomplex Altena Postadres Rijksweg 202-204 Nieuwendijk Postbus 79, 4255ZH Nieuwendijk Welkom bij v.v. Altena. We hopen dat je een fijne en sportieve

Nadere informatie

De vacaturebank van SV Zwolle.

De vacaturebank van SV Zwolle. De vacaturebank van SV Zwolle. Geef de code op van de werkzaamheden die u wilt verrichten als vrijwilliger! Code Omschrijving. 14.10 Administratiecommissie. Kennis van Exel en cijfermatig een pre. 14.20

Nadere informatie

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters

SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters SINT-MARTINUS SPORT LUBBEEK Charter ouders en supporters JEUGDSPELER STAAT CENTRAAL Mario Lermitte Jeugdcoördinator SMS Lubbeek De jeugd neemt binnen onze club SMS Lubbeek een centrale plaats in, want

Nadere informatie

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66

Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Gedragscode z.v.v. Blauw Wit 66 Wanneer er binnen een vereniging afspraken worden gemaakt, dan dient iedereen zich daaraan te houden. In de gedragscode z.v.v. BlauwWit '66 is een aantal gedragsregels opgenomen

Nadere informatie

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012

DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 DOCUMENT Handleiding seniorenleider S.V. TIVOLI Uitgave: 01-08-2012 Inhoud Voorwoord... 3 Belangrijke tips:... 3 Aanwezigheid... 4 Ontvangst van bezoekende vereniging/scheidsrechter... 4 Presentatie...

Nadere informatie

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt.

We gedragen ons altijd sportief, ook als anderen minder sportief zijn. We hebben altijd respect voor de scheidsrechter, ook als deze een fout maakt. 1. Algemene gedragsregels s.v. NOAD 32 Voetbalvereniging s.v. NOAD 32 vraagt nadrukkelijk aandacht voor Normen en waarden tijdens en na de beoefening van de voetbalsport. Hieronder volgt een aantal algemene

Nadere informatie

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS

SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN. INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS SPORTVERENIGING VOETBAL TERHEIJDEN INFORMATIE JEUGD- EN SENIORENLEIDERS en TRAINERS Taken jeugd- en seniorenleiders Spelerspas. De leider is, samen met de aanvoerder, verantwoordelijk voor de formaliteiten

Nadere informatie

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD

Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD Informatieboekje nieuwe jeugdleden SDV BARNEVELD AUGUSTUS 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Voetballen bij SDV Barneveld... 3 1.1. Voorwoord... 3 1.2. Vrijwilligers... 3 2. De structuur van de vereniging... 4 2.1.

Nadere informatie

Convenant "Samen voetballen in Amersfoort"

Convenant Samen voetballen in Amersfoort Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" 19 augustus 2009 De volgende organisaties ondersteunen het convenant: Convenant "Samen voetballen in Amersfoort" Afsprakenkader De spelers van de Amersfoortse

Nadere informatie

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode

Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL. Gedragscode Normen en waarden RKVV SINT-MICHIELSGESTEL Gedragscode Onze vereniging stelt zich tot doel om alle leden en betrokkenen plezier te laten beleven aan het voetbalspel en alles wat eromheen gebeurt. Dit kan

Nadere informatie

Handleiding voor leiders van F en E (JO9 en JO11)

Handleiding voor leiders van F en E (JO9 en JO11) Handleiding voor leiders van F en E (JO9 en JO11) Ik wil graag wat zaken onder de aandacht brengen zodat er geen onduidelijkheid is in het aankomende seizoen. Als Coördinator van de F en E pupillen heb

Nadere informatie

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde

Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde Bestuursreglement Gedrag, Normen & Waarden vv Westerwolde 01 Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft de vv Westerwolde gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

Jeugdtoernooi RKSV Meterik

Jeugdtoernooi RKSV Meterik Jeugdtoernooi RKSV Meterik 8, 9 en 10 Juni 2018 Voorwoord Beste sportvrienden, Wij heten jullie van harte welkom op het jaarlijks jeugdtoernooi van RKSV Meterik. Na vele maanden van voorbereiding, vertrouwen

Nadere informatie

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN

VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN SAMENWERKING JEUGDOPLEIDINGEN '------------' vv Gieterveen vv Gasselternijveen vv G.K.C. VOETBALVERENIGING GASSELTERNIJVEEN Versie 14 oktober 2013 Gedragsregels spelers SJO Oostermoer 1. Spelers moeten

Nadere informatie

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider

1. De gedragsregels voor de speler. 2. De gedragsregels voor de trainer. 3. De gedragsregels voor de begeleider De 80 gedragsregels bij Reusel Sport / Faes Group Inhoudsopgave: 1. De gedragsregels voor de speler 2. De gedragsregels voor de trainer 3. De gedragsregels voor de begeleider 4. De gedragsregels voor de

Nadere informatie

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur

De Jeugdcommissie is onderdeel van het Hoofdbestuur Technische commissie Voorzitter Arno Reusink Materialen Robert Oolbekkink Secretaris Linda Tuitert Wedstrijd Secretaris Rene van der Meer Scheidsrechters coördinator Erik Paalman Voorzitter VOJAC Remco

Nadere informatie

10 geboden v.v. Gestel:

10 geboden v.v. Gestel: 10 geboden v.v. Gestel: Je bent lid van een vereniging en niet van één team. Toon respect voor iedereen. Accepteer de beslissing van leiding, trainers en de scheidsrechter. Complimenten zijn altijd leuk.

Nadere informatie

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s

Gedragsregels. Jeugdafdeling v.v. De Merino s Gedragsregels Jeugdafdeling v.v. De Merino s Beste sportvrienden en vriendinnen, Hierbij de uitgave van de gedragsregels voor de jeugd die van kracht zijn binnen v.v. de Merino s. Daarnaast willen wij

Nadere informatie

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan.

Club- en gedragsregels van CARTOUCHE. Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Club- en gedragsregels van CARTOUCHE Cartouche is een hockeyclub waar sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand gaan. Bij die sportiviteit, gezelligheid en prestatie hoort voor een belangrijk

Nadere informatie

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi

20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 20 Juni 2015 KCVO Talententoernooi 1 Voorwoord Dit is het tweede jaar dat wij als KCVO het KCVO talenten toernooi organiseren en de opkomst is nog groter dan vorig jaar. We hebben helaas veel teams op

Nadere informatie

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen

Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen Regelement en gedragscode Sportclub Leeuwen 1. Inleiding Sportclub Leeuwen wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen voetballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de

Nadere informatie

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14

Gedragsregels SJO ZVC 14. Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels SJO ZVC 14 Gedragsregels spelers SJO ZVC 14 1. Spelers moeten zich correct gedragen t.o.v. medespelers, tegenstanders, bestuursleden, scheidsrechters, leiders, trainers, enz. Schelden, vloeken

Nadere informatie

Intern Reglement Jeugdspelers

Intern Reglement Jeugdspelers Intern Reglement Jeugdspelers 1 Iedere speler behoort op tijd op de training en de wedstrijd te zijn. Bij wedstrijden is dat op het tijdstip vermeld op de wekelijkse mededelingen. Deze zullen zichtbaar

Nadere informatie

Continental 7x7 35/45+ voetbal

Continental 7x7 35/45+ voetbal Continental 7x7 35/45+ voetbal 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks Reeks van toernooien op vrijdagavond Veel voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zaterdag en zondag actief willen zijn.

Nadere informatie

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6)

Bestuur Dagelijks bestuur : Voorzitter + Secretaris + Penningmeester Bestuurslid algemene-, accommodatie-, jeugdzaken Commissievoorzitters (6) INFORMATIE VOETBALVERENIGING HSC 28 Organisatie van de vereniging Onze vereniging heeft een bestuur welke is opgebouwd uit een dagelijks bestuur, en commissieleden, n.l. bij voorkeur de voorzitters van

Nadere informatie

SPORTCLUB GENEMUIDEN

SPORTCLUB GENEMUIDEN SPORTCLUB GENEMUIDEN Informatie en regels voor (nieuwe) leden Inhoudsopgave 1. Welkom 2. Wat heb je nodig om te voetballen 3. Contributie (per maand) 4. Organisatie 5. Wat mag jij van de vereniging verwachten

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord Toernooi reglement... 5 NIX

Inhoudsopgave. Voorwoord Toernooi reglement... 5 NIX GVAV- Toernooi 2018 Inhoudsopgave Voorwoord... 4 Toernooi reglement... 5 NIX 18... 6 Aandachtspunten voor een sportief en ordelijk verloop van het toernooi... 6 Vrijdag 15-06-18 JO17... 7 Vrijdag 15-06-18

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave Voorwoord Fair Play-reglement Toernooi opzet... 5 en 6. Regelement... 5 en 6. Algemeen...

Inhoudsopgave. Inhoudsopgave Voorwoord Fair Play-reglement Toernooi opzet... 5 en 6. Regelement... 5 en 6. Algemeen... Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Fair Play-reglement... 4 Toernooi opzet... 5 en 6 Regelement... 5 en 6 Algemeen... 5 en 6 Spelregels... 5 en 6 Puntentelling... 5 en 6 Kleedkamerindeling...

Nadere informatie

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw

ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ETHISCH CHARTER KONINKLIJKE VLAAMSE VOETBALBOND vzw ALGEMENE GEDRAGSREGELS Respecteer de regels van het voetbal en de beslissingen van de scheidsrechter of zijn assistent Trek nooit de integriteit van

Nadere informatie

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld!

Voorwoord. Heel veel plezier op het korfbalveld! 1 2 Voorwoord Korfbal is een teamsport. In het korfbal sta je er niet alleen voor. Vanaf nu speel je in een team. Vaak eerst eenvakskorfbal en daarna tweevakskorfbal. Teamsport betekent: je samen inzetten,

Nadere informatie

Gedragsregels SV Rijnstreek

Gedragsregels SV Rijnstreek Gedragsregels SV Rijnstreek 1. Inleiding SV Rijnstreek wil er aan bijdragen dat onze leden met plezier kunnen handballen en zich verder kunnen ontwikkelen. Normen en waarden bij de beoefening van de handbalsport

Nadere informatie

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen:

Wat zijn onze uitgangspunten voor iedereen: Onderstaand staan de gedragsregels, alsmede taken en verantwoordelijkheden, weergegeven, die we bij v.v. Rijsbergen willen hanteren. Als iedereen zich hieraan houdt, is het altijd gezellig en sportief,

Nadere informatie

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig

TAKEN TEAMLEIDER(S) Voor de wedstrijd Tijdens de wedstrijd Na de wedstrijd Overig TAKEN TEAMLEIDER(S) Wat moet een team zonder een teamleider? Zeker bij de jeugd is een teamleider onontbeerlijk. We kunnen dan ook niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is dat ouders deze taak op

Nadere informatie

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West

Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West Aanmeldingsformulier V.V. Dieze-West V.V. Dieze-West heet u of uw zoon of dochter van harte welkom bij de club. V.V. Dieze-West speelt zijn thuiswedstrijden op het Sportpark het Hoge Laar. Luttekeweg 15A

Nadere informatie

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren.

Gedragscode sc Buitenveldert. respect. veilige omgeving. Plezier. continu leren. respect. veilige omgeving. sportief. Plezier. continu leren. Inleiding In deze publicatie vind je de gedragscode van sc Buitenveldert. Met deze gedragscode willen we iedereen die met sc Buitenveldert in aanraking komt duidelijke richtlijnen bieden omtrent de gewenste

Nadere informatie

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015

Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Gedragsprotocol Zwart-Wit 63 17 maart 2015 Dit protocol maakt onderdeel uit van het huishoudelijk reglement (artikel 25). Een voetbalclub is een samenleving in het klein. In een samenleving zijn regels

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers

Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers Huishoudelijk reglement/gedragscode Voetbal Vereniging Musketiers VV Musketiers wil ieder lid de optimale mogelijkheid bieden te genieten van de voetbalsport. Deze voetbalclub wil een vereniging zijn waar

Nadere informatie

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/

K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/ vrijdag 8 juni 2012 K. Bokrijk Sport VZW Kneippstraat z/n 3600 Genk 011/22.91.28 Gedragregels K. Bokrijk Sport Inleiding Het bestuur van K. Bokrijk Sport wil haar steentje bijdragen dat onze leden met

Nadere informatie

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer

Programmaboek. Organisator Alkmaar Zaanstreek Toernooi 1456 NH Wijdewormer Programmaboek Zondag 28 augustus 2016 Dinsdag 30 augustus 2016 Woensdag 31 augustus 2016 Donderdag 1 september 2016 Vrijdag 2 september 2016 Zondag 4 september 2016 Meiden voetbaltoernooi O15-jun. & O13-pup.

Nadere informatie

V.C.W. s Jeugdleiders Infoboekje

V.C.W. s Jeugdleiders Infoboekje V.C.W. s Jeugdleiders Infoboekje 2015-2016 Dit boekwerkje dient als handleiding voor nieuwe jeugdleiders. Inhoud 1. Samenstelling Jeugdbestuur... 3 2. Taken Jeugdleider/ster... 5 3. Contactpersonen jeugdleider...

Nadere informatie

programma Ome Gerrit Toernooi

programma Ome Gerrit Toernooi programma Ome Gerrit Toernooi zaterdag 2 juni 2018 JO8, JO9, JO10 en JO11 v.v. Albatross - Sportpark Ugchelen - Brouwersmolenweg 440-7339 EE Ugchelen WELKOM BIJ ALBATROSS even paar regeltjes want we zijn

Nadere informatie

Gedragscode VV Krabbendijke

Gedragscode VV Krabbendijke Gedragscode VV Krabbendijke Algemene gedragscode 1. Respect voor iedereen 2. Respect voor de wettelijke voorschriften 3. Het gebruik en/of handel van drugs (inclusief softdrugs) is streng verboden op onze

Nadere informatie

Jeugdtoernooi RKSV Meterik

Jeugdtoernooi RKSV Meterik Jeugdtoernooi RKSV Meterik 19, 20 en 21 Mei 2017 Voorwoord Beste sportvrienden, Wij heten jullie van harte welkom op het jaarlijks jeugdtoernooi van RKSV Meterik. Na vele maanden van voorbereiding, vertrouwen

Nadere informatie

Dos K. 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K.

Dos K. 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K. Dos K 7 x 7 Toernooi Mannen 45 + DOS K. Voorwoord Lekker een potje voetballen! De KNVB organiseerde in voorgaande seizoenen het Nederlands Kampioenschap 7x7 voor verschillende disciplines (35+ en 45+ bij

Nadere informatie

CONCEPT HANDBOEK COACHES

CONCEPT HANDBOEK COACHES CONCEPT HANDBOEK COACHES Daar waar in dit handboek wordt gesproken over coach wordt ook een assistent coach, hulp coach en/of leider en/of trainer bedoeld. Dit handboek is met name bestemd voor de teams

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6.

Inhoudsopgave. Voorwoord 2. Het jaar opstarten 2. Afgelastingen 4. Voor de wedstrijd 5. Tijdens de wedstrijd 6. Rust 6. Inhoudsopgave pag. Voorwoord 2 Het jaar opstarten 2 Afgelastingen 4 Voor de wedstrijd 5 Tijdens de wedstrijd 6 Rust 6 Na de wedstrijd 6 Speeltijden 7 Overige belangrijke informatie 8 Invullen officiële

Nadere informatie

Enquête Jeugdbeleid vv SDS

Enquête Jeugdbeleid vv SDS Enquête Jeugdbeleid vv SDS Aug, 2010 Beste SDS ers, Als reeds vermeld in ons verenigingsblad De Treffer doe ik namens de jeugdcommissie van vv SDS onderzoek naar het beleid van onze jeugdafdeling. Het

Nadere informatie

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen.

Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Dit informatieboekje is gemaakt voor (nieuwe) leden. Wij hebben getracht om een antwoord te geven op de meest voorkomende vragen. Heb je een vraag en mis je een antwoord, dan kan je deze altijd stellen

Nadere informatie

Arbitrageplan HSC 28

Arbitrageplan HSC 28 Arbitrageplan HSC 28 Heerle, 20 september 2013 Inhoudsopgave: 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. Organisatie en structuur 4. Profielschets verenigingscheidsrechter 5. Organisatie rond wedstrijden 6. Werving

Nadere informatie

Gedragscode FC Tenstar Melle

Gedragscode FC Tenstar Melle Gedragscode FC Tenstar Melle I. Algemeen: - De club FC Tenstar Melle wil er aan bijdragen dat haar leden met plezier kunnen voetballen en zich verder ontwikkelen. Aangezien zij normen en waarden bij de

Nadere informatie

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook

Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Voetbal is een teamsport, het runnen van een club ook Beleid Jeugdafdeling S.V. Real Lunet Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Visie...3 Beleid...4 Selectiebeleid...4 Overlegstructuur...5 Organigram

Nadere informatie

september 2011 Beste jeugdscheidsrechter,

september 2011 Beste jeugdscheidsrechter, september 2011 Beste jeugdscheidsrechter, Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan. Een nieuw seizoen met weer een toename van het aantal jeugdteams dat op zaterdag in actie zal gaan komen. De vele

Nadere informatie

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels.

Normen en waarden. Eenieder die bij BWO betrokken is, is verantwoordelijk op naleving en toezicht van de afgesproken regels. Normen en waarden Doelstelling Het beleidsplan Normen en waarden heeft ten doel iedereen die bij BWO betrokken is op de hoogte stellen van het gewenste gedrag, binnen en buiten het veld. Tevens moet er

Nadere informatie

14 jan *** 2 editie ***

14 jan *** 2 editie *** 14 jan 2017 *** 2 editie *** 1 2 *** 2e editie *** Rigtersbleek Winter C Toernooi Welkomstwoord Joost ten Marvelde Jeugdvoorzitter v.v. Rigtersbleek 5 Namens het bestuur van v.v. Rigtersbleek, Arjan Kampman

Nadere informatie

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect

Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect COACHING & Teamafspraken Seizoen Dorsteti team Plezier, Ontwikkeling, Veiligheid, Samenspel, Sportiviteit en Respect TEAMGEGEVENS Lijst en contactgegevens: Teamleden Coaches Trainer(s) Clubhuis 1. UITGANGSPUNTEN

Nadere informatie

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan.

Gedragsreglement. De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. Gedragsreglement De winnaar is diegene die tegen zijn verlies kan. 1 Inleiding Voetbalvereniging Meeuwenplaat draagt bij aan het door leden met plezier kunnen voetballen en zich positief en sportief ontwikkelen,

Nadere informatie

Utrecht onderweg naar 2016

Utrecht onderweg naar 2016 C O N V E N A N T Utrecht onderweg naar 2016 2 0 1 1-2 0 1 6 Inzake Optimalisering van voetbalverenigingen in Utrecht Partijen (voetbalverengingen) KNVB, Vereniging Sport Utrecht (VSU) & Gemeente Utrecht

Nadere informatie

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop!

Informatieavond vv Sweel. Plezier en ontwikkeling voorop! Informatieavond vv Sweel Plezier en ontwikkeling voorop! Wat bespreken we vanavond: Organisatie jeugdvoetbal vv Sweel Clubregels voor jeugdspelers vv Sweel Clubregels voor ouders van jeugdspelers Introductie

Nadere informatie

Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden"

Bestuursreglement O.V.V. Animo Gedrag, Normen & Waarden Bestuursreglement O.V.V. Animo "Gedrag, Normen & Waarden" 01- Inleiding: Aangaande het bestuursreglement gedrag, normen en waarden, heeft O.V.V. Animo gedragsregels opgesteld die hierbij kunnen helpen.

Nadere informatie

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 OCHTEND

VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 OCHTEND VVM JEUGDTOERNOOI 20 MEI 2017 OCHTEND 1 Rabobank Gouwestreek sponsort V.V. Moordrecht Sport inspireert en verbindt. Daarom steunt de Rabobank de sporten waar we allemaal graag naar kijken, maar ook de

Nadere informatie

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi

Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Het BFC Exposa-Fashion D-pupillen toernooi Zondag 22 juni 2014 Sportpark Meerweg 63 Bussum Telefoon: 035-6945648 Email: toernooienbfc@live.nl DEELNEMERSVELD BFC JEUGDTOERNOOIEN 2014 Bussum, juni 2014 Beste

Nadere informatie

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018

Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Louwinus Maas schoolvoetbaltoernooi 2018 Dit is het programmaboekje van het Louwinus Maas schoolvoetbal toernooi voor het meisjes toernooi op 11 april 2018 Wij willen u attent maken op de volgende zaken:

Nadere informatie

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015

Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015. Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Goudse Schoolvoetbal Kampioenschappen 2015 Programma Meisjes groep 5/6 8 april 2015 Voorwoord: Hartelijk welkom bij het Schoolvoetbaltoernooi 2015 voor de basisscholen uit de gemeente Gouda. SPORT.GOUDA

Nadere informatie

- Bij jeugdleden zullen de ouders op de hoogte gebracht worden.

- Bij jeugdleden zullen de ouders op de hoogte gebracht worden. NORMEN EN WAARDEN - OMGANGSVORMEN Aan de leden, Normen en waarden hebben alles te maken met het hebben van respect voor elkaar en voor het werk dat men doet. Er is in toenemende mate sprake van onrechtmatig

Nadere informatie

Informatieboekje HVV Hengelo

Informatieboekje HVV Hengelo Informatieboekje HVV Hengelo HVV Hengelo Twekkelerweg 311 7553 LZ Hengelo info@hvvhengelo.nl www.hvvhengelo.nl versie 05-2017 Lid worden bij HVV Hengelo! Allereerst willen we je van harte welkom heten

Nadere informatie

INFORMATIEPAKKET FC LEO

INFORMATIEPAKKET FC LEO INFORMATIEPAKKET FC LEO Versie: 21-09-2015 - Wijzigingen en typefouten onder voorbehoud Van harte welkom bij FC LEO Namens de gehele club willen we je van harte welkom heten bij de voetbalclub van de Marne,

Nadere informatie

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015

Taxandria Handbal Oisterwijk Informatieboekje september 2015 Informatieboekje 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Even voorstellen... 6 Jeugdbeleid... 7 Technisch Jeugdbeleidsplan... 7 Spelregels... 7 Gedrag... 7 Supporters langs de lijn... 8 Trainingen... 9 Waar en

Nadere informatie

Voorwoord. Lekker een potje voetballen!

Voorwoord. Lekker een potje voetballen! Voorwoord Lekker een potje voetballen! Op vrijdag 20 mei 2016 bent u te gast op een toernooi dat speciaal bestemd is voor de 35plussers. Lekker een potje voetballen aan het einde van het seizoen met en

Nadere informatie

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015

Welkom bij Olympia. 22 augustus 2015 Welkom bij Olympia 22 augustus 2015 In#2013#ontwikkeld#door#Olympia# Ini6a6ef#werkgroep#spor6viteit#&#respect# Doel:#bevorderen#goede#start#seizoen#en#spor6ef#gedrag# # Hoe?# C Elkaar#leren#kennen#en#kunnen#vinden#

Nadere informatie

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia

Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Regelement Handbal vereniging WPK/Westlandia Waarom een regelement? Plezier beleven aan de sport is het uitganspunt van handbal vereniging WPK/Westlandia, iedereen moet plezier hebben in zijn/haar activiteit,

Nadere informatie

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten.

Voorwoord. De organisatie, Johan Peeters, Peter Gielen, Maarten Rutten. Voorwoord vv Helden heet u van harte welkom op het derde Peel en Maas toernooi. Een toernooi voor de C-, D- en E- jeugd van alle voetbalverenigingen uit de mooie Maas gemeentes Peel & Maas en Horst aan

Nadere informatie

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF)

Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Informatieboekje Digitaal- Wedstrijdformulier (DWF) Algemene informatie In loop van het seizoen 2013-2014 is het de bedoeling dat alle teams van Juventa 12, vanaf de D-pupillen, overgaan op het digitale

Nadere informatie