NAAR EEN PERMANENTE REGIO VAN DE SMAAK

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NAAR EEN PERMANENTE REGIO VAN DE SMAAK"

Transcriptie

1 NAAR EEN PERMANENTE REGIO VAN DE SMAAK MANIFEST

2 HOOFDSTAD VAN DE SMAAK EN NU VERDER MANIFEST NAAR EEN PERMANENTE REGIO VAN DE SMAAK Noord-Limburg heeft laten zien dat het niet zo maar een Hoofdstad van de Smaak is. Steeds meer slaan organisaties de handen ineen om bijzondere combinaties te maken rondom de thema s smaak en voedsel. Alhoewel we veel gepresteerd hebben in het afgelopen jaar, lijkt het alsof we nog maar net begonnen zijn en de smaak nu pas goed te pakken krijgen. Laten we daarom nu op de fundamenten van 2013 verder bouwen en de wereld laten zien dat we niet zomaar een Regio van de Smaak zijn, maar dé Regio van de smaak! Wilma Delissen, burgemeester van de gemeente Peel en Maas en voorzitter van de stuurgroep Regio Venlo Hoofdstad van de Smaak 2013

3 INLEIDING De leden van de stuurgroep Regio Venlo, Hoofdstad van de Smaak 2013 hechten grote waarde aan het streven om Noord-Limburg permanent Regio van de Smaak te laten zijn. Daartoe roepen zij bestuurders en ondernemers in het gebied op om zich gezamenlijk in te zetten om Noord-Limburg te profileren als dé regio van de smaak en er alles aan te doen om deze titel nog meer inhoud te geven. Dat is goed voor het bedrijfsleven in Noord-Limburg en goed voor de kwaliteit van leven in het gebied. De stuurgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de agrarische sector, handel en logistiek, de overheid, de zakelijke dienstverlening, de vrijetijdseconomie en diverse kennisinstituten: The Scelta Institute ZON fruit & vegetables Stichting Leisure Port Citaverde College LLTB Noord Limburg Koninklijke Horeca Nederland MKB Noord Limburg Dichterbij Stichting Week van de Smaak Jan Klerken Jos Caubo Ilse Lenders Ans Christophe Noud Janssen Hans Vredenborg Mathias Brockmann Henri Akkersdijk René de Bruin

4 Jan Klerken The Scelta Institute In deze regio, in het bijzonder binnen de Greenport Campus draait alles om gezondheid, maar zeker ook om smaak. Dit leeft niet enkel binnen de Kids University for Cooking of de Silverfood University, maar ook bijvoorbeeld bij studenten en de medewerkers van de betrokken bedrijven, dus eigenlijk bij iedereen! Jos Caubo Zon fruit & vegetables Het thema smaak past uitstekend bij deze regio met zijn vele streekproducten en -producenten. Met dit thema kan de regio zich ten opzichte van andere gebieden onderscheidend positioneren. Er zijn vele mogelijkheden waarop ook het kleinschalige bedrijfsleven op laagdrempelige wijze kan inspelen op smaak. Daardoor kunnen zowel grote als kleine ondernemingen er van profiteren. Kortom: de regio heeft alles om zich permanent te positioneren als Regio van de Smaak.

5 Ilse Lenders Leisure Port De regio heeft kapstokken nodig om haar identiteit aan op te hangen. De Floriade heeft een begin gemaakt met de kapstok smaak: aan de wereld is getoond hoe innovatief in deze regio Food, Fresh and Flowers worden geteeld, verbouwd en verscheept. Dat is niet van vandaag op morgen gebeurd. De boeren uit de oertijd waren al bezig op creatieve wijzen de arme Maasgronden te verbouwen. Het heeft ons karakter gevormd. Als bewoners van het gebied, zijn we harde werkers, nieuwsgierig naar de wereld om ons heen, creatief in hoe we die naar ons hand kunnen zetten. Maar met respect voor landschap en traditie. We zijn eenvoudig en eerlijk gebleven en willen samen met elkaar genieten van wat de natuur voortbrengt. Het thema smaak kan uitgebouwd worden naar de toekomst, is breed genoeg om meer dan Food, Fresh and Flowers in onder te brengen en is uit te leggen aan eigen bewoners, recreanten en toeristen die in onze regio verblijven en recreëren.

6 Ans Christophe CITAVERDE College Continueren van het concept Regio van de Smaak is voor deze regio zeer kansrijk. Het wordt als het ware een landmark voor deze regio. Voorwaarde is de inbreng van de gouden driehoek (de samenwerking tussen kennisinstellingen, overheid en bedrijfsleven) en daarboven een aantrekkelijk programma met activiteiten voor en door de regio. Deze zorgen ervoor dat de regio op de kaart komt te staan en erkend en herkend wordt en dat de Regio van de Smaak in de haarvaten van de burgers komt te zitten. De profilering hangt verder samen met een goed vestigingsklimaat, aantrekkelijke arrangementen en de aanwezigheid van een breed palet van kwalitatief goede producten en innovatieve (agrarische) ondernemers. Noud Janssen LLTB Noord Limburg De consument verlangt dat voedsel met respect voor mens, dier en omgeving wordt geproduceerd. Vooral voor de export blijven deze kwaliteitsaspecten belangrijk, maar in ons land zijn ze vanzelfsprekend geworden en dus geen onderscheidende kenmerken meer. Trendverwachtingen laten zien dat er nog groeipotentieel zit in de aspecten smaak, regionaal en biologisch. Ook voor gangbaar geproduceerd voedsel gaat smaak een belangrijkere rol spelen. Niet voor niets kopen rederijen voor hun cruiseschepen graag Nederlands varkensvlees. Het is dus belangrijk de Limburgse voedselproducten te positioneren als smaakvol. De Regio van de Smaak biedt een uitgelezen kans het rijke palet aan smaakvol Limburgs voedsel in de schijnwerpers te zetten, binnen en buiten de provinciale grenzen. Daarbij kan in de beeldvorming worden aangehaakt op het Limburgse bourgondische karakter en gebruik worden gemaakt van de ondernemersverhalen rondom de totstandkoming van de producten.

7 Hans Vredenborg Koninklijke Horeca Nederland Regio Noord en Midden Limburg Lekker Limburgs Leven en Gewoon Gezond Genieten! Dat zijn de thema s die vanuit het perspectief van Koninklijke Horeca Nederland en de gehele gastvrijheidsbranche de boventoon zullen gaan voeren de komende jaren. In dit kader past uitstekend de voortzetting, in welke vorm dan ook, van Regio van de Smaak. Laat de in gang gezette samenwerking niet beperkt blijven tot 2013, maar een leidraad worden voor 2014 en latere jaren. De promotie van een gezonde leefstijl, zoals aandacht voor obesitas, alcoholmatiging, voeding en beweging dient voor de regio hoog in het vaandel te staan binnen de gastvrijheidseconomie. Laten we met zijn allen aantonen, dat het goed wonen, werken en ontspannen is in Noord-Limburg.

8 Mathias Brockmann voorzitter MKB Noord Limburg Trots ben ik, trots zijn wij, de ondernemers, op onze regio, onze regio van de toekomst, onze Regio van de Smaak. En die smaak hebben we te pakken. Het smaakt naar meer. Meer initiatieven, meer samenwerken, innovatie, kennisdeling. Het smaakt naar meer bezoekers, gasten, testers, doeners. Onze regio met een ondernemerslandschap waarin ondernemers de mouwen opgestroopt hebben om gezamenlijk Noord-Limburg als regio van de toekomst en als Regio van de Smaak een geweldig belevenis te laten worden. Onze eigen ondernemers hebben aangetoond, laten zien en ervaren wat zij verstaan onder innoveren, werken, leven, recreëren, eten, drinken, genieten. Regio van de Smaak, het begin is gemaakt, wij willen meer, wij hebben gezamenlijk de smaak te pakken. Regio van de Smaak, dat zijn wij, iets om trots op te zijn, wat ons betreft dus zeker een blijvertje.

9 Henri Akkersdijk Dichterbij Naast de aandacht en focus voor smaak en voeding vanuit de streekproducten kenmerkt de regio zich door de aandacht voor kwetsbare en zieke mensen. Mensen die van oudsher een goede plek in de regio kregen. Juist in deze tijd waarin de aandacht in de zorg verschuift en kwetsbare mensen in toenemende mate eigen verantwoordelijkheid en regie krijgen, is aandacht voor gezonde voeding en smaak een belangrijk speerpunt. Een regio waar het goed toeven is, waar aandacht voor smaakvolle streekproducten en aandacht voor kwetsbare en zorgafhankelijke mensen samenkomen, is een regio met toekomst! Dit past uitstekend in onze visie, waarin burgers met en zonder beperking onderdeel vormen van deze ongedeelde en smaakvolle samenleving.

10 MISSION STATEMENT Als leden van de stuurgroep, vertegenwoordigers van onze organisaties en ambassadeurs van Noord-Limburg bevorderen wij: dat bewoners en bezoekers van de regio smaak ervaren als een van de belangrijke onderscheidende kwaliteiten van Noord-Limburg en dat het daardoor onder andere toeristisch-recreatief van groot belang is. dat de economie van Noord-Limburg vitaler wordt door het concretiseren van het belang van smaak en food voor de regio en de totstandkoming van dwarsverbanden tussen de diverse economisch sectoren in de regio. dat het belang van smaak en food (als onderdeel van de identiteit van Noord- Limburg) deel uitmaakt van het collectieve (zelf)bewustzijn van de inwoners en ondernemers in Noord-Limburg. dat kinderen en volwassenen (waaronder ook de meer kwetsbare burgers) meer waardering opbrengen voor gezonde en duurzaam geproduceerde voeding; onder andere door middel van op de doelgroepen toegesneden educatieve programma s met een hoge belevingswaarde. dat er (samen met universiteiten, bedrijven, overheid en onderwijs) innovatieve programma s voor het stimuleren van de agro & food sector tot stand komen en een centrale smaakbelevingsplek. dat de afstand tussen consument en producent kleiner wordt door middel van samenwerking rond het thema smaak met de partners binnen de voedselketen. Dit moet leiden tot een hogere waardering van de consument voor de regionale agro & food sector en verhoging van de omzet. dat door promoting van het innovatieve karakter van de regionale agro- and foodsector en het hierop gerichte onderwijs in de regio de greenport-campus Venlo daadwerkelijk tot stand komt, om daardoor bij te dragen aan de economische ontwikkeling in Noord-Limburg. dat er in Noord-Limburg meer aandacht komt voor gezonde voeding en (het belang van) ambachtelijk en duurzaam geproduceerde streekproducten en hun producenten. Dit doen wij onder andere door: Ons sterk te maken voor de doorontwikkeling van het Weekend van de Smaak op Greenpark tot één van de belangrijkste jaarlijkse publieksevenementen in de Regio Venlo en de realisering van de Dutch Agro- and Foodweek.

11 Rene de Bruin Stichting week van de Smaak Met het benoemen van de jaarlijkse Hoofdstad van de Smaak probeert de Stichting Week van de Smaak de aandacht voor gezonde, duurzame en eerlijke voeding uit de eigen regio te stimuleren. Het thema smaak verbindt hierbij de partijen. De Regio Venlo heeft de titel Hoofdstad van de Smaak 2013 meer dan waar gemaakt. Wij feliciteren de Regio, de bedrijven, bewoners en iedereen die een bijdrage heeft geleverd met dit eclatante succes, en bedanken alle betrokkenen voor de geweldige inspanningen die zijn geleverd. Er is een solide basis gelegd om het thema smaak verder op de kaart te zetten en uit te bouwen. Wij wensen de Regio Venlo hiermee alle succes.

12 WWW REGIOVANDESMAAK NL

Dutch Agri Food Week

Dutch Agri Food Week Dutch Agri Food Week Over Dutch Agri Food Week 2 e editie van 12-25 oktober 2016 Events en activiteiten in regio s verspreid over NL Doelen Helder en open zijn als sector, deuren openen en maatschappelijke

Nadere informatie

Co-Creation Lab. Vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe foodconcepten. Brightlands Campus Greenport Venlo

Co-Creation Lab. Vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe foodconcepten. Brightlands Campus Greenport Venlo Co-Creation Lab Vruchtbare voedingsbodem voor nieuwe foodconcepten Campus Greenport Venlo Welkom bij Knowledge crossing borders High Tech Campus Eindhoven Health Materials Chemelot Campus Fontys International

Nadere informatie

Ja, nl. uitgesteld Innovatieve en excellente stad, Centrum Euregio. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. .. Rv-nr...

Ja, nl. uitgesteld Innovatieve en excellente stad, Centrum Euregio. DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad Raadsdocumenten. .. Rv-nr... Collegevoorstel ECONOMIE, CULTUUR EN ARBEID Reg.nr. B&W d.d. 7 december 2010 Openbaar Programma Ja, nl. uitgesteld Innovatieve en excellente stad, Centrum Euregio DT d.d. OR d.d. B&W d.d. OR d.d. Raad

Nadere informatie

FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY INNOVEERT INNOVEERT FOODVALLEY BOUW MEE AAN HET SUCCES VAN FOODVALLEY! JIJ BENT NODIG!

FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY FOODVALLEY INNOVEERT FOODVALLEY INNOVEERT INNOVEERT FOODVALLEY BOUW MEE AAN HET SUCCES VAN FOODVALLEY! JIJ BENT NODIG! Foodproductiecentrum Nijkerk kwalitatieve woningen aantrekken internationale centrum voor arbeidsmobiliteit internationale R&D BOUW MEE AAN HET SUCCES VAN! FoodValley is uitgegroeid tot een aantrekkelijke,

Nadere informatie

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant'

'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' 'Maak werk van Vrije tijd in Brabant' OPROEP VANUIT DE VRIJETIJDSSECTOR Opgesteld door: Vrijetijdshuis Brabant, TOP Brabant, Erfgoed Brabant, Leisure Boulevard, NHTV, MKB, BKKC, Stichting Samenwerkende

Nadere informatie

VOEDSELVISIE VOOR HAARLEM

VOEDSELVISIE VOOR HAARLEM VOEDSELVISIE VOOR HAARLEM Inleiding Duurzaam en gezond voedsel raakt aan alles wat voor de Haarlemse burger van belang is: een groene leefomgeving, gezondheid, een sociale stad en een duurzame toekomst.

Nadere informatie

Een aantrekkelijk businesspark Een inspirerende werkomgeving

Een aantrekkelijk businesspark Een inspirerende werkomgeving 2 A 3 B 4 5 6 7 C 8 9 1 11 10 2 A 3 Een aantrekkelijk businesspark Een inspirerende werkomgeving Met behoud van de parkachtige omgeving wordt een goed geoutilleerd businesspark ontwikkeld, dat zich verder

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012

Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Speech van commissaris van de koningin Max van den Berg, Symposium LifeLines, Groningen (UMCG), 1 oktober 2012 Dames en heren, [Inleiding] Ik vind het wel leuk, maar ook een beetje spannend. Maar moet

Nadere informatie

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade.

Strekt ter vervanging. Bijlage bij begroting. Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Bijlage bij begroting Strekt ter vervanging Plan van aanpak lokale invulling Floriade. Inleiding Het Floriade-evenement is voor onze regio wellicht het meest in het oog springende evenement van de laatste

Nadere informatie

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas...

als burgemeester We zoeken een inspirator voor Horst aan de Maas... Concept Profielschets augustus 2018 We zoeken een inspirator als burgemeester voor Horst aan de Maas......die het niet erg vindt dat de inwoners van Horst aan de Maas over de schouder meekijken tijdens

Nadere informatie

Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk

Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk Masterplan 2010-2015 Beleef Bestemming Bergeijk Dit masterplan is opgesteld door de programmacommissie Meerjarenprogramma Beleef Bestemming Bergeijk, waarin bestuursleden zitting hadden van de navolgende

Nadere informatie

Persconferentie 18 juni 2013

Persconferentie 18 juni 2013 Programma persconferentie 15.00 uur Welkom door Robert Bouten - PR Fooddrome 15.10 uur Droom en uitgangspunten Fooddrome door PLUS ondernemer Geert Benders 15.30 uur Partnership Fooddrome en PLUS Retail

Nadere informatie

samen werken aan een lokale voedselstrategie

samen werken aan een lokale voedselstrategie samen werken aan een lokale voedselstrategie Waarom een voedselstrategie? Voedsel neemt een centrale plaats in binnen onze samenleving. Steeds meer mensen willen na jaren van vervreemding opnieuw bewust

Nadere informatie

Streekkantine. Achterhoek. een kantine is meer dan alleen eten.

Streekkantine. Achterhoek. een kantine is meer dan alleen eten. STREEKKANTINE ACHTERHOEK Met het concept Streekkantine streven we ernaar om minimaal 20% procent van het assortiment in kantines te vervangen voor streekproducten. Hiermee geef je als gemeente een goed

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Kookworkshops op de gemengde boerderij

Kookworkshops op de gemengde boerderij Battle of Concepts Taskforce Multifunctionele Landbouw Augustus 2010 Kookworkshops op de gemengde boerderij Inleiding Het Taskforce Multifunctionele Landbouw is op zoek naar een vernieuwend concept voor

Nadere informatie

Cluster Agro en Food Regio Zwolle

Cluster Agro en Food Regio Zwolle Cluster Agro en Food Regio Zwolle Dé proeftuin voor duurzame, innovatieve systemen en nieuwe verdienmodellen: een living lab voor Agro en Food Cluster Agro en Food Regio Zwolle Werk en innovatie Sterk

Nadere informatie

Development Company Greenport Venlo. Stand van zaken. Leopold Hermans - Manager Business Development. www.dcgv.nl

Development Company Greenport Venlo. Stand van zaken. Leopold Hermans - Manager Business Development. www.dcgv.nl Development Company Greenport Venlo Stand van zaken Leopold Hermans - Manager Business Development www.dcgv.nl 1 Venlo in Europa 2 3 4 Opbouw presentatie Wat is DCGV? Het Klavertje 4 gebied Hoofddoelstellingen

Nadere informatie

It s time for us to do something about the health of our nation

It s time for us to do something about the health of our nation It s time for us to do something about the health of our nation april 2013 Aanleiding We maken ons zorgen over de verslechterende gezondheid van onze jeugd Percentage overgewicht jongeren blijft stijgen

Nadere informatie

De Groene Kennispoort Twente Regionale voedselketen Twente. Woensdag 25 april Dagmar Essing

De Groene Kennispoort Twente Regionale voedselketen Twente. Woensdag 25 april Dagmar Essing De Groene Kennispoort Twente Regionale voedselketen Twente Woensdag 25 april Dagmar Essing Programma vandaag Verwachtingen kenniswerkplaats? Voorstel ronde (5 min) Presentatie Groene Kennispoort Twente

Nadere informatie

Huidige situatie. Product georiënteerd. 0,35% marktaandeel. Boerderij of hoeve producten. Lokale productie Lokale verkoop

Huidige situatie. Product georiënteerd. 0,35% marktaandeel. Boerderij of hoeve producten. Lokale productie Lokale verkoop Brabant Huidige situatie Product georiënteerd Boerderij of hoeve producten Lokale productie Lokale verkoop 0,35% marktaandeel Boerderijproducten in Brabant Ruim 200 producenten Ruim 6000 artikelen In Brabant

Nadere informatie

Tabel 1 Aanbevelingen om de relatie met FoodValley te versterken. Overige betrokkenen ICT bedrijven, ICT Valley, BKV. situatie

Tabel 1 Aanbevelingen om de relatie met FoodValley te versterken. Overige betrokkenen ICT bedrijven, ICT Valley, BKV. situatie Samenvatting De gemeente maakt sinds 2011 onderdeel uit van de bestuurlijke regio FoodValley. In de regio FoodValley heeft elke gemeente een economisch profiel gekozen dat moet bijdragen aan de doelstelling

Nadere informatie

Topsectoren. Hoe & Waarom

Topsectoren. Hoe & Waarom Topsectoren Hoe & Waarom 1 Index Waarom de topsectorenaanpak? 3 Wat is het internationale belang? 4 Hoe werken de topsectoren samen? 5 Wat is de rol voor het MKB in de topsectoren? 6 Wat is de rol van

Nadere informatie

Op weg naar een zorgvuldige veehouderij in 2020 Ruimte voor initiatieven? Die moet je verdienen!

Op weg naar een zorgvuldige veehouderij in 2020 Ruimte voor initiatieven? Die moet je verdienen! Op weg naar een zorgvuldige veehouderij in 2020 Ruimte voor initiatieven? Die moet je verdienen! De samenleving stelt steeds hogere eisen aan de productie van vlees. Smaak en prijs zijn niet meer maatgevend.

Nadere informatie

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de

Kadernota Evenementen. Provincie Groningen van de Kadernota Evenementen 2016-2020 van de Provincie Groningen Kadernota Evenementen 2016-2020 van de provincie Groningen Het huidige evenementenbeleid heeft een looptijd tot en met 2015. In deze kadernota

Nadere informatie

Toeristische visie Regio Alkmaar

Toeristische visie Regio Alkmaar Toeristische visie Regio Alkmaar Conceptvisie en uitvoeringsagenda Proces Toeristische visie Wat Wanneer 1. Start met de Regio Alkmaar Februari 2. Eerste Regioavond 5 maart 3. Stakeholderbijeenkomst 1

Nadere informatie

Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen

Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Eerlijk eten uit eigen regio voor iedereen Stichting Landwaard maakt zich sterk voor gezond, regionaal en eerlijk eten voor iedereen. Dit doen we door in de regio

Nadere informatie

Gebiedscoöperatie Oregional. Gerard Titulaer Stichting Streekgala

Gebiedscoöperatie Oregional. Gerard Titulaer Stichting Streekgala Gerard Titulaer Stichting Streekgala Achtergrond/aanleiding: - Ontwikkelingen in de landbouw, maatschappij, vraag vanuit de markt, ontwikkelingen in de keten - Project Grenzeloos Vermarkten - Gangbare

Nadere informatie

Ambitiedocument 2016-2020 Regio Rivierenland

Ambitiedocument 2016-2020 Regio Rivierenland Ambitiedocument 2016-2020 Regio Rivierenland Werkdocument, versie 3 Drie speerpunten voor een ijzersterke regio Agribusiness Economie en Logistiek Recreatie en Toerisme 30 september 2015 Geacht raadslid,

Nadere informatie

Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden Hans van Rossum Geen woorden maar daden 12-11- 2014 Rotterdam doet het goed Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: hippe architectuurstad Stadsvisie 2030

Nadere informatie

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011

Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Toespraak van commissaris van de koningin en SNNvoorzitter Max van den Berg, feestelijke start CCC2- programma, Groningen, 25 maart 2011 Dames en heren, Degenen, die hier te lande na 1820 verbetering van

Nadere informatie

Directie Voedings- en Veterinaire Aangelegenheden LNV Consumentenplatform Consumentenonderzoek Natuurlijkheid, waarde voor beleid

Directie Voedings- en Veterinaire Aangelegenheden LNV Consumentenplatform Consumentenonderzoek Natuurlijkheid, waarde voor beleid Directie Voedings- en Veterinaire Aangelegenheden LNV Consumentenplatform Consumentenonderzoek Natuurlijkheid, waarde voor beleid 11 juni 2004 I Opinie-onderzoek 1. Inleiding 1 2. Associaties met natuurlijkheid

Nadere informatie

Wie werken samen in Keyport 2020

Wie werken samen in Keyport 2020 We maken het samen! Wat is Keyport 2020 eyport 2020 is één van de zes regio s binnen de Nederlandse economische hotspot Brainport 2020 Zuidoost-Nederland. Samen koesteren deze zes regio s één gemeenschappelijke

Nadere informatie

PROFILERING HOF VAN TWENTE

PROFILERING HOF VAN TWENTE PROFILERING HOF VAN TWENTE SEPTEMBER 2017 PROFIEL HOF VAN TWENTE In Hof van Twente vind je nog het kenmerkende coulisse-landschap waar landbouw, recreatie, wonen en werken naadloos worden ingepast. Ondernemers

Nadere informatie

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK.

ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ROTTERDAM MAKE IT HAPPEN GUIDE 2019 BRUIKBAAR VOOR PRESENTATIES, PITCHES EN ALS NASLAGWERK. ONZE MERKBELOFTE. Wij geloven dat als het om de beste ideeën gaat, het er niet gaat om van wie ze zijn, of waar

Nadere informatie

Toeristische agenda Een toekomstvisie op de vrijetijdseconomie op De Bevelanden & een marketing concept

Toeristische agenda Een toekomstvisie op de vrijetijdseconomie op De Bevelanden & een marketing concept Toeristische agenda 2016-2023 Een toekomstvisie op de vrijetijdseconomie op De Bevelanden & een marketing concept Waar we vandaan komen; visie uit 2005 De Bevelanden recreëert Thematische regiovisie (Wonen,

Nadere informatie

In een notendop. 1 De Visie van het Netwerk Stadslandbouw Antwerpen. Het Netwerk stadslandbouw Antwerpen is

In een notendop. 1 De Visie van het Netwerk Stadslandbouw Antwerpen. Het Netwerk stadslandbouw Antwerpen is 1 De Visie van het Netwerk Stadslandbouw Antwerpen In een notendop Het Netwerk stadslandbouw Antwerpen is Een netwerk van lokale boeren en andere betrokken partners Een aanspreekpunt voor Stadslandbouw

Nadere informatie

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid

F4-GEMEENTEN. Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord. Versterk Economie en Werkgelegenheid LEEUWARDEN SÚDWEST-FRYSLÂN SMALLINGERLAND HEERENVEEN Versterk Economie en Werkgelegenheid Manifest voor de vorming van een nieuw provinciaal coalitieakkoord SAMEN WERKEN AAN EEN SLAGVAARDIG FRYSLÂN 2 3

Nadere informatie

Consumenten trends in de Food Awards

Consumenten trends in de Food Awards Consumenten trends in de Food Awards Supermarkten zijn de afgelopen jaren duidelijk een nieuwe weg ingeslagen. Zo laat ook de introductie van de Foodmarkt City by Jumbo deze maand ook weer zien. Verse

Nadere informatie

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING

2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING 2013.10.03 POSITIONERING EN NAAMGEVING positionering meest kansrijke, relevante, effectieve, ware en onderscheidende verhaal voor de spoorzone DE AMBITIE gebiedsontwikkeling Delft wil een nieuw stuk stad

Nadere informatie

Programma van de avond

Programma van de avond Programma van de avond 1. Toelichting provinciaal themajaar o Brabantse keukens o Brabantse parels 2. Themajaar in Deurne 3. Korte pauze 4. Ideeën en initiatieven voor consumentenprogramma Deurne o Intro

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel

Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Statenvoorstel nr. PS/2014/660 Transitie Nationale Parken in Overijssel Op basis van het advies van het Transitieteam nationale parken wordtgeconcludeerd dat nationale parken waardevol kunnen zijn om de

Nadere informatie

Presentatie Actieplan FoodValley

Presentatie Actieplan FoodValley Presentatie Actieplan FoodValley Doorontwikkeling FoodValley Ambitie 26 oktober 2012 FoodValley: kristallisatiepunt voor innovaties in agrofoodsector (1) Sense of urgency: wereldvoedselproblematiek en

Nadere informatie

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing! Flavours to go Het flexibele concept voor uw interne catering waar u de smaak van te pakken krijgt! Flexibiliteit! Kwaliteit! Gastvrijheid! Kostenbesparing!

Nadere informatie

Kloosterbakkerij. Ambachtelijk Authentiek Natuurlijk Streek Innovatief. Anno 1875 Anno 1881

Kloosterbakkerij. Ambachtelijk Authentiek Natuurlijk Streek Innovatief. Anno 1875 Anno 1881 Ambachtelijk Authentiek Natuurlijk Streek Innovatief Anno 1875 Anno 1881 Activiteiten Missie De bakkerij met proeflokaal zal op duurzame en ambachtelijke wijze, met gebruik van biologische producten de

Nadere informatie

Een duurzame ontwikkeling sluit aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen 1.

Een duurzame ontwikkeling sluit aan op de behoeften van het heden zonder het vermogen van toekomstige generaties in gevaar te brengen 1. Duurzaamheidsbeleid De bijzondere locatie van Buitenkans Kinderopvang bij het stadslandbouwproject biedt een uitstekende basis voor duurzame kinderopvang. Natuur, ons voedselketen en respect voor mens

Nadere informatie

Strategische Agenda. Concept strategische agenda Regio Midden-Holland Vast te stellen in: AB Regio Midden-Holland 6 juli 2016

Strategische Agenda. Concept strategische agenda Regio Midden-Holland Vast te stellen in: AB Regio Midden-Holland 6 juli 2016 Strategische Agenda Concept strategische agenda Regio Midden-Holland Vast te stellen in: AB Regio Midden-Holland 6 juli 2016 Versie 14 juni 2016 Kernboodschap Vitaal, duurzaam en innovatief Versterken

Nadere informatie

Charter Flanders Food Faculty

Charter Flanders Food Faculty Charter Flanders Food Faculty Charter Flanders Food Faculty 1 / DE MISSIE VAN DE FLANDERS FOOD FACULTY De missie van de Flanders Food Faculty is het versterken van de associatie tussen Vlaanderen en lekker

Nadere informatie

Economische visie. Gemeente Cranendonck

Economische visie. Gemeente Cranendonck Economische visie Gemeente Cranendonck Economische visie voor en door ondernemers Om in de toekomst de kansen en mogelijkheden op economisch gebied optimaal kunnen benutten, is een gezamenlijke koers en

Nadere informatie

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst

Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst Horeca Verkoop Kenniskring Binnenvisserij 18 november Jan Pieter vd Klashorst De ontwikkeling van het Streek & Smaak Verbond is een project van KBM Alliances. Vooraf Wanneer bent u voor het laatst uit

Nadere informatie

RESOC MIDDEN-WEST-VLAANDEREN STARTNOTA WERKGROEP REGIOPOSITIONERING. Algemeen

RESOC MIDDEN-WEST-VLAANDEREN STARTNOTA WERKGROEP REGIOPOSITIONERING. Algemeen RESOC MIDDEN-WEST-VLAANDEREN STARTNOTA WERKGROEP REGIOPOSITIONERING Algemeen Als regio komt het er op aan zich te onderscheiden. Het aantrekken en vasthouden van de juiste bedrijven, bezoekers en bewoners

Nadere informatie

Digitale nieuwsbrief CDA Venlo. Stem 2 maart op het CDA

Digitale nieuwsbrief CDA Venlo. Stem 2 maart op het CDA Digitale nieuwsbrief CDA Venlo Editie 10 28 februari 2011 Stem 2 maart op het CDA Woord van de voorzitter Beste CDA-leden en sympathisanten, Op woensdag 2 maart zijn de verkiezingen voor de Provinciale

Nadere informatie

Stand van zaken Visie Ede2025 De Estafette van Ede. Ede

Stand van zaken Visie Ede2025 De Estafette van Ede. Ede Stand van zaken Visie Ede2025 De Estafette van Ede Ede Ede kiest voor Food in een jonge stad van ontmoeten en verbinden. Dat is de overkoepelende richting, die de gemeente Ede heeft gekozen in de Visie

Nadere informatie

het kansrijke groene middengebied tussen Eindhoven en Helmond gedeelde ambities en mogelijkheden door verbinding

het kansrijke groene middengebied tussen Eindhoven en Helmond gedeelde ambities en mogelijkheden door verbinding gedeelde ambities en mogelijkheden door verbinding gedeelde ambities en mogelijkheden door verbinding 2 3 grenzeloos in ambities, kansen en mogelijkheden Dommelvallei is het groene middengebied tussen

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Ondernemend onderwijs voor een groene toekomst. Groen is overal en voor iedereen

Ondernemend onderwijs voor een groene toekomst. Groen is overal en voor iedereen Ondernemend onderwijs voor een groene toekomst Groen is overal en voor iedereen AOC s geven een breed scala aan opleidingen op het gebied van voedsel, natuur en leefomgeving. Zij verzorgen vmbo, mbo en

Nadere informatie

Subsidie voor innovatieve projecten. Informatie over het Innovatief Actieprogramma Groningen. provincie groningen

Subsidie voor innovatieve projecten. Informatie over het Innovatief Actieprogramma Groningen. provincie groningen Subsidie voor innovatieve projecten Informatie over het Innovatief Actieprogramma Groningen provincie groningen Subsidie voor innovatieve projecten INFORMATIE OVER HET INNOVATIEF ACTIEPROGRAMMA GRONINGEN

Nadere informatie

MULTIFUNCTIONELE LANDBOUW

MULTIFUNCTIONELE LANDBOUW MULTIFUNCTIONELE LANDBOUW VEELZIJDIG BOEREN MIDDEN IN DE SAMENLEVING VOORWOORD De Multifunctionele Landbouw is een groeiende sector. Steeds meer agrarische bedrijven combineren de productie van voedsel

Nadere informatie

Maatschappelijke waardering van Nederlandse Landbouw en Visserij

Maatschappelijke waardering van Nederlandse Landbouw en Visserij Nederlandse Landbouw en Visserij Inhoud 1 Inleiding 03 2 Samenvatting en conclusies landbouw en visserij 3 Maatschappelijke waardering landbouw 09 4 Associaties agrarische sector 13 5 Waardering en bekendheid

Nadere informatie

OPDRACHT "CITYMARKETING"

OPDRACHT CITYMARKETING OPDRACHT "CITYMARKETING" Ting Yuen 0777483 DE OPDRACHT "CITY MARKETING" Achtergrondinformatie Rotterdam is een multiculturele stad en er valt veel te doen. Je kunt er behalve veel winkelen ook aan sightseeing

Nadere informatie

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede

We Feed Each Other. Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede We Feed Each Other Het World Food Center Een uniek educatief voedselavontuur in Ede De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De

Nadere informatie

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland

Samenwerkingsagenda Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en de Provincie Gelderland en de Provincie Gelderland 22 maart 2016 Overwegende dat: De provincie Gelderland veel waarde hecht aan de aanwezigheid van onderwijs/kennisinstellingen in haar Provincie. Uiteraard in hun functie van

Nadere informatie

Houtskoolschets Asten april 2017

Houtskoolschets Asten april 2017 Houtskoolschets Asten2030 14 april 2017 Opzet Asten2030 Start A Verkenning B Verbreding C 3 Verankering Dag van de Toekomst Besluit vorming 1. Werk Conferentie intern 2. Werk Conferentie intern Internet

Nadere informatie

Mei 2016. Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden?

Mei 2016. Erf & landschap. Wat zijn uw mogelijkheden? Mei 2016 Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Erf & landschap Wat zijn uw mogelijkheden? Peel en Maas is een mooie en uitgestrekte plattelandsgemeente met veel ruimte voor groen. We streven naar

Nadere informatie

Samenstelling bestuur

Samenstelling bestuur Presentatie KvO 2.0 Samenstelling bestuur Krachtteam Peter Beckers : voorzitter Jan van Loon : initiatiefnemer Theo Vinken : initiatiefnemer Paul Jansen : aanvoerder werkorganisatie 2a Karel Jan van Kesteren

Nadere informatie

Wat is voor ons duurzaam bouwen? Hoe kunnen wij daaraan bijdragen? Wat kunnen wij daaraan bijdragen?

Wat is voor ons duurzaam bouwen? Hoe kunnen wij daaraan bijdragen? Wat kunnen wij daaraan bijdragen? Wat is voor ons duurzaam bouwen? Duurzaam bouwen is het op milieubewuste wijze ontwikkelen van de gebouwde omgeving, die de wensen van gebruikers en veranderingen in tijd kan verwerken. Hoe kunnen wij

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

Waar komt dit jaar vandaan?

Waar komt dit jaar vandaan? PAG 001 Waar komt dit jaar vandaan? particulier idee om cultuur, landbouw, toerisme en economie te verbinden leren van andere Europese regio s idee uit s-hertogenbosch door Provincie geadopteerd tien

Nadere informatie

Regionale voedselketens. Koen Nouws Keij 3 juni 2014

Regionale voedselketens. Koen Nouws Keij 3 juni 2014 Regionale voedselketens Koen Nouws Keij 3 juni 2014 Koen Nouws Keij directeur Food Drink Experience en bestuurder stichting Diverzio Regionale voedselketens Kansen en uitdagingen? Wat is de theorie en

Nadere informatie

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013

Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Toespraak commissaris van de Koning Max van den Berg, seminar 'Wetenschap middenin de samenleving', Groningen, 30 mei 2013 Dames en heren, Wetenschap is ontstaan uit verwondering en nieuwsgierigheid. Al

Nadere informatie

Vis Verantwoord. Meerjarenplan Verantwoorde Vis van de Nederlandse vissector. De vissector ligt op koers naar de toekomst

Vis Verantwoord. Meerjarenplan Verantwoorde Vis van de Nederlandse vissector. De vissector ligt op koers naar de toekomst Vis Verantwoord Meerjarenplan Verantwoorde Vis van de Nederlandse vissector De vissector ligt op koers naar de toekomst Zo belangrijk is de Nederlandse vissector Belangrijk Onze economie vaart wel bij

Nadere informatie

Cultuur en erfgoed door de ogen van de toerist. Jan Jaap Thijs & Annemiek Riefel Inspiratiesessie, 9 maart 2017

Cultuur en erfgoed door de ogen van de toerist. Jan Jaap Thijs & Annemiek Riefel Inspiratiesessie, 9 maart 2017 Cultuur en erfgoed door de ogen van de toerist Jan Jaap Thijs & Annemiek Riefel Inspiratiesessie, 9 maart 2017 Ondernemers aan het woord Eerste resultaten Opbouw Creatief en inspirerend Rood: 6,1% (gemiddeld

Nadere informatie

Gemeente Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf,

Gemeente Landgraaf. Bijlage(n) Uw brief van Uw kenmerk Documentnummer Landgraaf, Gemeente Landgraaf Aan de Gemeenteraad Landgraaf, 16,06195 lllflllillll Onderwerp Verzonden op Ondernemersvriendelijkheid en rapportage van MKB-vriendelijkste C Apn nntm gemeente 2015/2016 3 '««ö Medewerker

Nadere informatie

Duurzaam groeien. Agro, fresh, food en logistics

Duurzaam groeien. Agro, fresh, food en logistics Nota Ruimte budget Klavertje 25,9 miljoen euro (waarvan 3 miljoen euro voor glastuinbouwgebied Deurne) Planoppervlak 908 hectare (waarvan 150 hectare voor glastuinbouwgebied Deurne) (Greenport Trekker

Nadere informatie

LEKKER BETROKKEN! Copyright VHVG / Phyllis den Brok- Phliss, jan. 2012 Lekker Betrokken! 1

LEKKER BETROKKEN! Copyright VHVG / Phyllis den Brok- Phliss, jan. 2012 Lekker Betrokken! 1 LEKKER BETROKKEN! Projectvoorstel voor het verduurzamen van de zorgsector wat betreft het aanbod van duurzame producten alsmede verduurzaming van de processen en de mens daarbinnen, uitgaande van het brede

Nadere informatie

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een

In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een Samenvatting In november 2017 wordt het event Made in Maastricht gehouden. De kern van het event is een tentoonstelling/expo, die de parels van Maastrichts ondernemerschap laat zien. De hoofddoelstelling

Nadere informatie

Gangmakers voor Bussum!

Gangmakers voor Bussum! Met de fusie tussen Bussum, Naarden en Muiden in het vizier en de op handen zijnde Raadsverkiezingen in maart 2014 geeft de Bussumse Ondernemers Vereniging (BOV) met dit pamflet haar visie op de economische

Nadere informatie

KRIMP INLEIDING. voor de welvaart. Bevolking -1,2% Banen -4% In 2012 hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland

KRIMP INLEIDING. voor de welvaart. Bevolking -1,2% Banen -4% In 2012 hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland SMART WATER INLEIDING In 2012 hebben het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de provincie Zuid-Holland - nieuw te ontwikkelen) projecten en activiteiten aan worden verbonden en worden KRIMP voor de welvaart

Nadere informatie

B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Jan Loonen

B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Jan Loonen B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief Investeringsagenda RegioNoord Limburg Zaaknummer Teammanager B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder

Nadere informatie

World Food Center Experience

World Food Center Experience World Food Center Experience We Feed Each Other Een uniek voedselavontuur De uitdaging Mondiaal en nationaal bestaan er grote uitdagingen op het terrein van voedselproductie en -consumptie. De wereldbevolking

Nadere informatie

LANDART-PROJECT WATERMERK

LANDART-PROJECT WATERMERK WATERMERK 1 Versie 3 - februari 2016 LANDART-PROJECT WATERMERK Wie, wat is Fryslân? Wie, wat is Nederland? Wie willen we zijn? Waar staan we voor? Is er iets dat meer bepalend is voor onze toekomst dan

Nadere informatie

PROJECT PRESENTATIE TIM-15. Project-B: Verbinden

PROJECT PRESENTATIE TIM-15. Project-B: Verbinden PROJECT PRESENTATIE TIM-15 Project-B: Verbinden 1 INTRODUCTIE Team: Louis Derks zelfstandig consultant Toon Kleinhout Koninklijke Landmacht Hans Slotema DSM Resolve René Verhoeven KvK Limburg Opdracht:

Nadere informatie

Programma Kies voor de toekomst van Brabant

Programma Kies voor de toekomst van Brabant Programma 2019-2023 Kies voor de toekomst van Brabant Beste Brabander! Voor je ligt de samenvatting van het verkiezingsprogramma 2019-2023 van D66 voor de provincie Noord-Brabant. D66 wil in Brabant en

Nadere informatie

Leisure Leefstijlen Jan Jaap Thijs - Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd 20 november 2017

Leisure Leefstijlen Jan Jaap Thijs - Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd 20 november 2017 1 Leisure Leefstijlen Jan Jaap Thijs - Bureau voor Ruimte & Vrije Tijd 20 november 2017 Dat model met die kleurtjes 2 Of toch meer dan alleen die kleurtjes? 3 Hoe kan ik mijn bezetting verhogen en/of omzet

Nadere informatie

Uitkomst Werkconferentie 6 juli 2018 Innovatie

Uitkomst Werkconferentie 6 juli 2018 Innovatie Uitkomst Werkconferentie 6 juli 2018 Innovatie Op welke thema s is behoefte aan meer kennis dmv intervisies, kennissessies of onderzoek? Online platform ontwikkeling Innovatie niet als vijand Veiligheid

Nadere informatie

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014

Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Toespraak van Jaap Smit, commissaris van de Koning in Zuid- Holland, tijdens het congres van Cittaslow, Midden-Delfland, 21 juni 2014 Dames en heren, Dit is de langste dag van het jaar. Vandaag begint

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd

Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving. Breed Welzijn s-hertogenbosch. Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Nieuwe combinaties in een nieuwe tijd Iedereen in s-hertogenbosch doet volwaardig mee in de samenleving Breed Welzijn s-hertogenbosch Juvans Maatschappelijk Werk en Dienst verlening // Welzijn Divers //

Nadere informatie

MOCB NIEUWE POSITIONERING

MOCB NIEUWE POSITIONERING MOCB NIEUWE POSITIONERING Datum: 16 december 2013 Inleiding Hier volgt het voorstel voor de nieuwe positionering van de opleiding Manager/Ondernemer Café-Bar (MOCB), dat op basis van feedback vanuit de

Nadere informatie

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM

UNIEK VANONS LANDMARK POP-UP IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND ETEN RETAIL CONCERTEN VERNIEUWEND BESTEMMING FOOD TRUCKS GELIEFD OP ZEE EIGENTIJDS DUURZAAM OPENING 2015 2 WAAROM IS DE PIER ZO SPECIAAL INNOVATIEF LANDMARK CULTUREEL ERFGOED VANONS VERNIEUWEND VOORCULTUUR IEDEREEN PANORAMA VERRASSEND EIGENTIJDS BAKEN AMBACHTELIJK GELIEFD UNIEK CONCERTEN REUZENRAD

Nadere informatie

Stad Lommel. Citymarketing

Stad Lommel. Citymarketing Stad Lommel Citymarketing 1 Wat is citymarketing? Citymarketing = gestructureerd en geïntegreerd beheer van Merkimago en naamsbekendheid van stad / gemeente Ontwikkeling van initiatieven en projecten Levenskwaliteit

Nadere informatie

Disruptie in de Voedselketen. Rabobank Banking for Food

Disruptie in de Voedselketen. Rabobank Banking for Food Disruptie in de Voedselketen Rabobank Banking for Food Passie voor food Contact en info www.rabobank.nl/food Rabobank Foodzone @MWMRol 2 De noodzaak voor innovatie: Disruption Ahead! 3 Disruptie: wat vind

Nadere informatie

Samen Ondernemen met de Natuur

Samen Ondernemen met de Natuur Samen Ondernemen met de Natuur Henk Gerbers Kleinschalig maakt gelukzalig, of is bulk beter? Naar een Voedselbeleid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) Verhaal over Ondernemen

Nadere informatie

Duurzame wereldvoedselvoorziening. hoe ziet dit vraagstuk eruit en in welke richting liggen de oplossingen?

Duurzame wereldvoedselvoorziening. hoe ziet dit vraagstuk eruit en in welke richting liggen de oplossingen? Duurzame wereldvoedselvoorziening hoe ziet dit vraagstuk eruit en in welke richting liggen de oplossingen? Even voorstellen: Ruben Bringsken Ondernemer in Food en ICT (focus op duurzame oplossingen) Eigenaar/participatie

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 32 Haarlem, 29 januari 2008 Onderwerp: 3 beleidsagenda s economie 2008-2011 Bijlagen: ontwerpbesluit Economische Agenda 2008-2011 Agenda Recreatie en Toerisme

Nadere informatie

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt!

Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground - waar het spelen tot leven komt! Billy s Playground Altijd een feest voor kinderen en ouders Een ongelofelijk gevarieerd programma, vol muziek, dans, spel, sport, mode, kunst, ontspanning

Nadere informatie

Presentatie ei innovatie onderzoek

Presentatie ei innovatie onderzoek Presentatie ei innovatie onderzoek Jon Zwijnenburg Kees Wilborts Agenda 1 Onderzoeksverantwoording 2 Conclusies 3 Resultaten 1 Onderzoeksverantwoording Onderzoeksvragen 4 Dit onderzoek geeft antwoord op

Nadere informatie

Het Voedseleducatie Platform, de meerwaarde voor u en uw organisatie

Het Voedseleducatie Platform, de meerwaarde voor u en uw organisatie Het Voedseleducatie Platform, de meerwaarde voor u en uw organisatie Hante Meester Steunpunt Smaaklessen & EU-Schoolfruit Wageningen UR Meenemen in het verhaal van voedseleducatie; Van naar Van Smaaklessen

Nadere informatie

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID.

MIDDEN TUSSEN DE MENSEN SPORT EN RECREATIE MOBILITEIT EN BEREIKBAARHEID. MIDDEN TUSSEN DE MENSEN De uitgangspunten van het CDA Koggenland zijn helder: je wilt werken voor je brood, je ziet om naar elkaar en je laat de wereld knap achter voor je kinderen. Het CDA staat voor

Nadere informatie