De top 7 van succesvolste sponsoracties

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De top 7 van succesvolste sponsoracties"

Transcriptie

1 Copyright Run for KiKa Marathon Amsterdam 2014

2 De top 7 van succesvolste sponsoracties In deze toolkit vind je een aantal succesvolle fondsenwervingsacties stap voor stap beschreven. Met dit stappenplan kan je mooie acties voor KiKa opzetten. We doen dit samen met een doel: van 75% genezingskans nu naar 95% genezingskans voor kinderen met kanker in Quote 'Durf te vragen en blijf vragen! Het is de som der delen. Hoe vaker je vraagt, hoe groter de kans is op succes. Het is geen rocket science, de kracht zit hem in herhaling. KiKa spreekt mensen tot de verbeelding. Vragen om donaties voor KiKa is juist een prachtig iets! Zie er niet tegenop, maar bedenk je: ik doe iets wat een verschil maakt. Ik vraag om een donatie voor de strijd tegen kinderkanker. Dit heeft iedere keer weer de drempel bij mij doen verlagen. Daarom zeg ik: durf te vragen en blijf vragen!' Stephan Koning (deelnemer 2014) Wat zijn de gouden regels van fondsenwerving? 1) Durf te vragen: belangrijkste reden om te sponsoren is omdat het gevraagd wordt 2) Begin in je directe omgeving 3) Wees creatief en geef mensen iets terug 4) Vraag groots, wees niet bescheiden 5) Vraag iedereen: vrienden/facebook vrienden/buren/kerken/vreemden/sportverenigingen/familie, etc.

3 Sponsors zullen geven omdat: jij ze het gevraagd hebt (en hebt herinnerd) onderzoek helaas nodig is, anders redt 1 op de 4 kinderen het niet zij een binding hebben met jou en je avontuur zij een eigen band met het doel hebben zij mee het verschil willen maken zij jou willen steunen andere mensen het ook doen dit doel belangrijk is Niet vergeten.. Maak duidelijk dat ze een veilige donatie via de website kunnen doen Voeg een flyer van RFK Marathon of link/promotiefilm toe van de noodzaak van KiKa Promo kan gevonden worden via: YouTube Zoek: ren de new york marathon voor kika Voeg een persoonlijk briefje toe De kracht van herhaling Deel je ideeën en gebruik de sponsortoolkit Vraag hulp aan het Run for KiKa Marathon Team Vraag hulp aan de ambassadeurs: Piet Boelens, Hennie en Wilfred van de Groep, Ramon de la Fuente, Berry van Schaik

4 Actie 1: Diner Planning Diner Doelstelling Week 2 9 Week 2 9 Week 8 0 Zoek contact met een restaurant bij jou in de buurt: ga in je KiKa T shirt naar de eigenaar en vertel face to face je persoonlijke motivatie. Zorg dat je al nagedacht hebt over hoe je het gaat aanpakken. Overleg de datum, aantal couverts dat je gaat afnemen, wat willen ze sponsoren (locatie/ welkomstdrankje/ toetjes/ personeel, etc). Veiling items: ga langs zoveel mogelijk bedrijven en vraag of zij items of services voor de veilingen willen leveren. Gastenlijst: maak een gastenlijst, wie wil je uitnodigen. Zorg gelijk dat zij hun vrienden/kennissen ook uitnodigen. Marketing: Maak een flyer en leg deze bij het restaurant. Laat (je) kinderen flyeren in de buurt Gebruik social media voor aankondiging van je event Vergeet lokale suffertjes niet Website van het restaurant Schakel je omgeving in Zoek vrijwilligers. Zet een draaiboek in elkaar wie waarvoor verantwoordelijk is Acties tijdens diner: veiling tijdens de avond zelf: veil mooie producten. Denk aan een dinerbon, tot loopschoenen, laat de veiling evt. presenteren door een echte veilingmeester. Media: benader de media voor je geweldige actie, nodig ze uit voor het diner. Bedanken: vergeet niet om iedereen te bedanken tijdens en na het event. Jouw enthousiasme doet wonderen! Vraag groots: Voorbeeld: 95, per couvert (95% genezingskans) x 100 mensen = 9500,. Als het in een eetcafé is 42,20 per couvert x 100 = 4220,. Met een veiling erbij kan je zo tot , gaan. Laetitia Bolmers (deelnemer 2014) heeft met haar diner/veiling maar liefst , opgehaald!

5 Actie 2: Sponsorloop Planning Sponsorloop Doelstelling Week 2 5 Week 6 Zoek contact met een school/sportclub bij jou in de buurt: ga in je KiKa T shirt naar de eigenaar/directeur en vertel face to face je persoonlijke motivatie. Zorg dat je al nagedacht hebt over hoe je het gaat aanpakken. Overleg de datum, misschien kun je aansluiten op de jaarlijkse run. Marketing: Maak een flyer en leg deze bij school neer Deel de flyer uit op de sportclub om je event te promoten Laat (je) kinderen flyeren in de buurt Gebruik social media voor aankondiging van je event Vergeet lokale suffertjes niet Maak gebruik van de website van de school Schakel je omgeving in Zoek vrijwilligers Zorg dat je sponsorformulieren uitprint voor alle deelnemers, maak het ze zo makkelijk mogelijk. Zorg dat de sponsors dit gelijk invullen en een handtekening plaatsen. Zet een draaiboek in elkaar wie waarvoor verantwoordelijk is Acties tijdens sponsorloop: verkoop limonade tijdens de sponsorloop (bv op school), cakejes etc. Media: benader de media voor je geweldige actie, nodig ze uit tijdens het event. Bedanken: vergeet niet om iedereen te bedanken tijdens en na het event. Jouw enthousiasme doet wonderen! Vraag groots: Laat de kinderen per rondje sponsoren bv 0,95 per rondje (95% genezingskans). 250 kinderen x 8 rondjes gemiddeld = 1900, Opbrengst limonade & cakejes = 300, Totale actie = 2200, Aart Jan Post (deelnemer 2014) heeft 2000, opgehaald met zijn sponsorloop!

6 Actie 3: Inpakken bij de supermarkt Planning Inpakken Doelstelling Week 2 5 Week 6 Zoek contact met een grote supermarkt. Bij voorkeur in de buurt. Ga in KiKa kleding naar de bedrijfsleider en vertel je persoonlijke motivatie om voor Stichting Kinderen Kankervrij te lopen. Vraag of je met een team vrijwilligers boodschappen mag komen inpakken voor KiKa in het weekend en daarvoor een kleine vergoeding te vragen aan de klant. Probeer zoveel mogelijk locaties te regelen, het liefst op dezelfde dag. Maak per locatie iemand verantwoordelijk voor de actie. Massa = Kassa. Marketing: Maak een poster en hang deze op bij de supermarkt Gebruik social media voor aankondiging van je event Vergeet lokale suffertjes niet Maak gebruik van de website en social media van de supermarkt Schakel je omgeving in en ga opzoek naar vrijwilligers. Media: benader de media voor je geweldige actie. Bedanken: vergeet niet om iedereen te bedanken tijdens en na het event. Jouw enthousiasme doet wonderen! Vraag groots: Bv 2, per klant x 750, = 1500, 1500, x 5 supermarkten = 7500, Tip: Vraag aan de supermarkt of zij het opgehaalde bedrag willen verdubbelen. 1500, x 2 = 3000, per locatie Nathan Groenendijk (deelnemer 2014) heeft 7000, opgehaald met zijn inpakactie! 'Ik zag behoorlijk op tegen het inzamelen van maar liefst 6000, voor KiKa, naast het trainen voor de marathon zelf, werken en sociale verplichtingen. Na mij verdiept te hebben in KiKa was ik snel overtuigd om er helemaal voor te gaan! Ik heb mij ingeschreven en direct mensen om mij heen gezocht om te helpen. Zo heb ik een collega gepromoveerd tot 'sponsormanager'. Samen hebben wij diverse sponsoracties opgezet en met succes uitgevoerd. Mijn tip: doe dit niet alleen, maar maak er samen een succes van!" Nathan Groenendijk (deelnemer 2014)

7 Actie 4: Feest voor KiKa Planning Feest Doelstelling Week 2 5 Week 6 Zoek contact met een kroeg of een leuke party locatie. Ga in je KiKa T shirt naar de eigenaar en vertel face to face je persoonlijke motivatie. Zorg dat je al nagedacht hebt over hoe je het wil aanpakken. Overleg de datum en wat zij eventueel kunnen sponsoren (locatie, drank, personeel). Gastenlijst: maak een gastenlijst, wie wil je uitnodigen zorg gelijk dat zij hun vrienden/kennissen ook uitnodigen. Marketing: Maak flyers en posters en leg/hang deze bij de locatie Laat (je) kinderen flyeren in de buurt Gebruik social media voor aankondiging van je event Vergeet lokale suffertjes niet Maak gebruik van de website van de party locatiewebsite Schakel je omgeving in Zoek vrijwilligers Maak een draaiboek voor wie waarvoor verantwoordelijk is Acties tijdens feest: vraag voor elk muziekverzoekje twee euro voor KiKa, verkoop VIP tafels met gesponsorde producten. Media: benader de media voor je geweldige actie. Bedanken: vergeet niet om iedereen te bedanken tijdens en na het event. Jouw enthousiasme doet wonderen! Vraag groots: 15 euro entreeticket x 100 mensen = 1500, Als 1, euro per consumptie naar KiKa gaat x 750 consumpties = 750, Totaal: 2250, Hinke Politiek (deelnemer 2014) haalde 1195, op met haar Keet Feest voor KiKa!

8 Actie 5: Markten Planning Markten Doelstelling Week 2 5 Week 6 Zoek op internet naar vlooien/kofferbakmarkten bij jou in de buurt (vooral in het voor en najaar. Zoek contact met de organisatie en vraag om een kosteloze standplaats.benader lokale speelgoedwinkels of zij kleine prijsjes kunnen sponsoren. Vraag aan familie/vrienden/buren of zij nog spullen hebben die je mag verkopen voor het goede doel. Marketing: Benader lokale kranten met de aankondiging dat jij op een markt gaat staan voor Stichting Kinderen Kankervrij Gebruik social media om het bekend te maken onder je Facebook vrienden en vraag of zij jou bericht willen delen. Markt: maak een ballenbord, waar kinderen ballen doorheen gooien en kleine prijsjes kunnen winnen. Of maak van een grote emmer een grabbelton. Media: benader de media voor je geweldige actie. Bedanken: vergeet niet om iedereen te bedanken tijdens en na het event. Jouw enthousiasme doet wonderen! 600, per markt x 5 markten = 3000, Natalia Bergsma (deelnemer 2014) met haar stand bij de IJ hallen

9 Actie 6: Badeendenrace Planning Badeendenrace Doelstelling Week 2 5 Bespreek dit idee met andere KiKa deelnemers en pak dit bv op met 4 runners uit jouw buurt. Zoek contact met de gemeente en brandweer bij jouw in de buurt: ga in je KiKa T shirt naar de gemeente/brandweer en vertel face to face je persoonlijke motivatie. Zorg dat je al nagedacht hebt over hoe je het wil aanpakken. Overleg de datum, wat heb je nodig van wie. Vrachtauto voor eendjes, bootje, brandweer en vrijwilliger die de eendjes spuiten. Vraag vergunning bij gemeente. Vind sponsors voor prijzen. Ga naar lokale ondernemers en vraag om bonnen of producten/diensten. Dat gaat vaak makkelijker dan vragen om geld. Verkoop: maak een lijst aan wie je de eendjes wil verkopen. Begin bv in je straat of laat kinderen op school deze verkopen of tijdens sport event. Tijdens verkoop actief in je T shirt je verhaal verkopen. Laat weten dat ze ook een prijs kunnen winnen. Deze prijs wel eerst regelen bv weekend Landal. Zorg dat je lootjes systeem opzet voor verkoop begint, hou dit goed bij i.v.m. prijsuitreiking. Marketing: Maak een flyer en leg deze bij school/buurtsuper over wanneer actie is en wanneer ze eendjes kunnen kopen en waarom Laat (je) kinderen flyeren in de buurt Gebruik social media voor aankondiging van je event Vergeet lokale suffertjes niet Maak gebruik van de websites van school/buurtsuper, etc Schakel je omgeving in Zoek vrijwilligers. Zet een draaiboek in elkaar wie waarvoor verantwoordelijk is Acties tijdens race: zorg voor spreekstalmeester (of doe het zelf). Zorg ook voor notaris i.v.m. eerlijke prijsuitreiking. Tijdens event zelf kan je bv ook nog limo & cakejes verkopen voor KiKa. Er zijn ook grote eenden beschikbaar die kunnen worden ingezet als onderlinge race tegelijk met de kleine eenden. Dit kunnen eenden van scholen/verenigingen zijn en/of van bedrijven. In deze eenden past een vlag met de naam/logo van de sponsor/school/vereniging. De grote eenden kun je laten meedoen voor 100 euro per eend. Ze kunnen ook als reclame doel dienen voor sponsoren van prijzen. De prijzen moeten dan meer waard zijn dan 100 euro. Media: benader de media voor je geweldige actie, nodig ze ook uit. Vraag groots: Bv 5,00 tot 7,50 of 9,50 euro per eendje x 500 eendjes= 4750 euro. Van 75% naar 95% genezingskans. Vraag bij verkoop van een eendje gelijk een extra bijdrage voor KiKa. = 500 x 2 euro = euro

10 Week 6 Bedanken: vergeet niet om iedereen te bedanken tijdens en na het event. Jouw enthousiasme doet wonderen! Voor meer info: badeend@kika.nl Marijke Roskam (deelnemer 2014) haalde meer dan 4.000, voor KiKa op met haar badeendenrace!

11 Actie 7: Statiegeldzuilen Onze KiKa Runner en ambassadeur Berry van Schaik geeft de tips over de statiegeldzuilen. Doelstelling: 35 euro tot 100 euro per week. 1. Statiegeldzuilen 2. Statiegeldbakjes 3. A4 met info display Statiegeldzuilen De statiegeldzuilen begonnen voor KiKa in 2011, toen een HUBO eigenaar voor mij een Zuil maakte van MDF. Iedereen kan deze zuil bouwen of laten bouwen door een doe het zelf zaak. Ga naar een doe het zelf zaak en leg uit waarom je dit doet, namelijk voor KiKa. Dit opent al deuren. Vraag of hij je kan helpen dit doel te verwezenlijken. Wat heb je nodig: Afvalhout (bijv. kastdeuren), grondverf, oranje verf, rollers, een pianoscharnier, houtlijm, en schroeven. Zaag de planken op maat, Lijm ertussen, vergeet niet het tussenplankje voordat je de 4 zijden sluit. Schroeven er in en het geraamte staat. Maak nu een schuin afgezaagd klepje, waar straks je A4 op moet zitten. Bevestig dat met het piano scharnier. Slotplaatje erop, slot er op. Grondverf 1x en oranje verf 1x is voldoende.

12 En nu de uitdaging. Zoek een supermarkt. Leg aan de balie uit dat je de bedrijfsleider wilt spreken. Leg hem uit wat de bedoeling is. Sommige supermarkten hebben een wachtlijst of zelfs een schema, bijv. elke maand of 2 maanden iemand anders. Maak zelf dus ook een schema voor jouw zuil. Haal elke week of twee weken je zuil leeg op een rustig moment en wissel in (dus niet op zaterdag). Laat je zien! In je Kika kleding, als je die al hebt. Statiegeldbakjes Ga naar je lokale slijterij. Vraag een paar houten kistjes waar 2 of 3 flessen wijn in kunnen. Schrijf een A4tje een wervende tekst voor de inzameling van statiegeldbonnetjes voor Kika met jouw doelstellingen voor Kika, en natuurlijk een foto. Vraag aan de supermarkten in de buurt of je dit bakje op mag hangen naast de flessenautomaat en schroef dit bakje tegen de muur naast die flessenautomaat. De deksel met het A4tje schuif je van onder naar boven, waarbij je een spleet van 1 cm open laat aan de bovenzijde om de bonnetjes te kunnen inwerpen. Schroef dan de deksel op de onderrand van het bakje vast met twee Parkerschroeven. Bedek de Parkerschroeven met een stukje papier of je folder vast, zodat ze niet zichtbaar zijn. Maak nog deze maand afspraken met je supermarktmanager, want de concurrentie is groter dan vorig jaar en je zult mogelijk op een wachtlijst komen. Maar als je eenmaal hangt levert het je afhankelijk van de grootte van de supermarkt op per week per supermarkt. Lees dit artikel in het decembernummer 2011 van Runner's World er nog maar eens op na.

13 De KiKa folder Een nieuw wapen in de strijd is de KIKA folder. Net zoals vorig jaar heeft de Office Centre in Nieuwegein weer 2000 folders gedrukt in kleur en in drieën gevouwen. Zelf heb ik daarbij 5 displaybakjes gekocht. Deze displays zet ik op het wijnkistje of de KIKA zuil in de supermarkten of een andere strategische plaats. Even plannen aan het begin en je hebt er weinig werk meer aan. KiKa Runners: ik zeg het nog maar een keer: op deze manier kan iedereen met gemak de 5.750, halen! Berry heeft in de afgelopen 3 jaar meer dan euro opgehaald met zijn zuilen.

Top 7 fondsenwerving acties

Top 7 fondsenwerving acties Copyright by Run for KiKa Marathon Amsterdam 2014 De top 7 van succesvolle sponsoracties Sponsorswerven is leuk, maar kan ook een nieuwe uitdaging zijn. Daarom bijgaand een aantal succesvolle fondsenwervingsacties

Nadere informatie

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette

Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Handboek Fundraising Run for KiKa Estafette Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Welkom bij Run for KiKa Estafette! Geweldig dat jij je in gaat zetten voor Stichting Kinderen Kankervrij. In dit handboek

Nadere informatie

Webinar 30 januari 2019

Webinar 30 januari 2019 De webinar start om 19.30 uur. Tot zo! Webinar 30 januari 2019 Even voorstellen Kim Cocu - Kim Cocu - Run for KiKa Marathon Even voorstellen. - Run for KiKa Marathon Emolife Events Inge Tishauser Instructies

Nadere informatie

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016

HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 HANDLEIDING FUNDRAISING Ride New York 2016 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...4 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...6 5. Succes!...6 1. Aan de slag! Geweldig dat je hebt

Nadere informatie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie

Dam tot Damloop. Fédération Française de la Cardiologie Kit Fondsenwerving De Mobilisation Kit Dam tot Damloop Fédération Française de la Cardiologie Loop voor een goed doel! Deelname aan dit evenement is natuurlijk op zichzelf al een geweldige prestatie, maar

Nadere informatie

Tips en Tricks voor sponsorwerving

Tips en Tricks voor sponsorwerving Tips en Tricks voor sponsorwerving Je gaat op bouwreis en maakt gebruik van de sponsortool, of je bouwt virtuele huisjes op Bouwmee, bijvoorbeeld omdat je voor Habitat meedoet aan een evenement. Alles

Nadere informatie

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7. Uitnodigingsposter bedrijf 11 8. Uitnodigingskaart bedrijf

Nadere informatie

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA

Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Handboek Maatschappelijke stage Handen uit de mouwen voor ZOA Dit document helpt je om een actie voor ZOA op te zetten. Je kan met een maatschappelijke stage voor ZOA 15 tot 30 uur maken. Wat vind je in

Nadere informatie

Projectkosten ophalen met fondsenwerving

Projectkosten ophalen met fondsenwerving Projectkosten ophalen met fondsenwerving Het is soms ook best duur om vrijwilligerswerk te doen in het buitenland, of stage te lopen over de grens. Voor Local Dreamers, en voor onze Ecuadoriaanse partnerorganisaties,

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017

HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 HANDLEIDING SPONSORWERVING Media Markt Tour 2017 1 Inhoud 1. Aan de slag!...3 2. Stappenplan...3 3. Extra tips voor publiciteit...5 4. Jij & je enthousiasme...5 5. Succes!...6 2 1. Aan de slag! Geweldig

Nadere informatie

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven

Voorbeeld sponsorwervingsbrieven Voorbeeld sponsorwervingsbrieven We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij jou (of je situatie) past: > Brief voor

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 6 weken naar het sponsortarget! Behaal in 6 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 7 t/m 10 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun het NKI-AVL Fonds actie.nki-avlfonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget!

Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Lock me Up - Free a Girl In 4 weken naar het sponsortarget! Behaal in 4 weken jouw sponsortarget voor Lock me Up! Print het onderstaande schema uit. Schrijf onder Doel op welk bedrag jij per actiepunt

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014

! LERAREN HANDBOEK!!! 1e Editie, 2014 LERAREN HANDBOEK 1e Editie, 2014 1. Je eerste Workshop Om te beginnen In dit Leraren Handboek vind je een paar tips en tricks die je kunnen helpen bij het voorbereiden van je workshop. Als je nog nooit

Nadere informatie

Actie toolkit voor personen

Actie toolkit voor personen Actie toolkit voor personen Augustus 2016 Introductie Introductie Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jij in actie wil komen voor Spieren voor Spieren! Zoals je wellicht weten zijn wij voor een groot

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen

Hoe organiseer ik een. Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een Sponsoractie? Handleiding voor scholen Hoe organiseer ik een sponoractie? Super dat jij een actie met jouw school wil starten! Wij zien een wereld voor ons waarin mensen zichzelf

Nadere informatie

HANDLEIDING SPONSORWERVING Giro di KiKa

HANDLEIDING SPONSORWERVING Giro di KiKa HANDLEIDING SPONSORWERVING Giro di KiKa Inhoud 1. Aan de slag! 2. Stappenplan 3. Extra tips voor publiciteit 4. Jij & je enthousiasme 5. Succes! 1. Aan de slag! Geweldig dat je meedoet aan Giro di KiKa!

Nadere informatie

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE

IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER TOOLKIT VOOR JOUW ACTIE 01 IN ACTIE VOOR FIGHT CANCER Je hebt het initiatief genomen om in actie te komen voor Fight cancer. Super! Met jouw actie steun je de strijd tegen kanker

Nadere informatie

Tip 4: Durf te vragen Het staat iedereen vrij om ja of nee te zeggen maar durf te vragen om steun.

Tip 4: Durf te vragen Het staat iedereen vrij om ja of nee te zeggen maar durf te vragen om steun. Fondsenwerving tips voor succesvolle sponsoracties Sponsorwerven is leuk, maar we kunnen ons voorstellen dat dit ook een nieuwe daging voor je kan zijn. Daarom geven we je graag een aantal waardevolle

Nadere informatie

Print en vul zelf in!

Print en vul zelf in! t i k Tool Print en vul zelf in! pagina 8 t/m 11 Voor je vrienden, op je club, school of vereniging: uitnodigin g Bedankt! kom gezellig koffie drinken en steun Radboud Oncologie Fonds actie.radboudoncologiefonds.nl/koffieschenkochtend

Nadere informatie

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer

GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer 10 GOUDEN TIPS voor Professioneel Relatiebeheer www.fokjeritsma.nl info@fokjeritsma.nl 2 Inhoudsopgave Inleiding... 5 Wees je bewust van je doel... 6 Bellen: een uitstekend instrument... 6 Systeem... 7

Nadere informatie

Beurstraining Starting Smart Together

Beurstraining Starting Smart Together Beurstraining Starting Smart Together Essent ia l Toget her Ivar van Asten Ondernemerscoach Organisator en inspirator Spreker en dagvoorzitter Teamontwikkelaar Ervaringsgerichte trainer Legger van verbindingen

Nadere informatie

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus

FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS. Yvette Paludanus FEEDBACK GEVEN IN ZELFSTURENDE TEAMS Yvette Paludanus 2 Dit boekje is tot stand gekomen dankzij de vragen en verhalen van medewerkers in de zorg. Wil je een exemplaar van dit boekje bestellen? Wil je begeleiding

Nadere informatie

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld.

Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Tips om geld in te zamelen voor Dokters van de Wereld. Naast de sportieve uitdaging van bijna 500 kilometer te fietsen naar Amsterdam en terug, wacht er nu nog een tweede uitdaging: zoveel mogelijk geld

Nadere informatie

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Spreekbeurt, en werkstuk

Spreekbeurt, en werkstuk Spreekbeurt, krantenkring en werkstuk Dit boekje is van: Datum spreekbeurt Datum krantenkring Inleverdatum werkstukken Werkstuk 1: 11 november 2015 Werkstuk 2: 6 april 2016 Bewaar dit goed! Hoe bereid

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je bewust van je kracht

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST

Werkboek MEER KLANTEN OP JOUW MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER KLANTEN DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST Werkboek MEER MANIER! ANNEMIEKE TISSINK KRIJG MEER DOOR MARKETING IN TE ZETTEN OP EEN MANIER DIE BIJ JOU PAST MANIER! Hoofdstuk 1 Nieuwe klanten nodig? Marketing is een vakgebied waar veel om te doen is.

Nadere informatie

Toolkit Sponsorwerving

Toolkit Sponsorwerving 0 Toolkit Sponsorwerving Meedoen aan de DiaBeatit Run heeft zin! Geweldig dat je hebt besloten mee te doen aan de DiaBeatit Run. Jouw deelname als Runner of als ondersteunend teamlid is voor het Diabetes

Nadere informatie

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP

DE AARDE IS OOK. TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS. Mueller/GP DE AARDE IS OOK TOOLKIT: TIPS & IDEEëN VOOR VRIJWILLIGERS Mueller/GP Wilkins/GP Een wereld die draait op schone energie, met rijke bossen en oceanen vol leven. Dat is de wereld volgens Greenpeace. We doen

Nadere informatie

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook

Voorbeeldberichten. Voorbeeldbericht Facebook Voorbeeldbericht Facebook - Ik ga 1 uur non-stop dansen op het dance4life event voor een wereld zonder aids! Als ik 50 euro heb ingezameld, ben ik daarbij en zorg ik ervoor dat maar liefst 5 leeftijdsgenoten

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten

Actiehandleiding. Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Actiehandleiding Beknopte uitleg om je eigen actie op te zetten Inhoud Handleiding Zo maak je een actie aan om een TECS- project te steunen...3 Tips om jouw actie succesvol te maken Een actie starten voor

Nadere informatie

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING

ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING ACTIETOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGINGEN TOOLKIT VOOR SCHOLEN & VERENIGING INTRODUCTIE INTRODUCTIE Wij zijn ontzettend blij en dankbaar dat jullie in actie willen komen voor Spieren voor Spieren! Zoals

Nadere informatie

Boekpromotie via facebook

Boekpromotie via facebook Boekpromotie via facebook een boek om trots op te zijn! E-book met tips over het inzetten van facebook bij je boekpromotie E-book Boekpromotie via Facebook Facebook is een mooi middel om op een makkelijke,

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015. Handboek voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen SamenLoop voor Hoop Papendrecht 2015 Handboek voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veel gestelde vragen 10 tips om geld in te zamelen Wat is SamenLoop voor Hoop? SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau A, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht...

Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media... 7 Publiciteit en Persbericht... Inleiding... 2 Over het Diabetes Fonds... 3 Klaar voor de start?... 4 Stappenplan... 5 Social Media..... 7 Publiciteit en Persbericht... 8 Inspiratie... 9 Inleiding Meedoen aan de DiaBeatit Run #heeftzin!

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie!

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Spreker: Wendy Roos. Alpe d HuZes Opgeven is geen optie! Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Spreker: Wendy Roos 15 november 2014 Uitgangspunten Sponsorwerving is leuk Vertel vanuit je passie je eigen verhaal Het is onze droom dat niemand meer doodgaat

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten

Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten Intuïtief Website Stappen Plan voor een Doorlopende Stroom Klanten 2015 Annie Massop Hart en Ziel Marketing - Alle rechten voorbehouden - 1 Inleiding Dit stappenplan sluit aan op de workshop Hoe je intuïtief

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos Marcel van Kessel/Marco van Nassau 7 maart 2015 Programma Team Sponsorwerving Inleiding Alpe d HuZes

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Rotterdams Ambassadrices Netwerk

Rotterdams Ambassadrices Netwerk De ambassadrice als werver van inburgeraars 1. Inleiding; eigen ervaringen 2 A. Wat is werven 2 B. Het belang van werven 2 C. Verwachtingen 3 D. Rollenspel 4 E. Opdracht 4 2. Voortraject: 4 A. Doel 4 B.

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN

7 gratis tips : ABSToRACT ntdek SCHILDER je eigen stijl EN 7 gratis tips : ABSTRACT ontdek je SCHILDEREN eigen stijl 7 tips om je eigen stijl te ontdekken Ook voor kunstenaars met tablet of zonder tablet Je eigen schilderstijl heeft onder andere met je karakter

Nadere informatie

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport

De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Ik neem je mee De nationale sportweek is onderdeel van de Europese week van de sport Introductie Toolkit Deze toolkit is bedoeld voor alle sportclubs en andere sportaanbieders die Ik neem je mee! op een

Nadere informatie

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland

Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Actie keuze 2 a. Geld voor een rookvrij Nederland Jullie rookvrij hebben Plan te maken voor actie 2 gekozen: Geld ophalen voor KWF Kankerbestrijding om Nederland Maak de maken kwaliteit doelen een van

Nadere informatie

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen

geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Marieke Anthonisse 2011 www.efficiencyfactor.nl https://twitter.com/trainencoachen 27 geweldig efficiënte tips voor werk en thuis! Inhoudsopgave Time Management 3 Email Management 3 Werkplekorganisatie 3 Gewoontevorming 4 Teambuilding 4 Gezinnen met kinderen 5 Administratie en Financiën

Nadere informatie

SPONSORTOOLKIT Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties

SPONSORTOOLKIT Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties SPONSORTOOLKIT Leuke ideeën voor KiKa-sponsoracties Fantastisch dat je mee doet met Run for KiKa! Samen met alle Runners gaan we zoveel mogelijk geld inzamelen voor KiKa: Stichting Kinderen Kankervrij.

Nadere informatie

Run for KiKa Estafette voorbeeldbrieven

Run for KiKa Estafette voorbeeldbrieven Run for KiKa Estafette voorbeeldbrieven Verstuur een brief of een e-mail We hebben een aantal voorbeeldbrieven geschreven om het sponsorwerven nog gemakkelijker te maken. Kies de versie die het beste bij

Nadere informatie

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS?

Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Gewoon zo! WONEN: HOE ONTMOET JE BUURTBEWONERS? Inhoud WELKE INFORMATIE VIND JE IN DIT BOEKJE? Bladzijde 3 - Waarom een boekje over je buurt? Bladzijde 4 - Ontdek je buurt Bladzijde 6 - Een buurtkaart

Nadere informatie

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5

3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 3. Pedagogisch beleid.1.2b Draaiboek jaarfeest BSO 1 van 5 Het BSO- feest is ieder jaar anders. De ene keer is het een playbackshow, een talentenjacht en weer een andere keer een optreden. Afgelopen jaren

Nadere informatie

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1

B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 B a s S m e e t s w w w. b s m e e t s. c o m p a g e 1 JE ONBEWUSTE PROGRAMMEREN VOOR EEN GEWELDIGE TOEKOMST De meeste mensen weten heel goed wat ze niet willen in hun leven, maar hebben vrijwel geen

Nadere informatie

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen

SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden. Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen. 10 tips om geld in te zamelen Postbus 75508 1070 AM Amsterdam Giro 26.000 T (020) 570 05 00 F (020) 675 03 02 www.kwfkankerbestrijding.nl SamenLoop voor Hoop Wegwijzer voor teamleden Wat is de SamenLoop voor Hoop? Veelgestelde vragen

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Stappenplan crowdfunding

Stappenplan crowdfunding Stappenplan crowdfunding Voordat je het crowdfundingsproject online zet, is het handig om over bepaalde aspecten na te denken. Denk bijvoorbeeld aan de presentatie van het project, het doelbedrag en de

Nadere informatie

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen

Waarom ga je schrijven? Om de directeur te overtuigen week 17 20 april 2015 - Schrijfopdrachten niveau B, les 1 Les 1: Een overtuigende tekst schrijven Beantwoord deze vragen: Een mooie manier om te herdenken 1. Waarom is het volgens jou belangrijk om de

Nadere informatie

Promotieplanning Darren Arendse

Promotieplanning Darren Arendse Promotieplanning Darren Arendse 1 Inhoudsopgave Inleiding Blz. 3 Hoofdstuk 1 Onderzoek Blz. 4,5,6 Hoofdstuk 2 Strokenplanning ZIE EXCEL BESTAND Hoofdstuk 3 Uitvoering ZIE EXCEL BESTAND, 7,8,9 Hoofdstuk

Nadere informatie

Wees duidelijk tegen je klanten

Wees duidelijk tegen je klanten Ronald Dingerdis Wees duidelijk tegen je klanten 3 In onze training Klantgerichtheid en communicatie vroeg een cursist me onlangs of je tegen je klant kan zeggen dat hij extreem vervelend is. Dat hij onredelijk

Nadere informatie

Sponsoring voorbeeldmails

Sponsoring voorbeeldmails Sponsoring voorbeeldmails In dit document hebben we een aantal voorbeeldmails opgesteld, die je kunt sturen naar verschillende contacten voor sponsoring. Ter info: dance4life is een brandname en wordt

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging?

Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Hoe organiseer ik een actie voor de Mucovereniging? Heeft u altijd al eens iets willen doen voor de Mucovereniging, maar u weet niet goed wat? Dan helpen wij u daar graag mee verder! In deze informatiegids

Nadere informatie

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging

Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Info@piresearch.nl www.piresearch.nl Stappenplan: maken van een beloningskaart Je kind stimuleren door aanmoediging Een beloningskaart helpt ouders gericht aandacht te besteden aan gewenst gedrag van hun

Nadere informatie

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos

Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel. Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos Sponsorwerving, hoe doe je dat? Met hart en ziel Team Sponsorwerving Marco van Nassau/ Marcel van Kessel Nathaly Westerhoven/ Wendy Roos 21 november 2015 Programma Voorstellen: Team Sponsorwerving Uitgangspunten

Nadere informatie

Oranje Fonds Collecte 2016

Oranje Fonds Collecte 2016 Tips werving en communicatie Fijn dat u meedoet aan de landelijke collecteweek van het Oranje Fonds. Hieronder vindt u verschillende tips om collectanten te werven en uw omgeving op de hoogte te houden

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep

Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Organiseert 09 juni 2012 op Haantjesdag SpinForLife 2012 Carl Verheijen reikt cheque uit aan Kees Stuivenberg van Villa Joep Sensationele apbrengst in 2009 Spinningmarathon van 6 uur voor Villa Joep Woudenberg

Nadere informatie

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden.

Ideeën en tips. Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Ideeën en tips Help ons de droom van Gijs waar te maken: andere zieken kinderen en hun familie eventjes een warm nest aanbieden. Fondsenwerving is niet moeilijk, ervaar het zelf! G Wat wordt er met het

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les:

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les: Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen "Welkom,." Introductiefase bij de eerste les: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie

Nadere informatie

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT.

KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. KLEINE STAPPEN, VEEL RESULTAAT. IT-specialisten, managers en consultants maken al jaren gebruik van de PDCA-cyclus methode (Plan-Do-Check-Act) om processen te optimaliseren. Zij zoeken dan steeds naar

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN

10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN 10 DIRECT TOEPASBARE TIPS VOOR MEER KLANTEN Ervaar zelf hoe je met weinig moeite, meer klanten krijgt! Door Theo de Kleijn helpt zelfstandig ondernemers aan meer klanten Theo de Kleijn www.theodekleijn.nl

Nadere informatie

Groeten. Wie groet je? Hoe laat? Welke woorden gebruik je?

Groeten. Wie groet je? Hoe laat? Welke woorden gebruik je? Groeten Je gaat deze week heel veel mensen groeten. Schrijf op wie je groet, hoe laat het is en wat je zegt. Groeten Tijden/morgen/middag/avond Het schrijven van de woorden Wie groet je? Hoe laat? Welke

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO!

CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO! CREATIEF CONCEPTEN OP BASIS VAN CREATIVITEIT HOE? ZO! INHOUDSOPGAVE STARTFASE VOORAF - IS HET EEN ONDERWERP VOOR CREATIVITEIT? - ANALYSEVRAGEN - BRIEFING MET PROBLEEMEIGENAAR DE CREATIEVE SESSIE - SPELREGELS

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding

Inhoudsopgave. Inleiding Handboek Inhoudsopgave Inleiding... 1 Thema... 2 1. Aan de slag... 3 2. Waar beginnen?... 4 2.1 WANNEER?... 4 2.2 AANMELDEN ALS ORGANISATOR... 5 2.3 SAMENSTELLEN VAN EEN TEAM... 5 2.4 WAARVOOR MOETEN WE

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Breng jouw project via social media onder de aandacht!

Breng jouw project via social media onder de aandacht! Breng jouw project via social media onder de aandacht! Hieronder vind je enkele tips en voorbeeldberichten die gebruikt kunnen worden op de Facebook-pagina en Twitter-account van je club.... Facebook Tip

Nadere informatie

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e

D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e T e k s t e n i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e 4 D e i n d e l i n g v a n j e w e b s i t e Welke webpagina s heb je nodig? De homepagina, deze noem je Home Blog Diensten of producten Salespage

Nadere informatie

ADHD: je kunt t niet zien

ADHD: je kunt t niet zien ➂ ADHD: je kunt t niet zien Je ziet het niet aan de buitenkant. Je kunt niet gelijk naar iemand kijken en zeggen: die heeft ADHD. Dat kan een voordeel zijn. Als iemand niet weet dat jij het hebt, dan kunnen

Nadere informatie

ERN. Klantgericht handelen. Taak. Doelen. Werk jij ook zo klantgericht dat elke klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat?

ERN. Klantgericht handelen. Taak. Doelen. Werk jij ook zo klantgericht dat elke klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat? VERKOPER Klantgericht handelen Joop heeft zojuist een wasmachine aan een klant verkocht. En hij heeft met de klant afgesproken op welke dag en hoe laat de wasmachine wordt afgeleverd. Een monteur zal het

Nadere informatie

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR

MAATSCHAPPELIJKE STAGE HAARLEM UITGEWERKTE PROJECTEN 30 UUR Help de Dierenbescherming Pimp de lespakketten voor de basisschool Vernieuwen en aanpassen van de lespakketten van de Dierenbescherming en leuke interactieve dingen bedenken om de lessen leuker te maken.

Nadere informatie

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten

AVONTURENKAART. Reflectieopdrachten AVONTURENKAART Reflectieopdrachten Je hebt aangegeven dat je het niet weet; je hangt niet erg aan je huidige baan maar hebt ook niet de ambitie om naar een andere baan op zoek te gaan. Geef hieronder kort

Nadere informatie

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol?

Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? Sporten Hoe begin je en hoe houd je het vol? De norm is om elke dag minimaal een half uur te bewegen. Veel mensen weten dat sporten gezond is en nemen zichzelf steeds weer voor om het op te pakken. Maar

Nadere informatie

DONATIEWERVING. Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos. 9 maart 2019

DONATIEWERVING. Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos. 9 maart 2019 DONATIEWERVING Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy Roos 9 maart 2019 DONATIEWERVING Hoe krijg jij je streefbedrag bijeen? Team Sponsorwerving Nathaly Westerhoven/Wendy

Nadere informatie

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij

Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Lesbrief bij de voorstelling Aardblij Voor de groepen 1 en 2 van het basisonderwijs (4-6 jaar) Deze lesbrief is te gebruiken bij de voorstelling Aardblij. Aardblij is een voorstelling met zang, acrobatiek

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI

H.A.N.G. PLEKKEN. Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI H.A.N.G. PLEKKEN Heel Aardig? Niet Geweldig! > OP BEZOEK BIJ HET NAI Binnenkort ga je met je klas op bezoek bij het Nederlands Architectuur instituut (NAi). Daar zal je het programma H.A.N.G. plekken volgen.

Nadere informatie

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3

Kop. Romp. Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Lesbrief Zoekgedrag Leerjaar 1-Profiel 1,2,3 Tijd: 45 50 minuten Kop Introductie Introduceer de opdracht kort: Informatie opzoeken op internet gaat snel en is gemakkelijk toegankelijk. Soms is het niet

Nadere informatie

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten.

Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Bij hoofdstuk 16 - vragen. : Ga een boodschap doen in een Nederlandse winkel. Je moet wachten tot je aan de beurt bent. Als je wacht, luister je goed als andere mensen praten. Hoor je mensen vragen stellen?

Nadere informatie