I-B. fè' De NOTA VOOR DE RAAD. i m. uurlijke info. gemeente

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "I-B. fè' De NOTA VOOR DE RAAD. i m. uurlijke info. gemeente"

Transcriptie

1 s I-B o uurlijke info i m JS Q. UJ LU Datum: 27 januari 2006 Nummer raadsnota: ttt-8- Onderwerp: Grondexploitatie De Beiaard Buurstede. De NOTA VOOR DE RAAD Portefeuillehouder: de Boer Bijlagen: 1. Ter inzage: 1. exploitatie-overzicht 2. tekening (toekomstig) openbaar gebied 00 ;o ;CD ;o fè' Voorstel: 1. Voor de uitvoering van de plannen rondom de locatie van de voormalige basisschool De Beiaard de grondexploitatie te openen 2. Vast te stellen de 6 e wijziging van de begroting voor het dienstjaar 2006 Aanleiding In uw vergadering van 21 september 2004 heeft u besloten een artikel 19 procedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op te starten voor het bouwen van een gezondheidscentrum voor huisartsen en tandartsen, een kinderdagverblijf, een onderkomen voor Stichting Prisma en een tweetal appartementengebouwen op het perceel Griegstraat 2, de locatie van de voormalige basisschool De Beiaard. Gedeputeerde Staten hebben bij besluit van 11 juli 2005 (nr ) de verklaring van geen bezwaar op grond van art. 19, lid 1 WRO verleend. De afgifte van de bouwvergunningen zijn inmiddels verleend. Argumenten Zie het ter inzage liggende exploitatie-overzicht Kanttekeningen Zie het ter inzage liggende exploitatie-overzicht Benodigde Middelen Financiën: In de grondexploitatie zijn de te verwachten opbrengsten en kosten opgenomen. De eindwaarde van deze exploitatie bedraagt circa ,- positief, waarbij als een storting in reserve bovenwijkse voorzieningen van , wordt gerealiseerd. Personeel: n.v.t. Overige: n.v.t.

2 WW w Oosterhout Uitvoering Voorafgaande aan de bouw van de 29 appartementen zal een gedeelte van de riolering, die nu in de groenstrook langs de Buurstede ligt, worden verlegd naar de Buurstede. Voor de Griegstraat en het gedeelte van de Sweelinckstraat tussen de Griegstraat en de Marinus de Jongstraat is een herinrichtingsplan gemaakt. Na realisering van alle bouwonderdelen zal dit herinrichtingsplan worden uitgevoerd. HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN OOSTERHOUT, W.H. HUIJBREGTS-SCHIEDON, burgemeester. W.P.H. Redert, secretaris

3 WW w BESLUIT VAN DE RAAD Nummer: 000^)13 DE RAAD VAN DE GEMEENTE OOSTERHOUT; gelezen het voorstel van het college van 27 januari 2006; BESLUIT: 1. Voor de uitvoering van de plannen rondom de locatie van de voormalige basisschool De Beiaard de grondexploitatie te openen. 2. Vast te stellen de 6 e wijziging van de begroting voor het dienstjaar 2006 Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 21 februari 2006.

4 sportvel d age 1 EXPLOITATIEGEBIED BIJ BESLUIT VAN GEMEENTERAAD OOSTERHOUT postadres Postbus 10150, 4900 GB Oosterhout telefoon (0162) stadhuis@oostertiout.nl bezoekadres StotjesveW 10osterhout fax (0162) internet Grondtransactie GVK_Exploitatiegebied l Stadsbedriiven Ingenieursbureau Geo informatie datum: 03 november 2005 schaal: 1:1000

5 WW w Oosterhout TOELICHTING GRONDEXPLOITATIE BUURSTEDE/ BEIAARD SEPTEMBER 2005 ALGEMEEN Historie en totstandkoming project In uw vergadering van 21 september 2004 heeft u besloten een artikel 19 procedure van de Wet op de Ruimtelijke Ordening op te starten voor het bouwen van een gezondheidscentrum voor huisartsen en tandartsen, een kinderdagverblijf, een onderkomen voor Stichting Prisma en een tweetal appartementengebouwen op het perceel Griegstraat 2, de locatie van de voormalige basisschool De Beiaard. Gedeputeerde Staten hebben bij besluit van 11 juli 2005 (nr ) de verklaring van geen bezwaar op grond van art. 19, lid 1 WRO verleend. Binnenkort kan tot afgifte van de bouwvergunning worden overgegaan. Financieel resultaat In de huidige berekeningsprogramma's wordt een eindwaardeberekening uitgevoerd en deze wordt teruggerekend naar contante waarde. Ter verduidelijking: onder de eindwaarde wordt verstaan een berekening waarbij alle investeringen en opbrengsten in een vooraf vastgesteld tijdsbestek naar verwachting gerealiseerd gaan worden. De nominale bedragen worden met de elementen inflatie en rente gecorrigeerd en vervolgens geraamd op het prijspeil dat gelijk is aan het moment van opstelling danwei actualisering van het betreffende plan (ook startwaarde genoemd). De contante waarde is de waarde die, bij een positief resultaat kan worden onttrokken aan de grondexploitatie als de planning loopt zoals voorspeld, of bij een negatieve exploitatie geeft dit aan hoeveel geld er rentedragend moet worden gereserveerd om het uiteindelijke negatieve resultaat te kunnen dekken. Voor de grondexploitatie Beiaard geldt; De eindwaarde bedraagt bij de gehanteerde parameters rente 5%, kostenstijging 3% en batenstijging 0% circa ,- positief in De contante waarde van deze eindwaarde bedraagt circa ,- positief, waarbij een storting in reserve bovenwijkse voorzieningen van ,-- wordt gerealiseerd. Risico's Gezien de voortgang van het project (planfase is afgerond, uitvoering is gestart) zijn dit de grootste risico's behoudens onvoorziene omstandigheden. Thans is de grondexploitatie opgezet op basis van de huidige bekende feiten en de vastgestelde eisen. Voor de volledigheid wordt gewezen op het feit dat uitgegaan is van huidig bekende gegevens, maar dat gezien de fase van het plan hier nog wijzigingen in kunnen komen. Wijzigingen in de huidige gehanteerde uitgangspunten kunnen een effect hebben op de resultaten van de grondexploitatie zoals onderstaand blijkt.

6 Bestemmingsplanwijziging Het vigerend bestemmingsplan liet de bouw van voorliggend initiatief niet toe. Daarom heeft het college in 2002 besloten in te stemmen met de stedebouwkundige uitgangspunten en randvoorwaarden voor deze locatie en hiervoor een zogenaamde artikel 19 lid 1 WRO procedure op te starten. Het initiatief zal bij de herziening van het bestemmingsplan Oosterheide worden meegenomen. Plangebied: Het totale plangebied omvat m2. Dit plangebied is op bijlage 1 aangegeven. TOELICHTING PER POST Verwerving binnen plangebied Het totale plangebied van de grondexploitatie voormalige basisschool de Beiaard aan de Buurstede omvat m 2 Dit gebied betreft de kadastrale percelen sectie M nrs. 4064, 4065, 5551, 5550 (ged.) waar tot december 2003 een schoollocatie was gevestigd. Nadat de Beiaard naar het nieuwe onderkomen aan de Krijtenberg is verhuisd, zijn de gronden weer overgegaan naar de. De gronden zijn ingebracht tegen boekwaarde per Sloopkosten In uw vergadering van 11 mei 2004 heeft u een krediet van ,- ter beschikking gesteld t.b.v. het slopen van de school. Dit krediet was exclusief de sloop van de fundering. Saneringskosten Op het terrein heeft een verkennend bodemonderzoek plaats gevonden. Er is geen bodemverontreiniging aangetroffen. Bouw- en woonrijp maken Voor de Griegstraat en het gedeelte van de Sweelinckstraat tussen de Griegstraat en de Marinus de Jongstraat is een herinrichtingsplan gemaakt. Op basis van dit plan is een begroting opgesteld. Deze begroting is in de exploitatie opgenomen, (bijlage 2) Overige kosten Plankosten In dit plan zijn naast de al gemaakte plankosten voor 2005 planontwikkelingskosten opgenomen voor met name projectleiding en uitgifte bij BWO 450 uur tegen een voorcalculatorisch tarief 2005 van 67,-, alsmede 120 uur voor SB tegen voorcalculatorisch tarief 2005 van 62,- beide gebaseerd op urenplannen Voor 2006 is ook conform urenplan en voorcalculatorisch tarief 2006 opgenomen. De gemaakte en nog te maken plankosten zijn nagenoeg geheel via interne kosten (uren) tot stand gekomen. Kosten archeologisch onderzoek D,r Bij het bouwrijp maken van het terrein zal ter plaatse van de parkeerkelder een zogenaamd 'vlak' worden aangelegd dat zich bevindt op de grens van de bouwvoor en de ongestoorde grond. Eventuele archeologische resten die hierbij zichtbaar worden, zullen in kaart worden gebracht. De verwachting is evenwel dat op deze locatie geen archeologische resten zullen worden aangetroffen. Kosten bodemonderzoeken Hier zijn de kosten voor een uitgevoerd bodemonderzoek opgenomen.

7 Kunstobjecten n.v.t. Stelpost overige geen Administratiekosten Hier is naast de al gerealiseerde kosten voor de komende jaren op basis van de in 2004 ten laste van dit project gebrachte kosten een indicatie voor de komende jaren opgenomen. Financieringskosten Omdat nu gekozen is voor een programma dat de kosten van financiering verwerkt worden in de eindwaarde en de contante waarde, evenals de kostenstijging, is deze post niet meer separaat opgenomen, voor toekomstige uitgaven, wel worden hier de al geboekte uitgaven weergegeven. Als parameter voor renteberekening is 5% aangehouden, zijnde een verantwoord percentage voor de looptijd van deze grondexploitatie. Kosten buiten bestek De kosten vallend onder bouwrijpmaken zijn in feite deels ook buiten plangebied, omdat de infrastructuur, en met name de parkeerhavens anders gesitueerd dienen te worden. Bovenwijkse voorzieningen Conform de vastgestelde gedragslijn wordt er een bedrag per m2 uitgeefbaar terrein aan de reserve Bovenwijkse Voorzieningen toegevoegd. Dit bedrag is vastgesteld op 10,00/m2 per m2 uitgeefbaar. Onvoorzien In de grondexploitatie is een bedrag van 10% van de geraamde kosten bouwrijp maken opgenomen als onvoorzien, zijnde een bestendige gedragslijn. Opbrengsten Met de ontwikkelaar Gebr. Van Wanrooij/ Woningstichting Geertruidenberg zijn afspraken gemaakt omtrent het aantal woningen, de gewenste woningcategorie, prijsklasse, fasering, grondquote en minimale opbrengst voor. In de exploitatie is gerekend met deze opbrengsten (hier is dus geen indexering toegepast). De uitgiften worden in 2006 afgerond. De grondprijs is conform het door de raad vastgesteld grondprijzenbeleid. De parkeerplaats voor ca. 25 auto's zullen voor rekening van de ontwikkelaar worden aangelegd en vervolgens worden overgedragen aan de.

8 Buurstede Resumé november Totale kosten VERWERVING SLOOPKOSTEN BODEMSANERING BOUW- EN WOONRIJPMAKEN OVERIGE KOSTEN ONVOORZIEN Totale baten OPBRENGSTEN Saldo op startwaarde Kostenstijging Batenstijging Rente Eindwaarde Contante waarde

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen.

Beoogd effect: Het voldoende bouwrijpe grond beschikbaar hebben voor het vestigen van bedrijven en daarmee genereren van arbeidsplaatsen. Voorstel aan de raad Nummer: B11-15396 Portefeuille: Economie, Wonen, Cultuur & Dienstverlening Programma: 2.4 Sterke stad Programmaonderdeel: 2.4.1 Werken aan de basis Steller: M.R. Roeffel Afdeling:

Nadere informatie

Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A

Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A ... 1 Grondexploitatie Bedrijventerrein De Munt A... 1 1. Samenvatting...3 2. Analyse Ruimtegebruik...4 3. Bouwprogramma...5 4. Investeringen...6 5. Opbrengsten...8

Nadere informatie

Grondexploitatie Boswonen Emmelhage. behorend bij herziening bestemmingsplan 2015

Grondexploitatie Boswonen Emmelhage. behorend bij herziening bestemmingsplan 2015 Grondexploitatie Boswonen Emmelhage behorend bij herziening bestemmingsplan 2015 Maart 2015 1 Inhoudsopgave Grondexploitatie Boswonen Emmelhage... 1 1. Samenvatting... 3 2. Analyse Ruimtegebruik... 4 3.

Nadere informatie

Nummer : Onderwerp : Actualisatie exploitatie opzetten 2017

Nummer : Onderwerp : Actualisatie exploitatie opzetten 2017 Nummer : 11-05.2017 Onderwerp : Actualisatie exploitatie opzetten 2017 Korte inhoud : Jaarlijks worden de exploitatieopzetten ( Almersma, LTSlocatie en Scherphorn-Noord ) geactualiseerd en ter besluitvorming

Nadere informatie

Grondexploitatie Stedum

Grondexploitatie Stedum Grondexploitatie Stedum Definitief GRONTMIJ EXPLOITATIE RAPPORTEN Grondexploitatie Stedum Definitief Gemeente Loppersum Grontmij Nederland B.V. Assen, 5 april 2012 Verantwoording Titel : Grondexploitatie

Nadere informatie

Exploitatieopzet plan woningbouw locatie Hoofdstraat Heijen.

Exploitatieopzet plan woningbouw locatie Hoofdstraat Heijen. Exploitatieopzet plan woningbouw locatie Hoofdstraat Heijen. Gemeente Gennep Datum: november 2017 Steller: M.Wijdeven Exploitatieopzet plan woningbouw Hoofdstraat Heijen Pagina 1 van 4 Exploitatieopzet

Nadere informatie

Grondexploitatie Westeremden

Grondexploitatie Westeremden Grondexploitatie Westeremden Definitief GRONTMIJ EXPLOITATIE RAPPORTEN Grondexploitatie Westeremden Definitief Gemeente Loppersum Grontmij Nederland bv Assen, 5 april 2012 Verantwoording Titel : Grondexploitatie

Nadere informatie

In hoofdstuk 12 van deze nota zijn de financiële kaders opgenomen voor de grondexploitaties.

In hoofdstuk 12 van deze nota zijn de financiële kaders opgenomen voor de grondexploitaties. Collegevoorstel onder verantwoordelijkheid van Onderwerp Programma : wethouder mw. W.J.F. van der Rijt-van der Kruis : financiële kaders grondexploitaties : Wonen Voorstelnummer : 16.30 Info bij afdelingshoofd

Nadere informatie

! -PAS bv I Consultsncy A Interim PlANtCOf*OM«a GEBrtOSONTWIRKEUNG

! -PAS bv I Consultsncy A Interim PlANtCOf*OM«a GEBrtOSONTWIRKEUNG ! -PAS bv I Consultsncy A Interim PlANtCOf*OM«a GEBrtOSONTWIRKEUNG Notitie Aan Onderwerp Betreft Projectnummer Datum Hans van der Vlist Advies dekking kosten hoofdinfrastructuur Suiker Unie Puttershoek

Nadere informatie

Grondexploitatie Nijkerkerveen deelplan 2 Dorp Versie 1 mei Grondexploitatie Nijkerkerveen deelplan 2, Dorps deel

Grondexploitatie Nijkerkerveen deelplan 2 Dorp Versie 1 mei Grondexploitatie Nijkerkerveen deelplan 2, Dorps deel Grondexploitatie Nijkerkerveen deelplan 2, Dorps deel 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemeen 3 1.1 Inleiding 1.2 Begrenzing plangebied 1.3 Ruimtegebruik en programma 1.4 looptijd complex Nijkerkerveen deelplan

Nadere informatie

JRK. ŭ V. Zwolsehoek, fase 4. Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting

JRK. ŭ V. Zwolsehoek, fase 4. Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting 2016 07316 ŭ V JRK Zwolsehoek, fase 4 Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting i s INHOUDSOPGAVE Zwolsehoek, fase 4 1 Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad

Nota van B&W. Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Onderwerp Afsluitend krediet woonrijpmaken Monacopad Nota van B&W Portefeuille J. Nieuwenburg Auteur Mevr. I.M.C. Vlugt Telefoon 5113679 E-mail: i.vlugt@haarlem.nl SO/PM Reg.nr. 226228 Te kopiëren: A,B,C,D

Nadere informatie

IB â fa. Oranjewijk, fase I. Grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting

IB â fa. Oranjewijk, fase I. Grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting IB 2016 00398 â fa Oranjewijk, fase I Grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting u Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 1.1 VAN HISTORIE NAAR DE HUIDIGE SITUATIE 3 2. UITGEEFBAAR GEBIED EN PROGNOSE

Nadere informatie

Dhr. dr. M.G.M. van der Poel

Dhr. dr. M.G.M. van der Poel Onderwerp Uitgangspunten grondexploitaties 2016 Portefeuillehouder Dhr. dr. M.G.M. van der Poel Datum raadsvergadering 22 december 2015 Samenvatting Het voorstel aan u is om 2 zaken vast te stellen: de

Nadere informatie

Zeewijk, afronding. Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting

Zeewijk, afronding. Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting Zeewijk, afronding Herziening grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting Inhoudsopgave ft ZEEWIJK, AFRONDING 1 HERZIENING GRONDEXPLOITATIE, BESTUURLIJKE SAMENVATTING 1 INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 1.1

Nadere informatie

Memo bij grondexploitatie De Drenkeling 2013

Memo bij grondexploitatie De Drenkeling 2013 Memo bij grondexploitatie De Drenkeling 2013 Gemeente Westvoorne V. 131030 RESIDUEEL 30 oktober 2013 Sander Vonk Inhoudsopgave Inleiding 2 1. Het plan 2 2. Gehanteerde parameters 3 3. Boekwaarde 4 4. Fasering

Nadere informatie

Herberekening grondexploitatie Elserveld-Meeldert

Herberekening grondexploitatie Elserveld-Meeldert Betreft Herberekening grondexploitatie Elserveld-Meeldert Vergaderdatum 14 september 2006 Gemeenteblad 2006 / Agendapunt Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld: - de herberekening van de

Nadere informatie

Onderwerp: Actualisatie grondexploitatie Piramide \ Schoolmeesterswoning

Onderwerp: Actualisatie grondexploitatie Piramide \ Schoolmeesterswoning Aan de gemeenteraad Onderwerp: Actualisatie grondexploitatie Piramide \ Schoolmeesterswoning 5 maart 2013 Gemeentestukken: 2013-248 1. Voorstel Wij stellen u voor: 1. de geactualiseerde grondexploitatie

Nadere informatie

Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens

Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens 1 ... 1 Grondexploitatie Bedrijventerrein Ens... 1 1. Samenvatting... 3 2. Analyse Ruimtegebruik... 4 3. Bouwprogramma... 5 4. Investeringen... 6 5. Opbrengsten...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stedenbouwkundig ontwerp. Kwaliteitsplan IBOR Maasdriel en IVOR Maasdriel. Nota Aanbestedingsbeleid 2006 Maasdriel

Inhoudsopgave. Stedenbouwkundig ontwerp. Kwaliteitsplan IBOR Maasdriel en IVOR Maasdriel. Nota Aanbestedingsbeleid 2006 Maasdriel Bijlagen 99051231 Inhoudsopgave Bijlage 1: Bijlage 2: Bijlage 3: Bijlage 4: Bijlage 5: Stedenbouwkundig ontwerp Kwaliteitsplan IBOR Maasdriel en IVOR Maasdriel Nota Aanbestedingsbeleid 2006 Maasdriel Overzicht

Nadere informatie

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978

w w Raadsvoorstel (gewijzigd) accoord voor kennisgeving bespreken afwijzen eerst rapport int00978 "l.u-iols C\. ^ tt-oc n.{ GEMEENTE accoord voor kennisgeving aann. w w m I Y \/t f P y s! fr Raadsvoorstel (gewijzigd) bespreken afwijzen eerst rapport raadsvergadering 14-4-2015 agendapunt nummer 15int00978

Nadere informatie

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand.

Argumenten 1.1 Wooninc. realiseert een gedifferentieerd aanbod van huurwoningen, waaronder een aantal met een maximale huursom van 450,- per maand. Raadsvoorstel Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 21 februari 2017 Registratienummer: 2017/05 Agendapunt nummer: 7 Onderwerp Woningbouwproject Barcelona Voorstel 1. Een krediet beschikbaar

Nadere informatie

Oranjewijk, fase I I

Oranjewijk, fase I I u RK 2016.00400 Oranjewijk, fase I I Grondexploitatie, bestuurlijke samenvatting t?. mm! i r- Wĩ: urn i Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 1. INLEIDING 3 1.1 VAN HISTORIE NAAR DE HUIDIGE SITUATIE 3 2. UITGEEFBAAR

Nadere informatie

Actualisatie globaal exploitatieplan Driessen

Actualisatie globaal exploitatieplan Driessen Actualisatie globaal exploitatieplan Driessen 2017 1 Inhoudsopgave Inleiding 1. Aanleiding voor de actualisatie van het globaal exploitatieplan 2. Plangebied en ruimtegebruik 3. Kosten exploitatiegebied

Nadere informatie

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ

WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ SP*. 1 o ï T 3 J- O Jf O Q Ö 5 i ic CN» j UI UI < JE 1 vertrouwel WW 4U^WA^ W &/6/*6 QJ gemeente Q SterhOUt j^ NOTA VOOR DE RAAD ~,.,«~...... ^?;.-U

Nadere informatie

Exploitatie: 7212 Centrumplan fase 2 Klazienaveen

Exploitatie: 7212 Centrumplan fase 2 Klazienaveen Printdatum: 15-09-10 MutatieDatum: 15-09-10 blad: 1 ALGEMEEN Exploitatiecode : 7212 Omschrijving : Centrumplan fase 2 Klazienaveen Startdatum : 01-01-10 Einddatum : 01-01-14 Prijspeildatum : 01-01-10 Periode

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststelling voorlopige exploitatie bestemmingsplangebied AZC/IJsbaan

Onderwerp: Vaststelling voorlopige exploitatie bestemmingsplangebied AZC/IJsbaan Vergadering: 15 mei 2007 Agendanummer: 7 Status: bespreekstuk Behandelend ambtenaar I.W. Ploeg, 0595-447784 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. I.W. Ploeg) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Vaststelling voorlopige

Nadere informatie

Samenvatting exploitatieopzet

Samenvatting exploitatieopzet 1450.67G68 Hoppenbrouwers (expl.plan).xlsm Samenvatting exploitatieopzet Algemeen 10okt12 start exploitatie 01jan12 contante waarde 01jan12 einde exploitatie 01jan17 Prijspeil 01jan12 Looptijd exploitatie

Nadere informatie

oinzicht Zwolle Meerjaren Prognose Vastgoed 2015 Bijlagen

oinzicht Zwolle Meerjaren Prognose Vastgoed 2015 Bijlagen oinzicht Zwolle Meerjaren Prognose Vastgoed 25 Bijlagen INHOUDSOPGAVE GRONDEXPLOITATIES 2. TOTAAL 25 3.2 WONINGBOUW 5.3 BEDRIJVENTERREINEN KANTOREN 2.4 HERSTRUCTURERING 27.5 PARTICULIERE GRONDEXPLOITATIES

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik. Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15-12-2016 16-087 Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Aan de raad, Onderwerp Ontwikkeling Stationsweg 51-55, Bunnik Gevraagde beslissing 1. De kaders

Nadere informatie

Bijlage bij besluit eerste herziening exploitatieplan Vossenakker Noord

Bijlage bij besluit eerste herziening exploitatieplan Vossenakker Noord Bijlage bij besluit eerste herziening exploitatieplan Vossenakker Noord De hierna te nemen besluiten zijn voorzien van toelichtingen. De toelichtingen zijn cursief weergegeven. 1. Algemeen De structuur

Nadere informatie

exploitatieplan LOCATIE CASTOR

exploitatieplan LOCATIE CASTOR LOCATIE CASTOR Locatie Castor (vastgesteld) Locatie Castor Inhoudsopgave Toelichting Hoofdstuk 1 3 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Deel A Omschrijving Exploitatiegebied 2.1 Planbeschrijving 2.2 Ligging van het

Nadere informatie

Bijlagen: 1. Nota Grondbeleid

Bijlagen: 1. Nota Grondbeleid NOTA VOOR DE RAAD Datum: 20 maart 2008 Nummer raadsnota: Onderwerp: Nota Grondbeleid 2008-2012 Portefeuillehouder: De Boer Bijlagen: 1. Nota Grondbeleid 2008 2012 Ter inzage: 1. stukken opiniërende raadsvergadering

Nadere informatie

Grondexploitatie locaties Nagele

Grondexploitatie locaties Nagele Grondexploitatie locaties Nagele September 2016 1 Inhoudsopgave Grondexploitatie locaties Nagele... 1 1. Samenvatting... 3 2. Analyse Ruimtegebruik... 3 3. Bouwprogramma... 4 4. Investeringen... 4 5. Opbrengsten...

Nadere informatie

Gemeente fj Eergen op Zoom

Gemeente fj Eergen op Zoom fj Eergen op Zoom RVB7-2 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Programmanaam en nummer : Actualisatie en afsluiting exploitatie Walcherenstraat : SROB/7/13 Sector : Ruimtelijke Ontwikkeling en Beheer

Nadere informatie

E E R H U G O. De Raad wordt verzocht om de normatieve grondexploitatie van de Horst vast te stellen

E E R H U G O. De Raad wordt verzocht om de normatieve grondexploitatie van de Horst vast te stellen -Raadsver&s Jvï,g 2 ü f "l- 'P O Besluit: Voorstelnummer: E E R H U G O R D Agendanr. Voorstelnr. Onderwerp Aan de Raad, 14 2007-017 normatieve grondexploitatie de Horst Y*T?V- V--X vv3'* v /--' \ M 's

Nadere informatie

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal

Raadsvergadering. Gevraagde beslissing 1. Een uitvoeringskrediet van beschikbaar te stellen voor de herontwikkeling van de Churchillhal RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 9 oktober 2014 14-088 Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie en Anne Frank locatie Aan de raad, Onderwerp Krediet realisatiefase Churchillhal locatie

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL ONTWERPBESLU. Registratienummer 1184020. Behandeld door: 17 maart 2015 A. Bergstra. Afdeling / Team: RO / ROP

RAADSVOORSTEL ONTWERPBESLU. Registratienummer 1184020. Behandeld door: 17 maart 2015 A. Bergstra. Afdeling / Team: RO / ROP RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU Registratienummer 1184020 Datum: Behandeld door: 17 maart 2015 A. Bergstra Afdeling / Team: RO / ROP Onderwerp: Meerjaren Programma Grondexpoitaties (MPG) 2015 Samenvatting:

Nadere informatie

Herberekening Upgrading bedrijventerrein Paalweg

Herberekening Upgrading bedrijventerrein Paalweg Stein Gemeenteblad, no. Agendapunt Bijlagen Aan Betreft Afdeling A De Raad Herberekening Upgrading bedrijventerrein Paalweg Concept-raadsvoorstel Inleiding In de vergadering van 31 mei 2001 is de laatste

Nadere informatie

atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst

atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst WW w gemeente QoSterhOUt NOTA VOOR DE RAAD atum: 24 augustus 2007 Nummer raadsnotav 007073 nderwerp: Planschadeverzoeken met betrekking tot plaatsing GSM-mast in Dorst Portefeuillehouder: de Boer Bijlagen:

Nadere informatie

Bouwgrondexploitatie Rapportage 3e kwartaal 2010

Bouwgrondexploitatie Rapportage 3e kwartaal 2010 Bouwgrondexploitatie Rapportage 3e kwartaal 2010 1 Inleiding Naar aanleiding van de bespreking van het rapport van bevindingen van de accountant over de controle van de jaarrekening 2009 heeft het audit

Nadere informatie

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2011

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2011 Casenummer 10G201949 Registratienr. 395792 / 395792 Herziening grondexploitaties per 1 januari 2011 Toe te passen grondslagen 3 december 2010 Sector Personeel en Financiën Afdeling Grondzaken Inleiding

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een aanvullend krediet van ,= voor realisatie Bedrijvenpark Sterckwijck.

Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een aanvullend krediet van ,= voor realisatie Bedrijvenpark Sterckwijck. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot beschikbaarstelling van een aanvullend krediet van 10.084.370,= voor realisatie Bedrijvenpark Sterckwijck. Nummer: 25. AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer,

Nadere informatie

Herziene exploitatiebegroting Dijkshorn. Peildatum: 31 december 2013

Herziene exploitatiebegroting Dijkshorn. Peildatum: 31 december 2013 Herziene exploitatiebegroting Dijkshorn Peildatum: december 0 Inhoudsopgave. Algemeen...... Financiële uitgangspunten.... Kosten en opbrengsten..... 4. Begrotingsresultaat (box en )... 4. Kosten........

Nadere informatie

exploitatieplan 4E HERZIENING EXPLOITATIEPLAN '1E MELMSEWEG'

exploitatieplan 4E HERZIENING EXPLOITATIEPLAN '1E MELMSEWEG' 4E HERZIENING EXPLOITATIEPLAN '1E MELMSEWEG' 4e herziening '1e Melmseweg' (ontwerp) Inhoudsopgave Exploitatieplan 1e Melmseweg 3 Hoofdstuk 1 3 Inleiding Hoofdstuk 2 Deel A Omschrijving exploitatiegebied

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeentehuis VERTROUWELIJK. Verplaatsing Meyn 10 / 29 27 april 2010. R.J. Limburg/PSO E. Taams. Verplaatsing Meyn en fase 2 Bombraak

Raadsvoorstel. Gemeentehuis VERTROUWELIJK. Verplaatsing Meyn 10 / 29 27 april 2010. R.J. Limburg/PSO E. Taams. Verplaatsing Meyn en fase 2 Bombraak VERTROUWELIJK Titel Nummer Datum Verplaatsing Meyn 10 / 29 27 april 2010 Gemeentehuis Bezoekadres Kerkbuurt 4, 1511 BD Oostzaan Postadres Postbus 15, 1510 AA Oostzaan Telefoon 075 684 7777 Fax 075 684

Nadere informatie

Toelichting Herziene Grondexploitatie Dijkshorn

Toelichting Herziene Grondexploitatie Dijkshorn Toelichting Herziene Grondexploitatie Dijkshorn Peildatum: 31 december 2014 Inhoudsopgave 1. Algemeen..... 2 2. Financiële uitgangspunten... 3 3. Kosten en opbrengsten..... 4 3.1 Begrotingsresultaat (box

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I

RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I RAADSVOORSTEL EN ONTWERPBESLU I Agendanummer Registratienummer raad 631330 Behorend bij het B&W-advies met registratienummer 631329 Moet in elk geval behandeld zijn in de raadsvergadering van de gemeente

Nadere informatie

Gemeente Haarlem. Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder

Gemeente Haarlem. Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder Gemeente Haarlem Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Intos in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/748726 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.1 Duurzame stedelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer

Agendapunt: Meppel, Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Agendapunt: Meppel, Aan de Gemeenteraad. Raadsvoorstel nr. Onderwerp: Vaststellen Grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer Voorgesteld besluit 1.) De grondexploitatie Winkelcentrum Oosterboer (conform

Nadere informatie

Argumenten 1.1 De voorgestelde bedrijfsverplaatsing past goed binnen de kaders van Larenstein.

Argumenten 1.1 De voorgestelde bedrijfsverplaatsing past goed binnen de kaders van Larenstein. Portefeuillehouder Datum raadsvergadering drs A.J. Ditewig 22 november 2012 Datum voorstel 16 oktober 2012 Agendapunt Onderwerp Bedrijfsverplaatsing naar Larenstein De raad wordt voorgesteld te besluiten:

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Onderwerp : Kostenverhaalbesluit locatie L. van Zandwijk Autotransport B.V., Veensesteeg te Veen

Raadsvoorstel. Onderwerp : Kostenverhaalbesluit locatie L. van Zandwijk Autotransport B.V., Veensesteeg te Veen Raadsvoorstel Vergadering: : 27 juni 2006 Agendanummer : 7 Opiniërende vergadering: 13 juni 2006 Portefeuillehouder : W.H. van der Hoeven Onderwerp : Kostenverhaalbesluit locatie L. van Zandwijk Autotransport

Nadere informatie

Raadsvoorstel. : Havenkom / De Nieuwe Wipmolen. Voorstel:

Raadsvoorstel. : Havenkom / De Nieuwe Wipmolen. Voorstel: Raadsvoorstel Vergadering : 1 maart 2006 Nummer : Raad 2006/019 Datum voorstel : 31 januari 2006 Portefeuillehouder Primaathouder Onderwerp : Jaap de Gruijter 078 69 21 316 j.de.gruijter@alblasserdam.nl

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland. Herziening grondexploitatie Bedrijventerrein Boterberg Zuid Oldemarkt

Gemeente Steenwijkerland. Herziening grondexploitatie Bedrijventerrein Boterberg Zuid Oldemarkt Gemeente Steenwijkerland Herziening grondexploitatie Bedrijventerrein Boterberg Zuid Oldemarkt Stafafdeling Ontwikkeling Steenwijk januari 2007 1. Inleiding Het bestemmingsplan bedrijventerrein Boterberg

Nadere informatie

Exploitatieplan De Afhang

Exploitatieplan De Afhang Exploitatieplan De Afhang Herziening 2014 Op structurele onderdelen Toelichting en Regels 17 Datum: 1 april 2014 Eerste vaststelling exploitatieplan: 14 december 2010 Datum onherroepelijk: 19 oktober 2011

Nadere informatie

Reactienota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Exploitatieplan Spijkvoorderenk 2 e herziening

Reactienota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen. Exploitatieplan Spijkvoorderenk 2 e herziening Reactienota Zienswijzen en ambtshalve wijzigingen Exploitatieplan Spijkvoorderenk 2 e herziening Gemeente Deventer oktober 2012 INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 ZIENSWIJZEN... 3 LEESWIJZER... 4 2 ZIENSWIJZE

Nadere informatie

*<BARCODE>* Datum vergadering gemeenteraad 1 Raadsvoorstelnummer Agendapunt. 24 juni 2014 RV/14/ Begrotingsprogramma

*<BARCODE>* Datum vergadering gemeenteraad 1 Raadsvoorstelnummer Agendapunt. 24 juni 2014 RV/14/ Begrotingsprogramma Datum vergadering gemeenteraad 1 Raadsvoorstelnummer Agendapunt 24 juni 2014 RV/14/00439 Voorstel ingebracht door Begrotingsprogramma Portefeuillehouder Onderwerp H.Achterberg Wonen I.J. Lautenbach Herziening

Nadere informatie

Notitie GREX Voorzieningencluster

Notitie GREX Voorzieningencluster Notitie GREX Voorzieningencluster Betreft : Grondexploitatie Voorzieningencluster Leerdam Datum : 30 mei 2018 Afgelopen periode is gewerkt aan het plan voor de invulling van het Voorzieningencluster en

Nadere informatie

Complex: De Draai 23-feb-16. Startdatum exploitatie (voor startwaarde): dag : 1 maand : 1 jaar : 2009

Complex: De Draai 23-feb-16. Startdatum exploitatie (voor startwaarde): dag : 1 maand : 1 jaar : 2009 7e herziening Grex De Draai 2016 BOEKJE (februari 2016) Complex: De Draai 23-feb-16 Plansaldo op startwaarde: 1.673.919 Plansaldo op eindwaarde: -5.326.185 Rentekosten: -11.211.540 Contante waarde per:

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Onderwerp: Openen Exploitatie Stijn Streuvelslaan Registratienummer: 00539526 Op voorstel B&W d.d.: 28-04-2015 Datum vergadering: 07-07-2015 Portefeuillehouder: Helm Verhees

Nadere informatie

OPENBAAR tussentijds Meerjaren Programma Grondzaken 2017

OPENBAAR tussentijds Meerjaren Programma Grondzaken 2017 OPENBAAR tussentijds Meerjaren Programma Grondzaken 2017 Vlaardingen, (peildatum 1 juli 2017) De Eilanden, fase 2 INHOUDSOPGAVE Inleiding... 3 1 Planning en resultaten... 4 1.1 Planning... 4 1.2 Resultaten...

Nadere informatie

Financieel Raamwerk. Larikslaan. Financieel raamwerk Larikslaan 1 Grondbedrijf

Financieel Raamwerk. Larikslaan. Financieel raamwerk Larikslaan 1 Grondbedrijf Financieel Raamwerk Larikslaan Financieel raamwerk Larikslaan 1 Grondbedrijf Gemeente Leusden Afdeling Bedrijfsvoering, Grondbedrijf Oktober 2017 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel. Onderwerp: Haalbaarheid vervangende nieuwbouw basisschool De Glashorst GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 30 oktober 2014 Raadsvergadering : 18 december 2014 Agendapunt : Bijlage(n) : 6 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Gemeente Steenwijkerland. Grondexploitatie Uitbreiding Willemsoord

Gemeente Steenwijkerland. Grondexploitatie Uitbreiding Willemsoord Gemeente Steenwijkerland Grondexploitatie Uitbreiding Willemsoord Stafafdeling Ontwikkeling Steenwijk november 2007 Inhoudsopgave 1 OPPERVLAKTEANALYSE...4 2 BOUWPROGRAMMA...7 3 INVESTERINGEN...8 3.1 VERWERVING...8

Nadere informatie

Meerjarenprogramma Grondbedrijfsfunctie voorjaar 2017

Meerjarenprogramma Grondbedrijfsfunctie voorjaar 2017 Meerjarenprogramma Grondbedrijfsfunctie voorjaar 2017 Gemeente Boxtel Versie 1.0 9 mei 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Gemeente Boxtel Inhoud 1. Inleiding... 4 2. De portefeuille: samenvatting financiële

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 285075 Van Bree, 9287 FBV El. Jaarstukken 2008 en begroting 2010 Regionaal Bedrijventerrein Twente

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT. 285075 Van Bree, 9287 FBV El. Jaarstukken 2008 en begroting 2010 Regionaal Bedrijventerrein Twente SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 285075 Van Bree, 9287 FBV El ONDERWERP Jaarstukken 2008 en begroting 2010 Regionaal Bedrijventerrein

Nadere informatie

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl

Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Vergadering gemeenteraad d.d. 28 februari 2019 Agenda nummer 6 Portefeuillehouder: wethouder de heer IJ.J. Rijzebol Onderwerp: Beschikbaarstelling krediet sanering locatie Zwet 40 te Delfzijl Korte inhoud:

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen

Aanbiedingsformulier BESLUITEN. Korte overwegingen Aanbiedingsformulier Onderwerp Uitgifte in erfpacht van een perceel grond aan de Wassenaarseweg aan het Rijnlands Zeehospitium te Katwijk BESLUITEN Behoudens advies van de commissie voor Economische zaken,

Nadere informatie

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012

: Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Katwijk aan den Rijn 2012 Aan de gemeenteraad Zaaknummer : 2012-23744 Programma : Wonen en ruimte Onderwerp : Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan "Katwijk aan den Rijn 2012 Katwijk, 18 december 2012 Inleiding Bestemmingsplan

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/84

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/84 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 24-11-2015 Nummer voorstel: 2015/84 Voor raadsvergadering d.d.: 08-12-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

GRONDEXPLOITATIE COMPLEX 45 DE FLIER

GRONDEXPLOITATIE COMPLEX 45 DE FLIER GRONDEXPLOITATIE COMPLEX 45 DE FLIER 2013-2040 Berekeningsdatum: 1 maart 2013 Verwacht einde exploitatie: 31 december 2040 Vastgesteld door Raad: 25 april 2013 Registratienummer: Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2009

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2009 Gemeente Hengelo Toe te passen grondslagen Herziening grondexploitaties per 1 januari 2009 Toe te passen grondslagen 27 oktober 2008 Sector Financiën en bedrijfsvoering Toe te passen grondslagen Gemeente

Nadere informatie

10raad juli 2010

10raad juli 2010 10 A.Visser / C.Sandkuijl 040-2083435/2083647 avi@valkenswaard.nl csa@valkenswaard.nl 10raad00443 29 juli 2010 Actualisatie bouwgrondexploitatie Lage Heide (voormalig Valkenswaard-Zuid) Nadat uw raad in

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007

Datum Agendapunt Documentnummer. 2 april 2013 R04S007 Datum Agendapunt Documentnummer R04S007 Onderwerp Grondtransactie Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De realisatie van het nieuwbouwplan van Wolter Koops Transport (WKT) op Trekkersveld III door verkoop

Nadere informatie

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162

Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Raadsvergadering d.d. Casenummer Raadsvoorstelnummer Raadsvoorstel 10 september 2009 AB09.00730 RV2009.162 Gemeente Bussum Kredietvotering Uitvoeringsfase Spoorzone Zuid Gewestlocatie Brinklaan 35 Postbus

Nadere informatie

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties

Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Vergadering gemeenteraad d.d. 20 december 2018 Agenda nummer 7 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.A. Ronde Onderwerp: Afsluiting van de grondexploitaties Korte inhoud: De grondexploitaties Delfzijl-Noord,

Nadere informatie

GREX & DEX gezamelijk DEX Exploitatie NCW berekening

GREX & DEX gezamelijk DEX Exploitatie NCW berekening GREX & DEX gezamelijk 2012012 DEX Exploitatie NCW berekening DUURZAME OPLOSSING Vertical farm aanvangsjaar TOTALE NCWWAARDE 41.601.688 prijspeil 2.011 grond 2012 kosteninflatie 1,00% inv. 1 2013 opbrengsteninflatie

Nadere informatie

1 e Wijziging begroting Venlo GreenPark. (bedrijvenschap BusinessPark Venlo)

1 e Wijziging begroting Venlo GreenPark. (bedrijvenschap BusinessPark Venlo) 1 e Wijziging begroting Venlo GreenPark (bedrijvenschap BusinessPark Venlo) 1. Inleiding Voor u ligt de eerste bijstelling van de begroting van het bedrijvenschap BusinessPark Venlo, ook wel genoemd Venlo

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: 11 Sliedrecht, 14 september 2007 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten september 2007 Samenvatting: Hierbij ontvangt u een voorstel

Nadere informatie

De gemeente hanteert marktconforme prijzen. De gemeente mag winst maken ten bate van de gemeenschap en de ontwikkeling van kostbare voorzieningen.

De gemeente hanteert marktconforme prijzen. De gemeente mag winst maken ten bate van de gemeenschap en de ontwikkeling van kostbare voorzieningen. De gemeente maakt gebruik van de instrumenten verwerven, Wet voorkeursrecht gemeenten en onteigening. Vanuit de positie van actief grondbeleid richt de gemeente zich, indien nodig, op samenwerking met

Nadere informatie

12 Stiens, 22 december 2015

12 Stiens, 22 december 2015 12 Stiens, 22 december 2015 Raadsvergadering: 11 februari 2016 Voorstelnummer: 2016/3 Portefeuillehouder: G. Visser Behandelend ambtenaar: Anne den Herder E-mail: a.denherder@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr.

Nadere informatie

Grondexploitatie Marknesse Zuid, fase 3

Grondexploitatie Marknesse Zuid, fase 3 Grondexploitatie Marknesse Zuid, fase 3 September 2016 1 Inhoudsopgave Grondexploitatie Marknesse Zuid, fase 3... 1 1. Samenvatting... 3 2. Analyse Ruimtegebruik... 3 3. Woningbouwprogramma... 5 4. Investeringen...

Nadere informatie

Bijlagen Exploitatieplan Zuidbroek Vleugelschool/Sporthal

Bijlagen Exploitatieplan Zuidbroek Vleugelschool/Sporthal Bijlagen Exploitatieplan Zuidbroek Vleugelschool/Sporthal Betreft Exploitatieplan voor de Vleugelschool en de Sporthal, gelegen in Zuidbroek Status Vastgesteld Datum november 2010 Kaarten A. Kaart Bestemmingsplan

Nadere informatie

Algemene uitgangspunten

Algemene uitgangspunten Almersma Algemene uitgangspunten Huidig boekjaar Jaar van afsluiting 2016 2027 Verkoopprijzen Gewone Betere Exclusieve Van m 2 Tot m 2 ligging ligging ligging Som product Som product Som product Meer m

Nadere informatie

Toelichting Grondexploitatie 2013. Waalsprong. 16 april 2013

Toelichting Grondexploitatie 2013. Waalsprong. 16 april 2013 Toelichting Grondexploitatie 2013 Waalsprong 16 april 2013 Inhoud Uitgangspunten GREX 2013 Verschillenanalyse t.o.v. GREX 2012 Risicoanalyse 2 GRONDEXPLOITATIE 2013 3 Herijking grondprijzen Grondprijzen

Nadere informatie

Kredietaanvraag Kaj Munckweg

Kredietaanvraag Kaj Munckweg gemeente Haarlemmermeer Onderwerp Portefeuillehouder J.J. Nobel Steiler F. Bonajo Collegevergadering 14 november 2006 Raadsvergadering 14 december 2006 Samenvatting In dit raadsvoorstel wordt verzocht

Nadere informatie

Onderwerp: Damwand De Schans / Grondexploitatie Transferium Slikkerveer

Onderwerp: Damwand De Schans / Grondexploitatie Transferium Slikkerveer Aan de gemeenteraad Onderwerp: Damwand De Schans / Grondexploitatie Transferium Slikkerveer 24 april 2012 1. Voorstel Voorgesteld wordt: 1.1. een budget beschikbaar te stellen vanuit de vrije reserve voor

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark. Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark. Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Project Prinsessenpark Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. het bestemmingsplan Prinsessenhof met identificatienummer NL.IMRO.0542.BPPrinsessenhof-va01

Nadere informatie

10e herziening Grex De Draai 2019

10e herziening Grex De Draai 2019 10e herziening Grex De Draai 2019 werkexemplaar (januari 2019) Complex: De Draai 18-feb-19 Plansaldo op startwaarde: 10.931.243 Plansaldo op eindwaarde: 8.595.908 Rentekosten: -5.187.491 Contante waarde

Nadere informatie

Voorstel Gemeenteraad VII- E

Voorstel Gemeenteraad VII- E Voorstel Gemeenteraad VII- E Onderwerp Portefeuillehouder Herziening grondexploitatie Usseler Es Jeroen Hatenboer agendaletter (E) Programma SO Aangeboden aan Raad 21 oktober 2014 Stuknummer Corsanummer

Nadere informatie

Grondexploitatie Beekweide 2017

Grondexploitatie Beekweide 2017 Inhoud Ontwikkelingen Grondexploitatie 2017: o Terugkijken: investeringen en verkopen 2016 o Vooruitkijken: nieuwe regelgeving commissie BBV, prognose woningbouwprogramma 2017 en verder Toekomstperspectief

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing:

Raadsvoorstel. Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: Onderwerp: Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. de grondexploitatie Krimpenerwaard College vast te stellen; 2. de voorziening ter dekking van de

Nadere informatie

Torteltuin. Berekening opbrengsten uit ontwikkeling woningbouw (11 mei 2007) Inhoud:

Torteltuin. Berekening opbrengsten uit ontwikkeling woningbouw (11 mei 2007) Inhoud: BIJLAGE I Torteltuin Berekening opbrengsten uit ontwikkeling woningbouw (11 mei 2007) Inhoud: Algemene uitgangspunten Model 1 (Vereniging De Dolderse Torteltuin) Model 2 (Volledig dure woningen) Model

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14

Raadsvoorstel. Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Raadsvoorstel Bevoegdheid Raad Vergadering Gemeenteraad Oirschot Vergaderdatum: 31 mei 2011 Registratienummer: 2011/43 Agendapunt nummer: 14 Onderwerp Aanvullende akoestische voorzieningen Sporthal de

Nadere informatie

*Z02803FAC59* nummer : onderwerp : Voorstel met betrekking tot de exploitatie van het project Broekpolder gemeenten Beverwijk en Heemskerk

*Z02803FAC59* nummer : onderwerp : Voorstel met betrekking tot de exploitatie van het project Broekpolder gemeenten Beverwijk en Heemskerk *Z02803FAC59* nummer : onderwerp : Voorstel met betrekking tot de exploitatie van het project Broekpolder gemeenten Beverwijk en Heemskerk Aan de raad, Inleiding Er zijn drie aanleidingen voor dit voorstel:

Nadere informatie

Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. Nr.:

Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. Nr.: Preadvies Portefeuillehouder : R.A.J.M. van Eijkeren Datum collegebesluit : 6 november 2012 Corr. Nr.: 2012.10602 Onderwerp : Voorstel inzake geactualiseerde grondexploitatie en geactualiseerd exploitatieplan

Nadere informatie

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2013

Herziening grondexploitaties per 1 januari 2013 Herziening grondexploitaties per 1 januari 2013 Toe te passen grondslagen 6 december 2012 Sector Personeel en Financiën Afdeling Grondzaken Inleiding Net als voorgaande jaren worden ook dit jaar de uitgangspunten

Nadere informatie

Ontwerp exploitatieplan 1 e Melmseweg

Ontwerp exploitatieplan 1 e Melmseweg Ontwerp exploitatieplan 1 e Melmseweg Tweede (structurele) herziening Ontwerp exploitatieplan Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Inleiding 3 Hoofdstuk 2 Deel A Omschrijving exploitatiegebied 2.1 Planbeschrijving

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder

Collegebesluit. Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Collegebesluit Onderwerp Verkoop kavel aan Mooie Nel BV en NK Vastgoed in de Noordkop Waarderpolder Nummer 2018/716632 Portefeuillehouder Roduner, F.J. Programma/beleidsveld 4.3 Grondexploitaties Afdeling

Nadere informatie