Notulen. De bewaarder en het bestuur van de bewaarstichting zijn niet aanwezig omdat er geen belangrijke besluiten hoeven te worden genomen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Notulen. De bewaarder en het bestuur van de bewaarstichting zijn niet aanwezig omdat er geen belangrijke besluiten hoeven te worden genomen."

Transcriptie

1 Notulen Betreft: Notulen participantenvergadering Alpha High Performance Fund Locatie: Maastoren 43 fl, Wilhelminakade 1, Rotterdam Datum: 29 juni 2017 Aanvang: uur Aanwezigen - Harry Geels (voorzitter) - Frans Schreiber (fondsbeheerder) - Oxana Kucherenko (secretaris) - 9 participanten: (inclusief heren Geels en Schreiber, die zelf ook participant zijn) Harry Geels, de voorzitter, opent de vergadering om uur en stelt de aanwezigen voor aan de participanten van het Alpha High Performance Fund. De bewaarder en het bestuur van de bewaarstichting zijn niet aanwezig omdat er geen belangrijke besluiten hoeven te worden genomen. Voor de vergadering heeft de beheerder een Powerpoint-presentatie gemaakt die als leidraad dient bij de vergadering. Deze kan na de vergadering op verzoek aan de participant worden opgestuurd. Er worden negen onderdelen besproken tijdens de vergadering: Agenda 1. Ontwikkelingen All Markets Fund. 2. Ontwikkelingen Alpha Future Spread Fund 3. Ontwikkelingen Alpha Global Index Trader 4. Ontwikkelingen Dutch Darlings Fund 5. Toelichting op voorgenomen besluit tot herinvoering van performance fee van 15% voor het Alpha Future Spread Fund en besluit over invoering hiervan 6. Ontwikkelingen Altaica 7. Aanpassing in- en uitstapkosten van de fondsen 8. Bespreking jaarstukken Alpha High Performance Fund 9. Décharge aan de beheerder voor het gevoerde beleid Agendapunt 1: Ontwikkelingen All Markets Fund Het All Markets Fund (AMF) heeft het over 2016 zeer goed gedaan. Het had een rendement van ruim 8%, terwijl zijn peers als Transtrend bleef steken op 4% en Man AHL div markets op -7%. Ook de eerste helft van 2017 is weer goed, het fonds staat al weer op +9%.

2 Het gemiddelde rendement van het AMF vanaf mei 2009 is rond de 7%, terwijl de Dow Jones Credit Suisse index voor CTA fondsen ongeveer 1% gemiddeld heeft gedaan. Een van de redenen dat het AMF het beter doet, is dat het fonds zich onderscheid ten opzichte van andere fondsen, doordat het behalve trendvolgende, ook swingsystemen handelt. Andere fondsen doen dat niet of minder, omdat zij hiervoor te groot zijn geworden. Door deze swingmodellen kan het fonds gebruik maken van veel kortere bewegingen in de markt dan zijn collega s. Verder kan het AMF goed met moeilijke tijden voor aandelen omgaan. In onderstaande tabel is te zien dat wanneer (AEX) aandelen het moeilijk hebben (meer dan 3% verlies in een maand), het AMF meestal een positieve maand heeft of soms een negatieve, maar dan met veel lager verlies. Dit, terwijl het gemiddelde rendement van het AMF niet ver van dat van aandelen ligt (7% versa 8%) : NB: daar de gewichten (allocaties) van de trendvolgende modellen sinds 2015 relatief zijn verzwaard, zijn de jaarrendementen ook gestegen. Daarom is het doelrendement (en verwachte rendement) van het AMF 8%. Dat het AMF goed presteert in hectische tijden wordt nog duidelijker, wanneer de slechtste maanden/perioden van de AEX sinds 2009 op een rijtje zetten:

3 5% 0% -5% AEX All Markets Fund 1 6 m rt'1 1 a u g m e i (1 7 )ju n'1 6 (1 0 )fe b'1 6 d e c ' a u g '1 5 m e i+ju n i d e c '14 fe b ' s ep '1 1 a u g % -15% Dus het fonds zorgt voor een goede spreiding voor de belegger. 1. Vraag participant: Is het All Markets Fund beter dan zijn concurrenten, Transtrend en MAN AHL (vanaf mei 2009) doordat het fonds kleiner is wat betreft beheerd vermogen? Antwoord fondsbeheerder: Het fonds is anders: de grotere, genoemde concurrenten leggen meer de nadruk op trendvolgende systemen. Het All Markets Fund heeft ook swingsystemen die profiteren als de markten meer zijwaarts gaan. In de afgelopen jaren hebben veel markten per saldo zijwaartse bewegingen gezien. Daar heeft het All Markets Fund van geprofiteerd. Daarnaast is het inderdaad zo dat de hier genoemde concurrenten erg groot zijn en soms bij signalen niet zomaar kunnen handelen. Het zou ook kunnen dat zij de koersen zelf beïnvloeden. Het All Markets Fund is kleiner zodat het bij transacties minder koersimpact heeft. Zou die koersimpact op enig moment wel ontstaan dan gaat het fonds soft-closed. Grote fondsen hebben overigens wel meer onderhandelingskracht bij de brokers. Daardoor zullen ze waarschijnlijk wel lagere transactiekosten hebben. 2. Vraag participant: Het All Markets Fund gebruikt computermodellen: als veel beleggers dergelijke modellen gebruiken, werken ze dan nog wel? Antwoord fondsbeheerder: Er zijn zoveel modellen en voorkeuren dat het onwaarschijnlijk is dat de modellen uitgewerkt raken. Maar het zou inderdaad kunnen als er op basis van een of enkele modellen met steeds meer geld wordt belegd. Het All Markets Fund gebruikt modellen die niet publiekelijk bekend zijn. Dus is de kans klein dat ze op enig moment niet meer zouden werken. Als het All Markets Fund erg groot zou worden dan zou het in theorie ook kunnen dat de modellen niet goed meer werken. Dit is echter nu nog niet het geval. Het All Markets Fund kan

4 naar schatting gemakkelijk naar 50 miljoen beheerd vermogen groeien. De grotere concurrenten als Transtrend en MAN AHL zitten op miljarden euro s beheerd vermogen. Agendapunt 2: Ontwikkelingen Alpha Future Spread Fund Vorig jaar is op de participantenvergadering aangekondigd door de fondsmanager dat het Alpha Future Spread Fund per 1 juli 2016: 1. een extra filter zou gaan hanteren, 2. meer gaat handelen op volatiliteit, 3. meer gewicht op de short poot van de contangostructuur gaat leggen. Dit heeft goed uitgepakt. Het fonds heeft sinds 1 juli 2016 een rendement behaald van ruim 30% en staat in de Morningstar in de rubriek "Grondstoffen breed" op plaats nummer 1 qua rendement over een jaar. In deze rubriek zitten meer dan 150 fondsen. 3. Vraag participant: Is het Alpha Future Spread Fund vergelijkbaar met het All Markets Fund maar dan alleen met automatische handelsmodellen voor de grondstoffen- en VIX-futures? Antwoord fondsbeheerder: Nee, het Alpha Future Spread Fund werkt met één soort model. Het gaat direct en op de termijnstructuur van grondstoffen- en VIX(-futures) long- en short. Het model op de VIX wordt ook toegepast in het All Markets Fund. Daar is het maar een van de vijftien handelsmodellen. Agendapunt 3: Ontwikkelingen Alpha Global Index Trader De Alpha Global Index Trader had een minder jaar achter de rug, het heeft volatiliteit nodig, waar het in 2016 ontbrak. 4. Vraag participant: De Alpha Global Index Trader heeft de laatste jaren niet zulke goede rendement door de lage volatiliteit. Komt die lage volatiliteit door de grote toename van beheerd vermogen in ETF s? Antwoord voorzitter: Dat zou kunnen. Maar het zou ook de andere kant uit kunnen gaan: als veel beleggers weer op grote schaal uit de ETF s zouden stappen zou de volatiliteit weer kunnen stijgen. Dan zou de Alpha Global Index Trader kunnen profiteren. Het is aannemelijker dat de laatste jaren de VIX zó laag is geworden door centrale banken die de financiële markten

5 ondersteunen. Beleggers hebben blijkbaar zoveel vertrouwen in de centrale banken dat er nu weinig onrust is op de financiële markten. Maar dat zal niet altijd zo blijven. In het verleden hebben we altijd gezien dat er periode van relatieve rust en perioden van onrust zijn. Dan zou de Alpha Global Index Trader weer rendement moeten kunnen maken. Agendapunt 4: Ontwikkelingen Dutch Darlings Fund Het Dutch Darlings Fund deed het over 2016 meer dan goed. Het maakte 21%, meer dan 10% extra dan de AEX-index en zelfs bijna 25% beter dan de Credit Suisse Long/Short Hedgefund Index, dat een negatief jaar had. In de Morningstar wordt het fonds ingedeeld in de categorie "Alt Long/Short aandelen Europa", waar het fonds zowel op dit jaar (YTD), als op 1-jaarsbasis, als op 3-jaarsbasis op plek nummer 1 staat. Er zitten meer dan 120 Europese alternatieve fondsen in deze categorie:

6 Agendapunt 5: Toelichting op voorgenomen besluit tot herinvoering van performance fee van 15% voor het Alpha Future Spread Fund en besluit over invoering hiervan. In het Alpha Future Spread Fund wordt geen performance fee gerekend. Dat komt omdat het fonds voorheen werd beheerd door het selecteren van gestructureerde producten van zakenbanken als Barclays, Merrill Lynch en Goldman Sachs. In die producten zal al een performance fee besloten en de beheerder van het Alpha Future Spread Fund wilde geen dubbele performance fees rekenen. Nu het fonds wordt beheerd door Frans Schreiber (twee jaar geleden benoemd als fondsbeheerder) en er nu rechtstreeks wordt belegd in futures valt de kostenlaag van de gestructureerde producten weg. Nu de prestaties van het fonds bovendien beter worden vindt de beheerder het weer opportuun om marktconforme performance fee van 15% te gaan vragen. De voorzitter maakt het voornemen van dit besluit kenbaar en vraagt aan de aanwezige participanten of daar bezwaren tegen zijn. Er wordt eerst door een van de participanten een vraag gesteld. 5. Vraag participant: Hoe wordt die performance fee berekend? Antwoord voorzitter: Dat doen we op basis van het high-water mark principe, dus er wordt alleen performance fee berekend over nieuwe hoogste koersen. Dit wordt op maandbasis gedaan. Zodra er dus in enige maand een nieuwe high wordt gemaakt zal 15% van de winst boven die high als performance fee berekend worden. De all-time high-water koers bedraagt 2.170,56. De laatste koers is 1.944,61, dus het duurt nog even voordat er performance fee kan worden gerekend. De voorzitter vraagt opnieuw of er bezwaren zijn. Omdat een reactie uitblijft vraagt de voorzitter aan de participant die rechtstreeks in het betreffende fonds zit wat zijn mening is. Hij is akkoord. Hij vindt

7 performance fee een stimulatie voor de fondsbeheerder om zijn best te doen en om rendement te maken. Aangezien er verder geen bezwaren zijn besluit de voorzitter dat de performance fee wordt ingevoerd en wel op per de intrinsieke waarde van 1 augustus Participanten hebben dan gedurende de maand juni de tijd om uit te stappen tegen de oude voorwaarden. Besluit: Invoering van performance fee van 15% in het Alpha Futures Spread Fund op basis van het principe van de all-time high high-water mark. Agendapunt 6: Ontwikkelingen Altaica Voordat de voorzitter begint met de Altaica-presentatie vraagt hij of er participanten zijn die hierin geïnteresseerd zijn. Hij vraagt dit omdat er vandaag niemand aanwezig is die in de Altaica-fondsen zit belegd. Een van de participanten merkt op dat we wat hem betreft verder kunnen met het volgende agendapunt. De vergadering is al ruim 1,5 uur bezig. Agendapunt 7: Aanpassing in- en uitstapkosten van de fondsen De voorzitter stelt dat de kosten- voor in- en uitstappen gaan wijzigen per 1 oktober Dit komt omdat de administrateur van het fonds aan wie de beheerder de participantenadministratie heeft uitbesteed, de vergoedingsstructuur wil aanpassen, zodat deze meer in lijn is met de werkzaamheden die verricht worden. Er geldt nu een vergoeding van 35 per participant met een minimum van voor de totale paraplustructuur van het Alpha High Performance Fund. Dat wordt nu gewijzigd in: - vaste vergoeding van 35 per participant met een minimum van 600 per subfonds (deze wijziging is noodzakelijk omdat het aantal subfondsen is gegroeid en de vaste vergoeding van voor de totale structuur voor de administrateur niet meer toereikend is). - variabele vergoeding van 5 basispunten over de transactiewaarde van de in- en uitschrijving. De beheerder heeft opnieuw berekeningen gemaakt van de impactkosten bij in- en uitstappen. Er wordt nu 0,16% gerekend bij het in- en uitstappen bij de vier Alpha-fondsen en 0,25% bij het Altaica Alpha Strategies Fund en 0,20% bij het Altaica EUR-Asia Emerging Fund. Deze kosten worden aan het fonds vergoed, om achterblijvende participanten niet voor mutatiekosten in de portefeuille te laten opdraaien. De berekeningen laten zien dat deze kosten toereikend zijn voor alle fondsen, behalve het Dutch Darlings Fund. De beheerder stelt voor om de in- en uitstapkosten niet te verhogen voor de fondsen (behalve het Dutch Darlings Fund), maar de variabele kosten voor de participantenadministratie uit de reeds bestaande respectievelijk 0,16%, 0,20% en 0,25% te betalen. Concreet betekent dit dat voor de Alpha-fondsen (behalve Dutch Darlings Fund) bij in- en uitschrijving 0,11% (elf basispunten) over de transactiewaarde teruggaat naar het betreffende fonds en 0,05% (vijf basispunten) over de transactiewaarde naar de administrateur. Voor het Altaica Alpha Strategies Fund gaat over de transactiewaarde bij in- en uitschrijving 0,20% naar het fonds en 0,05% naar de administrateur en over het Altaica EUR-Asia Emerging Fund gaat over de transactiewaarde 0,15% naar het fonds en 0,05% naar de administrateur.

8 Voor het Dutch Darlings Fund blijkt uit de nieuwe berekeningen van de impactkosten dat de huidige 0,16% niet toereikend is. Dat komt omdat bij het Dutch Darlings Fund ook in kleinere Nederlandse aandelen wordt gehandeld en daar zijn vooral de bied- en laat- en de impactkosten wat hoger dan aanvankelijk berekend. Die kosten liggen tussen de 0,40% en 0,55%, afhankelijk van de marktomstandigheden. De beheerder stelt voor om de in- en uitschrijfkosten voor het Dutch Darlings Fund te verhogen naar 0,50%, waarvan 0,45% teruggaat naar het fonds en 0,05% gebruikt wordt om de administrateur te vergoeden. De voorzitter vraagt of er bezwaren zijn. Die zijn er niet. Besluit invoering gewijzigde in- en uitschrijfkosten per fonds en wel als volgt: - 0,16%, waarvan over de transactiewaarde 0,11% voor het fonds en 0,05% voor de administrateur voor All Markets Fund, Alpha Global Index Trader en Future Spread Fund (totale in- en uitschrijfkosten wijzigen niet); - 0,25%, waarvan over de transactiewaarde 0,20% voor het fonds en 0,05% voor de administrateur voor Altaica Alpha Strategies Fund (totale in- en uitschrijfkosten wijzigen niet); - 0,20%, waarvan over de transactiewaarde 0,15% voor het fonds en 0,05% voor de administrateur voor Altaica EUR-Asia Emerging Fund (totale in- en uitschrijfkosten wijzigen niet); - 0,50% waarvan over de transactiewaarde 0,45% voor het fonds en 0,05% voor de administrateur voor het Dutch Darlings Fund (verhoging in- en uitschrijfkosten). - Minimale vaste vergoeding per subfonds is 600 in plaats van de minimale vergoeding van voor de totale paraplustructuur van het Alpha High Performance Fund. De voorzitter merkt voor de volledigheid nog op dat participanten meer dan een maand de tijd hebben om eventueel tegen oude voorwaarden uit te stappen, mochten ze om wat voor reden dan ook deze kostenstructuurwijziging niet accepteren. Het is immers nu 29 juni en de wijziging gaat pas 1 oktober in. Agendapunt 8: Bespreking jaarstukken Alpha High Performance Fund De jaarstukken van het Alpha High Performance Fund zijn van te voren toegestuurd, bij de verzending van de uitnodiging van de vergadering. Verder is de balans per fonds per 31 december 2016 bij de Powerpoint-presentatie behandeld. De voorzitter vraagt of vragen zijn over de jaarstukken van Die zijn er niet. Agendapunt 9: Décharge aan de beheerder voor het gevoerde beleid De voorzitter vraagt of de participanten goedkeuring geven voor het gevoerde beleid van de beheerder, de depositary en de bewaarstichting van het Alpha High Performance Fund. De vergadering geeft goedkeuring. De voorzitter concludeert dat de participanten décharge geven voor het gevoerde beleid in De voorzitter vraagt of er verder nog vragen zijn. Er is nog een vraag:

9 6. Vraag participant: Hoe zit het nu met het adres van het Elite Fund Management? Op de site en andere documenten worden verschillende adressen genoemd. Ook het huisadres van een van de bestuurders. Dit komt niet professioneel over. Antwoord: Het huisadres is het postadres en het statutaire vestigingsadres. Het kantoor aan de Wilhelminakade 1 in Rotterdam (43 ste verdieping) is het bezoek- en werkadres. Hier wordt fysiek kantoor gehouden. We overwegen om dit ook het post en statutaire vestigingsadres te maken. De voorzitter sluit de vergadering om 16:15 uur.

Participantenvergaderingen AHPF

Participantenvergaderingen AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 30 mei 2014 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed Futures-markten Ontwikkelingen

Nadere informatie

Participantenvergaderingen AHPF

Participantenvergaderingen AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 30 mei 2014 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed Futures-markten Ontwikkelingen

Nadere informatie

Participantenvergaderingen AHPF

Participantenvergaderingen AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 12 september 2013 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Ontwikkelingen All Markets Fund; Ontwikkelingen Alpha Global

Nadere informatie

Notulen participantenvergadering Alpha High Performance Fund 27 juni 2019 Locatie: Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam

Notulen participantenvergadering Alpha High Performance Fund 27 juni 2019 Locatie: Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam Rotterdam, 28 juni 2019 Betreft: Notulen participantenvergadering Alpha High Performance Fund 27 juni 2019 Locatie: Wilhelminakade 1, 3072 AP Rotterdam Datum en tijdstip: 27 juni 2019 19:30 Aanwezigen:

Nadere informatie

Notulen participantenvergadering participantenvergadering Alpha Future Spread Fund

Notulen participantenvergadering participantenvergadering Alpha Future Spread Fund Notulen participantenvergadering participantenvergadering Alpha Future Spread Fund Datum: 6 maart 2012 Plaats: kantoor Inmaxxa, Amsterdamsestraatweg 19C Tijd: 15:00 uur Aanwezig: - Harry Geels (voorzitter)

Nadere informatie

Participantenvergadering AHPF

Participantenvergadering AHPF Participantenvergadering AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 24 juni 2016 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed

Nadere informatie

Participantenvergadering AHPF

Participantenvergadering AHPF Participantenvergadering AHPF Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 26 juni 2015 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Algemene ontwikkelingen Managed

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Verder zien. Meer weten.

Verder zien. Meer weten. Verder zien. Meer weten. 1 EEN SOLIDE LANGETERMIJN BELEGGING Dankzij de gebundelde expertise van topbeleggers 2 De beste beleggers voor de beste resultaten Toegang tot de meest exclusieve fondsen ter wereld

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011)

Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011) Inlegvel 1 Prospectus Paraplufonds Finles beleggingsfondsen (16 maart 2011) Vermelding koersen Finles beleggingsinstellingen alleen nog op de website Per 16 maart 2011 worden de koersen van het Subfonds

Nadere informatie

Lynx AutoTrader Automatisch handelen via algoritmes. Tycho Schaaf 13 april

Lynx AutoTrader Automatisch handelen via algoritmes. Tycho Schaaf 13 april Lynx AutoTrader Automatisch handelen via algoritmes Tycho Schaaf 13 april Introductie Tycho Schaaf Vanaf 2007 werkzaam bij Lynx als beleggingstrainer Werkzaamheden bevatten onder andere het geven van seminars

Nadere informatie

Participantenvergaderingen AHPF juni 2012

Participantenvergaderingen AHPF juni 2012 Welkom op de participantenvergadering van het Alpha High Performance Fund (AHPF); Datum: 28 juni 2012 1 Agenda: Opening door de voorzitter; Ontwikkelingen All Markets Fund; Ontwikkelingen Alpha European

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2014 68 ALGEMENE INFORMATIE... 3... 4 ALGEMEEN...4 BELEGGINGSBELEID... 4 BELEGGINGSDOELSTELLING... 5 RISICOPROFIEL... 5 VERSLAG VAN DE BEHEERDER... 6 KERNCIJFERS HANDELSFONDSEN... 8 JAARREKENING...

Nadere informatie

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2012. Aangeboden door

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2012. Aangeboden door Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2012 Aangeboden door Datum: 6 januari 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Verslag van de beheerder 3 1.1 Byloshi Investments 3 1.1.1 Vergunning 3 1.1.2 Morningstar

Nadere informatie

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld e= estimate (=schatting) Jan Feb 2002 0,95% 9,08% 2003 3,20% 1,41% 2004 2,69% 2,08% 2005 2,82% 0,79% 2006 2,65% 2,53% 2007 1,75% 3,93% 2008-4,93%

Nadere informatie

Participantenvergadering 27 juni 2019

Participantenvergadering 27 juni 2019 Elite Fund Management B.V. Maastoren, 43st Floor Wilhelminakade 1 3072 AP Rotterdam The Netherlands Tel: (00 31) 010 870 0370 Mail: info@alphafondsen.nl Participantenvergadering 27 juni 2019 1 1. Opening

Nadere informatie

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën

Titans Fund. Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld. Fonds met absolute rendementsdoelstelling tot 18 topstrategieën Deelnemen in de fondsen van de beste beleggers van de wereld e= estimate (=schatting) Jan Feb 2002 0,95% 9,08% 2003 3,20% 1,41% 2004 2,69% 2,08% 2005 2,82% 0,79% 2006 2,65% 2,53% 2007 1,75% 3,93% 2008-4,93%

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund

Alpha High Performance Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund INSCHRIJVING / WIJZIGING DEELNAMEBEDRAG [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch Darlings Fund (voorheen AESF) [ ] Alpha

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG over de periode 1 januari 2015-30 juni 2015 68 ALGEMENE INFORMATIE... 3... 4 ALGEMEEN...4 BELEGGINGSBELEID... 4 BELEGGINGSDOELSTELLING... 5 RISICOPROFIEL... 5 VERSLAG VAN DE BEHEERDER...

Nadere informatie

Rapportage 2e kwartaal 2016

Rapportage 2e kwartaal 2016 De heer A. de Vries en/of Mevrouw C. de Vries-Janssen Kerkstraat 43a 1000 AB Amsterdam a_devries33@upcmail.nl Rapportage 2e kwartaal 2016 1 april 2016 t/m 30 juni 2016 Vermogensontwikkeling Rendementsontwikkeling

Nadere informatie

Symposium HCC Beleggen. 5 november Jos van Went / Eric Senger

Symposium HCC Beleggen. 5 november Jos van Went / Eric Senger Symposium HCC Beleggen 5 november 2011 Jos van Went / Eric Senger Jos van Went: Privé belegger sinds 1982 Begonnen met Robeco, Rolinco, Rorento, Rodamco Crisis van 1987, 1990, 2001-2003, 2008, 2011...

Nadere informatie

Single, Double or Triple!

Single, Double or Triple! VFB 11ste T.A. - DAG Single, Double or Triple! Door P. Gins Mark Schils Directeur CompuGraphics Uitgever van beursgrafiek.be CompuGraphics & TransStock Reeds gegeven onderwerpen Het belang van de Stop-Loss

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund

Alpha High Performance Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund INSCHRIJVING / WIJZIGING DEELNAMEBEDRAG Alpha-fondsen [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch Darlings Fund (voorheen

Nadere informatie

Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen

Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen Theta Legends Fund Unieke toegang tot legendarische beleggingsfondsen Theta Legends Fund Theta Legends Fund is een fund of hedge funds met de volgende kenmerken: Toegang. Theta Capital geeft toegang tot

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017 Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 11 oktober 2017 Wie ben ik? Bouke van den Berg Ruim 15 jaar actief in de financiële wereld Gewerkt voor ING, Russel en Vanguard Sinds vijf jaar

Nadere informatie

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2011. Aangeboden door

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2011. Aangeboden door Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2011 Aangeboden door Datum: 31 maart 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Verslag van de beheerder 3 1.1 Byloshi Investments 3 1.2 Byloshi Earth 3 1.2.1 Portefeuillesamenstelling

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund

Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund INSCHRIJVING DEELNAMEBEDRAG Alpha-fondsen [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch Darlings Fund [ ] Alpha Global Index

Nadere informatie

Rapportage 2e kwartaal 2017

Rapportage 2e kwartaal 2017 De heer A. Stier Kerkstraat 1 1000 AA Amsterdam a_stier@gmail.com Rapportage 2e kwartaal 2017 1 april 2017 t/m 30 juni 2017 Vermogensontwikkeling Rendementsontwikkeling Datum Waarde Waarde 31 december

Nadere informatie

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank

Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Tarieven voor Vermogensmanagement van de Rabobank Private banking In dit overzicht vindt u de tarieven die wij hanteren voor Vermogensmanagement van de Rabobank. Het grootste deel van deze kosten bestaat

Nadere informatie

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen

Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Wijziging voorwaarden TCM aandelenfondsen Inleiding Trustus Capital Management B.V. (Trustus) voert op dit moment de directie en het beheer van Intereffekt Investment Funds N.V. (IIF). Trustus is in het

Nadere informatie

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018

ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 ADDENDUM BIJ PROSPECTUS MET BETREKKING TOT HET COMMODITY DISCOVERY FUND EEN FONDS VOOR GEMENE REKENING NAAR NEDERLANDS RECHT 3 SEPTEMBER 2018 Addendum Prospectus Pag. 1/8 INHOUDSOPGAVE 1. Wijziging hoofdstuk

Nadere informatie

Betreft: voorstel tot overname Titans Fund door Paerel Alternative Fund

Betreft: voorstel tot overname Titans Fund door Paerel Alternative Fund Betreft: voorstel tot overname Titans Fund door Paerel Alternative Fund Geachte participant van het Titans Fund, Sinds de start van het Titans Fund in 2007 is er veel gebeurd. Er is een crisis ontstaan

Nadere informatie

Slimmer beleggen met Think ETF s

Slimmer beleggen met Think ETF s Slimmer beleggen met Think ETF s Vrijdag 23 september 2016 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Hiervoor arbitrage handelaar bij Optiver In 2008 oprichter en sindsdien Managing Director Think

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG 2011 INHOUDSOPGAVE ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS...5 ALGEMEEN...5 BELEGGINGSBELEID...5 BELEGGINGSDOELSTELLING...7 RISICOPROFIEL...7 VERSLAG

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund

Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund * Verplicht in te vullen blokken *INSCHRIJVING DEELNAMEBEDRAG Alpha-fondsen [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch

Nadere informatie

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam

Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Rabo Beheerd Beleggen Actief en Actief Duurzaam Verstandig beleggen begint bij de Rabobank. Of u nu een beginnende of ervaren belegger bent, of u nu veel of weinig tijd voor uw beleggingen heeft. De Rabobank

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina Balans per 30 juni 2015 3 Winst en Verliesrekening over eerste halfjaar 2015 4 Toelichting 5 Overige informatie 9 2 Balans per 30 juni 2015 in euro s 30062015 30062014 Activa Vlottende

Nadere informatie

Reglement Finles/IEX Hollandse hedge fund indices

Reglement Finles/IEX Hollandse hedge fund indices Reglement Finles/IEX Hollandse hedge fund indices Mei 2010 1 1. Voorwoord Finles Capital Management heeft zich ten doel gesteld de Nederlandse hedge fund industrie te stimuleren. Een van de pijlers in

Nadere informatie

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering

Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Stichting Pensioenfonds Ballast Nedam Deelnemersvergadering Arthur van der Wal Matthijs Claessens 30 september 2010 www.ingim.com Agenda Huidig mandaat bij ING IM Performance, beleid en vooruitzichten

Nadere informatie

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956)

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956) 1. profiel Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening, opgericht op 15 april 2008 en gevestigd te Rijswijk. Een fonds voor gemene rekening is geen rechtspersoon

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010)

Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010) Inlegvel 1 Prospectus van het Finles Liquid Macro Fund (29 juni 2010) Kostenverlaging Finles Liquid Macro Fund De kostenstructuur van het Finles Liquid Macro Fund is per 1 juli 2010 als volgt: - Aankoopkosten

Nadere informatie

TG Fund Management B.V. Amsterdam

TG Fund Management B.V. Amsterdam INHOUDSOPGAVE Pagina - Balans per 30 juni 2010 3 - Winst- en verliesrekening over eerste halfjaar 2010 4 - Toelichting Algemeen en Waarderingsgrondslagen 5 - Toelichting op de Balans en Winst- en Verliesrekening

Nadere informatie

Addendum d.d. 15 januari 2011 bij het Prospectus van HiQ Invest Market Neutral Fund d.d. 1 juni 2007

Addendum d.d. 15 januari 2011 bij het Prospectus van HiQ Invest Market Neutral Fund d.d. 1 juni 2007 Dit addendum vormt een onlosmakelijk deel van het prospectus van HiQ Market Neutral Fund (het Fonds ), versie -inclusief de wijziging per 15 januari 2009- (het Prospectus ). In dit addendum wordt melding

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE

BI CARMIGNAC PATRIMOINE BI CARMIGNAC PATRIMOINE Beleggingsdoelstelling Het compartiment belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A (acc) EUR (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd en heeft als

Nadere informatie

Notulen jaarlijkse vergadering van participatiehouders van het BND Paraplufonds, het BND Paraplufonds I en het BND Paraplufonds II

Notulen jaarlijkse vergadering van participatiehouders van het BND Paraplufonds, het BND Paraplufonds I en het BND Paraplufonds II Notulen jaarlijkse vergadering van participatiehouders van het BND Paraplufonds, het BND Paraplufonds I en het BND Paraplufonds II Plaats: Amsterdam Datum: 15 mei 2018 Tijd: 14.00 uur Aanwezig: A.J.T.

Nadere informatie

LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt

LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt LYNX Rendement Fonds Rendement behalen, ongeacht de richting van de markt Tycho Schaaf, Christophe Augrandjean & Erik Baanstra 22 juni 2017 Sprekers Tycho Schaaf Erik Baanstra Christophe Augrandjean Programma

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2013 INHOUDSOPGAVE ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS... 4 ALGEMEEN... 4 BELEGGINGSBELEID... 4 BELEGGINGSDOELSTELLING... 5 RISICOPROFIEL... 5 VERSLAG VAN DE BEHEERDER... 6 KERNCIJFERS

Nadere informatie

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd

Beleggen? of toch maar niet? Koers. Tijd Koers Beleggen? of toch maar niet? Tijd 23-2-2018 Wie ben ik? Martijn Rozemuller Oprichter & directeur Think ETF s Technische bedrijfskunde, Optiver Minder kosten & meer spreiding als recept voor een succesvolle

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG over de periode 1 januari 2013-30 juni 2013 INHOUDSOPGAVE ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS... 4 ALGEMEEN... 4 BELEGGINGSBELEID... 4 BELEGGINGSDOELSTELLING... 5 RISICOPROFIEL...

Nadere informatie

Persbericht. Jaarcijfers 2012 Triodos Investment Management. Triodos Beleggingsfondsen groeien met 7% in 2012

Persbericht. Jaarcijfers 2012 Triodos Investment Management. Triodos Beleggingsfondsen groeien met 7% in 2012 Persbericht Jaarcijfers 2012 Triodos Investment Management Triodos Beleggingsfondsen groeien met 7% in 2012 Zeist, 28 februari 2013 Het totaal aan vermogen van de door Triodos Investment Management beheerde

Nadere informatie

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2010. Aangeboden door

Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2010. Aangeboden door Byloshi Investment Fund Jaarverslag 2010 Aangeboden door Datum: 3 maart 2012 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1 Verslag van de beheerder 3 1.1 Byloshi Investments 3 1.1.1 Start Byloshi Investments 3 1.1.2

Nadere informatie

HEFBOOMPRODUCTEN (FACTOR CERTIFICATEN) NYSE Euronext in samenwerking met Commerzbank. NYSE Euronext. All Rights Reserved.

HEFBOOMPRODUCTEN (FACTOR CERTIFICATEN) NYSE Euronext in samenwerking met Commerzbank. NYSE Euronext. All Rights Reserved. HEFBOOMPRODUCTEN (FACTOR CERTIFICATEN) NYSE Euronext in samenwerking met Commerzbank NYSE Euronext. All Rights Reserved. Gestructureerde producten markt van NYSE Euronext NYSE Euronext Brussel NYSE Euronext

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG over de periode 1 januari 2014-30 juni 2014 ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS...4 ALGEMEEN...4 BELEGGINGSBELEID...4 BELEGGINGSDOELSTELLING... 5 RISICOPROFIEL... 5 VERSLAG VAN DE

Nadere informatie

Het vermogen in beweging: een transitie uit de praktijk van het Oranje Fonds

Het vermogen in beweging: een transitie uit de praktijk van het Oranje Fonds Het vermogen in beweging: een transitie uit de praktijk van het Oranje Fonds Peter Douwes Seminar IBS 13-06-2019 Samen voor een sociaal verbonden Nederland Oranje Fonds - profiel Hybride fonds voor sociale

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE

INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE INHOUDSOPGAVE 1. PROFIEL 2. STRUCTUUR 3. BEHEERDER 4. BELEGGINGSBELEID EN RISICO S 5. KOSTEN 6. OVERIGE INFORMATIE 1. PROFIEL Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS HALFJAARVERSLAG over de periode 1 januari 2017-30 juni 2017 INHOUDSOPGAVE HALFJAARVERSLAG 2017 ALGEMENE INFORMATIE... 3... 4 ALGEMEEN...4 BELEGGINGSBELEID... 4 BELEGGINGSDOELSTELLING...5 RISICOPROFIEL...5

Nadere informatie

PERFORMANCE OVERZICHT

PERFORMANCE OVERZICHT A.B. Stier en/of C.D. Stier-Janssen Kerkstraat 1 1000 AB Amsterdam Nederland Datum: PERFORMANCE OVERZICHT EUR 1 van 2 Periode: 01-04-2017 - Samenstelling en waarde vermogen 31-12-2016 01-04-2017 Percentage

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen?

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Over Think Think is opgericht in 2009 als eerste Nederlandse ETF aanbieder. Waarom? Omdat ETF s nog niet perfect waren. Think is sinds 2011 een 60% dochter

Nadere informatie

Subtotaal 7.658,01 49,54% Subtotaal 7.741,68 50,08% Totaal liquide middelen 59,41

Subtotaal 7.658,01 49,54% Subtotaal 7.741,68 50,08% Totaal liquide middelen 59,41 De heer P. Sier en/of mevrouw H. Sier-Molenaar Julianaweg 35 1000 AB Amsterdam NEDERLAND POSITIE OVERZICHT 1 van 1 Aantal Omschrijving Valuta Koers Waarde EUR YTD Koers Ongereal. Resultaat EUR Percentage

Nadere informatie

1 6 J A N U A R I 2 0 1 2 FONDSHUIS

1 6 J A N U A R I 2 0 1 2 FONDSHUIS FO NDSHUIS PERFORMANCE ANALYSE 1 6 J A N U A R I 2 0 1 2 Beleggingsstrategie Management Strategie De kracht van de beleggingsstrategie is het accumuleren van rendementen tijdens stijgende markten, in welke

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 2016 ALGEMENE INFORMATIE... 3... 4 ALGEMEEN...4 BELEGGINGSBELEID... 4 BELEGGINGSDOELSTELLING...5 RISICOPROFIEL...5 VERSLAG VAN DE BEHEERDER... 6 KERNCIJFERS HANDELSFONDSEN...9

Nadere informatie

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten

Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s. Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten Verhoog het rendement en verlaag het risico met ETF s Hoe bouwt u eenvoudig een gespreide beleggingsportefeuille tegen lage kosten 8 oktober 2015 Wie geeft deze presentatie? Martijn Rozemuller Oprichter

Nadere informatie

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016

Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Beleggen als onderdeel van een gezond financieel lange termijnplan? Donderdag 6 oktober 2016 Even voorstellen Martijn Rozemuller Ruim 20 jaar actie in de financiële wereld In 1995 gestart als arbitrage

Nadere informatie

PODIUM 10. ProBeleggen Symposium Think ETF s/ Van Eck

PODIUM 10. ProBeleggen Symposium Think ETF s/ Van Eck PODIUM 10 ProBeleggen Symposium 2018 Think ETF s/ Van Eck ETF de oorzaak van een volgende crash? Is het waarschijnlijk dat ETF s de volgende crash veroorzaken? ETF-workshop voor gevorderden 14-6-2018 Wie

Nadere informatie

30 JUNI 2019 AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND

30 JUNI 2019 AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND 30 JUNI 2019 AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND AANDELENFONDS BINCK GLOBAL DEVELOPED MARKETS EQUITY FUND 1 DOELSTELLING & BELEGGINGSBELEID De primaire doelstelling van het Aandelenfonds

Nadere informatie

NN First Class Balanced Return Fund

NN First Class Balanced Return Fund NN First Class Balanced Return Fund Alle Fonds onder de loep cijfers zijn per 31/03/015 Het NN First Class Balanced Return Fonds won in het eerste kwartaal 8,9% Zeer sterke performances van aandelen en

Nadere informatie

Beleggingsupdate. Netto YTD rendement Q ,91% Q ,59% Q ,84% Q ,21% Deelname vanaf

Beleggingsupdate. Netto YTD rendement Q ,91% Q ,59% Q ,84% Q ,21% Deelname vanaf Allianz Nederland Levensverzekering N.V. Beleggingsupdate Beleggingsupdate 2017 Allianz Direct Ingaand Keuze Pensioen Kiest u voor doorbeleggen (variabele uitkering) binnen het Allianz Direct Ingaand Keuze

Nadere informatie

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen

Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Kennisgeving van Fusie tussen Sub-fondsen Samenvatting Dit deel bevat belangrijke informatie over de fusie die voor u als aandeelhouder van belang is. Meer informatie kunt u vinden in de Gedetailleerde

Nadere informatie

Q3 2014 KCM Risk Management. Swing Pricing Policy Kempen Capital Management

Q3 2014 KCM Risk Management. Swing Pricing Policy Kempen Capital Management Q3 2014 KCM Risk Management Swing Pricing Policy Kempen Capital Management 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Bescherming van beleggers 3 2.1 Hoe werkt swing pricing? 3 2.2 De norm 4 3. Swing pricing bij

Nadere informatie

Addendum. Prospectus van 1 mei 2018 RZL Beleggingsfondsen N.V.

Addendum. Prospectus van 1 mei 2018 RZL Beleggingsfondsen N.V. Addendum Prospectus van 1 mei 2018 RZL Beleggingsfondsen N.V. 1 augustus 2018 Inhoudsopgave 1 Wijziging Hoofdstuk 11, Supplementen, paragraaf 11.2.1 Beleggingsbeleid RZL Azië Aandelenfonds' 2 Wijziging

Nadere informatie

Beleggen in valuta. Erasmus Universiteit Rotterdam RiskTec Currency Management. dr Ronald Huisman.

Beleggen in valuta. Erasmus Universiteit Rotterdam RiskTec Currency Management. dr Ronald Huisman. Beleggen in valuta dr Ronald Huisman Erasmus Universiteit Rotterdam RiskTec Currency Management ronaldhuisman@risktec.nl Valutamarkten zijn voorspelbaar In een efficiënte markt - is alle informatie in

Nadere informatie

Opties voor De Ambitieuze Belegger. Youri Sleutel & Harry Klip

Opties voor De Ambitieuze Belegger. Youri Sleutel & Harry Klip Opties voor De Ambitieuze Belegger Youri Sleutel & Harry Klip Sprekers Youri Sleutel Harry Klip Beleggingsspecialist bij LYNX Directeur OptieAcademy Algemeen Uw vragen kunt u direct in de chat stellen.

Nadere informatie

Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011)

Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011) Inlegvel 1 Prospectus Finles Multi Strategy Hedge Fund (30 juni 2011) Samenvoeging Raad van Toezicht Finles beleggingsfondsen en Raad van Commissarissen Finles N.V. Op de jaarvergadering van de Finles

Nadere informatie

POSITIE OVERZICHT. De heer A. de Vries en/of Mevrouw C. de Vries-Janssen Kerkstraat 43a 1000 AB Amsterdam NEDERLAND

POSITIE OVERZICHT. De heer A. de Vries en/of Mevrouw C. de Vries-Janssen Kerkstraat 43a 1000 AB Amsterdam NEDERLAND De heer A. de Vries en/of Mevrouw C. de Vries-Janssen Kerkstraat 43a 1000 AB Amsterdam NEDERLAND POSITIE OVERZICHT Clientprofiel: Profiel D Neutraal 1 van 2 Aantal Omschrijving Valuta Koers Waarde EUR

Nadere informatie

Beleggen binnen financieel Advies

Beleggen binnen financieel Advies Beleggen binnen financieel Advies Workshop passief beleggen met Exchange Traded Funds (ETF s) 25 april 2018 Wie ben ik? Bouke van den Berg Business development Think ETF s > 15 jaar ervaring bij o.a. ING,

Nadere informatie

Deutsche Bank Wealth Management 0

Deutsche Bank Wealth Management 0 0 Standaard risicoprofielen Bandbreedtes Vermogensbeheer Risico Profielen Conservative Core Growth Min Target Max Min Target Max Min Target Max Aandelen 0% 20% 40% 20% 40% 60% 40% 60% 80% Vastrentende

Nadere informatie

Alpha High Performance Fund

Alpha High Performance Fund Alpha High Performance Fund An Elite Fund Management B.V. Alternative Investment Fund INSCHRIJVING / WIJZIGING DEELNAMEBEDRAG Alpha-fondsen [ ] Alpha Future Spread Fund [ ] Dutch Darlings Fund [ ] Alpha

Nadere informatie

Informatie Perlasplan

Informatie Perlasplan Informatie Perlasplan voor de financieel adviseur groei door strategie financieel adviseur 2 perlas groei door strategie Perlas Borgplan, Perlas Kernplan en Perlas Dynamischplan zijn subfondsen van het

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2018 INHOUDSOPGAVE JAARVERSLAG 2018 ALGEMENE INFORMATIE... 3 PROFIELSCHETS... 4 ALGEMEEN...4 STRUCTUUR... 4 BEHEERDER...4 BEWAARDER... 5 PRIME BROKERS... 5 CUSTODIANS...6 ADMINISTRATEUR...

Nadere informatie

Figuur: sentiment verslechterd voor de AEX, belangrijke steunzone 302-310

Figuur: sentiment verslechterd voor de AEX, belangrijke steunzone 302-310 Titans Fund i.l.: -3,42% in juli 2011 Algemene marktontwikkelingen in juli 2011 Juli was de vierde zwakke beursmaand op een rij, althans voor aandelen. Ook vastgoed had het moeilijk, grondstoffen en obligaties

Nadere informatie

Het leven is aan de vroege vogels. KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management

Het leven is aan de vroege vogels. KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management Het leven is aan de vroege vogels KEYPRIVATE New Generation Portfolio Management Wat is vermogensbeheer? $ Roerend vermogen toevertrouwen aan een beheerder $ Beheerder neemt investeringsbeslissingen $

Nadere informatie

Halfjaarbericht Bright LifeCycle Fonds

Halfjaarbericht Bright LifeCycle Fonds Halfjaarbericht 2016 Bright LifeCycle Fonds Periode: 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2016 Inhoudsopgave HALFJAARBERICHT BRIGHT LIFECYCLE FONDS... 3 BALANS PER 30 JUNI 2016... 3 WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Fountain Umbrella Fund

HALFJAARVERSLAG Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni Finles Fountain Umbrella Fund HALFJAARVERSLAG 2017 Over de periode 1 januari 2017 tot en met 30 juni 2017 Finles Fountain Umbrella Fund Inhoudsopgave Algemene informatie... 3 Kerncijfers Finles Fountain Umbrella Fund... 4 Verslag van

Nadere informatie

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC

BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC BI CARMIGNAC PATRIMOINE A EUR ACC Beleggingsdoelstelling Het interne beleggingsfonds belegt in het fonds Carmignac Patrimoine A EUR acc (ISIN: FR0010135103). Dit fonds behoort tot de categorie gediversifieerd

Nadere informatie

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds

Halfjaarbericht 2015. Bright LifeCycle Fonds Halfjaarbericht 2015 Bright LifeCycle Fonds Periode: 19 december 2014 tot en met 30 juni 2015 Inhoudsopgave HALFJAARBERICHT BRIGHT LIFECYCLE FONDS... 3 BALANS PER 30 JUNI 2015... 3 WINST- EN VERLIESREKENING

Nadere informatie

Notulen Participantenvergadering Index Garant Klikfonds d.d. 15 februari 2011 te Heemstede

Notulen Participantenvergadering Index Garant Klikfonds d.d. 15 februari 2011 te Heemstede Notulen Participantenvergadering Index Garant Klikfonds d.d. 15 februari 2011 te Heemstede Voorzitter: mr R.J. Kuperus (tevens notulist) Aanwezig: Namens beheerder: Index Garant Management B.V.: mr R.J.

Nadere informatie

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag.

Producten. SynVest Beleggen. Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen. SYNVEST. Morgen begint vandaag. Producten SynVest Beleggen Beleggingsfondsen in: Obligaties Vastgoed Aandelen SYNVEST. Morgen begint vandaag. 2 SynVest Beleggen Introductie Tegenwoordig is behoud en groei van vermogen niet eenvoudig.

Nadere informatie

Ontwikkelingen Het fonds kende daalde in februari met 3,9% door aanhoudende zwakke marktomstandigheden voor junior exploratie bedrijven.

Ontwikkelingen Het fonds kende daalde in februari met 3,9% door aanhoudende zwakke marktomstandigheden voor junior exploratie bedrijven. Plethora Precious Metals Fund: -3,9% De leidende aandelenklasse van het fonds ( PPM ) daalde 3,9% in februari. De index voor edelmetaal producenten, Amex Gold Bugs (symbool: HUI), daalde in februari 1,3%.

Nadere informatie

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017

Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017 Klant: Is beleggen een alternatief voor sparen? Woensdag 5 april 2017 Even voorstellen Bouke van den Berg Ruim 14 jaar actief in de financiële wereld Diverse commerciële functies bij ING, Vanguard en Russell

Nadere informatie

Addendum bij het Prospectus van Zwitserleven Beleggingsfondsen d.d. 1 december 2015

Addendum bij het Prospectus van Zwitserleven Beleggingsfondsen d.d. 1 december 2015 Addendum bij het Prospectus van Zwitserleven Beleggingsfondsen d.d. 1 december 2015 Betreft: I. Wijziging Hoofdstuk 2, Aanvullende Prospectussen, paragraaf 2.1 Zwitserleven Aandelenfonds... 2 II. Wijziging

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

Performance Update. Legends Fund houdt verliezen beperkt in uiterst volatiele markten

Performance Update. Legends Fund houdt verliezen beperkt in uiterst volatiele markten Performance Update Augustus 2015: -2.68% Legends Fund houdt verliezen beperkt in uiterst volatiele markten Augustus 2015 gaat de boeken in als een van de meest volatiele maanden in aandelenmarkten van

Nadere informatie

Handelsalgoritmen voor (dag) opties

Handelsalgoritmen voor (dag) opties Handelsalgoritmen voor (dag) opties Verrassende conclusies over keuze van opties bij systematisch handelen Onverwacht krachtige patronen voor handelsstrategieën met opties Aat Schornagel aat.schornagel@ziggo.nl

Nadere informatie

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG

ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS JAARVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE ALPHA HIGH PERFORMANCE FUND PARAPLUFONDS... 5 ALGEMEEN... 5 BELEGGINGSBELEID... 5 BELEGGINGSDOELSTELLING... 6 RISICOPROFIEL... 6

Nadere informatie

NBZ. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. 1 december 2016

NBZ. Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders. 1 december 2016 NBZ Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders 1 december 2016 Agenda BAVA 1 december 2016 Opening Notulen AVA van 23 mei 2016 Verslag beheerder Besluit aandeelhouders Benoeming nieuwe directeur

Nadere informatie

Beleggingsfondsanalyse door Morningstar

Beleggingsfondsanalyse door Morningstar Beleggingsfondsanalyse door Morningstar Trends Finance Day Brussel, 24 mei 2014 Ronald van Genderen, CFA Fund Analyst Morningstar Benelux 2013 Morningstar, Inc. Alle rechten voorbehouden. Overzicht Morningstar

Nadere informatie

Inhoud. Deel 1 Geen rendement zonder risico 1 Rustig en onrustig beleggen 12 2 Alles heeft z n prijs 27 3 Verdeel en heers 41

Inhoud. Deel 1 Geen rendement zonder risico 1 Rustig en onrustig beleggen 12 2 Alles heeft z n prijs 27 3 Verdeel en heers 41 Inhoud Inleiding 9 Deel 1 Geen rendement zonder risico 1 Rustig en onrustig beleggen 12 2 Alles heeft z n prijs 27 3 Verdeel en heers 41 Deel 2 Eigen vermogen of onvermogen 4 Eigen vermogen 56 5 Uit balans

Nadere informatie

Mixfondsen NN Investment Partners geven concurrentie het nakijken

Mixfondsen NN Investment Partners geven concurrentie het nakijken Mixfondsen NN Investment Partners geven concurrentie het nakijken Mixfondsen zijn al enige tijd ongekend populair onder beleggers. De instroom lag in 2015 met 350 miljard euro ver boven de instroom in

Nadere informatie

PowerShares Dynamic US Market UCITS ETF (het Fonds ) Een subfonds van PowerShares Global Funds Ireland Plc (het Paraplufonds ) (ISIN: IE00B23D9240)

PowerShares Dynamic US Market UCITS ETF (het Fonds ) Een subfonds van PowerShares Global Funds Ireland Plc (het Paraplufonds ) (ISIN: IE00B23D9240) Essentiële beleggersinformatie Dit document verschaft u essentiële beleggersinformatie aangaande dit Fonds. Het is geen marketingmateriaal. De verstrekte informatie is bij wet voorgeschreven en is bedoeld

Nadere informatie