uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 29-11-2011"

Transcriptie

1 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker tel , fax Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ agenda gemeenteraad vrijdag 16 december 2011 Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op vrijdag 16 december 2011 om 18 uur in de raadzaal van het stadhuis voor de afhandeling van onderstaande agenda: openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. b. Politieaangelegenheden: personeel: operationeel en administratief en logistiek kader: organogram en takenpakket politiezone: kennisneming. 2. Gemeentepersoneel: a. Decretale graden: evaluatiecriteria evaluatieperiode : vaststelling. b. Evaluatie en functioneringsgesprekken: nieuwe profielen en formulieren: vaststelling. 3. Stedelijke openbare bibliotheek: a. Beheerscommissie: vervanging lid. b. Dienstreglement: nieuwe vaststelling. 4. Monumenten: Tinelkerkhof Sinaai: restauratie kerkhofpijlers en deel hekwerk: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 5. Sport: gebruik sportinfrastructuur: vrijstelling en vermindering retributie: bekrachtiging. 6. Openbare werken: a. Watermolenwijk: aanleg fietspad naar Pijkedreef: aanstellen ontwerper: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. b. Collector Nieuwkerken-West fase 2: goedkeuring definitief ontwerp en vaststelling stadsaandeel. 7. Groendienst: Romain De Vidtspark: heraanleg bosgedeelte (fase 3): gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. 8. Gemeentegebouwen: a. Woningen, gemeentehuis en café De Ster op Dries: herschilderen buitenschrijnwerk: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling. b. Kinderdagverblijf Driekoningen: dringende vervanging defecte centraleverwarmingsketel: toewijzing bij hoogdringendheid: akteneming. c. Stedelijke academiën: aanpassen centraleverwarmingsinstallatie en verwijderen asbest: definitief ontwerp: vaststelling. 9. Patrimonium: inname openbaar domein: reglement inzake het inrichten van een rokerszone aan horecazaken: vaststelling voorwaarden.

2 10. Gemeentegoederen: verwervingen en vervreemdingen: verkoop 4 percelen achtergrond Onze- Lieve-Vrouwplein 25, 26, 27 en 28: wijziging verkoopsvoorwaarden. 11. Rooilijnplannen: rooilijnplan Pastorijstraat: definitieve vaststelling. 12. Ruimtelijke planning: partiële herziening Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan Oost-Vlaanderen: advies. 13. Milieu: overeenkomst met Interwaas met betrekking tot het periodiek onderhoud van de rioolkolken: vaststelling. 14. Welzijn: ouderenwoningen: seniorenresidentie Kriekepitte: toewijzingsreglement: nieuwe vaststelling. 15. Kinderopvang: a. Kinderdagverblijven: 1. Huishoudelijk reglement dagopvang: nieuwe vaststelling. 2. Huishoudelijk reglement occasionele opvang en zaterdagopvang: nieuwe vaststelling. 3. Huishoudelijk reglement vakantieopvang: nieuwe vaststelling. b. Dienst voor onthaalouders: huishoudelijk reglement: nieuwe vaststelling. c. Buitenschoolse kinderopvang: huishoudelijk reglement: nieuwe vaststelling 16. Patrimonium: zakelijke rechten: Bevrijde Wereld vzw: renteloze lening met hypothecair mandaat: sluiten onderhandse overeenkomst. 17. Stadsbelastingen: a. Belasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein: aanvulling. b. Diverse belastingen: 1. Terugbetaling: bekrachtiging. 2. Vrijstelling en/of vermindering: bekrachtiging. 18. Retributies: retributie op het gebruik van huisvuilzakken en containers, bestemd voor het ophalen van huisvuil: gratis terbeschikkingstelling huisvuilzakken: bekrachtiging. 19. Thesaurie: proces-verbaal van kasnazicht over het 4de kwartaal 2011: kennisneming. 20. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: De commissie voor economie, werk, kmo, middenstand, toerisme, stadspromotie, gebouwen en kerkfabrieken: op maandag 5 december 2011 om 19 uur voor de punten 8 en 9. De commissie voor cultuur, evenementen, onderwijs en emancipatie: op maandag 5 december 2011 om 20 uur voor de punten 3 en 4. De commissie voor sport, openbare werken, waterbeheersing en rioleringswerken, markten, foren en kermissen: op dinsdag 6 december 2011 om 19 uur voor de punten 5 en 6. De commissie voor landbouw, groenbeheer, reiniging, schoonmaak, domeinen en verkeer: op dinsdag 6 december 2011 om 20 uur voor het punt 7. De commissie voor ruimtelijke ordening en huisvesting, milieu, recreatiepark: op woensdag 7 december 2011 om 19 uur voor de punten 10, 11, 12 en 13. De commissie voor welzijn en stedelijk basisonderwijs: op woensdag 7 december 2011 om 20 uur voor de punten 14 en 15.

3 De commissie voor algemeen beleid, veiligheid en personeel: op maandag 12 december 2011 om 19 uur voor de punten 1b en 2. Algemene commissiezitting: op zaterdag 10 december 2011 om 10 uur voor de punten 1a, 16, 17, 18, 19 en 20. Hoogachtend Marie-Louise Chalmet stadssecretaris Jo De Cuyper raadslid-voorzitter

4 Gemeenteraad Bondige toelichting 16 december 2011 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ openbare zitting 3. Politieaangelegenheden: c. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: 1. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. 2. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming. Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt. d. Politieaangelegenheden: personeel: operationeel en administratief en logistiek kader: organogram en takenpakket politiezone: kennisneming In gemeenteraadszitting van 23 september 2011 werd de uitbreiding van de personeelsformatie van de politie vastgesteld. Deze uitbreiding was nodig omdat de politie in 2011 geconfronteerd werd met bijkomende, permanente opdrachten. De korpschef heeft deze nieuwe personeelsformatie nu vertaald in een organogram dat stapsgewijs vanaf 2012 de structuur van de politiezone zal hertekenen. Gekoppeld aan dit organogram wil de korpschef de gemeenteraad tevens inzicht bieden in het geheel van de taken waarmee de politie wordt belast. Aan de raad wordt gevraagd kennis te nemen van het organogram en het takenpakket van de politiezone. Bijlagen zullen zo spoedig mogelijk worden bezorgd. 4. Gemeentepersoneel: a. Decretale graden: evaluatiecriteria evaluatieperiode : vaststelling Het gemeentedecreet stelt dat de stadssecretaris, de adjunct-stadssecretaris en de financieel beheerder worden geëvalueerd door een bijzondere gemeenteraadscommissie die wordt voorgezeten door de voorzitter van de gemeenteraad. De evaluatiecriteria van de decretale graden moeten door de gemeenteraad worden vastgelegd vóór de nieuwe evaluatieperiode aanbreekt ( ). De evaluatiecriteria worden vastgelegd/opgenomen in de functiebeschrijvingen. Bijlagen zullen zo spoedig mogelijk worden bezorgd. b. Evaluatie en functioneringsgesprekken: nieuwe profielen en formulieren: vaststelling Het college besliste in zitting van 8 februari 2010 het personeelsbeleid te stoelen op een competentiebeleid. De rechtspositieregeling voorziet immers tal van mogelijkheden en uitdagingen op dit vlak.

5 Competenties zijn kennis, vaardigheden en attitudes die een persoon nodig heeft om een functie succesvol te kunnen uitoefenen. Het competentiebeleid is een strategie die de hrm-processen zoals werving en selectie, evaluatie en vorming integreert en afstemt op de organisatiedoelstellingen. De stad en het OCMW beslisten de uitbouw van het competentiebeleid te baseren op eenzelfde competentiewoordenboek en gezamenlijke hrm-instrumenten uit te bouwen. Zij volgden eenzelfde tijdspad en baseerden zich op dezelfde methodiek. In 2010 en 2011 legden de managementteams van de stad en het OCMW de krijtlijnen vast voor de uitbouw van het competentiebeleid gebaseerd op uitgebreide besprekingen met werkgroepen bestaande uit werknemers en leidinggevenden. Het college van burgemeester en schepenen en de vakbonden volgden voor het stadsbestuur de stand van zaken op. Voor de komende evaluatieperiode moet het competentiebeleid geïmplementeerd zijn onder meer voor wat betreft de evaluatieprocedure. In dit kader wordt aan de gemeenteraad gevraagd de uitgebouwde hrm-instrumenten vast te stellen. In mei en oktober werd het college geïnformeerd over de stand van zaken van de uitbouw van het competentiebeleid en ging het college akkoord met de voorstellen rond: - de indeling van functies in grote functiefamilies en subfamilies; - de competentieprofielen; - de nieuw vastgelegde structuur van de functiebeschrijvingen; - de visietekst over het nieuw evaluatiesysteem (inclusief het hanteren van een voorwaardelijk scoresysteem om tot de eindevaluatie te komen), de ontwerpevaluatieformulieren en het formulier voor de functioneringsgesprekken. De vakbonden van stad en OCMW zullen op 14 december 2011 in een gezamenlijke bespreking in het BOC kennisnemen van bovengenoemde documenten. Bijlagen zullen zo spoedig mogelijk worden bezorgd. 3. Stedelijke openbare bibliotheek: a. Beheerscommissie: vervanging lid In gemeenteraadszitting van 16 februari 2007 werd de samenstelling van de beheerscommissie van de stedelijke openbare bibliotheek opnieuw vastgesteld. De commissie is samengesteld uit 28 stemgerechtigde leden waarvan 14 afgevaardigden van de gemeenteraad en 14 vertegenwoordigers van de gebruikers en de strekkingen (8 gebruikers en 6 afgevaardigden van de cultuurraad). De cultuurraad heeft in haar afvaardiging een vertegenwoordiger van de doelgroep jeugd opgenomen en deed hiervoor een beroep op de jeugdraad. De jeugdraad vraagt deze vertegenwoordiger te vervangen. Aan de raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen. b. Dienstreglement: nieuwe vaststelling Het dienstreglement van de stedelijke openbare bibliotheek moet opnieuw worden vastgesteld. De belangrijkste wijzigingen hebben betrekking op 1. het invoeren van een nieuw systeem van verhalen van boetes en terugbrengen boeken via een systeem van facturen, aangetekende zendingen en tot slot deurwaarder, dit in afspraak met de stadsontvangerij en in overleg met de financieel beheerder; 2. het aanpassen van de sluitingsdagen in functie van de nieuwjaarsreceptie; 3. het wegwerken van kleine anomalieën, het aanbrengen van verduidelijkingen die geen implicatie hebben op de werking en eigenlijk steeds zo geweest zijn of beter anders geformuleerd worden. Als bijlage: ontwerp nieuw dienstreglement. 4. Monumenten: Tinelkerkhof Sinaai: restauratie kerkhofpijlers en deel hekwerk: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de dienst monumentenzorg werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor de restauratie van de kerkhofpijlers zijde Edgar Tinelstraat van het Tinelkerkhof van Sinaai en een deel

6 van het hekwerk palend aan deze pijlers. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. 5. Sport: gebruik sportinfrastructuur: vrijstelling en vermindering retributie: bekrachtiging In het retributiereglement op het gebruik van de stedelijke infrastructuur, waaronder ook de sportinfrastructuur valt, heeft de gemeenteraad het college gemachtigd bij bepaalde gelegenheden vrijstelling of vermindering van retributie te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de gemeenteraad worden bekrachtigd. Het college besliste in 2011 vrijstelling van retributie te verlenen voor het gebruik van het Sinbad en vermindering van retributie te verlenen voor het gebruik van sporthal De Witte Molen. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. 6. Openbare werken: a. Watermolenwijk: aanleg fietspad naar Pijkedreef: aanstellen ontwerper: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Momenteel wordt in opdracht van de verkavelaar (Interwaas) de wegenisinfrastructuur aangelegd in de uitbreiding van de Watermolenwijk. Het is wenselijk een fietspad aan te leggen die de wijk verbindt met de Pijkedreef. Deze kosten vallen ten laste van de stad. Hiervoor moeten een bouwaanvraagdossier en een definitief ontwerp worden opgemaakt. De kosten van deze opdracht, die zal worden gegund via onderhandelingsprocedure met aangenomen factuur, worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met het aanstellen van een ontwerper en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. b. Collector Nieuwkerken-West fase 2: goedkeuring definitief ontwerp en vaststelling stadsaandeel In gemeenteraadszitting van 25 oktober 2007 werd de samenwerkingsovereenkomst tussen de stad en Aquafin en het addendum goedgekeurd voor het bovengemeentelijk project collector Nieuwkerken- West fase 2. Door de ontwerper, het studiebureau Grontmij Vlaanderen nv uit Gent, werd hiervoor inmiddels het definitief ontwerp opgemaakt. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund na het uitschrijven van een openbare aanbesteding, mogen worden geraamd op ,35 EUR, btw niet inbegrepen. Het aandeel van Aquafin bedraagt ,40 EUR, btw niet inbegrepen. Het stadsaandeel bedraagt ,95 EUR, btw niet inbegrepen. Van het stadsaandeel wordt 100 % van de rioleringswerken gesubsidieerd zodat het uiteindelijk stadsaandeel nog ,61 EUR, btw niet inbegrepen, bedraagt. De afkoppelingswerken op privaat domein voor de bedrijven, welke worden geprefinancierd door de stad, worden geraamd op ,55 EUR, btw niet inbegrepen. De afkoppelingswerken op privaat domein voor de woningen zijn opgenomen in een afzonderlijk aanbestedingsdossier. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken, het definitief ontwerp goed te keuren en het stadsaandeel vast te stellen. 7. Groendienst: Romain De Vidtspark: heraanleg bosgedeelte (fase 3): gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de groendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor de heraanleg van het bosgedeelte in het Romain De Vidtspark (fase 3). De betreffende zone (2.950 m²) omvat het resterend gedeelte van het bos en is gesitueerd op de hoek tussen de Parklaan en de Moerlandstraat.

7 Het is de bedoeling het bos te verjongen waarbij wordt geopteerd voor een gemengd loofbos met streekeigen bomen en struiken en de storende bodemlagen te doorbreken door middel van diepspitten, zonder vermenging van de toplaag met de onderliggende lagen. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. 8. Gemeentegebouwen: a. Woningen, gemeentehuis en café De Ster op Dries: herschilderen buitenschrijnwerk: gunningsvoorwaarden en -wijze: vaststelling Door de stedelijke ontwerpendienst werden de gunningsvoorwaarden en -wijze opgemaakt voor het herschilderen van het buitenschrijnwerk van de woningen, het gemeentehuis en café De Ster gelegen Dries nrs. 78, 80, 82, 86, 88 en 90. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund via onderhandelingsprocedure na raadpleging, worden geraamd op ,44 EUR, btw inbegrepen: woning nr. 90: 4.354,19 EUR, btw inbegrepen, woningen nrs. 80, 86 en 88 (in erfpacht aan het OCMW): 8.099,20 EUR, btw inbegrepen, gemeentehuis: ,92 EUR, btw inbegrepen en café De Ster: 9.547,14 EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd in principe akkoord te gaan met de uitvoering van deze werken en de gunningsvoorwaarden en -wijze vast te stellen. b. Kinderdagverblijf Driekoningen: dringende vervanging defecte centraleverwarmingsketel: toewijzing bij hoogdringendheid: akteneming In het kinderdagverblijf Driekoningen moet de defecte cv-ketel dringend worden vervangen. Het college van burgemeester en schepenen besliste in zitting van 21 november 2011, deze werken bij hoogdringendheid toe te vertrouwen aan Eandis DLB, Brusselsesteenweg 199, 9090 Brussel, voor een geraamd bedrag van EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd akte te nemen van deze beslissing. c. Stedelijke academiën: aanpassen centrale verwarmingsinstallatie en verwijderen asbest: definitief ontwerp: vaststelling In gemeenteraadszitting van 28 augustus 2009 werden de gunningsvoorwaarden en -wijze vastgesteld voor het aanstellen van een ontwerper voor het aanpassen van de centrale verwarmingsinstallatie en het verwijderen van asbest in de stedelijke academiën. Inmiddels werd door het studiebureau Botec het definitief ontwerp opgemaakt. De kosten van deze werken, die zullen worden gegund na het uitschrijven van een openbare aanbesteding, kunnen als volgt worden geraamd: - vernieuwing stookplaat en onderstation met inbegrip van de asbestverwijderingswerken: EUR, btw niet inbegrepen; - vervangen radiatorkringen en radiatoren: EUR, btw niet inbegrepen; - herschilderen van binnenmuren ter hoogte van te vervangen radiatoren en leidingen: EUR, btw niet inbegrepen. De totale kostenraming bedraagt EUR, btw inbegrepen. Aan de raad wordt gevraagd het definitief ontwerp vast te stellen. 9. Patrimonium: inname openbaar domein: reglement inzake het inrichten van een rokerszone aan horecazaken: vaststelling voorwaarden Door het rookverbod dat vanaf 1 juli 2011 in alle horecazaken van kracht werd, is de horeca vragende partij voor een regelgeving rond het inrichten van rokerszones op het openbaar domein. Om de vra-

8 gen van uitbaters van horecazaken op het grondgebied van de stad, die een rokerszone wensen in te richten, op een correcte en consequente manier te kunnen behandelen, is het aangewezen hiervoor onderrichtingen op te leggen. Daarom wordt een reglement inzake het inrichten van een rokerszone aan horecazaken aan de raad voorgelegd. Aan de raad wordt gevraagd met de bepalingen van dit reglement in te stemmen. Als bijlage: ontwerpreglement. 10. Gemeentegoederen: verwervingen en vervreemdingen: verkoop 4 percelen achtergrond Onze-Lieve-Vrouwplein 25, 26, 27 en 28: wijziging verkoopsvoorwaarden In zitting van 17 december 2010 besliste de gemeenteraad restgrond te verkopen aan de eigenaars van de panden Onze-Lieve-Vrouwplein 25, 26, 27 en 28. In die verkoop werden een aantal voorwaarden opgelegd, onder andere in verband met het oprichten van een afsluitingsmuur en de afwatering. Vooraleer de akte werd ondertekend, deelden de kandidaat-kopers aan de stad mee dat zij niet akkoord konden gaan met de verplichting een afsluitingsmuur op te richten vermits zij op de aan te kopen grond toch geen garage mogen bouwen. Ook hadden ze opmerkingen in verband met de voorwaarden met betrekking tot de afwatering. Daarom wordt voorgesteld de afsluitingsmuur te laten vervangen door draadafsluiting met toegangspoort en de bepaling in verband met de afwatering te wijzigen. Aan de raad wordt gevraagd akkoord te gaan met de gewijzigde verkoopsvoorwaarden. 11. Rooilijnplannen: rooilijnplan Pastorijstraat: definitieve vaststelling Aangezien de woningen Pastorijstraat 12 tot en met 26 getroffen worden door de voormalige provinciale rooilijn wordt voorgesteld het rooilijnplan aan te passen ter hoogte van de voorgevels van deze woningen. De rooilijn wordt nu gelijk gelegd met de voorgevellijn. Het ontwerp rooilijnplan werd voorlopig vastgesteld in gemeenteraadszitting van 23 september Tijdens het openbaar onderzoek dat plaatshad van 12 oktober 2011 tot en met 10 november 2011, werd geen enkel bezwaar ingediend. Aan de raad wordt gevraagd het rooilijnplan definitief vast te stellen. 12. Ruimtelijke planning: partiële herziening Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan Oost- Vlaanderen: advies Op 7 september 2011 werd het ontwerp partiële herziening Provinciaal Ruimtelijk Structuurplan Oost- Vlaanderen door de provincieraad van Oost-Vlaanderen voorlopig vastgesteld. Het openbaar onderzoek loopt van 13 oktober 2011 tot en met 10 januari Aan de raad wordt gevraagd hierover advies te geven. 13. Milieu: overeenkomst met Interwaas met betrekking tot het periodiek onderhoud van de rioolkolken: vaststelling Aan de raad wordt gevraagd het periodiek onderhoud van de rioolkolken op het grondgebied van de stad Sint-Niklaas met ingang van 1 januari 2012 over te dragen aan het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband van het Land van Waas (Interwaas). De overeenkomst loopt minstens 3 jaar en kan jaarlijks verlengd worden. Als bijlage: ontwerpovereenkomst.

9 14. Welzijn: ouderenwoningen: seniorenresidentie Kriekepitte: toewijzingsreglement: nieuwe vaststelling Het stadsbestuur verhuurt tegen een sociaal tarief flats in de seniorenresidentie Kriekepitte aan senioren. In zitting van 28 februari 1986 stelde de gemeenteraad de toewijzingscriteria vast en bepaalde de raad een rangorde van toewijzing op basis van 3 criteria. Deze toewijzingscriteria werden gewijzigd in gemeenteraadszitting van 24 oktober Omdat de flats in vermelde seniorenresidentie tegen een sociaal tarief worden verhuurd, is het billijk bij de prioritaire criteria van toewijzing een inkomensgrens te bepalen. Aan de raad wordt gevraagd het toewijzingsreglement voor flats in de seniorenresidentie Kriekepitte te wijzigen en de toegepaste inkomensgrens voor prioritaire toewijzing uit te breiden naar alle gezinnen of personen die zich inschrijven op de lijst voor bewoning in Kriekepitte. Als bijlage: ontwerpreglement. 15. Kinderopvang: a. Kinderdagverblijven: 1. Huishoudelijk reglement dagopvang: nieuwe vaststelling 2. Huishoudelijk reglement occasionele opvang en zaterdagopvang: nieuwe vaststelling 3. Huishoudelijk reglement vakantieopvang: nieuwe vaststelling b. Dienst voor onthaalouders: huishoudelijk reglement: nieuwe vaststelling c. Buitenschoolse kinderopvang: huishoudelijk reglement: nieuwe vaststelling Eenmaal per jaar worden de huishoudelijke reglementen van de verschillende stedelijke kinderopvanginitiatieven geactualiseerd en aangepast aan nieuwe richtlijnen of afspraken. De gewijzigde tekstdelen zijn cursief aangeduid. De te schrappen tekstdelen werden doorgehaald. Het is de bedoeling de gewijzigde reglementen vanaf 1 januari 2012 in voege te laten gaan. Aan alle ouders zal tegen ontvangstbewijs een nieuw reglement bezorgd worden. Als bijlage: ontwerp van huishoudelijk reglement (5). 16. Patrimonium: zakelijke rechten: Bevrijde Wereld vzw: renteloze lening met hypothecair mandaat: sluiten onderhandse overeenkomst In zitting van 23 september 2011 stelde de gemeenteraad de voorwaarden vast van het ontwerp van akte betreffende het toestaan van een renteloze lening met hypothecair mandaat aan Bevrijde Wereld vzw, Nieuwstraat 70, voor de renovatiewerken aan het pand, gelegen Mercatorstraat 91. In het ontwerp van akte is vermeld dat het onroerend goed waarop het hypothecair mandaat betrekking heeft, reeds belast is met een hypothecaire inschrijving en een volmacht tot inschrijving, beide in het voordeel van Triodos Bank. Ter vrijwaring van haar rechten wenst Triodos Bank een onderhandse overeenkomst af te sluiten met de stad en Bevrijde Wereld vzw, dit voorafgaand aan het verlijden van de akte renteloze lening/hypothecair mandaat. Aan de raad wordt gevraagd de onderhandse overeenkomst te sluiten. Als bijlage: ontwerp van overeenkomst. 17. Stadsbelastingen: a. Belasting op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein: aanvulling In zitting van heden (punt 9) wordt aan de raad gevraagd de voorwaarden vast te stellen van een reglement inzake het inrichten van een rokerszone aan horecazaken. Vermits het hier inname van openbaar domein betreft, is het verantwoord hiervoor een belasting aan te rekenen. Het belastingreglement op de tijdelijke privatisering van het openbaar domein dient daarom met nieuwe tarieven te worden aangevuld. Aan de raad wordt gevraagd hiermee in te stemmen.

10 b. Diverse belastingen: 1. Terugbetaling: bekrachtiging In diverse belastingreglementen is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt om onder bepaalde voorwaarden terugbetaling van belasting te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft diverse terugbetalingen verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. 2. Vrijstelling en/of vermindering: bekrachtiging In diverse belastingreglementen is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt om onder bepaalde voorwaarden vrijstelling of vermindering van de belasting te verlenen. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft diverse vrijstellingen verleend. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. 18. Retributies: retributie op het gebruik van huisvuilzakken en containers, bestemd voor het ophalen van huisvuil: gratis terbeschikkingstelling huisvuilzakken: bekrachtiging In het retributiereglement op het gebruik van huisvuilzakken en containers, bestemd voor het ophalen van huisvuil, is een clausule voorzien waarin de raad het college van burgemeester en schepenen machtigt om onder bepaalde voorwaarden gratis huisvuilzakken af te leveren. Deze beslissingen van het college moeten door de raad worden bekrachtigd. Het college heeft gratis huisvuilzakken afgeleverd. Aan de raad wordt gevraagd deze beslissingen te bekrachtigen. 19. Thesaurie: proces-verbaal van kasnazicht over het 4de kwartaal 2011: kennisneming Gebruikelijke mededeling. 20. Opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten: a. Uitgaven van meer dan EUR: vaststelling van de wijze van gunning, de raming en de voorwaarden Informatie zal zo spoedig mogelijk worden verstrekt. b. Uitgave(n) bij hoogdringendheid: akteneming Informatie zal tijdens de commissiezitting worden verstrekt.

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 15-09-2011 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling.

1. Politieaangelegenheden: politiezone: begroting 2016 en prognose begroting 2015: vaststelling. Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 27-11-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 14-06-2012 dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 februari 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 26 juni 2015 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 18-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal:

Volgende commissiezittingen zullen plaatshebben in de gemeenteraadzaal: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 16-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 04-12-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 13-01-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 19 december 2014 wordt aangevuld en gewijzigd als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 10-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 02-12-2010 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 11-09-2014 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 25 maart 2016. Mevrouw Mijnheer Steven Vanackere bestuursadministratie 03 778 30 76 steven.vanackere@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-03-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 08-02-2012 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt:

Wij hebben de eer u mee te delen dat de agenda voor de gemeenteraadszitting van vrijdag 30 januari 2015 wordt aangevuld als volgt: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 22-01-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting aanvullende

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 07-02-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010

Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 Gemeenteraad Bondige toelichting 24 september 2010 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1273 09-09-2010 openbare zitting 1. Politieaangelegenheden: a. Opdrachten voor aanneming van werken,

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-11-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAADSBESLUITEN GETROFFEN IN ZITTING VAN 05 DECEMBER 2018 Openbare vergadering GOEDKEURING NOTULEN 1. Notulen gemeenteraad 21 november 2018 - De raad keurt de notulen van de

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/1272 09-06-2011 Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 26 februari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden bestuursadministratie 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-02-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 11 januari 2019 Aanwezig: de heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter (N-VA);

Nadere informatie

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie:

c. Reglement inzake de stedelijke sociale verhuursubsidie en de stedelijke sociale installatiepremie: Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 11-06-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 27 februari 2015 Gemeenteraadszitting van 26 februari 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens

Nadere informatie

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019

Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Besluitenlijst van het College van Burgemeester en Schepenen op dinsdag 7 mei 2019 Goedkeuren notulen vorige vergadering 1. Goedkeuren notulen vorige vergadering Er werden geen bemerkingen geformuleerd

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 maart 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016

Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 Gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 28 januari 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 28 januari 2016

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 maart Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 27 maart Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 12-03-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 13 JUNI 2016 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019

Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Vergadering van donderdag 23 mei 2019 Conform de bepalingen uit het decreet lokaal bestuur van 22 december 2017 (art. 285, 286 en 287) lijsten wij de besluiten uit de gemeenteraad

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 24 maart 2016 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 24 maart 2016 goed

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 28 november 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 19 december 2017 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 28 augustus 2015. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 14-08-2015 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur.

Besluit tot de bijeenroeping van de vergadering van de gemeenteraad op datum van woensdag 20 juni 2018 om uur. Dagorde gemeenteraad Zitting van 20 juni 2018 ons kenmerk:1807 datum 12-6-2018 Sec&Onthaal/ De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering

TOELICHTENDE NOTA. Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart Goedkeuring notulen van de vorige vergadering TOELICHTENDE NOTA Vergadering van de gemeenteraad van 23 maart 2016 Goedkeuring notulen van de vorige vergadering Gaat de gemeenteraad akkoord met de notulen van de vorige vergadering? Agendapunt 1 Onderwerp

Nadere informatie

OCMW-raad van 24 oktober 2013

OCMW-raad van 24 oktober 2013 Dienst: communicatie Contactpersoon: Lieve Van De Pontseele, communicatieambtenaar Tel. 03 778 60 10 Fax: 03 778 60 15 Email: lieve.vandepontseele@ocmwsintniklaas.be Bondige toelichting voor het publiek

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019

Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 Gemeenteraadszitting van 31 januari 2019 OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de zitting van 20 december 2018 Aan de Raad wordt gevraagd het verslag van de gemeenteraadszitting van 20 december 2018

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/ Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR

DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR DAGORDE VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN maandag 10 mei 2010 OM 20:00 UUR FINANCIËN 001. KENNISNAME PROCES-VERBAAL VAN ONDERZOEK DER KAS - VIERDE KWARTAAL 2009 002. RETRIBUTIE OP

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring

0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring TOELICHTING Gemeenteraad van 17 december 2012 OPENBARE ZITTING MAP000: VERSLAG GEMEENTERAAD 0.1 Verslag van de gemeenteraadszitting van 5 november 2012 goedkeuring MAP001: FINANCIEN BURGERLIJKE STAND POLITIE

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 25 FEBRUARI 2015 OPENBARE ZITTING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - PATRIMONIUM 2. (GVDC) PERCEEL A 178E TE KRUIBEKE - OPENBARE VERKOOP

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 22 DECEMBER 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Gemeentelijke vrijwillige

Nadere informatie

dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis

dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis STAD MECHELEN GEMEENTERAAD dinsdag 19 december 2017 om 18.30u raadzaal stadhuis AGENDA PUBLIEK Openbare zitting 1. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. 1) Aktename brief van 22 mei 2017 van de heer Christiaan Backx,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA

2. UITVOEREN AUDIT VERZEKERINGSPORTEFEUILLE DOOR RISKSOLU- TIONS BVBA 08 juni 2015 Aan de raadsleden Graag nodigen wij u uit tot de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. De zitting vindt plaats op dinsdag 16 juni om 20 uur in de raadzaal van het OCMW, Gootje

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 28 MEI 2015 19u30 1. LOKAAL ECONOMISCHE RAAD VERVANGING AFGEVAARDIGDE HORECA Aan de raad wordt gevraagd om mevrouw Diana Karapetian aan te stellen als stemgerechtigd

Nadere informatie

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013

College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 College van burgemeester en schepenen Notulen (met uitzondering van de persoonsgebonden en vertrouwelijke informatie) 2 januari 2013 Aanwezig: De heer Lieven Dehandschutter, burgemeester-voorzitter; mevrouw

Nadere informatie

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen

Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Besluitenlijst College van burgemeester en schepenen Datum 28-01-2019 Tijd 14:00-15:00 Locatie Voorzitter Toelichting Schepenzaal Lukas Jacobs, algemeen directeur: Vincent Gabriels Verontschuldigd: Sandra

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052) Aan de leden van de gemeenteraad van en te 9200 DENDERMONDE datum 2019-01-28 uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk contactpersoon-toestel sec\wvdv\gjc Geertje Corthals (052)25 10 09 bijgevoegde agenda

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015

Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 Gemeenteraadszitting van 24 september 2015 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 24 september 2015 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst

gemeenteraad OPENBARE ZITTING Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst gemeenteraad Zitting van 25 januari 2019 Besluitenlijst OPENBARE ZITTING 1 2019_GR_00024 Gemeenteraad: installatie van een gemeenteraadslid en vaststelling van de rangorde: 2 2019_GR_00028 Goedkeuring

Nadere informatie

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

Openbare zitting BIJEENROEPING GEMEENTERAAD BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de gemeenteraad op donderdag 28.02.2013 om 19.30 u in de raadzaal van het gemeentehuis, Kasteelstraat 1-3, Assenede.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur

INGELMUNSTER GEMEENTE OPENBARE ZITTING PROVINCIE WEST-VLAANDEREN. Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00 uur PROVINCIE WEST-VLAANDEREN GEMEENTE 8770 INGELMUNSTER, 11 december 2006 Telefoon: 051/337400 Fax: 051/318283 Rekening: 091-0002217-15 Aan INGELMUNSTER Zitting Gemeenteraad van 19 december 2006 om 20:00

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/0100/01 05-06-2013 Dienst secretariaat contactpersoon: Ilse Van den Branden, administratief medewerker e-mail: ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be tel. 03 778 30 75, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016

Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 Gemeenteraadszitting van 28 april 2016 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 28 april 2016 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING: 1. Goedkeuren notulen van de

Nadere informatie

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING

M., DAGORDE : OPENBARE ZITTING M., 15 november 2013 Wordt overeenkomstig artikel 21 van het gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de vergadering die in het Gemeentehuis Gemeentelijk Administratief Centrum II Ringlaan 20 1745

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017.

Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Aanwezig: Jean-Pierre Nyns, voorzitter van de raad Jo Roggen, burgemeester Overzichtslijst gemeenteraad van maandag 24 april 2017. Elke Allard, Rik Lassaut, Chris Jamar, Roland Strouven, schepenen Benny

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 15 oktober 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT VOOR SOCIALE HUURWONINGEN

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van woensdag, 15 december 2010 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. GEMEENTELIJK TOEWIJZINGSREGLEMENT AKTENEMING De raad voor

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011

Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 Dagorde gemeenteraad Zitting van 31 augustus 2011 ons kenmerk: datum 23 8 2011 Sec&Onthaal/2345 De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Punten van de openbare zitting

Punten van de openbare zitting Bijeenroeping van de gemeenteen OCMW-raad Ronse, vrijdag 18 januari 2019 De voorzitter van de gemeente- en OCMW-raad nodigt u uit om de zittingen bij te wonen op maandag 28 januari 2019 om 19:00 uur. De

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING

OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING TOELICHTING RAAD VAN 19 MAART 2014 OPENBARE ZITTING GOEDKEURING - AKTENAME - BEKRACHTIGING 1. VERSLAG VORIGE ZITTING (GEDEELTE OPENBARE ZITTING) - GOEDKEURING 2. (EDV) BIJZONDERE COMITÉS - WIJZIGING PLAATSVERVANGERS

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid

OPENBARE ZITTING. 4 Goedkeuring veiligheidsplan 2011 2014 voor Kruispuntbank Sociale Zekerheid Kaprijke, 2 februari 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting

gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting gemeenteraad gemeente Westerlo beslissingen vergadering maandag 2 februari 2009 Openbare zitting 1. Milieu. Ontwerp- zoneringsplan Westerlo. Vaststelling. De raad hechtte zijn goedkeuring aan het aangepaste

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

4. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering WVI op 26 mei Statutenwijziging

4. Goedkeuren agenda buitengewone algemene vergadering WVI op 26 mei Statutenwijziging AGENDA MET TOELICHTING De voorzitter van de gemeenteraad van Ichtegem verzoekt voor de eerste maal de gemeenteraad in zitting te vergaderen in de raadzaal van het gemeentehuis in Ichtegem op donderdag

Nadere informatie

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017

Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Verslag gemeenteraad 30 maart 2017 Volgende agendepunten werden behandeld door de gemeenteraad van 30 maart 2017. 01. Notulen van de vorige vergadering. 02. Renovatie wegenis en riolering Breugelweg -

Nadere informatie

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016

TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 TOELICHTING GEMEENTERAAD ZITTING 19/12/2016 openbare zitting 1. Algemeen. Goedkeuring van de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016 De gemeenteraad wordt uitgenodigd om de notulen van de zitting d.d. 28/11/2016

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 JANUARI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 0.1. Aanvullend punt bij hoogdringendheid 1. Verslag vorige zitting - openbaar

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad vrijdag 29 januari 2016. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 15-01-2016 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

COMMISSIE ONDERWIJS, PERSONEEL EN FM - AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2014

COMMISSIE ONDERWIJS, PERSONEEL EN FM - AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2014 COMMISSIE ONDERWIJS, PERSONEEL EN FM - AGENDA VOOR DE VERGADERING VAN 12 NOVEMBER 2014 OPENBARE VERGADERING Regeling van de werkzaamheden AGENDAPUNTEN * Bespreking. Goedkeuring verslag van de vorige vergadering

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk datum S1SEC/ Dienst secretariaat contactpersoon: Magda Van Reeth, administratief medewerker e-mail: magda.vanreeth@sint-niklaas.be tel. 03 760 90 30, fax 03 766 08 82 Aan de leden van de gemeenteraad uw bericht van

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden,

Dagorde gemeenteraad. Zitting van 25 april Geachte raadsleden, Dagorde gemeenteraad Zitting van 25 april 2019 ons kenmerk: 836 datum 17-4-2019 Geachte raadsleden, We hebben de eer u voor de eerste maal uit te nodigen tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016.

Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. Gemeenteraadszitting dinsdag 23 februari 2016. De voorzitter maakt bekend dat de gemeenteraad in openbare zitting zal vergaderen en over volgende punten zal beraadslagen: OPENBARE ZITTING INTERNE ZAKEN:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 27 juni 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Rik Röttger Telefoon: 03 240 52 55 Agenda nr. 12/4 Provinciale overheidsopdrachten. Toepassing van

Nadere informatie

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang

Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang Statuten Lokaal Overleg Kinderopvang 2013-2019 Art. 1. Begrippen In dit huishoudelijk reglement wordt verstaan onder: 1 LOK: lokaal overleg kinderopvang 2 DVG: diensten voor gezinsopvang 3 IBO: initiatief

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 14 juni 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00537 Onderwerp: Overheidsopdracht van diensten houdende de voorwaarden voor het aanstellen van gerechtsdeurwaarders

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur in het stadhuis. BADSTAD Blankenberge, 9 februari 2009 98370 BLANKENBERGE Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij hebben de eer u uit te nodigen op de ambtelijke zitting van de gemeenteraad op 17 februari 2009 om 19.00 uur

Nadere informatie