Handleiding website Excelsior. Handleiding website Excelsior v0.5.doc

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding website Excelsior. Handleiding website Excelsior v0.5.doc"

Transcriptie

1 Handleiding website Excelsior Handleiding website Excelsior v0.5.doc Harold Snippert 20 augustus 2010

2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inloggen...4 Bericht plaatsen op de voorpagina...6 Artikel inkorten/afbreken...12 Een vaste pagina aanpassen...13 Nieuwe pagina maken...15 De agenda vullen...17 Maken van een fotopagina...21 Nieuwe pagina aanmaken voor foto's...22 Foto gallerij aanmaken...23 Foto s verkleinen...24 Foto s uploaden...24 Fotogallerij nabewerken...26 Link op pagina plaatsen...28 Nabewerken en verkleinen van foto's...29 Irfanview instellen...29 Foto's bewerken (rechtop zetten)...29 Foto's verkleinen (voorbereiden)...30 Eenmalig de advanced options instellen...31 Foto's verkleinen:...32 Punten van aandacht:...33

3 Inleiding Excelsior heeft een website: Deze is een jaar geleden gemoderniseerd, het bijhouden van informatie op de website zou gemakkelijker moeten gaan. Daarvoor is een CMS systeem geïnstalleerd (content management systeem) in dit geval een systeem genaamd Etomite. Etomite is weliswaar erg snel en heel stabiel maar was te bewerkelijk. Nu is gekozen voor een veel algemener CMS systeem, dat van WordPress. Bij deze de handleiding om artikelen te kunnen plaatsen en de basis pagina s te kunnen bijwerken. Let op: de afbeeldingen zijn nog in het engels, de achterliggende engine van de website is nu grotendeels in het nederlands. Niet alle website toevoegingen zijn beschikbaar in het nederlands. De website:

4 Inloggen Om de website te kunnen bewerken ga naar: Onderstaand scherm verschijnt Log in met de gegevens die je hebt gekregen. Geen inlog van iemand anders gebruiken. Heb je geen inlog? Mij even vragen. Maak ik die voor je aan.

5 Je komt terecht in onderstaand scherm. Berichten plaatsen (bij Posts) Pagina s bewerken (Pages)

6 Bericht plaatsen op de voorpagina Om een bericht op de voorpagina te kunnen plaatsen, klik berichten. Onderstaand scherm verschijnt met de laatste berichten. Klik nieuw bericht

7 Vul de titel in en schrijf de tekst. Je kunt de tekst ook kopiëren en plakken vanuit MS Word of vanuit de mail. Maakt niets uit. Selecteer rechtsonder de juiste categorie om artikelen te rubriceren. Wil je andere of meer categoriën? Laat het even weten dan voeg ik ze toe.

8 Elke bericht op de voorpagina graag beginnen met een kleine afbeelding. Achter Upload/Insert klik op het vierkantje (zie ook de afbbelding hieronder) Er zijn 2 mogelijkheden: een bestaande afbeelding gebruiken of een nieuwe uploaden. Een nieuwe afbeelding voor de voorpagina eerst resizen naar een breedte van 133. Hoogte maakt niet uit. Formaat JPG. Naam moet logisch zijn, kort graag, en beginnen met voorpagina-. Een foto niet voor de voorpagina maar voor een artikel zelf een hoogte of breedte geven van maximaal 500. Formaat JPG. Logische naam geven, liefst zonder spaties en gekke tekens. Heel veel foto s uploaden voor een fotopagina gaat via een ander gedeelte van de site. Selecteer boven in de balk media bibliotheek als je een bestaand plaatje wilt gebruiken (of select files als je wilt uploaden). Wil je een eigen afbeelding plaatsen dan eerst de grootte aanpassen en het formaat. Kies voor de voorpagina een afbeelding die begint met voorpagina-. Je hebt de keuze uit: voorpagina-blokfluit-amv.jpg voorpagina-knfmconcours.jpg voorpagina-carnaval.jpg voorpagina-majorettes-opl-groep.jpg voorpagina-disco.jpg voorpagina-majorettes.jpg voorpagina-drumband-2009.jpg voorpagina-martinikoor-crop.jpg voorpagina-excelsior.jpg voorpagina-muziekcentrum.jpg voorpagina-fotocamera.jpg voorpagina-opkamp.jpg voorpagina-inmemoriam.jpg voorpagina-orgel.jpg voorpagina-jubileumboek.jpg voorpagina-orkest-2008.jpg voorpagina-kerst.jpg voorpagina-sinterklaas.jpg voorpagina-kerstjeugd.jpg voorpagina-vakantie.jpg Je ziet de afbeeldingen al in het klein.

9 Klik achter de gewenste afbeelding op tonen, in dit geval voorpagina-website.jpg. Selecteer bij uitlijnen: Links en druk op de knop invoegen in bericht

10 Je ziet de afbeelding verschijnen in het artikel. Wil je een grotere foto in een artikel plaatsen. Kies dan juist niet voor left maar voor none. Anders is de uitlijning niet goed. Druk op Publiceren of Bijwerken om het artikel te plaatsen. Als je de volgorde wilt aanpassen dan de datum van het artikel aanpassen. Dat kan pas nadat het artikel geplaatst is. Het laatst geplaatste artikel staat bovenaan dus wil je het artikel naar de tweede plaats dan een tijdstip kiezen tussen de twee artikelen waar je tussen wilt plaatsen. Artikelen die je vaker wilt gebruiken of tijdelijk wilt weghalen kun je op private zetten. Ze zijn dan niet meer op de echte website te zien. Druk daarvoor achter visibility op de knop private.

11 Artikelen aanpassen kan natuurlijk ook. Klik in de lijst met artikelen op edit, pas het artikel aan en selecteer update post of bijwerken.

12 Artikel inkorten/afbreken Het is niet de bedoeling dat er veel tekst op de voorpagina terecht komt. Het artikel zelf mag wel lang zijn maar je moet een speciale functie gebruiken om maar een klein gedeelte op de voorpagina te laten zien. Maak eerst het artikel af. Inclusief voorpagina afbeelding. Een artikel splitsen doe je met de knop:. Als je een artikel hebt geschreven dan na ongeveer 8 a 10 regels op deze knop drukken. Het artikel is nu alleen boven de lijn zichtbaar op de voorpagina. Je krijgt een link te zien: Continue reading. Als je daarop klikt krijg je het hele artikel. Voordeel is dat de voorpagina overzichtelijk blijft.

13 Een vaste pagina aanpassen Het aanpassen van een vaste pagina gaat ongeveer precies zo. Klik Pagina s. Als je met het muis over de artikelen gaat zie je de knop bewerken verschijnen. Klik de bewerken knop bij het artikel dat je wilt aanpassen.. In dit geval selecteer je bewerken onder het artikel over de O.L.M.

14 Nadat je tekst heb toegevoegd, of aangepast druk je op update of bijwerken.

15 Nieuwe pagina maken Je kunt ook een nieuwe pagina maken. Klik dan op new pagina (linkerkant). Geef de pagina een korte titel en voer tekst in. Foto s invoegen kan. Gebruik foto s die een breedte van 500 hebben en formaat JPG. Uploaden kan zelf via add media en dan select files. Geen fotopagina s bouwen via deze manier, dat wordt verderop beschreven. Bij nieuwe pagina s is het van belang dat je aan de rechterkant selecteert waar de pagina onder komt en wat het volgnummer is. In dit gebal rubriek orkesten volgnummer 4. (A orkest (1), B orkest (2), OLM (3)). ALTIJD een HOOFD (parent) kiezen aan de rechterkant bij pagina attributen anders dan komt de nieuwe pagina op de voorkant van de website en niet in het menu. Heb je alle gegevens ingevuld, klik dan op publish.

16 Ziedaar, een extra pagina in het menu: Ook deze pagina kun je verbergen voor bezoekers door hem private te maken. Je zou hier ook telefoonnummers van bestuursleden kunnen plaatsen of andere gegevens die niet op internet mogen. Als je inlogt zie je de pagina dan wel.

17 De agenda vullen Het vullen van de agenda gaat via Google Calendar. Om de agenda te bewerken, ga naar Log in met het gmail account van excelsior. Na het inloggen selecteer linksboven in de hoek: agenda (of calendar)

18 Selecteer de dag en het tijdstip waarop je iets wilt invoegen en geef een korte beschrijving. Kies afspraak maken. Klik daarna op de gemaakte afspraak om extra gegevens in te voeren.

19 Kies hele dag als je gen tijdstippen weet. Zet de lokatie bij waar. Geef bij beschrijving aan voor welke onderdelen van Excelsior de afspraak is. De eesrtkomende 5 afspraken zijn altijd op de voorpagina te vinden. De hele agenda is te vinden bij evenementen agenda. De agenda is nu nog in het engels. Ik probeer hem in het nederlands te maken.

20 Kies afmelden als je klaar bent met bewerken.

21 Maken van een fotopagina Een fotopagina is niets anders dan een normale pagina, maar dan nu met foto s. Ik heb het maken van de fotopagina gedeeltelijk geautomatiseerd omdat het veel werk is en er makkelijk foutjes gemaakt kunnen worden. Je moet een gallerij voor foto's aanmaken, een goede naam kiezen en de foto's uploaden. De rest gaat automatisch, de foto gallerij wordt automatisch toegevoegd aan de lijst met fotomappen. Dat automatische aanmaken van de fotopagina gebeurt elke morgen om 10:00 uur dus je ziet het resultaat van je werk niet meteen. In principe gaat het verkleinen van foto's ook automatisch. Het is nog steeds wel handig om te verkleinen ivm de korte tijd die nodig is om te uploaden. Verkleinen is iets ingewikkelder maar na een paar keer snap je dat wel. - Nieuwe Pagina aanmaken vervallen, gaat automatisch Foto gallerij aanmaken Foto s verkleinen (bijlage) Foto s uploaden Link op pagina plaatsen vervallen, gaat automatisch

22 Nieuwe pagina aanmaken voor foto's Aanmaken van een nieuwe pagina voor foto's hoeft niet meer. Gaat automatisch. Wil je en fotospecial maken dan kan het nog steeds, maar het hoeft dus niet. Deze stap kun je overslaan. Als voorbeeldpagina maak ik een pagina aan met foto s van het kopieer apparaat. Nieuwe pagina geef naam handleiding scanner\kopieer apparaat Normaal geef je een fotopagina de naam met de omgekeerde datum van de eerste dag van het evenement, dus een optreden van de OLM bij Erve Kraesgenberg op 23 mei 2010 wordt OLM-Erve-Kraesgenberg. Zorg ervoor dat je de nieuwe pagina in de goede afdeling onderbrengt. Foto s komen dus bij pagina attributen onder fotoboek - <jaartal> Publiceer de pagina. Zie ook de volgende afbeelding.

23 Foto gallerij aanmaken Let op: Bij het maken van een galerij is de naam van belang. De datum achterstevoren, dan de naam van het evenement, geen spaties maar liggende streepjes!!! Ga linksonder naar gallery en kies voor add gallery/images Bij new gallery een naam voor de fotogallerij ingeven. Het handigst is om dezelfde naam als de pagina aan te houden, bijvoorbeeld OLM-Erve-Kraesgenberg. In mijn voorbeeld maak ik een gallery aan met de naam Handleiding MFP. Bevestig het aanmaken met het drukken van add gallery Na het toevoegen van de Gallery verschijnt bovenin beeld de code die je moet onthouden (opschrijven of knippen en plakken) De code ziet er altijd hetzelfde uit: [nggallery id=xxx] Het volgnummer moet je onthouden, in dit geval 22. (is ook niet meer van belang)

24 Foto s verkleinen Foto s verkleinen vergt wat meer uitleg. Zie hiervoor achterin dit document. Als de foto s niet te groot zijn (< 1MB) mag je ze ook rechtstreeks uploaden Foto s uploaden Klik rechtertabblad upload images Browse naar de map met de verkleinde foto s. Selecteer de eerste foto met je muis houdt de shift toets vast en klik op de laatste. Klik op OPEN Selecteer de goede gallery (die je net hebt gemaakt) en kies upload images

25 Dit duurt even, je ziet een voortgangsbalk. Na het uploaden worden automatisch de foto s verwerkt tot thumbnails. Kleine plaatjes waar je straks op kunt klikken. Dat gaat niet altijd goed maar dat kun je later herstellen. Ook dit duurt even, ligt aan de hoeveelheid foto s en hoe groot ze zijn.

26 Uiteindelijk is het klaar, pictures succesfully added Fotogallerij nabewerken Als je nu aan de linkerkant op manage gallery klikt, krijg je een lijst met fotopagina s. Je kunt die nabewerken. In dit geval klik ik op Handleiding MFP

27 Je kunt de foto s ook nabewerken, bijvoorbeeld als de foto s te groot zijn of als het maken van thumbnails (de kleine plaatjes) is mislukt. Klik het vakje voor ID. Alle foto s op de pagina worden geselecteerd. Kies nu boven ID voor de actie die je wilt uitvoeren, bijvoorbeeld create new thumbnails of resize images gevolgd door apply. Maar het hoeft niet, want dit gebeurt automatisch. Als je klaar bent, klik save changes

28 Link op pagina plaatsen Het plaatsen van een link werkt nog wel, maar is vervallen omdat de fotopagina automatisch gegenereerd wordt, elke ochtend om 10:00 uur. Heb je dus alleen nodig als je een special wilt maken met een fotoserie op de pagina zelf. Ga nu terug naar de pagina die je eerder hebt aangemaakt. Je kunt eventueel een tekst als inleiding plaatsen. De fotogallerij plaats je met de code [nggallery id=xxx]. In mijn voorbeeld is xxx vervangen door 22 Nu de pagina updaten (bijwerken) Het eindreultaat ziet er als volgt uit:

29 Nabewerken en verkleinen van foto's Ik gebruik voor foto's nabewerken het programma irfanview. Is beschikbaar voor PC en gratis. Je kunt het vinden op de website: Beide programma's downloaden en installeren, eerst iview427_setup.exe daarna de plugins. Bij het installeren van iview427_setup.exe het installeren van de Google Toolbar eventueel uitvinken. Irfanview instellen Na het installeren het programma Irfanview openen (via start menu) en een aantal basis instellingen aanpassen. Is eenmalig. Open irfanview Kies P, voor de opties (preferences) Bij JPG/ PCD / GIF moet uitgevinkt staan Auto-rotate image according to EXIF Bij Extensions eventueel aangeven images only De instellingen opslaan door OK te drukken. Foto's bewerken (rechtop zetten) Open irfanview via je startmenu. Browse naar de map met foto's. Open de eerste foto in de rij. Je kunt met spatiebalk de volgende foto selecteren en met backspace de vorige. ESC sluit het programma. Als een foto niet rechtop staat, dit aanpassen met shift+j. Heb je een iets nieuwere camera dan volstaat om de onderste optie te selecteren autorotate according to exif gevolgd door OK of enter. Werkt dat niet dan zul je moeten aangeven of de foto naar rechts (90 graden) of naar links (270 graden) moet worden gedraaid.

30 Foto's verkleinen (voorbereiden) Maak een extra folder (map) aan in de map waar de foto's ook staan. Noem die map 800. Of kleine foto's. Wat je wilt. Open de eerste foto in de map. Kies B (batch convert) Onderstaand scherm verschijnt:

31 Eenmalig de advanced options instellen Klik op advanced en vul de gegevens in net zoals op de afbeelding hieronder. Aanvinken: resize, Invullen 800 en 800 Aanvinken: preserve aspect, use resample, don't enlarge Aanvinken: overwrite existing files

32 Foto's verkleinen: Als je de options in heb gesteld de map instellen waar de foto's naartoe moeten. Links in het midden, use current directory. Kies daarna browse en selecteer de map die je net hebt aangemaakt (800) Selecteer nu de foto's rechtsboven. 1 keer klikken, eerste klikken, shift vasthouden laatste klikken, ADD. Of kies ueberhaupt add all Als je nu start batch klikt, worden alle foto's verkleind. Je kunt nu de foto's uploaden naar de website.

33 Punten van aandacht: - Layout kun je weinig aan fout doen. Als je opmerkingen hebt of aanpassingen wilt dan hoor ik dat graag. Geen artikelen wissen, helemaal niet als ze van iemand anders zijn. Wil je een artikel onzichtbaar maken dan private maken.

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven)

Het dashboard bestaat daarnaast uit een aantal vensters. De vensters kun je bedienen met het knopje (rechtsboven) Handleiding Websites voor Fotografen INLOGGEN * HOE LOG IK IN? Type achter je domeinnaam wp admin (bv www.websitesvoorfotografen.nl/wp admin)je kunt nu de inloggegevens die je gekregen hebt invullen. *WAT

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2).

Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Handleiding www.chiromeisjeszwaneven.be (v2). Agenda Ga naar www.chiromeisjeszwaneven.be/admin en kies voor agenda. Log in met je gebruikersgegevens van het admingedeelte van de agenda. Pagina na het inloggen:

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding Website Gibo Mariaburg

Handleiding Website Gibo Mariaburg Handleiding Website Gibo Mariaburg 1. Inloggen Je surft naar het volgende adres: http://www.gibomariaburg.be * Klik op Login * Vul je gebruikersnaam en paswoord in en klik op Log-in. De gebruikersnaam

Nadere informatie

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0

Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 Handleiding Joomla! Frontend, content en gallery. september 2014 versie 1.0 1 Inhoudsopgave Toevoegen nieuw artikel, of wijzigen...3 Extra web-functionaliteit...4 toevoegen van een foto/plaatje...4 toevoegen

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Illustration 1. Handleiding Uploaden van foto's in Phoca Gallery

Illustration 1. Handleiding Uploaden van foto's in Phoca Gallery Handleiding Uploaden van foto's in Phoca Gallery Voordat je begint Je hebt een mapje met foto's, niet al te groot, want dan duurt het uploaden zo lang. Ik resize ze altijd naar 1024x768. Daar gebruik ik

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Gebruikerscursus Gids

Gebruikerscursus Gids Gebruikerscursus Gids Wat vindt u in deze gids? Deze gids is een naslagwerk voor wanneer u uw WordPress Gebruikerscursus van Globeview heeft gehad. Het is een overzicht waarbij nog eens in het kort alles

Nadere informatie

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy

I. Algemeen deel: blog vs. Privacy Werken met een blog maandag 29 september 2014 Werken met een blog I. Algemeen deel: blog vs. Privacy We willen eerst enkele aandachtspunten bespreken i.v.m. privacy. Alle ouders gaven tot nu toe toestemming

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1

WORDPRESS. op de FourBottles manier. Pagina 1 WORDPRESS op de FourBottles manier Pagina 1 Fijn dat je voor FourBottles hebt gekozen voor het realiseren van je website. Bij een website hoort natuurlijk een Content Management Systeem (CMS). Ik maak

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Wordpress website beheren

Wordpress website beheren Wordpress website beheren gemaakt door: Noppert Websites www.noppertwebsites.nl Wordpress website beheren bladzijde 1 Inhoudsopgave Onderwerp: Inloggen en eerste indruk Pagina aanmaken/bewerken Foto/afbeelding

Nadere informatie

1. Algemeen: a. Freeware website: b. Taakverdeling: c. Interactief: d. Inlognaam-wachtwoord: 2. Agenda (openbaar): Zelf een item toevoegen?

1. Algemeen: a. Freeware website: b. Taakverdeling: c. Interactief: d. Inlognaam-wachtwoord: 2. Agenda (openbaar): Zelf een item toevoegen? Beste leden; Zoals ik al eerder mailde, is de nieuwe website toe aan testen door leden. Pas na gebruik door de leden zullen eventuele kinderziektes kunnen worden aangepast. Hieronder volgt wat informatie

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS

Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS 12 maart 2007 Eindgebruikershandleiding TYPO3 CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 INLOGGEN... 3 Betekenis van de onderdelen...

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/.

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Handleiding website In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord en beeld uitgelegd. Inloggen

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS

Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Handleiding invoegen afbeeldingen en downloadlinks t.b.v. het CMS Het blijkt dat we de nodige moeite hebben met het invoegen van afbeeldingen en het maken van downloadkoppelingen binnen ons CMS. Er moet

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

JelcoDesign. Website handleiding. Handleiding Wordpress website s Auteur: Jelco Haverkamp December 2010. Gemaakt door JelcoDesign.

JelcoDesign. Website handleiding. Handleiding Wordpress website s Auteur: Jelco Haverkamp December 2010. Gemaakt door JelcoDesign. Website handleiding JelcoDesign by jelco haverkamp Handleiding Wordpress website s Auteur: Jelco Haverkamp December 2010 Inhoudsopgave 1. Startpagina 2. Berichten 2.1 Categoriën 2.1.1 Categorie aanmaken

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple TeD Tekst en Design Basisinformatie voor gebruik van het cms Made Simple Klant: ----- Auteur: TeD Tekst en Design Datum: Mei 2009 TeD Tekst en Design Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen in het CMS...4

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen.

Voorzie iedere pagina van een titel. Je kan de titel uit het menu aanhouden. Een titel voeg je toe als volgt: 1. Klik op Element toevoegen. Een Jimdo website Pagina s opvullen Je hebt je navigatie aangepast. Nu moet je ervoor zorgen dat de inhoud van de pagina s ook overeen komen met het menu. Om te beginnen wis je de inhoud die reeds op de

Nadere informatie

Berichten plaatsen op de ALO site

Berichten plaatsen op de ALO site Berichten plaatsen op de ALO site Ieder lid van ALO is bevoegd om berichten te plaatsen in de Babalobox en de Kalvermarkt. Zit je in een team bij ALO, dan ben je ook bevoegd om berichten/verslagen te plaatsen

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

- Plan Zo kun je een. website bouwen!

- Plan Zo kun je een. website bouwen! - Plan Zo kun je een website bouwen! BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i1 1 8-7-2008 17:23:14 BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i2 2 8-7-2008 17:23:15 In dit boekje staat de uitgebreide versie van hoe je een

Nadere informatie

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress

Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress Eenvoudige instructie Berichten maken in WordPress (mei 2018) Inloggen als lid op GCZ-site Inloggen in CMS Het Standaardscherm t.b.v. jouw commissie verschijnt. BERICHTEN SCHRIJVEN Berichten: door erop

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt.

ICT -idee 1. Om met Themeefy te kunnen werken moet je eerst een account aanvragen. Het aanvragen van een account is gratis en gaat als volgt. 1 Themeefy: Maak interactieve bladerboekjes met inhoud naar wens. Met Themeefy is het mogelijk om online interactieve bladerboekjes te maken. De inhoud van die boekjes kun je, op kleine onderdelen na,

Nadere informatie

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s

Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s Website De Contrabas Gebruiksaanwijzing voor het beheren van de groepspagina s De groepspagina s zijn bedoeld om iets te vertellen en te laten zien van wat er in de groep gebeurd. Foto s zijn daar heel

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website.

Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Handleiding bij de onderhoudsmodule van de Hermes CMS website. Voor wie? U wilt uw bedrijf professioneel voor stellen? U wenst uw website graag zelf te onderhouden? U wenst het budget laag te houden? Wat?

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2

Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Handleiding CMS Joomla 3.2 v1.2 Inhoudsopgave 1. Inloggen op het CMS-systeem 2. Artikelen en Categorieën beheren 2.1 Aanmaken en beheren van een artikel 2.2 Verwijderen van een artikel 2.3 Aanmaken van

Nadere informatie

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008

Handleiding website. Inloggen Start uw internet browser en ga naar http://www.rbaoreven.nl/. Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 Handleiding website Laatst bijgewerkt: 17 mei 2008 In deze handleiding staat alles wat u nodig heeft om een bericht op de website van de Reddingsbrigade Aoreven Heythuysen te plaatsen. Alles wordt in woord

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

DE MODULE FOTOGALERIJ

DE MODULE FOTOGALERIJ DE MODULE FOTOGALERIJ Inhoudsopgave Inhoud Pagina 1. INLEIDING... 2 2. PROCEDURE... 3 2.1. De module Fotogalerij openen... 3 2.2. Een galerij creëren.....4 2.2.1 Een galerij openen....4 2.2.2 Een galerij

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM)

HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) HANDLEIDING CMS (CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM) ONDERNEMERSWEBSITES.NL Inhoud Inloggen... 2 Paginaoverzicht... 3 Is een pagina wel of niet gepubliceerd en wel of niet zichtbaar in menu?... 3 Subpagina...

Nadere informatie

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken

Als je geen email-adres hebt kun je bij Google een gmail account aan maken. Als je niet weet hoe dat moet klik dan op: Gmail account aanmaken Om het online programma te kunnen gebruiken het je een account nodig. Wat heb je nodig om een account voor Photo Collage te kunnen aanmaken: Username (gebruikersnaam) Email account Password (wachtwoord

Nadere informatie

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik

De Valkeniers. Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren. Versie 1.0. Door Iwan, Jarno, Iris en Erik De Valkeniers Handleiding DeValkeniers.nl voor leiding, bestuur en andere redacteuren Versie 1.0 Door Iwan, Jarno, Iris en Erik DeValkeniers.nl Handleiding Redacteur DeValkeniers.nl 1 Inhoud DeValkeniers.nl

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten.

In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de basis voor de webkrant op te zetten. Beknopte handleiding webkrant gebruik voor het maken van een artikel met afbeeldingen en links. artikelen maken en wijzigen In dit document worden de stappen behandeld, die gemaakt moeten worden om de

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar.

Les 5 ... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden. Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. 5... Digitale fotografie, foto s delen met familie en vrienden Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Digitale fotografie, foto s delen met familie en

Nadere informatie

Handleiding CMS EWall

Handleiding CMS EWall Handleiding CMS EWall Inhoud: 1. Inleiding 2 2. Hoe log ik in op mijn EWall account? 3 3. Werken in groepen 4 4. Hoe plaats ik tekst achter een tegel? 5 5. Hoe plaats ik een foto achter een tegel? 6 6.

Nadere informatie

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB.

Handleiding. WordPress. Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB. Handleiding WordPress Deel 1: Werken met het WordPress CMS PROFI-WEB www.profi-web.nl 1 Handleiding WordPress door Profi-Web INHOUD Inloggen... 2 Pagina s Beheren... 3 Pagina Overzicht... 3 Pagina Toevoegen...

Nadere informatie

Uitleg van Glogster. hyperlinks maken naar andere websites.

Uitleg van Glogster. hyperlinks maken naar andere websites. Uitleg van Glogster Een Glog is als een poster, maar dan beter. Met Glogs kun je een online poster te maken met behulp van tekst, foto's, afbeeldingen, videobestanden en geluidsbestanden. Je kunt in je

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Handleiding beheer website

Handleiding beheer website v.v. OSC Handleiding beheer website www.vvosc.nl Geschreven door: Sander de Wildt 10-7-2014 Contact: webbeheer@vvosc.nl Versie 1.3 Inhoud Handleiding beheer website www.vvos.nl... 2 Algemeen... 2 Je teampagina/websiteonderdeel

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Verkleinen- en uploaden van beelden

Verkleinen- en uploaden van beelden Verkleinen- en uploaden van beelden Deze handleiding is opgebouwd rond eenvoudig te gebruiken programma s die verkrijgbaar zijn in het Nederlands en te installeren zijn onder Windows XP, Vista en Windows

Nadere informatie

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen.

www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. www.sencomp.nl 194 Aldi Windows Laatst gewijzigd 15 oktober 2012 Uw keuze voor het maken van een fotoboek is Aldi. Deze cursus bestaat uit 5 delen. Deel 1 Aldi printsoftware downloaden en installeren Deel

Nadere informatie

Handleiding RS Gallery

Handleiding RS Gallery Handleiding RS Gallery Inhoud 1. Controlepaneel... 3 2. Gallerijen... 4 3. Upload (enkele foto)... 6 4. Batch upload (meerdere foto s)... 8 5. Items... 10 6. Detail item/afbeelding... 11 Versie :0.1 2/11

Nadere informatie

Handleiding NotFound CMS

Handleiding NotFound CMS Handleiding NotFound CMS 1 Inleiding Met het CMS kan je jouw website beheren en wijzigingen aanbrengen. De meeste inhoud van de pagina kan je via het CMS wijzigen Het adres van het CMS is: www.naamvanjouwwebsite.nl/admin

Nadere informatie

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC.

SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. SKYPE, de goedkope manier van communiceren via internet (VOIP) Voor allen die willen weten hoe je Skype moet installeren en instellen op je PC. Ik zal je nu stap voor stap vertellen hoe je dat moet doen.

Nadere informatie

Handleiding website AZSV 2014

Handleiding website AZSV 2014 2014 voor (o.a.) de webmaster van een team http://www.azsv-aalten.nl Auteurs: Peter van Asselt, Leo Postma Project: AZSV website 2014 internet commissie AZSV pagina: 2 van 15 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING...3

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie