Inhoudsopgave. Inleiding Website settings Het Artikel Plug-in Webformulieren Responsetekst Fotoboeken Kalenders Repertoire Leden

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Inleiding Website settings Het Artikel Plug-in Webformulieren Responsetekst Fotoboeken Kalenders Repertoire Leden"

Transcriptie

1 Snel Start Gids

2 Inhoudsopgave Inleiding Website settings Het Artikel Plug-in Webformulieren Responsetekst Fotoboeken Kalenders Repertoire Leden

3 Inleiding Yfantís is een beheerinstrument voor websites. Nadat een website is ontworpen moet deze van inhoud teksten, foto's, geluid, contactformulieren voorzien worden. Met Yfantís kunt u dit snel en gemakkelijk regelen. U kunt teksten snel wijzigen en oude versies weer uit het archief ophalen. U kunt teksten vooraf schrijven en aangeven op welk tijdstip ze op de website ze moeten verschijnen. Yfantís werkt via het internet. U hoeft geen programma op uw computer of tablet te installeren behalve een moderne browser. Yfantís heeft ook een van het publiek afgeschermd onderdeel dat u kunt gebruiken voor het opslaan van uw repertoire, documenten en voor uw ledenadministratie. In deze gids wordt in het kort ingegaan op de werking van Yfantís. U kunt via de website van Yfantís ook een uitgebreide handleiding downloaden waarin alle functies tot in detail uitgelegd worden.

4 Website settings Als u bezig bent met het creëren van de inhoud van de website kunt u aangeven dat de website (nog) niet openbaar is. Vervolgens kunt u aangeven welke tekst wel op de openbare website getoond moet worden zolang dit het geval is. U kunt zelf wel zien hoe de website er uit gaat zien door op de homepage van Yfantís op de naam van de website te klikken. Als de website wel voor het publiek toegankelijk is kunt u hier de echte website bekijken. Bij de stats kunt u zien hoeveel webpagina's er zijn, het aantal formulieren, fotoboeken en dergelijke.

5 Het Artikel Nadat u ingelogd 1 bent op de website van Yfantís ziet u alle pagina's die op de website te zien zullen zijn staan. Beveiligde pagina s Indien bij uw website van toepassing zullen sommige pagina s gemarkeerd zijn met een schildje Deze pagina s zijn niet toegankelijk voor het publiek, de leden van het koor krijgen een gebruikersnaam en password om deze pagina s te kunnen openen nadat ze op de inlog link op uw website hebben geklikt.. In de sectie Leden leest u hoe u dit regelt voor de leden. Om de inhoud van een pagina te bepalen moet u één of meer artikelen schrijven die automatisch op de pagina geplaatst zullen worden. Klik op een pagina om hier mee te beginnen. Klik op de knop Nieuw artikel. U kunt het artikel nu een naam geven en aangeven wanneer het op de website moet verschijnen. Als u geen einddatum invoert blijft het artikel voor onbepaalde tijd op de pagina staan. Door met de datums te werken kunt u artikelen alvast schrijven en ze op een vooraf bepaald moment publiceren. U kunt nu met behulp van de ingebouwde eenvoudige tekstverwerker het artikel schrijven. U kunt afbeeldingen, links en tabellen in het artikel opnemen. In de uitgebreide handleiding wordt in detail ingegaan hoe u dit moet doen. 1 Gebruikersnaam en wachtwoord worden door ScolaVisa aan u verstrekt.

6 Klik op de knop Opslaan om het artikel op te slaan. U kunt het nu meteen op de website lezen. Als u meer dan één artikel schrijft zal het meest actuele artikel op de pagina te zien zijn. Van een aantal pagina's, zoals nieuws en blog worden alle artikelen getoond, in verkorte vorm en met een lees verder link eronder. Klik in Yfantís op de naam van de pagina en u ziet een lijst van deze artikelen. Door op de grijze balk met de naam van het artikel te klikken en deze naar boven of beneden te schuiven kunt u de volgorde van de artikelen wijzigen. Vergeet niet om op de knop Volgorde opslaan te klikken om de nieuwe volgorde vast te leggen.

7 Plug-in U kunt door op de bijbehorende tab te klikken webformulieren, fotogalerijen en kalenders aanmaken. Nadat u deze een titel heeft gegeven kunt u ze vervolgens als een plug-in in een artikel opnemen. Het gemaakte element wordt vervolgens getoond in het artikel op de door u gekozen plaats. Gebruik hiervoor de volgende codes: fotoboek: <<fotoboek: titel>> slideshow: <<slideshow:titel>> webformulier: <<webform: titel>> kalender: <<kalender-lijst: naam>> audio/video: <<muzieklink::identifier>> Op het afgeschermde deel van de website: ledenlijst: repertoire: <<ledenlijst>> of <<leden: type>> <<repertoire>> Bij titel vult u de titel van de betreffende fotoboek, webformulier of kalender in. Via de tab Repertoire kunt u audio- en videobestanden op de website plaatsen. Klik op de repertoirepagina op Toon voor de naam van het audio- of videobestand. Klik vervolgens rechts op het icoon voor de naam van het bestand om de identifier code te zien die in het artikel moet worden opgenomen.

8 Webformulieren Met webformulieren kunt u bezoekers van uw website contact met u op laten nemen. U kunt er vervolgens voor zorgen dat er automatisch een standaard antwoordt teruggestuurd wordt. Dit laatste wordt in Yfantís de responsetekst genoemd. Een bijzondere vorm van webformulier is het bestelformulier. Hiermee kunt u bezoekers van uw website bijvoorbeeld kaarten laten bestellen voor de concerten die u geeft. Als u op de tab Webformulieren klikt ziet u een lijst van de formulieren die u reeds aangemaakt heeft. U kunt één van deze formulieren bewerken of een nieuw formulier aanmaken. U kunt rechts onder ingezonden formulieren zien of iemand met behulp van een formulier contact met u heeft proberen op te nemen en wat de inhoud van dat bericht was. Klik op Ophalen. 2 Klik op Creëer een nieuw webformulier om een formulier te maken. Zorg ervoor dat het formulier een titel heeft, vul in wat er op de verzendknop moet komen staan en waar het formulier naartoe gestuurd moet worden Doel . Het formulier wordt in twee kolommen op de webpagina getoond, links het label en rechts het invoerveld. U kunt bij breedte labelkolom aangeven hoe breed de eerste kolom wordt. U kunt nu het formulier zelf maken. 2 U ontvangt zelf ook een als de bezoeker een formulier invult.

9 Er zijn drie lege formulier velden beschikbaar. Steeds als u een nieuw veld wilt aanmaken klikt u op + Nieuw veld toevoegen. Onder verplicht geeft u aan of dit veld verplicht ingevuld moet worden, de veldnaam is de tekst die op het formulier verschijnt het label zoals Uw naam en het veldtype geeft aan wat de bezoeker van uw website hier kan invullen zoals alleen getallen of een adres. U kunt de volgorde van de velden op het formulier wijzigen door ze aan te klikken en vervolgens met de muis naar boven of naar beneden te bewegen. Vergeet dan niet om op Volgorde opslaan te klikken. Het type getal zal voornamelijk op een bestelformulier gebruikt worden, bijvoorbeeld hoeveel kaarten de bezoeker wenst te bestellen. In de responsetekst het standaard antwoord kunt u dit getal gebruiken om het bedrag dat voor de bestelling betaald moet worden te laten berekenen. Het type heeft u nodig om te weten te komen waar de responstekst naartoe gestuurd moet worden. Het is daarom aan te raden om hier een verplicht veld van te maken. Als u in de responsetekst gebruik maakt van velden van het type getal of worden deze velden in het formulier geblokkeerd. U kunt ze niet meer wijzigen. Als u een enquête op de website wilt plaatsten maakt u gebruik van het type keuze. Zet onder specificatie de items waaruit gekozen kan worden. Zet een komma tussen de verschillende mogelijke keuzes, bijvoorbeeld Mooi, Lelijk, Geen mening

10 In het formulier ziet dat er dan zo uit: Bij het type datum verschijnt op de website een kalendertje waar de bezoeker een datum uit kan kiezen. Vergeet niet om het formulier op te slaan. Onder de knop help is uitgebreide hulp aanwezig.

11 Responsetekst Het is mogelijk om automatisch een antwoord op een ingezonden formulier te laten genereren in de vorm van een . Deze mail geldt uitsluitend voor het formulier waar hij voor aangemaakt is. Het is niet nodig om de response tekst als een plug-in in een artikel op te nemen. Als er een responsetekst bestaat zal deze automatisch verstuurd worden. De responsetekst wordt ook op de website getoond na versturen van het formulier. Klik op de tab Responsetekst van het formulier. Geef eerst aan waar de mail naartoe gestuurd moet worden. Dit is het adres van de bezoeker van de website. Als u meerdere e- mailadressen in het formulier heeft staan kunt u een keuze maken. Dit is niet verplicht. Het is alleen nodig als u de bezoeker een bevestigingsmail wilt sturen. Als u dit veld leeg laat wordt de tekst alleen op de website getoond. Nu de tekst van de mail zelf: Schrijf eerst een inleiding in het veld starttekst. ( Hartelijk dank voor uw bericht... ) Als het om een bestelformulier gaat kunt u vervolgens gebruikmaken van de rekenvelden. 1. Zet een vinkje in actief. Hiermee geeft u aan op welk veld de rekenregel van toepassing is. 2. Het getal dat de bezoeker van de website heeft ingevuld komt terug in de antwoord mail. 3. De tekst is de verbindende tekst tussen het aantal items dat besteld wordt en de prijs. bijvoorbeeld kaarten à

12 4. Geef bij prijs aan wat het bedrag per stuk van de bestelling is. Als u meerdere producten verkoopt kunt u de totalen per product sommeren. In het label somveld kunt u nog een tekst zetten als: Totaal voor deze bestelling De slottekst komt onder aan de mail te staan. Onder de knop help is uitgebreide hulp aanwezig. Voorbeeld: U verkoopt kaarten voor een concert op 24 april. De kaarten kosten 12,50 per stuk. 1. U maakt een formulier aan met de titel: Concert 24 april. 2. Het formulier bevat de volgende velden: Naam tekst (1 regel) Adres tekst (1 regel) Postcode tekst (1 regel) Woonplaats tekst (1 regel) Aantal kaarten getal 3. Sla het formulier op en open het formulier opnieuw door op de naam in de getoonde lijst te klikken. 4. U maakt een responsetekst: Starttekst: Hartelijk bedankt voor het bestellen van kaarten voor ons concert op 24 april. 5. Rekenvelden: Actief: aangevinkt

13 Gebaseerd op veld: Aantal kaarten Tekst: kaarten à Prijs: 12,50 Slottekst: Nadat we van u de betaling ontvangen hebben op rekening sturen we u de kaarten op. 6. Sla de responsetekst op. 7. Maak een artikel aan voor de webpagina bestel kaarten waarin u iets over het concert vertelt. Neem het formulier in het artikel op: <<webform: Concert 24 april>> De bezoeker van uw website vindt het formulier terug op de pagina bestel kaarten. Als de bezoeker nu 2 kaarten bestelt zal de responstekst er als volgt uitzien:

14 Deze responsetekst verschijnt op de website nadat de bezoeker het formulier heeft ingevuld en verstuurd en wordt als naar de bezoeker van de website gestuurd. U ontvangt zelf een met de informatie die op het formulier is ingevuld. Daarnaast kunt u ook in Yfantís elk ingevuld form terug zien op de pagina onder de tab Webforms.

15 Fotoboeken Om een fotoalbum aan te maken klikt u op de tab Fotoboeken. Vervolgens klikt u op creëer een nieuw fotoboek. Geef het fotoboek eerst een titel. U heeft deze nodig om het boek als een plug-in in een artikel op te nemen. U kunt nu foto's uploaden, drie tegelijk. Bij elke foto kunt een beschrijving zetten die in het boek wordt opgenomen. Bovenaan de pagina ziet u de foto's die u in het album heeft geplaatst als thumbnail terug. U kunt nu het volgende doen: 1. De volgorde wijzigen door een foto aan te klikken en naar een andere plek te schuiven. Klik vervolgens op Sla deze volgorde op. 2. Door een foto aan te klikken met de rechter muisknop kunt u deze verwijderen of de beschrijving bij de foto wijzigen. U kunt meerdere fotoboeken aanmaken en deze op verschillende plaatsen in een artikel opnemen. U kunt de foto's met de volgende code in een artikel opnemen: <<fotoboek: titel>> U kunt de foto's ook als slideshow in een artikel opnemen. Gebruik hiervoor deze code: <<slideshow: titel>>

16 Als u in één artikel alle beschikbare boeken wilt tonen de fotoboeken verschijnen dan als een aan te klikken lijst op de website kunt u gebruik maken van de code: <<FotoboekCollectie:prefix>> waarbij prefix het gemeenschappelijke begin van de titel is. Stel dat u een foto's heeft van een aantal optredens. Geef dan de volgende titels: koor_optreden Den Haag koor_optreden Tilburg koor_optreden Groningen Neem in het artikel <<FotoboekCollectie: koor_>> op en op de website verschijnt een aan te klikken lijst van de fotoboeken van de verschillende optredens.

17 Kalenders Klik in Yfantís op de tab Kalenders om een activiteiten kalender aan te maken. Klik vervolgens op Creëer een nieuwe kalender. Geef de nieuwe kalender een naam en klik op Opslaan. De naam van de kalender heeft u nodig om de kalender op te nemen in een artikel met behulp van een plug-in. U ziet nu een lege kalender van de huidige maand. U kunt linksen rechts boven de kalender op << en >> en klikken om door de maanden van de kalender te bladeren. Door met de rechter muisknop op een cel te klikken kunt u afspraken aan de kalender toevoegen. Geef de titel van de afspraak, de begin- en eindtijd en eventueel een omschrijving. Bij type/kleur kunt u aangeven om wat voor soort afspraak het gaat. Als u op uw website een evenementenlijst heeft, zoals een lijst van aanstaande optredens, kunt u hier een optreden toevoegen door een publiek type te kiezen. De evenementen verschijnen vervolgens automatisch op het publieke deel van de website. In het voor leden afgescheiden deel van de website kunt u de kalender met de volgende code in een artikel opnemen: <<kalender-lijst: naam>>

18 Repertoire Het repertoire kunt u plaatsen op het voor leden afgeschermde deel van de website, indien van toepassing. U kunt elk muziekstuk uploaden als bladmuziek of een audio bestand. U kunt geen videobestanden uploaden. Het is wel mogelijk om een weblink op te geven van een video bestand dat bijvoorbeeld op YouTube of Vimeo is geplaatst. Verder kunt u bestanden toevoegen van muzieksoftware zoals Noteworthy of Finale. Op deze manier kunt u een database van uw repertoire opbouwen. U kunt audio- en videobestanden op het publieke deel van de website plaatsten met de volgende code: <<muzieklink:identifier>> Klik op Een muziekwerk invoeren. U kunt nu een aantal gegevens zoals titel, jaar, componist van het muziekstuk invoeren. Verder kunt u een eigen archiefcode toevoegen. Pas nadat u deze gegevens heeft opgeslagen kunt u bestanden bij het muziekstuk uploaden. Hierna kunt u lezen hoe dat werkt. De naam van het muziekstuk verschijnt in de lijst die u ziet onder de tab Repertoire. Indien u een lange lijst muziekstukken heeft kunt het betreffende stuk ook opzoeken met behulp van het zoekvakje op dit scherm. Klik op wijzig voor de naam van het muziekstuk.

19 Klik vervolgens op Nieuw bestand. Geef in de pop-up die verschijnt aan onder welke naam u het bestand op de website wilt zien. Geef vervolgens met de knop bestand kiezen aan waar het bestand zich op uw computer bevindt. Ten slotte geeft u aan wat het type van het bestand is document, PDF, muzieknotatie zoals Finale, Noteworthy, Musescore of een MP3 muziekbestand. Klik op Opslaan om het bestand te uploaden. Met behulp van nieuwe weblink kunt u aangeven waar zich een videobestand van het muziekstuk op het internet bevindt. In YouTube of Vimeo kopieert u daarvoor het webadres. U kunt ook verwijzen naar een pagina (van componist en uitvoerend koor). Weer terug in de lijst op de tab Repertoire Klik op Toon voor de naam van het muziekstuk om de door u ingevoerde informatie over het muziekstuk te zien. U kunt hier ook zien welke bestanden u heeft geüpload. U kunt door met de rechter muisknop op het icoon voor de naam van het bestand te klikken de identifier code zien waarmee u dit bestand in een artikel op kunt nemen. Dat ziet er bijvoorbeeld zo uit: <<muzieklink:50d378b3a7744>> Deze plug-in code kunt u kopiëren om toe te passen in een artikel.

20 Leden U kunt in Yfantís een beperkte ledenadministratie voeren. Het gaat hier om adresgegevens, , pasfoto, datum lidmaatschap en functie in het koor. Verder kunt u hier aangeven dat een lid toegang heeft tot een eventueel afgeschermd gedeelte van de website. U kunt via de ledenadministratie ook aan alle leden gelijktijdig een e- mail sturen, bijvoorbeeld voorzien van een nieuwsbrief of notulen. Klik in Yfantís op de tab Leden. Klik op Een nieuw lid invoeren. U kunt nu de gegevens van een een nieuw lid van uw koor of muziekvereniging invoeren. Klik bij pasfoto op Bestand kiezen om een pasfoto te uploaden. Deze foto kan worden gebruikt als u uw leden voorstelt op de website. De functies van de leden zijn voorgedefinieerd. Neem contact op met om de definities aan te passen. In het gedeelte inloggegevens kunt u een gebruikersnaam en een wachtwoord invoeren. Hiermee geeft u dit lid toegang tot een eventueel afgeschermd gedeelte van de website. Om de toegang weer te verwijderen maakt u deze velden weer leeg. Klik ten slotte op Opslaan om de gegevens van het nieuwe lid op te slaan. Op het voorblad van de tab leden verschijnt een overzicht van alle leden die ingevoerd zijn. Hier wordt ook aangegeven van hoeveel leden het adres bekend is. Klik op Stuur een mail naar deze

21 leden om een te versturen. Als van alle leden het adres bekend is kunt u zo op een snelle manier afspraken, notulen en dergelijke naar alle leden versturen. U kunt op het afgeschermde deel van de website een overzicht van de leden tonen door in een artikel de plug-in <<ledenlijst>> op te nemen. U kunt de lijst ook filteren op de functie van de leden. De plug-in <<leden:sopraan>> laat bijvoorbeeld alleen de sopranen zien. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld de sopranen wilt voorstellen op het publieke deel van de website. Om reden van privacy worden dan geen persoonlijke gegevens van de leden getoond zoals het e- mailadres.

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

2. INLOGGEN INLOGGEN'

2. INLOGGEN INLOGGEN' 1. DIGITALEWEEK.BE Alle activiteiten die tijdens de Digitale Week plaatsvinden, worden verzameld op de website van de Digitale Week. De deadline om activiteiten in te voeren is 7 maart 2014. 2. INLOGGEN

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

E E N V O U D I G E H A N D L E I D I N G M A K E L A A R D I J M O D U L E. Yoron BV

E E N V O U D I G E H A N D L E I D I N G M A K E L A A R D I J M O D U L E. Yoron BV E E N V O U D I G E H A N D L E I D I N G M A K E L A A R D I J M O D U L E Yoron BV 28 maart 2012 U ontvangt een inlog URL en de bijhorende inlogcodes: Inlog URL: ga naar http://makelaardij.uwdomeinnaam.nl/umbraco/umbraco.aspx

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Handleiding agendaitem

Handleiding agendaitem Handleiding agendaitem AlmereHaven Gids Je eigen gidspagina maken? Hoe gebruik ik deze website Video en/of tekst toevoegen >> Maak hier je eigen pagina Aanmaken van een Agenda-item (agenda pagina) Wonen

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login.

Zie ook de insdtructiefilm die op de site staat onder Redacteuren login. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site, beschreven. Voor mensen die vorig seizoen ook al redacteur waren: De

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren

OZO Handleiding 2. Voor organisatoren OZO Handleiding 2 Voor organisatoren Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als organisator gebruik kunt maken van de functies die u alleen als organisator hebt. Wilt u als organisator voor uzelf

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding

Kaderledenwebsite gebruikershandleiding Kaderledenwebsite gebruikershandleiding In deze handleiding wordt uitgelegd op welke manier kaderleden gebruik kunnen maken van de kaderwebsite van FNV Bouw. Inleiding Door in de webbrowser naar https://kaderleden.fnvbouw.nl

Nadere informatie

Handleiding voor ondernemers

Handleiding voor ondernemers Handleiding voor ondernemers De directe invoer van content in de database van visitbrabant.nl Pagina 1 van 13 Inhoud Aanmaken of bewerken van een locatie...3 Details...3 Adresgegevens...4 Contactgegevens...4

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving

Ooievaarspas.nl. Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Ooievaarspas.nl Handleiding voor aanbieders: beheeromgeving Versie 1.4 29-04-2015 Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voor u start 3 1.2 Verantwoordelijkheid 3 1.3 Vragen 3 2. Toegang 4 2.1 Inloggen 4 2.2

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Website

Handleiding voor het gebruik van de Website Handleiding voor het gebruik van de Website Na het inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord ziet u bovenstaand scherm De keuzes uit het HOOFDMENU zijn : HOME is onderstreept, daar bent u dus MIJN PROFIEL

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site.

In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. In onderstaande handleiding worden de voornaamste schermen beschreven, die nodig zijn voor het onderhoud van de team pagina s van de Rhode site. Zie ook de instructiefilm die op de site staat onder Redacteuren

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest

Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Handleiding adviescommissies gemeente Oegstgeest Pagina thema s Op deze pagina is het mogelijk om thema s toe te voegen. Wanneer je een nieuw thema wil toevoegen kan dit via deze knop: Vervolgens kom je

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN.

EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. 27-8-2013 RADARSCHOLEN EERSTE INSTRUCTIE DIRECTEUREN RADARSCHOLEN. [Geef de ondertitel van het document op] Dirk Inhoud 1. Intro eerste keer inloggen docent... 2 2. Email ouder om in te loggen... 3 3.

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Handleiding nieuwsbrief

Handleiding nieuwsbrief Polakkenweg 3 Postbus 12 9422 ZG Smilde Telefoon (0592) 42 02 00 Fax (0592) 41 58 43 Email post@fontijn.nl www.fontijn.nl Handleiding nieuwsbrief Om in het nieuwsbrief systeem te komen vult u het volgende

Nadere informatie

Handboek voor het Drupal content systeem

Handboek voor het Drupal content systeem Handboek voor het Drupal content systeem Versie 007 Datum 19-11-2012 Auteur Tom A. Kooy Handboek voor het Drupal content systeem - Inhoudsopgave Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE 2 INLEIDING 3 OVER HET HANDBOEK

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER

HANDLEIDING WEBSITE BEHEER HANDLEIDING WEBSITE BEHEER Handleiding website beheer Simply Inhoudsopgave Starten... 3 Login... 3 Dashboard... 4 Tekst editor... 4 Media toevoegen... 5 Pagina s... 5 Pagina s aanmaken... 6 Toevoegen aan

Nadere informatie

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl

Starten Login. Simply SEO WEB APP Linie 552-1 7325 DZ Apeldoorn NEDERLAND. T: 055 843 79 48 E: info@simply-web.nl Starten Login Om uw website te beheren moet u eerst inloggen op WordPress. Ga naar uw website en typ achter www.simply-web.nl de link /beheer http://www.praktijkvoorkindensport.nl/beheer U krijgt in het

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website

v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website v.1.30 Genkgo Handleiding Webshop Applicatie Producten verkopen op uw website Inhoud Voordat u begint...3 Het instellen van uw webshop...4 Verkoper gegevens...4 Tenaamstelling... 4 Adres... 4 Contactgegevens...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

Handleiding Bratpack Beheer

Handleiding Bratpack Beheer Handleiding Bratpack Beheer Namens: 1 Inhoudsopgave Handleiding Scholengemeenschap Stichting La Salle 1 Inhoudsopgave... 2 Inloggen... 3 Hoe en waar kan ik inloggen in Bratpack Beheer?... 3 Wachtwoord

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Mijn Planning VERVANGINGSADMINISTRATIE BASISONDERWIJS HANDLEIDING VOOR SCHOLEN

Mijn Planning VERVANGINGSADMINISTRATIE BASISONDERWIJS HANDLEIDING VOOR SCHOLEN Mijn Planning VERVANGINGSADMINISTRATIE BASISONDERWIJS HANDLEIDING VOOR SCHOLEN Documentversie: Datum: 06-05-2014 INLEIDING U leest momenteel de handleiding voor scholen van Mijn planning. VABO is een afkorting

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account... 4 Je gegevens wijzigen... 6 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 7 Een Inzendpagina aanmaken

Nadere informatie

Hoe maak ik mijn portfolio?

Hoe maak ik mijn portfolio? Hoe maak ik mijn portfolio? Handleiding bij het aanmaken en invullen van het eportfolio voor medewerkers in de meubel- en interieurbouwbranche Het eportfolio wordt beschikbaar gesteld door het Expertisecentrum

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

Versie 1.3 17 oktober 2014

Versie 1.3 17 oktober 2014 Vragen naar jwnellestijn@casema.nl of arthur@vierboom.nl 1 OmroepHouten over naar OLON Mediahub Vanaf 18 December 2013 maakt OmroepHouten gebruik van het gezamenlijk platform voor contributie en distributie

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Account registratie en aanvraag

Account registratie en aanvraag Account registratie en aanvraag 1 Surf naar www.shopenbeleef.be en klik rechtsboven op Login handelaars. Klik op Nieuwe account aanmaken en vul alle velden in. Gegevens categorie Categorie: Logo: Alternatieve

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60

Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren. DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Stappenplan OVM Leerling exporteren en importeren DataCare maart 2016 - Versie 2.2.0.60 Inhoudsopgave... 1 Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Stappenplan... 3 Stap 1 Leerling Exporteren... 3 Stap 2 Gegevens

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

Online bestellen bij Langerak de Jong

Online bestellen bij Langerak de Jong Online bestellen bij Langerak de Jong www.langerakdejong.nl Augustus 2015 Inhoudsopgave online bestellen bij Langerak de Jong 1. Aanmelden voor online bestellen... 3 2. Inloggen... 5 3. De bestelsite...

Nadere informatie

STICHTING PROO WEBSITE MODULES

STICHTING PROO WEBSITE MODULES STICHTING PROO Onderwerp Datum 25 november 2010 Auteur Willem van Zalk Vlijm. 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Inloggen website 4 3. Modus opties 5 3.1. Bekijken 5 3.2. Bewerken 5 4. Website modules 6

Nadere informatie

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Voor u ligt de handleiding voor de Zwem4daagse website voor organisaties. U kunt deze site inrichten naar u eigen wensen met uw eigen teksten, kunt u

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBHARE 1

HANDLEIDING WEBHARE 1 HANDLEIDING WEBHARE 1 2 INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING WEBHARE... 1 Introductie... 4 Inloggen... 5 Publisher... 7 De knoppenbalk... 7 Context Menu... 8 Rotary Word sjabloon... 9 Basis WebHare beheer... 11 Nieuwe

Nadere informatie

Handleiding formulieren in CMS artikel

Handleiding formulieren in CMS artikel Handleiding formulieren in CMS artikel Versie 0.2 september 2012 INHOUD INHOUD...2 1 Inleiding...3 2 De instellingen voor het gebruik van deze formulieren...3 3 Het maken van een nieuw artikel met een

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl

Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Hoe maak ik een account aan op Drenthe.nl Rechtstreekse link naar de ondernemerspagina Aanmaken account in database U bevindt zich op de ondernemerspagina Een nieuw account aanmaken Inlog als u al een

Nadere informatie

Groep aanmaken en beheren

Groep aanmaken en beheren Groep aanmaken en beheren versie December 2014 Om verhalen, foto s e.d. te kunnen toevoegen moet u eerst een groep hebben aangemaakt of van één groep de rechten hebben binnen die groep inhoud te plaatsen.

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Basishandleiding WordPress

Basishandleiding WordPress Basishandleiding WordPress Website: http://www.uwsite.nl Back-end: http://www.uwsite.nl/wp-admin Gebruikersnaam: uwgebruikersnaam Wachtwoord: uwwachtwoord 0. Inloggen in het gebruikersgedeelte / het back-end

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren

Gevorderden training TYPO3. Stap voor stap de website beheren Gevorderden training TYPO3 Stap voor stap de website beheren Programma Nieuwsbrief opzetten Werken met formulieren Creatieve pagina opmaak, FC E 's uitleg van de smaakjes Gebruik van webmail Statistieken

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren

Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren en licenties beheren De nieuwste editie van dit document is altijd online beschikbaar: Activeren en beheren licenties Inhoudsopgave Van Dale Elektronisch groot woordenboek versie 4.5 activeren Automatisch activeren via internet

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB

GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB GEBRUIKSAANWIJZING BRAINWEB INHOUDSOPGAVE Definities... 4 Alles vastzetten en artikelen vergroten... 5 Aanmelden... 6 Inloggen op je eigen account... 6 Je gegevens wijzigen... 7 Aanmelden voor deelname

Nadere informatie

Handleiding. MediaHub

Handleiding. MediaHub Handleiding MediaHub Aan: OLON Van: Erwin Veldhuizen (DGtv) Versie: 1.0 Datum: september 2012 1 OLON MediaHub De OLON MediaHub is een systeem voor de verzameling en distributie van digitale content van

Nadere informatie

Kies vervolgens Media invoegen.

Kies vervolgens Media invoegen. Hoe plaats ik nieuwe media foto s, video s en documenten? Het is de bedoeling dat via de website veel foto s en video s met de parochie worden gedeeld, om zo mensen te verbinden en verbonden te houden.

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen

Mijn.PvdA.nl. Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Mijn.PvdA.nl Handleiding voor de secretarissen en ledenadministrateurs om eigen gegevens aan te passen en ledenadministratie te raadplegen Versie 1.0 Amsterdam, mei 2011 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Microsoft Office 365. Handleiding

Microsoft Office 365. Handleiding Dit document omvat een effiëciente handleiding voor de webinterface van Microsoft Office 365. Het mailsysteem, contacten beheren, agenda onderhouden en het gebruiken van de cloudservice OneDrive zijn de

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2

Handleiding Bardienstplanner Versie 1.2 Versie 1.2 Inleiding Beste leden, Hieronder vind je een handleiding voor de bardienstplanner zoals deze wordt toegepast op onze website www.tclangenboom.nl. Deze handleiding geeft een beschrijving weer,

Nadere informatie