ZITTING VAN 29 JANUARI 2015

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN 29 JANUARI 2015"

Transcriptie

1 1 ZITTING VAN 29 JANUARI 2015 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Natalie De Coninck, Martine Moijson Voorzitter Leden en de heer François Vunckx, Secretaris OPENBARE ZITTING 1. GOEDKEURING VAN DE NOTULEN VAN DE OPENBARE RAADSZITTING VAN 23 DECEMBER De notulen van de openbare raadszitting van 23 december 2014 worden met 9 stemmen op 9 stemmers goedgekeurd. 2. BEHEER EN ORGANISATIE GOEDKEURING VAN DE JAARREKENING 2013 DEFINITIEVE VASTSTELLING KWIJTING AAN DE FINANCIEEL BEHEERDER BESLUIT. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen, WETTELIJK: 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 2. Het Decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inzonderheid titel IV Financiering, planning en financieel beheer. 3. Besluit van de Vlaamse Regering van 25 juni 2010 betreffende de beleids- en beheerscyclus van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. 4. Ministerieel besluit van 1 oktober 2010 tot vaststelling van de modellen en de nadere voorschriften van de beleidsrapporten en de toelichting ervan, en van de rekeningenstelsels van de gemeenten, de provincies en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. ADMINISTRATIEF JURIDISCH: 1. De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 25 september 2014, houdende de vaststelling van de jaarrekening 2013 volgens de schema s van BBC. 2. Het besluit van de provinciegouverneur (DOMA 2014/14682) houdende goedkeuring van de jaarrekening over het financiële boekjaar 2013 van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van de gemeente Opwijk.

2 2 FEITELIJK: 1. De jaarrekening over het boekjaar 2013, zoals vastgesteld door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van OCMW Opwijk sluit per 31 december 2013 af met : o Budgettair resultaat van het boekjaar : o Gecumuleerd budgettair resultaat boekjaar o Resultaat op kasbasis : o Balanstotaal : o Overschot van het boekjaar De gouverneur stelt de jaarrekening over het boekjaar 2013 van het OCMW van Opwijk vast zonder wijzigingen. 3. Deze beslissing wordt overgemaakt aan de gemeenteraad van Opwijk, de raad voor maatschappelijk welzijn en aan de financieel beheerder van het OCMW van Opwijk. 4. De definitieve vaststelling van de jaarrekening door de raad voor maatschappelijk welzijn houdt conform artikel 176 van het OCMW-decreet, de kwijting in van rechtswege aan de financieel beheerder. 5. Deze kwijting is rechtsgeldig voor zover de ware toestand niet verborgen werd door enige weglating of onjuiste opgave in de jaarrekening. NEEMT KENNIS VAN 1. Het besluit van de gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant (DOMA 2014/14682) waarbij de jaarrekening over het boekjaar 2013 van het OCMW van Opwijk definitief wordt vastgesteld zonder wijzigingen. BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS : 1. Onder voorbehoud van enige weglating of onjuiste opgaven kwijting te verlenen over de goedgekeurde jaarrekening over het boekjaar 2013 aan de financieel beheerder, mevrouw Christel Ringoot. 2. Dit besluit over te maken aan : - De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant - Het College van Burgemeester en Schepenen - Mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder van het OCMW van Opwijk 3. OUDERENZORG OVERHEIDSOPDRACHTEN HET GUNNEN VAN EEN OPDRACHT HOUDENDE DE LEVERING VAN BEDDEN AAN HET WOONZORGCENTRUM DE OASE GUNNING VAN DE OPDRACHT DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel eerste lid.

3 3 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. Wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inclusief latere wijzigingen. 4. Koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, inclusief latere wijzigingen. 5. Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, inclusief latere wijzigingen. 6. Het Koninklijk Besluit van 2 juni 2013 tot bepaling van de datum van inwerktreding van de wet op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni en van de Koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan. 7. Wet van 21 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen, diensten. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 23 december 2014 van de aanpassing aan het meerjarenplan over de periode (vanaf 2015) en het budget over het boekjaar De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Opwijk in zitting van 23 oktober 2014 van het lastenboek en de wijze van gunning van een overheidsopdracht houdende de levering van bedden aan het woonzorgcentrum De Oase. FEITELIJK : 1. In de meerjarenplanning werd voor beleidsitem de operationele doelstelling OD-38 Instandhouden infrastructuur en uitrusting woonzorgcentrum vooropgesteld. Hieraan werd het actieplan AP-102 Optimaliseren technische installaties en uitrusting gebouwenbeheer en vervolgens de actie ACT-78 Aankoop verbandkarren, verzorgingswagens en meubilair bewonerskamers WZC gekoppeld. Binnen deze actie werd vervolgens de aankoop van een nieuw meubilair voor de bewonersklamers over een periode van drie jaar (2012, 2013 en 2014) vooropgesteld. 2. In het kader van de opmaak van het budget over het boekjaar 2015 en de aangepaste meerjarenplanning (vanaf het jaar 2015) werd een nieuw investeringsproject voor de afdeling ouderenzorg (beleidsitme ) voorzien: BD 4 : Het beheren van het patrimonium als een goede huisvader AP 154 : Het vernieuwen en optimaliseren van de uitrusting en installaties in de afdeling ouderenzorg ACT 182 : Aankoop meubilair bewonerskamer Binnen deze actie ACT-182 werd jaarlijks ( ) voorzien voor de hernieuwing van het meubilair in de bewonerskamers. 3. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd in zitting van 23 oktober 2014 het lastenboek en de wijze van gunning van een overheidsopdracht houdende de levering van 30 stuks bedden aan het woonzorgcentrum De Oase goedgekeurd. 4. Voor de gunning van de opdracht de levering van bedden aan het woonzorgcentrum De Oase werd er gekozen voor de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking.

4 5. Volgende leveranciers werden gecontacteerd voor het indienen van een offerte: Haelvoet nv België, L. Bekaertstraat 8, 8770 Ingelmunster Moments Furniture nv, Deefakkerstraat 2, 8770 Ingelmunster Distrac nv, Bleyveld 14, 3320 Hoegaarden Wissner-Bosserhoff Belgium bvba, Bedrijvenlaan 1, 2800 Mechelen Topclass Furniture Textiles bvba, Bruinbeekstraat 53, 2820 Bonheiden 4 6. Volgende leveranciers hebben daadwerkelijk een inschrijving voor de opdracht de levering van bedden aan het woonzorgcentrum De Oase ingediend uiterlijk op vrijdag 28 november 2014 om 16u: Haelvoet nv België, L. Bekaertstraat 8, 8770 Ingelmunster Moments Furniture nv, Deefakkerstraat 2, 8770 Ingelmunster Wissner-Bosserhoff Belgium bvba, Bedrijvenlaan 1, 2800 Mechelen Topclass Furniture Textiles bvba, Bruinbeekstraat 53, 2820 Bonheiden 7. De daartoe bestemde kredieten voor deze aankoop werden voorzien in de meerjarenplanning van beleidsitem Aan actie ACT-78 werd een investeringsproject (project 12/03) ten bedrage van gekoppeld. De kost werd verrekend op de algemene rekening Medische installaties, machines en uitrusting IE 45 - van beleidsitem over het boekjaar en de meerjarenplanning over de periode Het saldo van dit project 12/03, daterende uit het jaar 2012, werd via 2013 vervolgens overgedragen naar het budget Op dit project staat bijgevolg een resterend krediet van ,13 dat overgedragen zal worden naar het jaar In het budget 2015 werd aan ACT 182 een krediet gekoppeld van Rekening houdende met een overdracht van het resterend saldo van het vorige investeringsproject, is er in 2015 een beschikbaar krediet van ,13 voor meubilair. 8. Het proces-verbaal van opening van de offertes vastgesteld op 1 december Het proces-verbaal van nazicht van de inschrijvingen met detailbeoordeling vastgesteld op 19 januari Uit dit proces verbaal van nazicht der biedingen blijkt dat de voorkeur gaat naar Moments Furniture NV Deefakkerstraat 2 te 8770 Ingelmunster. Deze leverancier behaalt immers de beste eindscore op de gunningscriteria. 11. Het dossier van de gunning van deze opdracht werd door de gemeentelijke Ambtelijke Commissie voor Overheidsopdrachten in zitting van 28 januari 2015 onderzocht en, rekening houdend met de in voorgaand punt vermelde voorwaarden, gunstig geadviseerd. 12. Gelet op het visum van mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder van het OCMW Opwijk. 13. Alle argumenten zijn dus aanwezig om een opdracht met als voorwerp : de levering van bedden aan het woonzorgcentrum De Oase rechtmatig toe te wijzen.

5 BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS: 5 1. De opdracht voor de levering van bedden aan het woonzorgcentrum De Oase te Opwijk via onderhandelingsprocedure te gunnen aan Moments Furniture NV Deefakkerstraat 2 te 8770 Ingelmunster tegen een kostprijs van ,90 exclusief BTW en ,58 inclusief BTW voor de levering van 20 stuks bedden Care Bed Belvita Classic en 10 stuks bedden Care Bed Allova RG. 2. Deze opdracht toe te wijzen: Op basis van de door de Raad vastgestelde voorwaarden. Op basis van de voorwaarden zoals vermeld in de offerte van 20 november Uit het proefgebruik van de bedden blijkt dat volgende opties een meerwaarde kunnen betekenen bij het dagelijks gebruik: 6 bodemverlengstukken om aldus 3 bedden 20cm te kunnen verlengen 3 paar langere onrusthekkens (+20cm) om ook de verlengde bedden van onrusthekkens te kunnen voorzien 3 matrasverlengstukken +20cm voor de verlengde bedden 5 stuks onrusthekken verhoger voor bewoners met verhoogd risico om uit bed te komen of te vallen ondanks het gebruik van de bedsponden 5 stuks eettabletten om zorgbehoevende of zieke bewoners in bed te laten eten 2 stuks reserve handbediening zodat bij defect van de handbediening onmiddellijk een nieuwe handbediening geplaatst kan worden De kostprijs van deze bijkomende opties bedraagt 2.144,73 inclusief BTW zodat de totale kostprijs ,31 inclusief BTW bedraagt. 4. De kosten verbonden aan deze opdracht de levering van bedden aan het woonzorgcentrum De Oase te verrekenen op de jaarbudgetrekening ACT-182/ / /Medische machines, installaties en uitrusting/ie-.. over het boekjaar 2015 en de meerjarenplanning over de periode Deze beslissing zal worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen verstuurd naar: De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk. 6. Deze beslissing voor uitvoering en verdere opvolging over te maken aan: Moments Furniture nv, Deefakkerstraat 2, 8770 Ingelmunster De heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg INTERNE ZAKEN / FINANCIELE ZAKEN /

6 6 4. OUDERENZORG OVERHEIDSOPDRACHTEN HET GUNNEN VAN EEN OPDRACHT HOUDENDE DE LEVERING VAN BROOD EN BANKETWAREN AAN HET WOONZORGCENTRUM DE OASE VOOR DE PERIODE VAN 1 FEBRUARI 2015 TOT EN MET 31 JANUARI 2017 GUNNING VAN DE OPDRACHT DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel eerste lid. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. Wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, inclusief latere wijzigingen. 4. Koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, inclusief latere wijzigingen. 5. Koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, inclusief latere wijzigingen. 6. Het Koninklijk Besluit van 2 juni 2013 tot bepaling van de datum van inwerktreding van de wet op de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni en van de Koninklijke uitvoeringsbesluiten ervan. 7. Wet van 21 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen, diensten. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 23 december 2014 van de aanpassing aan het meerjarenplan over de periode (vanaf 2015) en het budget over het boekjaar De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het OCMW Opwijk in zitting van 27 november 2014 van het lastenboek en de wijze van gunning van een overheidsopdracht houdende de levering van brood en baketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase voor de periode van 1 februari 2015 tot en met 31 januari De toewijzing door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 24 januari 2013 van de opdracht houdende de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase tijdens de jaren FEITELIJK : 1. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd in zitting van 24 januari 2013 een opdracht houdende de levering van brood en banketwaren voor de periode gegund aan Bakkerij Van Wemmel Nijverseelstraat 34 te 1745 Opwijk.

7 7 2. Aangezien deze opdracht ten einde loopt op 31 januari 2015 werd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 27 november 2014 een nieuwe overheidsopdracht voor de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase uitgeschreven. 3. Voor de gunning van de opdracht de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase werd er gekozen voor de onderhandelingsprocedure zonder voorafgaande bekendmaking. 4. De totale jaarlijkse kostprijs voor de levering van brood en banketwaren wordt geraamd op ongeveer Volgende bakkers werden gecontacteerd voor het indienen van een inschrijving: Bakkerij Ronny De Vos, Steenweg op Vilvoorde 234 te 1745 Opwijk Bakkerij Emiel Esselens, Steenweg 19 te 1745 Opwijk Bakkerij S. Van Wemmel, Nijverseelstraat 34 te 1745 Opwijk Bakkerij Roelants Luc, Eeksken 43 te 1745 Opwijk Bakkerij Joos, Gasthuisstraat 16 te 1745 Opwijk De Hoprank Traiteur-Bakker, Gasthuisstraat 10 te 1745 Opwijk Bakkerij Jens, Langeveldstraat 123, 1745 Opwijk 6. Volgende bakkers hebben daadwerkelijk een inschrijving voor de opdracht de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase voor de periode van 1 februari 2015 tot en met 31 januari 2017 ingediend uiterlijk op woensdag 31 december 2014 om 12u: Bakkerij S. Van Wemmel, Nijverseelstraat 34 te 1745 Opwijk Bakkerij Joos, Gasthuisstraat 16 te 1745 Opwijk De Hoprank Traiteur-Bakker, Gasthuisstraat 10 te 1745 Opwijk 7. De daartoe bestemde kredieten werden voorzien in de meerjarenplanning via het exploitatiebudget van beleidsitem De kost wordt verrekend op het grootboeknummer Voedingswaren Brood en gebak - van het exploitatiebudget van beleidsitem over het boekjaar 2015 en de meerjarenplanning over de periode Het proces-verbaal van opening van de offertes vastgesteld op 5 januari Het verslag van de technische commissie brood en banketwaren van 9 januari Uit dit verslag blijkt dat het brood en de banketwaren van bakkerij Van Wemmel het best beoordeeld worden. 11. Het proces-verbaal van nazicht van de inschrijvingen vastgesteld op 19 januari Uit dit proces verbaal van nazicht der biedingen blijkt dat de voorkeur gaat naar Bakkerij Van Wemmel, Nijverseelstraat 34 te 1745 Opwijk. Deze bakker behaalt immers de beste eindscore op de gunningscriteria. 13. Het dossier van de gunning van deze opdracht werd door de gemeentelijke Ambtelijke Commissie voor Overheidsopdrachten in zitting van 28 januari 2015 onderzocht en, rekening houdend met de in voorgaand punt vermelde voorwaarden, gunstig geadviseerd. 14. Gelet op het visum van mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder van het OCMW Opwijk.

8 8 15. Alle argumenten zijn dus aanwezig om een opdracht met als voorwerp : de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase voor de periode van 1 februari 2015 tot en met 31 januari 2017 rechtmatig toe te wijzen. BESLIST MET 9 STEMMEN OP 9 STEMMERS: 1. De opdracht voor de levering van BROOD- EN BANKETWAREN aan de diensten van het woonzorgcentrum De Oase te Opwijk tijdens de periode van 1 februari 2015 tot en met 31 januari 2017 via onderhandelingsprocedure te gunnen aan Bakkerij Van Wemmel Nijverseelstraat 34 te 1745 Opwijk. 2. Deze opdracht toe te wijzen: Op basis van de door de Raad vastgestelde voorwaarden. Op basis van de voorwaarden zoals vermeld in de offerte van 26 december De kosten verbonden aan deze opdracht de levering van brood en banketwaren aan het woonzorgcentrum De Oase te verrekenen op algemene rekening Voedingswaren Brood en gebak van beleidsitem over het boekjaar Deze beslissing zal worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen verstuurd naar: De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk. 5. Deze beslissing voor uitvoering en verdere opvolging over te maken aan: Bakkerij Van Wemmel, Nijverseelstraat 34 te 1745 Opwijk De heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg Mevrouw Sofie Van Gysel, verantwoordelijke facilities 5. OUDERENZORG WERKING EN BEHEER - GOEDKEURING VAN HET INDIENEN VAN EEN DAGPRIJSVERHOGINGSAANVRAAG BIJ AGENTSCHAP ZORG EN GEZONDHEID VOOR HET WOONZORGCENTRUM DE OASE VAN HET OCMW OPWIJK. DE RAAD, Gelet op de volgende overwegingen: WETTELIJK : 1. De organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen, meer bepaald artikel 24 en artikel eerste lid. 2. Het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn, inclusief latere wijzigingen. 3. De wet van 22 januari 1945 betreffende de economische reglementering en de prijzen, in het bijzonder artikel 2 4, gewijzigd bij de wetten van 23 december 1969, 30 juli 1971 en 17 juli Het Ministerieel Besluit van 12 augustus 2005 houdende bijzondere bepalingen inzake prijzen voor de sector van de instellingen voor bejaardenzorg (Belgisch Staatsblad van 31 augustus 2005).

9 9 5. Ministerieel Besluit van 14 februari 2007 tot bepaling van de samenstelling van de dagprijs, de extra vergoedingen en de voorschotten ten gunste van derden aangerekend in de rusthuizen en bijlage. 6. Besluit van de Vlaamse Regering van 17 juli 1985 tot vaststelling van de normen waaraan een serviceflatgebouw, een woningcomplex met dienstverlening of een rusthuis moet voldoen om voor erkenning in aanmerking te komen en gewijzigd bij Besluit van de Vlaamse Regering van 25 januari 1989, 17 april 1991, 19 januari 1994, 18 december 1998, 30 november 2001, 4 april 2003, 4 juni 2004, 13 januari 2006, 12 januari 2007 en 9 februari Het woonzorgdecreet van 13 maart 2009 en uitvoeringsbesluiten. ADMINISTRATIEF JURIDISCH : 1. De beslissing van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 5 december 2002 houdende de vaststelling van de dagprijzen voor het verblijf in het rust- en verzorgingstehuis, het kortverblijf en het dagverzorgingscentrum. 2. De bekrachtiging door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 20 november 2012 betreffende de vaststelling door het Vast Bureau in zitting van 8 november 2012 van de geïndexeerde dagprijzen voor de ouderenvoorzieningen in het beheer van het OCMW Opwijk. 3. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 28 november 2013 van het indienen van een prijsverhogingsaanvraag bij FOD Economie Prijzendienst voor de ouderenvoorzieningen in het beheer van het OCMW Opwijk. 4. De aangetekende brief van FOD Economie op datum van 31 januari 2014 houdende de prijsverhogingsaanvraag WZC De Oase 1745 Opwijk. 5. De kennisname door het Vast Bureau in zitting van 20 februari 2014 houdende de beslissing van FOD Economie m.b.t. de prijsverhogingsaanvraag van de ouderenvoorzieningen van het OCMW Opwijk. 6. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 juni 2014 van het indienen van een prijsverhogingsaanvraag bij FOD Economie Prijzendienst voor het woonzorgcentrum De Oase in het beheer van het OCMW Opwijk. 7. De aangetekende brief van Agentschap Zorg en Gezondheid op datum van 19 augustus 2014 houdende de prijsverhogingsaanvraag WZC De Oase 1745 Opwijk. 8. De notulen van het managementteam in zitting van 11 september 2014 en 22 januari De bepalingen uit de schriftelijke opnameovereenkomst van woonzorgcentrum De Oase van het OCMW Opwijk. 10. De goedkeuring door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 23 december 2014 van de aanpassing aan het meerjarenplan over de periode (vanaf 2015) en het budget over het boekjaar De jaarrekening 2013 van het OCMW Opwijk, zoals goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 juni De brief van Agentschap Zorg en Gezondheid op datum van 10 december 2014 houdende de toelichting bij de bevoegdheidsoverdracht van de prijsbepaling voor de ouderenvoorzieningen vanaf 10 december 2014.

10 De aanpassing door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 27 november 2014 van de schriftelijke opnameovereenkomst van het woonzorgcentrum De Oase. FEITELIJK : 1. Door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn werd in zitting van 28 november 2013 een prijsverhogingsaanvraag goedgekeurd voor de ouderenvoorzieningen in het beheer van het OCMW Opwijk. 2. Op datum van 31 januari 2014 heeft FOD Economie de toelating verleend om volgende prijzen toe te passen voor het WZC De Oase en kortverblijf: - Inwoner Opwijk 49,09 - Niet-inwoner Opwijk: 50,56 - Kabelabonnement: 9 per maand 3. Aangezien de Prijzendienst van FOD Economie niet volledig akkoord was met de gevraagde prijsverhoging op datum van 28 november 2013, werd er door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 juni 2014 beslist om een nieuwe aanvraag in te dienen waarbij een prijsverhoging werd voorgesteld in twee stappen (1 e verhoging vanaf 1 oktober 2014 en 2 e verhoging vanaf 1 april 2015). 4. Op datum van 19 augustus 2014 heeft het Agentschap Zorg en Gezondheid de toelating verleend om volgende prijzen toe te passen voor het WZC De Oase en kortverblijf: - Inwoner Opwijk: 50,32 vanaf 01/10/14 - Niet-inwoner Opwijk: 51,82 vanaf 01/10/14 5. Het Agentschap Zorg en Gezondheid / FOD Economie gaat bijgevolg niet volledig akkoord met de gevraagde prijsverhoging voor het WZC De Oase, namelijk met de tweede verhoging vanaf 1 april Wat de prijsverhoging voor 2015 betreft, wenst de dienst te beschikken over actuele cijfers vooraleer zich uit te spreken over een eventuele prijsverhoging. 6. In het kader van de zesde staatshervorming wordt een homogenisering van het ouderenbeleid nagestreefd. De volledige bevoegdheid inzake ouderenzorg, inclusief de prijsbepaling voor de bewoners, wordt daardoor overgedragen aan de Gemeenschappen. Vanaf 10 december 2014 dient men een aanvraag tot verhoging van de dagprijzen of supplementen aan het Agentschap Zorg en Gezondheid te bezorgen en niet langer aan de dienst Prijzen van FOD Economie. 7. De aanvraag dient voortaan elektronisch te gebeuren aangezien de procedure per post afgeschaft wordt. 8. Vanaf 10 december 2014 is volgende procedure van toepassing voor aanvragen tot verhoging van een dagprijs: - Een ontvankelijke aanvraag dient ingediend te worden bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. - Indien de aanvraag niet volledig is, bezorgt het Agentschap de indiener daarvan op de hoogte binnen de tien dagen. - Binnen zestig dagen wordt de beslissing over de gevraagde verhoging aan de voorziening betekend. - De toegstane verhoging mag pas toegepast worden nadat de toegepaste prijzen en supplementen en hun toepassingsdatum aan het Agentschap werden meegedeeld en nadat de toegestane verhoging vooraf aan alle belanghebbenden werd betekend. - De verhoging gaar op zijn vroegst in dertig dagen na kennisgveing ervan aan de bewoner of de vertegenwoordiger. - Een aanvraagformulier wordt door het Agentschap via de website ter beschikking gesteld.

11 11 9. Het voorstel is bijgevolg om een nieuwe prijsverhogingsaanvraag te richten aan het Agentschap Zorg en Gezondheid zodat de tweede fase van de dagprijsverhoging zoals ingediend in juni alsnog voor het woonzorgcentrum in 2015 gerealiseerd kan worden. 10. Het managementteam van het OCMW Opwijk heeft in zitting van 11 september 2014 een positief advies verleend om een nieuwe dagprijsverhoging aan te vragen eind januari De motivatie voor deze dagprijsverhogingsaanvraag zal aan het Agentschap Zorg en Gezondheid als volgt geformuleerd worden: Uit de jaarrekening 2013, zoals goedgekeurd in de Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 26 juni 2014, blijkt dat er met de verrekening van het negatief resultaat van het beleidsitem Centrale Keuken een negatief resultaat is van ,10 voor beleidsitem Woonzorgcentrum. Dit betekent een negatief financieel verlies van 3,14 per bewoner per dag. Dit negatief resultaat van deze ouderenvoorzieningen kan in eenvoudige termen uitgelegd worden als een discrepantie tussen de werkingskosten en de werkingsopbrengsten waarbij de kosten beduidend hoger zijn dan de opbrengsten uit deze dienstverlening. Dit negatief resultaat zal zich ondanks een prijsverhoging in 2014 ook in de jaarrekening 2014 en volgende jaren manifesteren. Het OCMW Opwijk stelt voor de komende jaren belangrijke doelstellingen op het vlak van de kwaliteit van de dienstverlening voorop. Dit komt ondermeer tot uiting in belangrijke wijzigingen in de personeelsformatie en het organogram. De voornaamste wijziging heeft betrekking op de aanwerving van een bijkomende hoofdverpleegkundige en de aanstelling van twee afdelingsverantwoordelijken vanaf 1 juli Ook binnen de facilitaire diensten werd het middenkader verstevigd met de aanwerving van een verantwoordelijke facilities en de bevordering van een kok en ploegverantwoordelijke schoonmaak vanaf 15 november Door deze aanwervingen zal echter het budgettair deficit toenemen en betekent dit een bijkomend financieel verlies van 3,07 per bewoner per dag. 12. Momenteel gelden vanaf 1 oktober 2014 volgende dagprijzen voor het woonzorgcentrum De Oase van het OCMW Opwijk: a) voor het ROB/RVT en kortverblijf: statuut inwoner van de gemeente Opwijk: 50,32 statuut niet-inwoner van de gemeente Opwijk: 51, Op basis van de bovenstaande argumentatie en de intentie om te streven naar een break-even dagprijs bekomen we het volgende voorstel van aangepaste dagprijzen voor het woonzorgcentrum De Oase van het OCMW Opwijk: Voor het woonzorgcentrum De Oase : Argumentatie Benodigde verhoging dagprijs 1. Wegwerken negatief resultaat + 3,14 2. Bijkomende investering in middenkader + 3,07 verpleging-verzorging TOTAAL + 6,21 Bijgevolg bekomen wij voor het woonzorgcentrum De Oase op een geraamde dagprijs van ongeveer 56 voor inwoners uit de gemeente en 58 voor niet-inwoners om een break-even resultaat te bekomen.

12 Het OCMW Opwijk wenst te streven naar een evenwicht tussen de sociale functie van de dienstverlening en het bedrijfseconomisch aspect ervan. Bijgevolg wil het OCMW Opwijk een dagprijsverhoging beperken tot een stijging met 5%. 15. Bijgevolg kunnen volgende nieuwe dagprijzen vooropgesteld worden voor het woonzorgcentrum De Oase van het OCMW Opwijk: a) voor het ROB/RVT en kortverblijf: statuut inwoner van de gemeente Opwijk: 52,84 vanaf 01/05/2015 statuut niet-inwoner van de gemeente Opwijk: 54,41 vanaf 01/05/ Naast de dagprijs worden er ook supplementen aangerekend in de verschillende ouderenvoorzieningen. Momenteel gelden volgende prijzen voor deze supplementen voor het woonzorgcentrum De Oase : Voorziening Supplement Prijs WZC Kabelabonnement 9 per maand WZC Telefoonabonnement 11,50 per maand WZC Telefooncommunicaties Tarieven Hexacom WZC Vervoer 2,5 per rit WZC Labels kledij 25 per 100 labels 17. Voor volgende supplementen zal er een prijsverhogingsaanvraag ingediend worden: a) Vervoer: Heel sporadisch doen bewoners van het woonzorgcentrum beroep op vervoer met de liftbus voor familiale of sociale redenen (vb. transport naar feestzaal, activiteit seniorenvereniging, ). Er is slechts één kostprijs voorzien namelijk 2,5 per rit. Het meeste vervoer vindt plaats binnen de gemeente Opwijk. Heel zelden wordt er vervoer gevraagd buiten Opwijk waarvoor slechts 2,5 per rit aangerekend kan worden. Het voorstel is om dezelfde prijstarieven aan te rekenen als voor het dagverzorgingscentrum t Zonnedal : 2,5 per rit voor verplaatsingen in Opwijk en 0,40 per km met een minimum van 2,5 per rit voor verplaatsingen buiten Opwijk b) Supplementaire voedingsproducten: Een aantal bewoners nemen bijvoeding indien onvoldoende voedingsstoffen worden opgenomen via de reguliere voeding. Deze bijvoeding werd in het verleden steeds individueel aangerekend via de medicatiefactuur of betaling via een aparte factuur via de Systeem-I-rekening. Naar aanleiding van een opmerking van Zorginspectie werd de schriftelijke opnameovereenkomst van WZC De Oase door de Raad van 27 november 2014 aangepast. Supplementaire voedingsproducten kunnen immers niet als voorschotten ten gunste van derden aan bewoners aangerekend worden, maar als extra vergoeding. Een extra vergoeding (=supplement) moet aangerekend worden via een aparte vermelding op de verblijfsfactuur. Bijgevolg dient er een prijs vastgelegd te worden voor deze supplementaire voedingsproducten. Rekening houdende met de aankoopprijs van deze bijvoeding en rekening houdende met een marge van 10% om prijsstijgingen en administratieve kosten inzake registratie en facturatie te kunnen dekken, is het voorstel om volgende kostprijs per stuk aan te rekenen voor deze supplementaire voedingsproducten: o Medische vervangvoeding klein volume 125ml per flesje : 3,25 o Lichtverteerbare medische bijvoeding 200ml per flesje: 2,50 o Lepelbare medische bijvoeding 125 gr per cup: 2,50

13 Iedere prijsverhoging die een ouderenvoorziening wil doorvoeren, moet aangegeven worden bij het Agentschap Zorg en Gezondheid. Deze dienst onderzoekt of de gevraagde verhoging al dan niet of in beperkte mate kan worden toegestaan. Dit alles verloopt volgens een vastgestelde procedure vervat in artikelen 2 en 3 van het Ministerieel Besluit van 12 augustus 2005 houdende bijzondere bepalingen inzake prijzen voor de sector van de instellingen voor bejaardenopvang en zoals beschreven in punt 8 van de feitelijke overwegingen. 19. In de schriftelijke opnameovereenkomst van het woonzorgcentrum werd volgende bepaling opgenomen onder artikel 2 Dagprijs: De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van het O.C.M.W. Opwijk heeft het recht deze bedragen te herzien op basis van een beslissing van de Prijzencommissie van FOD Economische Zaken. Jaarlijks wordt de dagprijs geïndexeerd. 20. Bijgevolg kan het OCMW Opwijk een aanvraag tot dagprijsverhoging voor het woonzorgcentrum De Oase in het beheer van het OCMW Opwijk indienen. BESLIST MET 6 JA-STEMMEN en 3 ONTHOUDINGEN OP 9 STEMMERS: 1. Een aanvraag tot dagprijsverhoging bij het Agentschap Zorg en Gezondheid in te dienen voor het woonzorgcentrum De Oase van het OCMW Opwijk. 2. In deze aanvraag zullen volgende dagprijzen voor het woonzorgcentrum De Oase met inbegrip van het kortverblijf vooropgesteld worden: a) voor het ROB/RVT en kortverblijf: statuut inwoner van de gemeente Opwijk: 52,84 vanaf 01/05/2015 statuut niet-inwoner van de gemeente Opwijk: 54,41 vanaf 01/05/ Tevens zal er een prijsverhoging aangevraagd worden voor volgende supplementen: Vervoer: 2,5 per rit in Opwijk en 0,40 per km met minimum van 2,5 per rit voor verplaatsingen buiten de gemeente Supplementaire voedingsproducten per stuk: o Medische vervangvoeding klein volume 125ml per flesje : 3,25 o Lichtverteerbare medische bijvoeding 200ml per flesje: 2,50 o Lepelbare medische bijvoeding 125 gr per cup: 2,50 4. De vastgelegde dagprijzen van het woonzorgcentrum De Oase zullen jaarlijks geïndexeerd worden vanaf het jaar Jaarlijks zal een aanvraag hiervoor ingediend worden bij Agentschap Zorg en Gezondheid. 5. Deze beslissing zal worden opgenomen in de lijst met een beknopte beschrijving van de beslissingen verstuurd naar: De heer Gouverneur van de provincie Vlaams-Brabant. Het College van Burgemeester en Schepenen van de gemeente Opwijk. 6. Deze beslissing voor uitvoering en verdere opvolging over te maken aan: Mevrouw Christel Ringoot, financieel beheerder De heer Geert Geeroms, directeur ouderenzorg

14 14 5 BIS. WERKING EN BEHEER LEVERING VAN MEDICATIE EN BIJZONDERE VOEDING TEN BEHOEVE VAN DE RESIDENTEN VAN HET WOONZORGCENTRUM DE OASE INVOERING VAN HET IMV SYSTEEM (INDIVIDUELE MEDICATIE VOORBEREIDING)- HOE GEBEURT DE PLANNING EN OPVOLGING? EXTRA AGENDAPUNT AANGEBRACHT DOOR MEVROUW JOKE LONGIN, NAMENS DE FRACTIE INZET-GROEN. Mevrouw Joke Loning las een publicatie op de website van het Nieuwsblad dat een robot medicatie aan het woonzorgcentrum Oase gaat leveren. De opmerking en een aantal vragen over de publicatie en de invoering van IMV van Joke Longin, dat het artikel verkeerdelijk de indruk wekt dat er geen tussenkomst van een apotheker nodig is. Eind 2014 werd er op de Raad beslist dat de apotheker IMV ging leveren vanaf 1/1/2015. Hoe kan het dat nu gezegd wordt dat de begindatum 1 april is? Graag had ze ook vernomen of - er en actieplan bestaat over de, al dan niet geleidelijke, invoering van IMV - door de CRA een formularium wordt/werd opgesteld in samenwerking met alle artsen die in het rusthuis patiënten hebben (met vermelding van de werkwijze die zal toegepast worden bij het voorschrijven van halfjes en vierde tabletten, mogelijkheid tot voorschrijven van pletmedicatie, ) - een datum gekend is waarop de apotheker de patiënten en/of zijn familie gaat inlichten over de modaliteiten van IMV (cfr artikel artikel 10 van het KB van 24/9/2012 tot vaststelling van een regeling met betrekking tot individuele medicatievoorbereiding) en aansluitend een schriftelijke overeenkomst (aangepast mandaat) ter ondertekening van de patiënt wordt voorgelegd - de apotheker zal instaan voor het opstellen van het toedieningsschema, indien nodig in overleg met de patiënt of zijn vertegenwoordiger en met de behandelende arts SOCIALE ZAKEN / * * * De heer Patrick De Smedt, Voorzitter OCMW, sluit na de afhandeling van het agendapunt 5BIS de openbare vergadering. De deur van het vergaderlokaal wordt gesloten. De Voorzitter nodigt de Raadsleden uit om de dagorde van de geheime zitting aan te vatten. * * *

ZITTING VAN 24 APRIL 2014

ZITTING VAN 24 APRIL 2014 276 ZITTING VAN 24 APRIL 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014

ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014 99 ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2014 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2013

ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2013 1192 ZITTING VAN 28 NOVEMBER 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 1 ZITTING VAN 28 FEBRUARI 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 APRIL 2013

ZITTING VAN 25 APRIL 2013 1 ZITTING VAN 25 APRIL 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 AUGUSTUS 2015

ZITTING VAN 27 AUGUSTUS 2015 650 ZITTING VAN 27 AUGUSTUS 2015 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Natalie De

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 december 2016 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; mevrouw Gwendolijn Meskens; mevrouw Els Van

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 28 juni 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 2016

ZITTING VAN 28 JANUARI 2016 1 ZITTING VAN 28 JANUARI 2016 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Gwendolijn Meskens mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson, mevrouw Natalie De Coninck, mevrouw

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN 25 NOVEMBER 2014. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST

Nadere informatie

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis)

OCMW-raad Wachtebeke. Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) OCMW-raad Wachtebeke Verslag 22 november 2016 (19 uur- vergaderlokaal oud rusthuis) Aanwezig: An Delen, Jacqueline Van Pamel, Marleen Claeys, Raf De Weggheleire, Anita Van Cronenburg, Willy Celie, Jan

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 22 november 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Els Van Gucht;

Nadere informatie

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer,

Kaprijke, 1 juni 2011. Geachte mevrouw, Geachte heer, Kaprijke, 1 juni 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag 9

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018

OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 OCMW Londerzeel VERKLARENDE NOTA ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 24 MEI 2018 Hierna volgt, in toepassing van artikel 31 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Raad van 30 juli 2014

Raad van 30 juli 2014 Raad van 30 juli 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Henderickx S., Heirman K., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013

ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 ZITTING VAN 20 FEBRUARI 2013 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Renaat RAES, Hubert SOENS, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Godelieve VAN EECKHOUT, Arlette DIERICKX, Filip DE SMEDT, Patrick

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21.08.2013 Godelieve Meulemans - waarnemend voorzitter Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Julie Lochie, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers en Freddy

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 OKTOBER 2015

ZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 827 ZITTING VAN 22 OKTOBER 2015 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens, de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van

Nadere informatie

raad voor maatschappelijk welzijn

raad voor maatschappelijk welzijn raad voor maatschappelijk welzijn Notulen zitting van 12 december 2018 Samenstelling Aanwezig: mevrouw Chris De Ridder, OCMW-voorzitter; mevrouw Lieve Fierens, OCMW-raadslid; de heer Luc Van Steyvoort,

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017

Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Notulen raad voor maatschappelijk welzijn 31 mei 2017 Aanwezig Nele Geudens, voorzitter Cyriel Van Sweevelt, Mariette Boven, Paula Van Hal, Mark Struyf, Heidi Suls, Jo Laenen, Dorien Lievens, Filip Monsieurs,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 15 OKTOBER 2014 OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting (gedeelte openbare zitting) - goedkeuring

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 25 januari 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 AUGUSTUS 2013

ZITTING VAN 22 AUGUSTUS 2013 1 ZITTING VAN 22 AUGUSTUS 2013 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, Voorzitter Leden Mevrouw Agnes Lievens, mevrouw Joke Longin, de heer Roland Mortier, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson en

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 619 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Sint-Niklaas Gemeente Sint-Gillis-Waas OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van 22 december 2016 Aanwezig : De heer P. Buytaert, voorzitter

Nadere informatie

Raad van 25 juni 2014

Raad van 25 juni 2014 Raad van 25 juni 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., Henderickx S., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 30 maart 2016 om 19.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er Cevdet,

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 MAART 2016

ZITTING VAN 24 MAART 2016 166 ZITTING VAN 24 MAART 2016 Aanwezig : De heer Patrick De Smedt, De heer Peter Beerens, mevrouw Joke Longin, mevrouw Gwendolijn Meskens, mevrouw Els Van Gucht, mevrouw Martine Moijson, mevrouw Natalie

Nadere informatie

RAAD VAN 7 APRIL 2015

RAAD VAN 7 APRIL 2015 RAAD VAN 7 APRIL 2015 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur, leden en

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015.

ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. ZITTING VAN 27 OKTOBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 mei 2014 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Joachim Lelièvre-Damit, Johny Stiers

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A

9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN A G E N D A Openbaar Centrum voor 9 de ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Maatschappelijk Welzijn VAN 1 AUGUSTUS 2013 2950 KAPELLEN Aanwezig : Mevrouw Valerie Van Peel De dames en heren Inge Wagemans,

Nadere informatie

Opname - overeenkomst

Opname - overeenkomst Opname - overeenkomst Dagverzorgingscentrum Gasthuisstraat 2 1730 Asse 02/452.80.67 Secretaris: Nicole De Reuse Voorzitter: Micheline De Mol 1 Identificatiegegevens Tussen de ondergetekenden: Enerzijds:

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OUDENBURG PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 16 december 2014 Tegenwoordig: mevr. Rita Meyns -

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag

Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober Beknopt verslag Raad voor maatschappelijk welzijn dd. 20 oktober 2009 Beknopt verslag dagorde pnt 1: Mededeling notulen vorige vergaderingen van de raad voor maatschappelijk welzijn De agenda van deze vergadering van

Nadere informatie

Raad van maatschappelijk welzijn

Raad van maatschappelijk welzijn Raad van maatschappelijk welzijn Notulen openbare zitting Zitting van 26 april 2018 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick De Smedt; mevrouw Joke Longin; de heer Peter Beerens; mevrouw Gwendolijn Meskens;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 02/11/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad van 25 april 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad van 25 april 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 16 mei 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen en het zittingsverslag van de openbare zitting van de OCMW-raad

Nadere informatie

Raad van 21 december 2011

Raad van 21 december 2011 Raad van 21 december 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I., Cromphout N., Vanderlinden L. en De Grauwe

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime

OPENBARE ZITTING. 5 Open verklaren betrekking maatschappelijk werker halftime Kaprijke, 9 maart 2011 Geachte mevrouw, Geachte heer, Wij nodigen u uit tot het bijwonen van de vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn van het OCMW van Kaprijke die doorgaat op donderdag

Nadere informatie

OCMW Londerzeel VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 NOVEMBER 2018

OCMW Londerzeel VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 NOVEMBER 2018 OCMW Londerzeel VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 22 NOVEMBER 2018 Aanwezigen: Geert VAN DEN BOSSCHE, OCMW-voorzitter Dieter BELLINGS, Marc BUYSSE, Jeanine CARLEER, Jenny GOOSSENS, Caro

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 20 FEBRUARI 2013.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 20 FEBRUARI 2013. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 20 FEBRUARI 2013. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, DE BRUYNE Patrick,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 11 MEI 2016. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, DE FEYTER Karlien, VANDERSTRAETEN Anja, RAES

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER OPENBAAR VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN DONDERDAG 27 OKTOBER 2016. Aanwezig: Julie Asselman, Voorzitter Anne Del Piero, Jos Cools, Jeannine Van de Vreken, Lucienne François, Erik Crombé, Ann Tambour,

Nadere informatie

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016.

Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Aanpassing van het meerjarenplan en vaststelling budget 2016. RAAD VAN 3 MEI 2016 Aanwezig: Dhr. R. Artois, Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. M. Robberechts, Mevr. N. Miseur en Mevr.

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-12-11 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015.

Afwezig: Dhr. P. Van Cauwenberghe. De vergadering wordt geopend om 20u. 1. Vaststelling jaarrekening 2015. RAAD VAN 4 APRIL 2017 Aanwezig: dhr. R. Artois, Voorzitter en dhr. G. Van Achter, dhr. G. Van Damme, dhr. A. Piessens, dhr. W. Miseur, dhr. J.M. Hubert, dhr. E. Vangindertael, Mevr. I. De Maegd, Mevr.

Nadere informatie

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012

ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 ZITTING VAN 18 OKTOBER 2012 AANWEZIG: Paul DE SCHEPPER, voorzitter; Diane DE TURCK, Lutgarde GEEROMS, Renaat RAES, Hubert SOENS, Annita SONCK, Lieven MEERT, Alain TRIEST, Lutgarde VAN DEN BRANDE, Godelieve

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 8 APRIL 2009. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, VERZELE Jozef, DE FEYTER

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14.

Raad 24.11.2014. 1. Goedkeuring van het openbaar gedeelte van het verslag van 27.10.14. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 november 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur.

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om uur. Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 december 2015 om 20.00 uur. Aanwezig: Ver Berne Erik, voorzitter Dexters Nancy, ondervoorzitter Ciarlo Diego, Deckers Daan, Er

Nadere informatie

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester

ZITTING VAN 27 JANUARI Piet Baetens: voorzitter; Githa Praet, secretaris. Ignace De Baerdemaeker: burgemeester 1 ZITTING VAN 27 JANUARI 2016 Aanwezig : Piet Baetens: voorzitter; mevrouwen: Hilde Nobels, Rita De Geest, Sabine Bracke, Anny Paelinck en Sandra De Smet; de heren: Daniel De Brauwer, Peter Raman en Philip

Nadere informatie

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER

VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER Aanwezig: VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DINSDAG 19 DECEMBER 2017 Patrick Meulebroek, voorzitter; Luc Beurms, Ann Joos, Jurgen Jacobs, Veronique Van Den Steen, Ann Pauwels, Gino Bertin,

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

PROVINCIE ARRONDISSEMENT OCMW VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE MEISE

PROVINCIE ARRONDISSEMENT OCMW VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE MEISE PROVINCIE ARRONDISSEMENT OCMW VLAAMS-BRABANT HALLE-VILVOORDE MEISE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN RAAD ZITTING VAN 20 maart 2014 Aanwezig: Mijnheer Herwig

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 16 juni 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u

Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 16 juni 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u OCMW Waasmunster RD 2010/6 1 OPENBARE ZITTING Ontwerpnotulen en toelichting zitting van de OCMW-Raad van 16 juni 2010 Raadzaal Sociaal Huis 19u 11. SOCIALE DIENST (AC 832) 11.1 Samenwerking Hoogendonck

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016.

ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. ZITTING VAN 26 JANUARI 2016. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk, raadsleden

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel dd. 27 april 2017 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 april 2017 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie