GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN DE RESIDENTIE B E A U L I E U

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN DE RESIDENTIE B E A U L I E U"

Transcriptie

1 GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN DE RESIDENTIE B E A U L I E U Ondernemingsnummer: Ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering d.d.

2 Vertaling en coördinatie van : - de oorspronkelijke statuten verleden voor notaris Simpelaere op 12 augustus 1955; - de Wet van 30 juni 1994 op de mede-eigendom; - de Wet van 2 juni 2010 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de mede-eigendom te moderniseren en transparanter te maken; - de Wet van 7 juli 2011 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek wat de mede-eigendom betreft. * * * Voor ons, Notaris Paul Simpelaere, dokter in de rechten, Notaris, met standplaats te De Panne. Zijn verschenen: De Heer Marcel FRIEDERICHS, en zijn echtgenote, Mevrouw Micheline MAHIEU, Dewelke mij, voorafgaandelijk aan het verlijden van het onroerend statuut voorwerp van huidige akte, hebben uiteengezet: I) Dat zij eigenaars zijn van het navolgend goed, gelegen te : De Panne, voorzijde Zeedijk, met nummer 63 en voorheen genaamd Hotel du Phare et Atlantic, zijnde een gebouw met tien meter voorgevel van de Zeedijk tot aan en inbegrepen de grote trap, in de hall. Gekadastreerd zijnde of geweest zijnde onder sectie A, deel van nummer 259 S 54. Bevattende een oppervlakte van ongeveer twee honderd vijf en zestig vierkante meter. Palende of gepaald hebbende ten Noorden aan de Zeedijk, ten Oosten de Vennootschap Terlinck te De Panne, ten Zuiden Mevrouw wwe. Carnay-Verlsuys et de Heer Timmerman te De Panne, en ten Westen Mevrouw Acou te De Panne. OORSPRONG VAN EIGENDOM. ( ) II) Dat zij, met oog op diverse juridische rechtshandelingen, dit goed willen opdelen in twaalf appartementen op de verdiepingen en een handelsgelijkvloers met aanhorigheden, en kelders in de benedenverdieping; elk van deze appartementen, het handelsgelijkvloers en de kelders zullen een afzonderlijke eigendom vormen, met als aanhorigheid, een aandeel in de gemene delen

3 die tot gemeenschappelijk nut van de verschillende eigendommen zullen strekken. Het op te richten gebouw wordt beheerst door huidige statuten en door de artikelen en t.e.m van het Burgerlijk Wetboek. Deze wettelijke bepalingen zijn van dwingend recht toepasselijk, zodat eventuele niet met de wetgeving strokende statutaire bepalingen worden verondersteld van rechtswege vervangen te zijn door de overeenstemmende wetsbepalingen. De statuten worden gevormd door de basisakte en het reglement van mede-eigendom, desgevallend aangevuld met een reglement van orde. De basisakte bevat de beschrijving van het onroerend geheel en van de privatieve en gemeenschappelijke delen, alsook de bepaling van het aandeel van de gemeenschappelijke delen dat aan ieder privatief deel is verbonden. Het reglement van mede-eigendom bevat : 1 de beschrijving van de rechten en plichten van iedere mede-eigenaar betreffende de privatieve en de gemeenschappelijke gedeelten; 2 de met redenen omklede criteria en de berekeningswijze van de verdeling van de lasten; 3 de regels betreffende de wijze van bijeenroeping, de werkwijze en de bevoegdheid van de algemene vergadering; 4 de wijze van benoeming van een syndicus, de omvang van zijn bevoegdheden, de duur van zijn mandaat en de nadere regels voor de hernieuwing ervan, de nadere regels voor de eventuele opzegging van zijn contract, alsook de uit het einde van zijn opdracht voortvloeiende verplichtingen; 5 de jaarlijkse periode van vijftien dagen waarbinnen de gewone algemene vergadering van de vereniging van mede-eigenaars plaatsvindt. De basisakte en het reglement van mede-eigendom, evenals de wijzigingen eraan, moeten het voorwerp zijn van een authentieke akte. Indien beslist werd een reglement van orde op te stellen, dan kan dat reglement bij onderhandse akte worden opgemaakt. Dat met het oog hierop op 11 juli 1955 plannen en opmetingen van de appartementen, handelsgelijkvloers en kelders werden opgemaakt door de Heer Roger Ghys, landmeter expert verblijvend te De Panne, en door de Heer Buytaert, architect te Duinbergen, een opsommende en beschrijvende nota met de gemene en de privatieve delen.

4 BASISAKTE III) Het vloeit voort uit deze plannen en uit deze opsommende nota dat het gebouw onderverdeeld wordt als volgt: 1. Gemene delen: a/ Een perceel van ongeveer twee honderd vijfenzestig vierkante meters. b/ De gemene delen omschreven in de staat van de architect en in het reglement van mede-eigendom, waarvan sprake hieronder. 2. De Privatieve delen: deze zijn samengesteld als volgt: a/ Op het gelijkvloers: Café-Bodega, met duizend negenhonderd en drie / tien duizendsten in de gemene delen / b/ Op de eerste verdieping: - het appartement nummer 7, kant West met zevenhonderd twintig/tien duizendsten in de gemene delen (720/10.000) - Het appartement nummer 1, kant Oost, met zeshonderd zestig / tien duizendsten in de gemene delen (660/10.000) Hetzij samen: 1.380/ c/ Op elk van de vijf andere verdiepingen, twee appartementen genummerd van 2 t.e.m. 6 en van 8 t.e.m. 12. Elk van deze appartementen heeft Zeshonderd zestig / tien duizendsten (660/10.000) in de gemene delen, hetzij samen zesduizend zeshonderd / tien duizendsten / d/ In de kelder: 1. Acht kelders genummerd 1 t.e.m. 6 en 8 t.e.m. 9, hebbende elk drie / tien duizendsten (3/10.000) in de gemene delen, hetzij samen vierentwintig tien duizendsten 24/ Drie kelders genummerd van 10 t.e.m. 12, elk hebbende elk twee / tien duizendsten (2/10.000) in de gemene delen, hetzij samen zes / tien duizensten 6/10.000

5 3.Een geheel bestaande ondermeer uit kelders koelruimte W.C. binnenkoer, etc. hebbende zeven en tachtig / tien duizendsten in de gemene delen 87/ Totaal: tien duizend / tien duizendsten / Deze gemene delen worden nader omschreven in de omschrijvende nota hierboven vermeld. De plannen van de appartementen, van het handelsgelijkvloers et van de kelders, evenals de beschrijvende nota van de gemene en privatieve delen opgemaakt door respectievelijk de Heer Roger Ghys, landmeter-expert te De Panne en de Heer Buytaert, architect te Duinbergen, zoals hierboven vermeld, werden ne varietur ondertekend door de verschijners en worden gehecht aan onderhavige akte om er blijvend deel van uit te maken. De verschijners verklaren dat het hun wens is dat elk van deze appartementen, het handelsgelijkvloers en de kelders, een afzonderlijke eigendom vormen, zodat zij elk van deze kunnen vervreemden, hetzij ten kosteloze titel, hetzij ten bezwarende titel, of hen kunnen bewaren met zakelijke rechten. IV)Onroerend statuut en huishoudelijk reglement. Met oog op het bepalen van de eigendomsrechten en de rechten van mede-eigendom, om de nabuurschap en mede-eigendom te regelen, de wijze vast te leggen waarop de gemene delen worden beheerd en geleid, de bijdrage van elk van de mede-eigenaars te bepalen in de gemeenschappelijke uitgaven, hebben de verschijners, de echtgenoten Marcel Friederichs-Mahieu, een reglement van medeeigendom opgemaakt, welk verplichtend zal zijn voor de medeeigenaars, mede-eigenaars of rechthebbenden ten eender welke titel van een deel van het gebouw. Dit reglement omvat een zakelijk statuut dat tegenstelbaar zal zijn aan elkeen, door overschrijving van huidige akte, en een huishoudelijk reglement, welk geen zakelijke werking heeft, maar verplicht zal gelden voor elkeen die vervolgens eigenaar of rechthebbenden van eender welk deel van het gebouw zullen worden. Het onroerend statuut en het huishoudelijk reglement worden hieraan gehecht. Zij zullen mee aan de formaliteit van de registratie onderworpen worden, ter zelfde tijd als deze en overgeschreven worden op het Hypotheekkantoor. BIJZONDERE VOORWAARDEN (die het reglement van medeeigendom en het huishoudelijk reglement hieronder aanvullen of wijzigen).

6 1. De verkoop van de appartementen, van het handelsgelijkvloers en van de kelders zal gebeuren onder verkoopsvoorwaarden van de terreinen toebehoord hebbende aan de familie Bonzel, zoals ze weergegeven worden in de aankoopakten hierboven vermeld, voor zover dat ze nog toepasselijk zijn en behoudens de rechten die zouden verkregen zijn door latere eigenaars. 2. Terrassen van de Bodega en constructies toegang: De rechten van de verschijners op het terras kant Zeedijk, gelden ten voordele van het deel van het gebouw genaamd Bodega, met last voor zijn eigenaar om het deel hiervan, bestemd voor de toegang tot de appartementen, altijd volledig vrij te houden en dit zodanig dat er steeds een ononderbroken doorgang beschikbaar blijft naar het strand. Alle lasten verbonden aan dit terras en zijn constructies, hun onderhoud, alle huidige en toekomstige belastingen die erop betrekking hebben, zullen uitsluitend ten laste zijn van de eigenaar van de Bodega. Hij zal de plicht hebben tot onderhoud van het wandelvoetpad over de volledige breedte van het gebouw kant Zeedijk. 3. Inkomhall toegang: Deze is in essentie dienstig voor niet-commercieel gebruik. De toegang tot deze is toegelaten voor de uitbater van het gelijkvloers en zijn tewerkgesteld personeel. Ten titel van gedogenheid (welke steeds kan beëindigd worden bij beslissing van de algemene vergadering met volstrekte meerderheid) zal het eveneens toegelaten worden aan leveranciers van het gelijkvloers om er langs daar toegang te nemen tot de Bodega, om er bestellingen op te nemen en er goederen in propere staat en van bescheiden omvang af te leveren. In geen geval zal er langs daar toegang kunnen genomen worden door het cliënteel, noch zullen er langs daar bieren, waters en andere welkdanige dranken die verbruikt worden in de Bodega, mogen vervoerd worden. 4. Kelders voor de verwarming. De kelders vermeld op het plan onder de vermelding verwarming en mazout kunnen ten kosteloze en eeuwigdurende titel dienst doen voor het plaatsen en het gebruik van de mazouttanks en verwarmingsketels, welke dienen voor het gelijkvloers en de appartementen 1 t.e.m. 4 en 7 t.e.m. 10. De huisbewaarder is niet belast met enige zorg voor de verwarming voor de Bodega en voor het appartement Handel. Er mag geen enkele handel uitgebaat worden in het gebouw, behalve op het gelijkvloers, in de Bodega en de lokalen die ervan afhangen.

7 6. Huisbewaarder. De kosten van de huisbewaarder zullen verdeeld worden onder de twaalf appartementen en het gelijkvloers, ten belope van één/dertiende (1/13) elk. 7. De Lift. De eigenaar van het gelijkvloers komt niet tussen in de kosten van de lift. Hij heeft nochtans recht om deze te gebruiken, doch enkel voor hemzelf en voor zijn familie, maar in geen geval voor de uitbating van zijn handel, noch, a fortiori, voor het vervoer van goederen en leveringen. Kinderen mogen de lift enkel gebruiken in aanwezigheid van een meerderjarige. Het is verboden te spelen in de gangen, inkomportaal, trappen of in andere gemene delen. 8. Syndicus. De taak van syndicus kunnen uitgeoefend worden door de verschijner, de Heer Friederichs, tot 1 oktober 195, welk ook het aantal onverdeelde aandelen moge zijn waarvan hij nog eigenaar is. Vanaf dan zal hij gehouden zijn om een syndicus formeel te laten aanstellen, overeenkomstig het reglement van mede-eigendom. KEUZE VAN WOONPLAATS Voor de uitvoering van onderhavige, verklaren de verschijners woonplaats te kiezen in de studie van ondertekenende Notaris. BEVESTIGING IDENTITEIT Ondertekenende Notaris bevestigt, op zicht van de wettelijk voorziene stukken van de burgerlijke stand, de juistheid van de namen, voornamen, data en plaatsen van geboorte van de verschijners. WAARVAN AKTE. Gedaan te De Panne. Ten jare negentien honderd vijf en vijfig. De twaalfde augustus. Na voorlezing hebben de verschijners onderhavige akte ondertekend met mij, Notaris. * * *

8 VING RESIDENTIE BEAULIEU te DE PANNE, Zeedijk, 63 - BESCHRIJ- Het onroerend goed genaamd Residentie Beaulieu is gelegen te De Panne, Zeedijk, met nummer 63 Dit goed is onderverdeeld als volgt: A. De gemene delen, omvattende in hoofdzaak: In de kelderverdieping: De kelder met de tellers van water, gas en elektriciteit alle open ruimtes - de trapzaal en de lift een hall de kelders verwarming en mazout de vuilnisbakken de kelder van de huisbewaarder. Op het gelijkvloers: De inkom met parlofoon een inkomhall de liftschacht het trappenhuis de kokers voor allerhande leidingen. Op de tussenverdieping: Toegankelijk via de hoofdtrap: Een verblijf voor de huisbewaarder en bestaande uit een woonkamer kamer twee aera s en W.C., evenals een gang dienst doende voor berging voor de huisbewaarder. Op de verdiepingen: De liftschacht de trappenzaal de kokers voor allerhande leidingen de afvalschuif de aera de open koeropening. Op het dak: Het dak en de goten, in het algemeen alles wat gebouwd is boven het dak en ondermeer de schoorstenen, de machinekamer voor de lift en zijn volledige installatie twee koepels boven de aera s. In het algemeen: De volledige lift de verlichting in de inkomhall en in de trappenzaal de liftcabine de verticale kolommen en afvoerleidingen voor de sanitaire installaties et regenwater en in het algemeen alles wat niet omschreven staat onder de posten van privatieve delen. B. De privatieve delen: In de kelderverdieping:

9 Elf kelders genummerd en de kelders Bodega gekleurd in donkerbruin op de plannen van landmeter Ggys. Op het gelijkvloers: Een handelsuitbating omvattende: Café Bodega met terras kantoor bergplaats zaal koer W.C. Op de eerste verdieping: Het appartement nummer 7, kant West, omvattende: Loggia living keuken hall gang bureel twee slaapkamers badkamer W.C. Het appartement nummer 1, kant Oost, omvattende: Loggia living keuken hall gang twee slaapkamers badkamer W.C. Op het tweede derde vierde vijfde en zesde verdieping. Elke verdieping bevat twee appartementen. Zij kant Oost gelegen dragen nummers 2 t.e.m. 6 en deze kant West worden genummerd van 8 t.e.m. 12. Ze omvatten elk: Loggia living keuken hall gang twee slaapkamers badkamer W.C. Elk appartement wordt afgesloten met één enkele inkomdeur, toegang gevend tot de gemeenschappelijke overloop aan het trappenhuis. Elk appartement heeft zijn eigen leidingen voor water, gas en elektriciteit. REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM Hoofdstuk I. UITEENZETTING 1. Gebruik makend van het recht voorzien bij artikel vijfhonderd zeven en zeventig bis, paragraaf een van het Burgerlijk Wetboek (wet van acht juli negentienhonderd vier en twintig) wordt het statuut van het onroerend goed vastgesteld, regelend al wat betreft de verdeling van de eigendom, de bewaring, het onderhoud, de bestemming en de gebeurlijke wederopbouw van het onroerend goed.

10 Hoofdstuk II. RECHTEN VAN ELKE MEDE-EIGENAAR 2. De eigenaars verklaren dat het terrein in kwestie, hetgeen reeds opgericht werd en alles wat nog moet opgericht worden, en alle gemene delen, de uitsluitende of gedeelde eigendom zullen zijn van de toekomstige verkrijgers in de verhoudingen vermeld in de basisakte waaraan huidig reglement gehecht is. Hoofdstuk III. ALGEMEEN REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM 3. Het algemeen reglement van mede-eigendom verbindt alle tegenwoordige en toekomstige houders van rechten in de medeeigendom van het terrein en de gemene delen van het gebouw, en hun rechtsverkrijgenden uit welke hoofde ook. Het bevat twee delen, namelijk: - SECTIE I Het zakelijk statuut van het gebouw - SECTIE II Het huishoudelijk reglement van het gebouw 4. De beschikkingen van het zakelijk statuut en de erfdienstbaarheden welke er uit kunnen volgen, worden als zakelijk statuut opgelegd aan alle tegenwoordige en toekomstige mede-eigenaars, of titularissen van zakelijke rechten; zij zijn dienvolgens onveranderlijk behoudens eensgezind andersluidend akkoord van alle mede-eigenaars de algemene vergadering of (indien noodzakelijk) van alle mede-eigenaars, dit zoals hieronder vermeld, welke verandering slechts tegenstelbaar is aan derden na overschrijving. 5. Het huishoudelijk reglement daarentegen kan gewijzigd worden volgens de voorwaarden die het zelf aangeeft. Deze wijzigingen dienen niet noodzakelijkerwijze vastgelegd te worden in een authentieke akte, noch overgeschreven te worden op het Hypotheekkantoor, maar zij verplichten desalniettemin de derden, zelfs indien ze geen mede-eigenaar waren op het ogenblik dat zij aangenomen werden of indien zij niet ter kennis zouden gebracht zijn van hun rechtsverkrijgers, behoudens verhaal tegen hen indien nodig. SECTIE I. ZAKELIJK STATUUT VAN DE MEDE-EIGENDOM 6. Teneinde alle mogelijke moeilijkheden en betwistingen tussen de toekomstige mede-eigenaars van de residentie te vermijden in hun nabuurschap en mede-eigenaarschap, werden er navolgende bedingen en voorwaarden opgemaakt die de rechten en verplichtingen van de gezegde mede-eigenaars of andere rechthebbenden regelen, regelen en voorwaarden waaraan iedereen gehouden is zich naar te schikken, zowel thans als in de toekomst.

11 Rechtspersoonlijkheid van de vereniging. Overeenkomstig de wet verkrijgt de vereniging van mede-eigenaars rechtspersoonlijkheid na de overschrijving van de statuten van het gebouw op het hypotheekkantoor en na de overdracht of de toebedeling van ten minste één kavel. De vereniging draagt dan de benaming "Vereniging van mede-eigenaars van de residentie Beaulieu". Zij heeft haar zetel in het gebouw. Zij kiest woonplaats in de woonplaats of het kantoor van de syndicus. De vereniging van mede-eigenaars is bevoegd om in rechte op te treden, als eiser en als verweerder. De vereniging kan geen ander vermogen hebben dan de roerende goederen nodig voor de verwezenlijking van haar doel, dat uitsluitend bestaat in het behoud en het beheer van het gebouw. Niettegenstaande dit, heeft de vereniging van mede-eigenaars het recht om, al dan niet samen met een of meer mede-eigenaars, op te treden ter vrijwaring van alle rechten tot uitoefening, erkenning of ontkenning van zakelijke of persoonlijke rechten op de gemeenschappelijke delen, of met betrekking tot het beheer ervan. Zij wordt geacht de hoedanigheid en het vereiste belang te hebben om deze rechten te verdedigen. Beslissingen waarbij de vereniging van mede-eigenaars wordt veroordeeld, worden uitgevoerd op het vermogen van iedere mede-eigenaar naar evenredigheid van zijn aandeel in de gemeenschappelijke delen, behoudens een eventuele andere verdeling van kosten zoals vermeld in het reglement van mede-eigendom. Zo indien de algemene vergadering weigert om dringende en noodzakelijke werken uit te voeren, dan is de mede-eigenaar die een vordering heeft ingesteld tot bijeenroeping van de algemene vergadering of om toestemming te bekomen om zelf die werken uit te voeren, evenwel (voor zover zijn eis niet wordt afgewezen), bevrijd van iedere aansprakelijkheid voor alle schade die zou kunnen voortvloeien uit het ontbreken van de gevraagde beslissing. Eveneens in afwijking van voormeld principe, wordt de mede-eigenaar, van wie de vordering, na een gerechtelijke procedure tegen de vereniging van mede-eigenaars, door de rechter gegrond wordt verklaard, vrijgesteld van elke bijdrage in de erelonen en kosten, die worden verdeeld over de andere mede-eigenaars. Als de vordering gedeeltelijk gegrond wordt verklaard, wordt de mede-eigenaar vrijgesteld van elke bijdrage in de erelonen en kosten die met toepassing van artikel 1017, vierde lid, van het Gerechtelijk Wetboek ten laste van de vereniging van mede-eigenaars zijn gelegd. De mede-eigenaar, die verweerder is in een gerechtelijke procedure ingesteld door de vereniging van mede-eigenaars, waarvan de vordering door de rechter volledig ongegrond werd verklaard, wordt vrijgesteld van elke bijdrage in de erelonen en kosten, die worden verdeeld over de andere mede-eigenaars. Als de vordering gedeeltelijk of volledig gegrond wordt verklaard, draagt de medeeigenaar, die verweerder is, bij in de erelonen en kosten ten laste van de vereniging van medeeigenaars. Artikel 1. Gemene zaken en privatieve zaken.

12 7. De gemene delen van het gebouw omvatten: De grond, de grondvesten, de rookkanalen en uitmonding van de schoorsteenpijpen, de zware gevel- zij- en scheidsmuren, evenals de scheidsmuren tussen de appartementen, het betongeraamte, de versiering van de voorgevels, de betegeling en de afboording van de voetpaden, de dakingen en hun goten, de afloopbuizen, de gangen, de open ruimtes, de overlopen op de verdiepingen, de inkomhall op het gelijkvloers, de afvoerbuizen voor regenwater, de inkom, de trappen, het trappenhuis en overlopen, de verluchtingschouwen, de hoofdleidingen voor water, gas, elektriciteit of andere, de afvoerbuizen van vuil water en voor huishoudelijk water, de lift, goederenlift en hun schacht, de parlofoon, de vuilnisberging en de vuilnisbakken, de algemene tellers, de lokalen bestemd voor de huisbewaarder en voor het overige alles wat aldus door de architect in zijn beschrijvende nota, gehecht aan huidige basisakte, vermeld wordt, en tenslotte, in het algemeen al hetgeen een geheel vormt of als noodzakelijk bestanddeel afhangt van de gedeelten hiervoor opgesomd en alle gedeelten welke door de wet of door de gebruiken aanzien worden als gemeen behoudens tegenstrijdige bepalingen in deze akte. Bij ontstentenis van of tegenstrijdigheid tussen titels, worden de gedeelten van gebouwen of gronden die tot het gebruik van alle mede-eigenaars of van enkelen onder hen bestemd zijn, geacht gemeenschappelijk te zijn. 8. Met oog op de toekomstige verkrijgingen en gelet op hun specifiek karakter, zijn de verkrijgers gehouden om de onverdeeldheid te handhaven met de overige mede-eigenaars voor alle delen of zaken die gemeenschappelijk verklaard worden. De gemene delen en alles wat de stijl en harmonie betreft, kunnen slechts bij beslissing van de algemene vergadering gewijzigd worden, die hierover beslissen volgens de voorwaarden hieronder vermeld, beslissing welke dient te worden genomen met algemeenheid drie / vierden van stemmen in de algemene vergadering van alle tegenwoordige of vertegenwoordigde mede-eigenaars. Bovendien kunnen de toegangsdeuren tot de appartementen en andere privatieve lokalen, de ramen, de balustrades van de terrassen, de loggias et andere delen die zichtbaar zijn van buitenaf en dit zelfs voor wat betreft het schilderwerk als voor in het algemeen alles wat bijdraagt aan de harmonie van het gebouw, slechts gewijzigd worden mits naleving van de voorwaarden in de vorige paragraaf voorzien. Het geheel moet in goede staat van onderhoud gehandhaafd blijven. 9. Ieder eigenaar heeft het recht te genieten van en te beschikken over zijn privatieve eigendom binnen de perken vastgesteld door huidige akte en op voorwaarde de rechten van de andere eigenaars niet te schaden, noch iets te doen dat de stevigheid van het gebouw zou kunnen verminderen. Hij mag de inwendige schikking van zijn privatieve eigendom veranderen, zoals dit hem belieft, maar hij is verantwoordelijk voor alle schade of nadeel die hij zou kunnen

13 teweeg brengen, betreffende de gemene delen of privatieven van andere eigenaars. Indien hierbij openingen dienen gemaakt te worden in dragende muren, kunnen deze werken slechts uitgevoerd worden onder toezicht van de architect van het gebouw. De erelonen van deze architect zullen ten laste gelegd worden van de eigenaar die werken laat uitvoeren. 10. Elke eigenaar kan van de algemene vergadering machtiging bekomen om in de scheidsmuren openingen te maken om delen van het gebouw waarvan hij eigenaar is, in verbinding te brengen met aanpalende woningen, op voorwaarde dat de stabiliteit van het gebouw hierdoor niet in het gedrang wordt gebracht. De algemene vergadering kan haar toelating afhankelijk stellen van bijzondere voorwaarden. 11. De mede-eigenaars van het gebouw kunnen hun eigendomsrechten of van mede-eigendom slechts vervreemden in eender welke vorm ook of verhuringen toestaan aan eerbiedwaardige personen van goede zeden, dit op straffe van schadevergoeding ten laste van de cessionaris of verhuurder, van ingebrekestelling om de lokalen te ontruiming of eender welke andere gerechtelijke sanctie. Evenwel zal er geen enkel verhaal mogelijk zijn op de voormelde cessionaris of verhuurder, indien deze zijn cedent of huurder heeft laten goedkeuren door de algemene vergadering. 12. De standplaatsen voorzien als stalplaats voor motorvoertuigen kunnen geen andere bestemming krijgen, behoudens unaniem akkoord van de algemene vergadering van het gebouw. Artikel 2: BEHEER SYNDICUS RAAD VAN BEHEER MEDE- EIGENDOM ALGEMENE VERGADERING COMMISSARIS VAN DE REKENINGEN (a) de syndicus: 13. De algemene vergadering kan moet beroep doen op de diensten van een syndicus, welke gelast wordt met het algemeen toezicht over het gebouw en namelijk met de uitvoering van de herstellingen die aan de gemene zaken moeten uitgevoerd worden. 62. Er zal een syndicus aangesteld worden welke belast wordt met het algemeen toezicht het gebouw, zoals gesteld in de statuten van het gebouw. 63. Deze syndicus wordt verkozen door de algemene vergadering, die hem kan kiezen hetzij onder de mede-eigenaars, hetzij buiten de mede-eigendom. Indien de syndicus een mede-eigenaar is en indien hij niet verkozen werd, kan hij zich laten bijstaan door een secretaris, voor het bijhouden van de geschriften.

14 De vergoedingen van de syndicus en van zijn secretaris vastgesteld door de algemene vergadering, betreffen algemene kosten ten laste van de mede-eigenaars. De bepalingen met betrekking tot de band tussen de syndicus en de vereniging van mede-eigenaars worden opgenomen in een schriftelijke overeenkomst. Het mandaat van de syndicus mag niet langer zijn dan drie jaar, maar kan worden hernieuwd door een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering. Het feit dat het mandaat van de syndicus niet wordt vernieuwd, geeft op zich geen aanleiding tot een vergoeding. Onder voorbehoud van een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering, kan hij geen verbintenissen aangaan voor een termijn die de duur van zijn mandaat te boven gaat. Een uittreksel uit de akte betreffende de aanstelling of benoeming van de syndicus wordt binnen acht dagen te rekenen van de datum waarop zijn opdracht een aanvang neemt, op onveranderlijke wijze en zodanig dat het op ieder tijdstip zichtbaar is, aangeplakt aan de ingang van het gebouw waar de zetel van de vereniging van mede-eigenaars gevestigd is. Behalve de datum van de aanstelling of de benoeming, bevat het uittreksel de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de syndicus, of indien het gaat om een vennootschap, haar rechtsvorm, haar naam, haar maatschappelijke zetel, alsmede haar ondernemingsnummer indien de onderneming ingeschreven is bij de Kruispuntbank van Ondernemingen. Het uittreksel moet worden aangevuld met alle andere aanwijzingen die het iedere belanghebbende mogelijk maken onverwijld met de syndicus in contact te treden, met name de plaats waar het reglement van orde en het register met de beslissingen van de algemene vergadering kunnen worden geraadpleegd. De aanplakking van het uittreksel moet geschieden door toedoen van de syndicus. Indien er geen syndicus aangesteld is of indien hij ernstig in gebreke blijft, neemt de eigenaar van het grootste aandeel in de gemene delen (zoals dit blijkt uit zijn eigendomstitel in bijlage)zijn taken waar; ingeval van gelijkheid van rechten wordt de functie toevertrouwd aan de oudste. De algemene vergadering kan de syndicus steeds ontslaan. Zij kan hem eveneens, indien zij dit wenselijk acht, een voorlopig syndicus toevoegen voor een welbepaalde duur of voor welbepaalde doeleinden. Bij verhindering of in gebreke blijven van de syndicus kan de rechter, voor de duur die hij bepaalt, op verzoek van iedere mede-eigenaar een voorlopig syndicus aanwijzen. De syndicus moet door de verzoeker in het geding worden geroepen. 64. De syndicus is gelast te zorgen voor het onderhoud van de gemene delen, te doen uitvoeren de herstellingen welke dringend noodzakelijk zijn of welke bevolen worden door de algemene vergadering of desgevallend de raad van beheer, te verdelen tussen de mede-eigenaars, de algemene uitgaven en kosten in de verhouding bepaald in de huidige akte, te ontvangen de desbetreffende gelden, desnoods de betaling ervan te vorderen voor de bevoegde rechtbanken, en deze over te maken aan de rechthebbenden. 65. De algemene vergadering stelt een architect aan als officieel architect van het gebouw.

15 66. De syndicus onderzoekt de betwistingen betreffende de gemene delen, tegenover derden of openbare besturen en brengt daaromtrent verslag uit aan de algemene vergadering die dan op haar beurt beslist welke maatregelen dienen genomen ter bescherming van de gemeenschappelijke belangen. Ingeval van hoogdringendheid kan de syndicus ook zelf deze beslissingen nemen, doch hij dient er zo vlug mogelijk rekenschap over te geven. De syndicus is aldus gemachtigd iedere vordering om dringende redenen of vordering tot bewaring van rechten met betrekking tot de gemeenschappelijke delen in te stellen, op voorwaarde dat die zo snel mogelijk wordt bekrachtigd door de algemene vergadering. 67. De syndicus legt jaarlijks een eindafrekenig voor aan de algemene vergadering; trimestrieel legt hij aan ieder eigenaar een gedetailleerde staat, vermeldende hetgeen hij verschuldigd is als aandeel in de algemene onkosten en int deze sommen. Een voorschot of borgsom zal gegeven worden aan de zaakvoerder syndicus ten einde hem toe te laten de lopende betalingen onmiddellijk te doen en dit in de voorwaarden te bepalen door de algemene vergadering. De syndicus dient de opbrengst van de gemene delen te innen. Ingeval een mede-eigenaar, na ingebrekestelling, blijft nalaten het voorschot of borgsom gevraagd door de syndicus te betalen of aan deze laatste terug te betalen, is hij van rechtswege een forfaitaire schadevergoeding verschuldigd van honderd frank per dag vertraging ten voordelen van de gemeenschap. De syndicus, zolang hij in functie is, heeft mandaat om de gerechtelijke invordering te benaarstigen, zowel voor het verschuldigde als voor de schadevergoeding. Hij dient geen ander bewijs van mandaat voor te leggen, behoudens het proces verbaal van de algemene vergadering waarin hij aangesteld werd als syndicus, maar kan slechts optreden met toelating van de algemene vergadering die hierover beslist bij volstrekte meerderheid. Opdracht van de syndicus: Ongeacht de overige opdrachten die hem worden toebedeeld door onderhavig reglement, heeft de syndicus tot opdracht: 1 de algemene vergadering bijeen te roepen op de door het reglement van medeeigendom vastgestelde dagen of telkens als er dringend in het belang van de mede-eigendom een beslissing moet worden genomen; 2 de beslissingen van de algemene vergadering te notuleren in het register van de beslissingen van de algemene vergadering, zoals bijgehouden op de zetel van de vereniging van mede-eigenaars; 3 de beslissingen die de algemene vergadering heeft genomen, uit te voeren en te laten uitvoeren; 4 alle bewarende maatregelen te treffen en alle daden van voorlopig beheer te stellen; 5 het vermogen van de vereniging van mede-eigenaars te beheren; voor zover als mogelijk dient dit vermogen in zijn geheel geplaatst te worden op diverse rekeningen, waaronder verplicht een afzonderlijke rekening voor het werkkapitaal en een afzonderlijke rekening voor het

16 reservekapitaal; al deze rekeningen moeten op naam van de vereniging van mede-eigenaars worden geplaatst; 6 de vereniging van mede-eigenaars, zowel in rechte als voor het beheer van de gemeenschappelijke zaken, te vertegenwoordigen; 7 de lijst van de schulden bedoeld in artikel , 2 BW, over te leggen binnen dertig dagen te rekenen van het verzoek van de notaris; 8 aan elke persoon, die het gebouw bewoont krachtens een persoonlijk of zakelijk recht, maar die in de algemene vergadering geen stemrecht heeft, de datum van de vergaderingen mede te delen om hem in staat te stellen schriftelijk zijn vragen of opmerkingen met betrekking tot de gemeenschappelijke gedeelten te formuleren. Deze zullen als zodanig aan de vergadering worden medegedeeld. De mededeling wordt aangeplakt op een goed zichtbare plaats in de gemeenschappelijke delen van het gebouw. 9 indien zijn mandaat op om het even welke wijze een einde heeft genomen, binnen een termijn van dertig dagen na de beëindiging van zijn mandaat het volledige dossier van het beheer van het gebouw aan zijn opvolger of, in diens afwezigheid, aan de voorzitter van de laatste algemene vergadering te overhandigen, met inbegrip van de boekhouding en de activa die hij beheerde, van elk schadegeval, van een historiek van de rekening waarop de schadegevallen zijn vereffend, alsmede van de stukken die de bestemming bewijzen welke werd gegeven aan elke som die niet op de financiële rekeningen van de mede-eigendom terug te vinden is; 10 een aansprakelijkheidsverzekering aan te gaan die de uitoefening van zijn taak dekt, alsook het bewijs van die verzekering te leveren; in geval van een mandaat om niet, wordt die verzekering aangegaan op kosten van de vereniging van mede-eigenaars; 11 het de mede-eigenaars mogelijk te maken inzage te nemen van alle niet-private documenten of gegevens over de mede-eigendom, en op de wijze te bepalen door de algemene vergadering; 12 desgevallend, het postinterventiedossier te bewaren op de wijze die door de Koning is vastgesteld; 13 ten behoeve van de opdrachten en contracten waarvan het bedrag hoger is dan het bedrag vanaf hetwelk de algemene vergadering de mededinging verplicht heeft gesteld, meerdere kostenramingen over te leggen, op grond van een vooraf opgemaakt bestek; 14 aan de gewone algemene vergadering een evaluatierapport voor te leggen in verband met de overeenkomsten voor geregeld verrichte leveringen; 15 de algemene vergadering vooraf om toestemming te verzoeken voor alle overeenkomsten tussen de vereniging van mede-eigenaars en de syndicus, diens aangestelden, naaste familieleden, bloedverwanten of aanverwanten tot en met de derde graad, dan wel die van zijn of haar echtgeno(o)t(e) tot in dezelfde graad; hetzelfde geldt voor de overeenkomsten tussen de vereniging van mede-eigenaars en een onderneming waarvan de hierboven vermelde personen eigenaar zijn of in het kapitaal waarvan ze een aandeel bezitten, een onderneming waarin zij directiefuncties of toezichthoudende functies bekleden, dan wel een onderneming waarbij zij als loontrekkende in dienst zijn of waarin zij zijn aangesteld; indien de syndicus een rechtspersoon is, mag hij, zonder daartoe specifiek te zijn gemachtigd bij wege van een beslissing van de algemene vergadering, geen overeenkomst voor rekening van de vereniging van mede-eigenaars sluiten met een onderneming die direct of indirect een aandeel bezit in zijn kapitaal; 16 de lijst en de persoonsgegevens bij te werken van wie gerechtigd is deel te nemen aan de beraadslagingen van de algemene vergadering, en de mede-eigenaars op hun eerste verzoek en de notaris indien hij de syndicus hiertoe verzoekt in het kader van de overschrijving van akten die overeenkomstig artikel 1, eerste lid, van de hypotheekwet van 16 december 1851 op het hypotheekkantoor worden overgeschreven, de naam, het adres, de gedeelten en de referenties van de kavels van de andere mede-eigenaars te bezorgen; 17 de boekhouding van de vereniging van mede-eigenaars te voeren met ten minste een weerspiegeling van de ontvangsten en uitgaven, van de toestand van de kasmiddelen, alsook

17 van de mutaties van beschikbare middelen in contant geld of op de rekeningen, van het bedrag van het werkkapitaal en het reservekapitaal zoals in onderhavige statuten nader omschreven, van de schuldvorderingen en de schulden van de mede-eigenaars; 18 de begrotingsraming voor te bereiden voor de lopende uitgaven voor het onderhoud, de werking en het beheer van de gemeenschappelijke delen en de gemeenschappelijke uitrusting van het gebouw, alsook een begrotingsraming voor te bereiden voor de buitengewone te verwachten kosten; die begrotingsramingen worden jaarlijks ter stemming voorgelegd aan de vereniging van mede-eigenaars; zij worden toegevoegd aan de agenda van de algemene vergadering die over die begrotingen moet stemmen. 19 de mede-eigenaars en zij die het recht hebben deel te nemen aan de beraadslagingen van de algemene vergadering onverwijld in kennis stellen van de rechtsvorderingen die door of tegen de vereniging van mede-eigenaars worden ingesteld. De syndicus is als enige aansprakelijk voor zijn beheer; hij kan zijn bevoegdheid niet overdragen dan met de toestemming van de algemene vergadering en slechts voor een beperkte duur of voor welomschreven doeleinden. (b) de algemene vergadering: 14. De algemene vergadering rechtsmatig samengesteld, vertegenwoordigt alle eigenaars. Iedere eigenaar van een kavel is lid van de algemene vergadering en neemt deel aan de beraadslagingen.de beslissingen van deze vergaderingen zijn bindend voor alle eigenaars, onverschillig of zij tegenwoordig waren of niet, ook voor zij die tegen gestemd hebben of voor de onbekwamen. 15. De algemene vergadering wordt jaarlijks gehouden op de dag, uur en plaats door de syndicus vastgesteld en dit in de periode van 16 tot en met 31 oktober of indien er geen is, door de eigenaar met het grootste aantal aandelen. De eerste algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de eigenaar met het grootste aandeel in de gemene delen en in geval van gelijkheid, door diegene van wie de eigendomstitel het oudste is en tenslotte, in geval van gelijkheid, door de oudste van de betreffende mede-eigenaars. De eerste of latere algemene vergadering zal moeten beslissen of zij al dan niet een beheerraad raad van mede-eigendominricht en er desgevallend de samenstelling en de bevoegdheden van vastleggen. Een buitengewone algemene vergadering kan bijeengeroepen worden in geval van urgentie, telkens als er dringend in het belang van de medeeigendom een beslissing moet worden genomen. Zij moet hoe dan ook bijeengeroepen worden indien zij gevraagd wordt door één of meer mede-eigenaars die alleen of samen meer dan een twintigste vijfde van de aandelen bezit of indien een mede-eigenaar een toelating vraagt zoals in huidige akte voorzien. Dit verzoek wordt bij een ter post aangetekende brief aan de syndicus gericht, die binnen de dertig dagen na de ontvangst van het verzoek de bijeenroeping verzendt aan de medeeigenaars. Ingeval de syndicus hier geen gevolg aan verleent binnen de vijftien dertig dagen, kan de algemene vergadering rechtmatig

18 worden bijeengeroepen door een der mede-eigenaars, die het verzoek mee heeft ondertekend. 16. De oproepingen geschieden, behalve in spoedeisende gevallen, minstens vijftien en hoogstens veertien dagen op voorhand, bij aangetekend schrijven, tenzij de geadresseerden individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. Indien het om een tweede vergadering gaat, wordt de termijn verplicht herleid tot acht dagen. De bijeenroepingen die worden verzonden naar het laatst door de syndicus op het ogenblik van de verzending gekende adres, worden geacht geldig te zijn. Elk lid van de algemene vergadering van mede-eigenaars brengt zijn adresveranderingen onverwijld ter kennis van de syndicus. De administratieve kosten voor de oproeping voor de algemene vergadering komen ten laste van de vereniging van mede-eigenaars. 17. Diegene die oproept, bepaalt ook de dagorde. Alle punten op de dagorde dienen vermeld te worden in de oproepingsbrief; alleen de punten op de dagorde kunnen het voorwerp uitmaken van enige beslissing; nochtans staat het de aanwezige eigenaars vrij andere punten te bespreken, doch deze kunnen geenszins met bindende kracht beslist worden. De syndicus agendeert de schriftelijke voorstellen die hij heeft ontvangen van de medeeigenaars, van de raad van mede-eigendom of de deelverenigingen zonder rechtspersoonlijkheid, ten minste drie weken vóór de eerste dag van de in het reglement van mede-eigendom bepaalde periode waarin de gewone algemene vergadering moet plaatsvinden. Te allen tijde kunnen één of meer mede-eigenaars, dan wel de raad van mede-eigendom zo er een is, de syndicus de punten meedelen waarvan zij willen dat ze op de agenda van een algemene vergadering worden geplaatst. Die punten die de syndicus ontvangen heeft drie weken voor de statutaire vergadering worden door de syndicus voor deze statutaire vergadering geagendeerd. Kunnen die punten evenwel niet op de agenda van die vergadering worden geplaatst, rekening houdend met de datum waarop de syndicus het verzoek daartoe heeft ontvangen, dan worden ze op de agenda van de daaropvolgende algemene vergadering geplaatst. De bijeenroeping vermeldt volgens welke nadere regels de documenten over de geagendeerde punten kunnen worden geraadpleegd. 18. Alle mede-eigenaars welke ook hun aandeel in het gebouw mag zijn, vormen samen de algemene vergadering. Indien de syndicus geen mede-eigenaar is, zal hij toch uitgenodigd worden ter algemene vergadering, doch zijn stem is slechts raadgevend en niet beslissend. Een mede-eigenaar kan enkel vertegenwoordigd worden door een andere mede-eigenaar of door een rechthebbbende op geheel of een deel van het gebouw, een houder van een genotsrecht, met volmacht om de eigenaar te vertegenwoordigen op de algemene vergadering en er te stemmen in zijn plaats. Iedere mede-eigenaar kan zich laten vertegenwoordigen door een lasthebber, al dan niet lid van de algemene vergadering. Het mandaat moet geschreven zijn, de naam van de lasthebber vermelden en bepalen of hij algemeen is of slechts betrekking heeft op beslissingen nopens sommige punten van de dagorde, welke punten dienen bepaald te worden. Hij mag slechts gelden voor één algemene vergadering, tenzij gebruik wordt gemaakt van een algemene of specifieke notariële volmacht. Bij

19 gebreke daaraan wordt het mandaat aanzien als niet bestaande ten overstaan van de overige mede-eigenaar. Ingeval van betwisting tussen de mede-eigenaar en zijn gevolmachtigde met betrekking tot de omvang van de volmacht, wordt het betwiste stemrecht opgeschort ten aanzien van de overige mede-eigenaars, totdat er een definitieve beslissing over getroffen wordt. Niemand mag meer dan drie volmachten aanvaarden. Een lasthebber mag evenwel meer dan drie volmachten krijgen als het totaal van de stemmen waarover hij zelf beschikt en die van zijn volmachtgevers niet meer dan 10% bedraagt van het totaal aantal stemmen dat toekomt aan alle kavels van de mede-eigendom. De syndicus kan niet als lasthebber van een mede-eigenaar optreden op een algemene vergadering, niettegenstaande zijn recht, wanneer hij mede-eigenaar is, om in die hoedanigheid deel te nemen aan de beraadslagingen van de vergadering. Ingeval tengevolge van het openvallen van een nalatenschap of wegens een andere wettelijke oorzaak, een privatief toebehoort in onverdeeldheid aan verschillende personen, of aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers, dan zullen allen moeten opgeroepen worden tot de algemene vergadering doch zij zullen één enkel onder hen dienen aan te duiden die zal stemmen namens de onverdeeldheid. De volmacht aan deze of het proces-verbaal waarin hij wordt aangewezen, zal gehecht worden aan het proces-verbaal van de algemene vergadering. In geval van verdeling van het eigendomsrecht op een privatieve kavel of ingeval de eigendom van een privatieve kavel is bezwaard met een recht van erfpacht, opstal, vruchtgebruik, gebruik of bewoning, wordt het recht om aan de beraadslagingen van de algemene vergadering deel te nemen geschorst totdat de belanghebbenden de persoon aanwijzen die hun lasthebber zal zijn. Wanneer één van de belanghebbenden en zijn wettelijke of conventionele vertegenwoordiger niet kunnen deelnemen aan de aanwijzing van een lasthebber wijzen de andere belanghebbenden rechtsgeldig een lasthebber aan. Deze laatste wordt opgeroepen voor de algemene vergaderingen, oefent het recht van deelname aan de beraadslagingen ervan uit en ontvangt alle documenten die afkomstig zijn van de vereniging van mede-eigenaars. De belanghebbenden delen de syndicus schriftelijk de identiteit van hun lasthebber mee. Elk lid van de algemene vergadering van medeeigenaars brengt de wijzigingen in het zakelijk statuut van het privatief deel onverwijld ter kennis van de syndicus. 19. De algemene vergadering stelt aan, voor de termijn door haar zelf bepaald, met een volstrekte meerderheid, een voorzitter, die een mede-eigenaar moet zijn, en twee bijzitters die kunnen herkozen worden. Het voorzitterschap van de eerste algemene vergadering wordt toegekend aan de eigenaar met het grootste aantal onverdeelde aandelen en ingeval van gelijkheid, de oudste. 20. Het bureau is samengesteld uit een voorzitter, bijgestaan door twee assessoren aangesteld door de algemene vergadering en bij gemis hieraan, door de twee van de aanwezige mede-eigenaars die het grootste aantal onverdeelde aandelen bezitten. Het aldus samengestelde bureel duidt zijn secretaris aan die geen mede-eigenaar hoeft te zijn.

20 21. Er wordt een aanwezigheidslijst opgemaakt welke door de voorzitter echt wordt verklaard. 22. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van de tegenwoordige of vertegenwoordigde stemmen van de mede-eigenaars die op het ogenblik van de stemming aanwezig of vertegenwoordigd zijn, behoudens indien door de wettelijke bepalingen van huidig reglement of door het huishoudelijk reglement een grotere meerderheid of unanimiteit wordt geëist. Voor de berekening van de vereiste meerderheid worden de onthoudingen, de blanco- en de ongeldige stemmen, niet beschouwd als uitgebrachte stemmen. De beslissingen met betrekking tot het genot van de gemene delen kunnen genomen worden bij volstrekte meerderheid; deze met betrekking tot de bouwwerken, veranderingen of wijzigingen aan de ruwbouw of aan de gemene delen of die de harmonie van de gevels en de toegang betreffen, dienen bij unanimiteit van de stemmen te worden genomen. De algemene vergadering beslist: 1 bij meerderheid van drie vierden van de stemmen: a) over iedere wijziging van de statuten voor zover zij slechts het genot, het gebruik of het beheer van de gemeenschappelijke gedeelten betreft; b) over alle werken betreffende de gemeenschappelijke gedeelten, met uitzondering van die waarover de syndicus kan beslissen; c) over de eventuele oprichting en de samenstelling van een raad van mede-eigendom. d) over het bedrag van de opdrachten en contracten vanaf hetwelk mededinging verplicht is, tenzij het daden van voorlopig beheer of bewarende maatregelen betreft waarover de syndicus kan beslissen; e) mits bijzondere motivering, over de werken aan bepaalde privatieve delen, die, om economische of technische redenen, zullen worden uitgevoerd door de vereniging van medeeigenaars. Deze beslissing wijzigt geenszins de verdeling van de kosten voor deze werken over de mede-eigenaars. 2 bij meerderheid van vier vijfden van de stemmen: a) over iedere andere wijziging van de statuten, daarin begrepen de wijziging van de verdeling van de lasten van de mede-eigendom; b) over de wijziging van de bestemming van het onroerend goed of van een deel daarvan; c) over de heropbouw van het onroerend goed of de herstelling van het beschadigd gedeelte in geval van gedeeltelijke vernietiging; d) over iedere verkrijging van nieuwe onroerende goederen bestemd om gemeenschappelijk te worden; e) over alle daden van beschikking van gemeenschappelijke onroerende goederen. f) over de wijziging van de statuten in functie van artikel 577-3, vierde lid BW, t.t.z. om deelverenigingen met rechtspersoonlijkheid op te richten; g) onverminderd de mogelijkheid om deelverenigingen op te richten met rechtspersoonlijkheid, over de oprichting van deelverenigingen zonder rechtspersoonlijkheid waarbij deze deelverenigingen enkel beslissingen kunnen voorbereiden met betrekking tot de in de beslissing

21 aangeduide particuliere gemene delen. Deze voorstellen van beslissing dienen te worden bekrachtigd op de eerstvolgende algemene vergadering. 3 met eenparigheid van stemmen van alle mede-eigenaars: a) over elke wijziging van verdeling van de aandelen van de mede-eigendom. Wanneer echter werken of daden van verwerving of beschikking door de algemene vergadering beslist worden bij de door de wet vereiste meerderheid, kan de wijziging van de verdeling van de aandelen van de mede-eigendom, ingeval deze wijziging noodzakelijk is, door de algemene vergadering bij dezelfde meerderheid worden beslist. Wanneer tot oprichting van deelverenigingen beslist wordt bij de door de wet vereiste meerderheid, kan de wijziging van de aandelen van de mede-eigendom die ingevolge deze wijziging noodzakelijk is, door de algemene vergadering bij dezelfde meerderheid worden beslist. b) over elke beslissing van de algemene vergadering betreffende de volledige heropbouw van het onroerend goed; c) over de ontbinding van de vereniging. 23. Ieder mede-eigenaar beschikt over zoveel stemmen als hij aandelen heeft in de gemene delen. Niemand kan aan de stemming deelnemen, zelfs niet als lasthebber, voor een groter aantal stemmen dan het totaal van de stemmen waarover de andere aanwezige of vertegenwoordigde mede-eigenaars beschikken. Een lasthebber van de vereniging van mede-eigenaars of iemand die door haar in dienst is genomen of voor die vereniging diensten levert in het raam van enige andere overeenkomst, mag niet persoonlijk of bij volmacht deelnemen aan de beraadslagingen en de stemmingen over de opdracht die hem werd toevertrouwd. Bij staking der stemmen van de eigenaars die deelgenomen hebben aan de stemming, zal de beslissing als niet goedgekeurd aangezien worden genomen worden door de eigenaars die het grootst in aantal zijn. 24. Opdat de algemene vergadering geldig zou kunnen beslissen moet aan het begin van de algemene vergadering minstens de helft der mede-eigenaars, die op hun beurt minstens de helft in de gemene delen vertegenwoordigen, aanwezig zijn. Niettemin beraadslaagt de algemene vergadering tevens rechtsgeldig wanneer de mede-eigenaars die aanwezig of vertegenwoordigd zijn aan het begin van de algemene vergadering, meer dan drie vierde van de aandelen in de gemeenschappelijke delen vertegenwoordigen. Indien de vergadering dit dubbel quorum niet behaalt, zal een nieuwe vergadering bijeengeroepen worden met dezelfde agenda, na het verstrijken van een termijn van ten minste vijftien dagen, die geldig zal beraadslagen welk ook het aantal mede-eigenaars dat erop aanwezig is en welk ook het aantal aandelen in de gemene delen erop vertegenwoordigd worden, behalve in deze gevallen waarin unanimiteit wordt vereist. Indien er unanimiteit wordt vereist, is dit niet alleen de unanimiteit van de eigenaars aanwezig of vertegenwoordigd in de algemene vergadering, maar de unanimiteit van alle medeeigenaars; de afwezigen zullen vermoed worden zich te verzetten tegen voorstellen voorgelegd in de eerste algemene vergadering. Indien zij per gerechtsdeurwaardersexploot worden opgeroepen voor

VOORSTEL WIJZIGING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM (21/05/11)

VOORSTEL WIJZIGING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM (21/05/11) VOORSTEL WIJZIGING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM (21/05/11) AFDELING 1 RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE EIGENAAR MET BETREKKING TOT DE PRIVATIEVE DELEN Nihil AFDELING 2 RECHTEN EN PLICHTEN VAN DE EIGENAARS MET

Nadere informatie

APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM (WET 2 JUNI 2010 B.S. 28 JUNI 2010)

APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM (WET 2 JUNI 2010 B.S. 28 JUNI 2010) APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM (WET 2 JUNI 2010 B.S. 28 JUNI 2010) OUDE WETTEKST HOOFDSTUK III MEDE-EIGENDOM AFDELING I - GEWONE MEDE- EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE- EIGENDOM IN HET ALGEMEEN Artikel 577-2 1. Bij

Nadere informatie

AFDELING I. - GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN

AFDELING I. - GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN HOOFDSTUK III. - MEDE-EIGENDOM. AFDELING I. - GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN Art. 577-2. Burg. Wetb. 1. Bij ontstentenis van overeenkomsten en van bijzondere bepalingen,

Nadere informatie

I DE SYNDICUS, BEGRIPSOMSCHRIJVING VOORWAARDEN 13 II AANSTELLING EN BENOEMING SYNDICUS 27

I DE SYNDICUS, BEGRIPSOMSCHRIJVING VOORWAARDEN 13 II AANSTELLING EN BENOEMING SYNDICUS 27 PROLOOG 11 I DE SYNDICUS, BEGRIPSOMSCHRIJVING VOORWAARDEN 13 A. Definitie 15 B. Aard van de opdracht 16 C. Omvang van de taak 17 D. Wie kan als syndicus worden aangesteld? 20 II AANSTELLING EN BENOEMING

Nadere informatie

AANPASSING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE ZONNEHOEK

AANPASSING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE ZONNEHOEK AANPASSING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE ZONNEHOEK Met het oog op de aanpassing van het reglement van medeeigendom van de RESIDENTIE ZONNEHOEK, met zetel te 8430 Middelkerke, Leopoldlaan en ondernemingsnummer

Nadere informatie

HERVORMING APPARTEMENTSRECHT 2018

HERVORMING APPARTEMENTSRECHT 2018 HERVORMING APPARTEMENTSRECHT 2018 De wijzigingen van het appartementsrecht ingevolge de wet van 2 juni 2010 geraken net goed ingeburgerd en daar is de wetgever al met nieuwe wijzigingen in de hoop het

Nadere informatie

AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN.

AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het Burgerlijk Wetboek) (zoals gewijzigd door de Wet van 15 mei 2012 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek wat de mede- eigendom betreft) HOOFDSTUK III. MEDE-EIGENDOM.

Nadere informatie

AANPASSING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE COSTA DEL SOL

AANPASSING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE COSTA DEL SOL AANPASSING REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE COSTA DEL SOL Met het oog op de aanpassing van het reglement van medeeigendom van de RESIDENTIE COSTA DEL SOL, met zetel te 8430 Middelkerke, Leopoldlaan

Nadere informatie

Gecoördineerde versie nieuwe appartementswet (artikelen 577-2 tot en met 577-14 Burgerlijk Wetboek)

Gecoördineerde versie nieuwe appartementswet (artikelen 577-2 tot en met 577-14 Burgerlijk Wetboek) Gecoördineerde versie nieuwe appartementswet (artikelen 577-2 tot en met 577-14 Burgerlijk Wetboek) Bron: Wet van 2 juni 2010 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de medeeigendom

Nadere informatie

Wet op de mede-eigendom van 2 juni 2010

Wet op de mede-eigendom van 2 juni 2010 Wet op de mede-eigendom van 2 juni 2010 Deze wet wordt van kracht op 1 september 2010. Een samenvatting van deze nieuwe wet kunt u hier lezen, de tekst hieronder is de volledige wettekst. Deze tekst is

Nadere informatie

Wet op de mede-eigendom Aangepast aan hervorming verschenen in Belgisch Staatsblad op 2 juli 2018

Wet op de mede-eigendom Aangepast aan hervorming verschenen in Belgisch Staatsblad op 2 juli 2018 Wet op de mede-eigendom Aangepast aan hervorming verschenen in Belgisch Staatsblad op 2 juli 2018 AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN Art. 577-2 1. Bij ontstentenis

Nadere informatie

AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN.

AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) (zoals gewijzigd door de Wet van 15 mei 2012 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek wat de mede- eigendom betreft) HOOFDSTUK III. MEDE-EIGENDOM. AFDELING I.

Nadere informatie

Burgerlijk wetboek Titel 2 Hoofdstuk III

Burgerlijk wetboek Titel 2 Hoofdstuk III Redactie Bron: Juridat Bron: Juridat 1 Bijgewerkt tot 15.05.2012 Inhoud 1 Bron: Juridat...1 Bijgewerkt tot 15.05.2012... 1 Inhoud... 1 AFDELING I. GEWONE MEDEEIGENDOM EN GEDWONGEN MEDEEIGENDOM IN HET ALGEMEEN.

Nadere informatie

Gecoördineerde versie van de wet op de Mede-eigendom

Gecoördineerde versie van de wet op de Mede-eigendom AGENTUUR PHILIP Gecoördineerde versie van de wet op de Mede-eigendom Agentuur Philip bvba Zeedijk 30 Esplanadeplein 11 8430 MIDDELKERKE 9300 AALST Tel.: (+32)059/30.20.88 Tel.: (+32)059/30.20.88 Fax: (+32)059/31.15.27

Nadere informatie

(artikelen tot en met Burgerlijk Wetboek)

(artikelen tot en met Burgerlijk Wetboek) Gecoördineerde versie nieuwe appartementswet Bron: Belgisch Staatsblad dd. 28/06/2010 (artikelen 577-2 tot en met 577-14 Burgerlijk Wetboek) Wet van 2 juni 2010 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek

Nadere informatie

Wet van 2 juni 2010. ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet.

Wet van 2 juni 2010. ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen die nu zijn en hierna wezen zullen, Onze Groet. Wet van 2 juni 2010 2 JUNI 2010. - Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de mede- eigendom te moderniseren en transparanter te maken. ALBERT II, Koning der Belgen, Aan allen

Nadere informatie

APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM WAT VERANDERT ER VANAF 1 JANUARI 2019? mr. Yves Loix & mr. Stephanie Wernaers

APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM WAT VERANDERT ER VANAF 1 JANUARI 2019? mr. Yves Loix & mr. Stephanie Wernaers APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM WAT VERANDERT ER VANAF 1 JANUARI 2019? mr. Yves Loix & mr. Stephanie Wernaers Huidige wetgeving: 2 juni 2010 WETSHISTORIEK Regeerakkoord 11 oktober 2014: hervorming van de wet

Nadere informatie

Gecoördineerde versie wet op de mede-eigendom na de wet van 18 juni Wet op de mede-eigendom 18 juni 2018 (B.S. 2 juli 2018)

Gecoördineerde versie wet op de mede-eigendom na de wet van 18 juni Wet op de mede-eigendom 18 juni 2018 (B.S. 2 juli 2018) Gecoördineerde versie wet op de mede-eigendom na de wet van 18 juni 2018 Wet op de mede-eigendom 18 juni 2018 (B.S. 2 juli 2018) HOOFDSTUK III. - MEDE-EIGENDOM. AFDELING I. - GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

GECOÖRDINEERDE STATUTEN GECOÖRDINEERDE STATUTEN Statuten van de vzw Interdiocesane Dienst voor het Katholiek Godsdienstonderwijs zoals gewijzigd door de algemene vergadering op 11 september 2003. N. 4999 [S-C 46030] Interdiocesane

Nadere informatie

WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het Burgerlijk Wetboek) AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN.

WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het Burgerlijk Wetboek) AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het Burgerlijk Wetboek) Historiek: Gewijzigd bij artikel 2 van de wet van 15 december 2005 houdende administratieve vereenvoudiging II, BS 28 december 2005 (GEWIJZIGDE

Nadere informatie

Immo Dominique b.v.b.a.

Immo Dominique b.v.b.a. Wet op de mede-eigendom van 30 juni 1994 (Belgisch Staatsblad 26.07.94) (Art. 577) Wet tot wijziging en aanvulling van de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek betreffende de mede-eigendom. Deze wet is

Nadere informatie

B U R G E R L I J K W E T B O E K (W.21.III.1804, Nederlandse tekst W.30.XII.1961, BS 18.V.1962) MEDE-EIGENDOM

B U R G E R L I J K W E T B O E K (W.21.III.1804, Nederlandse tekst W.30.XII.1961, BS 18.V.1962) MEDE-EIGENDOM B U R G E R L I J K W E T B O E K (W.21.III.1804, Nederlandse tekst W.30.XII.1961, BS 18.V.1962) BOEK II GOEDEREN EN VERSCHILLENDE BEPERKINGEN VAN DE EIGENDOM TITEL II EIGENDOM HOOFDSTUK III MEDE-EIGENDOM

Nadere informatie

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder.

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008. Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt als naam Zevenbunder. vzw Zevenbunder, NIEUWE STATUTEN Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 11 april 2008 De statuten van de vzw worden gewijzigd door de volledige vervanging van de teksten, zoals gepubliceerd

Nadere informatie

Op 1 september 2010 verandert de wetgeving voor medeeigenaars

Op 1 september 2010 verandert de wetgeving voor medeeigenaars Op 1 september 2010 verandert de wetgeving voor medeeigenaars van appartementen. september 7th, 2010 De nieuwe wet op de mede-eigendom heeft als doel de werking van de mede-eigendom te moderniseren en

Nadere informatie

2 JUNI Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de mede-eigendom te moderniseren en transparanter te maken (1)

2 JUNI Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de mede-eigendom te moderniseren en transparanter te maken (1) pagina 1 van 10 einde Publicatie : 2010-06-28 FEDERALE OVERHEIDSDIENST JUSTITIE 2 JUNI 2010. - Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde de werking van de mede-eigendom te moderniseren en transparanter

Nadere informatie

LEVEN IN MEDE-EIGENDOM

LEVEN IN MEDE-EIGENDOM LEVEN IN MEDE-EIGENDOM LEVEN IN MEDE-EIGENDOM Wet van 2 juni 2010 tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde Wet de tot werking wijziging van van de het medeeigendom te moderniseren en Burgerlijk

Nadere informatie

LEVEN IN MEDE-EIGENDOM

LEVEN IN MEDE-EIGENDOM LEVEN IN MEDE-EIGENDOM LEVEN IN MEDE-EIGENDOM Wet tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek teneinde Wet tot de wijziging werking van van het de Burgerlijk mede-eigendom Wetboek teneinde te moderniseren

Nadere informatie

30 JUNI Wet tot wijziging en aanvulling van de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek betreffende de medeëigendom.

30 JUNI Wet tot wijziging en aanvulling van de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek betreffende de medeëigendom. 30 JUNI 1994. - Wet tot wijziging en aanvulling van de bepalingen van het Burgerlijk Wetboek betreffende de medeëigendom. Bron : JUSTITIE Publicatie : 26-07-1994 Inwerkingtreding : 01-08-1995 Dossiernummer

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018

GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 GECOÖRDINEERDE STATUTEN PER 8 JUNI 2018 Deze statuten werden opgesteld op 15 februari 1974 en gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 11 april 1974, werden gewijzigd ingevolge een beslissing van de

Nadere informatie

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde worden Lijst van statuten Identificatienummer: 3084/95 Ondernemingsnummer: 454488649 Datum oprichtingsacte: 24/02/1995 Benaming: (Voluit) Taekwondo-club ILYO Testelt Aarschot V.Z.W. (Afgekort) Taekwondo-club

Nadere informatie

ALGEMEEN REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM Bestemd om de parkeerplaatsen gelegen te Leuven (Heverlee), nabij de Zwaluwenlaan, te beheren. HOOFSTUK I.

ALGEMEEN REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM Bestemd om de parkeerplaatsen gelegen te Leuven (Heverlee), nabij de Zwaluwenlaan, te beheren. HOOFSTUK I. ALGEMEEN REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM Bestemd om de parkeerplaatsen gelegen te Leuven (Heverlee), nabij de Zwaluwenlaan, te beheren. HOOFSTUK I. - ALGEMENE UITEENZETTING. Sectie 1: - Melding van de wet.

Nadere informatie

WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN.

WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) HOOFDSTUK III. MEDE-EIGENDOM. AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. Art. 577-2. 1. Bij ontstentenis van overeenkomsten en

Nadere informatie

A.1. De Raad van Mede-eigendom van de residentie. Samengesteld uit:... Of de heer en/of mevrouw..., wonende te...

A.1. De Raad van Mede-eigendom van de residentie. Samengesteld uit:... Of de heer en/of mevrouw..., wonende te... OVEREENKOMST SYNDICUS VAN MEDE-EIGENDOM Tussen ondergetekende partijen: A.1. De Raad van Mede-eigendom van de residentie.... Samengesteld uit:............ Of de heer en/of mevrouw..., wonende te... Handelend

Nadere informatie

Supplement bij M. Bax (Ed.), Burgerlijk wetboek 17de uitgave, Maklu-Uitgevers, Isbn 978-90-466-0289-8

Supplement bij M. Bax (Ed.), Burgerlijk wetboek 17de uitgave, Maklu-Uitgevers, Isbn 978-90-466-0289-8 Onderhoudsbijdragen Wet Mede-eigendom Supplement bij M. Bax (Ed.), Burgerlijk wetboek 17de uitgave, Maklu-Uitgevers, Isbn 978-90-466-0289-8 Bij de raadpleging van dit wetboek moet in het bijzonder rekening

Nadere informatie

WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN.

WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. WET MEDE-EIGENDOM (uittreksel uit het BW) HOOFDSTUK III. MEDE-EIGENDOM. AFDELING I. GEWONE MEDE-EIGENDOM EN GEDWONGEN MEDE-EIGENDOM IN HET ALGEMEEN. Art. 577-2. 1. Bij ontstentenis van overeenkomsten en

Nadere informatie

De vernieuwde regeling inzake gedwongen mede-eigendom

De vernieuwde regeling inzake gedwongen mede-eigendom De vernieuwde regeling inzake gedwongen mede-eigendom Mrs. Katrien Kempe Advocaat / Avocat kakempe@laga.be Mr. Stefaan Van Dyck Advocaat / Avocat svandyck@laga.be De wet van 2 juni 2010 versterkt en verfijnt

Nadere informatie

KONINKLIJKE PARK TENNIS CLUB BRASSCHAAT v.z.w.

KONINKLIJKE PARK TENNIS CLUB BRASSCHAAT v.z.w. Titel I. Naam Zetel doel duur. KONINKLIJKE PARK TENNIS CLUB BRASSCHAAT v.z.w. Artikel 1: De Vereniging Zonder Winstoogmerk, hierna de vereniging genoemd, op 17 juli 1955 opgericht, draagt als naam Koninklijke

Nadere informatie

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur

Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Statuten FNIP vzw Hoofdstuk 1 : benaming, zetel, doel, duur Artikel 1 - De vereniging wordt genoemd "Federatie van Nationale en Internationale Postzegelhandelaren" vzw, afgekort, FNIP vzw. Artikel 2 -

Nadere informatie

Leven in mede-eigendom

Leven in mede-eigendom Leven in mede-eigendom Gecoördineerde tekst van Boek II, Titel II, Hoofdstuk III van het Burgerlijk Wetboek m.b.t. Mede-eigendom na de Wet van 18 juni 2018 houdende diverse bepalingen inzake burgerlijk

Nadere informatie

Leven in mede-eigendom

Leven in mede-eigendom Leven in mede-eigendom Gecoördineerde tekst van Boek II, Titel II, Hoofdstuk III van het Burgerlijk Wetboek m.b.t. Mede-eigendom na de Wet van 18 juni 2018 houdende diverse bepalingen inzake burgerlijk

Nadere informatie

(PARAFEREN OP IEDERE BLADZIJDE BENEDEN IN DE MARGE EN HANDTEKENING LAATSTE PAGINA)

(PARAFEREN OP IEDERE BLADZIJDE BENEDEN IN DE MARGE EN HANDTEKENING LAATSTE PAGINA) VOLMACHT 1 De ondergetekende: (volledige naam en adres van de aandeelhouder) Eigenaar - mede-eigenaar naakte eigenaar - vruchtgebruiker pandgevende eigenaar pandhouder - custodian 2 (schrappen wat niet

Nadere informatie

VOORAFGAANDE VERKLARINGEN BASISAKTE HOOFDSTUK I. AANGEHECHTE STUKKEN HOOFDSTUK II. BESCHRIJVING VAN HET KOMPLEKS

VOORAFGAANDE VERKLARINGEN BASISAKTE HOOFDSTUK I. AANGEHECHTE STUKKEN HOOFDSTUK II. BESCHRIJVING VAN HET KOMPLEKS HET JAAR 1979, de vierde mei. Voor ons Meester VOORAFGAANDE VERKLARINGEN 1. 2. 3. [ ] 4. De vennootschap heeft besloten op voorschreven grond een gebouwenkompleks op te richten, bestaande uit appartementen

Nadere informatie

VRIENDENKRING d HELLICHT

VRIENDENKRING d HELLICHT VRIENDENKRING d HELLICHT Vereniging zonder winstoogmerk Hellichtstraat 52 3110 Rotselaar Verenigingsnummer: 1154192 Ondernemingsnummer: 4477 766 846 GECOÖRDINEERDE STATUTEN Historiek Oprichting: onder

Nadere informatie

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt:

De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: Adventure Diving vzw H. Theresialaan 79, bus 3 1700 Dilbeek NIEUWE STATUTEN De algemene vergadering van heeft in haar zitting besloten nieuwe statuten aan te nemen als volgt: HOOFDSTUK I Naam, zetel, doel

Nadere informatie

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur.

Titel I Benaming. Zetel. Doel. Duur. STATUTEN VAN DE BELGISCHE VERENIGING VOOR VERZEKERINGSRECHT - BELGISCHE SECTIE VAN DE ASSOCIATION INTERNATIONALE DE DROIT DES ASSURANCES (AIDA Belgische Sectie) Tussen de ondergetekenden en al die welke

Nadere informatie

Machtiging tot inkoop en vervreemding van eigen aandelen in geval van ernstig en dreigend nadeel wijziging statuten coördinatie en volmacht

Machtiging tot inkoop en vervreemding van eigen aandelen in geval van ernstig en dreigend nadeel wijziging statuten coördinatie en volmacht EXMAR naamloze vennootschap De Gerlachekaai 20 2000 Antwerpen Rechtspersonenregister: Antwerpen BTW-nummer BE 860.409.202. Ondernemingsnummer 0860.409.202 Machtiging tot inkoop en vervreemding van eigen

Nadere informatie

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004.

Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Tussen ondergetekenden : Statuten SKF vastgelegd tijdens de stichtingsvergadering van 26 juni 2004. Titel I Naam, zetel, doel, duur Art. 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam : Studiekring

Nadere informatie

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS

STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS STATUTEN VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS 1. Naam, zetel, doel en duur van de vereniging. Artikel 1: De vereniging draagt de naam VZW VLAAMSE ONAFHANKELIJKE RUITERS, afgekort VOR. Artikel 2: De zetel

Nadere informatie

Akte Oprichting gecoördineerde versie

Akte Oprichting gecoördineerde versie Akte Oprichting gecoördineerde versie Benaming: OVED: Overlegplatform voor energiedeskundigen Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel: 9050 Gentbrugge, Kerkstraat 108 TITEL 1 NAAM ZETEL DOEL -

Nadere informatie

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel.

STOS, vzw STATUTEN. Oprichting en zetel. STOS, vzw STATUTEN Oprichting en zetel. Artikel 1. De sinds 1956 opgerichte Soc. Turnrkirng Ontwikkeling Schoten is op 22 september 1998 omgevormd in een vereniging zonder winstoogmerk onder de benaming

Nadere informatie

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal.

Statuten Lubko vzw. 1 De vereniging heeft tot doel de beoefening en bevordering van korfbal. Statuten Lubko vzw Titel I NAAM - ZETEL - DOEL DUUR Artikel 1 1 De vereniging wordt genoemd Korfbalclub Lubko, afgekort Lubko. 2 Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen,

Nadere informatie

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: "Olympia B.C.", v.z.w.

Art. 1.: De vereniging draagt de naam: Olympia Badmintonclub, vereniging zonder winstoogmerk, afgekort: Olympia B.C., v.z.w. Olympia Badmintonclub Vereniging zonder winstoogmerk Oogststraat 1A bus 6B 2600 Berchem Verenigingsnummer : 865787 Ondernemingsnummer : 433509034 Tel. : 03/440.34.19 e-mail : cornelis.vanlaer@skynet.be

Nadere informatie

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES

2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES 2004B4458JB VOLLEDIGE EN DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN STICHTING PRIORITEITSAANDELEN EUROCOMMERCIAL PROPERTIES STATUTEN Naam en zetel Artikel 1. De stichting draagt de naam: Stichting Prioriteitsaandelen

Nadere informatie

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL

IB / blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. AL IB / 2018.002601.01 blad 1 DOORLOPENDE TEKST VAN DE STATUTEN VAN: WONINGSTICHTING BARNEVELD GEVESTIGD TE BARNEVELD PER 6 NOVEMBER 2018 Hoofdstuk I. ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 - Naam De stichting is

Nadere informatie

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris],

VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], VOORBEELD STATUTEN VERENIGING VAN HUURDERS Heden, [datum], verschenen voor mij, [notaris], 1. [naam], [functie], wonende te [adres], [postcode en plaats], geboren te [geboorteplaats] op geboorte[datum];

Nadere informatie

VOORAFGAANDE UITEENZETTING. Dit BIJZONDER DEEL prevaleert op het ALGEMEEN DEEL.

VOORAFGAANDE UITEENZETTING. Dit BIJZONDER DEEL prevaleert op het ALGEMEEN DEEL. Blz. 1 BIJZONDER DEEL REGLEMENT VAN MEDE-EIGENDOM RESIDENTIE SERVAAS BLOK B3-B4 te Diepenbeek VOORAFGAANDE UITEENZETTING Voor dit gebouw is het ALGEMEEN DEEL van het reglement van medeeigendom, dat gehecht

Nadere informatie

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP SEPTESTRAAT 27 2640 MORTSEL ONDERNEMINGSNUMMER 0404 021 727 OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING

NAAMLOZE VENNOOTSCHAP SEPTESTRAAT 27 2640 MORTSEL ONDERNEMINGSNUMMER 0404 021 727 OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING AGFA-GEVAERT NAAMLOZE VENNOOTSCHAP SEPTESTRAAT 27 2640 MORTSEL ONDERNEMINGSNUMMER 0404 021 727 OPROEPING TOT DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING Op de Buitengewone Algemene Vergadering van 26 april 2005

Nadere informatie

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de

Levering van aandelen Artikel 7 1. Voor de levering van een aandeel, waaronder begrepen de verkrijging van een aandeel door de vennootschap, en de STATUTEN Naam en zetel Artikel 1 1. De vennootschap draagt de naam: [ ]. 2. De vennootschap heeft haar zetel in de gemeente [ ]. Doel Artikel 2 De vennootschap heeft ten doel: a. [ ]; b. het oprichten

Nadere informatie

INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012

INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012 Delhaize Groep NV Osseghemstraat 53 1080 Brussel, België Rechtspersonenregister 0402.206.045 (Brussel) www.delhaizegroep.com INFORMATIE OVER AANDEELHOUDERSRECHTEN 23 MAART 2012 Deze nota tracht de belangrijkste

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Artikel 2 20150354 1 Doorlopende tekst van de administratievoorwaarden van de stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, statutair gevestigd te Den Haag, zoals deze luiden na wijziging bij akte,

Nadere informatie

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel

ASOC Ramsel KC vzw. Statuten vzw. ASOC Ramsel ASOC Ramsel KC vzw Statuten vzw ASOC Ramsel Benaming, zetel en doel Art. 1 : Op 29 november 2003 werd te Aarschot de ASOC Korfbal Club, bij verkorting ASOC KC als feitelijke vereniging opgericht. Op 16

Nadere informatie

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort

Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Statuten van Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen A ANNO12, gevestigd te Amersfoort Naam en zetel. Artikel 1. 1. De stichting draagt de naam: Stichting Administratiekantoor van gewone aandelen

Nadere informatie

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE

GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE GREENYARD Naamloze Vennootschap Strijbroek 10 2860 Sint-Katelijne-Waver RPR Antwerpen, afdeling Mechelen BTW BE 0402.777.157 VOLMACHT VOOR DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 15 SEPTEMBER 2017 1 Ondergetekende

Nadere informatie

F L U X Y S Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel

F L U X Y S Naamloze Vennootschap. Kunstlaan Brussel BTW BE RPR Brussel F L U X Y S Naamloze Vennootschap Kunstlaan 31-1040 Brussel BTW BE 0402 954 628 RPR Brussel UITTREKSEL VAN DE BIJEENROEPING VAN DE BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN 9 MEI 2006 Voorstel om de statuten

Nadere informatie

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het stimuleren, beoefenen en beleven van cultuur en creativiteit in de ruimste zin van het woord. Statuten Blidscap VZW Artikel 1. De vereniging draagt de naam VZW Blidscap, vereniging zonder winstoogmerk. De maatschappelijke zetel is gevestigd te Antwerpen, Conterscherp 98 Zandvliet 2040. Zij is opgericht

Nadere informatie

PBO. Statuten. Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel

PBO. Statuten. Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel PBO Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen v.z.w. Directie Statuten HOOFDSTUK I Benaming, zetel, duur en doel Artikel 1 De vereniging draagt de naam : "Provinciale Brandweerschool van Oost-Vlaanderen",

Nadere informatie

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. STATUTEN VAN : VZW HET VLAAMS HAFLINGERSTAMBOEK Herzele 28 maart 2017 Vereniging zonder winstoogmerk BENAMING, DUUR, ZETEL EN DOEL. Artikel 1 De vereniging draagt de naam vzw Het Vlaams Haflingerstamboek,

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN DE RESIDENTIE FORMENTOR

GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN DE RESIDENTIE FORMENTOR GECOÖRDINEERDE STATUTEN VAN DE RESIDENTIE FORMENTOR Ondernemingsnummer : 0897.336.310 Ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering d.d. / /201 Vertaling en coördinatie van : - de oorspronkelijke

Nadere informatie

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

Artikel 3 Duur De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur, zij kan ten allen tijde ontbonden worden. STATUTEN. Verschenen in het Belgisch staatsblad van 30 juli 2018. Titel I. Algemeen Artikel 1 Naam De vereniging draagt de naam Koninklijk werk der Volkstuinen afdeling Merksem vzw en heeft als maatschappelijke

Nadere informatie

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden

TITEL I. - Benaming, zetel, doel. Artikel 1. De vereniging draagt de naam Vereniging van de Vlaamse Provincies. TITEL II. Leden 1 STATUTEN 27.03.1991 (bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 10.10.1991) gewijzigd op 27.01.1995 (BS 28/04/1995), 27.01.2001 (BS 27/09/2001), 6.12.2003 en 13.03.2004 (BS 06/01/2006 en 31.08.2007 (BS

Nadere informatie

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS)

STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) STATUTEN VAN HET BELGISCH ARBITRAGEHOF VOOR DE SPORT (BAS) I. Rechtsvorm, benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel artikel 1: rechtsvorm - benaming De vereniging is opgericht als een vereniging zonder

Nadere informatie

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag

STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel Stichting Het Nutshuis Artikel 2 - Doel Artikel 3 - Bestuur: samenstelling, benoeming, beloning, ontslag STATUTEN Artikel 1 - Naam en zetel 1. De naam van de stichting is: Stichting Het Nutshuis. 2. De stichting is gevestigd in de gemeente 's-gravenhage. Artikel 2 - Doel 1. Het doel van de stichting is -

Nadere informatie

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N

A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N A D M I N I S T R A T I E V O O R W A A R D E N van: Stichting Jubileumfonds 1948 en 2013 voor het Concertgebouw statutair gevestigd te Amsterdam d.d. 1 september 2011 Definities. Artikel 1. In deze administratievoorwaarden

Nadere informatie

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP RECHTSVORM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van..

VOLMACHT 1 NAAM VENNOOTSCHAP RECHTSVORM MAATSCHAPPELIJKE ZETEL VERTEGENWOORDIGD DOOR. Eigenaar van.. Naamloze Vennootschap die een openbaar beroep doet of heeft gedaan op het spaarwezen Bruggesteenweg 360-8830 Hooglede-Gits RPR Gent, afdeling Kortrijk: 0405.548.486 BTW BE 0405.548.486 VOLMACHT 1 Ondergetekende:

Nadere informatie

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/

Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ Duifhuisstraat 75, 9000 GENT Ondernemingsnummer 450.728.613 http://www.gamagent.be/ 19/06/2013 Titel I: Benaming Zetel Doel Duur Artikel 1: De vereniging draagt als naam Gentse Amateurtheaters vereniging

Nadere informatie

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat Zichem

S T A T U T E N. FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort  F T G  Vossekotstraat Zichem S T A T U T E N FEDERATIE van TOERISTISCHE GIDSENGROEPERINGEN vzw afgekort " F T G " Vossekotstraat 130 3271 Zichem Identificatienummer 10729/83 - Ondernemingsnummer 424828326 -------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S

C O N F E R E N T I E V A N V L A A M S E G E R E C H T S D E U R W A A R D E R S CONFERENTIE VAN VLAAMSE GERECHTSDEURWAARDERS, vereniging zonder winstgevend doel, te 2000 Antwerpen, Drukkerijstraat 16. ----------------------------------------- GECOORDINEERDE TEKST DER STATUTEN ---------------------------------------

Nadere informatie

V O L M A C H T en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (naam en voornaam)..

V O L M A C H T en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd door: (naam en voornaam).. V O L M A C H T Ondergetekende (naam en voornaam).. wonende te (adres)...... of met maatschappelijke zetel te (adres van de zetel).... en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE

STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE STEDELIJKE SPORTRAAD IEPER dd.6/2/03 REGLEMENT VAN INWENDIGE ORDE Gelet op het decreet van 13 juli 2001, houdende de organisatie van het overleg en de inspraak in het Gemeentelijk Cultuurbeleid. Gelet

Nadere informatie

... (benaming)... (adres). De hierna vernoemde personen : 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7...

... (benaming)... (adres). De hierna vernoemde personen : 1... 2... 3... 4... 5... 6... 7... Deze statuten zijn een voorbeeld welke formuleringen de statuten van een VZW kunnen bevatten. Aanpassingen zijn steeds mogelijk, maar hou er rekening mee dat sommige, wettelijke bepalingen dienen vermeld

Nadere informatie

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING

MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING MODEL VAN TIJDELIJKE EN PRECAIRE GEBRUIKSOVEREENKOMST WAARSCHUWING Dit model houdt geenszins een vrijstelling in van de verplichting om een deskundige te raadplegen om, indien nodig, de regels per geval

Nadere informatie

Statutenwijziging Akte d.d. 25/11/2014

Statutenwijziging Akte d.d. 25/11/2014 Statutenwijziging Akte d.d. 25/11/2014 P00239/2140610/not Rep. nr. ROG: 95,00 CAMPINE Naamloze vennootschap Te 2340 Beerse, Nijverheidsstraat 2 BTW BE 0403.807.337 RPR Turnhout STATUTENWIJZIGING. Het jaar

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V.

Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V. - 1 - Doorlopende tekst van de statuten van Stichting Administratiekantoor van aandelen Telegraaf Media Groep N.V., gevestigd te Amsterdam, per 23 december 2005 Naam en zetel. Artikel 1. 1. De Stichting

Nadere informatie

AFDELING 2 - WET OP DE APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM

AFDELING 2 - WET OP DE APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM AFDELING 2 - WET OP DE APPARTEMENTSMEDE-EIGENDOM BURGERLIJK WETBOEK (W.21.III.1804, Ndl.tekst W.30.XII.1961, BS 18.V.1962) BOEK II GOEDEREN EN VERSCHILLENDE BEPERKINGEN VAN DE EIGENDOM TITEL II EIGENDOM

Nadere informatie

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL Artikel 2 DOEL Artikel 3

Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 NAAM EN ZETEL Artikel 2 DOEL Artikel 3 20150354 1 Doorlopende tekst van de statuten van de stichting: Stichting Administratiekantoor Renpart Vastgoed, statutair gevestigd te Den Haag, zoals deze luiden na akte van statutenwijziging, op 28 december

Nadere informatie

Wijz. Statuten wijkstichtingen Oss

Wijz. Statuten wijkstichtingen Oss 1 VOORSTEL VOOR WIJZIGING STATUTEN WIJKSTICHTING Oss-Zuid Heden, DATUM, verschenen voor mij, mr. NAAM NOTARIS, notaris te Oss: 1. VOORNAMEN ACHTERNAAM VOORZITTER, wonende ADRES, geboren GEBOORTEDATUM te

Nadere informatie

Extracten van het wetboek van vennootschappen

Extracten van het wetboek van vennootschappen Extracten van het wetboek van vennootschappen Art. 533bis. [ 1 1. De oproepingen tot de algemene vergadering van een vennootschap waarvan de aandelen zijn toegelaten tot de verhandeling op een markt als

Nadere informatie

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam

Gecoördineerde statuten per 12 juni Hoofdstuk I - Naam, zetel, doel. Naam Europese Vereniging voor het Bank- en Financieel Recht Belgium, verkort : E.V.B.F.R.-Belgium, internationale vereniging AEDBF-EVBFR B E U M Identificatienummer : 14916/91 Gecoördineerde statuten per 12

Nadere informatie

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR TITEL I.- NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR 1 2 3 4 De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "ACADEMIA OPHTHALMOLOGICA BELGICA", in het kort "AOB". Beide namen mogen afzonderlijk worden gebruikt. De zetel

Nadere informatie

VOLMACHT VOOR DE BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22 MEI 2017

VOLMACHT VOOR DE BIJZONDERE EN BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22 MEI 2017 Naamloze vennootschap, openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht, met zetel te Industrielaan 6, 1740 Ternat (België), RPR Brussel: 0434.797.847 (de Vennootschap ) VOLMACHT VOOR

Nadere informatie

DAGORDE. Titel A. 1. Voorstel, om de Raad van Bestuur te machtigen om:

DAGORDE. Titel A. 1. Voorstel, om de Raad van Bestuur te machtigen om: Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Adres van de maatschappelijke zetel: Woluwedal 60 bus 4 te 1200 Brussel Tel : 02.740.14.50 - Fax : 02.740.14.59

Nadere informatie

Hernieuwing machtiging toegestaan kapitaal wijziging statuten coördinatie en volmacht

Hernieuwing machtiging toegestaan kapitaal wijziging statuten coördinatie en volmacht EXMAR naamloze vennootschap De Gerlachekaai 20 2000 Antwerpen Rechtspersonenregister: Antwerpen BTW-nummer BE 860.409.202. Ondernemingsnummer 0860.409.202 Hernieuwing machtiging toegestaan kapitaal wijziging

Nadere informatie

V O L M A C H T. Ondergetekende (naam en voornaam) wonende te (adres)..... met maatschappelijke zetel te (adres van de zetel)...

V O L M A C H T. Ondergetekende (naam en voornaam) wonende te (adres)..... met maatschappelijke zetel te (adres van de zetel)... V O L M A C H T Ondergetekende (naam en voornaam) wonende te (adres)...... of met maatschappelijke zetel te (adres van de zetel).... en ter zake overeenkomstig haar statuten rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1. Artikel 2 MD/817570.001

BEGRIPSBEPALINGEN. Artikel 1. Artikel 2 MD/817570.001 MD/817570.001 Doorlopende tekst van de administratievoorwaarden van de te Den Haag gevestigde stichting: Stichting Administratiekantoor Ren part Vastgoed, kantoorhoudende te 2514 JS 's-gravenhage, Nassaulaan

Nadere informatie

BUREAU. Voorzitterschap : de heer Philippe BODSON. Secretaris : de heer Karel STES. Stemopnemers : 1) Mevrouw Ariane SAVERYS. 2) De heer Leo CAPPOEN.

BUREAU. Voorzitterschap : de heer Philippe BODSON. Secretaris : de heer Karel STES. Stemopnemers : 1) Mevrouw Ariane SAVERYS. 2) De heer Leo CAPPOEN. EXMAR naamloze vennootschap De Gerlachekaai 20 2000 Antwerpen Rechtspersonenregister: Antwerpen BTW-nummer BE 860.409.202. Ondernemingsnummer 0860.409.202 Machtiging toegestaan kapitaal Machtiging inzake

Nadere informatie

Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening»

Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening» Statuten van de v.z.w. «Fonds voor Dringende Geneeskundige Hulpverlening» Ter uitvoering van artikel 7 van de wet van 8 juli 1964 betreffende de dringende medische hulpverlening vormen de verzekeringsondernemingen

Nadere informatie

& Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen

& Droogleever Fortuijn advocaten en notarissen F364/F555/31002963 Versie 2 mei 2014 WIJZIGING VAN DE ADMINISTRATIEVOORWAARDEN van de stichting: Stichting Administratiekantoor Stadsherstel Den Haag en Omgeving, met zetel in de gemeente 's-gravenhage

Nadere informatie

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw

VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw. STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw STATUTEN VAN VOLLEY WEST- VLAANDEREN vzw 1 INHOUDSOPGAVE: 1. Benaming 3 2. Zetel 3 3. Doel 3 4. Duur 3 5. Leden 4 6. Bijdrage 4 7. Uittreding 4 8. Raad van Bestuur 4 9. Bevoegdheid

Nadere informatie

Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur

Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur Statuten oprichting PWA Knokke-Heist vzw en samenstelling algemene vergadering en de raad van bestuur Tussen ondergetekende, stichtende leden : Leden aangeduid door de Gemeenteraad: De Groote Piet, Boterbloemstraat

Nadere informatie

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77

VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 VERENIGING VOOR DE VERENIGDE NATIES BRUSSEL Identificatienummer 7401/77 Nieuwe Statuten De buitengewone Algemene Vergadering van de vereniging zonder winstgevend doel, Vereniging voor de Verenigde Naties,

Nadere informatie