Werkplan 2015 DES Centrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkplan 2015 DES Centrum"

Transcriptie

1 Werkplan 2015 DES Centrum Missie De missie van het DES Centrum is tweeledig: 1. Optreden als kennis- en voorlichtingscentrum over DES 2. Bewaken van de belangen van DES betrokkenen Visie Het DES Centrum is het kennis- en voorlichtingscentrum over DES. Het heeft tot doel informatie over DES (in de breedste zin van het woord) te verzamelen, te vertalen en voor een ieder toegankelijk te maken via verschillende media. Daarnaast stelt het DES Centrum zich tot doel om de belangen van DES betrokkenen waar nodig te bewaken. Dit doet het in samenwerking met relevante partners. Vanaf april 2014 heeft het DES Centrum een samenwerkingsverband met de VSOP. Een beleidsmedewerker is in dienst bij de VSOP. Dit biedt een basis voor continuïteit in de werkzaamheden van het DES Centrum. Daarnaast werkt het DES Centrum op een aantal omschreven terreinen samen met Lareb en Atria. Verder koopt het DES Centrum dienstverlening in bij de FBPN. Het DES Centrum zal in ieder geval tot 2033 bestaan als gesprekspartner voor het DES Fonds. In die tijd zet het DES Centrum zich in voor het verzamelen van informatie over DES en maakt zij deze informatie toegankelijk. Beleid in 2015 In 2014 is de reorganisatie van het DES Centrum afgerond en is de beleidsmedewerker ingewerkt. In 2014/2015 zal een drietal bestuurswisselingen plaatsvinden. Gevolg van de reorganisatie is dat rol en taakinvulling van het bestuur verandert, dat wil zeggen het wordt een meewerkend bestuur. Dit betekent dat het bestuur ook op hoofdlijnen het contact met de samenwerkingspartners onderhoudt. Daarnaast zal het bestuur i.v.m. de schaderegeling prematuur geboren kinderen het contact over de voortgang met het DES fonds onderhouden. Nu de reorganisatie een feit is en er een nieuwe voorzitter is aangetreden zal er in 2015 een nieuw beleidsplan voor de komende jaren moeten worden opgesteld. In het verlengde van het beleidsplan zal er moeten worden gekeken naar mogelijk andere manieren van financiering van het DES Centrum. Hiervoor zal een position paper worden opgesteld waarin het DES Centrum zich o.a. uitspreekt over wel/geen sponsoring door farmaceuten en crowdfunding.

2 Doelgroepen De drie doelgroepen van het Des Centrum zijn: a. DES-betrokkenen b. Huisartsen en specialisten c. Beroeps- en belangenverenigingen, zoals NHG, NVOG d. Wetenschappers In 2015 zal het DES Centrum de beschikbare informatie voor de verschillende doelgroepen evalueren en op basis daarvan een verbeterplan opstellen. Vrijwilligers Het DES Centrum hecht belang aan samenwerking met vrijwilligers. Zeker nu de bureaucapaciteit kleiner is geworden en de subsidie minder, is het belangrijk om contacten met vrijwilligers te onderhouden en deze in te kunnen zetten waar nodig. Daarom zal in 2015 een herijking van ons vrijwilligersbeleid plaatsvinden. Bestuur, beleidsmedewerker en vrijwilligers zullen in gezamenlijkheid bekijken op welke wijze vrijwilligers hun bijdrage kunnen leveren en wat zij daarvoor nodig hebben. Projecten Fonds PGO gaat voor de periode weer vouchers uitgeven die patiëntenorganisaties kunnen inzetten voor een project. Op basis van het nieuwe beleidsplan zijn mogelijk nieuwe projecten op te stellen waarvoor een voucher bij Fonds PGO wordt aangevraagd. ORGANISATORISCH KADER DES CENTRUM BESTUUR WETENSCHAPPELIJKE ADVIES COMMISSIE BELEIDSMEDEWERKER VRIJWILLIGERS SAMENWERKING VSOP (Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties voor zeldzame en genetische aandoeningen). De beleidsmedewerker van het DES Centrum is in dienst van de VSOP en is werkzaam op het kantoor van de VSOP in Soest Lareb Bijwerkingeninstituut. Het DES Centrum heeft een intentieverklaring met het Lareb getekend waarin is aangegeven dat het Lareb relevante wetenschappelijke artikelen aan het DES Centrum kenbaar maakt. Verder is er een samenwerking met het Lareb op het gebied van de registratie van gezondheidsklachten van 2 e en 3 e generatie DES betrokkenen (Signaalbank) Atria, Kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. Hier is het historisch archief van het DES Centrum ondergebracht.

3 DIENSTVERLENER FBPN, Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland. Verzorgt de ledenadministratie en enkele andere vastgestelde taken m.b.t. de administratie van het DES Centrum Medusa, webhosting FINANCIELE KADER DES CENTRUM Fonds PGO instellingssubisidie: Inkomsten donateurs: Projectsubsidie Signaalbank: voucher/neutraal Activiteiten 2015 VOORLICHTING Nog steeds bestaat er bij DES betrokkenen uit de 1 e en 2 e generatie behoefte aan informatie over de eigen mogelijke DES blootstelling, gevolgen van de blootstelling en vragen over medische zorg. Ook leeft de vraag of er nog andere dan de bekende gevolgen te verwachten zijn: late gevolgen of gevolgen in de 3 e generatie. Verder is er behoefte aan informatie over de schaderegeling voor DES slachtoffers (via het DES Fonds) en eventuele ondersteuning bij de aanvraag van een uitkering. Website Het belangrijkste communicatiemiddel is de website. Dit is een openbaar medium, vooral bedoeld voor de doelgroepen DES betrokkenen, zorgverleners en wetenschappers. De beleidsmedewerker houdt relevante ontwikkelingen bij, volgt het nieuws uit de zorg en verzamelt informatie uit de achterban. Deze vormen de basis voor de nieuwsberichten op de website. DES Flits Voor donateurs wordt de DES Flits gemaakt. In 2015 wil het DES Centrum deze digitale nieuwsbrief één keer per 6 weken naar de donateurs versturen. Deze digitale versie zal bestaan uit enkele berichten, die ook op de website te vinden zijn. Door de meer frequente toezending (was voorheen 1 x per kwartaal) zijn er meer contactmomenten met de donateurs, wat de zichtbaarheid van het DES Centrum vergroot. Donateurs die geen adres hebben opgegeven ontvangen één keer per jaar een papieren versie met daarin een verzameling van nieuwsberichten. DES Infolijn/ /sociale media De beleidsmedewerker bemant de telefonische infolijn en beantwoordt digitale vragen. Een andere manier van informatieverspreiding vindt plaats via de sociale media. De beleidsmedewerker stuurt relevante berichten via Facebook, Twitter en LinkedIn.

4 Awareness In het kader van blijvende awareness wil het DES Centrum in 2015 deelnemen aan een relevante beurs waar m.n. contact kan zijn met DES betrokkenen. (vb: Libelle beurs, Margriet Fair, 50+ beurs, Gezond leven beurs) Bij voorkeur laat het DES Centrum zich ook zien op een relevant medisch congres. (vb: Gynaecongres, Huisartsenbeurs). Voor de kosten van een stand zal extra funding gezocht moeten worden. LOTGENOTENCONTACT Facebook Aan bijeenkomsten met lotgenoten bestaat bij de achterban geen behoefte meer. Wel blijkt uit peilingen en uit ervaring dat een voorlichtingsvraag vaak gepaard gaat met de behoefte aan lotgenotencontact. Het DES Centrum faciliteert daarom op Facebook een specifieke DES pagina, waar DES betrokkenen die hierbij zijn aangesloten hun vragen of opmerkingen kwijt kunnen. Een DES vrijwilliger coördineert de pagina en de berichten en behandelt de vriendschapsverzoeken. De beleidsmedewerker blijft het overzicht houden en beantwoordt desgewenst vragen. Als DES Centrum onderhoudt de medewerker ook één-op-één contact via FB met DES betrokkenen die hieraan behoefte hebben. De beleidsmedewerker inventariseert vanuit de input op FB onderwerpen die verdere actie behoeven. Contacten met de achterban In 2015 wil het DES Centrum een enquete houden onder de achterban. Hierin wil het DES Centrum vragen wat de achterban van het Centrum verwacht en welke onderwerpen zij nader opgepakt zou willen zien. Daarnaast wordt in de enquete aandacht besteed aan de tevredenheid van de achterban met de activiteiten van het DES Centrum. BELANGENBEHARTIGING Signaleren wetenschappelijke ontwikkelingen Belangenbewaking (signalering van ontwikkelingen die het belang van de DES betrokkenen raakt of kunnen raken) blijft aandacht krijgen. Hierbij is een belangrijke rol weggelegd voor de Wetenschappelijke Advies Commissie. Wetenschappelijke artikelen worden door de WAC op relevantie beoordeeld en door de beleidsmedewerker voor de achterban ontsloten. Het bestuur wil met de WAC afspraken maken over een gezamenlijke agenda voor de komende jaren om de bijdrage van de WAC aan onze belangenbehartiging transparanter te maken. Juridisch In 2015 zal naar verwachting de schaderegeling voor prematuur geboren kinderen van DES dochters van start gaan. Dit zal extra werk voor het DES Centrum inhouden. De opzet van de regeling is in lijn met de eerdere regeling en wordt behandeld in afstemming tussen het DES Centrum en het DES Fonds. Extra kosten moeten in ieder geval worden beraamd voor voorlichting en individuele ondersteuning van potentiële aanvragers. N.a.v. inschatting Dietske v.d. Brugge zou dit 6000 euro advieskosten moeten zijn, 1000 euro voorlichtingskosten (bv organisatie voorlichtingsbijeenkomst) en 400 euro kantoorkosten (bv verzending aangetekende stukken).

5 Medisch De Signaalbank registreert meldingen van gezondheidsklachten van de 2 e en 3 e generatie DESbetrokkenen. Het project is opgezet vanuit een projectsubsidie samen met de VSOP, en is in 2015 in werking. Daarnaast wil het DES Centrum met Lareb afspraken maken hoe de intentieverklaring die in maart 2014 met Lareb is afgesloten, effectiever kan worden uitgewerkt.

Stichting DES Centrum werkplan 2014

Stichting DES Centrum werkplan 2014 Stichting DES Centrum werkplan 2014 30 september 2014 1 Missie De missie van het DES centrum is in het kader van de reorganisatie in 2012/2013 aangepast. De nieuwe focus is tweeledig: 1. Optreden als kennis-

Nadere informatie

Beleidsplan DES Centrum Terugblik. 2. Missie / Visie. 3. Ontwikkelingen. 4. Het beleidsplan

Beleidsplan DES Centrum Terugblik. 2. Missie / Visie. 3. Ontwikkelingen. 4. Het beleidsplan 1 Beleidsplan DES Centrum 2016-2019 1. Terugblik 2. Missie / Visie 3. Ontwikkelingen 4. Het beleidsplan 2016-2019 De speerpunten voor de periode 2016 2019 Communicatie naar donateurs en stakeholders Kennisontwikkeling

Nadere informatie

Jaarverslag DES Centrum Postbus BD Nijkerk Tel DES Infolijn: Pag.

Jaarverslag DES Centrum Postbus BD Nijkerk Tel DES Infolijn: Pag. Jaarverslag 2016 DES Centrum Postbus 1173 3860 BD Nijkerk Tel 030 251 8160 DES Infolijn: 030 251 8339 info@descentrum.nl www.descentrum.nl Pag. 1 Inhoud Voorwoord... 3 Voorlichting... 4 Website... 4 Social

Nadere informatie

Werkplan 2013 Missie Visie vanaf 2013 Perspectief

Werkplan 2013 Missie Visie vanaf 2013 Perspectief Werkplan 2013 Missie Naarmate de gedachten over en de uitwerking van de reorganisatie zich verder ontwikkelen, wordt duidelijker dat de missie van het DES centrum zich vanaf 2014 toespitst op twee zaken:

Nadere informatie

Jaarverslag DES Centrum Postbus BD Nijkerk Tel DES Infolijn: Pag.

Jaarverslag DES Centrum Postbus BD Nijkerk Tel DES Infolijn: Pag. Jaarverslag 2017 DES Centrum Postbus 1173 3860 BD Nijkerk Tel 030 251 8160 DES Infolijn: 030 251 8339 info@descentrum.nl www.descentrum.nl Pag. 1 Inhoud Voorwoord... 3 Voorlichting... 4 Jubileum... 4 Website...

Nadere informatie

Activiteitenplan FODOK 2016

Activiteitenplan FODOK 2016 Federatie van Ouders van Dove Kinderen - met of zonder CI Postbus 354 3990 GD Houten 030-2900360 1. Algemene informatie Hoofddoelstelling Aan te vragen subsidie voor 2016 De FODOK streeft naar een situatie

Nadere informatie

Werkplan Osteoporose Vereniging 2019

Werkplan Osteoporose Vereniging 2019 AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Werkplan 2019 (behorende bij begroting 2018) Datum: 31 mei 2018 Agendapunt: 10 Vastgesteld door bestuur d.d. 19 april 2018 Werkplan Osteoporose

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2015 2018

BELEIDSPLAN 2015 2018 BELEIDSPLAN 2015 2018 Inhoudsopgave 1. Inleiding blz. 2 2. Missie blz. 3 3. Doelstellingen blz. 3 4. Lotgenotencontact blz. 3 5. Informatievoorziening blz. 4 6. Belangenbehartiging blz. 4 7. Ledenbeleid

Nadere informatie

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support

PG-monitor 2011. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten. support PG-monitor 2011 Factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten support pg-monitor 2011 Inhoudsopgave Voorwoord Voorwoord 1 1 Organisatie 2 2 Opbouw achterban 3 Organisaties van patiënten,

Nadere informatie

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten

PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PG-monitor 2014 factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PGOsupport is een onafhankelijke netwerkorganisatie voor patiënten- en gehandicaptenorganisaties. PGOsupport adviseert

Nadere informatie

Werkplan Osteoporose Vereniging 2017

Werkplan Osteoporose Vereniging 2017 AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Werkplan 2017 (behorende bij begroting 2016) Datum: 9 juni 2016 Agendapunt: 11 Vastgesteld door bestuur d.d. 8 april 2015 Werkplan Osteoporose

Nadere informatie

Stichting Patiëntenorganisatie Prader-Willi Syndroom Nederland

Stichting Patiëntenorganisatie Prader-Willi Syndroom Nederland 1 Stichting Patiëntenorganisatie Prader-Willi Syndroom Nederland (Prader-Willi Stichting) Strategisch werkplan 2019-2020 22 mei 2019 Missie en visie 2 Missie* Prader-Willi Stichting is de Patientenorganisatie

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016 2018 info@dovenschap.nl 1 Inhoudsopgave 1 VISIE 3 2 MISSIE 3 3 DOELGROEP 3 4 SPEERPUNTEN VAN HET BELEID 2016-2018 3 5 ORGANISATIE EN BESTUUR 4 5.1 Organisatiebeleid 4 5.2 Bestuursbeleid

Nadere informatie

1. DOELSTELLING 2. ACTIVITEITEN IN LOTGENOTENCONTACT HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE NATIONALE HOORNVLIESDAG

1. DOELSTELLING 2. ACTIVITEITEN IN LOTGENOTENCONTACT HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE NATIONALE HOORNVLIESDAG Inhoud bladzijde 1. DOELSTELLING 2. ACTIVITEITEN IN 2015 3 2.1. LOTGENOTENCONTACT 3 2.1.1. HET VERSTREKKEN VAN INFORMATIE 3 2.1.2. NATIONALE HOORNVLIESDAG 3 2.1.3. REGIONETWERK VAN HOORNVLIESPATIËNTEN

Nadere informatie

Werkplan Osteoporose Vereniging 2016

Werkplan Osteoporose Vereniging 2016 AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Werkplan 2016 (behorende bij begroting 2016) Datum: 19 mei 2015 Agendapunt: 9 Vastgesteld door bestuur d.d. 20 april 2015 Werkplan Osteoporose

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 vastgesteld 30 mei 2017 Stichting Prader-Willi Fonds Crommelinlaan 16 2627AC Delft KvK 27263367 email: info@prader-willi-fonds.nl telefoon: 06 54 91 40 83 Voorwoord Voor je ligt het

Nadere informatie

Welkom. Stichting Zeldzame Ziekten Nederland. Uitslag enquete Nationaal Plan. 15 maart 2012

Welkom. Stichting Zeldzame Ziekten Nederland. Uitslag enquete Nationaal Plan. 15 maart 2012 Welkom Stichting Nederland Uitslag enquete Nationaal Plan 15 maart 2012 Agenda 1. Doel van de bijeenkomst 2. Overzicht reacties op de enquête 3. Conclusies uit de enquête t.b.v. Nationaal Plan 4. Plannen

Nadere informatie

Wat wij belangrijk vinden, lees je ook terug in onze missie en visie:

Wat wij belangrijk vinden, lees je ook terug in onze missie en visie: BELEIDSPLAN 2015-2018 Onze missie, visie en kernwaarden Freya is dé vereniging van en voor mensen bij wie zwanger worden niet of niet makkelijk lukt. Wij dienen primair het belang van mensen met vruchtbaarheidsproblemen,

Nadere informatie

Begroting Nederlandse Klinefelter Vereniging Totaal inkomsten

Begroting Nederlandse Klinefelter Vereniging Totaal inkomsten begroting 2019 resultaat 2018 begroting 2018 Contributie en Donaties Contributie leden (inclusief jeugdleden en medeleden) / donateurs 10.500 10.498 10.000 Giften en Legaten Giften / Donaties 500 545 450

Nadere informatie

WERKPLAN STICHTING HERSENLETSEL.NL ZUID HOLLAND 2017

WERKPLAN STICHTING HERSENLETSEL.NL ZUID HOLLAND 2017 WERKPLAN STICHTING HERSENLETSEL.NL ZUID HOLLAND 2017 Stichting Hersenletsel.nl Zuid Holland Pagina 1 Inhoud Inleiding Pag. 3 Organisatievorm Pag. 5 Speerpunten 2016 Pag. 6 Actiepunten Pag. 7 Financiële

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Leverpatiënten Vereniging De lever en leverziekten: de NLV weet er alles van!

Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Leverpatiënten Vereniging De lever en leverziekten: de NLV weet er alles van! Meerjarenbeleidsplan Nederlandse Leverpatiënten Vereniging 2016 2019 De lever en leverziekten: de NLV weet er alles van! Overleverenoverlevenenoverlevenenoverleveren Overleverenoverlevenenoverlevenenoverleveren

Nadere informatie

Overzicht van onze activiteiten. resultaten in 2016

Overzicht van onze activiteiten. resultaten in 2016 Overzicht van onze activiteiten en resultaten in 2016 Stichting Lid/donateurs Totaal per 31 december 2016: 2155 lid/donateurs (2015: 2303 lid/donateurs) Organisatie De Stichting en haar doelstellingen

Nadere informatie

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN

Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Vereniging van Allergie Patiënten BELEIDSPLAN Inhoudsopgave: Beleidsplan Voorwoord pagina: 2 1. Doelstelling 3 2. De structuur 3 2.1. Algemeen Bestuur 3 2.2. Adviseurs 4 2.3. Vacatures 4 3. Activiteiten

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Olijf

Beleidsplan Stichting Olijf Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Beleidsplan Stichting Olijf 2015-2017 Visie Olijf: Olijf biedt als netwerk steun en informatie aan vrouwen die gynaecologische kanker hebben (gehad) en hun naasten.

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering (ALV) ONDERWERP: Activiteitenverslag Datum: 9 juni Vastgesteld door bestuur d.d.

Algemene Leden Vergadering (ALV) ONDERWERP: Activiteitenverslag Datum: 9 juni Vastgesteld door bestuur d.d. AAN: VAN: Algemene Leden Vergadering (ALV) Bestuur ONDERWERP: Activiteitenverslag 2015 Datum: 9 juni 2016 Vastgesteld door bestuur d.d. 8 april 2016 ALGEMENE INFORMATIE Doelstelling van de organisatie

Nadere informatie

Activiteitenplan 2019

Activiteitenplan 2019 Activiteitenplan 2019 Lotgenotencontact Lotgenotencontact algemeen Landelijke HME-MO dag Deze zal ook dit jaar weer plaatsvinden in Mytylschool Ariane de Ranitz in Utrecht. De jaarlijkse dag is voor onze

Nadere informatie

Manege zonder Drempels

Manege zonder Drempels Manege zonder Drempels Huifbedrijden met hart voor mens en dier Beleidsplan 2019 2021 Inhoud Inleiding 2 Missie, visie en doelstelling 2 Het werk en de kernwaarden 2 Rechtsvorm 2 Organisatie 3 ANBI en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 22 mei 2012 FOP STICHTING NEDERLAND

Nieuwsbrief. 22 mei 2012 FOP STICHTING NEDERLAND Nieuwsbrief 22 mei 2012 FOP STICHTING NEDERLAND Dankwoord aan onze donateurs. Ten eerste willen wij alle donateurs bedanken voor hun bijdrage waardoor wij onze werkzaamheden voort kunnen zetten mede omdat

Nadere informatie

Organisatie. Bestuur: Postadres: Postbus 21 1949 ZG Wijk aan Zee. www.allergievereniging.nl. K.v.K. inschrijving: 40284137

Organisatie. Bestuur: Postadres: Postbus 21 1949 ZG Wijk aan Zee. www.allergievereniging.nl. K.v.K. inschrijving: 40284137 Organisatie Naam organisatie: Vereniging van Allergie Patiënten Postadres: Postbus 21 1949 ZG Wijk aan Zee E-mailadres: info@allergievereniging.nl Website: www.allergievereniging.nl K.v.K. inschrijving:

Nadere informatie

B E L E I D S P L A N 2 0 1 2 / 2 0 1 3 M S S R E S E A R C H F O U N D A T I O N

B E L E I D S P L A N 2 0 1 2 / 2 0 1 3 M S S R E S E A R C H F O U N D A T I O N M S S R E S E A R C H F O U N D A T I O N Voorwoord Voor u ligt het beleidsplan 2012-2013 van de Stichting MSS (Marshall Smith Syndrome) Research Foundation. Het beleid is vormgegeven in vier hoofdthema

Nadere informatie

VEERTIG JAAR CONTACT. Meerjaren Beleidsplan Vereniging van Ouders van Couveusekinderen

VEERTIG JAAR CONTACT. Meerjaren Beleidsplan Vereniging van Ouders van Couveusekinderen VEERTIG JAAR CONTACT Meerjaren Beleidsplan 2018-2020 Vereniging van Ouders van Couveusekinderen Inleiding In 2019 bestaat de VOC 40 jaar. Dit gaan we vieren! In dit jaar zetten we de activiteiten van de

Nadere informatie

Thematische behoeftepeiling. Uitkomsten en conclusies van een brede enquête onder patiëntenorganisaties

Thematische behoeftepeiling. Uitkomsten en conclusies van een brede enquête onder patiëntenorganisaties Thematische behoeftepeiling Uitkomsten en conclusies van een brede enquête onder patiëntenorganisaties Inleiding In de komende jaren ontwikkelt de VSOP toerustende activiteiten voor patiëntenorganisaties

Nadere informatie

JAARVERSLAG Debra Nederland Postbus AB Tiel

JAARVERSLAG Debra Nederland Postbus AB Tiel JAARVERSLAG 2017 Debra Nederland Postbus 91 4000AB Tiel info@debra.nl www.debra-nederland.nl 1 Inhoud 1. Algemene informatie... 3 1.0 Doelstelling... 3 1.1 Structuur... 3 2. Lotgenotencontact... 5 2.0

Nadere informatie

Beleidsdocument 2010 2014. voor de ITP Patiëntenvereniging Nederland (Immuun Trombocytopenie)

Beleidsdocument 2010 2014. voor de ITP Patiëntenvereniging Nederland (Immuun Trombocytopenie) ITP Patiëntenvereniging Nederland Beleidsdocument 2010 t/m 2014 Beleidsdocument 2010 2014 voor de ITP Patiëntenvereniging Nederland (Immuun Trombocytopenie) Colofon ITP Patiëntenvereniging Nederland Adres:

Nadere informatie

PGO Monitor 2010. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten

PGO Monitor 2010. Factsheet. Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PGO Monitor 2010 Factsheet Organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten PGO Monitor 2010 Voorwoord De samenleving investeert in organisaties van patiënten, gehandicapten en ggz-cliënten door

Nadere informatie

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling

Beleidsplan 2015-2016. Beschermende Woonvorm De Reling Beleidsplan 2015-2016 Beschermende Woonvorm De Reling Inhoudsopgave Voorwoord... 4 1. De organisatie... 4 1.1. Missie en Visie... 4 1.2. Raad van Bestuur... 4 1.3. Raad van Toezicht... 5 1.4. Vergadercyclus...

Nadere informatie

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet

Jaarverslag Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Jaarverslag 2012 Nederlands Lymfoedeem Netwerk NLNet Inleiding Met dit jaarverslag biedt het bestuur van NLNet de donateurs, financiers en andere geïnteresseerden inzage in beleid en uitvoering in 2012

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

BELEIDSPLAN STSN. (versie augustus 2013)

BELEIDSPLAN STSN. (versie augustus 2013) BELEIDSPLAN STSN (versie augustus 2013) De Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland De Stichting Tubereuze Sclerosis Nederland (STSN) is een landelijke, internationaal samenwerkende organisatie van mensen

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

www.adfstichting.nl Algemene sponsoring.

www.adfstichting.nl Algemene sponsoring. Angst, Dwang en Fobie Stichting De ADF stichting is een landelijke patiëntenvereniging die zich inzet voor mensen met angst- en dwangklachten. www.adfstichting.nl Algemene sponsoring. Bedrag excl. BTW

Nadere informatie

Checklijsten Stappenplan Brandveiligheidsanalyse borging

Checklijsten Stappenplan Brandveiligheidsanalyse borging Checklijsten Stappenplan Brandveiligheidsanalyse borging Het borgen van de brandveiligheidsanalyse is een actie die minimaal eenmaal per jaar moet terugkeren. Het doel van deze borging is dat de reeds

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING Dwarslaesie Organisatie Nederland Begroting 2015 Rekening 2013 Begroting 2014 LOTGENOTENCONTACT Regiocoördinatie Reis-, verblijf en overlegkosten - 2.175 3.750 Algemene Leden- en platform vergaderingen

Nadere informatie

ONTWERP BELEIDSPLAN ICP 2014 2019

ONTWERP BELEIDSPLAN ICP 2014 2019 ONTWERP BELEIDSPLAN ICP 2014 2019 1. Inleiding De Interstitiële Cystitis Patiëntenvereniging (ICP) is een patiëntenorganisatie die bestaat uit vrijwilligers die vanuit hun betrokkenheid en ervaringsdeskundigheid

Nadere informatie

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek

Inhoud. Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact Op het gebied van voorlichting Op het gebied van stimuleren van onderzoek 1 Inhoud Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten Op het gebied van lotgenotencontact

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter 1 Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Tevredenheidsonderzoek achterban Stichting Olijf

Tevredenheidsonderzoek achterban Stichting Olijf achterban Stichting Olijf Mei 2018 244405243 Sabine Hooijmans Suzanne Plantinga Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Belangrijkste conclusies 5 3 Reputatie van Stichting Olijf en tevredenheid over generieke diensten

Nadere informatie

Beleidsplan De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van én voor mensen met een depressie en hun naasten.

Beleidsplan De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van én voor mensen met een depressie en hun naasten. Beleidsplan 2017 2019 De landelijke Depressie Vereniging is dé patiëntenvereniging van én voor mensen met een depressie en hun naasten. 1. De vereniging De Depressie Vereniging is erkend door het Ministerie

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013. Debra Nederland Postbus 91 3980 CB Bunnik info@debra.nl

JAARVERSLAG 2013. Debra Nederland Postbus 91 3980 CB Bunnik info@debra.nl JAARVERSLAG 2013 Debra Nederland Postbus 91 3980 CB Bunnik info@debra.nl www. Debra. NL. 1 Jaarverslag 2013 1. Algemene informatie 1.0 Doelstelling 1.1 Structuur 1.1.1 Dagelijks Bestuur; 1.1.2 Algemeen

Nadere informatie

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE BELEIDSPLAN 2010-2013

NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE BELEIDSPLAN 2010-2013 NEDERLANDSE VERENIGING VOOR NARCOLEPSIE BELEIDSPLAN 2010-2013 Inhoudsopgave 1. Inleidining blz. 2 2. Missie blz. 2 3. Beleid blz. 2 4. Beleidsuitvoering blz. 5 5. Meetpunten blz. 7 6. Verantwoording blz.

Nadere informatie

Alzheimer Nederland en sociale media

Alzheimer Nederland en sociale media Alzheimer Nederland en sociale media Het gebruik van sociale netwerksites heeft de afgelopen jaren een stevige vlucht genomen. Bijna iedere Nederlander die online actief is, is verbonden aan één of meer

Nadere informatie

Overzicht van organisaties die door GlaxoSmithKline in 2010 financieel zijn ondersteund.

Overzicht van organisaties die door GlaxoSmithKline in 2010 financieel zijn ondersteund. Overzicht van organisaties die door GlaxoSmithKline in 2010 financieel zijn ondersteund. Klik per organisatie voor meer details over de gesponsorde projecten. 1. Astma Fonds 2. Borstkankervereniging Nederland

Nadere informatie

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016

Actueel beleidsplan. Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut 2014-2016 Stichting Vrienden van het Hubrecht Instituut Actueel beleidsplan Stichting Vrienden van Hubrecht Instituut E vrienden@hubrecht.eu 2014-2016 1.1 Inleiding Naar aanleiding van het uitgevoerde onderzoek

Nadere informatie

Activiteitenplan Alopecia Vereniging 2017

Activiteitenplan Alopecia Vereniging 2017 Activiteitenplan Alopecia Vereniging 2017 Algemene informatie De Alopecia Vereniging is een patiëntenorganisatie en behartigt de belangen van alle mensen met elke vorm van haarverlies. Alopecia betekent

Nadere informatie

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL

Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL Beleidsplan STICHTING OVERDRUKSYNDROOM NL 1. 2018 2021 1.1 Referentie: 2018-2021 Datum: 13-05-2019 Status: Definitief Auteur: Voorzitter Stichting OverdrukSyndroom.NL 0 Inleiding Stichting Overdruk Syndroom

Nadere informatie

Dementievriendelijke gemeenschap. Iedereen kan een steentje bijdragen. Herman Post Jasper Kimenai Alzheimer Nederland

Dementievriendelijke gemeenschap. Iedereen kan een steentje bijdragen. Herman Post Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Dementievriendelijke gemeenschap Iedereen kan een steentje bijdragen Herman Post Jasper Kimenai Alzheimer Nederland Programma 1. Wensen en behoeften 2. Dementievriendelijk Nederland 3. Programma dementievrienden

Nadere informatie

VERANDERING. Beleidsplan Vereniging van Ouders van Couveusekinderen

VERANDERING. Beleidsplan Vereniging van Ouders van Couveusekinderen VERANDERING Beleidsplan 2017 Vereniging van Ouders van Couveusekinderen Inleiding 2017 staat voor de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen in het teken van verandering. Door veranderende subsidievoorwaarden

Nadere informatie

Privacy Reglement NOMAC PRIVACYREGLEMENT Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs

Privacy Reglement NOMAC PRIVACYREGLEMENT Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs Privacy Reglement NOMAC PRIVACYREGLEMENT Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs Het bestuur van de Nederlandse Organisatie Model Auto Clubs acht het, gelet op de aan de orde zijnde grondrechten en wettelijke

Nadere informatie

Invulling subsidiekader pg-organisaties per

Invulling subsidiekader pg-organisaties per Invulling subsidiekader pg-organisaties per 2019 Achtergrond nieuw beleidskader Evaluatie beleidskader subsidiering patiënten- en gehandicaptenorganisaties door Ecorys. Redelijk doelmatig en doeltreffend

Nadere informatie

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren

Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting ter bevordering van het onderwijs aan Hoogbegaafde kinderen en jongeren Stichting Secundum www.secundum.nl info@secundum.nl Postadres: Secundum Postbus 2311 2002 CH Haarlem 1 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

BELEIDSPLAN

BELEIDSPLAN BELEIDSPLAN 2016-2019 0 Inhoudsopgave: Inleiding 2 1. Visie 3 2. Kernwaarden en Huishoudelijk reglement 3 3. Doelstelling 3 4. Beleidsplan 2016-2019 4 5. Vrijwilligersbeleid 4 6. PR en Fondsenwerving 5

Nadere informatie

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking

Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Overwegingen voor deelname aan netwerk / samenwerking Mede als gevolg van hervormingen en kostenbesparingen in de zorg ontstaan in toenemende mate mono- en multidisciplinaire netwerken en samenwerkingsverbanden.

Nadere informatie

Communicatieplan FICE NL

Communicatieplan FICE NL Communicatieplan FICE NL In dit communicatieplan wordt voor verschillende doelgroepen de doelen, middelen en communicatiemomenten besproken. In de communicatie zijn de volgende doelgroepen te onderscheiden:

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Raff

Beleidsplan Stichting Raff Beleidsplan Stichting Raff Inhoudsopgave: Inleiding Pag. 3 Termijn van het beleidsplan Pag. 3 Missie, visie en strategie Pag. 3 Doelstelling Pag. 4 Strategie Pag. 4 Huidige situatie Pag. 4 Activiteiten

Nadere informatie

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid Toelichting Duurzame Inzetbaarheid In deze toelichting leest u meer over de aanvraagprocedure van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid. Ook leest u hierin wat wij van u verwachten en wat u van het

Nadere informatie

Communicatieplan CO 2 -reductie

Communicatieplan CO 2 -reductie Communicatieplan CO 2 -reductie VAN DE BULT G.W.W. B.V. Heerhugowaard, april 2017 Auteur(s): T.X. pouwels Geaccordeerd door: T.X. Pouwels Pagina 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 1.1 Over dit communicatieplan

Nadere informatie

Activiteitenagenda 2018

Activiteitenagenda 2018 en op het terrein van lotgenotencontact/onderlinge steun L001 L002 L003 L004 L005 Jaarlijkse ALV en lotgenote otgenotendag ndag Het bijeenbrengen van de leden op de jaarlijkse ALV en lotgenotendag waarin

Nadere informatie

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING 2016

Dwarslaesie Organisatie Nederland BEGROTING 2016 Begroting 2016 Begroting 2015 Rekening 2014 LOTGENOTENCONTACT Regiocoördinatie Reis, verblijf en overlegkosten 1.804 Algemene Leden en platform vergaderingen 1.073 2.877 Training en professionele ondersteuning

Nadere informatie

Activiteitenplan bij Instellingssubsidie Fonds PGO 2019 en uitbesteden backoffice IC Connect

Activiteitenplan bij Instellingssubsidie Fonds PGO 2019 en uitbesteden backoffice IC Connect Activiteitenplan bij Instellingssubsidie Fonds PGO 2019 en uitbesteden backoffice 2019 IC Connect Patiëntenorganisatie voor (ex-)ic-patiënten en hun naasten, onderdeel van Stichting Family and patient

Nadere informatie

Werken met Commissies, ADCA vereniging Nederland

Werken met Commissies, ADCA vereniging Nederland Werken met Commissies, ADCA vereniging Nederland Inleiding Het bestuur regelt de dagelijkse gang van zaken en bereidt activiteiten voor. Omdat het bestuur niet alles zelf kan organiseren willen wij graag

Nadere informatie

Stichting Vitality Inside gebruikt de gegevens van haar relaties op de volgende wijze:

Stichting Vitality Inside gebruikt de gegevens van haar relaties op de volgende wijze: Dit is de privacyverklaring van Stichting Vitality Inside. Deze verklaring is van toepassing op de verwerking van (1) door gasten, donateurs en andere relaties verstrekte persoonlijk informatie, (2) van

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid

Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid Aanvraag projectsubsidie sport, cultuur en preventie volksgezondheid Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer

Nadere informatie

Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP)

Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP) Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP) Familiaire Adenomateuze Polyposis: wat nu? U bent zelf, of in uw naaste omgeving geconfronteerd met Familiaire Adenomateuze Polyposis (FAP), ook wel polyposis genoemd.

Nadere informatie

Aanvraag projectsubsidie Maatschappelijke initiatieven

Aanvraag projectsubsidie Maatschappelijke initiatieven Aanvraag projectsubsidie Maatschappelijke initiatieven Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer (IBAN)

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip

Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip Beleidsplan Stichting The Dutch Tulip 2018-2019 Stichting The Dutch Tulip Kanaalweg 33 2903 LR Capelle a/d IJssel www.thedutchtulip.nl Inschrijvingsnummer KvK: 6609346 Inhoudsopgave Voorwoord 3 De organisatie

Nadere informatie

Freya Beleidsplan 2015-2018

Freya Beleidsplan 2015-2018 Freya Beleidsplan 2015-2018 Freya is de enige landelijk werkende patiëntenorganisatie in Nederland op het gebied van vruchtbaarheidsproblemen. We hebben een grote achterban van mensen met vruchtbaarheidsproblemen,

Nadere informatie

MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016

MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016 MaculaVereniging Utrecht Jaarrekening 2016 Culemborg, 14 februari 2017 Rapport betreffende de jaarrekening 2016 INHOUDSOPGAVE Pag. Voorwoord 1. JAARREKENING 2016 Samenstellingsverklaring 2. Balans per

Nadere informatie

Stichting BEKKENBODEM4ALL ( B4A )

Stichting BEKKENBODEM4ALL ( B4A ) Stichting BEKKENBODEM4ALL ( B4A ) BELEIDSPLAN 2017 2020 1. Inleiding Eén miljoen Nederlanders hebben last van bekkenbodemproblemen, zowel jong als oud, vrouw en man en kinderen. Bekkenbodemklachten kunnen

Nadere informatie

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020)

Toelichting Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) Toelichting Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) In deze toelichting leest u meer over de aanvraagprocedure van de ESF-subsidie voor Duurzame Inzetbaarheid. Ook leest u hierin wat wij van u verwachten

Nadere informatie

BEGROTING 2014 NEDERLANDSE VERENIGING VAN HEMOFILIEPATIENTEN

BEGROTING 2014 NEDERLANDSE VERENIGING VAN HEMOFILIEPATIENTEN BEGROTING 2014 NEDERLANDSE VERENIGING VAN HEMOFILIEPATIENTEN POSTBUS 1188 3860 BD NIJKERK INHOUDSOPGAVE Omschrijving blz. BEGROTING 1. Ondertekening begroting over 2014 3 2. Begroting over 2014 4 3. Toelichting

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Debra Nederland Postbus 91 3980 CB Bunnik info@debra.nl

JAARVERSLAG 2014. Debra Nederland Postbus 91 3980 CB Bunnik info@debra.nl JAARVERSLAG 2014 Debra Nederland Postbus 91 3980 CB Bunnik info@debra.nl www. Debra. NL. 1 Jaarverslag 2014 1. Algemene informatie 1.0 Doelstelling 1.1 Structuur Dagelijks Bestuur; Algemeen Bestuur Algemene

Nadere informatie

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014

STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 STICHTING DAPPER KIND BELEIDSPLAN 2013/2014 Dapper Dagboek Dapper Dagboek INHOUDSOPGAVE Beleidsplan Jouw Dagboek, jouw verhaal Organisatie Ziekenhuizen Vrijwilligers Acties Financiën Communicatie Eindwoord

Nadere informatie

Meerjarenbeleidsplan Hematon

Meerjarenbeleidsplan Hematon Meerjarenbeleidsplan Hematon 2015 2020 Publieksversie Hematon bestaat sinds 2012, na de fusie van vier kankerpatiëntenorganisaties. De startperiode was, zoals bij alle organisaties, er een van leren, vallen

Nadere informatie

bedreigingen van de Fietsersbond afdeling Haagse regio

bedreigingen van de Fietsersbond afdeling Haagse regio 1 De sterke en zwakke punten, kansen en bedreigingen van de Fietsersbond afdeling Haagse regio Aan de hand van de enquête, die eind 2015 is gehouden onder Fietsersbondleden van de afdeling Haagse regio,

Nadere informatie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie

Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvraag kerngebonden projectsubsidie Aanvrager (organisatie) Naam organisatie : Contactpersoon : Postadres : Postcode en plaats : Telefoonnummer : E-mailadres : Bankrekeningnummer (IBAN) : Tenaamstelling

Nadere informatie

ACTIVITEITENPLAN 2018 WHIPLASH STICHTING NEDERLAND

ACTIVITEITENPLAN 2018 WHIPLASH STICHTING NEDERLAND ACTIVITEITENPLAN 2018 WHIPLASH STICHTING NEDERLAND ACTIVITEITEN 1. Lotgenotencontact 1.1. Werkgroep hulp- en dienstverlening De werkgroep hulp- en dienstverlening bestaat uit contactpersonen van de telefonische

Nadere informatie

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor het jaar 2017

BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11. Voor het jaar 2017 BELEIDSPLAN Stichting Steun 22Q11 Voor het jaar 2017 INLEIDING: De stichting is notarieel opgericht op 3 juli 2014 door ouders van kinderen met het 22q11.2 VCFS deletiesyndroom. Sinds 1-1-2016 hebben we

Nadere informatie

Ac t i vi t e i t e n ve r s l a g

Ac t i vi t e i t e n ve r s l a g Ac t i vi t e i t e n ve r s l a g 2015 Nederlandse Klinefelter Vereniging Voor een beter leven met het Klinefeltersyndroom De Nederlandse Klinefelter Vereniging behartigt de belangen van jongens en mannen

Nadere informatie

Jaarplan 2019 plusminus

Jaarplan 2019 plusminus 1 Jaarplan 2019 plusminus 1.0 Inleiding Plusminus is een onafhankelijke en actieve vereniging die zich op een breed gebied inzet voor mensen met een bipolaire stoornis zodat zij een zo goed mogelijk leven

Nadere informatie

Privacyverklaring. Waarom we gegevens nodig hebben

Privacyverklaring. Waarom we gegevens nodig hebben Privacyverklaring gaat zorgvuldig met uw gegevens om. Niet alleen vanwege de eisen die de wet stelt, maar vooral omdat wij het belangrijk vinden uw privacy te waarborgen. Op deze pagina laten we u weten

Nadere informatie

Werkwijze bij het verzorgen van een voorlichting

Werkwijze bij het verzorgen van een voorlichting Werkwijze bij het verzorgen van een voorlichting 27 februari 2012 Toelichting: NFK biedt op dit moment 2 voorlichtingen aan: 1. Kanker en vermoeidheid 2. Werk en re-integratie bij kanker De voorlichting

Nadere informatie

Werkplan Stedenlink 2008

Werkplan Stedenlink 2008 Werkplan Stedenlink 2008 1- VERGADERINGEN ALGEMEEN BESTUUR 2- INHOUD Vaststellen strategie op hoofdlijnen Vaststellen werkplan, begroting Vaststellen jaarverslag, rekening Overige punten 3- RESULTAAT Bestuursleden

Nadere informatie

Privacyverklaring. Algemeen. Verwerkingsverantwoordelijke en communicatie

Privacyverklaring. Algemeen. Verwerkingsverantwoordelijke en communicatie Privacyverklaring Algemeen BIJ Advocaten respecteert uw persoonsgegevens en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die aan ons wordt verstrekt of anderszins verkrijgen vertrouwelijk wordt behandeld.

Nadere informatie

Hidradenitis Patiënten Vereniging

Hidradenitis Patiënten Vereniging Hidradenitis Patiënten Vereniging JAARREKENING 2016 Utrecht, mei 2017 Postadres: Postbus 164 3430 AD Nieuwegein Telefoon: +316 2547 4571 INHOUDSOPGAVE pagina Balans per 31 december 2016 3 Toelichting op

Nadere informatie

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter

Inhoud. Voorwoord van de voorzitter Inhoud Voorwoord van de voorzitter Stichting Emetofobie in het kort Wie zijn we? Hoe zijn we ontstaan? Wat willen we bereiken? Wat doen we? Hoe betalen we het? Waarom geen CBF-keurmerk? Beleid en resultaten

Nadere informatie

Beleidsplan 2014 Inleiding Doel

Beleidsplan 2014 Inleiding Doel Beleidsplan 2014 Inleiding Sarcoïdose is de moderne benaming voor de ziekte van Besnier-Boeck-Schaumann. Het woord sarcoïdose is afgeleid van het Griekse woord sarkoodis wat letterlijk vleesachtige ophopingen

Nadere informatie

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN

MEDEWERKER ACTIES EN EVENEMENTEN Waarvoor ben ik aangenomen? (Doel) Het organiseren en uitvoeren van acties en evenementen en het bieden van administratieve en organisatorische ondersteuning. Welke positie neem ik in de organisatie in?

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN PATIËNTEN PLATFORM COMPLEMENTAIRE GEZONDHEIDSZORG (PPCG)

MEERJARENBELEIDSPLAN PATIËNTEN PLATFORM COMPLEMENTAIRE GEZONDHEIDSZORG (PPCG) MEERJARENBELEIDSPLAN 2013-2016 PATIËNTEN PLATFORM COMPLEMENTAIRE GEZONDHEIDSZORG (PPCG) 13 december 2012 Inleiding Het Patiënten Platform Complementaire is een Stichting waarin een aantal patiëntenorganisaties

Nadere informatie

Jaarrekening. St. AA & PNH Contactgroep

Jaarrekening. St. AA & PNH Contactgroep Jaarrekening 2012 St. AA & PNH Contactgroep Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 1.1 Doelstelling... 3 1.2 Inschrijving Kamer van Koophandel... 3 1.3 Vergelijkende cijfers... 3 2 Financiële positie... 4 2.1 Analyse:...

Nadere informatie