Informatie LAPL / PPL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie LAPL / PPL"

Transcriptie

1 ATO (Approved Training Organisation) Vliegschool Breda Aviation, gevestigd op Breda International Airport, is een ATO. Dat wil zeggen dat onze organisatie voldoet aan de nieuwste regelgeving van de Europese Unie en gekwalificeerd is voor de uitvoering van privé- en beroepsopleidingen en daarmee samenhangende bevoegdverklaringen. Wat is het verschil tussen LAPL en PPL LAPL is de afkorting van Light Aircraft Pilot Licence. Met dit brevet bent u bevoegd om in heel Europa te vliegen op Europees geregistreerde vliegtuigen. Om het LAPL te behalen, dient u minimaal 30 vlieguren te maken met en onder toezicht van een bevoegd instructeur bij een ATO. PPL is de afkorting van Private Pilot Licence. Met dit brevet bent u tevens bevoegd om in heel Europa te vliegen en u kunt wereldwijd een gelijkstelling voor elk willekeurig land aanvragen. Om het PPL te behalen, dient u minimaal 45 vlieguren te maken met en onder toezicht van een bevoegd instructeur bij een ATO. LAPL Duur ongeveer 1 1½ jaar Vliegen met maximaal 4 personen Maximum gewicht vliegtuig kg Na behalen brevet, 10 uur PIC (solovliegen) voordat passagiers mee mogen Geen nachtvliegen mogelijk zonder extra training PPL Duur ongeveer 1-2 jaar Geen maximum aantal passagiers Maximum gewicht vliegtuig kg Na behalen brevet mag men gelijk passagiers meenemen Night Rating behalen mogelijk Vooropleiding U heeft geen specifieke vooropleiding nodig om te leren vliegen. Wel moet u tenminste 16 jaar oud zijn om solo te mogen vliegen en minimaal 17 jaar zijn om praktijkexamen te kunnen doen. Ook dient u vliegmedisch goedgekeurd te zijn. Medische keuring Reeds in het begin van de opleiding adviseren wij u een vliegmedische keuring te ondergaan. Wij werken samen met AEC Medicals, tevens gevestigd op Breda Airport. Als leerling van Vliegschool Breda Aviation ontvangt u daar een korting. Introductiepakket Al onze leerlingen starten met een introductiepakket van 5 vlieglessen van ieder 50 minuten. Hierbij krijgt men tevens een logboek en een deel van het praktijkboek. De kosten van dit introductiepakket bedragen 995,-.

2 Inschrijven Is het introductiepakket u bevallen en besluit u door te gaan met de opleiding, schrijven wij u officieel in als leerlingvlieger. Het inschrijfgeld bedraagt 105,- en hierdoor bent u gedurende uw gehele opleiding automatisch teamlid waardoor u recht heeft op 10% korting op vliegtuighuur, instructie en vliegbenodigdheden. Tevens bent u als leerlingvlieger verzekerd. Theorieopleiding De theorieopleiding voor zowel LAPL als PLL bevat de volgende vakken: 1. Air Law 2. Aircraft General Knowledge 3. Flight Planning and Monitoring / Navigation 4. Principles of Flight / Mass & Balance / Performance 5. Meteorology 6. Human Performance and Limitations 7. Communications Klassikale cursus Bij aanvang van een nieuw vak kunt u instromen in de klassikale theoriecursus. De lessen vinden plaats op dinsdagavond van uur. De planning kunt u opvragen bij de balie van Breda Aviation. Ook zijn hier alle studiematerialen verkrijgbaar. Tijdens uw klassikale opleiding kunt u gebruik maken van onze speciale theoriesite met oefenvragen ter ondersteuning van uw opleiding. Zelfstudie U kunt er ook voor kiezen om de theorie zelf te bestuderen. Dit vergt een zekere mate van discipline en studievaardigheid. U bestudeert de kennis via de beschikbare boeken en gebruikt de theoriesite als aanvulling. Als u denkt een vak voldoende te beheersen, dan maakt u op de locatie van Breda Aviation de Progress Testen. Bij een voldoende score, mag u zich inschrijven voor het examen. Distance learning Kiest u liever voor een Engelstalige opleiding met Engelstalige examens? Dan kunt u zich inschrijven voor het Integrated Learning System van Orbit Groundschool met een professioneel online systeem (middels internet). Ook kunt u de gehele training offline volgen middels een ipad applicatie met studieboeken en presentaties. Theorie examens De examens worden gecoördineerd door CCV, een divisie van CBR. Als u zich inschrijft voor de theorieopleiding ontvangt u tevens van ons een aanmeldingsformulier van CCV. Als u de Progress Testen met goed gevolg heeft afgerond, kunt u zich inschrijven voor de examens via de site van CBR. Na een goedkeuring van ons, als gecertificeerde opleidingsinstantie, kunt u aan de examens deelnemen.

3 Praktijkopleiding Met de praktijklessen kunt u starten op elk gewenst moment. Wij vliegen 7 dagen per week van uur tot E.O.D. (End Of Daylight) en tijdens de zomertijd tot uur. Een les begint met een korte briefing vooraf, daarna vliegt u minuten en na afloop evalueert de instructeur de les nog eens met u. De lessen vinden plaats in een Aquila, een modern 2-persoons lesvliegtuig met glass cockpit. Praktijkexamen Wanneer u klaar bent voor uw praktijkexamen zullen wij dit in overleg met u inplannen. Omdat wij een ATO zijn, mogen wij de examinatoren zelf indelen. Een examen bestaat uit een deel theorie (over de praktijk) en een deel praktijkvliegen. Radio Telefonie Praktijk (RT) Het volgen van de Radio Telefonie (RT) cursus geschiedt via Distance Learning en wordt gegeven door ATC-Comm. U kunt zich hiervoor bij onze balie aanmelden. Het enige wat u nodig heeft, is een PC met internet en een headset. U logt op een afgesproken tijd in en op deze wijze volgt u de lessen. Ook het examen vindt op deze manier plaats. Het is raadzaam het theorievak Communications te hebben behaald voordat u aan de praktijkcursus begint. LPE Voordat u een vliegbrevet kunt aanvragen dient u een Language Proficiency Exam (LPE) af te leggen. Het is aan te bevelen dit pas te doen nadat u de Radio Telefonie praktijkcursus gevolgd heeft. Kosten De kosten van de opleiding zijn afhankelijk van diverse factoren zoals aanleg, inzet, beschikbare tijd enz. De één slaagt gelijk voor alle theorievakken, de ander heeft wat langer nodig. Ook het aantal praktijklessen varieert per persoon. Het is dus moeilijk om een exact totaalbedrag te bepalen. Wel hebben wij een inschatting voor u gemaakt. LAPL : Vanaf ,- PPL : Vanaf ,- U heeft uw brevet U kunt nu, geheel zelfstandig, met of zonder passagiers vluchten gaan maken. U kunt bij ons terecht voor het huren van diverse vliegtuigen, vervolgopleidingen, toertochten en aanvullende cursussen. Geldigheid van uw brevet Uw vliegbrevet is levenslang geldig. Op het brevet staat een bevoegdverklaring Single Engine Piston (SEP) vermeld, deze is 2 jaar geldig. Uw SEP kunt u middels een trainingsvlucht van 1 uur met een bevoegd instructeur verlengen. De wettelijke eis is, dat men in het laatste jaar 12 uur vliegt incl. de trainingsvlucht.

4 Waarom kiezen voor vliegschool Breda Aviation? Wij hebben de voordelen hieronder kort voor u uiteengezet: ATO Bij Breda Aviation wordt u volgens een kwaliteitsborgingssysteem opgeleid. De ATO beschikt over gemotiveerde en ervaren instructeurs die u graag naar uw einddoel begeleiden: Zelf vliegen! Professioneel en gezellig De vliegschool is 7 dagen per week geopend en er is dus altijd iemand aanwezig om u van dienst te zijn. U kunt met uw vragen terecht bij één van onze baliedames of bij een deskundige vlieginstructeur. Ondanks dat wij een ATO zijn, blijven we toch een laagdrempelige, gezellige vliegschool. We kennen al onze klanten bij naam en we maken graag tijd voor u. Ervaren instructeursteam Het instructeursteam van Breda Aviation dat zorgdraagt voor de LAPL/PPL-opleiding, bestaat uit een kleine groep zeer gemotiveerde mensen die allen veel vliegervaring met zich meebrengen, zowel privé- als beroepsmatig (6.000 tot uur). Zij hebben een grote liefde voor het vak en zetten zich volledig in voor uw opleiding zodat u kunt zeggen: I am ready for take off. Moderne vloot Breda Aviation beschikt over een vernieuwende vloot met moderne, efficiënte lesvliegtuigen (type Aquila) allen uitgerust met een glass cockpit. Daarnaast kunt u na uw opleiding gaan vliegen op een hypermoderne 4-persoons Tecnam of een Cirrus SR22 waarmee u zich snel en comfortabel naar een buitenlandse bestemming kunt begeven. Financieel U kunt de betaling van uw opleiding nagenoeg geheel zelf plannen. De theorie betaalt u vooraf, de praktijklessen betaalt u per les achteraf. Op deze wijze kunt u uw opleidingkosten spreiden over de tijd die u wenst. U hoeft dus, alvorens aan de opleiding te beginnen, geen hoog bedrag in te leggen. Flexibiliteit De planning van de praktijklessen kan geheel naar uw voorkeur en wensen worden ingeroosterd. Ook de intensiteit van de lessen is door u zelf te bepalen, een en ander natuurlijk in een werkbaar concept en in overleg met uw instructeur.

5 Overweegt u om te beginnen met de LAPL of PPL opleiding, start dan met een introductiepakket zodat u de sfeer van de vliegschool kunt proeven en kunt ervaren of deze hobby echt bij u past. Als u na afronding van het introductiepakket bent besmet met het vliegvirus en besloten hebt om door te gaan met de opleiding, gaan wij samen met u een trainingsplan opstellen. Heeft u nog vragen, aarzel dan niet bel, mail of bezoek ons via: Breda Aviation Breda International Airport Bredasebaan RZ Bosschenhoofd Tel. nr.: (0165) info@breda-aviation.nl

PPL of LAPL vliegopleiding Uw droom wordt werkelijkheid

PPL of LAPL vliegopleiding Uw droom wordt werkelijkheid PPL of LAPL vliegopleiding Uw droom wordt werkelijkheid Vliegen is voor velen nog steeds een droom; echter wordt deze droom voor steeds meer mensen werkelijkheid. Ook u heeft, door het aanvragen van informatie

Nadere informatie

AEROCLUB MARITIME VLIEGSCHOOL

AEROCLUB MARITIME VLIEGSCHOOL AEROCLUB MARITIME VLIEGSCHOOL Infopakket voor de vliegopleiding, lidmaatschap en verhuur toestellen bij Aeroclub Maritime. Infopakket van Aeroclub Maritime Vliegopleiding, lidmaatschap, verhuur toestellen.

Nadere informatie

introductie AEroclub ZEElAnd

introductie AEroclub ZEElAnd introductie AEroclub ZEElAnd Ik heb AltIjd Al ZElf willen leren vliegen! Dat is één van de meest gehoorde redenen om vliegles te gaan nemen. Vroeger had ik er geen geld voor, daarna had ik er geen tijd

Nadere informatie

De theorielessen beginnen jaarlijks begin september en u kunt tussentijds instappen.

De theorielessen beginnen jaarlijks begin september en u kunt tussentijds instappen. Geachte heer, mevrouw, Hartelijk dank voor uw interesse in ons vliegcentrum en in de vliegopleidingen in het bijzonder. Vliegcentrum Lelystad leidt vliegers op voor het micro light- en het sportvliegbrevet.

Nadere informatie

Wij bieden u de mogelijkheid om vliegtuigen te huren en, als u nog geen brevet heeft, de noodzakelijke brevetten te behalen.

Wij bieden u de mogelijkheid om vliegtuigen te huren en, als u nog geen brevet heeft, de noodzakelijke brevetten te behalen. AERO CLUB HILVERSUM AMSTERDAM Opgericht op 6 december 1946 Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt de informatie map van de Aeroclub Hilversum Amsterdam. Wij bieden u de mogelijkheid om vliegtuigen te huren

Nadere informatie

Belangrijke weetjes over de opleiding tot privaat piloot

Belangrijke weetjes over de opleiding tot privaat piloot Vliegen is een droom. Maar beginnen aan een vliegopleiding is ook een belangrijke beslissing voor jou en je gezin. Luchtvaart is een materie waarop meerdere reglementeringen van toepassing zijn. Met dit

Nadere informatie

introductie AEroclub ZEElAnd

introductie AEroclub ZEElAnd introductie AEroclub Zeeland Ik heb altijd al zelf willen leren vliegen! Dat is één van de meest gehoorde redenen om vliegles te gaan nemen. Vroeger had ik er geen geld voor, daarna had ik er geen tijd

Nadere informatie

Wat kost een vliegbrevet?

Wat kost een vliegbrevet? Wat kost een vliegbrevet? Deze vraag krijg ik vaak voorgelegd. Als ik dan met een grove inschatting van de kosten kom wordt er (uiteraard) via Google een vergelijk gemaakt met andere, al dan niet buitenlandse,

Nadere informatie

Jaarplanning Luchtvaartexamens 2012

Jaarplanning Luchtvaartexamens 2012 Jaarplanning Luchtvaartexamens 2012 Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Beroepsvliegers...4 2.1 Examenweken en sluitingsdata...4 2.2 Examenlocaties...4 2.3 Examenrooster voor de brevetsoorten ATPL, CPL,

Nadere informatie

C U R S U S I N F O R M A T I E

C U R S U S I N F O R M A T I E C U R S U S I N F O R M A T I E Theoriecursus PPL(A) 2017 2018 Volgens PART-FCL (LAPL) D W A R F V L I E G S C H O O L INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 HET PPL(A) THEORIECERTIFICAAT... 3 3 THEORIELESSEN...

Nadere informatie

Voor u ligt de informatie map van de Aeroclub Hilversum Amsterdam.

Voor u ligt de informatie map van de Aeroclub Hilversum Amsterdam. AERO CLUB HILVERSUM AMSTERDAM Opgericht op 6 december 1946 Geachte heer, mevrouw, Voor u ligt de informatie map van de Aeroclub Hilversum Amsterdam. Wij bieden u de mogelijkheid om vliegtuigen te huren

Nadere informatie

C U R S U S I N F O R M A T I E

C U R S U S I N F O R M A T I E C U R S U S I N F O R M A T I E Theoriecursus PPL(A) 2015 2016 Volgens PART-FCL (LAPL) D W A R F V L I E G S C H O O L INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 2 2 HET PPL(A) THEORIECERTIFICAAT... 3 3 THEORIELESSEN...

Nadere informatie

the right way to the left seat

the right way to the left seat the right way to the left seat PILOOT WORDEN >> WAAR MOET IK AAN VOLDOEN? >> DE SELECTIEPROCEDURE Piloot worden Heb je altijd al willen vliegen? Gedroomd over een wereldbaan in de wolken? Kies dan voor

Nadere informatie

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41

Vliegclub Hoevenen. Gelegen aan de Dijkstraat. B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Vliegclub Hoevenen Gelegen aan de Dijkstraat B-2940 Hoevenen TEL:03/605.74.41 Website: www.ebhn.be Welkom op EBHN EBHN staat voor EuropeBelgiumHoeveneN. Het vliegveld Hoevenen, met een oppervlakte van

Nadere informatie

Voorbeeldvragen PPL, LAPL, RT

Voorbeeldvragen PPL, LAPL, RT Voorbeeldvragen PPL, LAPL, RT 1 Air Law In welk van onderstaande gevallen dient een leerling-vlieger vliegmedisch te zijn goedgekeurd? A) Als hij solo gaat vliegen. B) Als hij overland gaat vliegen met

Nadere informatie

Studiegids PPL opleiding

Studiegids PPL opleiding Studiegids PPL opleiding MATC (Mission Aviation Training Centre) De Zanden 57B 7395 PA Teuge 055-785 04 07 (do-za) Disclaimer: Deze studiegids bevat regels en procedures voor de opleiding voor het Private

Nadere informatie

Rijbewijs C1.

Rijbewijs C1. Rijbewijs C1 Waarom kiezen voor Blom? o In 7 dagen het rijbewijs o Theorie middels E-learning o Ervaren enthousiaste instructeurs o Altijd je planning en facturen bij de hand met onze speciale Blom app!

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Uittreksel van FCL ten behoeve van het invullen van de verklaringen op het aanvraagformulier van LAPL(S), LAPL(B) en SPL

Uittreksel van FCL ten behoeve van het invullen van de verklaringen op het aanvraagformulier van LAPL(S), LAPL(B) en SPL Uittreksel van FCL ten behoeve van het invullen van de verklaringen op het aanvraagformulier van LAPL(S), LAPL(B) en SPL Deze tekst is een bewerking ter ondersteuning bij het invullen van de aanvraag;

Nadere informatie

DROOM. BREVET Stop met dromen, leer vliegen bij de EAC-m! van. naar. Home of the Flying since 1932

DROOM. BREVET Stop met dromen, leer vliegen bij de EAC-m! van. naar. Home of the Flying since 1932 EAC M Home of the Flying since 1932 van DROOM naar BREVET Stop met dromen, leer vliegen bij de EAC-m! Welkom bij de Eindhovense Aero Club motorvliegen (EAC-m). De Eindhovense Aero Club motorvliegen heeft

Nadere informatie

1.- Wie zijn wij? www.adventia.nl 3

1.- Wie zijn wij? www.adventia.nl 3 www.adventia.nl 1 1.- Wie zijn wij? 3 1.1.- Locatie 4 2.- Onze faciliteiten 2.1.- Vliegtuigen 5 2.2.- Simulators 6 2.3.- Klaslokalen 6 3.- Onze opleidingen 3.1.- Introductiecursus 7 3.2.- Theorieprogramma

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het rijbewijs voor de brommobiel moet u slagen voor een theorie- en een praktijkexamen. Deze examens zijn ingevoerd

Nadere informatie

Uittreksel van FCL ten behoeve van het invullen van de verklaringen op het aanvraagformulier van LAPL(S), LAPL(B) en SPL

Uittreksel van FCL ten behoeve van het invullen van de verklaringen op het aanvraagformulier van LAPL(S), LAPL(B) en SPL Uittreksel van FCL ten behoeve van het invullen van de verklaringen op het aanvraagformulier van LAPL(S), LAPL(B) en SPL Deze tekst is een bewerking ter ondersteuning bij het invullen van de aanvraag;

Nadere informatie

Voorbeeldvragen PPL, CPL-FB, RT

Voorbeeldvragen PPL, CPL-FB, RT 1 Air Law In welk van onderstaande gevallen dient een leerling-vlieger vliegmedisch te zijn goedgekeurd? A) Als hij solo gaat vliegen. B) Als hij overland gaat vliegen met een instructeur. C) Als hij theorie-examen

Nadere informatie

OPLEIDING PPL. Inhoud:

OPLEIDING PPL. Inhoud: OPLEIDING PPL Inhoud: 1. Overzicht van de opleiding 2. Hoe kan ik piloot worden via de Limburgse Vleugels 3. De medische keuring 4. De oefenvergunning 5. Het logboek 6. Theoretische opleiding 7. Praktijk

Nadere informatie

STUDIEGIDS ARS PPL(A) Aviation Related Studies (ARS)

STUDIEGIDS ARS PPL(A) Aviation Related Studies (ARS) INHOUDSOPGAVE 1. DOELSTELLING THEORIE CURSUS PPL (A) 2. THEORETISCH EXAMEN EN VAKKEN 3. AANTAL TAAKTOETSEN 4. AAN TE SCHAFFEN LESMATERIAAL 5. RICHTPRIJZEN LESMATERIAAL 6. WERKWIJZE EN MAXIMALE CURSUSDUUR

Nadere informatie

Algemene voorwaarden behorende tot de open dag Bergen op Zoom

Algemene voorwaarden behorende tot de open dag Bergen op Zoom Algemene voorwaarden behorende tot de open dag Bergen op Zoom 28-1-2017 Algemeen Op alle bovenstaande acties zijn de volgende voorwaarden van toepassing: Druk- en typefouten voorbehouden; De aanmelding

Nadere informatie

Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet.

Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet. Naar aanleiding van de vele vragen die we krijgen, heeft het ILT onderstaand voor u de meest voorkomende vragen incl. antwoord op een rij gezet. Wat is de aanleiding voor het nietig verklaren van de medisch

Nadere informatie

OPLEIDINGEN PILOT SCHOOL JAR FCL 013 LUCHTHAVENSTRAAT 1 PB 11B B-8560 WEVELGEM AIRPORT. Tel: +32 56 37 10 15 Fax: +32 56 37 09 15

OPLEIDINGEN PILOT SCHOOL JAR FCL 013 LUCHTHAVENSTRAAT 1 PB 11B B-8560 WEVELGEM AIRPORT. Tel: +32 56 37 10 15 Fax: +32 56 37 09 15 OPLEIDINGEN PILOT SCHOOL JAR FCL 013 LUCHTHAVENSTRAAT 1 PB 11B B-8560 WEVELGEM AIRPORT Tel: +32 56 37 10 15 Fax: +32 56 37 09 15 info@alfako.be www.alfako.be Inhoudstabel 1. Introductie 2. Bedrijfsinfo

Nadere informatie

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING

INFORMATIE RIJ-OPLEIDING INFORMATIE RIJ-OPLEIDING VRACHTWAGEN & AANHANGWAGEN ACHTER VRACHTWAGEN Voor persoonlijke informatie Openingstijden kantoor Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag REGULIERE RIJOPLEIDING CATEGORIE C

Nadere informatie

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl

Hulswitweg47G BG Haarlem Tel: Whatsapp: Web:rijschool023.nl Hulswitweg47G 054 2031BG Haarlem Tel:023-7854052 Whatsapp:06-23236393 Email:info@rij023.nl Web:rijschool023.nl Page1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Welkom bij Rijschool 023... 2 Introductie autorijbewijs

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Nadere informatie

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing

Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Informatie voor chauffeurs over de verplichte periodieke nascholing Beste chauffeur, Uw werkgever heeft besloten om de verplichte periodieke nascholing van u en uw collega s onder te brengen bij VTO transportopleidingen.

Nadere informatie

Reglement afgifte en verlenging van het KNVvL Balloon Pilots Licence BPL

Reglement afgifte en verlenging van het KNVvL Balloon Pilots Licence BPL Reglement afgifte en verlenging van het KNVvL Balloon Pilots Licence BPL Reglement Afgifte en verlenging van het KNVvL Ballonvaarbewijs (KNVvL-BPL) INLEIDING Vanaf 1 oktober 2004 geeft de KNVvL brevetten

Nadere informatie

Voor wie is deze informatie?

Voor wie is deze informatie? Productwijzer lening voor opleiding tot verkeersvlieger Voor wie is deze informatie? In deze Productwijzer vind je informatie als je meer wilt weten over de lening voor opleiding tot verkeersvlieger. Wil

Nadere informatie

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E

Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Het adres voor al uw rijopleidingen Orionweg 6 8938 AH Leeuwarden Tel: 058-2880004 Fax: 058 2 88 00 05 www.berendknol.nl info@berendknol.nl Informatie folder 2015 Rijbewijs C1- C- E Voorwoord Zoekt u een

Nadere informatie

Regering van Suriname Paramaribo, 21 november Ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme Bureau No. No.8441.

Regering van Suriname Paramaribo, 21 november Ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme Bureau No. No.8441. Regering van Suriname Paramaribo, 21 november 2002. Ministerie van Transport, Communicatie & Toerisme Bureau No. No.8441.. 0 Gelezen: De President van de Republiek Suriname, Op voordracht van de Minister

Nadere informatie

Hallo mogen wij ons even voorstellen

Hallo mogen wij ons even voorstellen Hallo mogen wij ons even voorstellen Wij zijn Verkeersschool Janssen en bedanken je voor het benaderen van informatie over jou rijopleiding. Denk je nog steeds dat het behalen van je rijbewijs duur en

Nadere informatie

Inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving over de vergunningen voor de bemanning (Deel FCL)

Inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving over de vergunningen voor de bemanning (Deel FCL) Inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving over de vergunningen voor de bemanning (Deel FCL) D e Europese Unie (EU) heeft de regelgeving over de burgerluchtvaart geharmoniseerd op Europees niveau. De Europese

Nadere informatie

INLICHTINGEN OVER DE TOEPASSING VAN DE VERORDENINGEN NR. 1178/2011 en NR. 290/2012

INLICHTINGEN OVER DE TOEPASSING VAN DE VERORDENINGEN NR. 1178/2011 en NR. 290/2012 INLICHTINGEN OVER DE TOEPASSING VAN DE VERORDENINGEN NR. 1178/2011 en NR. 290/2012 De verordeningen nr. 1178/2011 en nr. 290/2012 laten een lidstaat toe om de toepassing ervan uit te stellen. In België

Nadere informatie

Instructies voor examinatoren voor de controle van de eisen bij vaardigheidstests, bekwaamheidsproeven en beoordelingen van vakbekwaamheid.

Instructies voor examinatoren voor de controle van de eisen bij vaardigheidstests, bekwaamheidsproeven en beoordelingen van vakbekwaamheid. Instructies voor examinatoren voor de controle van de eisen bij vaardigheidstests, bekwaamheidsproeven en beoordelingen van vakbekwaamheid. Algemeen Met de invoering van Part-FCL per 8 april 2013 is de

Nadere informatie

Examen doen voor de brommobiel

Examen doen voor de brommobiel Examen doen voor de brommobiel Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Vanaf 1 maart 2010 moet u voor het halen van het rijbewijs voor de brommobiel een theorie- en een praktijkexamen afleggen.

Nadere informatie

De opleiding kan in Groningen, Heerenveen en Loenen gevolgd worden.

De opleiding kan in Groningen, Heerenveen en Loenen gevolgd worden. Het beroep Schoonheidsspecialiste De schoonheidsspecialiste speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Bij het beroep werd vroeger vaak alleen aan make-up gedacht. Vandaag de dag weet iedereen

Nadere informatie

De vakken zijn conform het huidige geldende KEI examenreglement. De Examen methode is : MC-examinering (Dus geen open vragen meer!

De vakken zijn conform het huidige geldende KEI examenreglement. De Examen methode is : MC-examinering (Dus geen open vragen meer! Theorie-opleiding VO (Vliegondericht) Geplaatst door webmaster op 08-02-2009 Voor aanmelden voor het VO theorie examen neem contact op met: De landelijk coordinator opleiding instructeur. Mevr. P. Dijkstra-Adriaansen

Nadere informatie

Juliette Martijn Evert Job Esther Elzine

Juliette Martijn Evert Job Esther Elzine Juliette Martijn Evert Job Esther Elzine MARKUS FLIGHTBRIEFING 1 - DECEMBER 2017 EVEN VOORSTELLEN: Wij zijn Paul en Nelleke Markus uit Waddinxveen. Paul verkoopt stroopwafels en Nelleke is leerkracht op

Nadere informatie

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar

Verkeersregelaar. Theorieopleiding verkeersregelaar Volgens de Regeling verkeersregelaar 2009 is een ieder die op de openbare weg aanwijzingen geeft aan het verkeer verplicht een aanstelling als verkeersregelaar te hebben. Er zijn twee soorten aanstellingen

Nadere informatie

A 2011 N 45 PUBLICATIEBLAD. MINISTERIELE REGELING, MET ALGEMENE WERKING, van de 20 ste september 2011 tot wijziging van de Vrijstellingsbeschikking 1.

A 2011 N 45 PUBLICATIEBLAD. MINISTERIELE REGELING, MET ALGEMENE WERKING, van de 20 ste september 2011 tot wijziging van de Vrijstellingsbeschikking 1. A 2011 N 45 PUBLICATIEBLAD MINISTERIELE REGELING, MET ALGEMENE WERKING, van de 20 ste september 2011 tot wijziging van de Vrijstellingsbeschikking 1. DE MINISTER VAN VERKEER, VERVOER en RUIMTELIJKE PLANNING

Nadere informatie

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM!

Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Je eerste rijles? Natuurlijk BIJ BLOM! Binnenkort ga je jouw eerste rijles nemen, helemaal leuk! Kies vooral een rijschool die bij je past. Wij maken die keuze graag wat makkelijker voor je! Elk jaar leiden

Nadere informatie

: MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 10 van de Luchtvaartverordening (AB 1989 no. GT 58)

: MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 10 van de Luchtvaartverordening (AB 1989 no. GT 58) Intitulé : MINISTERIËLE REGELING ter uitvoering van artikel 10 van de Luchtvaartverordening (AB 1989 no. GT 58) Citeertitel: Regeling vrijstelling luchtvaartexamen Vindplaats : AB 1996 no. GT 28 Wijzigingen:

Nadere informatie

Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Brevet Instructeur Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 21/01/2013 Versie : 1.0.2 Inhoud 1. Structuur... 3 2. Voorwaarden... 3 3. Kennis en

Nadere informatie

Examen doen voor het bromfietsrijbewijs. Informatie over het theorie- en het praktijkexamen

Examen doen voor het bromfietsrijbewijs. Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Examen doen voor het bromfietsrijbewijs Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het bromfietsrijbewijs moet u theorie-examen en praktijkexamen doen. test of u beschikt over voldoende verkeersinzicht

Nadere informatie

Basisinformatie omtrent de EU-FCL Zweefvliegvergunningen

Basisinformatie omtrent de EU-FCL Zweefvliegvergunningen Basisinformatie omtrent de EU-FCL Zweefvliegvergunningen 15-03-2013 Voorafgaand Deze presentatie werd opgesteld op basis van beschikbare gegevens per 28 februari 2013. Het is een samenvatting van de hoofdlijnen

Nadere informatie

Divine Human Studievoorwaarden. Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1

Divine Human Studievoorwaarden. Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1 Divine Human Studievoorwaarden Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1 Studievoorwaarden Kundalini Yoga Lerarenopleiding Level 1 1. Aanmelding 1.1 Online aanmelding Studenten melden zich aan door invulling

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor examinatoren luchtvarenden

Nieuwsbrief voor examinatoren luchtvarenden Nieuwsbrief voor examinatoren luchtvarenden 27 september 2018 Inhoud Type overschrijdend examineren ATPL(A) MPA HPA Skilltest or Profcheck 2D/3D Flight Test Schedule Standaardisatie examineren Section

Nadere informatie

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB

DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB DE MEEST GESTELDE VRAGEN OVER HET TOEKOMSTBESTENDIGE GVB De laatste tijd heeft de NGF veel vragen gekregen van golfers, clubs, golfbaaneigenaren en professionals over het toekomstbestendige GVB. Om u zo

Nadere informatie

SCHOLARSHIPS UITGEREIKT DOOR HET BELGIAN HANDFLIGHT FUND

SCHOLARSHIPS UITGEREIKT DOOR HET BELGIAN HANDFLIGHT FUND SCHOLARSHIPS UITGEREIKT DOOR HET BELGIAN HANDFLIGHT FUND Criteria & Procedures Type 1 JAR PPL Pagina 1 van 10 INHOUDSOPGAVE 1. Introductie 2. Criteria & procedures 3. De verschillende scholarships 4. Aanvragen

Nadere informatie

Wijziging regelgeving brevettering en examinering

Wijziging regelgeving brevettering en examinering Wijziging regelgeving brevettering en examinering Informatieblad voor luchtvarenden over het vervallen van RPL(FB) en RPL(G), het invoeren van CPL(FB) en wijzigingen rondom examinering Inhoudsopgave: Leeswijzer

Nadere informatie

Examenreglement voor luchtvarenden 2004 Geldend van t/m heden

Examenreglement voor luchtvarenden 2004 Geldend van t/m heden Examenreglement voor luchtvarenden 2004 Geldend van 11-02-2016 t/m heden Regeling tot vaststelling van een nieuw examenreglement met betrekking tot bewijzen van bevoegdheid voor de luchtvaart (Examenreglement

Nadere informatie

Bijlage 1, bedoeld in artikel 10, onderdeel a, van de Regeling opleidingsinstellingen voor luchtvarenden 2001.

Bijlage 1, bedoeld in artikel 10, onderdeel a, van de Regeling opleidingsinstellingen voor luchtvarenden 2001. Bijlage 1, bedoeld in artikel 10, onderdeel a, van de Regeling opleidingsinstellingen voor luchtvarenden 2001. Opleidingsplan 1. Er is een opleidingsplan voor ieder aangeboden type opleiding. De inhoud

Nadere informatie

Registreren van een Declared Training Organisation

Registreren van een Declared Training Organisation Informatieblad 14 september 2018 Registreren van een Declared Training Organisation Dit informatieblad is bedoeld om aanvragers van een registratie van een Declared Training Organisation (DTO) te informeren

Nadere informatie

dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig

dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig De Rijschool draagt er zorg voor: dat er les wordt gegeven door instructeurs die in het bezit zijn van een geldig instructeursbewijs, dat er les wordt gegeven in of met lesvoertuigen waarvoor een verzekering

Nadere informatie

Het rijbewijs voor motor en motorscooter. Het rijbewijs voor motor en motorscooter maart 2011 1

Het rijbewijs voor motor en motorscooter. Het rijbewijs voor motor en motorscooter maart 2011 1 Het rijbewijs voor motor en motorscooter Motorrijden is populair bij jong en oud. Als motorrijder bent u wel kwetsbaar. Daarom heeft Europa een strenge wetgeving voor het motorrijbewijs. Wat u moet doen

Nadere informatie

Handleiding gastouders Korelon IedereenEHBO.nl

Handleiding gastouders Korelon IedereenEHBO.nl Handleiding gastouders Korelon IedereenEHBO.nl Beste cursist, U gaat binnenkort starten met de cursus EHBO bij kinderen speciaal voor gastouders. Via uw gastouderbureau Korelon krijgt u een korting van

Nadere informatie

V.M.L. Brevetvliegen

V.M.L. Brevetvliegen V.M.L. Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport vzw Auteur : Reinhard Wagemakers Uitgegeven op : 06/04/15 Versie : 1.3.0 Inhoud 1. Algemeenheden... 3 2. Voorwaarden

Nadere informatie

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 7 februari 2014 (OR. en) 6211/14 ADD 1 AVIATION 37

RAAD VAN DE EUROPESE UNIE. Brussel, 7 februari 2014 (OR. en) 6211/14 ADD 1 AVIATION 37 RAAD VAN DE EUROPESE UNIE Brussel, 7 februari 2014 (OR. en) 6211/14 ADD 1 AVIATION 37 BEGELEIDENDE NOTA van: de Europese Commissie ingekomen: 4 februari 2014 aan: Betreft: secretariaat-generaal van de

Nadere informatie

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt!

Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! Informatiebrochure Kader opleidingen CWO Deze opleidingen worden door Groei Direct verzorgt! 1 Woord vooraf CWO opleidingslocaties (watersportverenigingen en vaarscholen) willen goede en enthousiaste instructeurs

Nadere informatie

Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat!

Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat! Voor slechts 74,- per maand in zes maanden je certificaat! De ultieme vrijheid. Word rijinstructeur! Vraag een willekeurige rijinstructeur of hij zijn baan leuk vindt en hij zal volmondig ja zeggen. Waarom

Nadere informatie

Examen doen voor het bromfietsrijbewijs Informatie over het theorie- en het praktijkexamen

Examen doen voor het bromfietsrijbewijs Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Examen doen voor het bromfietsrijbewijs Informatie over het theorie- en het praktijkexamen www.cbr.nl Voor het verkrijgen van het bromfietsrijbewijs officieel het rijbewijs AM moet je vanaf 1 maart 2010

Nadere informatie

REGLEMENT. Schermvliegbewijs. Paragliding Pilot Licence (PgPL)

REGLEMENT. Schermvliegbewijs. Paragliding Pilot Licence (PgPL) REGLEMENT Afgifte Schermvliegbewijs Paragliding Pilot Licence (PgPL) INLEIDING Vanaf 1 oktober 2004 geeft de KNVvL brevetten uit voor luchtsporten. Zij doet dit onder de vlag van het KNVvL Examinering

Nadere informatie

Vragen en antwoorden. over de opleidingen Vliegtuigonderhoudstechniek

Vragen en antwoorden. over de opleidingen Vliegtuigonderhoudstechniek Vragen en antwoorden over de opleidingen Vliegtuigonderhoudstechniek MBO, Part-66 en Part-147 Bij de opleidingen vliegtuigonderhoudstechniek kun je twee soorten diploma s behalen. In deze brochure leggen

Nadere informatie

BUS (RIJBEWIJS D) Zorgeloos rijden Zorgeloos begeleiden Zorgeloos opleiden. Klompenmakerstraat 19 1991 JJ Velserbroek Tel: 023-53 70 408.

BUS (RIJBEWIJS D) Zorgeloos rijden Zorgeloos begeleiden Zorgeloos opleiden. Klompenmakerstraat 19 1991 JJ Velserbroek Tel: 023-53 70 408. BUS (RIJBEWIJS D) DE THEORIE Elke opleiding voor het D-rijbewijs begint met de theorie. Iedere kandidaat moet naast verkeerskennis ook beschikken over autotechnische- en administratieve kennis. Om beroepsmatig

Nadere informatie

SPORTVLIEGEN in 2015 WAAR LIGT HET BEGIN? Zie ook de website van Vliegclub Seppe : www.vliegclubseppe.nl

SPORTVLIEGEN in 2015 WAAR LIGT HET BEGIN? Zie ook de website van Vliegclub Seppe : www.vliegclubseppe.nl SPORTVLIEGEN in 2015 WAAR LIGT HET BEGIN? Zie ook de website van Vliegclub Seppe : www.vliegclubseppe.nl WELKOM bij het sportvliegen Een goed begin is zoveel mogelijk informatie te verzamelen over het

Nadere informatie

In dit deel van de regeling worden de bijzondere bevoegdverklaringen geregeld. Het gaat hierbij om de volgende drie verklaringen:

In dit deel van de regeling worden de bijzondere bevoegdverklaringen geregeld. Het gaat hierbij om de volgende drie verklaringen: Toelichting op voorgenomen Regeling op afstand bestuurde luchtvaartuigen Algemeen De voorgenomen regeling is in de eerste plaats uitvoering van de Wet luchtvaart en de voor consultatie voorliggende wijzigingen

Nadere informatie

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus

Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theoriecursus Bromfiets opleidingen Bromfiets opleidingen Prijzen Theorie Lesmateriaal (boeken) 22,50 Theorie examen CBR 40,- Online theorie cursus 35,- Praktijk Rijles (per uur) 44,- Rijles (per 1½ uur) 66,- Praktijk

Nadere informatie

Examen doen voor het bromfietsrijbewijs

Examen doen voor het bromfietsrijbewijs Examen doen voor het bromfietsrijbewijs Informatie over het theorie- en het praktijkexamen Voor het verkrijgen van het bromfietsrijbewijs officieel het rijbewijs AM moet je vanaf 1 maart 2010 zowel een

Nadere informatie

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht).

HET AUTORIJBEWIJS. Als je op examen gaat heb je nodig: Legitimatie (paspoort of identiteitskaart). Bevestiging van de reservering (niet verplicht). HET AUTORIJBEWIJS Het rijbewijs B is het meest gewilde rijbewijs en daar hoort natuurlijk een goede opleiding bij. Hieronder vind je informatie over de theorie en over de praktijk. Heb je na het lezen

Nadere informatie

Handleiding website. 1. Schema...2. 2. Situering...3. 3. Voor iedereen: gratis opleiding cursus B VCA Nederlands of Frans...4

Handleiding website. 1. Schema...2. 2. Situering...3. 3. Voor iedereen: gratis opleiding cursus B VCA Nederlands of Frans...4 Handleiding website Inhoud 1. Schema...2 2. Situering...3 3. Voor iedereen: gratis opleiding cursus B VCA Nederlands of Frans...4 3.1 Homepage de registratie...4 3.2 Registreren...5 3.3 Aanmelden = de

Nadere informatie

DOWNLOAD OR READ : THEORIE EXAMEN OEFENEN THEORIE LEREN NL PDF EBOOK EPUB MOBI

DOWNLOAD OR READ : THEORIE EXAMEN OEFENEN THEORIE LEREN NL PDF EBOOK EPUB MOBI DOWNLOAD OR READ : THEORIE EXAMEN OEFENEN THEORIE LEREN NL PDF EBOOK EPUB MOBI Page 1 Page 2 theorie examen oefenen theorie leren nl theorie examen oefenen theorie pdf theorie examen oefenen theorie leren

Nadere informatie

KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN OPLEIDINGS- EN EXAMENPROGRAMMA TOT HOUDER VAN HET BEWIJS VAN TANDEMBEVOEGDHEID. M/V

KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN OPLEIDINGS- EN EXAMENPROGRAMMA TOT HOUDER VAN HET BEWIJS VAN TANDEMBEVOEGDHEID. M/V KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN OPLEIDINGS- EN EXAMENPROGRAMMA TOT HOUDER VAN HET BEWIJS VAN TANDEMBEVOEGDHEID. M/V INHOUDSOPGAVE bladzijde KNVvL AFDELING PARACHUTESPRINGEN... 1 I. OPLEIDINGSPROGRAMMA

Nadere informatie

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener

Informatieblad. Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Informatieblad Opleiding adembescherming voor de bedrijfshulpverlener Waarom kiezen voor ccb groep? In 3 dagen uw diploma adembescherming voor de bedrijfshulpverlener van het NIBHV behalen vaardigheden

Nadere informatie

Bert Visscher. Nieuwsbrief

Bert Visscher. Nieuwsbrief maart 2019 - nr. 1 Nieuwsbrief Bert Visscher Mijn naam is Bert Visscher uit Gouda. In 2018 ben ik door MAF (Mission Aviation Fellowship) geselecteerd om als piloot uitgezonden te worden. Graag vertel ik

Nadere informatie

- IVAO - Inte t r e nat a i t onal a Virtu t a u l a Aviat a i t on Organ a iza z t a i t on Fourni V.

- IVAO - Inte t r e nat a i t onal a Virtu t a u l a Aviat a i t on Organ a iza z t a i t on Fourni V. - IVAO - International Virtual Aviation Organization Fourni V. IVAO WIE ZIJN WIJ? De International Virtual Aviation Organization is een onafhankelijke, gratis service voor enthousiaste mensen die er plezier

Nadere informatie

Het rijbewijs voor motor en motorscooter

Het rijbewijs voor motor en motorscooter Het rijbewijs voor motor en motorscooter Motorrijden is populair bij jong en oud. Als motorrijder ben je wel relatief kwetsbaar. Daarom is er in Europa een strenge wetgeving voor het motorrijbewijs van

Nadere informatie

Richtlijnenbundel voor organisatoren

Richtlijnenbundel voor organisatoren Richtlijnenbundel voor organisatoren Inhoud Waarom een ruiterbrevet organiseren?... 3 Voorwaarden om een examen te organiseren... 3 Open Examen... 3 Gesloten of gemengd examen... 3 Organisatie van het

Nadere informatie

VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE

VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE HOE LEER IK ZWEEFVLIEGEN? IF FLYING WERE THE LANGUAGE OF MAN, SOARING WOULD BE ITS POETRY VLAAMSE ZWEEFVLIEG ACADEMIE VZW ROTENAARD 106/2 2650 EDEGEM www.vlaamsezweefvliegacademie.be

Nadere informatie

Aanvraagformulier erkenning opleiders Directiechauffeur CCV-D2

Aanvraagformulier erkenning opleiders Directiechauffeur CCV-D2 Aanvraagformulier erkenning opleiders Directiechauffeur CCV-D2 Als u nog geen registratienummer heeft, dient u zich eerst als opleidingsinstituut te registreren bij CCV. U kunt dit per e-mail aanvragen

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 462 Besluit van 21 november 2015 tot wijziging van het Reglement rijbewijzen in verband met de intrekking van de mogelijkheid onder bepaalde

Nadere informatie

d. G: de categorie zweefvliegtuigen (Gliders); e. H: de categorie helikopters (Helicopters). Hoofdstuk 2. Procedurele en bijzondere bepalingen

d. G: de categorie zweefvliegtuigen (Gliders); e. H: de categorie helikopters (Helicopters). Hoofdstuk 2. Procedurele en bijzondere bepalingen VW Regeling bewijzen van bevoegdheid en bevoegdverklaringen voor luchtvarenden 2001 25 oktober 2001/Nr. DGL/DLB/01.421069 De Minister van Verkeer en Waterstaat, Gelet op de artikelen 5, 8, eerste lid,

Nadere informatie

TEXEL INTERNATIONAL AIRPORT NIEUWSBRIEF

TEXEL INTERNATIONAL AIRPORT NIEUWSBRIEF TEXEL INTERNATIONAL AIRPORT NIEUWSBRIEF Editie Maart 2013 Wilt u dit soort nieuwsbrieven in de toekomst niet meer ontvangen? Dan kunt u ons mailen op info@texelairport.nl, wij zullen u uit de mailinglist

Nadere informatie

Toelichting op Verordening (EU) 1178/2011, deel FCL Gevolgen voor Nederlandse vliegers

Toelichting op Verordening (EU) 1178/2011, deel FCL Gevolgen voor Nederlandse vliegers Toelichting op Verordening (EU) 1178/2011, deel FCL Gevolgen voor Nederlandse vliegers Pagina 1 Voorwoord Dit document is bedoeld om Nederlandse vliegers inzicht te geven in de wijzigingen welke het gevolg

Nadere informatie

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw

Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Brevetvliegen Richtlijnen voor de instructeurs Vereniging voor Modelluchtvaartsport (VML) vzw Auteur : Dirk Van Lint Uitgegeven op : 28/11/06 Versie : 1.0.0 Inhoud 1. Algemeenheden...3 2. Voorwaarden om

Nadere informatie

Informatieboekje. Verkeersschool Eddy Bouwhuis

Informatieboekje. Verkeersschool Eddy Bouwhuis Informatieboekje Verkeersschool Eddy Bouwhuis 1 Verkeersschool Eddy Bouwhuis Adres : Hugo de Grootstraat 6 7942 HA MEPPEL Telefoon : 0522 24 22 22 Fax : 0522 240 250 E-mail Website : info@eddybouwhuis.nl

Nadere informatie

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig:

Het motor rijbewijs. Als je op theorie-examen gaat heb je nodig: Het motor rijbewijs Motorrijden is de afgelopen jaren steeds populairder geworden en niet zonder reden. Door de toegenomen verkeersdrukte kiezen steeds meer mensen er voor om de motor voor woon werk verkeer

Nadere informatie

Stappenplan houtbewerken

Stappenplan houtbewerken Stappenplan houtbewerken Arrangementen voor leermethode, begeleiding en deskundigheidsbevordering Naar een beroep met toekomst Kennisce Inhoud 1. Stappenplan Houtbewerken... 2 1.1 Het leermiddel... 2 1.2

Nadere informatie

11 DE OPLEIDING TOT ZWEEFVLIEGINSTRUCTEUR 11.1 Algemene opzet

11 DE OPLEIDING TOT ZWEEFVLIEGINSTRUCTEUR 11.1 Algemene opzet 71-1 11 DE OPLEIDING TOT ZWEEFVLIEGINSTRUCTEUR 11.1 Algemene opzet De wet kent nog steeds de instructeur: solisten van 14 jaar en ouder m ogen onder zijn of haar toezicht solo vliegen. In principe m ag

Nadere informatie

Heavy Equipment Operator programma. Wat onderscheidt HCA Suriname van de rest?

Heavy Equipment Operator programma. Wat onderscheidt HCA Suriname van de rest? Heavy Equipment Operator programma Het Heavy Equipment Operator programma geeft iedere operator, beginnend of zeer ervaren, de mogelijkheden zijn/ haar skills te verbeteren en zich verder te ontwikkelen

Nadere informatie

AOPA and AEROCLUBS Flightschool Foundation. Presentatie AFF RTF ATO 21 november 2013. AOPA Nederland 2013 1

AOPA and AEROCLUBS Flightschool Foundation. Presentatie AFF RTF ATO 21 november 2013. AOPA Nederland 2013 1 AOPA and AEROCLUBS Flightschool Foundation Presentatie AFF RTF ATO 21 november 2013 AOPA Nederland 2013 1 Namens Jan de Vries: AFF voor vliegopleiders Op 6 oktober 2012 tekenden ILT, de Vliegclubs en AOPA

Nadere informatie