De maatregelen in het plan van aanpak om de informatiebeveiliging te verbeteren richten zich op drie aspecten: mens, techniek en organisatie.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De maatregelen in het plan van aanpak om de informatiebeveiliging te verbeteren richten zich op drie aspecten: mens, techniek en organisatie."

Transcriptie

1 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Pasfoto op toegangspas Portefeuilehouder Adam Elzakatai, Tom Horn Collegevergadering 25 Oktober 2016 inlichtingen Yos Hopman ( ) Registratienummer Samenvatting Op 17 mei 2016 hebben wij besloten tot vaststelling van het plan van aanpak ( ) dat ertoe moet leiden dat de basis informatiebeveiliging op orde is. Met de vaststelling van dit plan van aanpak is onder meer besloten dat medewerkers hun toegangspas zichtbaar dragen. Hierdoor is duidelijker wie in het gebouw medewerker is en wie een bezoeker is. Tot op heden was de pasfoto op de toegangspas niet verplicht. Alhoewel veel medewerkers hun toegangspas al hebben voorzien van een pasfoto heeft een kleine groep die stap nog niet gezet. Dit maakt de identificatie van de drager van de pas niet dan wel alleen met aanvullende maatregelen mogelijk. Het opleggen van een dergelijke, algemeen geldende verplichting is een bevoegdheid van het college. Met dit besluit wordt de pasfoto op de toegangspas voor alle medewerkers verplicht. Afweging De gemeente Haarlemmermeer beschikt over veel vertrouwelijke informatie van burgers en bedrijven. De ouderwetse verwerking van gegevens kende zijn risico's. De huidige digitale verwerking van gegevens heeft ook zijn risico's. Geregeld wordt in de landelijke pers mededeling gedaan over privacygevoelige gegevens die op straat zijn komen te liggen of door een hack (het vinden van toepassingen die niet door de maker van het middel bedoeld zijn) in verkeerde handen zijn gekomen. Oorzaak kunnen technische onvolkomenheden zijn dan wel menselijk handelen. De maatregelen in het plan van aanpak om de informatiebeveiliging te verbeteren richten zich op drie aspecten: mens, techniek en organisatie. Ten aanzien van het aspect 'mens' worden er verschillende maatregelen getroffen. Zoals de verplichting voor alle medewerkers met toegang tot systemen/gegevens van de gemeente ongeacht de aard van hun dienstbetrekking om de ibewust training te volgen en de behaalde certificaten te overleggen. Ook is met het vaststellen van het plan van aanpak besloten de toegangspas zichtbaar te dragen. Alhoewel veel medewerkers hun toegangspas al hebben voorzien van een pasfoto heeft een kleine groep die stap nog niet gezet. Dit maakt de identificatie van de drager van de pas niet dan wel alleen met aanvullende maatregelen mogelijk. Het is dan ook wenselijk dat alsnog alle medewerkers ertoe overgaat om zijn toegangspas te voorzien van een (recente) pasfoto van zichzelf.

2 onderwerp Volgvel 2 Pasfoto op toegangspas In artikel 13 van de Wet bescherming persoonsgegevens is geregeld: De verantwoordelijke legt passende technische en organisatorische maatregelen ten uitvoer om persoonsgegevens te beveiligen tegen verlies of tegen enige vorm van onrechtmatige verwerking. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand van de techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau gelet op de risico's die de verwerking en de aard van te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen. Een pasfoto op de toegangspas mag vanwege beveiliging en toegangscontrole geëist worden. Het doel is gebruik met het oog op de identificatie van de betrokkene. De werkgever heeft daarmee een aantoonbare noodzaak dan wel gerechtvaardigd belang (art. 8, sub f. Wbp) dat zwaarder weegt dan de privacy van de medewerker. Wij achten het verplicht stellen van de pasfoto op de toegangspas proportioneel aan het belang van beveiliging en toegangscontrole. Met dit besluit leggen wij daarom de verplichting op aan alle medewerkers en andere gebruikers van het raadhuis, waaronder inhuur, die op regelmatige basis werkzaamheden verrichten bij de gemeente Haarlemmermeer en daarom beschikken over een eigen toegangspas, om via de werkgever gefaciliteerde kanalen een (recente) pasfoto (van zichzelf) op de toegangspas te doen opnemen. Deze verplichting gaat met onmiddellijke ingang in met dien verstande dat de medewerkers die ten tijde van dit besluit reeds in dienst zijn gelegenheid krijgen tot uiterlijk 1 januari 2017 om een (recente) pasfoto (van zichzelf) op de toegangspas te doen opnemen. Communicatie en vervolgproces 1. De OR heeft reeds ingestemd met de verplichte pasfoto op de toegangspas (brief 29/8/16). 2. De nota gaat na vaststelling door B&W naar de werkgeverscommissie van de gemeenteraad om te laten besluiten dat de wijzigingen ook van toepassing zijn op de griffier en de medewerkers van de griffie. 3. Het management zal worden geïnformeerd door een mededeling tijdens de managementbijeenkomst en een aan hen gericht mailbericht. 4. De medewerkers worden geïnformeerd via intranet en de salarisbijsluiter.

3 onderwerp Pasfoto op toegangspas Volgvel 3 Besluit Op grond van het voorgaande hebben wij besloten om: 1. de verplichting op te leggen aan alle medewerkers en andere gebruikers, waaronder inhuur, die op regelmatige basis werkzaamheden verrichten bij de gemeente Haarlemmermeer en daarom beschikken over een eigen toegangspas, om via de werkgever gefaciliteerde kanalen een pasfoto (van zichzelf) op de toegangspas te doen opnemen; 2. deze verplichting gaat per onmiddellijk in, met dien verstande dat medewerkers die ten tijde van dit besluit reeds in dienst zijn gelegenheid krijgen tot uiterlijk 1 januari 2017 hun pas te voorzien van een (recente) pasfoto; 3. deze nota ter informatie te zenden aan de raad. Burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlemmermeer,

4 gemeente Haarlemmermeer Aanbiedingsformulier plus document van de Ondernemingsraad voor de verzending aan de WOR-bestuurder, de heer Carel Brugman O : Nieuwe zaak : X : Behorend bij zaak : AUG Cluster Ingediend door : Ondernemingsraad : P. Stal Datum : 29 augustus 2016 Onderwerp : Pasfoto op de toegangspas Status bijgevoegd stuk ten behoeve van de Ondernemingsraad. Ter advies : adviesverzoeken aan Ondernemingsraad X Ter instemming : instemmingsverzoeken aan Ondernemingsraad Ter initiatief : initiatieven van de Ondernemingsraad Ter informatie : informatieverzoeken van de Ondernemingsraad Aanvullende opmerkingen: Info : Paul Stal: 6563 ( ambtelijk secretaris Ondernemingsraad )

5 ONDERNEMINGSRAAD gemeente Haarlemmermeer Aan de bestuurder, de heer C.H.J. Brugman van de ondernemingsraad Datum 29 augustus 2016 onderwerp Instemmingsverzoek pasfoto op toegangspas Geachte heer Brugman, Op 18 mei 2016 ontving de Ondernemingsraad ter informatie van u "BW-besluit en Plan van aanpak Basis informatiebeveiliging op orde" waarin aanbevelingen gedaan door de Rekenkamercommissie met betrekking tot informatiebeveiliging, zijn verwerkt. U gaf aan, dat het verplicht stellen van een pasfoto op de toegangspas per abuis geen onderdeel uitmaakt van de BW-nota, maar dat alsnog zo spoedig mogelijk een instemminsverzoek aan de Ondernemingsraad zal worden aangeboden. In het Plan van Aanpak is onder punt de volgende frase opgenomen: "het zichtbaar dragen van toegangspassen met als doel om onderscheid te maken tussen bezoeker en medewerkers. Dit om onbevoegde personen uit de gemeentelijke panden te weren." De Ondernemingsraad heeft uw instemmingsverzoek van 20 juli 2016 ontvangen en is van tevoren al kort behandeld in een Overlegvergadering. U gaf aan dat een pasfoto op een toegangspas gewettigd is en dat een gerechtvaardigd belang, artikel 8 sub f. Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) zwaarder weegt dan de privacy van de medewerker. Anders gezegd; het blijven weigeren, ondanks het ondergaan van een disciplinair traject, om een pasfoto op de toegangspas te laten zetten zal tot ontslag leiden. Dit omdat de veiligheid van medewerkers in het geding komt. De Autoriteit Persoonsgegevens geeft aan onder Toegangscontrole "Handreiking VrijstelIingsbesluit Paragraaf 8 Beheer en Beveiliging: Vrijstelling 33 ( artikel 35 Vrijstellingsbesluit) bij punt 2 dat" een afbeelding van het personeelslid ten behoeve van de uitreiking van een toegangspas, voor zover het toegangscontrole tot gebouwen betreft" gewettigd is. De Ondernemingsraad wil de medewerker vrij laten in het zichtbaar dragen van de pas. Wel dient hij deze ter identificatie bij zich te dragen om indien gewenst direct te tonen.

6 Onderwerp Volgvel 2 Medewerkers die nog geen pasfoto hebben en weigeren om deze alsnog op de toegangspas te laten plaatsen, dienen, anders dan u voorstelt, wel de mogelijkheid te krijgen om alsnog tegen het voornoemde plichtsverzuim bezwaar te kunnen maken. Overigens verwacht de Ondernemingsraad dat elke medewerker zich door recente negatieve gebeurtenissen die in openbare ruimtes op diverse plaatsen hebben plaatsgevonden, de noodzaak van een pasfoto op de toegangspas inziet, juist om de veiligheid in de gemeentelijke gebouwen te waarborgen en rekent er op dat een ieder binnen kort voorzien is van een pas met pasfoto. Belangstellenden, die solliciteren op functies binnen de gemeente, maar ook tijdelijke passanten, zullen met ingang van heden alleen een contract aangeboden krijgen, indien zij voldoen aan de verplichting een pasfoto op hun toegangspas te laten plaatsen. Bij wijzigingen van eisen waaraan een pasfoto moet voldoen en dit medewerkers in gewetensconflict zou kunnen brengen; worden er dan aparte voorwaarden gesteld aan de pasfoto of betekent dit ook plichtsverzuim? Denk hierbij aan het weglaten van de hoofddoek op de pasfoto, iets waar nu op diverse plekken in Europa al over wordt gediscussieerd. Verder adviseert de Ondernemingsraad u een zelfde termijn te hanteren voor het vernieuwen van de pasfoto op de toegangspas zoals gebruikelijk bij identiteitsbewijzen, namelijk 10 jaar. Gezien bovenstaande kan de Ondernemingsraad instemmen met het verzoek tot plaatsing van een pasfoto op de toegangspas van iedere bij en voor de gemeente werkzame medewerker. ca rt- Cee.tr\ec éco', t/ticé-

# # beveiligen passende technische en organisatorische maatregelen maatregelen garanderen een passend beveiligingsniveau rekening houdend met stand van techniek en kosten van tenuitvoerlegging

Nadere informatie

# beveiligen passende technische en organisatorische maatregelen maatregelen garanderen een passend beveiligingsniveau rekening houdend met stand van techniek en kosten van tenuitvoerlegging gelet op

Nadere informatie

# beveiligen passende technische en organisatorische maatregelen maatregelen garanderen een passend beveiligingsniveau rekening houdend met stand van techniek en kosten van tenuitvoerlegging gelet op

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 54/2016 Datum : 22 maart 2016 B&W datum : 22 maart 2016 Beh. ambtenaar : Annelies te Booij Portefeuillehouder : G. Berghoef Onderwerp : Meldplicht datalekken Aanleiding

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT NKA

PRIVACYREGLEMENT NKA PRIVACYREGLEMENT NKA INHOUD 1. WANNEER IS DIT PRIVACYREGLEMENT VAN TOEPASSING?... 3 2. DOEL PRIVACYREGLEMENT... 3 3. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW GEGEVENS?... 3 4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT NKA?...

Nadere informatie

Meldplicht Datalekken CBP RICHTSNOEREN

Meldplicht Datalekken CBP RICHTSNOEREN Meldplicht Datalekken CBP RICHTSNOEREN Bart Bosma, SURFnet 23/11/2015 Agenda Inleiding Wat is de meldplicht datalekken en wanneer is de meldplicht datalekken van toepassing? Waneer is er sprake van een

Nadere informatie

Delegatie uitvoering rechtspositionele bevoegdheden ten aanzien van de griffie

Delegatie uitvoering rechtspositionele bevoegdheden ten aanzien van de griffie Vergadering: 17 maart 2009 Agendanummer: 13 Status: Hamerstuk Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Rechtspositie griffie(r) Korte inhoud: Door de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur dienen

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB. Portefeuilehouder Adam Elzakalai Nota van B&W onderwerp Nagekomen aanpassingen CAR/UWO als gevolg van IKB Portefeuilehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 7 maart 2017 inlichtingen Hester van Dijk (+31235674855) Registratienummer 2017.0009677

Nadere informatie

Reisregeling Binnenland Onbelaste vergoeding Ontbijt 8,80 8,80 Lunch 14,62 8,55 Avondmaaltijd 22,12 21,46 Logies 90,14 89,15

Reisregeling Binnenland Onbelaste vergoeding Ontbijt 8,80 8,80 Lunch 14,62 8,55 Avondmaaltijd 22,12 21,46 Logies 90,14 89,15 t gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Portefeuillehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 22 november 2016 inlichtingen Hester van Dijk (+312356764855) Registratienummer 2016.0062896 Samenvatting

Nadere informatie

Nota van B&W. onderwerp Elektronische verzending van rechtspositionele besluiten. Portefeuilehouder Adam Elzakalai

Nota van B&W. onderwerp Elektronische verzending van rechtspositionele besluiten. Portefeuilehouder Adam Elzakalai gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Elektronische verzending van rechtspositionele besluiten Portefeuilehouder Adam Elzakalai Collegevergadering 21 oktober 2014 inlichtingen Joan Willems (023

Nadere informatie

Privacy Policy Oude Dibbes

Privacy Policy Oude Dibbes Privacy Policy Oude Dibbes 22-08-15 pagina 1 van 6 Inhoudopgave 1 Privacy Policy... 3 1.1 Oude Dibbes en derden... 3 1.2 Welke informatie wordt door Oude Dibbes verwerkt en voor welk doel?... 3 1.2.1 Klantgegevens...

Nadere informatie

Definitieve bevindingen Centrale Huisartsenpost Gorinchem

Definitieve bevindingen Centrale Huisartsenpost Gorinchem POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl Definitieve bevindingen Centrale Huisartsenpost

Nadere informatie

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 >

PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > PRIVACYREGELING RITREGISTRATIESYSTEEM < NAAM BEDRIJF > Versienummer: 1.4 Datum wijziging: < 1 september 2013 > Ingangsdatum: < 1 september 2013 > Artikel 1 Begripsbepalingen In deze Privacyregeling wordt

Nadere informatie

Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille. Geachte heer Hille,

Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille. Geachte heer Hille, gemeente Haarlemmermeer Aan de Participatieraad Haarlemmermeer T.a.v. de voorzitter, de heer G. Hille Postbus 250 2130 AG Hoofddorp Bezoekadres: Raadhuisplein 1 Hoofddorp Telefax 023 56395 50 cluster Maatschappelijke

Nadere informatie

Privacyreglement Personeelsgegevens

Privacyreglement Personeelsgegevens Privacyreglement Personeelsgegevens Vastgesteld door het bestuur met instemming van het directiemanagementteam op 30 10-2017 Woord vooraf Met dit reglement beogen bestuur en directiemanagementteam van

Nadere informatie

Privacy proof organisatie? Okkerse & Schop Advocaten biedt u een juridische Privacy QuickScan

Privacy proof organisatie? Okkerse & Schop Advocaten biedt u een juridische Privacy QuickScan Privacy proof organisatie? Okkerse & Schop Advocaten biedt u een juridische Privacy QuickScan TOEPASSELIJKHEID Wet Bescherming Persoonsgegevens Vraag 1 Vraag 2 Verwerkt 1) u persoonsgegevens 2) voor uitsluitend

Nadere informatie

1. Algemeen In deze Verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder:

1. Algemeen In deze Verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: VERWERKERSOVEREENKOMST (EENZIJDIG) 1. Algemeen In deze Verwerkersovereenkomst wordt verstaan onder: 1.1 Algemene voorwaarden: de Algemene voorwaarden van Verwerker, die onverkort van toepassing zijn op

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuid Utrecht. Nieuwegein, september 2018

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuid Utrecht. Nieuwegein, september 2018 PRIVACY STATEMENT Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zuid Utrecht Nieuwegein, september 2018 1 Inleiding Samenwerkingsverbanden hebben persoonsgegevens van leerlingen nodig om hun taken goed te

Nadere informatie

Documentinformatie: Wijzigingslog:

Documentinformatie: Wijzigingslog: PRIVACY BELEID Documentinformatie: Versie 1.0 Status Definitief Datum 20-12-2017 Organisatie go2ubl B.V. Auteur(s) R.M. Tolstra Classificatie Openbaar Wijzigingslog: Versie Datum Status Wijziging Onderdeel

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE:

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: Artikel 1: Begripsbepalingen Artikel 2: Het Reglement Artikel 3: Uitgangspunten voor het verwerken van persoonsgegevens Artikel 4: Verzet Artikel 5: Inzage

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens

BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens BEWERKERSOVEREENKOMST OV-CHIPKAART GEGEVENS in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens De ondergetekenden: 1. Naam OV-vervoerder., gevestigd en kantoorhoudende te te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Privacyverklaring Phenox Consultants B.V.

Privacyverklaring Phenox Consultants B.V. Privacyverklaring Phenox Consultants B.V. Contact Hebt u vragen of klachten over deze privacyverklaring of de verwerking van uw persoonsgegevens door Phenox? Wij helpen uw graag. Onze contactgegevens zijn:

Nadere informatie

onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp

onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Intentieovereenkomst woningbouwontwikkeling Tudorpark particulier (achter Hoofdweg 887), Hoofddorp Portefeuillehouder Collegevergadering Inlichtingen Registratienummer

Nadere informatie

- een eenmalige uitkering van 0,5% van het jaarsalaris. De grondslag van deze

- een eenmalige uitkering van 0,5% van het jaarsalaris. De grondslag van deze gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Instemming principeakkoord CAO Gemeenten 2009-201 1 Portefeuillehouder S. Bak Collegevergadering 29 juni 20 10 Inlichtingen mw. Y.J. Hopman (023 567 62 65)

Nadere informatie

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap

onderwerp Portefeuilleverdeling College van B&W , vervangingsregeling en locoburgemeesterschap gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Portefeuilleverdeling College van B&W 2014-2018, vervangingsregeling en locoburgemeesterschap portefeuillehouder drs. Th.L.N. Weterings Collegevergadering 25 april

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West

PRIVACY STATEMENT. Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West PRIVACY STATEMENT Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Regio Utrecht West Woerden, September 2018 1 Inleiding Samenwerkingsverbanden hebben persoonsgegevens van leerlingen nodig om hun taken goed

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV)

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens PPOZV. Maart 2014 Maart 2014 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair-, speciaal- of voortgezet onderwijs, zoals bedoeld in de

Nadere informatie

[vzw Rozemarijn] PRIVACYVERKLARING PERSONEEL

[vzw Rozemarijn] PRIVACYVERKLARING PERSONEEL [vzw Rozemarijn] PRIVACYVERKLARING PERSONEEL 1. Wat is het doel van deze verklaring In de Privacyverklaring Personeel wil vzw Rozemarijn als werkgever heldere en transparante informatie geven over hoe

Nadere informatie

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) En wat betekent dit voor u?

De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) En wat betekent dit voor u? De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) En wat betekent dit voor u? Meldplicht datalekken Whitepaper Datalekken Augustus 2016 1 Begin 2016 is de Meldplicht Datalekken ingegaan. Het doel van de meldplicht

Nadere informatie

Privacyreglement Medewerkers Welzijn Stede Broec

Privacyreglement Medewerkers Welzijn Stede Broec Privacyreglement Medewerkers Welzijn Stede Broec 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte en doel van het reglement... 4 Artikel

Nadere informatie

Privacy statement Autocross Masters

Privacy statement Autocross Masters Privacy statement Autocross Masters Inhoudsopgave Inleiding... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Verwerking van de persoonsgegevens... 3 Artikel 3 Soorten persoonsgegevens... 3 Artikel 4 Beheer

Nadere informatie

Inhoudsopgave Waarvoor verwerkt LucVal Care uw persoonsgegevens?... 3 Op grond waarvan mag LucVal Care deze persoonsgegevens verwerken?...

Inhoudsopgave Waarvoor verwerkt LucVal Care uw persoonsgegevens?... 3 Op grond waarvan mag LucVal Care deze persoonsgegevens verwerken?... Privacyverklaring LucVal Care behandelt persoonsgegevens die door haar worden verwerkt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. LucVal Care draagt er zorg voor dat uw persoonlijke gegevens altijd vertrouwelijk,

Nadere informatie

2007. Nr. : Dnst. : C& E

2007. Nr. : Dnst. : C& E 2007. Nr. : 07.0152 Dnst. : C& E Definitieve vaststelling van het eindrapport fase 1 Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs Gemeente Leiden (aangepast scenario). Leiden, 27 november 2007. Op 4 juli 2006

Nadere informatie

ROC Rivor 23 mei Privacyreglement

ROC Rivor 23 mei Privacyreglement ROC Rivor 23 mei 2018 Privacyreglement Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Algemene

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Hoe verwerken wij persoonsgegevens? Wij verwerken persoonsgegevens uitsluitend op de manier die wij met de klant hebben afgesproken in de

Hoe verwerken wij persoonsgegevens? Wij verwerken persoonsgegevens uitsluitend op de manier die wij met de klant hebben afgesproken in de Privacy verklaring Wie is Maartje Boekhoudster: Maartje Boekhoudster is een administratiekantoor, gevestigd te Capelle aan den IJssel, aan de Paulus Potterlaan 18 (2902 GP). Wie is de klant? De klant is

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Haarlemmermeer Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude Raadsvoorstel 2018.0079033 onderwerp Aanpassing van de Verordening geldelijke voorzieningen wethouders 2016 Portefeuillehouder Onno Hoes

Nadere informatie

Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep

Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Aanwijzing losloopgebied voor honden in het Venneperhout te Nieuw-Vennep Portefeuilehouder Marjolein Steffens-van de Water, drs. Theo Weterings Collegevergadering

Nadere informatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie

Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat JW Klazienaveen Hierna te noemen: de organisatie Privacy Reglement Dit document behoort toe aan; Fysiotherapie Bennie de Jonge Schoorstraat 2 7891 JW Klazienaveen 0591-393256 Hierna te noemen: de organisatie Binnen de organisatie worden uw (medische)

Nadere informatie

Raadsvoorstel

Raadsvoorstel gemeente Raadsvoorstel 2016.0018300 onderwerp Verordening kwaliteit vergunningverlening, toezicht en handhaving omgevingsrecht Portefeuilehouder drs Theo Weterings / dr. Derk Reneman steiler Bianca Smal

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

Privacy statement certificering. Privacy statement certificering

Privacy statement certificering. Privacy statement certificering Stichting DSI De stichting DSI (hierna: DSI) is een zelfreguleringsinstituut. Het doel van DSI is de integriteit, deskundigheid en vakbekwaamheid bevorderen en bewaken van personen die werkzaam zijn in

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyverklaring Personeel

Privacyverklaring Personeel Privacyverklaring Personeel 1. Wat is het doel van deze verklaring? In de Privacyverklaring Personeel wil Stichting MM Delacroix als werkgever heldere en transparante informatie geven over hoe de voorziening

Nadere informatie

22 oktober 2015. Privacyreglement Stichting Tuchtrecht Banken

22 oktober 2015. Privacyreglement Stichting Tuchtrecht Banken Inhoudsopgave Artikel 1: Definities... 3 Artikel 2: Reikwijdte Privacyreglement... 4 Artikel 3: Verantwoordelijke en bewerker... 4 Artikel 4: Doeleinden... 4 Artikel 5: Categorieën van Betrokkenen... 4

Nadere informatie

z2010-01224 Rapport van definitieve bevindingen April 2011 POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10

z2010-01224 Rapport van definitieve bevindingen April 2011 POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl Onderzoek naar de verwerking van medische

Nadere informatie

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 Portefeuillehouder dr. Tom Hom Collegevergadering 25 juli 2017 inlichtingen F. Nederstigt

Nadere informatie

Aluchemie Privacyverklaring: wat we doen met de persoonsgegevens van contractors

Aluchemie Privacyverklaring: wat we doen met de persoonsgegevens van contractors Aluchemie Privacyverklaring: wat we doen met de van contractors Aluminium & Chemie Rotterdam B.V. ( Aluchemie ) is een anodenfabriek in de haven van Rotterdam. Om onze activiteiten goed te kunnen doen,

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Human Assistance Network for Daily Support (HANDS)

PRIVACYREGLEMENT. Human Assistance Network for Daily Support (HANDS) PRIVACYREGLEMENT Human Assistance Network for Daily Support (HANDS) Amsterdam, 08-06-2017 Privacyreglement HANDS juni 2017 versie 1.2 1 Inhoudsopgave HANDS en uw privacy 3 Artikel 1: Begripsomschrijving

Nadere informatie

Privacy verklaring Den Heijer Administratieservice

Privacy verklaring Den Heijer Administratieservice Privacy verklaring Den Heijer Administratieservice Wie is Den Heijer Administratieservice: Den Heijer Administratieservice is een eenmanszaak, gevestigd te Den Haag, aan de Zichtenburglaan 31, Unit 2.07

Nadere informatie

1. De bewerkersovereenkomst met Solviteers, de leverancier van het ICT-systeem voor de sociale wijkteams, vast te stellen.

1. De bewerkersovereenkomst met Solviteers, de leverancier van het ICT-systeem voor de sociale wijkteams, vast te stellen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Bewerkersovereenkomst WIZportaal Programma Zorg & Welzijn Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Voor de sociale wijkteams in de regio Nijmegen is nieuwe software

Nadere informatie

Privacystatement Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF)

Privacystatement Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) Privacystatement Knac Nationale Autosport Federatie (KNAF) Inhoudsopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Doelstelling....3 Artikel 3 Soorten persoonsgegevens....3 Artikel 4 Beheer en toegang

Nadere informatie

Documentinformatie: Wijzigingslog:

Documentinformatie: Wijzigingslog: PRIVACYBELEID Documentinformatie: Versie 1.1 Status Definitief Datum 22-05-2018 Organisatie go2ubl B.V. Auteur(s) R.M. Tolstra Classificatie Openbaar Wijzigingslog: Versie Datum Status Wijziging Auteur

Nadere informatie

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGENGEGEVENS Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Gouda privacyreglement leerlinggegevens.doc pagina 1 van 8 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan

Nadere informatie

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp Privacyreglement ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp 1 Vastgesteld MT Altra 11 november 2016 INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte Rechtmatige verwerking persoonsgegevens 3. Doel

Nadere informatie

DE SPELREGELS. rechtmatige verwerking. verzameldoel. verwerkingsgronden toestemming overeenkomst wettelijke plicht publiekrechtelijke taak enz.

DE SPELREGELS. rechtmatige verwerking. verzameldoel. verwerkingsgronden toestemming overeenkomst wettelijke plicht publiekrechtelijke taak enz. 1. Wie is verantwoordelijke voor de verwerking? 2. Heeft die verantwoordelijke een vestiging in Nederland 3. Vindt de verwerking plaats in het kader van activiteiten van die vestiging? HvJEU 13 mei 2014

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

Privacy verklaring 1

Privacy verklaring 1 Privacy verklaring 1 Privacy verklaring Amantis Zorg en Welzijn behandelt persoonsgegevens die door haar worden verwerkt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Amantis Zorg en Welzijn draagt er zorg

Nadere informatie

Nota van B&W. Inleiding

Nota van B&W. Inleiding gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Jaarverslag welstandsverantwoording 201 0 Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 10 mei 2011 Inlichtingen mw. mr. J.M. Metselaar (023-567 3528)

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst. Hosting

Bewerkersovereenkomst. Hosting Bewerkersovereenkomst Hosting Bewerkersovereenkomst Partijen: Klant (hierna: Verantwoordelijke); Solcon Internetdiensten N.V., gevestigd te Dronten, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel onder nummer

Nadere informatie

Privacyreglement en internetgebruik. Gedeputeerde Staten: Gelet op:

Privacyreglement  en internetgebruik. Gedeputeerde Staten: Gelet op: Privacyreglement e-mail en internetgebruik Gedeputeerde Staten: Gelet op: - het feit dat de provincie Noord-Holland aan degenen die bij haar organisatie werkzaam zijn e-mail- en internetfaciliteiten ter

Nadere informatie

Privacyverklaring POLIFLEX

Privacyverklaring POLIFLEX Privacyverklaring POLIFLEX Deze privacyverklaring heeft betrekking op de v.o.f. Poliflex, gevestigd te Arnhem aan de Halévystraat 7 1, hierna te noemen Poliflex. Wettelijk kader Klanten, leveranciers,

Nadere informatie

Quadrad Advies & Administratie B.V. (hierna te noemen Quadrad) is een besloten vennootschap met

Quadrad Advies & Administratie B.V. (hierna te noemen Quadrad) is een besloten vennootschap met Privacyverklaring Quadrad Advies & Administratie B.V. Quadrad Advies & Administratie B.V. (hierna te noemen Quadrad) is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid gevestigd en kantoorhoudende

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Cloud & Privacy. B2B Clouddiensten. Robert Boekhorst Amsterdam 27 juni 2013

Cloud & Privacy. B2B Clouddiensten. Robert Boekhorst Amsterdam 27 juni 2013 Cloud & Privacy B2B Clouddiensten Robert Boekhorst Amsterdam 27 juni 2013 Inleiding Privacyrecht: in vogelvlucht Knelpunten Hoe hier mee om te gaan? toekomstige ontwikkelingen Privacyrecht in vogelvlucht

Nadere informatie

Privacy statement screening. Privacy statement screening

Privacy statement screening. Privacy statement screening Stichting DSI De stichting DSI (hierna: DSI) is een zelfreguleringsinstituut. Het doel van DSI is de integriteit, deskundigheid en vakbekwaamheid bevorderen en bewaken van personen die werkzaam zijn in

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS VOOR DE ORDE VAN VRIJMETSERLAREN ONDER HET GROOTOOSTEN DER NEDERLANDEN

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS VOOR DE ORDE VAN VRIJMETSERLAREN ONDER HET GROOTOOSTEN DER NEDERLANDEN GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS VOOR DE ORDE VAN VRIJMETSERLAREN ONDER HET GROOTOOSTEN DER NEDERLANDEN Het Hoofdbestuur van de Orde van Vrijmetselaren onder het Grootoosten der Nederlanden, Gelet

Nadere informatie

Verwerking van persoonsgegevens door TomarWonen Oudenbosch bv

Verwerking van persoonsgegevens door TomarWonen Oudenbosch bv Dit privacy statement is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens door TomarWonen Oudenbosch bv gevestigd aan de Franciscuslaan 32 4731TZ te Oudenbosch en ingeschreven in de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Op grond waarvan mag Robuusteiken deze persoonsgegevens verwerken? 3. Is het noodzakelijk om persoonsgegevens aan Robuusteiken te verstrekken?

Op grond waarvan mag Robuusteiken deze persoonsgegevens verwerken? 3. Is het noodzakelijk om persoonsgegevens aan Robuusteiken te verstrekken? Privacyverklaring Om onze diensten goed te kunnen aanbieden verwerken we persoonsgegevens. Wilt u weten hoe we uw gegevens verwerken? Lees dan deze Privacyverklaring Robuusteiken behandelt persoonsgegevens

Nadere informatie

De Meldplicht Datalekken. mr. N. Falot 8 oktober 2015

De Meldplicht Datalekken. mr. N. Falot 8 oktober 2015 De Meldplicht Datalekken mr. N. Falot 8 oktober 2015 Over Considerati Wij zijn het leidend juridisch adviesbureau gespecialiseerd in Privacy, ICT recht en Beleidsvraagstukken Uitgebreide ervaring met privacy

Nadere informatie

Agendanummer: Collegevergadering d.d Portefeuillehouder: H. Wierikx Registratienummer:

Agendanummer: Collegevergadering d.d Portefeuillehouder: H. Wierikx Registratienummer: RAADSVOORSTEL 4i (3e meent Halderberge Raadsvergadering d.d. 24-5-2017 Agendanummer: Collegevergadering d.d. 4-4-2017 Portefeuillehouder: H. Wierikx Registratienummer: 357682 Voorstel 1. De 'Welstandsnota

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V.

PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V. PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V. Inhoudsopgave IN Zorg en Advies B.V. en uw privacy 3 Artikel 1: Begripsomschrijving 4 Artikel 2: Reikwijdte 4 Artikel 3: Doel 4 Artikel 4: Te verzamelen gegevens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTE NIJKERK

PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTE NIJKERK BIJLAGE 2 PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTE NIJKERK Inleiding Dit privacyreglement beschrijft hoe en onder welke voorwaarden gegevensverwerking plaatsvindt door de aangesloten

Nadere informatie

Waarvoor verwerkt Thuiszorg M.O.C. uw persoonsgegevens? Op grond waarvan mag Thuiszorg M.O.C. deze persoonsgegevens verwerken?

Waarvoor verwerkt Thuiszorg M.O.C. uw persoonsgegevens? Op grond waarvan mag Thuiszorg M.O.C. deze persoonsgegevens verwerken? Privacyverklaring Thuiszorg M.O.C. behandelt persoonsgegevens die door haar worden verwerkt met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. Thuiszorg M.O.C. draagt er zorg voor dat uw persoonlijke gegevens altijd

Nadere informatie

Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging

Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging Privacyreglement Okkerse & Schop Advocaten rechtsbijstand en procesvertegenwoordiging Inhoudsopgave Inleiding... 2 Artikel 1 Begripsbepalingen... 2 Artikel 2 Reikwijdte en doelstelling van het reglement...

Nadere informatie

Collegevoorstel. Zaaknummer Nieuwe bewerkersovereenkomst IKZ en mandaat

Collegevoorstel. Zaaknummer Nieuwe bewerkersovereenkomst IKZ en mandaat Zaaknummer 00533295 Onderwerp Nieuwe bewerkersovereenkomst IKZ en mandaat Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis Onze gemeente is aangesloten op het Informatieknooppunt Zorgfraude (IKZ) en heeft

Nadere informatie

Is het noodzakelijk om persoonsgegevens aan Greentogether te verstrekken? 4

Is het noodzakelijk om persoonsgegevens aan Greentogether te verstrekken? 4 Privacyverklaring Om onze diensten goed te kunnen aanbieden verwerken we persoonsgegevens. Wilt u weten hoe we uw gegevens verwerken? Lees dan deze Privacyverklaring Greentogether Holding BV behandelt

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS

PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS PRIVACYREGLEMENT VERWERKING LEERLINGGEGEVENS Datum: november 2011 GMR: 17 november 2011 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een

Nadere informatie

Ons kenmerk z Contactpersoon

Ons kenmerk z Contactpersoon Autoriteit Persoonsgegevens Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag T 070 8888 500 - F 070 8888 501 autoriteitpersoonsgegevens.nl Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties

Nadere informatie

Privacy statement Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F.

Privacy statement Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F. Privacy statement Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F. Inleiding Administratie-en belastingadviesburo de Groene V.O.F. neemt uw privacy zeer serieus en zal informatie over u (de betrokkene)

Nadere informatie

Wat houdt informatiebeveiliging binnen bedrijven in? Bart van der Kallen, CISM Informatiebijeenkomst DrieO 6 oktober 2015

Wat houdt informatiebeveiliging binnen bedrijven in? Bart van der Kallen, CISM Informatiebijeenkomst DrieO 6 oktober 2015 Wat houdt informatiebeveiliging binnen bedrijven in? Bart van der Kallen, CISM Informatiebijeenkomst DrieO 6 oktober 2015 INHOUD 1) Wat is informatiebeveiliging (IB) nu eigenlijk? 2) Wat houdt IB binnen

Nadere informatie

PRIVACY STATEMENT. 1 van 6

PRIVACY STATEMENT. 1 van 6 PRIVACY STATEMENT 1 van 6 Table of contents pagina: 2 van 6 TABLE OF CONTENTS... 2 PRIVACY... 3 VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS... 3 BEVEILIGING... 4 COOKIES... 4 KLIKGEDRAG... 4 VERSTREKKEN VAN GEGEVENS...

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht SG Were Di

Reglement cameratoezicht SG Were Di Reglement cameratoezicht SG Were Di Looptijd: schooljaren 2018-2019 en 2019-2020 18-09-26 Reglement cameratoezicht Kaders/doelstellingen cameratoezicht SG Were Di Het inzetten van cameratoezicht maakt

Nadere informatie

Reglement cameratoezicht. CITAVERDE College en SWGO

Reglement cameratoezicht. CITAVERDE College en SWGO Reglement cameratoezicht CITAVERDE College en SWGO Instemming OR verkregen d.d. 14-03-2017 volgens artikel 27, lid 1, k WOR Instemming DR verkregen d.d. 06-03-2017 volgens artikel 8a.2.2, lid 3, k WEB

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO. December 2015

Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO. December 2015 Privacyreglement verwerking leerlinggegevens voor PO en VO December 2015 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair,

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT LETSELCARE versie

PRIVACYREGLEMENT LETSELCARE versie PRIVACYREGLEMENT LETSELCARE versie 08-06-2018 1 Inhoudsopgave LetselCare en uw privacy 3 Artikel 1: Begripsomschrijving 4 Artikel 2: Reikwijdte 4 Artikel 3: Doel 4 Artikel 4: Te verzamelen gegevens 4 Artikel

Nadere informatie

Learning Analytics en de Wet bescherming persoonsgegevens. Mr.ir. A.P. Engelfriet, Partner bij ICTRecht.nl

Learning Analytics en de Wet bescherming persoonsgegevens. Mr.ir. A.P. Engelfriet, Partner bij ICTRecht.nl Learning Analytics en de Wet bescherming persoonsgegevens Mr.ir. A.P. Engelfriet, Partner bij ICTRecht.nl a.engelfriet@ictrecht.nl / 020-663 1941 Privacy en persoonsgegevens Beeld: Sunside, Flickr, CC-BY

Nadere informatie

Definitieve bevindingen Rijnland ziekenhuis

Definitieve bevindingen Rijnland ziekenhuis POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 E-MAIL info@cbpweb.nl INTERNET www.cbpweb.nl Definitieve bevindingen Rijnland ziekenhuis

Nadere informatie

Cameratoezicht. De Nieuwe Kring. Reglement cameratoezicht

Cameratoezicht. De Nieuwe Kring. Reglement cameratoezicht Cameratoezicht De Nieuwe Kring Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht Reglement cameratoezicht onderwijsinstelling De Nieuwe Kring Dit reglement cameratoezicht heeft betrekking op alle locaties

Nadere informatie

Artikel 1 - Wie is WE VAT Solutions BV? WE VAT Solutions BV gevestigd en kantoorhoudende aan het Beursplein 37, 3011 AA te Rotterdam.

Artikel 1 - Wie is WE VAT Solutions BV? WE VAT Solutions BV gevestigd en kantoorhoudende aan het Beursplein 37, 3011 AA te Rotterdam. Privacyverklaring Artikel 1 - Wie is WE VAT Solutions BV? WE VAT Solutions BV gevestigd en kantoorhoudende aan het Beursplein 37, 3011 AA te Rotterdam. Artikel 2 Wie is de klant van WE VAT Solutions BV?

Nadere informatie

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt

Nota van B&W. Portefeuilehouder J.C.W. Nederstigt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp instellen van (hoger) beroep tegen de beslissing (op bezwaar) van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland inzake de geweigerde ontheffing voor Windpark Haarlemmermeer

Nadere informatie

Informatiebeveiliging: Hoe voorkomen we issues?

Informatiebeveiliging: Hoe voorkomen we issues? Informatiebeveiliging: Hoe voorkomen we issues? Workshop C Remco de Boer (Kennisnet) Ludo Cuijpers (MBO Taskforce IBB) Inhoud 1. Voorstelronde 2. Over uw rol 3. Maatregelen 4. De diepte in Voorstelronde

Nadere informatie

Beheer Team Veiligheid. Reglement cameratoezicht Zadkine

Beheer Team Veiligheid. Reglement cameratoezicht Zadkine Beheer Team Veiligheid Reglement cameratoezicht Zadkine Inhoud Inleiding... 3 Reglement cameratoezicht... 4 Artikel 1 Begripsbepaling... 4 Artikel 2 Werkingssfeer en doelstellingen cameratoezicht... 5

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN BEWERKERSOVEREENKOMST De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie, gevestigd te Den Haag, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer G.J. van Miltenburg, hierna te

Nadere informatie

Informatiebeveiligingsplan

Informatiebeveiligingsplan Voorwoord Het, de en de vallen elk onder een verschillend bevoegd gezag. Op het niveau van bestuur en intern toezicht is er sprake van een zogeheten personele unie: de directeur-bestuurder van het is tevens

Nadere informatie