Masterplan OCMW Damme Commentaar bij de voorstelling van het project 12/11/2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Masterplan OCMW Damme Commentaar bij de voorstelling van het project 12/11/2014"

Transcriptie

1 Masterplan OCMW Damme Commentaar bij de voorstelling van het project 12/11/2014 Damme Het project Masterplan: In 2011 besliste het OCMW en het Damse Stadsbestuur op aanraden van de Vlaamse Bouwmeester om een ontwerper aan te stellen die een Masterplan moest opstellen om, in enge zin, opties aan te geven voor de nabestemming van de OCMW gebrouwen in Kerkstraat & Burgstraat. In een brede zin moest de ontwerper een holistische visie ontwikkelen op Damme (de deelgemeente). OpenVld steunde dit initiatief ten volle. Uit het projectdossier Het Masterplan kan dienen als basis voor de verdere ruimtelijke ontwikkeling van de Stad Damme,. Op deze manier kan afgetoetst worden welke herbestemmingsprojecten, afbraak-, en nieuwbouwprojecten passen en welke niet. Duidelijk toch? Het projectdossier is zeer compleet opgevat en beschrijft in extenso de actuele situatie, geografische en historische elementen, maar lijst ook de te onderzoeken parameters op, zoals wonen, toerisme, erfgoed en mobiliteit. Ons standpunt over de opdracht De grote lijnen van het originele project kan de OpenVld onderschrijven. Wij vinden echter dat het een beetje meer mag zijn. Wij vinden de opdracht een beetje te braaf en te weinig visionair. Hoe veel keer gebeurt het dat er een dergelijk ingrijpende verbetering mogelijk is in een stadje zoals Damme? Zoiets hoort eigenlijk wereldnieuws te zijn. Het Damse verleden werd nogal verwarrend gebracht: van de volkse figuur Tijl Uilenspiegel tot de reconstructie van de Staats-Spaanse linies en het - nu afgeschafte - St-Jans museum. Een echt museum met een focus op Damme s bloeiperiode zou een mooie aanvulling zijn. Er ligt genoeg materiaal te verkommeren in diverse zolders en loodsen. Dat had ook een deel van de opdracht mogen zijn. Tijdens de afgelopen maanden heeft Burgemeester Joachim Coens herhaaldelijk, in al zijn publieke toespraken de troeven van Damme benadrukt als bestemming voor beleving van toerisme, cultuur, sport en vrije tijd in het algemeen. Wij onderschrijven dat ten volle en zien in Damme een tegenpool én partner van Brugge, waar in Damme meer op belevingstoerisme kan gemikt worden tegenover het massatoerisme van Brugge. Daarom vinden wij het belangrijk dat er niet alleen ingezet wordt op wonen, maar ook op handel, hotel, watergebonden activiteiten, natuurtoerisme, etc. Bovendien wil OpenVld Damme dat er ernstig werk gemaakt wordt van een herbekijken van de functies van de stedelijke eigendommen. Ook mag er een debat gevoerd worden of Damme eigenaar moet blijven. En tenslotte dringt een ernstige oplossing zich op voor het parkeerprobleem. Het ultieme leitmotiv voor ons is wordt de Dammenaar hier beter van?.

2 De gaten in de kaas van het Masterplan Het Masterplan bevat duidelijk een aantal zeer goede punten. Als alles gerealiseerd wordt zal het een hele verbetering zijn, maar wij vinden dat er nog wat meer kan. Inspraak De opdracht was zeer duidelijk: benevens de politieke raden waren er ook klankbordgroepen voorzien: de diverse stedelijke raden. Gisteren werden wij uitgenodigd voor een inspraakmoment. Dat impliceert toch dat wij op voorhand één en ander konden bestuderen?. Nu worden de klankbordgroepen wel erg laat aangesproken. De bevolking werd een tijd terug uitgenodigd in het stadhuis om de start van het project voor te stellen. Toen vond de pas aangestelde projectregisseur het niet eens de moeite om zich te tonen. Een dergelijk project moet breed gedragen worden. De bevolking moet het ook als een eigen project zien. Het moet ook de liefde voor Damme Stad in Groot-Damme aanzwengelen. Mobiliteit Damme was niet gebouwd voor de 21 ste eeuw. Daar moeten we inderdaad rekening mee houden. Maar uit de uitspraken van de ontwerpers maken we op dat ze de realiteit van wonen in Damme met quasi onbestaand openbaar vervoer fel onderschatten. De vele vragen en reacties op het onderwerp parking zijn daar een getuige van. Wij vinden het jammer dat het gedeelte mobiliteit uit de oorspronkelijke opdracht gelicht werd. Doorstroming

3 De Kerkstraat ziet soms toch wel merkwaardige voertuigen passeren, die duidelijke Damme niet als bestemming hebben. Veel bewoners vragen zich af waarom 40-tonners en grote landbouwmachines zo frequent door de Kerkstraat denderen. Het is ook slecht voor ons erfgoed. De Burgemeester gaf aan dat dit een opdracht is voor de ordehandhaving. Dat is ook zo, maar je kan geen 24/u continu controleren. Dus moet er ook gekeken worden naar alternatieven. Ook de smalle brug over de Damse vaart resulteert dikwijls in ronduit belachelijke situaties. Waarom niet eens kijken of ook langs het Schipdonkkanaal er een tweede uitweg te maken is? Vanuit Knokke zou dan de huidige weg gebruikt kunnen worden naar Damme toe en via de afdamming aan de Siphon en via de Versevaartdijkstraat naar de N374. Nog een link naar de Oude Sluissedijk en je hebt bijna een ring. Parkeren Het wild parkeren is echt wel een probleem in het toeristische hoogseizoen. Het ontwerp verwijst naar de jonge gezinnen die het wil aantrekken. Er werd aangegeven dat er maar 1 parkeerplaats per woning voorzien is. Dat is niet realistisch. Buiten gepensioneerde en één-verdienersgezinnen heeft bijna ieder gezin hier twee auto s nodig. En wanneer de jonge gezinnen ouder worden komen er nog meer auto s bij. Dat zal de druk op de bestaande parkeerplaatsen exponentieel doen toenemen. Het Masterplan herneemt een oud VLD voorstel van 15 jaar geleden: ondergrondse parking. Daar zijn we erg blij mee. Maar elk (ver)bouw zou best onderzocht worden op de mogelijkheden van ondergrondse parking. Rekening houdend met het archeologisch gegeven, kan de stad misschien een soort van groepsaankopen organiseren om de kosten te verlichten van het verplichte bodemonderzoek? Er wordt wat lacherig over gedaan, maar het beeld van de oudere restaurant klant die niet in staat is de fikse wandeling van de randparking naar de markt te doen is echt wel reëel. In één van de slides werd een derde randparking getoond aan de andere kant van de Damse Vaart, maar die leek nog verder te liggen dan de huidige twee. Kerk Veel over de kerk hebben we niet gezien in het plan. Nochtans is het ook een erfgoed-bouwwerk dat misschien binnenkort ook van bestemming zou kunnen wijzigen. Wij zouden het jammer vinden om dit gebouw te zien onkerkelijken. Vooral voor de grotere plechtigheden kan het nog dienstig zijn. Dat het, om het lapidair te stellen, leeg zou staan tussen begrafenissen is echter ook geen goed idee. Nu en dan wordt het Stadhuis gebruikt voor voorstellingen. Dat is dikwijls problematisch. Misschien moeten we de Onze-Lieve-Vrouwekerk wel multifunctioneel maken? Erediensten + culturele evenementen. Het Kunstenfestival deze zomer heeft daar een goede aanzet voor gegeven. Wat moeten we met de vervallen toren? Is daar niet iets van te maken met wat moderne materialen zoals glas? Graag ook een culturele invulling. Ook het kerkhof kan een historisch-toeristische bestemming zijn.

4 Periferie van het OCMW gebied In de presentatie werd ook een voorbeeld getoond van een zone met garageboxen. Waarom daar stoppen? Er is nood aan een overzicht van alle ongebruikte of ondergebruikte gebouwen. Neem nu de pastorie aan het einde van de Burgstraat. Volgens onze informatie staat dit schitterende gebouw meestal leeg. Het is wel geen eigendom van de stad, maar er moet toch iets mogelijk zijn om daar iets mee te doen? Wat een tuin! (#4 op de luchtfoto hieronder) Ook in handen van de kerkelijk autoriteiten is het parochiaal centrum Schuurtje, tegenover de pastorie (#3 in de luchtfoto). Damme heeft wel degelijk nood aan een openbaar centrum, maar het huidige (on-)gebruik van het huidige gebouw duidt aan dat het niet ideaal is. Misschien kan er gedacht worden aan een ruil, zodat ook deze hoek herbouwd kan worden? Niet vergeten dat als dit plan effectief gerealiseerd wordt dit een serieuze impact kan hebben op de waardering van het zuidelijk gedeelte van Damme. Stedelijke eigendommen Dat het Stadhuis en het St Jans Hospitaal nooit verkocht kunnen/mogen worden lijkt ons duidelijk. Maar zit de Toeristische dienst echt wel ideaal in Huyze de Grote Sterre? We zijn het Damme verschuldigd om dit tenminste eens te onderzoeken.

5 Legende Damme 1. OCMW 2. Zustertuin en Oude School 3. Markt 4. Pastorie 5. Schuurtje Museum? Welke cultuurminnaar wordt niet enthousiast over de diverse collecties die Damme rijk is? De meeste liggen nu op een zolder stof te vergaren. Damme heeft een rijke geschiedenis, een rijke collectie, en een gebouw dat zou passen als museum: St-Jan! Er zijn al stemmen opgegaan om daar een Museum van de 13 eeuw te zetten. Kleinhandel In het project dossier wordt ook de kleinhandel vernoemd. Gisteren hebben we daar weinig van gehoord. Nochtans is een aantrekkelijke Kerkstraat-Winkelstraat een positieve factor om de wandeling van de Oostelijke parking wat leuker te maken. We moeten vermijden dat de bijkomende woningen van Damme nog maar een slaapstad te maken waar iedereen elders werkt en winkelt. Wat met de financiën? Damme heeft een flinke inspanning gedaan met het bouwen van het nieuwe zorgcentrum. Dat dit zijn sporen nalaat in de stadskas is normaal. Maar na het lezen van het meerjarenplan vinden wij niet direct enige voorzieningen voor de te verwachten resultaten van het Masterplan. Enkel een post voor de heraanleg van de Burgstraat na het aanleggen van de riolering. En toch zijn die onvermijdelijk want Damme moet wat investeren in haar publieke ruimte Gisteren hoorden we dat fondsen en subsidies aangetrokken worden, maar die financieren zelden de volle 100%. Conclusie OpenVld Damme is enthousiast over een groot deel van het plan, maar wil ijveren voor een aantal bijsturingen en verbeteringen. Wij hopen vooral dat het plan geen dode letter blijft!

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde

Academiejaar Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg Gent. Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Academiejaar 2014-2015 Faculteit Natuur en Techniek Valentin Vaerwyckweg 1 9000 Gent Heraanleg van de Grote Markt in Oudenaarde Seppe De Meyer Bachelor in het Vastgoed: Landmeten 2014-2015 1. Infomarkt

Nadere informatie

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent

Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Sogent zoekt ontwerpteam voor nieuwe vleugel voor Design Museum Gent Design Museum Gent wordt uitgebreid met een nieuwe vleugel. Het nieuwe gebouw aan de Drabstraat zal de reeds bestaande gebouwen van

Nadere informatie

MASTERPLAN SITE OCMW MEULEBEKE

MASTERPLAN SITE OCMW MEULEBEKE MASTERPLAN SITE OCMW MEULEBEKE A: sociaal huis B: dienstencentrum C: woonzorgcentrum D: serviceflats/aanleunappartementen MASTERPLAN Analyse ZORGCENTRUM CENTRUM GEMEENTE CULTUREEL CENTRUM MEULEBEKE MASTERPLAN

Nadere informatie

Masterplan Grote Markt en omgeving

Masterplan Grote Markt en omgeving Masterplan Grote Markt en omgeving Tweede participatiemoment 2 april 2015 Grontmij HOSPER Uforce Verloop van deze avond 1. Welkom 2. Stand van zaken: wat is er gebeurd sinds het eerste participatiemoment

Nadere informatie

Bewonersvergadering Districtshuis Deurne 2014.04.28. Renovatie & bodemsanering woonwagenterrein Deurne

Bewonersvergadering Districtshuis Deurne 2014.04.28. Renovatie & bodemsanering woonwagenterrein Deurne Bewonersvergadering Districtshuis Deurne 2014.04.28 Renovatie & bodemsanering woonwagenterrein Deurne Agenda Inleiding: waarom renovatie en bodemsanering? Stand van zaken dossier bodemonderzoek en -sanering

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge

Mobiliteit. Voetgangers en fietsers. Openbaar vervoer. Brugge Voetgangers en fietsers Openbaar vervoer Auto Verkeersarme binnenstad Open VLD wil de binnenstad verkeersarmer maken. Nu zijn enkel de Jan Breydelstraat en de Sint-Amandstraat verkeersvrij. Het laden en

Nadere informatie

NOTITIE INTEGRATIE VRIENDEN IN HET MUSEUM BIJLAGE BIJ NOTULEN ALV 13 APRIL 2019 UIT DE VERGADERING VAN 13 APRIL 2019:

NOTITIE INTEGRATIE VRIENDEN IN HET MUSEUM BIJLAGE BIJ NOTULEN ALV 13 APRIL 2019 UIT DE VERGADERING VAN 13 APRIL 2019: UIT DE VERGADERING VAN 13 APRIL 2019: 1 AANLEIDING Vriend zijn van het museum De afgelopen maanden hebben in het teken gestaan van overdenkingen over de redenen waarom wij als Vereniging, als Vrienden

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Lochristi van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO Groot-Lochristi heeft zich - naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012 - gebogen over

Nadere informatie

Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal

Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal 01-04-2014, p.21 Limburg Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal Bij de brug over het Albertkanaal in Vroenhoven werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen nv De Scheepvaart en de

Nadere informatie

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden,

Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, Geachte voorzitter, Geachte burgemeester en schepenen, geachte collega s raadsleden, De nieuwe meerderheid heeft de koppen bij elkaar gezet om een nieuw impuls te geven aan onze mooie gemeente, en wij

Nadere informatie

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis

Rondje Vledder. een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis Rondje Vledder een (virtuele) wandeling langs enkele gebouwen van historische betekenis 10 11 1 8 9 2 4 5 6 7 3 Het plattegrondje geeft een beeld van Vledder tussen ca. 1930 en 1940. De nummers langs de

Nadere informatie

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek

Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Bibliotheek en kerk onder één dak. Gedeeld gebruik in Hoeseltse parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Maria Middelares, Roger Verjans, voorzitter kerkfabriek Ons even voorstellen : wie zijn wij Tonen enkele foto

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De lente is terug in het land! Het prachtige lenteweer is perfect om een dagje te genieten in Damme. 200 jaar Damse Vaart

Nieuwsbrief. De lente is terug in het land! Het prachtige lenteweer is perfect om een dagje te genieten in Damme. 200 jaar Damse Vaart 25 april 2015 Nieuwsbrief Nieuws uit Damme De lente is terug in het land! Het prachtige lenteweer is perfect om een dagje te genieten in Damme. Het nieuwe streekmagazine 'Genieten in het Brugse Ommeland

Nadere informatie

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993;

DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; DE RAAD: Gelet op de bouwverordening betreffende de parkeerplaatsen, goedgekeurd in de vergadering van de gemeenteraad dd 16 maart 1993; Overwegende dat een aantal artikels aanleiding geven tot interpretatie.

Nadere informatie

Infovergadering 16 april 2014

Infovergadering 16 april 2014 Infovergadering 16 april 2014 Agenda 1. Kortrijk Spreekt 2. 3. Specifieke deelaspecten 4. Timing 5. Vragen Kortrijk Spreekt Kortrijk Spreekt Inspraaktraject over het openbaar domein Timing voortraject:

Nadere informatie

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT

ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT ROUTEBESCHRIJVING STADSWANDELING OIRSCHOT Een van de mooiste marktpleinen van Brabant ligt in Oirschot. Dit marktplein is beschermd dorpsgezicht en de kastanje- en lindebomen, de gaaf bewaarde oude huizen,

Nadere informatie

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN

Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN Verslag 1 ste bewonerscafé Masterplan Leieboorden Samen de stad 30 APRIL 2014 CC DE STEIGER MENEN 1. Mobiliteit Menen heeft nood aan een mentaliteitswijziging op het gebied van mobiliteit. Het drukke autoverkeer,

Nadere informatie

15 BADHOEVEDORP HISTORIE

15 BADHOEVEDORP HISTORIE 02. historie. "Dit tuindorp, met de Burgemeester Amersfoordtlaan en de Pa Verkuyllaan, heeft alles in zich van die tijdgeest; slingerende bomenlanen, een groene opzet en ruime kavels met daarop woningbouw

Nadere informatie

vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging

vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging vrienden van heverleebos en meerdaalwoud vzw regionale milieu - en natuurvereniging Waversebaan 66 Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening 3001 Heverlee p/a Dienst ruimtelijk beleid : 016 23

Nadere informatie

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers.

Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. Bij de heraanleg van straten moet er vooral ruimte gemaakt worden voor voetgangers en fietsers. EENS Bredene heeft nood aan een veilig mobilitietsplan dat aandacht heeft voor de zwakke weggebruiker. Bij

Nadere informatie

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco

Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco Verslag 1 e bewonersavond inrichting openbare ruimte middengebied Don Bosco 29 juni 2016 Stadsdeelkantoor Oranje-Vrijstaatplein 2 Amsterdam, stadsdeel Oost 1 Verslag bewonersavond plannen openbare ruimte

Nadere informatie

Rondrit naar Groede 94.99 km

Rondrit naar Groede 94.99 km Rondrit naar Groede 94.99 0 2.04 0 Lissewege Het zeer landelijke Lissewege hoort sinds de gemeentefusies bij Brugge. De naam van het dorp duikt op in de 11de eeuw en zou afkomstig kunnen zijn van 'liswega',

Nadere informatie

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Samen met de bewoners en heel wat buurtpartners neemt de Stad Gent

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015

Binnenstad Den Haag. Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 Binnenstad Den Haag Wonen boven winkels Nederland 26 maart 2015 Ad Dekkers directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 1 De sterke punten Visie Consequente uitvoering

Nadere informatie

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015

Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Najaar uitstap LEUVEN, stad aan de Dijle zaterdag 10 oktober 2015 Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseert de Vriendenkring een rondleiding in de universiteitsstad Leuven. Je hoeft niet steeds ver te reizen

Nadere informatie

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018

Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Verslag Schoolraad 23 oktober 2018 Aanwezig: Leen Rooms, Rita Peeters, Katleen Saerens, Hilde Willaert, Joost Onghena, Gilles De Wilde, Tom De Blende, Eddy Moernaut, Caroline Berckmoes-Joos, Niels Laceur,

Nadere informatie

Kennis over Kinderarbeid

Kennis over Kinderarbeid Kennis over Kinderarbeid Context onderzoek Naam: Daniël Seton Klas: G&I 1D Datum: 13 Maart 2016 Docent: Harald Warmelink Module: Pr.Context: Research Opdracht: Context Onderzoek Inleiding Uit vooronderzoek

Nadere informatie

A D V I E S J E U G D R A A D 06/ 0 3 /

A D V I E S J E U G D R A A D 06/ 0 3 / A D V I E S J E U G D R A A D 06/ 0 3 / 2 0 1 6 BETREFT: VISIE 2030 Beste stadsbestuur Met de jeugdraad keken we met veel belangstelling uit naar het grote synthesemoment van Visie 2030. We speelden dan

Nadere informatie

Neem plaats voor plannen voor plaats en zet je GruunRant-bril op

Neem plaats voor plannen voor plaats en zet je GruunRant-bril op Neem plaats voor plannen voor plaats en zet je GruunRant-bril op GruunRant = 40 km² potentieel samenhangend geheel GruunRant bestaat al! 10x oppervlakte Central Park New York GruunRant is een quasi eiland

Nadere informatie

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen

ADVIES. : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen ADVIES Project : BP Kerkdijk Hooge Zwaluwe Opdrachtgever : Dhr. W. Simonis Datum : 23 mei 2014 Referentie : 140396a12 Onderwerp : Parkeren Behandeld door : Dhr. ir. P.H.A.H. Damen Het voornemen Initiatiefnemer

Nadere informatie

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord

Masterplan en Stedenbouwkundig Programma van Eisen Bloemenweide Noord #1 Gestart: zondag 12 juli 2015 13:28:37 Laatst gewijzigd: zondag 12 juli 2015 13:44:01 Bestede tijd: 00:15:24 Helaas is bij alle varianten tot nu steeds een onhaalbare ingang getekend vanaf het pleintje

Nadere informatie

herwaardering Dorp Nazareth gemeentebestuur van Nazareth bureau voor architectuur & planning, bv bvba

herwaardering Dorp Nazareth gemeentebestuur van Nazareth bureau voor architectuur & planning, bv bvba herwaardering Dorp Nazareth gemeentebestuur van Nazareth bureau voor architectuur & planning, bv bvba 1. mutaties 1. mutaties alles heeft een geschiedenis 1. mutaties soms nog zichtbaar 1. mutaties soms

Nadere informatie

Bewonersvergadering : Parking C. versie 1.0

Bewonersvergadering : Parking C. versie 1.0 Bewonersvergadering : Parking C versie 1.0 Agenda Verwelkoming Planningscontext (GRS, VSGB) Lopende initiatieven Neo Project Voetbalstadion Historiek in gemeenteraad Vragen en antwoorden 2 Agenda Verwelkoming

Nadere informatie

Belastingreglement op het ontbreken van parkeerplaatsen voor de aanslagjaren

Belastingreglement op het ontbreken van parkeerplaatsen voor de aanslagjaren Belastingreglement op het ontbreken van parkeerplaatsen voor de aanslagjaren 2016-2019 Artikel 1 Het belastingreglement d.d. 14/12/2015 op het ontbreken van parkeerplaatsen voor de aanslagjaren 2016-2019

Nadere informatie

PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR. Infoavond bevolking 16 mei 2019

PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR. Infoavond bevolking 16 mei 2019 PARKEERPLAN RUISBROEK: EVALUATIE NA 2 JAAR Infoavond bevolking 16 mei 2019 Inhoud Inleiding door burgemeester Luc Deconinck Feiten, observaties en evaluatie na 2 jaar Voorstel bijsturingen Slotwoord door

Nadere informatie

PROGRAMMA HORECA BRUGGE

PROGRAMMA HORECA BRUGGE PROGRAMMA HORECA BRUGGE Mercedes Van Volcem - kandidaat burgemeester Medeschrijvers: Jan Vandenbogaerde, Alain Verhaeghe, Kevin Koekelbergh, Caroline Lescohier en Stephanie Croes Programma #vk18 #eennieuwemotorvoorbrugge

Nadere informatie

Vrijdag 7 september 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR

Vrijdag 7 september 2012. Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Vrijdag 7 september 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Overhandiging kwaliteitslabel Erkend Cultureel Archief aan Archief OCMW Gent, Ieper en Waregem

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Houthulst van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Houthulst heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Koksijde van het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Koksijde heeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over de vraag

Nadere informatie

Wandelkaart voor Campo Santo en restauratiepremie voor waardevolle graven

Wandelkaart voor Campo Santo en restauratiepremie voor waardevolle graven Wandelkaart voor Campo Santo en restauratiepremie voor waardevolle graven Het Campo Santo wordt ook wel eens het Père Lachaise van Gent genoemd: een idyllische plek waar nogal wat vooraanstaanden begraven

Nadere informatie

EEN (VER)NIEUWDE KERN VOOR BEITEM!

EEN (VER)NIEUWDE KERN VOOR BEITEM! Ref.: 1907052 Datum: 12 juli 2019 telefoon e-mail 051 26 24 70 communicatie@roeselare.be Persbericht EEN (VER)NIEUWDE KERN VOOR BEITEM! SAMEN MET INWONERS WERKEN AAN VERNIEUWD BEITEM Beitem kende de laatste

Nadere informatie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie

Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Definitief Mobiliteitsplan Gent - Strategische mobiliteitsvisie Mijnheer de burgemeester, Collega s, Het is niet de eerste keer dat we het nieuwe mobiliteitsplan voor onze stad hier in deze raad bespreken.

Nadere informatie

HUIZE LINDENOORD. Wolvega. A d e m a A r c h i t e c t e n. A d e m a A r c h i t e c t e n

HUIZE LINDENOORD. Wolvega. A d e m a A r c h i t e c t e n. A d e m a A r c h i t e c t e n HUIZE LINDENOORD Wolvega 2 Inleiding IDe statuur van Lindenoord had zijn hoogtepunt in de 18 e eeuw. Het complex bestond toen uit het hoofdpand in een groot park met een overtuin waarin een jachtslot.

Nadere informatie

De bevraging van de Vlaamse parochiekerken. Een stand van zaken: ontsluiting en toekomstperspectieven. Open Kerken 16 mei 2013

De bevraging van de Vlaamse parochiekerken. Een stand van zaken: ontsluiting en toekomstperspectieven. Open Kerken 16 mei 2013 De bevraging van de Vlaamse parochiekerken. Een stand van zaken: ontsluiting en toekomstperspectieven. Open Kerken 16 mei 2013 Bevraging parochiekerken Respons op de bevraging Totaal aantal kerkfabrieken:

Nadere informatie

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek

Mobiliteit en ondernemen. N-VA Stabroek Mobiliteit en ondernemen N-VA Stabroek Impact mobiliteit op ondernemen Goede basismobiliteit vormt een hoeksteen voor een gezond ondernemingskader Goede basismobiliteit = Vlotte bereikbaarheid van de handelaars

Nadere informatie

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela

Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Resultaten monitoring uitvoeringsprogramma leefbaarheid provincie Groningen 2017-2018 Project Centrumontwikkeling Oude Pekela Beschrijving project Het centrum van Oude Pekela heeft te maken met leegstand

Nadere informatie

een gesprek tussen twee personen of tussen twee groepen 1 DISK, Boom Amsterdam

een gesprek tussen twee personen of tussen twee groepen 1 DISK, Boom Amsterdam het acteerwerk de manier waarop iemand een rol speelt in een film of op het toneel beleven meemaken, een bepaalde ervaring hebben de bijlage (-n) de dialoog (dialogen) de diepte (-s of -n) de dvd (- s)

Nadere informatie

Let op, Stem16plus DE RESULTATEN

Let op, Stem16plus DE RESULTATEN Laat van je horen! Let op, Stem16plus DE RESULTATEN De opzet Dienst Burgerzaken Jeugddienst Onderwijscentrum Dienst communicatie Digipolis Schoolspotters + Jeugdraad + My utopia 1. Discussie aanzwengelen

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 20 maart 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00152 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst tussen de cultuur-toeristische partners van de Oost-Vlaamse Leiestreek

Nadere informatie

Kerk Rauw 2025 Burgerinitiatief Kerk Rauw 2025

Kerk Rauw 2025 Burgerinitiatief Kerk Rauw 2025 Kerk Rauw 2025 Kerk Mol-Rauw Situering Rauw is één van de 12 gehuchten van Mol Het is een jong gehucht dat zich ontwikkelde dankzij de ontginning van de heide (landbouwgronden en witzandontginning) Parochie

Nadere informatie

HERBESTEMMING OOSTELBEERSE KERK voor stichting dorpshuis oostelbeers

HERBESTEMMING OOSTELBEERSE KERK voor stichting dorpshuis oostelbeers HERBESTEMMING OOSTELBEERSE KERK voor stichting dorpshuis oostelbeers 1411.1260 Betreft een herbestemming van de R.K. Kerk van de H. Andreas en Antonius van Padua; een beschermd Rijksmonument gebouwd in

Nadere informatie

Het erkenningsbesluit sociale huisvesting: stimulans voor bewonersparticipatie

Het erkenningsbesluit sociale huisvesting: stimulans voor bewonersparticipatie Het erkenningsbesluit sociale huisvesting: stimulans voor bewonersparticipatie Voorstel tot aanbevelingen van VIVAS I. Inleiding...2 II. Het erkenningsbesluit en bewonersparticipatie...2 1 Prestatiebeoordeling

Nadere informatie

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar?

Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? Wat verwachten de ondernemers van Sint- Niklaasvan het nieuwe gemeentebestuur in de volgende zes jaar? UNIZO-Sint-Niklaasheeft, naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen 2012, zich gebogen over

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf Makro te Antwerpen Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Gemeenteraad. Dagorde

Gemeenteraad. Dagorde Gemeenteraad Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 14 november 2016 Dagorde OPENBARE ZITTING...2 Aanvullende punten...2 IR 1 - Interpellatie van raadslid Stefaan De Clerck: Start voor het Station?...2 IR

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 23 mei 20 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 0/3 Vaststellen beleidsdomeinen en beleidsvelden vanaf

Nadere informatie

Beste ondernemer, Unizo steunt mensen die zich actief inzetten in het beleid van onze gemeente en. Maak uw keuze met kennis van zake!

Beste ondernemer, Unizo steunt mensen die zich actief inzetten in het beleid van onze gemeente en. Maak uw keuze met kennis van zake! Heist-op-den-Berg Beste ondernemer, Wij vroegen de lijsttrekkers van de partijen (*) naar hun top 5 ondernemersprioriteiten voor 2012-2018 en de top 5 lange termijnprioriteiten. Unizo steunt mensen die

Nadere informatie

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK

Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Ruimtelijk onderzoek Gent-Dampoort Korte stavaza voor de klankbordgroep Oude Dokken 17/10/2011 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke strategische projectstudie Gent Dampoort 1999 2004-2008 VOORGAANDE AANPAK Stedelijke

Nadere informatie

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG. Betreft: Klacht wegens de weigering om amendementen te behandelen en te stemmen

GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG. Betreft: Klacht wegens de weigering om amendementen te behandelen en te stemmen BADSTAD GEMEENTERAADSFRACTIE 8370 BLANKENBERGE VLAAMS BELANG Blankenberge, 22 maart 2013 Aan de gouverneur van West-Vlaanderen De heer Carl Decaluwé Burg 3 8000 Brugge Betreft: Klacht wegens de weigering

Nadere informatie

Meer parkeerplaatsen

Meer parkeerplaatsen 7 voorstellen: 1) Meer parkeerplaatsen 2) Goedkoper parkeren 3) Minder gereserveerde plaatsen 4) Park en Ride invoeren 5) Betere parkeersignalisatie 6) Parkeren bewoners verbeteren 7) Groot Hasselt De

Nadere informatie

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0

Rapport. Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van. parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober Rapportnummer: 2014 /14 0 Rapport Een onderzoek naar het al dan niet openbare karakter van parkeerplaatsen. Publicatiedatum: 15 oktober 2014 Rapportnummer: 2014 /14 0 20 14/140 d e Natio nale o mb ud sman 1/7 Inhoudsopgave Wat

Nadere informatie

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet

Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Actieplan maakt uitbouw Bijloke tot volwaardige kunstensite concreet Phile Deprez De Bijlokesite is een cultuurplek in volle ontwikkeling. Zowel de Stad Gent als de vele culturele spelers op de site hebben

Nadere informatie

Ing. R.B.M. Aagten namens Struisvogel en recreatieboerderij Vrieswijk

Ing. R.B.M. Aagten namens Struisvogel en recreatieboerderij Vrieswijk MEMO Aan Van Betreft Gemeenteraad Montferland Ing. R.B.M. Aagten namens Struisvogel en recreatieboerderij Vrieswijk Aanvullende informatie inzake Bestemmingsplan Buitengebied derde herziening Datum 12

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer

GEMEENTERAAD. Zitting van 21 december 2016 Agenda. Mevrouw Mijnheer GEMEENTERAAD Zitting van Agenda Mevrouw Mijnheer Overeenkomstig artikelen 19 en 20 van het gemeentedecreet nodigen wij u uit tot het bijwonen van de vergadering van de gemeenteraad op woensdag om 18:00

Nadere informatie

REDENGEVENDE OMSCHRIJVING RIOOL ONDER HET GLOP EN DE BOTERHAL

REDENGEVENDE OMSCHRIJVING RIOOL ONDER HET GLOP EN DE BOTERHAL REDENGEVENDE OMSCHRIJVING RIOOL ONDER HET GLOP EN DE BOTERHAL Inleiding Hoorn is een van de steden waar zich de uitzonderlijke situatie voordoet dat al vanaf de late Middeleeuwen riolen zijn aangelegd.

Nadere informatie

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse.

Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Arnhem en De Hoge Veluwe : geschiedenis, cultuur, natuur en gastronomie tijdens een gevulde driedaagse. Begeleiding door Patsy en Dirk Nollet en lokale gidsen. Dag 1 : vrijdag 21 september 2012 : Vertrek

Nadere informatie

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle)

OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) OW0301 Site Capellegoed, Ledegem (Rollegem-Kapelle) Figuur 1: orthofoto het Capellegoed en omgeving Figuur 2: foto s van het Capellegoed en omgeving Figuur 3 : site Capellegoed in het voorontwerp RUP

Nadere informatie

De invloed van de residentiële mismatch op het verplaatsingsgedrag in Vlaanderen

De invloed van de residentiële mismatch op het verplaatsingsgedrag in Vlaanderen De invloed van de residentiële mismatch op het verplaatsingsgedrag in Vlaanderen De laatste decennia is het autogebruik sterk toegenomen. Het toenemende gebruik van de wagen brengt echter negatieve gevolgen

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

VISIT BRUGES. De Brugge-balans. Het belang van draagkracht in het stedentoerisme vandaag. visitbruges.be

VISIT BRUGES. De Brugge-balans. Het belang van draagkracht in het stedentoerisme vandaag. visitbruges.be VISIT BRUGES De Brugge-balans Het belang van draagkracht in het stedentoerisme vandaag visitbruges.be 1. No more tourists! Hoe is het zover kunnen komen? - Vraag: wereldwijde toename van het aantal reizigers

Nadere informatie

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven

NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven NOTA VAN BEANTWOORDING ZIENSWIJZEN ontwerpbestemmingsplan Heliushaven INLEIDING In 2011 is het voorontwerp bestemmingsplan Heliushaven opgesteld en heeft het wettelijk vooroverleg plaatsgevonden, zoals

Nadere informatie

N-VA LEUVEN PROGRAMMA VEILIG THUIS IN EEN WELVAREND LEUVEN

N-VA LEUVEN PROGRAMMA VEILIG THUIS IN EEN WELVAREND LEUVEN N-VA LEUVEN PROGRAMMA 2018 1 VEILIG THUIS IN EEN WELVAREND LEUVEN VEILIG THUIS IN EEN WELVAREND LEUVEN OVERKOEPELENDE THEMA S 1 IEDEREEN BURGEMEESTER 2 GEZOND VERSTAND IN HET FINANCIEEL BESTUUR VERSTANDIG

Nadere informatie

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent

Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Officiële Opening Studio Alijn - Gent Vrijdag 1 april 2011 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Officiële Opening Studio Alijn - Gent Mijnheer de burgemeester, meneer de schepen, Dames en heren,

Nadere informatie

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer

Gemeente Boxmeer. Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan Op den Bosch 3, Maashees. Nummer: de Raad van de gemeente Boxmeer Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot vaststelling van het bestemmingsplan "Op den Bosch 3, Maashees". Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 mei 2007 Aanleiding Op het perceel Op den

Nadere informatie

Verslag participatiemoment RUP Gemeentepark

Verslag participatiemoment RUP Gemeentepark u zwe 10-1 Verslag participatiemoment 20180926-uzwe10-1-Verslag participatiemoment 5 september Gemeentepunt Zwevegem 5 september 2018 Verslag participatiemoment RUP Gemeentepark 15-tal omwonenden en/of

Nadere informatie

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling

Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam. 2 Voorgenomen ruimtelijke ontwikkeling Gemeente Waterland Verkeerstoets bouwplan Oranjezicht Monnickendam Datum 5 november 2009 Kenmerk WTL017/Adr/0171 Eerste versie 27 oktober 2009 1 Inleiding Achter de Bernhardlaan ligt tussen de bebouwing

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober.

Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. Verslag Startbijeenkomst Tuinen van Genta 10 Oktober. De startbijeenkomst werd gehouden in De Toerist aan de Teteringsedijk 145. Aanwezig waren circa 35 omwonenden, waaronder enkele ondernemers van het

Nadere informatie

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas

INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas INSPRAAKBIJEENKOMST OCMW- DOMEIN SINAAI Sint-Niklaas in opdracht van het OCMW Sint-Niklaas FASE 2 ontwerpend onderzoek inspraakbijeenkomst 12 januari 2013 BRUT ism LAND en Talboom TENTOONSTELLINGSWEEK

Nadere informatie

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten)

Het nieuwe Kerckebosch met 6 Scheggen (buurten) De belangrijkste opbrengst van de eerste meedenkbijeenkomst Klantenpanel Kerckebosch Vernieuwt 5 juli 0 Aan drie ronde tafels hebben meer dan 30 mensen meegedacht over de nieuwbouw in de eerste fase. Met

Nadere informatie

Oefening 3: Stadsvernieuwingsproject

Oefening 3: Stadsvernieuwingsproject Oefening 3: Stadsvernieuwingsproject Bjärne Collyns 1LAMA 5 mei 2016 Het stadsvernieuwingsproject Het stadsvernieuwingsproject dat ik voorstel is Hoedhaar in lokeren. Het is een project met als doel oude

Nadere informatie

Onderzoek stedenbouwkundige ontwikkelingskosten Stadsontwikkeling afdeling ruimte

Onderzoek stedenbouwkundige ontwikkelingskosten Stadsontwikkeling afdeling ruimte Onderzoek stedenbouwkundige ontwikkelingskosten Stadsontwikkeling afdeling ruimte Atriumsessie 19 januari 2015 3 stappen Financiële behoefte en middelen Benchmarking Onderzoek instrumenten 3 stappen Financiële

Nadere informatie

Gelet op het gewestelijk ontwikkelingsplan, goedgekeurd bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 september 2002;

Gelet op het gewestelijk ontwikkelingsplan, goedgekeurd bij besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 12 september 2002; 60046 BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST [C 2018/31584] 21 DECEMBER 2017. Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering houdende goedkeuring van de beslissing van de gemeente Molenbeek om het bijzonder

Nadere informatie

Maak Gelderland mooier

Maak Gelderland mooier Maak Gelderland mooier Showroom Arnhem 2.0 Gebiedskeuze: Showroom Arnhem is een culturele projectlocatie en momenteel gevestigd onder de parkeergarage aan de Langstraat in Arnhem. Showroom Arnhem biedt

Nadere informatie

VTS project. Toelichting excursiereeks wonen in de 21 ste eeuw 17/10/2014

VTS project. Toelichting excursiereeks wonen in de 21 ste eeuw 17/10/2014 VTS project Toelichting excursiereeks wonen in de 21 ste eeuw 17/10/2014 Inhoud presentatie Masterplan / RUP - Bouwhistorisch onderzoek en bescherming - Toelichting Masterplan Verdeling partners Publieke

Nadere informatie

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN

SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN SENIORENADVIESRAAD SINT- NIKLAAS STATUTEN ARTIKEL 1: oprichting Op datum van 27 juni 1968 werd de Stedelijke Raad voor de Derde Leeftijd te Sint-Niklaas opgericht. Er is een hernieuwing van de statuten

Nadere informatie

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar

Lokale overheid als regisseur. Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Lokale overheid als regisseur Winvorm 20 maart 2018 Cindy Deprez - omgevingsambtenaar Stadsvernieuwing centrum Lelijkste Marktplein van Vlaanderen Planverleden Marktplein Beschermd gesloopt schepenhuis

Nadere informatie

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012

Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN. Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Voorstelling UNIZO-PRIORITEITEN Sint-Niklaas GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 2012 Lokaal economisch beleid wordt steeds belangrijker In de UNIZO KMO-barometer* van maart 2011: het gemeentelijk niveau wordt door

Nadere informatie

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West

De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West De afbeelding kan momenteel niet worden weergegeven. Handelsdok West Heraanleg van de Handelsdokkaai - Kurt Demyttenaere (Stad Gent) Integrale heraanleg Handelsdokkaai - timing Eerste concept (= praatplan)

Nadere informatie

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN

VERKIEZINGS PROGRAMMA KAMPEN VERKIEZINGS PROGRAMMA 2018-2022 KAMPEN Mijn naam is Nieke Jansen. Ik zit in de gemeenteraad voor GroenLinks. Dat is een politieke partij. In deze folder leg ik uit wat de gemeenteraad is. Ik vertel ook

Nadere informatie

Bijdrage Stadsbelang Utrecht Algemene beschouwingen Voorjaarsnota 2017

Bijdrage Stadsbelang Utrecht Algemene beschouwingen Voorjaarsnota 2017 Bijdrage Stadsbelang Utrecht Algemene beschouwingen Voorjaarsnota 2017 Utrecht, 1 juni 2017 C.H. Bos, fractievoorzitter Bijdrage Stadsbelang Utrecht Voorjaarsnota 2017 Pagina 1 Wordt Utrecht de Griekse

Nadere informatie

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018

Welkom. Agenda: 24 oktober 2018 Welkom Agenda: 24 oktober 2018 1. Opening 2. Stand van zaken Raadhuis, gemeente Oss 3. Gelegenheid tot het stellen van vragen 4. Uitkomst Locatiestudie Vidi Reo, gemeente Oss 5. Gelegenheid tot het stellen

Nadere informatie

Ouderenadviesraad. Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen

Ouderenadviesraad. Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen Ouderenadviesraad Memorandum ouderenbeleid Zwevegem Ouderenadviesraad Zwevegem in samenwerking met de seniorenverenigingen 2019 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding... 3 2. Prioriteiten op het

Nadere informatie

Verslag buurtplatform Koersel 19 oktober 2016, 19u30, COR

Verslag buurtplatform Koersel 19 oktober 2016, 19u30, COR Verslag buurtplatform Koersel 19 oktober 2016, 19u30, COR Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Meerjarenplan stad Beringen - geplande projecten Koersel: bespreking van eventuele vragen 3. Ontwikkeling van

Nadere informatie

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften

gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t Kriekske te Halle Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Historisch gegroeid bedrijf t

Nadere informatie

Jef Van Damme presenteert

Jef Van Damme presenteert Jef Van Damme presenteert MOLENBEEK 2018 een autoluwe, groene woonoase en dé mediterrane shopping referentie van België 1. Molenbeek Centrum vandaag 2. Visie en doelstellingen voor 2018 3. Een ambitieus

Nadere informatie