Lijst Lammers. Beste collegae,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lijst Lammers. Beste collegae,"

Transcriptie

1 Lijst Lammers MEMO VAN 3 OKTOBER 2013 Aan de leden van de commissie Ruimte en aan het College van B&W van Papenrecht met afschrift aan de andere leden van de gemeenteraad van Papenrecht Beste collegae, Naar aanleiding van de vergadering van de commissie Ruimte van woensdag 2 oktober jl. stuur ik jullie nog even een memo. Tijdens de behandeling van het agendapunt HVC stelde het College dat het hier ging om een semioverheidsbedrijf dat niet zou vallen onder de Wet Normering Topinkomens. Tijdens de vergadering heeft mijn fractie duidelijk aangegeven dat dit wél het geval was. Maar toen vond ons standpunt geen bijval van de andere fracties omdat deze het College volgden. College vertelt ons niet de (hele) waarheid Nadat een van onze collega s mij de statuten had toegestuurd en ik zelf vandaag telefonisch nog eens contact heb opgenomen met HVC, is mijn fractie gebleken dat het college ons gisteren niet de (althans hele) waarheid heeft verteld. Er is weliswaar sprake van een NV-structuur, maar deze structuur impliceert in het specifieke geval bij HVC niet dat er een streven is om winst te maken. Bij de meeste NV s is dat naar het schijnt wel het geval. HVC is een afval- en energienutsbedrijf van 54 aandeelhoudende gemeenten en waterschappen uit Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland. Een meerderheid van de aandelen, zelfs 100%, is (in) direct in handen van overheden. Hiermee is de vraag van de PAB-fractie beantwoord. Deze vraag ging over een eventueel meerderheidsaandeel in de AVA van overheden. Daar is dus sprake van. Daarmee valt HVC onder de WNT. Ik heb nog speciaal bij HVC nagevraagd of bij overdracht van aandelen ook andere (commerciële of beleggings-) partijen in beeld zijn. Dat is niet het geval. Mocht er sprake zijn van een situatie waarbij een overheid (bijvoorbeeld een gemeente) uit HVC wil stappen, dan dienen de aandelen aangeboden te worden aan de andere aandeelhouders. Verkopen van aandelen buiten de kring van overheden is dus niet toegestaan. Hiermee is het semipublieke karakter van HVC geborgd.

2 In de WNT staat (artikel 1.3, eerste lid, onder c) dat er sprake is van toepassing van deze wet met uitzondering van naamloze en besloten vennootschappen die een op winst gerichte onderneming drijven. Welnu, HVC is niet een naamloze vennootschap die een op winst gerichte onderneming drijft. Derhalve valt HVC onder de WNT. De meeste fracties vonden gisteravond de beantwoording door het College prima in orde. Welnu, het College heeft verzuimd het artikel integraal en juist aan te halen in zijn brief van 28 augustus 2013 door een cruciale passage uit het artikel weg te laten. Het gaat om de passage in het bewuste artikel NV s die een op winst gerichte onderneming drijven. Mijn fractie is geïntrigeerd door de vraag waarom het college niet de hele passage heeft geciteerd en slechts een deel zodat het leek alsof HVC niet onder de bepalingen van de WNT zou vallen? Het college, bij monde van wethouder Reuwer, hield gisteren stug vol dat het om een NV ging en dat om die reden HVC niet onder de WNT zou vallen. Maar, zoals hierboven is uiteengezet omdat HVC als NV niet op winst is gericht, maar op het zijn van een nuts- dan wel semioverheidsbedrijf, én daarnaast alle aandeelhouders overheden zijn én dat alle aandeelhouders ook overheden blijven, omdat er bewust geen sprake is van verkoop van aandelen aan andere partijen dan overheden, teneinde het nutskarakter in stand te laten valt nu toch wel vast te stellen dat HVC wel degelijk onder de WNT valt. Daarmee is de oproep voor een moreel appèl, die de fractie Lijst Lammers heeft gedaan als geformuleerd in de oplegnotitie, opportuun. De gemeente Papendrecht staat niets in de weg om bij brief aan de medeaandeelhouders van HVC, alsmede aan de Directie en de Raad van Commissarissen, op te roepen, door middel van een moreel appèl op de Directeur, tot matiging van zijn salaris tot aan de norm van de WNT. Lees de hieronder bijgevoegde oplegnotitie nog eens voor nadere uitleg. En los van het moreel appèl zou mijn fractie zich kunnen voorstellen dat bij gelegenheid van de eerstvolgende vergadering van aandeelhouders dit punt zal worden geformaliseerd. Een jurist vertelde mij dat er waarschijnlijk sprake zal zijn van overgangsrecht. Welnu dan, met inbegrip daarvan, als maar helder is dat het salaris dient te worden aangepast aan de wettelijke normen die wij met elkaar in Nederland daarover hebben afgesproken. Zoals ik nog heb gezegd in voornoemde commissievergadering. Als onze ministerpresident een jaarsalaris mag verdienen ter grootte van om en nabij een bedrag van 180 duizend euro, en onze MP heeft beslist meer verantwoordelijkheden dan een directeur van een semioverheidsbedrijf als HVC, waarom zou de directeur van HVC dan nog eens een bedrag ter grootte van om en nabij 100 duizend euro daarbovenop en méér moeten verdienen? Dat slaat helemaal nergens op.

3 Kan de wethouder wel aanblijven? Eerder is door mijn fractie al eens de schijn van belangenverstrengeling aangekaart. In dit geval is er sprake van een wethouder in het college van B&W van D66-huize (mevrouw Reuwer) die het opneemt voor de bestaande situatie. Tevens is sprake van een voorzitter van de Raad van Commissarissen bij HVC, die ook van D66-huize is. Uit redelijk alternatief betrouwbare bron is bekend dat beide personen elkaar goed kennen. Het gaat mijn fractie er nu niet om een beschuldiging van belangenverstrengeling te uiten, maar wel om zaken helder te krijgen in ons eigen democratische proces die hier mogelijk op de achtergrond toch niet een klein beetje een rol hebben gespeeld of zouden kunnen spelen.? Het is bij dit soort zaken wel zo dat men zich er geen voorstelling van kán maken, totdat blijkt dat er toch niet iets helemaal door de beugel kan. En als mijn fractie dit zo aankijkt dan valt wel op dat de commissie, en daarmee de Raad niet volledig door de wethouder in kwestie is geïnformeerd. Het weglaten van een cruciale passage is daar een voorbeeld van. Het is uiteindelijk aan de Raad hier wat van te vinden.

4 Resumerend Mijn fractie ziet niet in waarom de gemeente Papendrecht, als medeaandeelhouder van HVC, niets van zich kan laten horen. En het feit dat andere gemeenten dat niet zouden hebben gedaan is wat mijn fractie betreft geen enkel argument. Het gaat erom dat wij de wet naleven, de WNT is er niet voor niets gekomen, en het gaat er ook om dat wij als volksvertegenwoordigers van de burgers van Papendrecht van ons laten horen als er zaken zijn die niet deugen. Als de tarieven gaan stijgen moeten we dat ook uitleggen aan de burgers. Tijdens de commissievergadering werd gezegd dat wij er niet over gingen! Hoe naïef kunnen sommigen zijn. Welnu, dat is natuurlijk niet waar. Wij gaan er wel degelijk over! En sterker nog, als wij er niets van zouden zeggen dan zouden wij als volksvertegenwoordiging geen knip voor onze neus waard zijn. Mijn fractie schaamt zich voor fracties die (blijven) doen alsof hun neus bloedt Mijn fractie kan zich voorstellen dat het college eerst dit memo met kennelijk nieuwe informatie op zich in laat werken en dan op zijn schreden terugkeert en de brief van 28 augustus 2013 met kenmerk in diervoege nuanceert dat het antwoord op vraag 4. zal luiden: Wij zullen initiatief nemen om binnen Gevudo stelling te nemen over de salariëring van de algemeen directeur HVC. Graag ziet mijn fractie een brief van het College die hieraan uitvoering geeft binnen twee weken na dagtekening van dit memo tegemoet. Mocht hier door het College geen gevolg aan worden gegeven dan zal mijn fractie te gelegener tijd weer in actie komen. Ik dank u voor het lezen van dit memo en ik wens het College veel wijsheid toe. Fractie Lijst Lammers Ruud Lammers.

5 BIJLAGE OPLEGNOTITIE HVC Geschreven door Ruud Lammers op 20 september 2013 Ter bespreking op de eerstvolgende commissievergadering Raad Papendrecht Dit is de oplegnotitie HVC 1. Gevudo 2 heeft op 25 april ingestemd met garanties voor de aanpak van afvalstromen (type 1). Een eventueel verdergaande garantiestelling 3 moet worden afgewogen op lokaal niveau. De Lijst Lammers heeft dit jaar twee sets vragen gesteld aan het college. Op niet alle vragen kwam een bevredigend antwoord. Maar gelet op het verzoek deze oplegnotitie te beperken zoom ik in op de ethische vraag met betrekking tot de hoogte van het salaris van de algemeen directeur. In het directieverslag van 2012 staat o.a. te lezen: Het bezuinigingsprogramma behelst enerzijds uitstel van niet noodzakelijke (her) investeringen en anderzijds een ombuigings- en bezuinigingsoperatie van jaarlijks 19 miljoen. Onderdeel van de bezuinigingen is een (onvermijdelijke) reductie van 10% van het aantal arbeidsplaatsen bij ons bedrijf. Er gaan dus arbeidsplaatsen bij HVC verloren. Logisch volgt dit uit de economische malaise. In april stelde het college het jammer te vinden dat de schuldenlast van HVC was opgelopen tot een miljard euro. Maar het is aan de directie hier iets aan te doen. Het bedrijf staat er dus niet florissant voor, er moeten werknemers worden ontslagen. Er wordt bezuinigd. Maar niet voldoende op het salaris van de algemeen directeur. Hoewel daar een voorbeeldfunctie van uitgaat. Ook ten aanzien van de solidariteit naar de mensen toe die hun baan verliezen. Het huidige salaris is ver boven de norm. Eerder deden twee bewindspersonen een moreel appèl 4 aan topbestuurders in onderwijs, cultuur en media om hun salarissen te matigen. Dat had succes, zie de website bij voetnoot nr.3. WNT ofwel de wet normering topinkomens. De gemeente Papendrecht krijgt als het misgaat met HVC indirect via Gevudo de rekening gepresenteerd; ook kosten die hoger uitvallen worden doorberekend aan de inwoners. Tarieven zullen dan stijgen. Daarmee heeft de aandeelhoudende gemeente een stem in de koers van HVC. Al is dat indirect via Gevudo in de algemene vergadering van aandeelhoudende gemeenten en waterschappen. De Rijksoverheid heeft een normering van topinkomens ingesteld, die wet dateert van begin dit jaar. HVC is een bedrijf dat eigenlijk te beschouwen is als een semipubliek bedrijf. Er zijn overheden, gemeenten en waterschappen, die eigenaar zijn van het bedrijf. Het is daarom niet onredelijk aan het bedrijf te vragen zich te conformeren 1 HVC verzorgt voor diverse gemeenten de afvalinzameling en beheer openbare ruimten. 2 Gevudo staat voor Gemeenschappelijke Regeling GEVUDO 3 Een garantiestelling zoals bedoeld in de brief van het college van 24 april jl. met kenmerk Website Moreel appèl Bussemaker en Dekker krijgt breed gehoor

6 aan het moreel appèl dat eerder is uitgegaan vanwege de bewindspersonen naar andere topbestuurders in andere sectoren van de maatschappij. Het betreft hier geen commercieel bedrijf dat op de markt moet zien te overleven, HVC is een bedrijf dat, als het misgaat, terug gaat en terug kan vallen op de overheden. Dat maakt dat de salariëring van de algemeen directeur niet zomaar marktconform aan de topsalarissen van algemeen directeuren van commerciële bedrijven gelijkgesteld kan worden. Het college stelde in de beantwoording van onze vragen dat het geen initiatief zou nemen iets van de hoogte van het salaris van de algemeen directeur van HVC te gaan zeggen; het college vindt het wel goed zo. De Lijst Lammers vindt het niet goed zo en wil dat het college een krachtig moreel appèl in de richting van de algemeen directeur, de aandeelhoudende gemeenten en waterschappen en de samenleving doet uitgaan. In lijn met het hierboven genoemde appèl van de bewindspersonen. Het salaris van de algemeen directeur van HVC is ,-- exclusief auto van de zaak. De norm van de WNT is ,--» Deze notitie vraagt om een uitspraak om aan het college op te dragen een krachtig appèl te doen uitgaan aan de algemeen directeur van HVC zijn salaris terug te brengen tot de WNT norm.

Lijst Lammers. Persbericht. Lijst Lammers stelt voor de tweede maal het exorbitant hoge salaris van de algemeen

Lijst Lammers. Persbericht. Lijst Lammers stelt voor de tweede maal het exorbitant hoge salaris van de algemeen Lijst Lammers Papendrecht, 24juli 2013 Persbericht Lijst Lammers stelt voor de tweede maal het exorbitant hoge salaris van de algemeen directeur van HVC aan de kaak HVC, de vuilverbrander en energieproducent,

Nadere informatie

Lijst Lammers. Persbericht

Lijst Lammers. Persbericht Lijst Lammers Papendrecht, 5 september 2013 Persbericht Lammers roept Papendrechts College op om dit keer op tijd een zienswijze in te dienen tegen de Ontwerpbeschikking Ruigenhil Tijdens de commissie

Nadere informatie

En die aandeelhouder dat bent u.

En die aandeelhouder dat bent u. Aan de gemeenteraadsleden van gemeenten die aandeelhouder zijn van de NV HUISVUILCENTRALE HVC. Geacht Gemeenteraadslid, Zoals u wellicht weet zijn een aantal waterschappen, net als uw gemeente, aandeelhouder

Nadere informatie

Goedemorgen mede-aandeelhouders in HVC / VVI,

Goedemorgen mede-aandeelhouders in HVC / VVI, Van: Ane Duijff - SP HHW [mailto:anesp@duijff.nl] Verzonden: woensdag 29 juni 2016 9:55 Aan: raadsgriffie@alkmaar.nl; Griffier Beemster; bureaugriffier@bergen-nh.nl; griffie@beverwijk.nl; raadsgriffie@castricum.nl;

Nadere informatie

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252

Rapport. Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 Rapport Datum: 28 juli 2000 Rapportnummer: 2000/252 2 Klacht Op 8 maart 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw M. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Douane,

Nadere informatie

Alleen ter besluitvorming door het College. X Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Openbaar

Alleen ter besluitvorming door het College. X Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Openbaar Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Schriftelijke vragen salaris directeur RGV Holding B.V. Programma / Programmanummer Economie & Toerisme / 1041 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting Door

Nadere informatie

Voor algemene gegevens over de opbouw en waarde van het aandelenbezit alsmede het aandeelhoudersrendement wordt verwezen naar bijlage 1.

Voor algemene gegevens over de opbouw en waarde van het aandelenbezit alsmede het aandeelhoudersrendement wordt verwezen naar bijlage 1. Memo aan onderwerp Leden van de gemeenteraad Vervreemden aandelen cyclus van Hans van den Akker dienst afdeling telefoon Datum 12 september 2011 memo Tijdens de raadsbijeenkomst van 15 december 2010 heeft

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262

Rapport. Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262 Rapport Datum: 29 augustus 2002 Rapportnummer: 2002/262 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Nijmegen, voorafgaande aan de invoering van het zogeheten

Nadere informatie

Rapport. Datum: 9 juli 1998 Rapportnummer: 1998/270

Rapport. Datum: 9 juli 1998 Rapportnummer: 1998/270 Rapport Datum: 9 juli 1998 Rapportnummer: 1998/270 2 Klacht Op 4 november 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer B. te Voorburg, met een klacht over een gedraging van het Korps

Nadere informatie

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2013 1

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2013 1 Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2013 1 Selectie/remuneratiecommissie De Raad van Commissarissen heeft uit zijn midden een selectie/remuneratiecommisie ingesteld. De selectie/remuneratiecommisie

Nadere informatie

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2014 1

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2014 1 Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2014 1 Selectie/remuneratiecommissie De Raad van Commissarissen heeft uit zijn midden een selectie/remuneratiecommisie ingesteld. De selectie/remuneratiecommisie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 februari 1999 Rapportnummer: 1999/065

Rapport. Datum: 23 februari 1999 Rapportnummer: 1999/065 Rapport Datum: 23 februari 1999 Rapportnummer: 1999/065 2 Klacht Op 25 augustus 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw V. te IJmuiden, met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Beloningsbeleid BNG 1- Notagegevens Notanummer 2017-001064 Datum 11-07-2017 Programma: 12 Algemene dekkingsmiddelen Portefeuillehouder Weth. Grijsen Team

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de raad

Beantwoording vragen van de raad Beantwoording vragen van de raad Datum collegevergadering 18-12-2012 Registratienummer Rv12.69 Naam raadslid mevr. B. Dreijer Fractie Beryl Dreijer Portefeuillehouder(s) R. Vennik Onderwerp: de mogelijk

Nadere informatie

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T

R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T R A A D S V O O R S T E L E N O N T W E R P B E S L U I T Registratienummer raad: 1132103 Datum: Behandeld door: 2 juni 2014 E. Kaarsemaker Afdeling/Team: Griffie Onderwerp: Aanbevelingen Rekenkamercommissie

Nadere informatie

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353

Rapport. Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 Rapport Datum: 27 augustus 1998 Rapportnummer: 1998/353 2 Klacht Op 1 mei 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw S. te Zutphen, met een klacht over een gedraging van de Belastingdienst/Ondernemingen

Nadere informatie

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2008 1

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2008 1 Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2008 1 Remuneratiecommissie De Raad van Commissarissen kent geen aparte remuneratiecommissie, omdat de Raad uit vier leden bestaat en de

Nadere informatie

REGLEMENT VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN BEVER HOLDING N.V.

REGLEMENT VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN BEVER HOLDING N.V. REGLEMENT VAN DE RAAD VAN COMMISSARISSEN VAN BEVER HOLDING N.V. Definities de Vennootschap de RVC de voorzitter Directie : Bever Holding N.V. : De raad van commissarissen van de vennootschap : De voorzitter

Nadere informatie

Door deze komen wij terug op de Viva! dossiers die bij ons in behandeling zijn, waaronder uw dossier.

Door deze komen wij terug op de Viva! dossiers die bij ons in behandeling zijn, waaronder uw dossier. Datum Onderwerp advies Ons kenmerk Uw kenmerk Behandeld door Geachte -------------------------, Door deze komen wij terug op de Viva! dossiers die bij ons in behandeling zijn, waaronder uw dossier. De

Nadere informatie

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 Rapport Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 2 Klacht Op 1 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer Y. te Zwolle, ingediend door de Stichting Rechtsbijstand Asiel

Nadere informatie

Beoordeling. I Bevindingen. h2>klacht

Beoordeling. I Bevindingen. h2>klacht Rapport 2 h2>klacht Verzoekster klaagt erover dat de directie van het Project Geluidsisolatie Schiphol (verder: Progis) zowel op een bijeenkomst van 24 februari 2005 als tijdens een bezoek op 16 juni 2005

Nadere informatie

Speech Gerbrandy-debat

Speech Gerbrandy-debat Speech Gerbrandy-debat Goedemiddag allemaal, Woorden doen ertoe. Vandaag en toen. De woorden van premier Gerbrandy hebben een belangrijke rol gespeeld in de Nederlandse geschiedenis. Via de radio sprak

Nadere informatie

Doe mee en test je kennis. Stuur je antwoorden naar mij en ik informeer je over de scoren.

Doe mee en test je kennis. Stuur je antwoorden naar mij en ik informeer je over de scoren. Quiz over politiek, Europa en staatsrechtelijke spelregels Toelichting In de periode 2008-2010 werkte ik als staatsrechtjurist binnen het projectteam versterking Grondwet bij het Miniserie van BZK. Dit

Nadere informatie

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid van de Derde Kamer der Staten-Generaal, Gefeliciteerd! Deze week ben jij een politicus. Je gaat samen met je klasgenoten discussiëren over

Nadere informatie

Vlaamse Regering :~~< " '.~

Vlaamse Regering :~~<  '.~ = Vlaamse Regering :~~< ~~,.n.- " '.~ Ministeriële uitspraak in de beroepsprocedure met toepassing van artikel 29bis, 5, van de Vlaamse Wooncode betreffende de besiissing van de sociale huisvestingsmaatschappij

Nadere informatie

Lijst Lammers. Papendrecht 21 januari 2013

Lijst Lammers. Papendrecht 21 januari 2013 Lijst Lammers Papendrecht 21 januari 2013 Aan de voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Papendrecht, de heer C.J.M. de Bruin Markt 22 3351 PB Papendrecht Betreft: gemeente Papendrecht aansluiten

Nadere informatie

Aan dtkv. Uw nummer (letter): 2012/37880 Uw brief van: 5 juli 2012 Ons nummer: Willemstad, 11 juli Afd:

Aan dtkv. Uw nummer (letter): 2012/37880 Uw brief van: 5 juli 2012 Ons nummer: Willemstad, 11 juli Afd: Aan dtkv de Raad van Ministers de Minister van Algemene Zaken de heer G. Schotte Fort Amsterdam z/n Alhier Uw nummer (letter): 2012/37880 Uw brief van: 5 juli 2012 Ons nummer: 11072012.1 Willemstad, 11

Nadere informatie

I Weten wat u verdient

I Weten wat u verdient Inhoudsopgave I Weten wat u verdient I Weten wat u verdient 3 1.1 Gebruikelijk loon 3 1.2 Werknemersverzekeringen 11 1.3 Beloningen en andere voordelen 20 II Met de bv aan de hand 34 2.1 Zakelijk omgaan

Nadere informatie

Lijst Lammers. KORTE SAMENVATTING Papendrecht, 22januari 2013. Persbericht. Wordt Papendrecht de derde stadin Nederland met een zonatlas?

Lijst Lammers. KORTE SAMENVATTING Papendrecht, 22januari 2013. Persbericht. Wordt Papendrecht de derde stadin Nederland met een zonatlas? Lijst Lammers KORTE SAMENVATTING Papendrecht, 22januari 2013 Persbericht Wordt Papendrecht de derde stadin Nederland met een zonatlas? Fractie Lijst Lammers pleit voor de Zonatlas in Papendrecht en vraagt

Nadere informatie

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115

Rapport. Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 Rapport Datum: 23 maart 2000 Rapportnummer: 2000/115 2 Klacht Op 8 oktober 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw K. te Sri Lanka, ingediend door mevrouw mr. I. Gerrand, advocaat

Nadere informatie

VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM

VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM 1 Eigen Belang. Makelaar koopt via rechtspersoon. Beklaagde heeft van een gemeente een opdracht tot dienstverlening bij verkoop van een kantoorpand ontvangen. Er was weinig belangstelling en het pand is

Nadere informatie

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde. Datum: 1 juli 2013. Rapportnummer: 2013/077

Rapport. Rapport betreffende een klacht over de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde. Datum: 1 juli 2013. Rapportnummer: 2013/077 Rapport Rapport betreffende een klacht over de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-IJsselmonde Datum: 1 juli 2013 Rapportnummer: 2013/077 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het bestuur van de Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/092

Rapport. Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/092 Rapport Datum: 26 maart 1998 Rapportnummer: 1998/092 2 Klacht Op 26 juni 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw B. te Drachten, met een klacht over een gedraging van Gak Nederland

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 09.0305, d.d. 31 maart 2009 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Oprichting N.V. Beheer Openbare Ruimte BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Behoudens advies van de Ondernemingsraad als

Nadere informatie

Rapport. Datum: 3 maart 1999 Rapportnummer: 1999/087

Rapport. Datum: 3 maart 1999 Rapportnummer: 1999/087 Rapport Datum: 3 maart 1999 Rapportnummer: 1999/087 2 Klacht Op 15 september 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van mevrouw W. te Putten, met een klacht over een gedraging van Gak Nederland

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de raad

Beantwoording vragen van de raad Beantwoording vragen van de raad Datum collegevergadering 19-3-2013 Registratienummer Naam raadslid Fractie Portefeuillehouder(s) RV01-2013 B. Dreijer Beryl Dreijer F.M. Weerwind Onderwerp: Topinkomens

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijze op stukken aandeelhoudersvergadering HVC

Onderwerp : Zienswijze op stukken aandeelhoudersvergadering HVC Raadsvoorstel *Z04857051C7* Aan de raad Documentnummer : INT-18-41769 Afdeling : Ruimte Onderwerp : Zienswijze op stukken aandeelhoudersvergadering HVC Inleiding De gemeente Beverwijk is via het Afvalschap

Nadere informatie

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid.

De Commissie heeft vastgesteld dat tussenkomst van de Ombudsman Financiële Dienstverlening niet tot oplossing van het geschil heeft geleid. Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 17 d.d. 24 januari 2011 (mr. R.J. Verschoof, voorzitter, prof. mr. M.L. Hendrikse, mr. B.F. Keulen, drs. A.I. Kool, drs. L.B. Lauwaars) Samenvatting

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Zitting 1980-1981 Rijksbegroting voor het jaar 1981 16 400 Hoofdstuk XII Departement van Verkeer en Waterstaat Nr. 60 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VERKEER EN WATERSTAAT

Nadere informatie

Rapport. Datum: 1 juli 1998 Rapportnummer: 1998/258

Rapport. Datum: 1 juli 1998 Rapportnummer: 1998/258 Rapport Datum: 1 juli 1998 Rapportnummer: 1998/258 2 Klacht Op 10 oktober 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D. te Heemstede, met een klacht over een gedraging van de Huurcommissie

Nadere informatie

Bijlage 2 Bedrijfsplan GovUnited. [Separaat bijgevoegd]

Bijlage 2 Bedrijfsplan GovUnited. [Separaat bijgevoegd] Bijlage 2 Bedrijfsplan GovUnited [Separaat bijgevoegd] Bijlage 3 Rechtsvormen Inleiding De keuze voor een juridische vorm van een zelfstandige samenwerkingsorganisatie kent diverse afwegingen. Ze verschillen

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de raad

Beantwoording vragen van de raad Beantwoording vragen van de raad Datum collegevergadering 31-3-2015 Registratienummer Rs15.00330 Naam raadslid Beryl Dreijer Fractie BD Portefeuillehouder(s) F.M. Weerwind Onderwerp: Bezoldiging topfunctionarissen

Nadere informatie

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2012 1 Selectie/remuneratiecommissie De Raad van Commissarissen heeft uit zijn midden een selectie/remuneratiecommisie ingesteld. De selectie/remuneratiecommisie

Nadere informatie

R A A D V O O R G E S C H I L L E N van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants

R A A D V O O R G E S C H I L L E N van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants Nummer 5052181 R A A D V O O R G E S C H I L L E N van de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants heeft bij wijze van bindend advies de volgende uitspraak gedaan in zake het geschil tussen: X eiseres

Nadere informatie

Rapport ontvangen van Projectgroep, dat de weerslag is van de rapporten van de ambtelijke werkgroepen

Rapport ontvangen van Projectgroep, dat de weerslag is van de rapporten van de ambtelijke werkgroepen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL EN -BESLUIT REGISTRATIENR. BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORTEFEUILLEHOUDER 299677 Van Bree PF El ONDERWERP Strategisch plan aandeelhouderschap Twence AGENDANUMMER B2 BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

Nieuws uit Dordrecht: Dordrecht lanceert zonatlas

Nieuws uit Dordrecht: Dordrecht lanceert zonatlas L.S., Opdat bijgaande berichtgeving u allen bereikt moge hebben, Mvrgr Funs Bergmans Van: Ruud Lammers [mailto:rl@dds.nl] Verzonden: vrijdag 8 februari 2013 17:11 Aan: Bergmans, APMAF Onderwerp: contract

Nadere informatie

Positie bestuurder. Benoeming, ontslag en bevoegdheden. Marie-Louise van Kalmthout, advocaat Matthijs van Rozen, notaris

Positie bestuurder. Benoeming, ontslag en bevoegdheden. Marie-Louise van Kalmthout, advocaat Matthijs van Rozen, notaris Benoeming, ontslag en bevoegdheden Marie-Louise van Kalmthout, advocaat Matthijs van Rozen, notaris 20 mei 2014 Invloed wetswijzigingen op bestaande statuten Wet Flex B.V. op 1 oktober 2012 Wet bestuur

Nadere informatie

Vergaderdatum 24 november 2006 Made, 29 oktober Agendapunt 13.1 Aan de commissie Algemeen bestuur en middelen Ambtelijke coördinatie H.

Vergaderdatum 24 november 2006 Made, 29 oktober Agendapunt 13.1 Aan de commissie Algemeen bestuur en middelen Ambtelijke coördinatie H. Vergaderdatum 24 november 2006 Made, 29 oktober 2006 Agendapunt 13.1 Aan de commissie Algemeen bestuur en middelen Ambtelijke coördinatie H. de Vries Onderwerp Biesbosch Marina Drimmelen Voorstel Kennisnemen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 6 juni 2007 Rapportnummer: 2007/109

Rapport. Datum: 6 juni 2007 Rapportnummer: 2007/109 Rapport Datum: 6 juni 2007 Rapportnummer: 2007/109 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat het college van burgemeester en wethouders van Weststellingwerf in zijn persbericht van 13 april 2006 stelt de bevindingen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2017 2018 Aanhangsel van de Handelingen Vragen gesteld door de leden der Kamer, met de daarop door de regering gegeven antwoorden 1624 Vragen van het lid

Nadere informatie

Rapport. Datum: 19 januari 2001 Rapportnummer: 2001/016

Rapport. Datum: 19 januari 2001 Rapportnummer: 2001/016 Rapport Datum: 19 januari 2001 Rapportnummer: 2001/016 2 Klacht Op 27 juli 2000 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer E. te Vlissingen, met een klacht over een gedraging van Cadans

Nadere informatie

Technology Semiconductor Integrated Circuits

Technology Semiconductor Integrated Circuits TIP 1: Amkor Technology Beurs Land Ticker Symbol ISIN Code Sector Nasdaq Verenigde Staten AMKR US0316521006 Technology Semiconductor Integrated Circuits Amkor Technology (AMKR) is het op één na grootste

Nadere informatie

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2011 1 Selectie/remuneratiecommissie De Raad van Commissarissen heeft uit zijn midden een selectie/remuneratiecommisie ingesteld. De selectie/remuneratiecommisie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2000 2001 27 400 XV Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (XV) voor het

Nadere informatie

Bestuurder zijn is niet vrijblijvend.

Bestuurder zijn is niet vrijblijvend. Bestuurder zijn is niet vrijblijvend. Ook in België wordt de verantwoordelijkheid van bestuurders met de dag belangrijker. Nieuwe wetgeving en procedures verplichten bestuurders om meer dan ooit bewust

Nadere informatie

Programma 1 Algemeen bestuur, openbare orde & veiligheid

Programma 1 Algemeen bestuur, openbare orde & veiligheid 1Raadsbesluit Nummer 101 Behandelschema B&W 02-09-2014 Raadscommissie 08-10-2014 Gemeenteraad 22-10-2014 Aanbieden rapport rekenkamercommissie aandeelhouderschap NV Huisvuilcentrale De gezamenlijke rekenkamers

Nadere informatie

REMUNERATIERAPPORT over het verslagjaar 2014 Woningbouwvereniging Bergopwaarts te Deurne

REMUNERATIERAPPORT over het verslagjaar 2014 Woningbouwvereniging Bergopwaarts te Deurne REMUNERATIERAPPORT over het verslagjaar 2014 Woningbouwvereniging Bergopwaarts te Deurne Opgesteld door de Remuneratiecommissie van Bergopwaarts en goedgekeurd door de Raad van Commissarissen op 31 maart

Nadere informatie

Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij

Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij 2004-98 Subsidiëring Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland ten behoeve van de Drentse Participatie Maatschappij Voorgestelde behandeling: - Statencommissie Bestuur, Financiën

Nadere informatie

Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 30 juni 2015 Betreft: ontslagen Koningshof. Geacht college,

Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 30 juni 2015 Betreft: ontslagen Koningshof. Geacht college, Van: PvdA Maassluis Aan: college van B&W Datum: 30 juni 2015 Betreft: ontslagen Koningshof Geacht college, Vorige week woensdag konden we via de media vernemen dat er ontslagen zouden vallen bij Koningshof.

Nadere informatie

Vraag 1 Hebt u kennisgenomen van het bericht 'enorme bedragen managers jeugdzorg'? 1)

Vraag 1 Hebt u kennisgenomen van het bericht 'enorme bedragen managers jeugdzorg'? 1) Antwoorden op kamervragen van de Kamerleden Cörüz, Bouchibti, Dibi en Agema over het bericht dat managers de jeugdzorg tonnen kosten. (2070823440, 2070823430, 2070823340, 2070823440, 2070823430,, 2070823450)

Nadere informatie

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw

Onderwerp Gemeentegarantie IJsselsteinse Stichting Sportfaciliteiten (IJSS) voor realisatie nieuw clubgebouw Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 421082 Programma : Sport Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beukering-Huijbregts

Nadere informatie

Postadres Bezoekadres Doorkiesnummer Datum Ons nummer Uw kenmerk Bijlagen Behandelend medewerker Onderwerp Achtergrond Klacht voorgelegd

Postadres Bezoekadres Doorkiesnummer Datum Ons nummer Uw kenmerk Bijlagen Behandelend medewerker Onderwerp Achtergrond Klacht voorgelegd Postadres Postbus 93122 2509 AC Den Haag Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 151 2594 AG Den Haag Tel: (070) 356 35 63 Fax: (070) 360 75 72 bureau@nationaleombudsman.nl www.nationaleombudsman.nl Doorkiesnummer

Nadere informatie

Motie Wet Normering bezoldiging Topfunctionarissen Inzake Inhuur

Motie Wet Normering bezoldiging Topfunctionarissen Inzake Inhuur cl RM014-0093 Motie Wet Normering bezoldiging Topfunctionarissen Inzake Inhuur De Gemeenteraad van Bergen op Zoom in vergadering bijeen op donderdag 19 juni 2014 in beraadslaging over "Jaarstukken 2013"

Nadere informatie

Regeling melding misstanden

Regeling melding misstanden Regeling melding misstanden 23 januari 2013 1 van 7 Inhoudsopgave Overwegingen 3 De procedure in een notedop 3 Reglement 4 1. Definities 4 2. Rechtsbescherming 5 Procedure interne melding 5 3. Melding

Nadere informatie

Openbaar. Wensen en bedenkingen bij toekomst bedrijfsonderdeel DAR. Ter besluitvorming door de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel.

Openbaar. Wensen en bedenkingen bij toekomst bedrijfsonderdeel DAR. Ter besluitvorming door de Raad (uiterlijk ) Collegevoorstel. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Wensen en bedenkingen bij toekomst bedrijfsonderdeel DAR Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In december 2014 hebben wij

Nadere informatie

NB: De agendapunten 4, 6, 8a, 8b, 9, 11, 12, 13, 14 en 15 zullen ter stemming worden gebracht.

NB: De agendapunten 4, 6, 8a, 8b, 9, 11, 12, 13, 14 en 15 zullen ter stemming worden gebracht. Beter Bed Holding N.V. Agenda Algemene Vergadering van Aandeelhouders op donderdag, 28 april 2011 om 12.30 uur bij IBN Vergadercentrum, Hockeyweg 5, 5405 NC Uden 1. Opening. 2. Bespreking jaarverslag 2010.

Nadere informatie

Hoofdstuk 12, paragraaf 1: Organisaties. Hoofdstuk 12, paragraaf 2: Eenmanszaak.

Hoofdstuk 12, paragraaf 1: Organisaties. Hoofdstuk 12, paragraaf 2: Eenmanszaak. Samenvatting M&O Hoofdstuk 12 Samenvatting door X. 2142 woorden 27 september 2015 9,3 2 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans Hoofdstuk 12, paragraaf 1: Organisaties. Een organisatie heeft te maken

Nadere informatie

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt

Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken. van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt Aan de Schrans in Leeuwarden is één van de meest opvallende orthodontiepraktijken van Noord-Nederland gevestigd. Daarin werkt orthodontist Daniël van der Meulen samen met veertien assistentes intensief

Nadere informatie

Rapport. Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192

Rapport. Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192 Rapport Datum: 6 juli 2001 Rapportnummer: 2001/192 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat Cadans Uitvoeringsinstelling BV, basiskantoor Amsterdam, tot op 8 januari 2001: 1. nog steeds niet de beschikking

Nadere informatie

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands.

De voorzitter merkt op dat de vergadering wordt gehouden in het Nederlands. Notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 15 mei 2014 om 10.30 uur in Hotel Mitland, Ariënslaan 1, Utrecht Aanwezig achter de bestuurstafel: Commissarissen: De heren

Nadere informatie

Debat: regionaal en nationaal

Debat: regionaal en nationaal Debat: regionaal en nationaal Korte omschrijving werkvorm In deze werkvorm debatteren leerlingen over het verschil tussen een regionale of lokale partij en een landelijke partij. Leerdoelen Leerlingen

Nadere informatie

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 6 mei 2015

De raad van de gemeente Tholen. Tholen, 6 mei 2015 No.: Portefeuillehouder: G.J. Harmsen Afdeling: Openbaare Werken Behandelaar: M.L.F. de Bruijn De raad van de gemeente Tholen Tholen, 6 mei 2015 Onderwerp: Consultatie over ontwerpbesluit AB OLAZ met betrekking

Nadere informatie

De perspectief nota en de najaarsnota lieten een positief beeld zien.(+137.000).

De perspectief nota en de najaarsnota lieten een positief beeld zien.(+137.000). Begroting 2015-2018 Begroting 2015-2018 11-11-2014 voor ons ligt de begroting 2014 2018. Voor de PvdA zijn de mensen belangrijk. Mensen aan de onderkant van de arbeidsmarkt die nu buiten spel staan, maar

Nadere informatie

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA

Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA Algemene Vergadering van Aandeelhouders Optimix Investment Funds NV AGENDA Vergadering vrijdag 10 juni 2016, 13.00 uur Ten kantore van Optimix Vermogensbeheer NV, Johannes Vermeerstraat 14 te Amsterdam

Nadere informatie

Auteur. Onderwerp. Datum

Auteur. Onderwerp. Datum Auteur Hilde Laga Hoofddocent KULeuven Advocaat Laga, Leterme & Vennoten Onderwerp Het nieuwe wetboek van vennootschappen wijzigingen voor de praktijk van de algemene vergadering Datum 2001 Copyright and

Nadere informatie

openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken

openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken KADERNOTA 2019 openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken Opgesteld door W l Alkmaar e o Datum december 2017 Versie 1 0 1 Vaststelling Kadernota 2019 Vastgesteld door de Algemene

Nadere informatie

Nederlandse Mededingingsautoriteit

Nederlandse Mededingingsautoriteit Nederlandse Mededingingsautoriteit Aan Stadsvervoer Nederland BV T.a.v. Ir. G.A. Kaper Postbus 16468 2500 BL Den Haag Datum Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) N390783/ 2 200009/ 11.b284 Onderwerp Beoordeling

Nadere informatie

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486

Rapport. Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 Rapport Datum: 18 december 2003 Rapportnummer: 2003/486 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de Belastingdienst/Holland Midden/kantoor Leiden zijn (privé-)agenda niet aan hem heeft geretourneerd. Beoordeling

Nadere informatie

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over

Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over Remuneratierapport Raad van Commissarissen Accell Group N.V. over 2009 1 Remuneratiecommissie De Raad van Commissarissen kent geen aparte remuneratiecommissie, omdat de Raad uit vier leden bestaat en de

Nadere informatie

Openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken

Openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken Concept-KADERNOTA 2020 Openbaar lichaam vuilverbrandingsinstallatie alkmaar en omstreken Opgesteld door: VVI Datum: Versie: 1.0 1 Vaststelling Kadernota 2020 Vastgesteld door het Algemeen Bestuur op. te

Nadere informatie

Samenvatting. Consument,

Samenvatting. Consument, Uitspraak Geschillencommissie Financiële Dienstverlening nr. 2013-164 d.d. 28 mei 2013 (mr. C.E. du Perron, voorzitter en mevrouw mr. J.J. Guijt, secretaris) Samenvatting Adviesrelatie. Consument heeft

Nadere informatie

De rechtsvorm is de juridische ofwel wettelijke vorm van de organisatie. Voorbeelden van rechtsvormen zijn:

De rechtsvorm is de juridische ofwel wettelijke vorm van de organisatie. Voorbeelden van rechtsvormen zijn: Samenvatting door Isabelle 1418 woorden 2 december 2015 8,2 19 keer beoordeeld Vak M&O M&O Hoofdstuk 10 Rechtsvormen 10.1 Organisaties De rechtsvorm is de juridische ofwel wettelijke vorm van de organisatie.

Nadere informatie

MEMORANDUM. Geachte NBA,

MEMORANDUM. Geachte NBA, MEMORANDUM Aan : de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) Van : Ellen Timmer, Pellicaan Advocaten N.V. Datum : 18 november 2014 Betreft : Consultatie NBA-handreiking over ondersteuning door

Nadere informatie

Gemeente Harlingen T.a.v. de voorzitter van de gemeenteraad Postbus HA HARLINGEN. Geachte voorzitter,

Gemeente Harlingen T.a.v. de voorzitter van de gemeenteraad Postbus HA HARLINGEN. Geachte voorzitter, Gemeente Harlingen T.a.v. de voorzitter van de gemeenteraad Postbus 10000 8860 HA HARLINGEN Datum en plaats Harlingen, maandag 22 februari 2016 Referentie n.v.t. Betreft Verzoek tot interpellatie Geachte

Nadere informatie

In aanvulling op het rapport van Berenschot ga ik hier onder nader in op enige onderdelen van dit dossier, te weten:

In aanvulling op het rapport van Berenschot ga ik hier onder nader in op enige onderdelen van dit dossier, te weten: Memo aan onderwerp de leden van de gemeenteraad Feitenonderzoek Cyclus van dienst afdeling Hans van den Akker telefoon 0182-588115 datum 24 oktober 2011 memo Geachte leden, Ter voorbereiding van het debat

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag > Retouradres Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA Den Haag Directie Constitutionele Zaken en Wetgeving Afdeling Wetgeving Staatsinrichting en Bestuur Turfmarkt

Nadere informatie

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana

Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Stichting Weet Wat Je Besteedt (WWJB) Extra uitleg en Q&A Bijlage bij lesbrief Pensioenworkshop Mañana Wat is pensioen? Tekst uit het filmpje Wist je dat je nu waarschijnlijk al pensioen opbouwt? Een klein

Nadere informatie

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart

VERGADERDATUM STUKDATUM AFDELING NAAM STELLER. 19 november november 2014 Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart Algemeen bestuur VERGADERDATUM AFDELING NAAM STELLER Bedrijfsbureau/Heffen S.Stiphout/M.Vliegenthart AGENDAPUNT ONDERWERP 6 Voorstel wijziging Reglement van orde voor de vergadering van het algemeen bestuur

Nadere informatie

Naar aanleiding van uw brief van 16 januari 2006 vraagt het Commissariaat voor de Media uw aandacht voor het volgende.

Naar aanleiding van uw brief van 16 januari 2006 vraagt het Commissariaat voor de Media uw aandacht voor het volgende. CrossPoints B.V. p/a Brinkhof advocaten t.a.v. mr. S.A. Steinhauser De Lairessestraat 111-115 1075 HH AMSTERDAM Datum Onderwerp 22 februari 2006 Toestemming voor een commercieel radioprogramma voor algemene

Nadere informatie

Aan dtkv. Uw nummer (letter): 2012/ Uw brief van: 30 nov 2012 Ons nummer: Willemstad, 7 december Afd:

Aan dtkv. Uw nummer (letter): 2012/ Uw brief van: 30 nov 2012 Ons nummer: Willemstad, 7 december Afd: Aan dtkv de Raad van Ministers de Minister van Financiën Dr. Jose Jardim Fort Amsterdam z/n Alhier Uw nummer (letter): 2012/072398 Uw brief van: 30 nov 2012 Ons nummer: 07122012.1 Willemstad, 7 december

Nadere informatie

RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT

RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT RAPPORT ONDERZOEK NALEVING WNT bij stichting Primair Onderwijs Deurne Asten Someren (PRODAS) te Asten Plaats: Utrecht Bestuursnummer: 41223 Onderzoeksnummer: 288822 Onderzoeksperiode: Najaar 2016 Datum

Nadere informatie

Postbus DIV Den Helder - Ingekomen brief: Van Beveren over inrichting mediation bij Meerwerf

Postbus DIV Den Helder - Ingekomen brief: Van Beveren over inrichting mediation bij Meerwerf Page 1 of2 7 Postbus DIV Den Helder - Ingekomen brief: Van Beveren over inrichting mediation bij Meerwerf Van: Christine Bakker - Kansen Aan: postbusdiv@denhelder.nl Datum: Maandag 14 januari 2013 15:11

Nadere informatie

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID

VLAAMS PARLEMENT HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID C284 BIN30 VLAAMS PARLEMENT Zitting 2002-2003 10 juli 2003 HANDELINGEN COMMISSIEVERGADERING COMMISSIE VOOR BINNENLANDSE AANGELEGENHEDEN, HUISVESTING EN STEDELIJK BELEID Vraag om uitleg van de heer Bart

Nadere informatie

Koninklijke DSM, aandeelhoudersvergadering, woensdag 7 mei 2014

Koninklijke DSM, aandeelhoudersvergadering, woensdag 7 mei 2014 Koninklijke DSM, aandeelhoudersvergadering, woensdag 7 mei 2014 Soort vergadering Algemene Vergadering van Aandeelhouders Koninklijke DSM Datum 14.00 uur, 7 mei 2014 Locatie Hoofdkantoor, Het Overloon

Nadere informatie

Uittreksel Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders R&S Retail Group N.V. (de "Vennootschap")

Uittreksel Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders R&S Retail Group N.V. (de Vennootschap) Uittreksel Notulen Algemene Vergadering van Aandeelhouders R&S Retail Group N.V. (de "Vennootschap") Locatie Kantoor Miss Etam, Zoetermeer Datum 10 mei 2016 Voorzitter Bestuur Dhr. E. Verbaere Dhr. L.H.

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht over de heffingsambtenaar van de gemeente Uithoorn (Belastingen Amstelland).

Rapport. Rapport over een klacht over de heffingsambtenaar van de gemeente Uithoorn (Belastingen Amstelland). Rapport Rapport over een klacht over de heffingsambtenaar van de gemeente Uithoorn (Belastingen Amstelland). Datum: 1 maart 2016 Rapportnummer: 2016/019 2 Wat is de klacht? Verzoeker, een belastingadviseur,

Nadere informatie

KBC BANK Naamloze Vennootschap Havenlaan Brussel. BTW BE (RPR Brussel)

KBC BANK Naamloze Vennootschap Havenlaan Brussel. BTW BE (RPR Brussel) KBC BANK Naamloze Vennootschap Havenlaan 2-1080 Brussel BTW BE 0462.920.226 (RPR Brussel) Oproeping tot de Jaarvergadering en de Buitengewone Algemene Vergadering van KBC Bank NV die zullen plaatsvinden

Nadere informatie

A. Het in het belastbaar inkomen 1998 begrijpen van het voordeel uit het tegen inkoopsprijs aankopen vaneen auto, groot fl 15.000.

A. Het in het belastbaar inkomen 1998 begrijpen van het voordeel uit het tegen inkoopsprijs aankopen vaneen auto, groot fl 15.000. C/& Z^o^jr Edelhoogachtbaar College, y> "2_ Op 17 februari j.l. is door mij namens C igllllllpljp te IHllIll^, hierna belanghebbende, beroep in cassatie aangetekend tegen de uitspraak van het Gerechtshof

Nadere informatie