Snel op weg met webworxx

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snel op weg met webworxx"

Transcriptie

1 pagina 1 van 33 Snel op weg met webworxx U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx. Met webworxx kunt u uw website op een gebruikersvriendelijke manier beheren. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg. Deze handleiding is op alle webworxx editions van toepassing en is een samenvatting van de uitgebreide handleiding. Indien u iets zoekt wat hier niet in beschreven staat, adviseren wij u om de uitgebreide handleiding te downloaden van de webworxx website. Indien u na het bestuderen van deze handleiding nog steeds vragen heeft, neemt u dan gerust contact op met een van de medewerkers van Webworxx. De hiervoor benodigde gegevens vindt u op pagina 79 van deze handleiding. Schermresolutie! Het webworxx systeem hanteert een minimale schermresolutie van 1024 x 768 pixels. Door een kleinere schermresolutie te hanteren zullen sommige toepassingen buiten beeld vallen waardoor u niet volledig gebruik kunt maken van het systeem. De instellingen van uw schermresolutie vind u bij de eigenschappen van uw beeldscherm. Firefox Hoewel webworxx met vrijwel alle browsers goed werkt adviseren wij u gebruik te maken van de juni 2008 Deze handleiding webbrowser is samengesteld Firefox.door Dit Intraxxion is een stabiele & P&P Company browser- webworxx met tijdbesparende 2.0 rev functies zoals bijvoorbeeld het navigeren met tabbladen, popupblokkering en de geïntegreerde zoekfunctie. Download Firefox gratis op

2 pagina 2 van 33 Inhoud: snel op weg met webworxx De handleiding is opgebouwd uit de volgende hoofdstukken: Algemeen 4 Navigatie 5-6 Toevoegen van... een Categorie 6-11 een Pagina een Beeldenbank een Download archief 20 Hoe plaats ik... een Foto een Link een Anker 27 een Formulier Beheer Wachtwoord wijzigen 32 Tot slot... 33

3 pagina 3 van 33 Algemeen Aanmelden Webworxx werkt aan de hand van gebruikers. Om met het systeem te kunnen werken moet de gebruiker zich van te voren aan het systeem bekendmaken. Dit gebeurt door middel van het invoeren van een gebruikersnaam en een bijbehorend wachtwoord. Webworxx biedt hierbij de functie om uw gebruikersnaam te laten onthouden waardoor deze automatisch weer verschijnt bij een volgend bezoek. Startpagina De startpagina geeft u een snel overzicht van voor u of uw organisatie belangrijke onderdelen. De startpagina bestaat uit een aantal portlets. (kleine vensters die u rechtstreeks toegang verschaffen tot diverse functionaliteiten, zoals: intern- of extern nieuws, statistieken, groepsfuncties, etc.) Welke portlets er in uw geval aanwezig zijn, is afhankelijk van uw instellingen en kan eventueel door Webworxx aangepast worden.

4 pagina 4 van 33 Navigatie Hoofdnavigatie De hoofdnavigatie geeft u rechtstreeks toegang tot de startpagina, geïnstalleerde modules, groepsfuncties en beheer. Home brengt u naar de startpagina. Smoelenboek brengt u naar de module waarin u gebruikers kunt aanmaken/verwijderen. Internet redactie brengt u naar de redactiemodule waar u o.a. webpagina s kan aanmaken. Beheer brengt u naar de algemene beheermodule. Hier kunt u o.a. wachtwoorden en rechten wijzigen. Uitloggen laat u uitloggen. Een startpagina van een module (b.v. Internet redactie) is opgebouwd uit een uitklapmenu (sidebar) en een inhoud. De onderdelen van de sidebar zijn afgestemd op desbetreffende module en wisselen dus per module. Sidebar De sidebar bestaat altijd uit een aantal vaste en optionele blokken die u behulpzaam zijn bij het navigeren door de functionaliteit en aanroepen van functies van deze module. Vaste elementen zijn: Toevoegen bevat diverse in te voegen elementen. Overzichten bevat links naar diverse soorten overzichtspagina s. Tools bevat links naar optionele modules. Mappen geeft uw gehele website in een boomconstructie weer. tandwiel hiermee kun je de inhoud van ʻMappenʼ verversen en dus actualiseren Om toegang te krijgen tot de onderliggende functies behoeft u enkel op de zwarte driehoek aan de linkerzijde te klikken.

5 pagina 5 van 33 Taakbalk Bovenaan de inhoud vind je in de meeste gevallen een taakbalk. Op deze taakbalk zijn diverse icoontjes aanwezig waarvan elk een eigen functie heeft. De iconen kunnen per categorie verschillen. Als u met uw cursor op een icoon blijft staan (zonder erop te klikken) verschijnt er een tekst die beschrijft wat het icoon doet. Standaard taakbalk Tabbladen Zoals gezegd kan de inhoud van de taakbalk verschillen. Zo kan deze ook tabbladen bevatten voor verdere navigatie door desbetreffende module. Iconen Ieder icoon heeft zijn eigen functie en behoud deze functie ongeacht de locatie waar deze voorkomt. Een overzicht van de meest voorkomende iconen vind u in de uitgebreide handleiding. Tip: Neem eens een kijkje bij het sidebar-onderdeel Mappen. Als u de namen van de categorieën vergelijkt met de navigatieknoppen van uw website zult u snel zien hoe het principe van webworxx werkt. In de hoofdnavigatie van uw website staan alle hoofdcategorieën (eerste niveau). In de subnavigatie van uw website staan meestal alle subcategorieën of pagina s (tweede niveau). Als u beschikt over redactierechten in alle categorieën ziet u het overzicht van de gehele site, in alle andere gevallen ziet u de structuur van het voor u toegankelijke deel.

6 pagina 6 van 33 Toevoegen van een Categorie Inleiding Een categorie kunt u het beste beschouwen een overkoepelende webpagina, bv: Bouwproject ʻAlfaʼ (eerste niveau) Woningtype groot (tweede niveau) Prijzen (derde niveau) Locatie Etc. In bovenstaande voorbeeld zijn Bouwproject Alfa en Woningtype groot categorieën omdat ze beiden pagina s bevatten. De pagina s Prijzen en Locatie bevatten geen vervolgpagina s en dienen dus als losse pagina s aangemaakt worden (zie pag. 14 van deze handleiding). Let op! Bij het aanmaken van een categorie komt u velden tegen die met een sterretje (*) worden aangegeven. Dit zijn verplichte velden die u dient in te vullen. Stap 1: Klik het blok Toevoegen van de sidebar open en klik vervolgens op Categorie. U krijgt nu in de inhoud een invulscherm voor het aanmaken van een categorie. Stap 2 - Algemeen: Hier moeten de algemene velden van een categorie worden ingevuld. Hieronder een korte beschrijving van de in te vullen velden onder de tab Algemeen. Id * Hier moet een unieke naam worden ingevuld voor de categorie die u aanmaakt. Bij voorkeur zonder spaties en geheel in kleine letters, verbindingsstrepen kunnen ter vervanging van spaties gebruikt worden, bv: woningtype_groot. Titel (Navigatie) * Hier moet de naam van de categorie worden ingevuld zoals u deze graag wilt zien. Hierbij zijn hoofdletters en diverse leestekens zoals & toegestaan. Vb: Woningtype groot. Het is deze titel die (indien van toepassing) zichtbaar wordt op de website, bv. in de navigatie. Waar de titel wordt weergegeven is afhankelijk van uw webdesign.

7 pagina 7 van 33 Titel Dit wordt beschouwd als de subtitel van de categorie. Ook hier geldt dat de zichtbaarheid van de titel afhankelijk is van uw webdesign. Het is echter wel raadzaam dit veld in te vullen aangezien een eventuele zoekfunctie op uw website ook in dit veld zoekt. Leader/ Samenvatting Hier kunt u een inleidende tekst zetten die kort beschrijft wat de inhoud van de categorie is. Deze tekst kan gebruikt worden in bijvoorbeeld overzichten van links. Indien u hier niets heeft ingevuld wordt automatisch het begin van de werkelijke content gebruikt. Ook hier geldt weer dat de zichtbaarheid van een inleiding afhankelijk is van uw webdesign. Doorsturen naar (pagina/url) Indien u een bezoeker direct naar een externe website wenst door te verwijzen kunt u hier het www-adres invoeren. Stap 3 - Structuur: Hoofdcategorie * Een hoofdcategorie is een categorie die op het eerste niveau wordt gezet en is mede daardoor vaak zichtbaar in de hoofdnavigatie van de website (uitzonderingen daargelaten). Selecteer hier Ja als u de categorie op het eerste niveau wenst te hebben. Selecteer hier Ja als u de categorie in de hoofdnavigatie wenst te hebben. Selecteer hier anders Nee. Publicatie categorie Hier ziet u een lijst met alle hoofdcategorieën van uw website. Dit onderdeel is dus ook alleen van toepassing als u Nee heeft geselecteerd bij de voorgaande invulveld Hoofdcategorie! Selecteer hier het hoofdcategorie waar u uw nieuwe categorie onder wilt laten vallen. Voorbeeld: Woningtype groot valt onder hoofdcategorie Bouwproject Alfa.

8 pagina 8 van 33 Links in content * Zoals aangegeven in het voorbeeld omvat een categorie meerdere subpagina s. U kunt ervoor kiezen om directe verbindingen naar de onderliggende pagina s weer te geven. U kunt hierbij kiezen tussen een enkele tekstlink, een tekstlink met inleidende tekst of een tekstlink met inleidende tekst en miniatuur afbeelding (thumbnail). Uiteraard kunt u er ook voor kiezen om deze directe verbindingen niet te tonen. Toon in navigatie * Indien u niet wilt dat uw pagina automatisch in de navigatie wordt weergegeven selecteert u hier Niet Tonen. Hiermee creëert u een hidden categorie. ( ) Deze optie kan handig zijn indien u uw categorie tijdelijk niet wilt tonen of wanneer u pagina s heeft die niet via de standaard navigatiebalk toegankelijk zijn maar via een ander afbeelding en/of tekstlink. Voorbeeld: op een homepage zie je weleens een icoon die symbool staat voor contact opnemen. Indien u hierop klikt krijgt u een contactformulier te zien. Dit icoon staat op het eerste niveau dus maak je Hoofdcategorie aan die we Niet Tonen in de navigatie. In deze categorie kan later het contactformulier geplaatst worden. Sjabloon * De optie sjabloon bepaalt de vorm en dus mede het uiterlijk van de pagina. Doorgaans zult u hier Standaard selecteren maar afhankelijk van uw webdesign kan dit eventueel ook iets anders zijn, zoals Nieuwsbrief. Stap 4 - Volgorde: Volgorde * Vul hier een getal in waarlangs de categorie gesorteerd moet gaan worden in de boomstructuur van uw website. De getallen bepalen dan de volgorde van de categorieën. Laat voldoende interval tussen de waarden in dit veld, zodat het mogelijk is om op een later tijdstip alsnog categorieën tussen te voegen. Gebruik hier bijvoorbeeld de getallen 100, 200, 300 etc. Volgorde in map * Hier bepaalt u de sortering van categorieën en pagina s in de sidebar. U kunt alle mappen laten sorteren volgens de ingevoerde waardes van volgorde, alfabetisch volgens de ingevoerde titel of alfabetisch volgens de ingevoerde subtitels. Sorteer in site * Hier bepaalt u de sortering van categorieën en pagina s op uw website. U kunt alle mappen laten sorteren volgens de ingevoerde waardes van volgorde, alfabetisch volgens de ingevoerde titel, alfabetisch volgens de ingevoerde subtitels, volgens de aanmaakdatum, volgens de publicatiedatum of datum van laatste wijziging.

9 pagina 9 van 33 Volgorde in site * Hier bepaalt u de wijze van sortering van categorieën en pagina s op uw website. U kunt kiezen tussen oplopend (a > z, 100 > 300) of aflopend (z > a, 300 > 100). Stap 5 - Editor: Met de editor kunt u uw categorie vorm en inhoud geven. Editor beschikt over een taakbalk met verschillende tools die u bekend voorkomen als u vaker met de diverse programma s van Microsoft Office heeft gewerkt. Afhankelijk van uw webdesign kunt u mogelijkerwijs over Extra Stijlen beschikken. Dit zijn vastgestelde kenmerken voor bepaalde types tekst zodat u gemakkelijk en snel uw inhoud een vaste vorm kan geven.

10 pagina 10 van 33 Stap 6 - Publicatie: Aanmaakdatum Hier komt automatisch de datum te staan waarop u uw categorie aanmaakt. U kunt een andere datum invullen of een datum selecteren door op het kalender icoon te klikken. Redacteur * Hier wordt automatisch uw naam ingevoerd. U kunt een ander selecteren door op de pijl aan de rechterzijde te klikken, om zo de uitklapfunctie te activeren en andere redacteurs te tonen. Beveiligd * Hier selecteert u standaard Nee. Selecteer Ja als u over de extra module Gebruikersregister beschikt en de categorie alleen voor bekende gebruikers beschikbaar wilt maken. Deze gebruikers zullen zich nu moeten inloggen om uw categorie te bezoeken. Voor meer informatie zie pagina 25 van de uitgebreide handleiding. Inzage (groepen) Indien u over de extra module Gebruikersregister beschikt, selecteert u hier de groepen die toegang krijgen tot het afgeschermde categorie. Voor meer informatie zie pagina 25 van de uitgebreide handleiding. Uitzondering hierin zijn de groepen die u aanmaakt middels het Smoelenboek. Indexeren in zoekmachine * Standaard Ja. Deze optie zorgt ervoor dat de zoekfunctie deze pagina kan traceren. Cache pagina * Standaard Ja. Deze optie (cache) zorgt ervoor dat bij een eerste bezoek de pagina in het geheugen wordt opgeslagen waardoor de pagina bij een tweede bezoek veel sneller ingeladen wordt. Afhankelijke pagina s Hier kunt u pagina s invoeren die u samen met de categorie in de cache wilt laten verversen indien u een wijziging aanbrengt. Wij adviseren dit vlak leeg te houden.

11 pagina 11 van 33 Stap 7 - Redactie: Redactie (groepen) * Selecteer hier de redacteur(en) die toegang tot deze categorie hebben. Eindredactie (groepen) * Selecteer hier de eindredacteur(en) die verantwoordelijk is (zijn) voor deze categorie. Rechten van onderliggende categorieën aanpassen * Zoals bekend kunt u in een bestaande categorie nog een categorie aanmaken. Indien u hier Ja aangeeft worden de rechten van de subcategorieën automatisch aangepast naar rechten van de categorie. Stap 8 - Meta Tags: Meta (keywords) Hier kunt u trefwoorden invullen die betrekking hebben op de inhoud van de categorie. Meta (description) Hier kunt u een korte beschrijving geven dat betrekking heeft op de inhoud van de categorie. Klik op deze button om de aangemaakte categorie op te slaan. U wordt automatisch naar de tab Algemeen gebracht. Klik op deze button om de aangemaakte categorie op te slaan en een nieuwe aan te maken. Klik op deze button om de aangemaakte categorie op te slaan en om automatisch naar de overzichtspagina van categorieën te gaan.

12 pagina 12 van 33 Toevoegen van een Pagina Let op! Bij het aanmaken van een pagina komt u velden tegen die met een sterretje (*) worden aangegeven. Dit zijn verplichte velden die u dient in te vullen. Stap 1: Klik het blok Toevoegen van de sidebar open en klik vervolgens op Pagina. U krijgt nu in de inhoud een invulscherm voor het aanmaken van een pagina. Stap 2 - Algemeen: Hier worden de algemene velden van een pagina ingevuld. Hieronder een korte beschrijving van de in te vullen velden van de tab Algemeen. Id * Hier moet een unieke naam worden ingevuld voor de pagina die u aanmaakt. Bij voorkeur zonder spaties en geheel in kleine letters, verbindingsstrepen kunnen ter vervanging van spaties gebruikt worden, bv: prijslijst_wtype_a. Titel (Navigatie) * Hier moet de naam van de pagina worden ingevuld zoals u deze graag wilt zien. Hierbij zijn hoofdletters en diverse leestekens zoals & toegestaan. Vb: Prijslijst woningtype A. Het is deze titel die (indien van toepassing) zichtbaar wordt op de website, bv. in de navigatie. Waar de titel wordt weergegeven is afhankelijk van uw webdesign. Titel Dit wordt beschouwd als de subtitel van de pagina. Ook hier geldt dat de zichtbaarheid van de titel afhankelijk is van uw webdesign. Het is echter wel raadzaam dit veld in te vullen aangezien een eventuele zoekfunctie op uw website ook in dit veld zoekt. Leader/ Samenvatting Hier kunt u een inleidende tekst zetten die kort beschrijft wat de inhoud van de pagina is. Deze tekst kan gebruikt worden in bijvoorbeeld overzichten van links. Indien u hier niets heeft ingevuld wordt automatisch het begin van de werkelijke content gebruikt. Ook hier geldt weer dat de zichtbaarheid van een inleiding afhankelijk is van uw webdesign. Doorsturen naar (pagina/url) Indien u een bezoeker direct naar een externe website wenst door te verwijzen kunt u hier het www-adres invoeren.

13 pagina 13 van 33 Bronvermelding Als er gebruik wordt gemaakt van een artikel van derden (b.v. een artikel van een andere website) dan kunt u hier de bron vermelden. Dit is geen verplicht veld en afhankelijk van uw webdesign zal deze informatie wel of niet zichtbaar zijn. URL Als u gebruik maakt van de bronvermelding kunt u hier het webadres van desbetreffende bron invullen. b.v. Let op: deze URL zal niet zichtbaar zijn op de site. De tekstuele link die wel zichtbaar zal zijn bepaalt u in het volgende onderdeel URL verwijzing. URL verwijzing Deze dient u in te vullen als u gebruik maakt van Bronvermelding èn van URL. Hier vult u dat in wat u als link zichtbaar wilt hebben, b.v. Bezoek de website van bedrijf X. Stap 3 - Structuur: Publiceer in nieuws * Selecteer hier Ja als de pagina weergegeven moet worden in een nieuwshighlight. De manier waarop de pagina wordt getoond is afhankelijk van het webdesign. Aantal dagen in nieuws Vul hier het aantal dagen in dat de pagina in de nieuwshighlight moet blijven staan. Dit heeft geen effect als bij Publiceer in nieuws voor Nee is gekozen. Publicatie categorie * Hier ziet u een lijst met alle categorieën van uw website. Selecteer hier de categorie waar u uw nieuwe pagina onder wilt laten vallen. Sjabloon * De optie sjabloon bepaalt de vorm en dus mede het uiterlijk van de pagina. Doorgaans zult u hier Standaard selecteren maar afhankelijk van uw webdesign en wensen kan dit eventueel ook iets anders zijn, zoals Nieuwsbrief. Webformulier Selecteer hier Ja als aan deze pagina een webformulier gekoppeld moet worden. Meer informatie over webformulieren vindt op pagina 28.

14 pagina 14 van 33 Stap 4 - Editor: Met de editor kunt u uw pagina vorm en inhoud geven. Editor beschikt over een taakbalk met verschillende tools die u bekend voorkomen als u vaker met de diverse programma s van Microsoft Office heeft gewerkt. Afhankelijk van uw webdesign kunt u mogelijkerwijs over Extra Stijlen beschikken. Dit zijn vastgestelde kenmerken voor bepaalde types tekst zodat u gemakkelijk en snel uw inhoud een vaste vorm kan geven.

15 pagina 15 van 33 Stap 5 - Publicatie: Aanmaakdatum * Hier komt automatisch de datum te staan waarop u uw pagina aanmaakt. U kunt een andere datum invullen of een datum selecteren door op het kalender icoon te klikken. Publicatiedatum * Hier komt automatisch de datum te staan waarop u uw pagina aanmaakt. U kunt een andere datum invullen of een datum selecteren door op het kalender icoon te klikken. Deze datum is de datum waarop de pagina zichtbaar wordt weergegeven op uw website. Publicatie tot * Hier wordt automatisch een datum in de verre toekomst gegenereerd. U kunt hier bepalen vanaf welke datum de pagina vervalt en dus niet langer zichtbaar zal zijn op uw website. Volgorde * Vul hier een getal in waarlangs de pagina gesorteerd moet gaan worden in de boomstructuur van uw website. De getallen bepalen dan de volgorde van de pagina s. Laat voldoende interval tussen de waarden in dit veld, zodat het mogelijk is om op een later tijdstip alsnog pagina s tussen te voegen. Gebruik hier bijvoorbeeld de getallen 100, 200, 300 etc. Cache pagina * Hier selecteert u standaard Ja. Deze optie (cache) zorgt ervoor dat bij een eerste bezoek de pagina in het geheugen wordt opgeslagen waardoor de pagina bij een tweede bezoek veel sneller ingeladen wordt. Stap 6 - Eindredactie: Redacteur * U dient hier de naam van de redacteur van de te publiceren pagina in te vullen. Uw eigen naam wordt standaard ingevuld. Eindredacteur * Selecteer hier de eindredacteur van de pagina, indien aanwezig. De naam van de eindredacteur is verantwoordelijk voor deze pagina en wordt conform de standaard ingevuld.

16 pagina 16 van 33 Akkoord eindredacteur * Indien u de eindredacteur bent moet u hier Ja selecteren om de pagina in de website zichtbaar te maken. Als iemand anders de eindredacteur is moet u hier Nee selecteren. De eindredacteur dient dan eerst akkoord te geven alvorens de pagina wordt gepubliceerd. Tip: Als u op de startpagina kijkt (Navigatiemenu > Home) ziet u in een van de portlets de pagina s die nog op goedkeuring wachten. Indien u op het pagina icoon klikt, kunt u de pagina eventueel wijzigen en indien u de eindredacteur bent kunt u hier de pagina akkoord geven. Indien u op de tekstlink klikt ziet u hoe de pagina eruit ziet bij publicatie. Stap 7 - Meta Tags: Meta (keywords) Hier kunt u trefwoorden invullen die betrekking hebben op de inhoud van de pagina. Meta (description) Hier kunt u een korte beschrijving geven dat betrekking heeft op de inhoud van de pagina. Klik op deze button om de aangemaakte pagina op te slaan. U wordt automatisch naar de tab Algemeen gebracht. Klik op deze button om de aangemaakte pagina op te slaan en een nieuwe aan te maken. Klik op deze button om de aangemaakte pagina op te slaan en om automatisch naar de overzichtspagina van categorieën te gaan.

17 pagina 17 van 33 Toevoegen van een Beeldenbank Een beeldenbank is een map waarin afbeeldingen verzameld kunnen worden. Deze map is niet zichtbaar op uw website. Tip: Om de boomstructuur in uw sidebar overzichtelijk te houden adviseren wij om één algemeen beeldenbank te hanteren waarin u verdere beeldenbanken verzamelt. Op deze wijze kunt u met één klik op de knop alle onderliggende beeldbanken verbergen en behoud u eenvoudig overzicht op de overige mappen. Om een beeldenbank in een bestaande beeldenbank te plaatsen klikt u met uw rechtermuisknop op de algemene beeldenbank en kiest u voor het toevoegen van een nieuwe beeldenbank. Let op! Bij het aanmaken van een beeldenbank komt u velden tegen die met een sterretje (*) worden aangegeven. Dit zijn verplichte velden die u dient in te vullen. Stap 1: Klik het blok Toevoegen van de sidebar open en klik vervolgens op Afbeeldingen. U krijgt nu in de inhoud een invulscherm voor het aanmaken van een Beeldenbank. Stap 2 - Algemeen: Hier worden de algemene velden van de beeldenbank ingevuld. Hieronder een korte beschrijving van de in te vullen velden van de tab Algemeen. Id * Hier moet een unieke naam worden ingevuld voor de beeldenbank die u aanmaakt. Bij voorkeur zonder spaties en geheel in kleine letters, verbindingsstrepen kunnen ter vervanging van spaties gebruikt worden, bv: beeldenbank_blauw Beschrijving * Hier moet de naam van de beeldenbank worden ingevuld zoals u deze graag wilt zien. Hierbij zijn hoofdletters en diverse leestekens zoals & toegestaan. Vb: Beeldenbank Blauw. Het is deze titel die zichtbaar wordt in het boomstructuur van uw sidebar. Door gebruik te maken van een goede naamgeving kan er gemakkelijk een verband worden gevonden tussen de pagina s en de afbeeldingen die daar bij horen. Hierdoor vind u (en andere medegebruikers) gemakkelijk en snel uw weg door diverse mappen.

18 pagina 18 van 33 Redactie * U dient hier de naam van de redacteur van de te publiceren pagina in te vullen. Uw eigen naam wordt standaard ingevuld. Stap 3 - Opties: Webklaar maken * Selecteer hier Ja als u het formaat van uw afbeeldingen automatisch door het systeem wilt laten aanpassen. Selecteer hier Nee als u uw foto s ongewijzigd wilt houden. Hoogte thumbnail * Dit onderdeel is enkel van toepassing indien u bij Webklaar maken Ja heeft geselecteerd. Een thumbnail is een verkleinde versie van uw afbeelding dat op diverse wijzes toegepast kan worden. Hier vult u de maximale hoogte in wat uw thumbnail mag hebben. De oorspronkelijke verhoudingen van uw afbeelding blijven behouden. Breedte thumbnail * Dit onderdeel is enkel van toepassing indien u bij Webklaar maken Ja heeft geselecteerd. Hier vult u de maximale breedte in wat uw thumbnail mag hebben. De oorspronkelijke verhoudingen van uw afbeelding blijven behouden. Hoogte afbeelding * Dit onderdeel is enkel van toepassing indien u bij Webklaar maken Ja heeft geselecteerd. Hier vult u de maximale hoogte in wat uw afbeelding mag hebben. De oorspronkelijke verhoudingen van uw afbeelding blijven behouden. Breedte afbeelding * Dit onderdeel is enkel van toepassing indien u bij Webklaar maken Ja heeft geselecteerd. Hier vult u de maximale breedte in wat uw afbeelding mag hebben. De oorspronkelijke verhoudingen van uw afbeelding blijven behouden. Tip: Voor de beste fotokwaliteit kunt u zich het beste beperken tot de bestandsformaten.jpg en/of.png.

19 pagina 19 van 33 Stap 4 - Redactie: Redactie (groepen) * Selecteer hier de redacteur(en) die toegang tot deze categorie hebben. Eindredactie (groepen) * Selecteer hier de eindredacteur(en) die verantwoordelijk is (zijn) voor deze categorie. Rechten van onderliggende afbeeldingsmappen aanpassen * Zoals bekend kunt u in een bestaande beeldbank nog een beeldbank aanmaken. Indien u hier Ja aangeeft worden de rechten van de subbanken automatisch aangepast naar rechten van deze afbeeldingsbank. Klik op deze button om de aangemaakte beeldbank op te slaan. U wordt automatisch naar de tab Algemeen gebracht. Klik op deze button om de aangemaakte beeldbank op te slaan en een nieuwe aan te maken. Klik op deze button om de aangemaakte beeldbank op te slaan en om automatisch naar de overzichtspagina van beeldbanken te gaan.

20 pagina 20 van 33 Toevoegen van een Download archief Een Download archief is een map waarin je alle te downloaden bestanden kunt verzamelen, b.v. een pdf. Deze map is niet zichtbaar op uw website. Let op! Bij het aanmaken van een download archief komt u velden tegen die met een sterretje (*) worden aangegeven. Dit zijn verplichte velden die u dient in te vullen. Stap 1: Klik het blok Toevoegen van de sidebar open en klik vervolgens op Download archief. U krijgt nu in de inhoud een invulscherm voor het aanmaken van een download archief. Stap 2 - Algemeen: Hier worden de algemene velden van het download archief ingevuld. Hieronder een korte beschrijving van de in te vullen velden van de tab Algemeen. Id * Hier moet een unieke naam worden ingevuld voor de download archief die u aanmaakt. Bij voorkeur zonder spaties en geheel in kleine letters, verbindingsstrepen kunnen ter vervanging van spaties gebruikt worden, bv: downloads_alg Beschrijving * Hier moet de naam van de download archief worden ingevuld zoals u deze graag wilt zien. Hierbij zijn hoofdletters en diverse leestekens zoals & toegestaan. Vb: Downloads. Het is deze titel die zichtbaar wordt in het boomstructuur van uw sidebar. Klik op deze button om de aangemaakte download archief op te slaan. U wordt automatisch naar de tab Algemeen gebracht. Klik op deze button om de aangemaakte download archief op te slaan en een nieuwe aan te maken. Klik op deze button om de aangemaakte download archief op te slaan en om automatisch naar de overzichtspagina van download archieven te gaan.

21 pagina 21 van 33 Hoe plaats ik een foto? Beeldenbank Foto s (bij voorkeur.jpg of.png) worden bewaard in een beeldenbank. Vanuit deze beeldenbanken halen en plaatsen wij onze foto s. Indien u een foto wenst te plaatsen zijn er twee mogelijke situaties, namelijk: uw foto staat reeds in een beeldenbank of uw foto staat nog op uw bureaublad. Beide situaties zullen hieronder beschreven worden. Stap 1: Klik de pagina aan waarop u uw foto wilt plaatsen en ga vervolgens naar de Editor tab. Stap 2 - Algemeen: Plaats de cursor vervolgens in de Editor, daar waar u uw foto wilt hebben, en selecteer het Afbeelding invoegen icoon. Stap 3 - Afbeelding venster: U heeft nu bovenstaand scherm voor u. Ten behoeve van verdere uitleg verdelen we dit scherm in 6 vlakken.

22 pagina 22 van Beeldenbank 4 - Extra s 2 - Inzien 5 - Geselecteerde afbeelding 3 - Upload afbeeldingen 6 - Uitvoeren Linksboven in het vlak Beeldenbank (1) ziet u de bekende boomconstructie van de sidebar terug, alleen zien wij nu enkel de beeldbanken en afbeeldingen. Indien u links op de grijze pijl van een beeldenbank klikt, klapt deze open en ziet u de inhoud (foto s) van die map. Indien u op een losse afbeelding in het vlak Beeldenbank (1) klikt (bv: Typmachine) krijgt u direct de afbeelding in kwestie rechtsboven in het vlak Inzien (2) te zien. Indien u op een beeldenbank klikt in plaats van een foto, krijgt u in het vlak Inzien (2) een overzicht van alle afbeeldingen in desbetreffende beeldenbank te zien. Afbeeldingen worden hier in miniatuur getoond. Tip: Voor de beste fotokwaliteit kunt u zich het beste beperken tot de bestandsformaten.jpg en/of.png.

23 pagina 23 van 33 Welk beeldenbank u geselecteerd heeft ziet u eenvoudig bovenaan in het vlak Upload afbeeldingen (3) achter Huidige beeldenbank. In het overzicht van afbeeldingen ziet u boven ieder afbeelding Foto en Thumbnail in een donker grijze balk staan. Indien u hier op Foto klikt, selecteert u de foto op het originele, grote formaat. Indien u hier op Thumbnail klikt, selecteert u een miniatuur van de afbeelding. De afmetingen van de foto s/thumbnails zijn afhankelijk van de instellingen van desbetreffende beeldenbank. De beeldenbank kunt u met Webklaar maken (pag 18 van deze handleiding) zo instellen dat foto s direct op het juiste formaat opgeslagen worden en daarmee meteen goed zijn om te plaatsen. Of u de Foto of Thumbnail heeft geselecteerd ziet u terug in de bovenste invulveld (URL Afbeelding) van vlak Geselecteerde afbeelding (5). In geval van een foto eindigt de hier ingevulde reeks op /img. In geval van een thumbnail eindigt deze reeks op /thumbnail. Dit is belangrijk indien u direct een afbeelding selecteert in plaats van een beeldenbank! Indien u de foto op originele formaat wenst te plaatsen hoeft u niets te doen, er staat automatisch /img. Als u de foto echter op verkleind formaat wenst, dient u hier zelf /thumbnail van te maken. Het kan zijn dat de tekstuele link langer is dan het invulveld eigenlijk toestaat waardoor /img in eerste instantie niet zichtbaar is. In dit geval kunt u uw cursor in de tekstregel zetten en met de pijltoets op uw toetsenbord naar rechts gaan tot /img wel zichtbaar is.

24 pagina 24 van 33 Indien u uw afbeelding nog niet in een beeldenbank heeft staan maar op uw bureaublad dan dient de afbeelding eerst geupload te worden. Om een afbeelding te uploaden dient u eerst een beeldbank te selecteren waarin u de foto wenst te plaatsen. U ziet uw geselecteerde beeldbank in de venster Upload afbeeldingen (3). Vervolgens klikt u op Bladeren en selecteert u de afbeelding op uw computer. U ziet vervolgens uw afbeelding in de invulveld staan. Klik nu op Toevoegen. Uw afbeelding is toegevoegd aan het beeldenbank (zie overzicht in Inzien (2)) en is nu selecteerbaar. Klik nu op Ok van Uitvoeren (6) om het proces af te ronden en uw afbeelding in Editor te plaatsen. (De extra opties (4) zijn specialistisch van aard en kunt u het beste open laten)

25 pagina 25 van 33 Hoe plaats ik een link? Link tussen twee pagina s aanmaken Indien u een pagina direct wilt laten doorverwijzen kunt u eenvoudig gebruik maken van de optie Doorsturen naar (pagina/url). In geval van een externe link, dient u de hele URL in te vullen. b.v. In geval van een interne link is een pagina id voldoende. b.v. pagina_waar_het_om_gaat.html Zie de volgende pagina voor het aanmaken van een tekstuele link.

26 pagina 26 van 33 Tekstuele link aanmaken Indien u een tekstuele link wenst dat een link vormt naar een ander pagina waarop meer informatie te vinden is dient u bij de Editor te beginnen. Stap 1 - Editor U begint met het selecteren van het stukje tekst (!) waarvan u wilt dat dit de link vormt. Vervolgens klikt u op het Hyperlink-ikoon ( ). Stap 2 - Hyperlink invoegen U heeft nu een venster in beeld gekregen met aan de linkerzijde de bekende boom-structuur van uw website en rechts een aantal invulvelden. Interne pagina Indien u naar een interne pagina wenst te linken, kunt u eenvoudig gebruik maken van het boomstructuur. U opent de mappen en selecteert uiteindelijk de gewenste pagina. De link zal automatisch in het vakje URL verschijnen. Externe pagina Indien u naar een externe pagina wenst te linken dient u de link zelf in het vakje URL te typen. Let hierbij op dat u gebruik maakt van het volledige webadres, dus inclusief b.v. Doel In geval van een externe pagina raden wij aan om bij de selectieoptie Doel te kiezen voor: Nieuw venster. Dit zodat uw lezers wel worden verwezen maar daarbij niet uw site verlaten. In het geval van een interne pagina is het meestal wenselijk in dezelfde venster te blijven dus selecteert u hier Geen. Klik op OK en vervolgens op Bewaar en uw link is gelegd! Link middels een afbeelding aanmaken Indien u een afbeelding wenst te gebruiken als link dient u dezelfde stappen te nemen als hierboven beschreven bij Tekstuele link aanmaken, alleen selecteert u in het begin een afbeelding in plaats van een stuk tekst.

27 pagina 27 van 33 Hoe plaats ik een anker? Inleiding Een anker is speciaal soort link om het navigeren op een lange pagina makkelijk te maken. Stap 2 - Anker invoegen Begin met het anker invoegen op de plaats waar je de gebruiker naartoe wenst te verwijzen, bv: top. Dit doet u door de cursor op de gewenste plek te zetten (meestal bovenaan de pagina voordat de tekst begint of voor een koptekst). Klik daarna op het Anker-ikoon en vul de gewenste naam in bij het anker-venster (bv: top of Vraag1). Er verschijnt nu een anker symbool op de plek waar je de anker hebt ingevoegd. Stap 2 - Linken De tweede en meteen de laatste stap is het linken naar de anker. Elders op de pagina plaatst u een tekst, bijvoorbeeld Terug naar boven. Vervolgens selecteert u deze tekst en klikt u op de hyperlink-ikoon ( ) links van het anker-ikoon. In het hierop volgende venster vult u bij URL de link naar de anker in. Hierbij is het heel belangrijk dat u altijd een # typt voor de naam van de anker! Bijvoorbeeld: #top of #Vraag1 Kies bij Doel Geen en klik op OK. Uw anker is geplaatst!

28 pagina 28 van 33 Hoe plaats ik een formulier? In eerste instantie lijkt het overweldigend maar eenmaal een keer gedaan heel eenvoudig! Formulier maken Stap 1 - Een webformulier aanmaken Om een webformulier te maken dient u eerst een pagina aan te maken/ te selecteren en deze het karakter van een webformulier te geven. Hiervoor dient u op het tabblad Structuur, bij Webformulier, Ja te selecteren. Klik nu op Bewaar. Stap 2 - Extra venster Onder uw gewone venster ziet u dat er een extra venster Gegevens formulier is bijgekomen. U ziet in dit venster een reeks tabbladen met daaronder blauwe trefwoorden. De blauwe woorden geven uw huidige locatie aan en bieden u de mogelijkheid om later naar deze locatie terug te keren door op de gewenste locatie te klikken. In bovenstaand voorbeeldsituatie is uw huidige locatie test.htm, in stap 3 gaan wij hier verder op in. Van de tabbladen kunt u gebruik maken van: Contents, View en Properties. Onder de tabblad Contents ziet u alle bestanden die verband houden met uw formulier. De meest voorkomende ziet u hiernaast afgebeeld, hierbij enige toelichting: Het -ikoon staat symbool voor een zogenaamde Python script. Dit is een bestand waarmee een actie wordt uitgevoerd dat door Webworxx is geprogrammeerd. Het -ikoon laat zien welk gekoppelde stijl aan de formulier is gekoppeld en staat dus eigenlijk los van het formulier. Het -ikoon laat zien welk gekoppelde object aan de formulier is gekoppeld en staat dus eigenlijk los van het formulier. Het -ikoon staat symbool voor een pagina. Hier is het uiterlijk van een pagina door Webworxx ingesteld. Het -ikoon is het symbool voor de inhoudelijke opstelling van het formulier en is voor u het meest van belang. Door op View te klikken krijgt u te zien hoe uw formulier in uw website omgeving uitziet. Door op Properties te klikken krijgt u de algemene details van uw formulier te zien. Hierbij zijn alleen de eerste drie regels voor u van toepassing. Hier kunt u de titel en de subtitel van uw formulier wijzigen en eventueel uw leader (samenvatting) wijzigen/samenstellen.

29 pagina 29 van 33 Stap 3 - Formulier samenstellen U heeft nu algemene informatie gezien van uw formulier maar waar stelt u uw formulier samen? Klik bij de tabblad Contents op de tekstuele link van. U krijgt vervolgens een pagina te zien met alle inhoudelijke elementen van uw formulier. U ziet diverse iconen met namen(1), daaronder diverse functieknoppen(2) en rechtsboven een dropdownmenu met toe te voegen elementen(3) Bovenaan ziet u dat de reeks tabbladen zijn veranderd en dat de blauwe woorden zijn uitgebreid. Mocht u naar de vorige pagina terug willen, klikt u hier (in het voorbeeldsituatie) op test.htm. Om een nieuw element toe te voegen opent u de dropdownmenu(3), selecteert u de gewenste element en klikt u op Add. Vervolgens krijgt u een scherm waarbij u een id en een titel kunt invullen voor uw element. Klik daarna op Add and Edit om de instellingen van het element in te bepalen. Om u op weg te helpen met de diverse beschikbare elementen, vindt u een overzicht van de meest voorkomende elementen op de volgende pagina. Let erop dat u altijd een veld in uw formulier heeft met de id: e_mail! (let op dat u hierbij een underscore (_) gebruikt en geen verbindingsstreep (-)!) Als u de veld verwijdert krijgt u een foutmelding te zien omdat onderliggende programmatuur dit veld vereist. Indien u de veld niet wenst, kunt u deze het beste niet zichtbaar maken door op het element te klikken en vervolgens bij de eigenschappen Hidden aan te vinken. Indien u wenst dat een element een verplicht in te vullen item is kunt u een vinkje plaatsen bij Required. Er komt nu automatisch een sterretje bij de titel in het formulier te staan waaruit men op kan maken dat desbetreffende item verplicht is. Het formulier kan niet verzonden worden tot alle verplichte velden zijn ingevuld. Bij de eigenschappen dient u na eventuele aanpassingen altijd te het klikken op de button Save Changes onderaan het scherm!!

30 pagina 30 van 33 Formulier elementen RadioField CheckBoxField Field StringField TextAreaField MultiCheckBoxField MultiListField DateTimeField LabelField RadioField, CheckBoxField Er kan maar 1 selectie gemaakt worden. Field Controleert of het ingevulde overeenkomt met een standaard opbouw van een adres. StringField Er kan maar 1 regel tekst ingevoerd worden, wordt meestal gebruikt voor Voornaam, Achternaam, etc. TextAreaField, RawTextAreaField, LinesField Hier kunnen meerdere regels tekst ingevoerd worden. Aantal regels te bepalen bij eigenschappen. MultiCheckBoxField, MultiListField Hier kunnen meerdere selecties gemaakt worden. Let op: bij eigenschappen de keuzeitems steeds op een nieuwe regel te laten beginnen (dit geldt ook voor de keuzeitems bij RadioField)!! DateTimeField Hier kunt u diverse instellingen hanteren, o.a. kiezen om alleen een datum te vragen. LabelField Dit kunt u gebruiken om tussen de items door iets toe te lichten.

31 pagina 31 van 33 Stap 4 - Formulier rangschikken U heeft nu een aantal elementen aangemaakt maar ze staan nog niet op de juiste plek. Hiervoor heeft u de derde tabblad Order nodig, klik deze aan. U ziet nu onderstaande overzicht. Naam van groep Formulier elementen Verplaats element omhoog in formulier Verplaats element omlaag in formulier Selectiemogelijkheid groepen Overplaatsen van geselecteerde element naar geselecteerde groep Verplaats groep omhoog in formulier Verplaats groep omlaag in formulier Invulvlak voor nieuwe naam voor deze groep Geef boven vermelde naam aan deze groep Verwijder deze groep Elementen Schuif hier uw formulier elementen naar de gewenste plek door de gewenste element aan te vinken en met vervolgens met Move Up of Move Dn te verplaatsen. U kunt de element ook naar een ander groep verplaatsen door de element aan te vinken en bij Move to de gewenste groep te selecteren. Klik op Transfer om de element over te zetten. Groepen Onder de grijze balk Group vind u de mogelijke instellingen voor groepen. In de eerste, meest linkse, groep is de mogelijkheid om een nieuwe groep aan te maken. U vult de naam van de groep in en klikt vervolgens op Create. De aangemaakte groepen kunt u ook van plek laten wisselen door op Move Up of Move Dn te klikken. Om de naam van een groep te veranderen vult u in de onderste invulveld van de groep de gewenste naam in. Klik daarna op Rename. Klik op Remove om de groep te verwijderen. Testen Klik op de tabblad Test om het resultaat te kunnen beoordelen of op de button Inzien in het bovenste gedeelte van uw scherm.

32 pagina 32 van 33 Beheer Wachtwoord wijzigen Stap 1 Selecteer Beheer in de hoofdnavigatie. Stap 2 - Beheer Selecteer hier Wachtwoord wijzigen Stap 3 - Beheer Vul hier uw nieuwe wachtwoord in en vul het nogmaals in bij Confirmeer. Druk op Wijzig wachtwoord om af te ronden. Stap 4 - Herstart Wij adviseren om na het wijzigen van het wachtwoord uw internetbrowser (internet explorer, safari, etc) af te sluiten en opnieuw op te starten. Dit in verband met technische geheugen in de vorm van cookies, e.d..

33 pagina 33 van 33 Tot slot... Service Telefonische ondersteuning en support vindt altijd plaats op basis van nacalculatie. Wij bieden u de mogelijkheid hiervoor een supportcontract af te sluiten, hiermee krijgt u voor de duur van dit contract ondersteuning en telefonische hulp zonder bijkomende kosten. Ook heeft u met een supportcontract voorrang in de afhandeling van eventuele problemen. Training Om goed gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten adviseren wij u gebruik te maken van een training. Deze training wordt in-company gegeven met een maximum van 5 deelnemers. Iets niet kunnen vinden in de handleiding? Ondanks onze beste bedoelingen is het uiteraard mogelijk dat wij iets over het hoofd hebben gezien. Laat ons gerust weten wat er volgens u aan de handleiding ontbreekt. Vragen? Indien u nog vragen heeft, neem dan eens een kijkje op of neem contact met ons op. Webworxx - Intraxxion Wijnandsrade T: Contactpersoon: Thijs Creemers thijs@webworxx.nl Contactpersoon: Marjolein Boer marjolein@webworxx.nl Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en uur Webworxx - P&P Company Beek T: Contactpersoon: Patrick Cleiren patrick@webworxx.nl Contactpersoon: Sjuul van Poll sjuul@webworxx.nl Bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 uur en uur Disclaimer: Intraxxion behoudt alle rechten om zonder aankondiging vooraf functies en faciliteiten van het CMS te wijzigen en/of te verbeteren.

Projecten & Objectenmodule

Projecten & Objectenmodule Projecten & Objectenmodule De Projecten & Objecten module is speciaal ontwikkeld voor o.a. makelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Deze module geeft u de mogelijkheid projecten en objecten te

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx

Snel op weg met webworxx Snel op weg met webworxx U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx. Met webworxx kunt u uw website op een gebruikersvriendelijke manier beheren. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg.

Nadere informatie

Snel op weg met Intraxxion Basis handleiding

Snel op weg met Intraxxion Basis handleiding - Snel op weg handleiding pagina 1 van 26 Snel op weg met Intraxxion Basis handleiding Met intraxxion kunt u uw website op een gebruikersvriendelijke manier beheren. Met deze handleiding helpen wij u graag

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx

Snel op weg met webworxx pagina 1 van 83 Snel op weg met webworxx U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx. Met webworxx kunt u uw website op een gebruikersvriendelijke manier beheren. Met deze handleiding helpen wij u graag

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Mach3Framework 5.0 / Website

Mach3Framework 5.0 / Website Mach3Framework 5.0 / Website Handleiding Mach3Builders Inhoudsopgave 1 Inloggen...5 1.1 Ingelogd blijven...6 1.2 Wachtwoord vergeten...7 2 Applicatie keuzescherm...8 2.1 De beheeromgeving openen...9 3

Nadere informatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie

Handleiding VPNL Instore Communicatie Handleiding VPNL Instore Communicatie Inhoudsopgave. Gebruikersomgeving. Dia s maken. Presentaties maken 9 4. Uitzending bekijken VersPlatform Nederland Handleiding VPNL Instore Communicatie . Gebruikersomgeving

Nadere informatie

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple

TeD Tekst en Design. Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple Basisinformatie voor klein gebruik van het cms Made Simple 1 Inhoud Inhoud 2 Inleiding 3 Inloggen in het CMS 3 Teksten plaatsen/aanpassen 4 Een link aanmaken 4 Gebruikers toevoegen/ verwijderen 5 Werken

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Weebly: Stappenplan voor docenten

Weebly: Stappenplan voor docenten Weebly: Stappenplan voor docenten Stap 1: Registratie Ga naar http://education.weebly.com/ Voordat u aan de slag kunt met Weebly moet u zich inschrijven. U vult uw gebruikersnaam en uw e-mailadres in en

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Handleiding Fotopagina

Handleiding Fotopagina Handleiding Fotopagina Leden van de Vrienden van de Pyreneese berghond kunnen een album aanmaken op onze fotopagina. Per lid/gezin is één album van maximaal 250 foto's beschikbaar. Deze handleiding bestaat

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Wordpress handleiding LOA Lak B.V.

Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Wordpress handleiding LOA Lak B.V. Over Wordpress Wordpress is een content management systeem (kortweg CMS). Een CMS is systeem waarmee u de inhoud van uw website kunt beheren. Om Wordpress te kunnen gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1

Handleiding. Yvonne Rijks-Waardenburg. Tine Strikkers. Christel van de Steenoven-Livius. Pagina 1 Handleiding Yvonne Rijks-Waardenburg Tine Strikkers Christel van de Steenoven-Livius 1 Inhoud 1. Inloggen SharePoint 3 2. Groepspagina bewerken ` 4 3. Foto s 3.1 Foto s uploaden 8 3.2 Foto s bewerken 10

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

2 Pagina s binnen TYPO3

2 Pagina s binnen TYPO3 2 Pagina s binnen TYPO3 Als u links onder de module Web klikt op de submodule Pagina krijgt u aan de rechterzijde het volgende scherm: Afbeelding 2.2 (frontend) Afbeelding 2.1 (backend) De gele, blauwe

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding Porta

Gebruikers- handleiding Porta Gebruikers- handleiding Porta Inleiding Met de applicatie Porta op ons extranet kunnen gegevensbestanden tussen het CAK en ketenpartners uitgewisseld worden. In deze handleiding is beschreven hoe u dit

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Handleiding Tridion voor authors en editors

Handleiding Tridion voor authors en editors Handleiding Tridion voor authors en editors Wijzigen van items van vóór de herimplementatie (mei 2009) Telefoon helpdesk: 7500 E-mail: helpdesktridion@gmail.com. Juli 2009 Een bestaand item wijzigen Het

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS

PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS PvdA websites Quick Start voor het werken met het Hippo CMS Versie 2.0 Amsterdam, 16 maart 2009 2 Inhoudsopgave 1. Beginnen 5 1.1 Het CMS opstarten en afsluiten 5 1.2 De preview website bekijken 5 1.3

Nadere informatie

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl

Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl Foto s Plaatsen op Rallykaart.nl [Geef tekst op] 1. Inloggen Ga naar: http://www.rallykaart.nl/g2 Klik rechtsboven op Inloggen Voer de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat u van ons hebt ontvangen en

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0

Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Handleiding NBVA-Webformulesite 2.0 Inhoud 1. Algemeen 2. Structuur beheeromgeving 2a Posities 2b Inhoud 2c Extra 3. Hoe werkt de WYSIWYG-editor? 3a Wijzigen van teksten 3b Nieuwsberichten plaatsen 3c

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

REDACTEUREN HANDLEIDING

REDACTEUREN HANDLEIDING V1.2 8/5/2009 Vertaling: John Sim 2 Inhoudsopgave De inhoud van een document bewerken... 11 Een nieuwe document aanmaken... 12 Het aanmaken van een nieuwe document gaat als volgt:... 12 Een pagina publiceren...

Nadere informatie

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer

Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer Handleiding Tuin en Wijk Besloten communicatieplatform Volkstuinpark Sloterdijkermeer AANMELDEN Alle tuinders waarvan het e- mailadres bekend is, ontvangen als het systeem helemaal klaar is om te gaan

Nadere informatie

Umbraco Gebruikershandleiding

Umbraco Gebruikershandleiding Umbraco Gebruikershandleiding Aan de slag gaan met Umbraco 1.1 Aanmelden Umbraco is een web publishing systeem dat gemakkelijk te gebruiken is door de gebruikers en heeft geen hoge hard- en software vereisten.

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem

Handleiding Content Management Systeem e - s o l u t i o n s m a d e s i m p l e Handleiding Content Management Systeem Tel. + 370 (5) 2395022 Pylimo g. 11-7 LT-01118 Vilnius Lithuania Email: info@indis.lt www.indis.lt e - s o l u t i o n s

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen

opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen opgericht 1 augustus 1932 Handleiding Artikel plaatsen Gemaakt door : Marcel van Vuuren Bijgewerkt op : vrijdag 24 juli 2015 Versie : 24072015_v3.0 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Plaatsen van een artikel...

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R

H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R FORMULIERMAKER H AN D L E I DI N G FORM U LI E RM AK E R Versie 1.3 gepubliceerd op 21 februari 2012 D e onderdelen van een f ormul i er Met de formuliermaker (formbuilder) kunt u binnen uw website op

Nadere informatie

Handleiding CMS Made Simple

Handleiding CMS Made Simple Handleiding CMS Made Simple Versie 3 Mei 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 3. Plaatsen van teksten op pagina s... 6 Menubalk... 6 Tekst plaatsen

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Handleiding Joomla! 1.5

Handleiding Joomla! 1.5 Handleiding Joomla! 1.5 Versie :0.1 2/20 Inhoud 2. Aanmelden... 4 3. Artikelbeheer... 5 3.1 Nieuw artikel toevoegen... 5 3.2 Bestaand artikel wijzigen/verwijderen... 6 3.2.1 Front end editing... 7 4. Sectie

Nadere informatie

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers

Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers Website van het openbaar ministerie Korte gebruikershandleiding voor Content Managers De website van het openbaar ministerie is momenteel (tijdelijk) te vinden op volgende intranetadres: http://10.241.132.229.

Nadere informatie

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties

Handleiding Cubigo Verenigingen en Organisaties Handleiding Verenigingen en Organisaties Wij heten u hartelijk welkom bij, het platform waar de verbinding wordt gelegd tussen burgers, instellingen, bedrijven en verenigingen op een eenvoudige en gebruikersvriendelijke

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen

#Stap 1 Uw account activeren en inloggen Inhoud #Stap 1 Uw account activeren en inloggen... 2 #Stap 2 Een test dossier aanmaken... 3 #Stap 3 Uw overzichtspagina... 3 #Stap 4 Het Dashboard... 4 #Optie 1 Bekijken... 4 #Optie 2 Wijzigen... 5 #Optie

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSITES. Versie 1.0, 31 Maart 2015. Pagina 1 / 59 Handleiding websites

HANDLEIDING WEBSITES. Versie 1.0, 31 Maart 2015. Pagina 1 / 59 Handleiding websites HANDLEIDING WEBSITES Versie 1.0, 31 Maart 2015 Pagina 1 / 59 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Gebruik 2.1 Modulaire opzet 2.2 Uw resultaat zien aan de voorkant 2.3 Cache legen 3. Inloggen 4. Dashboard 5.

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding Bestelmodule Platform P. 1. Introductie. Versie 1.0 november 2007

Handleiding Bestelmodule Platform P. 1. Introductie. Versie 1.0 november 2007 Handleiding Bestelmodule Platform P Versie 1.0 november 2007 1. Introductie Wat kan je doen met de bestelmodule? Met de bestelmodule kun je regulier drukwerk bestellen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen

Nadere informatie

Addendum - Plone handleiding

Addendum - Plone handleiding Addendum - Plone handleiding Landelijk Bureau Notitie aan: Webmasters afdelings- en districtspagina's humanitas.nl Van: Webredactie@humanitas.nl Datum: 26 januari 2011 Deze handleiding is een aanvulling

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie