Social Media na overlijden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Social Media na overlijden"

Transcriptie

1 Social Media na overlijden De sociale media is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Bijna iedere Nederlander heeft wel een profiel op Facebook, Twitter en of Linkedin. Onze duim doet zeer van het liken en we tweeten erop los. In plaats van foto s in te plakken zetten we ze op Instagram en Pinterest. Maar wat gebeurt er nu met onze profielen/accounts na onze dood? Wat kunnen nabestaanden wel en niet met deze profielen als wij onze gebruikersnaam en wachtwoorden met ons mee hebben genomen in de kist? Jan. Uitvaartzorg heeft uitgezocht hoe je als nabestaande de social media accounts van een overledene kunt wijzigen of verwijderen. Hieronder vindt je per social media website een uitleg; Facebook Als een Facebook-gebruiker is overleden, zijn er drie mogelijkheden met het Facebook-profiel: Verwijderen Herdenkingsstatus geven Gewoon laten bestaan Wil je het profiel van de overleden persoon verwijderen of aanpassen? Dan moet je altijd een verzoek doen bij Facebook. Facebook geeft nooit inloggegevens of wachtwoorden aan nabestaanden om het account aan te passen of te deleten. Facebook-account van overledene verwijderen Als een Facebook gebruiker is overleden kunnen de nabestaanden ervoor kiezen om het account te verwijderen. Dit verzoek moet bij Facebook worden ingediend. Het account wordt dan volledig verwijderd. Alle informatie, foto s, status-updates en vriendschappen worden verwijderd en zijn daardoor voor niemand meer te bekijken. Het Facebook account van de overleden persoon is dan volledig gewist. Deze opdracht kan alleen worden ingediend door naaste familieleden. Op deze pagina staat het formulier, waarmee je opdracht kan geven om een account te verwijderen. Er moet tevens een officieel document worden meegestuurd, waaruit kan worden opgemaakt dat je daadwerkelijk een direct familielid bent. Om een Facebook profiel van een overleden vriend of familielid te verwijderen of aan te passen moet je de volgende informatie via een formulier doorgeven. Dit formulier vind je op;

2 Je eigen naam Naam van overleden persoon adres van overleden persoon waarmee deze bij Facebook geregistreerd staat URL van het Facebook-profiel. Bijvoorbeeld; facebook.com/voornaamachternaam62 Je relatie met de overledene Direct familie (echtgenoot, ouder, broer/zus of kind) Verdere familie (grootouders, oom, tante, neef) Geen familie (vriend, collega, klasgenoot) Gewenste oplossing Memorial & herdenkingsstatus Facebookprofiel verwijderen Ik heb een speciaal verzoek Ik heb een vraag Jaar van overlijden Bijlage toevoegen Overlijdensakte Geboorteakte Bewijs van bevoegdheid Eventuele overige opmerkingen Facebook herdenkingsstatus Het profiel van een overleden Facebook-gebruiker kan ook de speciale Herdenkingsstatus krijgen. Het profiel blijft op deze manier wel zichtbaar maar foto s en berichten worden niet verwijderd en vrienden kunnen nog steeds een bericht sturen naar het account van de overledene. Wanneer het account een In Memoriam of Herdenkingsstatus heeft kan niemand meer inloggen en kunnen er ook geen nieuwe vriendschappen meer worden aangegaan. Afhankelijk van de privacy instellingen kunnen bestaande vrienden herinneringen blijven posten op de tijdlijn. Vertrouwelijke informatie zoals contactgegevens en statusupdates worden van het profiel verwijderd vanwege de privacy instellingen. Het belangrijkste is waarschijnlijk dat een Facebook-profiel met een herdenkingsstatus niet meer voorkomt in Vriendsuggesties (People You May Know) en andere suggesties. Als je als nabestaande wil dat de Facebook pagina beschikbaar blijft voor de mensen binnen de vriendenkring, kan je de zogeheten herdenkingsstatus aanvragen. Hiermee hebben nabestaanden de mogelijkheid om de overledene via het Facebook account te herdenken. Met behulp van dit formulier kan je aangegeven dat een persoon overleden is. Deze melding kan ook eventueel door andere personen dan directe familieleden worden gedaan.

3 Twitter profiel aanpassen Het account van een overleden Twitter-gebruiker kan door een familielid of ander bevoegd persoon worden gedeactiveerd. Hiervoor moet je de onderstaande informatie sturen naar Twitter via het volgende adres; De gebruikersnaam van de overleden twitteraar of twitter.com/ gebruiker) Kopie van de overlijdensakte Kopie van het identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, rijbewijs, etc) Een ondertekende verklaring met daarin uw eigen naam, adres, contact informatie, relatie met de overledene, en de gewenste actie (bijvoorbeeld; verwijderen account) Een korte omschrijving om te bewijzen dat het betreffende account daadwerkelijk behoorde aan de overleden persoon. Dit is belangrijk wanneer de naam op de overlijdensakte niet overeenkomt met de naam in het account. Een verwijzing naar een online artikel of kopie van een krantenartikel kan optioneel worden toegevoegd. Je kan bovenstaande informatie opsturen naar het Amerikaanse adres of faxnummer van Twitter; Twitter, Inc. c/o: Trust & Safety 1355 Market St., Suite 900 San Francisco, CA Fax : Op basis van de aangeleverde informatie deactiveert Twitter het account en zorgt ervoor dat in het verleden geplaatste tweets worden verwijderd. Zo zijn deze openbare berichten niet meer zichtbaar voor anderen. Twitter zal in een reactie aangeven of er nog meer gegevens nodig zijn, om te verifiëren dat de betreffende gebruiker daadwerkelijk overleden is. Vervolgens wordt het account daadwerkelijk verwijderd. Twitter kan en mag geen toegang geven aan derden om in te loggen op een account van een overledene. Ook niet aan familieleden of andere nabestaanden. LinkedIn account verwijderen Om een LinkedIn-account van een overleden persoon ( detail/a_id/2842) te verwijderen, moet je een formulier invullen ( MEMBER/PowerFormSigning.aspx?PowerFormId=91e28b6c-bc93-47ed-8d1e-1f d6)

4 In dit online proces moet je verschillende informatie aanleveren aan LinkedIn, dit gebeurd allemaal via een digitaal formulier. Je geeft eerst je eigen naam en adres op. Per ontvang je vervolgens een toegangscode om de melding van een overledene te volbrengen. LinkedIn heeft in dit proces onder andere de volgende informatie nodig; De gebruikersnaam van de overleden LinkedIn gebruiker Meest recente organisatie waar de overledene werkzaam was. Je relatie met de overledene De url van het LinkedIn-profiel Het adres dat de overledene gebruikte voor het LinkedIn-account Het ingevulde formulier wordt automatisch naar LinkedIn verstuurd voor controle. Na goedkeuring wordt het account afgesloten en het profiel verwijderd. Hierdoor komen alle gegevens te vervallen. Google (Google+, Gmail en Youtube) verwijderen Om gebruik te maken van de verschillende Google diensten moeten gebruikers ook een account aanmaken. Met 1 account kan ingelogd worden bij Google+, Youtube, Gmail en bijvoorbeeld Analytics. Meestal wordt hiervoor gebruik gemaakt van een Gmail-gebruikersnaam; de e- mail dienst van Google. Om een Google account van een overledene op te heffen, hanteert Google een zeer zorgvuldige procedure, die bestaat uit twee fasen. In de eerste fase moet je bepaalde gegevens opsturen, waaronder de overlijdensakte en je naam-, adres en woonplaats (NAW-gegevens). Wanneer Google deze gegevens in goede orde ontvangen heeft, ontvang je bericht met de instructies voor fase 2. In deze fase moet je een aantal juridische stappen ondernemen, zoals het aanvragen van een rechterlijk bevel bij een Amerikaanse rechtbank. Omdat Google erg veel belang hecht aan de privacy van de gebruiker, geeft men op voorhand geen garantie dat een account ook daadwerkelijk wordt opgeheven. De betreffende gegevens zijn te vinden binnen het helpcentrum van Google. ( accounts/contact/deceased?hl=nl&rd=1) Inactive Account Manager en Inactiviteitsvoorkeuren Sinds 2013 kan je inactiviteitsvoorkeuren opgeven voor een Google account ( Je kan bijvoorbeeld instellen dat wanneer je 3 maanden niet inlogt je account wordt verwijdert. Deze periode heet een time-out periode. Als je na een waarschuwing per SMS of nog steeds niet inlogt wordt de door jou opgegeven vertrouwenspersoon ingelicht. Je kan Google instructie geven om de data zoals s, video en geschiedenis ook aan hen beschikbaar stellen voordat jouw account word verwijderd.

5 Foursquare Het account van een overleden Foursquare-gebruiker kan door een familielid of ander bevoegd persoon worden gedeactiveerd ( How-to-contact-about-a-deceased-user-s-profile-). Hiervoor moet je de onderstaande informatie sturen naar het Support Team van Foursquare via De gebruikersnaam of het profiel van de overledene Kopie van de overlijdensakte Kopie van identiteitsbewijs (bijvoorbeeld paspoort, rijbewijs, etc) Een ondertekende verklaring met daarin je eigen naam, adres, de overige contactinformatie en je relatie met de overledene Een korte omschrijving om te bewijzen dat het betreffende account daadwerkelijk behoorde aan de overleden persoon. Dit is belangrijk als de naam op de overlijdensakte niet overeenkomt met de naam in het account. Een verwijzing naar een online artikel of kopie van een krantenartikel kan optioneel worden toegevoegd. Op basis van de aangeleverde informatie deactiveert Foursquare het account en wordt het profiel verwijderd. Alle checkins, badges en overige informatie wordt dan verwijderd. Foursquare kan overigens geen toegang geven aan derde om in te loggen op een account van een overledene. Ook niet aan familieleden of andere nabestaanden. Pinterest Het account van een overleden Pinterest-gebruiker dan door een familielid of bevoegd persoon afgesloten worden. ( Als je het profiel van de overledene wil afsluiten is het daarna niet meer te gebruiken. De nabestaanden kunnen een naar met het verzoek om het Pinterest profiel te sluiten. De onderstaande informatie is hiervoor nodig. Je eigen naam De naam van de overledene Het adres dat de overledene gebruikte voor het Pinterest-account De link naar het Pinterest profiel (pinterest.com/username) Bewijs van overlijden (bijvoorbeeld overlijdensakte of nieuwsartikel) Je relatie met de overledene inclusief het bewijs daarvan zoals huwelijksboekje of familiestamboom.

6 Pinterest beloofd onmiddellijk per te reageren en vervolgens het account en de profielen te verwijderen. Instagram Het account van een overleden Instagram-gebruiker kan worden verwijderd als de nabestaanden melding doen van het overlijden. Dit gebeurd met een vergelijkbaar formulier als bij Facebook. ( De informatie die Instagram nodig heeft om het account en het profiel van een overleden persoon aan te passen is; Je eigen Instagram gebruikersnaam (als je bent geregistreerd) Je eigen adres Volledige naam van de overledene De Instagram gebruikersnaam van de overledene De url van het Instagram profiel van de overledene Overlijdensakte Schoolbank Wanneer een lid van Schoolbank is overleden dient een nabestaande contact op te nemen met Schoolbank via De nabestaande kan kiezen om de registratie te ongedaan te maken of om een vermelding van overlijden te plaatsen op het profiel. Mocht een nabestaande inzage willen in de registratie, dan maakt Schoolbank een nieuw wachtwoord aan en sturen ze de inloggegevens op naar de nabestaande. Flickr Indien je als nabestaande het Flickr account en de bijbehorende foto s wilt verwijderen dan moet je dat bij Yahoo! melden. Zij zijn de eigenaar van de fotowebsite Flickr. Yahoo! kan je geen toegang geven tot het profiel vanwege privacy regels maar kan het account wel verwijderen, inclusief alle foto s. ( Om het overlijden te melden moet je onderstaande informatie bij Yahoo aanleveren; Een brief met het verzoek om het account te verwijderen. Je dient de gebruikersnaam expliciet te vermelden. Een bewijsstuk waaruit blijkt dat je een gevolmachtigd persoon bent die de zaken van de overledene behartigd en afwikkelt. Een overlijdensakte De informatie kan je sturen naar de Legal Department via adres: legalpoc-support@yahoo-inc.com.

7 Hyves Hyves was een online sociaal netwerk met ruim 11 miljoen, voornamelijk Nederlandse, leden. Hyvers konden onderling berichten, foto's en video's met elkaar delen. Door de concurrentie met Facebook verloor Hyves steeds meer gebruikers. Op 31 oktober 2013 maakte eigenaar TMG bekend dat Hyves stopt met haar activiteiten als social netwerk en per december 2013 verder gaat als gamesportal. Hyves accounts verwijderd Alle accounts, krabbels, foto s en overige informatie van het sociale netwerk wordt verwijderd. Hyves zegt hierover zelf; Met je informatie gaat Hyves om, zoals je van je vrienden mag verwachten. Dat zal nu zeker niet anders zijn. Wanneer Hyves als sociaal netwerk offline gaat, zullen al jouw gegevens compleet verwijderd worden. Alles van te voren geregeld hebben Wil je er zeker van zijn dat jouw digitale nalatenschap, zoals je online profielen op sociale media, na je dood worden behandeld zoals jij dat wilt? Weet je nu al wat er dan met jouw accounts op Linkedin, Facebook, Hyves, Twitter of bijvoorbeeld Schoolbank moet gebeuren? Op internet zijn er verschillende organisaties die je (tegen betaling) kunnen helpen met het vastleggen en uitvoeren van uw wensen. Kijk bijvoorbeeld eens naar Ziggur en Digizeker! Sterkte en succes met het verwijderen of omzetten van deze accounts! Mocht u aanvullingen of wijzigingen op bovenstaande informatie hebben dan houden wij ons van harte aanbevolen deze info van u te ontvangen. Jan Koopman Jan. Uitvaartzorg Meerval JJ Amersfoort info@jan-uitvaartzorg.nl

Social Media na overlijden

Social Media na overlijden Social Media na overlijden De sociale media is niet meer weg te denken uit onze huidige maatschappij. Bijna iedere Nederlander heeft wel een profiel op Facebook, Twitter en of Linkedin. Onze duim doet

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

Aan de slag met Social Media

Aan de slag met Social Media Welkom Aan de slag met Social Media Programma * Kennismaken * Social Media ontwikkelingen * Netwerken * Succesverhalen * Personal Branding * Het begin * LinkedIn * Twitter * Facebook * Communiceren * Richtlijnen

Nadere informatie

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten

Wat is het en wat kun je ermee. Gerard Drent Drasco Webdiensten Wat is het en wat kun je ermee Gerard Drent Drasco Webdiensten Wie ben ik? Gerard Drent Eigenaar van Drasco Webdiensten Maak websites voor het MKB en kleine ondernemers Ondersteuning Social Media Organiseer

Nadere informatie

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media

Handleiding Google+ ICT Design Team. Project Street Art Gent. Workshop 2: Social Media Handleiding Google+ ICT Design Team Project Street Art Gent Workshop 2: Social Media 0 Hoofdstuk 1 Mogelijkheden van Google+ 1.1 Mogelijkheden Google+ is het sociale netwerk van Google. Google+ lijkt in

Nadere informatie

Aan de slag met. Facebook. en Twitter!

Aan de slag met. Facebook. en Twitter! Aan de slag met Facebook en Twitter! Social media Social Media is een verzamelnaam voor alle online toepassingen waarmee het mogelijk is om informatie te delen. Dit kan in tekst (nieuws, artikelen), geluid

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt:

Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord. 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: 1 of 5 6/8/2016 13:28 Antwoorden - Basis Digiveiligheid 2016 Nr Vraag Antwoord 9.1 1a Beschrijf in het kort wat er gebeurt als je Instant Messaging gebruikt: Je stuurt snelle tekstberichten, spraakberichten

Nadere informatie

Privacyverklaring ViopTo

Privacyverklaring ViopTo Privacyverklaring ViopTo Voor ons is een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens van groot belang. Persoonlijke gegevens worden dan ook zorgvuldig verwerkt en beveiligd. Hierbij houden wij ons aan de eisen

Nadere informatie

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns

Social media keuzes. Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Social media keuzes Meetup Business Boost, 17 juni 2014 Door Lieke Muller en Linda Krijns Wie zijn wij? Lieke Muller Linda Krijns Online marketingbureau Liber Media helpt kleine ondernemers met opzetten

Nadere informatie

PRIVACYSTATEMENT JOUW PRIVACY GERESPECTEERD

PRIVACYSTATEMENT JOUW PRIVACY GERESPECTEERD JOUW PRIVACY GERESPECTEERD PRIVACY STATEMENT ZEKER.ME Zeker.Me neemt jouw privacy zeer serieus. Tijdens je gebruik van de Dienst zal Zeker.Me informatie over jou verwerken. Dat doen we altijd op een veilige

Nadere informatie

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail

Alle helponderwerpen Over blokken Over e-mail Alle helponderwerpen Over blokken Een blok is een onderdeel van uw website dat u aan of uit kunt zetten. De blokken die momenteel op de website staan zijn Twitterblok LinkedInblok Fotoblok Cv/brochureblok

Nadere informatie

Instructie voor inloggen wiki.klinischebouwsteen.nl

Instructie voor inloggen wiki.klinischebouwsteen.nl Instructie voor inloggen wiki.klinischebouwsteen.nl Versie: 0.2 Auteur: Nictiz, Maarten Ligtvoet Datum: 26 juni 2012 1 Inhoud 1 Inleiding gebruik van OpenID op deze website... 3 2 Instructie voor eerste

Nadere informatie

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0

Handleiding GlobeTrace Lite CMS V1.0 GlobeTrace Lite App Dit is een handleiding voor het gebruik van het GlobeTrace Lite CMS. De GlobeTrace Lite App en het achterliggende systeem is volledig gratis te gebruiken. Mocht u vragen hebben over

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Kunnen reageren op een vraag: - Invoervlak: o Tekst o Bijlagen toevoegen o Bronnen toevoegen - Knop: - Ingelogd zijn

Kunnen reageren op een vraag: - Invoervlak: o Tekst o Bijlagen toevoegen o Bronnen toevoegen - Knop: - Ingelogd zijn Een vraag kunnen stellen: - Gebruiker moet ingelogd zijn - Invoer vak o Onderwerp o Vraag + details o Bronnen o Bijlagen toevoegen (link/knop) o Foto s invoegen (link/knop) o Plaatsen o Preview o Annuleren

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen

Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013. Inhoud. 1. Inschrijven. 2. Oproep zoeken en erop reageren. 2.1 Inloggen Gebruikers Handleiding SocSoc Versie 4 februari 2013 Inhoud 1. Inschrijven 2. Oproep zoeken en erop reageren 2.1 Inloggen 2.2 Twee manieren om oproepen te zoeken 2.2.1 Oproep zoeken per rubriek 2.2.2 Oproep

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

De Hortus gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de geldende privacywetgeving. Hieronder vindt u ons privacy statement.

De Hortus gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de geldende privacywetgeving. Hieronder vindt u ons privacy statement. De Hortus gaat zorgvuldig om met uw persoonsgegevens volgens de geldende privacywetgeving. Hieronder vindt u ons privacy statement. Welke gegevens verwerken we? Wanneer u onze website bezoekt, verzamelen

Nadere informatie

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver.

Deze privacy policy is van toepassing op de verwerking van persoonsgegevens van gebruikers van de websites en apps van McDiver. Privacy Policy Wij respecteren jouw privacy. Jouw gegevens worden niet ongevraagd met derden gedeeld en je kunt zelf beslissen welke gegevens je wel of juist niet online wilt delen. Benieuwd naar alle

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding voor. Familieleden. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform

Handleiding voor. Familieleden. Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Handleiding voor Familieleden Beknopte handleiding bij het gebruik van het landelijk platform Introductie TARA is een webgebaseerd programma en biedt een complete online omgeving voor mensen met een (licht)

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Aan de slag met Twitter

Aan de slag met Twitter Aan de slag met Twitter Registreren De URL (het adres op het internet) om te registreren is: https://twitter.com/signup In dit voorbeeld is er een Twitter 1 account aangemaakt voor een woning die te koop

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 mei 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 7 Mijn afspraken 8 Mijn dossier

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Starthandleiding voor administrator

Starthandleiding voor administrator Deze starthandleiding is bedoeld voor administrators van sportclubs die Team-in-Touch willen gaan gebruiken. Met deze handleiding kunt u een eerste begin maken met het beheren van uw teams, de clubinformatie

Nadere informatie

Twitter: Praktisch gebruik

Twitter: Praktisch gebruik Twitter: Praktisch gebruik In het tweede deel van deze cursus gaan we dieper in op het gebruik van Twitter. Je zal in deze cursus leren hoe je: Een bericht (Tweet) kan plaatsen. Mensen kan volgen. Mentions

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

LinkedIn Profiel Checklist

LinkedIn Profiel Checklist LinkedIn Profiel Checklist STAP 1: ALL-STAR Een 100% profiel is volgens LinkedIn niet mogelijk. Er is altijd wel wat te verbeteren. Het niveau wat je kan bereiken is All-Star (of Zeer deskundig in het

Nadere informatie

Handleiding. Support & Helpdesk

Handleiding. Support & Helpdesk Handleiding Support & Helpdesk Inhoudsopgave Handleiding... 1 Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Wat is de Techtwo helpdesk?... 3 Waarom gebruikt Techtwo deze helpdesk?... 3 Waarom deze handleiding?...

Nadere informatie

Hyves handleiding voor de Groenteman

Hyves handleiding voor de Groenteman Hyves handleiding voor de Groenteman In deze speciale Hyves handleiding voor de groenteman leest u informatie over wat dit sociale medium precies inhoudt en hoe u als groente en/of fruitspecialist Hyves

Nadere informatie

Handleiding jouw digitale visitekaartje

Handleiding jouw digitale visitekaartje Het digitale visitekaartje Deel contact Bewaar in adresboek Martin Peters Concept en strategie M +31 (0)6 512 12 161 E martin@bizzerd.com T +31 (0)88 227 22 22 Rembrandtlaan 24 3723 BJ Bilthoven www.bizzerd.com

Nadere informatie

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010

NEXT WEB 2010. Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder. 1.060 respondenten, April 2010 NEXT WEB 2010 Een onderzoek onder het algemeen Nederlands publiek, Leeftijd: 18 en ouder 1.060 respondenten, April 2010 2 Gemiddeld is men 16 uur/week online Mannen zijn meer online dan vrouwen [18 uur

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE

GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE GEBRUIKSAANWIJZING WEBSITE INHOUDSOPGAVE Definities... 3 Aanmelden... 4 Inloggen op je eigen account (LEERKRACHT)... 4 Je gegevens wijzigen... 5 Aanmelden voor deelname aan een opdracht... 6 Een Inzendpagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen

Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Gebruikershandleiding Cicero Trainingen Inhoud Hoe log ik in?... 2 Gevolgen van de privacyverklaring... 4 Werken op een groepsaccount van Cicero... 4 Wachtwoord vergeten... 5 Ingelogd zijn... 5 Individueel

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 GEEF.NL VOOR ACTIEVOERDERS (PARTICULIEREN)... 3

INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 GEEF.NL VOOR ACTIEVOERDERS (PARTICULIEREN)... 3 Inhoudsopgave INTRODUCTIE STICHTING GEEFGRATIS EN GEEF.NL... 2 DE MINIMAAL TE VOLGEN STAPPEN OM EEN ACTIE ONLINE TE KRIJGEN... 2 HET GOEDE DOEL WAARVOOR IK IN ACTIE WIL KOMEN STAAT NIET OP GEEF.NL?...

Nadere informatie

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1 GHOST mode Wat staat er openbaar op uw profiel? Benieuwd welke gegevens er van u openbaar staan? Facebook heeft hier een tool voor. Kruip achter een computer of laptop en ga naar uw profiel. Als u nog

Nadere informatie

Snel van start met Linkedin?

Snel van start met Linkedin? Handleiding Snel van start met Linkedin? Je online CV, vacaturebank, sollicatiemedium en verzameling van professionele contacten in één! Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op je vakgebied.

Nadere informatie

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE

SOCIAL MEDIA: : WAAR STA IK? START DOOR MARJA HORSTMAN - MEER MET ONLINE : : WAAR STA IK? START : : WAAR STA IK? BEN JE AL BEKEND MET SOCIAL MEDIA? : : WAAR STA IK? BEN JE ZELFVERZEKERD IN HET GEBRUIKEN VAN SOCIAL MEDIA VOOR JOUW BEDRIJF? 1 DE SOCIAL MEDIA BASIS BEGINNEN MET

Nadere informatie

H.U.I.B. Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Datum gegenereerd: :57:52

H.U.I.B. Reacties kunt u geven via het feedbackformulier. Datum gegenereerd: :57:52 H.U.I.B. De webapp Half Uur InternetBevraging leert je snel hoe je gegevens van verdachten kunt terugvinden via Social Media als Facebook, Instagram, Twitter, YouTube en vele andere media. Reacties kunt

Nadere informatie

Hoe maak ik een account aan op Twitter?

Hoe maak ik een account aan op Twitter? Hoe maak ik een account aan op Twitter? Met deze stappen voltooid u het aanmaken van uw eigen Twitter account. STAP 1 Ga naar twitter.com. Zoals u hieronder ziet, bent u op de startpagina van het kanaal.

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd.

In dit document zal de werkwijze met betrekking tot de registratie van jouw gewerkte uren worden uitgelegd. Inleiding Janssen Interim Services B.V., Janssen Stedendriehoek B.V., Janssen Personeelsdienst B.V. en Janssen Payroll Services maken gebruik van een online uren registratiesysteem. Deze methode van urenverwerking

Nadere informatie

Veilig op sociale media

Veilig op sociale media Veilig op sociale media Gebruik een sterk wachtwoord. Veilig op sociale media: Facebook, Twi5er & Instagram Infosessie bibliotheek 26 april 2016 Met een veilig wachtwoord kan je jouw persoonlijke gegevens

Nadere informatie

Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam

Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam Vragenlijst nieuwe website PKN Schiedam Deze vragenlijst is bedoeld om meer informatie te krijgen over of, hoe vaak en waarvoor u als gemeentelid of als andere belangstellende gebruik maakt van websites

Nadere informatie

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure.

Ga naar http://www.google.com/analytics/. Heb je nog geen google account? Klik dan op: een account aanmaken (figuur 1) en volg de aanmeldprocedure. Google analytics Een van de modules van mijnhengelsportvereniging.nl is de statistiekenmodule die gekoppeld is met Google Analytics (GA). Via een google account kunnen gegevens over de bezoekers inzichtelijk

Nadere informatie

Wat kan ik als cultuuraanbieder met?

Wat kan ik als cultuuraanbieder met? Wat kan ik als cultuuraanbieder met? AlicesMoves is dé community op het gebied van cultuureductie in het primair- en voortgezetonderwijs. Het is een ontmoetingsplaats voor scholen en aanbieders van cultuureducatie

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Handleiding Aanbieders

Handleiding Aanbieders Handleiding Aanbieders Collage-Almere is het centrum voor kunst- en cultuuronderwijs in Almere en vormt de schakel tussen kunst- en cultuuraanbieders en het primair en voortgezet onderwijs. Elke deelnemende

Nadere informatie

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl

Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed. www.amersfoortbreedtv.nl Handleiding Videoplatform AmersfoortBreed www.amersfoortbreedtv.nl Inhoud 1. Algemene instructie p. 2 Video bekijken 2. Zoeken op het videoplatform p. 3 3. Video delen p. 4 4. Reacties bekijken / plaatsen

Nadere informatie

Privacybeleid & Cookie notice Wijzorg.nl

Privacybeleid & Cookie notice Wijzorg.nl Privacybeleid & Cookie notice Wijzorg.nl In dit privacybeleid wordt beschreven hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens. Wij verzamelen, gebruiken en delen persoonsgegevens om de website van Wijzorg, te

Nadere informatie

Praktische gids voor het gebruik van sociale netwerksites

Praktische gids voor het gebruik van sociale netwerksites Rapport Praktische gids voor het gebruik van sociale netwerksites Je rechten en plichten eenvoudig uitgelegd Colofon Praktische gids voor het gebruik van sociale netwerksites auteur(s): Ellen Wauters,

Nadere informatie

Waar je Computer je Vriend wordt MEI - JUNI 2012. http://computertaal.info

Waar je Computer je Vriend wordt MEI - JUNI 2012. http://computertaal.info MEI - JUNI 2012 http://computertaal.info 1 Mei - Juni 2012 - Computertaal http://computertaal.info Lay-out: Peter D Hollander Tekst: Peter D Hollander Foto cover: Machu Picchu - Peter D Hollander Eindredactie:

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

Levensdossier Deel 1: Mijn persoonlijke en administratieve gegevens

Levensdossier Deel 1: Mijn persoonlijke en administratieve gegevens Levensdossier Deel 1: Mijn persoonlijke en administratieve gegevens Voorwoord Voor u ligt een belangrijk document: Met dit levensdossier legt u alle relevante gegevens vast die uw familie, partner, executeur,

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

Privacy- en cookieverklaring. Bedrijfsgegevens. Angstverminderen. De Caascooper PX Wormer.

Privacy- en cookieverklaring. Bedrijfsgegevens. Angstverminderen. De Caascooper PX Wormer. Privacy- en cookieverklaring Bedrijfsgegevens Angstverminderen De Caascooper 40 1531PX Wormer 0651586095 www.angstverminderen.nl www.angstverminderen.com info@angstverminderen.nl KvK.nr.: 34322188 1. Verwerking

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5)

MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) MINI-CURSUS FACEBOOK Statusupdates op je startpagina (1) (2) (3) (4) (5) Onder het tabblad Nieuwsoverzicht (1) kan je bekijken welke publieke berichten ( statusupdates ) je vrienden hebben gepost. Dit

Nadere informatie

Sociale Media voor iedereen. Seniorentraining Utrecht Mei 2014

Sociale Media voor iedereen. Seniorentraining Utrecht Mei 2014 Sociale Media voor iedereen Seniorentraining Utrecht Mei 2014 Programma Van Tot Agenda 10:00 10:30 Voorbereiding training en zaal (/apparatuur) 10:30 11:00 Ontvangst Samsung trainers 11:00 11:30 Ontvangst

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen

Organisator. Handleiding. Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Organisator Handleiding Amersfoortse School Sport Kampioenschappen Contactpersoon: Martijn Faber Website: www.mrwebsites.nl E-mail: info@mrwebsites.nl 1 Inleiding Voor u ligt de handleiding voor organisatoren

Nadere informatie

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker

mijndomein.nl De Basiscursus Websitemaker De Basiscursus Websitemaker iedereen een website Deel 3: Promotie en SEO, 7 mei 2012 Inhoudsopgave 12: Je website promoten 3 Een abonnee toevoegen 3 Een abonnee verwijderen 4 De wizard abonnees 4 13: Distributie

Nadere informatie

Oude Nieuwe Social Media

Oude Nieuwe Social Media #SDVdoedag Oude Nieuwe Social Media SDV Doe-dag Even voorstellen.. Guy STRIJBOSCH E-mail: Twitter: LinkedIn: Website: info@gscoach.nl @guystrijbosch nl.linkedin.com/in/guystrijbosch www.gscoach.nl Wanneer

Nadere informatie

Handleiding. Support & Helpdesk. Versie 1.0. 21 april 2015. Maja van Os

Handleiding. Support & Helpdesk. Versie 1.0. 21 april 2015. Maja van Os Handleiding Support & Helpdesk Versie 1.0 21 april 2015 Maja van Os Inhoudsopgave Handleiding... 0 Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Wat is de Techtwo helpdesk?... 3 Waarom gebruikt Techtwo deze helpdesk?...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 9 7.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

PRIVACY & COOKIE VERKLARING LICHTJESSCHOOL

PRIVACY & COOKIE VERKLARING LICHTJESSCHOOL PRIVACY & COOKIE VERKLARING LICHTJESSCHOOL Bedrijfsgegevens LICHTJESSCHOOL Robbenzand 58 3846 JB Harderwijk www.lichtjesschool.nl 1. Verwerking persoonsgegevens De verwerking van persoonsgegevens gebeurt

Nadere informatie

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok

Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Zit de online burger wel online op u te wachten? Door: David Kok Veel gemeenten zijn inmiddels actief op sociale media kanalen, zoals ook blijkt uit het onderzoek dat is beschreven in hoofdstuk 1. Maar

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

Hand-out voor instellingen

Hand-out voor instellingen Hand-out voor instellingen Student moet inloggen met oude gebruikersnaam en wachtwoord (CACI account) Studenten die zonder DigiD inloggen met een Studielink account dat aangemaakt is vóór 1 oktober 2018,

Nadere informatie

Je account op HillsVet.nl

Je account op HillsVet.nl Je account op HillsVet.nl Stap-voor-stap uitleg 12 januari 2015 Welkom op HillsVet.nl Welkom op HillsVet.nl Over HillsVet.nl Nieuw op HillsVet.nl? Registreer je in 3 stappen Je gegevens Praktijk vinden

Nadere informatie

Aanvragen Postcode ideal

Aanvragen Postcode ideal Aanvragen Postcode ideal Om gebruik te kunnen maken van Postcode ideal dient u eerst een account aan te maken. Dit kunt u doen door in uw webshop via Webshop > Betaalmethodes > Postcode op de knop Maak

Nadere informatie

Privacy- en cookieverklaring

Privacy- en cookieverklaring Privacy- en cookieverklaring Bedrijfsgegevens Stijlvol Creatie Vuurdoornstraat 14 8171 XK Vaassen 0638641700 www.rosanneraubun.nl www.designyourdream.nl/school info@stijlvolcreatie.nl KvKnr.: 54735289

Nadere informatie

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave

Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers. Inhoudsopgave Handleiding Plug and Payroll t.b.v. opdrachtgevers Inhoudsopgave 1. Inlog opdrachtgever... 3 a. Een nieuwe opdracht aanmaken... 3 2. Een nieuwe opdracht... 4 a. Gegevens medewerker... 4 b. Gegevens opdracht/contract...

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.

Cursusgids - Social Medi lessen. Eerste druk November 2015. Digitaal Leerplein. Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein. Titel Cursusgids - Social Medi lessen Eerste druk November 2015 Auteur Fred Beumer Digitaal Leerplein Website: www.digitaalleerplein.nl E-mail: info@digitaalleerplein.nl Alle rechten voorbehouden. Niets

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ

Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Gebruikershandleiding Cliëntportaal TMZ Versie 1 september 2016 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Inloggen op Cliëntportaal TMZ... 4 3. Voorbeeld Cliëntportaal TMZ... 7 4. Mijn afspraken... 8 5. Mijn Dossier...

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Hoe maak je een Onegini account?

Hoe maak je een Onegini account? Onegini gasttoegang Met Onegini kunnen gebruikers die diensten via SURFconext willen gebruiken maar niet verbonden zijn aan een instelling die is aangesloten op SURFconext, toch via SURFconext inloggen.

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Niesbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets kennis... 10 Voor

Nadere informatie

Q-APPLICATIE PRIVACYBELEID. B. Welke persoonlijke informatie verzamelen we en waar gebruiken we het voor?

Q-APPLICATIE PRIVACYBELEID. B. Welke persoonlijke informatie verzamelen we en waar gebruiken we het voor? Q-APPLICATIE PRIVACYBELEID A. Waar gaat dit privacybeleid over? Binnen Fossil Group, Inc. ("Fossil", "wij" of ons ) waarderen en beschermen wij uw privacyrechten. Dit privacybeleid beschrijft - welke persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding vacaturebank voor organisaties

Handleiding vacaturebank voor organisaties Handleiding vacaturebank voor organisaties Wilt u graag uw organisatie aanmelden voor onze vacaturebank? Weet u niet hoe u vacatures op onze website (www.mikado-vc.nl) kunt toevoegen? Of krijgt u een melding

Nadere informatie

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen

Jobbank Zuiddag 2012. Handleiding voor leerlingen Jobbank Zuiddag 2012 Handleiding voor leerlingen Inhoudstafel Account aanmaken Job zoeken in de jobbank Je wordt aanvaard voor een job Post je job op Facebook Je wordt geweigerd voor een job Een werkgever

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt PRIVACY STATEMENT Dit Privacy Statement toont onze vastberadenheid om je recht op privacy en je gegevens te beschermen. Postbuzz verwerkt je persoonlijke gegevens met zorg en conform aan de bepalingen

Nadere informatie

Facebook: praktisch gebruik

Facebook: praktisch gebruik Facebook: praktisch gebruik In vorige cursus hebben we bekeken hoe je voor de sportclub een eigen pagina kan aanmaken. Met de cursus praktisch gebruik leer je werken met je pagina. Berichten plaatsen.

Nadere informatie