TECHNIEK IN BEWEGING. MACO openlife. Gebruikershandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "TECHNIEK IN BEWEGING. MACO openlife. Gebruikershandleiding"

Transcriptie

1 TECHNIEK IN BEWEGING MACO openlife Gebruikershandleiding

2 MACO openlife 2 1 Inleiding 5 2 Personen 8 A I Gebruikersrechten 8 Waar kan ik de rechten configureren? 9 Hoe kan ik de rechten voor bediening op afstand beheren? 10 B I Rechten van de Masterkey 11 Waar kan ik de rechten van de Masterkey configureren, om offline toegang te krijgen? 11 C I Nieuwe gebruiker toevoegen 12 Nieuwe gebruiker uitnodigen 12 Nieuwe gebruiker toevoegen 13 D I Tag beheer 14 Hoe kan ik een Tag toewijzen? 14 E I Een Tag registreren 15 Waar kan ik Tags in het system registreren? 15 F I Profielfoto (gebruiker) toevoegen of verwijderen 16 Hoe kan ik een profielfoto van een gebruiker toevoegen? 16 Hoe kan ik een profielfoto van een gebruiker verwijderen? 16 G I Een Tag blokkeren 17 Via het account home.macoopenlife.com 17 Via Personen in home.macoopenlife.com 17 Via de mobiele telefoon App 17 H I Een Tag deblokkeren 19 Via het account home.macoopenlife.com 19 Via de App 19 I I Een gebruiker verwijderen 20 Hoe kan ik een gebruiker verwijderen? 20

3 MACO openlife 3 3 App 21 A I De IQ in de App activeren 21 Hoe activeer ik de IQ in de App? 21 B I De App naar een tweede apparaat dupliceren 22 Hoe kan ik de App dupliceren naar een tweede mobiele telefoon? 22 4 Wat is de inlogcode? 23 Hoe maak ik een inlogcode? 24 Hoe kan ik de PIN code wijzigen? 24 5 Toegang 25 A I Gebruikersgroepen aanleggen 25 Hoe leg ik gebruikersgroepen aan? 25 Hoe kan ik een gebruikersgroep verwijderen? 26 Hoe wijzig ik de inhoud van een gebruikersgroep? 26 6 Deuren 27 A I Een deurafbeelding toevoegen of verwijderen 27 Hoe kan ik de deurafbeelding toevoegen? 27 Hoe kan ik de deurafbeelding verwijderen? 27 B I Office modus activeren 28 De office modus 28 Hoe kan ik de office-modus activeren? 28 Hoe kan ik de office-modus verwijderen? 29 Via het account 29 Via de App 29

4 MACO openlife 4 7 Systeem opties 30 A I adres en wachtwoord wijzigen 30 Hoe kan ik het adres en het wachtwoord wijzigen? 30 B I De veiligheidsinstellingen configureren 32 Hoe kan ik het automatisch afmelden configureren? 32 Hoe kan ik de machtiging ter authentificatie van het wachtwoord wijzigen? 33 C I Openen op afstand 34 Hoe kan ik via het account op afstand openen? 34 Hoe kan ik via de APP op afstand openen? 34 D I Het monitoren van de handelingen 35 Op welke wijze ontvang ik informatie over de openingen? 35 8 Meldingen en alarm 36 A I Meldingen 36 Hoe stel ik waarschuwingsmeldingen in? 36 Hoe corrigeer ik eerder ingestelde meldingen? 37 Hoe kan ik meldingen volledig verwijderen? 37 B I Alarm 38 Wat wordt er bedoeld met het Deur-open-alarm via de mobiele telefoon App? 38 Wat wordt er bedoeld met het Deur-open-alarm via het account home.macoopenlife.com? 38 Hoe beëindig ik het Deur-open-alarm? 38

5 MACO openlife 5 1 Inleiding Over deze handleiding Deze handleiding is een basishandleiding voor het gebruik van het toegangsbeheersysteem van MACO openlife. De handleiding gaat ervan uit, dat het gehele systeem is geinstalleerd, geconfigureerd en klaar is voor gebruik. De handleiding gaat ervan uit dat basiskennnis van de genoemde termen en in het surfen op het internet aanwezig is. Het bevat geen basisinformatie over de funktionaliteit van ieder afzonderlijk component. Lees s.v.p. met extra aandacht de informatie met het volgende symbool: Specifieke situatie: Deze markering wordt gebruikt om de aandacht van de lezer te vestigen op een concrete situatie, waarbij die handeling beslist doorgevoerd moet worden die daarvoor werd uitgelegd. LET OP Gebruiken we het LET OP -symbool, test u dan alstublieft de huidige configuratie status van uw apparaat. Ga pas dan verder zoals in de vervolg stappen wordt aangegeven.

6 MACO openlife 6 Componenten BESLAG Het beslag past op nagenoeg iedere deur, of het nu de hoofdingang van een bedrijf of de achterdeur van een huis is, ongeacht het materiaal, resp. hout, kunststof of metaal. Het maakt niet uit! CILINDER De elektronische cilinder is compact en eenvoudig te installeren. De perfecte oplossing voor nagenoeg iedere deur, waarbij het niet mogelijk is een electronisch beslag te monteren. TAG De Tag is het kleinste component van het MACO openlife toegangscontrolesysteem. Heeft een elegant design en bezit een hoog beveiligingsniveau vanwege de in het hart gemonteerde en momenteel het hoogst beveiligde RFID chip. Het dupliceren van de ID Tag wordt hierdoor verhinderd. REPEATER De repeater vergroot de afstand tussen de IQ en de aan te sturen electronische componenten: Verhoogd de afstand ca. 10 meter. Door meerdere repeaters te plaatsen kan een maximale afstand van ca. 40 meter worden bereikt tussen IQ en de aan te sturen electronische componenten. IQ (CENTRALE) Die IQ gebruikt geen WLAN, verbindt zich zelfstandig met het internet. Overal waar een mobieletelefoon ontvangst heeft kunt u een IQ installeren. De maximale afstand tot de aan te sturen electronische componenten bedraagt 10 meter, echter kunt u bij grotere afstanden, dit vergroten door middel van een repeater.

7 MACO openlife 7 WEB-BASED SOFTWARE Om uw systeem te gebruiken is geen software-installatie vereist. U kunt vanaf ieder apparaat via een webbrowser inloggen. MACO openlife beschikt over een beveiligde login en intuitieve bediening. Het beheer van deuren, gebruikers, toegangsrechten en alarm gaat via aansturing op afstand. APP Met de beschikbare app voor IOS- en Androidsmartphones, kunt u het systeem overal eenvoudig, direct gebruiken en intuitief beheren.

8 MACO openlife 8 2 Personen A I Gebruikersrechten EIGENAAR De eigenaar is de persoon waar het account van het beheer m.b.t. de gebruikersrechten op is geregistreerd. De eigenaarsgegevens wordt opgeslagen en kunnen bewerkt worden via account/persoonlijke gegevens. De onderstaande rechten staan standaard ingesteld: - Masterkey/Offline-toegang - App vrijgegeven De eigenaar kan beheerders, superusers en gebruikers aanmaken. Bovendien kan de eigenaar ook alle persoonlijke informatie en accountgegevens wijzigen. BEHEERDER De beheerder heeft dezelfde rechten als de eigenaar, alleen kan hij deze niet verwijderen. SUPERUSER Deze gebruiker krijgt een Tag toegewesen en kan de App gebruiken. Daarnaast heeft hij ook toegang tot zijn persoonlijke account: home.macoopenlife.com Daarvoor moet het mailadres (voor de login) en het telefoonnummer (voor de SMS-ontvangst) aangegeven worden voor de configuratie van de PIN of de ontvangst van meldingen. De superuser kan de gegevens van de eigenaar inzien, maar niet wijzigen. Hij kan echter wel meerdere superusers, nieuwe App-gebruikers en/of gebruikers met een Tag aanmaken.

9 MACO openlife 9 2 Personen APP-GEBRUIKER In één systeem kunnen maximaal 100 gebruikers per IQ met toegang tot de App. Aan deze gebruikers wordt niet alleen een Tag toegewezen, maar ze worden ook vrijgegeven om de App te gebruiken. Daartoe moet het adres (voor de login) en het telefoonnummer(voorde SMS ontvangst en ter configuratie van de PIN) worden ingegeven. GEBRUIKER In één systeem kunnen maximaal 250 gebruikers. Aan deze gebruikers wordt een Tag toegewezen, welke aan een electronisch component gekoppeld wordt. Waar kan ik de rechten configureren? De configuratie-opties zijn als volgt: Stap 1 Ga naar het account via home.macoopenlife.com en vervolgens naar de map Personen. Stap 2 Klik op het icoon potlood, om het profiel te bewerken. Stap 3 De actuele gebruikersinstelling wordt weergegeven onder de Tag ID. Om de instelling bijvoorbeeld naar Superuser te wijzigen, moet deze optie via het dropdown-menu worden geselecteerd.

10 MACO openlife 10 2 Personen Hoe kan ik de rechten voor het openen op afstand beheren? Stap 1 Ga via het account home.macoopenlife.com en vervolgens naar de map Personen. Stap 2 Klik op het icoon potlood om het profiel van de gebruiker te bewerken. Stap 3 Zorg ervoor dat onder gebruikersrechten de optie openen op afstand geactiveerd is. Het is verplicht om aan de gebruiker een adres toe te wijzen, om het openen op afstand te kunnen uitvoeren. LET OP Om het gebruik van de App vrij te geven is het niet noodzakelijk in het veld rechten, superuser te selecteren, omdat je anders rechten zou kunnen toewijzen, zoals bijvoorbeeld het creëren van nieuwe gebruikers.

11 MACO openlife 11 2 Personen B I Rechten van de masterkey De rechten van de masterkey of de offline toegang maakt het voor de gebruiker mogelijk toegang te krijgen tot die deuren waarvoor hij bepaalde rechten heeft, ook als de IQ is uitgeschakeld of offline is. Waar kan ik die rechten van de masterkey configureren, om offline toegang te hebben? De configuratie-optie kan als volgt worden gevonden: Stap 1 Gaat u naar account home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Stap 2 Klikt u op het icoon potlood, om het profiel te bewerken. Stap 3 De optie verschijnt aan de onderzijde van het profiel.

12 MACO openlife 12 2 Personen C I Nieuwe gebruiker toevoegen Er zijn twee manieren om een gebruiker aan te maken. Ten eerste is het mogelijk de gebruiker uit te nodigen met behulp van zijn persoonlijk adres, zodat de gebruiker zelf zijn account kan configureren. Ten tweede kan een gebruiker direct in het systeem worden geconfigureerd, zonder invoer van een adres. In beide gevallen zijn Tag openingen mogelijk zie ook toevoegen van een Tag. Bij het aanmaken van een eigen gebruikersaccount kunnen verdere gebruikers- en openingsrechten verleend worden. Nieuwe gebruiker uitnodigen Stel de configuratie opties als volgt in: Stap 1 Gaat u naar het account home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Stap 2 Klikt u op Gebruiker toevoegen en er opent zich een nieuw venster. Vervolgens heeft u nodig: - een geldig adres - een toekomstig gebruikersprofiel Stap 3 Na het invoeren drukt u op Uitnodigen. U kunt deze gebruiker niet toevoegen aan een toegangsgroep, voordat de gebruiker de uitnodiging heeft geaccepteerd (of een MACO openlife gebruikersaccount heeft aangemaakt). Stap 4 Zodra de gebruiker de uitnodiging heeft geaccepteerd, wordt deze in het personenoverzicht in kleur weergegeven en is bovenaan toegevoegd. Zo verliest u niet het overzicht, om de desbetreffende gebruiker toe te wijzen aan een toegangsgroep

13 MACO openlife 13 2 Personen Stap 5 MACO openlife gebruikers beheren zelf hun persoonlijke gegevens. Dit betekent dat gebruikers op hoger niveau deze gegevens niet zelf kunnen wijzigen (behalve de alias-naam toevoegen, bijv. personeelsnummer e.d.) Nieuwe gebruiker toevoegen Stel de configuratie-opties als volgt in: Stap 1 Ga naar het account home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Stap 2 Klikt u op gebruiker toevoegen en er opent zich een nieuw venster. Stap 3 Kies nu: Geen adres. Hierna vult u de volgende gegevens in: - Voornaam en achternaam Stap 4 Kiest u een nog vrij beschikbare Tag uit het systeem (pulldown-menu - Tag) en sla deze gegevens vervolgens op. Kan ik aansluitend zo n gebruiker via uitnodigen? Het adres kan ook op een later tijdstip ingevuld worden, zodat deze gebruiker een persoonlijke uitnodiging ontvangt.

14 MACO openlife 14 2 Personen D I Tag-beheer Iedere nieuwe gebruiker moet in het systeem zijn aangelegd, c.q. zijn uitnodiging hebben geaccepteerd, om een Tag toegewezen te kunnen krijgen. Hoe wijs ik een Tag toe? Stel de configuratie-opties als volgt in: Stap 1 Ga naar het account home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Stap 2 Ga naar Bewerken (potlood icoon) van een gebruiker. Stap 3 Kies een nog in het systeem vrij beschikbare Tag uit (pulldown-menu - Tag). Ga aansluitend naar opslaan, om deze Tag toe te wijzen. LET OP Als een persoon een Tag toegewezen krijgt, behoort deze Tag bij deze betreffende persoon, zonder dat bepaald is wanneer en tot welke deur deze persoon toegang heeft. Wannneer deze Tag voor een deur gehouden wordt waar men door wil (maar geen rechten heeft), wordt de toegang geweigerd. Meer informatie vindt u onder Toegangsgroepen aanmaken.

15 MACO openlife 15 2 Personen E I Een Tag registreren Als u de Tags voor het eerst ontvangt of geheel nieuw zijn, zijn deze in nog geen enkel systeem geregistreerd. Na registratie kunnen deze in geen enkel ander systeem opnieuw geregistreerd worden. Waar kan ik Tags in het systeem registreren? Stel de configuratie-opties als volgt in: Stap 1 Ga naar het account via home.macoopenlife.com dan naar de tab Account/hardware en daarna naar Tags. Stap 2 Klik op Tag toevoegen. Stap 3 Selecteer de deuren, die u vooraf in het systeem heeft geregistreerd. Stap 4 Nadat u u de deur geselecteerd hebt, klikt u op start. Er verschijnt nu een groene klok met een aflopende tijd van twee minuten, in deze tijd kunt u uw Tags in het systeem inlezen. Stap 5 Zodra de deur de Tag leest, worden de details van de Tag in het systeem getoond. Stap 6 Als u klaar bent, sluit u de klok door te klikken op stop. LET OP Het Tagnummer hoeft niet persé opvolgend te zijn. Het nummer moet echter wel met het ingegraveerde nummer op de Tag overeenkomen. Wanneer moet ik een Tag aanmelden? Als u iemand toegang wilt verlenen, moet u hem/haar een Tag toewijzen, waarmee ze de toegang tot de deur kunnen aantonen.

16 MACO openlife 16 2 Personen F I Profielfoto van de gebruiker toevoegen of verwijderen Wij laten u zien, hoe u snel een foto aan de gebruiker kunt toewijzen, indien deze reeds is aangelegd. Hoe kan ik een profielfoto van een gebruiker toevoegen? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Stap 2 Om een foto toe te voegen, klik dan op het potlood icoon onderin de hoek van het profiel. Stap 3 Klik op het symbool van de camera en vervolgens op + in de linkerbovenhoek. De link zal automatisch de mapstructuur openen op uw PC. Stap 4 Kies de gewenste afbeelding en klik op Opslaan in de rechterbenedenhoek van het profiel. LET OP De grootte van de foto hoeft niet te worden aangepast. Het systeem past de foto automatisch aan. Hoe kan ik een profielfoto van de gebruiker verwijderen? Stap 1 Ga naar de map Personen via home.macoopenlife.com en klikt u op het potlood icoon. Stap 2 Klik op het camera icoon, gevolgt door een minteken in de rechterbovenhoek. De foto verdwijnt automatisch en er verschijnt een standaard afbeelding. Stap 3 Klik op Opslaan.

17 MACO openlife 17 2 Personen G I Een Tag blokkeren Stel dat een gebruiker de eigenaar belt en hem meedeelt dat hij zijn Tag is verloren. De eigenaar zal besluiten, om verder geen enkel risico te lopen en direct de Tag te blokkeren. Via het account home.macoopenlife.com Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Overzicht. Op de rechterzijde bevindt zich een veld Tag blokkeren. Stap 2 Het pulldown-menu toont de geregistreerde gebruikers van het systeem. Als u nu de betreffende persoon uit de lijst kiest en dan op nu blokkeren klikt, wordt de naam van deze persoon uit de lijst verwijderd. Via Personen in in home.macoopenlife.com Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Stap 2 Klik op Blokkeren op de linkerbenedenhoek van het gewenste profiel. Gebruik van de mobiele-app In de mobiele App moet u het volgende doen: Stap 1 De optie blokkeren kiezen. De App toont dan een lijst van actieve gebruikers. Stap 2 Druk op de knop Blokkeren aan de rechterzijde van de persoon of het Tag nummer dat moet worden geblokkeerd en bevestig de dialoog met Ja.

18 MACO openlife 18 2 Personen LET OP Blokkeren betekent wat anders dan verwijderen. Mocht namelijk de Tag weer gevonden worden, kunt u deze Tag opnieuw aan dezelfde persoon toekennen of voor een ander persoon reserveren Hoe kan ik controleren, dat ik de Tag op de juiste wijze geblokkeerd heb? Wanneer bijvoorbeeld Sara met haar Tag de hoofdingang probeert te openen, verschijnt deze vergeefse poging in beeld onder Overzicht of onder Gebeurtenis als afgewezen Tag. Bovendien verschijnt de status van de Tag op de pagina Personen in Saras Profiel als Geblokkeerd.

19 MACO openlife 19 2 Personen H I Een Tag deblokkeren Stel dat dezelfde gebruiker, die ons in de vorige paragraaf gebeld heeft, ons nu meedeelt dat hij de Tag weer teruggevonden heeft. Om dit te herstellen en geen afgifte van een nieuwe Tag te hoeven doen, besluit de eigenaar de teruggevonden Tag snel weer te deblokkeren. Alle eerdere geconfigureerde rechten en toegangsgroepen blijven behouden. Via het account home.macoopenlife.com Stap 1 Ga naarhome.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. Klikt u aan de onderzijde van het profiel op Deblokkeren en de Tag is weer aan de persoon toegewezen. Via de App Stap 1 Ga naar de App en dan naar Blokkeren. Daar is voor iedere gebruiker de knop Blokkeren c.q. Deblokkeren toegankelijk. In dit specifieke geval klikt u op Deblokkeren en vervolgens op Ja. Hoe kan ik zeker weten, of ik op de juiste wijze de deblokkering doorgevoerd heb? Als de gebruiker zijn Tag bij de deur aanbied, wordt deze opening onder Overzicht of Gebeurtenis als geopend getoond. Bovendien wordt de status van de Tag op de pagina Personen in het gebruikersprofiel als Actief getoond.

20 MACO openlife 20 2 Personen I I Een gebruiker verwijderen Alleen de eigenaar heeft de rechten om alle gebruikers te verwijderen. Het beheer is ertoe berechigd alle gebruikers, behalve de eigenaar te verwijderen. De superuser kan alle gebruikers verwijderen, behalve de eigenaar en het beheer. Normale gebruikers kunnen niemand verwijderen. Hoe verwijder ik een gebruiker? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Personen. U hoeft alleen nog maar op het icoon Prullenbak te klikken. Stap 2 Er wordt gevraagd, de actie te bevestigen. Klikt u op Ja. dan wordt het aangegeven profiel van de pagina Personen verwijderd. LET OP De Tag hoeft niet persé geblokkeerd te worden. Als een gebruiker verwijderd wordt, wordt de Tag automatisch vrijgegeven en kan deze aan een nieuw persoon worden toegewezen.

21 MACO openlife 21 3 App A I De IQ in de App activeren De IQ moet in de App worden geactiveerd, zodat u de volledige controle en toegang krijgt tot deze IQ en de code kunt genereren. Hoe activeer ik de IQ in de App? Download de App, voor Android via de Play Store en voor ios via de App Store. Stap 1 Log in. Daarna meldt de App, dat de IQ nog niet geactiveerd is. Stap 2 Iedere niet geactiveerde IQ wordt in het menu van de App als Niet geactiveerde IQ s toegewezen. Kies de knop Activeren en drukt u daarna op OK, zodat door het systeem een SMS wordt verstuurd. Stap 3 Er komt een SMS met een vier-cijferige pincode. Stap 4 Voer deze pincode in en geef daarna een persoonlijke en veilige pincode in. Geef de pincode nogmaals ter bevestiging in. De IQ is nu geactiveerd.

22 MACO openlife 22 3 App B I De App dupliceren naar een tweede apparaat Een App-gebruiker kan de App op meerdere apparaten dupliceren, voorzover hij daarvoor de juiste rechten heeft. Daarvoor moet de App worden gedownload op het andere apparaat. Er gelden dezelfde inloggegevens. Hoe kan ik de app op een tweede mobiele telefoon dupliceren? Stel dat uw smartphone is aangemeld bij de App en u op uw tablet dezelfde App wilt activeren. Stap 1 Ga naar het App menu op het tweede apparaat. Het activeringsproces van de IQ is in dit geval anders. Stap 2 Kies de knop Activeren. Er opent zich een venster, waarbij u de code moet ingeven die u bij het eerste apparaat heeft aangemaakt. Stap 3 Ga naar het eerste appraat, klik op het App menu en kies het icoon met de pijl die uit een vak naast de bijbehorende IQ uitsteekt. Stap 4 Kies de optie Code aanmaken en geef de 4-cijferige pincode in om de aanvraag te versturen. Stap 5 Geef snel op het tweede apparaat de code in. Test nu of de overeenkomstige IQ geactiveerd is. U krijgt een exacte kopie van de App van het eerste apparaat. LET OP Verwissel niet de activering van de IQ, voor een andere gebruiker, met activering van de rechten van de App. Dupliceren betekent precies dezelfde functionaliteit te repliceren, zoals de App van het eerste toestel.

23 MACO openlife 23 4 Wat is een inlogcode? De inlogcode is versleuteld en bestaat uit 5 tekens, vergelijkbaar met de conventionele toepassingen bij online bankieren. De versleutelde gegevens kunnen alleen tussen App en IQ worden uitgewisseld. Ze worden nergens opgeslagen. Gezien het hier om uw App en uw IQ gaat, bent u ook de enige, die de absolute controle heeft over iedere wijziging binnen het systeem. De code is maar 3 minuten geldig, waardoor de veiligheid nog meer toeneemt. Wanneer moet ik een code aanmaken? - Voor toegangsverlenging op afstand, wanneer dit vanuit de website wordt geactiveerd. - Om deuren in de Office-modus te zetten, wanneer dit vanuit de website wordt geactiveerd. - Als de eigenaar de hardwareconfiguratie wil wijzigen via het Account.

24 MACO openlife 24 4 Wat is een inlogcode? Hoe maak ik een inlogcode aan? Om een inlogcode te genereren, moet u zich er vooraf van verzekeren, dat u uw IQ( s) geactiveerd heeft. Indien dit niet het geval is: Ga dan naar Hoe activeer ik de IQ code in de App? (bladzijde 21). De code wordt gegenereerd, wanneer u uw persoonlijke PIN invoert in de App. De App versleutelt de pincode in een code, alleen de IQ heeft de bevoegdheid om deze code met ingave van de pincode opnieuw te berekenen Stap 1 Open de App en selecteer het menu aan de linkerbovenzijde. Stap 2 Selecteer de pijl naast de betreffende IQ. Nu opent er een menu. Stap 3 Kies code genereren. Stap 4 Geef de pincode voor deze IQ in. Stap 5 De uit vijf tekens bestaande code wordt weergegeven. Hoe wijzig ik de pincode? Stel dat u de pincode voor een bepaalde IQ gaat wijzigen. Ga dan als volgt te werk: Stap 1 Ga in het App menu en selecteer het pijlsymbool naast de betreffende IQ. Stap 2 Kies daarna Pincode wijzigen, geef vervolgens uw oude pincode en daarna tweemaal de nieuwe pincode in. De App bevestigd de wijziging van de pincode, deze is meteen geldig

25 MACO openlife 25 5 Toegang A I Toegangsgroepen aanmaken Een toegangsgroep is een persoon c.q. een individuele groep van personen met rechten met betrekking tot welke deuren wanneer geopend mogen worden. Hoe maak ik toegangsgroepen aan? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar Toegang. Klik op het icoon met plusteken (+) en de tekst Toegangsgroep. Stap 2 Daarna opent een venster met de volgende tekst in het bovenste gedeelte van het veld: _ kan openen_ aan _ en in het onderste gedeelte staat een lijst met de verschilllende opties waar uit gekozen kan worden. Stap 3 Kies de perso(o)n(en) uit, die toegang hebben. Stap 4 Kies de deuren uit waar de personen toegang voor moeten krijgen. Stap 5 Selecteer eerst de Datum. Het kan iedere gewenste datum op elke gewenste kalenderdag zijn. Tijdvak staat voor de tijdstippen tussen twee dagen en Een enkele dag, voor een bepaalde dag op de kalender. Ten tweede kiest u dag voor de weekdagen uit, waarop u toegang wilt verlenen. Tot slot kiest u tijd voor het toegestane tijdsvak. Stap 6 Klik op toevoegen. Stap 7 Bepaal een unieke naam voor de groep. Stap 8 Selecteer opslaan.

26 MACO openlife 26 5 Toegang Hoe verwijder ik een toegangsgroep? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Toegang. Klikt u op het icoon prullenbak. Stap 2 Er wordt gevraagd om de actie te bevestigen. Klik op Ja. De aangegeven groep wordt van de bladzijde Toegang verwijderd. Hoe wijzig ik de inhoud van een toegangsgroep? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Toegang. Klikt u op het icoon potlood Stap 3 Wijzig de perso(o)n(en) die toegang hebben. Stap 4 Wijzig de toegangsdeuren. Stap 5 Om de Datum, Dag of Tijdstip te bewerken klik op het icoon potlood of voeg optionele nieuwe periodes toe. Stap 6 Kies Opslaan. LET OP Het is niet noodzakelijk een groep voor iedere persoon of iedere deur aan te maken. Het gaat erom beide met verschillende tijdschema s te combineren.

27 MACO openlife 27 6 Deuren A I Een deur afbeelding toevoegen en verwijderen Wij laten zien, hoe een afbeelding is toe te voegen aan een al eerder in het systeem ingevoerde deur. Hoe kan ik de deur afbeelding toevoegen? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Deuren. Om een afbeelding toe te voegen, klikt u op het potlood icoon via de onderste hoek van de betreffende deur. Stap 2 Klik op het icoon van de camera, gevolgt door een + in de linkerbovenhoek. Deze link opent automatisch de mappenstructuur op uw PC. Stap 3 Kies de gewenste afbeelding en klik op Opslaan in de rechterbenedenhoek van het profiel. Hoe kan de de deur afbeelding verwijderen? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Deuren. Klik op het potlood icoon in de benedenhoek van de betreffende deur. Stap 2 Klik op het icoon van de camera gevolgt door een - in de rechterbovenhoek. De afbeelding verdwijnt automatisch en er verschijnt een standaard afbeelding. Stap 3 Klik op Opslaan in de rechterbenedenhoek van het betreffende profiel. LET OP De grootte van de foto hoeft niet te worden aangepast. Het systeem past de foto automatisch aan.

28 MACO openlife 28 6 Deuren B I Office-modus activeren De Office-modus: Gedurende de deuren in de office-modus staan heeft iedereen toegang zonder dat er een Tag nodig is. Daarom wordt dit ook vrije doorgang genoemd. Wanneer u een bedrijf heeft en de vrije doorgang alleen voor bepaalde uren vrij wilt geven, is het beste om de gewenste deur in de offce-modus te zetten en na sluitingstijd de office-modus te beeindigen. Hoe kan ik de office-modus activeren? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar Deuren. Stap 2 Klik in de bedieningsomgeving op de betreffende deur, via de linkerbeneden zijde op office-modus. Stap 3 Het systeem vraagt naar een code. U moet de code via de App genereren. Stap 4 Open de App en selecteer het menu aan de linkerbovenzijde. Stap 5 Kies in het menu het pijl icoon naast de betreffende IQ. Er wordt nu een menu geopend. Stap 6 Kies code genereren. Geef de code in voor deze IQ. De uit vijf cijfers bestaande code wordt getoond. Stap 7 Geef deze code in via de vraag van het systeem en klik op Ja. De aanvraag wordt uitgevoerd en de status gaat eerst naar in bewerking en daarna naar office-modus.

29 MACO openlife 29 6 Deuren Hoe kan ik de office-modus verwijderen? Om de office-modus te mogen verwijderen moet u minimaal beschikken over een superuser account. Via het account: Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com daarna naar de map Deuren. Stap 2 Klik in de bedieningsomgeving aan de linkerbenedenzijde van de deur op Sluiten. Stap 3 Na ca. acht seconden wordt de aanvraag uitgevoerd en de status gaat eerst naar in bewerking en daarna naar gesloten. Via de App: Stap 1 Opent u de App en klikt u op de button sluiten naast de gewenste deur.

30 MACO openlife 30 7 Systeem opties A I adres en wachtwoord wijzigen Indien een gebruiker zijn systeem of account aan een ander toe wil wijzen, kan men dit met de volgende stappen via zijn account instellen. Hoe kan ik het adres en wachtwoord wijzigen? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com via de profielbutton helemaal rechts bovenaan, klik op account. Stap 2 Klik op bewerken onderaan de berichten op de rechter zijde. Stap 3 - wijzigen Klik op adres toevoegen. Stap 4 - wijzigen Geef het nieuwe mailadres via het venster in en voer daarna ter bevestiging uw actuele wachtwoord in. LET OP Ihre neue -Adresse wurde hinzugefügt, jedoch noch nicht als Hauptadresse bestätigt. Stap 5 - wijzigen Ga naar uw account en accepteer de bevestigingsmail. Stap 6 - wijzigen Ga terug naar het account. Het nieuwe adres is nu bevestigt. Om deze als hoofdadres te identificeren klikt u op Als primair instellen. Stap 7 - wijzigen Het systeem vraagt opnieuw om een wachtwoord. Na invoer hiervan klik op verzenden. Stap 8 - wijzigen Nu kan het oude adres verwijdert worden. Klik daarvoor op het rode kruis in de kolom met de tekst verwijderen. Het systeem vraagt nu de gevraagde actie te bevestigen, na ingave van het wachtwoord.

31 MACO openlife 31 7 Systeem opties Stap 9 - wijzigen Om te beeindigen klik op Beeindigen. Stap 10 - Wachtwoord wijzigen Klik op Bewerken onder de wachtwoordgegevens aan de rechterzijde. Geef uw actuele wachtwoord in, gevolgt door het nieuwe wachtwoord, die ter bevestiging tweemaal ingegeven moet worden. Stap 11 Klik op opslaan. Bij goed gevolg zal het systeem aangeven dat uw wachtwoord gewijzigd is. LET OP Denk eraan dat het nieuwe adres te activeren, voordat het oude wordt verwijderd. Wanneer moet ik het adres en het wachtwoord wijzigen? Indien uw account aan een nieuwe gebruiker wordt toegewezen, moet u uw en wachtwoord wijzigen.

32 MACO openlife 32 7 Systeem opties B I De beveiliginginstellingen configureren Iedere gebruiker kan voor zijn account bepaalde veiligheidsinstellingen ingeven. De volgende twee zijn beschikbaar: De eerste instelling automatische afmelding bepaald dat uw browser na de ingestelde inactiveringstijd uitgeschakeld word. Deze instelling is zeer aan te bevelen, indien u een keer zou vergeten uit te loggen. Standaard is hier een tijd van 30 minuten vastgelegd. De tweede instelling bevestiging login vrijgave verhindert, dat uw systeem de toegang van iemand toestaat, die via een niet geidentificeerd apparaat op uw account probeert te komen, ook als hij uw gebruikersnaam en uw wachtwoord weet. Hoe kan ik de automatische afmelding configureren? Om de 30 minuten te wijzigen of de toegangswijze van het account te activeren: Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com op de profielbutton helemaal rechts bovenaan in het menu en daarna naar account/instellingen. Stap 2 Klik op bewerken onder de genoemde gegevens waarvan de individuele instellingen te bewerken. Selecteer automatisch afmelden. Stap 3 Geef de minuten (getal tussen 5 en 420) in. Stap 4 Kies nu opslaan.

33 MACO openlife 33 7 Systeem opties Hoe kan ik de berechtiging ter authentificatie van het wachtwoord wijzigen? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com op de profielbutton helemaal rechts bovenaan in het menu en daarna naar account/instellingen. Stap 2 Klik op bewerken onder de genoemde gegevens waarvan iedere instelling afzonderlijk te bewerken. Zet de optie Login vrijgave gebruiken uit. Stap 3 Er opent zich een nieuw tekstveld, waar de bevestigingsmethode van uw voorkeur kunt selecteren: via SMS of per . Kies er hier 1 van uit en klik daarna op code genereren. Stap 4 In het nieuwe veld dat zich opent: Het betreffende apparaat noemen. Aangeven of het tijdelijk niet toegankelijk is. Deze actie door de ontvangen code verifieren. Als laatste het telefoonnummer als u de optie SMS heeft geselecteerd en het adres indien u adres gekozen heeft. Na verificatie ontvant u de code. Stap 5 Klik nu op apparaat registreren.

34 MACO openlife 34 7 Systeem opties C I Openen op afstand Het openen op afstand van de deuren kan via het account of via de App op uw mobiele telefoon uitgevoerd worden. Hoe open ik op afstand via het account? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Overzicht. Aan de rechterzijde van het beeldscherm gaat u naar het tweede blok, waar u de tekst nu openen ziet. Stap 2 Open het pulldown-menu, waar alle in het systeem aanwezige deuren in een lijst aangegeven worden. Nadat u de gewenste deur heeft geselecteerd, klikt u op nu openen. Stap 3 Het systeem vraagt nu om een code. U moet deze code via de App genereren. Stap 4 Open de App en klik op het menu aan de linkerbovenzijde. Stap 5 Kies in het menu het pijl icoon naast de betreffende IQ uit. Er opent nu een menu aan de linkerzijde. Stap 6 Kies code genereren. Geef de pincode voor deze IQ in. De uit vijf cijfers bestaande code wordt nu getoond. Stap 7 Geef de code in en klik op zenden. Hoe open ik op afstand via de App? Stap 1 Open de App en kies Deuren openen via de rechter bovenzijde. Stap 2 Druk voor de betreffende deur op openen en geef de 4-cijferige pincode in. De App zal de opening bevestigen.

35 MACO openlife 35 7 Systeem opties D I Gebeurtenissen m.b.t. bewaken Dit is een ideale manier om alle doorgevoerde acties, tot de verschillende toegangen, te archiveren. Hoe krijg ik informatie over de openingen? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map Gebeurtenissen. Aan de linkerzijde staat een overzicht van alle toepasbare meldingen. Deze kunnen door aanklikken geactiveert/gedeactiveert worden. Een geactiveerd filter wordt d.m.v. een blauwe streep aangegeven. Stap 2 Om op gebruikers te filteren, geef dan de gebruikersnaam in, daarna zijn alle tot dan toe opgetreden gebeurtenissen filteren. Stap 3 Om een Excel bestand te maken, klik dan op het Excel icoon onderaan de lijst met gefilterde gebeurenissen.

36 MACO openlife 36 8 Meldingen en alarm A I Meldingen Door middel van meldingen krijgt u inzicht binnen nu en een vooraf ingegeven tijd, wie welke deur betreedt. Hoe stel ik de waarschuwingsmeldingen in? Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar de map meldingen. Klik op het symbool met het plusteken (+) en de tekst Nieuwe melding. Stap 2 Daarna opent een venster. Kies een naam voor de melding en beslis of er bij een toegestane opening ( toegang verkregen ) of bij een geweigerde toegang( is geweigerd ) een melding wilt ontvangen. Klik aansluitend op verder. Stap 3 Kies de personen uit, die een melding moeten ontvangen. Stap 4 Kies de deuren uit, waarvan een melding te ontvangen. Stap 5 Kies een tijdstip uit wanneer de melding verzonden moet worden, nadat de deur werd geopend. Stap 6 Kies uit, hoe deze meldingen te ontvangen. Stap 7 Kies nu opslaan. Wanneer ontvang ik een melding? U ontvangt een melding als een gebruiker probeert een deur te openen, echter alleen als de melding vooraf geconfigureert is. Als dit niet is gedaan ontvangt u geen melding.

37 MACO openlife 37 8 Meldingen en alarm Hoe kan ik meldingen corrigeren, die al ingesteld zijn? Als u bijvoorbeeld de datum wilt corrigeren of een gebruiker wilt verwijderen, van wie u geen meldingen meer wilt ontvangen, hoeft u alleen de vorige ingevoerde optie door een nieuwe te vervangen. Stap 1 Ga naar home.macoopenlife.com en daarna naar meldingen. Klik op het potlood icoon in de onderste hoek van de melding welke gecorrigeert moet worden. Stap 2 Wanneer één van de elementen in het bovenste deel van het veld verwijdert moet worden, klik dan alleen op X. Het wordt dan direct naar het onderste gedeelte verplaatst en van de melding uitgesloten. Stap 3 Als het tijdstip gecorrigeert wordt, wanneer een melding verzonden moet worden nadat de deur werd geopend, klik dan op het keuzeveld helemaal rechts en kies de gewenste waarde uit. Kies vervolgens opslaan. LET OP Er ontstaan geen extra kosten voor deze meldingen. Hoe kan ik een melding volledig verwijderen? Stap 1 Ga naar uw account via home.macoopenlife.com en daarna naar meldingen. Klik op het prullenbak icoon op de onderste hoek van de melding welke verwijdert moet worden en bevestigd de keuze met Ja.

38 MACO openlife 38 8 Meldingen en alarm B I Alarm De melding van een deur-open-alarm komt 2 minuten nadat de betreffende deur open bleef. Wat betekent het deur-open-alarm in de mobile App? Op uw scherm licht bij overzicht en bij de optie alarm, in het eerste blok, rechts een rode driehoek op. Stap 1 Klik op dit symbool, om gedetailleerde informatie m.b.t. dit alarm te verkrijgen. Wat betekent het deur-open-alarm in het account home.macoopenlife.com? Op uw beeldscherm licht bij overzicht, in het eerste blok, rechts het website icoon van Alarm rood op. Stap 1 Klik onder het rood oplichtende website icoon met de tekst leest u deze waarschuwing. In de kop van dit overzicht verschijnt een melding met verdere details. Hoe stop ik dit deur-open-alarm? De deur moet fysiek gesloten worden en de driehoek (in App) c.q. het website icoon van het alarm zal weer de kleur grijs aannemen. LET OP U ontvangt alleen een deur-open-alarm, indien er een ingebouwd deurcontact aanwezig is.

39 MACO openlife 39

40 TECHNIEK IN BEWEGING MAYER & CO BESCHLÄGE GMBH Alpenstraße 173 A-5020 Salzburg Tel.: Copyright 2016 Salto Systems Best.-Nr NL Datum: August 2016 Alle rechten en wijzigingen voorbehouden. Bildquelle: MACO, SALTO Dit document wordt voortdurend geupdate en de meest actuele versie kunt u downloaden via erhältlich.

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014

Handleiding. Opslag Online. voor Android. Versie februari 2014 Handleiding Opslag Online voor Android Versie februari 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Opslag Online downloaden via QR-code 4 2.2 Opslag Online downloaden via

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee

Handleiding. NDFF-invoer. voor alle NDFF-portalen en Telmee Handleiding NDFF-invoer voor alle NDFF-portalen en Telmee Auteur: Serviceteam NDFF Versie oktober 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Vereisten voor het gebruik... 2 3. Installatie... 2 4. Voor u gaat

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik

Quick start guide Office 365. Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Quick start guide Office 365 Met deze handleiding maakt u Office 365 in een paar stappen klaar voor gebruik Inhoudsopgave 1. Beheeromgeving en inloggegevens 2 2. Aan de slag 3 2.1 Maak een gebruiker aan

Nadere informatie

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014

Handleiding. Opslag Online voor Windows Phone 8. Versie augustus 2014 Handleiding Opslag Online voor Windows Phone 8 Versie augustus 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Downloaden van KPN Opslag Online QR Code 4 2.2 Downloaden van KPN

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Vodafone Cloud

Handleiding Vodafone Cloud Handleiding Vodafone Cloud Hoe installeer ik Vodafone Cloud op mijn mobiel? 1. Download de app op je toestel via de Appstore. Gebruik de zoekterm Vodafone Cloud. 2. Zodra de app geïnstalleerd is klik je

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg

Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Handleiding Mijn Keurmerk Keurmerk Zelfstandigen Zonder Personeel in de Zorg Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 2.1 Bedrijfsgegevens... 4 2.2 Persoonsgegevens... 5 2.3 Beroepsgegevens... 5

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobiDM

Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding MobiDM Gebruikershandleiding voor versie 3.6.2 Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE 1. DE MOBIDM PORTAL.... 2 1.1. INLOGGEN... 2 1.2. WACHTWOORD VERGETEN?... 2 2. TOESTELBEHEER.... 3 2.1. OS-AFHANKELIJKE

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens

Start de applicatie op om naar het inlogscherm te gaan. Onthoudt mijn gegevens iphone app - Users Users - iphone App Deze Paxton applicatie is gratis verkrijgbaar in de App Store. Deze applicatie is ontwikkeld om gebruikt te worden op elk ios apparaat versie 5.1 of hoger en is uitgevoerd

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder WWW.BNG Bank.NL: keuze Betalingsverkeer Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden Digipass en Digipass App Tips voor veilig bankieren bij

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR SMARTPHONES EN TABLETS MET HET ios BESTURINGSSYSTEEM GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa

Gebruikshandleiding. Downloadsite van de Rabo OmniKassa Gebruikshandleiding Downloadsite van de Rabo OmniKassa Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. TOEGANGSBEHEER... 4 2.1 INLOGPAGINA... 4 2.2 WIJZIGEN WACHTWOORD BIJ EERSTE MAAL INLOGGEN... 5 2.3 WACHTWOORD VERGETEN

Nadere informatie

Handleiding - Vivago Mobile

Handleiding - Vivago Mobile Handleiding - Vivago Mobile Installatie Vivago Mobile applicatie Vereisten Vivago Mobile App : Android Smartphone > Android versie 4.0.3. of hoger Iphone > ios versie 9.0 of nieuwer Download de Vivago

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24

How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 How To Do Gebruikersbeheer remote service portaal mbconnect24 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Workflow gebruikersbeheer... 3 3. Clients... 4 3.1 Client toevoegen... 5 4. Gebruikersgroep... 8 4.1 Gebruikersgroep

Nadere informatie

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen...

Inleiding... 3. Het e-mailadres... 3. Hoe werkt e-mail?... 3. Je emailadres registreren... 4. Aanmelden bij Outlook... 7. Schermonderdelen... E-MAIL INHOUD Inleiding... 3 Het e-mailadres... 3 Hoe werkt e-mail?... 3 Je emailadres registreren... 4 Aanmelden bij Outlook... 7 Schermonderdelen... 8 Mailen... 10 Een mail lezen... 10 Een mail versturen...

Nadere informatie

Registreren Inloggen - Profiel beheren

Registreren Inloggen - Profiel beheren Inhoud: iedereen die gebruik wil maken van Kwaliteitscholen moet inloggen, behalve als iemand alleen een onderzoek invult. Voor bepaalde functionaliteiten (uitzetten vragenlijst, bekijken resultaten, gebruik

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies augustus 2018 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

Handleiding leerkrachten

Handleiding leerkrachten Handleiding leerkrachten IPPON - InvalPool Inhoud Handleiding voor Invallers...3 In- en uitloggen...4 Inloggen...4 Wachtwoord wijzigen...4 Wat als inloggen niet lukt?...4 Uitloggen...4 Home...4 Besturen...5

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Gebruikers en groepen configureren

Gebruikers en groepen configureren Gebruikers en groepen configureren Overzicht gebruikersbeheer Verifield biedt gebruikersbeheerfuncties die het onderhoudsproces vereenvoudigen. Maar afhankelijk van de omvang van uw organisatie en rekening

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor zelfmeters

Gebruikershandleiding. Tropaz app voor zelfmeters Gebruikershandleiding Tropaz app voor zelfmeters Contactgegevens: Certe Trombosedienst Leeuwarden Telefoon: (058) 286 79 30 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 4 2. Installatie van de Tropaz app... 4 2.1 Installatie

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

App4Broker : uw nieuwe app!

App4Broker : uw nieuwe app! App4Broker : uw nieuwe app! Pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1. U GEBRUIKT MYBROKER AL... 3 1.1. APP4BROKER DOWNLOADEN OP UW TABLET... 3 1.2. INSTALLATIE VAN HET CERTIFICAAT... 4 2. U HEEFT NOG NOOIT MET

Nadere informatie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie

Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014. Handleiding Billingportal Telefonie Versie: 1.0 Datum: 01-10-2014 Handleiding Billingportal Telefonie Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 2 INLOGGEN... 4 3 GESPREKSDETAILS... 5 3.1 TOTALEN... 5 3.2 DETAILS... 6 4 FACTURATIE... 7 5 MOBIEL (INDIEN

Nadere informatie

Klik in de die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link

Klik in de  die u van de huisarts heeft ontvangen, op de link Woord vooraf: U heeft van uw huisarts een e-mail ontvangen. Deze e-mail introduceert MijnGezondheid.net en de MedGemak app. Voordat u met dit online platform aan de slag gaat, raden wij u aan om uw DigiD

Nadere informatie

Handleiding BezoekersApp

Handleiding BezoekersApp Handleiding BezoekersApp Met de BezoekersApp laat u bezoekers in slechts drie stappen eenvoudig tegen een lager tarief parkeren. De app bereikt u via een internetbrowser op uw PC, smartphone of tablet.

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 16 juli 2015 Versie : 2014.6 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden ipad Air 2 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel uw tablet

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019

Troubleshooting. Stap-voor-stap instructies maart 2019 Troubleshooting Stap-voor-stap instructies maart 2019 Copyright 2018. NCS Pearson, Inc. of haar filiaal/filialen. Alle rechten voorbehouden. Q-interactive is een handelsmerk in de VS en/of andere landen

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

TimeManager Handleiding

TimeManager Handleiding TimeManager Handleiding DOT SYS 1997-2012 I TimeManual Inhoudstafel Deel I Gebruikershandleiding TimePlan 1 1 Configuratie... TimePlan 1 2 Verlofaanvraag... invoeren 4 Verlofaanvraag... ASP-Klant 5 Verlofaanvraag...

Nadere informatie

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016

HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE. Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 HANDLEIDING ENTERPRISE DRIVE Laatst bijgewerkt: January 18, 2016 Inhoudsopgave 1 Enterprise Drive installeren...3 2 Enterprise Drive voor de eerste maal opstarten...3 3 Deelnemen aan Spaces (Een uitnodiging

Nadere informatie

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform

Handleiding dashboard. 3WA SaaS platform Handleiding dashboard 3WA SaaS platform 151021 versie 1.0.2 Inhoud Inloggen... 3 Menu... 4 Algemeen... 5 Beginscherm... 5 Toevoegen widget aan dashboard... 5 Overige functionaliteiten bij widgets... 8

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif

Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif Handleiding beheeromgeving Le Credit Sportif v 0..2.5 Inhoudsopgave:. Inloggen...3 2. Persoonlijk...4 2.. Persoonlijk - Gebruikersgegevens...4 2.2. Persoonlijk - Rekeningen...5 2.2.. Persoonlijk - Rekeningen

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Sporter

SportCTM 2.0 Sporter SportCTM 2.0 Sporter APP Inloggen Dotcomsport heeft ter ondersteuning van de dagelijkse praktijk ook een APP ontwikkeld, om data invoer te vereenvoudigen. Deze APP ondersteunt de onderdelen; Agenda (invoer

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1

Handleiding. Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android. Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Handleiding Omschrijving Handleiding RaadDigitaal Android Auteur SIMgroep Datum 29-01-2015 Versienummer 2.1 Inhoudsopgave HANDLEIDING... 1 INHOUDSOPGAVE... 2 1. INLEIDING... 3 2. RAADDIGITAAL INSTALLEREN...

Nadere informatie

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten

Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten Gebruikers Handleiding Tropaz app voor zelfmeetcliënten 1/13 Groene Hart Diagnostisch Centrum (GHDC) Bleulandweg 3 2803 HG Gouda Telefoon: 0182-570237 E-mail: zelfmeten@ghdc.nl www.trombosedienstgouda.nl

Nadere informatie

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno

Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren. Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno Handleiding Myilcigno: registreren en inschrijvingen uitvoeren Inloggen in Myilcigno gebeurt via aanklikken Naar My Il Cigno 1. Registreren als account Wanneer je voor de eerste maal een inschrijving wenst

Nadere informatie

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam

Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Gebruikershandleiding digitaal bezoekers-/ mantelzorgparkeren Gemeente Rotterdam Inhoud 1 Bezoeker aanmelden via uw persoonlijke pagina op internet... 3 1.1 Introductie persoonlijke pagina... 3 1.2 Aanmelden

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden digipass Tips voor veilig bankieren bij BNG Bank

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Hoe gebruiken? Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 2. NAAR UW KLANTENZONE GAAN... 4 3. CONSULTATIE VAN UW GEGEVENS... 6 3.1. MIJN ALGEMENE

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers

Handleiding mijndienstrooster. voor medewerkers Handleiding mijndienstrooster voor medewerkers versie 1.2 19 maart 2015 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Wachtwoord wijzigen...3 Homepage...4 Rooster bekijken...5 mijnrooster...6 Agenda...7 Verlof

Nadere informatie

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem

Medewerker handleiding. PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Medewerker handleiding PersoneelsSysteem - HorecaSysteem - ZorgSysteem Voorwoord Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl),

Nadere informatie

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300

Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Gebruikersinstructie nieuwe Statenleden Asus T100 en T300 Een drietal zaken zijn van belang om direct na in ontvangst name van uw tablet te regelen om de veiligheid van uw gegevens te waarborgen. Schakel

Nadere informatie

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net

Handleiding Gebruikersbeheer ROB-Net Beste ROB-Net gebruiker, Eerder hebben wij u geïnformeerd over het nieuwe eigen inlogportaal van ROB-Net, te vinden op https://login.rob-net.nl. Dit inlogportaal is voor de gebruikers van ROB-Net gratis.

Nadere informatie

Fust Online Handleiding (APP)

Fust Online Handleiding (APP) Met kunt op twee manieren eenvoudig digitaal uw fust bestellen en innames aankondigen. Dit kan via de online applicatie (webview) in Mijn Royal FloraHolland en met de vernieuwde Royal FloraHolland App.

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Elektronisch werkbriefje

Elektronisch werkbriefje Webservice - werkbriefjes invullen. - rapportages. Persoonlijk. - loonstroken. 1 16-1-2012 12:24:54 - inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Aanmelden 4 3 Werkbriefje invullen 5 4 Werkbriefje aanbieden 7 5 Rapportage

Nadere informatie

Windows Live Family Safety

Windows Live Family Safety 1 Windows Live Family Safety Met Windows Live Family Safety kunt u toezicht houden op het internetgebruik van uw (klein)kinderen. U kunt specifieke websites blokkeren of toestaan, maar u kunt ook webinhoud

Nadere informatie

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC

HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC HANDLEIDING BEELDBEZOEK PC INHOUDSOPGAVE: 1 Installatieproces voor BeeldBezoek op uw pc of laptop... 3 1.1 Inleiding... 3 1.2 Aanmaken van gebruiker... 3 1.3 BeeldBezoek registreren... 4 1.4 Contactpersonen

Nadere informatie

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen...

5.2 Gewerkte diensten wijzigen Medewerkers Mobiele iphone & Android app Nieuwsberichten bekijken en reactie plaatsen... Bedankt voor het downloaden van deze handleiding. De handleiding kan gebruikt worden voor het PersoneelsSysteem (www.personeelssysteem.nl) en HorecaSysteem (www.horecasysteem.nl). Mocht u vragen hebben

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

Beeldbellen via Skype

Beeldbellen via Skype Handleiding Beeldbellen via Skype Versie 1.0 (10-12-2014) 0 Inleiding Het Compaan-platform biedt twee mogelijkheden voor beeldbellen: via de webbrowser of via Skype. Deze handleiding gaat in op de werking

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0) Support.EasySecure.nl. v Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v1.0 01-12-2011 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder.

Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan de hoofd beheerder. Handleiding Gebruik Download Chrome voor de beste compatibiliteit Aanmelden link: http://www.omegabelgium.com/cms/ Hiervoor heeft u toegang nodig met uw persoonlijke account. Vraag uw account aan, aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz app

Gebruikershandleiding Tropaz app Gebruikershandleiding Tropaz app 1 Inhoudsopgave 1 Algemeen... 3 2 Installatie van Tropaz app... 3 2.1 Installatie op Android telefoon en tablet... 3 2.2 Installatie op iphone/ ipad... 3 3 Activatie van

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen

Handleiding. NZa-uitwisselportaal. Veilig bestanden uitwisselen Handleiding NZa-uitwisselportaal Veilig bestanden uitwisselen Handleiding voor relaties van de NZa, versie 5, 22 juni 2016 Inhoud Welkom 4 1. Inloggen 5 1.1 Nieuw account ontvangen 5 1.2 Account deblokkeren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Klantbeheerder

Handleiding Klantbeheerder Handleiding Klantbeheerder www.bngbank.nl BNG Bank: (keuze Bankieren-Betalingsverkeer) Downloaden formulieren FAQ s Technische beschrijvingen Gebruik en voorwaarden digipass Tips voor veilig bankieren

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING

HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING HANDLEIDING SMART LED SLIMME VERLICHTING Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Smart Home Beveiliging app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 4. Gebruik... 6 Inleiding Gefeliciteerd met uw aankoop!

Nadere informatie

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever

B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever B-OnLine HRM Gebruikersinstructie ESS werkgever Voorwoord Beste relatie, Bedankt voor uw keuze om met B-OnLine HRM aan de slag te gaan. Het eerste gedeelte van deze handleiding bevat de instructies gericht

Nadere informatie

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s

Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Voorbeelden en mogelijkheden rondom het delen van bestanden/foto s Versie 21 april 2017 Er zijn tegenwoordig steeds meer mogelijkheden als het gaat om het delen van bestanden en foto s met anderen, waarbij

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 2.0 Datum : 09-12-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.2.1 Ontvangen push notificatie...8

Nadere informatie

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12

Handleiding Portero. voor organisatiebeheerders. Versie : 1.4 Datum : juli Portero Beheerdershandleiding v Pagina 1 van 12 Handleiding Portero voor organisatiebeheerders Versie : 1.4 Datum : juli 2017 Portero Beheerdershandleiding v 1.4 15-07-2017 Pagina 1 van 12 Colofon Documenteigenaar : Centrum indicatiestelling zorg (CIZ)

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie