Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 19 mei 2009 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 19 mei 2009 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN"

Transcriptie

1 Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 19 mei 2009 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR OPEN ZITTING PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat 71, 2950 Kapellen AANVANG: 20:05 UUR. Aanwezige effectieve leden: de heren en dames: Anne Hoefnagels, Eric Heystraeten, Luc Devos, Peter Korteweg, Francine Van de Paer, Willem Moelans, Steven Verlinden, Marc Smeets, Stef Vandersypen, Gust Oorts, Marc De Roeck (ondervoorzitter), Anne Eliaerts (voorzitter) Verontschuldigd: de dames en heren: Rudi Snoeys, Staf Rooms, Irène Maes, Nathalie Leten, Jef Dezuttere, Tom De leeuw Aanwezige plaatsvervangende leden: de dames en heren: Erna Plompen, Verontschuldigd: Ludo Van Bouwel, Willy Goetschalkx, Ferre Michielsen, Aanwezige niet stemgerechtigde leden: de dames en heren: Ronny Denisse (hoofddeskundige milieu en groen), Frederic van Haaren (schepen voor milieu en groen), Mireille Martens (duurzaamheidsambtenaar), Walter Van Assche, Titiaan Van Kerckhoven, Jacobus Verhoeven, Walter Van Look Verontschuldigd: VERSLAG 1. Goedkeuring verslag van 21 april Het verslag wordt zonder opmerkingen goedgekeurd. 2. Druk op het Beaulieupark Op de vorige MR werd er beslist om de druk op het gemeentepark te onderzoeken. Momenteel vinden er verschillende sporten en culturele activiteiten plaats op een erg kleine oppervlakte. De gemeente kan ervoor kiezen om deze problematiek te onderzoeken en de bestemming van een aantal activiteiten te heroriënteren. Isolde Aelvoet van de Provincie Antwerpen geeft een uiteenzetting over het opstarten van een harmonisch parkbeheersplan waarin rekening gehouden wordt met alle actoren. Het ANB heeft hiervoor een Vademecum opgesteld. Als voorbeeld wordt het park van Schoten aangehaald dat ook een park is met erg uiteenlopende functies zowel cultureel als sportief. Voor meer informatie wordt er verwezen naar de powerpoint presentatie die u via de toegestuurde websitelink kan downloaden.

2 Een lid van de MR vraagt of we geen eenheidsworst aan parken krijgen als alle eigenaars van parken dezelfde principes toepassen naar het voorbeeld van het Vademecum. Isolde Aelvoet geeft aan dat door de participatie van de verschillende actoren er steeds andere accenten zullen gelegd worden. Daarnaast is het opstellen van een harmonisch parkbeheersplan geen verplichting maar een aanbeveling. Om de eigenaars van parken te stimuleren worden er subsidies geven via ANB en de Samenwerkingsovereenkomst. Een lid van de MR vraagt wat de gemeente hieromtrent wenst te doen. De administratie antwoordt dat de problemen van het park gekend zijn bij het college. Indien er een harmonisch parkbeheersplan opgemaakt zal worden, zal dit uitbesteed worden aan een bureau gezien de omvang van dit project. Is het niet interessant om een bevraging van de bevolking te organiseren vóór het aanstellen van een dergelijk bureau, vraagt een lid van de MR. De administratie geeft aan dat de bevraging een onderdeel is van de opmaak van een harmonisch parkbeheersplan. Een lid van de MR vraagt of de sportvelden terug ter discussie zullen worden gesteld. Als voorbeeld geeft hij aan dat er 8 jaar geleden overwogen werd om de korfbal naar een andere locatie over te brengen. De administratie geeft aan dat bij de opmaak van een dergelijk harmonisch parkbeheersplan alles ter discussie staat. Een lid van de MR stelt voor om alle sportinfrastructuur bijvoorbeeld naar 1 kant van het park te brengen. De administratie reageert hierop door aan te geven dat je het park defacto verkleint. De ondervoorzitter van de MR vraagt dat de MR actief betrokken zal worden in de opmaak van dit harmonisch parkbeheersplan. De administratie bevestigt dat alle actoren bevraagd zullen worden: de MR, sportraad, cultuurraad, de politie,... De MR merkt op dat het bureau dat dit plan zal opstellen niet zozeer een technische bureau moet zijn maar vooral een bureau dat gespecialiseerd is in consulteren en communiceren. De lid van de MR vraagt of de Fit O meter terug kan opgenomen worden? Dit kan in de bevraging meegenomen worden. 3. Ter info: Begrotingswijziging Vragen over de uiteenzetting van de begroting: Wat zijn MINA werkers? De gemeente ontvangt een subsidie van voor het tewerkstellen van een MINA werker. Dit zijn arbeiders die in Putte op een pesticidenvrije manier de voet- en fietspaden onkruidvrij maken. In totaal kost dit de gemeente Dit houdt in dat zij nog oplegt. Waarom is er geen geld voorzien voor de studie van het fietspad in de Vloeiende? De schepen geeft aan dat deze studie reeds is uitgevoerd. Alle acties rond dat fietspad zijn voorlopig stopgezet aangezien de provincie Antwerpen zelf bezig is met het aanleggen van een fietspad langs spoorlijn 12. De gemeente wacht dus af welke acties de provincie zal ondernemen om de afstand tussen Schriek en de Vloeiende te overbruggen. Er wordt wel een nieuw fietspad

3 aangelegd aan de Grensstraat. Omdat asfalt het meest comfortabel fietst, zal er asfalt gegoten worden tot aan de Oosthoevestraat. Het laatste stuk tot in het centrum zal uit klinkers bestaan. Iemand van de MR vraagt of er afspraken gemaakt zijn met Nederland. De schepen geeft aan dat er geen afspraken zijn gemaakt. De MR gaat unaniem akkoord met de begrotingswijziging. 4. Ter info: milieubeleidsplan Het huidige MBP loopt tot eind Daarom wenst de gemeente er een nieuw op te maken voor de periode Aangezien het MBP als algemeen kader geldt en het milieujaarprogramma de concrete uitvoering hiervan rapporteert, is het logisch dat deze twee documenten op dezelfde manier worden opgebouwd. Igean maakt de structuur van het document op. Dit houdt in dat er een eerste werkversie van het MBP klaar is. Op maandag 22 juni wordt er een vergadering met Igean, de administratie en de deelnemende leden van de MR belegd. De leden die zich hadden opgegeven krijgen de tekst via mail gestuurd over het door hun gekozen thema. Op de volgende MR wordt er weer een stand van zaken gegeven. 5. Varia a. Agendapunten S-Plus Aanbeveling aankoop Klinkaardbos. Steven Verlinden ligt zijn agendapunt toe. Vraag aan de MR: Kan de MR aan de hogere overheid vragen om het volledige Klinkaardbos aan te kopen. Deze overheid kan zelf beslissen of ze dit wenst en voor welke prijs. Een lid van de MR geeft enkele opmerkingen: Het ideaal scenario is dat de overheid het bos aankoopt. Deze aanbeveling moet wel goed onderbouwd worden. Enkele kanttekeningen: Ruimtelijk : Planologisch is het onverantwoord de noordkant van de Oude Galgenstraat tot woonzone (of woonpark) te bestemmen. De nefaste gevolgen van dergelijke vormen van lintbebouwing zijn in gans Vlaanderen bekend. Milieutechnisch: Het klinkaardbos is een waardevol stuk natuur. Juridisch: Deze grond is ingekleurd als woonparkgebied. Financieel: Bij een eventuele aankoop door de overheid zal de aankoopprijs bepaald worden door het (federale) comité, op basis van vergelijkingspunten ( zelfde bestemming in het gewestplan, vergelijkbare ligging,...) Een MR lid vraagt om geen bedragen niet meer te vermelden in de discussie noch in het verslag.

4 Enkele aanvullingen op de voorliggende tekst: dat er geen planschade zou moeten betaald worden Het is momenteel als woonparkgebied ingekleurd en zal ook dus aan die prijs verkocht worden. "Echte schade hebben ze niet geleden" : een mogelijk voorbeeld van schade zijn successierechten die betaald zijn op basis van een schatting van de waarde van de gronden door de ontvanger van de registratie op basis van de geldende bestemming in het gewestplan. "Onvoorzichtige beslissing" : Dit was destijds een doordachte beslissing. De bestemming op het gewestplan is er gekomen na overleg tussen de toenmalige administratie voor ruimtelijke ordening en het gemeentebestuur, beslissing van de minister en KB. Onvoorzichtig was dit niet, wel doordacht. Actueel zou men allicht dergelijke bestemming niet voorzien. De administratie voegt daar aan toe dat de inkleuring (gewestplan) van de gebieden in de jaren 70 ervoor gezorgd heeft dat heel wat landbouwgrond ook ingekleurd werd als woonzone waardoor vele mensen tot op de dag van vandaag een huis hebben kunnen bouwen. Een lid van MR geeft aan dat hij het beter vindt dat deze grond in privé handen blijft. Er zijn al zoveel parken die opengesteld zijn. Een ander lid voegt daaraan toe dat België een van de slechtste leerlingen van de klas is in Europa inzake bosbeheer en bosbeleid. Een MR lid geeft aan dat de overheid de grond moet kopen om het te beschermen als natuurgebied. Door het bos in zijn geheel te kopen, zal de prijs van het dure stuk woonparkgebied ook dalen. De administratie beargumenteert dat de waarde van de eerste 50 meter (woonparkgebied) steeds behouden zal blijven. Een lid van de MR vraagt of de MR deze aanbeveling naar een overheid kan sturen? Aangezien er te weinig stemgerechtigde leden waren voor een geldige stemming, wordt dit punt op de volgende MR terug geagendeerd. De tekst die nu voorlag wordt aangepast. Er wordt gestemd over de tekst: De milieuraad verzoekt aan de hogere overheid om het Klinkaardbos in zijn geheel aan te kopen. Huisvuilophaling Steven Verlinden had een klacht ontvangen van een inwoner van Kapellen die een sticker met een hogere waarde aan zijn container had gehangen. De ophaler had deze bak niet geledigd en had een brief in de bus gestoken met de melding dat de persoon een verkeerde sticker aan zijn bak gekleefd had. De inwoner was verbolgen aangezien hij te veel had betaald. De administratie legt de afspraken met de vuilophaler uit.

5 In oktober 2007 startte de gemeente Kapellen met het systeem van de stickers. Ik het begin werd er soepel omgegaan met het ledigen van containers met verkeerde stickers. Daarna werden er mensen verwittigd met brieven en werd nog steeds hun container geledigd. Nu worden mensen nog steeds op de hoogte gebracht van hun foutieve sticker maar wordt de bak niet meer geledigd. De milieudienst heeft spijtig genoeg met een aantal fenomenen te kampen. Mensen die voordien een te dure sticker kleefde waren misnoegd omdat ze niet wisten dat ze te veel betaalde. Anderen zeiden dat de ophaler hem wel meenam als de sticker duurder was maar niet als hij goedkoper was. Inwoners begonnen combinaties van stickers te hangen, bijvoorbeeld drie stickers van 80 aan een bak van 240 of een groen van 140 aan een grijze van 80 liter Er worden zelfs al stickers nagemaakt. Daarom is er met de ophaler afgesproken om alleen de bakken met de juiste sticker op te halen. Er zijn uitwijkmogelijkheden voor de mensen die zich vergiste doordat zij een afvalzak kunnen aankopen en op die manier de periode kunnen overbruggen. Een lid van de MR vraagt of het niet mogelijk is om enkel een vergissing van een grotere maat van dezelfde kleur door te vingers te zien. De administratie antwoordt dat er niet van de lijn kan afgeweken worden. Het verleden heeft uitgewezen dat de er een duidelijke lijn moet gehanteerd worden waar de ophalers zich kunnen aan houden. Een lid van de MR geeft aan dat soms de sticker van de container wordt afgetrokken. De administratie minimaliseert dit probleem. Dit komt echt niet vaak meer voor. Een ander lid van de MR geeft aan dat het deksel van de containers vaak erg openstaat. De administratie bevestigt dit probleem en geeft aan de ze hier kort op de bal probeert te spelen door de ophaler snel goede instructies te geven, bijvoorbeeld door de volledige vuilbak dan te laten staan en zonder de sticker te verwijderen. b. Agendapunten Natuurbehoud Kapellenbos SPAK West: betreffende een brief die alle bewoners van Kapellenbos kregen aangaande hun aansluiting op de riolering. De administratie reageert dat de woningen allemaal gecontroleerd zijn. Aan de hand van een computerprogramma kan gecontroleerd worden welke hoeveelheid water een pomp moet wegpompen. Zo wordt duidelijk wie niet aangesloten is en wie zijn regenwater niet afgekoppeld heeft. Op een pompput zijn verschillende woningen aangesloten. Al de woningen die aangesloten zijn op de pompput waar onregelmatigheden zijn vastgesteld werden aangeschreven. In de brief werd duidelijk vermeld dat indien zij reeds aangesloten waren conform de regels, zij dit moesten bevestigen met een verklaring op eer. SPAK Oost: betreffende het inzien van plannen van SPAK Oost Momenteel wordt het ontwerp van de plannen afgewerkt door het studiebureau. Daarna zullen ze nog verschillende keren worden aangepast aangezien er nog een aantal factoren naast elkaar moeten worden bekeken.

6 Vanaf dat de plannen definitief zijn zal ook Natuurbehoud Kapellenbos de plannen kunnen inzien. Speelbos Scouts: betreffende het kappen van 50 dennen (rot of in goede staat), n.a.v. een artikel in de GvA. De administratie leest de tekst voor van de beheerder van het Wolvenbos, waaronder het speelbos van de scouts valt. Daarnaast duidt de administratie dat het scoutsbos dus niet in het beheer is van de gemeente. In het speelbos van de gemeente wordt er enkel vogelkers gerooid. Een lid van de MR geeft aan dat zij het als beheerder van de scouts betreuren dat er dergelijke nonsens in de krant verschijnt. In het beheersplan is er trouwens opgenomen dat alle sparren door loofbomen zullen vervangen worden. Snoeien Corsicalaan: betreffende de snoei van 115 bomen in de Corsicalaan De administratie geeft aan dat er op 15 juni zal gestart worden met de snoei van 118 Amerikaans eiken om de levensduur van deze bomen te verlengen. Enkel dode stukken en beschadigde, gevaarlijke takken zullen verwijderd worden. Het lid van Natuurbehoud Kapellenbos vraagt waarom zij niet worden ingelicht. De administratie reageert dat deze onderhoudswerken als een normale taak van het gemeentebestuur worden beschouwd. Markeringen bomen Kalmthoutsesteenweg: betreffende kleine rechthoekige markeringen De administratie legt uit dat de Kalmthoutsesteenweg een gewestweg is. De gemeente is niet op de hoogte van deze markeringen. De volgende milieuraad vindt plaats op dinsdag 23 juni. Anne Eliaerts Voorzitter Mireille Martens secretaris

JAARVERSLAG 2008 WERKING MILIEURAAD

JAARVERSLAG 2008 WERKING MILIEURAAD JAARVERSLAG 2008 WERKING MILIEURAAD Vergaderingen bureau in 2008: Het bureau van de gemeentelijke milieuraad is samengesteld uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris, de milieuambtenaar, de

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 20 jan 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 20 jan 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 20 jan 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 januari 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 januari 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 januari 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR - zitting - PLAATS: Beukenhof, raadzaal,

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 juni 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 juni 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 17 juni 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 9 februari 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 9 februari 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 9 februari 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Open zitting PLAATS: Zolder cultuurcentrum,

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 9 maart 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 9 maart 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 9 maart 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: Zolder cultuurcentrum, Dorpstraat 45,

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 25 03 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 25 03 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 25 03 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 10 04 2007 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 8 juni 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 8 juni 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 8 juni 2010 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal Beukenhof, Christiaan Pallemansstraat

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 13 03 2007 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 15 01 2008 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: raadzaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

- O P E N Z I T T I N G -

- O P E N Z I T T I N G - Provincie ANTWERPEN GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Zitting van dinsdag 13 mei 2014 Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR - O P E N Z I T T I N G - PLAATS: Beukenhof,

Nadere informatie

2. Fietsersbond: burgemeestersconvenant: acties particulier vervoer

2. Fietsersbond: burgemeestersconvenant: acties particulier vervoer Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 14 maart 2017 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: Beukenhof, raadzaal, Christiaan Pallemansstraat

Nadere informatie

slag milieuraad 27 januari 2015

slag milieuraad 27 januari 2015 Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 03 maart 2015 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: Beukenhof, raadzaal, Christiaan Pallemansstraat

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag milieuraad 15 september 2015

1. Goedkeuring verslag milieuraad 15 september 2015 Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 15 september 2015 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: Beukenhof, trouwzaal, Christiaan

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Provincie ANTWERPEN GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Zitting van dinsdag 21 januari 2014 Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: Beukenhof, trouwzaal, Christiaan

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 15 mei 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 15 mei 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 15 mei 2012 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR OPEN ZITTING PLAATS: Beukenhof, raadzaal, Christiaan

Nadere informatie

Willem Rombaut en Simon Suys, afgevaardigden politieke fracties. Trudo Dejonghe, schepen van ruimtelijke ordening

Willem Rombaut en Simon Suys, afgevaardigden politieke fracties. Trudo Dejonghe, schepen van ruimtelijke ordening VERGADERING GECORO 89 donderdag 27 november 2014 Raadzaal gemeentehuis om 20.00 uur Aanwezigen: Peter De Wilde, voorzitter, Peter Hofman, Leen Gryffroy, Antoine Mathys, Maarten Everaert, Luc De Muynck,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) HUISHOUDELIJK REGLEMENT MILIEURAAD (goedgekeurd gemeenteraad 10 juni 2013) Gelet op artikel 4 van de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de gemeente over het gemeentelijke milieu en natuurbeleid,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR OPEN ZITTING

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR OPEN ZITTING Provincie ANTWERPEN GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Zitting van dinsdag 11 juni 2013 Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR OPEN ZITTING PLAATS: Beukenhof, raadzaal, Christiaan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen

Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Huishoudelijk reglement van de Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO) van de stad Antwerpen Hoofdstuk 1: Doelstelling, samenstelling en taken, openbaarheid en aanwezigheid Juridische

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 22 februari 2018 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/1 Uitvoering RSPA : PRUP Afbakening kleinstedelijk

Nadere informatie

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem

wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem wijziging statuten 2013 Gemeentelijke Sportraad Affligem HOOFDSTUK I: DOELSTELLING Artikel 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie te

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten

Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE. Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING NEVELE Statuten Provincie Oost-Vlaanderen Gemeente Nevele GEMEENTELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN BEPERKING

Nadere informatie

Brakelse verenigingen met gedreven & geëngageerde kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2013-2018

Brakelse verenigingen met gedreven & geëngageerde kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2013-2018 Gezocht Brakelse verenigingen met gedreven & geëngageerde kandidaten voor de gemeentelijke adviesraden 2013-2018 Inhoud Inleiding p. 4 Algemene info p. 5 Sportraad p. 6-7 Seniorenraad p. 8-9 Culturele

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Provincie ANTWERPEN GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Zitting van dinsdag 27 januari 2015 Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS: Beukenhof, raadzaal, Christiaan

Nadere informatie

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015

Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015 GEMEENTE ZWALM Gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening, 5 februari 2015 Aanwezig: Brigitte Vermeersch, voorzitter Didier Van Coppenolle Johan Rotsaert Dirk Remue, ondervoorzitter Thierry Ghyselinck

Nadere informatie

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen

gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Dit bezwaarschrift telt 26 pagina s Bezwaarschrift 07 april 2011 gericht aan PROCORO Koningin Elisabethlei 22 2018 Antwerpen Aangaande het openbaar onderzoek Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan PRUP

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 3 november 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie

VERSLAG. Verslag milieuraad Datum: donderdag 16 februari 2017 om uur Plaats: raadzaal (gemeentehuis) Aanwezig:

VERSLAG. Verslag milieuraad Datum: donderdag 16 februari 2017 om uur Plaats: raadzaal (gemeentehuis) Aanwezig: VERSLAG Verslag milieuraad Datum: donderdag 16 februari 2017 om 20.00 uur Plaats: raadzaal (gemeentehuis) Aanwezig: Stemgerechtigde leden Waarnemende leden Secretaris Sprekers Johan Buyens, Eric De Deckere,

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS:

PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN. Dossier nr RUP BEKINA DE ONTWERPERS: PROCESNOTA RUP BEKINA PROVINCIE: OOST-VLAANDEREN GEMEENTE: KLUISBERGEN Dossier nr 45060- RUP BEKINA OPDRACHTGEVER DATUM ONTWERPFASE OPGEMAAKT DOOR Gemeente Kluisbergen 13/08/18 26/10/18 13/12/18 Opmaak

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 GEMEENTE BOECHOUT 2530 Heuvelstraat 91 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD IN ZITTING VAN 24 februari 2005 Aanwezig: Albert Mariën, burgemeester-voorzitter; Fred Entbrouxk, Michel Bruyneel, Wilfried

Nadere informatie

1. Aanwezigheidslijst

1. Aanwezigheidslijst ARRONDISSEMENT GENT GEMEENTE MELLE aanwezig : Kris Verheyen Voorzitter: aanwezig, Rudy De Mol, Ondervoorzitter: aanwezig, Marc De Buck, Werner Lagaert, Stemgerechtigde Leden: aanwezig, Jacqueline Vermeulen,

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG GLABBEEK 2019-2025 Artikel 1 - Oprichting Het lokaal overleg kinderopvang is een gemeentelijke adviesraad. Met de oprichting van deze gemeentelijke adviesraad lokaal

Nadere informatie

Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek

Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek Verslag vergadering Gemeentelijke Milieuadviesraad Dinsdag 13 maart 2007 Gemeentehuis Lubbeek raadzaal gemeentehuis Lubbeek Aanwezig: Stemgerechtigd: Artois Marc, Bracquiné Marc, De Clercq Eddy, de Néeff

Nadere informatie

Infovergadering fietspad N121. Dinsdag 13 mei 2014

Infovergadering fietspad N121. Dinsdag 13 mei 2014 Infovergadering fietspad N121 Dinsdag 13 mei 2014 Opbouw van de infovergadering Inleiding dhr. Filip De Clercq, afdelingshoofd grondgebiedszaken gemeente Schilde Toelichting van de plannen dhr. Gert Weymans,

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND I.V.M. O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 4 juni 2013 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement 19/12/2010 Orchideeënlaan 17-1820 Steenokkerzee1 http://www.milieuraad.be/steenokkerzeel milieuraad1820@skynet.be Tel 02/254. 19.50 (secr. Milieudienst) Huishoudelijk reglement Artikel 1 Dit huishoudelijk

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013

Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Pagina 1 van 5 Verslag Kernbestuur Sportraad maart 2013 Datum: woensdag 13-3-2013 Kenmerk: Sportraad_LA_2013 03 13 Locatie: Sporthal Stad Turnhout Onderwerp: Verslag kernbestuur sportraad 13 03 2013 Aanwezig:

Nadere informatie

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten

Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Stedelijke adviesraad toegankelijkheid statuten Artikel 1 : Oprichting adviesraad Er wordt een stedelijke adviesraad toegankelijkheid opgericht. Deze adviesraad is bevoegd alle materies te behandelen m.b.t.

Nadere informatie

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

MiNa jaarverslag 2009. Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur MINA-raad Jaarverslag 2009 1. Bestaande reglementen - optioneel Op de gemeenteraad van 23 december 2003 werden de statuten, het huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur

Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Huishoudelijk reglement gemeentelijke adviesraad voor leefmilieu en natuur Dit huishoudelijk reglement dient als aanvulling bij de statuten en geen enkele interpretatie die in strijd is met de statuten

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN MAANDAG 25 JANUARI 2016 GEMEENTE BORSBEEK Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

ZITTING VAN 28 JANUARI 13

ZITTING VAN 28 JANUARI 13 PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- ZITTING VAN 28 JANUARI 13 AANWEZIG: de heer Koenraad Van Coppenolle, voorzitter de dames Veerle Daems, Martine Dierickx, Heleen Vangeel en Freya Verlinden

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Lokaal Overleg Kinderopvang M.i.v. 25/06/2019 Het huishoudelijk reglement voor het Lokaal Overleg kinderopvang wordt als volgt vastgesteld: Art. 1 Het Lokaal Overleg wordt opgericht

Nadere informatie

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN

STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN STATUTEN LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG & ONDERWIJS GEMEENTE KORTENAKEN 1.OPRICHTING Er wordt te Kortenaken een lokaal overleg kinderopvang en onderwijs opgericht, dat als adviesgevend orgaan wordt erkend.

Nadere informatie

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP

STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP STAD BRUGGE MAATSCHAPPELIJKE BEGELEIDING STATUTEN STEDELIJKE RAAD VOOR PERSONEN MET EEN HANDICAP ARTIKEL 1: De Stedelijke Raad voor Personen met een Handicap heeft als doel: 1. A. op te treden als volwaardig

Nadere informatie

POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/ /

POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/ / POLITIEZONE NOORD 2950 KAPELLEN Christiaan Pallemansstraat 57 03/660.09.30-03/660.09.69 Politieraad eerste zitting dinsdag 12 februari 2019 Aanwezig: Voorzitter Lid van rechtswege Raadsleden Korpschef

Nadere informatie

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen

VERSLAG SPORTRAAD Donderdag 23 januari u00 gemeentehuis Nijlen AANWEZIGHEDEN Aanwezig: Harry, Eric, Ludo, Louis, Ann, Martine, Danny, Jan, Fred, Stef Waarnemers: Erik Blondeel (sportfunctionaris), Luc Luyten (schepen van sport) Verontschuldigd: Mieke, Leon, Tim Verwelkoming:

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 26 maart 2015 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Luk Lemmens Telefoon: 03 240 52 65 Agenda nr. 2/2 Gewestelijk RUP - Duffel, Lier en Sint-Katelijne-Waver

Nadere informatie

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag GEMEENTE: 2950 KAPELLEN. Verslag van de vergadering van de

Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag GEMEENTE: 2950 KAPELLEN. Verslag van de vergadering van de Provincie ANTWERPEN Zitting van dinsdag 09 10 2004 GEMEENTE: 2950 KAPELLEN Verslag van de vergadering van de GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR PLAATS : raadszaal gemeentehuis, Chr. Pallemansstraat

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 3 van woensdag 14 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: De Smet Annick - voorzitter Der Kinderen Annemie, Van de Poel Katrien, Gevers Dimitri, De Wilde Tine, Van Geirt Willy, De

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 28 april 2015om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 28 april 2015om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 4 van dinsdag 28 april 2015om 19:30 uur Aanwezig: Gevers Dimitri, Van de Poel Katrien, Driesen Josiane, Van Otten Jan, De Wilde Tine, Van Lommel Reccino, Versmissen Tom, Vermeijen

Nadere informatie

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO

Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Overzicht gemeentelijke commissie voor ruimtelijke ordening - GECORO Door de invoering van het decreet ruimtelijke ordening moeten alle gemeenten een adviescommissie voor ruimtelijke ordening oprichten.

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 5 van dinsdag 13 juni 2017 om 19:30 uur Aanwezig: Starckx Wannes - voorzitter Breugelmans Stef, Der Kinderen Annemie, Gevers Dimitri, Meeus Paul, Versmissen Tom, Van Damme

Nadere informatie

vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar:

vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar: 17 BBC vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar: strategische doelstellingen actieplannen acties strategische

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 22 DECEMBER 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Goedkeuring van de begroting 2012 en het meerjarenplan 2012-2017. Aan

Nadere informatie

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR STATUTEN GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Naam, duur en zetel Artikel 1 1. Op 26 mei 1992 werd in de gemeente Beveren een adviesraad opgericht met als naam "Gemeentelijke Adviesraad voor

Nadere informatie

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013.

Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar 2013. Bijlage bij thema Instrumentarium JAARVERSLAG GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Samenwerkingsovereenkomst 2008-2013 Jaarverslag van de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur werkingsjaar

Nadere informatie

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving

STATUTEN. Statuten stedelijke jeugdraad Waregem. Gemeenteraad 14 januari Titel I Een inleidende omschrijving STATUTEN Gemeenteraad 14 januari 2014 Statuten stedelijke jeugdraad Waregem Titel I Een inleidende omschrijving De stedelijke jeugdraad van Waregem is het parlement waar jongeren, met interesse voor het

Nadere informatie

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden

REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS. 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden STAPPENPLAN REGELING VOOR DE OPVANG VAN RONDTREKKENDE WOONWAGENBEWONERS 1. Proactief werken: de opvang van rondtrekkende woonwagenbewoners voorbereiden Het is aangewezen om niet te wachten met het uittekenen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2017-03-13 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR

datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR datum: 13 december 2016 HUISHOUDELIJK REGLEMENT MR Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Doelstelling 3. De MR-leden 4. Taken voorzitter, secretaris en penningmeester 5. Agenda & Vergaderstukken & Jaarplanning

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE MILIEU- EN NATUURRAAD DE PINTE

GEMEENTELIJKE MILIEU- EN NATUURRAAD DE PINTE GEMEENTELIJKE MILIEU- EN NATUURRAAD DE PINTE Verslag van de vergadering nr. 9 d.d. 21/02/2008 Aanwezigen: zie lijst. Ingrid Scheerlinck is verontschuldigd wegens ziekte. Mariska Samyn is vervangend secretaris.

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001

RUP Decof. Procesnota. Fase: Startnota. Mei Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 RUP Decof Procesnota Fase: Startnota Mei 2017 Plan_id: RUP_36008_214_00409_0001 Opgemaakt door: Pieter Himpe, ruimtelijk planner Nagekeken door: Joachim D eigens, ruimtelijk planner RUP Decof : Procesnota

Nadere informatie

Raad 18 november

Raad 18 november Raad 18 november 2009 112 RAAD 18 november 2009 Aanwezig: Jan Keirsebelik, voorzitter, Chris De Ridder, afgevaardigd schepen Roger Van Driessche, Guy Verbrugghe, Peter Van Broeckhoven, Jan Mattheeussen,

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement bepaalt de wijze waarop de gemeentelijke adviesraad voor milieu en natuur zijn bevoegdheden

Nadere informatie

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding

Verslag. Raad van bestuur. 27 april Raad van bestuur: verslag 16 maart goedkeuring. Aanleiding Verslag Raad van bestuur 27 april 2016 Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Alex Helsen, Jef Laureyssens, Door Steyaert, leden directiecomité; Rob Blockx, Koen De Cock,

Nadere informatie

nr. 394 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 september 2017 aan BART TOMMELEIN Actieplan Clean Power for Transport - Elektrische auto s

nr. 394 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 september 2017 aan BART TOMMELEIN Actieplan Clean Power for Transport - Elektrische auto s SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 394 van ROBRECHT BOTHUYNE datum: 22 september 2017 aan BART TOMMELEIN VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BEGROTING, FINANCIËN EN ENERGIE Actieplan

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN D E G E M E E N T E R A A D. Zitting van 1 maart 2007 Aanwezig: VAN DESSEL Vital, Burgemeester; Paul Dams, Koen De Vadder, Marie-Louise Maes, Bert De Wit en Monique Goris, Schepenen;, Voorzitter; Wouters André, Van Espen Rosa, Van Beughem Nadia, Wuyts Katleen,

Nadere informatie

Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk: )

Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk: ) Gemeentebestuur AARTSELAAR (Datum afdruk: 11-3-2005) UITTREKSEL van de vergadering van het college van burgemeester en schepenen van 21 februari 2005 Aanwezig: Marc van den Abeelen, burgemeester-voorzitter

Nadere informatie

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad

Handboek sportraden. Weet raad met je sportraad Weet raad met je sportraad Dat kan eveneens een doorslaggevend argument zijn voor het moeilijk aantrekken van jongeren. Honoreren kan met een vrijwilligersvergoeding: ofwel terugbetaling van de werkelijke

Nadere informatie

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte

Gemeente Dilbeek. RUP Open Ruimte Gemeente Dilbeek RUP Open Ruimte Procesnota Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. De wettelijke context... 2 3. Het planningstraject... 3 4. Stand van zaken in mei 2018... 4 4.1. Voorbereidende fase... 4

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering raad van bestuur van dinsdag 19 januari 2016 om 19.30 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding

Raad van bestuur. 24 oktober 2018 Verslag. 1. Raad van bestuur: verslag 13 juni 2018 goedkeuring. Aanleiding Raad van bestuur 24 oktober 2018 Verslag Aanwezig: Carine Leys, voorzitter; Katrien Van de Poel, ondervoorzitter; Frank Geudens, secretaris; Katleen Den Roover, Jef Laureyssens, Alex Helsen, Door Steyaert,

Nadere informatie

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Statuten van de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking Gelet op het huishoudelijk reglement van de adviesraden goedgekeurd door de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester)

NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR. VERONTSCHULDIGD Sandra Vandenplas, Roland Vanobbergen (penningmeester) NOTULEN TYPE VERGADERING DATUM VOORZITTER DAGELIJKS BESTUUR RAAD VAN BESTUUR Sportraad raad van bestuur 20 juni 2016 19u30 - CC Den Blank Johny Rons William Charlier (ondervoorzitter), Kris Neven (secretaris)

Nadere informatie

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12

Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 Vallei van de Benedenvliet/Grote Struisbeek tussen E19 en A12 gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan procesnota 1 Procesnota 1 van 7 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Overlegstructuur... 4 2.1 Planteam...

Nadere informatie

Overheveling bevoegdheden 6 e staatshervorming

Overheveling bevoegdheden 6 e staatshervorming PERSMEDEDELING VAN HET KABINET VAN DE MINISTER- PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID Maandag 30 juni 2014 Overheveling bevoegdheden

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN Inhoud BIJEENROEPING... 2 Artikel 1. Datum en uur... 2 Artikel 2 - Samenstelling... 2 Artikel 2. - Agendering van dossiers... 2 Artikel

Nadere informatie

Jongeren meer bij de politiek te betrekken en hen mondiger te maken door middel van talrijke activiteiten die burgerschapsvormend zijn.

Jongeren meer bij de politiek te betrekken en hen mondiger te maken door middel van talrijke activiteiten die burgerschapsvormend zijn. Wie zijn we? Waar staan we voor? 1. Missie Als Vlaamse, onafhankelijke politieke jongerenorganisatie heeft de vereniging tot doel het consequent verdedigen en uitdragen van een liberale ideologie en een

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur

VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur VERSLAG VERGADERING COMMISSIE 2 van donderdag 18 januari 2018 om 19:30 uur Aanwezig: Breugelmans Stef - voorzitter Driesen Josiane, Gevers Dimitri, De Smet Annick, Van Lommel Reccino, Van Geirt Willy,

Nadere informatie

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Jouw stem in het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Toelichting van de inspraakprocedure voor de realisatie van de projectgebieden van het Sigmaplan. weg van water uitvoeringsplan.indd 1 15/06/2009

Nadere informatie

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 bevolking inwoners: 26.434 politie vijf zonale prioriteiten diefstallen in woningen verkeer overlast drugs FOCUS gps-diefstallen intrafamiliaal geweld brandweer

Nadere informatie

Provincie Vlaams-Brabant Zitting van 27 januari OCMW der gemeente 3470 KORTENAKEN

Provincie Vlaams-Brabant Zitting van 27 januari OCMW der gemeente 3470 KORTENAKEN Provincie Vlaams-Brabant Zitting van 27 januari 2014. OCMW der gemeente 3470 KORTENAKEN Aanwezig : Eddy Marcoen, voorzitter; Dr. De Roo Ludo (vanaf agendapunt 5), Haesevoets Daniël, Lemmens Mia, Struys

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juli 2015 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

Project optimalisatie aanbod speelzones

Project optimalisatie aanbod speelzones Project optimalisatie aanbod speelzones 24/04/2017 Definitie SPEELZONES OF SPEELBOSSEN - stuk bos, natuurreservaat, weide waar kinderen, jongeren en begeleiders vrij kunnen spelen - paden verlaten - kampen

Nadere informatie

5. Voorontwerp van CAO voor de diensten van de Vlaamse regering en de Vlaamse openbare instellingen (voortzetting onderhandeling).

5. Voorontwerp van CAO voor de diensten van de Vlaamse regering en de Vlaamse openbare instellingen (voortzetting onderhandeling). afdcliiig Statutaire Aaiigelcgcnhedcri,b. NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN 19 DECEMBER 1996 I. DAGORDE 1. Evaluatoren van gelijke rang (voortzetting onderhandeling van 2 1 november 1996) ; 2. Interne mobiliteit

Nadere informatie

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur

Gemeente Wichelen. Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Gemeente Wichelen Gemeentelijke Adviesraad voor Milieu en Natuur Verslag MINA-raad Algemene Vergadering 26 april 2011 Aanwezigheidslijst: naam functie dagelijks bestuur stemgerechtigd vereniging 26/04/2011

Nadere informatie

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse

Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Statuten en huishoudelijk reglement gemeentelijke Sportraad Temse Hoofdstuk 1: doelstelling Art. 1 De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie