Vlaanderen investeert doordacht in Kapellen DIRK VAN MECHELEN en KOEN HELSEN op de bres in Brussel

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vlaanderen investeert doordacht in Kapellen DIRK VAN MECHELEN en KOEN HELSEN op de bres in Brussel"

Transcriptie

1 Kapellen brusselt Kapellen leeft Kapellen bruist Vlaanderen investeert doordacht in Kapellen DIRK VAN MECHELEN en KOEN HELSEN op de bres in Brussel Onze gemeente renoveren vraagt niet alleen de actieve medewerking en steun van de Vlaamse overheid, maar kost bovendien handen vol geld. Kapellen plant Kapellen vernieuwt Kapellen werkt In navolging van het trio Jacky Buchmann, Jan Kerremans en Eddy Bruyninckx, ijveren Dirk Van Mechelen en Koen Helsen ervoor dat Kapellen ook vandaag massaal een beroep kan doen op cofinanciering van grote Kapelse projecten door instanties als het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap, Aquafin, Het Vlaams Woningfonds, De Vlaamse Huisvestingsmaatschappij, en de NMBS. Reeds miljoenen euro s werden de voorbije jaren op deze manier binnengehaald. Dit maakte de bouw van nieuwe woningen, een nieuwe school, de spoortunnel en de heraanleg van het dorpscentrum mogelijk. Maar Dirk en Koen streven ook nadrukkelijk naar een intense samenwerking met privé-partners om van Kapellen samen een mooie en aantrekkelijke gemeente te maken. De Antwerpsesteenweg en Dorpsstraat zijn hiervan geslaagde voorbeelden. Alleen door de handen in elkaar te slaan, kan resultaat bereikt worden. Kapellen vernieuwt meer dan ooit! Kapellen denkt & doet ENQUÊTE 2003 Kapellen spreekt? Verantwoordelijke uitgever: Ingmar De Vos, Oosthoevestraat 106, 2950 Kapellen.

2 Aangenaam wonen in hartje Kapellen ANTWERPSESTEENWEG, woon- en bankboulevard Met de komst van Fortis is de façade van Winkelcentrum Promenade voltooid. DORPSSTRAAT, een woon- en winkelesplanade Wie herinnert zich nog de verkommerde Vredestraat, het desolate pleintje Van Look, het glasfabriekske BOI, de oude melkerij Sint-Jozef, de verlaten feestzaal Concordia, het Esso-station aan het park, enz. Vandaag zijn al deze gebouwen gesloopt en worden ze vervangen door tal van nieuwe woonprojecten en door het Winkelcentrum Promenade. Betaalbaar en modern wonen in hartje Kapellen is de uitdaging. Samen met de privé-sector wil de gemeente resoluut deze weg verder op gaan. Oude bedrijven werden gesloopt om plaats te maken voor nieuwe appartementen in hartje Kapellen. Nieuwbouwproject op de hoek met de J. Breughelmansstraat. Benzinestation Esso ruimt plaats voor moderne appartementen. Voormalige feestzaal wordt aantrekkelijk wooncomplex. Kledingzaak Miss & Mister breidt uit. 2.

3 CHR. PALLEMANSSTRAAT: nieuwe gezinswoningen Er zijn ook plannen voor een nieuwe parking achter het woonproject. Na de afbraak van de oude schrijnwerkerij van Jan Trap aan de Christiaan Pallemansstraat, kocht de gemeente Kapellen twee aangrenzende woningen aan, waardoor er nu ruimte vrijkomt voor een woonproject. De volledige eigendom werd inmiddels overgedragen aan het Vlaams Woningfonds, dat dit jaar start met de bouw van vier gezinswoningen. Ook de parking achteraan zal aangelegd worden en hoofdzakelijk soelaas bieden voor de politievoertuigen en bewoners. Zonevreemdheid weggewerkt met goedkeuring Bijzondere Plannen van Aanleg SPORT- en JEUGDVERENIGINGEN gerustgesteld Wist u dat ons gemeentelijk containerpark zonevreemd lag en niet kon uitbreiden? Dat ook onze jeugdverenigingen hier mee kampten? Dat in Kapellen geen plaats meer was voor nieuwe sportterreinen? Met de goedkeuring, in augustus 2002, van 4 Bijzondere Plannen van Aanleg (BPA) maakte Vlaams minister Van Mechelen een einde aan de ruimtelijke onzekerheid en zette hij het licht op groen voor nieuwe investeringen en een beter ruimtegebruik. Gronden sociale woningen aan Chr. Pallemansstraat Vlaams Woningfonds euro Vlaanderen euro TOTAAL euro Schepen van Sport Marc De Smet bij de plek waar 4 nieuwe sportvelden zullen verrijzen langsheen de Kapelsestraat. 3.

4 Centrum van Kapellen wordt SITE SINT-JOZEF: Operatie Trafic bis? Nu het project Agora administratief en financieel quasi rond is, onderzoeken Koen Helsen en Dirk Van Mechelen of niet een zelfde aanpak kan worden gevolgd om de oude site van het verlaten Sint- Jozefziekenhuis aan te pakken. De gemeente wil de kliniek aankopen, slopen en meer ruimte creëren voor o.a. groen, (ondergrondse) parkings en nieuwe serviceflats voor rusthuis Zonnewende. Dit zou uitbreidingsmogelijkheden geven aan Woon- en Zorghuis Zonnewende, meer groen bij het parkeergebeuren mogelijk maken en vooral de heraanleg van een verkeersveiligere Kerkstraat toelaten. De gesprekken zijn opgestart, de contacten in Brussel gelegd, Kapellen kan er enkel beter van worden. AGORA: renovatie en bouw nieuwe bib start in september Dankzij de hechte samenwerking tussen het gemeentebestuur van Kapellen, de Vlaamse overheid en privé-partners, kan dit najaar definitief gestart worden met de bouwwerkzaamheden van het Agora-project. Ook de selectie van de ontwerper van het nieuwe dorpsplein is inmiddels gebeurd. Aankoop Trafic-site Nieuwe verkeerscirculatie wordt bestudeerd. Gemeente euro Vlaanderen euro TOTAAL euro Slopen Trafic-gebouw Gemeente euro Vlaanderen euro TOTAAL euro Kapellen kiest voor eigentijdse architectuur. 4.

5 in nieuw kleedje gestoken! ONDERTUNNELING SPOOROVERWEG: Jaar van de waarheid Ondertunneling spooroverweg TEKST NMBS euro Vlaanderen euro Gemeente euro TOTAAL euro ANTWERPSESTEENWEG: paradijs voor zwakke weggebruikers Nadat Aquafin de nieuwe riolering van de Rubensheide - Oude Bergsebaan via de Antwerpsesteenweg moest aansluiten op de collector in de Vloeiende, bepleitten Dirk en Koen bij de Vlaamse Administratie Wegen de volledige heraanleg van de Antwerpsesteenweg op Kapels grondgebied. Fase 1 werd inmiddels al succesvol afgerond. Heraanleg Antwerpsestwg. Vlaanderen euro Gemeente euro Aquafin euro TOTAAL (voorlopig) euro Rotonde vervangt kruispunt ter hoogte van Klein Heiken. De nieuwe Antwerpsesteenweg heeft voortaan een afgescheiden fietspad. 5.

6 Renovatie site Bauwin: gedurfde visie op toekomst HOOGBOOM: nieuwe dynamiek in voormalige kazernewijk De gemeenteschool De Platanen kreeg inmiddels bovenburen met de komst van de zeer succesvolle Sint- Lucasacademie, waarvan de cursisten zich kiplekker voelen op de schitterend gerenoveerde zolderverdieping. Renovatie Blok J Vlaanderen (DIGO) euro Gemeente euro TOTAAL euro Het vertrek van het 6de Linie uit Hoogboom maakte van de kazerne Bauwin een verlaten en al snel verloederde omgeving. Na de komst van het Onthaalcentrum bleef Kapellen niet bij de pakken zitten. Met de bouw van een nieuwe bibliotheek, de uitbouw van de sporthal, de inrichting van de buitenschoolse kinderopvang in het oude wachtlokaal, de heraanleg van de sportvelden, de verhuis van de technische diensten en met de verbouwing van Blok J tot nieuwe gemeenteschool en kunstacademie, is stilaan een nieuwe woonwijk in uitbouw. Nieuwe bibliotheek en sporthal met ruime parkeermogelijkheden. Eerste gezinswoningen gebouwd op gesloopte kazerneblokken. Ook hier investeerde de Vlaamse overheid consequent mee. De privé-investeerders hebben lang geaarzeld, maar zijn thans massaal aan het bouwen. Niets staat de ontwikkeling van deze nieuwe parel aan de Hoogboomse kroon nog in de weg. Met de bouw van een tiental sociale woningen door De Ideale Woning tegenover de sporthal wordt een perfecte sociale mix bereikt. Nieuwbouw aan de Kazerneweg. Het nieuwe sportterrein achter Blok J wordt onder meer door de Kapelse jeugd van VK Mariaburg gebruikt. Verwerven gronden sociale woningbouw De Ideale Woning 6. Subsidie Vlaanderen euro De Sociale woonmaatschappij De Ideale Woning bouwt een tiental nieuwe woningen in de kazerne.

7 Strategisch Plan Afwatering Kapellenbos bevindt zich in een stroomversnelling SPAK: de kogel is door de kerk Strategisch Plan Afwatering Kapellenbos Vlaanderen euro Gemeente euro TOTAAL euro Milieuminister Jef Tavernier en begrotingsminister Dirk Van Mechelen bereikten een akkoord over de financiering van het ambitieuze waterzuiveringsproject Kapellenbos, waardoor definitief het licht op groen kan gezet worden voor de aanleg van een drukrioleringsnet en bijhorende collectering, alsook een uitbreiding en herwaardering van het lokale grachtenstelsel. Kapellen ontsnapt aan ecologische ravage en aan een immense verkeerschaos Géén brug in PUTTE, groene ader KAPELLENBOS niet doorsneden Mochten de plannen voor het Duwvaartkanaal Oelegem-Zandvliet ooit zijn doorgevoerd, had op deze plaats een brug gestaan die Putte verbond met het centrum van Kapellen. LEUGENBERGBOCHT: op- en afrittencomplex behouden Initieel werd bij de rechttrekking van de Leugenbergbocht geen op- en afrittencomplex voorzien voor Kapellen. Dirk Van Mechelen drong er bij collega Steve Stevaert op aan dat er vooralsnog een bijkomende brug zou gebouwd worden, om een op- en afrit te behouden aan de Leugenberg richting Kapellen. Hiervoor werd in extremis circa 2,5 miljoen euro bijkomend vrijgemaakt. Een complete verkeerschaos in onze regio werd daardoor voorkomen! Afrit Kapellen behouden. Extra brug voor oprit Kapellen. Op voorstel van minister Dirk Van Mechelen besliste de Vlaamse regering op 5 december 2003 om definitief het Duwvaarttracé van het gewestplan te schrappen. Kapellen ontsnapt hiermee aan een ecologische ravage! 7.

8 TOEKOMST IN ZICHT Dirk Van Mechelen zegt wat hij denkt. En hij schrijft het ook, in TOEKOMST IN ZICHT, een blauwdruk voor de Antwerpse economie als hefboom voor Vlaamse Welvaart. Doordacht, concreet, gedreven, precies zoals we hem 5 jaar in de Vlaamse regering aan het werk hebben gezien. Met TOEKOMST IN ZICHT bewijst denker - doener Van Mechelen nog maar eens dat hij niet van gisteren is. DE ANTWERPSE ECONOMIE ALS HEFBOOM VOOR VLAAMSE WELVAART Het boek Toekomst in Zicht van Vlaams minister Dirk Van Mechelen is een uitgave van: CLMW vzw Hoevensebaan Kapellen 03/ Het boek is verkrijgbaar bij De Standaard Boekhandel ofwel via overschrijving (10 euro) op het nummer met de vermelding TOEKOMST IN ZICHT + AANTAL Meer info vindt u op de website Voor u gelezen... De Standaard, mei 2004 De Morgen, 17 mei 2004 Trends, 27 mei 2004 De Morgen, 30 april

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011

wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 wijkvergadering Kapellen-centrum 23 juni 2011 bevolking inwoners: 26.434 politie vijf zonale prioriteiten diefstallen in woningen verkeer overlast drugs FOCUS gps-diefstallen intrafamiliaal geweld brandweer

Nadere informatie

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur

afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan afbakening van de gebieden van de natuurlijke en agrarische structuur Onderdelen Grote Eenheid Natuur Vlaamse Ardennen van Kluisberg tot Koppenberg Bijlage II: stedenbouwkundige

Nadere informatie

Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede

Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede Stad Gent ondersteunt eerste CLT-project in Vlaanderen op Meulestede Recent sloten WoninGent, CLT Gent vzw, sogent en Stichting CLT een samenwerkingsovereenkomst die zal leiden tot de realisatie van het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 27 juni 2017. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op woensdag 6 september 2017 om 20u00 in de raadzaal

Nadere informatie

Betaalbaar huren in de Fierenshoven. AG VESPA Ilse Peleman

Betaalbaar huren in de Fierenshoven. AG VESPA Ilse Peleman Betaalbaar huren in de Fierenshoven AG VESPA Ilse Peleman 06 12 2018 AG VESPA algemeen AG VESPA is het Autonoom Gemeentebedrijf voor Vastgoed en Stadsprojecten van de stad Antwerpen AG VESPA bouwt als

Nadere informatie

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd?

1. Hoeveel van de projecten die werden goedgekeurd werden inmiddels uitgevoerd? SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 67 van JORIS POSCHET datum: 23 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Evaluatie Het wegwerken

Nadere informatie

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016

ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN. bewonersavond 20 september 2016 ZANDHOVEN - MASTERPLAN OPENBARE GEBOUWEN bewonersavond 20 september 206 AGENDA. conclusies bewonersavond 2. algemene visie. opbouw masterplan - algemeen - fasering. uitwerkingen deelsites CONCLUSIES BEWONERSAVOND

Nadere informatie

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving

PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving PERSBERICHTEN 20 februari 2015 PERSTEKST: Het Keizershof biedt ouderen aangenaam wonen in parkomgeving SIJSELE - WZC Morgenster vzw bouwde 32 assistentiewoningen (serviceflats) naast het bestaande woonzorgcentrum

Nadere informatie

Expo Beringen Groeit

Expo Beringen Groeit Expo Beringen Groeit Beringen Groeit Beringen Groeit! Over het hele grondgebied Beringen groeit razendsnel over het hele grondgebied! Binnen de ruimtelijke visie van het masterplan 2040 Met 11 strategische

Nadere informatie

15 juni 2017, stadhuis

15 juni 2017, stadhuis Buurtplatform Beringen-centrum: workshop Herinrichting markt en omgeving 15 juni 2017, stadhuis Agendapunten 1. Vorig verslag 2. Projecten: stand van zaken 3. Communicatietraject: toelichting 4. Varia

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Welkom in Kapellen. 4 maart 2010

Welkom in Kapellen. 4 maart 2010 Welkom in Kapellen 4 maart 2010 enkele feiten oppervlakte 3.578 ha 1.254 ha bosgebied bevolking aantal inwoners: 26.423 (+ 129 t.o.v. begin 2009) aantal niet-belgen: 2.247 Nederlanders: 1.578 (6%) enkele

Nadere informatie

In de angst wordt de mens zich bewust van zijn vrijheid. (Jean-Paul Sartre)

In de angst wordt de mens zich bewust van zijn vrijheid. (Jean-Paul Sartre) We zijn niet bang Het federaal parlement neemt maatregelen Beleidsnota Binnenlandse Zaken en Federale Politie Sint-Truiden geeft het voorbeeld De rekening klopt! Intussen op de werf van de Grote Markt......

Nadere informatie

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente

Een nieuw sportcomplex als schakel tussen school en gemeente Sint-Aloysiusinstituut Geel ASO TSO - BSO KULeuven 2 de MASTER EINDPROJECT Docenten Peggy Winkels en Henk de Smet Steven Claes Bram Verstreken situering Het Sint-Aloysiusinstituut in het centrum van Geel

Nadere informatie

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017

Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte. Infovergadering 11 oktober 2017 Heraanleg op- en afrittencomplex De Pinte Infovergadering 11 oktober 2017 www.wegenenverkeer.be/depinte Bart Crombez Sylvie Syryn Wegen en Verkeer Oost-Vlaanderen 2 Agentschap Wegen en Verkeer Wegbeheerder

Nadere informatie

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009

Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 Infobundel Project Ruggeveld-Boterlaar-Silsburg 23 juni 2009 1 INHOUD 1. Project Ruggeveld Boterlaar-Silsburg Situering Voorgeschiedenis Bijzonder plan van aanleg Ruimtelijk uitvoeringsplan Ambitie voor

Nadere informatie

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking

RUP Zonevreemde recreatie. Toelichting Bevolking RUP Zonevreemde recreatie Toelichting Bevolking 11 juni 2018 RUP Is een uitvoering van het Gemeentelijke Ruimtelijke Structuurplan (GRS) Vervangt het gewestplan Bestaat uit een grafisch plan en bijhorende

Nadere informatie

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent

Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Expo en maquette over plannen wijk Nieuw Gent Zes verouderde sociale woontorens in Nieuw Gent maken plaats voor nieuwe sociale woningen. Ook het park in de wijk en het Rerum Novarumplein veranderen de

Nadere informatie

Bestaand regionaal bedrijf

Bestaand regionaal bedrijf Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bestaand regionaal bedrijf N.V. Wijckmans te Ham Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap Gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan

Nadere informatie

Nieuws uit Sint-Bernadette

Nieuws uit Sint-Bernadette Nieuws uit Sint-Bernadette De komende jaren staat heel wat te gebeuren in uw wijk. Lees in deze brochure alles over de belangrijkste projecten. november 2014 Renovatie school Gustaaf Callier Na enkele

Nadere informatie

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 februari 2016

college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 februari 2016 beraadslaging/proces verbaal Kopie college van burgemeester en schepenen Zitting van 10 februari 2016 Besluit A-punt GOEDGEKEURD cultuur, sport, jeugd en onderwijs Samenstelling de heer Bart De Wever,

Nadere informatie

STRATENPLAN MET IN HET ROOD AANDUIDING VAN HET TRACE

STRATENPLAN MET IN HET ROOD AANDUIDING VAN HET TRACE STRATENPLAN MET IN HET ROOD AANDUIDING VAN HET TRACE Bijlage 1 ALGEMENE PROJECTINFORMATIE Bijlage 2 Projectnummer: 20.185B Projectnaam: Collector Wellebeek De plannen voor dit project werden ontworpen

Nadere informatie

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof

Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Nieuwbouwproject WZC Bloesemhof Bovenaanzicht OCMW-site vanuit hoek Graethempoort met Kogelstraat. Bovenaanzicht OCMW-site vanuit het zuidwesten (Kogelstraat). Inplanting nieuwbouw Het nieuwe woonzorgcentrum

Nadere informatie

(fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot)

(fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot) Bedevaart Scherpenheuvel 2016, een initiatief van VV Carep vzw (fietsvertrekpunten Booischot/Begijnendijk op zaterdag 30 april 2016) 10:30 uur Fitness-, Sport- en Ontspanningscentrum Prisma (Booischot)

Nadere informatie

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent

Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent Stad Gent investeert tien miljoen euro in sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent De Stad Gent plant als hoofdaandeelhouder van sociale huisvestingsmaatschappij WoninGent een bijkomende investering

Nadere informatie

Voor meer cijfers, zie beleidsdomein Woonstad. Stad Genk Publicatie Stedenbouwkundige vergunningen

Voor meer cijfers, zie  beleidsdomein Woonstad. Stad Genk Publicatie Stedenbouwkundige vergunningen De cijfers over het aantal stedenbouwkundige vergunningen zijn gebaseerd op de inzameling via de gemeenten of de Vlaamse Overheid, en worden verwerkt en gepubliceerd door de FOD Economie. De gegevens voor

Nadere informatie

zittingsjaar 2010-2011 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie

zittingsjaar 2010-2011 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie vergadering C214 WON18 zittingsjaar 2010-2011 Handelingen Commissievergadering Commissie voor Woonbeleid, Stedelijk Beleid en Energie van 28 april 2011 2 Commissievergadering nr. C214 WON18 (2010-2011)

Nadere informatie

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT

VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT VOORSTELLING WERKEN OMGEVING SCHIJNPOORT In het najaar van 2015 staan er werken gepland in de omgeving van Schijnpoort, de parking Ten Eekhove en de Noordersingel. Deze werken bereiden de omgeving voor

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd

Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd APW0301 Rijwoningen Zuid-West Vlaanderen Status project: Nog niet opgestart Selectie lopend In uitvoering Gerealiseerd Geannuleerd 1 Initiatiefnemers INTERCOMMUNALE LEIEDAL Deze architectenpool voor rijwoningen

Nadere informatie

Opstart grote infrastructuurwerken zomer en najaar 2015

Opstart grote infrastructuurwerken zomer en najaar 2015 Opstart grote infrastructuurwerken zomer en najaar 2015 Deze zomer gaan verschillende grote projecten van infrastructuurwerken van start in het centrum van Kortenberg. De werken voor deze projecten zullen

Nadere informatie

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat

Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Openbaar onderzoek RUP 153 deel B Antwerpsesteenweg-Orchideestraat Om een deel van de Antwerpsesteenweg beter in te richten, maakt de Stad Gent een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op. Voor het ontwerp

Nadere informatie

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT

WONINGENT BOUWT VOLOP AAN KWALITEITSVOL SOCIAAL WONEN IN GENT Persinformatie Zomerse projecten WoninGent goed voor 161 nieuwe sociale woningen Deze zomer gaan vijf projecten van start, samen goed voor 94 sociale huurwoningen en 39 sociale koopwoningen. Daarnaast

Nadere informatie

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg

Stedenbouwkundige studie. De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Stedenbouwkundige studie De nieuwe wijk Tervuursesteenweg Inhoud Voorwoord Beste Mechelaar, Voorwoord Woonkwaliteit Abeelstraat Mahatma Gandhistraat Tuinwijk Mobiliteit Ontspanning Diensten De wijk en

Nadere informatie

Geachte aanwezigen, Dames en heren,

Geachte aanwezigen, Dames en heren, TOESPRAAK DOOR KRIS PEETERS VLAAMS MINISTER-PRESIDENT EN VLAAMS MINISTER VAN ECONOMIE, BUITENLANDS BELEID, LANDBOUW EN PLATTELANDSBELEID ViA Rondetafel Winkelen in Vlaanderen 2.0 15 maart 2013 Geachte

Nadere informatie

1. Kan de minister een stand van zaken geven over de uitvoering van het actieplan? Welke acties zijn nog niet afgerond?

1. Kan de minister een stand van zaken geven over de uitvoering van het actieplan? Welke acties zijn nog niet afgerond? VLAAMS PARLEMENT SCHRIFTELIJKE VRAGEN GEERT BOURGEOIS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN BESTUURSZAKEN, BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, TOERISME EN VLAAMSE RAND Vraag

Nadere informatie

Het Clarenhof, leven met een stadshart

Het Clarenhof, leven met een stadshart Het Clarenhof, leven met een stadshart Rust Bruisend Harmonie Ruimte Genieten Klasse Beleven Charisma Echtheid Passie Design Smaak Leven met een stadshart Het Clarenhof is een inspirerend woonproject in

Nadere informatie

Beheer van rioleringen. Beheer grachten en waterlopen

Beheer van rioleringen. Beheer grachten en waterlopen Beheer van rioleringen Zoneringsplan Centraal gebied Collectief te saneren gebied Individueel te saneren gebied Beheer grachten en waterlopen Wijkoverleg Kasteeldreef Kapellenhof Drijhoek 28 oktober 2010

Nadere informatie

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A)

Project Vogelenzang. Wegenis- en rioleringswerken. Vraag & Antwoord (Q&A) Project Vogelenzang Wegenis- en rioleringswerken Vraag & Antwoord (Q&A) 1. Waarom voorziet het project in de Vogelenzangstraat een volledige vernieuwing van de nutsleidingen, het wegdek en de voetpaden

Nadere informatie

Beringen. Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad

Beringen. Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad Beringen Stadsontwikkeling, van stedelijkheid naar stad Masterplan Beringen centrum In 2009 werd beslist een masterplan op te maken om te komen tot een samenhangende ruimtelijke ontwikkelingsvisie voor

Nadere informatie

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan.

Ook de wijk rond Pierstraat wacht al jaren op een volwaardige busverbinding. Die vraag wordt dan ook opgenomen in het mobiliteitsplan. Kontich gaat voor een beter aanbod van openbaar vervoer Dat het gemeentebestuur een voorstander is van de tramdoortrekking naar de park & ride aan de E19 is ondertussen wel bekend. Die visie wordt ook

Nadere informatie

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen?

Inhoud: Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur 15 Wonen volgens je eigen smaak 17 Woonpark met oog voor de toekomst 19 Zin om hier te wonen? Inhoud: Samen sterk 3 Kortrijk, de bruisendste stad van de Leiestreek 5 Een gezellig groen gevoel van thuiskomen 7 Eigentijdse appartementen 9 Ruime woningen 11 Stijlvol wonen 13 Groen tot aan je voordeur

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 20632A infoavond juni 2015 3 + folder contactpersoon tel. e-mail Rik Spanhove 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Sint-Kruis-Winkel:

Nadere informatie

De Grote Wommelgemse Enquête

De Grote Wommelgemse Enquête De Grote Wommelgemse Enquête Doel De enquête is opgezet als een papieren enquête die peilt naar de tevredenheid van de inwoners, die inzicht wil krijgen hoe de bevolking haar gemeente ziet en die antwoorden

Nadere informatie

WERKBOEKJE BUSUITSTAP

WERKBOEKJE BUSUITSTAP WERKBOEKJE BUSUITSTAP 26 JANUARI 2019 Vlaanderen is open ruimte Dit Platteland project werd Plus: Vlaanderen mede mogelijk en provincie gemaakt Oost-Vlaanderen door cofinanciering investeren uit Platteland

Nadere informatie

VLAAMS WONINGFONDS VAN DE GROTE GEZINNEN cvba PERSBERICHT de Meeûssquare, 26-27 21 mei 2008 1000 BRUSSEL BLIKVANGER VAN HET ACTIVITEITENVERSLAG 2007

VLAAMS WONINGFONDS VAN DE GROTE GEZINNEN cvba PERSBERICHT de Meeûssquare, 26-27 21 mei 2008 1000 BRUSSEL BLIKVANGER VAN HET ACTIVITEITENVERSLAG 2007 VLAAMS WONINGFONDS VAN DE GROTE GEZINNEN cvba PERSBERICHT de Meeûssquare, 26-27 21 mei 2008 1000 BRUSSEL KBO 0421 111 543 RPR Brussel BLIKVANGER VAN HET ACTIVITEITENVERSLAG 2007 Dankzij het ter beschikking

Nadere informatie

WIJKVERGADERING CENTRUM

WIJKVERGADERING CENTRUM WIJKVERGADERING CENTRUM 23 juni 2011 Aanwezig: Dirk Van Mechelen (burgemeester), Luc Janssens (schepen), Sabine Van Dooren (schepen), Marc De Smet (schepen), Ria Janssens-Van Oncen (schepen), Lieve De

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee

Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee Stadsvernieuwingsproject Station aan Zee (Geraadpleegd op 05/12/14,http://www.oostende.be/file_uploads/88054.pdf) Declerck Abdoulaye MAK/ 1B1 Stadsvernieuwingsproject in Oostende Station aan Zee Waarom

Nadere informatie

Nieuwsbrief Overamstel

Nieuwsbrief Overamstel Gemeente Amsterdam Projectbureau Zuidoostlob Projectgroep Overamstel Nieuwsbrief Overamstel Nummer 4, november 2007 Impressie van het Amstelkwartier In deze nieuwsbrief: Stand van zaken selectie projectontwikkelaars

Nadere informatie

Financiering woning Februari 2015

Financiering woning Februari 2015 Financiering woning Februari 2015 Profiel van het consumerpanel Bevraging van een consumerpanel van 600 personen via ivox november 2014 Selectie van het panel op basis van: concrete plannen om te (ver)bouwen

Nadere informatie

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm

dorpskernvernieuwing Moorslede 12/05/2015 - slibvorm 12/05/2015 - slibvorm 1 2 06/05/2015 - planning De planning (afhankelijk van het weer) kunnen we als volgt meedelen: Week van 4 mei: - Eandis voorziet de afbraak van de oude verlichtingspalen, het slopen

Nadere informatie

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers

Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Onderdoorgang Rozemarijnbrug opent voor voetgangers en fietsers Op dinsdag 30 augustus 2016 om 14 uur fietsten schepen Watteeuw, samen met gedeputeerde Peter Hertog, de pas aangelegde onderdoorgang aan

Nadere informatie

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling

Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Veldwerkopdracht Utrecht in ontwikkeling Herstructurering van de Schepenbuurt en omgeving Maarten Seerden Inleiding Schepenbuurt en omgeving Bouwperiode: jaren 40-50 van de 20e eeuw Wijk is verouderd behoefte

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE en SPORT NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering houdende de wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk

Nadere informatie

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm

Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm 21 november 2018, 16:00 (CET) Nieuwe stadswijk rond Gent Dampoort krijgt vorm Het college van burgemeester en schepenen heeft op 15 november 2018 het voorontwerp van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP)

Nadere informatie

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën:

3. Hoeveel van het WUG op het gewestplan valt onder de volgende categorieën: SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 180 van LYDIA PEETERS datum: 1 december 2016 aan JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW Woonuitbreidingsgebieden en woonreservegebieden - Ontwikkeling

Nadere informatie

Beleidsplan legislatuur 2007-2012

Beleidsplan legislatuur 2007-2012 Beleidsplan legislatuur 2007-2012 1. Verkeer mobiliteit Herinrichting Schanslaan Verkeerssituatie watertoren: herinrichting met als doel de veiligheid voor fietsers en voetgangers te verhogen en bijkomend

Nadere informatie

poort 58 hasselt luxeappartementen

poort 58 hasselt luxeappartementen poort 58 hasselt luxeappartementen een solide bouwpartner Met Kolmont Woonprojecten kiest u voor een sterke partner waarmee u in alle vertrouwen kunt werken. Dit familiebedrijf ontwikkelt al tientallen

Nadere informatie

Infobrief. Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat, Reningestraat, Kasteelweg, Boterweg Projectnummer VLE3003

Infobrief. Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat, Reningestraat, Kasteelweg, Boterweg Projectnummer VLE3003 Infobrief uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s Infobrief VLE3003 maart 2018 6 contactpersoon tel. e-mail Contactcenter 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat,

Nadere informatie

Residentie Papillon Brusselstraat Groot-Bijgaarden

Residentie Papillon Brusselstraat Groot-Bijgaarden Residentie Papillon Brusselstraat 273 1702 Groot-Bijgaarden Residentie Papillon Concept Residentie Papillon, is gelegen in de gekende Brusselstraat te Groot- Bijgaarden. De gemeente Groot- Bijgaarden beschikt

Nadere informatie

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A

3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A > AANLEG 3DE EN 4DE SPOOR LIJN 50 A STATIONSOMGEVING HANSBEKE MOBILITEITSBELEID RINGWEG 1 oktober 2009 Kristin Berckmans Sylvie Syryn Geert Vercruysse Cel Info Buurtbewoners Communicatieverantwoordelijke

Nadere informatie

Infobrief. uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen infobrief augustus folder

Infobrief. uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen infobrief augustus folder Infobrief uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 22.732 infobrief augustus 2016 3 + folder contactpersoon tel. e-mail 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Diest: Optimalisatie Verbindingsriolering

Nadere informatie

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving

STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Focus op Heilig hartplein en omgeving STADSVERNIEUWING IN DAMPOORT EN SINT-AMANDSBERG Samen met de bewoners en heel wat buurtpartners neemt de Stad Gent

Nadere informatie

Woonproject Heeldstraat

Woonproject Heeldstraat Woonproject Heeldstraat Welkom bij woonproject Heeldstraat Op een boogscheut van het centrum van Genk, op een nieuwe verkaveling gelegen op de kruising van de Heeldstraat en de Weg naar As, realiseert

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING EN VLAAMS MINISTER VAN BINNENLANDS BESTUUR, INBURGERING, WONEN, GELIJKE KANSEN EN ARMOEDEBESTRIJDING NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van

Nadere informatie

Infobrief. Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat, Reningestraat, Kasteelweg, Boterweg Projectnummer VLE3003

Infobrief. Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat, Reningestraat, Kasteelweg, Boterweg Projectnummer VLE3003 Infobrief uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s Infobrief VLE3003 Juni 2018 6 contactpersoon tel. e-mail Contactcenter 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Vleteren: H. Deberghstraat, Schazenstraat,

Nadere informatie

Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle

Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle Wat deed CD&V in Langemark-Poelkapelle - 2000-2006 2001 Nieuwe locatie voor jeugdhuis De Flodder Nieuw heem voor de chirojongens in Langemark Heraanleg van de speelplaats in Sint-Juliaan Opening van de

Nadere informatie

Centrumontwikkeling. 11 strategische projectgebieden

Centrumontwikkeling. 11 strategische projectgebieden Centrumontwikkeling 11 strategische projectgebieden 1 Bogaersveld Ruimtelijke Uitvoeringsplan Toegangswegenis, parking en omgevingsaanleg Scholencampus met sportinfrastructuur Gepland periode 2018 2019

Nadere informatie

NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM. Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur

NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM. Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur NOTULEN ADVIESRAAD DORPSBEELD LOVENDEGEM Datum: 9 april 2014 Plaats: trouwzaal, Kerkstraat 45 te Lovendegem Begin: 20:05 uur Einde: 20:50 uur Aanwezig: Koen De Rycke Katrien Van Der Heyden Henk Dierickx

Nadere informatie

Regeerakkoord, een verkenning. Vanuit de verschillende besleidsdomeinen Vanuit thema stad / bos Specifiek voor Ruimte

Regeerakkoord, een verkenning. Vanuit de verschillende besleidsdomeinen Vanuit thema stad / bos Specifiek voor Ruimte 1 Regeerakkoord, een verkenning Vanuit de verschillende besleidsdomeinen Vanuit thema stad / bos Specifiek voor Ruimte 2 Gemeenten meer autonomie, verantwoordelijkheid BB Steden met + 100.000 inw. mogelijkheid

Nadere informatie

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend

Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 9 juni 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00466 Onderwerp: Lokale Ontwikkelingsstrategie voor de regio Holland Rijnland 2015-2020 - Besluitvormend Beknopte samenvatting: LEADER

Nadere informatie

Masterplan Borgerhout

Masterplan Borgerhout Stadsontwikkeling... Masterplan Borgerhout november 2010 In dit nummer 1. Een masterplan voor Borgerhout 2. Extra groene ruimte? 3. Een buurtpark voor Borgerhout 4. De mogelijke scenario s voor Moorkens

Nadere informatie

HYPERMODERNE GEVANGENIS IS KLAAR (MAAR EERST NOG UITBATER VINDEN)

HYPERMODERNE GEVANGENIS IS KLAAR (MAAR EERST NOG UITBATER VINDEN) PERSOVERZICHT Is jouw school of voorziening in de media geweest? Verschijnt er binnenkort een krantenartikel of tv-reportage? Laat het dan zeker weten aan de dienst communicatie via lieven.claeys@fracarita.org.

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 21908 infoavond augustus 2015 3 contactpersoon tel. e-mail Marc Van Kerckhoven 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Drongen: Afkoppeling

Nadere informatie

Voor meer cijfers, zie beleidsdomein Woonstad. Stad Genk Publicatie Stedenbouwkundige vergunningen

Voor meer cijfers, zie  beleidsdomein Woonstad. Stad Genk Publicatie Stedenbouwkundige vergunningen De cijfers over het aantal stedenbouwkundige vergunningen zijn gebaseerd op de inzameling via de gemeenten of de Vlaamse Overheid, en worden verwerkt en gepubliceerd door de FOD Economie. De gegevens voor

Nadere informatie

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen

Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen VMSW Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Wat is VMSW? Staat voor Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen Is rechtsopvolger van Vlaamse Huisvestingsmaatschappij en Afdeling Gesubsidieerde Infrastructuur

Nadere informatie

Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Duiventil.

Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Duiventil. Onderwerp: Krediet t.b.v. aankoop pand Kerkstraat 20. Subsidie in de huisvestingskosten Samenvatting: Voorgesteld wordt om een krediet beschikbaar te stellen van 325.000,- voor de aankoop van de benedenverdieping

Nadere informatie

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant

BIJLAGE. Motivering van het voorliggende convenant BIJLAGE CONVENANT VRIJWILLIGERSWERK IN UITVOERING VAN HET PROTOCOL BETREFFENDE DE SAMENWERKING TUSSEN DE MINISTER VAN WELZIJN, VOLKSGEZONDHEID EN GEZIN EN DE PROVINCIES TIJDENS DEZE LEGISLATUUR Motivering

Nadere informatie

Regiostelplaats Antwerpen-Oost

Regiostelplaats Antwerpen-Oost gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Bijlage II: stedenbouwkundige voorschriften gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan de ontwerper James Van Casteren Gezien om gevoegd te worden bij het besluit van

Nadere informatie

Oostrozebeke verkaveling Kriekestraat (dorp oost) Infonota

Oostrozebeke verkaveling Kriekestraat (dorp oost) Infonota Oostrozebeke verkaveling Kriekestraat (dorp oost) Infonota 2 WVI - OOSTROZEBEKE VERKAVELING KRIEKESTRAAT INFONOTA 1 Omschrijving De verkaveling, gerealiseerd in samenwerking met het gemeentebestuur van

Nadere informatie

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne

Structuurplan Herne. PRESENTATIE GRS Herne PRESENTATIE GRS Herne Wat komt aan bod: Wat is een gemeentelijk ruimtelijk structuurplan? Hoe past het gemeentelijk structuurplan in het structuurplan van de provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid?

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Bijkomende vergadering directiecomité van dinsdag 20 mei 2014 om 18.00 u. in de vergaderzaal (1 ste verdieping)

Nadere informatie

De Vlaamse Renovatiedag in een notendop

De Vlaamse Renovatiedag in een notendop Persmoment De Vlaamse Renovatiedag in een notendop Openhuizendag Initiatief van NAV en Ik ga Bouwen & Renoveren 18 de editie Doelpubliek: toekomstige verbouwers Gratis Uniek. Meer dan een namiddag huisjes

Nadere informatie

Tijdloze klasse. Standingvolle villa-appartementen in een parktuin met vijver. Hoogboomsteenweg 224-2950 Kapellen Hoogboom. Domein de Beukelaar

Tijdloze klasse. Standingvolle villa-appartementen in een parktuin met vijver. Hoogboomsteenweg 224-2950 Kapellen Hoogboom. Domein de Beukelaar Domein de Beukelaar Tijdloze klasse Standingvolle villa-appartementen in een parktuin met vijver. Hoogboomsteenweg 224-2950 Kapellen Hoogboom Domein de Beukelaar GPS 51.314057,4.456557 zorgeloos wonen

Nadere informatie

Karaktervol wonen in de Zennevallei Halle

Karaktervol wonen in de Zennevallei Halle De Stroppen Karaktervol wonen in de Zennevallei Halle 1 2 Over het project Op zoek naar rust en natuur, maar u wilt het bruisende stadsleven niet missen? In het nieuwbouwproject De Stroppen in Halle woont

Nadere informatie

De 3 beloftes van Dirk Claes

De 3 beloftes van Dirk Claes http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/verkiezingen2012/vlaams-brabant/rotselaar/dvp De 3 beloftes van Dirk Claes Rock Werchter Rock Werchter is van groot belang voor onze verenigingen. Met het nieuwe Ruimtelijke

Nadere informatie

VR DOC.0153/1BIS

VR DOC.0153/1BIS VR 2017 1702 DOC.0153/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN DE VLAAMSE MINISTER VAN OMGEVING, NATUUR EN LANDBOUW BISNOTA AAN DE LEDEN VAN DE

Nadere informatie

Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal

Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal 01-04-2014, p.21 Limburg Jaarlijks 40 miljoen ton goederen via Albertkanaal Bij de brug over het Albertkanaal in Vroenhoven werd een samenwerkingsovereenkomst ondertekend tussen nv De Scheepvaart en de

Nadere informatie

VR DOC.0398/1BIS

VR DOC.0398/1BIS VR 2018 2704 DOC.0398/1BIS DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Principiële goedkeuring - voorontwerp van decreet

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal pagina s 20.123 infoavond september 2015 2 contactpersoon tel. e-mail Gertjan Winten (Aquafin) +32 (0)3 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in

Nadere informatie

Infoavond meerjarenplanning

Infoavond meerjarenplanning Infoavond meerjarenplanning 2014-2019 INLEIDING Beleidsthema s Mobiliteit Kind en onderwijs Wonen en Omgeving Vrije tijd Zorgsite Interne organisatie Financiën Omgevingsanalyse Mobiliteit Mobiliteit Wegeniswerken

Nadere informatie

Operationele activiteiten

Operationele activiteiten Tussentijdse verklaring van de Statutaire Zaakvoerder 31 maart 2015 Huurinkomsten stijgen tot 11,6 mln (2014: 9,1 mln) Waarde vastgoedportefeuille inclusief projectontwikkelingen 751,1 mln Start bouwwerken

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

Historisch gegroeid bedrijf Cordeel te Hoeselt

Historisch gegroeid bedrijf Cordeel te Hoeselt Historisch gegroeid bedrijf Cordeel te Hoeselt BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon samenstelling

Nadere informatie

Keizerpoort terug op de kaart

Keizerpoort terug op de kaart Keizerpoort terug op de kaart Toegangspoort tot de Gentse stadskern Tussen Brusselsesteenweg en De Keizerpoort of Brusselsepoort is de verdwenen stadspoort die de zuidoostelijke toegang tot de stadskern

Nadere informatie

Leuven Noord. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN

Leuven Noord. gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Leuven Noord BIJLAGE 1: GRAFISCH PLAN BIJLAGE 2: STEDENBOUWKUNDIGE VOORSCHRIFTEN Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap colofon Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap

Nadere informatie

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro

En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Het Nieuwsblad 4 oktober 2017 En plots krijgt Middenschool 7,7 miljoen euro Groenhove bouwt nieuwbouw en verlaat Jozef Duthoystraat Het directiecomité met achter hen het stuk grond waarop de nieuwbouw

Nadere informatie

residentie De Maalderij Veurne

residentie De Maalderij Veurne residentie De Maalderij Veurne voorwoord Beste klant, Residentie De Maalderij bevindt zich langs de vaart met prachtig open zicht. Het project situeert zich nabij het historisch centrum van Veurne, met

Nadere informatie

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt

Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt Onze 6 punten voor een betere mobiliteit in Hasselt 1) Openbaar vervoer 2) Park en Ride Signalisatie 3) Doorgaand verkeer 4) Binnen de grote ring 5) Sluipverkeer 6) Alternatieve vervoersmiddelen De Situatie

Nadere informatie

nr. 52 van HERMAN WYNANTS datum: 16 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Bovenlokale sportinfrastructuur - Projecten

nr. 52 van HERMAN WYNANTS datum: 16 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS Bovenlokale sportinfrastructuur - Projecten SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 52 van HERMAN WYNANTS datum: 16 oktober 2015 aan PHILIPPE MUYTERS VLAAMS MINISTER VAN WERK, ECONOMIE, INNOVATIE EN SPORT Bovenlokale sportinfrastructuur - Projecten In het kader

Nadere informatie