Sanne van der Bunt AMFI, Fashion & Management Begeleiders: Jan Piscaer, Anja Köppchen. Product Kleding-dagboek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Sanne van der Bunt AMFI, Fashion & Management Begeleiders: Jan Piscaer, Anja Köppchen. Product Kleding-dagboek"

Transcriptie

1 Sanne van der Bunt AMFI, Fashion & Management Begeleiders: Jan Piscaer, Anja Köppchen Product Kleding-dagboek

2

3 Introductie 03 Kleding wordt te snel en te veel weggegooid. Uit mijn research naar de emotionele waarde van kleding blijkt, dat herinneringen en gebeurtenissen een belangrijke rol spelen. Kledingstukken functioneren als lege canvassen waar verhalen op geschreven kunnen worden. De persoonlijke, toevallige, aanpassingen op kledingstukken functioneren als sporen van herinneringen en gebeurtenissen. Binnen de modebranche is op dit moment het kledingstuk zelf vrijwel altijd het onderwerp, dat moet veranderen. Niet het product zelf maar de gebruiker en het gebruik zijn het belangrijkst. Dus eigenlijk moet het onderwerp binnen de modebranche verplaatst worden van het kledingstuk naar de gebruiker en het gebruik van het kledingstuk over tijd. De focus moet verlegd worden van producten naar relaties en interacties. Door het gebruik van een kledingstuk moet de waarde alleen maar toe- in plaats van afnemen. Hier ga ik voor zorgen met mijn product. Bij elk kledingstuk kan emotionele waarde ontstaan en dat wil ik de consument meegeven. Door het documenteren van herinneringen en gebeurtenissen in een app, ga ik de emotionele waarde van een kledingstuk tastbaar en voor iedereen duidelijk maken.

4 Documentatie 04 Afval is materiaal zonder informatie, dus door materiaal te voorzien van de bijbehorende informatie voorkomen we afval en creëren we waarde. (Rau, 2017) Herinneringen en gebeurtenissen spelen een grote rol bij het ontstaan van emotionele waarde bij kleding. Afval is dus eigenlijk kleding zonder informatie. En deze informatie, die belangrijk is voor emotionele waarde, bestaat uit herinneringen en gebeurtenissen. Door herinneringen en gebeurtenissen vast te leggen per kledingstuk voegen we informatie, en dus waarde, toe. Het is zonde als belangrijke of bijzondere herinneringen en gebeurtenissen verloren gaan. Bij gebouwen zijn de gebruikte grondstoffen en materialen die verwerkt zijn de waarde. Nu worden gebouwen maar één keer in elkaar gezet en dus is het maar één keer nodig om een materialenpaspoort te maken. Herinneringen en gebeurtenissen zijn bij kleding een belangrijk onderdeel van de informatie die zorgt voor emotionele waarde. Deze worden continue aangevuld en vaak staat de consument er niet bij stil. Herinneringen en gebeurtenissen kan je niet zien, maar je kan ze wel documenteren. Voor het documenteren van herinneringen en gebeurtenissen heb ik een app gecreëerd. In deze app kunnen ze opgeschreven, gelezen en doorgegeven worden. Dit gebeurt al bij gebouwen, met een zogenaamd materialenpaspoort. Het materialenpaspoort is bedacht door Thomas Rau en het wordt al door meerdere bedrijven uitgevoerd. Een materialenpaspoort moet zorgen voor meer hergebruik in de bouw. Een materialenpaspoort moet er voor zorgen dat de waarde van een gebouw, die niet zichtbaar is, vast wordt gelegd. De waarde van een gebouw bestaat uit de verwerkte grondstoffen en materialen. Als je grondstoffen wilt hergebruiken, dan kan dat alleen, als je weet met welke grondstoffen je te maken hebt. Grondstoffen worden maar zelden in natuurlijke toestand in producten verwerkt (Hoek, 2013). Met een materialenpaspoort worden alle materialen die aanwezig zijn in een gebouw in kaart gebracht. De levenscyclus van materialen en gebouwen wordt zo controleerbaar, beheersbaar en inzichtelijk. (Build2map, 2017).

5 De app 05 De meeste gebruikservaringen worden niet eens opgemerkt, ze vinden plaatst en na verloop van tijd creëren ze betekenisvolle associaties met een product. Deze opstapeling van kleine ervaringen, zorgt voor een band tussen consument en product. De Kleding-dagboek app is er om consumenten meer stil te laten staan bij deze gebruikservaringen. Door elke keer één zin te schrijven over de dag dat het kledingstuk gedragen is, worden gebruikerservaringen, die anders misschien niet eens opgemerkt zouden zijn, opgemerkt en tegelijkertijd vastgelegd. De app zorgt er voor, dat de consument even kort stil staat bij de ervaring van het dragen van het kledingstuk. Daarnaast moet de app er ook voor zorgen, dat het interessanter wordt om kleding langer te houden. De app functioneert als een soort verzamelspel, hoe langer jij jouw kleding in jouw bezit hebt en draagt, hoe meer ervaringen en herinneringen jij toe kan voegen aan de app. Zo worden alle kleding-dagboeken niet alleen steeds interessanter voor jou maar ze worden ook interessanter voor anderen om te lezen en bekijken. De app moet de consument laten zien, dat het dragen van het kledingstuk belangrijker is dan het kledingstuk zelf, het moet de focus verleggen van het product naar relaties en interacties. De app moet relaties en gebeurtenissen linken aan kledingstukken. Op de volgende pagina s is te zien hoe de app er uit ziet en staat beschreven hoe de app werkt.

6 De app 06 Om de app te gebruiken moet een account aan worden gemaakt. Hetzelfde account kan ook gebruikt worden voor de gelinkte website. Per account kunnen meerdere kledingstukken aangemeld worden. Op deze manier kan voor elk kledingstuk een geschiedenis worden geschreven. Bij het aanmelden van een nieuw kledingstuk moet een foto worden geüpload van het kledingstuk en moet het kledingstuk duidelijk worden omschreven. Dit zodat het kledingstuk, inclusief de vastgelegde geschiedenis, later gemakkelijk teruggevonden kan worden op het platform. Er kan naar kledingstukken worden gezocht op foto maar ook op beschrijving. Elk kledingstuk moet los aangemeld worden zodat deze ook weer doorgegeven kan worden, de kledingstukken zitten niet vast aan één account.

7 De app 07 Alle aangemelde kledingstukken zijn duidelijk terug te vinden in een overzicht. Voor elk kledingstuk kan een geschiedenis aangelegd worden. Hier kunnen alle herinneringen en gebruikservaringen vastgelegd worden. De geschiedenis is een opstapeling van kleine en grote ervaringen. Deze geschiedenis maakt de emotionele waarde van een kledingstuk tastbaar en leesbaar voor iedereen.

8 De app 08 Er kan van alles vastgelegd worden, niet alleen gebeurtenissen maar bijvoorbeeld ook hoe gebruikssporen zijn ontstaan. Door één druk op de knop kan gemakkelijk een herinnering toegevoegd worden over de gebeurtenissen van de draag-dag. Ook kunnen er foto s toegevoegd worden. Denk bijvoorbeeld aan foto s van krassen en gaatjes, of foto s van gebeurtenissen tijdens het dragen. Bij deze foto s kan omschreven worden hoe het karakter van een kledingstuk is ontstaan door gebeurtenissen.

9 De app 09 In het side-menu kunnen kledingstukken door worden gegeven en worden gezocht. De kledingstukken zitten niet vast aan een account maar kunnen ook doorgegeven of overgenomen worden. Er kan ook naar kledingstukken worden gezocht. Zo kan gezocht worden naar specifieke kledingstukken maar er kan ook zomaar gescrolled worden door verhalen om geïnspireerd te raken of interessante verhalen van anderen te lezen. Er kan naar kledingstukken worden gezocht op foto maar ook op beschrijving.

10 De app 10 Deze foto s zijn voorbeelden van foto s die kunnen functioneren als unieke code waarmee kledingstukken in de app worden geregistreerd. Aan de hand van deze foto s kunnen kledingstukken ook worden gevonden.

11 Registratie 11 Nu is het niet alleen de bedoeling, dat de ervaringen vast worden gelegd, gedocumenteerd, maar de ervaringen moeten ook terug te vinden zijn, ze moeten dus worden geregistreerd. Bij het aanmelden van een kledingstuk in de app, zal het kledingstuk een unieke code krijgen. Hiermee is het kledingstuk altijd duidelijk terug te vinden op het platform. Ook kan naar kledingstukken worden gezocht met een foto of beschrijving van het kledingstuk. Het platform waar alle verhalen terug te vinden zijn, zal in eerste instantie een website zijn, makkelijk toegankelijk voor iedereen. Via het platform kunnen verhalen worden gedeeld en zo wordt emotionele waarde tastbaar en doorgeefbaar. Naast de unieke code kunnen kledingstukken ook worden gezocht op andere kenmerken. Denk aan een beschrijving, soort, kleur, materiaal. doorgegeven kan worden. Waardevolle gebeurtenissen kunnen ook voor meer dan één persoon interessant zijn. Neem de tentoonstelling Chapeaux! in Paleis Het Loo over de hoeden van Beatrix als voorbeeld. Van welk materiaal of wie van haar drie ontwerpers de hoed heeft gemaakt, wordt niet verteld. Er worden alleen foto s en filmpjes getoond van de momenten waarop ze de hoed droeg. Die draagmomenten zijn niet alleen interessant voor Beatrix zelf, maar spreken ook een heleboel andere mensen aan. Door herinneringen en gebeurtenissen vast te leggen, wordt emotionele waarde tastbaar gemaakt en kan het worden doorgegeven. Het platform zal de vorm van een website hebben. Voor deze website kan een account worden gemaakt. Op dit account staan alle zelf bijgehouden verhalen per kledingstuk die gecreëerd zijn in de app. Daarnaast is er ook een groot overzicht waar alle verhalen op staan, hier kan doorheen worden gescrold en kunnen verhalen van anderen worden gelezen. Ook zal de website een zoekfunctie hebben om naar specifieke kledingstukken te zoeken. Zo kan een tweedehands gekochte spijkerbroek opgezocht worden en kan worden gekeken hoe die ene kras op de linker pijp is ontstaan. Het registreren van de opgeschreven ervaringen en herinneringen moet er voor zorgen, dat emotionele waarde

12 Realisatie 12 Om alles op te zetten, is er een startbudget nodig. Er moet voldoende budget zijn voor het ontwikkelen van de app en het opzetten van het platform (de website). Het doel van de app is mensen bewust maken en activeren, de app is niet ontwikkeld om winst te maken. Maar de kosten moeten natuurlijk wel gedekt worden. Er kan geld verdiend worden door reclame te maken in de app, voor bedrijven die zich ook bezighouden met duurzaamheid. Daarnaast kunnen subsidies worden aangevraagd bij de overheid om dit project te financieren. En er kan ook een deel gesponsord worden door organisaties die de mode-industrie willen verbeteren.

13 Bronnen 13 Blue Magazine (2017). Pictures on page 10. Hoek, M. (2017). Het grondstoffenpaspoort: een eerste stap naar circulair produceren. [online] Duurzaam Geproduceerd. Available at: duurzaamgeproduceerd.nl/energiebesparing/ het-grondstoffenpaspoort-een-eerste-stap-naar-circulair-produceren. Hortensius, N. (2017). Homepage. [online] Build2Map Materialspassport Gebouwpaspoort Materialenpaspoort BuildIT. Available at: build2map.nl. nrc.nl. (2017). Speuren naar een horloge met een krasje. [online] Available at: Rau, T. (2017). Materialenpaspoort. [online] Turntoo.com. Available at:

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro

Quick Guide. FytekPro voor begeleiders. FytekPro FytekPro De app voor sporters en begeleiders voor optimale sportprestaties en blessurepreventie. - www.fytekpro.nl - Beste begeleider, Wat leuk dat je aan de slag gaat met FytekPro! Met FytekPro haal je

Nadere informatie

Zoek mijn D e n i m. Hogeschool van Amsterdam AMFI Fashion & Management Teddy van der Wal Jan Piscaer & Anja Köppchen

Zoek mijn D e n i m. Hogeschool van Amsterdam AMFI Fashion & Management Teddy van der Wal Jan Piscaer & Anja Köppchen Zoek mijn D e n i m Hogeschool van Amsterdam AMFI Fashion & Management 2013-2017 Teddy van der Wal 500685199 Jan Piscaer & Anja Köppchen I N H O U D S O P G A V E Z o e k m i j n D e n i m 4 Introductie

Nadere informatie

De emotionele waarde van kleding. Wat bepaalt de emotionele waarde van een kledingstuk en hoe verandert deze waarde naarmate de kleding ouder wordt?

De emotionele waarde van kleding. Wat bepaalt de emotionele waarde van een kledingstuk en hoe verandert deze waarde naarmate de kleding ouder wordt? De emotionele waarde van kleding Wat bepaalt de emotionele waarde van een kledingstuk en hoe verandert deze waarde naarmate de kleding ouder wordt? Onderzoeksrapport AMFI, Fashion & Management Sanne van

Nadere informatie

Release notes Release

Release notes Release 1 Release notes Release 2018.7-07-08-2018 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Gebouw... 4 2.1. Apps... 4 2.2. Gebruikers op gebouw... 5 2.3. Mapping - Makkelijker (ont)koppelen van producten en materialen... 5

Nadere informatie

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren

Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Hoe werkt Drostenburg met Social Schools een nieuwe manier om met ouders te communiceren Wat gaan we doen : Introductie film social schools (you tube) hoe we ouders hebben geïnformeerd op een algemene

Nadere informatie

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten.

AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. AFFILIATE WORDEN Geld verdienen met het promoten van onze diensten. In deze paper leer je: Wat een affiliate is Hoe je zo geld kunt verdienen Hoe je zelf een affiliate wordt Welke tools we hiervoor gebruiken

Nadere informatie

Handleiding Popdat. Versie 0.1

Handleiding Popdat. Versie 0.1 Handleiding Popdat Versie 0.1 Het Popdat platform Het Popdat platform biedt verschillende manieren om met elkaar te praten. Je kunt elkaar vragen stellen en met elkaar beslissingen nemen. Popdat werkt

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligers?

Op zoek naar vrijwilligers? Op zoek naar vrijwilligers? Handleiding voor het online zoeken naar vrijwilligers Ben je van een organisatie en zoek je vrijwilligers? Dan bent je bij ons aan het juiste adres. Op www.bredavoorelkaar.nl

Nadere informatie

Op zoek naar vrijwilligerswerk?

Op zoek naar vrijwilligerswerk? Op zoek naar vrijwilligerswerk? Handleiding voor het online zoeken naar en direct reageren op vacatures Wanneer je vrijwilligerswerk zoekt is onze website dé plek om een kijkje te nemen. Wij hebben een

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE

JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE JOUW WERK IN DE KIJKER OP WWW.KUNSTWERKT.BE AGENDAPUNTEN ZOEKERTJES WEBGALERIE Inhoudsopgave 1. Registreren... 3 2. Menubalk geregistreerde gebruikers... 5 2.1. MIJN PROFIEL... 5 2.2. MIJN ZOEKERTJES...

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN

Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar  en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN Handleiding registratie Raak software 1. Ga naar www.raaksoftware.nl en klik op REGISTREREN EN INLOGGEN 2. Lees goed wat voor type gebruiker u bent. Klik daarna op REGISTRATIE 3. U dient zich hier als

Nadere informatie

Drempelvrij samenwerken

Drempelvrij samenwerken Drempelvrij samenwerken Start ook met drempelvrij samenwerken. Door kennis en informatie te delen op een platform dat aan de webrichtlijnen voldoet kun je met heel Nederland samenwerken. In deze whitepaper

Nadere informatie

DOWNLOADEN REGISTREREN

DOWNLOADEN REGISTREREN DOWNLOADEN De app Voetbal.nl kan worden gedownload in de Apple App Store en in de Google Play Store. Na installatie van de app op je telefoon, kun je deze starten via dit icoontje: REGISTREREN Na het starten

Nadere informatie

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine?

marketing voor zorg-professionals: reader Deel 4: hoe stuur je een goede e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Hoe krijg je cliënten voor je e-zine? Nieuwsbrief is een NO NO! Besef dat jouw bedrijf niet om jou draait maar om je doelgroep. Jij bent niet belangrijk, zij zijn belangrijk! Daarom schrijf je NOOIT een nieuwsbrief! In een nieuwsbrief staan

Nadere informatie

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers.

Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Mijn WSB ACCOUNT Dealer handleiding In deze handleiding zijn de functionaliteiten van het Mijn WSB ACCOUNT beschreven voor dealers. Toelichting vooraf: Er zijn namelijk twee verschillende accounts mogelijk:

Nadere informatie

Handleiding www.thomasmore.carpool.be

Handleiding www.thomasmore.carpool.be Handleiding www.thomasmore.carpool.be STIP Thomas More Versie augustus 2014 Registratie op carpool.be 1.1 Inschrijving Surf naar www.thomasmore.carpool.be. BEN JE AL GEREGISTREERD ALS GEBRUIKER BIJ CARPOOLPLAZA?

Nadere informatie

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave

Handleiding GRAS App. Inhoudsopgave Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1. Inleiding... 2 1.1 Introductie... 2 2. Installeren van de app... 3 2.1. Installeren voor de iphone... 3 2.2 Installeren voor Android... 5 3. Functies van

Nadere informatie

Hoe in te loggen in Office 365 extranet van de FOD Buitenlandse Zaken

Hoe in te loggen in Office 365 extranet van de FOD Buitenlandse Zaken Hoe in te loggen in Office 365 extranet van de FOD Buitenlandse Zaken 1 Gedeelde site... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 2 Gedeeld document... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 3 Een eigen e-mailadres

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN

SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN SBO WEBSITES BOUWEN IN 7 STAPPEN STAPPENPLAN WEBSITE BOUWEN Online ondernemers behalen drie procent meer omzet dan hun offline collega's, zo blijkt uit onderzoek. Een goede reden om als mkb er online aanwezig

Nadere informatie

JE NAAM EN FOTO BIJ VOETBAL.NL

JE NAAM EN FOTO BIJ VOETBAL.NL JE NAAM EN FOTO BIJ VOETBAL.NL Bij je KNVB account kun je voor Voetbal.nl instellen hoe je naam en foto getoond worden voor andere gebruikers van Voetbal.nl. NORMAAL Je kunt kiezen voor tonen van naam

Nadere informatie

React en React Native voor websites en apps

React en React Native voor websites en apps React en React Native voor websites en apps H A N S-PE T E R H ARMSEN HEEFT DI T GE SCH R E V EN IN APRI L 2017 Deze whitepaper is bedoeld voor product owners en beslissers. Hij gaat over React, een JavaScript

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

Handleiding Chipolo en Chipolo Card

Handleiding Chipolo en Chipolo Card www.metjemobiel.nl Handleiding Chipolo en Chipolo Card Installatie De screenshots of toestemming tot bepaalde onderdelen kunnen afwijken voor Android en ios. 1. Zoek de Chipolo app 3. Lees de informatie

Nadere informatie

INFORMATIE

INFORMATIE INFORMATIE WWW.NUTRACKER.NL INFO@NUTRACKER.NL 030807151 Inhoud Snelstart... 2 Account aanmaken... 2 Het koppelen van de Nut... 3 Het oproepen van de Nut... 3 Het oproepen van je Smartphone... 4 Overige

Nadere informatie

Sociale Kaart Groningen

Sociale Kaart Groningen Sociale Kaart Groningen handleiding voor gebruikers & beheerders Versie 0.1 22 februari 2016 Inhoud Wat is socialekaartgroningen?... 3 Handleiding... 3 Zoeken... 4 Eenvoudig zoeken... 4 Uitgebreid zoeken...

Nadere informatie

Binnen het platform worden vanaf 1 januari 2016 de volgende rollen onderscheiden:

Binnen het platform worden vanaf 1 januari 2016 de volgende rollen onderscheiden: CESeasy beheerplatform 1 Inleiding Het CESeasy beheerplatform is bedoeld voor het eenvoudig en veelzijdige beheer van de CESeasy sloten en biedt desgewenst de mogelijkheid tot gedeeld beheer. Met gedeeld

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kun je berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

ZIVVER Gebruikershandleiding

ZIVVER Gebruikershandleiding Versie: 2.0 Datum: 11 april 2017 support@zivver.com www.zivver.com Inhoud Welkom bij ZIVVER!... 3 1. Inloggen in je online veilige postvak... 4 2. Stuur een veilig bericht vanuit je online veilige postvak...

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.3 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-05-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.3 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl ( en tot stand gekomen doormiddel van ACM.

Deze cookieverklaring is van toepassing op System CSl (  en tot stand gekomen doormiddel van ACM. Cookiebeleid Inleiding We zijn verplicht om je te informeren over en jouw toestemming te vragen voor het gebruik van cookies op onze website. Via cookies verzamelen System CSL en derde partijen informatie

Nadere informatie

Stap 1: Willekeurige kleuren

Stap 1: Willekeurige kleuren Scratch 2 Memory All Code Clubs must be registered. By registering your club we can measure our impact, and we can continue to provide free resources that help children learn to code. You can register

Nadere informatie

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding

Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding Het gebruik van EZcloud van UNV i.c.m. UNV netwerkrecorders Verkorte handleiding 1. Account aanmaken Download en installeer de EZview app voor ios (Apple iphone) of Android gebaseerde smartphones. (PS.

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk

Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk Publicatie Bescherming van het intellectueel eigendom als ondernemer met een modemerk Hoe kan een Nederlandse startende ondernemer met een modelabel zijn intellectuele eigendom zo goed mogelijk beschermen?

Nadere informatie

HANDLEIDING WERKNEMERS

HANDLEIDING WERKNEMERS HANDLEIDING WERKNEMERS DIGITAAL ARBEIDSVOORWAARDENPORTAAL WWW.MIJNBANDENBAAN.NL Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden en activeren... 4 Inloggen op Mijnbandenbaan.nl... 9 De Online Introductie... 10 Naar

Nadere informatie

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden

Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden Bookshelf account aanmaken, apps installeren en de mogelijkheden 1.1 Aanmaken Bookshelf account Iedereen die een E-mail adres heeft, kan een Bookshelf account aanmaken. Dit kan via http://bookshelf.nl/start/.

Nadere informatie

Het Kadett C Register, ook wel het C-register

Het Kadett C Register, ook wel het C-register Het Kadett C Register, ook wel het C-register Inhoudsopgave: Hoe is dit register tot stand gekomen?... 3 Zoeken in het C-register... 4 Inloggen... 4 Ik ben lid, maar zie geen extra opties... 4 Zoek actie...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super

Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Begeleidershandleiding Voedingscentrum Meer dan lekker in de super Helpdesk online module: Spring Instituut Tel: 0318-493133 Mail: info@springinstituut.nl 1 Inhoud Hoofdstuk 1 Algemene informatie... 3

Nadere informatie

Gebruik Ons medewerkerportaal

Gebruik Ons medewerkerportaal Gebruik Ons medewerkerportaal Open internet. 1. Voer het internet adres in: https://zorgintens.mijnio.nl. Inloggen: 2. Voer je naam, en wachtwoord in (zie afzonderlijke brief met inloggegevens). 3. Klik

Nadere informatie

Handleiding Digitaal platform Bossche Bond

Handleiding Digitaal platform Bossche Bond Handleiding Digitaal platform Bossche Bond Inleiding Dit is een korte handleiding (een eerste introductie) voor het digitale platform van de Bossche Bond. Dit digitale platform is bedoeld voor de professionals

Nadere informatie

HAVEP Easy Sizing. Innovatieve maatopname in enkele minuten POWERED BY QUANTACORP

HAVEP Easy Sizing. Innovatieve maatopname in enkele minuten POWERED BY QUANTACORP HAVEP Easy Sizing Innovatieve maatopname in enkele minuten POWERED BY QUANTACORP Innovatieve maatopname in enkele minuten Het organiseren van passessies bij klanten, waarvoor je vaak verschillende pasmodellen

Nadere informatie

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids?

Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? Werkschrift : Hoe werk ik op WikiKids? WERKBOEK WIKIKIDS Welkom bij het werkboek van WikiKids. In dit werkboek staan opdrachten waarmee je stap voor stap leert werken met WikiKids. Er staan 15 opdrachten

Nadere informatie

Handleiding Connectis EH Beheermodule

Handleiding Connectis EH Beheermodule Handleiding Connectis EH Beheermodule Datum: 01-11-2017 Versie: 1.0 Inhoudsopgave Inleiding... - 2-1. Connectis EH Beheermodule...- 3-1.1 Inloggen... - 3-1.2 Home... - 5-1.3 Bedrijfsgegevens... - 6-1.4

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0

Peridos. Registreren voor Zorgportaal. Datum: Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.0 Peridos Registreren voor Zorgportaal Plaats: Utrecht Datum: 22-02-2019 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.0 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Wijzigingsbeheer 3 1. Inleiding 4 1.1

Nadere informatie

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen

Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen Workshop Office365-basis: opdracht Word-bestanden plaatsen en delen OneDrive, Word Online, Word Stap 1. Open je OneDrive. Maak een nieuwe map aan met de naam Tijdelijk. (Klik op Nieuw, klik op Map). Stap

Nadere informatie

Handleiding Sporter 1.

Handleiding Sporter 1. Handleiding Sporter 1. 2. Inhoudsopgave Aanmelden Talentvolgsysteem Dotcombond... 6 Inloggen... 6 1ste keer inloggen... 6 Wachtwoord vergeten... 6 Wachtwoord wijzigen... 6 Sporter rol... 7 Sporter profiel...

Nadere informatie

Nieuwe implementatie op Came Connect

Nieuwe implementatie op Came Connect Nieuwe implementatie op Came Connect 1. BEHEER MEERVOUDIG GEBRUIK Op 16/07/2018 is op het platform van Came Connect Automatiseringen de functie meervoudig gebruik geïntroduceerd, waarmee het gebruik van

Nadere informatie

Handleiding Z login EH Beheer Module

Handleiding Z login EH Beheer Module Handleiding Z login EH Beheer Module Bedrijf: ZET solutions Datum: 16 januari 2013 Versie: 0.2 Inhoudsopgave Inleiding... - 2-1 Z login EH Beheer Module... - 3-1.1 Inloggen... - 3-1.2. Home... - 5-1.3

Nadere informatie

September 2018 Versie 2.0

September 2018 Versie 2.0 Handleiding voor het gebruik van de Azora Servicepas als betaalmiddel via i-deal September 2018 Versie 2.0 Inhoud Handleiding Azora Servicepas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw Azora Servicepas...

Nadere informatie

Beginnen met Basecone

Beginnen met Basecone Beginnen met Basecone Koppeling met het boekhoudsysteem, voor VERO-gebruikers www.wolterskluwer.be/business-software Koppeling met het boekhoudsysteem Deel1: de sleutel plakken in VERO Nut van deze actie:

Nadere informatie

Zo maak je van je. een succes

Zo maak je van je. een succes Zo maak je van je Facebook advertenties een succes Wil je weten hoe je jouw Facebook campagne goed kunt opzetten? Zodat je jouw doelgroep bereikt en meer klanten krijgt? Met Facebook Adverteren is dit

Nadere informatie

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier!

Wij hebben met veel plezier aan dit boek geschreven en hopen dat we je er verder mee helpen. Heel veel leesplezier! INLEIDING Google AdWords is een zeer krachtig advertentieplatform. Bijna geen enkel ander advertentienetwerk kan tippen aan AdWords. De vele functies maken het mogelijk om je doelgroep heel gericht te

Nadere informatie

Handleiding internet Algemene informatie

Handleiding internet Algemene informatie Handleiding internet Algemene informatie Hoofdstuk I - Informatie over Typo3 en de afdelingssites Handleiding afdelingssites Groei & Bloei Welkom bij de handleiding voor Typo3, het programma waarmee de

Nadere informatie

Discussie: Start de les door de volgende stelling op het bord te schrijven:

Discussie: Start de les door de volgende stelling op het bord te schrijven: Lesbrief 1 Introductie auteursrecht Voorbereiding Doelen: - De leerlingen worden zich bewust van het bestaan en het belang van auteursrecht en leren verschillende begrippen rondom auteursrecht kennen.

Nadere informatie

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015

MIJN BIBLIOTHEEK. Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK. Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! oktober 2015 MIJN BIBLIOTHEEK Introductie tot MIJN BIBLIOTHEEK oktober 2015 Maak van de bib nog meer jouw bib dankzij Mijn Bibliotheek! Waarom heb ik een Mijn Bibliotheek account nodig? Wil je de uitleentermijn verlengen,

Nadere informatie

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook?

Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Privacy instellingen voor Facebook Alles wat je op Facebook zet is openbaar. Wil je dat ook? Inhoud Waarom hebben we dit gemaakt?... 3 De instellingen en de gevolgen ervan... 4 Het tabblad Privacy... 4

Nadere informatie

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016

Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Mijn manier Onze wereld uitgedaagd. Welke rol speelt de ondernemer? - Bilderbergconferentie 2016 Hasmik Matevosyan, mode-onderzoekster Mode-industrie zonder verspilling Hasmik Matevosyan (1987) studeerde

Nadere informatie

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding

KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN. Gebruikershandleiding / Gebruikershandleiding KIOSK BEWEGINGSVRIENDELIJKE EN GEDEELDE SCHOOLSPEELPLAATSEN Gebruikershandleiding 01.12.2018 cjm.vlaanderen.be INHOUD EENMALIG: Registratie & vertegenwoordiging...fout! Bladwijzer

Nadere informatie

Handleiding BeSocialEasy

Handleiding BeSocialEasy Handleiding BeSocialEasy Het inlog scherm. Voeg hier je emailadres en wachtwoord in dat je per mail ontvangen hebt. Na inloggen kom je in het hoofdmenu terecht. Zoals je ziet heeft BeSocialEasy 5 tabbladen

Nadere informatie

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE.

8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE. 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram SOCIAL MEDIA MEISJE 8 tips voor meer volgers en engagement op Instagram Instagram is één van de meest populaire social media netwerken op dit moment.

Nadere informatie

Het Flexeria beheerplatform is bedoeld voor het eenvoudig en veelzijdige beheer van de Flexeria sloten en biedt

Het Flexeria beheerplatform is bedoeld voor het eenvoudig en veelzijdige beheer van de Flexeria sloten en biedt FLEXERIA INLEIDING Het Flexeria beheerplatform is bedoeld voor het eenvoudig en veelzijdige beheer van de Flexeria sloten en biedt desgewenst de mogelijkheid tot gedeeld beheer. Met gedeeld beheer wordt

Nadere informatie

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk;

Om gebruik te kunnen maken van de app en alle functies zijn twee dingen belangrijk; Pilot vrijwilligersmodule voor leden en ouders van leden Stap 1: Uitleg module en aanmelden bij Sportlink Zoals jullie wellicht weten hebben we als vereniging de vrijwilligersmodule van Sportlink aangeschaft

Nadere informatie

Hoe kan ABCDate mij helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen?

Hoe kan ABCDate mij helpen bij het ontmoeten van nieuwe mensen? Amarant Ben jij ook op zoek naar een maatje, vriendschap of relatie? Amarant en ABCDate helpen jou! Samen dingen doen is leuker dan alleen! Dat wisten we al bij Amarant. Daarom hebben we in het verleden

Nadere informatie

MOJO CONGRESREGISTRATIE SOFTWARE. Handleiding voor het gebruik van de balie-omgeving. Zie ook handleiding.congrezzo.nl

MOJO CONGRESREGISTRATIE SOFTWARE. Handleiding voor het gebruik van de balie-omgeving. Zie ook handleiding.congrezzo.nl MOJO CONGRESREGISTRATIE SOFTWARE Handleiding voor het gebruik van de balie-omgeving Zie ook handleiding.congrezzo.nl Opmerkingen en feedback over de documentatie kun je sturen naar congres@ugent.be. INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

LIVE WEBINAR UITZENDEN

LIVE WEBINAR UITZENDEN LIVE WEBINAR UITZENDEN met Google Hangouts on Air WEBINARGEEK.COM INTRODUCTIE Voor het uitzenden van een live webinar met WebinarGeek heb je een Google account nodig. Dat is nodig omdat er gebruik wordt

Nadere informatie

1 C M E v o H a n d b o e k e n T e c h n i s c h e B e s c h r i j v i n g

1 C M E v o H a n d b o e k e n T e c h n i s c h e B e s c h r i j v i n g 1 C M E v o H a n d b o e k e n T e c h n i s c h e B e s c h r i j v i n g Beschrijving CM EVO Lyfra is trots om zijn gloednieuwe tool voor te stellen. CM Evo is een onlineverkoopsysteem voor elektronische

Nadere informatie

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES

WHITEPAPER. Wat is een. Responsive website? Voordelen van een. Responsive website? Hoe start je met een. Responsive website? RESPONSIVE WEBSITES WHITEPAPER RESPONSIVE WEBSITES Wat is een Responsive website? Voordelen van een Responsive website? Hoe start je met een Responsive website? INTRODUCTIE Met het downloaden van deze whitepaper kunnen we

Nadere informatie

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER

E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER E-PROCUREMENT GEBRUIKERSBEHEER HANDLEIDING VOOR AANKOPERS GEBRUIKSVOORWAARDEN Rechten De FOD Personeel en Organisatie behoudt alle rechten (waaronder auteursrechten, merkrechten en octrooien) met betrekking

Nadere informatie

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming

Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Stap 1 Zorg Voor Goede Stemming Klinkt simpel natuurlijk! Maar het is echt heel lastig om je passie te ontdekken en er achter te komen wat echt bij je past wanneer je je leeg of ongelukkig voelt. Je wilt

Nadere informatie

ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITALE INFORMATIE & COMMUNICATIE

ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITALE INFORMATIE & COMMUNICATIE ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITALE INFORMATIE & COMMUNICATIE ANTWOORDBLAD: TRAINING DIGITALE INFORMATIE & COMMUNICATIE Hieronder worden de goede antwoorden gegeven bij de elf opdrachten van de training Digitale

Nadere informatie

Stappenplan: een spreekbeurt maken

Stappenplan: een spreekbeurt maken Stappenplan: een spreekbeurt maken 1. Dit weet ik al! Dit wil ik nog te weten komen! Maak op een kladblad een woordspin over het onderwerp. Ik noteer sleutelwoorden Schrijf onder je woordspin vragen die

Nadere informatie

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats

Stap 1: Mindmap design. Wat is design volgens Marktplaats. Wat is design volgens Judith. Informatie Architectuur Design op marktplaats Stap 1: Mindmap design Informatie Architectuur Wat is design volgens Marktplaats Wat is design volgens Judith Stap 2: Onze bevindingen. Informatie Architectuur Analyse van www.marktplaats.nl Design heeft

Nadere informatie

Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding

Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding Module Tijdregistratie Medewerkers Handleiding Deze handleiding legt aan medewerkers uit hoe ze in Vrijedagen hun gewerkte tijden kunnen registreren met de module Tijdregistratie. De handleiding legt uit

Nadere informatie

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com

Stappenplan bij de werkvorm tijdbalk maken. Werken met TimeRime.com Werken met TimeRime.com TimeRime.com is een website waar je een tijdbalk kunt maken. Het invoeren van een gebeurtenis met de bijbehorende datum is voldoende. Het programma maakt er een nette presentatie

Nadere informatie

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES

WHITEPAPER. Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme ONLINE MAGAZINES WHITEPAPER ONLINE MAGAZINES Waarom een online magazine? Welke voordelen zijn er te behalen? Inhoud & bladritme INTRODUCTIE Je hebt deze whitepaper gedownload omdat je geïnteresseerd bent in online magazines.

Nadere informatie

Handleiding QuoVadis beheermodule EH

Handleiding QuoVadis beheermodule EH Handleiding QuoVadis beheermodule EH Bedrijf: QuoVadis Trustlink B.V. Datum: februari 2016 Versie: 1.1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding...- 2-1 QuoVadis beheermodule eherkenning...- 3-1.1 Inloggen...-

Nadere informatie

Ontdek jouw persoonlijke top-3 interessante studies met deze 5-stappen oefening.

Ontdek jouw persoonlijke top-3 interessante studies met deze 5-stappen oefening. Ontdek jouw persoonlijke top-3 interessante studies met deze 5-stappen oefening. Een krachtige vul-de-lege-velden-in oefening om grip te krijgen op je studiekeuze en overzicht te creëren in de oceaan van

Nadere informatie

mprivacy Handleiding mprivacy: de advertising-id

mprivacy Handleiding mprivacy: de advertising-id mprivacy Handleiding mprivacy: de advertising-id Hier vind je een handleiding voor het vragen van toestemming voor het uitlezen en gebruiken van de advertising-id. Onderstaande tekst voldoet volgens de

Nadere informatie

Auteursrecht van beeldend kunstenaars

Auteursrecht van beeldend kunstenaars Lesbrief 5 Auteursrecht van beeldend kunstenaars Voorbereiding Doelen - De leerlingen weten wat de regels zijn rondom het hergebruiken van afbeeldingen van beeldende kunst. - De leerlingen weten wanneer

Nadere informatie

Talk2Fans App Handleiding

Talk2Fans App Handleiding 2016 Talk2Fans App Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Downloaden Talk2Fans app... 2 2.1 Android... 2 2.2 IOS... 3 3. Nieuwe registratie... 5 4. Eerste keer aanmelden... 6 5. Hoofdfuncties binnen de app... 8 5.1

Nadere informatie

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet!

Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! Welkom bij SchoolPlein, de app van en voor leraren van Plein 013. Fijn dat je meedoet! In deze handleiding laten we aan de hand van plaatjes zien hoe de app SchoolPlein werkt. Als je de app hebt gedownload

Nadere informatie

Zelfstandig leren door zinvol inzetten van video's. Lucien Hermans maart 2016

Zelfstandig leren door zinvol inzetten van video's. Lucien Hermans maart 2016 Zelfstandig leren door zinvol inzetten van video's Lucien Hermans maart 2016 PLAYPOSIT: doe meer met filmpjes - YouTube! Aan de slag! Vertrekkende vanuit het onderwerp uit je leerprogramma (thema, project,

Nadere informatie

ADVIESRAPPORT DESIGNOMGEVING VOOR HET VISUALISEREN VAN WASSINGEN IN 3D CAD PROGRAMMA S HELENA PHAN /01/2016 FASHION & MANAGEMENT 1

ADVIESRAPPORT DESIGNOMGEVING VOOR HET VISUALISEREN VAN WASSINGEN IN 3D CAD PROGRAMMA S HELENA PHAN /01/2016 FASHION & MANAGEMENT 1 ADVIESRAPPORT DESIGNOMGEVING VOOR HET VISUALISEREN VAN WASSINGEN IN 3D CAD PROGRAMMA S HELENA PHAN 500639033 07/01/2016 FASHION & MANAGEMENT 1 SAMENVATTING 2 Gebruikers van 3D CAD programma zijn nog erg

Nadere informatie

De voordelen van Quli:

De voordelen van Quli: 0 INLEIDING Dit stappenplan is ontworpen door Anne Dorland, Danique Visschers en Marloes Bongers. Dit zijn studenten van de opleiding Pedagogiek aan de HAN te Nijmegen. Zij hebben als afstudeeropdracht

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Onderliggende technologieën van Workspace 365 voor de Kiosk Medewerker

Onderliggende technologieën van Workspace 365 voor de Kiosk Medewerker Hybride omgeving Inleiding We onderscheiden drie verschillende type medewerkers binnen een bedrijf. Elk type medewerker kan Workspace 365 op een andere manier gebruiken. We gaan in op hoe deze verschillende

Nadere informatie

Handleiding Social Sponsoring

Handleiding Social Sponsoring Handleiding Social Sponsoring INLEIDING In deze handleiding wordt u stapsgewijs verteld hoe u Social Sponsoring voor uw organisatie kunt aanmaken, instellen en onder leden activeren. Daarna kunnen leden,

Nadere informatie

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies

emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Inhoudsopgave: emscreator PageBuilder Korte uitleg van werkwijze en functies Starten van de PageBuilder Overzicht linker PageBuilder menu Overzicht rechter PageBuilder menu Modules, rijen en templates

Nadere informatie

Zelfstandig leren door zinvol inzetten van video's

Zelfstandig leren door zinvol inzetten van video's Zelfstandig leren door zinvol inzetten van video's Lucien Hermans maart 2016 PLAYPOSIT: doe meer met filmpjes - YouTube! Je kan het zo gek niet bedenken of je vindt er wel een filmpje over terug op YouTube.

Nadere informatie

Handleiding Centix Cloud (WEB)

Handleiding Centix Cloud (WEB) Om te beginnen dient er ingelogd te worden op de website: https://klantnaam.centix.com Login op de website (KLANTNAAM.centix.com) en klik op een knop om in te loggen: Via Objecten kunnen diverse materialen

Nadere informatie

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt

Publieke informatie door jou gepubliceerd. Berichten die je naar andere leden stuurt PRIVACY STATEMENT Dit Privacy Statement toont onze vastberadenheid om je recht op privacy en je gegevens te beschermen. Postbuzz verwerkt je persoonlijke gegevens met zorg en conform aan de bepalingen

Nadere informatie