Dienst uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum Bijlage(n) Terugbetalingen wet 65 TC/TW65/KGK/OB/HL03bis 11/02/2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienst uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum Bijlage(n) Terugbetalingen wet 65 TC/TW65/KGK/OB/HL03bis 11/02/2005"

Transcriptie

1 Vragen naar: Kurt Gesquiere Tel : 02/ Fax : 02/ Mevrouw de Voorzitster, Mijnheer de Voorzitter, van het OCMW Dienst uw brief van uw kenmerk ons kenmerk datum Bijlage(n) Terugbetalingen wet 65 TC/TW65/KGK/OB/HL03bis 11/02/2005 AANPASSING GEBRUIKERSHANDLEIDING BIJ DE GESTANDAARDISEERDE AANVRAAG VAN DE STAATSTOELAGE VOOR STEUNVERLENING IN HET KADER VAN DE WET VAN 2 APRIL 1965 BETREFFENDE HET TEN LASTE NEMEN VAN DE STEUN VERLEEND DOOR DE OCMW S. Mevrouw de Voorzitster, Mijnheer de Voorzitter, De gebruikershandleiding betreffende de in rand vermelde terugbetalingsprocedure was dringend aan een actualisering toe. De laatste maanden is er immers heel wat gewijzigd. Voor een aantal van die wijzigingen, die van belang zijn voor de terugbetalingsprocedure, was er nog geen mogelijkheid om die via de formulieren terug te vorderen, namelijk: Sedert 1 januari 2004 zijn er een aantal nieuwe tewerkstellingsmaatregelen; In uitvoering van een koninklijk besluit van 23 september 2004 moet het tevens mogelijk worden gemaakt dat het voorziene bedrag voor een partnerschapovereenkomst kan teruggevorderd worden; Vanaf 1 januari 2005 dient alle communicatie tussen de verschillende instellingen in feite te verlopen via het KBO-nummer; Vanaf 1 januari 2005 worden de categorieën van rechthebbende opnieuw gelijkgeschakeld met die van het leefloon, daarmee samenhangende worden ook de feitelijke leefsituaties gewijzigd; Vanaf 1 januari 2005 moet ook het ook mogelijk zijn om een toelage onderhoudsgeld terug te vorderen. Aangezien de handleiding diende aangepast te worden, werd van deze gelegenheid tevens gebruik gemaakt om een aantal vereenvoudigingen en wijzigingen door te voeren in de formulieren of in de mogelijk te gebruiken codes. Om de betoelaging aan de OCMW s echter niet het gedrang te brengen, zal in twee etappes gewerkt worden:

2 2. 1. Voor alle aanpassingen die geen bijkomende velden/rubrieken op de formulieren vergen, zal de versie 01 in ons informaticaprogramma (PRIMA) worden aangepast. Het betreft hier enkel het toevoegen van nieuwe codes, het wijzigen van reeds bestaande codes of het weglaten ervan. Dit zal het geval zijn voor de nieuwe tewerkstellingsmaatregelen, de aanpassing van de categorieën en de feitelijke leefsituaties en de vereenvoudigingen of wijzigingen van de huidige formulieren. Een nieuwe versie van de gebruikershandleiding (versie 03bis) is terug te vinden op de website van de POD Maatschappelijke Integratie ( OCMW s die de website niet kunnen raadplegen, kunnen de gebruikershandleiding bestellen via hun contactpersoon. Deze wijzigingen gelden vanaf 1 januari Voor de overige aanpassingen, namelijk voor de partnerschapovereenkomsten, de toelagen onderhoudsgeld en de KBO-nummers, dienen er op de formulieren nieuwe rubrieken gecreëerd te worden. Er zal daarvoor een nieuwe versie worden opgesteld (versienummer 04). Deze versie zal eveneens alle voorgaande wijzigingen omvatten. Vanaf het moment dat deze versie 04 in gebruik kan genomen worden, wordt ieder OCMW hiervan op de hoogte gebracht. Vanaf dat moment zal enkel het versienummer 04 nog kunnen gebruikt worden voor formulieren met een datum invoegetreding vanaf 01/01/2005. Voor die personen waar een OCMW reeds beslist heeft het bedrag van de partnerschapovereenkomst of de toelage onderhoudsgeld terug te vorderen, kan dit in afwachting van de versie 04 - reeds per fax (02/ ) of per worden medegedeeld. Daarbij dient de naam van de betrokkene, het dossiernummer en de datum invoegetreding worden medegedeeld. Deze methode garandeert dat voldaan is aan de wettelijk vervaltermijn zoals voorzien in artikel 9 van de in rand vermelde wet van 2 april Van zodra de gebruikershandleiding versie 04 is opgemaakt zal deze eveneens op de website worden geplaatst. Aan alle informaticafirma s zal daarenboven ook de nieuwe structuur van de diskettes worden medegedeeld. 1. Aanpassingen in versie Activeringsmaatregelen Sedert 1 januari 2004 zijn er een aantal wijzigingen in de tewerkstellingsmaatregelen doorgevoerd 1. Voor een aantal van die wijzigingen, die van belang zijn voor de terugbetalingsprocedure, was er nog geen mogelijkheid om die via de formulieren terug te vorderen. Het betreft: 1. Het Activaplan PVP; 2. Het Sociaal inschakelingsinitiatief (SINE); 3. Een combinatie van activeringen. Er werden daarom een aantal nieuwe codes toegevoegd voor het mededelen en terugvorderen van deze maatregelen. Deze codes betreffen de rubriek 43 Type activering maatschappelijke dienstverlening op het formulier B/1. 1 Zie ook de omzendbrief dd. 24 december 2004 van de dienst Beleidsondersteunend en juridisch advies betreffende wijzigingen in de tewerkstellingsmaatregelen voor gerechtigden op maatschappelijke integratie of een financiële maatschappelijke hulp vanaf 1 januari 2004.

3 Het Activaplan PVP: Het Activaplan PVP is een bijzonder activaplan voor het preventie- en veiligheidspersoneel van steden met een veiligheidscontract. Voor de bepaling van de plafondbedragen wordt er een onderscheid gemaakt tussen de werknemers jonger dan 45 jaar (900 per maand) en de werknemers vanaf 45 jaar (1100 per maand). Volgende codes werden hiervoor toegevoegd: Code 16 = activaplan PVP voor personen jonger dan 45 jaar; Code 17 = activaplan PVP voor personen vanaf 45 jaar Sociaal inschakelingsinitiatief (SINE): Wat de SINE-maatregel betreft zijn er tal van wijzigingen doorgevoerd (o.m. wijziging in toekenningsduur, wijziging van het bedrag en afschaffing van de minimale opgelegde arbeidsregeling). Er werd daarom geopteerd om een nieuwe code te voorzien voor alle nieuwe SINEmaatregelen vanaf 1 januari Het plafondbedrag hierbij is 500 per maand. Het betreft: Code 18 = SINE-maatregelen vanaf 01/01/ Combinatie van activeringen Vanaf 1 januari 2004 bestaat de mogelijkheid tot combineren van meerdere tewerkstellingsprogramma s (SINE/Activaplan/Doorstromingsprogramma) in hoofde van de werknemer. Dit betekent dat meerdere deeltijdse tewerkstellingen binnen verschillende types van activering kunnen gecombineerd worden. Voorheen was deze mogelijkheid uitgesloten. Volgende code werd hiervoor toegevoegd: Code 19 = combinatie van activeringen (SINE/Activaplan/Doorstromingsprogram.) 1.2. Nieuwe categorieën Vanaf 1 januari 2005 worden dezelfde categorieën van rechthebbende gebruikt als die van het leefloon, namelijk: A = samenwonende persoon B = alleenstaande persoon E = persoon die uitsluitend samenwoont met een gezin te zijner laste, mits er ten minste één ongehuwd minderjarig kind aanwezig is. De omzetting van de vroegere categorieën naar de nieuwe wordt zoveel mogelijk op automatische wijze verricht. Zo zullen de categorieën 2, 3 en 4 in de rubriek 53 op de momenteel lopende formulieren B1 VANAF 01/01/2005 automatisch worden aangepast.

4 4. Categorie: wordt: 4 A 3 B 2 E Na deze conversie zal het niet meer mogelijk zijn om een formulier B op te sturen met een looptijd beginnend in 2004 en eindigend in Indien een dergelijk formulier wordt ingestuurd, zal deze worden geweigerd en aan het OCMW worden gecommuniceerd d.m.v. de foutcode Er wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen gehuwden en ongehuwden. De categorie 1 verdwijnt volledig en kan ook niet automatisch naar een nieuwe categorie worden getransfereerd. Indien het een gehuwd koppel met minstens één ongehuwd minderjarig kind ten laste betreft, dan zal dit dossier één geheel blijven en moet de categorie E gebruikt worden. Indien het een gehuwd koppel zonder minstens één ongehuwd minderjarig kind ten laste betreft, dan zal dit dossier moeten gesplitst worden. De hoofdbegunstigde blijft in dossier behouden, maar verandert van categorie (van 1 naar A). Voor de partner moet een nieuw dossier worden geopend, eveneens met categorie A. Voor alle lopende dossiers met een categorie 1, zal het OCMW dus een nieuwe beslissing moeten indienen met datum invoegetreding 01/01/2005. Deze nieuwe beslissingen evenals trouwens alle andere formulieren met een datum invoegetreding vanaf 01/01/2005 dienen in een aparte zending te worden verstuurd. Deze formulieren zullen door mijn diensten immers pas kunnen verwerkt worden van zodra ons informaticaprogramma dit toelaat. Tevens wil ik er ook de aandacht op vestigen dat een koppel met minstens één ongehuwd minderjarig kind ten laste, waarvan één van de partners recht heeft op steun in het kader van de wet betreffende het recht op maatschappelijke integratie, opnieuw samen in een dossier voor de dienst Leefloon kunnen vermeld worden. De partner die geen recht heeft op leefloon of maatschappelijke integratie kan in dit geval dus ook niet meer als apart dossier worden ingediend bij de dienst Terugbetalingen wet 65. Bovendien wil ik er ook op wijzen dat een categorie E maximaal de partner + kinderen, waarvan minstens één ongehuwde minderjarige, kan omvatten. Indien er nog andere samenwonenden zijn (voorbeeld een inwonende ouder), dan kan de categorie E niet worden gebruikt. Het betreft in dit geval een categorie A. Stel: Een begunstigde woont samen met zijn broer én met zijn minderjarige zoon. Aan de broer kan dan maximaal een bedrag overeenkomstig categorie A worden betoelaagd. Aan de begunstigde maximaal een bedrag overeenkomstig categorie A, eventueel verhoogd met een equivalent van de gewaarborgde gezinsbijslag. Zie ook de omzendbrief van de dienst OCMW-wetgeving dd. 14 december 2004 betreffende wijzigingen met ingang van 1 januari 2005 inzake het recht op maatschappelijke integratie Feitelijke leefsituaties

5 5. Naar aanleiding van de gewijzigde categorieën, worden de codes betreffende de feitelijke leefsituaties (rubriek 35 op het formulier A) aangepast. Vanaf 1 januari 2005 kunnen enkel volgende codes worden gebruikt (de overeenkomstige categorie staat in de laatste kolom vermeld): 03 : ziekenhuis, psychiatrisch ziekenhuis, erkende instelling voor gehandicapten rustoord voor bejaarden, of serviceflatgebouw of woningcomplex met dienstverlening, voor zover deze voorzieningen als dusdanig door de bevoegde overheid erkend zijn, een inrichting van gelijk welke aard, waar de persoon verplicht verblijft in uitvoering van een rechterlijke of administratieve beslissing, een erkende instelling of inrichting om personen in noodsituaties op te vangen en hen tijdelijk te huisvesten en te begeleiden, erkend rust- en verzorgingstehuis, inrichting voor kinderen of privaat persoon die een minderjarige onder bezwarende titel huisvest, een psychiatrisch verzorgingstehuis of initiatief van beschut wonen voor zover deze voorzieningen door de bevoegde overheid zijn erkend 05 : de begunstigde is alleenstaande B 11 : de begunstigde woont enkel samen met zijn partner A 12 : de begunstigde woont enkel samen met bloed- of aanverwanten en/of anderen A (geen kinderen) 13 : de begunstigde woont uitsluitend samen met zijn partner en bloed- of A aanverwanten en/of anderen (geen kinderen) 14 : de begunstigde woont uitsluitend samen met één of meerdere ongehuwde E minderjarige kinderen 15 : de begunstigde woont uitsluitend samen met zijn partner en één of meerdere E ongehuwde minderjarige kinderen 16 : de begunstigde woont uitsluitend samen met één of meerdere ongehuwde A minderjarige kinderen en bloed- of aanverwanten en/of anderen 17 : de begunstigde woont uitsluitend samen met zijn partner en één of meerdere A ongehuwde minderjarige kinderen en bloed- of aanverwanten en/of anderen 18 : de begunstigde woont samen met uitsluitend meerderjarige kinderen A 19 : de begunstigde woont samen met zijn partner en uitsluitend meerderjarige A kinderen 20 : de begunstigde woont samen met uitsluitend meerderjarige kinderen en bloed- A of aanverwanten en/of anderen 21 : de begunstigde woont samen met zijn partner en uitsluitend meerderjarige A kinderen en bloed- of aanverwanten en/of anderen 22 : de begunstigde woont uitsluitend samen met meerdere kinderen onder wie ten E minste één ongehuwd minderjarig kind 23 : de begunstigde woont uitsluitend samen met zijn partner en meerdere kinderen E onder wie ten minste één ongehuwd minderjarig kind 24 : de begunstigde woont uitsluitend samen met meerdere kinderen onder wie ten A minste één ongehuwd minderjarig kind en bloed- of aanverwanten en/of anderen 25 : de begunstigde woont uitsluitend samen met zijn partner en meerdere kinderen onder wie ten minste één ongehuwd minderjarig kind en bloed- of aanverwanten en/of anderen 26 : de begunstigde woont samen met ten minste één ongehuwd minderjarig kind en een partner die niet voldoet aan de voorwaarden van categorie E Voor de dossiers waarvoor er een nieuwe beslissing dient genomen te worden doordat de categorie verandert, alsook voor de nieuwe dossiers, dient er vanaf 01/01/2005 ook een A of B o f E A A

6 6. nieuw formulier A te worden ingestuurd met vermelding van de nieuwe codes feitelijke leefsituatie Vereenvoudigingen of wijzigingen Vereenvoudigingen: Een aantal rubrieken op de verschillende formulieren worden weggelaten. Het betreft gegevens die niet van invloed zijn op de berekening van het bedrag van de Staatstoelage. Voor de geïnformatiseerde OCMW s betekent dit dat deze rubrieken niet meer zullen worden opgeladen (controle hierop valt dus weg). Onderstaande tabel geeft weer welke rubrieken verdwijnen: Formulier A Formulier B1 Formulier B2 Formulier D1 Formulier D2 Formulier F Weglatingen : Rubriek 16 datum toekenning status, rubriek 34 burgerlijke stand, rubriek 41 datum eerste aanvraag, rubriek 42 verordening EG 1612/68, rubriek 66 datum toekenning status bijkomende begunstigde, rubriek 90 vrijwaring rechten en rubriek 91 regularisatie. Rubriek 52 datum laatste inschrijving/schrapping, bij rubriek 53 valt de subcategorie weg, rubriek 90 vrijwaring rechten en rubriek 91 regularisatie. Rubriek 52 datum laatste inschrijving/schrapping, rubriek 90 vrijwaring rechten en rubriek 91 regularisatie. Bij rubriek 33 vallen categorie en identificatienummer van het ziekenfonds weg, rubriek 51 code aansluiting ziekenfonds en rubriek 91 regularisatie. Rubriek 51 code aansluiting ziekenfonds en rubriek 91 regularisatie. Rubriek 91 regularisatie. De rubriek 90 vrijwaring rechten op de formulieren A en B was achterhaald en komt eigenlijk overeen met een niet-aanvaard formulier. Wanneer deze code werd ingevuld, konden er immers geen kostenstaten worden ingestuurd alvorens de betreffende formulieren werden gecorrigeerd. Wanneer het OCMW dus een formulier A en/of B wil indienen dat betrekking heeft op een begunstigde waarvoor nog niet alle persoonsgegevens bekend zijn (maar toch voldoende om de persoon te kunnen identificeren!), dan kan het formulier gewoon worden opgestuurd zonder gebruik te maken van de rubriek 90. Het formulier zal dan in eerste instantie geweigerd worden. Wanneer de correcte gegevens beschikbaar zijn, kan het formulier worden gecorrigeerd. Aangezien een nieuw en volledig ingevuld formulier (met dezelfde datum van invoegetreding en hetzelfde dossiernummer) het eerder ingestuurde formulier automatisch zal overschrijven, is het gebruik van rubriek 91 eveneens overbodig geworden. Wat de aansluiting bij een ziekenfonds betreft, kon dit op het formulier D worden afgeleid uit 2 verschillende rubrieken, nl. rubriek 51 code aansluiting ziekenfonds en rubriek 52 datum invoegetreding tussenkomst ziekenfonds. Aangezien de informatie in rubriek 52 de meest relevante is voor de terugbetalingen wordt enkel nog deze weerhouden. De datum

7 7. die hier wordt vermeld betreft immers de datum vanaf wanneer de begunstigde in regel is met het ziekenfonds; hetgeen meteen ook impliceert dat de betrokkene is aangesloten. Het is dus uiterst belangrijk dat het OCMW de rubriek 52 op het formulier D correct gebruikt, m.a.w. wanneer een betrokkene in regel is met het ziekenfonds moet deze rubriek verplicht worden ingevuld Wijzigingen. Het betreft volgende rubrieken: 1. Rubriek 91 op het formulier C; 2. Rubriek 37 op het formulier B/1 en D/1; 3. Rubriek 41 op het formulier B/ Rubriek 91 Regularisatie op het formulier C: De naam van deze rubriek wordt veranderd in Intrekking bestaand formulier C. Zoals voordien moet er voor een intrekking van een formulier de code 9 ingevuld worden in de rubriek 91. De code 1 mag hier echter NIET meer ingevuld worden. Dit is een code die enkel nog voor de dienst Terugbetalingen wet 65 zelf is bedoeld Rubriek 37 Regularisatie mutualiteit op het formulier B/1 en D/1: Het betreft hier enkel een inhoudelijke aanpassing. Tot op heden betoelaagde de POD Maatschappelijke Integratie enkel het bedrag aan achterstallen voor de ziekenfondsbijdragen voor erkende vluchtelingen of staatlozen (statuut A), asielzoekers (statuut B) en voor door toedoen van de regering gerepatrieerde Belgen (statuut F). Vanaf heden is er ook een betoelaging regularisatie mutualiteit mogelijk voor niet in het bevolkingsregister ingeschreven vreemdelingen die het recht hebben om in het land te verblijven (statuut I) Rubriek 41 Tewerkstelling artikel 60 7 op het formulier B/1: En nieuwe code werd toegevoegd bij de rubriek Plaats van tewerkstelling : Code 18 = de aanvrager/partner is tewerkgesteld in de privé-sector buiten het kader van een overeenkomst artikel Creatie versie Partnerschapovereenkomst Het betreft een maatregel waarbij het OCMW een partnerschap aangaat met de gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling en/of één of meerdere door die dienst erkende

8 8. partner(s) om een gerechtigde op individuele basis te begeleiden naar een tewerkstelling in de reguliere arbeidsmarkt. De Staatstoelage die een OCMW daarvoor kan bekomen bedraagt 250 of 500 per overeenkomst, afhankelijk van het aantal uren (minstens 50 of minstens 100 uren) dat de individuele begeleiding inhoudt. Hiervoor zal op het formulier B1 een bijkomende rubriek gecreëerd worden. Daarbij zal zowel voor de hoofdbegunstigde als voor de partner een veld voorzien zijn. Op het formulier D1 zal deze rubriek eveneens terug te vinden zijn waarbij zowel voor de hoofdbegunstigde als voor de partner een bedrag kan ingevuld worden. Voor deze toevoeging wordt er een nieuw budgetartikel (513) voorzien, alsook een nieuwe type hulp (code 20). Voor de rubriek 72 op het formulier F wordt eveneens een nieuw terugvorderingstype (code 13) gecreëerd Toelage onderhoudsgeld Met ingang van 1 januari 2005 wordt een artikel 68quinquies ingevoegd in de organieke wet van 8 juli 1976 betreffende de OCMW s waarbij de OCMW s worden belast met het bieden van een specifieke hulp voor personen die onderhoudsgeld ten gunste van kinderen moeten betalen. Zie ook de omzendbrief van de dienst OCMW-wetgeving dd. 14 december 2004 betreffende wijzigingen met ingang van 1 januari 2005 inzake het recht op maatschappelijke integratie. Hiervoor zal op het formulier B1 een bijkomende rubriek gecreëerd worden. Daarbij zal zowel voor de hoofdbegunstigde als voor de partner een veld voorzien zijn. Op het formulier D1 zal deze rubriek eveneens terug te vinden zijn waarbij zowel voor de hoofdbegunstigde als voor de partner een bedrag kan ingevuld worden. Voor deze toevoeging moet er geen nieuw budgetartikel worden voorzien, enkel een nieuwe type hulp (code 19) KBO-nummer Overeenkomstig artikel 11 van de wet van 16 januari 2003 tot oprichting van een kruispuntbank van ondernemingen (KBO), tot modernisering van het handelsregister, tot oprichting van erkende ondernemingsloketten en houdende diverse bepalingen, is het gebruik van het ondernemingsnummer verplicht in de betrekkingen die de ondernemingen inclusief de instellingen van Sociale Zekerheid hebben met de administratieve en rechterlijke overheden, evenals in de betrekkingen die deze laatste onderling hebben. Hiervoor zal op ieder formulier (A t.e.m. F) in de rubriek 2 een opsplitsing worden gemaakt. Er zal daarbij zowel een veld voorzien zijn voor het NIS-nummer (5 karakters), als voor het KBO-nummer (10 karakters). Op het formulier D2 zal daarenboven in de rubriek 21, naast het veld voor het RIZIVnummer, eveneens een veld voor het KBO-nummer van het ziekenhuis voorzien zijn.

9 9. Voorzien wordt dat het veld KBO-nummer pas vanaf 01/01/2006 daadwerkelijk zal kunnen gebruikt worden. Een eventueel ingevuld KBO-nummer zal m.a.w. nog niet door ons informaticasysteem verwerkt worden. 3. Algemene inlichtingen Tenslotte wil ik tevens algemene inlichtingen omtrent de gewaarborgde kinderbijslag meegeven, alsook een nieuwe richtlijn omtrent de eindafrekeningen Gewaarborgde kinderbijslag Ik stelde vast dat er misverstanden zijn gerezen betreffende de gewaarborgde kinderbijslag: - De regelgeving i.v.m. de gewaarborgde kinderbijslag (wet van 20 juli 1971 tot instelling van de gewaarborgde gezinsbijslag) mag vooreerst niet verward worden met de steun die terugbetaald wordt in het kader van de wet van 2 april 1965 betreffende het ten laste nemen van de steun verleend door de OCMW s. De vermelde wet van 20 juli 1971 is bijvoorbeeld niet van toepassing is voor asielzoekers die sedert minder dan 5 jaar in België verblijven. Wel is het zo dat de terugbetalingsgrenzen, voor de eventueel door OCMW s toegekende steun die door hen autonoom beoordeeld en bepaald wordt - aan een behoeftige die geen recht heeft op enige andere regeling inzake sociale zekerheid, overeenkomstig artikel 2 van het ministerieel besluit van 30 januari kunnen verhoogd worden met het bedrag van de gewaarborgde gezinsbijslag, indien deze persoon minderjarige kinderen ten laste heeft. Voor wat de terugbetalingen betreft, is er dus geen verhoging van het terugbetalingsplafond meer mogelijk voor kinderen die 18 jaar worden. Het OCMW kan op basis van het gevoerde sociaal onderzoek echter altijd beslissen om aan hem of haar een bijkomende financiële steun te verlenen. Bijvoorbeeld ten bedrage van het equivalent gewaarborgde kinderbijslag. In dit geval dient een apart dossier geopend te worden op naam van die meerderjarige. In het dossier van de ouder(s) moet het kind dan weliswaar vanaf die datum geschrapt worden op het formulier A. - Het in artikel 2 vermelde bedrag wordt samengesteld door: 1. de basiskinderbijslag (met opsplitsing 1 e kind, 2 e kind en vanaf 3 e kind); 2. de sociale toeslag voor kinderen rechtgevend op gewaarborgde gezinsbijslag(1 e kind, 2 e kind en vanaf 3 e kind); 3. de leeftijdstoeslag (voor kinderen vanaf 6 jaar en kinderen vanaf 12 jaar tot 18 jaar). 2 Ministerieel besluit tot regeling van de terugbetaling door de Staat van de kosten van de dienstverlening door de openbare centra voor maatschappelijk welzijn toegekend aan een behoeftige die de Belgische nationaliteit niet bezit en die niet in het bevolkingsregister is ingeschreven.

10 Eindafrekeningen Jaarafrekeningen moeten niet langer ondertekend teruggestuurd worden. Dit betreft zowel voor de eindafrekeningen opgemaakt door de dienst Leefloon, als degene van de dienst Terugbetalingen wet 65. Een positief eindsaldo zal door de POD automatisch worden vereffend. Een negatief saldo zal naar het volgend jaar worden doorgeschoven en als voorschot worden verrekend. In de hoop u hiermee van dienst te zijn, verblijf ik, Hoogachtend, Namens de Minister van Maatschappelijke Integratie: De Voorzitter, (Getekend) Julien VAN GEERTSOM

Prima Ter. Integratie in de KSZ Wetswijziging categorieën

Prima Ter. Integratie in de KSZ Wetswijziging categorieën Vragen naar: Anne-Marie Voets E-mail: anne-marie.voets@mi-is.be Tel : 02 509 81 39 I Fax : 02 508 86 25 Url : www.mi-is.be Dienst uw brief van uw kenmerk Ons kenmerk datum Bijlage(n) Werkgroep Prima Ter

Nadere informatie

Betreft : Gevolgen voor het recht op maatschappelijke dienstverlening van de opheffing van code 207 «opvangstructuur» op vrijwillige basis

Betreft : Gevolgen voor het recht op maatschappelijke dienstverlening van de opheffing van code 207 «opvangstructuur» op vrijwillige basis Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 Aan mevrouwen de Voorzitsters Aan de heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

Vademecum voor de gebruikers van de statistieken over de steunmaatregelen van de POD Maatschappelijke Integratie

Vademecum voor de gebruikers van de statistieken over de steunmaatregelen van de POD Maatschappelijke Integratie Vademecum voor de gebruikers van de statistieken over de steunmaatregelen van de POD Maatschappelijke Integratie 1 Inleiding De statistieken van de POD MI zijn gebaseerd op de terugbetalingen die maandelijks

Nadere informatie

Dienst: Ons kenmerk datum Dienst OCMW-wetgeving Wet/ dmh / 0505/ B.N. 14 juli 2005 en Bevoegdheidsconflicten

Dienst: Ons kenmerk datum Dienst OCMW-wetgeving Wet/ dmh / 0505/ B.N. 14 juli 2005 en Bevoegdheidsconflicten r) POD Maatschappeliike Integratie SPP Intégration Sociale Vragen naar: Bernard NOTE E-mail: bernard.note@mi-is.be Fax : 02.508 86 91 Aan de dames en heren voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

OCMWCPASWet65Loi65DF (terugbetaling door cliënt) Inhoud

OCMWCPASWet65Loi65DF (terugbetaling door cliënt) Inhoud OCMWCPASWet65Loi65DF (terugbetaling door cliënt) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijn?... 2 5) Wat zijn

Nadere informatie

Dienst uw brief van uw kenmerk Ons kenmerk datum Bijlage(n)

Dienst uw brief van uw kenmerk Ons kenmerk datum Bijlage(n) tél.: 02 509 81 48 fax: 02 509 85 58 personne de contact: Brigitte De Ruyck e-mail: brigitte.deruyck@ mi-is.be Aan Mevrouwen de Voorzitsters en de Heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

De wetswijziging treedt in werking 10 dagen na de publicatie in het Belgisch Staatsblad, hetzij 9 januari 2006.

De wetswijziging treedt in werking 10 dagen na de publicatie in het Belgisch Staatsblad, hetzij 9 januari 2006. Vragen naar: Astrid De Clippel of Wim Pierlé E-mail: astrid.declippel@mi-is.be of wim.pierle@mi-is.be Tel : I Fax : Aan de dames en heren voorzit(s)ters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn

Nadere informatie

Vragen naar: Bernard Note Email: bernard.note@mi-is.be Tel. 02 509 81 62 POD Maatschappelijke Integratie SPP Intégration Sociale Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

Mevrouw de Voorzitster, Mijnheer de Voorzitter,

Mevrouw de Voorzitster, Mijnheer de Voorzitter, i uwbrief van uw kenmerk Bestuur van de Maatschappelijke Integratie Bestuursdirectie van het Maatschappelijk Welzijn DIENST FINANCIEN EN ONDERSTANDSKOSTEN TERUGBETALINGEN ) Vragen naar: Kurt Gesquiere

Nadere informatie

aanpassing van de bedragen die tot de federale regelgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren, op 1 juni 2003

aanpassing van de bedragen die tot de federale regelgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren, op 1 juni 2003 Bestuur van de Maatschappelijke Integratie JURIDISCHE DIENST fax: 02/509.86.91 vragen naar: Petra Romelart e-mail: Petra.Romelart@minsoc.fed.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra

Nadere informatie

Uitgeprocedeerde asielzoekers in beroep bij de Raad van State : aflevering van attesten door de Raad van State.

Uitgeprocedeerde asielzoekers in beroep bij de Raad van State : aflevering van attesten door de Raad van State. Bestuur van de Maatschappelijke Integratie Bestuursdirectie van het Maatschappelijk Welzijn DIENST FINANCIËN EN ONDERSTANDSKOSTEN tel.: 02/508.86.66 fax: 02/508.86.25 vragen naar: Kurt Gesquiere e-mail:

Nadere informatie

Dienst Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) Dienst Juridisch en Beleidsondersteunend Advies

Dienst Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) Dienst Juridisch en Beleidsondersteunend Advies aan Mevrouwen de Voorzitsters en de Heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) Dienst Juridisch en Beleidsondersteunend

Nadere informatie

1. Verhoogde staatstoelage

1. Verhoogde staatstoelage Vragen naar: E-mail: Tel : I Fax : Url : http://socialeconomy.fgov.be Aan de Voorzit(s)ter van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Dienst uw brief uw Ons Datum Bijlage(n) van kenmerk kenmerk

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en de invloed daarvan op het recht op maatschappelijke dienstverlening

Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en de invloed daarvan op het recht op maatschappelijke dienstverlening Vragen naar: Tom Aarts E-mail: tom.aarts@mi-is.be Tel : 02 508 86 96 Fax : 02 509 85 58 Dienst : Juridisch en Beleidsondersteunend Advies Ref. : 6311 Datum : 20 februari 2008 Aan de dames en heren Voorzitters

Nadere informatie

Aanpassing van de bedragen die tot de federale wetgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren, op 1 mei 2008

Aanpassing van de bedragen die tot de federale wetgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren, op 1 mei 2008 E-mail: vraag@mi-is.be Tel 02/ 508.85.85 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst Ons kenmerk datum OCMW-wetgeving & Bevoegdheidsconflicten

Nadere informatie

Aanpassing van de bedragen die tot de federale wetgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren, op 1 september 2008.

Aanpassing van de bedragen die tot de federale wetgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren, op 1 september 2008. E-mail: vraag@mi-is.be Tel 02/ 508.85.85 fax 02/508.86.10 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst Ons kenmerk datum OCMW-wetgeving

Nadere informatie

1. Verhoging van de basisbedragen bedoeld in artikel 14, 1, van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie.

1. Verhoging van de basisbedragen bedoeld in artikel 14, 1, van de wet van 26 mei 2002 betreffende het recht op maatschappelijke integratie. Vragen naar: Luc Verleyen E-mail: luc.verleyen@mi-is.be Tel 02/ 509.81.34 Fax : 02/ 508.86.91 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst

Nadere informatie

Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer de Voorzitter,

Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn. Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer de Voorzitter, Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn 25 maart

Nadere informatie

WEGWIJS VOOR studenten. Versie januari 2017 Studenten

WEGWIJS VOOR studenten. Versie januari 2017 Studenten WEGWIJS VOOR studenten Versie januari 2017 Studenten WEGWIJS VOOR STUDENTEN in tien stappen... Wanneer ben ik student binnen de OCMW wetgeving? Tot welk OCMW moet ik me richten voor mijn eerste hulpaanvraag?

Nadere informatie

Workshops Sociale Dienst

Workshops Sociale Dienst 1 Wat komt er aan bod Afpunten kostenstaten LL en FO Installatiepremie : Wanneer, hoe gebruiken? Toekenning of TV in Steun inhouding LL / FO Opmaak attesten voor De Lijn VMM-lijst Tips en trucs Negatief

Nadere informatie

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH)

A001. Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) A001 Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap (VAPH) Provinciale afdeling Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR WIE DE AANVRAAG

Nadere informatie

Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994

Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994 Datum: 24/05/1994 B.S.: 21/07/1994 24 MEI 1994. - Wet tot oprichting van een wachtregister voor vreemdelingen die zich vluchteling verklaren of die vragen om als vluchteling te worden erkend. ALBERT ll,

Nadere informatie

ons kenmerk RPlfOS/O31 datum

ons kenmerk RPlfOS/O31 datum tel: (02) 5098488 fax: (02) 5098558 vragen naar: De Sutter Isabelle e-mail: isabelledesutter@ minsocfedbe Mevrouw de Voorzitster Mijnheer de Voorzitter OCMW van het uw brief van uw kenmerk ons kenmerk

Nadere informatie

Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting

Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting Steunpunt tot bestrijding van armoede, bestaansonzekerheid en sociale uitsluiting Feiten en cijfers Hoeveel bedraagt het leefloon en hoeveel mensen moeten ermee rondkomen? Laatste aanpassing: 28/06/2019

Nadere informatie

Concreet betekent dit dat de nieuwe bedragen gelden vanaf 1 februari 2012.

Concreet betekent dit dat de nieuwe bedragen gelden vanaf 1 februari 2012. Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 Aan de dames en heren Voorzitters van de Openbare Centra voor Maatschappelijk Welzijn Dienst

Nadere informatie

1. Introduceren van de wetswijzigingen betreffende de toelage zelf

1. Introduceren van de wetswijzigingen betreffende de toelage zelf E-mail : vraag@mi-is.be Tel : 02/508.85.85 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Vrijdag 13 februari 2009 Omzendbrief betreffende de informaticaprogramma

Nadere informatie

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON

het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON het leefloon Versie december 2013 LEEFLOON HET RECHT OP EEN LEEFLOON in twaalf stappen... Een leefloon, wat is dat? Wanneer krijg ik het leefloon? Waar moet ik het leefloon aanvragen? Wat zal er na de

Nadere informatie

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest)

OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) OCMWCPASA036 (annulering en wijziging van multifunctioneel attest) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt de dienst? Voor wie en naar wie? En binnen welke termijnen?...

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid"

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling "Sociale Zekerheid" SCSZ/13/254 BERAADSLAGING NR. 13/121 VAN 3 DECEMBER 2013 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

Herziening leeflooncategorieën vanaf 1 januari 2005

Herziening leeflooncategorieën vanaf 1 januari 2005 Herziening leeflooncategorieën vanaf 1 januari 2005 Nathalie Debast, stafmedewerker VVSG 16 februari 2005 versie 3 Sedert 1 januari 2005 gelden voor het leefloon andere categorieën en bedragen. Dit is

Nadere informatie

Financiële steun equivalent aan het leefloon

Financiële steun equivalent aan het leefloon Versie nr.: 1 Laatste wijziging: 22-09-2008 1) Waartoe dient deze fiche? 2) Wat is financiële steun equivalent aan het leefloon? 3) Wie heeft recht op het equivalent leefloon? 4) Aan welke 2 verplichte

Nadere informatie

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN

REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN REGLEMENT: HUISHOUDELIJK REGLEMENT BETREFFENDE DRINGENDE MEDISCHE KOSTEN VOOR PERSONEN DIE ILLEGAAL OP HET GRONDGEBIED VERBLIJVEN Vastgesteld bij besluit OCMW-raad op 28 mei 2019 Dit reglement treedt in

Nadere informatie

2. Indexaanpassing op 1 oktober 2006 van de bedragen die tot de federale wetgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren.

2. Indexaanpassing op 1 oktober 2006 van de bedragen die tot de federale wetgeving met betrekking tot het maatschappelijk welzijn behoren. Vragen naar: Luc Verleyen E-mail: luc.verleyen@mi-is.be Tel : 02/509.81.34I Fax : 02.508 86 91 Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst uw brief van

Nadere informatie

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld door de aanstaande moeder in te vullen datum dossiernr. contact telefoon fax e-mail dossierbeheerder Met dit formulier kunt u als moeder vooruitbetaling

Nadere informatie

Tegemoetkoming in de huisvestingskosten voor asielzoekers

Tegemoetkoming in de huisvestingskosten voor asielzoekers Tegemoetkoming in de huisvestingskosten voor asielzoekers Versie nr: 1 Laatste wijziging: 04-07-2008 1) Gebruiksaanwijzing en afkortingen 2) Context 3) Waaruit bestaat de tegemoetkoming in de huisvestingskosten

Nadere informatie

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap

A001. Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap A001 Vlaams Fonds voor Sociale Integratie van Personen met een Handicap Provinciale afdeling VF Vak bestemd voor de administratie Toegekend dossiernummer AANVRAAG OM INSCHRIJVING EN BIJSTAND PERSOON VOOR

Nadere informatie

NOTA VRIJWILLIGE OPHEFFING CODE 207 OS Instructie Fedasil vrijwillige opheffing van de code 207 opvangstructuur

NOTA VRIJWILLIGE OPHEFFING CODE 207 OS Instructie Fedasil vrijwillige opheffing van de code 207 opvangstructuur NOTA VRIJWILLIGE OPHEFFING CODE 207 OS Instructie Fedasil vrijwillige opheffing van de code 207 opvangstructuur Op 16 oktober 2009 heeft Fedasil een instructie verstuurd die toelaat dat asielzoekers onder

Nadere informatie

DE TERRITORIALE BEVOEGDHEIDSREGELS VAN DE OCMW'S. Gebruikersgids

DE TERRITORIALE BEVOEGDHEIDSREGELS VAN DE OCMW'S. Gebruikersgids DE TERRITORIALE BEVOEGDHEIDSREGELS VAN DE OCMW'S Gebruikersgids - POD Maatschappelijke Integratie, Armoedebestrijding, Sociale Economie en Grootstedenbeleid Koning Albert II laan 30 - B1000 Brussel http://www.mi-is.be

Nadere informatie

PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE, ARMOEDEBESTRIJDING EN SOCIALE ECONOMIE 20 FEBRUARI 2008

PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE, ARMOEDEBESTRIJDING EN SOCIALE ECONOMIE 20 FEBRUARI 2008 PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE, ARMOEDEBESTRIJDING EN SOCIALE ECONOMIE 20 FEBRUARI 2008 Omzendbrief betreffende de verblijfsregularisatie om medische redenen en

Nadere informatie

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid

Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Dit document wordt u aangeboden door de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Het kan vrij verspreid worden op voorwaarde dat de bron en het URL vermeld worden Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid Sint-Pieterssteenweg

Nadere informatie

Aanvraag om gewaarborgde gezinsbijslag

Aanvraag om gewaarborgde gezinsbijslag Correspondentieadres: FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel Onthaal: B- van 9 tot 16.30 uur Telefoon: dagelijks van 8 tot 16.30 uur (dinsdag van 8 tot 12 uur) Afzender FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 25 juni 2007;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van de Sociale Zekerheid van 25 juni 2007; SCSZ/07/122 1 BERAADSLAGING NR. 07/036 VAN 2 OKTOBER 2007 MET BETREKKING TOT MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE PROGRAMMATORISCHE FEDERALE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE INTEGRATIE, ARMOEDEBESTRIJDING

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/182 BERAADSLAGING NR 08/065 VAN 4 NOVEMBER 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

13/10/2016. Het GPMI in het nieuw. Inhoud

13/10/2016. Het GPMI in het nieuw. Inhoud Het GPMI in het nieuw Informatieronde oktober november 2016 Peter Hardy - Stafmedewerker Inhoud 1. Uitbreiding doelgroep 4. Uitzonderingen 5. Sancties 7. In werking treding 8. Bronnen 2 - VVSG - Pas aan

Nadere informatie

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen?

2 Doelstelling: tewerkstelling in een onderneming: wat wil dat zeggen? K.B. 500 euro Surf ook naar http://trinicom.miis.be/(s(fuqgcyfn0d2va345xuvefvmg))/direct.aspx?t=nl&cl=0 voor de faq van de POD MI over K.B. 500 euro. 1 Cumulmogelijkheden - ESF federaal - Art.60 7 OCMW-wet

Nadere informatie

Brussel, 17 december 2014

Brussel, 17 december 2014 Heeft u vragen? Nood aan bijkomende info? Mail naar onze frontdesk via vraag@mi-is.be Of bel naar 02 508 85 85 De Minister van Middenstand, Zelfstandigen, KMO s, Landbouw en Maatschappelijke Integratie

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank ontvangen op 12 mei 2005; A. CONTEXT VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/69 1 BERAADSLAGING NR. 05/026 VAN 7 JUNI 2005 M.B.T. DE RAADPLEGING VAN HET WACHTREGISTER DOOR DE DIENST VOOR ADMINISTRATIEVE CONTROLE VAN HET RIJKSINSTITUUT VOOR ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING

Nadere informatie

Versie juli 2015 Maatschappelijke dienstverlening WEGWIJS IN. maatschappelijke dienstverlening

Versie juli 2015 Maatschappelijke dienstverlening WEGWIJS IN. maatschappelijke dienstverlening Versie juli 2015 Maatschappelijke dienstverlening WEGWIJS IN maatschappelijke dienstverlening MAATSCHAPPELIJKE DIENSTVERLENING in zeven stappen... Wat is maatschappelijke dienstverlening? Ben ik een vreemdeling?

Nadere informatie

Bestuur van de Maatschappelijke Integratie DIENST STUDIEN EN GESCHILLEN

Bestuur van de Maatschappelijke Integratie DIENST STUDIEN EN GESCHILLEN Bestuur van de Maatschappelijke Integratie DIENST STUDIEN EN GESCHILLEN JURIDISCHE DIENST y r; Mevrouw de Voorzitter, Mijnheer de Voorzitter, uw kenmerk ons kenmerk A/822/4985, datum 1 maart 2004 bijlage

Nadere informatie

Omzendbrief betreffende de verwarmingsperiode 2007-2008

Omzendbrief betreffende de verwarmingsperiode 2007-2008 Vragen naar: Petra Romelart E-mail: petra.romelart@mi-is.be Tel 02/5078727 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst Juridisch en Beleidsondersteunend

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/11/070 BERAADSLAGING NR 11/044 VAN 7 JUNI 2011 BETREFFENDE DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE PROGRAMMATORISCHE

Nadere informatie

Bijzondere hulp voor het betalen van onderhoudsgelden ten gunste van kinderen

Bijzondere hulp voor het betalen van onderhoudsgelden ten gunste van kinderen Bijzondere hulp voor het betalen van onderhoudsgelden Versie nr: 1 Laatste wijziging: 07-07-2008 1) Gebruiksaanwijzing en afkortingen 2) Context 3) Waaruit bestaat de bijzondere hulp toegekend door OCMW

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Sint-Genesius-Rode Dorpstraat 74 1640 Sint-Genesius-Rode Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI SGR/W65B-RMIB/2016 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Inhoud 1. Hoofdstuk 1: Kort verblijf, lang verblijf en vestiging Kort verblijf Lang verblijf Vestiging 11

Inhoud 1. Hoofdstuk 1: Kort verblijf, lang verblijf en vestiging Kort verblijf Lang verblijf Vestiging 11 INHOUD DEEL 1: ALGEMEEN Inhoud 1 Inleiding 5 1.1. Wat u mag verwachten 5 1.2. Wat u in de toekomst nog mag verwachten 6 1.3. Hoe kwam deze publicatie tot stand? 6 Lijst van gebruikte afkortingen 9 DEEL

Nadere informatie

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018)

Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Richtlijn in kader van controle Loontoelage TWE (versie 26/09/2018) Deze richtlijn is opgemaakt met als doel de (aangepaste) controle op de loontoelage te verduidelijken naar de OCMW s toe. Daarnaast geeft

Nadere informatie

Gelet op de aanvraag van de Minister van Maatschappelijke Integratie van 27 april 2005; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN

Gelet op de aanvraag van de Minister van Maatschappelijke Integratie van 27 april 2005; A. SITUERING VAN DE AANVRAAG EN ONDERWERP ERVAN SCSZ/05/68 1 BERAADSLAGING NR 05/025 VAN 3 MEI 2005 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN EN DE PROGRAMMATORISCHE OVERHEIDSDIENST MAATSCHAPPELIJKE

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 31 augustus 1999;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 31 augustus 1999; TC/99/107 BERAADSLAGING Nr.99/88 VAN 5 OKTOBER 1999 BETREFFENDE EEN MACHTIGINGSAANVRAAG VAN DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN TOT HET MEDEDELEN AAN DE VERZEKERINGSINSTELLINGEN, VIA HET MINISTERIE

Nadere informatie

Enkele richtlijnen voor de verwarmingsperiode 2006-2007

Enkele richtlijnen voor de verwarmingsperiode 2006-2007 Vragen naar: Petra Romelart E-mail: petra.romelart Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst Juridisch en Beleidsondersteunend advies

Nadere informatie

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter,

Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag. Geachte Voorzitter, Aan de Voorzitter van het OCMW van Hechtel-Eksel Don Boscostraat 8 3940 HECHTEL-EKSEL Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Hechtel-Eksel/W65B-RMIB/2017 2 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Menen Noorderlaan 1 8930 Menen Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal Menen/W65B-RMID-SCP/2015 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag Geachte

Nadere informatie

OCMW Antwerpen - Andy Kerkhofs

OCMW Antwerpen - Andy Kerkhofs OCMW Antwerpen - Andy Kerkhofs Sociale zekerheid Sociale bijstand Sociale zekerheid = opgebouwde rechten Sociale bijstand: * Residuair * Niet-contributief * Behoeftigheid ( middelentoets ) * Minimuminkomen

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/08/048 BERAADSLAGING NR. 08/017 VAN 4 MAART 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

ListOfAttestation (opvragen van informatie inzake installatiepremies, vrijstellingen en formulieren leefloon / Wet 65 per dossier) Inhoud

ListOfAttestation (opvragen van informatie inzake installatiepremies, vrijstellingen en formulieren leefloon / Wet 65 per dossier) Inhoud ListOfAttestation (opvragen van informatie inzake installatiepremies, vrijstellingen en formulieren leefloon / Wet 65 per dossier) Inhoud 1) Inleiding... 2 2) Wetgeving... 2 3) Historiek... 2 4) Wie gebruikt

Nadere informatie

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via

Indien u vragen hebt over deze controle, kunt u contact opnemen met uw inspecteur via Aan de Voorzitter van het OCMW van Kruishoutem Markt 1 9770 Kruishoutem Geïntegreerd inspectieverslag POD MI Inspectiedienst POD MI Aantal 2 OCMW/ W65B-RMID /2014 Betreft: Geïntegreerd inspectieverslag

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/11/070 BERAADSLAGING NR 11/045 VAN 7 JUNI 2011 MET BETREKKING TOT MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR DE

Nadere informatie

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007

Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Nieuwe maatregelen ter bestrijding van de werkloosheidsvallen, toegelicht bij CO 1362 van 16 februari 2007 Overzicht van de gestelde vragen en gegeven antwoorden Toekenning van een sociale toeslag na het

Nadere informatie

Aan Mevrouwen de Voorzitsters en de Heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn

Aan Mevrouwen de Voorzitsters en de Heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Vragen naar: Bernard Note E-mail : bernard.note@mi-is.be Aan Mevrouwen de Voorzitsters en de Heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk welzijn Dienst ons kenmerk datum Studiedienst

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/12/326 BERAADSLAGING NR. 12/103 VAN 6 NOVEMBER 2012 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp

WEGWIJS IN. medische hulp. Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN medische hulp Versie januari 2017 Medische hulp WEGWIJS IN DE (DRINGENDE) MEDISCHE HULP in zes stappen... Wat is medische hulp? Is de medische hulp afhankelijk van mijn verblijfsituatie? Hoe

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/09/101 BERAADSLAGING NR 09/054 VAN 1 SEPTEMBER 2009 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

FOCUS Situatie vóór het leefloon

FOCUS Situatie vóór het leefloon FOCUS Situatie vóór het leefloon Nummer 15 - juni 2016 2 1. Inleiding In België beschikken een heel aantal mensen niet over voldoende bestaansmiddelen of hebben zij vaak geen vaste verblijfplaats. Deze

Nadere informatie

Financiering asielzoekers en medische kosten Vragen en antwoorden

Financiering asielzoekers en medische kosten Vragen en antwoorden 20 SEPTEMBER 2011 Financiering asielzoekers en medische kosten Vragen en antwoorden Vormingsmoment Oost-Vlaamse OCMW s - POD Maatschappelijke Integratie - Gent, 24 mei 2011 1. Deel 1 Financiering asielzoekers

Nadere informatie

hetzij, zo het gaat om een minderjarige, in een instelling voor kinderen of bij een privaat persoon die hem onder bezwarende titel huisvest;

hetzij, zo het gaat om een minderjarige, in een instelling voor kinderen of bij een privaat persoon die hem onder bezwarende titel huisvest; WET VAN 2 APRIL 1965 BETREFFENDE HET TEN LASTE NEMEN VAN DE STEUN VERLEEND DOOR DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN EERSTE HOOFDSTUK - ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1.- Voor de toepassing van

Nadere informatie

Betreft: Wijzigingen met ingang van 1 januari 2005 inzake het recht op maatschappelijke integratie

Betreft: Wijzigingen met ingang van 1 januari 2005 inzake het recht op maatschappelijke integratie Vragen naar: Erwin Tavernier :02/509.83.53 Bernard Note : 02/509.81.62 Luc Verleyen : 02/509.81.34 Fax : 02/508.86.91 Url : www.mi-is.be Aan de dames en heren Voorzitters van de openbare centra voor maatschappelijk

Nadere informatie

Handleiding. NH Sociale Dienst Formulieren RMI

Handleiding. NH Sociale Dienst Formulieren RMI Handleiding NH Sociale Dienst Formulieren RMI Cevi NV Bisdomplein 3 9000 GENT Tel 09 264 07 01 contactcenter@cevi.be http://www.cevi.be Logins NV Gen. De Wittelaan 17 B32-2800 Mechelen helpdesk@logins.be

Nadere informatie

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD

NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD NIETIGHEID TERUGGAVE DUPLICAAT OMWISSELING VAN EEN OUD MODEL TEGEN EEN NIEUW MODEL INHOUDSOPGAVE Nietigheid van het rijbewijs Teruggave van het rijbewijs Duplicaat In welke omstandigheden wordt een duplicaat

Nadere informatie

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld

Aanvraag om vooruitbetaling van gewaarborgd kraamgeld Correspondentieadres: FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel Onthaal: B- van 9 tot 16.30 uur Telefoon: dagelijks van 8 tot 16.30 uur (dinsdag van 8 tot 12 uur) Afzender FAMIFED Trierstraat 9 B-1000 Brussel

Nadere informatie

DE INHOUD, VOORWAARDEN EN DE PROCEDURE OM DE MEDISCHE KOSTEN VIA DE ZIEKTEVERZEKERING TE LATEN BETALEN

DE INHOUD, VOORWAARDEN EN DE PROCEDURE OM DE MEDISCHE KOSTEN VIA DE ZIEKTEVERZEKERING TE LATEN BETALEN DE INHOUD, VOORWAARDEN EN DE PROCEDURE OM DE MEDISCHE KOSTEN VIA DE ZIEKTEVERZEKERING TE LATEN BETALEN 1. Welke medische kosten worden door het ziekenfonds betaald? De ziekenfondsen vergoeden geneeskundige

Nadere informatie

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018;

Gelet op de herwerkte aanvraag van FAMIFED, ontvangen op 26/02/2018; 1/9 Sectoraal comité van het Rijksregister Beraadslaging RR nr. 25/2018 van 18 april 2018 Betreft: Aanvraag van het Federaal Agentschap voor de Kinderbijslag (FAMIFED) om toegang te krijgen tot informatiegegevens

Nadere informatie

Aanvraagformulier voor financiële steun

Aanvraagformulier voor financiële steun 1) Regels en algemene criteria Aanvraagformulier voor financiële steun De aanvraag kan pas ingediend worden nadat alle andere mogelijke officiële of privé-instanties gecontacteerd werden (mutualiteit,

Nadere informatie

Workshops Sociale Dienst. Oktober 2008

Workshops Sociale Dienst. Oktober 2008 Oktober 2008 1 2 Wat komt er aan bod Hoe gaan we van start? Nieuwigheden rond verwarmingsseizoen 2008-2009 Categorie 1 2-3 Categorie 4 Berekenen van de toelage Samenvoegingen Aangifte POD Tips en trucs

Nadere informatie

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013

REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 REGLEMENT OP DE MANTELZORGTOELAGE geldig vanaf 1 juli 2013 goedgekeurd door de Raad voor Maatschappelijk Welzijn op 27 mei 2013 Hieronder vindt u de volledige tekst van het mantelzorgreglement. De dienst

Nadere informatie

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW.

PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT VEURNE OCMW DE PANNE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN HET OCMW. De Raad voor Maatschappelijk Welzijn in zitting van 21 juni 2017 Aanwezig: Simonne Blanckaert,

Nadere informatie

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België

Betreft: Aanvraag voor een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België MOD. 19_Fisc dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze

Nadere informatie

ZITTING VAN 2 JUNI 2014

ZITTING VAN 2 JUNI 2014 ZITTING VAN 2 JUNI 2014 Aanwezig: Katrien Vandecasteele, voorzitter; Kurt Windels, burgemeester (vanaf punt 12); Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede, Dries Couckuyt, Fien Debeuf,

Nadere informatie

WET VAN 2 APRIL 1965 BETREFFENDE HET TEN LASTE NEMEN VAN DE STEUN VERLEEND DOOR DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 1

WET VAN 2 APRIL 1965 BETREFFENDE HET TEN LASTE NEMEN VAN DE STEUN VERLEEND DOOR DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 1 Laatste update (31.1.2013 tot 14.3.2014) Laatste update (15.3.2014 tot 10.7.2014) WET VAN 2 APRIL 1965 BETREFFENDE HET TEN LASTE NEMEN VAN DE STEUN VERLEEND DOOR DE OPENBARE CENTRA VOOR MAATSCHAPPELIJK

Nadere informatie

RECHT OP ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING (= ZIV) VOOR GENEESKUNDIGE VERZORGING

RECHT OP ZIEKTE- EN INVALIDITEITSVERZEKERING (= ZIV) VOOR GENEESKUNDIGE VERZORGING Verblijfsstatuten & Gezondheidszorg voor asielzoekers, subsidiair beschermden en erkende vluchtelingen Een overzicht over de diverse procedures om medische zorgen te bekomen rekening houdende met de verblijfsstatus

Nadere informatie

Juridisch bulletin.

Juridisch bulletin. Juridisch bulletin www.rkw.be Dienstvoorschriften 2011 Inhoud 1 Ministeriële omzendbrieven 3 1.1 Ministeriële omzendbrief nr.611 van 12 oktober 2010 (Artikel 76bis, 1, KBW. Barema s van de gezinsbijslag)

Nadere informatie

P19Fisc-A. Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België. Mevrouw, mijnheer,

P19Fisc-A. Recht op een toeslag op de kinderbijslag voor gezinnen buiten België. Mevrouw, mijnheer, P19Fisc-A dienst datum onze ref. uw ref. contact telefoon telefax De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging van het recht op kinderbijslag en de betaling ervan. Ze worden

Nadere informatie

Recht op een toeslag op de kinderbijslag

Recht op een toeslag op de kinderbijslag Terug te sturen naar: PB 10020 1070 ANDERLECHT Ons kenmerk: Dossierbeheerder: Telefoon: 02 643 18 11 E-mail: infokbaf@attentia.be De gegevens die u op dit formulier invult, worden verzameld voor de vestiging

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale Zekerheid» SCSZ/10/107 BERAADSLAGING NR. 09/054 VAN 1 SEPTEMBER 2009, GEWIJZIGD OP 3 NOVEMBER 2009 EN OP 7 SEPTEMBER 2010,

Nadere informatie

VR DOC.1059/2

VR DOC.1059/2 VR 2016 0710 DOC.1059/2 Ontwerp van decreet betreffende de tijdelijke werkervaring, het regelen van stages en diverse bepalingen in het kader van de zesde staatshervorming DE VLAAMSE REGERING, Op voorstel

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid»

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling «Sociale zekerheid» SCSZ/08/002 BERAADSLAGING NR. 08/002 VAN 15 JANUARI 2008 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN BEPAALDE PERSOONSGEGEVENS

Nadere informatie

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS

DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: AANVRAAG VOOR DE INSCHRIJVING VAN KANDIDAAT-KOPERS IN DE REGISTERS VOOR SOCIALE KAVELS DOSSIERNUMMER : INSCHRIJVINGSDATUM: Gouverneur Roppesingel 133 3500 Hasselt Tel: 011/26.45.60 Fax: 011/26.45.61 mail via info@cordium.be Openingsuren: Inschrijvingen: Elke werkdag van 08.30 u tot 12.00

Nadere informatie

Steun van het OCMW. Voorwaarden die recht geven op een equivalent van het leefloon:

Steun van het OCMW. Voorwaarden die recht geven op een equivalent van het leefloon: 1 Steun van het OCMW Dit document werd opgesteld als onderdeel van het Expertise-project Manorea van Mentor-Escale en Minor-Ndako en kan worden gebruikt door iedereen die een NBMV begeleidt tijdens diens

Nadere informatie

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003;

Gelet op het auditoraatsrapport van de Kruispuntbank van 13 januari 2003; TC/03/14 BERAADSLAGING NR. 03/10bis VAN 4 FEBRUARI 2003, AANGEPAST OP 19 JULI 2005, M.B.T. EEN AANVRAAG TOT MEDEDELING VAN SOCIALE GEGEVENS VAN DE RIJKSDIENST VOOR KINDERBIJSLAG VOOR WERKNEMERS (RKW) -

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZG/18/097 BERAADSLAGING NR 18/055 VAN 8 MEI 2018 MET BETREKKING TOT DE MEDEDELING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid 1 Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid SCSZG/18/168 BERAADSLAGING NR. 18/094 VAN 3 JULI 2018 INZAKE DE MEDEDELING VAN DMFA-PERSOONSGEGEVENS DOOR DE RIJKSDIENST VOOR SOCIALE ZEKERHEID

Nadere informatie

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021.

Art. 3. De subsidie, vermeld in artikel 4, kan ten vroegste ingaan vanaf 1 april 2019 en kan uiterlijk lopen tot en met 31 maart 2021. Besluit van de Vlaamse Regering van 22 februari 2019 (BS ) houdende de toekenning van een subsidie voor een vernieuwend project werknemersstatuut van de kinderbegeleider gezinsopvang Hoofdstuk 1. Algemene

Nadere informatie