Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0. Problem (Lilian)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0. Problem (Lilian)"

Transcriptie

1 Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0 Problem (Lilian) De drie grootste problemen waren volgens ons: 1 Werkzoekende kunnen zich slecht profileren. 2 Werkzoekende kunnen zich moeilijk onderscheiden, omdat alle cv s er hetzelfde uitzien. 3 Alle cv s zijn nog in teks, terwijl audiovisuele veel sterker is om jezelf te kunnen presenteren. Ik heb 3 interviews gehouden met mensen uit verschillende doelgroepen. Mara Strabbing, medewerker van uitzendbureau PDZ Volgens Mara kunnen werkzoekende kunnen zich slecht profileren, vooral op de aspecten competentie en sterke/zwakke punten. Het onderscheiden van jezelf als werkzoekende is ontzettend belangrijk, zo creëer je een goed beeld van jezelf en wordt het makkelijker voor een uitzendbureau om de juiste mensen te vinden. Mara geeft aan dat zij denkt dat audiovisuele cv s niet perse beter zijn dan cv als papier. Ze vindt wel dat werkzoekende zich beter kunnen presenteren in een audiovisuele cv, maar een cv op papier vindt zij makkelijker. Ik kan uit dit interview concluderen, dat onze aannames kloppen, maar dat Promote Yourself de potentiele klant uitzendbureaus beter kan wegstrepen. Dit in verband met de Wet van Privacybescherming en het vertrouwen die de werkgever bijna blindelings heeft in het oordeel van het uitzendbureau. Samantha van Tetering, freelance actrice en haar/make-up artist Ik kan uit dit interview concluderen dat de aannames die wij hebben gesteld voor het probleem kloppen. Samantha geeft aan zich slecht te kunnen profileren en dat vooral op haar sterke en zwakke punten. Het onderscheiden is voor haar lastig, omdat de concurrentie groot is. Zij probeert zich te onderscheiden door zoveel mogelijk beeld materiaal te hebben en te laten zien als portfolio. Voor haar is een audiovisueel cv erg aantrekkelijk, omdat zij in haar werk ook representatief moet zijn. Mark de Vries, ex-werkzoekende in Technische sector Ik kan concluderen dat Mark inderdaad moeite heeft met het profileren van zichzelf, ook is er voor hem veel concurrentie, het duurde voor hem toch nog vrij lang voordat hij een baan kreeg. Mark gelooft wel dat je in een audiovisueel cv jezelf beter kan presenteren, maar dat het voor de Technische sector geen nut heeft. Ik kan hier uit concluderen dat de aannames kloppen, maar de doelgroep werkzoekende in de Technische sector eventueel weggestreep zou kunnen worden. Na het doen van deze interviews bleek dat al onze aannames voor het probleem klopte en er dus niets veranderd.

2 Solution (Babette) Ik heb via de Card Sorting methode respondenten laten kiezen wat zij het belangrijkste vinden aan ons product. Dus waar zij de oplossing in vinden voor hetgene dat wij aanbieden. Respondent 1: Flexibiliteit Originaliteit, uniek Respondent 2: Creativiteit Respondent 3: Opvallend Flexibel Creativiteit Respondent 4: Opvallend Iedereen vindt het dus belangrijk dat hun CV opvalt en hoeveel het kost om het bij ons te laten maken. Ook kwam naar voren dat het CV zelf zodoende moet zijn dat het voor meerdere sollicitaties is te gebruiken. Dat betekent dus dat de film echt over de persoon moet gaan. Customer Segments Wie zijn de Early Adopters? (Mete) Na een enquête gestuurd te hebben naar onze doelgroep, waar onder andere vragen in stonden over hoe zij denken over video-cv s en in hoeverre ze denken dat dit nuttig is, hebben we een conclusie kunnen trekken over onze early adopters. Wat blijkt is dat alle doelgroepen over het algemeen enthousiast zijn over het idee van een video-cv. Ze denken allemaal dat dit je een streepje voor geeft ten opzichte van andere sollicitanten. Het belangrijkste verschil tussen de doelgroepen is het bedrag wat

3 zij over zouden hebben voor een video-cv. Studenten hebben uiteraard vrij weinig te besteden, als we deze doelgroep willen bereiken moeten we laag in prijs gaan zitten (zeggen zelf 100 tot 200). Studenten zijn wel geschikt omdat veel opleidingen geen zeker toekomstbeeld bieden, dit bleek uit de deskresearch. Uit de enquete blijkt ook dat werkzoekende zzp ers ongeveer 200 tot 300 euro voor een video cv over hebben. En een zzp er aan het werk 400 tot 500 euro. De conclusie is dat onze early adopters, zowel werkloze als niet-werkloze, Zzp ers zullen zijn. Dit omdat zij de enige doelgroep zijn die een realistisch bedrag over hebben voor de kwaliteit en kennis die wij bieden. Studenten zijn de minst geschikte doelgroep van ons product. Existing Alternatives (Mark) Voor dit onderzoek heb ik gebruik gemaakt van Deskresearch. Dit waren de aannames: Varianten die concurrentie voor ons zouden kunnen zijn: - LinkedIn - Papieren cv's - Reeds bestaande varianten op sites zoals Pinterest - Video-cv's zoals Videocv.nl Na de deskresearch kwamen er meer concurrenten uit zoals: mijnvideoprofiel.nl, 2minutesfilms.nl en een ander groepje uit onze klas die visuele cv s maakt genaamd Quality CV s. High Level Concept (Lilian) Voor het High Level Concept heb ik gebruik gemaakt van de methode Card Sorting. De respondent behoort tot de doelgroep 50+ Ik had 4 taglines bedacht en alle losse woorden op notitieblaadjes geschreven. Van deze woorden mocht de respondent taglines gaan maken en daarna op volgorde van minst pakkend naar meest pakkend leggen. Ook mocht de respondent zelf taglines verzinnen of woorden aanpassen. Hier kwam uit dat de tagline Jouw voorsprong op concurrenten, Een persoonlijk profiel in beeld in de smaak vielen. De respondenten vonden persoonlijk portret een dom woord, omdat ze begon te twijfelen of het dan nog over een film ging of over een foto/schilderij. Ik kan hier uit concluderen dat ik het woord portret moet vervangen voor profiel en de taglines Een vooruitstrevende manier van zelfpromotie en Een spetterende voorsprong in beeld niet aanslaan bij de doelgroep. Jouw voorsprong op concurrenten, Een persoonlijk profiel in beeld wel aanslaan. Channels (Babette) Onderzoeksvraag: Via welke kanalen komen onze doelgroepen als zij zoeken naar videoprofielen?

4 Aannames: Facebook, instagram, Folia, LinkedIn, KvK, uitzendbureau, beurzen, website, Google. Dit zijn veel kanalen waar de doelgroep op komt of langs komt. Door middel van het onderzoek participant observation heb ik onderzocht op welke kanalen onze doelgroep komt als ze gaan zoeken naar videoprofielen. Meest duidelijk kwam naar voren: Google. In blok 2 wil ik de channels nog beter gaan onderzoeken omdat ik geloof dat er niet alleen via Google gezocht. Unique Value Proposition (Mete) Dit onderdeel heb ik onderzocht door middel van deskresearch, best practices, worst practices. Onderzoeksvraag Wat moeten we in ons Lean Canvas model aanpassen in het vak Unique Value Proposition? Wat zijn onze aannames? Welke kenmerken volgens ons onder de USP s zijn Promote Yourself vallen zijn: kwaliteit, persoonlijkheid, coaching en kennis. Wij denken ons te kunnen onderscheiden in kwaliteit omdat wij goede apparatuur tot onze beschikking hebben en weten hoe we hiermee om moeten gaan. Persoonlijkheid past bij ons omdat we de klant graag goed willen leren kennen om de persoon zo echt mogelijk op beeld te laten overkomen. Als derde willen we de klant coaching aanbieden, zowel vooraf als tijdens de opnames, zodat zij zichzelf zo goed mogelijk kunnen profileren. En ten slotte kennis, omdat wij alle vier een opleiding doen binnen dit vak. Resultaat De bedrijven die ik onderzocht heb leggen allemaal de nadruk op het feit dat je met een video-cv een betere indruk achterlaat bij de werkgever, sneller wordt uitgenodigd op gesprek en makkelijker aan een baan komt! Dit omdat beeld een steeds belangrijkere rol gaat spelen en het ondertussen ook nog steeds lastiger wordt om een baan te krijgen. Met een normaal CV val je niet meer op. Overige waarden die de bedrijven benadrukken zijn de verschillende formats die ze aanbieden, de keuze uit locatie, een opname in de studio, coaching voor en tijdens het opnemen, kwaliteit, flexibele samenwerking en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als wij ons willen onderscheiden moeten wij de nadruk liggen op ons unieke product ten opzichte van deze bedrijven, en het feit dat we persoonlijk contact zeer serieus nemen. Ten slotte moeten we benadrukken dat wij er alles aan doen om de persoon zo echt mogelijk in beeld te brengen, dit mist nog bij onze concurrenten. Wat we dus weg laten in ons Lean Canvas is coaching, omdat alle concurrenten hier ook al de nadruk op leggen. Als tweede laten we ook kennis weg, omdat onze concurrenten ook al hele blogposts wijden aan kun kennis over het succes van video cv s.

5 Revenue Streams (Mark) Aannames - Studenten zouden euro kwijt willen aan ons product - Werkzoekende 50-plussers euro - zzp'ers euro * De doelgroep 55+ heeft via een enquête aangegeven (gemiddeld) 210 euro kwijt te willen zijn aan ons product. Dit bedrag is wel laag uitgevallen vanwege de twee personen die 50 euro aan hebben gegeven. Hierdoor is de prijs redelijk gedaald. * De doelgroep 18 t/m 24 hebben aangegeven niet al te veel kwijt te willen. Het merendeel heeft aangegeven euro kwijt te willen. Daarnaast was er nog een deel dat maximaal euro kwijt zou willen aan ons product. Hierbij wel als kanttekening dat er gebruik werd gemaakt van een meerkeuzevraag in plaats van een openvraag. Bij een meerkeuzevraag zijn mensen snel geneigd voor het laagste te gaan. Cost structure De hostingkosten en kosten voor het domein zijn de belangrijkste kosten. Deze waren nodig en zijn al betaald. Voor de workshopkosten rekenen we het printen van papier. De visitekaartje gaan we eventueel printen al we meer workshops hebben en het Adobe jaarabonnement is de minst belangrijke kostenpost, omdat dit nog niet hoognodig is. Key Metrics Target 1e prioriteit: Deze drie maanden zal het streven naar een conversieratio van 15% zijn. Per maand zijn dit dus 27 potentiële klanten die wij moeten aanspreken. Dit op basis van de gewenste vier video s per maand. 2 e prioriteit: De 200 likes op Facebook moeten worden bereikt door het uitnodigen van personen uit ons eigen netwerk en het promoten van de pagina tijdens de workshops. Doelen Promote Yourself denkt dat 4 video s per maand maken reëel is. Unfair advantage Het innovatieve idee aan dit concept is dat er nog geen ander bedrijf bestaat die geen video in een studio maken maar echt in de omgeving van de persoon zelf. Dit is tegelijkertijd ook een concurrentievoordeel. Verder is een video van Promote Yourself een aanvulling van je cv in plaats van een vervanging van een cv, dit is ook uniek en een concurrentievoordeel. Substituten zijn visuele cv s, infographic cv s & tekstuele cv s, deze producten hebben hetzelfde doel maar een ander idee.

Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0. Problem (Lilian)

Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0. Problem (Lilian) Toelichting Lean Canvas 1.0 & 2.0 Problem (Lilian) De drie grootste problemen waren volgens ons: 1 Werkzoekende kunnen zich slecht profileren. 2 Werkzoekende kunnen zich moeilijk onderscheiden, omdat alle

Nadere informatie

Lean Canvas InternView 1. Problem 2. Customer Segments/Early Adopters

Lean Canvas InternView 1. Problem 2. Customer Segments/Early Adopters Lean Canvas InternView Hieronder vindt u de toelichting van ons Lean Canvas per onderdeel. Tevens is ons Lean Canvas te vinden op Canvanizer via de volgende link: https://canvanizer.com/canvas/uaws1k-

Nadere informatie

1. [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas]

1. [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] 1. [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] UPDATE MO302E ANNE CARMEN JAUKE FLOOR 3 Inhoud 1 LEAN CANVAS 4 2 Uitwerking Lean canvas 5 2.1

Nadere informatie

Toelichting Lean Canvas

Toelichting Lean Canvas Toelichting Lean Canvas In dit hoofdstuk leest u in elke paragraaf de toelichting per onderdeel van het Lean Canvas Model. Voor het Lean Canvas Model verwijs ik u naar de bijlage. Of bezoek de volgende

Nadere informatie

MO03: ONDERZOEK hoorcollege 2. coördinator: Harold Pflug h.j.pflug@hva.nl

MO03: ONDERZOEK hoorcollege 2. coördinator: Harold Pflug h.j.pflug@hva.nl MO03: ONDERZOEK hoorcollege 2 coördinator: Harold Pflug h.j.pflug@hva.nl 0. ALGEMENE MEDEDELINGEN VOORUITBLIK BLOK 2 SPRINT 3 1. CREATE 2. STEER 3. ACCELERATE Blok 1: SPRINT 1 en 2 Blok 2: SPRINT 3 PIVOTS

Nadere informatie

groepsportfolio M0302E 28 oktober 2016 Carmen, Anne, Floor & Jauke [subtitel] update update update update update update update update update update

groepsportfolio M0302E 28 oktober 2016 Carmen, Anne, Floor & Jauke [subtitel] update update update update update update update update update update [Media, Informatie en Communicatie] of [Communicatie] [Titel] [subtitel] [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] groepsportfolio M0302E 28 oktober 2016 Carmen, Anne, Floor & Jauke UPDATE MO302E ANNE CARMEN JAUKE

Nadere informatie

Do s & Don ts Social Media

Do s & Don ts Social Media Do s & Don ts Social Media Een korte introductie Kirsten Baane, oprichter ZorgPromotor & FysioPromotor Huisstijlontwikkeling en huisstijlelementen Website bouw Social Media beheer Google Vindbaarheid Narrowcasting

Nadere informatie

Een handleiding voor. Personal Branding. Marwin Bokkers

Een handleiding voor. Personal Branding. Marwin Bokkers Een handleiding voor Marwin Bokkers Een handleiding voor Auteur: Marwin Bokkers Opdrachtgever: Haagse Hogeschool Plaats: Woudenberg Datum: 03-2013 Organisatie: Haagse Hogeschool Docenten: Dhr. Hoogland

Nadere informatie

Groepsportfolio MO303G

Groepsportfolio MO303G 1 Groepsportfolio MO303G Gisela Laclé, Laura Plug, Nikki Bosma, Amal Cherrat [Plan van Aanpak] [Naam] [Klas] Tutor : [naam] Docent : [naam] 2 Inhoud 1 Geactualiseerde lean canvas versie 3.0 3 2 Evaluatie

Nadere informatie

Werving en Selectie anno nu. Menno Mekes oktober 2018

Werving en Selectie anno nu. Menno Mekes oktober 2018 Werving en Selectie anno nu Menno Mekes oktober 2018 Wat gaan we doen vandaag? Hoe staat het met werkgelegenheid: feiten en cijfers Werving en selectie anno nu Je medewerker als ambassadeur 2 3 Actueel

Nadere informatie

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with

Social Media Plan in 10 Stappen. In 10 simpele stappen jouw. Social Media voor elkaar. made with Social Media Plan in 10 Stappen In 10 simpele stappen jouw Social Media voor elkaar made with Inhoud 1. Bedankt! 2. Iets over mijzelf 3. 10 stappenplan 4. Social Media in 10 stappen 5. Veel succes Bedankt!

Nadere informatie

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV

MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV DE 5: MEEST GEMAAKTE FOUTEN IN HET CV Een handleiding vol met tips over het opstellen van een duidelijk en goed cv. L1NDA 1 Introductie Als je gaat solliciteren is een spetterend CV essentieel. Het is

Nadere informatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie

Marktonderzoek Instagram pagina. Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie Marktonderzoek Instagram pagina Remke Petersen Medewerker marketing en communicatie 1. Waarom een marktonderzoek? 2. Mijn onderzoeksvraag 3. Enquête 4. Concurrentieanalyse 5. SWOT-Analyse 6. Conclusie

Nadere informatie

BRAND & DESIGN YOUR BIZ!

BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Manon Toma BRAND & DESIGN YOUR BIZ! Ik wil dat jouw potentiële klant ZIET hoe tof jouw merk is! invulsheet: Wat is het DNA van jouw brand en business? BRANDING IS NIET ALLEEN VOOR DE BIG BOYS! Het is juist

Nadere informatie

WAT VERWACHTEN BEDRIJVEN van mij als stagiair(e)?

WAT VERWACHTEN BEDRIJVEN van mij als stagiair(e)? WAT VERWACHTEN BEDRIJVEN van mij als stagiair(e)? WAT VERWACHTEN ONTWERPBUREAUS VAN EEN CMD er DIE EEN MEELOOPSTAGE BINNEN HUN BEDRIJF GAAT VOLGEN? MIJN LOOPBAAN op de hogeschool Patiënten met pre diabetes

Nadere informatie

Design jezelf online

Design jezelf online Design jezelf online Gaat over jouw personal brand Ik gebruik de term personal brand, omdat dat beter de inhoud weergeeft als mijn persoonlijke merk. Personal brand -> wordt al ervaren als je uitstraling

Nadere informatie

Z09D: ONDERZOEK. Life s too short to build something nobody wants. Media, Informatie en Communicatie. MIC Minor Mediaondernemerschap

Z09D: ONDERZOEK. Life s too short to build something nobody wants. Media, Informatie en Communicatie. MIC Minor Mediaondernemerschap Media, Informatie en Communicatie Z09D: ONDERZOEK Collegejaar 2015 2016 Life s too short to build something nobody wants. Ash Maurya, Running Lean: Iterate from Plan A to a Plan That Works. Coördinator

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten

MARKETINGKAARTEN. InnoValor, Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten MARKETINGKAARTEN Gebruik van de tool Voorbeeld Template Kaarten Marketingkaarten De Marketingkaarten helpen je te bepalen wat nodig is om jouw bedrijf zo goed mogelijk in beeld te brengen bij je klanten.

Nadere informatie

geen dag zonder een goed CV Pitchvideo

geen dag zonder een goed CV Pitchvideo Pitchvideo Een pitchvideo is een korte kernachtige videoboodschap waarin je je van je beste kant laat zien en aantoont wat jouw toegevoegde waarde is voor een toekomstige werkgever of klant Voor wie is

Nadere informatie

Jullie zijn goed bezig! Wel grote verschillen tussen de diverse teams:

Jullie zijn goed bezig! Wel grote verschillen tussen de diverse teams: Jullie zijn goed bezig! Wel grote verschillen tussen de diverse teams: Schoolproject studentengedrag (doen onderzoeksopdrachtjes braaf) Versus Startup ondernemersgedrag (zien onderzoeksopdrachten als start

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin

Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen. Vodo50. Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Voor Ondernemers Door Ondernemers in Groningen Vodo50 Groningen, september 2014 Martijn van der Tuin Aanleiding Nederland en Groningen moeten het voor de groei van de economie vooral hebben van actieve

Nadere informatie

Stappenplan waarmee jij gaat opvallen binnen jouw niche!

Stappenplan waarmee jij gaat opvallen binnen jouw niche! Manon Toma Ik wil dat jouw potentiële klant ZIET hoe tof jouw merk is! Stappenplan waarmee jij gaat opvallen binnen jouw niche! BRANDING IS NIET ALLEEN VOOR DE BIG BOYS! Oké, branding! Je weet dat het

Nadere informatie

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen

5 Tips Hoe Jij. Door Kevin Souwen 5 Tips Hoe Jij Zonder Geld Aan Video Kan Beginnen Door Kevin Souwen De meeste ondernemers werken onnodig te hard Als eerst, heel erg bedankt voor het downloaden van mijn PDF! Het is mijn missie om een

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij de inspiratiesessie van de regio.. GELDERLAND ARBEIDSWIJS 2017

Hartelijk welkom bij de inspiratiesessie van de regio.. GELDERLAND ARBEIDSWIJS 2017 Hartelijk welkom bij de inspiratiesessie van de regio.. GELDERLAND ARBEIDSWIJS 2017 Op naar een duurzame economie! Anders leren en werken, hoe doe je dat? Programma inspiratiesessie Welkom Inspiratiefilm

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld

APQ-vragenlijst 28 maart Bea Voorbeeld APQ-vragenlijst 28 maart 2018 Bea Voorbeeld Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière

Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière Personal branding op de arbeidsmarkt: vermarkt je carrière TRAININGSPROGRAMMA VIER WORKSHOPS De wereld verandert snel en dat is van invloed op ieders plaats en functioneren op de arbeidsmarkt. We maken

Nadere informatie

Praktische tips. Voor in je winkel

Praktische tips. Voor in je winkel Praktische tips Voor in je winkel Nieuwe klanten Nieuwe klanten Trek er op uit Binnen blijven, wachten op klanten is geen goed idee. Werk je samen met een team? Stuur één of enkele medewerkers de straat

Nadere informatie

Het belang van een LinkedIn profiel creëren

Het belang van een LinkedIn profiel creëren Het belang van een LinkedIn profiel creëren Of je nu een zakelijke betrekking hebt, ondernemer, student of werkzoekend bent, voor iedereen geldt dat een goed LinkedIn profiel heel belangrijk is. Het is

Nadere informatie

MO03: ONDERZOEK. Life s too short to build something nobody wants. Media, Informatie en Communicatie. MIC Specialisatie Mediaondernemerschap #SMO15

MO03: ONDERZOEK. Life s too short to build something nobody wants. Media, Informatie en Communicatie. MIC Specialisatie Mediaondernemerschap #SMO15 Media, Informatie en Communicatie MO03: ONDERZOEK Collegejaar 2015 2016 Life s too short to build something nobody wants. Ash Maurya, Running Lean: Iterate from Plan A to a Plan That Works. Coördinator

Nadere informatie

NET WERK ABONNE MENT

NET WERK ABONNE MENT NET WERK ABONNE MENT NETWERK- ABONNEMENT Als u op zoek bent naar een nieuwe baan, dan wordt er regelmatig tegen u gezegd dat u moet netwerken. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. 50 Company is een

Nadere informatie

van collectief tot In-Company

van collectief tot In-Company De Innovator Innovator's Toolkit Toolkit Training: Daar wordt je innovatief van van collectief tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Innovatie in je organisatie De ontwikkelingen

Nadere informatie

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING

ONLINE MARKETING ANGELCOACHING ONLINE MARKETING ANGELCOACHING MARCA VAN DEN BROEK Met mijn bedrijf AngelCoaching zet ik me in voor succesvol ondernemen als kunstenaar//creatief. WAAR GAAT HET OM? Zichtbaarheid Onderscheidend (en authentiek)

Nadere informatie

tips & tricks voor een sterk merk

tips & tricks voor een sterk merk tips & tricks voor een sterk merk Hoe zorg je voor een sterk merk? Een sterk merk identificeert en positioneert de organisatie op onderscheidende wijze. Maar wat is het geheim van sterke merken zoals Apple,

Nadere informatie

Waar liggen je kansen online?

Waar liggen je kansen online? Waar liggen je kansen online? Onderzoek het, kijk naar je doelgroep De essentie van een goede online strategie is het aanbieden en creëren van relevante informatie en die informatie op het juiste moment

Nadere informatie

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt?

Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Surrounded by Talent Hoe oriënteren studenten zich op de arbeidsmarkt? Vijf tips voor studenten Qompas Campusonderzoek 2018 Oriëntatie op de arbeidsmarkt Als student komt er een moment dat je de collegebanken

Nadere informatie

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland

18 december 2012. Social Media Onderzoek. MKB Nederland 18 december 2012 Social Media Onderzoek MKB Nederland 1. Inleiding Er wordt al jaren veel gesproken en geschreven over social media. Niet alleen in kranten en tijdschriften, maar ook op tv en het internet.

Nadere informatie

Business Model Generation Canvas

Business Model Generation Canvas Business Model Generation Canvas Een Business Model beschrijft hoe een organisatie waarde creëert, levert en genereert [ WAT IS EEN BUSINESS MODEL?. ] Een Business Model is een kans om te innoveren/verbeteren,

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Productieplan. 3

Inhoudsopgave. Productieplan. 3 Safien Pinas 1 Inhoudsopgave Productieplan. 3 2 Voorwoord Voor dit project heb ik een applicatie (app) bedacht die studenten helpen om na hen opleiding aan een baan te komen. Het is niet zomaar een APP,

Nadere informatie

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo

APQ-vragenlijst 30 januari Daan Demo APQ-vragenlijst 30 januari 2019 Daan Demo Inleiding In dit rapport bespreken we jouw inzetbaarheid en wat je kunt doen om jouw positie op de arbeidsmarkt te verbeteren. Om dit te bepalen hebben we de volgende

Nadere informatie

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting

Student Recruitment 2.0. Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Student Recruitment 2.0 Op zoek naar de beste studenten Samenvatting Inleiding Inhoudsopgave Ben jij op zoek naar jong talent? Zorg dan dat je up-to-date bent en vind de beste afstudeerders van top-universiteiten.

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook

Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Zakelijk Vloggen Idee71 ebook Content Vlog Film en Edit Inspiratie Eigen keuze Pakket Het gezicht van je bedrijf in beeld Leg m wat et een je b v edr ideo u en de k waar ijf doe it me lan t e t ka n h

Nadere informatie

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F

T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F werkboek T R A I N I N G B O O S T J O U W D R O O M B E D R I J F Werkboek: Je unieke aanbod maken W W W. M A R L O E S H A L M A N S. C O M Je unieke aanbod of "signature service" maken, dat aanbod waar

Nadere informatie

van Individueel tot In-Company

van Individueel tot In-Company De Innovator Innovator's Toolkit Toolkit Training: Daar wordt je vanzelf innovatief van van Individueel tot In-Company de Innovator opent de ogen voor nieuwe kansen Innovator's Toolkit Er is veel aandacht

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Randstad WerkMonitor 2015 kwartaal 1 Gevolgen wet werk en zekerheid (WWZ) Randstad Nederland

Onderzoeksrapport Randstad WerkMonitor 2015 kwartaal 1 Gevolgen wet werk en zekerheid (WWZ) Randstad Nederland Onderzoeksrapport Randstad WerkMonitor 2015 kwartaal 1 Gevolgen wet werk en zekerheid (WWZ) Randstad Nederland Maart 2015 INHOUDSOPGAVE Kennis en houding wet werk en zekerheid 3 Ervaring met wet werk en

Nadere informatie

Coach, docent, coördinator

Coach, docent, coördinator BUSINESS MODEL CANVAS Start Up Factory Bart Sutorius Sheets 27 augustus & 3 september 2015 Coach, docent, coördinator minor Ondernemerschap ACE-HvA minor Entrepreneurship ACE-UvA Snelkookpanweekend medewerkers

Nadere informatie

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek

MrWork Social Media Recruitment Onderzoek MrWork Social Media Recruitment Onderzoek 2016 SOCIAL MEDIA RECRUITMENT Van de respondenten is 29% man en 71% vrouw. Hun functies zijn... Het MrWork Social Media Recruitment onderzoek is een jaarlijks

Nadere informatie

Online Presence. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven

Online Presence. Praktijkgerichte computercursussen voor particulieren en bedrijven Online Presence Praktijkgerichte cursussen voor particulieren en bedrijven Online Presence Compu Act Opleidingen onderscheidt zich op het gebied van flexibiliteit, prijsniveau en individuele mogelijkheden.

Nadere informatie

Ontwikkel je eigen ijsje!

Ontwikkel je eigen ijsje! v Ontwikkel je eigen ijsje! In dit stappenplan lees je precies wat je hiervoor moet doen! Het beste ijsje wint! Werkblad 2, 3 en 4 1 Werkblad 2 Eisen aan ijs Welke ijsjes ken je? Schrijf er zoveel mogelijk

Nadere informatie

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks.

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks. 2010 Derks & Derks Wervingskalender Wervingsmethoden en -middelen met humor belicht. Januari 53 1 2 3 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Headhunting Werving

Nadere informatie

Whitepaper community management

Whitepaper community management Whitepaper community management De kracht van een sterk merk In deze whitepaper leer je Wat community management is Waarom je community management moet meenemen in je strategie Hoe je je eerste community

Nadere informatie

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt

Wat een mediakit is. Waarom je een mediakit nodig hebt. Hoe je een mediakit gebruikt. Hoe je een mediakit ontwerpt Wat een mediakit is Waarom je een mediakit nodig hebt Hoe je een mediakit gebruikt Hoe je een mediakit ontwerpt Een mediakit of een sprekerskit is een document dat een samenvatting is van jouw business.

Nadere informatie

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web

Marketing Strategie. Gustavsson Marketing. In de online wereld. Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online wereld over hoe je met een goede online Marketing Strategie kunt groeien. Gustavsson Marketing Helpt jouw organisatie te groeien op het web Marketing Strategie In de online

Nadere informatie

UVA STUDENT CAREERS CENTRE

UVA STUDENT CAREERS CENTRE Vacature analyse Check of de vacature die je gevonden hebt bij je past Wat is het? Een vacature analyse is een lijst van vragen die je voor jezelf kunt beantwoorden naar aanleiding van een vacature, om

Nadere informatie

Waarom mensen zich niet verdiepen in partnerpensioen

Waarom mensen zich niet verdiepen in partnerpensioen Onderzoek Waarom mensen zich niet verdiepen in partnerpensioen Onderzoek in opdracht van Pensioenkijker.nl Projectleider Kennisgroep : Vivianne Collee : Content Unit Financiën Datum : 09-11-010 Copyright:

Nadere informatie

Service Design. Denise van der Burg (0840384)

Service Design. Denise van der Burg (0840384) Service Design Denise van der Burg (0840384) 1 Inhoud 3 Inleiding 4 Huidige costumer journey 5 Toelichting 6 Doelgroep 6 persona 7 Brainstorm 8 Nieuwe service 8 Conceptbeschrijving 11 Verantwoording 13

Nadere informatie

Media- en Contentstrategie TEAM UP

Media- en Contentstrategie TEAM UP Media- en Contentstrategie TEAM UP Groep C - 18 april 2016 Inhoudsopgave 1. Mediastrategie 1. Mediastrategie 1.1 Doelstellingen 1.2 Doelgroep 1.3 Media 1.4 Weekplanning 1.5 Customer Journey 2. Contentstrategie

Nadere informatie

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago

Over werving De juiste persoon op de juiste plaats Maatschappelijke ontwikkelingen Organisatiebeeld/imago Over werving 1.1. De juiste persoon op de juiste plaats Werving gaat om het aantrekken van vrijwilligers die passen bij de organisatie en bij de taken die ze gaan uitvoeren. Kort samengevat: de juiste

Nadere informatie

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat

77 De. facts & figures. het bereik van ons portfolio staat Hot Pink Media blijft zich als online blogger/influencers netwerk met een bereik van 8,6 miljoen per maand continue ontwikkelen. Met de lancering van het mannenlabel & ons travel channel verbreed Hot Pink

Nadere informatie

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken?

Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? GGTV Informatie Welk online videokanaal kan ik het beste gebruiken? Gefeliciteerd. Je hebt een mooie video gemaakt of laten maken! Maar hoe zorg je ervoor dat zoveel mogelijk mensen naar je video gaan

Nadere informatie

Social Media whitepaper

Social Media whitepaper Social Media Social Media whitepaper 1. Inleiding 3 2. Social Media Platforms 4 3. Contentstrategie 6 4. Planning 7 5. Adverteren 8 6. Tools 9 7. Hulp nodig? 10 2 Inleiding Dit document is met grote zorgvuldigheid

Nadere informatie

stimuleert ondernemerschap BRochure bill

stimuleert ondernemerschap BRochure bill BRochure bill 2015/2016 DreamStorm presenteert lesprogramma BilL het innovatieve dagprogramma Ondernemerschap DreamStorm helpt jongeren bewust te maken van het feit dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor

Nadere informatie

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017

FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 FASE 1 ONDERZOEK NOVEMBER 2017 AANLEIDING In juli 2017 hebben Bianca Hierck, Anouk Meelhuysen en Mike Kramer, gesteund door een groep van ouders, het plan opgevat om te starten met het initiatief Bijzonder

Nadere informatie

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Enkele resultaten uit het onderzoek 98% heeft wel eens informatie over anderen op het internet gezocht We zoeken

Nadere informatie

How to use data to win with online recruitment marketing

How to use data to win with online recruitment marketing How to use data to win with online recruitment marketing Bron : website Conclusion and not violate the law Korte introductie over ons Laura Brouwer (Conclusion) Senior Advisor Employer Branding René Bolier

Nadere informatie

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011

Samenwerken bij mobiliteit en recruitment. Jan van Goch 20 mei 2011 Samenwerken bij mobiliteit en recruitment Jan van Goch 20 mei 2011 Agenda Voorstellen Inleiding Ontwikkelingen/innovaties Voorbeelden samenwerkingsverbanden Vragen Voorstellen Jan van Goch 2001 heden Connexys

Nadere informatie

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit

1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit - 1 - 1: Je curriculum vitae en je sollicitatiebrief springen er uit Bescheidenheid siert de mens... maar niet de sollicitant. Een cv onthult én verhult! Het onthult omdat je jezelf voorstelt en het verhult

Nadere informatie

Online recruitment marketing

Online recruitment marketing Online recruitment marketing Plaats uw vacature niet langer willekeurig op diverse mediakanalen, maar bereik uw doelgroep snel én Effectief werven? Kies voor een online recruitment campagne! Als werkgever

Nadere informatie

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers

Start nu met online zichtbaarheid. presenteert een e book voor ondernemers Start nu met online zichtbaarheid #7 tips presenteert een e book voor ondernemers 2 Inleiding Dit e book is voor ondernemers die JA zeggen tegen groei. Ondernemers die zichzelf durven laten zien. Die hun

Nadere informatie

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel

Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Auteur: Leni Minderhoud info@45plusondernemer.nl Online Training Basis LinkedIn (LI) Profiel Audio 1 Het belangrijkste voor je LI profiel eerst Hallo luisteraar naar deze audio serie over je LI profiel.

Nadere informatie

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015

Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures. Lead Benefits December 2015 Het effect van Social Media op de doorlooptijd van vacatures Lead Benefits December 2015 1 Inleiding U kent het vast wel: vacatures die maandenlang open blijven staan zonder dat u een geschikte kandidaat

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden

MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden MINI-WHITEPAPER Personeel werven de mogelijkheden Als uw bedrijf groeit of als één van uw werknemers het bedrijf verlaat, heeft u nieuw personeel nodig. U heeft echter zelf niet de tijd en/of de kennis

Nadere informatie

Concept Development Opdracht 1B Battle of Concepts Enexis. Niels Joormann - 0819811 - CMD2a

Concept Development Opdracht 1B Battle of Concepts Enexis. Niels Joormann - 0819811 - CMD2a Concept Development Opdracht 1B Battle of Concepts Enexis Niels Joormann - 0819811 - CMD2a Inhoudsopgave Debriefing 03 Onderzoek 03 Omgevingsanalyse 04 Concept: Opgewekt! 05 Business Model Canvas 11 Pitch-presentatie

Nadere informatie

Weekopdracht 3 Trends

Weekopdracht 3 Trends Weekopdracht 3 Trends Klas Tutorgroep 22 Leden tutorgroep PBD1EV Tomas van Summeren Teun Hartman Jan Lunenburg Bart van Doorn Bob Willemse 2060407 2064036 2059446 2060556 2038225 Tutor Ivo de Leeuw Vakdocent

Nadere informatie

Tips en adviezen voor health coaches: vergroot je online zichtbaarheid en vindbaarheid op JOUW manier!

Tips en adviezen voor health coaches: vergroot je online zichtbaarheid en vindbaarheid op JOUW manier! Tips en adviezen voor health coaches: vergroot je online zichtbaarheid en vindbaarheid op JOUW manier! Hallo health coach, Hallo health coach of personal trainer, Dus jij wil andere mensen helpen met een

Nadere informatie

Recruitment anno 2005 Recruitment anno 2005 Handvatten ter verbetering van het recruitmentproces Inhoud Wederzijdse verwachtingen Ontvangstbevestiging Uitnodiging Gehele proces Motivaties Keuzes Veldwerk:

Nadere informatie

Social Media Pakketten

Social Media Pakketten Social Media Pakketten Ons bedrijf op social media? Dat kost zoveel tijd... Als ondernemer kunt u uw kostbare tijd wel beter besteden. Daarom bieden wij u de mogelijkheid dit aan ons uit te besteden met

Nadere informatie

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag

Profielscan. Jouw online eerste indruk! Waar ik vooral op let: Aan de slag Profielscan Jouw online eerste indruk! Middels deze scan voorzie ik je met veel plezier van waardevolle informatie: een professionele en objectieve kijk op jouw LinkedIn profiel. Nadat je zelf al een en

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

Ron Beumer Viva van Jaarsveld Emma Dekker Kimberly Palmaccio www.schrijfvoormijnbedrijf.nl Voorwoord Voor u ligt het groepsportfolio van team MO304E met betrekking op de onderneming: Schrijf voor mijn

Nadere informatie

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn

Acquisitie met LinkedIn. Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn Acquisitie met LinkedIn 1. Introductie 2. Wat is acquisitie 3. Wat betekent acquisitie voor jou 4. Social Media facts 5. Acquisitie en LinkedIn 6. Tips Voorstellen

Nadere informatie

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering

IDEE > PLAN > PITCH. In 3 stappen van idee { naar financiering In 3 stappen van idee { naar financiering Inhoud 1. Inleiding 2. De stappen 3. Stap 1: Het idee 4. Stap 2: Het plan 5. Stap 3: De pitch 6. Tips en Adressen Inleiding Je hebt een idee voor een nieuw bedrijf.

Nadere informatie

StepStone maakt er werk van

StepStone maakt er werk van teps Januari 2010 StepStone maakt er werk van www.stepstone.be info@stepstone.be +32 2 209 98 00 StepStone facts and figures Enkele cijfers Bezochte pagina s 4.773.956 Aantal bezoeken 913.139 Unieke bezoekers

Nadere informatie

Rapportage. De Kracht van Communicatie. DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon

Rapportage. De Kracht van Communicatie. DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Rapportage De Kracht van Communicatie DirectResearch in samenwerking met Logeion Auteurs: Marieke Gaus & Marvin Brandon Index Achtergrond van het onderzoek 3 Conclusies Resultaten van het onderzoek 5 De

Nadere informatie

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting

5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting 5 Tips Voor Meer Sollicitatiesucces Snel en eenvoudig 5 stappen in de goede richting E-book geschreven door Sollicitatiedokter.nl Inhoudsopgave 1. Behandel solliciteren als een baan... pagina 1 2. Wees

Nadere informatie

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING

AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT ASSESSMENTS - LOOPBAANONDERZOEK - OUTPLACEMENT - COACHING - TRAINING AVANTIRO W E R K IN Z I C H T EEN NIEUWE TOEKOMST, DIE VOND IK! OUTPLACEMENT pagina 1 Avantiro beweegt mensen DOE DE DINGEN ZONDER TE FORCEREN, AAN EEN APPELBOOM GROEIEN NIMMER PEREN. Dit ogenschijnlijk

Nadere informatie

Business model canvas. Connie Smits

Business model canvas. Connie Smits Business model canvas Connie Smits Inhoud Business model canvas... 3 Customer Segments... 4 Value Proposition... 5 Customer Relationships... 6 Channels... 7 Revenu Streams... 8 Key Resources... 9 Key Activities...

Nadere informatie

Running Lean. Op zoek naar een ondernemingsmodel dat werkt. Innovatiecentrum Vlaams Brabant 28/02/2014 peter.rutten@innovatiecentrum.

Running Lean. Op zoek naar een ondernemingsmodel dat werkt. Innovatiecentrum Vlaams Brabant 28/02/2014 peter.rutten@innovatiecentrum. Running Lean Op zoek naar een ondernemingsmodel dat werkt Innovatiecentrum Vlaams Brabant 28/02/2014 peter.rutten@innovatiecentrum.be Intro Running Lean Wanneer zijn starters succesvol? Klanten zijn geïnteresseerd

Nadere informatie

Wij maken graag reclame voor anderen

Wij maken graag reclame voor anderen Wij maken graag reclame voor anderen RECLAME ONTWERP WEBSITE HUISSTIJL U wilt uw doelgroep....aanspreken, informeren en overtuigen. Dat doet u met een heldere boodschap en direct in het oog springende

Nadere informatie

Wie zijn wij? Overal leesbaar

Wie zijn wij? Overal leesbaar Wie zijn wij? Metaal360 is hét kennisplatform op het gebied van metaalbewerking, innovaties en verspaning in Nederland en België. Wij houden u altijd op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

Running Lean. Ash Maurya

Running Lean. Ash Maurya Running Lean Ash Maurya Ash Maurya onderscheidt in zijn boek Running Lean een drietal belangrijke stappen bij het opmaken en testen van je waardepropositie ten opzichte van de beoogde doelgroep: Stap 1:

Nadere informatie

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT!

WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! WIJ MAKEN ZICHTBAAR WAAR JIJ FANTASTISCH IN BENT! 6 Social Media tips voor de ondernemer. Dat Social Media een belangrijk marketingcommunicatie instrument is, is duidelijk. Hoe begin ik echter aan zo n

Nadere informatie

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D

ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D ONDERZOEKSRAPPORT SEM CHONG M2D 75897 WEEK 1 WELKE BANEN ZIJN ER IN DE CREATIVE SECTOR Drukzo is in minder dan twee jaar uitgegroeid tot een top- 3 speler in de hypercompetitieve Nederlandse online drukwerk

Nadere informatie

Running Lean Ash Maurya

Running Lean Ash Maurya Running Lean Ash Maurya Met Running Lean bouwt Ash Maurya voort op The Lean startup van Eric Ries en The four steps to the epiphany van Steven Blank. Running Lean maakt de Lean methodologie praktisch hanteerbaar

Nadere informatie

KLANTSEGMENTERING [ BUSINESS MODEL GENERATION CANVAS. ]

KLANTSEGMENTERING [ BUSINESS MODEL GENERATION CANVAS. ] KLANTSEGMENTERING [ BUSINESS MODEL GENERATION CANVAS. ] [ ZOEKTOCHT. ] [ ZOEKTOCHT. ] STARTUP CENTER STARTUP NEXT [ BUSINESS DEVELOPMENT. ] [ WAT IS EEN BUSINESS MODEL?. ] Een Business Model is een kans

Nadere informatie