AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1."

Transcriptie

1 AAV Bestuursverkiezingen Woensdag :00-22:00 Wapen van Leeuwarden, Zaailand 92, Leeuwarden Instellen Technisch Voorzitter en SNC 1. Opening 2. Mededelingen 3. Vaststellen agenda 4. Vaststellen notulen 5. Ingekomen stukken 6. Bestuursverantwoording 7. De Kaskommisje aan het woord 8. De Raad van Advies aan het woord 9. Financiën Behandeling jaarrekening 10. Bestuursverkiezingen a. Voorzitter b. Penningmeester c. Commissaris Organisatie en Promotie d. Commissaris Ledenwerving e. Commissaris Pers & Politiek f. Raad van Advies g. Kascommissie 11. Stemming Pauze 12. Uitslag verkiezingen 13. W.V.T.T.K. 14. Rondvraag 15. Afsluiting

2 Bestuursverkiezingen De kandidaten staan in alfabetische volgorde van achternaam. Voorzitter Jildau Meijer Waarom wil ik voorzitter worden van de jonge Democraten Fryslân? We zijn met bestuur Meister begonnen met het werken aan een sterke samenwerking tussen andere PJO s en een positieve aanpak. Het begin is er, maar er moet nog veel gebeuren. Dit wil ik dus graag voortzetten en ik geloof dat we dit tot een groot succes kunnen maken. Want samen kunnen we meer bereiken en kunnen we meer jeugd betrekken bij de politiek. Ik wil samen met mijn bestuur en alle leden van de Jonge Democraten Fryslân samenwerken om leuke en informatieve avonden neer te zetten. Om ons meer te laten zien op scholen om zo meer jongeren kennis te laten maken met de politiek. Dat je wel een eigen stem hebt en dat je die kan gebruiken. Roy Postma We doen het met elkaar en dat moeten we ook uitstralen Een drie weken geleden schreef ik een stukje op Facebook. Ik vertelde over dat ik het belangrijk vond dat jongeren vertegenwoordigd zijn in de politiek en dat ik het nodig vond dat men zich realiseert wat voor gevolgen het heeft op het moment dat jongeren ondervertegenwoordigd zijn. Geen idee of je het in je eigen omgeving herkent, maar als ik vraag wat politiek voor de mensen betekent dan krijg ik vaak negatieve en/of onwetende reacties. Ongeacht over welke politieke voorkeur. Het is jammer. Niet omdat ik vind dat men mijn politieke voorkeur zouden moeten volgen (dat is stiekem wel zo), maar omdat ik het gevoel krijg alsof men niet betrokken is door de verkeerde beweegredenen. Toen ik zestien was besloot ik om actief te worden in de politiek. Als zenuwachtig jongetje ging ik naar de D66 steunfractie van een kleine gemeente. Spannend, omdat ik niet wist wat voor toevoeging een puber als ik zou hebben. Ik voelde me aan het begin onzeker. Geen idee waarover ik een mening moest hebben. Laat staan die mening gefundeerd uit te leggen zoals mijn steunfractieleden dat wel konden doen.

3 Tegelijkertijd ben trots op dat ik toch actief ben geworden. Blijkbaar wordt je mening op prijs gesteld en krijg je te horen dat input van jongeren erg belangrijk is. Allerlei vooroordelen over dat jongeren makkelijk te bereiken zouden zijn is voor mij een illusie. Want volgens mij hebben jongeren een mening, maar hebben ze het gevoel dat er onvoldoende wordt geluisterd in persoonlijke sfeer. Retweetje hier, repost daar en een Snap bovenin. Nee, dat werkt gewoon niet. Vorige week besloot ik mijzelf te kandideren voor het voorzitterschap van de Jonge Democraten Fryslân. Waarom? De motivatie hierboven. Ik geloof er oprecht in dat als we mensen op een gezellige manier bij elkaar brengen dat er dan de mooiste dingen ontstaan. En dan komt die politieke voorkeur vanzelf, want die ligt natuurlijk bij het sociaal-liberalisme. Voor de Jonge Democraten hier in Fryslân wil ik een stabiele voorzitter zijn, met oog voor medebestuursleden en leden: We doen het met elkaar en dat moeten we ook uitstralen, want dan zouden we nog wel eens de grootste PJO in Fryslân worden; Een gezellige club mensen, waarbij gezelligheid en politieke inhoud centraal staan dat is waar ik voor sta. Ik leg je dat graag nog eens uit onder genot van een drankje, want ik barst van de ambitie! Penningmeester Nico van der Werff Geachte leden van de Jonge Democraten Fryslân. Hierbij wil ik mijn graag kandideren voor het penningmeesterschap voor Jonge Democraten Fryslân. Ik vind mij uitermate geschikt voor deze functie omdat ik zeer binnenkort afgestudeerd ben als bedrijfseconoom. Tijdens deze studie heb ik kennis opgedaan op het gebied van fiscale wetgeving en het opstellen balansen. Voor mijn stage periode heb gewerkt bij een administratie kantoor. Deze periode ben ik inzet als junior assistent account. Dit betekend dat ik zeer diverse administraties beheerd heb. Hierdoor heb veel ervaring op gedaan met het beheren van de debiteuren- en crediteurenadministratie en het bijwerken van het bankboek. Ook heb ik tijdens deze periode klanten geadviseerd over hun administratie en het gebruik van boekhoudprogramma s zoals een facturatie module en een digitaal kasboek. Deze ervaring stelt mij instaat om snel ingewerkt te worden als penningmeester. In de afgelopen periode als bestuurslid politiek heb ik goede relaties op gebouwd met het landelijke bestuur en de overige afdelingen van de Jonge Democraten. Hierdoor ben ik goed op de hoogte hoe de organisatie

4 in elkaar zit. Dit biedt de mogelijkheid om goed te kunnen samen werken en ervaringen te delen met de penningmesters van overige afdelingen. Commissaris Organisatie en Promotie Voor deze functie zijn geen kandidaten. Commissaris Ledenwerving Marit Schotkamp Lieve Jonge Democraten, Mijn naam is Marit Schotkamp. Ik ben 19 jaar oud en ik woon in Leeuwarden. Ik volg momenteel de opleiding docent Engels. Ik stel me voor een halfjaar kandidaat als Bestuurslid Ledenwerving. Ik ben al een tijdje lid van de Jonge Democraten Fryslan en het afgelopen halfjaar ben ik ook Bestuurslid Internationaal geweest binnen het bestuur. Ik heb dit met veel plezier gedaan, maar ik wil het komende halfjaar graag wat anders doen. Bestuurslid Ledenwerving lijkt mij een erg leuke functie. Ik ben erg sociaal en wil daarnaast ook veel betekenen voor de JD. Ik ben niet bang om iemand aan te spreken en daarnaast ben ik ook erg enthousiast over de Jonge Democraten. Ik ben van mening dat ik hiermee veel leden kan werven en hen ook enthousiast kan maken voor de JD. Zoals jullie allemaal natuurlijk wel weten zijn de Jonge Democraten de leukste PJO van heel Friesland. Mijn doel is om meer mensen te laten weten dat wij de leukste PJO van Friesland zijn en ook te groeien in aantal leden. Het ledenaantal dat ik wil behalen het aankomende halfjaar is minstens 100. Ik hoop dat jullie allemaal op mij gaan stemmen als het nieuwe Bestuurslid Ledenwerving, zodat ik me nog een halfjaar in kan zetten voor de Jonge Democraten! Bart van Wijk Hallo, ( )

5 Mijn naam is Bart van Wijk, Ben 20 jaar en woon in het altijd zonnige kuch kuch Franeker. Als actief lid wil ik graag wat meer doen voor de JD, Ik kijk al een tijdje naar een leuke bestuur functie en mijn keuze is gevallen voor Ledenwerving. Als lid van de studentenraad op het Friesland college kan ik makkelijk op MBO scholen activiteiten organiseren waar de JD aan mee kan doen. Een voorbeeld van een activiteit is de Democratie Fabriek die staat op de Friese Poort en het Friesland College. ik geef daar workshops voor, waar ik dan als bestuurslid Ledenwerving een leuke politieke draai aan kan geven. Mijn doel voor het komende half jaar is 15 extra leden te werven, het liefst zijn dat mensen van het MBO. Ik zie dat de JD in het algemeen te weinig MBO heeft en kent. De leden zijn meestal HBO of hoger. Commissaris Pers en Politiek Nina van t Noordende Goedenavond, Mijn naam is Nina van 't Noordende, ik ben 19 jaar en bij deze stel ik me kandidaat voor de bestuursfunctie pers en politiek. Dit wil ik graag doen voor een periode van 6 maanden, zodat ik kan ervaren of het iets voor mij is en me eventueel daarna opnieuw kan kandideren. Op het moment studeer ik aan de NHL Hogeschool voor docent Nederlands. Ik zit in het eerste jaar en ben erg enthousiast over de opleiding. Schrijven vind ik erg leuk en ik denk dat ik onder meer om die reden geschikt ben voor deze functie. Ik zit nog maar net bij de JD en heb nog niet zoveel verstand van politiek, maar ik denk dat hoe langer ik lid ben en hoe meer artikelen ik schrijf, hoe beter het schrijven me af zal gaan. Politiek vind ik interessant, maar ook pittig. Schrijven gaat me over het algemeen goed af, maar ik vind het lastig om over thema's te schrijven waar ik weinig verstand van heb. Als ik deze functie toegewezen zou krijgen zal ik me daarom eerst op redelijk makkelijke thema's richten (makkelijk voor mij in ieder geval), bijvoorbeeld het onderwijs. Ook wil ik over dingen schrijven die op dat moment veel in het nieuws zijn en op Facebook staan. Ik wil me richten op onderwerpen die interessant zijn voor onze doelgroep: jongeren en adolescenten. Dit met name om politiek interessanter en minder abstract te doen laten voorkomen. Ik zou bijvoorbeeld minder over ouderen en de zorg schrijven, omdat dit niet dichtbij de doelgroep ligt en ik daarnaast ervaren heb dat jongeren dit niet erg interessant vinden.

6 Ik denk dat ik geschikt ben voor deze functie omdat ik het zowel voor mezelf doe als voor de Jonge Democraten. Ik wil met mijn artikelen jongeren en adolescenten enthousiast maken voor politiek. Ik denk dat dit de ideale tijd is om dat te doen, omdat Tim Hofman (o.a. presentator en schrijver) momenteel veel in het nieuws is met de stembus. Politiek wordt interessanter nu, het is niet enkel alleen voor volwassenen. Daar zou ik als ik ons was met z'n allen op inspelen. Om een idee te geven van hoe ik schrijf heb ik een column geschreven. ( ) Nina haar column kun je vinden op 4/het_begin.docx. Raad van Advies Evan Meijer Dag, Ik heb het te druk met andere zaken om nog wekelijks in het bestuur te vergaderen en mij volledig als penningmeester in te zetten. Ik vind het daarom niet meer dan redelijk dat ik plaatsmaak voor een nieuwe penningmeester door af te treden. Dit vind ik jammer maar het is de juiste keuze. Om het volgende bestuur toch van dienst te kunnen zijn wil ik mij graag kandideren voor de Raad van Advies. Ik denk dat ik door mijn ervaring als evenementen-organisator en penningmeester een goede aanvulling zal zijn aan de huidige RvA die wat meer op politieke inhoud zit. Koos van de Merbel Ik zou me graag willen kandideren voor een functie in de Raad van Advies (RvA). Ik denk dat ik door mijn ervaring als oud-bestuurslid een waardevolle bijdrage kan leveren als adviseur aan het komende bestuur van de JD. Mijn verdere motivatie e.d. wil ik graag toelichten tijdens de AAV.

7 Je stemt door in een erkende rijkstaal onder het vakje Voor/tegen/blanco/onthouding voor, tegen, blanco of onthouding te schrijven. Door Voor 1 en Voor 2 op te schrijven kun je een voorkeursstem uitbrengen. Indien er twee keer voor is opgeschreven, zonder voorkeur, bij dezelfde functie wordt de stem ongeldig verklaard. Dit geldt niet voor de Raad van Advies. Indien de stem onleesbaar is of niet correct geschreven is zal de stem ongeldig verklaard worden. Functie Kandidaat Voor/tegen/blanco/onthouding Foar/tsjin/blanco/unthâlding Voorzitter Jildau Meijer Voorzitter Roy Postma Penningmeester Nico van der Werff Commissaris Marit Ledenwerving Schotkamp Commissaris Ledenwerving Bart Commissaris Nina van t Pers en Politiek Noordende Raad van Advies Evan Meijer Raad van Advies Koos van de Merbel

Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân Bestuur Meijer I

Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân Bestuur Meijer I Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân In verscheidenheid verenigd 0 Inhoudsopgave Inleiding Pagina 2 Visie en doelstellingen 3 Het beleid -Leden en promotie -Activiteiten -Politiek -Financiën 4 Evaluatie

Nadere informatie

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit

Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Beleidsplan Jonge Democraten Fryslân bestuur Meister I 2016/2017 Samenwerking Kwaliteit Diversiteit Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Visie en doelstellingen 3. Het beleid 3.1 Leden en promotie 3.1 Activiteiten

Nadere informatie

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen

Algemene Afdelingsvergadering te Nijmegen Algemene Afdelingsvergadering 04-09-2017 te Nijmegen 1 Notulen Maandag 4 september 2017, 19:45 Café de 4 Heeren, Nijmegen. 1. Opening door Cyriel van Vugt Cyriel heet iedereen welkom en geeft een korte

Nadere informatie

Motivaties Kandidaatstellingen

Motivaties Kandidaatstellingen Jonge Democraten Groningen Motivaties Kandidaatstellingen Voor het 39e bestuur Matt Veerkamp 13-6-2017 Matt Veerkamp voor Voorzitter Beste sociaal-liberalen, De afgelopen maanden ben ik met veel plezier

Nadere informatie

Agenda Congresdag (AAV)

Agenda Congresdag (AAV) Agenda Congresdag (AAV) Concept agenda, derde versie 12-01-2019 te Nijmegen, Titus Brandsma Memorial 1 Voorwoord Waarde leden van de, Dit is de agenda van onze eerste echte Congresdag! Dat betekent dat

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân

Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten Fryslân Versie januari 2017 Politieke jongerenorganisatie Jonge Democraten Afdeling Fryslân Afdelingsreglement Jonge Democraten afdeling Fryslân Dit Afdelingsreglement

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 20-05-2019 Jonge Democraten Arnhem Nijmegen Notulen door: Stem- en Notulencommissieleden Merel

Nadere informatie

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen

Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Studievereniging Pedagogische Wetenschappen Informatie Algemene Ledenvergadering der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Minimaal twee keer per jaar word jij als lid door het bestuur van PAP

Nadere informatie

Na de stemming mogen kiezers het proces-verbaal inzien. Zo kunnen zij nagaan of de stemming en de telling van de stemmen correct verlopen zijn.

Na de stemming mogen kiezers het proces-verbaal inzien. Zo kunnen zij nagaan of de stemming en de telling van de stemmen correct verlopen zijn. Model N 10-1 Proces-verbaal van een stembureau 1 Model N 10-1 Proces-verbaal van een stembureau [de verkiezing van de leden van [aanduiding verkiezing] op [datum] [Gemeente [naam gemeente]/openbaar lichaam

Nadere informatie

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan

Werkblad. Les 2 Ik help mijn ideale fan Werkblad Les 2 Ik help mijn ideale fan Korte cursus Politica op social media Vorige les formuleerde je jouw politieke droom en deelde je deze op social media. Deze week gaan we kijken naar wie jouw fans

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB.

SLB reflectie eindverslag. Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: Datum: Vak: SLB. SLB reflectie eindverslag Docent: Mieke Vissers Naam: Lynn Duijs Studentnummer: 12043273 Datum: 05.11.2012 Vak: SLB 1 Inhoudsopgave Bijeenkomst 1 Blz. 3 Bijeenkomst 2 Blz. 4 Reflectie 3 + competenties

Nadere informatie

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg

31 augustus 2016 Afdelingscongres JD Brabant. Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg Afdelingscongres Woensdag 31 Augustus, 19:00 uur Café Karel, Tilburg 1 Voorwoord Lieve Brabantse (en Zeeuwse) Jonge Democraten, De eerste activiteit na de zomer en dan meteen een Afdelingscongres. En dit

Nadere informatie

Samenkind eindejaars nieuwsbericht!

Samenkind eindejaars nieuwsbericht! Samenkind eindejaars nieuwsbericht! 2017 wat ben je weer voorbij gevlogen!! Intens genoten van en met mijn gezin. Mijn man en kinderen zorgen er echt iedere keer weer voor dat ik blijf genieten van de

Nadere informatie

AAV der Jonge Democraten Limburg

AAV der Jonge Democraten Limburg AAV der Jonge Democraten Limburg 11-1-2017 Notulen AAV JD Limburg 11 januari 2017 Opening 19:38 Dennis wenst iedereen een gelukkig nieuwjaar. Benoeming SNC Hans is benoemd. Vaststellen Agenda Jaarrekening

Nadere informatie

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen

Afdelingsreglement. Jonge Democraten Groningen 1 Afdelingsreglement Jonge Democraten Groningen Vastgesteld op de Algemene Afdelingsvergadering van 29 januari 2013 en voor het laatst gewijzigd op 9 maart 2016 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

Model N 10-2b (Wrr 66) Proces-verbaal van de telling bij een briefstembureau

Model N 10-2b (Wrr 66) Proces-verbaal van de telling bij een briefstembureau _ Model N 10-2b (Wrr 66) Proces-verbaal van de telling bij een briefstembureau [de verkiezing van de leden van [aanduiding verkiezing]/het raadgevend referendum over [wet/verdrag]] op [datum] _ Waarom

Nadere informatie

Na de stemming mogen kiezers het proces-verbaal inzien. Zo kunnen zij nagaan of de stemming en de telling van de stemmen correct verlopen zijn.

Na de stemming mogen kiezers het proces-verbaal inzien. Zo kunnen zij nagaan of de stemming en de telling van de stemmen correct verlopen zijn. Model N 10-1 (Wrr 66) Proces-verbaal van een stembureau 1 Model N 10-1 (Wrr 66) Proces-verbaal van een stembureau [de verkiezing van de leden van [aanduiding verkiezing]/het raadgevend referendum over

Nadere informatie

Onderzoek Stemmen vanaf je 16e?

Onderzoek Stemmen vanaf je 16e? Onderzoek Stemmen vanaf je 16e? 07-06-2012 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 29 mei tot 7 juni 2012, deden 2452 jongeren mee. Hiervan zijn 520 jongeren 16 of 17 jaar. De uitslag

Nadere informatie

KANDIDATENBOEKJE D66 FRYSLÂN Juni 2016

KANDIDATENBOEKJE D66 FRYSLÂN Juni 2016 KANDIDATENBOEKJE D66 FRYSLÂN Juni 2016 Kandidatenboekje D66 Fryslân juni 2016 Inleiding De volgende vacatures zijn opengesteld; - Penningmeester, - Bestuurslid campagne & communicatie, - Bestuurslid ledenbinding/-werving,

Nadere informatie

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM

AAV JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM AAV 06-09-2016 JONGE DEMOCRATEN AMSTERDAM 1 INHOUDSOPGAVE Programma... 3 Agenda... 3 Kandidaatstelling penningmeester... 4 Beleidsplan bestuur-heemskerk... 5 2 PROGRAMMA 19.30 Opening AAV 19.31 Installatie

Nadere informatie

Bestuursplan Cramer I

Bestuursplan Cramer I Voorwoord Er staat een nieuw, fris bestuur klaar om de afdeling te dienen. Een van de kerntaken van de Jonge Democraten is het enthousiast maken van jongeren voor politiek. Dit jaar willen wij ook daar

Nadere informatie

1LT Hilversum. Mediastad. en stembureau. C0f)(cLÇ. i e Model N 10-1 Proces-verbaal. aterschap Amstel, Gooi en Vecht. Waarom een proces-verbaal?

1LT Hilversum. Mediastad. en stembureau. C0f)(cLÇ. i e Model N 10-1 Proces-verbaal. aterschap Amstel, Gooi en Vecht. Waarom een proces-verbaal? 1LT Hilversum Mediastad i e Model N 10-1 Proces-verbaal C0f)(cLÇ De verkiezing van de Iedei i van het op 20 maart 2019 Hilversum Waterschap Amstel, Gooi en Vecht en stembureau aterschap Amstel, Gooi en

Nadere informatie

Commissie-voorzittershandleiding

Commissie-voorzittershandleiding Commissie-voorzittershandleiding gebaseerd op eerdere voorzittershandleidingen Aangepast door: Arjan Schimmel (oktober 2016) Victor Veldstra (oktober 2017) Samenvatting Deze handleiding geeft een overzicht

Nadere informatie

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN

JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN JAARPLAN JONGE SOCIALISTEN ARNHEM- NIJMEGEN 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord (pagina 3) Inleiding (pagina 3) Bestuur Jonge Socialisten Arnhem- Nijmegen 2015-2016 (pagina 4) Portefeuilleverdeling (pagina

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering

Notulen van de Algemene Afdelingsvergadering van Jonge Democraten Arnhem-Nijmegen Notulen Algemene Afdelingsvergadering Notulen Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 te Nijmegen, Café de 4 Heeren Algemene Afdelingsvergadering 18-03-2019 Jonge Democraten Arnhem - Nijmegen Notulen door: Secretaris Bas Smit en Stem- en

Nadere informatie

HET STATEN KWARTIERTJE

HET STATEN KWARTIERTJE HET STATEN KWARTIERTJE Nieuwsbrief April 2018 nr 4 Het Staten Kwartiertje De repetitieweek/se-week is achter de rug en hopelijk hebben de leerlingen goede cijfers gehaald. Momenteel zijn de 3e klassen

Nadere informatie

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats

Onderzoeksdocument. Creatieve Bloeiplaats Onderzoeksdocument Creatieve Bloeiplaats HVA Instituut voor Interactieve Media Amsterdam oktober 2008 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Doelstellingen...4 Doelgroep...5 De vragen...6 De resultaten...7

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd

Werkstuk. En natuurlijk ook spreekbeurt. Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd Werkstuk En natuurlijk ook spreekbeurt Gemaakt door: Anmami Verhulvelrij Groep 7abcd (Op het voorblad komt de titel van je werkstuk, een foto of een plaatje van je onderwerp, je naam en je klas.) Inhoudsopgave

Nadere informatie

Instructie voor tellers

Instructie voor tellers Instructie voor tellers Verkiezingen Gemeenteraadsleden 2018 en Referendum r wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de EU en Oekraïne, 6 april 2016 6 april 2016 Gemeenteraadsverkiezing

Nadere informatie

Handboek Politiek 2. Derde Kamer der Staten-Generaal

Handboek Politiek 2. Derde Kamer der Staten-Generaal Handboek Politiek 2 Derde Kamer der Staten-Generaal Hallo Kamerlid, Jij bent lid van de Derde Kamer der Staten-Generaal. Als politicus moet je natuurlijk wel verstand hebben van politiek. Samen met je

Nadere informatie

Proces-verbaal van een stembureau de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Vallei en Veluwe op woensdag 20 maart 2019

Proces-verbaal van een stembureau de verkiezing van de leden van het algemeen bestuur van het Waterschap Vallei en Veluwe op woensdag 20 maart 2019 Model N 10-1 Proces-verbaal van een stembureau Model N 10-1 Proces-verbaal van een stembureau de verkiezing van de leden van het algemeen best van het Waterschap Vallei en Veluwe op woensdag 20 maart 2019

Nadere informatie

Procedure werving MR-ouderlid

Procedure werving MR-ouderlid Procedure werving MR-ouderlid 1. Opstellen wervingstekst voor Nieuwsslinger en Facebook 2. Verzamelen ingekomen reacties 3. Versturen bevestiging naar geïnteresseerden met daarin uitleg over de vervolgprocedure

Nadere informatie

LinkedIn-updates in-company

LinkedIn-updates in-company LinkedIn-updates in-company Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen plaatsen?

Nadere informatie

LinkedIn-updates open inschrijving

LinkedIn-updates open inschrijving LinkedIn-updates open inschrijving Opdracht In dit document vind je zes verschillende LinkedIn-updates. Geef bij iedere update aan of dit een update is die bij je past. Dus zou je dit type update ook kunnen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Kandidatenoverzicht. verkiezing secretaris. D66 regio buitenland

Kandidatenoverzicht. verkiezing secretaris. D66 regio buitenland Kandidatenoverzicht verkiezing secretaris D66 regio buitenland Voor deze verkiezing hebben zich twee kandidaten gemeld: Arthur van Benthem en Martine van Schoor. De informatie over de kandidaten in dit

Nadere informatie

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal

reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal reglement Leerlingenraad Daltonschool De Dorendal Dit is een eerste opzet van het reglement van de Dorendal. Op 7 februari 2013 zal de leerlingenraad voor het eerst bij elkaar komen en dit reglement bespreken.

Nadere informatie

Project voorstel! Het opstarten van een eigen promotie bureau.!! Kim Lokhorst! MM2A!

Project voorstel! Het opstarten van een eigen promotie bureau.!! Kim Lokhorst! MM2A! Project voorstel Het opstarten van een eigen promotie bureau. Kim Lokhorst MM2A Inhoud 1. Introductie / Motivatie / Concept 2. Smart geformuleerd 3. Project voorstel formulier Introductie / Motivatie /

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering dinsdag 10 oktober 2017

Algemene ledenvergadering dinsdag 10 oktober 2017 Algemene ledenvergadering dinsdag 10 oktober 2017 1 Opening welkom/introductie; mededelingen; vaststellen notulen 23 mei 2017. 2 Rooster van aftreden (1) Treedt aan Treedt af C.J. van der Linden Van der

Nadere informatie

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013

Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Document leerlingenraad Beleidsplan Leerlingenraad o.b.s. de Schuthoek 2012-2013 Inhoud: 1. wat verstaan we onder een leerlingenraad? 2. opzet en organisatie van een leerlingenraad a. samenstelling van

Nadere informatie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie

ALV-reglement van de ASVA studentenunie ALV-reglement van de ASVA studentenunie Algemeen Artikel 1: Algemeen 1. Waar in dit document de voorzitter genoemd wordt, wordt bedoeld de voorzitter van de algemene vergadering. Artikel 2: Presidium 1.

Nadere informatie

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018

Het bestuur. Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Nieuwsbrief nr. 29 december 2018 Inhoud: - Jaarvergadering - Agendatips - Speelotheek gesloten op.. - Website - Adreswijzigingen/mailadressen - Oproep vrijwilligers - Rabobank Clubkas Campagne - Donateurs

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan

Inhoudsopgave. Stages. Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Stageverslag klas 9 Parcival College 2013 Inhoudsopgave Stages Het zoeken van een stageplaats Stappenplan Tijdens je stage Doel van de stage Stageprogramma Voorbereiding en afsluiting Waar moet je op letten

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar.

Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Vogelwaarde, januari 2014. Beste ouders/verzorgers en leden, Allereest de beste wensen voor 2014. Hopelijk wordt het voor jullie allemaal een goed, gezond en natuurlijk een sportief turnjaar. Even terugkijken

Nadere informatie

Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017

Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017 Notulen Halfjaarlijkse Algemene Leden Vergadering Studievereniging Scopus 14 februari 2017 Aanwezigen Micha Visser - Voorzitter 16-17 Linda van der Eems - Secretaris 16-17 Falco Wiegerink - Penningmeester

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE HUISHOUDELIJK REGLEMENT RIJVERENIGING ANY DALE Inhoudsopgave Artikel 1 - Algemene bepalingen... 2 Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap... 2 Artikel 3 - Categorieën van leden... 2 Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd

Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Huishoudelijk reglement Vogelvreugd Artikel 1. De rechten en plichten van de leden, voor zover in dit reglement niet nader omschreven, worden door het bestuur vastgesteld. Artikel 2. Royement van het lidmaatschap

Nadere informatie

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering

VERENIGING BEWONERS HANZELAND ZWOLLE. Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering Nieuwsbrief september 2016 Uitnodiging Ledenvergadering Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2 november a.s. De algemene Ledenvergadering wordt gehouden op 2 november a.s. in De Kantine (Hanzeplein 11

Nadere informatie

Digitaal burgerschap, al ingeburgerd?

Digitaal burgerschap, al ingeburgerd? Digitaal burgerschap, al ingeburgerd? Workshop TROTS, LEF EN VERTROUWEN Remco Pijpers -Strategisch adviseur Kennisnet, Jan Faber-Hoofd externe projecten MBO Raad Wie bent u? Wat is uw naam, functie en

Nadere informatie

Provinciale verkiezingen 2019

Provinciale verkiezingen 2019 PF Provinciale Verkiezingen 2019 V000 Provinciale verkiezingen 2019 Bedankt dat u mee wilt doen aan deze vragenlijst over de provinciale verkiezingen. Wij zijn benieuwd hoe u denkt over deze verkiezingen

Nadere informatie

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again

Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Bestuursplan De Wit Make Brabant Great Again Najaar 2016 1 Inleiding Op het moment dat we dit plan schrijven, zijn we al druk bezig met de voorbereidingen van het zomeroffensief en de activiteiten van

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk

Nieuwsbrief. Team Samen Sterk Nieuwsbrief Team Samen Sterk Maart 2017 In dit nummer: plan 2017 Samen Sterk, Wat? App!, netwerk cursus Die ken ik!, het beste idee van Groenlo, open dag Graafschap college Groenlo, opleiding ervaringsdeskundigen

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur

Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Het bestuur Jaarverslag 2016 Stichting Kinderkleding Ruilen Dit jaarverslag is tot stand gekomen door terug te kijken op onze website / facebookpagina / mail etc. van het afgelopen jaar en er vervolgens een aantal

Nadere informatie

Welkom! Algemene Ledenvergadering. Informatie content. Gastheer schap. Promotie. Sarel Tempelman

Welkom! Algemene Ledenvergadering. Informatie content. Gastheer schap. Promotie. Sarel Tempelman Welkom! Algemene Ledenvergadering. Promotie Agenda: 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Notulen ALV 17 november 2014 & notulen ALV 15 december Promotie 2014 (goedkeuring statuten) 4. Stand

Nadere informatie

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren.

Stagebedrijf: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Leerroute: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Naam: Klik hier als u tekst wilt invoeren. Stagebedrijf: Klas : Profiel: Leerroute: Naam: Uiterste inleverdatum: woensdag 12 december 2018 1 Inhoud Het begin van jouw succes!... 3 Afspraken en belangrijke punten:... 5 Logboek:... 6 Opdracht 1:...

Nadere informatie

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes!

Geacht bestuur, Mochten er nog vragen zijn dan kunnen jullie het SSA bestuur en specifiek de penningmeester altijd benaderen. Veel succes! Geacht bestuur, Voor jullie ligt het nieuwe document voor het profileringsfonds van het bestuursjaar 2014-2015. In dit document zijn alle criteria, de puntentelling en de indeling van de map opgenomen.

Nadere informatie

EEN OPEN DAG BEZOEKEN

EEN OPEN DAG BEZOEKEN Activiteit voor in de les: EEN BEZOEKEN Middels dit document wil De Haagse Hogeschool de aankomende studenten tools geven om zich goed voor te bereiden op hun studiekeuze via het bezoeken van een Open

Nadere informatie

Gemaakt door: Lysanne Wolbers Menno Akkerman Tessa Heijerman

Gemaakt door: Lysanne Wolbers Menno Akkerman Tessa Heijerman Gemaakt door: Lysanne Wolbers Menno Akkerman Tessa Heijerman FSU Oktober 2011 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Verantwoording...4 Conclusies...5 De cijfers op een rij.9 Knelpunten/oplossingen 15 Positieve punten.16

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jeugd November 2016

Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Nieuwsbrief Jeugd November 2016 Hallo Allemaal, Inmiddels begint het buiten weer steeds vroeger donker te worden en dat betekent dus dat we ook weer een aantal feestdagen gaan krijgen de komende tijd.

Nadere informatie

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw

Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Model van Reglement van Inwendige Orde (RIO) voor de afdelingen en groepen van de HVV vzw Inleiding In uitvoering van Titel VI artikels 24 en 25 van de statuten van de vzw HVV en van Titel 3: punten 1,

Nadere informatie

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden

Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden Tennisvereniging Oudegein. Huishoudelijk reglement (versie mei 2016) Rechten en plichten van leden 1. Leden zijn verplicht zich strikt te houden aan de ter plaatse geldende baanreglementen (park-, afhang-

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor

Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord. Nieuwe leidinggevenden bij SDW stellen zich voor SDWNIEUWS Informatie voor cliënten, ouders en cliëntvertegenwoordigers oktober 2010 BELANGRIJKE Informatie voor jou, lees dit blad goed! Directeur/bestuurder Peter Meijs aan het woord > Lees verder op

Nadere informatie

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet.

Ik stel veel 'doe-ik-het-goed' vragen. Ik weet hoe ik mezelf kan verbeteren, maar het lukt mij nog niet. Leerdoelen a.d.h.v. rubrics Rubrics voor het onderwijs Deze rubrics zijn door ons verzameld, geschreven of herschreven. Met vriendelijke groet, Team Vierkantgoed Rubric Optie 1 Optie 2 Optie 3 Optie 4

Nadere informatie

Les 1 woordenschat 2F

Les 1 woordenschat 2F Het Repair Café Woorden van deze les toegankelijk ter inzage de reparateur de deskundige inspireren overdragen er de waarde van inzien opdoen de concurrentie professioneel Wat weet je al? 1. Hoe goed ken

Nadere informatie

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren

WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren ASV The Next Generation WERKINGSREGLEMENT Kernteam en werkgroepen : verkiezing en functioneren A. VERKIEZING KERNTEAM Art. 1 Alle leden van ASV The Next Generation (verder: ASV TNG) kunnen zich kandidaat

Nadere informatie

5 waardevolle vragen voor je kind.

5 waardevolle vragen voor je kind. 5 waardevolle vragen voor je kind. Schipperswijk 10 9665PM Oude Pekela 0610318833 info@moniquecoachtkids.nl www.moniquecoachtkids.nl Hallo mijn naam is Monique Postema. Al jaren werk ik met kinderen en

Nadere informatie

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder

COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN. Tim Veerman. Klas: IG_203 Studentnummer: Periode: Loopbaanadviseur: Alexander Mulder COMPETENTIE- ONTWIKKELPLAN Tim Veerman Klas: IG_203 Studentnummer: 500676694 Periode: 2015-2016 Loopbaanadviseur: Alexander Mulder Inhoudsopgave Visie op Studie en beroep... 2 Studievoortgang... 3 SWOT

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers

HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging van Mastiffliefhebbers 1. Het verwerven van het lidmaatschap Art 1.1 Het lidmaatschap is in principe mogelijk voor al diegenen, die de doelstellingen van de vereniging

Nadere informatie

Handleiding Docenten/Begeleiders

Handleiding Docenten/Begeleiders Handleiding Docenten/Begeleiders In dit document vindt u een aantal handige tips en wetenswaardigheden die van pas kunnen komen wanneer u het invullen van de JOB-monitor klassikaal begeleidt. 1. Algemene

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

Rob Tol Ondernemer uit Capelle a/d IJssel Netwerken: vaak geven en soms nemen

Rob Tol Ondernemer uit Capelle a/d IJssel Netwerken: vaak geven en soms nemen Rob Tol Ondernemer uit Capelle a/d IJssel Netwerken: vaak geven en soms nemen 9 mei 2007: Netwerken. Hoe werkt dat? 1 2 NETWERKEN VAAK geven soms NEMEN TOL Marketing & Communicatie Advies 3 Ondernemer

Nadere informatie

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf.

6 Tips die je helpen stress te verminderen. Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 6 Tips die je helpen stress te verminderen Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. 1 Mijn intentie voor jullie met deze tips Wijzelf en iedereen rondom ons ervaren de negatieve invloeden van stress.

Nadere informatie

Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint

Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint Notulen Algemene Afdelingsvergadering 17 mei 2017 Friesland Genotuleerd door Thomas van de Vijver 1. Opening Jildau heet iedereen welkom en begint met een openingspraatje. Ze erkent dat er dingen fout

Nadere informatie

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen

POP. Persoonlijk ontwikkelingsplan. Robin van Heijningen 1 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen 2 POP Persoonlijk ontwikkelingsplan Robin van Heijningen Hillegom 17 oktober 2013 Schoonderbeek Installatietechniek 3 Persoonlijk ontwikkelingsplan

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Kindcentrum Fellenoord, Hemelrijken 310, 5612 WS Eindhoven, ,

Kindcentrum Fellenoord, Hemelrijken 310, 5612 WS Eindhoven, , Beste ouders/verzorgers, We zijn dit schooljaar weer goed begonnen. In sommige groepen zien we ook nieuwe leerlingen. En we zien u ook weer! Fijn! Ook dit schooljaar gaan we ons best doen om u weer goed

Nadere informatie

Stem ook! Woensdag 18 maart kiezen we twee keer

Stem ook! Woensdag 18 maart kiezen we twee keer Provinciale Statenverkiezingen Woensdag 18 maart kiezen we twee keer Stem ook! Op woensdag 18 maart zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschappen. Iedereen vanaf 18 jaar mag dan stemmen.

Nadere informatie

Voorzitter: Sebiha Cirikka 2. Vice-voorzitter: Tim van de Ven 3. Secretaris: Joost Westland 5. Penningmeester: Twan Wilmes 7

Voorzitter: Sebiha Cirikka 2. Vice-voorzitter: Tim van de Ven 3. Secretaris: Joost Westland 5. Penningmeester: Twan Wilmes 7 Inhoudsopgave Voorzitter: Sebiha Cirikka 2 Vice-voorzitter: Tim van de Ven 3 Secretaris: Joost Westland 5 Penningmeester: Twan Wilmes 7 Bestuurslid Advies & Strategie: Fabian Tijhof 8 Bestuurslid Interne

Nadere informatie

LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE

LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE LAURA S ONLINE VIDEOCHALLENGE 1 Ontwikkel jezelf liefdevol met video in 9 dagen 2 DAG 1: ZICHTBAARHEID Maak een korte video waarin je jezelf voorstelt. Woei! Gelijk aan de slag Neem een kort moment voor

Nadere informatie

Inleiding (niet voor publicatie in het archief):

Inleiding (niet voor publicatie in het archief): Inleiding (niet voor publicatie in het archief): Voor u ligt het verslag van de Kick-Off ALV van PerspectieF die gehouden werd op 13 september 2014. Deze ligt u voor ter instemming op de financiële ALV

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen!

Zoekboekje Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! Zoekboekje 2017-2018 Kies voor een bestuursjaar bij DWARS Groningen! bestuursfunctie bij DWARS Groningen Wil jij een jaar lang bezig houden met groene en linkse politiek? Bestuurlijke en politieke ervaring

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Bestuursplan Geervliet

Bestuursplan Geervliet Bestuursplan Geervliet Samen verder Remco Geervliet Voorzitter Mieke de Wit Algemeen Secretaris Zeno Thijsse Penningmeester Mitchel Eijkemans Secretaris Organisatie Thijs van Rens Secretaris Politiek Marceline

Nadere informatie

AAV Brabant 8 september 2015

AAV Brabant 8 september 2015 AAV Brabant 8 september 2015 20:07. Peet opent de vergadering en heet de aanwezigen welkom. Op de agenda staan het bestuursplan en het RPP. Mieke is per acclamatie benoemd tot congresvoorzitter. Thomas

Nadere informatie

Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel?

Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel? Waarom een leerlingenraad op De Enk en de Triangel? De leerlingen hebben een eigen stem binnen de schoolorganisatie, zodat ze weten en voelen dat ze meetellen. Betrokkenheid met school van leerlingen willen

Nadere informatie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie

WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie ld be e or Vo WERK ZE! Lesmateriaal voor reïntegratie Stichting Lezen & Schrijven t 070 302 26 60 www.lezenenschrijven.nl Auteur Elma Draaisma Vormgeving 7Causes Eindeloos Medeauteurs en klankbordgroep

Nadere informatie

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo

Klanttest blok 3. Jaana Kaismo Klanttest blok 3 Jaana Kaismo Inleiding Voor mijn Klanttest blok 3 heb ik weer een open training gegeven. Een open training houdt in dat iedereen een keer gratis mag mee trainen en kijken hoe hij of zij

Nadere informatie

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019

VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 VERKIEZINGSKRANT woensdag 20 maart 2019 GRONINGEN FRIESLAND DRENTHE NOORD-HOLLAND FLEVOLAND OVERIJSSEL ZUID-HOLLAND UTRECHT GELDERLAND NOORD-BRABANT ZEELAND LIMBURG PROVINCIALE STATENVERKIEZINGEN WATERSCHAPSVERKIEZINGEN

Nadere informatie

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid

SWOT. Werkblad 1 Sterke punten. 1.Omgevingsgericht heid SWOT Werkblad 1 Sterke punten Sterke punten 1.Omgevingsgericht heid 2. Vermogen tot groei en vernieuwing Voorbeelden Ik ben echt iemand die midden in de maatschappij staat. Ik heb veel interesses binnen

Nadere informatie