Koordje draaien. Pom Pom:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Koordje draaien. Pom Pom:"

Transcriptie

1 Koordje draaien Verschillende kleuren en soorten wol of andere soorten draad, schaar, meetlint, pen, deurknop of een assistent. Probeer verschillende variaties koord uit voor je materiaal kaart: 1 dun, 2 ton sur ton (gelijke kleuren), 3 complementair (contrast kleuren), 4 effect (met glitter, textuur, etc.) en 5 een eigen ontwerp. Zo maak je een koord: 1 Knip verschillende stukken wol/draad af. Pas op! Als je een koord van 1 meter lengte wilt maken heb je wel tussen de 4 en 6 meter draad nodig. (De proefstukken op de materiaalkaart moeten minimaal 60cm zijn) 2 Sla de verzamelde, gelijk lange draden om een vaste punt, b.v. deurknoop of vinger assistent. Pas op! Je moet de lus gemakkelijk van de punt af kunnen halen. Wees voorzichtig met je assistent geen afgeknelde vingers. 3 Knoop de uiteinden vast aan een pen. Pas op! Laat wel een staartje van 10 cm over zodat je het koordje goed vast kunt houden. 4 Draai de pen zolang in een richting totdat de draden goed getwijnd zijn. Maak een twijntest door een stukje vanuit de en in elkaar te laten draaien. 5 Als je tevreden bent met de draai kan je het koordje in midden vouwen. Het beste resultaat bereik je als je de pen als gewicht in het midden plaatst en de koord dan helpt om regelmatig op te draaien. 6 Knoop de uiteinden aan elkaar. Pas Op! Laat je gedraaide koordje niet los, anders moet je opnieuw draaien. Pom Pom: Verschillende kleuren en soorten wol of andere soorten draad, schaar, karton Probeer verschillende variaties pompom s uit. Zo maak je een pompom: 1 Knip 2 cirkels uit karton die niet te dik en niet te dun is. B.v. de verpakking van mueslirepen. 2 Knip aan de ene kant van de cirkel richting middelpunt in en knip in het midden ook een cirkel. Herhaal dit voor de tweede kartonnen cirkel. 3 Knip een stuk draad van ca. 10 cm af. 4 Plaats beide kartonnen cirkels op elkaar met de ingesneden opening aan dezelfde kant. 5 Wikkel nu de draad rondom de pompom-maker. 6 Probeer de draad goed te verdelen, steeds maar van de buitenkant naar het middelpunt toe via de ingesneden opening. 7 Als je klaar bent en je kartonnen schijf helemaal omwikkelt knip je de draad af. Pas op! Houd alles goed vast. 8 Knip nu voorzichtig met een heel scherpe schaar de draden tussen de 2 kartonnen schijven door. Houd alles heel goed vast! 9 Wikkel nu het stukje draad van 10 cm een of twee keer rond de middelpunt van alle draden tussen de 2 kartonnen schijven in. En knoop het heel goed vast. 10 Nu kun je de 2 schijven voorzichtig van je wollen bol trekken. Om een mooie ronding te krijgen kan je de pompom rondom bijknippen. Pas op! Doe dat wel boven de prullenmand anders heb je overal pluisjes.

2 Kwast: Verschillende kleuren en soorten wol of andere soorten draad, schaar, boek of karton Probeer verschillende variaties kwastjes uit. (2-3 variaties) Zo maak je een kwast: 1 Wikkel draad om een boek of karton ca keer. 2 Knip een stukken draad van ca. 10 cm af. 3 Wikkel het stukje om alle 100 draden heen en maak een knoop. Doe dit aan een kant van het boek/karton. 4 Knip alle draden aan de tegenoverliggende kant van het boek/karton af. 5 Wikkel een nieuwe draad enkele keren rondom kwast en maak een knoop. Doe dit zo dat een bolletje ontstaat. Je kunt het bolletje vullen met een pompom om volumen te creëren. Je kunt verschillende kleuren draad gebruiken. Als je klaar bent maake je een goede dubbele platte knoop en knipt de draad einden op lengte van de kwast af. Met behulp van een (haak-)naald haal je de uiteinden naar het midden van de kwast. 6 Knip alle draadjes op een lengte. Pas op! Doe dat wel boven de prullenmand anders heb je overal pluisjes Variatie: Volg instructies t/m stap 4 Wikkel dan een draad van links naar rechts in het midden ca. 1/3 van de totale lengte. Verbind de twee kanten dan met enkele ronden en werk de kwast af zoals boven omschreven. Nu heb je een lusje in plaats van een bolletje.

3 Kaarden: Verschillende kleuren en soorten wol, 2 kaard borstels Probeer verschillende variaties lonten te maken. (2 variaties) Zo kaard je wol: 1 Leg één van de twee borstels op je linkerbeen en bedek de borstel met plukjes wol. Leg er niet te veel op. Pak de borstel onderhands met je linkerhand. Pak de andere borstel bovenhands vast met je rechterhand, met de tandjes naar beneden. 2 Laat de tandjes van beide borstels nu in elkaar grijpen. Niet te hard want dan krijg je ze niet meer uit elkaar. Zorg wel dat de wol door en door geborsteld wordt en niet alleen het buitenste laagje. Laat de borstels met de handvaten bij ekkaar beginnen en trek dan de vlakken over elkaar tot ze loslaten. Na een paar keer borstelen ligt er op beide borstels eveneveel wol. Wissel de borstels van plaats en doe nog een paar halen. 3 Als de wol er op beide borstels gelijkmatig uitziet, kan hij eraf gehaald worden. Zet hiervoor de rechterborstel haaks op de linker. Haal de wol van de linkerborstel door hem in de richting van de haakjes langs de rechter te trekken. 2 Neem een plukje gewassen, droge wol in de ene hand trek daar even wat vezels uit, draai die even voorlopig wat op, zodat ze steviger worden en knoop ze vast aan je begindraad. 4 Wissel de borstels van plaats. Doe nu hetzelfde als bij punt 5, zodat alle wol losjes op de rechterborstel komt te liggen. 5 De wol kan er nu afgehaald worden. Bij erg vuile wol moet je de handeling een of twee keer herhalen.

4 Spinnen: Verschillende kleuren en soorten wol of andere soorten draad, stukje begindraad, spintop of spinstok Probeer verschillende variaties draad te maken. (2 variaties) Zo spin je met een spintol: 1 Maak bij het begin een stukje draad dat al klaar is met een knoop onder het steentje aan het stokje vast. 2 Neem de draad mee naar de bovenkant van het stokje, maak een lus in de draad, draai die een slag naar links of rechts en doe de gedraaide lus om de bovenkant van het stokje. 3 Nu blijft de spintol hangen aan je stukje draad. 4 Het is een omgekeerde slag om de bovenkant van het tolletje. Probeer het maar uit. Hij blijft er om hangen en is makkelijk te verwijderen en weer aan te brengen. 5 Neem een plukje gewassen, droge wol in de ene hand trek daar even wat vezels uit, draai die even voorlopig wat op, zodat ze steviger worden en knoop ze vast aan je begindraad. 6 Nu geef je het hangende spintolletje met twee vingers aan de onderkant van het tolletje een draai mee. 7 Dan gaat die hand snel naar boven om mee te helpen met de wol regelmatig uit het plukje losse wol te trekken. De ene hand trekt, de andere hand glijdt langs de draad en zorgt dat de draad regelmatig gedraaid wordt. LET OP: Als je die hand los laat dan komt de draaiing in de pluk losse wol en ben je verder van huis. De tol draait al gauw niet meer en als je niet uit kijkt draait die weer terug. Dus: stoppen, hangdraad los maken, het stuk gesponnen draad vlak boven de spinsteen om de stok draaien, de hangknoop weer aanbrengen, de tol weer een zwiep geven en doorgaan.

5 Verven: Verschillende soorten garen en stof, textielverf, water, zout, kleine emmers, silicone handschoenen, schort Probeer volgende verv oefeningen te maken: - stuk katoen stof in Shibori techniek (gevouwen dipdye) - 6 meters draad in verschillende potjes dipdye (2 variaties) Verf: Bereid de verv naar aanleiding van de instructies van de leverancier. Gebruik verschillende kleuren voor een dipdye of ombre effect. Shibori Techniek: 1 Scheur of knip een vierkant stuk stof. 2 Maak de stof nat en wring het overtollige water uit. 3 Vouw de stof zoals hieronder aangegeven. 4 Fixeer de zo ontstaan driehoek met elastiekjes. 5 Dip de kanten van het stoffenpakket in de verf. 6 Volg de instructies op de verpakking van de verf voor fixatie verf en uitspoelen. Dip Dye Techniek Garen: 1 Knip 6 meters garen. 2 Maak het garen nat en wring het overtollige water uit. 3 Maak een grote lus van ca. een meter lengte. 4 Fixeer de einden met elastiekjes. 5 Plaats de uiteinden en de midden van het garenbundel in verschillende bakken verf. 6 Volg de instructies op de verpakking van de verf voor fixatie verf en uitspoelen.

6 Macramé is een handwerktechniek waarbij je verschillende draden samen knoopt. Door van draden te wisselen en verschillende knopen te gebruiken kun je verschillende patronen maken. Een aantal knopen die in macramé worden gebruikt zijn: weitasknoop, vierkante knoop, overhandse knoop, Turkse knoop, Cordonknoop, Frivolitéknoop en vriendschapsknoop. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je kunt plat werken en in 3D. Je kunt verschillende soorten draad gebruiken, in alle kleuren van de regenboog. Of je maakt een werkstuk helemaal van hetzelfde materiaal. Macramé wordt gezien als een ouderwetse handwerktechniek die vooral in de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw veel werd gebruikt om allerlei leuke dingen te maken zoals bijvoorbeeld planthangers. Eén onderdeel van de Macramé wordt ook nu nog erg veel gedaan: vriendschapsbandjes knopen. Hieronder zie je voorbeelden voor: 1 Weversknoop 2 Dubbele rechtse en dubbele linkse knoop 3 Begin lusjes 1 2 3

7 Vriendschapsbandje: Dit armbandje wordt gemaakt van glanskatoen. Voor een armbandje van ongeveer 20 cm lang knip je 4 draden af van 230 cm lang. Zo maak je een kwast: 1 Maak in het midden een lusje. De draden komen nu bij elkaar, je hebt 8 draden om mee te knopen, van iedere kleur 2. Leg ze in deze volgorde neer. 2 Zet de draden vast. Gebruik een stukje tape of een veiligheidsspeld om de draden ergens aan vast te maken. Je kunt de veiligheidsspeld dan bijvoorbeeld weer vastzetten aan je broek, ter hoogte van je knie. Je kunt de knoop ook met tape vastmaken aan de tafel of de vloer. Tape trek je wel makkelijk weer los, afhankelijk van hoe hard je aan de draden trekt als je aan het knopen bent. 4 Volg het visgraad patroon. Je begint met een driehoek in het midden. Als je bij de buitenkant bent gekomen, knoop dan steeds met de draden van de buitenkant naar het midden en knoop ze daar een keer samen. 5 Probeer het bandje. Als je aan het einde van de draden komt, sla het bandje dan een keer om je pols om te zien of het past. Als het al makkelijk om je pols heen kan, kun je al stoppen en het overtollige draad afknippen 3 Spreid de draden uit. Om beter bij te kunnen houden met welke draad je bezig bent moet je ze uitspreiden zodat ze als een waaier voor je liggen.

Cursus Spinnen. Materiaal Spinstok en spintol: In ontwikkelingslanden wordt nu nog steeds gesponnen met spinstok of spintol.

Cursus Spinnen. Materiaal Spinstok en spintol: In ontwikkelingslanden wordt nu nog steeds gesponnen met spinstok of spintol. Cursus Spinnen Geschiedenis Een draad draaien geeft meer stevigheid aan een draad. Zeker en vast hebben de prehistorische mensen dat ook ondervonden. En net als in onze moderne tijd bedachten ze ook technieken

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

Plantenhanger knopen

Plantenhanger knopen Wat heb je nodig: Zpagetti garen of 5 mm dik garen Een ring en eventueel kralen Schaar Meetlint Plakband, om je werk op de tafel vast te houden S-haak, om je werk aan op te hangen tijdens het werken Knooptechnieken

Nadere informatie

Een verhaal uit het tijdschrift Handwerken zonder grenzen. ( 4/81 )

Een verhaal uit het tijdschrift Handwerken zonder grenzen. ( 4/81 ) VILTEN Een verhaal uit het tijdschrift Handwerken zonder grenzen. ( 4/81 ) De GESCHIEDENIS: Het vilten of vervilten van wol is een heel oude techniek en was en is verspreid over de hele wereld. Er werd

Nadere informatie

Macramépatroon plantenhanger Chunky dots. Ontwerp: Natan van Heeswijck

Macramépatroon plantenhanger Chunky dots. Ontwerp: Natan van Heeswijck Macramépatroon plantenhanger Chunky dots Ontwerp: Natan van Heeswijck Macramé is helemaal terug van weggeweest! De stijl spreekt mij erg aan. Toch had ik eerst mijn bedenkingen of dit wel iets voor mij

Nadere informatie

Patroon Beanie met pompon

Patroon Beanie met pompon Patroon Beanie met pompon Om deze Beanie te maken heb ik 2 bollen Cocktailgaren van Scheepjeswol gebruikt. 1 bol = 125 meter. Ik haakte met naald nr 3,5. De pompon heb ik gemaakt van restjes. Toer 1 Begin

Nadere informatie

breipatroon Zo ga je te werk

breipatroon Zo ga je te werk BAGSHAWL 9 bollen Nigar; 4 bollen wit en 1 bol van 5 andere kleuren 1 set breinaalden van 9 mm (je kunt ook recht breien op een rondbreinaald van 9 mm) en een haaknaald 5 of groter Recht 22 x 240 cm LET

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw

Tipi tent. Dit heb je nodig: 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw Tipi tent 8 Stokken (1,5 tot 2 meter lang) Verf in verschillende kleurtjes Touw Verf de stokken in verschillende kleuren. Het makkelijkste is om eerst met 1 kleur te beginnen en die kleur op alle stokken

Nadere informatie

Oh, kom er eens kijken... van :

Oh, kom er eens kijken... van : Oh, kom er eens kijken... van : http://kneutsel.blogspot.nl Ik heb een haakpatroon gemaakt voor een Sinterklaasje! Dit is de eerste keer dat ik zelf een haakpatroon heb geschreven en dat kostte me toch

Nadere informatie

Een dromenvanger maken

Een dromenvanger maken Een dromenvanger maken Wat is een dromenvanger? Dit wordt uitgelegd in De legende van de dromenvanger. Een echte dromenvanger wordt gemaakt van wilgenhout, leerband en runderpees, of namaak pees (sinew).

Nadere informatie

8 et eindproduct is tot draad gesponnen wol. De draden worden meestal opgewonden tot bollen. 4 De geschoren wol wordt gewassen en gekamd.

8 et eindproduct is tot draad gesponnen wol. De draden worden meestal opgewonden tot bollen. 4 De geschoren wol wordt gewassen en gekamd. oofdstk : Draden In dit hoofdstuk leer je hoe draden gemaakt worden. Je gaat ook zelf een draad maken. Draden kunnen van verschillende grondstoffen worden gemaakt. ijvoorbeeld van wol, zijde of katoen.

Nadere informatie

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK Mand vol bloemen Mandje Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75 Toer Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK 1 Haak 1STK naast het 1e STK Nu onder steeds 1 L over springen. Je haakt deze

Nadere informatie

Hippe haasjes haken in de lente

Hippe haasjes haken in de lente Hippe haasjes haken in de lente Hippe haasjes haken in de lente, Prachtig voor pasen, maar natuurlijk ook heel leuk om gewoon in het voorjaar te haken, deze hippe haasjes. Maak er zoveel je maar wilt.

Nadere informatie

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes. Patroon paasideetjes Eiernetje Toer 1 Maak een magische lus met hierin 12 vasten. Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Nadere informatie

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART

MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART MAAK ZELF JE EIGEN MUZIEKINSTRUMENT VOOR 10 MAART De kinderen met een handicap die door het Liliane Fonds geholpen worden komen uit arme landen. Zij hebben meestal geen geld om een muziekinstrument te

Nadere informatie

Mac s Machine by Ms.mcb

Mac s Machine by Ms.mcb boodschappen tas MATERIALEN Stof A* (buitenkant): ca. 0,5 meter Stof B* (binnenkant): ca. 0,5 meter Biaisband totaal: 60 cm, dubbelgevouwen en gestikt. Koordjes: ca. 2x 30 cm 2 Koorddopjes Afmetingen boodschappentas

Nadere informatie

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien.

De ogen, snavel en vleugels zijn ook gehaakt of gebreid, maar je kunt ze er ook op borduren of uit vilt knippen en opnaaien. GEHAAKT EN GEBREID GEUR(B)UILTJE Hier zijn ze dan: de uiltjes voor het ouderenfonds. Een gehaakte en een gebreide versie, dus voor ieder wat wils. Maak gerust zoveel uiltjes als je wilt! Om kosten te besparen

Nadere informatie

Materialen 481 m getwijnd of gevlochten katoenen touw, ø 4 mm Houten staaf van 1,2 m, dik en stevig genoeg om het gewicht van je gordijn te dragen

Materialen 481 m getwijnd of gevlochten katoenen touw, ø 4 mm Houten staaf van 1,2 m, dik en stevig genoeg om het gewicht van je gordijn te dragen gordijn Een macramégordijn is prachtig in elke deuropening en is perfect om een open kast mee af te sluiten en de aandacht af te leiden van wat er allemaal in ligt. Dit is een ontwerp voor een gordijn

Nadere informatie

Legende van de dromenvanger

Legende van de dromenvanger Legende van de dromenvanger Lang geleden zat een oude sjamaan van de Lakota indianen op een hoge bergtop. Daar kreeg hij een visioen. In dit visioen verscheen Iktomi, de grote zoeker naar wijsheid. Iktomi

Nadere informatie

Jubileumballon. Jubileumballon (1)

Jubileumballon.  Jubileumballon (1) Jubileumballon Septemberspring bestaat 5 jaar! Hoera! En wie jubileert tracteert! We blazen ballonnen op en sturen ze de wijde wereld in als cadeautje voor jou. Een lieveheersbeestje heeft het ballontouw

Nadere informatie

De Long Tail Cast On (LTCO)

De Long Tail Cast On (LTCO) De Long Tail Cast On is een opzet die het meest wordt gebruikt. Long Tail betekent lange staart, Cast On betekent opzetten. De Long Tail verwijst naar de draadlengte die je vooraf moet bepalen voor de

Nadere informatie

Wheels at work Katrol Stel je eens voor dat je een zware piano een verdieping omhoog moet tillen. Hoe zou het zijn om deze piano de trap op de tillen? Als je de piano met een paar katrollen omhoog hijst,

Nadere informatie

Benodigdheden krukje. Maat van het krukje: 28x28x41cm. Veel plezier met het maken van deze krukhoes! Liefs, Carina Nuninga

Benodigdheden krukje. Maat van het krukje: 28x28x41cm. Veel plezier met het maken van deze krukhoes! Liefs, Carina Nuninga Benodigdheden krukje Maat van het krukje: 28x28x41cm Breiring van 28 cm (41 pinnen) Loom haak Haaknaald +/- 5.5 (of passend bij het garen) Zpagetti +/- 450 gram De belangrijkste eigenschap van Hoooked

Nadere informatie

STAPPENPLAN DRAAGTAS BOHO. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING MEER HOBBY'S DRAAGTAS BOHO STAP 1: ZO MAAK JE HET STAP 2: MAAK HET WEEFRAAM

STAPPENPLAN DRAAGTAS BOHO. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING MEER HOBBY'S DRAAGTAS BOHO STAP 1: ZO MAAK JE HET STAP 2: MAAK HET WEEFRAAM ALLE BENODIGDHEDEN VIND JE OP: https://www.veritas.be/be_nl/creatieve-ideeen/draagtas-boho MAKERS MET ERVARING MEER HOBBY'S Hoe maak je het? STAP 1: ZO MAAK JE HET - knip 4 stukken katoen van ongeveer

Nadere informatie

Glow bunny. Vertaling: Elly Lijster.

Glow bunny. Vertaling: Elly Lijster. Glow bunny Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkoop, ruilen, openbaar maken, verspreiden van het patroon (incl. vertalingen) is niet toegestaan. Natuurlijk mag ook het patroon, foto s en

Nadere informatie

Haak- en breispullenorganizer

Haak- en breispullenorganizer Haak- en breispullenorganizer Een ideale manier om je haak- en breispullen op te bergen! Neemt veel minder ruimte in dan een kast en staat ook nog eens supergezellig! Het patroon voor deze organizer heb

Nadere informatie

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden

Basisgids quilten Een quilt maken 1 Materialen en apparatuur voorbereiden Basisgids quilten Een quilt maken Materialen en apparatuur voorbereiden Stof... We adviseren 00% katoen, niet te dik. Quiltvulling... Normaliter wordt middelzwaar 00% polyester gebruikt als vulling. Er

Nadere informatie

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Eventueel: Stof voor de binnenvoering Stof voor de binnenkant van de schouderband Rits Naaimachine Kralen om de

Nadere informatie

Voorbereiding. Traditioneel fluitkoord 1. Het kleine stukje is later pas nodig, dus leg het even weg. Maak de touwen bij de buigpunten aan elkaar

Voorbereiding. Traditioneel fluitkoord 1. Het kleine stukje is later pas nodig, dus leg het even weg. Maak de touwen bij de buigpunten aan elkaar 1 Voorbereiding Voor elk kind is één bosje van 12m wit touw nodig Knip dit touw zo precies mogelijk in 680cm, 450cm en 70cm. Het kleine stukje is later pas nodig, dus leg het even weg. Leg de touwen naast

Nadere informatie

Patroon Sterren steek tas Groot

Patroon Sterren steek tas Groot Patroon Sterren steek tas Groot Het patroon beschrijft hoe: 1. U de twee patronen kunt combineren en hoe u de bodem haakt in dubbele vaste voordat u aan de Sterren steek begint 2. U de Sterren steek haakt

Nadere informatie

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier.

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier. Afmetingen: 40 cm x 40 cm Benodigdheden: Durable Cosy Fine: - 3 bollen Ivory 326 Van elk van de volgende kleuren gebruik je (een deel van) 1 bol: Raspberry 228 Lime 352 Mandarin 2197 Honey 2179 Rose 226

Nadere informatie

Kleine Katrijne. De liefste pop maak je zelf. Werkbeschrijving van het knuffelpopje

Kleine Katrijne. De liefste pop maak je zelf. Werkbeschrijving van het knuffelpopje Kleine Katrijne De liefste pop maak je zelf Werkbeschrijving van het knuffelpopje Leuk dat je geïnteresseerd bent en veel plezier met het maken van dit lieve knuffelpopje! Copyright 2013 - Inge Schuurmans

Nadere informatie

De Kahakai beachbag Kreafabriek CAL 2017

De Kahakai beachbag Kreafabriek CAL 2017 De Kahakai beachbag Kreafabriek CAL 2017 De Kahakai strandtas, Week 6 Kahakai betekent strand in het Hawaïaans en is de titel van de zomerse CAL van de Kreafabriek. In 8 weken haak je een prachtige strandtas.

Nadere informatie

Boho strepen mandje!!!!

Boho strepen mandje!!!! Boho strepen mandje Benodigdheden Garen en kleuren byclaire Cotton 2 x Vintage green 028 1 x Light pink 004, 1 x Flamingo pink 006, 1 x Iceblue 019, 1 x Ocher 041, Haaknaald: 3,5 mm Tunische haaknaald:

Nadere informatie

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen)

Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Beschrijving pak Mario(rood)/Luigi(groen) Waar moet je zelf voor zorgen: - Blauwe garen - Groen/rode garen, afhankelijk van een Mario of Luigi pak - Gele garen - Dun elastiek - Klittenband Wij willen u

Nadere informatie

KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald

KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald kit pop FIL KATIA, S.A. KIP POP Benodigd materiaal 2 bollen Cotton Cord kleur 52 3 bollen Cotton Cord kleur 66 1 bol Cotton Cord kleur 53 1 bol Cotton Cord kleur 56 Haaknaald nr. 6.00 mm Wolnaald Borduurgaren

Nadere informatie

Knuffelkussen Hondje Droppie

Knuffelkussen Hondje Droppie Knuffelkussen Hondje Droppie Gebruikt garen: 1 bol Wibra/Zeeman garen voor de kop, oren, pootjes en staart (maar je kunt alles ervoor gebruiken, als het maar voor haaknaald 3 of 3,5 is) 1 bol Scheepjes

Nadere informatie

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON

unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON unicorn stokpaard DIY NAAIPATROON EENHOORN STOKPAARD DIY NAAIPATROON Wat leuk dat je je eigen eenhoorn stokpaard gaat maken! Lees voordat je begint eerst de uitleg door en leg de benodigdheden klaar. Alle

Nadere informatie

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace

Happy Easter. Happy Easter Ca. 28 x 35 cm. Ellie s Quiltplace Happy Easter Ca. 28 x 35 cm Benodigdheden: - 27 x 22 cm witte stof1 voor de achtergrond - 12 x 27 cm witte stof2 voor de achtergrond - 10 x 110 cm roze voor de tussenbiezen en de afwerkbiezen - 20 x 15

Nadere informatie

Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website: Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart

Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website:   Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website: www.devrolijkevlinders.be Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart De pop is ongeveer van top tot teen, met de voorgestelde materialen, 52 cm groot.

Nadere informatie

EmbroideryDesign Store

EmbroideryDesign Store EmbroideryDesign Store Thee muts in de vorm van mevrouwtje tuit. Benodigdheden voor de thee must 1 x Stukje karton rond 30 cm 1 x Stukje stof van 1,40 bij 1 meter wit 1 x Stukje stof van 1,40 bij 0,5 meter

Nadere informatie

Jane. Montage instructie. Montage instructie... 1 Het inklappen van Jane Tips en aandachtspunten Wat er mis kan gaan...

Jane. Montage instructie. Montage instructie... 1 Het inklappen van Jane Tips en aandachtspunten Wat er mis kan gaan... Jane Montage instructie Montage instructie... 1 Het inklappen van Jane... 12 Tips en aandachtspunten... 13 Wat er mis kan gaan... 14 Version: Jane-V6-NL Montage instructie - 6 Texsolv aanbindkoorden voor

Nadere informatie

BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST

BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST A B D C E F NL BELANGRIJK! BEWAREN TER REFERENTIE IN DE TOEKOMST Veilig gebruik van de Caboo... Lees alle instructies aandachtig door voordat u de Caboo in gebruik neemt. Let vooral goed op de onderstaande

Nadere informatie

Patroon gehaakt boodschappennetje

Patroon gehaakt boodschappennetje Patroon gehaakt boodschappennetje Om dit patroontje te maken heb je 2 bolletjes katoen nodig. Voor het randje en de lus een restje katoen in een andere kleur en een grote knoop om je hoesje te sluiten.

Nadere informatie

Artfully Simple Infinity Scarf

Artfully Simple Infinity Scarf Artfully Simple Infinity Scarf (Nederlandse vertaling door Tertia Mulder, van de blog http://terraysleven.blogspot.nl ) De Artfully Simple Infinity Scarf is een super makkelijk patroon en je kunt hem op

Nadere informatie

STAPPENPLAN KUSSEN BOHO. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING MEER HOBBY'S KUSSEN BOHO STAP 1: ZO MAAK JE HET STAP 2: MAAK HET WEEFRAAM

STAPPENPLAN KUSSEN BOHO. Hoe maak je het? MAKERS MET ERVARING MEER HOBBY'S KUSSEN BOHO STAP 1: ZO MAAK JE HET STAP 2: MAAK HET WEEFRAAM ALLE BENODIGDHEDEN VIND JE OP: https://www.veritas.be/be_nl/creatieve-ideeen/kussen-boho MAKERS MET ERVARING MEER HOBBY'S Hoe maak je het? STAP 1: ZO MAAK JE HET - knip 2 lappen van 41 X 35 cm - knip 1

Nadere informatie

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk!

BREIEN. stuk1. tik, tik, tik, tik... heerlijk! hoofd stuk1 Breien is echt niet moeilijk. Alles wat je nodig hebt zijn twee breipennen en een bolletje wol. Je goeie humeur volgt dan vanzelf. 7 BREIEN tik, tik, tik, tik... heerlijk! WAT GAAN WE BREIEN?

Nadere informatie

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas.

De bliksem. Doel. In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Materiaal. Opdracht. Stap 2: Zet het vergiet boven op het glas. De bliksem Doel In deze hoek leer je hoe de bliksem ontstaat. Een vergiet Een ballon Een droog glas Een wollen trui Materiaal Opdracht Stap 1: Ga met je begeleider en met de rest van je groep naar buiten.

Nadere informatie

/

/ Haak je eigen Instax met het heerlijk zachte garen, wat zo over je haaknaald glijd, van het merk Schachenmayr Soft&Easy. Deze leuke Instax kun je voor jezelf gebruiken of kun je maken voor `n lief fotograafje!

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is.

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is. Stekelige winter-set Cactus set een patroon van de Kreafabriek Wist je dat... *De grootste cactus (Saguara) 1 m dik en 20 m hoog kan worden. *De doorntjes de aangepaste bladeren van de cactus zijn. *Vroeger

Nadere informatie

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas

Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Patroon Stoere, Chique, Fluffy Tas Ik heb deze tas gemaakt van de Coton 4 van Phildar, kleurnummers 0067 (zwart) en 0001 (roze) en de Originals Brazilia van Schachenmeyr, kleurnummer 00087. Van de Coton

Nadere informatie

Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe

Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe Jozef, Maria en kindje Jezus in de kribbe Benodigde materialen: Hoofd en handen: stone washed 821 (kleur 1) Onder kleed Jozef: stone wash 804 (kleur 2) Mantel Jozef: cotton merino 12, Alpaca boucle 602

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

Maak een ketting van 15 lossen, doe dit niet te strak. Draai de ketting om zodat de achterkant zichtbaar is.

Maak een ketting van 15 lossen, doe dit niet te strak. Draai de ketting om zodat de achterkant zichtbaar is. Discover the Seasons week 0 Als je al met de Cal Sterrendeken van Muis hebt meegedaan hoef je alleen maar een proeflapje te haken. Kun je al Tunis haken maar heb je nog iets met entrelac gedaan kijk dan

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS

HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS HANDLEIDING AANLEGGEN VAN KUNSTGRAS In deze handleiding vindt u informatie om goed voorbereid aan de slag te gaan met het aanleggen van uw gazon met kunstgras van Mooi-Kunstgras.nl De Ondergrond Het is

Nadere informatie

JULIANA WRAP. Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER

JULIANA WRAP. Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER JULIANA WRAP Rachel Lintern Vertaling Charami.com DISCLAIMER Dit patroon behoort toe aan Rachel Lintern (http://www.ravelry.com/designers/rachellintern). Ik heb dit patroon enkel vertaald. (Wanneer hier

Nadere informatie

HAAKPATROON MINNIE MOUSE TASJE

HAAKPATROON MINNIE MOUSE TASJE HAAKPATROON MINNIE MOUSE TASJE 2 Materialen: Garen Tasje Een half bolletje (ca. 25 gram) haakkatoen. Ik gebruikte Nova glanskatoen, van de Wibra, geschikt voor haaknaald 2 ½ - 3, kleur fuchsia, maar rood

Nadere informatie

Weven op rond weefgetouw

Weven op rond weefgetouw Weven op rond weefgetouw 1. GESCHIEDENIS: blz. 1 2. HET BOUWEN VAN EEN ROND WEEFGETOUW: blz. 2 3. HET OPZETTEN VAN DE SCHERINGDRADEN: blz. 4 4. HET WEVEN: blz. 8 6. LAATSTE STUK WEVEN: ad 1: DE GESCHIEDENIS

Nadere informatie

Vilten kroon - stippels/glitter

Vilten kroon - stippels/glitter Vilten kroon - stippels/glitter Benodigd materiaal: (vilten kroon stippels) Artikelnummer Aantal Knutselvilt set ca. 200 x 300 x 1,5 mm, verschillende motieven, set 9 stuks 543609 1 Sieraadstenen, bont

Nadere informatie

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na?

De familie schaap. Praat eens zoals een schaap Welke dierengeluiden ken je nog? Doe ze eens na? Het schaap De familie schaap Schapen zijn bange dieren. Daarom leven ze met velen samen en blijven ze dicht bij elkaar. Een groepje schapen noemen we een kudde. Schapen praten met elkaar door te blaten.

Nadere informatie

Swimmy (Idee Diba ) Rol je na het zwemmen ook altijd je natte zwemspullen in een handdoek?

Swimmy (Idee Diba ) Rol je na het zwemmen ook altijd je natte zwemspullen in een handdoek? Swimmy (Idee Diba ) Rol je na het zwemmen ook altijd je natte zwemspullen in een handdoek? En vind je het dan ook zo vervelend dat je badtas steeds zo nat is? Een licht tasje helpt! Gewoon het natte badgoed

Nadere informatie

Cadeautjes inpakken en uitpakken

Cadeautjes inpakken en uitpakken Cadeautjes inpakken en uitpakken Doel: fijne motoriek en coördinatie van de aangedane arm en hand verbeteren. Klaarleggen: doosje, inpakpapier, schaar, plakband. 1 Ga rechtop aan tafel zitten. Knip het

Nadere informatie

Micro-macramé armband '1877'

Micro-macramé armband '1877' Micro-macramé armband '1877' Benodigdheden voor een armband van ongeveer 18 centimeter C-Lon koord (koord, en geen draad; het koord is van nylon en heeft een diameter van ongeveer 0,5 mm): 8 stukken koord

Nadere informatie

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR.

Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Instructies ontkleuren en verven LADY LXRY HAAR. Let er op dat u geen garantie hebt als u het haar beschadigd door het ontkleuren en/of verven. Lees altijd de instructies goed door en draag oude kleding

Nadere informatie

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje.

In de volgende les gaan de cursisten met de gemaakte figuurtjes/objecten een paastak versieren in een vaas/pot en creëren daarmee een sfeerhoekje. De cursisten hebben de afgelopen maanden verschillende creatieve technieken met mij geoefend. Ik wil in deze les op een leuke manier verschillende van deze technieken terug laten komen, maar dan in een

Nadere informatie

In samenwerking met. Lisbeth Tolstrup LIZETTE JASJE NO

In samenwerking met. Lisbeth Tolstrup LIZETTE JASJE NO In samenwerking met Lisbeth Tolstrup LIZETTE JASJE NO. 2008-192-7226 Maat : S (M) L Borstwijdte: 98 (116) 140 cm (lichaamsmaat). Borstwijdte: 118 (144) 172 cm (modelmaat). Lengte: 68 (72) 76 cm. Stekenverhouding

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. Stap 1

Peperkoekhuisje. Stap 1 Stap 1 Ik ga een peperkoek huisje haken voor de kerst. Ik heb geen patroon maar zal jullie op de hoogte houden wat ik doe. Als je het leuk vindt, kun je mee haken. Gisteren heb ik de voorkant van het huisje

Nadere informatie

Polly Peacock. Haakpatroon essiebirdies

Polly Peacock. Haakpatroon essiebirdies Polly Peacock Haakpatroon essiebirdies Dit patroon is eigendom van essiebirdies en gemaakt voor privégebruik. Het mag niet worden verkocht, als eigen uitgegeven worden of voor commerciële doeleinden worden

Nadere informatie

We beginnen met een proeflapje je zou dit in KLEUR 3, 4 of 5 kunnen doen. Van deze kleur houden we de meeste wol van over.

We beginnen met een proeflapje je zou dit in KLEUR 3, 4 of 5 kunnen doen. Van deze kleur houden we de meeste wol van over. Sterrendeken van Muis Week 1 Proeflapje We beginnen met een proeflapje! Dit moet iedereen zeker doen omdat je anders niet weet of je de juiste naalddikte gebruikt. Wat voor mij werkt hoeft voor jou niet

Nadere informatie

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand. Let it Snow! deel 3 Hallo allemaal! Vandaag een hele lange aflevering van Let it Snow! Dus ga er maar even lekker voor zitten en zorg voor een flinke pot thee! We starten met het bekleden van de rug. Wat

Nadere informatie

Speldenkussen van zeshoekjes

Speldenkussen van zeshoekjes Speldenkussen van zeshoekjes Deze speldenkussentjes zijn gemaakt van 14 zeshoekjes en 6 vierkantjes. Techniek: Engels Patchwork Voor beginners Nodig: Wat restjes stof in leuke bij elkaar passende kleurtjes.

Nadere informatie

14 bollen garen met een looplengte van 125mtr. (voor de grootste maat denk ik 2 bollen meer).

14 bollen garen met een looplengte van 125mtr. (voor de grootste maat denk ik 2 bollen meer). Pagina1 Haakpatroon Mijn Knoopjes vest Dit patroon is het eigendom van Mijn Knoopjes en alleen bedoeld voor persoonlijk gebruik. Alle rechten van dit patroon zijn voorbehouden aan Mijn Knoopjes. Dit patroon

Nadere informatie

Tunische Ton sur Ton Sjaal

Tunische Ton sur Ton Sjaal Tunische Ton sur Ton Sjaal Een prachtige tunisch gehaakte sjaal die mooi soepel valt en je op verschillende manier kunt dragen. Door kleuren te kiezen die dicht bij elkaar liggen geeft de sjaal met steek

Nadere informatie

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest

2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof. Oefeningen voor een gezond lichaam en geest 2012 Editie v1.0 EquestrianMassage.nl F.S.A. Tuinhof Oefeningen voor een gezond lichaam en geest De Soldaat Dit is de eerste van de vier warming up oefeningen waarbij het doel is de hartslag te verhogen

Nadere informatie

Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels).

Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels). Deze engel is erg leuk en is makkelijk te maken. Wat heb je nodig: 2 Verschillende stoffen 15cm x 15cm (gewaden). 2 Vilt 12cm x 14 cm (vleugels). 1 Gebroken wiee stof 8cm x 8cm (hoofd). 1 Vilt 4cm x 4cm

Nadere informatie

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet.

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet. Gehaakte gilet Nodig: - 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5 Mijn jas is aan middenrug 66 cm lang en van zijnaad

Nadere informatie

Wollige winterwarme wanten

Wollige winterwarme wanten Wollige winterwarme wanten Wollige winterwarme wanten Week 5 Een heerlijke warme CAL van Kreafabriek; in 5 weken haak je je eigen paar prachtige wanten met bijpassende col. Elke week, op zaterdagochtend,

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie linkerzijde

Oefenprogramma revalidatie linkerzijde Oefenprogramma revalidatie linkerzijde Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! In de oefengids

Nadere informatie

Ei-wagen met aanhangwagen

Ei-wagen met aanhangwagen Ei-wagen met aanhangwagen Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen Benodigdheden: Katoen garen (catania): groen, zwart, grijs

Nadere informatie

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6

Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Druk met Kunst! Leskist voor kinderen van groep 6 Na het Museum in de Klas en de drukwerkplaats van KUVO weten jullie alles over druktechnieken: Nu is het tijd om zelf aan de slag te gaan! In deze leskist

Nadere informatie

Chunky wandhanger. * Dit patroon van Studio Dromenvanger is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met

Chunky wandhanger. * Dit patroon van Studio Dromenvanger is mede mogelijk gemaakt door een samenwerkingsverband met Chunky wandhanger Deze wandhanger is echt een eyecatcher voor aan je muur. Door gebruik van het toffe chunky coton garen en de verschillende structuren en steken is het een stoere blikvanger in je kamer.

Nadere informatie

Happy Bunny. Veel plezier met haken. Dit patroon niet verkopen a.u.b. Wat hebben we nodig:

Happy Bunny. Veel plezier met haken. Dit patroon niet verkopen a.u.b. Wat hebben we nodig: Happy Bunny Dit konijntje is geïnspireerd door de film Bambi. In tegenstelling tot mijn andere dierpatronen, is dit geen klein dier. Het konijntje word ongeveer 15 cm hoog, zijn oren van 9 cm niet inbegrepen.

Nadere informatie

Een raamwerk Horizontale verplaatsbare stokken Enkele hulpstokken Wollen garen. A van een boog B van 2 stokken in de grond

Een raamwerk Horizontale verplaatsbare stokken Enkele hulpstokken Wollen garen. A van een boog B van 2 stokken in de grond CURSUS SPRANG VLECHTEN Anneke Boonstra Geschiedenis van Sprang Uit een boek van Peter Collingwood, The techniques of sprang Sprang betekent in het Zweeds opengewerkt textiel. Sprang is een soort vlechttechniek.

Nadere informatie

Naai een trendy tas. Naai een trendy tas in najaarskleuren! Onze lapjes stof zijn uitstekend geschikt voor kleinere projecten en je voorkomt onnodige

Naai een trendy tas. Naai een trendy tas in najaarskleuren! Onze lapjes stof zijn uitstekend geschikt voor kleinere projecten en je voorkomt onnodige Naai een trendy tas INSTRUCTIES 80419 Naai een trendy tas in najaarskleuren! Onze lapjes stof zijn uitstekend geschikt voor kleinere projecten en je voorkomt onnodige restjes. Versier je tas gerust met

Nadere informatie

Patroon Sterren Steek Klein

Patroon Sterren Steek Klein Patroon Sterren Steek Klein Incl.: Stap voor Stap, Foto's (73). Uit leg voor de voering & ritssluitingzakje Gehaakt met Co sy een mooi za natie van katoen ch en acryl van een te combihoge kwaliteit 60%

Nadere informatie

Doe je een stukje karton erin voor de bodem wat te verstevigen

Doe je een stukje karton erin voor de bodem wat te verstevigen Dit gaan we maken: BRUIDEGOM: Haaknaald 3 Benen: Begin met zwart 1. Magische ring van 6 vasten. Trek goed aan 2. In elke vaste 2 vasten (12) 3. 1v 2v in de volgende vaste (herhaal 6 x) (18) 4. 1v 1v 2v

Nadere informatie

Summertime Mix - Inkooptas

Summertime Mix - Inkooptas Summertime Mix - Inkooptas Materialen: Haaknaald nr. 4 Rainbow Cotton 8/4 Gemerceriseerd -Dubbele draad Koop garen en toebehoren hier: http://shop.hobbii.nl/summertime-mix-tas Afkortingen: L: Losse S:

Nadere informatie

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde

Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Oefenprogramma revalidatie rechterzijde Dit oefenprogramma ontvangt u van uw revalidatiearts. Oefen dit programma bij voorkeur 2x per dag. Oefeningen moet u pijnvrij kunnen doen, en adem door! In de oefengids

Nadere informatie

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot

Handleiding. Bouw je eigen zeilboot Bouw je eigen zeilboot Handleiding BENODIGDHEDEN - Steigerhouten plank geschaafd 18,5 x 250 x 3 cm - Ronde grenen stok ø 18 mm x 270 cm - Stanley speedboor ø 18 mm - ø 3mm boortje - Schoeven 2 stuks 70

Nadere informatie

Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu

Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Vertaling Uitgave maart 2014 Bonsaiblad Satsuki Kenkyu Les 3: De basis methodes om jonge planten te vormen door bedrading(deel 2) Door Isamu Enomoto (officieel lector van de Japanse Satsuki Vereniging)

Nadere informatie

Mooie geschenkverpakkingen

Mooie geschenkverpakkingen Eigenlijk moet je geen aandacht schenken aan uiterlijkheden... maar bij geschenken is een mooie verpakking een extra hoogtepunt! Een mooi verpakt cadeau is gewoon iets heel bijzonders! Golfkartonrol Knip

Nadere informatie

Nederlandse handleiding

Nederlandse handleiding Nederlandse handleiding Het plaatsen van de kous op de EZY-AS Stap 1. Plaats de EZY-AS voor u met de ronding naar u toe. Let op dat de kous niet binnenste buiten gekeerd is. Stap 2. Zorg ervoor dat de

Nadere informatie