Wij werken. vandaag. aan een. proper morgen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Wij werken. vandaag. aan een. proper morgen"

Transcriptie

1 Wij werken vandaag aan een proper morgen

2 Voorwoord Een primeur voor Vlaanderen! Limburg.net is uniek. Limburg.net is de grootste afvalintercommunale van Vlaanderen, met de volledige provincie Limburg en de stad Diest als werkingsgebied. Dit is een primeur in Vlaanderen. Limburgse creativiteit en milieubewustzijn De aanpak van Limburg.net is zijn tijd jaren vooruit. In het verleden hebben de drie afvalintercommunales van Limburg (Intercompost, I.V.V.V.A. en Regionale Milieuzorg) reeds bewezen creatieve en innovatieve trendsetters te zijn. De Limburgers horen op het vlak van milieubewustzijn bij de top in Vlaanderen. Limburg.net wil deze ingeslagen weg verder blijven volgen. Ideeën van het gezond verstand Limburg.net staat voor ideeën van het gezond verstand: eenvoudig maar doeltreffend. Wij willen in de toekomst blijven werken aan een afvalsysteem dat voldoet aan de hoogste milieueisen, betaalbaar is én voldoende comfort biedt aan onze inwoners. De 3 doelstellingen 1. Limburg.net is goed voor het milieu Bij Limburg.net staat het milieu voorop. Bij alles wat we doen, houden we rekening met de impact op het milieu. De klemtoon op afvalpreventie Het is niet de ambitie van Limburg.net om zoveel mogelijk afval in te zamelen. Wat willen wij wel? Limburg.net wil er liever voor zorgen dat er zo weinig mogelijk afval is. Daarom organiseren we preventie- en sensibiliseringsacties waarmee we onze inwoners op een bewuste manier met afval willen leren omgaan. Zo kan iedereen zijn steentje bijdragen aan een kleinere afvalberg. En we rekenen op de medewerking van iedereen. Want minder afval betekent meer milieu! Milieuvriendelijke inzamelsystemen Natuurlijk kunnen we afval nooit helemaal vermijden. Afval zal er altijd zijn. Daarom wil Limburg.net zijn inzamelsystemen zo organiseren dat ze het milieu zo weinig mogelijk belasten. Wij stemmen onze inzamelsystemen optimaal af op de meest milieuvriendelijke verwerkingstechnieken. Zo wordt uw afval opnieuw een grondstof die allerhande nieuwe en nuttige toepassingen krijgt. Hubert Brouns Voorzitter Limburg.net wordt een creatieve trendsetter in het afvalbeleid. CO 2 -project Limburg.net wil ook rechtstreeks bijdragen tot een schoner milieu. Zo leggen wij nu reeds elk jaar een aantal hectaren nieuwe CO 2 -bossen aan. Deze bossen zorgen ervoor dat de CO 2 -uitstoot die vrijkomt bij onze eigen werking geneutraliseerd wordt. Maar ook in de toekomst zal de CO 2 -problematiek hoog in ons vaandel staan en we denken nu reeds aan nieuwe projecten.

3 van limburg.net 2. Limburg.net is goed voor de portemonnee Limburg.net wil de kosten voor de gemeenten en hun inwoners onder controle houden. Verantwoorde beslissingen Investeren in het milieu kost geld. Maar Limburg.net wil dit wel op een verantwoorde manier doen. Bij alle beslissingen die we nemen, wegen wij af wat de beste oplossing voor het milieu is, tegen een aanvaardbare kostprijs. Een eerlijke prijs Afval ophalen en verwerken is immers niet gratis. De gemeenten en hun inwoners dragen elk jaar bij in de kosten. Limburg.net wil ervoor zorgen dat de kosten onder controle worden gehouden en de gemeenten en hun inwoners een eerlijke prijs betalen voor het ophalen en verwerken van afval. Schaalvoordelen Limburg.net is de beste garantie om de kosten voor afvalophaling onder controle te houden. Limburg.net is immers volledig in handen van de Limburgse gemeenten en de stad Diest. Bovendien laat de schaalgrootte van Limburg.net toe om alles efficiënt te beheren. Limburg.net is de enige afvalintercommunale in Vlaanderen die een ganse provincie bestrijkt! 3. Limburg.net is goed voor de inwoners Wat goed is voor het milieu en goed is voor de portemonnee is natuurlijk ook goed voor de inwoners. Maar Limburg.net wil meer. Een comfortabele dienstverlening Limburg.net wil ook een dienstverlening die comfortabel is voor alle inwoners van Limburg en de stad Diest. Afvalinzameling moet een gemakkelijke, toegankelijke en betaalbare dienstverlening zijn voor iedereen. Dienstverlening continu verbeteren Daarom stemmen wij onze dienstverlening zo goed mogelijk af op de wensen en noden van de gebruiker. Hiervoor doen wij regelmatig tevredenheidsonderzoeken en zijn wij voortdurend op zoek naar creatieve ideeën om onze dienstverlening nog te verbeteren, zowel voor de huis-aan-huisinzameling als de inzameling via de recyclageparken.

4 De 3 dingen die u Waarom Limburg.net? Waarom hebben we gekozen voor onze nieuwe naam: Limburg.net? Met deze nieuwe naam willen we onze drie kernwaarden extra in de verf zetten: Wij zijn gericht op Limburg Limburg.net dekt de volledige provincie Limburg én is actief in de stad Diest. Hiermee zijn wij de eerste afvalintercommunale in Vlaanderen die een ganse provincie als werkingsgebied heeft. Wij gaan voor innovatie en creativiteit Het achtervoegsel.net verwijst naar nieuwe technologiën, innovatie en creativiteit. Limburg.net wil niet stil blijven staan, maar wil voortdurend op zoek gaan naar nieuwe manieren om het afvalprobleem van onze inwoners op te lossen. Wij streven naar een proper milieu Net heeft nog een tweede betekenis: namelijk proper. Limburg.net wil niet alleen afval ophalen, wij willen actief een steentje bijdragen aan een schoner milieu. 1. Waarom zijn de 3 Limburgse afvalintercommunales gefusioneerd? De drie bestaande Limburgse afvalintercommunales (Intercompost, I.V.V.V.A. en Regionale Milieuzorg) hebben in het verleden altijd al een hechte samenwerking gehad. Denk bijvoorbeeld maar aan de preventiecampagnes Limburg tegen afval die de drie intercommunales, samen met het provinciebestuur, op touw hebben gezet. Betere resultaten door samenwerking De Limburgse afvalintercommunales hebben op het vlak van preventie altijd al een erg creatieve aanpak gehad. En deze gezamenlijke aanpak bleef ook niet zonder resultaat. Verschillende onderzoeken tonen immers aan dat de Limburgers het meest milieubewust zijn van alle Vlamingen. Samenwerking verankeren Daarom was het ook niet meer dan logisch om de samenwerking definitief te verankeren door een fusie. De drie Limburgse afvalintercommunales vormen nu één afvalintercommunale die de volledige provincie Limburg én de stad Diest afdekt. Dit is niet alleen uniek in Vlaanderen, maar biedt ook tal van nieuwe mogelijkheden op organisatorisch vlak.

5 zeker moet weten 2. Wat houdt de fusie precies in? Om de fusie vorm te kunnen geven hebben de drie afvalintercommunales hun verwerkingsactiviteiten (afvalverbranding in Houthalen-Helchteren en compostering in Bilzen en Maasmechelen) afgestoten en ondergebracht in een nieuwe maatschappij: Bionerga. Limburg.net verwerkt zelf dus geen afval meer, maar heeft hiervoor een samenwerking aangegaan met Bionerga. Preventie, sensibilisering en inzameling Limburg.net concentreert zich nu op zijn twee kerntaken: preventie en sensibilisering en inzameling. Op het vlak van preventie en sensibilisering ontwikkelt Limburg.net tal van campagnes om de inwoners op een bewuste manier met hun afval om te laten gaan. Op het vlak van inzameling zorgt Limburg.net voor de huis-aan-huisinzameling en de inzameling via de recyclageparken. Iedereen werkt samen in één organisatie Limburg.net heeft hiervoor de krachten van de vroegere afvalintercommunales gebundeld. Limburg.net is nu één organisatie. Alle medewerkers zijn verhuisd naar één kantoor in Hasselt. 3. Wat zal er gebeuren met de verschillende afvalsystemen in Limburg? Op dit ogenblik zijn er in Limburg nog verschillende afvalsystemen. Deze verschillen zitten niet enkel in de huis-aan-huisophalingen, maar evenzeer in de manier waarop de recyclageparken in de verschillende gemeenten werken. Voorlopig verandert er nog niets Voorlopig zullen deze verschillen nog een tijdje blijven bestaan. Voor de mensen verandert er nog niets. Wel wil Limburg.net op termijn streven naar een grotere uniformiteit binnen Limburg. Tegen 2011 zou er voor heel Limburg en Diest één uniform basissysteem moeten zijn. Alle Limburgers en Diestenaars moeten dan op dezelfde manier, en tegen dezelfde voorwaarden, van hun afval af kunnen geraken. In de toekomst één systeem met voldoende flexibiliteit Betekent dit dat er totaal geen verschillen meer mogelijk zullen zijn? Neen. Binnen het gemeenschappelijke basissysteem moet het mogelijk zijn om op een flexibele manier in te spelen op de noden van specifieke gebieden. Denk hierbij maar aan verstedelijkte gebieden of hoogbouwwijken. Op deze manier wil Limburg.net maximaal inspelen op de noden van de inwoners.

6 Wie is Limburg.net? Directiecomité Om al onze ambities waar te kunnen maken hebben wij een sterke organisatie nodig. Binnen deze organisatie werkt een groep van gemotiveerde mensen elke dag opnieuw aan een goede dienstverlening voor de inwoners. Raad van bestuur In de raad van bestuur van Limburg.net zijn de 43 Limburgse gemeenten en de stad Diest vertegenwoordigd. De raad van bestuur zet de algemene strategische lijnen van Limburg.net uit. In de schoot van de raad van bestuur zijn er nog vier adviescomités waarin de leden zich buigen over specifieke issues van Limburg.net. Hubert Brouns, voorzitter Rik Aussems, ondervoorzitter Maarten de Ceulaer, ondervoorzitter Marc De Pachter, Directiecomité De voorzitter van Limburg.net vormt samen met de ondervoorzitters en vijf andere leden van de raad van bestuur het directiecomité. De leden van het directiecomité worden bijgestaan door de vier directeurs van Limburg.net. Het directiecomité is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvolging en aansturing van Limburg.net. Dirk De Vis, Michaël Joosten, Paul Maris, Dirk Stockmans, Overleggroep In de overleggroep zorgen de vier directeurs van Limburg.net, samen met de managers Juridische Zaken en Personeelszaken voor een goede afstemming en uitvoering van het beleid van Limburg.net. Medewerkers Het beleid van Limburg.net wordt concreet vormgegeven door een staf van 33 gespecialiseerde medewerkers. Deze medewerkers werken binnen een van de vier directies van Limburg.net. Kris Somers, directeur Communicatie, Preventie en Sensibilisering Eddy Janssen, directeur Recyclageparken en Inzameling Luc Crommen, directeur Onderzoek, Ontwikkeling en Beleidsvoorbereiding Johan Heyligen, directeur Financiën en Administratie/secretaris

7 Recyclageparken: een voorbeeld uit de praktijk Limburg.net heeft eigen recyclageparkconcepten ontwikkeld die al in verschillende Limburgse gemeenten succesvol worden toegepast. Reeds zeven gemeenten hebben bovendien het volledige beheer van hun recyclageparken overgedragen aan Limburg.net. Deze parken bieden niet alleen een groot gebruikscomfort aan de bezoekers, maar zijn, door de schaalvoordelen in het beheer, ook financieel erg aantrekkelijk voor de gemeenten. En omdat het recyclageparkconcept met een ingenieus diftarsysteem werkt, vaart ook het milieu er wel bij! in cijfers Limburg.net haalt het afval van mensen op Limburg.net is actief in 44 gemeenten (de Limburgse gemeenten en de stad Diest) In 2006 haalde Limburg.net maar liefst ton restafval op via de huis-aan-huisinzameling In 2006 werd ton organisch afval opgehaald In Limburg zijn 403 compostmeesters opgeleid Reeds 7 gemeenten hebben de exploitatie van het recyclagepark overgedragen aan Limburg.net Limburg.net legde in de afgelopen tien jaar 35 hectare bos aan De Kringwinkels zamelden in ,96 kg/inwoner in In Limburg wordt 76 % van het afval selectief ingezameld

8 5 vragen die inwoners aan u zouden kunnen stellen Waarom is er een nieuwe naam? Limburg.net is ontstaan uit de fusie van de drie Limburgse afvalintercommunales. De organisatie wil een vernieuwend en duurzaam afvalbeleid organiseren. Daarom heten we voortaan Limburg.net. Wat doet Limburg.net? Limburg.net wil er in de eerste plaats voor zorgen dat u zo weinig mogelijk afval produceert en rekent hiervoor op de medewerking van iedereen. Daarom ondernemen we allerhande preventie- en sensibiliseringsacties. Afval dat toch ontstaat zamelen we in en laten we verwerken. Verandert er volgend jaar iets aan de ophaling? Neen. De wijze van ophaling blijft nagenoeg ongewijzigd. Ook alle inzamelrecipiënten (bakken en zakken) blijven geldig. In de afvalkalender die u jaarlijks ontvangt, vindt u de exacte ophaaldata terug. Ik heb nog een voorraad afvalzakken. Kan ik deze nog gebruiken? Wanneer u nog afvalzakken heeft met het logo van uw gemeente of intercommunale kunt u deze nog gewoon blijven gebruiken. Ook alle bakken kunt u gewoon blijven gebruiken. Verandert er iets aan het recyclagepark? Neen, tenzij wij hiertoe wettelijk worden verplicht. U kunt nog altijd terecht op uw vertrouwde recyclagepark. Mochten er wijzigingen zijn zult u hierover uiteraard tijdig informatie ontvangen. Meer vragen? Deze brochure geeft u een beknopt overzicht van de doelstellingen en de werking van Limburg.net. De medewerkers van Limburg.net staan altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. De coördinaten vindt u hieronder terug. Met vragen over het beleid kunt u bij Kris Somers, directeur Preventie, Sensibilisering en Communicatie terecht ( kris.somers@limburg.net). Gouverneur Verwilghensingel Hasselt tel fax info@limburg.net

Beleidsplan Ontwikkeld met principes van appreciative inquiry. Toelichting 18 december 2012 M-hotel Genk Bien Jacobs

Beleidsplan Ontwikkeld met principes van appreciative inquiry. Toelichting 18 december 2012 M-hotel Genk Bien Jacobs Beleidsplan 2013-2018 Ontwikkeld met principes van appreciative inquiry Toelichting 18 december 2012 M-hotel Genk Bien Jacobs Enkele cijfers: Limburg.net is een afvalintercommunale. Zij haalt het huishoudelijk

Nadere informatie

Belgen doen het slimmer en goedkoper Wat is de toverformule van Vlaanderen?

Belgen doen het slimmer en goedkoper Wat is de toverformule van Vlaanderen? 1 Belgen doen het slimmer en goedkoper Wat is de toverformule van Vlaanderen? Danny Wille Ingenieur - OVAM Inhoud 2 Inleiding; Vlaams afvalstoffenbeleid; Statistieken Vlaanderen-Nederland; diftar in het

Nadere informatie

Officiële opening containerpark Mortsel Persnota donderdag 6 september 2012

Officiële opening containerpark Mortsel Persnota donderdag 6 september 2012 Officiële opening containerpark Mortsel Persnota donderdag 6 september 2012 1. Inleiding De intercommunale IGEAN cv werd in 1969 opgericht door een aantal gemeenten in het noorden van het arrondissement

Nadere informatie

Directiecomité van 15 december u. Vergaderplaats: Kantoren Limburg.net, Gouverneur Verwilghensingel 32, 3500 Hasselt

Directiecomité van 15 december u. Vergaderplaats: Kantoren Limburg.net, Gouverneur Verwilghensingel 32, 3500 Hasselt Opdrachthoudende Vereniging Directiecomité 2017-20 van 15 december 2017 16u. Vergaderplaats: Kantoren Limburg.net, Gouverneur Verwilghensingel 32, 3500 Hasselt Aanwezig Limburg.net Walter Cremers voorzitter

Nadere informatie

HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici

HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici HOE AFVAL INZAMELEN IN APPARTEMENTS- GEBOUWEN? Informatiebrochure voor bouwpromotoren en syndici HOE BIEDT U UW AFVAL CORRECT AAN ALS U IN EEN APPARTEMENT WOONT? Limburg.net biedt drie types afvalophalingen

Nadere informatie

leden 3.3. Campagne van Interafval Respect voor ophaler/parkwachter

leden 3.3. Campagne van Interafval Respect voor ophaler/parkwachter Opdrachthoudende Vereniging Directiecomité 2016-19 van 21 oktober 14u. Vergaderplaats: Biostoom te Beringen, Industrieweg 150 Aanwezig Limburg.net Walter Cremers voorzitter en Bien Jacobs secretaris Raf

Nadere informatie

vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar:

vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar: 17 BBC vanaf 1/1/2014: BBC (beleids- en beheerscyclus) = nieuw systeem voor boekhouding en meerjarenplanning niet langer alles apart in begroting maar: strategische doelstellingen actieplannen acties strategische

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG CNL vzw

ACTIVITEITENVERSLAG CNL vzw ACTIVITEITENVERSLAG 2009 CNL vzw Algemene informatie Gegevens Maatschappelijke zetel : Troisdorflaan 19 te 3600 Genk Ondernemingsnummer : 0812.690.546 Leden De vereniging bestaat uit volgende werkende

Nadere informatie

Voorwoord voorzitter. Beste,

Voorwoord voorzitter. Beste, Jaarverslag 2007 Voorwoord voorzitter Beste, Het jaar 2007 was voor de Afvalmaatschappij Limburg het jaar waarin de fusie zijn definitieve vorm kreeg. De verhuis van alle medewerkers naar één kantoorgebouw

Nadere informatie

Beleidsnotitie van afvalbeleid naar Grondstoffenbeleid

Beleidsnotitie van afvalbeleid naar Grondstoffenbeleid Beleidsnotitie van afvalbeleid naar Grondstoffenbeleid Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 3. Omgekeerd inzamelen... 4 4. Voorscheiding plastics... 5 5. Oud papier en karton... 5 6. GFT... 6 7. Conclusie...

Nadere informatie

Biostoomcentrale voor Limburg

Biostoomcentrale voor Limburg Biostoomcentrale voor Limburg Agenda Wie is Bionerga? Vergunning Biostoomcentrale Biostoomcentrale: de keuze voor de toekomst Resultaten van het Milieu Effecten Rapport Wie is Bionerga? Ontstaan van Bionerga

Nadere informatie

Verduurzaming afvalinzameling

Verduurzaming afvalinzameling Verduurzaming afvalinzameling Overzicht presentatie Wat doet Avri? Doelstellingen Avri 2011-2015 Waarom verduurzaming? Projecten Avri Beoogde resultaten 1 Wat doet Avri Afvalbeheer: Inzameling huishoudelijk

Nadere informatie

Limburg.net & Innovatie via complementaire muntsystemen. Waarom ontwikkelt een afvalintercommunale een complementaire munt?

Limburg.net & Innovatie via complementaire muntsystemen. Waarom ontwikkelt een afvalintercommunale een complementaire munt? Limburg.net & Innovatie via complementaire muntsystemen Waarom ontwikkelt een afvalintercommunale een complementaire munt? Gemeenschapsmunt als zinvolle aanvulling op de euro dinsdag 13 november, KAAI.16

Nadere informatie

EcoWerf staat open voor dialoog en wil verdere informatie geven. We willen dit graag verder en meer in detail met u bespreken.

EcoWerf staat open voor dialoog en wil verdere informatie geven. We willen dit graag verder en meer in detail met u bespreken. Memorandum gemeenteraadsverkiezingen 2018 EcoWerf heeft een duidelijke missie voor ogen: EcoWerf voert voor én met haar gemeenten een duurzaam en integraal afvalbeleid, dat vernieuwt en vooruitdenkt om

Nadere informatie

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv&

Leren voor later. van selfie naar samen. Koersplan SGRv& Leren voor later van selfie naar samen Koersplan SGRv& 2018-2022 De kracht van co-creatie voorwoord Medio 2016 heeft een groep docenten van onze scholen zich gebogen over de midterm review voor koersplan

Nadere informatie

Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode

Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode Wegwijs in het vernieuwde containerpark van Meeuwen-Gruitrode Ontdek hoe het werkt! Welkom op het vernieuwde containerpark Midden juni 2011 opent het vernieuwde containerpark in Meeuwen- Gruitrode zijn

Nadere informatie

Beleidsplan MVO 2015-2017

Beleidsplan MVO 2015-2017 Beleidsplan MVO 2015-2017 CB Concreet Duurzaam April 2015 Inleiding Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) speelt een belangrijke rol binnen de prestatie- en groeistrategie van Cementbouw. Als een

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Woord vooraf Inleiding 13

Inhoudsopgave. Woord vooraf Inleiding 13 Woord vooraf 11 1 Inleiding 13 1.1 De schaalgrootte van de lokale politiezones: vraagstuk tijdens de politiehervorming 13 1.2 De schaalgrootte van de lokale politiezones: vraagstuk na de politiehervorming

Nadere informatie

VOORWOORD. Het gaat uiteindelijk over de vraag of je anders naar werk weet te kijken. Wij, van De Berk hebben een. andere manier van kijken naar werk,

VOORWOORD. Het gaat uiteindelijk over de vraag of je anders naar werk weet te kijken. Wij, van De Berk hebben een. andere manier van kijken naar werk, Het gaat uiteindelijk over de vraag of je anders naar werk weet te kijken VOORWOORD Wij, van De Berk hebben een andere manier van kijken naar werk, naar organisaties en naar elkaar. Deze brochure weerspiegelt

Nadere informatie

Gemeentelijke afvalbelastingen: hoe zet u de wettelijke spelregels om in de praktijk?

Gemeentelijke afvalbelastingen: hoe zet u de wettelijke spelregels om in de praktijk? Gemeentelijke afvalbelastingen: hoe zet u de wettelijke spelregels om in de praktijk? De eerste honderd dagen van de lokale bestuurder Piet Coopman Stafmedewerker afvalbeleid VVSG 1 - 2 - Gemeentelijke

Nadere informatie

Onderzoek Afvalsamenwerking Twente

Onderzoek Afvalsamenwerking Twente Waarderweg 33B-10 haarlem, postbus 2016 2002 la haarlem, t 023 5319141, e info@iprnormag.nl. Onderzoek Afvalsamenwerking Twente Nadere informaties in de aanloop naar het Symposium op 4april 2013 20 februari

Nadere informatie

De gratis groene lijn

De gratis groene lijn Horebeke 2017 De gratis groene lijn I.VL.A. haalt bij meer dan 100.000 inwoners afval op. Dit vraagt heel wat organisatie, en soms kan er iets mislopen. Hebt u een probleem? Hebt u een klacht? Bel dan

Nadere informatie

ZES SOORTEN, ÉÉN OPHALING.

ZES SOORTEN, ÉÉN OPHALING. ZES SOORTEN, ÉÉN OPHALING. VANAF 1 JANUARI 018 NIEUWE AFVALOPHALING IN UW DORP. NIEUWE AFVAL- OPHALING IN UW DORP! Vanaf 1 januari 018 zal de afvalophaling in uw dorp anders verlopen. In Koninksem en Lauw

Nadere informatie

Waarom doen we het ook alweer?

Waarom doen we het ook alweer? Apart inzamelen van gft-afval Als Vereniging Afvalbedrijven stimuleren we dat al het afval in Nederland op de juiste manier wordt verwerkt. Hierbij houden we rekening met het milieu en de kosten. De meest

Nadere informatie

Hoe haal ik halen we het beste uit houtafval.

Hoe haal ik halen we het beste uit houtafval. Hoe haal ik halen we het beste uit houtafval. Uit de afval top 10 1 december 2008 Congreszalen van de Zoo, Antwerpen Johan.Bonnier@imog.be Algemeen directeur (wnd.) 1 Hoe haal ik het beste uit houtafval

Nadere informatie

Komst container aan huis voor plastic, pak en blik

Komst container aan huis voor plastic, pak en blik FAQ CAW-gemeenten Komst container aan huis voor plastic verpakkingen, lege pakken van sap, saus en zuivel en blik in de CAW-gemeenten Definitieve versie (4 februari 2016) -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN

BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN BESTURINGSFILOSOFIE GEMEENTE GOOISE MEREN Projectleider Afdeling Iris van Gils Kerngroep Visie/Missie Datum 28 november 2014 Planstatus Vastgesteld in de Fusieraad 24 november 2014 Opdrachtgever Stuurgroep

Nadere informatie

Afvalpanel Horst aan de Maas

Afvalpanel Horst aan de Maas Afvalpanel Horst aan de Maas Eerste bijeenkomst 25 februari 2013 WELKOM! Agenda eerste bijeenkomst Afvalpanel 1. Welkom en toelichting op de afvalinzameling en het Afvalpanel door wethouder Birgit Op de

Nadere informatie

ZES SOORTEN, ÉÉN OPHALING.

ZES SOORTEN, ÉÉN OPHALING. ZES SOORTEN, ÉÉN OPHALING. VANAF 1 JANUARI 018 NIEUWE AFVALOPHALING IN UW WIJK. NIEUWE AFVAL- OPHALING IN UW WIJK! Vanaf 1 januari 018 zal de afvalophaling in uw wijk anders verlopen. In Ellikom en Wijshagen

Nadere informatie

Functiefamilie AS Strategisch adjuncten

Functiefamilie AS Strategisch adjuncten Functiefamilie AS Strategisch adjuncten DOEL Het management adviseren en ondersteunen op organisatorisch, administratief en/of inhoudelijk vlak teneinde optimaal bij te dragen tot de dienstverlening en

Nadere informatie

Zaterdag 26 juni 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening vernieuwd containerpark Erpe-Mere

Zaterdag 26 juni 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening vernieuwd containerpark Erpe-Mere Zaterdag 26 juni 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Opening vernieuwd containerpark Erpe-Mere Dames en heren, Beste aanwezigen, Vandaag voelen we niet

Nadere informatie

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen.

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM 2016 ALGEMEEN IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. Het is haar doelstelling om een vooruitstrevend duurzaam en integraal

Nadere informatie

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk Wijk aan Zee en Zwaansmeer versie: 26 april 2018 Veelgestelde vragen Proef inzameling van plastic, blik en drinkpakken Beverwijk

Nadere informatie

Route KOERS. Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. gericht op oplossingen. samen met klanten en partners. met begrip voor hun situatie

Route KOERS. Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken. gericht op oplossingen. samen met klanten en partners. met begrip voor hun situatie KOERS 2018-2023 Route 23 Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken gericht op oplossingen Woningbouwvereniging Vecht en Omstreken Poeldijk 2, 3621 CZ Breukelen Telefoon (0346) 25 94 90 E-mail info@vechtenomstreken.nl

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

Activiteitenverslag. Kiezen voor De Kringwinkel is mensen en producten nieuwe kansen bieden

Activiteitenverslag. Kiezen voor De Kringwinkel is mensen en producten nieuwe kansen bieden v e r s l a g VOORUITBLIK Activiteitenverslag Kiezen voor De Kringwinkel is mensen en producten nieuwe kansen bieden Aalter Weibroekdreef 45 Maldegem Vliegplein 54 Eeklo Slachthuisstraat 2b Assenede Brouwershofstraat

Nadere informatie

Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019

Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019 Leren excelleren Strategisch beleid PRIMOvpr 2015-2019 Onderwijsgroep PRIMO vpr Stichting voor Openbaar Primair Onderwijs Voorne-Putten en regio Kwaliteit op een hoger plan brengen Wie zijn we? Sinds 1

Nadere informatie

De verandering zit vanbinnen.

De verandering zit vanbinnen. De verandering zit vanbinnen. NIEUW JUNI VANAF Belangrijk bericht voor de inwoners Binnenkort kan u nog meer sorteren in de blauwe zak. Vroeger was het neen, nu is het ja. Vroeger was het neen, nu is het

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 202834 Datum : 17 november 2015 Programma : Strategie Blad : 1 van 5 Cluster : Ruimte Portefeuillehouder: dhr. V.G.M. van den

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 februari 2017 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief

Nadere informatie

Vacature Project manager

Vacature Project manager C W Vacature Project manager Loop jij warm voor projectmanagement en innovatie? January 2017 Loop jij warm voor Projectmanagement en Innovatie? Wil jij jezelf ontwikkelen binnen een jonge Fintech organisatie

Nadere informatie

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal

Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal Inhoud Veelgestelde vragen anders afval inzamelen in Berg en Dal... 1 1. Algemeen... 2 Waarom kiest de gemeente Berg en Dal voor anders afval inzamelen?...

Nadere informatie

Gemeentelijk afval- en materialenbeleid 2016

Gemeentelijk afval- en materialenbeleid 2016 Deze vragenlijst peilt naar de kwalitatieve gegevens van uw gemeentelijk afval- en materialenbeleid. De informatie uit deze vragenlijst willen we gebruiken om het Vlaams afval- en materialenbeleid verder

Nadere informatie

Beschermen van het leefmilieu

Beschermen van het leefmilieu Jaarverslag 2009 DE KRINGWINKEL HAGELAND Sinds 1996 maakt De Kringwinkel Hageland werk van hergebruik. In de periode van toen tot nu zamelden wij 13 500 ton goederen in. Het Nederlandse TNO heeft becijferd

Nadere informatie

Van afval naar grondstof. Informatieavond voor inwoners

Van afval naar grondstof. Informatieavond voor inwoners Van afval naar grondstof Informatieavond voor inwoners Agenda 2 1. Welkom en inleiding (wethouder Jan van t Zand) 2. Presentatie Afvalbeheer (Paul de Bruin, IPR Normag) 3. Vragen en dialoog 4. Afsluiting

Nadere informatie

Analyse van de markt voor inzameling en verwerking van huishoudelijk afval Jaar 2012

Analyse van de markt voor inzameling en verwerking van huishoudelijk afval Jaar 2012 FEBEM vzw Federatie van Bedrijven voor Milieubeheer FEGE asbl Fédération des Entreprises de Gestion de L'Environnement Analyse van de markt voor inzameling en verwerking van huishoudelijk afval Jaar 2012

Nadere informatie

Dag Fenna, Wil jij dit met hen delen? Met vriendelijke groet, Bert van Rossum Directeur-bestuurder

Dag Fenna, Wil jij dit met hen delen? Met vriendelijke groet, Bert van Rossum Directeur-bestuurder Van: Bert van Rossum Verzonden: donderdag 21 juni 2018 09:05 Aan: Menke, Fenna CC: Schmitz, Jacqueline

Nadere informatie

Donderdag 14 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Volvo Trucks Oostakker

Donderdag 14 juni Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR. Volvo Trucks Oostakker Donderdag 14 juni 2012 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Lancering eerste Volvo Hybride (26 ton) vrachtwagen Volvo Trucks Oostakker Geachte heer Sid (directeur

Nadere informatie

De toekomst is dichterbij dan je denkt

De toekomst is dichterbij dan je denkt Duurzaamheid begint bij jezelf Wij stellen ambitieuze doelen voor een duurzame toekomst. Wij streven ernaar om een zo duurzaam mogelijk assortiment aan te kunnen bieden. Wij geloven in een productieketen

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

CO2-Prestatieladder Participatieplan reductie-initiatieven

CO2-Prestatieladder Participatieplan reductie-initiatieven CO2-Prestatieladder Participatieplan reductie-initiatieven Versie : 1.1 Status : definitief Datum : 16 december 2015 Opgesteld door : M. van Ham en A. van der Schalk Documenthistorie: Versie Datum Wijzigingen

Nadere informatie

jaarverslag 2006 I 1 Minder Afval -intercommunales* * In 2006 kwam door een fusieoperatie één grote afvalintercommunale tot stand zijnde:

jaarverslag 2006 I 1 Minder Afval -intercommunales* * In 2006 kwam door een fusieoperatie één grote afvalintercommunale tot stand zijnde: jaarverslag 2006 Minder Afval -intercommunales* 1 I 1 * In 2006 kwam door een fusieoperatie één grote afvalintercommunale tot stand zijnde: 1 VOORWOORD 2 I 3 Het eerste werkjaar van Afvalmaatschappij Limburg

Nadere informatie

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep oz4a uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 18 septembe 2017 Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep aanwezig Odette VAN HAMME, voozitter van de gemeenteraad;

Nadere informatie

Energielandgoed Wells Meer. Geeft Bergen energie! Stadswerk 10 april

Energielandgoed Wells Meer. Geeft Bergen energie! Stadswerk 10 april Energielandgoed Wells Meer Geeft Bergen energie! Stadswerk 10 april Inhoud VerduurSAMEN2030 Energielandgoed Organisatie / participatie Procedure Leerpunten Ellen Arts Bestuurlijk projectleider Gemeente

Nadere informatie

Wegwijs in het recyclagepark van Houthalen-Helchteren

Wegwijs in het recyclagepark van Houthalen-Helchteren Wegwijs in het van Houthalen-Helchteren Vanaf 26 september 2017 opent het nieuwe Uitbating van het nieuw door Limburg.net Vanaf dinsdag 26 september 2017 baat Limburg.net het nieuwe en volledig geautomatiseerde

Nadere informatie

RAPPORT SAMENSTELLING ZWERFVUIL VAN LIMBURG.NET. Auteur: An Vander Linden. Klant: Limburg.net. 1/10

RAPPORT SAMENSTELLING ZWERFVUIL VAN LIMBURG.NET. Auteur: An Vander Linden. Klant: Limburg.net. 1/10 RAPPORT SAMENSTELLING ZWERFVUIL VAN LIMBURG.NET Auteur: An Vander Linden Klant: Limburg.net 22-May-18 FORM L.315 Rev 00 OWS nv Tel: +32 9 233 02 04 Dok Noord 5, 9000 Gent, Belgium Fax: +32 9 233 28 25

Nadere informatie

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting. 2

RODE NEUZEN DAG PERSMAP SAAR&LOTTE ACTIE * Boudewijnstichting.   2 RODE NEUZEN DAG SAAR&LOTTE ACTIE * 2016 PERSMAP * Dit is een actie ten voordele van het Rode Neuzen Fonds, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting. WWW.RODENEUZENADAG.BE WWW.SAARLOTTE.BE 2

Nadere informatie

GBLT Toonaangevend in belastingen

GBLT Toonaangevend in belastingen GBLT Toonaangevend in belastingen Het gebied waarvoor GBLT heft en int, inclusief de gemeenten waarvoor ook de WOZ waardering wordt uitgevoerd. Reest en Wieden Zwolle Groot Salland Dronten Zuiderzeeland

Nadere informatie

Stadsenquête Leiden 2004

Stadsenquête Leiden 2004 Hoofdstuk 16. Milieu Samenvatting Leiden heeft een Milieustraat aan de J.C. Rijpstraat. Vergeleken met voorgaande jaren zijn zowel de bekendheid als het gebruik verder toegenomen. In de Stadsenquête van

Nadere informatie

Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor

Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor Een leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad Daar zorgen wij voor Trots Een prettig leefbare, goed bereikbare en duurzaam onderhouden stad. Dat is waar Spaarnelanden voor staat. En met dat

Nadere informatie

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN

LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN LIJSTTREKKER PIET PENNEMAN Een klare kijk op de toekomst! Gewoon doen! geboren en getogen Wachtebekenaar! 45 jaar, gehuwd en papa van drie kinderen zelfstandig verzekeringsmakelaar & syndicus Politiek:

Nadere informatie

Thema-analyse lokale financiën Afvalbeheer

Thema-analyse lokale financiën Afvalbeheer Thema-analyse lokale financiën Afvalbeheer 1. Context en belangrijkste spelers De gemeenten zijn bevoegd voor het beheer van huishoudelijk afval. Als overheidsniveau dat het dichtst bij de burger staat

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord

FUNCTIEPROFIEL. LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle. 1. LTO Noord FUNCTIEPROFIEL LTO Noord Manager Programma s & Ontwikkeling (nieuwe functie) Standplaats: Zwolle 1. LTO Noord LTO Noord is dé belangenbehartiger en partner voor boeren en tuinders in de negen provincies

Nadere informatie

Bewonerspanel Afvalinzameling

Bewonerspanel Afvalinzameling Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Afvalinzameling Novemberpeiling 2014: Afvalinzameling De gemeente Utrecht zet zich in om afval

Nadere informatie

SCHENK. een sterk staaltje werk. perscontainer zamelt men afval in, uit zowel ondergrondse als bovengrondse containers. Snel en efficiënt.

SCHENK. een sterk staaltje werk. perscontainer zamelt men afval in, uit zowel ondergrondse als bovengrondse containers. Snel en efficiënt. SCHENK een sterk staaltje werk Cor Schenk, eigenaar en directeur van SCHENK en SCHENK Verhuur, heeft op 1 oktober 1970 het startsein gegeven voor zijn eenmanszaak Jachtbouw C. SCHENK te Hernen. Een voormalig

Nadere informatie

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak!

De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Vanaf nu wordt uw pmd-afval opgehaald in de nieuwe blauwe zak! De blauwe zak is er! Ophaling pmd van start Vanaf december wordt in de hele provincie Limburg en Diest pmd (plastic flessen

Nadere informatie

Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt

Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt Vraag en antwoord het nieuwe afval scheiden in Filmwijk en Sieradenbuurt De brief die wij onlangs stuurden over het nieuwe afval scheiden heeft veel vragen opgeroepen bij bewoners. Met dit overzicht geven

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

Sociale innovatie. Integraal op weg naar topprestaties in teams en organisaties

Sociale innovatie. Integraal op weg naar topprestaties in teams en organisaties Sociale innovatie Integraal op weg naar topprestaties in teams en organisaties DATUM 1 maart 2014 CONTACT Steef de Vries MCC M 06 46 05 55 57 www.copertunity.nl info@copertunity.nl 2 1. Wat is sociale

Nadere informatie

Communicatieonderzoek. Dirk De Martelaere Ilse Delmaere

Communicatieonderzoek. Dirk De Martelaere Ilse Delmaere [] Communicatieonderzoek Dirk De Martelaere Ilse Delmaere Market Analysis & Synthesis Tel. +32/(0)16.22.69.67 www.masresearch.be - info@masresearch.be In opdracht van: Mei, 2018 Inhoud Overzicht Objectieven

Nadere informatie

NAAR EEN GESLOTEN KRINGLOOP VOOR ELEKTRISCHE APPARATEN

NAAR EEN GESLOTEN KRINGLOOP VOOR ELEKTRISCHE APPARATEN KRINGLOOP VOOR ELEKTRISCHE APPARATEN Geachte deelnemer, Europa schroeft de ambities op voor de verantwoorde verwijdering van elektr(on) ische apparaten en energie- zuinige verlichting (e-waste). Een aangescherpte

Nadere informatie

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen.

IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. TOELICHTING AFVALCIJFERS IVAREM 2015 ALGEMEEN IVAREM is de Intergemeentelijke Vereniging voor duurzaam Afvalbeheer in de regio Mechelen. Het is haar doelstelling om een vooruitstrevend duurzaam en integraal

Nadere informatie

Uitgevoerd door Dimensus Afvalinzameling Renswoude 2016

Uitgevoerd door Dimensus Afvalinzameling Renswoude 2016 Uitgevoerd door Dimensus Afvalinzameling Renswoude 2016 Onderzoeksbeschrijving In 2016 is een enquête gehouden onder de inwoners van de gemeente Renswoude over de inzameling en scheiding van afval. De

Nadere informatie

Meld u aan via Burgerzaken On the move

Meld u aan via   Burgerzaken On the move Meld u aan via www.bestuursacademie.nl Burgerzaken On the move Burgerzaken is volop in beweging. Burgers worden steeds mondiger, digitale dienstverlening neemt toe en steeds meer taken worden door automatisering

Nadere informatie

Afvalbeheer in Vlaanderen

Afvalbeheer in Vlaanderen Fiche 14 Afvalbeheer in Vlaanderen De uitdaging Rol van de in de organisatie van het afvalbeheer De zijn tot op vandaag bevoegd voor het beheer van huishoudelijk afval. Zij vormen het overheidsniveau dat

Nadere informatie

Het beheer van huishoudelijk verpakkingsafval in België

Het beheer van huishoudelijk verpakkingsafval in België Het beheer van huishoudelijk verpakkingsafval in België Context Verpakkingsafval: het topje van de ijsberg 4500 kg/inw./jaar 450 kg/inw./jaar 75 kg/inw./jaar Afval Huishoudelijk afval Huishoudelijk verpakkingsafval

Nadere informatie

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam:

Rotie: Cleaning & Services Amsterdam: Tankstorage Amsterdam: Orgaworld: Biodiesel Amsterdam: Rotie maakt onderdeel uit van de Simadan Groep. De Simadan Groep is een wereldwijd uniek industrieel ecosysteem waarin bij het verwerken van organische reststromen en frituurvet geen bruikbare energie

Nadere informatie

Onze mensen moeten hun loopbaan meer in eigen handen kunnen nemen VAN OPLEIDINGS FONDSEN NA A R LOOPBAANFONDSEN IN DE METAALINDUSTRIE Op maandag 10 de

Onze mensen moeten hun loopbaan meer in eigen handen kunnen nemen VAN OPLEIDINGS FONDSEN NA A R LOOPBAANFONDSEN IN DE METAALINDUSTRIE Op maandag 10 de Onze mensen moeten hun loopbaan meer in eigen handen kunnen nemen VAN OPLEIDINGS FONDSEN NA A R LOOPBAANFONDSEN IN DE METAALINDUSTRIE Op maandag 10 december 2018 schreven de werknemers- en werkgeversorganisaties

Nadere informatie

Van. naar I Do. Kempense InnovatieRaad

Van. naar I Do. Kempense InnovatieRaad Van naar I Do Kempense InnovatieRaad Ideeën genereren Elke mens is een vat vol ideeën. Als je bedrijf op wieltjes loopt is het wellicht de moeite eens stil te staan en alles te herdenken. Net dan zijn

Nadere informatie

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon!

Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Onderwijsconcept Onderwijsconcept Albeda Zet De Toon! Voorwoord Albeda heeft een mooie en grote maatschappelijke opdracht. We willen een TOP-school zijn voor studenten en bedrijven in de stad Rotterdam

Nadere informatie

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015

Duurzame systemen. Comfortabel genieten, maximale energiebesparing. Het goede gevoel, het juiste te doen. 01-10 - 2015 Duurzame systemen Comfortabel genieten, maximale energiebesparing 01-10 - 2015 Het goede gevoel, het juiste te doen. Onbezorgde luxe, duurzaam leven! Energiezuinig dankzij bodem-, lucht- en zonnewarmte

Nadere informatie

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022

Uw gezondheid, Ons specialisme. De koers van Amphia van 2017 naar 2022 Uw gezondheid, Ons specialisme De koers van Amphia van 2017 naar 2022 In Amphia draait het om mensen en hun gezondheid. Iedereen heeft recht op uitstekende zorg én uitstekende service en aandacht: patiënten,

Nadere informatie

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen in de volgende categorieën:

Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen in de volgende categorieën: Veel gestelde vragen Hieronder vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen in de volgende categorieën: 0-Afvalscheiding 1-Project Meer Waarde Uit Afval 2-U krijgt 4 afvalbakken aan huis 3-Restafval

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 november 2009 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D.

Nadere informatie

: 31 augustus 2015 : 14 september : dhr. Th. van Eijk

: 31 augustus 2015 : 14 september : dhr. Th. van Eijk RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid Evaluatiedatum: : 31 augustus 2015 : 14 september 2015 : dhr. Th. van

Nadere informatie

ZORGBEDRIJF ANTWERPEN

ZORGBEDRIJF ANTWERPEN 1 ZORGBEDRIJF ANTWERPEN Hoe inpikken op een snel veranderende samenleving? Visie,strategie,organisatie en mensen tony jossa 25.03.2010 WAAROM Toenemende vergrijzing en verwitting Veranderende behoeften,

Nadere informatie

Thema-analyse lokale financiën. Afvalbeheer Financiële cijfers Context en belangrijkste spelers

Thema-analyse lokale financiën. Afvalbeheer Financiële cijfers Context en belangrijkste spelers Thema-analyse lokale financiën Afvalbeheer Financiële cijfers 2015 1. Context en belangrijkste spelers De gemeenten zijn bevoegd voor het beheer van huishoudelijk afval. Als overheidsniveau dat het dichtst

Nadere informatie

Milieubarometer Voeren

Milieubarometer Voeren Milieubarometer Voeren 1 Inleiding Dit rapport is opgemaakt op basis van gemeentelijke data uit het portaal Lokale Statistieken, data beschikbaar vanuit het bevolkingsregister, gemeentelijk milieupark

Nadere informatie

VENRAY RIJK AAN GRONDSTOFFEN. Kadernota afvalbeleid 2013-2025

VENRAY RIJK AAN GRONDSTOFFEN. Kadernota afvalbeleid 2013-2025 VENRAY RIJK AAN GRONDSTOFFEN Kadernota afvalbeleid 2013-2025 1 2 Inhoud 1 INLEIDING 1 2 AMBITIES 2013-2025 2 2.1 Milieu 2 2.2 Kosten 4 2.3 Serviceverlening 5 3 UITVOERINGSPROGRAMMA 7 3 1 INLEIDING Het

Nadere informatie

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together

Gids voor werknemers. Rexel, Building the future together Gids voor werknemers Rexel, Building the future together Editorial Beste collega s, De wereld om ons heen verandert snel en biedt ons nieuwe uitdagingen en kansen. Aan ons de taak om effectievere oplossingen

Nadere informatie

Bestuursmonitor Gemeente Twenterand. Zwolle, 15 mei 2013

Bestuursmonitor Gemeente Twenterand. Zwolle, 15 mei 2013 Bestuursmonitor 2012 Gemeente Twenterand Zwolle, 15 mei 2013 Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 1 DOELSTELLINGEN... 1 LEESWIJZER... 1 2. INZAMELING GRONDSTOFFEN... 2 INZAMELRESULTATEN... 2 HERGEBRUIK... 2

Nadere informatie

Kilogram gescheiden ingezameld per inwoner per jaar Landelijke doelstelling. Resultaat Lingewaard 2011

Kilogram gescheiden ingezameld per inwoner per jaar Landelijke doelstelling. Resultaat Lingewaard 2011 Memo Onderwerp Afvalinzameling: vergelijking Zevenaar- 1 Inleiding Afvalscheiding is belangrijk. Door scheiding aan de bron (in de huishoudens) kunnen afvalcomponenten en fracties worden verkregen die

Nadere informatie

Ondergrondse inzamelsystemen. Griet Bossaerts Stafmedewerker IOK Afvalbeheer

Ondergrondse inzamelsystemen. Griet Bossaerts Stafmedewerker IOK Afvalbeheer Ondergrondse inzamelsystemen Griet Bossaerts Stafmedewerker IOK Afvalbeheer Agenda IOK Afvalbeheer waarom afval ondergronds knelpunten uit het verleden rol van de intercommunale opmaak verordening en stedenbouwkundige

Nadere informatie

Mevrouw de voorzitter, Geachte leden van het Bureau, Dames en heren,

Mevrouw de voorzitter, Geachte leden van het Bureau, Dames en heren, Vrijdag 10 september 2010 Toespraak van JOKE SCHAUVLIEGE VLAAMS MINISTER VAN LEEFMILIEU, NATUUR EN CULTUUR Comité van de Regio s Resource Efficient Europa Mevrouw de voorzitter, Geachte leden van het Bureau,

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur

Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Openbaar Vervoer in Limburg Zorgeloos reizen van deur tot deur Zorgeloos reizen van deur tot deur Woon je in de stad of in een kleine kern, ga je naar je werk, of reis je in je vrije tijd; het Limburgs

Nadere informatie

AANDEELHOUDER AANDELEN GEPLAATST KAPITAAL. Alken 11.315 101.835. As 8.005 72.045. Beringen 43.633 392.697. Bilzen 31.347 282.123

AANDEELHOUDER AANDELEN GEPLAATST KAPITAAL. Alken 11.315 101.835. As 8.005 72.045. Beringen 43.633 392.697. Bilzen 31.347 282.123 Wie is Limburg.net? Structuur Limburg.net Deelnemers De volgende gemeenten nemen deel: AANDEELHOUDER AANDELEN GEPLAATST KAPITAAL Alken 11.315 101.835 As 8.005 72.045 Beringen 43.633 392.697 Bilzen 31.347

Nadere informatie

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V.

INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. INTERGEMEENTELIJKE OPDRACHTHOUDENDE VERENIGING VOOR HUISVUILVERWERKING MEETJESLAND IVM O.V. Vergadering directiecomité van dinsdag 7 juni 2016 om 18.00 u. in de vergaderzaal van het administratief gebouw

Nadere informatie

GEBREK AAN AMBITIE EN RECHTVAARDIGHEID IN HUIDIGE AFVALBELEID

GEBREK AAN AMBITIE EN RECHTVAARDIGHEID IN HUIDIGE AFVALBELEID GEBREK AAN AMBITIE EN RECHTVAARDIGHEID IN HUIDIGE AFVALBELEID Brecht Jonkers PVDA Limburg Mei 2016 Inhoud Inleiding... 1 1. Sociaal onrechtvaardig... 1 2. Weinig ambitieus... 3 3. Alternatieven:... 5 Inleiding

Nadere informatie

STORE Workshop 5 juni 2014 K. Debackere

STORE Workshop 5 juni 2014 K. Debackere STORE Workshop 5 juni 2014 K. Debackere 1. Situering 2. Vlaanderen in AcEe: verleden, heden en toekomst 3. Uitdagingen 4. Voorgestelde oplossingen Om de doelstellingen van het Pact 2020 te kunnen bereiken

Nadere informatie

Leergang Allround Leiderschap

Leergang Allround Leiderschap Leergang Allround Leiderschap Zonder ontwikkeling geen toekomst! Leergang Allround Leiderschap Tijden veranderen. Markten veranderen, organisaties en bedrijven veranderen en ook de kijk op leiderschap

Nadere informatie