gezien de adviezen van de gemeenteraden van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht;

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gezien de adviezen van de gemeenteraden van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht;"

Transcriptie

1 Besluit Kenmerk: / Betreft: Besluit aanwijzing lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Molenwaard, Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Het Commissariaat voor de Media, gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting Nieuw-Lekkerlandse Lokale Omroep als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard bij brief van 7 november 2012; gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting Merweradio als lokale publieke mediainstelling voor de gemeenten Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Molenwaard bij van 28 november 2012; gelet op de artikelen 2.61 tot en met 2.69 van de Mediawet 2008; gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht; gezien de adviezen van de gemeenteraden van Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam, Molenwaard en Sliedrecht; overweegt als volgt: A. Gevolgde procedure 1. Bij besluit van 19 september 2006 heeft het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) Stichting Nieuw-Lekkerlandse Lokale Omroep (hierna: Klokradio) aangewezen als lokale publieke media-instelling ingediend voor de gemeenten Nieuw-Lekkerland, Liesveld en Alblasserdam. 2. Bij besluit van 23 augustus 2011 heeft het Commissariaat Stichting Merweradio (hierna: Merweradio) aangewezen als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. 3. Per 1 januari 2013 heeft er een gemeentelijke herindeling plaatsgevonden, waarbij de gemeenten Nieuw-Lekkerland, Liesveld en Graafstroom zijn gefuseerd tot de gemeente Molenwaard. 4. Bij brief van 7 november 2012, door het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) ontvangen op 8 november 2012, heeft Klokradio naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling een aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke mediainstelling ingediend voor de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard. Nadere gegevens met betrekking tot de aanvraag heeft het Commissariaat ontvangen per brief van 29 november 2012 en per van 10 april Bij van 28 november 2012 heeft Merweradio naar aanleiding van de gemeentelijke herindeling een aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke mediainstelling ingediend voor de gemeenten Molenwaard, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht. Nadere gegevens heeft het Commissariaat ontvangen per van 13 maart 2013.

2 6. Op grond van artikel 2.64, eerste lid, van de Mediawet 2008 brengen de gemeenteraden waarop de aanwijzingsaanvraag ten behoeve van lokaal mediaaanbod dat bestemd is voor twee of meer gemeenten betrekking heeft gezamenlijk advies uit als bedoeld in artikel 2.62, eerste lid, van de Mediawet Om die reden heeft het Commissariaat, naast de gemeente Molenwaard, tevens de gemeenten Alblasserdam, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht om advies gevraagd. 7. Op grond van het bepaalde in artikel 2.62, eerste lid, van de Mediawet 2008 heeft het Commissariaat de aanwijzingsaanvraag van Klokradio bij brief van 14 februari 2013 toegezonden aan de colleges van burgemeester en wethouders van de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard met het verzoek de gemeenteraden van die gemeenten een advies uit te doen brengen over de vraag of de lokale publieke media-instelling voldoet aan de eisen die de Mediawet 2008 stelt. 8. De aanwijzingsaanvraag van Merweradio heeft het Commissariaat bij brief van 14 februari 2013 toegezonden aan de colleges van b en w van de gemeenten Molenwaard, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht met het verzoek de gemeenteraden van die gemeenten een advies te doen uitbrengen over de vraag of de lokale media-instelling voldoet aan de eisen die de Mediawet 2008 stelt. 9. Het college van burgemeester en wethouders (hierna: het college van b en w) van de gemeente Alblasserdam heeft het Commissariaat bij brief van 15 juli 2013, ontvangen op 17 juli 2013, het advies van de gemeenteraad van 25 juni 2013 doen toekomen. 10. Het college van b en w van Molenwaard heeft het Commissariaat bij brief van 28 juni 2013, ontvangen op 2 juli 2013, het advies van de gemeenteraad van 25 juni 2013 doen toekomen. 11. Het college van b en w van Hardinxveld-Giessendam heeft het Commissariaat bij brief van 25 juni 2013, ontvangen op 27 juni 2013, het besluit van de gemeenteraad van 20 juni 2013 doen toekomen. 12. Het college van b en w van Sliedrecht heeft het Commissariaat bij brief van 21 oktober 2013, ontvangen op 22 oktober 2013 het advies van de gemeenteraad van 8 oktober 2013 doen toekomen. 13. Op grond van artikel 4:7 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb) heeft het Commissariaat Klokradio, Merweradio en de gemeente Molenwaard op 28 augustus 2013 gehoord. Het verslag van de hoorzitting is bijgesloten. B. Advies gemeente Alblasserdam 14. Met betrekking tot de samenstelling van het programmabeleidbepalend orgaan (hierna: het pbo) van Klokradio heeft de gemeenteraad van Alblasserdam tijdens de vergadering van 25 juni 2013 vastgesteld dat het voldoet aan de wettelijke daaromtrent gestelde bepalingen. C. Advies gemeente Hardinxveld-Giessendam 15. Met betrekking tot de samenstelling van het pbo van Merweradio heeft de gemeenteraad van Hardinxveld-Giessendam tijdens de vergadering van 20 juni 2013 vastgesteld dat het voldoet aan de wettelijke daaromtrent gestelde bepalingen.

3 D. Advies gemeente Sliedrecht 16. Met betrekking tot de samenstelling van het pbo van Merweradio heeft de gemeenteraad van Sliedrecht tijdens de vergadering van 8 oktober 2013 vastgesteld dat het voldoet aan de wettelijke daaromtrent gestelde bepalingen. E. Advies gemeente Molenwaard 17. Bij het raadvoorstel van het college van b en w van de gemeente Molenwaard is de lokale gebondenheid als uitgangspunt genomen voor het door de gemeenteraad uit te brengen advies. Hierbij is gekeken naar de historie, medewerkers, huisvesting, uitzendgebied, programma-aanbod en toekomstbestendigheid van beide mediainstellingen. Dat heeft onder andere tot het oordeel geleid dat: Klokradio ontstaan en geworteld is in Nieuw-Lekkerland en een sterke band heeft met dit gedeelte van de huidige gemeente Molenwaard. Merweradio is ontstaan en geworteld in Sliedrecht. Met deze gemeente is Merweradio ook het meest verbonden; Een grote meerderheid van de vrijwilligers van Klokradio woonachtig is in Nieuw-Lekkerland. Voor Merweradio geldt dat de grote meerderheid van de vrijwilligers woonachtig is in Sliedrecht; Merweradio gevestigd is in Sliedrecht en Klokradio in Nieuw-Lekkerland. Hierbij wordt opgemerkt dat bij de uitzendingen een vaste locatie niet zonder meer leidend is, maar dat de vaste basis in de komende jaren nog als een belangrijke spil zal fungeren; Merweradio bij vergunningverlening drie gemeenten zal bedienen. Klokradio zal bij vergunningverlening twee gemeenten bedienen. Dit pleit voor toewijzing aan Klokradio omdat er zo meer focus kan liggen op de gemeente Molenwaard. Op basis van bovengenoemde overwegingen stelt het college van b en w voor om de voorkeur te geven aan Klokradio en het Commissariaat te adviseren om Klokradio aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Molenwaard. 18. De gemeenteraad heeft met het raadsbesluit van 25 juni 2013 het raadsvoorstel overgenomen en besloten het Commissariaat te adviseren om Klokradio aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Molenwaard. F. Zienswijze aanvragers 19. De zienswijzen van Klokradio en Merweradio neergelegd in de respectievelijke aanvragen en bij gelegenheid van de hoorzitting van 28 augustus 2013, komen samengevat op het volgende neer. Klokradio 20. Klokradio is ruim 20 jaar actief als lokale omroep van de voormalige gemeente Nieuw-Lekkerland. Later kwamen daar de gemeenten Alblasserdam en Liesveld bij. Het overgrote deel van de werkzame vrijwilligers is woonachtig in Molenwaard. Bovendien is Klokradio gevestigd in Molenwaard.

4 21. Klokradio biedt als lokale omroep toereikend aanbod gericht op het landelijk sterk verspreide karakter van de streek. De politiek heeft zich unaniem uitgesproken voor Klokradio en ook vanuit de gemeenschap wordt Klokradio zeer gewaardeerd. Het bestuur van Klokradio heeft een businessplan geschreven, gericht op het zo goed en zo snel mogelijk invullen van de uitbreiding als lokale omroep van geheel Molenwaard. Merweradio 22. Merweradio biedt zowel radio als televisie aan. Merweradio is van mening dat het wenselijk is om in het gehele gebied radio en televisie te maken. Het advies van de gemeenteraad van Molenwaard zal daar echter niet toe leiden. 23. Merweradio zal zich neerleggen bij het besluit van het Commissariaat, maar geeft wel aan dat als er over vijf jaar één gemeenteraadslid van mening is dat Klokradio niet waarmaakt wat zij pretendeert, Merweradio opnieuw een aanvraag tot aanwijzing als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Molenwaard zal indienen. G. Overwegingen Commissariaat 24. Alvorens het Commissariaat een besluit neemt op een aanwijzingsaanvraag voor de verzorging van een publieke mediadienst op lokaal niveau is hij verplicht de gemeenteraad om advies te vragen over de vraag of de aanvrager voldoet aan de eisen bedoeld in artikel 2.61, tweede lid, van de Mediawet De advisering door de gemeenteraad is in de Mediawet 2008 verplicht gesteld, omdat de gemeenteraad het beste kan beoordelen of het pbo van een lokale publieke media-instelling representatief is voor de belangrijkste maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen in die gemeente. Op grond van artikel 3:50 van de Awb kan aan een dergelijk advies niet lichtvaardig voorbij worden gegaan. Het Commissariaat is van oordeel dat de gemeenteraad daarnaast ook een goed zicht heeft op de beantwoording van de vraag welke media-instelling als meest lokale initiatief is aan te merken om vervolgens daarvoor zijn voorkeur uit te spreken. Indien het gemeenteraadsadvies zorgvuldig tot stand is gekomen en de raad op goede gronden een gemotiveerde voorkeur heeft uitgesproken, en het Commissariaat geen zwaarwichtige redenen ziet om daarvan af te wijken, is het bestendig beleid om dit advies te volgen. 25. De gemeenteraden waarop de aanwijzingsaanvraag ten behoeve van lokaal mediaaanbod dat bestemd is voor twee of meer gemeenten betrekking heeft, brengen gezamenlijk een advies uit als bedoeld in artikel 2.64, eerste lid, van de Mediawet Het Commissariaat stelt vast dat aan het vereiste van het uitbrengen van een gezamenlijk advies is voldaan. 26. Ten aanzien van de aanwijzingsaanvraag van Merweradio blijkt dit uit het feit dat: de gemeenteraden van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Molenwaard, gezien de inhoud van de raadsvoorstellen, hun advisering met elkaar hebben afgestemd in die zin dat de betrokken gemeenteraad in zijn advies heeft opgenomen er kennis van te hebben en er rekening mee te houden dat het een aanwijzingsaanvraag betreft voor het verzorgen van lokaal media-aanbod dat bestemd is voor Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Molenwaard; de adviezen betrekking hebben op een identiek samengesteld pbo; en de adviezen van de gemeenteraden van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Molenwaard eensluidend zijn in de zin dat in de adviezen is overwogen dat Merweradio voldoet aan de voorwaarden van artikel 2.61, tweede lid, van de Mediawet 2008.

5 27. Ten aanzien van de aanwijzingsaanvraag van Klokradio blijkt dit uit het feit dat: de gemeenteraden van Alblasserdam en Molenwaard, gezien de inhoud van de raadsvoorstellen, hun advisering met elkaar hebben afgestemd in die zin dat de betrokken gemeenteraad in zijn advies heeft opgenomen er kennis van te hebben en er rekening mee te houden dat het een aanwijzingsaanvraag betreft voor het verzorgen van lokaal media-aanbod dat bestemd is voor Alblasserdam en Molenwaard; de adviezen betrekking hebben op een identiek samengesteld pbo; en de adviezen van de gemeenteraden van Alblasserdam en Molenwaard eensluidend zijn in de zin dat in de adviezen is overwogen dat Klokradio voldoet aan de voorwaarden van artikel 2.61, tweede lid, van de Mediawet Het Commissariaat stelt vast dat zowel Merweradio als Klokradio, blijkens de adviezen van de gemeenteraden, voldoen aan de vereisten van 2.61, tweede lid, van de Mediawet Zowel het pbo van Merweradio als het pbo van Klokradio is representatief voor de in de gemeenten voorkomende maatschappelijke, culturele, godsdienstige en geestelijke stromingen. 29. Het Commissariaat volgt in het onderhavige geval dan ook de adviezen van de gemeenteraden voor wat betreft de representativiteit van de pbo s van Merweradio en Klokradio. Het Commissariaat stelt vast dat de adviezen deugdelijk en gemotiveerd zijn onderbouwd. Het acht geen zwaarwichtige redenen aanwezig om van de adviezen af te wijken. 30. Ten aanzien van de gemeente Molenwaard overweegt het Commissariaat daarnaast als volgt. 31. Ingevolge het bepaalde in artikel 2.63, tweede lid, van de Mediawet 2008 kan per gemeente slechts één lokale publieke media-instelling worden aangewezen. In gevallen dat er sprake is van meerdere aanwijzingsaanvragen waarvan de gemeenteraad heeft vastgesteld dat voldaan is aan de eisen opgenomen in artikel 2.61, tweede lid, van de Mediawet 2008, bevorderen burgemeester en wethouders ingevolge het bepaalde in artikel 2.63, eerste lid, van de Mediawet 2008, voor zover dat redelijkerwijs mogelijk is, het samengaan van deze instellingen. 32. Uit de gespreksverslagen van respectievelijk 21 maart 2013 en 4 april 2013, die bij het raadsvoorstel aan de gemeenteraad van Molenwaard zijn gevoegd, blijkt dat het college van b en w inspanningen heeft verricht om samenwerking of het samengaan van Klokradio en Merweradio te bevorderen. Klokradio en Merweradio hebben een fusie overwogen, maar uiteindelijk besloten niet te fuseren. 33. Gelet op het voorstaande stelt het Commissariaat vast dat het college van b en w van de gemeente Molenwaard overeenkomstig artikel 2.63, eerste lid, van de Mediawet 2008 voldoende inspanning hebben geleverd om het samengaan van betrokken instellingen te bevorderen. 34. Indien het college van b en w er niet in slaagt de betrokken aanvragers tot samengaan te bewegen, vraagt het Commissariaat de gemeenteraad een voorkeur uit te spreken voor de instelling die zich met haar omroep en haar media-aanbod het meest op de betrokken gemeente richt: het meest lokale initiatief. Dit vloeit voort uit de bedoeling van de wetgever en de functie van de lokale media-instelling: het verschaffen van lokaal gebonden informatie en het creëren van een extra communicatiemogelijkheid voor de lokale bevolking.

6 35. Uit artikel 2.63, tweede lid, van de Mediawet 2008 volgt ook dat het Commissariaat met betrekking tot zijn besluit tot aanwijzing van een lokale publieke media-instelling acht slaat op alle factoren die voor het functioneren van de instellingen van belang kunnen zijn. Bij de factoren die voor een aanwijzing van een lokale publieke mediainstelling van belang zijn kent het Commissariaat echter niet alleen groot, maar zelfs doorslaggevend, gewicht toe aan het feit dat een gemeenteraad desgevraagd uitdrukkelijk en gemotiveerd een voorkeur heeft uitgesproken. 36. Het Commissariaat stelt vast dat de gemeenteraad van Molenwaard haar voorkeur heeft uitgesproken voor Klokradio. Daaraan heeft de gemeenteraad van Molenwaard ten grondslag gelegd dat, samengevat weergegeven, Klokradio meer binding heeft met en meer is geworteld in de gemeente Molenwaard dan Merweradio. Dit hangt samen met het feit dat Klokradio gevestigd is in Molenwaard en een groot deel van de vrijwilligers woonachtig is in Molenwaard. Voorts zal Klokradio bij aanwijzing twee gemeenten bedienen, terwijl Merweradio bij aanwijzing drie gemeenten zal bedienen, aldus het advies van de gemeenteraad. Klokradio kan zich derhalve meer richten op de gemeente Molenwaard en is daarmee volgens de gemeenteraad het meest lokale initiatief. 37. Uit hetgeen Merweradio heeft aangevoerd noch anderszins valt af te leiden dat het voorkeursadvies van de gemeenteraad van Molenwaard ondeugdelijk zou zijn of in redelijkheid niet kan worden gevolgd. 38. Na afweging van alle betrokken belangen is het Commissariaat dan ook van oordeel dat Klokradio aangewezen moet worden als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Molenwaard en de aanvraag van Merweradio voor deze gemeente afgewezen moet worden. 39. Dit betekent dat het Commissariaat van oordeel is dat Merweradio aangewezen moet worden als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam en Klokradio aangewezen moet worden als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard. 40. Het Commissariaat wijst erop dat het media-aanbod van beide lokale publieke mediainstellingen betrekking dient te hebben op en bestemd dient te zijn voor (de inwoners van) de gemeenten waarvoor zij zijn aangewezen. H. Publicatie 41. Op grond van artikel 8 van de Wet openbaarheid bestuur besluit het Commissariaat de volledige tekst van dit besluit twee weken na bekendmaking daarvan op zijn website te publiceren. Het Commissariaat heeft het algemeen belang bij onverkorte openbaarmaking van het besluit afgewogen tegen de belangen van Klokradio en Merweradio. Aan het algemeen belang dat door (onverkorte) openbaarmaking wordt gediend, komt een groot gewicht toe. Mede gelet hierop is het Commissariaat van oordeel dat de belangen van Klokradio en Merweradio door onverkorte openbaarmaking van dit besluit niet onevenredig worden benadeeld.

7 I. Besluit Het Commissariaat: I. besluit Klokradio aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeenten Alblasserdam en Molenwaard; II. III. IV. besluit het aanwijzingsbesluit van 23 augustus 2011, waarbij Merweradio aangewezen is als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeenten Graafstroom, Hardinxveld-Giessendam en Sliedrecht, in te trekken; besluit Merweradio aan te wijzen als lokale publieke media-instelling voor de verzorging van de publieke mediadiensten in de gemeenten Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam; besluit de aanwijzingsaanvraag van Merweradio ten aanzien van de gemeente Molenwaard af te wijzen; V. bepaalt dat dit besluit geldig is van 1 januari 2013 tot 1 januari 2018; VI. publiceert op grond van artikel 8 van de Wet openbaarheid van bestuur de volledige tekst van dit besluit over twee weken op zijn website. Hilversum, 29 oktober 2013 COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA, prof. mr. dr. Madeleine de Cock Buning voorzitter drs. Eric Eljon commissaris Belanghebbenden die zich met dit besluit niet kunnen verenigen, kunnen op grond van de Awb binnen zes weken na de dag waarop dit besluit is bekendgemaakt bezwaar maken bij het Commissariaat voor de Media, Postbus 1426, 1200 BK te Hilversum.

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb);

gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (hierna: de Awb); Besluit Kenmerk: Betreft: Aanwijzing van Stichting Lokale Omroep Goeree-Overflakkee en afwijzing van Stichting Radio Superstar, thans geheten Stichting RTV Goeree-Overflakkee, en Stichting Regionaal Mediaplatform

Nadere informatie

gelet op de artikelen 2.61 tot en met 2.69 van de Mediawet 2008; gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb);

gelet op de artikelen 2.61 tot en met 2.69 van de Mediawet 2008; gelet op het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb); Besluit Kenmerk: 602184/615498 Betreft: Aanwijzing van Stichting Zoetermeer FM als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Zoetermeer en afwijzing aanwijzingsaanvraag van Stichting Stadsradio

Nadere informatie

Besluit. A. Gevolgde procedure. Kenmerk: /703258

Besluit. A. Gevolgde procedure. Kenmerk: /703258 Besluit Kenmerk: 678443/703258 Betreft: Aanwijzing van Stichting Streekomroep voor West Brabant (hierna: SvWB) als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Etten-Leur, Halderberge, Moerdijk en

Nadere informatie

gezien de adviezen van de raden van de gemeenten Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Cuijk, van respectievelijk 30 juni, 5 juli, 7 juli en 11 juli;

gezien de adviezen van de raden van de gemeenten Boxmeer, Grave, Sint Anthonis en Cuijk, van respectievelijk 30 juni, 5 juli, 7 juli en 11 juli; Besluit Kenmerk: 666065/674891 Betreft: Aanwijzing van Stichting Omroep Land van Cuijk als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Cuijk, Grave, Boxmeer en Sint Anthonis, afwijzing aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

gezien de aanvraag tot aanwijzing van SLOAD als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten, bij brief van 15 augustus 2016;

gezien de aanvraag tot aanwijzing van SLOAD als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten, bij brief van 15 augustus 2016; Besluit Kenmerk: 667070/687083 Betreft: Aanwijzing van Stichting Lokale Omroep Aalten Dinxperlo (hierna: SLOAD) als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten en afwijzing van de aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting MEDIA036 als lokale publieke mediainstelling

gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting MEDIA036 als lokale publieke mediainstelling Besluit Kenmerk: Betreft: Aanwijzing van Stichting MEDIA036 als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Almere en afwijzing aanwijzingsaanvraag van Almeerse Omroep Stichting. Het Commissariaat

Nadere informatie

gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting PopUpTv als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Schiedam, bij brief van 4 mei 2016;

gezien de aanvraag tot aanwijzing van Stichting PopUpTv als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Schiedam, bij brief van 4 mei 2016; Besluit Kenmerk: 663027/677496 Betreft: Aanwijzing van Stichting Stadsomroep Schiedam als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Schiedam en afwijzing aanwijzingsaanvraag van Stichting PopUpTv.

Nadere informatie

Het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat),

Het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat), Besluit Kenmerk: 645137/684621 Betreft: Aanwijzing van Stichting Voorburgse en Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Wassenaar

Nadere informatie

gezien het advies van Provinciale Staten van Groningen van 24 april 2013;

gezien het advies van Provinciale Staten van Groningen van 24 april 2013; Besluit Kenmerk: 28133/2013005884 Betreft: Aanwijzing van de Stichting Regionale Televisie Noord als regionale publieke mediainstelling voor de provincie Groningen en afwijzing van de aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

Het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat),

Het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat), Besluit Kenmerk: 639974/684195 Betreft: Aanwijzing van Stichting Omroep Rijswijk als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Rijswijk en afwijzing aanwijzingsaanvragen van Stichting Voorburgse

Nadere informatie

gezien de aanvraag tot aanwijzing van GennepNews als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Gennep, bij van 31 maart 2017;

gezien de aanvraag tot aanwijzing van GennepNews als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Gennep, bij  van 31 maart 2017; Besluit Kenmerk: 685876/698028 Betreft: Aanwijzing van Stichting Multimediale Omroep Gennep (hierna: GennepNews) als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Gennep en afwijzing aanwijzingsaanvraag

Nadere informatie

gezien het advies van de raad van de gemeente Rozendaal, van 15 september 2015;

gezien het advies van de raad van de gemeente Rozendaal, van 15 september 2015; Besluit Kenmerk: 658590 Betreft: Aanwijzing van Stichting RTV Rheden Rozendaal als lokale publieke media-instelling voor de gemeenten Rheden en Rozendaal en afwijzing aanwijzingsaanvraag van Micro Omroep

Nadere informatie

gelet op de artikelen 2.61 tot en met 2.69 van de Mediawet 2008; gezien het advies van de gemeenteraad van Rotterdam van 29 november 2012;

gelet op de artikelen 2.61 tot en met 2.69 van de Mediawet 2008; gezien het advies van de gemeenteraad van Rotterdam van 29 november 2012; Besluit Kenmerk: 28005/2013001823 Betreft: Aanwijzing van de Stichting OPEN Rotterdam als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Rotterdam en afwijzing aanwijzingsaanvragen van de Stichting

Nadere informatie

4. Nadere gegevens met betrekking tot de aanvraag van ZOO heeft het Commissariaat ontvangen bij bericht van 26 februari 2015.

4. Nadere gegevens met betrekking tot de aanvraag van ZOO heeft het Commissariaat ontvangen bij  bericht van 26 februari 2015. Besluit Kenmerk: 647129 Betreft: Aanwijzing van Stichting Zwolse Omroep Organisatie als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Zwolle en afwijzing aanwijzingsaanvraag van Stichting RTV Focus

Nadere informatie

-8 FEB Gem. STEENBERGEN COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA, Gemeente Steenbergen Postbus AA STEENBERGEN NB ii.

-8 FEB Gem. STEENBERGEN COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA, Gemeente Steenbergen Postbus AA STEENBERGEN NB ii. COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA Hoge Naarderweg 78 HUI 1217 AH Hilversum Mil Postbus 1426 HUI 1200 BK Hilversum HUI cvdm@cvdm.nl HUI www.cvdm.nlhui T 035 773 77 00 HUI F 035 773 77 99 HUI Gem. STEENBERGEN

Nadere informatie

2 4 AUG 2010 COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA. Gemeente Tynaario T.a.v. de raadsgriffier Postbus AA VRIES. Geachte raadsgriffier,

2 4 AUG 2010 COMMISSARIAAT VOOR DE MEDIA. Gemeente Tynaario T.a.v. de raadsgriffier Postbus AA VRIES. Geachte raadsgriffier, Hoge Naarderw^ 78 lliiri2t/ah Hilversum HH --------------------------- Postbus 1426 lll l 1200 BK Hilversum IIUI cvclm@cvdm.nl im www.cvdm.nl I I T 035 773 77 00 lllll F 035773 7T9S ------------------------------------------

Nadere informatie

tremmie SARIAAT VEER DE MEDIA

tremmie SARIAAT VEER DE MEDIA tremmie SARIAAT VEER DE MEDIA Hoge NaarderuegTS lllll 1217 AH Hilversum lllll Postbus 1426 lllll 1200 BK Hilversum lllll cvdm@cvdm,nl llll wwwcvdm.nl lilll f 035 773 77 00 iltft F 035 773 77 99 ililt AANTEKENEN

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 612254/613225 Betreft: aanwijzing publieke lokale media-instelling voor de gemeente Rotterdam Het Commissariaat voor de Media, gezien het besluit van 26 februari 2013 met

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer COMMISSARIAAT V D D R D E MEDIA Hoge Naarderweg 78HUI 1217 AH Hilversum llll! Postbus 1426 lllll 1200 BK Hilversum lllll cvdm@cvdm.nlhui www.cvdm.nl HUI T 035 773 77 00 lllll F 035 773 77 99 lllll GEMEENTE

Nadere informatie

strekking van de regeling

strekking van de regeling Besluit van het Commissariaat voor de Media van 3 juli 2012 houdende beleidsregels omtrent lokaal publiek media-aanbod voor twee of meer gemeenten (Beleidsregels lokaal publiek media-aanbod voor twee of

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 690474/694094 Betreft: aanwijzing lokale publieke media-instelling voor de gemeente Aalten Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 16 mei 2017 (kenmerk 667070/687083),

Nadere informatie

Toelichting Raad zaaknummer 48672

Toelichting Raad zaaknummer 48672 Toelichting Raad zaaknummer 48672 1. Aanleiding Van het Commissariaat voor de Media is een adviesaanvraag ontvangen in verband met de toewijzing van een zendvergunning aan een lokale omroep. Bij het Commissariaat

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Zendmachtiging Drtv 2016-2021 1- Notagegevens Notanummer 2016-000198 Datum 05-02-2016 Programma: 10 Economie, kunst en cultuur Portefeuillehouder Weth. Hartogh

Nadere informatie

Kenmerk: 29580/2013004262 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een commerciële televisieomroepdienst

Kenmerk: 29580/2013004262 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een commerciële televisieomroepdienst Besluit Kenmerk: 29580/2013004262 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een commerciële televisieomroepdienst Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het verzoek van Vreijsen Sport Management

Nadere informatie

5. Met e-mail van 12 maart 2014 is door KPN nog een overzicht verstrekt met het huidige zenderaanbod van Digitenne.

5. Met e-mail van 12 maart 2014 is door KPN nog een overzicht verstrekt met het huidige zenderaanbod van Digitenne. Besluit Kenmerk: 619878/623042 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van KPN B.V. om ontheffing van de doorgifteverplichting

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 657293/667319 Betreft: aanwijzing lokale publieke media-instelling voor de gemeente Almere Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 1 september 2015 (kenmerk

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 618032/621640 Betreft: Aanwijzing publieke lokale media-instelling voor de gemeenten Eersel, Reusel-De Mierden en Bladel. Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 620690/631192 Betreft: bezwaar vaststelling toezichtskosten 2013 Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 19 december 2013, kenmerk 617495/619515, waarbij

Nadere informatie

Bij van 23 oktober 2013 heeft de NPO om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Het uitgeven van het Top 2000 magazine (editie 2013).

Bij  van 23 oktober 2013 heeft de NPO om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Het uitgeven van het Top 2000 magazine (editie 2013). AANTEKENEN Nederlandse Publieke Omroep (NPO) T.a.v. het bestuur Postbus 26444 1202 JJ HILVERSUM Datum Onderwerp 26 november 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 11 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 672803/677669 Betreft: Aanwijzing lokale publieke media-instelling voor de gemeente Meerssen Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 12 juli 2016 (kenmerk

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 29771/2013008925 Betreft: beslissing op bezwaar van Young City Media B.V. tegen de vaststelling toezichtkosten 2012 Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 29982/612264/612512 Betreft: beslissing op bezwaar tegen de vaststelling toezichtskosten 2012 van NostalgieNet B.V. Het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat),

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035) Stichting Omroep Voorne T.a.v. het bestuur Postbus 58 3220 AB HELLEVOETSLUIS Datum Onderwerp 11 mei 2006 Besluit aanvraag zendtijdtoewijzing Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ-002342-za

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Betreft: Aanwijzing lokale publieke media-instelling voor de gemeente Rotterdam Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 13 maart 2018 (kenmerk 684173/702923), waarbij

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/IG/130605.b1 603185/614669

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/IG/130605.b1 603185/614669 Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 26 november 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 5 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/IG/130605.b1

Nadere informatie

Bij van 14 maart 2013 heeft de NTR om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Licentieverlening van Koninginnedagconcerten aan BravaNL.

Bij  van 14 maart 2013 heeft de NTR om goedkeuring verzocht voor de nevenactiviteit Licentieverlening van Koninginnedagconcerten aan BravaNL. AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 18 april 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1303141

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 613189/616335 Betreft: Beslissing op bezwaar Stichting Lokale Omroep Regio Leiden Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 11 juni 2013 (kenmerk: 26612/2013006411),

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /617012

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /617012 AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 7 november 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 700087/701936 Betreft: Beslissing op het bezwaar inzake het besluit op het ontheffingsverzoek van T-Mobile Netherlands BV met kenmerk 666340/688335. Het Commissariaat voor

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer -- ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer -- ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035) Algemene Televisie en Radio Omroep Stichting Swindregt 'ATOS' T.a.v. het bestuur Postbus 428 3330 AK ZWIJNDRECHT Datum Onderwerp 2 december 2004 Toewijzing zendtijd Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

gezien het daartegen bij brief van 28 april 2014 ingediende bezwaarschrift,

gezien het daartegen bij brief van 28 april 2014 ingediende bezwaarschrift, Besluit op bezwaar Kenmerk: 626460/629141 Betreft: bezwaar vaststelling toezichtskosten 2013 Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 4 maart 2014, kenmerk 617495/623250, waarbij het Commissariaat

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/ /

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/ / AANTEKENEN Stichting NTR T.a.v. het bestuur Postbus 29000 1202 MA HILVERSUM Datum Onderwerp 5 maart 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer DGP/1212131

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Zienswijze. Kenmerk: / Betreft: verzoek om openbaarmaking

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Zienswijze. Kenmerk: / Betreft: verzoek om openbaarmaking Besluit Kenmerk: 621072/623284 Betreft: verzoek om openbaarmaking Besluit van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van [verzoeker] op grond van de Wet openbaarheid van bestuur (hierna:

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035) Wijchense Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 169 6600 AD WIJCHEN Datum Onderwerp 7 augustus 2007 Besluit zendtijdtoewijzing Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ-004627-za Mevr. Z.S.A.

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 613534/616593

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 613534/616593 AANTEKENEN De Evangelische Omroep T.a.v. het bestuur Postbus 21000 1202 BA HILVERSUM Datum Onderwerp 19 november 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 8 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 616529/617346 +

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 616529/617346 + AANTEKENEN Katholieke Radio Omroep (KRO) T.a.v. de directie P/a postbus 200 1202 AE HILVERSUM Datum Onderwerp 20 februari 2014 Nevenactiviteiten cluster 2 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/Nevenactiviteiten/ Huur 614581/617605

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/Nevenactiviteiten/ Huur 614581/617605 AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting (NOS) T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 26 november 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 7 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Advies hernieuwde aanvraag zendtijdtoewijzing Heusdense Televisie en Radio Stichting

Advies hernieuwde aanvraag zendtijdtoewijzing Heusdense Televisie en Radio Stichting Zaaknummer: 00365118 Onderwerp: Collegevoorstel Feitelijke informatie Hierbij treft u het raadsvoorstel aan over een aan het Commissariaat voor de Media uit brengen advies. Dit is noodzakelijk vanwege

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/nevenactiviteiten/ BIS

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer JuZa/nevenactiviteiten/ BIS AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting (NOS) T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 20 maart 2014 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /618281

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /618281 AANTEKENEN Katholieke Radio Omroep (KRO) T.a.v. de directie Postbus 23000 1202 EA HILVERSUM Datum Onderwerp 17 december 2013 Nevenactiviteit - toestemming cluster 11 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 621648/628545 Betreft: vaststelling toezichtskosten 2013 Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 13 december 2013, kenmerk 617495/619195, waarbij het Commissariaat

Nadere informatie

Kenmerk: 29454/ Betreft: het niet op orde hebben van de administratieve organisatie van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media

Kenmerk: 29454/ Betreft: het niet op orde hebben van de administratieve organisatie van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media Sanctiebeschikking Kenmerk: 29454/2013008790 Betreft: het niet op orde hebben van de administratieve organisatie van de Stichting Organisatie voor Hindoe Media Sanctiebesluit van het Commissariaat voor

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: verzoek om ontheffing op grond van artikel 3.20, tweede lid, en 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008

Kenmerk: / Betreft: verzoek om ontheffing op grond van artikel 3.20, tweede lid, en 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008 Besluit Kenmerk: 676322/676783 Betreft: verzoek om ontheffing op grond van artikel 3.20, tweede lid, en 3.24, tweede lid, van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media betreffende het

Nadere informatie

1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod

1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod voor medewerkers van gemeenten & gemeenteambtenaren Algemeen 1. Wat is een lokale omroep? Een lokale omroep is een lokale media-instelling die op lokaal (gemeentelijk) niveau mediaaanbod verzorgt. 2. Wat

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 619318/619583

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 619318/619583 AANTEKENEN Nederlandse Omroep Stichting (NOS) T.a.v. het bestuur Postbus 26600 1202 JT HILVERSUM Datum Onderwerp 14 februari 2014 Nevenactiviteiten toestemming cluster 4 en 9 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon

Nadere informatie

Economisch hart van de Kempen *R *

Economisch hart van de Kempen *R * Economisch hart van de Kempen *R2013.038* Nummer : R2013.038/Z120000763 Onderwerp : Aanwijzing lokale publieke media-instelling Aan de raad Samenvatting Zowel Stichting Streekomroep De Kempen als Stichting

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27959/2012013694 mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) 35 773 77 53

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer 27959/2012013694 mr. drs. Ronald van den Broek +31 (0) 35 773 77 53 AANTEKENEN WNL omroepvereniging T.a.v. het bestuur Rietlandpark 301 1019 DW AMSTERDAM Datum Onderwerp 22 januari 2013 Nevenactiviteit toestemming cluster 4 Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 27534/2012010168 Betreft: Beslissing op bezwaar inzake de Stichting Publieke Media instelling Eijsden- Margraten tegen afwijzing van het handhavingsverzoek jegens Stichting

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 685484/710387 Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 24 februari 2017 (kenmerk: 683764) en tegen het besluit van 1 juni 2018 (kenmerk: 707849) tot vaststelling

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Brief, d.d. 2 februari 2004 ZKZ rs R.J. van der Schagt (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer Brief, d.d. 2 februari 2004 ZKZ rs R.J. van der Schagt (035) Lokale Omroep Stichting Sint-Oedenrode T.a.v. het bestuur Wilhelminastraat 28 5491 JL SINT OEDENRODE Datum Onderwerp 7 december 2004 Zendtijdtoewijzing Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 685086/708805 Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 17 februari 2017 (kenmerk: 683355), tot vaststelling van de toezichtkosten over 2016 die [verzoeker] als

Nadere informatie

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren.

Bij brieven van 19 maart 2015 geven Streekomroep en BLOS aan voornemens zijn te fuseren. 7, ^ j Raadsvoorstel Vergadering d.d. 31 mei 2016 Agendapunt: 10. R 16-20 Datum B&W 19 april 2016 Portefeuillehouder ATH DoGument-nr Opsteller pkolũl Fusie Streekomroep met BLOS Voorgesteld wordt aan het

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer -- ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer -- ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035) AANTEKENEN Stichting Televisie Radio Amstelveen Anders Lokaal T.a.v. het bestuur Pastoor J W Brouwerslaan 46 1187 CE AMSTELVEEN Datum Onderwerp 1 september 2004 Besluit aanvraag zendtijdtoewijzing Uw kenmerk

Nadere informatie

Afwijzing verzoek om handhaving

Afwijzing verzoek om handhaving Afwijzing verzoek om handhaving Kenmerk: 704312/706895 Betreft: Beslissing van het Commissariaat voor de Media op het verzoek van de vereniging ter bevordering en ondersteuning van Kleine Regionale Commerciële

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Juridisch kader. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 672595/675022 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteit Het in licentie geven van de series Wij Alexander, De Brug en Ha Die Pa voor openbaarmaking via het themakanaal ONS in cluster

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 705564/707729 Betreft: beslissing op bezwaar inzake het besluit van het Commissariaat voor de Media van 12 februari 2018 met kenmerk 701906 Het Commissariaat voor de Media,

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /618794

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer /618794 AANTEKENEN Stichting RTV Noord-Holland T.a.v. het bestuur Postbus 9823 1006 AM AMSTERDAM Datum Onderwerp 14 februari 2014 Nevenactiviteiten - toestemming Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 671582/675206 Betreft: beslissing op bezwaar vaststelling toezichtskosten 2015 Quality RTV B.V. Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn besluit van 12 mei 2016, kenmerk

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 634521/636894 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het verlenen van een licentie van het (beeld)merk NPO Radio 5 Nostalgia ten behoeve van het verzamelalbum Het beste van de Evergreen

Nadere informatie

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling.

Voorstel tot het vaststellen van aanvullende criteria beoordeling lokale publieke mediainstelling. Gemeente Nieuwkoop College van Burgemeester en Wethouders raadsvoorstel portefeuillehouder opgesteld door Registratienummer collegebesluit 12.00268 vergaderdatum raad 1 maart 2012 jaar/nummer P. Melzer

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 633868/634388 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van een beeldfragment van het programma Nederland van Boven aan reclamebureau Wenneker ten behoeve van een

Nadere informatie

Kenmerk: 29313/ Betreft: verkoop boeken via Filosofie Magazine en

Kenmerk: 29313/ Betreft: verkoop boeken via Filosofie Magazine en Sanctiebeschikking Kenmerk: 29313/2013004779 Betreft: verkoop boeken via Filosofie Magazine en www.filosofiemagazine.nl Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende overtreding van

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 651703/654149 Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 22 mei 2015 (kenmerk: 648328) waarin de toezichtskosten over 2013 en 2014 die Weert Televisie v.o.f. als

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 658054/658750 Betreft: toestemming voor nevenactiviteiten Licentieverlening aan het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid ten behoeve van het organiseren van Top 2000 arrangementen

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 26407/2011016537 Betreft: beslissing op bezwaar inzake het besluit tot openbaarmaking van het besluit van 13 september 2011 betreffende aanvraag toestemming ex artikel 3.1,

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 645130/654703 Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 23 maart 2015 (kenmerk: 644017) waarin de toezichtskosten over 2014 die TiDa B.V. als commerciële media-instelling

Nadere informatie

Beschikking op handhavingsverzoek

Beschikking op handhavingsverzoek Beschikking op handhavingsverzoek Kenmerk: 624329/636398 Betreft: handhavingsverzoek RadioNL B.V. Het Commissariaat voor de Media, Gezien het verzoek van RadioNL B.V. om bestuursrechtelijke handhaving

Nadere informatie

Gemeente jn Bergen op Zooth 1 9 DEC 2007

Gemeente jn Bergen op Zooth 1 9 DEC 2007 Gemeente jn Bergen op Zooth 1 9 DEC 2007 Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanaam en nummer Advies zendmachtiging lokale omroep

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: ontheffingsverzoek ex artikel 3.20, tweede lid, artikel 3.24, tweede lid, en artikel 3.25 van de Mediawet 2008

Kenmerk: / Betreft: ontheffingsverzoek ex artikel 3.20, tweede lid, artikel 3.24, tweede lid, en artikel 3.25 van de Mediawet 2008 Besluit Kenmerk: 685232/685756 Betreft: ontheffingsverzoek ex artikel 3.20, tweede lid, artikel 3.24, tweede lid, en artikel 3.25 van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media betreffende

Nadere informatie

2. Bij e-mail van 12 november 2012 heeft Prometheus de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt.

2. Bij e-mail van 12 november 2012 heeft Prometheus de gevraagde informatie aan het Commissariaat verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 29312/2013005889 Betreft: Melden prijs voor de cassette Vijftig tinten Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media (hierna: het Commissariaat) betreffende overtreding

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035)

Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ za Mevr. Z.S.A. Aleksic (035) Stichting RTV Apeldoorn t.a.v. het bestuur Sluisoordlaan 412 7323 EP APELDOORN Datum Onderwerp 2 februari 2006 Besluit zendtijdtoewijzing Uw kenmerk Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer ZKZ-000420-za

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 678208/679078 Betreft: bezwaar tegen besluit op Wob-verzoek en besluit tot openbaarmaking daarvan Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het bezwaar

Nadere informatie

Kenmerk: 654974/658752 Betreft: afwijzing aanvraag nevenactiviteit Het exploiteren van twee digitale reclameschermen langs de Rijksweg.

Kenmerk: 654974/658752 Betreft: afwijzing aanvraag nevenactiviteit Het exploiteren van twee digitale reclameschermen langs de Rijksweg. Besluit Kenmerk: 654974/658752 Betreft: afwijzing aanvraag nevenactiviteit Het exploiteren van twee digitale reclameschermen langs de Rijksweg. A. Verloop van de procedure 1. Bij e-mail van 2 september

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: toestemming voor het verzorgen van een commerciële televisieomroepdienst

Kenmerk: / Betreft: toestemming voor het verzorgen van een commerciële televisieomroepdienst Besluit Kenmerk: 641278/643325 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een commerciële televisieomroepdienst Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het verzoek van Blue Donkey Media B.V.

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: Toestemming voor nevenactiviteit Het aanbieden van rondleidingen aan groepen door het gebouw van L1 in cluster 3

Kenmerk: / Betreft: Toestemming voor nevenactiviteit Het aanbieden van rondleidingen aan groepen door het gebouw van L1 in cluster 3 Besluit Kenmerk: 633244/633669 Betreft: Toestemming voor nevenactiviteit Het aanbieden van rondleidingen aan groepen door het gebouw van L1 in cluster 3 A. Verloop van de procedure 1. Bij e-mail van 12

Nadere informatie

3. Bij brief van 14 maart 2012 heeft Albert Heijn het Commissariaat informatie verstrekt.

3. Bij brief van 14 maart 2012 heeft Albert Heijn het Commissariaat informatie verstrekt. Sanctiebeschikking Kenmerk: 27870/2013000229 Betreft: Korting op boeken Zwarte piste van Suzanne Vermeer en De provocatie van David Baldacci Sanctiebeschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 26 januari 2018 (kenmerk: 700557) tot vaststelling van de toezichtskosten over 2017 die Trend Media Groep B.V. als commerciële

Nadere informatie

gezien het daartegen op 24 september 2012 ingediende pro forma bezwaarschrift, aangevuld bij brief van 11 september 2013,

gezien het daartegen op 24 september 2012 ingediende pro forma bezwaarschrift, aangevuld bij brief van 11 september 2013, Besluit op bezwaar Kenmerk: 612321/630377 Betreft: Radio Decibel Het Commissariaat voor de Media, gezien zijn beslissing van 17 maart 2009, kenmerk 15300/2009002841, waarbij de namen van drie radioprogrammakanalen

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar

Beslissing op bezwaar Beslissing op bezwaar Kenmerk: 642747/642931 Betreft: beslissing op bezwaar tegen het besluit van 23 februari 2015 (kenmerk 642601) waarin de toezichtskosten over 2014 die Stichting wijzijn.tv zijn als

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 651307/656344 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het digitaal op de markt (laten) brengen van de muziek uit de televisieserie De IJzeren Eeuw in de vorm van download en streaming

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure

Besluit. A. Verloop van de procedure Besluit Kenmerk: 617803/618113 Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de

Nadere informatie

2. Bij bericht van 8 mei 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht.

2. Bij  bericht van 8 mei 2014 heeft het Commissariaat om aanvullende informatie verzocht. Besluit Kenmerk: Betreft: toestemming voor het verzorgen van een omroepdienst voor een bijzonder doel en met een beperkt bereik of van beperkte duur Besluit van het Commissariaat voor de Media inzake het

Nadere informatie

14 februari 2013 Nevenactiviteit toestemming het verhuren van personeel en materiaal aan derden

14 februari 2013 Nevenactiviteit toestemming het verhuren van personeel en materiaal aan derden AANTEKENEN Stichting RTV Drenthe T.a.v. het bestuur Postbus 999 9400 AZ ASSEN Datum Onderwerp 14 februari 2013 Nevenactiviteit toestemming het verhuren van personeel en materiaal aan derden Uw kenmerk

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 660285/662930 Betreft: toestemming voor de nevenactiviteiten "Het in licentie geven van kinderliedjes uit het programma Alle Gekheid op een Stokje aan digitale muziekplatforms in de vorm

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 655667/655849 Betreft: Geen toestemming voor nevenactiviteit van KRO-NCRV Het in licentie geven van de titel Over de Streep aan RTL Nederland in cluster 2 A. Verloop van de procedure 1.

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. B. Relevante bepalingen. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 649963/650830 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het in licentie geven van de dansfilm De getekende huid aan Stichting UTOPA ten behoeve van een tentoonstelling in cluster 4. A.

Nadere informatie

Besluit. A. Verloop van de procedure. C. Status van de activiteit

Besluit. A. Verloop van de procedure. C. Status van de activiteit Besluit Kenmerk: 631288/633618 Betreft: toestemming voor nevenactiviteit Het verlenen van een licentie van het woord- en beeldmerk Kinderen voor Kinderen voor zeven merchandise producten die tijdens de

Nadere informatie

3. Voor een overzicht van de relevante bepalingen wordt verwezen naar de bijlage bij dit besluit.

3. Voor een overzicht van de relevante bepalingen wordt verwezen naar de bijlage bij dit besluit. Besluit Kenmerk: 678047/691431 Betreft: verzoek om openbaarmaking Beschikking van het Commissariaat voor de Media betreffende het verzoek van [verzoeker] om openbaarmaking van informatie op grond van de

Nadere informatie

Kenmerk: 643359/644822 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008

Kenmerk: 643359/644822 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit Kenmerk: 643359/644822 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media op het verzoek van KPN B.V. om tijdelijke ontheffing van de doorgifteverplichting

Nadere informatie

Kenmerk: / Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008

Kenmerk: / Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit Kenmerk: 660098/661211 Betreft: Ontheffingsverzoek artikel 6.14d van de Mediawet 2008 Besluit van het Commissariaat voor de Media op het verzoek van Tele2 Nederland B.V. om tijdelijke ontheffing

Nadere informatie