Schoolexamenbank vmbo

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Schoolexamenbank vmbo"

Transcriptie

1 Handleiding Schoolexamenbank vmbo Versie oktober 2017

2 - 2 - Inhoudsopgave 1 De Schoolexamenbank vmbo in vogelvlucht Inloggen Inloggen met een account van op de Kennisnet Federatie aangesloten scholen Inloggen met een persoonlijk Entree-account Persoonlijk profiel aanmaken in de Schoolexamenbank vmbo Het Homescherm Gebruikersprofiel Profielmodules en Keuzevakken Inhoud van andere Profielen Mijn schoolexamens Schoolexamens samenstellen Stap 1: Naam schoolexamen en hoofdprofiel Stap 2: Leerweg kiezen Stap 3: Selecteer soort schoolexamen Stap 4: Selecteer examenstof Stap 5: Selecteer toetsmatrijs Stap 6: Beoordeel de schoolexamenopgaven die geschikt zijn en selecteer deze Stap 7: Zet de opgaven en vragen in de juiste volgorde Stap 8: Voer exameninformatie in Bekijk toetsmatrijs, download examen en docentenhandleiding in Word en bijlagen Bewerk Word-examen na Theorie-examen klaarzetten in Quayn of WinToets... 17

3 - 3-1 De Schoolexamenbank vmbo in vogelvlucht De invoering van de nieuwe beroepsgerichte vmbo-programma s in 2016 vraagt veel van vmbodocenten en hun leidinggevenden. Qua organisatie, leermiddelenontwikkeling, vakgerichte bijscholing, maar óók qua examinering. De kwaliteit van het schoolexamen in het vmbo wordt steeds belangrijker. Alle beroepsgerichte keuzevakken worden met een schoolexamen afgesloten (eventueel in samenwerking met het mbo) en komen met een apart cijfer op de eindlijst van de leerling te staan. Om scholen (docenten en hun leidinggevenden) te ondersteunen bij de ontwikkeling van hun schoolexaminering organiseert SPV professionaliseringsactiviteiten én de ontwikkeling en implementatie van een Schoolexamenbank vmbo. Deze Schoolexamenbank is een doorontwikkeling van de in 2015 gelanceerde Schoolexamenbank vmbo Groen, maar nu voor het gehele vmbo. De Schoolexamenbank vmbo is een online database met vragen voor schoolexamens, zowel voor theorie- als praktijkexamens. Met de Schoolexamenbank vmbo kunnen docenten twee dingen doen: 1. Nieuwe schoolexamens samenstellen uit een database met schoolexamenvragen. 2. Voorbeeldexamens bekijken en deze aanpassen De theorie-schoolexamens in de Schoolexamenbank vmbo kunnen op twee manieren worden afgenomen: 1. Op papier: de samengestelde examens kunnen worden gedownload in Word-formaat 2. Online :theorie-examens kunnen ook online worden afgenomen, met behulp van het toetsprogramma Quayn of WinToets (als de school een licentie bezit). De praktijkexamens in de Schoolexamenbank vmbo kunnen voorlopig uitsluitend op papier worden afgenomen. Om succesvol te kunnen werken met de Schoolexamenbank vmbo is het noodzakelijk dat u een goed uitgewerkt PTA heeft. Zonder dat kader is het samenstellen van een goed. Schoolexamen eigenlijk onmogelijk.

4 - 4-2 Inloggen Om te kunnen inloggen op de Schoolexamenbank vmbo moet u een account aanmaken. Daarvoor heeft u van een administratief contactpersoon op uw school af van de afdeling ICT een zogenoemde Digicode gekregen. Deze Digicode moet u activeren waarna u kunt inloggen. 2.1 Inloggen met een account van op de Kennisnet Federatie aangesloten scholen Is uw (school)organisatie aangesloten bij de Kennisnet Federatie? Dan kunt u met de inloggegevens van uw (school)organisatie een account aanmaken op de Schoolexamenbank vmbo. Zorg er voor dat u bent ingelogd op het netwerk en/of de portal van de school en open een browser: 1. Klik op de hyperlink met de Digicode die u heeft ontvangen of kopieer deze in de adresregel van de browser 2. Vul het aanmeldscherm van Kennisnet in (is het aangegeven adres correct?) en klik op Versturen/Volgende/Aanmelden* 3. Bevestig uw aanmelding door in het mailtje dat u automatisch is toegestuurd op de hyperlink te klikken* 4. Klik op Digicode activeren OF als er geen Digicode te zien is, knip-en-plak de Digicode dan uit de mail in het invoerveld en activeer deze 5. Ga naar en klik op Inloggen als docent 6. Volg de stappen die op de volgende pagina staan aangegeven bij Persoonlijk profiel aanmaken. * Deze stap is niet nodig als u zich al eens eerder heeft aangemeld bij Entree Kennisnet. Kunt u niet inloggen op de portal van uw school? Ga dan als volgt te werk: 1. Klik op de hyperlink met de Digicode die u heeft ontvangen of kopieer deze in de adresregel van de browser 2. Kies voor de optie Log in met je schoolaccount 3. Zoek uw school op, selecteer deze en klik op Verder 4. Log in op het inlogscherm van uw school met uw eigen inloggegevens 5. Vul het aanmeldscherm van Kennisnet in ( adres correct?) en klik op Versturen/Volgende/Aanmelden* 6. Bevestig uw aanmelding door in het mailtje dat u automatisch is toegestuurd op de hyperlink te klikken* 7. Klik op Digicode activeren OF als er geen Digicode te zien is, knip-en-plak de Digicode dan uit de mail in het invoerveld en activeer deze 8. Ga naar en klik op Inloggen als docent 9. Volg de stappen die op de volgende pagina staan aangegeven bij Persoonlijk profiel aanmaken. * Deze stap is niet nodig als u zich al eens eerder heeft aangemeld bij Entree Kennisnet.

5 Inloggen met een persoonlijk Entree-account Is uw (school)organisatie niet aangesloten bij de Kennisnet Federatie? Of heeft u helemaal geen schoolaccount? Dan moet u een persoonlijk Entree-account aanmaken. Een persoonlijk Entree-account maakt u aan op de volgende webpagina: Met uw nieuwe Entree-account kunt u vervolgens de Digicode activeren door op de hyperlink te klikken die u heeft gekregen: 1. Klik op Log in met je Entree-account 2. Log in met de inloggegevens van de Entree-account 3. Volg de stappen voor het activeren van de Digicode 4. Klik door naar de Schoolexamenbank vmbo. 2.3 Persoonlijk profiel aanmaken in de Schoolexamenbank vmbo Als u voor de eerste keer inlogt op de Schoolexamenbank vmbo, moet u een persoonlijk profiel aanmaken. Dat gaat in vier stappen: 1. Vul uw voornaam en achternaam in 2. Kies uw school uit de lijst met aangesloten scholen (Let op! Als u zich aan een verkeerde school koppelt, kunt u dit niet zelf corrigeren. Alleen de beheerder van de Schoolexamenbank vmbo kan dit doen (schoolexamenbank@platformsvmbo.nl). Kies dus altijd de juiste school! Staat uw school niet in de lijst? Neem contact op met de beheerder. U bevestigt uw invoer. 3. Kies de profielen waarvoor u lesgeeft. Dit kunnen er één of meer zijn 4. Kies binnen de door uw gekozen profielen de Profielmodules en Keuzevakken aan waarvoor u lesgeeft. U bevestigt uw invoer en kunt aan het werk met de Schoolexamenbank vmbo.

6 - 6-3 Het Homescherm Eenmaal ingelogd komt u op het Homescherm: Op dit scherm kunt u: 1. Naar uw persoonlijk gebruikersprofiel gaan en dit onderhouden 2. Naar de lijst met door u zelf (of een collega) samengestelde schoolexamens gaan. 3. Met een uitgebreide zoekfunctie zoeken naar specifieke schoolexamenvragen en - opdrachten voor uw profiel 4. Nieuwsberichten voor uw profiel(en) lezen 5. De beschikbare inhoud van de Schoolexamenbank vmbo voor uw profiel(en) bekijken op basis van het examenprogramma 6. Voorbeeldexamens voor uw profiel(en) bekijken.

7 - 7-4 Gebruikersprofiel Bij eerste inlog heeft u een gebruikersprofiel aangemaakt. Dit bevat: Voor- en achternaam School waar u werkt Profiel(en) waarbinnen u lesgeeft Profielmodule(s) en Keuzevak(ken) die u verzorgt. U kan al deze gegevens altijd aanpassen, behalve de school waar u werkt. Heeft u een verkeerde school gekozen uit de lijst of verandert u van school, neem dan contact op met de beheerder van de Schoolexamenbank vmbo (schoolexamenbank@platformsvmbo.nl). Klik op uw naam in de bovenbalk rechts. Het beheerscherm verschijnt. 4.1 Profielmodules en Keuzevakken De Profielmodules en Keuzevakken die u selecteert in uw persoonlijk profiel, worden zichtbaar in Stap 4 van de Wizard. Op die manier houden we het aanbod van examenvragen en -opdrachten een beetje overzichtelijk. Op dit moment zijn nog niet alle Profielmodules en Keuzevakken gevuld met schoolexamenvrgen en praktijkopdrachten. Profielmodules en Keuzevakken die nog niet actief zijn, zijn doorgestreept. U kan ze niet kiezen in uw persoonlijk gebruikersprofiel. Het Redactieteam van uw profiel is hard bezig om de Schoolexamenbank vmbo verder te vullen. Zodra er nieuwe Keuzevakken of Profielmodules gereed zijn, plaatst het Redactieteam een berichtje op de Homepage. 4.2 Inhoud van andere Profielen Met uw account op de Schoolexamenbank vmbo heeft u toegang tot de inhoud van negen profielen: Bent u geïnteresseerd in de inhoud van een Profielmodule of een Keuzevak van een ander Profiel dan dat waarbinnen u werkt? Selecteer het Profiel en die Profielmodule of Keuzevak in uw persoonlijk gebruikersprofiel en u kunt de inhoud ervan verkennen en opnemen in uw schoolexamens.

8 - 8-5 Mijn schoolexamens U bereikt dit scherm door op de homepage op de knop Stel een schoolexamen samen te klikken of op elke pagina van de Schoolexamenbank vmbo in de balk rechts bovenin op Mijn schoolexamens te klikken. Op dit scherm kunt u: Een nieuw schoolexamen gaan ontwerpen (knop Nieuw schoolexamen maken). Een al eerder samengesteld examen van u of een collega: o Bekijken (klik op de naam) o Verder ontwerpen waar u was gebleven (klik op het pennetje) o Verwijderen (kruisje): alleen als het examen de status Concept heeft. Vastgestelde schoolexamens kunnen vanwege rapportageredenen niet worden verwijderd Klik op een van de keuzemogelijkheden.

9 - 9-6 Schoolexamens samenstellen Schoolexamens samenstellen doet u met behulp van een wizard die u in acht stappen door het proces heen leidt. 6.1 Stap 1: Naam schoolexamen en hoofdprofiel Geef het schoolexamen een naam en kies het hoofdprofiel waarvoor het schoolexamen geldt: Vul schoolexamennaam in, kies indien nodig profiel en klik op Volgende stap. 6.2 Stap 2: Leerweg kiezen Kies de leerweg waarvoor u het schoolexamen samenstelt. Selecteer een leerweg en klik op Volgende stap.

10 Stap 3: Selecteer soort schoolexamen Op dit scherm selecteert u het soort schoolexamen dat u wilt gaan samenstellen. De Schoolexamenbank vmbo ondersteunt drie soorten schoolexamens: Theorie-examen Praktijkexamen (een of meer praktijkopdrachten) Combinatie-examen (combinatie van praktijkopdracht en bijbehorend theorie-examen). 6.4 Stap 4: Selecteer examenstof In dit scherm kiest u de examenonderdelen waarvoor u examenvragen wil gaan zoeken. U haalt deze onderdelen uit het PTA: U kunt alle onderdelen van het examenprogramma in- of uitklappen U kunt complete examenprogrammaonderdelen aanvinken maar er ook voor kiezen een specifieke exameneenheid of zelfs een of meer eindtermen of leerdoelen te kiezen. Combinaties zijn ook mogelijk.

11 Let op, op dit scherm verschijnen alle examenprogrammaonderdelen die u in uw persoonlijk profiel heeft geselecteerd, niet alleen de examenprogrammaonderdelen van het door u in Stap 1 geselecteerde hoofdprofiel van het schoolexamen! Klik daarna op Volgende 6.5 Stap 5: Selecteer toetsmatrijs In dit scherm kiest u de Profielmodule of het Keuzevak waarvan de toetsmatrijs gaat gelden voor uw schoolexamen: Selecteer de toetsmatrijs van een Profielmodule of een Keuzevak en klik op Volgende stap. De ingebouwde toetsmatrijzen in de Schoolexamenbank vmbo gaan uit van een ideale verhouding in procenten tussen de soorten vragen in een schoolexamen: Kennis (K) Algemene Beroepsvaardigheden (ABV) Specifieke Beroepsvaardigheden (SBV) Deze ideale verhouding kan verschillen per leerweg en per profielmodule of keuzevak. Uitgangspunt is de norm die door het Cito gehanteerd wordt bij het CSPE, door het Redactieteam van uw profiel aangepast aan de specifieke situatie van een profielmodule/keuzevak en leerweg. Let op, het gaat hier om een adviesnorm, niet om een officieel vastgesteld kader. Het is aan de school in hoeverre deze norm wordt overgenomen. Ga hierbij uit van uw eigen PTA. Kies hieronder de Profielmodule of het Keuzevak waarvan de adviestoetsmatrijs moet worden overgenomen voor het schoolexamen dat u ontwerpt.

12 Stap 6: Beoordeel de schoolexamenopgaven die geschikt zijn en selecteer deze In dit scherm worden alle schoolexamenvragen in de Schoolexamenbank vmbo getoond die voldoen aan uw zoekcriteria: U ziet alle gegevens over elke vraag: toetsterm, examentijd, aantal punten, vraagvorm, trefwoorden, eventuele benodigdheden, ontwikkelaar en ontwikkeldatum. Door op de titel van een opgave te klikken krijgt u een preview van de complete opgave inclusief correctiemodel U kunt de getoonde items filteren op ontwikkelaar (momenteel alleen nog het Redactieteam van uw profiel), Onderwerp (Kennis, Algemene beroepsvaardigheden of Specifieke beroepsvaardigheden) en Rekenvragen U selecteert vragen door ze aan te vinken. Met de knop Selecteer alle vragen selecteert u alle vragen van een opgave in een keer. Onderaan het scherm kunt u tijdens het selecteren twee toetsmatrijscontroles uitvoeren: Verhouding vraagsoorten : selecteert u teveel of te weinig vragen van een bepaalde vraagsoort, dan worden de percentages rood (uitgaande van de zgn. streefpercentages ). De wijze hoe u hier verder mee om wilt gaan is aan de school zelf. Totale examentijd.

13 Bij een Combinatie-examen worden de toetsmatrijsgegevens van het gecombineerde theorie- en praktijkexamen getoond. Bij een Combinatie-examen moet u theorie- én praktijkexamen hebben samengesteld voordat u verder kunt. Klik daarna op Volgende 6.7 Stap 7: Zet de opgaven en vragen in de juiste volgorde U sleept de examenopgaven in de door u gewenste volgorde. De gegevens over examenthema en exameneenheid kunnen hierbij helpen (alle vragen over een bepaald thema achter elkaar bijvoorbeeld). U kunt ook de volgorde van de vragen binnen een opgave wijzigen, maar dat wordt sterk afgeraden omdat deze vragen veelal logisch samenhangen. U kunt inleidingen toevoegen aan vragenblokken in het examen. Door op het document-icoontje te klikken opent zich een tekstvenster. Hierin kunt u tekst intikken of plakken. Klik daarna op Volgende

14 Stap 8: Voer exameninformatie in De Schoolexamenbank vmbo is niet een hulpmiddel voor droogzwemmen, maar is bedoeld als een instrument om échte schoolexamen samen te stellen, voor een concrete groep leerlingen, op een specifiek moment. Daarom moet de docent op dit scherm enkele administratieve gegevens invoeren over het specifieke schoolexamen dat hij heeft samengesteld. In dit scherm voert u gegevens over het door u samengestelde examen in: Unieke PTA-code (code van het schoolexamen binnen uw PTA. Deze moet uniek zijn binnen een schooljaar). Deze is nodig voor de officiële toetsmatrijs en voor de afname van de digitale versie van het (theorie)examen Status: Concept of Vastgesteld (volgens de vaststellingsprocedure van uw eigen school) Naam van de klas/groep waarvoor het examen is bedoeld Leerjaar Verwachte afnamedatum (om het examen later beter te kunnen terugvinden) Zichtbaarheid van het examen (alleen voor u of ook voor uw collega s op school of binnen uw samenwerkingsverband). Klik op Sla schoolexamen op

15 Bekijk toetsmatrijs, download examen en docentenhandleiding in Word en bijlagen Op het schoolexamendetailscherm kunt u verschillende dingen doen met het door u samengestelde examen: Toetsmatrijs bekijken en printen Schoolexamen downloaden als Word-document Correctiemodel downloaden. Dit document bevat ook aanwijzingen voor de docent, benodigdheden, etc. Eventuele bijlagen downloaden Omzettingstabel genereren. De omzettingstabel volgt de berekeningswijze van Cito. Standaard staat de n-term ingevuld op 1. Met de Schoolexamenbank vmbo kunt u een theorie-examen ook digitaal afnemen met behulp van Quayn en WinToets (zie In deze demoversie van de Schoolexamenbank vmbo is de Quayn-optie niet beschikbaar. Het profiel Groen neemt digitale theorietoetsen af met behulp van Toetsplaza (

16 Bewerk Word-examen na Met de Schoolexamenbank vmbo kunt u een Word-versie van het door u samengestelde schoolexamen maken. U moet deze Word-versie controleren en waar nodig aanpassen. Het gaat in het bijzonder om het bij elkaar houden van alle onderdelen van een vraag op één pagina en om het voorkomen van teveel witruimte.

17 Theorie-examen klaarzetten in Quayn of WinToets Het is mogelijk om een theorie-examen online af te nemen in het toetsservicesysteem Quayn of offline in WinToets. Uw school moet daarvoor wel een licentie hebben op deze systemen. Meer informatie over de mogelijkheden vindt u op de website van de leverancier van Quayn en WinToets, de Rode Planeet: Het klaarzetten van een theorie-examen werkt als volgt: Het schoolexamen moet de status Vastgesteld hebben! Anders werkt het klaarzetten niet. U klikt in het scherm met de detailinformatie van een schoolexamen op de link Examen klaarzetten in Quayn. Het volgende scherm verschijnt: U vult het adres in waarmee u ook inlogt op de Quayn-omgeving van uw school. U klikt op Verder en het systeem controleert of uw adres bekend is. Is dat het geval, dan verschijnt het volgende scherm: De naam van het schoolexamen staat al ingevuld. Dit wordt de naam van het Project in Quayn waarin het schoolexamen wordt opgenomen. Indien gewenst kunt u de naam aanpassen. Ook het adres staat al ingevuld.

18 U voert het wachtwoord waarmee u inlogt op Quayn in en klikt op Maak schoolexamen aan in Quayn. Na enige tijd verschijnt het volgende scherm: Het schoolexamen is als Project aangemaakt in Quayn. Als u daar inlogt, kan u het examen verder instellen en klaarzetten voor uw leerlingen. Gesloten vragen worden automatisch nagekeken door het systeem. Open vragen zult u zelf moeten nakijken. Scores worden opgeslagen binnen de Quayn-omgeving van uw school.

Handleiding Schoolexamenbank vmbo

Handleiding Schoolexamenbank vmbo Handleiding Schoolexamenbank vmbo Voor het profiel Groen Versie 1.8 2 september 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1 De Schoolexamenbank vmbo in vogelvlucht... 3 2 Account aanmaken... 4 2.1 Inloggen voor docenten

Nadere informatie

Handleiding Schoolexamenbank vmbo

Handleiding Schoolexamenbank vmbo Handleiding Schoolexamenbank vmbo Versie 1.3 14 november 2016 - 2 - Inhoudsopgave 1 De Schoolexamenbank vmbo in vogelvlucht... 3 2 Account aanmaken en inloggen... 4 2.1 Inloggen voor docenten van op de

Nadere informatie

Handleiding Schoolexamenbank vmbo Groen. Versie 1.3

Handleiding Schoolexamenbank vmbo Groen. Versie 1.3 Handleiding Schoolexamenbank vmbo Groen Versie 1.3 27-4-2015 - 2 - Inhoudsopgave 1 De Schoolexamenbank vmbo Groen in vogelvlucht... 3 2 Account aanmaken en inloggen... 4 3 Het inlogscherm... 7 4 Het overzichtsscherm...

Nadere informatie

Handleiding Schoolexamenbank Groen. Versie 2.1

Handleiding Schoolexamenbank Groen. Versie 2.1 Handleiding Schoolexamenbank Groen Versie 2.1 13 september 2017 - 2 - Inhoudsopgave 1 De Schoolexamenbank in vogelvlucht... 3 2 Account aanmaken... 4 2.1 Inloggen voor aoc-docenten van scholen aangesloten

Nadere informatie

Welkom! Maak kennis met de

Welkom! Maak kennis met de Welkom! Maak kennis met de Programma 1. Kwaliteit van schoolexaminering 2. Doel en inrichting van de Schoolexamenbank vmbo 3. Werking van de Schoolexamenbank vmbo 4. Uitgebreide demo De Schoolexamenbank

Nadere informatie

Samenwerken aan kwaliteit van (school)examinering loont!

Samenwerken aan kwaliteit van (school)examinering loont! Samenwerken aan kwaliteit van (school)examinering loont! Welkom namens het projectteam op de masterclass SE bank vmbo groen! Projectleiding: Wilma Bredewold, Jacob Molenaar en Alex van Essen (Toetsplaza)

Nadere informatie

Programma Kwaliteit (school)examinering vmbo

Programma Kwaliteit (school)examinering vmbo Programma Kwaliteit van schoolexaminering Doel en inrichting van de Schoolexamenbank vmbo Werking van de Schoolexamenbank vmbo Uitgebreide demo Stand van zaken zomer 2017 Licentie en kosten Programma Kwaliteit

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Starten met bettermarks. Registreren en activeren

Starten met bettermarks. Registreren en activeren Starten met bettermarks Voordat u uw docentenaccount in bettermarks wiskunde en/of rekenen kunt gebruiken, moet u eenmalig een aantal stappen doorlopen. Indien u enkel gaat werken met bettermarks rekenen

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Proeftuinexamens Linked Data 3.0 Handleiding voor docent en leerling

Proeftuinexamens Linked Data 3.0 Handleiding voor docent en leerling Proeftuinexamens Linked Data 3.0 Handleiding voor docent en leerling Ondersteuning Voor ondersteuning of vragen over inloggen of de applicatie kun je contact opnemen met de Servicedesk van Kennisnet. Telefoonnummer

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 10

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen

(Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Toegangsbeheer en instellingen (Toegangsbeheer) Gebruiker toevoegen Het grote voordeel van online werken is dat er meerdere gebruikers, tegelijk, in het programma kunnen werken. De beheerder van Scipio

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen

Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Handleiding Admin account Groepen aanmaken/wijzigen - Leerlingen verwijderen Categorieën aanmaken - Nieuw schooljaar opstarten Producten - Instellingen Admin- & leerkrachtaccount Leerlingen toevoegen/wijzigen

Nadere informatie

Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd

Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd Sportplan/HandballAction/TrainerOnline vernieuwd U zult het waarschijnlijk al gemerkt hebben : een compleet nieuwe lay- out van Sportplan/HandballAction/TrainerOnline! Niet zo maar een nieuwe lay- out,

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

Handleiding voor gebruikers

Handleiding voor gebruikers December 2015 Postbus 19196 3001 BD Rotterdam Bezoekadres Kruisplein 25 3014 DB Rotterdam T 010-2066556 F 010 2130384 info@kennisid.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 1.1 Wat is... 1 1.2 Vragen over...

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl

Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Docentenhandleiding Portfolio-site.nl Met Portfolio-site.nl kunnen leerlingen aan de slag met hun persoonlijke ontwikkeling. Door het uitvoeren van taken verzamelen ze bewijsmaterialen en laten ze zien

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

versie: januari 2017 HANDLEIDING

versie: januari 2017 HANDLEIDING versie: januari 2017 HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 Licentie Taaltestcentrum 3 Bestel uw credits om toetsen af te nemen op www.nt2.nl 3 Opbouw Taaltestcentrum 4 BEHEER > ORGANISATIE INRICHTEN EN

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Digitaal Verkeersexamen

Digitaal Verkeersexamen Digitaal Verkeersexamen 2018 Handleiding Een uitgave van Veilig Verkeer Nederland Inleiding Deze handleiding is bedoeld voor scholen die deelnemen aan de pilot digitaal Verkeersexamen. De digitale omgeving

Nadere informatie

Uitleg Leerkrachten versie 2.1

Uitleg Leerkrachten versie 2.1 Inloggen als leerkracht Zodra de admin leerkrachten, leerlingen en groepen heeft aangemaakt (en gekoppeld aan elkaar) kan er als leerkracht worden ingelogd. In dit voorbeeld is een leerkracht aangemaakt

Nadere informatie

Producten toevoegen. Inleiding

Producten toevoegen. Inleiding Producten toevoegen Inleiding...1 Stap 1: Instellingen controleren...2 Stap 2: Menu's aanmaken...3 Stap 3: Producten toevoegen...4 Producten overzicht...5 Product verwijderen...5 Menu/submenu verwijderen...5

Nadere informatie

Nieuwsattendering van de gemeente Venray

Nieuwsattendering van de gemeente Venray Nieuwsattendering van de gemeente Venray Inhoudsopgave 1 Even vooraf... 2 2 Aanmaken persoonlijke pagina... 3 3 Aanmelden nieuwsbrief... 6 4 Abonnement wijzigen... 8 5 Uw gegevens wijzigen... 8 1 1 Even

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

-1- credit: een credit geeft recht op het maken van één contract. Door betaling met ideal kunnen credits worden aangeschaft.

-1- credit: een credit geeft recht op het maken van één contract. Door betaling met ideal kunnen credits worden aangeschaft. Handleiding -1- Begrippenlijst account: na registratie voor icontract, de bevoegdheid om gebruik te maken van de applicatie van icontract om, tegen betaling, standaard contracten te genereren. Zie ook:

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Kentekenportal VHD Inhoud

Kentekenportal VHD Inhoud Kentekenportal VHD Inhoud Kentekenportal VHD... 1 1. Inloggen... 2 2. Overzicht aanmeldingen... 3 3. Nieuw voertuig aanmelden... 4 a. Service... 4 b. Voertuig... 5 c. Eigenaar... 6 4. Printen gegevens...

Nadere informatie

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem 1. Inloggen Ga naar het volgende internetadres: www.hogrefe-online.com U kunt hier uw serienummer en wachtwoord invullen. Klik

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

Handleiding Mijn 65plus (HelloFlex)

Handleiding Mijn 65plus (HelloFlex) Account aanmaken Mijn 65plus (van softwareleverancier HelloFlex) is een online portal waar u onder andere de declaraties van uw uitzendkrachten kunt controleren en goedkeuren. Voor gebruik ontvangt u een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Handleiding Projectnet. 1. Een account aanmaken. Hoofdmenu

Handleiding Projectnet. 1. Een account aanmaken. Hoofdmenu Handleiding Projectnet 1. Een account aanmaken ProjectNet is een persoonsgebonden systeem. Daarom moet u zich inloggen met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u nog nooit met ProjectNet

Nadere informatie

Invoice Portal. Handleiding

Invoice Portal. Handleiding Invoice Portal Handleiding Inhoud Invoice Portal... 3 Activerings e-mail... 3 Account activeren... 4 Inloggen Invoice Portal... 4 Facturenscherm... 5 Selectiemogelijkheden... 6 Enkelvoudige downloads...

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding

De Liemers Helpt Partner Handleiding v1.1. De Liemers Helpt. Partner handleiding De Liemers Helpt Partner handleiding Je kunt de actuele versie van onze handleiding downloaden op: http://www.deliemershelpt.nl/partner-worden/partner-worden.html Registreren Om een account aan te maken

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

Handleiding website Rijnland Geschiedenis

Handleiding website Rijnland Geschiedenis Handleiding website Rijnland Geschiedenis De website Rijnlandgeschiedenis.nl biedt ruimte aan verenigingen om zelf informatie over hun vereniging toe te voegen en te beheren, waaronder een profiel van

Nadere informatie

Hand-out OuderCommunicatieSysteem

Hand-out OuderCommunicatieSysteem Hand-out OuderCommunicatieSysteem Publicatiedatum 13-09-2016 Inhoudsopgave Fase 1: starten met het OuderCommunicatieSysteem 3 Inloggen 3 Naar de achterkant van de website 4 Naar modulebeheer 4-5 Configuratie

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor gemeenten

Handleiding website SVNL voor gemeenten Handleiding website SVNL voor gemeenten Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding website Buurten Met Uitzicht

Handleiding website Buurten Met Uitzicht Handleiding website Buurten Met Uitzicht www.buurtenmetuitzicht.nl Op de site www.buurtenmetuitzicht.nl kunt u berichten of tweets plaatsen en iets op de buurtagenda zetten. Alle berichten worden niet

Nadere informatie

Q-global Handleiding AWMA-2 NL

Q-global Handleiding AWMA-2 NL Q-global Handleiding AWMA-2 NL Inhoud AANMELDEN... 3 Q-GLOBAL ACCOUNT ACTIVEREN... 3 UITLEGSCHERM... 3 STARTPAGINA... 4 AANMAKEN NIEUWE CLIËNT... 4 INVULLEN GEGEVENS... 5 GEGEVENS NIEUWE CLIËNT AANPASSEN...

Nadere informatie

Handleiding voor docenten

Handleiding voor docenten Handleiding voor docenten Oktober 2017 Inhoudsopgave... Inleiding.... 4 Aan de slag!... 5 Het inloggen... 5 Nog geen account?.... 5 Een account aanmaken.... 6 Stap 1. Jouw gegevens.... 6 Stap 2. Jouw school....

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Handleiding Mijn Groene Norm

Handleiding Mijn Groene Norm Handleiding Mijn Groene Norm Inhoudsopgave 1.1 Registeren 1.2 Inloggen 1.3 Onderhoud account 2. Aanvragen examendatum 3.1 Kandidaten beheren 3.2 Groepen beheren 4. Kandidaten aanmelden 5. Resultaten downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4

HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 HANDLEIDING Content Management Systeem de Fertilizer 4 1 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 3 2. BEHEER 5 2.1 Site structuur 6 2.2 Afdelingen 7 2.3 Beheerders 8 2.3.1 Rechten 9 2.3.1.1 Rechten Beheer 9 3. INSTELLINGEN

Nadere informatie

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website

Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website Handleiding Talententicket Inhoudstabel Registreren van je vereniging zonder dat je al bent geregistreerd op de website... 1 Registreren van je vereniging wanneer je al bent geregistreerd op de website...

Nadere informatie

Mijn PGB handleiding

Mijn PGB handleiding Mijn PGB handleiding Maak uw keuze door middel van een muisklik op één van de onderstaande onderwerpen. U kunt na afloop van iedere uitleg terug naar deze pagina door te klikken op terug naar home pagina

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 6 5 Voeg je boek toe in diddit... 7 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

Handleiding voor de leerling

Handleiding voor de leerling 1 Inloggen met Knooppunt... 2 2 Inloggen met Smartschool... 3 3 Koppel je diddit-account aan je school... 5 4 Hoe werkt de startpagina van diddit?... 7 5 Voeg je boek toe in diddit... 8 6 Maak oefeningen

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0

Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Handleiding Beheeromgeving Oefenen.nl versie 5.0 Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl Foundation House Koninginnegracht 15 2514 AB DEN HAAG 070 762 2 762 info@oefenen.nl www.oefenen.nl Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen

Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen Learning Management Systeem (LMS) Bedrijfsopleidingen DOCENTEN HANDLEIDING Oktober 2009 E-mail: bedrijfsopleidingen@lumc.nl 2009 Alle rechten voorbehouden LUMC-Bedrijfsopleidingen Behoudens de in of krachtens

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer werknemer...

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Docentenhandleiding De webshop

Docentenhandleiding De webshop Docentenhandleiding 2 De webshop Versie 1.1 Jutten Simulation 30-09-2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Account aanvragen... 4 Kiezen van een Bundel...4 Schoolaccount...5 Bevestiging aanvraag...5 3.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente

Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Gebruikershandleiding Cliëntportaal van Marente Inhoud 1. Voorwoord... 2 2. Inloggen op het cliëntportaal... 2 3. Mijn Afspraken... 4 4. Mijn Dossier... 6 5. Mijn Berichten... 8 6. Mijn Gegevens... 9 7.

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF)

Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) 0 Handleiding DEMO Digitaal Wedstrijd Formulier (DWF) Inhoudsopgave Volleybal.nl account aanmaken... 1 Oefenen met Digitaal wedstrijdformulier thuis...

Nadere informatie

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL HANDLEIDING FOCWA.TEVREDEN.NL Inhoudsopgave Introductie tevredenheidsonderzoek... 3 Inloggen Focwa.tevreden.nl... 3 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail... 6 Onderzoeken uitvoeren Per e-mail per groep... 7

Nadere informatie

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart

Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart Starten met Scholen op de kaart Handleiding Scholen op de kaart VO-raad februari 2017 Creative Commons Naamsvermelding-NietCommercieel-GeenAfgeleideWerken. Met vragen kunt u contact opnemen met onze servicedesk

Nadere informatie

HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM

HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM HANDLEIDING BOOM TESTCENTRUM GGZ Juli 2017 Inhoud 1. Een account aanmaken... 3 2. Een locatie toevoegen... 6 3. Een cliëntgroep toevoegen... 7 4. Een medewerker toevoegen... 9 5. Wachtwoord aanpassen...

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal

Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal Gebruikershandleiding Mijn cliëntportaal www.arienszorgpalet.nl Versie 1 april 2016 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Inloggen Mijn cliëntportaal 4 Voorbeeld Mijn cliëntportaal 6 Mijn afspraken 7 Mijn dossier

Nadere informatie

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen

FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen FAQ Manpower Desk Veelgestelde vragen ACTIVEREN MANPOWER DESK Wat is Manpower Desk? Voor elke kandidaat maken wij een account aan op Manpower Desk. Hier kun je alle informatie vinden betreft jouw dienstverband

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie)

Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Handleiding P&S Xtra Online (Eigen Regie) Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Selecteer

Nadere informatie

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties:

Nadat u bent ingelogd kunt u in het hoofdmenu kiezen voor 4 opties: HOME Op deze pagina kunt u inloggen op het KledingManagementSysteem (KMS) van Buurman. Bent u uw wachtwoord vergeten? U kunt het via de link klik hier opvragen, het wordt u per e-mail toegezonden. Heeft

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Korte handleiding Datumprikker

Korte handleiding Datumprikker Korte handleiding Datumprikker Met Datumprikker kun je gemakkelijk een moment zoeken waarop iedereen kan vergaderen: Je stelt een aantal data voor, de vergaderaars ontvangen een mail met het verzoek aan

Nadere informatie

Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets

Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets Aanvragen schoolaccount portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen

Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Handleiding AmbraSoft voor beheerders Eerste gebruik op de school Bestellen accounts aanmaken voor leerkrachten en leerlingen Inhoudsopgave 1 Bestellen... 3 1.1 De schoolgegevens invullen... 3 1.2 AmbraSoftbeheerder...

Nadere informatie