Snelstarthandleiding. Stap 1: Een nieuwe database maken.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snelstarthandleiding. Stap 1: Een nieuwe database maken."

Transcriptie

1 Snelstarthandleiding In deze handleiding leer je de beginselen van SFP, een nieuwe database maken, een vluchtplan maken, NAVAIDS in een vluchtplan zetten, vliegtuig wisselen, het plan opslaan en tenslotte het plan exporteren naar FS GPS. Stap 1: Een nieuwe database maken. Start Super Flight Planner en klik op File->New (<Ctrl><N>). Als je FS9 en FSX hebt, zal SFP je vragen te kiezen, waar je de gegevens vandaan wilt halen en vervolgt dan met de Database Wizard. Als je één versie van FS hebt, zal SFP gelijk naar de Wizard gaan. Hieronder een screenshot van de Database Wizard van SFP: Als je dubbele NAVAIDS wilt voorkomen, vink je 'Strip duplicates' aan. Selecteer de FS sceneries waar je de gegevens uit wilt halen. Als je alles in je database wilt, klik je op de Select All knop. Klik op de Convert knop. Er wordt gevraagd waar je het bestand heen wilt schrijven, door middel van een Windows Opslaan als venster. Selecteer de gewenste lokatie en Save je database. SFP gebruikt de extentie sfp4 voor zowel de Databases als ook de Vluchtplannen. De Database Wizard zal nu beginnen met het verzamelen van alle informatie, afhankelijk van jou keuze kan dat kort of langer duren. Wacht tot hij klaar is en het rapportje verschijnt. Daarin zie je hoeveel en welke gegevens in de Database gezet zijn.

2 Klik OK om het rapport te sluiten. Je komt dan weer in de Database Wizard. Ook die sluit je met Cancel waardoor je weer in het hoofdscherm van SFP komt. Je hebt nu je eerste Database gemaakt. Stap 2: Een of meerdere Databases laden. De Database is gemaakt en nu moet hij in SFP geladen worden om de NAVAIDS op de Moving Map te zien. Dat gaat zo: Klik op het hoofdvenster van SFP op File->Open (<Ctrl><O>). Via een standaard Windows venster kun je nu het pad naar je bestand opgeven. Als je meerdere Databases gemaakt hebt, kun je hier ook meerdere in één keer laden. Selecteer de bestanden terwijl je <Ctrl> ingedrukt houdt. Tenslotte klik je op Open. SFP zal dan alle gegevens inladen en op de Moving Mpa laten zien. Stap 3: Een plan maken. Super Flight Planner kent verschillende manieren om een NAVAID naar een vluchtplan te sturen. We laten alle methodes even zien. We maken een vluchtplan van KJFK, Kennedy Intl., New York naar KORD, O'Hare, Chicago. We gaan handmatig en automatisch routesegmenten toevoegen. Allereerst gaan we op zoek naar KJFK in de Database. Klik Database->Find in Database (<Ctrl><F>) waadoor het dialoogscherm verschijnt.

3 Zet de zoekmethode op Pattern zodat met 'wildcards' gezocht kan worden. Typ nu een stuk in van het woord dat je zoekt. In het voorbeeld is kenned* gebruikt. Daardoor zal alles in de Database wat begint met 'kenned' (en door het sterretje kan er nog van alles achter staan) nu opgezocht worden. Het zoeken is niet hoodlettergevoelig. Klik op OK en even later zal SFP met de zoekresultaten komen. Klik op Kennedy Intl. Zodat hij oplicht als op het plaatje hierboven. Er zijn nu twee manieren om het vliegveld aan het vluchtplan toe te voegen. Of via de Send Plan knop, of

4 Door met de rechtermuisknop op de regel van Kennedy Intl. te klikken. In beide gevallen kies je voor Add as last. Daarna Cancel je het venster om weer bij de kaart terug te keren. Kijk je nu in de tabel van je vliegplan, onderaan het scherm, dan zou KJFK erbij moeten staan. Zie je de Tabel niet dan kun je het aanzetten door View->Flight Plan in het Menu te kiezen. Met hetzelfde commando kun je het ook weer verbergen. We gaan nu andere routesegmenten, Legs toevoegen op verschillende manieren. Eerst nemen we de VOR Sparta, (ICAO code SAX) en slepen die naar het tabelvenster. Met verschuiven en in- en uitzoomen zorgen we dat Sparta in het midden van het scherm komt te staan, tot je ongeveer het volgende beeld krijgt.

5 Beweeg de muis over het symboolte van de VOR tot het informatieschermpje tevoorschijn komt. Klik op het midden van het VOR symbool en hij zal rood worden. Nu houd je <Ctrl> ingedrukt, zet de muis op het midden van de VOR en met de linkermuisknop ook ingedrukt, sleep je de VORgegevens naar het lijstje onderin het scherm. Laat dan de muis en de <Ctrl> toets los en de VOR gegevens worden toegevoegd aan het plan.

6 Laten we een volgende NAVAID toevoegen, de VOR Wilkes-Barre (ICAO code LVZ). Zoek hem eerst weer op in de kaart door te schuiven en te zoomen. Selecteer hem daarna weer met de linkermuisknop. Het VOR symbooltje wordt weer rood en je klik hem nu aan met je rechtermuisknop. Het verschijnt een schermpje: Kies nu voor Send to Plan->Add as last om de VOR onderaan te laten aansluiten in het plan.

7 Stap 4: Automatisch een route maken. We laten SFP nu automatisch de rest van de route maken d.m.v het Autorouting commando. Allereerst moet SFP natuurlijk weten waar je heen wilt. Je voegt dus O'Hare toe aan de lijst door hem in de Database op te zoeken. Uiteraard komt hij onderaan te staan, door Add as last te gebruiken. Nu moeten we SFP vertellen wat hij mag gebruiken bij het vermaken van de route. Daarvoor open je de Options, Flight Plan->Autoroute->Options (<Shift><Ctrl><F7>) en stel je de gegevens in zoals hieronder: De onderlinge afstanden tussen de station die SFP mag gaan gebruiken zetten we op een gemiddelde van 60Nm, wat voor deze reis genoeg zal zijn. Voor langere vluchten zou je ook grotere afstanden kunnen overwegen om niet al te veel routesegmenten te krijgen. Klik OK om weer op het hoofdscherm te komen. Zorg ervoor dat KORD geselecteert staat (omdat het de eindbestemming is) zoals hieronder:

8 Nu gaan we de rest van het plan automatisch laten aanmaken, we klikken Flight Plan->Autoroute- > Do Autoroute in het Menu en wachten op het resultaat. Het plaatje hieronder laat het plan zien zoals het zou moeten ontstaan: Zo heb je je eerste vliegplan gemaakt! We gaan nu even kijken naar andere, minder belangrijke maar toch noodzakelijke aspecten van SFP kijken. Step 5: Een toestel kiezen. We moeten natuurlijk een passend toestel voor ons vliegplan hebben. Je gaat niet een reis van 650Nm met een Cessna maken. Je kunt een toestel tijdens of na het maken van een vliegplan kiezen. In deze handleiding doen we het nu. Je roept de Aircraft Manager op met Database-> Aircraft (<Shift><Ctrl><D>) En we krijgen onderstaand scherm te zien:

9 Een lange route van KJFK naar KORD vliegen we met een Selecteer de regel van de in de linker lijst en klik op de Set knop. De Boeing is nu het aktieve toestel en SFP zal de gegevens aan het vliegplan toevoegen. Klik op OK en je zal gevraad worden om de Database van de toestellen op te slaan, klik op Yes. Je keert weer terug naar het hoofdscherm. Kijk je nu op de onderste regel dan zie je de Boeing vermeld als aktief toestel: Stap 6: Als optie een alternatief vliegveld instellen. Super Flight Planner maakt slechts beperkt gebruik van alternatieve vliegvelden. SFP kan slecht een extra lijn toevoegen aan het einde van het plan. Maar, het kan nodig zijn om een alternatief mee te nemen in het plan doordat jij een plan hebt met als eindbestemming een Addon vliegveld. Vlieg je online met een ander die dat veld niet heeft, dan is er een uitwijkmogelijkheid. Om een uitwijkveld aan te maken, klik je op Flight Plan->Alternate Airport->Find Alternate (<Ctrl><Alt><S>). In ons voorbeeld zie je dat als alternatief KMKE gekozen wordt. Er wordt gebruik gemaakt van een tabel die al in SFP aanwezig is. Die tabel vind je in de map van SFP en heet alternates.txt. Dit bestand kan handmatig aangepast worden omdat het gewone tekst is en zichzelf wel verklaart. Wil je een uitwijkveld weer verwijderen, dan klik je in het Menu Flight Plan->Alternate Airport- >Remove Alternate (<Shift><Ctrl><S>). Als er geen alternatief bij het zoeken gevonden wordt, zal SFP met een lijstje komen waaruit je kunt kiezen en bij bevestiging zal gevraagd worden of dit veld aan de lijst van uitwijkvelden toegevoegd moet worden. Stap 7: Het vliegplan opslaan. Om het later te kunnen gebruiken, kunnen we het vliegplan opslaan. Klik op Flight Plan->Save Flight Plan (<Shift><F12>) en geef het plan een naam. Gebruik bijvoorbeeld Vertrek KJFK Aankomst KORD, je ziet dan later sneller om welk plan het gaat. Een plan opnieuw openen gaat met Flight Plan-> Open Flight Plan (<Ctrl><F12>). Stap 8: Het vliegplan naar de GPS sturen. Het belangrijkste van een vluchtplanner is natuurlijk dat het plan met Flight Simulator uitgewisseld kan worden,. SFP kan zowel met de ingebouwde Flightplanner als met de GPS communiceren en werk FS9 en FSX. Plannen kunnen ge-importeerd als ge-exporteerd worden. Voor FSX, het is voldoende om het plan in FSX formaat op te slaan. Klik op Flight Plan->Save Flight Plan (<Shift><F12>) net als bij het opslaan van een plan. Allen kies je nu voor Opslaan als Flight Simulator/X Plan Files (*pln) Zie het plaatje op de volgende bladzijde.

10 Een FSX vliegplan kun je overal opslaan, maar FSX verwacht ze in de Flight Simulator X Files map, onder 'Mijn Documenten'. Klik op Save en vervolgens wordt je gevraagd de vertrek-positie op te geven. Je kunt een parking opgeven en OK klikken. Cancel je dat gedeelte, dan wordt je op de Active Runway klaargezet.

11 Bij FS2004 gaat het een beetje anders. In plaats van het plan op te slaan, moet je het exporteren. Dit kun je doen in het Menu, Flight Plan->Export (<Shift><Ctrl><F12>). Je krijgt een keuze menu met daarin een helboel formaten, waarin je het vliegplan kunt exporteren. In ons voorbeeld kiezen we dus Flight Simulator 2004/2002 GPS, v.xxx, zoals in de afbeelding en klikken OK. Je kunt zelf weer opgeven waar het plan heen moet, FS9 verwacht het plan in Flight Simulator Files onder 'Mijn Documenten'. Nadat je op Save klikt, wordt nog gevraagd of je 2004/Radar Contact of 2002 bedoelt. Stap 9: Een plan naar Radar Contact sturen. Super Flight Planner, inmiddels 10 jaar oud! Is altijd een heel vriendelijke applicatie voor Radar Contact geweest. Het was een van de eerste applicaties voor RC en het zal Radar Contact altijd trouw blijven. De laatste versie van Radar Contact voor FSX gebruikt ook het formaat van FSX, dus gebruik Stap 8. Stap 10: Een plan importeren. Super Flight Planner kan FS9 en FSX plannen lezen. Voor FSX gebruik je in het Menu: Flight Plan->Open Flight Plan (<Ctrl><F12>) en zoek je het plan op. Voor FS2004 gebruik je Flight Plan->Import (<Shift><Alt><F12>) Tot zover deze korte starthandleiding van Super Flight Planner. Lang niet alles is er in beschreven, maar genoeg om een begin te maken en aan SFP te wennen. Na een tijdje zul je ontdekken dat het allemaal niet zo ingewikkeld is. Copyright Central Park Informatica Vertaling, FsTheo, Dutchfs

AI FLIGHT PLANNER. Klik op aircraft. Je komt dan in de aircraft folder. Klik 'by Path'

AI FLIGHT PLANNER. Klik op aircraft. Je komt dan in de aircraft folder. Klik 'by Path' Klik op aircraft. Je komt dan in de aircraft folder. Klik 'by Path' Er verschijnt een lijst met toestellen. Ik scroll door naar het WOAI gedeelte. Ik kies voor de B737: Bij de pijl klikken. Volgende scherm:

Nadere informatie

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand

Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand Handleiding contacten importeren uit een Excel bestand In deze handleiding wordt beschreven hoe je een lijst maakt met contact personen in Outlook die voorheen in een Excel bestand stonden. deze handleiding

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 3) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Image Manager hoofdscherm... 2 1.1 Onderdelen van het venster... 2 1.2 Het scherm veranderen... 2 1.3 Een andere

Nadere informatie

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland

Handicom. Symbol for Windows. Image Manager. (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Handicom Symbol for Windows Image Manager (Versie 4) Handicom, 2011, Nederland Inhoud Inleiding... 2 1. Image Manager hoofdscherm...3 1.1 Onderdelen van het venster...3 1.2 Het scherm veranderen...3 1.2.1

Nadere informatie

Handleiding galerij.

Handleiding galerij. Handleiding galerij. Inloggen: Allereerst moet je inloggen op de website. Ga hiervoor in de rechterkolom naar beneden naar het menu Log in (onder de buienradar) Vul je gebruikersnaam en password in. Vink

Nadere informatie

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken

Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken Herberekenen BaseCamp GPS routes Motorclub Zwolle en Omstreken 0PGERICHT 29 DECEMBER 1967 1. Route via Email binnenhalen, herberekenen en sturen naar toestel. 1.1. Van Email op de computer: Open je e-mailbox

Nadere informatie

Samenvoegen bestanden via gedcom

Samenvoegen bestanden via gedcom Begin met vast te stellen met welke versie die bestanden gemaakt zijn. Zie http://www.deruiter.ch/aldfaer/helpdesk/aldfaer%20versie.pdf Je hebt nu alle bestanden op een gelijk versie niveau en nu kunnen

Nadere informatie

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx

Files\Content.Outlook\J0T7FZQ8\Handleiding extra beveiligen certificaat.docx Back-up maken van uw certificaat Open Internet Explorer en kies rechts bovenin voor het menu Extra. Ga vervolgens naar Internetopties (onderste) en klik in het venster wat geopend wordt op het tabblad

Nadere informatie

Hoe moet je een prachtige presentatie maken?

Hoe moet je een prachtige presentatie maken? Hoe moet je een prachtige presentatie maken? www.meestermichael.nl Geef de presentatie een titel. Klik dit vak aan om jouw presentatie een ondertitel te geven. Hier kun je je presentatie een titel geven

Nadere informatie

Symbol for Windows BlissEditor

Symbol for Windows BlissEditor Handicom Symbol for Windows BlissEditor ( Versie 4 ) Handicom, 2006, Nederland Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Schermopbouw van de Bliss Editor...3 2.1 Werkbalk... 3 2.2 Matrix... 4 2.3 Palet met basisvormen,

Nadere informatie

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan.

Handleiding IrfanView. IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Handleiding IrfanView IrfanView is een applicatie om grafische bestanden te bekijken, te bewerken en opnieuw op te slaan. Start IrfanView door te klikken op Start -> Programs -> IrfanView Met IrfanView

Nadere informatie

DMX LIGHTPLAYER. Inleiding...2. DMX bibliotheek...3. Kanalen programmeren...7. Sequentie creëren...11

DMX LIGHTPLAYER. Inleiding...2. DMX bibliotheek...3. Kanalen programmeren...7. Sequentie creëren...11 DMX LIGHTPLAYER Inleiding...2 DMX bibliotheek...3 Kanalen programmeren...7 Sequentie creëren...11 Inleiding De DMX LightPlayer is zeer gebruikersvriendelijk. Importeer een bestaand toestel of creëer een

Nadere informatie

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren

Handleiding Migratietool Adresboek Crediteuren Met behulp van de Migratietool Adresboek Crediteuren kunt u de gegevens van uw Crediteuren in Money Manager for Windows converteren naar Access Online. Hieronder staat uitgelegd welke stappen u daarvoor

Nadere informatie

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks

Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Handleiding invoeren van referenties in RefWorks Met RefWorks kun je een eigen lijst aanleggen van alle bronnen die je hebt geraadpleegd, zodat je er in je tekst naar kunt verwijzen. Maar hoe krijg je

Nadere informatie

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29

Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Handleiding Zorgverzekeraar Winmens versie 7.29 Zorgverzekeraar oproepen Als u een zorgverzekeraar wilt oproepen om de gegevens te bekijken of te bewerken kunt boven in het zorgverzekeraars scherm, op

Nadere informatie

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter

Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter Foto s plaatsen op de site van Taborschool Sint Maria Aalter 1) Ga naar de site van de school en ga via het menu naar onze school leeft. Daar klik je op fotokiekjes en vervolgens kies je de klas (of algemeen)

Nadere informatie

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator

Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Deel 1: Hoe Download ik Scenery en een Vliegtuig in Flight Simulator Ik begin met wat uit te leggen over de verschillende Add-ons. De verschillende soorten zijn: Payware en Freeware. De verschillen in

Nadere informatie

File: M.Peters / Powerpoint 1

File: M.Peters / Powerpoint 1 PowerPoint 2003. File: M.Peters / Powerpoint 1 Een PowerPoint presentatie maken. Met behulp van een diapresentatie kun je een groep mensen informatie geven over een bepaald onderwerp of product. Een voorbeeld:

Nadere informatie

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2

Importeren automatisch & handmatig. BankingTools Cashflow v4.2 automatisch & handmatig BankingTools Cashflow v4.2 Bespaar geld en spaar het milieu! Lees de handleiding vanaf uw beeldscherm. Wilt u toch de handleiding afdrukken? Kiest u dan voor de speciale optie meerdere

Nadere informatie

Stappenplan Movie Maker

Stappenplan Movie Maker Start Movie Maker op Stappenplan Movie Maker Foto s, filmpjes of muziek importeren Voor je aan de slag kan moet je eerst je filmpje of je foto s importeren naar Movie Maker. Daarvoor klik je op een van

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Installatie en instellingen JoinFS voor gebruik bij DFN

Installatie en instellingen JoinFS voor gebruik bij DFN Installatie en instellingen JoinFS voor gebruik bij DFN 1. Installatie 2. Instellingen 3. Automatisch starten 4. FSUIPC 5. METAR 6. X-Plane 7. Vluchtplan JoinFS DFN versie 1.6.1 Pagina 1 van 11 1: Installatie:

Nadere informatie

Bestanden bewaren met SkyDrive

Bestanden bewaren met SkyDrive Bestanden bewaren met SkyDrive Wat is SkyDrive? Met SkyDrive (www.skydrive.live.com) kun je bestanden opslaan op een beveiligde, gratis website. De bestanden kun je overal ter wereld weer downloaden. De

Nadere informatie

Handleiding MOBICROSS actie banners

Handleiding MOBICROSS actie banners Handleiding MOBICROSS actie banners Met de kant & klare MOBICROSS actie banners vergroot jij je kans om sneller je netwerk te bouwen. Je kunt je eigen campagne maken door de banners op je website te plaatsen,

Nadere informatie

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen?

Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hoe schermafdrukken op het forum plaatsen? Hiervoor moeten twee taken uitgevoerd worden. De schermafdruk maken De schermafdruk op het forum plaatsen. I. Een schermafdruk maken: Om een schermafdruk te maken

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

EndNote Web handleiding

EndNote Web handleiding EndNote Web handleiding Bibliographic reference manager voor het verzamelen, beheren, delen van referenties en het maken van literatuurlijsten. 1. Een account aanmaken. Je kan je registreren via de databank

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

User accounts maken in een Wandy Hotspot, d.m.v. een batch.

User accounts maken in een Wandy Hotspot, d.m.v. een batch. User accounts maken in een Wandy Hotspot, d.m.v. een batch. Bij het in gebruik nemen van een Wandy Hotspot is het aanmaken van gebruikers een tijdrovende klus. Om snel veel accounts aan te maken hebben

Nadere informatie

1. Document Management

1. Document Management 1. Document Management 1.1. Revision Manager Revision Manager is een gescheiden module waarin het aanmaken van afgeleide documenten en het onderhouden van revisies moet gebeuren om de aanwezige Links te

Nadere informatie

Handleiding muziek spelen van een tablet.

Handleiding muziek spelen van een tablet. Handleiding muziek spelen van een tablet. Wat heb je nodig: een tablet minimum 8.4 groot (8.4, 9.7, 10.1, 105, 11.6, 12.2 13.3 zijn geschikt) Wanneer je die nog moet aanschaffen kan ik wel raad geven na

Nadere informatie

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart.

Configuratie Hieronder zie je hoe het hoofdscherm van NewsLeecher er uitziet als je Newsleecher opstart. NewsLeecher is een product wat gekocht moet worden, het is dus geen gratis softwarepakket. Er zijn twee verschillende pakketten waar u uit kunt kiezen, het Super search pakket of het Standaard pakket.

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

FSCopilot en FSInn kunt u downloaden op onze website [Hoofdmenu] [Documenten].

FSCopilot en FSInn kunt u downloaden op onze website [Hoofdmenu] [Documenten]. Het downloaden en installeren FSCopilot en FSInn. FSCopilot en FSInn kunt u downloaden op onze website [Hoofdmenu] [Documenten]. Pak eerst het gedownloade zip bestand uit en dubbelklik dan op SetupFSCopilot17B2_4.exe.

Nadere informatie

Handleiding Op Maat Wizard.

Handleiding Op Maat Wizard. Handleiding Op Maat Wizard. Met de Op Maat Wizard kun je zelf vullingen maken voor de verschillende werkvormen in het Op Maat programma. Wanneer je de software (Speler en Wizard) niet in je bezit hebt,

Nadere informatie

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD

INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD INRICHTEN VAN DAXIS CLOUD Dit is een handleiding over het inrichten van de Daxis Cloud, waarin enkele onderdelen voor het personaliseren worden behandeld. Inhoud 1. Inleiding... 2 2. De metro-omgeving...

Nadere informatie

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer

Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Invoeren/importeren van digitale foto s in je computer Foto s die je importeert worden altijd opgeslagen in: Afbeeldingen. Windows 7 beschikt daarnaast over een apart programma om digitale foto s en videoclips

Nadere informatie

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film

Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Les in Flash nr. 2: Jouw eerste Flash film Deze les ga je een filmpje maken van vier bewegende afbeeldingen met muziek en tekst. Zorg voordat je begint dat je vier grote afbeeldingen (minimaal 1000 800

Nadere informatie

Gebruikershandleiding BosorNet

Gebruikershandleiding BosorNet Gebruikershandleiding BosorNet Inhoud Diensten en roosters... 1 Wensen invoeren... 4 Diensten en roosters Je start BosorNet op in een browser (bijvoorbeeld Microsoft Explorer, Opera) met de link die je

Nadere informatie

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor?

PDF XCHANGE EDITOR Waarom PDF XHCANGE Editor? PDF XCHANGE EDITOR PDF XHCANGE editor is een programma om PDF bestanden te lezen en te bewerken. Deze handleiding is geschreven voor versie 5.5 van PDF XCHANGE editor. Als je een andere versie gebruikt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Training MANUAL DE USUARIO NAC SPORT ELITE Version 1.3.400 Nacsport Training wwww.nacsport.com 1 Index 1- AFBEELDINGEN 2- OEFENINGEN 3- TRAINING 4- KALENDER Nacsport Training wwww.nacsport.com

Nadere informatie

Informatie gebruik Garmin ten behoeve van routes van Mc Motorass (versie juli 2014)

Informatie gebruik Garmin ten behoeve van routes van Mc Motorass (versie juli 2014) Informatie gebruik Garmin ten behoeve van routes van Mc Motorass (versie juli 2014) De voorrijders en overige leden van Mc Motorass. maken gebruik van navigatieapparatuur zoals Garmin. Voor het maken en

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Spiekscherm. het Kladblok van GensDataPro

Spiekscherm. het Kladblok van GensDataPro Spiekscherm het Kladblok van GensDataPro Zoals bekend verondersteld mag worden is het bij GensDataPro mogelijk een akte van WieWasWie direct in te lezen door middel van het kopiëren van het webadres (URL)

Nadere informatie

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl

AAN DE SLAG SYMWRITER INSTALLEREN. Aan de slag met Communicate Symwriter. www.leerhulpmiddelen.nl AAN DE SLAG AAN DE SLAG Aan de slag met Communicate Symwriter Symwriter, schrijven met symbolen, is een eenvoudige tekstverwerker, voor kinderen die beginnen met leren lezen en schrijven. De symbolen verschijnen

Nadere informatie

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen

Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Foto s verkleinen en Foto s in elkaar over laten lopen Een foto, ergens op uw computer Open een de map van bestanden voor de website, of maak deze eerst aan. Open de te gebruiken foto met het volgende

Nadere informatie

Extra informatie Picasa

Extra informatie Picasa Extra informatie Picasa Stel de weergave in op: boomstructuur: We zien nu dezelfde structuur als in de map Mijn Afbeeldingen. De hoofdmappen staan er. Zijn er geen submappen, dan wordt de inhoud weergegeven.

Nadere informatie

27/08/2007. Lut Ronsmans www.soweb.be

27/08/2007. Lut Ronsmans www.soweb.be Lut Ronsmans www.soweb.be Picasa Met het gratis fotoprogramma Picasa kan je o.a. Alle foto's op uw computer zoeken en sorteren, een diavoorstelling maken. Foto s bewerken, corrigeren, speciale effecten

Nadere informatie

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje:

DEEL: THEMA. Klik op Thema. Nu verschijnen er een aantal thema s. Dubbelklik op een thema en je krijgt het volgende schermpje: DEEL: THEMA In het Notebook kun je zelf snel de bladzijde een leuk uiterlijk geven d.m.v. een thema. Deze thema s vind je op de volgende manier: Klik op Gallery Klik op Thema Nu verschijnen er een aantal

Nadere informatie

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft

Elbo Technology BV Versie 1.1 Juni 2012. Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 Gebruikershandleiding PassanSoft Versie 1.1 Juni 2012 2 Inhoud: Opstart scherm PassanSoft... 1 Het hoofdmenu van PassanSoft wordt geopend... 4 Verklaring extra knoppen weergegeven

Nadere informatie

Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint.

Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint. Hoe kunt u bestanden en mappen delen tussen Windows en Linux Mint. In deze handleiding ga ik u uitleggen hoe ik bestanden en mappen deel tussen Linux Mint en Windows. Er zijn vele andere manieren om dit

Nadere informatie

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit:

Welk programma gebruiken we? Om onze foto s te verkleinen gebruiken we het programma IrfanView. Het icoontje van IrfanView ziet er als volgt uit: Inleiding Om het laden op de website vlot te laten verlopen zijn er enkele afspraken gemaakt m.b.t. tot het formaat van een foto. Het formaat van een foto gaan we MAXIMUM instellen op 640 * 480 pixels.

Nadere informatie

De meeste Garmin routes en/of tracks die op het internet worden aangeboden, kan je downloaden in een bestand met het GPX formaat of het GDB formaat.

De meeste Garmin routes en/of tracks die op het internet worden aangeboden, kan je downloaden in een bestand met het GPX formaat of het GDB formaat. Downloaden van Garmin bestanden van het internet : hoe ga ik te werk? De meeste Garmin routes en/of tracks die op het internet worden aangeboden, kan je downloaden in een bestand met het GPX formaat of

Nadere informatie

Publiceren basisrooster

Publiceren basisrooster Publiceren basisrooster Inleiding Op deze pagina DESKTOP In dit hoofdstuk laten we u zien hoe u het rooster kunt publiceren zodat het zichtbaar wordt in het portal en in de app. Ook ziet u hoe u eenvoudig

Nadere informatie

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten).

E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). E- mailadressen uit doelgroepen in NC halen (Actie- lijsten). Dit is een stapje verder... Hiermee gaat u niet zomaar naar bv. Alle particulieren een mailing doen. ð Je gaat hier enkel personen of bedrijven

Nadere informatie

Website bouwen met frontpage

Website bouwen met frontpage Website bouwen met frontpage Na het openen van frontpage komen we in volgend scherm terecht: hier gaan we in de rechter- Kolom kiezen voor Page Templates. Als vb ga ik de startpagina namaken van mijn site,

Nadere informatie

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen

Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen Nederlandse Culturele Sportbond Afdeling Wedstrijdzwemmen 2005 NCS Commissie Wedstrijdzwemmen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave

Nadere informatie

Stappenplan voor de leerkracht bij: Opdrachten maken in Google Earth

Stappenplan voor de leerkracht bij: Opdrachten maken in Google Earth Stappenplan voor de leerkracht bij: Opdrachten maken in Google Earth Het gebruik van Google Earth krijgt nog veel meer waarde als de leerlingen concrete opdrachten gaan uitvoeren. Deze opdrachten kunnen

Nadere informatie

Handleiding Opdrachtkaarten maken.

Handleiding Opdrachtkaarten maken. Handleiding Opdrachtkaarten maken. Met de schaakapplicatie op Schaakelaar.nl kun je eenvoudig opdrachten maken, beheren en afdrukken. Er is keuze uit verschillende lay-outs. Zo zou je voor opdrachten die

Nadere informatie

Handleiding online Factsheetmodule

Handleiding online Factsheetmodule Handleiding online Factsheetmodule Sportvissers hebben eigenlijk maar twee dingen nodig: goed viswater en een goede visstand. De zorg voor goed viswater met een goede visstand is dan ook de belangrijkste

Nadere informatie

ZOEKHULPEN EN SELECTIEVARIANTEN

ZOEKHULPEN EN SELECTIEVARIANTEN SAP/SLM Tips & Trucs SAP ALGEMEEN 1) Transactiecodes tonen in menu 2 2) Drop down lijstjes op alfabet en met code 3 3) Standaardtabblad instellen Studiedossier / Stamgegevens 4 4) Alle schermen in één

Nadere informatie

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016

Handleiding. Semanur Yilmaz Consumentenbelangen. 14 maart 2016 Handleiding Semanur Yilmaz Consumentenbelangen 14 maart 2016 Inhoudsopgave Algemeen Taal instellen Onderdelen van Outlook E-mail Mail verzenden Mail verplaatsen naar map E-mail aan team/ manager Automatisch

Nadere informatie

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?

2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen? Appendix B. Beeldmateriaal en Blackboard 1. Inleiding...1 2. Wanneer moet ik een afbeelding verkleinen?...1 3. Het formaat van een afbeelding wijzigen...2 4. Een afbeelding comprimeren...4 5. Een uitsnede

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net

Inhoudsopgave: Whisper380-computerhulp.net Versie: 1.1 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp Datum: 9-9-2010 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 2 De programma s die we nodig hebben downloaden:... 3 Installeren van het programma...

Nadere informatie

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013

Gemeente Haarlemmermeer. Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP. Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Gemeente Haarlemmermeer Leer zelf je nieuwsbrief maken in YMLP Opgesteld door: drs. Mariska I.R. Franse Datum: 6 en 11 juni 2013 Nwsbrf.nl Office @ Igluu Jansdam 2a 3512HB Utrecht 06 447 08 349 info@nwsbrf.nl

Nadere informatie

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAININGEN

TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAININGEN TRAINERSSITE.NL VOETBALCLUB2000.NL HANDLEIDING TRAININGEN Versie Het maken en wijzigen van trainingen Laatste update: 28 december 2012 Welkom Via onze website kunt u zeer eenvoudig oefenvormen en trainingen

Nadere informatie

FSXBGLCompPath : C:\Program Files (x86)\microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\BGL Compiler SDK\BglComp.exe.

FSXBGLCompPath : C:\Program Files (x86)\microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\BGL Compiler SDK\BglComp.exe. INLEIDING : Met Google SketchUp kunt u sceneries in Google Earth te plaatsen. Maar dankzij het nieuwe Model ConverterX 1.2 van Arno Gerretsen kunt u dus SketchUp sceneries in FS9 en FSX plaatsen. INSTALLATIE

Nadere informatie

TI-SMARTVIEW. Installeren op Windows PC

TI-SMARTVIEW. Installeren op Windows PC TI SmartView 1 TI-SMARTVIEW Installeren op Windows PC De licentie van de school voor TI-SmartView is tot nader bericht een single-user licentie, hetgeen betekent dat deze op één pc mag geïnstalleerd worden,

Nadere informatie

Hoe kan ik referenties uit een bibliografische database in Reference Manager importeren?

Hoe kan ik referenties uit een bibliografische database in Reference Manager importeren? Hoe kan ik referenties uit een bibliografische database in Reference Manager importeren? 1. vanuit PubMed 2. vanuit Embase (OVID) 3. vanuit Web of Science 4. vanuit CINAHL 5. vanuit PsycInfo 6. vanuit

Nadere informatie

1 van 8 22-2-2012 20:43

1 van 8 22-2-2012 20:43 1 van 8 22-2-2012 20:43 Garmin Basecamp is een gratis software programma van Garmin. Het vergelijkbaar met mapsource, echter met de nieuwe toestellen (oregon, dakota en gpsmap 62) heeft het een aantal

Nadere informatie

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters

27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP. File:MultiMedia/Photoshop M. Peters 27/01/2012 MULTI MEDIA PHOTOSHOP File:MultiMedia/Photoshop M. Peters Multi Media Cursus Photoshop CS3 / CS5 In dit naslagwerk vind je een korte uitleg van Photoshop CS3/ CS5. Als je de cursus stap voor

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05

1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 1. Installatie DCElektro Studentversie 2008.05 DesignCAD versie 18 en Studentversie DCElektro downloaden. ------------------------------------------------------------------------------------- Volgende

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

H O O F D S T U K 5 H E T D E E L V E N S T E R H A N D E L I N G E N A L S M E N G P A N E E L

H O O F D S T U K 5 H E T D E E L V E N S T E R H A N D E L I N G E N A L S M E N G P A N E E L H O O F D S T U K 5 H E T D E E L V E N S T E R H A N D E L I N G E N A L S M E N G P A N E E L Handelingen zijn automatiseringen binnen Adobe Photoshop waarmee je heel wat tijd kunt winnen. In het derde

Nadere informatie

ICT Publisher 2002 1

ICT Publisher 2002 1 ICT Publisher 2002 1 Werken met Publisher 2002 1. Het maken van een eenvoudige publicatie in Publisher Inhoud Wat gaat er gebeuren? Waarom ga ik het doen? Wat wordt het resultaat? Oefeningen en werkwijzen

Nadere informatie

Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net. Fotogeniek - Creative photos Handleiding

Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net. Fotogeniek - Creative photos Handleiding Fotografie Sophie Berten Zeelaan 74 8660 De Panne 058/62 45 46 www.fotogeniek.net sophie@fotogeniek.net Fotogeniek - Creative photos Handleiding Inhoudsopgave FOTOGENIEK - CREATIVE PHOTOS HANDLEIDING...

Nadere informatie

OpenStreetMap: het gratis alternatief?

OpenStreetMap: het gratis alternatief? OpenStreetMap: het gratis alternatief? Inleiding Bij mijn overweging in Garmin Edge 705 aan te schaffen stuitte ik op de vraag: "welke kaarten moet ik aanschaffen". Onvermijdelijk daarbij waren de prijzen

Nadere informatie

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008

Handleiding Pivot docent Wendy Bruins www.wisemice.nl versie 1.2 december 2008 1 Handleiding Pivot Stickfigure Animator Maak je eigen animated gifjes en laat je poppetje bewegen zoals jij wilt. Je kunt je Pivot invoegen in een mailtje, je website of laten verschijnen op je desktop.

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas.

Log in op www.knooppunt.net, ga naar Lesmateriaal, open je e-boek en de aantekeningenlaag voor de klas. Een e-boek is een digitale versie van het leerboek, werkboek of leerwerkboek voor leerlingen. Meestal bestaat een e-boek uit een combinatie van enkele digitale boeken die samen horen. In deze module gaan

Nadere informatie

De NAV-groep, onder te verdelen in: * default NAV DRAAI KLEINE RONDE KNOP OM * Map TE SWITCHEN TUSSEN NAV EN MAP

De NAV-groep, onder te verdelen in: * default NAV DRAAI KLEINE RONDE KNOP OM * Map TE SWITCHEN TUSSEN NAV EN MAP G.P.S. 1. Wat kun je er mee. bepalen waar je bent bepalen waar je bestemming is bepalen hoe je er kunt komen de grafische afbeelding van een gebied bekijken informatie over vliegvelden, intersecties, NDB

Nadere informatie

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet!

En soms geven we aan bepaalde plaatjes leuke effecten en meer is het echt niet! Kerst creatie (beginners) Download hier je materialen. We gaan vandaag een kerstcreatie maken in de Gimp. Het is in feite niet moeilijk als je de stappen maar goed volgt. Eigenlijk is het een kwestie van

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

Handleiding Joomla 3.x

Handleiding Joomla 3.x Handleiding Joomla 3.x Hoe voeg ik een plaatje toe aan mijn artikel? Geschreven: Sandra van der Heijden (2015) AdviesMies Introductie Wanneer je dit document voor je hebt, betekent dit dat je een Joomla

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

Cursus Onderwijs en ICT. Programmeren met Visual Basic

Cursus Onderwijs en ICT. Programmeren met Visual Basic Cursus Onderwijs en ICT Jaargang 2, deel 23 (versie 1.0 NL 2-7-2011) Programmeren met Visual Basic door Serge de Beer Inleiding In sommige gevallen biedt het aanbod op de softwaremarkt niet wat je zoekt.

Nadere informatie

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6

Uitnodiging Profiel invullen Tijdlijnen... 6 Inhoudsopgave Uitnodiging e-mail... 3 Profiel invullen... 4 Tijdlijnen... 6 Persoonlijke tijdlijn... 6 Groepstijdlijn... 8 Privéberichten... 10 Vermeldingen... 10 Notificaties... 10 Mediabibliotheek...

Nadere informatie

gebruikershandleiding

gebruikershandleiding gebruikershandleiding 1. ONDERHOUDEN VAN FOTOALBUM OPLADEN VAN FOTO S VIA PC Surf naar www.framashoe.be/wp-admin & log in op de website. Vink Onthoud mij aan zodat je niet telkens opnieuw je gebruikersnaam

Nadere informatie

HANDLEIDING HIPPO AFBEELDINGEN

HANDLEIDING HIPPO AFBEELDINGEN HANDLEIDING HIPPO AFBEELDINGEN Inhoudsopgave * Afbeeldingen in tekst / Images in text... 2 Hoofdafbeeldingen (Main images)... 2 Afbeelding op twee plekken gebruiken... 3 Uploaden in de beeldbank, Afbeeldingen

Nadere informatie

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school

Via methodewebsite www w.emma.eisma.nl of de ELO van de school Via methodewebsite www.emma.eisma.nl of de ELO van de school Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving Veelgestelde vragen rondom de online leerlingomgeving (Station, Library en Route 2F) servicedesk@eisma.nl

Nadere informatie

Project Winkelstraten

Project Winkelstraten Project Winkelstraten Zes leerlingen uit Utrecht hebben een onderzoek gedaan naar verschillen tussen winkelstraten in hun stad. Elke leerling is naar een winkelstraat gegaan, en heeft daar op zijn of haar

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

Wanneer er een standaard rondreis in je offerte staat, en wij intern daarvoor een kaart verwerkt hebben, zullen deze locaties ook doorstromen.

Wanneer er een standaard rondreis in je offerte staat, en wij intern daarvoor een kaart verwerkt hebben, zullen deze locaties ook doorstromen. H5. Dossierkaart In dit paneel is het mogelijk om zelf een kaart te maken met bijbehorend routeoverzicht die hoort bij jouw offerte. Door middel van deze tool kan je locaties toevoegen, verwijderen en

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Inlezen Bankafschriften 1. Inleiding..2 2. Aanmaken van het bankbestand.. 2 3. Bankmutaties aanbieden..3 4. Bankafschriften inlezen en verwerken.....4

Nadere informatie

De Digitale Bibliotheek. Toegang tot databases en e-journals digitallibrary.leidenuniv.nl

De Digitale Bibliotheek. Toegang tot databases en e-journals digitallibrary.leidenuniv.nl De Digitale Bibliotheek Toegang tot databases en e-journals Wat is de Digitale Bibliotheek? De Digitale Bibliotheek is de toegangspoort van de Universiteitsbibliotheken Leiden tot een groot aanbod aan:

Nadere informatie

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen

Uitleg site maken. Stap 2) Nu kiezen we de lay-out. Je kunt het aantal kolommen kiezen. Je kiest nu de eerste. Maar dit kun je later veranderen Uitleg site maken Hier vind je een uitleg hoe je bij Google een site kunt maken. Maak eerst een map bij je Favorieten en zet daar onderstaande sites in. Later zet je daar ook je eigen site in. Handig om

Nadere informatie